Tékozló Homár

Mennyiért lehet eladni egy 11 éves Skoda Fabia 1.2-t? FRISSÜLT

2014.11.11. 09:21 | Homár Hilda | 69 komment

SKODA-Fabia-1-2-HTP--2002-2004-.jpg

Hát az attól függ, hogy hány órakor kérdezzük - a helyes válasz, mert lehet, hogy 285 ezerért, 10  perc múlva meg 400-ért, ha elég jó ütemben jön egy rivális licitáló. (Nesze neked nap kérdése: élelmes vagy nyerészkedő az AAA? Használt autókkal kereskedő vállalkozás, nyilván haszonra törekszik, persze, hogy nyomják lefelé az árat, amíg lehet. Másik oldalról szemlélve viszont a pofátlanul alacsony árajánlat, a lélektani és minden egyéb helyzetre való rájátszás érthetően vérnyomásnövelő hatású. Az biztos, hogy meg kell tanulnunk beleállni ilyen helyzetekbe lakatosmester nélkül is, ha nem akarjuk a világ lúzereinek érezni magunkat. Vagy tojni az egészre.)

AAA Autó, amikor a fagyi visszanyal

A mi történetünk ott kezdődik, hogy a nejem kiöregedő félben levő autóját, fiatalabbra, komfortosabbra cserélnénk. Főhősünk egy 11 éves Skoda Fabia 1.2 – sajnos légkondi és ABS nélkül – hölgy tulajdonostól, igaz rendszeresen szervizelt, de néha cseréltük, cserélnünk kellett a lökhárítókat. (Csak a teljesség kedvéért: garantált 127e km volt benne.) A kinézett autó márkakereskedése nem foglalkozott használtautó beszámítással, de a helyi nepperüket legalább oda küldte hozzánk, 275e forintot mondtak rá. Nejem makacsul azt mondta, annyiért nem adja oda szeretett autónkat. Feltettem a „nagy” használt autós oldalra este.

Vasárnap reggel már jött is a hívás, a kért 499e forintot az AAA megadná érte, vigyük ki Fótra.

Beültünk a két kocsiba (mert valamivel haza is kell jönni). A kissrác beült, elmentünk egy széééép nagy próbakörre. Megállapította, hogy nagyon jó műszaki állapotban van. (Előtte nem régen voltunk friss olaj cserén, fékbetét cserén, stb.) Szokásos procedúra: fotózkodás, beálltunk a garázsba, felemelték, alá néztek, stb. A csomagtartóban mutatta, hogy ez bizony törve volt. Ezt  én az elején el is mondtam, így is volt hirdetve: nem sérülés mentes. (persze ki lett javítva, lefényezve, stb.) Eltelt kb. 1-1½ óra, megkaptuk az ítéletet: 285e forint. Ja, és ebből levonnak még tizen ezer forint „kezelési” költséget.

Időközben felhívott egy autó karosszéria lakatos, hogy látta a hirdetést és látatlanba adna érte 400e forintot, mert a sógornője ilyen autót keres és ő kijavítaná neki, amit esetleg kell… Mondtuk tótunknak, hogy köszi mentünk, van sokkal jobb ajánlatunk az autóra. Erre azonnal az volt a válasz, hogy ne rohanjunk el, beszél a főnökével, és mennyit szeretnénk kapni az autóért?!

Nem is értettem. Mondtam neki, hogy amennyiért kitettük, de 400-at már LÁTATLANBA adtak érte. Erre kis idő után: Ne vigyem sehova az autót, azt a pénzt ők is megadják érte! Hmmm. 10 perc és 115e forinttal többet ér az autónk??? Ilyet én még nem láttam a büdös életben!

Na jó… Eléggé feszült voltam már, a gyerekeim sem bírtak már magukkal ennyi várakozás után, ha ti így, akkor én is! Felhomályosítottam a kissrácot, hogy a licitálás az arról szól, hogy többet kínálunk az autóért, mint amit előtte kínáltak érte (hangsúlyoztam: látatlanban).

