Tékozló Homár

Sajnáljuk együtt az utcai használatnak kitett Decathlon túracipő! FRISSÜLT

2014.11.18. 14:56 | Homár Hilda | komment

decathlon_cmyk.jpg

"...egy túracipő volt, amit utcai használatnak tettek ki...”- a Decathlon ezzel a brilliáns érveléssel utasította el a városi terepen két hét alatt kinyúvadt cipő miatti panaszt. Hát igen, elképesztő, hogy milyen felelőtlen emberek vannak. Nemhogy vitték volna szerencsétlen Quechuát rendszeresen egy közepes hegyvidékre bármilyen időben!

Mi történt volna a Quechuával bármilyen idoben, rendszeres hegyi túra esetén?
Ugyanez, csak nem 2 hét alatt
Semmi! Nem kellett volna megalázni a városi használattal
Krokodil
Poll Maker

 

Kedves Homár!

Eljött a szeptember és ezzel együtt az idő borongósabbra, esősebbre fordult. Így időszerűvé vált elsős gyermekünknek egy vízálló bakancs beszerzése. Jártuk a boltokat és végül a Decathlonban kötöttünk ki. Itt találtunk egy vízhatlan Quechua túracipőt. Homárra való történetünk innen kezdődik:

image001.jpg

Szeptember közepén egy esős napra ébredve a dobozból előkerült a bakancs. Gyermekünk boldogan húzta fel lábára és ment el benne az iskolába. (Későbbre fontos információ, hogy a Belvárosban ahol lakunk meglepő módon aszfalt/díszköves út van, az iskola megközelítéséhez buszt és villamost is igénybe kell venni). Második hét végére a bakancs elején lévő varrás megadta magát és 2 centi hosszú részen szétszakadt. Szemünk elkerekedett, hogy történhetett, hisz csak városban hordta, semmilyen erősebb igénybevételnek nem volt kitéve.

Feltúrtuk a lakást a számláért, majd egy szép napfényes délután a Dunakeszi Decathlon felé vettük az irányt. Mire odaértünk a távolban már gyűltek az esőfelhők, ennek ellenére optimistán léptünk az információs pulthoz.

Elmondtuk a problémánkat, két hét alatt kiszakadt a túrabakancs. Megkérdezték hol hordta a gyerek a cipőt. Beszámoltunk merrefelé járt benne: iskolába menet és jövet, Vásárcsarnokban, Városligetben stb. Kedves hölgy közölte, hogy nem rendeltetésszerűen használtuk ezért nem érvényes rá a garancia. Összenéztünk, vérnyomásom kezdett emelkedni. Kedves hölgy egyből ajánlotta a főnökét, beszéljük meg vele. Pár perc múlva ott is volt az osztályvezető.

image002.jpg

Megtudtuk, hogy az általuk gyártott és forgalmazott saját márkás termékükként árult túrabakancsot városban nem lehet használni, sem gyalog, sem tömegközlekedési járművön, sem autóban, sem parkban, játszótéren, bevásárlóközpontban, sehol, csak túrázáskor. Elmondták garancia csak akkor van, ha rendeltetésszerűen használjuk, ami így nézz ki: Túrázni szeretnél. Felveszel egy „városi” cipőt, a Decathlonos túrabakancsod beteszed a hátizsákba. Beülsz az autódba/vonatra/buszra stb. elmész az erdő széléig, itt átcserélheted a cipőd, végre felveheted hímes tojásként őrzött túrabakancsod, melynek a nehéz hegyi terepen, különleges igénybevétel esetén is „állnia kellene a sarat”. Ha oly meggondolatlanul választod meg a túra utad , hogy sétád közben érintesz egy falut, akkor a falu határában vissza kell cserélned a cipőd, majd miután átértél rajta újabb csere. Mikor befejezted a túrát, leveszed a Decathlonos bakancsod és boldogan beülsz autódba a váltócipődben. Amennyiben bárhol máshol sétálsz, akkor egyáltalán nem hordhatod Quechua bakancsod, mert garanciavesztéssel jár.

