Tékozló Homár

MIsztikus elváltozások a bolti dvd-k, br-k felületén FRISSÜLT

2014.11.08. 15:41 | Homár Hilda | komment

5)2.jpgIgen, ez a hétvégi, és nem, mi ezer éve nem vettünk dvd-t, a régi lemezeinket dekorációnak meg alátétnek használjuk, és lejátszónk sincs már, úgyhogy a köz szakértésének adom át a témát.

Kedves Homár!

Irományom, ami a hazai DVD/BD vásárlók többéves tapasztalatából íródott. Igazából azért született, hogy aki hasonló elváltozásokat, jelenségeket tapasztal, az könnyebben ráakadjon hasznos információkra, így nagyon jó lenne, ha közkinccsé tennéd az írást! Az Informátor

Alapfogalmak:
Forgalmazó: A filmek jogtulajdonosai. pl.: Warner, Universal
Gyártó: A fizikai lemezeket előállító vállalat. Pl.: Technicolor
Kiadó: Aki megveszi a filmek megjelentetésének jogait (az előző két szervezet között foglal helyet)

Magyarországon nem divat eredeti DVD vagy BD (esetlegesen CD) lemezeket vásárolni. Sokáig nem értettem, hogy a 990 Ft-os eredeti lemezek korában miért éri meg valakinek a tökölést a film letorrentezése, kiírása, borítójának kinyomtatása, és ne adj isten még lemezének címkenyomtatása. (Mert azért valljuk be, hogy a legtöbben nem a gyári kiadványokhoz képest mért jobb minőség miatt töltenek le.) Most sem jutottam közelebb a dologhoz, de az alábbi hibajelenségek miatt nem mindig éri meg eredeti lemezeket venni:

1) Hibásan csomagolt lemezek
Nem elég, hogy néha napján nem sikerül helyesen a tokba helyezni a lemezt, így az kiesik a helyéről, de vannak gyártók, akik kézi erővel töltetik be a tokokba a korongokat. Ezek a kiadványok gyakran szarrá karcolva kerülnek a polcokra. Főleg a Select Video, a Universal filmek kiadója csomagoltat ilyen minőségben.

2) Felhősödő lemezek

2).jpgSzabad szemmel sokkal rosszabbul néz ki, géppel pedig csak ennyire lehet dokumentálni. Sokan más hibajelenséggel keverik a fogalmat, de ennek lényege az, amikor a DVD vagy BD korongok adattároló felületén pirosan-sárgás fényben pompázó köríveket látni. Olyan, mintha egy hologramot nézegetnénk, tehát főleg fényfelé fordítva mutatkozik meg, és mozgó hatást is kelt. Ezt a jelenséget főleg a Sony DADC lemezek esetén fedezhetjük fel, de nagyritkán más gyártók lemezeinél is tapasztalni, bár enyhébben. Egyelőre nem tudni, hogy okoz-e valamilyen minőségromlást a későbbiekben.

3) Ragacsosodás

3)1.jpgJól látszik a frissen vásárolt lemezen a ragacsba ragadt ujjlenyomatom. Az egész felület ilyen ragadós.

A legtöbb lemezgyüjtő ettől a jelenségtől retteg, nem is ok nélkül. A hibajelenség úgy írható le, hogy a lemez adattároló felületén (néha még a címoldalának szitázatlan felületén is) ragadó elváltozás keletkezik. Legtöbbször csak egy csík a lemez szélén, ami olyan, mintha egy kis technocolt folyattunk volna végig rajta, de néha egész felületet betöltő "páralecsapódásként" írható le. Utóbbi esetben kétséges a lemez lejátszhatósága, és veszélyeztetheti a lejátszó optikájának épségét is.

3)2.jpg

Az előző disc tokja. Látni, ahogy (kizárólag) a korong alatt elszíneződött a tok.

Sokan a (fekete színű) tokok és a bennük helyet foglaló lemezek silány alkotóelemeinek kémiai reakciójára gyanakszanak. Vannak, akik az összes ragacsosodó lemezüket átrakták víztiszta tokokba, ami hatására 1-2 éven belül maguktól eltűntek a ragacs foltok. Vannak viszont olyanok is, akik kísérletezgettek és arra jutottak, hogy a ragacstól megtisztított lemezek gyári tokjukba visszahelyezve újra ragacsosodásnak indulnak. Szerintük a tokok zártsága miatt nem kering a lemezek körül a levegő, ami elindíthat egy nem kívánt folyamatot.

A jelenség főleg a 2006 után megjelent Warner lemezeket érinti. Ennek a forgalmazónak már több hazai kiadója is volt, az érintett kiadványok az egykori Fórum Home Entertainment, és jelenlegi Pro Video lemezei.

Hogyan szabaduljunk meg a ragadó foltoktól:
1, Puha, eldobható tisztító eszközt (pl, fülpiszkáló, vagy nem darabokra széteső vatta) jól bealkoholozni. (96%)
2, Óvatosan a felületet végigkenni vele.
3, Alkohol tartalmú ablaktisztító folyadákkal bőven, közvetlenül a lemez felületét lefújni. Egy szemüvegtisztító szövettel (optikai törlőkendő) kezdd el a felületet közepes erővel megtisztítani!
4, A szemüvegtisztító szövet szárazon maradt részével (vagy egy másik szárazzal) töröld szárazra a felületet.
5, Ha nem vagy megelégedve az eredménnyel, akkor folyékony szappannal (két-három újad közé férő mennyiséggel) kend végig a lemez felületét. Jól dörzsöld meg vele, majd 5 mp folyó melegvíz után, hideg vízzel öblísd le.)