Ő nem tudja, beszél a főnökével telefonon. 10 perc: 450e forint. Mivan? Hívom „lakatosunkat”, mondja találkozzunk itt és itt: megadja érte a kért 499-et látatlanban. Érted, látatlanban?! AAA-s azt mondta, adja a főnökét a telefonban, mert úgy egyszerűbb. Egyik fülemen a „lakatosunk”, másikon a tót góré. Azt mondja az AAA-s, hogy megadja a kerek 500e forintot. Mondom neki ne vicceljünk már 1 ezer forinttal 50 ezres lépcsők után... Na jó, legyen 510e. Erre a telefonban a másik oldalon belökték 515e. Hallom a csendet. Tótunk zárta: 520e. „Lakatosunk” azt mondta itt kiszáll, mert a „rokonnak” nincs több pénze.
Köszönöm, az Önöké 520e forintért, de semmi kezelési költség levonás. Ennyit kérek KP-ben!

Megalkudtunk. Lakatosunknak megköszöntem és sajnálatomat fejeztem ki irányába, de a pénz, az nekünk is pénz.

Kb. további 1½ óra várakozás után a papírok elkészültek. Átolvastuk! Egy dolog "lemaradt" a szerződésükből, hogy az autót megtekintett, kipróbált és a megismert sérüléssekkel veszik át. Az ügyintéző hölgy áthívta a kis-tótót. Ők ilyet nem szoktak írni, és eddig ilyen probléma amúgy sem volt. Akkor ne is legyen! Elmagyaráztam, ha én „minden nemű” felelősséget vállalok az autóért, fél-egy évre visszamenőlegesen akár (kötbérrel), akkor te is! Nem kéred vissza a pénzt (kamatosan, ügyviteli díjakkal megspékelve) az adásvételi szerződésük szerint, hivatkozva erre (vagy arra ami nincs a szerződésben). Duzzogva megírta kézzel ezt a kis kiegészítést, lepecsételte és aláírta, kifizették rendben kp-ben.

Másnapra az autó fent volt az oldalukon (igaz dísztárcsával) 765e-ért. Valamivel több mint egy hónap után ment el...

A konklúziót mindenki maga vonja le!

Isty

UPDATE 11.12. 14:34

Az alábbi levelet kaptuk az AAA-tól:

Az AAA Auto sajnálja a szolgáltatásaival kapcsolatosan felmerült negatív tapasztalatokat. A társaság arra törekszik, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei számára. Fontosnak tartjuk a párbeszédet ügyfeleinkkel, annak érdekében, hogy megfeleljünk elvárasaiknak.

Mivel az AAA Auto Magyarországon jelenleg egy telephellyel rendelkezik, így előfordulhat, hogy ügyfeleinknek jelentős távolságokat kell megtenniük, hogy eljussanak Fóti telephelyünkre. Megértjük ezzel kapcsolatos kellemetlenségeiket, ezért a jövőben bővíteni szeretnénk hazai telephelyeink számát.  Sajnáljuk továbbá a várakozással kapcsolatos kellemetlenségeiket is, de az eladásra kínált gépjárművek kötelező műszaki ellenőrzése, és az ez alapján meghatározott végső árajánlat kialakítása időigényes, egy hosszabb folyamat eredménye.

Az AAA Auto folyamatosan törekszik szolgáltatásai színvonalának emelésére, ezért mindenkor számít ügyfelei véleményére és javaslataira, amelyeket az info@aaaauto.hu e-mail címen vár.

AAA Auto

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trunkel 2014.11.11. 09:27:17

Nincsenek hozzászólások???

Trunkel 2014.11.11. 09:30:50

Na akkor mégis jól járt a poszter. De csak mázlija volt.

neet 2014.11.11. 09:34:41

Nem értem a problémát. Mindent annyiért lehet eladni, amennyit adnak érte, nem? Legközelebb te tedd fel valami hirdetőoldalra, áruld akármennyiért, és figyeld, jön-e érdeklődő, ha nem, vidd lejjebb az árat, stb.
Érdemes előtte körülnézni, h hasonló állapotú, korú, stb autót ált.ban mennyiért adnak-vesznek, és ahhoz igazítani a meghirdetett árat.
(Amúgy meg 11 évesen kiöregedett? Nem is tudom, vezettem-e/bitoroltam-e már nem kiskorú autót :D))

Martinicske 2014.11.11. 09:36:45

Kb. az a tanulság, hogy ha a posztoló hajlandó ugyanazon az oldalon hirdeti ahol az aaa is hirdeti, (az az egy amit általában minden autóvásárló megnéz) fogadni pár idióta és néhány értelmes hívást, 3-4 alkalommal megmutatni az autót, akkor most gazdagabb lenne kétszázvalahányezer forinttal.