image003.jpg

Orromon, füleimen felfort agyvizem gőzei távoztak, mögöttem két biztonsági őr sorakozott fel. „Kissé” emelt hangon kérdeztem, hol vannak leírva ezek a garancia feltételek? Válasz : a termékek mellett a reklámtáblán. A mi esetünkben ez így hangzott: „Ajánlott, közepes szintkülönbségű hegyi túrákra, túraösvényeken bármely időben. Rendszeres használatra.” Véleményük szerint ez azt jelenti, hogy garancia csak akkor érvényes, ha ennek megfelelően hordjuk a cipőt. Azaz Decathlonnál az Ajánlott = Csak erre van garancia! Félórát még vitatkoztunk , végül – mivel más lehetőségünk nem lévén - beírtunk a vásárlók könyvébe. A múlt héten meg is kaptuk az írásos választ: „Önök elmondása szerint egy túracipő volt, amit utcai használatnak tettek ki, így sajnos a garanciáját elvesztette.”

image005.jpg

Most már értjük miért adnak két év garanciát minden sajátmárkás termékükre: nincs az az ember aki azt az ő elképzelésük szerinti használatot be tudná tartani (főképp, hogy a vevő nem is tudja, hogy a reklámtábla egyenlő a garancia feltételekkel), így valóságos garanciát egyáltalán nem vállalnak. Sajnos a fogyasztóvédelem csak a reklamálás adminisztrációs részének formai követelményeinek betartását vizsgálja. A Decathlonban ezzel vissza is élnek, aminek eredménye a végtelen hosszú panaszfelvétel a vásárlók könyvében, következmény nélkül.

Összefoglalva, nem tartom a Decathlon-t tisztességes vállalatnak. Nem hiszem, hogy bárki tudná, hogy a termékek mellé kifüggesztett figyelemfelhívó reklámtáblák egyben a garancia leírások is. A termék mellé semmilyen írásos leírást a termék használatáról és a garancia feltételeiről nem adnak. A szóban elmondott érveik a rendeltetésszerű használatról egyáltalán nem életszerűek. Ha az ember a gyerekkel elmegy kirándulni pl. Normafa - János-hegyi libegő közötti szakaszra, kizárt, hogy bárki csak a normafai rétesboltnál adja a gyerekre a túracipőt és mielőtt felszállnának a libegőre visszacserélnék azt. Ilyen feltételek mellett felelősség nélkül, nyugodtan ígérhetnek 2 év garanciát a saját gyártású termékeikre.

Nem pár forintos kínai minőségű termékről van szó, legalább 1 szezont a gyerek lábán ki kellett volna szolgálnia, ami egy 10 ezer forintos gyermeklábbelitől elvárható, amit a legerősebb igénybevételű tevékenységhez fejlesztettek és gyártottak, azaz túrázáshoz! Egész reklamációs hozzáállásuk azt tükrözi, hogy nyugodtan lehet írogatni a vásárlónak, nekik kész válaszuk van, felelősség csak a vevőt terheli az esetek behatóbb tanulmányozására nincs is szükség! Alkalmazottjuk ezt a helyszínen a termék különösebb vizsgálata nélkül meg tudja állapítani, és kimondani a varázsszót: „nem rendeltetésszerűen használták! A garancia nem érvényes! ”

 

UPDATE nov. 26. 
Megjött a Decathlon válasza, kivizsgáják az ügyet.

Kedves Homár Hilda,
Köszönjük a lehetőséget a poszttal kapcsolatos álláspontunk közlésére.
A társaságunknál alkalmazott visszárupolitika értelmében minden olyen esetben, amikor a termék hibája nem állapítható meg egyértelműen, illetve ha a vásárló a termék hibájával kapcsolatos álláspontunkkal nem ért egyet független és akkreditált szakértőhöz küldjük a terméket. 
A szakértői vélemény alapján születik döntés arról, hogy hibás teljesítés történt-e, azaz a vásárló szavatossági jog alapján válaszhat a törvény által felkínált szavatossági jogok közül.
A posztban leírt esettel valamennyi részletére egyenlőre nem térnék ki. Világos hogy a termék szakértői vizsgálata nem történt meg, amely elengedhetetlen ahhoz hogy a termék esetleges anyaghibáját kitudjuk zárni.  
A szakértőivélemény elkészülése érdekében felvesszük a kapcsolatot a vásárlóval és kérni fogjuk hogy a terméket a mi költségünkre küldje el (postázza) a dunakeszi decathlon áruházba és a szakértői vélemény kézhezvételét követően haladéktalanul közöljük Önökkel is  a vizsgálat eredményét.
Üdvözlettel,

dr. Polyák Szilvia 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tron65 2014.11.18. 15:01:40

Nem tudja valaki véletlen belinkelni a gumicsizmára vonatkozó előírásokat?