3)3.jpg

A tok az elváltozás eltakarítása után.

4) Roppanó, törékeny lemezek
Akik vettek már gyermeküknek Disney rajzfilmet DVD-n, találkozhattak azzal az idegesítő jelenséggel, amikor a tokból kivéve vagy éppen visszahelyezve a lemezt, annak belső körívjéből (ahol a lejtászó megfogja a lemezt) apró darabok pattannak le. Valószínűleg ez egy direkt esemény, ami egy későbbi újravásárlást szorgalmaz. Ennek a "hibának" az a legfőbb veszélye, hogy a lejtászóba helyezve a lemez, akár szét is robbanhat! Erre külön felhívják a lejátszók gyártói a felhasználók figyelmét. Noha én az előzővel még nem találkoztam, de ismerősi körömben megtörtént már, hogy egy eredeti Disney DVD a tokba visszarakva kettétört! Pont a hajszálrepedések sűrűsödése, és a kemény tartópöcökkel ellátott tok miatt.

A Disney filmek régi kiadója, az Intercom idejében volt ez a jelenség divat. Mióta átkerültek a jogok a Pro Videóhoz, nem találkoztam ennyire gyenge minőségű Disney lemezekkel. Viszont az Intercom azóta kiadott Sony lemezivel még előfordulnak ilyen apróbb repedéses történetek.

5) Egyéb elváltozások

5)1.jpgNagy, rétegződő elszíneződés. Egy forumozó saját Disney DVD-jénél találkozott vele. Hozzáteszem, én is. Nálam is ugyanígy néz ki a folt, és kettő van belőle. Egy nagyobb és egy kisebb.

Erről többet nem tudunk, csak annyit hogy létezik. Valószínű a lemez rétegeit összefogó ragasztóanyag hiányzik, vagy sérült. A frissen megvásárolt lemezen még nem látható, de az első lejátszást követő fél-egy éven belül feltűnik a folt.

5)2.jpgItt látszik a kisebb folt is.

Mit válaszolnak erre a kiadók? Semmit. A jó fej kiadók cserélik a sérült lemezeket (Select Video, egykori GHE /aki régebben FHE néven futott/). A böszmébbek viszont válaszra sem méltatnak (Pro video), vagy ha válaszolnak (Intercom), akkor mossák kezeiket és semmire sem hajlandók, még cserére sem. Tenni - az kívül, hogy inkább letöltünk a vásárlás helyett - semmit sem lehet...

UPDATE nov. 14.

Az alábbi reagálást kaptuk a Select Videótól:

 

Kedves Homár Blog,

A blogon november 8-án megjelent bolt DVD-kről írt bejegyzésükre szeretnék reagálni, mivel abban cégünk is meg van említve.

Kiadónk a DVD és Blu-ray lemezeket külföldről, tokba csomagolva, befóliázva rendeli. A csomagolás külföldön géppel történik, nem kézi erővel. Szállítás közben előfordulhatnak sérülések, ami miatt megkarcolódhat a lemez, de ez olyan elenyészően kis mértékben történik, hogy az ilyen jellegű sérült lemezeket azonnal cserélni tudjuk.

Üdvözlettel:


Tóth Zsófia
Select Video

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aureliano Buendía 2014.11.08. 16:04:50

Kéne neki egy nő. Ez biztos.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.08. 16:06:52

Le köll fújni WD40-nel, oszt megpirolizálni!!4
Alkoholt ilyen célra fölhasználni büntetendő cselekmény!

Aureliano Buendía 2014.11.08. 16:09:40

Biztos vannak olyanok, akik még lelkesednek az eredeti vagy írd lemezekért, számomra ez inkább már helypazarlás. A posztoló alaposan kielemezte a dolgokat, biztos nem kevés órája ment el vele.

Az én meglátásom az, hogy ezt az időt hasznosabban is eltölthette volna, de hát más az értékrendünk, és a hasznosságról alkotott elképzelésünk.

Ezen kívül mi is a poszt lényege?

Sandor Akarki 2014.11.08. 16:11:56

Miért jó több dobozni műanyag hulladékkal együttélni? A digitális korszakban... ez olyan mint papíron könyvet olvasni. Azt se csinálják már sokan.

Aureliano Buendía 2014.11.08. 16:17:50

@Sandor Akarki: én a mai napig jobban szeretem a papíralapú olvasást, az más kérdés, hogy egyre kevesebbet teszem.

Egy könyv, amellett, hogy környezetbarát, még szép is tud lenne, egy DVD vagy CD tok esetében ez már nem mondható el.

Aureliano Buendía 2014.11.08. 16:20:27

@dr. phil. Sün‼ ツ: persze, mert azok még svejciek voltak. De ma már minden kínai.

Manyecska 2014.11.08. 16:27:51

@Aureliano Buendía: Aha..:O 990-ért milyet kap szerinted???

Aureliano Buendía 2014.11.08. 16:29:34

@Manyecska: én inkább arra gondoltam, hogy azt az időt, amit belefeccölt a lemezek begyűjtésébe, fordíthatta volna egyéb dolgokra is...

