Tékozló Homár

Visszaadjuk a selejtes ülőgarnitúra árát, ha visszaszállítod a gyárba. Igen, jól hallottad, te!

2014.09.03. 09:05 | Homár Hilda | 138 komment

barbolano4.jpg

Bútorvásárlási herce-hurca számtalan wtf elemmel tűzdelve, amik a nekünk csatold doksik (írásbeli panasz a lent részletezett feltételekkel, szállítólevél a kiszállításról, fotókkal dokumentált átvételi elsimervény a visszaszállításról) alapján mind igazak. Egyrészt az a kérdés, hogy hogy gondolta ezt a Bella Itália Bútorház, másrészt pedig hogy hova tűnt. Róberték ugyanis június vége óta hiába várják a jelentkezésüket vagy a pénzüket. Pedig a Facebookon megvannak ám! Írunk is nekik!

Tiszelt Homár,

2014 Áprilisában a Bella Italia Bútorháztól megrendeltünk, egy ülőgarnitúrát. Az áruházban levő hölgy készségesen segített, kiválasztottuk a szövet és Szin kombinációt. A kiszemelt bútordarab ára a végén szállítással együtt 297 e Forintra hízott, amiből a cég 85e Ft előleg befizetését kérte. A befizetést követően azt ígérték, hogy kb. 5 hét elteltével elkészül a bútor és szállítani fogják. Az 5 hét eltelte után telefonon utána érdeklődve mondták, hogy csupán pár nap és készen vannak. Hát ez a pár nap kb. még 4 hét volt. Június 5-én hívtak, hogy 7-én hozzák a bútort. Másnap meg is jöttek, és összerakták az ülőgarnitúrát. A kálváriám , még csak most kezdődött el igazán.

Az összerakás után a bútor minőségben meg se közelítette azt amit a kiállító teremben láttunk. Nem volt 2 olyan eleme ami szintbe lett volna, a műbőr levarrása pocsékul nézett ki, az egész bútordarab azt az érzést keltett minta az egészet összecsapták volna. Jelezném, hogy az ára 297e Ft volt.

Jeleztük még ott a cég munkatársainak , hogy nem azt kaptuk, amit vártunk, így köszönjük de nem kérjük és szeretnénk elállni a vásárlástól. A cég egyik vezetőjével telefonon beszélve azt a tájékoztatást kaptam, hogy sajnos most nem tudják visszavinni mert nem a telephelyre mennek, de majd elviszik. Még aznap fotókat készítettünk és írtunk egy hivatalos panaszlevelet a cégnek.

Pár napon belül újra kerestük az úriembert. Akkor már azt mondta, hogy ők ezt nem tudják elvinni, mert a szállító cég csak költség fejében tudja ezt megtenni. Felajánlottam nekik, hogy rendben kifizetem a szállítást. Pár nap elteltével újra kerestem őket, mert természetesen nem jelentkeztek. Ekkor már azt mondták, hogy elmehetek én a francban mert nekem semmi jogom nincs elállni a vásárlástól, és különben is a bútor megfelel a gyártási paramétereknek. Jelentsen ez bármit is.

Bementem az üzletben. Ott a kereskedelmi rész vezetője elismerte a panaszom, és mondta, hogy elszállítják a bútort és visszakapom a pénzem. Erről született egy megállapodás is ami szerit ha átvették akkor 8 napon belül a számlámon a pénz, és tanuk jelenléte előtt mindketten aláírtunk. Abban maradtunk, hogy a szállítok, fognak jelentkezni. Ez persze nem történt meg. Újra eljátszották, hogy, igen, ha én kifizetem elviszik, majd már úgyse, oldjam meg én, vigyek vissza egy komplett ülőgarnitúrát a gyárban. Igen jól olvassák, nem az üzletben hanem a gyárban.

Egy ismerős céges teherautójával végül visszavittük a gyárban a bútort. Ahol alaposan megvizsgálták, és találtak 2 kisebb hibát a műbőr huzaton ami valószínűleg szállítás közben keletkezett, mivel nem a bútorszállítás a szakterületem ,és nem áll rendelkezésemre, olyan mennyiségű és minőségű csomagolóanyag mint egy gyárnak. (Képek a csatolt dokumentumban)

A megállapodás szerint 8 napon belül kellett volna fizetniük, ami persze nem történt meg. Újabb levelek, telefon, személyes látogatások az üzletben, semmilyen válasz. Se pénz se bútor.