Hiába, a kényelmet meg kell fizetni.

neet 2014.11.11. 09:39:15

Azt sem értem, miért a poszter jött-ment bárhova a kocsival. Miért nem mentek érte a vevők megnézni?
Azt sem értem, milyen felelősséggel tartozok egy használt, eladott autóra? Van rá garancia? Persze, amíg kiérsz vele a kertből.
he?

Manyecska 2014.11.11. 09:41:07

@neet: hmm.olyan cuki hathetes babát láttam most-üvegfalon át-...ezek képesek hányásig hergelni magukat, a mai gyerekekbe nincs anyag:)..ON

FDToth 2014.11.11. 09:52:36

egy ilyen fabia 650-700, úh nagyon alacsony árat lőtt be a psztoló, ami arra enged következtetni, hogy gyorsan akar szabadulni, a pénz nem számít.
A korrektség azt diktálta volna h a lakatrosé 515-ért, az a 5Eft az AAA-nál nem számított már.

Drago Brutic 2014.11.11. 09:54:06

Valaki segítsen: miért tót? Ez olyan, mint az "üveges tót"? Fóti tót? Nepper tót?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.11. 10:07:39

Magyarul: az AAA-ban is egyszerű nepperek, kupecek dolgoznak, akik simán átb*sznak akárkit.
Ezzel az erővel a faluvégi gicánynak is eladhatta volna az autót, az is ugyanannyira rizikós, gázos, átb*szós történet lett volna...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.11. 10:09:16

@FDToth:
"egy ilyen fabia 650-700, úh nagyon alacsony árat lőtt be a psztoló"

Ja, ezért akarta két kupec is 300e alatt megvenni...

neet 2014.11.11. 10:17:06

@Manyecska: amelyikben nincs anyag, az mit hány?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.11. 10:18:19

Mellesleg ez már egy árverés volt a két vevő között, és az a törvény szerint tilos (külön árveréslevezető, mifene kell stb.)
Legalábbis én úgy tudom.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.11.11. 10:34:48

@neet: Pontosan. Így működik a PIAC, csak ezt a honfitársaink elég jelentős része nagyon nem érti :(

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.11. 10:53:47

Konklúzió:
Kicsit nagyobb türelemmel magánszemélynek eladhatta volna 700k fölött a posztoló. Így viszont csak az AAA Autó járt jól.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.11. 10:58:10

@Hoppácska:
Én azt mondanám, hogy bepróbálkoztak, nem hiszem egyébként, hogy ha az AAA autó 765k-ért el tudta adni, akkor a posztoló ne tudta volna legalább 650-ért. Persze nem ismerjük a helyzetét, az is lehetett a lényeg, hogy minél hamarabb vigyék.

Bluemotion 2014.11.11. 11:06:15

Ahogy már mondták többen is, itt semmi meglepő nincs, a kereskedő nem egy szeretetszolgálat, igen is ráfogja tenni a maga 2-3 kilóját a kocsira és annyival kevesebbet fog adni érte, a járulékokat meg az alkalmazottakat neki is ki kell csengetnie. Akinek pedig van ideje és legfőképp türelme az saját maga is felrakhatja az autóját a Használt Autóra, és lebonyolíthatja az üzletet egy harmadik fél bevonása nélkül.

Atörökk 2014.11.11. 11:16:08

Isty (ezen percek óta röhögök, de hát a kék vér az kék vér...). Ha zavar, hogy a cég ennyit keres az autódon, add el magad.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.11. 11:19:48

Nagyon sajnálom a posztolót, egy 765-t érő autót eladott 520-ért. Ennyi hercehurcát, gyerekek kínzását nem érte meg.