Dinkainka 2014.11.08. 17:52:28

Az első cd-k anyaga arany volt. Azután jöttek az aluminium, réz ötvözet, most meg valami szerves anyag.
Ha sérült a lakk, és kap valami párát, még ki is lyukad.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.08. 18:06:13

A meghajtó takarítása robbant lemez után, az kifejezetten fasza dolog :D

" Sokáig nem értettem, hogy a 990 Ft-os eredeti lemezek korában miért éri meg valakinek a tökölést a film letorrentezése, kiírása, borítójának kinyomtatása, "
A franc tudja, leszedi az ember, megnézi, minek kell azt kiírni?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.08. 18:25:57

@ColT: én sem értem. letöltöm, megnézem, letörlöm. Ilyen baromságon reszelni a szart. Tényleg kéne neki egy nő. Vagy férfi. mindegy.

Dezsike 2014.11.08. 18:30:28

Az optikai adathordozók kora lejárt, ennyi az oka, hogy az emberek inkább töltögetnek. Legyen legális filmletöltésre (és ne csak 24 órán át elérhető streamelésre) lehetőség!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.08. 18:33:47

Le köll tőtteni a zinternetet, oszt kiírni pendrájra!!4!
De majd jön Igi, oszt megmongya a tutit!

Aureliano Buendía 2014.11.08. 18:36:21

@dr. phil. Sün‼ ツ: szerintem ki is köll nyomtatni, az a biSZtos.

dr. mesterséges színezék 2014.11.08. 19:27:22

@Manyecska: "990-ért milyet kap szerinted??? "

És mikor - kb. amikor már a TV2 is unja sugározni.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2014.11.08. 19:32:07

Jájjj má' Buksi!
Ezeka cédé lemezek mádzsár piácra készültek!
Nekik jó á szár is... úgy is megveszik me' nincs más!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 19:47:44

@dr. phil. Sün‼ ツ: Ez így van!!!
Sőt!!! Tényálladék!!!
Alkohollal csak a zemberek belső berendezéseit szabad tisztítani, kizárólag orálisan, esetleg ha kevés az alkohol, akkor vénásan!!!

EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 19:49:03

@Aureliano Buendía: A poszt lényege az, hogy a posztoló rossz célra használja fel az alkoholt, más Sün is megállapította!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 19:51:00

@Aureliano Buendía: Azon kívül a papírral be is lehet gyújtani elolvasás után, a DVD-vel meg nem célszerű... D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 20:16:26

@dr. phil. Sün‼ ツ: Ha a pornót nem számítja az ember, akkor el is fér kb. 100 DVD-re a komplett internet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.08. 20:32:17

@batgirl: OK, van akinek van szép gyűjteménye, de nem mindegy, mennyiért, hogyan szerzi/tölti/írja ki a filmeket?
Mert vannak ritka filmek, amiket nehéz megszerezni, és rohadtul nem kapod meg a boltban sem, nem hogy 900-ért, de semennyiért.
Gondolom a postoló csak a konzumszemetet nézi, amit bemegy és megveszi :D

Ettől a post valós, biztos szarok a gyári lemezek, és egy párezres filmet lesznek szívesek normális hordozóra nyomni, de ne turkáljpn más zsebében.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.08. 20:33:45

@Aureliano Buendía: Viszont letöltve nincs semmi papír, semmi műanyag.
Különben miért nincsenek papír tokos DVD-k? Mármint rendes DVD tok, papperból.

Én meg már nem is olvaosk papíron.
Tablek kb. ugyanakkora, ugyanolyan nehéz mint egy könyv... A jó iromány meg mindenhogyan jó iromány.

konigjanos 2014.11.08. 20:43:24

"Sokáig nem értettem, hogy a 990 Ft-os eredeti lemezek korában miért éri meg valakinek a tökölést a film letorrentezése, kiírása, borítójának kinyomtatása, és ne adj isten még lemezének címkenyomtatása"
Drága cimborám, szorozd már fel csak napi 1 filmmel, 360.000 Ft/év...és miért kell kiírni? egy 7000 Ft-os lejátszón is van már usb, ha még az lcd tévéd nem tudja...vagy ez olyan fétis, hogy tudjam fogdosni?

Manci néni, a szomszéd 2014.11.08. 21:48:57

Drágáim, én még életembe nem néztem meg kétszer ugyanazt a filmet, kivéve a Kincs ami nincs-et, de azt is csak akkor, amikor a tévé adja.

Atörökk 2014.11.08. 21:50:28

Hogy lehet relevánsan megfogalmazni, hogy poszter egy idióta, bornírt bárgyú fasz?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.08. 22:03:40

@atörökk:
Őőő lyó kérdés!
Várgyá, gondúkodom!
A pószter leakatt kb 10 évvel ezelőtt, mer akkó még divat vót dvd-t venni.
Vagy má akkor se,
de mára nem menő tevvékenység lett.
Leakatt a teknyikaji felylődésbe.
Amelett az alkohol felhasználási móggyával sincs tisztába!
Fogaggyunk, hogy akváriuma sincs neki!!

No, ehhez mit szósz?

Black Hole 2014.11.08. 22:10:45

@atörökk: hát kb úgy, hogy a poszter egy idióta, bornírt bárgyú fasz!
Köszönöm, hogy segíthettem!
És természetesen a posztert nagyon sajnálom! (Főleg azért, mert valószínűleg krónikus agyhiányban szenved!)

Azt már mondta valaki, hogy egyre jobb a homár?

Aureliano Buendía 2014.11.08. 22:47:10

@ColT: meg amúgy tudni lehet, hogy a dvd lemezeket nem az örökkévalóságnak készítették.

Szerintem a posztoló jobban járna, ha a filmeket bakelitlemezre írná ki.

