Tékozló Homár

Béla így parkolt

2014.07.21. 14:08 | Homár Hilda | 311 komment

unnamed (13)_1.jpgaztán csodálkozott, mert jól megbüntették. Egyet nem értését a filozófia legalapvetőbb kérdéseit feszegető levelében tárta Közterület Felügyelet elé. Természetesen ontógiai fejtegetés ide, történelmi távlatba helyezés oda, egyáltalán nincs igaza, ahogy azt a Fegyületet szépen a válaszlevélben meg is indokolja neki, de szép próbálkozás volt, és az vesse rá az első követ, aki még sose parkolt a fenti módon. A mi szempontunkból egyébként az elgondolkoztató-rovat kérdései az igazán érdekesek. 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A tegnapi napon megbüntetett a Közterület-felügyelet a Bp. XIII. Thurzó utcában, a saját házunk előtt, szabálytalan megállásért (Kresz 40.§. (1) "nem az út menetirány szerinti jobb szélén történő megállás")-ért. A jogszabály, amelyre hivatkoznak, pontosan így szól:  "40. § (1)245 Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A megállást irányjelzéssel jelezni kell."

Az én autóm az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, sorban állt. Ha figyelmesen olvassák a törvényt, akkor nem juthatnak olyan következtetésre, hogy szabálytalanul álltam meg: a jogszabály csak azt követeli meg, hogy az úttest menetirány szerinti jobb szélén kell megállni, azzal párhuzamosan, egy sorban. Az én autóm így állt. Nem szól arról a szöveg, hogy az autó orra az úttest menetiránya felé kell, hogy álljon.

Az egyetlen, amire következtetni mertem, az az, hogy az úttest menetirányának fogalmát nem tudta értelmezni a közterület felügyelő. Ez ugyanis nem egy relatív fogalom, nem attól függ egy úttest esetében, hogy az autó "orra" merre felé néz, hanem attól függetlenül az úttest (bármely irányba nézve) jobb oldala a menetirány szerinti jobb oldal. (Ezért mondhatunk egyáltalán olyat, hogy "menetiránnyal szemben". Ha az autó orra iránya határozná meg az úttest menetirányát, akkor SOHA nem lehetnénk menetiránnyal szemben, kivéve, ha tolatunk.) Az úttest menetiránya tehát FÜGGETLEN az autó helyzetétől.

Egyébként maga a Kresz sem definiálja direkt módon a "menetirány"-t, csak a "menetirány szerinti jobb oldal"-t: "A menetirány szerinti jobb oldal: az úttestnek az a része, amely - a menetirányt tekintve - az úttest útburkolati jellel megjelölt vagy képzeletbeli felezővonalától jobb oldalra esik." A menetirány szerinti jobb oldal tehát nem az autó helyzetétől függ, hanem "az úttest része" (nem kell hozzá autó sem).

Ugyancsak elgondolkodtató az, hogy
  • miért van kitéve megállni tilos tábla a menetirány szerinti BAL oldalra (ld. második csatolt kép), hogyha azt feltételezzük, hogy az utca két irányú.
  • a közterület-felügyelet buzgó munkatársai hogyan végezték a tegnapi napig a dolgukat, ha 5 éven keresztül eddig senkit sem büntettek itt meg ugyanezért.
  • az egyébként "szabályosan", menetirány szerinti jobb oldalra kihelyezett megállni tilos tábla a fa miatt teljesen észrevehetetlen (ld. harmadik csatolt kép). Csak nem ezt kívánják kompenzálni a "szabálytalanul", BAL oldalra kitett megállni tilossal?
  • a közterület-felügyelet buzgó munkatársai nem büntették meg az utcában a kiszélesített, nyilvánvalóan parkolónak kialakított részen álló gépjárműveket, holott tábla nem jelzi a parkolót, illetve a parkolás irányát (ld. 4. és 5. csatolt kép), ez ugyanúgy az úttest szélének minősül, és a gépjárművek jól láthatóan nem párhuzamosan állnak az úttesttel, hanem arra keresztben. Ezt a tényállást erősíti meg az ezen rész után kihelyezett "útszűkület" tábla is. Arra gondolni sem merek, hogy csak azért nem kaptak büntetést (noha "nyilvánvaló" a "törvényszegés"), mert ez már akkora közfelháborodást keltene, ami komolyan veszélyeztetné a remélt bevételt.