Végül is ügyvédi felszólítás után küldtek egy levelet amiben az ajánlatuk szerint 117.000 Forintot tudnak visszaadnia 297e-ből. Vagy elfogadom vagy elviszem a bútort saját költségemen, és minderre, van 8 napon.

Természetesen, jogi útra fogjuk terelni a dolgot , és a megfelelő hatóságoknál megtesszük a szükséges lépéseket. Minderre csak hab a tortán , hogy mai napig egy számlát nem tudtak adni a vásárlásról, egy kézzel készült firkálmányon kívül. Biztos vagyok, hogy a NAV munkatársait érdekelni fogja ez az információ.


Tisztelettel
Róbert

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.09.03. 10:14:06

A félanalfabéta/külföldi poszt toló legalább utólag okos. Csonka hazánkban és a Szovjetunió többi utódállamában (talán egyedül a nagy Oroszország a kivétel) idegentől semmit nem rendelünk minta alapján, mert nagy eséllyel becsapnak. Sorozatgyártás működik, egyedi rendelésre tudnak készíteni, de a kettő között nem megy.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.03. 10:17:03

"Felajánlottam nekik, hogy rendben kifizetem a szállítást.... ... Ekkor már azt mondták, hogy elmehetek én a francban mert nekem semmi jogom nincs elállni a "

Ezek valami nagyon ütőset szívtak, jól tette a postoló, hogy felnyomta őket. Ennyit lehetett érdemben hozzátenni :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 10:21:14

@Troppauer_Hümér: Egy jó asztalos tényleg a legjobb megoldás. Persze asztalosok között is van akit kerülni kell. A megoldás, ismerős asztalos, vagy ajánlott asztalos. Én 15 éve dlgozom vele, és meg vagyok elégedve. Ettől függetlenül szoktam az ikeában sűrűn vásárolni, főleg kisbútorokat. Azért mert mivel jóasztalos minig van munkája, és van amikor elég hosszúidőben telik, míg rámkerül a sor, holott protekciós vagyok.

kézműves étcsokimikulás 2014.09.03. 10:24:23

jeleznem,hogy...
monnyuk a poszt tolo stilusa tobb kivanni valot hagy maga utan,mint ertelmet,de a panasz jogos...
siman megallni a bolt elott es minden arra tevedot ellokdosni az ajtobol...homar posztot kinyomtatni,kirakatot teleragacsni vele...

(amugy-hamar homar-ennyi esszel 300.000 kreditert mubor garniturat venni nem vall sikeres emberre...meg ha nagyon dizajn-trendi-uberf@sza is a kinezete...ide olasz ceg nem hoz butort,ugyhogy zalai muhelybol meg nem kell csodat varni...)

kézműves étcsokimikulás 2014.09.03. 10:26:17

@kézműves étcsokimikulás: update>belaeknel eg a vilag...
mar vagy harman is odalinkeltuk nekik,amit kell...
:D

dailyvicodin 2014.09.03. 10:26:43

azt tudtátok-e, hogy a világ éves fakitermelésének EGY százalékát az IKEA hasznájja fel?

amúgymeg bútort csak aldiból.

@Troppauer_Hümér: nincsenek trollok, és így már nem is tudnak szidni senkit, hát hozzá sem szólnak

elég durva méretei vannak a csajnak.. 210-390-150

@panaszmuki: jobbhelyeken annyiért még csak textilt (se: ) adnak

@AtiSnatch nem én

dailyvicodin 2014.09.03. 10:28:25

@agresszív kismalac: legyen egy hildaköszöntõs poszt is. boldog névnapot!!11!11!11!EGY!1!EGY!!11!

Manyecska 2014.09.03. 10:29:20

@kézműves étcsokimikulás: :p te, szerinted mennyit bír egy ilyen ülőgarniturha..?:P:DD

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 10:29:55

@kézműves étcsokimikulás: Gondolom a mindenhol kapható olasz fagyikat sem gyorsposta hozza Itáliából, és a borsodi taigetosz-pozitívok is hiába hívják magukat gigolónak.

kézműves étcsokimikulás 2014.09.03. 10:30:22

@agresszív kismalac: lajk...

kedves Hilda,buldog nevnapt,akarhogy is hijjanak...
:D

@Manyecska: fogalmam nincs,ranezesre nem sokat...