AtiSnatch 2014.11.11. 11:24:05

@Jani haverja: ment egy privát messzídzs.

neet 2014.11.11. 11:24:30

@atpijkamo: menjél elsőzni az új posztba! ;-)

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2014.11.11. 11:38:50

@Drago Brutic: tótok dolgoznak ott, nem magyarok. tényleg.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2014.11.11. 11:42:52

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: senki nem állította hogy eladták 765-ért, csak azt hogy annyiért "árulták".

neet 2014.11.11. 11:44:56

@atpijkamo: megnézted? mert akkor egynull. vagy valami neked kiírja valahol? mert akkor besült a poén :D

AtiSnatch 2014.11.11. 11:53:26

@neet: ráböksz a "követemre" és jelzi, ha van új poszt ;)

neet 2014.11.11. 12:04:41

@AtiSnatch_Eh?: rá van bökve, azaz ki van pipálva.
hol jelzi?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.11. 12:10:48

@neet: Van egy szkriptem, ami csipog, ha van új poszt, vagy a kommentemre válaszolnak.

herk 2014.11.11. 12:11:15

"Egy dolog "lemaradt" a szerződésükből, hogy az autót megtekintett, kipróbált és a megismert sérüléssekkel veszik át. "

Ez nem jelent semmit.
Ha nincs részletezve, hogy konkrétan mi a hiba, tehát hogy hiányzik a jobb hátsó kerék, nem forog a kormány, jobbkormányos a verda, stb, akkor az rejtett hiba.
Rejtett hibáért az eladó felel fél évig. (1 év ha kereskedő vagy)

A biróságnál pedig ha odáig jut az ügy az számit, hogy megér-e az autó annyit, amennyiért megvették.
Tehát, ha jóáron megvesz valaki egy autót, a piaci ár alatt, de van egy 10 ezer forintos rejtett hibája, akkor az t be kell nyelnie a vevőnek.

De ha piaci áron vette, és van egy 200 ezer forintos rejtett hibája, akkor a biró megitélheti a vevőnek.

herk 2014.11.11. 12:14:48

De ha tőled autókereskedő vette meg, pl az AAA, akkor nem kell aggódnod a rejtett hibák miatt, tehát, ha pl 2 hónap múlva felhiv, hogy itt biza van egy 30.000 ft-os tétel, nyugodtan mondd neki, hogy úgyis piaci ár alatt vette,
szóval nem fizetsz, és a biró is azt mondja, hogy a kocsi még a 30.000 ft plusz ráköltéssel is jó vétel volt, igy nem kell az eladónak ráfizetnie.

2014.11.11. 12:15:16

konklúzió: mekkora fasz vagy te!?

herk 2014.11.11. 12:18:19

Meg az autó életkora is eléggé számit. Egy idős kocsinál már sokkal kevésbé számit rejtett hibának valami, mert ilyenkor mondható már, hogy ez az autó természetes elhasználódása.

De a legeslegfontosabb dolog az összes közül, hogy nem vállalok semmiféle felelősséget az itt adott tanácsokért
:-DDD

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.11. 12:31:04

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Jogos. De valamiért azért biztosan megérte megvenni az AAA autónak, szóval ahhoz képest +100 ezer azért lehetett.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.11. 12:43:26

Kereskedők csak ezek is, a rosszabbik fajtából... Mit csodálkozunk?
Az egyetlen tahóság ebben, hogy utólag közlik, hogy mégsem adnak annyit, az viszont megérne egy szívlapáttal pofánvágást.

AtiSnatch 2014.11.11. 12:43:29

@neet: a harang helyett egy "1" lesz. :)

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2014.11.11. 12:55:05

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: najó, de mit várunk? azt hogy majd olcsóbban árulja mint amiért vette?

ettől függetlenül az aaa egy utolsó mocsok szemét banda, de ez a poszt ezt nem támasztja alá semmivel. Index fórumon van külön topikja, ott érdemes olvasgatni. Ez a poszt egy nulla-semmi egy ottani átlagos hozzászóláshoz képest...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.11. 13:32:57

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
"najó, de mit várunk? azt hogy majd olcsóbban árulja mint amiért vette?"