2014.11.18. 15:05:08

YES! végre hazsnálható poll

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2014.11.18. 15:06:10

Van ilyen? És olyan cipőt árulnak, hoyg iskolába, és járdán való közlekedésre?

És olyat, amiben a decatlon elhúzhat a jó büdös fenébe?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.18. 15:07:15

@Tron65:
Fölveszed az udvari használatra szánt lábbelidet.
Megfogod a gumicsimmát, elslattyogsz vele az ólig.
Átcseréled a lábbelit a csimmára.
Bemész az ólba, löx a gyesznyóknak.
Kijössz a dagonyából, visszacseréled a lábbelit.
Visszamész a házba.
Dijóhélyba ennyi.

Az antiochiai szent kézigránát 2014.11.18. 15:14:23

@dr. phil. Sün‼ ツ: Es mi a helyzet azokkal, akik a varosban hordanak gumicsimmat? Vagy ennyien tartanak rofit a panelban? Hulye pesti vagyok azt nem ertem az ilyet...

FDToth 2014.11.18. 15:24:47

Ez pedig nem nagyon jellemzo a dechatlonra. Erdekes este az biztos. En a posztolo helyebe tuti mennek a bekeltetohiz, sima ugy. Nincs olyan foglakm h garanciavesztes uh mar itt bukta az egeszte a decha. Itt vakszeg egy hizzanemrtl uzletvezetorol van szo, akit ki fognak rugni lassan ;)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2014.11.18. 15:27:13

@Az antiochiai szent kézigránát:
Városba az ól behelyettesítendő a városszéli kiserdővel!

herk 2014.11.18. 15:27:29

Esetleg az is mondhatod, hogy rosszul emlékeztél, és 2 hétig túrázott a gyereked. Csak összetévesztetted a cipőket. Most már tisztán emlékszel, hogy amit az utcán hordott az egy másik cipő volt, mert ezt csak túrázáshoz használta

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18. 15:30:24

A Decathlonban a futócipőknél, 5-15 ezer közötti árkategóriára meg az van kiírva, hogy legfeljebb havi 2 futásra. Nyilván ez nonszensz, és saját tapasztalatból mondom, hogy az 5 ezres sem megy tönkre 1 év rendszeres (heti többszöri) futástól, de egyértelműen azért írják az ilyet ki, hogy ha mégis tönkremenne, hivatkozhassanak a nem rendeltetésszerű használatra.

Mondjuk itt elvben lehetne igaza a Decathlonnak, csak a magyarázat nem tűnik korrektnek, hiszen adott esetben lehet nagyobb igénybevétel egy túránál, ha egy gyerek iskolába jár vele, amibe beleértünk mindent, amit egy átlagos gyerek csinálhat a cipővel.

Egyébként nekem van egy legolcsóbb, 5 ezres Quechua túracipőm, hasonlít erre a modellre, csak nem gyerekméret és rövid szárú, na azzal én baromi sokat jártam túrázni, voltam vele a Magas-Tátrában egy hetet (minden nap egész napos túrázással), az Alpokban is, meg itthon is sok helyen, most lehet úgy 1,5 éves, egyszer kellett az elejét megragasztani, egyébként teljesen rendben van. Emellett biztos vagyok benne, hogy ha az első héten egy magashegyi túrán szétesett volna, és megpróbálom visszavinni, arra hivatkoztak volna, hogy csak síksági túrákra ajánlott.

Szóval amit lehet, próbálnak nem teljesen korrekt módon kivédeni, ennek ellenére még mindig náluk lehet a legolcsóbb még elfogadható minőségű cipőt venni. Nekem utcai cipőm is onnan van (az kimondottan utcai cipőnek volt szánva), a korábbi hasonló árkategóriájú cipőkhöz képest már most 2-szer annyi időnél tart, és még csak kopottnak sem néz ki, a Deichmannos cipők például alig több mint fél év után szét szoktak esni.

dimitrij75 2014.11.18. 15:32:16

Nem ilyen márkával, de nekem is volt olyan, hogy a túracipőm talpa kilukadt 1-2 hét alatt, városi használattól. Szerencsére a Hervisben levásárolhattam.