Manyecska 2014.09.03. 10:31:52

Mindenesetre jól néz ki:)

kézműves étcsokimikulás 2014.09.03. 10:33:01

@Troppauer_Hümér: pedig megneznem azt a fagyit,amit napolyban ad pocstara dzsuzeppe...
:p

ugy masfel hete nezegettem en is butorokat egy hasonloan "olasz" butorboltban...kiccsavo(elado)mosoiogva kozolte,hogy biza ok kint gyartatnak es onnan szallitjak...mondom aha,es a kanape aljan talalhato zala butorgyar matrica meg csak takaritas kozben ragadt ra,ugyi...
paffff...

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 10:33:05

@kézműves étcsokimikulás: Felhívás volt keringőre, le akarja tesztelni tandemtornával hogy hány menetet bír ki a tömőgarnitúra, hát nem érted? :D

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.09.03. 10:33:41

@dailyvicodin: Ennyiért jó minőségű bőr ülőgarnitúrákat lehet venni.
De ha nem lehetne, akkor is: ennyi pénzt kiadni műbőrért???

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.09.03. 10:34:16

@batgirl: A jó asztalosnak van saját faanyaga is. A miénk annak függvényében vállal munkát. Ő ugyanis a rönkben kiszáradtnak tűnő fát (kivágás után 1-2 évvel) áttolja a szárítón, és azután még legalább egy évig pihenteti. Így ugyanis nem hasad meg soha az első pácolás után.
Ennek van hátránya is, de pl. egy diófa étkezőgarnitúra nem műbőr ülős(z)arok, és ha nincs diófája, megveszi, szárítja, pihenteti, elkészíti. 3 év alatt így is kész lesz. Ha hasonló fazont rendelsz lucfenyőből, jó eséllyel még abban az évben elkészülhet, abból ugyanis szokott lenni szárított-pihentetett készlete.
Ha meg bútorlapból (és műbőrből) szeretnél valamit rendelni, akkor nagy eséllyel megad egy címet-telefonszámot...

Manyecska 2014.09.03. 10:36:05

@Troppauer_Hümér: :DD az enyém behorpadt a végénél, mondjuk már régi, fenese érti miért ott..?:DD:O

kézműves étcsokimikulás 2014.09.03. 10:38:44

@Troppauer_Hümér: lemezlovagolok,nem tudok tancolni...
:p

@AtiSnatch: a stilus maga az ember...
:)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 10:42:20

@Kitalátor (másként) gondolkodó: egyetértek. Az én asztalosom azért készít bútorlapból is, mert nem mindenkinek van pénze fára.

kézműves étcsokimikulás 2014.09.03. 10:43:15

@AtiSnatch: nyihi,mar toroltek is...
pedig meg csak semmi rosszat nem is irtam oda,csak sok szerencset kivantam...
:)

AtiSnatch 2014.09.03. 10:44:41

@kézműves étcsokimikulás: azt nem olvastam, jó helyre írtál? :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 10:45:16

Törölték a hozzászólásomat a bella oldalán..nahát. Most mérges vagyok, és toppantok.

Manyecska 2014.09.03. 10:47:35

@kézműves étcsokimikulás: :D röhögjé csak.:D kimegyek a postára veszek valami erőset is..:DD

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.09.03. 10:49:06

@batgirl: A legtöbb bútor nem drágább fenyőből, mint pozdorjából, csak szebb és sokkal könnyebb. (Költözéskor, festéskor nem mindegy.) Kivéve persze, ha nem az erdőben veszi a fenyőt, hanem valamelyik áruházban "fenyő bútorépítő lap", "fenyő polclap", "fenyő ajtólap"-ként. Úgy ui. nagyon drága. A lapszabászatokban gyártott bútoroknál egyedül az élőmunka költség a kisebb.

AtiSnatch 2014.09.03. 10:49:29

@batgirl: hova írtok ti, hogy nem látom? az enyém mind a három kint van még.