Hát 285e-ért akarta megvenni, és 765e-ért adta el.

Félmilkó különbség...

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.11.11. 13:35:50

Nem tudom mit csinálna az AAA ha valaki egy ilyen után azt mondaná, hogy barátom rögzítettem a beszélgetést, és mivel ajánlatot tettetek ha kihozom, ezért most ide szépen leszámoljátok a telefonba mondott összeget.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2014.11.11. 14:07:13

Azért én arra kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak a telefonban, mert ha van egy kis eszük, akkor elhangzik az "akár" vagy valami hasonló. De persze ettől függetlenül ez csúnya dolog, volt belőle poszt már nem egy, kerülni kell őket és nem felülni. Eladni csak magánszemélynek, készpénzért.

leonito77 2014.11.11. 14:10:55

Én sem értem a posztert. Bevitte egy kereskedésbe. Aki nyilván megveszi x-ért és eladja x+y áron az autót, ebből él.

Na most, ha én el akarom adni akkor én is hirdetem és várok, ha nagyon kell a pénz, így járok, eladom olcsóbban.

Nemrég felraktam a 2 éves 3d tévémet az egyik eladási oldalra. Kaptam olyan ajánlatot, hogy engedjek le 15ezer forintot a 100-ból és akkor levihetem Budapestről Gyöngyösre. :) Nem válaszoltam.

Eltelt 3 hónap és egyszer csak felhívott A VEVŐ, eljött fizetett, ment. 10 perc volt.

Autómat is adtam el pont így....

Atörökk 2014.11.11. 14:22:13

@herk:
Ezeket valakivel betanulod, vagy teljesen saját magadtól írsz ekkora ökörségeket?

neet 2014.11.11. 14:22:19

@leonito77: +1

@atpijkamo: mindjárt... :)
@AtiSnatch_Eh?: á, mire a harangot is megtaláltam.. inkább a másik ablakban nyomogatom a frissítést
márha annyira uncsizom...
nem most
de persze köszi, ma is tanultam vmi újat!

AtiSnatch 2014.11.11. 14:29:41

@neet: én az utóbbi időben már leszoktam a lelkesedésről :) :/

2014.11.11. 14:33:09

@Hoppácska: az egy dolog, hogy mennyiért hirdeti, de valószinű kevesebbért adta el. Ott is van alku.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2014.11.11. 15:02:50

@Hoppácska: "Hát 285e-ért akarta megvenni, és 765e-ért adta el.

Félmilkó különbség... "

akarta, akarta...

520-ért vette meg, és azt sem tudjuk továbbra sem hogy mennyiért adta el. A 765-ös hirdetési árból tippelhetünk 700 körüli eladási árra.

Nem tudom mennyi egy (becsületes)nepper árrése, de ez a szűk két kiló nem tűnik nagyon magasnak...

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.11. 15:27:59

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Nem várok én semmit, csak levontam a konklúziót, hogy a posztoló ha kitartóbb, drágábban is eladhatta volna. Ennél sem többet, sem kevesebbet nem mondtam. Persze ha fontos volt a gyors eladás, akkor jól csinálta.

Egyetlen ponton azért van benne inkorrektség az AAA Autó részéről, ugyanaz a módszer, mint az előző posztban, látatlanban jóval magasabb árat ígérve hívják oda az eladót, mint amit aztán ott ajánlottak elsőre, nyilván az állapota is változtathatott volna a dolgokon, de amit a posztoló állított, az úgy volt, tehát ez nem áll fenn.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.11. 15:29:39

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Mondjuk ha 285 ezerért veszi megé s 765-ért adja el, az is tisztességes, ha előbbinél nem trükközik kamu ígéretekkel.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2014.11.11. 15:35:59

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: kicsit bonyolítja a helyzetet hogy végül nem is volt kamu igéret :D

Manci néni, a szomszéd 2014.11.11. 16:25:43

És az AAA eladta 27e km-el, 5 éves autóként.

Aureliano Buendía 2014.11.11. 18:39:23

@atörökk: szerintem kihagyta a h betűt, így írhatja a nevét: Isthy.