Amúgy meg mit kellene csinálni, elmenni egy másik cipőben a hegy lábáig és csak onnantól használni, túrázáshoz? :D

Komojtalan 2014.11.18. 15:34:01

Azt nem értem miért gondolja bárki is, hogy ha X márka az nem Kínában készült? Ma már az a hamisítvány ami nem Kínában készül. Legközelebb elslattyog az első kínai piacig, harmad áron megvesz, hordja. Garancia annyi rá, mint a Decathlonban.

herk 2014.11.18. 15:35:47

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:
"hiszen adott esetben lehet nagyobb igénybevétel egy túránál, ha egy gyerek iskolába jár vele, amibe beleértünk mindent, amit egy átlagos gyerek csinálhat a cipővel."
Ez hülyeség. A túrázás a legnagyobb igénybevétel. Illetve nem, ha egy vulkánba dobod, az még nagyobb igénybevétel.

Az megvan, hogy a Decatlon a Békéltető Testülethez küld a biróság helyett?
Nyilván azért, mert a Békéletető Testület véleményével kitörölheti a user.
Csak a biróságnak van hatásköre.

herk 2014.11.18. 15:38:37

@dimitrij75:
"de nekem is volt olyan, hogy a túracipőm talpa kilukadt 1-2 hét alatt, városi használattól."

Najó, itt adok egy pontot. Az aszfalt jobban kikezdheti a talpat ,mint a föld.
De !! Itt a cipő eleje vál el, ami nem érintkezik a talajjal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.18. 15:40:37

Köszünjük a hosszas leírást a bakancs helyes használatáról, a Dekatlon szarjon sünt, én meg inkább még mindig vennék valami kínai szart, mert az negyedennyi, és ha szétszakad, nem zavar :D
Miért vennék Dekatlon cipőt, ha az drága, és szétszakad? Szakadást olcsón is kaphatok.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18. 15:41:49

@Komojtalan:
A Quechua-t nem néztem, de a másik Decathlonos márka, a Kalenji többnyire nem Kínában, hanem Vietnamban készül, Kína már túl drága :-)

Ugyanakkor nem attól lesz gagyi egy cipő, hogy Kínában gyártják, vagy más távol-keleti országban.

Lady Ann 2014.11.18. 15:44:22

Ez elég carul hangzik. 2 éve használok egy decahlonos sportcipőt, voltam vele hegyen, ferratán, szurdokban, sziklán és városban, nem volt vele baj, ezért akartam venni még egyet, ha ez elmúlna, kéznél legyen egy másik. De ha így romlik a minőség, akkor hagyjuk.
Sajnos mástól is hallottam, hogy a Decathlon kiad valamit, ami jó, aztán ha elfogy az első készlet, akkor a következő adag már silányabb minőségű. Szóval pl. hiába jó meleg egy pulcsi, a másik, fél évvel később vett tökugyanolyanban megfagyok :(

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 15:44:33

@herk:
"Esetleg az is mondhatod, hogy rosszul emlékeztél, és 2 hétig túrázott a gyereked."

Na de hol túrázott? Erdőben? Hivatalosan erdőnek számít az, ahol ő túrázott? mert ha csak liget, akkor természetesen ugrott a garancia...

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 15:46:18

@herk:
"a túracipőm talpa kilukadt 1-2 hét alatt, városi használattól."

Najó, itt adok egy pontot. Az aszfalt jobban kikezdheti a talpat ,mint a föld. "

A városban mentem, de direkt nem a járdán, hanem a járda mellett a gyepen. Sőt, ahol a járda mellett murva volt, direkte azon lépkedtem.

:)

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18. 15:46:38

@herk:
Hát például túracipőben túrázás közben kevesen fociznak, iskolában szünetben viszont elég sok gyerek teszi az utcai cipőjében, hogy csak egy példát mondjak. Ettől még a Decathlon magyarázata egy ökörség, mert nyilván maga az aszfalton sétálás az kisebb igénybevétel.

Nincsen olyan, hogy legnagyobb igénybevétel, mert minden azon múlik, hogy milyen célra tervezték az adott cipőt. Pl. azt gondolhatnád, hogy egy terepre szánt futócipő többet bír, mint egy aszfaltra szánt, tehát a terepre szánt futócipő tuti nem megy tönkre aszfalton. Pedig ez nem olyan biztos, mert a két cipőnek mást kell bírnia, más a csillapítása is, na meg kérdés, milyen terepre szánt a terepre szánt, mert ha pl. skandináv típusú puha talajra, az megint más.