Szumma szummárum: a KFBM (közterület-felügyelet buzgó munkatársai) jó lenne, ha az igazi, környezetünket valóban építő-segítő munkájukat végeznék nap-mint-nap, és nem azzal szórakoznának, hogy nevetségesen összevissza és elhanyagolt módon  kitáblázott/ki-nem-táblázott zsákutcákban teljesen vitatható helyzetekben parkoló tisztességes állampolgárok elleni pénzbegyűjtő akciókat szerveznek.

Fentiekre való hivatkozással tisztelettel kérem, hogy
- azonnal szüntessék meg ellenem a szabálysértési eljárást és töröljék a bírságot;

- a továbbiakban tartózkodjanak az ilyesfajta pénzbegyűjtő akcióktól.
Együttműködésükben bízva, előre is köszönettel,
M.B.
unnamed (11).jpg
Fenti levelemre egy egyébként segítőkész választ kaptam, amelyben azt javasolják, hogy ne fizessem be a bírságot, várjam meg a hivatalos idézést, és utána nyújtsak be méltányossági vagy jogorvoslati kérelmet. Hogy ennek miféle hatása lehet, azt egyelőre nem merem elképzelni.
Az általam felvetett első problémára azt válaszolták, hogy "Ami a konkrét ügyet illeti, megállapítottam, hogy a közterület-felügyelő intézkedése megalapozott és jogszerű volt, amit az intézkedés során készített fényképfelvételek meggyőzően bizonyítanak. (A fotókat Ön is megtekintheti a hét bármely napján 08.00-18.00 óra között a felügyelet Ügyeleti és információs szolgálatánál, azonban azok kiadására nincs módunk, mivel az egyes intézkedések dokumentumait zárt rendszerben kezeljük. Konkrét üggyel kapcsolatos adat, dokumentum kizárólag Ügyfélkapun keresztül lenne kiadható.) A hatályos KRESZ 40. § pontosan meghatározza a megállás feltételeit: Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad. A jogszabályból egyértelműen következik, hogy a forgalommal szemben nem szabad megállni, mert a szabálysértés megvalósul."
A vastagított-aláhúzott kiemelés tőlük származik, a jogszabály nem emel ki és húz alá semmit. Szerintük egyértelmű a jogszabály, de ha úgy vastagítanánk ki (ami szintén lehetséges), hogy az úttest menetirány szerinti jobb szélén, esetleg AZ ÚTTEST menetirány szerinti jobb szélén, akkor szerintem egyértelmű, hogy nekem van igazam (ld. eddigi érvelésem). Legrosszabb esetben is olyan a jogszabály, hogy az én értelmezésem/érvelésem is elfogadható, ebben az esetben pedig a büntetés minimum jogszerűtlen.
M.B.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black Hole 2014.07.21. 22:02:06

@Manyecska: a kertész a térdemre tolva pihent. Szép bordó volt

Manyecska 2014.07.21. 22:04:00

@Black Hole: eccer én is elaludtam..xdd..mondjuk az elején.feltünhetett a horkolâs.

Manyecska 2014.07.21. 22:06:17

@dr. phil. Sün‼ ツ: nem jàrok ilyen uri fosókörökbe xd na éjt.

Black Hole 2014.07.21. 22:15:18

@Manyecska: piás voltál? Vagy gyenge volt a kínálat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.21. 22:20:51

@Manyecska: es bordoi volt a kertesz, tehat fhancija

helianthus 2014.07.21. 22:26:38

Ismerem a posztoló fajtáját.
Nem kedvelem.
Ahjoz nincs esze, hogy szabályosan parkoljon, ahhoz van, hogy egy ilyen orbitális fa..sságot leírjon és kèrje a bìrságtörlést és annak mellőését a jövőben.
Hiányolom a 'különben magukra uszìtom az ügyvédem/befolyásos ismerősöm/csivavám' fordulatot.

helianthus 2014.07.21. 22:33:17

A posztoló vegyen egy ranchot. Akkor magánterület lesz a háza előtt, nem közterület, parkolhat a kocsi tetején is.

Atörökk 2014.07.21. 22:35:35

@helianthus:
Közbe' megtuttam, aranyhörcsögje van, és nem fél használni!