Aureliano Buendía 2014.11.08. 22:59:29

@atörökk: szerintem így. De h hozzáteszed, hogy sajnálod, az a relevancia csimborasszója.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 23:02:54

Szóval összegezve a tanulságot:
Az alkoholt nem DVD lemez pucolására kell használni, hanem meg kell inni, és akkor filmszakadás lesz.

Én ezt szűrtem le a poszt tanulságaként.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 23:05:54

Egyébként is ez a poszt egy lejárt lemez.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.08. 23:23:19

@Jani haverja: Azt az alkoholt, amivel pl. én pucolok, ne akard meginni (izopropil) :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 23:26:48

@ColT: Látom a posztolóval ellentétben Te tudod, hogy melyik alkohol mire való :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.08. 23:28:11

Na megyek, lemeztelenítem magamat, aztán lefekszem aludni.

Black Hole 2014.11.08. 23:45:48

Szerintem egyik-másik DVD-n a Chemtrails nyomai látszanak, és innen már lehet tudni, hogy a tuggyukkik keze van benn! Azt akarják, hogy aki hozzáér a DVD-hez, az haljon meg, vagy pedig alakuljon ki függőség, és ha tönkre megy, akkor vegye meg mégegyszer, de az már erősebb hatóanyaggal van Chemtrails-ezve, ami már biztos halál. És mikor már senki sem él, akkor jönnek a Pilisbe, és övék lesz a Föld szívcsakrája! Nem vagyok én hülye, átlátok rajtuk.

Rosszindulatú Vászka 2014.11.08. 23:53:52

Ez valami retró poszt?
Hibás írógép is lesz?

megamenn 2014.11.08. 23:54:45

én olyan piszok menő vagyok, hogy a letöltött filmet nemhogy lemezre nem írom ki, de meg sem nézem.
papírkönyvet sem olvasok, csak villanyossat, de azt sem én olvasom, hanem felolvastatom magamnak a guglifordítóval (pl)

Black Hole 2014.11.09. 01:25:33

@Rosszindulatú Vászka: én az apránként tönkremenő vhs kazettákra várok. Az lehet még csuda izgis. Alig 25 éves, de már nem jó, sőt! Lejátszó sincs hozzá!

töpörtő 2014.11.09. 03:42:15

@Manyecska: rókàzos reggelt.Azt hallottam ha feszes a melled nem lehetsz terhes.Magyar Posta Zrt-nél sokszor 100ft-tól lehet kapni iesmiket.

gabors 2014.11.09. 04:33:10

ott a torrent azt ugy pakolja a poszttolo a DVD-t ahogy akarja

azert rettenetesen sajnalom is hogy ilyen hosszan kellett irnia !!! (nehogy ki moderljanak)

hogy ismeteljem magam rettenetesen sajnalom hogy ennyi kepet meg bitet kellett erre pazarolnia a posztolonak ... ha meg raadasul erteni is lehetne hogy mit AKAR feltunesen kivul

Manyecska 2014.11.09. 06:28:03

@töpörtő: papíralapú a terhesteszt ezresbe kerül pont. joreggelt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.09. 08:17:12

@Jani haverja: Nem haszontalan dolog :D

@Black Hole: Nekem van, kell? Ingyen kaptam, faszán működik... :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.09. 10:14:32

@gabors: Hát felgáborodik, hogy milyen szarok a bolti DVD-k, BR-ek ennyi pénzért.
Ja, ha magának írná, vagy nason tárolná, akkor nem lenne ilyen baja, de legalábbis olcsóbb lenne :D

Netuddki. 2014.11.09. 10:25:07

"miért éri meg valakinek a tökölést a film letorrentezése, kiírása, borítójának kinyomtatása"

Ki az a hülye aki manapság kiírja és utána rakosgatja ide-oda? Megnézem oszt letörlöm. Nem kár érte. Manapság sajnos csak szórakoztatóipari hulladékot gyártanak, amiért nekem kéne fizetni a kiadóknak, hogy elbaszom az időmet a szarjaikkal...

Manyecska 2014.11.09. 10:27:13

xd

Neet!

Írtam levélt:)@töpörtő: legutoljára kézműves kezekben volt honnan is tudnád??
Ehh, megyek állítólag ákcijós a rózsafüzér izé karácsonyi fényfüzér és sajnos tavaJ rácsuktam az ágyneműtartót:D elég rapszodikusan működik.

Manyecska 2014.11.09. 10:34:22

@Black Hole: találtam tegnap, ki is fogom másoltatni mert ultrahangos felvétel is van még rajta:))))..mega esküvő, déltől éjfélig videózva, visítva röhögős de tényleg:DDD, továbbá DVD-ket kotortam elő a szekrény méJéről, tíz éves családi felvételek amiket régóta keresek. Nem rossz ha van!!:) ikszdé zárom soraimat.

Bluemotion 2014.11.09. 10:43:26

@dr. phil. Sün‼ ツ: Értem, tehát mivel te szakmailag nem tudsz hozzászólni, így inkább beszabályzod azt, hogy ki mit gyűjthet.

Bluemotion 2014.11.09. 10:47:42

@Aureliano Buendía: Értem, tehát aki olyat gyűjt, amelyet te nem tartasz hasznosnak, az már egy seggfej, és inkább dugja a nőjét? A képmutatás kimaxolva.

Manyecska 2014.11.09. 11:21:51

@Bluemotion: hagyd Imre! Itt csak szép lehetsz. Mellesleg aki az Indexen ír asse sikeres ember:DD

Aureliano Buendía 2014.11.09. 11:44:15

@Bluemotion: látom, a szövegértés órákról felmentést kaptál.