Martinicske 2014.09.03. 10:53:12

Én úgy tudom, ha valami egyedi megrendelésre készül akkor ez a törvényben rögzített elállás joga nem járható.

Ettől függetlenül természetesen ha nem megfelelő a termék az ellen fel kell lépni a vásárlónak.

kézműves étcsokimikulás 2014.09.03. 10:53:35

@AtiSnatch: aham...
:)
b.laszlo es f.david meg ott van,de ahogy feltunik valami egybol torlik is...
a hivatalos oldalra es az idovanlra...

:)@batgirl: nougye...

@Manyecska: jozsi a postaslegeny???
o eleg eros...
:D

2014.09.03. 10:55:03

-ba -be, -ban -ben nem megy még...

AtiSnatch 2014.09.03. 11:01:13

gondolkozok még egy PESTEN HALLOTTAM-os megosztáson is. :)

AtiSnatch 2014.09.03. 11:06:22

@VilMarci: most már én se. :D az első posztnál azért még ott a kommentem. :)

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 11:10:37

Törölgetnek a patkányok.
Ki tudja, hány vásárlót basztak már át?

Atörökk 2014.09.03. 11:12:09

@Dr. Kix:
Bella Italia? Ez inkább úgy hangzik, mint egy szicíliai örömlány.

Egyébként meg nem vennék bútort olyan cégtől, amelyik ennyi pénzt kér előre, és "majd legyártja". Legyártotta, rendben van, kifizetem. Előleg max. 10%, ha nem tetszik, vásárolok máshol.

dailyvicodin 2014.09.03. 11:13:09

@panaszmuki: azért én megnéznék egy 210x390x150-es tölgyfa, jó minõségü bõr ülõgarnitúrát háromszázér. sõt, ha tudsz, légyszi rendelj nekem párat, mert tuti duplaannyiért el lehet adni

AtiSnatch 2014.09.03. 11:22:19

@atörökk: szicíliai örömlánynak egy kicsit sok lenne a 300ezer :D

Tiborfalvi Tibor 2014.09.03. 11:22:45

Na azt magyarázzátok meg nekem, hogy ennek a cégnek hogy a harkályba' van 111k like-ja? Ráadásul 10+ ismerősöm is kedveli, többek között.

Ezek a 'lájkolj, nyersz egy széket'-akciók ennyire népszerűek?

kombusz 2014.09.03. 11:26:47

nem gond ha törlik ha kell belinkelem minden válaszuk alá meg az idövonalukra vagy 100-szor :))

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2014.09.03. 11:27:58

@Tiborfalvi Tibor: Én jobban megválogatnám az ismerőseimet. :-/

kombusz 2014.09.03. 11:28:53

na a köcs...ög letiltottak az oldalukrol :))

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2014.09.03. 11:29:12

@dailyvicodin: A posztban nincs szó arról, hogy ekkora bútor lett volna rendelve.

Homár Hilda 2014.09.03. 11:30:27

kösz a névnapi izéket, így fogok döngő léptekkel szökellni ma tőle egész nap
2.bp.blogspot.com/-9zyu07UYAPs/Ud9vT3Ee5CI/AAAAAAAARho/jNJoK219ERM/s1600/db.jpg

Homár Hilda 2014.09.03. 11:32:58

gyertek vissza a bulis posztba lécci, röviden elmodnom, mi lesz, (majd lesz rendes poszt is belőle)

Tiborfalvi Tibor 2014.09.03. 11:36:08

@agresszív kismalac: A másik kedvencem a lájkvadász kamuoldal : 2.ii.gl/1Sniigz9.png

A harmadik után a hírfolyamot tiltom..

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 11:53:15

@AtiSnatch: Mikor már egy friss olajcserés Kelemen Annát megkapsz nyolcvanért...

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 11:54:19

@Tiborfalvi Tibor: Nekem 11 ismerősöm lájkolja őket. Fiatalok, kell nekik a pénz.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 11:56:45

számolja már valaki ki, hogy hányan szóltak hozzá, rajtunk kívül. Faszszopó nélkül.