VT Man 2014.07.21. 22:36:19

Kedves Posztoló,

Az a helyzet, hogy a szemét autósok már megtanultak szabályosan parkolni, fizetni, stb.

Tehát egy új lehúzási módszert kellett kitalálni. Na, ez a menetirány szerinti kötözködés.

Gondolom, ha ezt is megtanulják, akkor jön az 5 méter lecentizése a kereszteződéstől, és 4 méter 99 centinél már jön a bünti.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.21. 22:42:29

@atörökk: :))

@VT Man: :)) Ha 5 méterre állok le a saroktól, tuti, hogy valaki beparkol elém.

Sandor Akarki 2014.07.21. 22:49:58

@Krisz101: Bemutatja az ÁFÁs számlát a javításról, sebváltóról, alkatrészről, vontatásról, stb.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.21. 22:50:15

Béláim! Gáz van!
Belever az index a karterbe!!

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.21. 22:54:20

Piroska nagymamához....:
-....és miért olyan nagyok a füleid nagymama??
-Azért b+ mert a Belügy Minisztériumban dolgoztam!!

Sandor Akarki 2014.07.21. 22:55:03

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Hát, pl. mert 180 fok az már tolatás, innentől mehet persze a jogértelmezés. Dehát, tolatni csak a saját sávodban lehet, a szemben lévő sávban még fogalomként sincs olyan, hogy tolatás, mert az a rossz forgalmi oldalon haladás, azaz bünti.

Atörökk 2014.07.21. 22:56:35

Tüüüütűűűűűt! Mindenkit elütök a gecibe!4! Nőket kéccer!4négy!

Sandor Akarki 2014.07.21. 22:59:21

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Amúgy, finn havert saját háza előtt felfestett parkolóhelyen (finneknél úgy van, hogy gyalog-bicaj járda egyben, tank szélességének megfelelően hátha jönnek az oroszok), az út és a járda közötti helyen álló autó miatt büntették meg 200 eurora, mert a szemben állt a forgalommal. Mindezt 20 ezres kisvárosban ahol az ő utcájukban óránkét fél autó az átlag. Németországban meg 1998-ban engem, szóval ez elég európai szokásnak tűnik. Parkolj a jobbon vagy fordulj meg és úgy, ilyen egyszerű.

Sandor Akarki 2014.07.21. 23:00:37

Vagy gondolkodj másképp és fizess, minél többet teszel az államkasszába, annál jobb. :)

helianthus 2014.07.21. 23:00:51

@dr. phil. Sün‼ ツ: no az túlzás, de ment. :)
Mármint a parkolás a házam előtt.
Mondjuk erre nem kár közteres!4!!

Atörökk 2014.07.21. 23:00:59

@Sandor Akarki:
Még mindig nem érted. Nálunk mindenkit csak az zavar, hogy a MÁSIK miért szabálytalan ;)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.21. 23:01:28

Beckham például az Énekek énekéből kért magára egy szép szerelmi idézetet héberül, csak az nem tűnt fel neki, hogy a szöveg félreérthetetlenül férfi kedvesre utal.

index.hu/mindekozben/poszt/2014/07/21/es_hogy_van_az_heberul_hogy_orokke_a_tied_vagyok_mari/

www.badhebrew.com/

helianthus 2014.07.21. 23:02:21

@atörökk: aranyhorcogja van a kocognak? Az veszéjjes!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.21. 23:12:44

@helianthus: Nem lehet mindenkinek csivavája! Gyilkost csókoltatom.
...és küldeném az Oh, chihuahua c. számot mindenkinek, aki szereti.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.21. 23:16:15

@helianthus:
Parkojjá a ház mögé, ott nem zavar senki!44!

Black Hole 2014.07.21. 23:16:51

@atpijkamo: sokszor nézem a tetkósokat, akikre ilyen kínai betűk vannak varrva. Honnan tudja, hogy a vicces kedvű tetováló nem azt véste-e rá, hogy "vettem egy tehenet"?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.21. 23:18:48

@Black Hole: :)) Nem elég piszkos a fantáziád.