Conclusio: egy haverjával felhívatta magát telefonon. Amúgy nekem kicsit fura a történet, nem annyira hihető.

Aureliano Buendía 2014.11.11. 18:49:29

@atpijkamo: ráadásul előkerülnek a klasszik kifejezések: szeretett autóm. Női vezető.

Fogadjunk, a kedves nej egy svájci magánorvos, aki csak hétvégén használta az autót bevásárláshoz a 3 km-re levő kisboltba.

Aureliano Buendía 2014.11.11. 18:54:33

Azért nem értem a posztolót nagyon. Tudja jól, miből élnek a nepperek, mégis csodálkozik.

Atörökk 2014.11.11. 19:06:12

@Aureliano Buendía:
Újszülött és viccek paradigmája.

Aureliano Buendía 2014.11.11. 19:10:05

@atörökk: ezeket vajon apránként engedik ki egy elzárt, sötét helyről? Csak, mert minden hétre jut legalább egy rácsodálkozó.

Atörökk 2014.11.11. 19:12:12

@Aureliano Buendía:
Nem tudom. Bár mára eléggé elterjedt az internet, lehet, sokan azt gondolják, kizárólag pornót nézni és fészbukkozni lehet rajta.

Aureliano Buendía 2014.11.11. 19:19:15

@atörökk: szerintem mindenki boldogabb lenne, ha valóban megmaradnának a fész-pornó vonalon.

Báááár.. legalább van szórakozásunk nekünk is.

lutria 2014.11.11. 19:45:13

Hát,valszeg az a felvásárló lett volna a hónap dolgozója ha sikerül neki rádumálni az eladót a 285e-e árra,hogy azután~700e-ért tudják eladni...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.12. 08:33:15

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
"Nem tudom mennyi egy (becsületes)nepper árrése, de ez a szűk két kiló nem tűnik nagyon magasnak... "

De ha a levél írója nem ügyel, akkor az árrés félmillió lett volna.
Úgyhogy ez nem a kupecen múlott.

2014.11.13. 09:33:07

Én inkább a lakatosnak adtam volna el, mint a neppernek. Az a legtisztább, magánszemélytől magánszemélynek, szerződés betol az ocsmányirodába, és el is lehet felejteni az egész ügyet.
Megjegyzem boldogult fiat pandámat is egy lakatosnak adtam el. A szerződéshez mellékletben csatoltam az ismert hibák listáját, és hogy hol, mennyiért lehet megvenni az alkatrészt (150e Ft-os volt a lista). Megállapodtunk benne, hogy tiszta hülye, hogy egy ilyen szart pénzért megvesz, röhögtünk egyet, és azzal el is felejtettem a dolgot, tudta, mit vesz, nem is reklamált miatta soha.

A nepper viszont eltitkolja a hibákat, hogy drágábban adhassa a szart, aztán amikor reklamál a vevő, akkor próbálná tovább tolni, meg minden... csak a baj van vele.

2014.11.13. 09:44:12

@herk: Nem így van. Rejtett hiba az, amiről az eladó tud, de eltitkolja. És a reklamáló vevőnek kell bebizonyítania, hogy az eladó tudott róla az adásvétel pillanatában. Persze lehet azt mondani, hogy a hiba jellegénél fogva vezetés közben tapasztalható, így hát vélelmezhető, hogy az eladó tudott róla, ámde ha a szerződésbe bele van írva, hogy az autó megtekintett és kipórbált állapotban vétetett meg, akkor ugyanezen logika alapján azt is vélelmezni kell, hogy a vevő is tapasztalta, és tudott róla, amikor megvette.
Amúgy meg minden használt autónak vannak hibái. Azért adják el. A hibátlan autót nem adják el. Legfeljebb csak akkor, ha meghalt a gazdája, és egyik örökösének sem kell. De tízezer hirdetésből kb. egy ilyen van. A többit illetően számolni kell azzal, hogy a vételáron és az átíráson kívül még rá kell dobni 80-100e Ft-ot kölönböző apróságok cseréjére.
süti beállítások módosítása