Atörökk 2014.11.18. 15:48:19

Nagyon, nagyon, nagyon sajnálom a posztolót.
Tényleg. Sajnálom. Nagyon.
Sajnálom.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18. 15:50:23

@herk:
Mondjuk van az aszfalt kikezdte, akkor az érdes kövek még jobban kikezdték volna, ezért valószínű, hogy igaza van a posztolónak.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 15:51:42

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:
"Hát például túracipőben túrázás közben kevesen fociznak"

Viszont pl köveken, rögökön mennek. Éppenséggel arrébb rúgnak egy követ az útból stb.

"Pedig ez nem olyan biztos, mert a két cipőnek mást kell bírnia, más a csillapítása is, na meg kérdés, milyen terepre szánt a terepre szánt, mert ha pl. skandináv típusú puha talajra, az megint más."

Majd kérek egy talajvizsgálatot arra a környékre, ahol fel akarom venni a cipőt... :)

Jóhogynem azzal érvel ez a Baszatlon nevű cég, hogy "Hja, ráléptek a cipőre a buszon, ezért esett szét? Hát ez a cipő nem erre az igénybevételre van tervezve!"

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 15:55:32

Ja, azzal is érvelhetett volna ez a cég, hogy hja kérem szeptember elején vette és csak szeptember közepén vette fel először? Addig a dobozában volt a cipő?? Hja, nem erre van tervezve, hogy dobozban tarcsuk...

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18. 15:58:45

@Hoppácska:
"Viszont pl köveken, rögökön mennek. Éppenséggel arrébb rúgnak egy követ az útból stb."

És valószínűleg ebben a minőségi kategóriában erre is találnának kibúvót, hogy te léptél rosszul.

"Majd kérek egy talajvizsgálatot arra a környékre, ahol fel akarom venni a cipőt... :)"

Hát ha mondjuk azt írják a cipőre, hogy síkvidéki túrákra (sok ilyen van a Decathlonban, nem csak cipőknél, hanem nadrágoknál is például), és egy magashegységben szétesik, akkor nem fogják kicserélni, az biztos.

A puha talajt meg azért írtam, mert adott esetben lehet nagyobb igénybevétel egy cipőnek az aszfalt, mint a terep. Nyilván a posztoló esetében ez nem állja meg a helyét, de nem is írtam, hogy ne lenne a posztolónak igaza, valószínűleg.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 16:00:24

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:
Hát, alighanem ez egy olyan ritka poszt, hogy tényleg mindenki a posztolónak ad igazat :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 16:05:58

Egyébként még lehetne fokozni a dolog abszurditását:
- Megvettem ezt a cipőt, otthon felvettem, tettem pár lépést a szobában, és máris szétszakadt!
- Hja kérem, ez túracipő, nem szobai használatra van tervezve.

ember a holdon? 2014.11.18. 16:07:08

@Hoppácska: nem tudok 100%-ig igazat adni.
Ez valóban túracipő, kb hétvégi túrákra... tény, hogy igénybevétel, de egy gyerkőc két hét alatt azért mit művelhet vele?
Hogy csak a cipő orrára szorítkozzak:
Ül a széken, láb maga alatt, a cipő orra éri a talajt, néha mozgatja is - kopik.
Esetleg, elmegy hintázni, lábak maga alatt, löki magát, néha talajt ér - kopik.
Elmegy focizni, rugdossa a labdát - kopik.
Ezek mind olyan tevékenységek amik egy túra alatt nem fordul elő.
És tekintve, hogy nem a talpa vált el, lyukadt ki stb, így jogos az elutasítás.
Jófejségből lehetett volna méltányos az üzlet, de szerintem itt nem ő volt a leginkább hibás.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 16:11:36

@ember a holdon?:
Szóval szerinted egy túra során SOHA nem érintkezik a cipő orra semmivel? :))))

Mellesleg nekem az a véleményem, hogy még ha "focizott" is volna a cipőben, akkor sem szabadna két hét alatt kiszakadnia.

Ez egy szar cipő és egy szar márka.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 16:16:55

Egyébként:

@ember a holdon?:
"Ez valóban túracipő, kb hétvégi túrákra"

???? Akkor pl. szerdán nem lehet túrázni benne????

hpapagaj 2014.11.18. 16:17:04

Úgy kell annak aki a Decathlonban vásárol. Sportóriás, röhög a vakbelem.