Nagyon utálom a tetkókat. Szerencsére a gyerekeim nem csináltak magukra.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.21. 23:20:51

atpijkamo
· deciki.postr.hu/
2014.07.21. 23:18:48
@Black Hole: :)) Nem elég piszkos
a fantáziád.
Nagyon utálom a tetkókat.
Szerencsére a gyerekeim nem
csináltak magukra.
agresszív kismalac
· kismalac.blog.hu
2014.07.21. 23:18:48
@Black Hole: Vagy azt, hogy
"meg...tam egy tehenet".

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.21. 23:21:09

@Sandor Akarki: ez nem csak europai, USA-ban is igy van

helianthus 2014.07.21. 23:26:58

@agresszív kismalac: Gyilkos says hi!
@dr. phil. Sün‼ ツ: de itt a ház előtt se! Rancsom van!!4!

Black Hole 2014.07.21. 23:27:07

@atpijkamo: fiam amikor kimaradt az óvodából, nyavajgott tetkóért. Mert a haverjának is van. Hülye asszony meg vett lemosható tetkót, aztán rárakta, de az egész gyereket kidekorálta,mer' úgyis lemosható. Évnyitó előtt este, meg vimmel sikálta a kölyköt, mert nem áztak le.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.21. 23:28:34

A náci tudósok sok életet megmentettek.

A náci Németország tudósainak sikerült először igazolniuk, hogy a dohányzás tüdőrákhoz vezet. Elsőként Franz Müller 1939-ben megjelent kutatása tárta fel az összefüggést, amelyet 1943-ban a Jénai Egyetem kutatóinak tanulmánya is megerősített, sőt, ez utóbbi tanulmány még a passzív dohányzás káros hatásait is feltárta.

A fehér kenyér, a mesterséges ételszínezékek és az azbeszt káros hatásaira is felhívták a német vezetés figyelmét.

A nácik indították a világ első dohányzásellenes kampányát, amelynek része volt többek között, hogy betiltották a dohányzást a mozikban, iskolákban, nem gyújthatott rá a szolgálatban lévő rendőr, köztisztviselő, valamint a nőket nem szolgálták ki cigarettával a kávéházakban és más nyilvános helyeken. (Proctor becslései szerint a tiltásnak köszönhetően mintegy húszezer nő kerülte el a tüdőrákot.) A dohánytermékek reklámozását szintén korlátozták.

Hitler saját példájával is a kampány mögé állt: szívesen beszélt arról, hogy ő már 1919-ben letette a cigarettát, és fasiszta eszmetársai, Mussolini és Franco szintén nem rabjai a cigarettának, nem így a szövetséges vezérek: Churchill, Sztálin és Roosevelt.

Amerika még a Marshall-segély részeként is küldött cigarettát Németországnak.

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20140721-a-nacik-elfeledett-dohanyzasellenes-kampanya.html

Atörökk 2014.07.21. 23:33:01

@atpijkamo:
A mázoló -lévén, mint sok diktátor meglehetősen paranoid típus volt-, a legendáriumok szerint eléggé egésséges-élet párti volt, lévén igen sok mindentől félt. Legalább is a legendárijomok szerint.

Nem mellékesen pl. -az ideológiai töltetet leszámítva- a fiataloknak szervezett kötelező sportfoglalkozások, sporttáborok szerintem egyáltalán nem volt hülyeség. Más kérdés, a fiatalok egésséges életmódra nevelése mellett legalább olyan fontos volt, hogy ezek tulképp a hadsereg számára szolgáltak mintegy alap-alap-kiképzésnek.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.07.21. 23:37:38

Én aszondom:
Amadeusz, Amadeusz!!
www.youtube.com/watch?v=cVikZ8Oe_XA

Informcijó: A törökk sürgőssen kerese meg a feleseggit, mer kúlönbe letraktorozzák!4+4

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.21. 23:39:07

@atörökk: Sok jó dolgot is csináltak a nácik, csak nem divatos emlegetni.

Vessél a mókusok elé, de nekem tetszenek a festményei.

A legnyilvánvalóbb hibái között elsikkadt, hogy csapnivaló hadvezér volt. Sztálin hamarabb rájött, hogy ha győzni akar, békén kell hagynia a parancsnokait harcolni. Na meg életben.

H-t le akarták lőni a britek, aztán letettek róla, töbet ártott, hogy életben hagyták.

Atörökk 2014.07.21. 23:42:29

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Nekem olyan nem van. Tikteket megcsippelt valami bogár, osztán férrebeszéltek!4!!