Troppauer_Hümér 2014.09.03. 12:04:47

@batgirl: Én már 10.09:31-kor feszegettem ezt a kérdést.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 12:05:23

@Troppauer_Hümér: akkor még korán volt, most félidő van

Manyecska 2014.09.03. 12:08:27

"Végül is ügyvédi felszólítás után küldtek egy levelet amiben az ajánlatuk szerint 117.0000 Forintot tudnak visszaadnia 297e-ből vagy elfogadom vagy elviszem a bútort saját költségemen, és minderre, van 8 napon."
durva. Ezexerint a szövet jó volt mégis?

dailyvicodin 2014.09.03. 12:26:13

@atpijkamo: képzeld válaszoltak a nemzeti mobilfizetési rencertöl :D

McZozo 2014.09.03. 12:36:05

@batgirl:
Latszik ritkan veszel butort. Mert lehet az Ikeaba a vojni mojni van raktaron de normal butorok rendelesre vannak az esetek nagy szazalekaban mert pont nem tart egy ceg raktarkeszletet egyreszt mert nagy masreszt mert marha draga es senki nemszereti ha benne all a penze

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.09.03. 13:04:31

@McZozo: kicsit fogtál mellé. Erről már fenn írtam, tessék elolvasni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.09.03. 13:20:46

@Tiborfalvi Tibor: az ostobák körében ennyire. Kiváló alkalom elmerengni: kikkel is állasz pajtási viszonyban.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.09.03. 13:22:37

@McZozo: pénzbenneállás: kivétel ez alól a punci.

VIC20 2014.09.03. 13:44:28

,,...vigyek vissza egy komplett ülőgarnitúrát a gyárban. Igen jól olvassák, nem az üzletben hanem a gyárban."

Sajnos igen, jól olvastuk... A posztoló tanuljon meg magyarul!

,,Minderre csak hab a tortán , hogy mai napig egy számlát nem tudtak adni a vásárlásról, egy kézzel készült firkálmányon kívül."

Úristen! Számviteli bizonylat nélkül kifizette, átvette? Aztán még vissza is vitte? Szerencsétlen hülye.

Hartmy 2014.09.03. 14:14:48

Bútor összepakol, megszórni jóindulatú szú családokkal és vissza a gyárba...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 14:58:23

@dailyvicodin: :)) Nagyszerű. És mit válaszoltak?

1. Köszönjük segítségét, tényleg faszok vagyunk, holnaptól bevezetjük.

2. Köszönjük, majd rohadtul elgondolkozunk rajta, addig is iktattuk a papírkosárba.

3. Köszönjük, de jácc azzal, amivel egyidős vagy.

Hm?

Kurbaszov 2014.09.03. 15:17:19

Gyárban? He-he.
Ha ilyen toplák a pali, nem csoda, hogy hülyére veszik...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2014.09.03. 15:42:08

Mi ülőgarnitúrát a "bútor vecsés" googli kifejezés első találatától vettünk. Akció volt, meg kiállítási darab, de valahogy hiányzott hozzá 5ezer Ftunk, illetve nem az a méret kellett volna, hanem 20cm-el kisebb.

Megkaptuk az újat 5ezerrel olcsóbban a kiállítási akciós darab áránál, ingyenes kiszállítással és összerakással. Kizárólag tőlük vennék legközelebb is.
Konyhabútort viszont próbáltunk a debreceni gyártótól lapraszerelten, de szinte elküldött fogantatási helyünkre, hogy csak a velük szerződött asztalosok csavarozhatják össze termékeiket.

Kurbaszov 2014.09.03. 16:16:22

Egymillió-száztizenhétezer forintot kapott vissza a 297ezerből.
Jól járt. :)

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:06:28

BOLDOG NÉVNAPOT HILDUSKÁM!

:)

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:08:22

Egy ismerős céges teherautójával végül visszavittük a gyárban a bútort.

ehh... hagyjuk is.

Szóval az már volt, hogy a KIKA-ban kellett volna venni, ugye?

Leírtad te is a megoldást, pontosan látod. Pereskedni kell. Azért kössz a napi betevőnket.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:10:07

@atpijkamo: azt nem értem én sem. Számla nélkül fizetni? Nóóórmális?

Még egy kérdés: a fennmaradó összeget befizette a szállítás előtt, vagy a helyszínen? Ha utóbbi, akkor nem értem a posztot.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:12:19

@Troppauer_Hümér: szerintem van olyan szülő. Nem hiába szerepel a név a naptárban.