Hentes pékné módra 2014.11.18. 16:43:22

Én már háromszor cseréltem ki a cipőmet náluk. Egyébként nagyon rendesek a dologgal. Kb hetente háromszor futok, szétmegy a cipő fél év után, beviszem, kérdezi mennyit használom. Hetente egyszer a válasz, kapom az újat.
El kell olvasni mik a feltételeik, bizonyítsák be, hogy nem ott használtad.
Dechatlonnál a legjobb cipőt, venni, csak egyszer kell megvenni, nincs olyan cipőjük ami rendesen bírja, fél évente kapsz újat.

gabors 2014.11.18. 16:47:19

ez a voting ize nagyon jo, hajra krokodil csak tudnam kik szavaznak a jovobol ???

a harmadik grafon 19/11/14-ed datummal vannak a szavazatok ... WTF ???

(ja nagyon sajnalom a cipot !!! hogy relevans is legyek).

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.18. 16:49:14

@Hoppácska:
Mondom, hogy én ugyanilyen márkájú, 5 ezer Ft-os túracipőben magashegységekben is túráztam, és 1,5 éve megvan, rendszeresen használom, semmi baja. Emellett a sátram is ugyanilyen márkájú, amit talán olyan 5-6 éve vehettem, nem tudom pontosan, és szintén elégedett vagyok vele (van összehasonlítási alapom, fogtam már ki anno nagyon rossz sátrat). Egy ilyen alapján én nem vonnék le általános következtetést, hogy valakinek szétment. Nyilván lehet az is véletlen, hogy nekem (meg az asszonynak is ugyanilyen márkájú túracipője) bejött, meg az is, hogy a posztoló gyerekének meg szétjött, ezért azt sem mondom, hogy jó márka.

Mondjuk emellett van más Decathlon sajátmárkás cuccom is, két futócipőm, egy low-end meg egy középkategóriás, futónadrágom, pulóverem, utcai cipőm, meg még fasz tudja mi, és egyikkel sem volt gondom, ezzel szemben pl. a Hervis noname (feltehetőleg szintén saját) márkás cuccaival volt nem is egyszer.

Nyilván a Decathlon alsó kategóriás kínálatát nem a túraboltok márkás cuccaival érdemes összevetni, mert nem egy árkategória, az árkategóriájában viszont nincs is alternatívája, sajnos.

Jemi 2014.11.18. 16:52:39

Miert nem megy el egy masik decathlonba es mondja azt hogy a gyerek turazott EGYSZER es ez lett vele..

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.11.18. 16:58:22

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás:
"Egy ilyen alapján én nem vonnék le általános következtetést, hogy valakinek szétment."

Én meg levontam. Ja, és nemcsak a márka szar, de az üzletvezető is az.

"Nyilván a Decathlon alsó kategóriás kínálatát nem a túraboltok márkás cuccaival érdemes összevetni"

Nem is vetettem össze.
Nekem a valaha volt legmárkásabb cipőm talán Tisza cipő volt, 25 éve.
De nekem évekig tartanak a cipőim. Még a kínai piacon vett darabok is.

És ha ilyenek a márkás (meg traubiszódás) cipők, akkor le is vannak izélve.

Manyecska 2014.11.18. 16:58:32

@ember a holdon?: sajnos, ez igaz:))) fiamnak kéthavonta vettem kisebbb korában, gatya dettó, suliban csúszkálnak a homokozóban, rádobta magát a csúzdára gatya a seggénél szétrepedt, én annyit még nem varrtam életemben pedig OKJ-s szabásvarrást is végeztem hobbibúl:)!
Mondjuk jó szar a minősége szerény véleményem szerint ha egy ekkora gyereknél két hét alatt széthullik atomjaira egy cipő, vagy ez csak hasonló a cipőhöz?:D Akkor az ára is legyen arányban..

ergerberger 2014.11.18. 17:00:30

@ember a holdon?: "Hogy csak a cipő orrára szorítkozzak"

Szerintem ne akarjál rászorítkozni egy túracipő orrára, mert egyrészt csúnya aranyered lesz, másrészt attól tuti ugrik a garancia!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.18. 17:08:59

Dekatlon bakancsban túráztam, átvágtam a montevereszten, este fáradtan értem haza, cipőstül, ruhástul estem az ágyba. A nem rendeltetésszerű használat miatt - vagyis, hogy aludtam benne -, reggelre szétesett elemeire a bakkancs.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.18. 17:12:28

Miért két kérdőjellel serdül a hegyvidéki túracip?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.18. 17:13:58

Lehet-e a II. kerületben (Rózsadomb) használni a XII. kerületre (hegyvidék) készített túracipőt?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.11.18. 17:15:59

@Hoppácska: "szerdán nem lehet túrázni benne?"