Atörökk 2014.07.21. 23:44:51

@atpijkamo:
Sztálin sem volt jobb hadvezér, csak neki ugye ott volt a gyak. kimeríthetetlen utánpótlás mind emberben, mind anyagban.
Hát igen, a tábornokai ritkán érték meg haláluk napját, mert általában hamarabb kivégeztette őket.

Atörökk 2014.07.21. 23:46:04

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Nem traktorott, szóval szabad a határ!

helianthus 2014.07.21. 23:49:55

@atpijkamo: ' @atörökk
: Sok jó dolgot is csináltak a nácik, csak nem divatos emlegetni.'
Talán mert a rémségeik mellett eltörpül.
20 ezret (becslés) megmentettek, pár milliót kivègeztek.
Igazad van, együtt nulla az eredmény.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.21. 23:51:50

@atörökk: "Sztálin sem volt jobb hadvezér"

Ezt mondom. Csak ő rájött a háború felénél, hogy nem az. És onnantól nem ő vezényelt.

A kimeríthetetlen erőforrásokhoz kellett még a kimeríthetetlen amerikai támogatás, pl. a harckocsimotorok hajón jöttek.

A tengeralattjáró háborút elbaszták a németek. A snorkelt túl későn vezették be. Enigma. A háború végére készültek el az igazi tengeralattjáróval. Az a pár darab, ami kifutott, hülyét csinált a szövetségesekből.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.21. 23:55:30

@helianthus: Talán azért. :))

A vesztesnek nem lehet igaza. A Nürnbergi perben ott lett volna a helye pl. a bomber harrisnek is.

Atörökk 2014.07.21. 23:58:36

@helianthus: @atpijkamo:
Mondjuk volt nekik kitől tanulni. A postarablótól. Hozzá képest gyenge kezdők voltak. Csak mivel a postarabló '45-ben a fasz boldogabbik végén állt, így őt nem ültették a többi ún. háborús bűnös közé Nürnbergen.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.07.22. 00:04:24

@atörökk: A Rudolf Hess-t nem értem, miért ítélték el. Bár, ha marad Németországban, biztos kiérdemelte volna.

Atörökk 2014.07.22. 00:06:42

@atpijkamo:
Hivatalból :)
Mondjuk a legnagyobb kibaszás vele tényleg az lett volna, ha visszaadják a németeknek.

Sandor Akarki 2014.07.22. 00:42:23

@atörökk: Passz, erre így nem gondoltam. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.07.22. 04:58:01

ezt a II.VH-s szakertest meg Igi is negirigyelne
szerintem csettint is a mellyeivel

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.07.22. 06:02:42

@atpijkamo: A németek nem nyerhették meg a háborút, pláne nem tengeralattjárókkal. Még V2-vel sem. Egyszerűen sokkal kevesebb erőforrásuk volt. Mínusz atombomba.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.07.22. 06:09:25

A KRESZ-ben leghátrányosabb hadművelet a TOLATÁS!!!!!!
Akár mi galibát okozol vinned kell a balhét.
Sokan akkor szembesülnek ezzel a ténnyel mikor meg van a baj.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.22. 06:28:30

@VT Man: Nem tanultak meg szabályosan parkolni. :(

venszivar 2014.07.22. 06:31:58

hagyma · hagyma.blog.hu/ 2014.07.21. 21:01:24
@venszivar: kezded kocsog?
leszalltal a 65 eves anyadrol es mar karomkodsz
ferihegyre jottel volna ki fotelhuszar

barom! megint más anyjával foglalkozol, te tetvedék! a mari 65 éves!?!:DDD elvett egy nálad 15 évvel vénebb ráncos vén picsa!?! így lettél te ááámerikai. erre vágsz fel? barom, te egy féreg vagy ! kihasználod azt az indián-lengyel vénasszonyt! van a pofádon rinocérosz bőr, ezt már évek óta bizonyítod! te egy fostalicska, undorító szardarab VAGY!!! te barom!:):D

A Liszt F.-re + kijárok! MIKOR DOLGOM VAN OTT!
Senki nem ment eléd?! pedig azt hitted...barom vagy te, barom!!!16!:D