Apropó, fizetési meghagyás. Számla nélkül?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.09.03. 18:12:35

@Aureliano Buendía: "vagy a helyszínen? Ha utóbbi, akkor nem értem a posztot."

Akkor én még kevésbé.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:13:41

@AtiSnatch: Sajnáljuk, ez az oldal nem érhető el.
Lehet, hogy hibás hivatkozásra kattintottál, vagy az oldalt eltávolították.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:18:19

@AtiSnatch: a kikában is
De, mikor elmentem érte, kb. minden darabot (szekrénysor) kivettek a dobozból, hogy vizsgáljam meg, főleg a vitrines résznél.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:20:14

@Troppauer_Hümér: mán tegnap is ez volt. A miattunk nem író tömeg a rendrakós poszt után sem vetette bele magát. Egy-két kivételtől, de rajtuk látszott, hogy a mundér becsülete miatt akarták pörgetni a témát.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:25:40

@Martinicske: szerintem nem egyedileg, hiszem volt mintapéldány kiállítva. Csak kevés készül belőle, ezért megvárják, míg összegyűlik x, mikor érdemes nekiesni egyszerre.
Szerintem.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:27:06

@AtiSnatch: ebben benne van a repjegy ára is, meg reptéri illeték, stb:)
Meg Szicília k messze van:)

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:29:34

@Homár Hilda: PONT ilyennek képzeltelek el. Tegnap még álmodtam is veled. Talán csak a hajad volt egy árnyalatnyival sötétebb vörös. De lehet, hogy a lenyugvó nap sugara tette.

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:32:44

@atpijkamo: na, csak ez nem derült ki nekem.
Mondjuk a szekrénysornál megrendeltem, kifizettem mikor meghozták, ott helyben átvettem (jól megmutatták), és még egy furgont is adtak ingyék, hogy hazavigyem.

Összerakni meg nem volt egy nagy cselendzs.

Sikeres ember vagyoke?

Aureliano Buendía 2014.09.03. 18:33:46

@AtiSnatch: tesóméval be szoktam lépni, ha nagyon úgy adódik (nem szokott igazán úgy adódni). Jó nekem itt. Maguk olyan kedvesek. Főleg a doktor úr.

PannonBoy 2014.09.03. 19:05:02

Itt már csak a jogi út maradt. A kereskedő el fogja veszteni a pert, vissza kell fizetnie a vásárlónak, plusz a perköltséget is állnia kell.
Komolyan ez megéri neki?

AtiSnatch 2014.09.03. 19:39:30

@Aureliano Buendía: aki lemarad, az kimarad pár dologból ;)

Aureliano Buendía 2014.09.03. 19:41:45

@AtiSnatch: az meglehet. Majd elmeséled. De ne telefonom!:P

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.09.04. 08:40:07

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Hopp, és még úgy is megérte nekik :D LOL :) Árrés :)

Martinicske 2014.09.04. 09:50:36

@Aureliano Buendía: hát, lehet vitatkozni ezen, de szerintem aminek a vevő választja ki a paramétereit az egyedi igényekre készül, meg nem is online rendelésről van szó, emiatt újfent elbukik az elállás joga, mert nem alkalmazható a távollévők közti szerződés rá, persze ha nem jó akkor nem jó, csak egy másik jogalap.

Aureliano Buendía 2014.09.04. 17:31:43

@Martinicske: ok, én csak magánvéleményeztem:)
Az online egyértelműen nem játszik itt.

GhostBusters 2014.09.04. 23:52:25

Nem lehet igaz, hogy a posztolónak nem fáj, amikor ennyi mindent ír hibásan...

Powerslave 2014.09.15. 14:52:52

Amikor valaki még arra is képtelen, hogy egy egyszerű tőmondatot helyesen írjon le, akkor melyik része meglepő annak, hogy átverik?

Nem mellékesen érdekes lesz bizonyítani az igazát, ha nincs róla papír (érstd: számla), hogy vásárolt tőlük valamit egyáltalán. Nem tartom kizártnak, hogy elsikálják az ügyet, a kedves posztoló meg drága tanfolyamra nevezett. Ennyiből jó sok nyelvtanleckét vehetne.

Just my two cents...
süti beállítások módosítása