Megpróbálod még egyszer értelmezni, vagy segítsek?

ptspts 2014.11.09. 11:58:21

Ismét egy jó poszt arra, hogy kiderüljön, mely kommentelőket érdemes kiblokkolni kéretlen lenéző beszólásaik alapján.

Én így értelmezem a posztot. A posztoló valamilyen okból bolti, műsoros DVD-ket és Blu-rayeket szokott vásárolni, és sok silány gyártási minőségűt talál köztük, melyeket egyes gyártók cserélnek, mások nem, mindenesetre az újonnan gyártott lemezek (átlag)minőségen meg se próbálnak javítani. A posztoló valamilyen okból részletesen dokumentálta (szöveggel és képekkel) és képekkel az által tapasztalt hibákat, és egyes esetekben tanácsot is adott a házi javításra.

Az, hogy a posztoló mit miért csinál, pl. miért tölt dokumentálással ilyen hosszú időt, nem a kommentelőkre tartozik. Bunkó stílusú, kéretlen életvezetési tanácsra senki sem kíváncsi. Én köszönöm a posztot, sokmindent megismertem belőle a gyári lemezek minőségéről és a gyártók hozzáállásáról. Fogyasztóvédelmi szempontból a poszt minden mondata releváns volt.

Manyecska 2014.11.09. 12:22:59

@Aureliano Buendía: én tökre megértem kidobáltam az összes őszi cipőmet-eléggé le voltak amortizálva lévén folyton futkározok- sza most itt állok a késő nyári 20 fokban bőrkabátban és térdig érő bőrcsizmában.:(((:DDD Most libegjek el magassarkúban szoppingolni :P vagy dominaszerkóban???:D Eskü távol áll tőlem:DD legalábbis asszem.:D kénytelen leszek szoknyát húzni:)

gabors 2014.11.09. 14:26:03

@ptspts: uj lehetsz !!!!

"mely kommentelőket érdemes kiblokkolni kéretlen lenéző beszólásaik ..."

" kéretlen életvezetési tanácsra senki sem kíváncsi"

Teged felkert valaki ???

arra hogy ki mire kivancsi vagy nem kivancsi az csak is a kommentelokre tartozik (semmikeppen nem rad)

amugy tovabbra is sajnalom a posztolot hogy ilyen gondjai vannak inna inkabb palinkat (hogy eletviteli tanacsot is belevarjak a posztba)

gabors 2014.11.09. 14:29:08

@Bluemotion: "Értem, tehát ... "

"Értem, tehát aki... "

de jo Neked !! Amugy tenyle ertesz mindent ???? (nem ugy tunik)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.09. 15:22:32

@ptspts: "kéretlen lenéző beszólásaik alapján."

A postolónak szabad? :D Merthogy ha valaki lenéző, hát ő, és ő kezdi így a postját. És akkor csodálkozik valaki, hogy amilyen az adjonisten? LOL?

Atörökk 2014.11.09. 15:25:07

@ptspts:
Hogyan kell egy kommentelőt kiblokkolni?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.09. 16:26:32

@atörökk:
Hát eccer megblokkolod, oszt ha mégeccer megblokkolod, akkó má ki lesz blokkolva!

Atörökk 2014.11.09. 16:52:33

@dr. phil. Sün‼ ツ:
Értemmá! Blokkolom a blokkozást!!4!

Atörökk 2014.11.09. 18:26:44

@ColT:
Én nagyon sajnálom a posztozó ápolóit.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.09. 19:18:28

@ColT:
Tegyük hozzá, hogy fotógalérijával megspékelve!4!!
(Má amíg nem gyün a csősz, oszt mindenkit ki nem kerget az erdőbű...)

Black Hole 2014.11.09. 19:24:51

@ColT: csak akkor érdekel, ha van hozzá hangalámondásos, nindzsás videó! :-)

Aureliano Buendía 2014.11.09. 19:32:50

@Black Hole: nindzsás... napersze. Nénisre gondoltál, ugye?:)

Black Hole 2014.11.09. 19:41:03

@Aureliano Buendía: ja, hülye szomszéd gyerek mondta, hogy tud jó filmeket, ha érdekel. Adtam neki pár kazettát, oszt' mondtam neki, hogy valami jó filmeket tegyen rá. Erre másolt egy rakás nindzsás filmet, meg egy rakás Dolly Buster-t! Akkor láttam először lufi dudát. Há' mondom ennek a nőnek milyen mellei vannak? Valami kurvára nincs rendben! Erre mondták, hogy mostaniban ez az új divat! Én meg csak bámultam, hogy akkora nagy duda, aztán ahogy a ribanc hanyatt fekszik, mégsem folyik be a hóna alá! :O

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.09. 19:47:44

@Black Hole:
Ez azé van, mer héliummal vannak tőtve!
Gombostűvel le lehet ereszteni simán!4!!!

ptspts 2014.11.09. 20:07:15

@gabors: " kéretlen életvezetési tanácsra senki sem kíváncsi"

Elnézést, ezt visszavonom, eleve ezt kellett volna írnom helyette: ,,bunkó, kéretlen életvezetési tanácsokat igen ritkán fogadnak meg, leggyakrabban inkább ellenérzést váltanak ki''. Vagy ezt: ,,bunkó, kéretlen életvezetési tanácsokra a posztoló, majdnem biztos, hogy nem vevő''.

> Teged felkert valaki ???