Atika!!! 2014.07.22. 07:12:05

Béla folyton tolat, ez nyilvánvaló. Bár persze akkor is a bal keze felé parkolt. Mellesleg melyik a Béla autója? A képen jobb oldalt lévő menetirány szerinti baloldalon parkoló Ford, ami ráadásul egy másik szabályt is megszeg (miszerint a járdára csak akkor parkolunk, ha tudunk hagyni legalább másfél métert a gyalogosoknak (majd valaki megkeresi a pontos szöveget). Ott a fél sincs nem, nemhogy a más. Persze ha a tábla/felfestés másképp rendelkezik az más.
Különben meg hogy jön ahhoz a közterületes, hogy a nyolc általánosával megállapítsa, hogy melyik az autó eleje, melyik a hátulja? Hát de most tényleg. Például egy szedán estében.

helianthus 2014.07.22. 07:49:14

@Atika!!!: meg az 5 méter. A saroktól. Asszem annak is kéne lenni. Bár telón nem látom rendesen a képeket. Szakértésem nem szakszerű.
Jó reggelt!

kis59 2014.07.22. 07:52:12

Az általam látott eddig legdurvább parkolás volt, amikor a Keletinél egy DT-s rendszámú autó úgy állt meg, hogy a 80-as troli (még az átalakítás előtt) nem tudott bekanyarodni. Állt 80-as járat, később állítólag trolipótló busz állt be helyette. (Fotó van róla.)

Manyecska 2014.07.22. 08:12:12

Jóreggelt boldog anyáknapját!:D

na__most__akkor 2014.07.22. 08:16:48

na most akkor egy vicc a Béláról. (Tényleg róla)

Lejön a román birkapásztor a hegyről - mint minden évben egyszer.

Lát egy új éttermet.
Bemegy... aszongya kaja, pia, nő.
Izé - mondja a tulaj, kaja, pia van, nő nincs csak a Béla.
- Na jó, legyen a Béla, de akkor ne sokan tudjanak róla, mert tudja, én nem vagyok egy olyan fazon...
- Öten fogják tudni.
- Öten? Mér olyan sok?
- Hátugye itt van maga, meg én, meg persze a Béla is, ez három. Meg a két faszi aki a Bélát lefogja, mer tuggya a Béla se egy olyan fazon.

Atika!!! 2014.07.22. 08:17:18

@helianthus: Mondjuk a street view szerint van ott parkolási lehetőség (bár ha kisgyerekes anyuka lennék, akkor lelőném az engedélyezőjét):
https://www.google.hu/maps/@47.519259,19.055134,3a,75y,332.37h,55.99t/data=!3m4!1e1!3m2!1sSJebcEfuILsj-iwkxyJfWw!2e0!6m1!1e1
Legalábbis a felfestés arról árulkodik, hogy a fél autót a járdára kéne tenni. Vagy csak félautóval lehet ott parkolni. Sajnos Budapestet nem ennyi autóra tervezték. Nagyon nem.

Netuddki. 2014.07.22. 08:22:11

"Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad."

B+ közteres barom ügyintéző! Béla nem megállt hanem parkolt. Bármelyik bíróságon buknátok az ügyet...

cenzuratroll bosszanto 2014.07.22. 08:35:00

Ugyancsak elgondolkodtató, hogy az, akinek fogalma nincs a KRESZ-ről az mi a büdös kur.a anyjáért vezet, és ha már megmagyarázták neki a büntetéssel, hogy hülye volt, akkor miért nem tanul belőle és fogja be a tudatlan pofáját.

na__most__akkor 2014.07.22. 08:38:28

@IGAZI_kovi1970:
"Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad."
1. Megyek. Jobboldalon.
2. Nem állok meg, hanem megfordulok.
3. Még mindig megyek megyek-megyek.
4. Aztán megállok, ott ahol eddig jobboldalon mentem. Egy sorban, párhuzamosan, satöbbi.
-----
5. Merre áll az autó orra? Mekkora helyet foglal el? Nem mindegy, hülyék?
Egy SMART akár keresztben is állhat, mert alig hosszabb (szélesebb, mit mérünk --- az autót vagy a helyet???), mint egy hosszában álló autó.

Bíróság? Majd öt év múlva, ha rákerül a sor. Meg kormányváltás (remélem, vaze) meg AMIT AKARTOK.

Meg a Béla. (lást fent...)