:)) Stimmt.

"a valaha volt legmárkásabb cipőm talán Tisza cipő volt, 25 éve."

Nekem 35 éve, de szintén Tiszacipő. Nagyon szerettem. A Szalamander sehol sincs hozzá.

amsz · http://www.amator-szexvideo.com 2014.11.18. 17:16:27

A sok idegeskedés helyett másnap megkérem egy ismerősömet/rokonomat, hogy vigye vissza azzal a mondattal, hogy túráztunk a hegyekbe és szétment.
Pénzt visszafizetik és mindenki boldog.

Manyecska 2014.11.18. 17:41:11

@atpijkamo: az lehet mert azzal jártam meccsekre /kosárlabda/, már a pályán voltam:D párszor biztos rátapostak, évekig bírta egy pár! És még fekvőtámaszt is nyomtam benne /edző stoperral guggolt mellettünk:D!/ sza az orra is kophatott. A zegész csapat egységesen ezt hordta:)
Egy túrabakancsban eltaposok valakit védekezés közben már nem fogamzásgátlásra gondolok, ámbár hallottam már ilyen reklamációt is mindegy:P:D na sza az ott hal meg..

Manyecska 2014.11.18. 17:43:27

@atpijkamo: Én nem merném ezek után megpróbálni! nahallod..Pláne, télleg, ha egy gyerekcipőt eladnak mit gondolnak áll csak benne a kis drága egész nap??? :P

Leone_510 2014.11.18. 18:11:09

a terv az, hogy a hétvégén megyek a decathlonba egy ismerőssel de rászánom az időt és keresek neki máshol edzőruhát és ha lehet kihagyjuk ezt a fos boltot, én egyébként sem terveztem ennél a szutyok cégnél bármit is venni

Manyecska 2014.11.18. 18:23:53

VALAKITŐL kaptam levelet válaszoltam!!:))
ON.

andand 2014.11.18. 18:28:14

Pont ilyen cipoje van a lanyunknak. Egy telet kihuzott benne. Ketszer turazott, maskor varosban hordta. Azelott is Quechua teli cipoket vettunk neki, soha nem volt gond, gyanitom ez egy egyedi eset. A Decathlon hozzaallasa viszont elszomorito, megertobbnek gondoltam volna oket.
Amugy tura vs. varos: a varosban hordas jobban kikezdheti a vizhatlansagot, esetleg marhatja a sos ho a labbelit. Ilyen szempontbol jobban megerolteti. De a varras ketlem, hogy hamarabb szetfoszlik varosban, mint egy jo kis sziklas/koves uton.
En sok-sok telet lehuztam (nem Decathlonos) turabakancsal, azon kivul, hogy ha nem kezelem atazik, kutya baja. Mult telen is vettem egy ujabb konnyu turabakancsot konkretan varosi hasznalatra. Decathlonbol, de nem sajat markast.

phantomas 2014.11.18. 18:41:51

Nincs az a cipő, amit egy hét éves gyerek ne tudna szétrúgni két hét alatt...

igi1 2014.11.18. 18:42:08

@Manyecska: mé megszültél már!?

Egyébként sosem késő elég korán elkezdeni, vettél már a gyerkőcnek Decathlonba 42-es túracsukát!?

Oszt majd előveheted 20 év múlva, hogy akkor milyenek lesznek a cipők.

:D

Lécci, vegyél már egyet most a kedvemér.

igi1 2014.11.18. 18:44:32

Én már 3 éve használok egy ehhez hasonló, túrabakancsot, hóban, sárban, télen főleg, mert vastag a talpa.

Majd idén is előveszem.

Nekem semmi gondom a cipővel, de nem nagyon vágom, hogy tudta a gyerek tönkretenni ilyen rövid idő alatt, hacsak nem mást rúgott vele fejbe, mer aszitte, hogy baccpapucs.

Értem én, hogy mindig a gyerek a kamus, nem kell a duma.

igi1 2014.11.18. 18:47:17

Az meg felettébb gyanús, hogy a cipő eleje szakadt ki.