Nem, ugyanígy, mint ahogy a többi kommentelőt sem. Én nem is adtam életvezetési tanácsot senkinek, ellentétben számos kommentelővel, akik adtak bőven a posztolónak.

> arra hogy ki mire kivancsi vagy nem kivancsi az csak is a kommentelokre tartozik (semmikeppen nem rad)

Sajnos ezt a mondatot nem sikerült értelmeznem. (Ha szerinted valami a kommentelőkre tartozik, és én is kommentelő vagyok, akkor rám miért nem tartozik?)

Véleményemet egyelőre a fenti változtatással (hogy ne szerepeljen benne a ,,kíváncsi'' szó) továbbra is fenntartom.

gabors 2014.11.09. 20:32:05

@ptspts: "Véleményemet egyelőre a fenti változtatással (hogy ne szerepeljen benne a ,,kíváncsi'' szó) továbbra is fenntartom. "

jo neked !!!

"Sajnos ezt a mondatot nem sikerült értelmeznem." hat ezt nagyon sajnalom ..

segithetek ???

"" ....senki sem kíváncsi."" mondtad Te ugy amblock kijelentve !!!

mondom, uj vagy Te itt nagyon... de ne add fel :-)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2014.11.09. 20:39:38

okoska, biztos beírták már páran.

de a magam részéről köszönöm a 990 forintos dvd-ket, és inkább letorrentezem blu-ray minőségben a filmeket, amiket aztán a hordozható vinyómról megnézek a tévémen, kösziiiii :DDD

te csak vedd a lemezeket!

♔batyu♔ 2014.11.09. 21:09:08

"Sokáig nem értettem, hogy a 990 Ft-os eredeti lemezek korában miért éri meg valakinek a tökölést a film letorrentezése, kiírása, borítójának kinyomtatása, és ne adj isten még lemezének címkenyomtatása."

Kb. 10 évvel vagy lemaradva, azért nem érted. Hol van ma már DVD?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.09. 21:28:24

@dr. phil. Sün‼ ツ: :D
Eh, ez olyan szar galéria, hogy ennél még nálam is jobb van... :D

@Black Hole: Haljak meg, ha megveszed, szerzek hozzá nindzsát, élőt baszod :D

@gio: Fúj, olyan lenéző vagy, SZEGÉNY POSZTOLÓVAL :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.09. 21:30:09

@ptspts: "Én nem is adtam életvezetési tanácsot senkinek, ellentétben számos kommentelővel, akik adtak bőven a posztolónak."

Így akarjon segíteni az ember?! Ez a hála? :D

Nyugodjál már le, nem kellilyen komolyan venni ezt a helyet.

Black Hole 2014.11.09. 22:24:14

@ColT: elő nindzsát nem akarok, azzal csak a baj lenne. A vhs jobb, mert ahhoz jár a hangalámondás! Németül beszélő legyen a film, az fontos! Azokat nagyon bírtam! Az a köcsög hangú fazon, aki magyarul mondta, hadart mint az állat, és ő volt a köcsög is, meg a jó is, ez nagyon tetszett :-)

Sandor Akarki 2014.11.09. 23:07:13

@ptspts: Most már csak egy gramofon használati utasítás hiányzik. :D

Sandor Akarki 2014.11.09. 23:09:13

@Black Hole: ROFL. Mégsem folyik be alá. Nagy duma!

Black Hole 2014.11.09. 23:46:21

@dr. phil. Sün‼ ツ: ez azért veszélyes, mert ha szivárog, és héliumot lélegzel be, akkor olyan hülyén jön ki, mikor azon a torz hangon kérdezed, hogy "popsiba is mehet?"
Biztos halottad már, hogy hélium belégzés után milyen hangja lesz az embernek :-D

Gerzson a hintaló 2014.11.10. 00:29:32

Kedves posztoló!

Nincs ebben ennyi, engedd el szépen a dolgot. Dvd kollekció? Minek??

Ne herdálj, ne szenvedj.
Tölts, nézz, örülj. :)

Semmi sem örök. Ne pazarold az időd kacatokra. Ennyi idő alatt kiskertben csodákat művelnél, és még jól is mutatna.

gabors 2014.11.10. 03:36:21

Történelmi siker: kétharmaddal nyert a Jobbik Ózdon!!!!

WTF!?!?

AtiSnatch 2014.11.10. 07:29:46

Az volt már, hogy a poszter egy idióta, bornírt bárgyú fasz? Ha igen, akkor nagyon sajnálom.

-creeper- 2014.11.10. 08:05:08

@ptspts: Köszönöm, már azt hittem, egyedül vagyok ezzel az állásponttal.

Manyecska 2014.11.10. 08:13:34

Gerzson, a pantalló.@gabors: "Ózd, a csodák csodája" yess!! :D

Manyecska 2014.11.10. 08:15:26

Baszki én meg pont tegnap gondolkoztam hogy játszom a tévéjátékkal, amit tíz éve vettem.:DD:D

AtiSnatch 2014.11.10. 08:16:49

@ptspts: @-creeper-: már csak azt nem értem, ha ott a "Szűrés" gomb, akkor mi a pitsáért nem használjátok?

Manyecska 2014.11.10. 08:19:13

@AtiSnatch_Eh?: mert szart sem ér én már próbáltam.:(@gabors: "nem egy településen a cigány emberek közül is jópáran a Jobbikra szavaztak, mert ők is normálisan akarnak élni" wáccápp!:P

neet 2014.11.10. 08:45:19

@Manyecska: mél még nem jött át, de türelmetlenül várom. Lehet, elkavarodott az is a postán, mint a zildié..