Tron65 2014.07.22. 08:47:31

Kedves Béla!
A menetirányt valóban nem az határozza meg, merre van az autó orra. Sokkal inkább az, merre halad az autó.
Vagyis ha bebizonyítja, hogy Ön TOLATVA közlekedik, van alapja a fellebbezésnek.
Ez esetben már csak azt kell bebizonyítania, hogy:
- az adott helyen van kitéve tábla, hogy a járdán szabad parkolni
- méréssel bizonyíthatóan meg kell adni, hogy mindenütt az autója mellett maradt a járdából 1.5 méternyi szabad hely.

na__most__akkor 2014.07.22. 08:59:06

Tolatni szabad?

--- a saroktól? a második saroktól? a szomszéd kerületből? (mert ugye Budapestről beszélünk, az, ami itten számít...)
--- mennyit tolatunk? kilométer, perc, ???
--- folyamatosan? (hény méter a FOLYAMATOS tolatás?)

Manyecska 2014.07.22. 09:02:25

@na__most__akkor: hát, a hídon nem.:)) egyirányú utcában sem asszem.
.
Tegnap volt a Truckracing összefoglalója a Sporton, hát rá kéne ereszteni a mezőnyt erre a kis utcára!:DD..zúzták egymást rendesen. Amúgy magyar nyerte, Kiss Norbert, szólnék:)!

na__most__akkor 2014.07.22. 09:03:08

Nekem nem kéne a Béla...
Ha egy pásztor vagyok, ott vannak a birkák.

Na most akkor ott vagyunk, hogy birkamenet. És még nem is zsidóztam, arra ott vannak a beépített tudjukkik.

Akik éjjel építenek.

igazi hős 2014.07.22. 09:08:15

Hány ilyen idióta lesz még? Autós forómukon tucatjával kerülnek elő az ilyen "Bélák", akik szerint szabad a baloldalon parkolni, mert "az álló autónak nincs menetiránya". (Gondolom itt is volt pár, aki megvédte.)
Az a baj, hogy Béla zéró szövegértésével nem a magyar iskolarendszer csődje, hanem lassan az átlaga. Csak ő ráadásként grafomán, így látványos az "eredmény".

na__most__akkor 2014.07.22. 09:09:15

@Manyecska:
Magyar mindig nyer. Tanuld meg.

De én sose tudom hogy a mindig az mindíg vagy mifene.

De legalább nekem vannak ékezeteim. És leszarom akiknek nincsenek. NAGYON nagy ívben leszarom. --- Figyu the hosszú Í, nekem nagybetűbe(n)is van olyan ---

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.22. 09:10:26

@igazi hős: Lassan? Teljesen az átlaga. Igaz, még értelmesebben fogalmaz, mint az átlag, és egyáltalán leírja, amit gondol. Az újabb kivitelű droidok már erre nem nagyon képesek.

na__most__akkor 2014.07.22. 09:15:42

@igazi hős:
Tudod, hőském, a "menet" szó azt jelenti (annak, aki érti a magyar szót...) hogy valami megy. Mozog. Halad. Változtatja a helyét. Mondjam tovább?

Aztán meg van, ami áll. És most nem kezdek személyeskedni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.07.22. 09:20:31

@na__most__akkor: Pontosan lehet tudni, hogy az autónak melyik az eleje ebben az esetben. A többi szőrszálhasogatás.
Ha az aitó eleje valamerre néz, akkor valószínű arra ment, mielőtt megállt. ENNYI.

na__most__akkor 2014.07.22. 09:27:25

@ColT:
Minden autón van hátramenet. A többi szőrszálhasogatás.

ENNYI.

Ha az aitó eleje valamerre néz, akkor valószínű arra ment, mielőtt megállt.

Az aItó. Vagy tolatott. Vagy repült.
Egy rendőrségi (közterületi) időgép tudja.

A többi szőrszálhasogatás.

Manyecska 2014.07.22. 09:43:48

Tökmindegy merre néz az eleje de valszeg arra is fog elindulni ami szabálytalan, esetleg. Talán. Mi a frásznak kell gondolkozni egy közteresnek he?@na__most__akkor: 2.lett összesítettben /a végét nem néztük/ de mekkora volt amikor megpördült a forgalommal szembe! és belementek, kicsit megzúzták az elejét ez meg kaparó kerékkel és áthajtva saját roncsain folytatta:))) Pici MAN-kamion. Téptek rendesen egymás seggében!

Laci1982 2014.07.22. 09:53:44

sok kreszteszt van a neten, gyakorolj vazze, ha nem ismered a legalapvetőbb szabályokat sem! fizess, ne háborogj, mert jelen esetben nincs igazad......nálunk is büntetnek ezért, sose parkolok így

Atörökk 2014.07.22. 09:58:54

@hagyma:
vauuuuu! Vauuu vau vauuuuu!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.07.22. 10:01:20

Az aldi parkolójában kellett volna megállni.

Amúgy meg a posztoló egy barom és nem ismeri a kreszt, csak okoskodik.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.07.22. 10:02:36

"az vesse rá az első követ, aki még sose parkolt a fenti módon."

Akkor vetem: k*nyádbéla.

metal · http://electric.blog.hu 2014.07.22. 10:24:58

Ez a cikk hasonló értelmi képességről ad számot, mint a legendás okos, aki a sebességkorlátozó táblát szerette volna m/s-ban értelmezni, mivel az SI alapján abban kell:)
Az út menetirány szerinti jobb oldala az elég egyértelmű fogalom, akinek ezt nem sikerül megfejteni, az kezdje el kb. a 2.ik általánostól újra az iskolát.

2014.07.22. 15:46:17

@atpijkamo: ha beállsz bal oldalra, akkor jogosan büntet meg a rendőr/közteres.
Újabban erre a témára mennek rá, kell a bevétel.
Amikor átmész a bal oldalra parkolni, akkor szembe mész a forgalommal. Ez kreszellenes.

2014.07.22. 15:49:04

@na__most__akkor: ilyen ügyekben nem bíróság dönt, hanem a rendőrség szabálysértési hatósága.
Te most itt flegmáskodsz ? kell egy tasli ?

Agyalap 2014.07.22. 15:49:29

Virtuóz, Béla aki több ezer kilométert tesz meg tolatva, csak hogy a közteresekre tromfolhasson...
Az istenbarma szerint melyik a menetirány, ha az autója orra pont fordítva áll? Vagy csak az ülések vannak benne hátrafelé?

2014.07.22. 15:51:21

@VT Man: nevetni fogsz, de ismerős kocsija 20 centit rálógott egy rokkantparkolót jelölő fehér vonalra. De ettől még rengeteg hely volt és a rokkant is ott parkolt, elfért bőven.
De a húsz centiért megbüntették 50 ezerre a fickót.
<irónia ON>mert arányosság van <irónia OFF>

Aureliano Buendía 2014.07.22. 18:06:57

@atörökk: ez igaz, csak egyik-másik hazánkfia annyira messzire elszakadt a rögvalóságtól, hogy az már a mentálhigiénés létét veszélyezteti, ha visszatér a Pannon pusztára.

Komolyan mondom, némelyiket újra be kéne oltani bárányhimlő ellen, ha hazatántorog.

Aureliano Buendía 2014.07.22. 18:11:37

@Altaïr: én mondtam, és de: kresz, meg a párhuzamos közlekedés szabályai

nincs különbség lakott és nem lakott terület közt

efi 2014.07.23. 17:44:36

Bezzeg jobb kormányos autóval nem tilos előzni akkor se, ha csak a sofőr van, meg úgy általában közlekedni se. Abból se látni lófaszt se, aztán az még megy is és nem 50-nel jönnek szembe, hanem 90-nel.
Derékszögű, vagy 45 fokos parkolóból kitolatni bármilyen kocsival azt se tilos, pedig pont annyit látni vagy inkább annyit se, mintha a fenti szituból állnánk ki.

mauser98k 2014.07.25. 13:36:53

A forgalommal szembe való parkolásra pár éve kezdtek rászállni.
Néha,a "faluvégen" én is így állok meg,és addig nem is értettem a logikáját a tiltásnak,amíg úgy kellett visszamenjek az útra,hogy elém álltak,és gyakorlatilag elinduláskor úgy kell keresztül menjek a szembesávon,hogy nem látom jön-e valaki.

Szóval balesetveszélyesebb lehet az elindulás,mert kapásból forgalommal szemben indulsz el.

Szerintem.

ahanem01 2014.09.10. 12:51:24

A szabály tök egyértelmű. Csak idióta vagy és érted a "magyar nyelvet".
süti beállítások módosítása