Tescoban van ilyen 2 db-os rózsaszínű teszt, talán silk epil, nem, nem a szőrtelenítő, amiből nálam vagy 90 % pozitív volt, szal ha gondolod, olyat vegyél. :D

neet 2014.11.10. 08:49:00

Aki nem érti, miért néz vki meg egy filmet 2000x, annak biztos nincs kkorú gyermeke. Meg nem szereti a dájhárdot, se az egyéb klasszikusokat, amiket nem lehet elégszer nézni. Amikor a páréves négyszázadjára is tapsol a Kisvakondnak csillogó szemekkel, na az valami, a többire ott a mastercard...

Atörökk 2014.11.10. 08:51:43

@gabors:
Úristen! Szerintem szervezz miatta tüntetést, nehogy ne tudjál nyugodtan aludni. Nem venném a lelkemre.

@AtiSnatch_Eh?:
Én is sajnálom :D

Manyecska 2014.11.10. 09:03:48

@neet: mer megin a spam-be ment!!:) nem volt tesztekről szó benne kösszépen, arra ott a mastercard:P

AtiSnatch 2014.11.10. 09:04:28

@atörökk: szerintem már ő is... :D

homar.blog.hu/2013/11/12/lezuzva_arulja_az_intercom_a_femdobozos_bluray-filmjeit

Van egy sanda gyanúm, hogy repostolóval állunk szemben. :D

neet 2014.11.10. 09:18:00

@Manyecska: megnéztem a spamjeim, de nem voltál köztük, ellenben egy csomó úgyismegveszel, úgysehagyszki, az igen :)))
De pár nap és megkaplak. Sztem.

Manyecska 2014.11.10. 09:29:43

@neet: szerintem nem menő a papíralapú terhesteszt eccerűbb belepisilni az F-meghajtóba...!

Martinicske 2014.11.10. 09:32:54

Nem tudom. Tényleg 990 Ft -ért lehet eredeti filmeket venni?

Nekem az a tapasztalatom, hogy a hiperekbe ömlesztve összeburogatott kifutott, vagy be sose futott filmek szoktak ennyibe kerülni.

Na most ha ennyi gond van a lemezekkel a kifizetett vételár ellenére is akkor a kérdésben a válasz is megtalálható mért torrentezik le egyesek a filmeket.

Szerintem e fölött a technológia fölött egyszerűen eljárt az idő. Ha eddig nem törekedtek a tökéletes minőségre akkor ezután ez már nem fog megváltozni.

Manyecska 2014.11.10. 09:33:09

@neet: te, én le nem írom mégeccer, oly beteg vagyok mintálat, fájnak a lábaim ég a tüdőm, influenzaszerű izé. ki fogok fingani.:D

dailyvicodin 2014.11.10. 09:46:43

én aszondom hogy környezetbarátabb a torrent, úgyhogy nemveszek dvdt.
annyi káros anyagot elöállítani!

nanana!

joska61 2014.11.10. 10:06:53

Nem emlékszem, mikor vettem utoljára optikai adattárolót. Egyszerűen nincs rá szükség.

vprof 2014.11.10. 11:21:08

@AtiSnatch_Eh?: Én meg teljes bizonyossággal állítom, hogy tévedsz.

Egyébként a posztolónak igaza van. Én is küzdök hasonló problémákkal, és a kiadók hozzáállása - tisztelet a kivételnek - kritikán aluli. Éppen ezért hajlok rá, hogy sokéves filmgyűjtés után áttérjek a sokkal olcsóbb, idegkímélőbb, és kishazánkban úgy tűnik, teljesen LEGÁLIS filmletöltésre. Ezek a kiadók ugyanis nem érdemelnek egy forintot se.

Nekem pl. lassan két hónapja nem képes böfögni semmit a Pro Video a hibás képpel (!) megjelent Szabotázs DVD ügyében.

neet 2014.11.10. 11:27:33

@Manyecska: jobbulást! Feküdj, izzadj, lihegj, mindegy, miért, így is úgy is jól jársz.

AtiSnatch 2014.11.10. 11:28:19

@vprof: bocs, akkor ezek szerint csak rokonlelkek vagytok :)

Manyecska 2014.11.10. 12:16:37

@neet: majd holnap. ma dolgoznom kell:((..ja meg szülői értekezlet /felvételi/ de előtte fogorvos a gyerkőccel:) szép nap a mai!!!:P

neet 2014.11.10. 12:51:38

@Manyecska: na akkor holnap.
Tökre bírom a fogatlan gyerkőcöket. :) Egyikem még az, de tartok tőle, már nem sokáig... aztán akár dvd-t is rághat, csak hogy releváns legyek...

ptspts 2014.11.10. 14:13:22

@AtiSnatch_Eh?: Megvan rá az okom (hogy mikor mire használom a szűrést), de kurvára nincs kedvem neked leírni. Hogy miért, azt kitalálhatod a szóhasználatomból.

Szerintem igen hasznos lehetőség a szűrés, ki-ki tudja a saját igényeinek megfelelően használni.

AtiSnatch 2014.11.10. 14:27:27

@ptspts: na akkor menj és sírjál anyádnak te műhülye.

ptspts 2014.11.10. 14:52:29

@AtiSnatch_Eh?:

Helyesen:

Na, akkor menj, és sírjál anyádnak, te műhülye!

Megtörtént, de elhajtott azzal, hogy ezt nekem egyedül kell megoldanom. Teljesen tanácstalan vagyok, mit tehetnék még, kérlek segíts!

AtiSnatch 2014.11.10. 15:08:38

@ptspts: ezt felhívásnak szántam, reméltem rajtam fogod tesztelni a Szűrés gombot. De a remény hal meg utoljára :) (ja és kösz a korrepetálást. majd küldd el a számlát.)

2014.11.10. 17:18:33

Régi vtcd hungaroton lemezeket mint a szú eszi a korrózió.

Aureliano Buendía 2014.11.10. 17:42:56

@atörökk: én leginkább azt az időt sajnálom, amit a poszt elolvasására pazaroltam. Elbaszott idő:)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.10. 19:54:58

Ha neki az a heppje, hogy eredeti DVD-ken legyenek meg a filmjei, én tisztelem ezért.

Azok viszont idijóták, akik azt hiszik, hogy torrentezni szabad, mert a letöltés legális. A mákszemnyi agyukig nem jut el, hogy torrentezés közben fel is töltik a filmet, amit nagyon nem illik csinálni.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.10. 19:58:26

@Aureliano Buendía: "Én pl. akkor sem mennék el moziba/venném meg lemezen, ha nem létezne. Ennek számos oka van. Pl. rühellem a mozikat."

Miért ne vennéd meg lemezen? Kerüljön mondjuk 300 forintbaa. Ha ennyit nem ér meg neked az, hogy az alkotók elkészítik a filmet, akkor nem is érdemes megnézni.

A mozi pedig jó. Pláne a mostani plázamozik. Teljesen üres, senki nem zavar, és senkit nem zavarok, előre lehet ülni, patikuki közben lehet röhögni vagy tátott szájjal bámulni. Semmilyen otthoni mozirendszer nem ér fel a színes szélesvásznúval.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.10. 20:00:28

A régi moziban azt sírom vissza, hogy volt Budapesten pár tucat mozi, és mindig nagy volt a filmválaszték. Most van egy tucat mozi, és mind ugyanazt a 3 filmet játssza.

Pláne az Alkotásba a film közepén is beülhettem, és körbe nézhettem.

Aureliano Buendía 2014.11.10. 20:12:41

@atpijkamo: miért ne vegyem meg lemezen? Mert mondjuk a mai alkotások döntő többsége egyszernézős. Nagyon kevés olyan filmet tudnék neked mondani azok közül, amiket az utóbbi (mondjuk) két évben láttam, amit szeretnék ismét megnézni. Sőt, ebben a pillanatban csak kettőt tudnék mondani.
Az egyik a Grand Budapest Hotel, a másik a Felhőatlasz. Eldobható dolgokban nekem elég a papírzsepi.

Utoljára szerintem a Sith-ek bosszúja (vagy a Lecsó?) volt, amit moziban láttam. Hiába a széles vászon, a dolbiszörrand, nekem (már) nagyon régóta nem jön be a hangulata. Mindenki tömörül a pattogatottkukoriicás előtt, mintha nem lehetne kibírni két órát anélkül, és éhen döglene különben, a moziteremben szürcsölnek, csörögnek és zörögnek, és a jobbik eset, ha csak sms-eznek, és nem épp telefonálnak.

Ezzel szemben itthon ilyen nincs. Nem mászik be elém senki, ha kell, megállítom, kimegyek pisilni, stb.

Aureliano Buendía 2014.11.10. 20:14:48

@atpijkamo: én nem sírom vissza a régi mozikat. Sajnálom, hogy már csak az ájmex hetvendés mozik működnek a 256 motiteremmel, de nem sírom vissza. Bennem már elmúlt.

Ha kimozdulok itthonról, ezerszer inkább kirándulni valahova.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.10. 20:19:40

@Aureliano Buendía: Ha nem sajnálom rá a két órát, akkor nem sajnálom rá a párezer forintot. Szigorúan csak látványos akciófilmeket nézek moziban. A történet nem számít, csak a Transzformersz fölött legyen valamivel a színvonal, mert az már fizikailag fáj.

Pl. a Világok harcát csak moziban lehet élvezhetően nézni. Nem utolsósorban a hang miatt.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.10. 23:33:29

@gabors: ""Ha mindenki letiltaná a feltöltést, nem tudnál honnan letölteni."

Ez igaz :-) De nem errol volt szo :-)"

De, végeredményben erről. Te lehetsz szép, de ahhoz másnak rondának kell lennie.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.10. 23:36:15

@gabors: "Ez tartalom fuggo nem csak filmek vannak. En peldaul eddig csak linux disztribuciokat toltottem le es osztottam meg torrenten... az alapbol legalis (nem?) Nem minden tartalom olyan amit nem lehet masolni/megosztani ezert is baromsag az hogy alapbol copyright ado van adathordozokon !!!"

Persze, ez lene a torrent eredeti értelme, hogy legális tartalom szerver nélkül gyorsan és költséghatékonyan terjedjen.

"baromsag az hogy alapbol copyright ado van adathordozokon"

Nyilván.

dailyvicodin 2014.11.11. 13:41:50

@Manyecska: aszittem a nök nem finganak.

gyedmaróz 2014.11.12. 18:56:40

Az optikai lemezeknek a "címke" oldala az érzékeny, mivel itt van a rágőzölt tükör, amit csak egy lakkréteg fed.Én több DVD-t nyírtam ki öntapadó címkék segítségével. Az alsó műanyag részen egész durva karistolásokat is tolerálnak.
süti beállítások módosítása