Matula néne 2014.11.18. 18:48:50

Bocsi, de a cikk azon részénél, hogy hogyan kellett volna használni a túracipőt, könnyesre nevettem magam, elképzeltem a szitut.... ami persze komolyan véve felháborító. Érdekes, az én férjem, most már talán 3 éve hordja az anno 5.000,- Ft-ért vásárolt Decathlonos túrabakancsát - mindenhová - a bakancs mintha új lenne.... de ezek szerint csak mázlink volt. Bár csodálkoztunk is, hogy került 5 ezerbe, mert az ilyen bakancsok 15 körül mozognak.... lehet új dolgozó volt, és elrontotta az árazást.

igi1 2014.11.18. 18:54:37

Ez azért is fura, mert nálam a cipőknél mindig a talpuk válik le.

Vagy a hátsó sarok.

Előre így a rugdosástól szoktak leválni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.18. 19:02:24

@igi1: Nekem meg szét szokott válni a lábfej hajlásánál a cipő oldala és a felsőrész.
Cipője és lába válogatja.

igi1 2014.11.18. 19:03:13

A poszter helyében én a gyereket vinném vissza a Dechatlonba cipőstül, oszt vele próbáljanak meg keménykedni.

Der Sün!! 2014.11.18. 19:10:50

@igi1:
Nekem az első sarok szokott leválni!

igi1 2014.11.18. 19:48:07

@Der Sün!!: aszittem, a tengeralattjáróba búvárcsukát szokás használni, tudod. Annak meg bajos, ha leválik az első sarka.

Atörökk 2014.11.18. 19:48:57

Továbbra is nagyon sajnálom a poszt tolót.

Der Sün!! 2014.11.18. 19:50:45

@atörökk:
Oldd föl ezt az érzést némi házipálesszal!4!!!

Atörökk 2014.11.18. 19:52:03

@Der Sün!!:
Nem jó, akkor meg is siratom!

Der Sün!! 2014.11.18. 19:52:06

@igi1:
A tengeralattjáróba nem folyik be a víz, ergo nem köll búvárcucc!

Der Sün!! 2014.11.18. 19:55:48

@atörökk:
Hádde nem hótt meg, csak megszoptatták!
Monnyuk le is lőhették vóna, ez tény.

Atörökk 2014.11.18. 20:02:52

@Der Sün!!:
Meg is verhették volna! Ki is rabolhazzyák a Decathlonba'! A lábára léphetett volna egy elefánt! Szóval ahhoz képes nem is járt olyan rosszul!

igi1 2014.11.18. 20:26:08

@Der Sün!!: viszont minden vészhelyzetre fel kell készülni

@atörökk: szerintem üljünk halotti tort. Pályinkás disznóvágással, amin riutálisan feláldozzuk a Dechatlon szakértőjét.

igazságos 2014.11.18. 20:34:16

@atörökk: én meg a gyerekét sajnálom inkább.

gelsystem 2014.11.18. 20:54:09

posztolót lehet már????
.
szerintem egyébként simán bőcsész, minimum több diplomával!!!
egyvalamire válaszoljon nekem valaki, hogy akkor most tényleg:
how much is the fucking fish????

gelsystem 2014.11.18. 20:58:30

ja, aggggyyyyá a gyerek lábára baccc-papucsot, abba legalább biztos van harántemelő4
de azt is csak az árkádból, ahová köztudottan nem csak szarni járunk...
dekatlon: focshpunepa!
ez FONTOS!!!!

Der Sün!! 2014.11.18. 21:04:58

@atörökk:
Naugye!
Az élet szép, csak a vidámabbik ódalát köll nézni!4!!!

@igi1:
Tudók úszni!
Az elég?
A traktorba millyen cipő köll?

Der Sün!! 2014.11.18. 21:12:07

@gelsystem:
Örvendek, rég láttalak!
Merrefele mostanság?

igazságos 2014.11.18. 21:17:34

@Der Sün!!: személyeskedő kérdésekre nem válaszolok

:D

Der Sün!! 2014.11.18. 21:23:38

@igazságos:
Ez nem személyeskedés!
Körömcipő nem divat, gondulom...
De mégis mi?
Mer ájfoncipő nincsen, ugye.

igazságos 2014.11.18. 21:26:44

@Der Sün!!: dehogynem van iPhonecipő

Hozzá kell csatolni a túrabakancshoz a mütyürt, és megnézi, hogy hány lépést teszek meg a fától az erdőig.

Aureliano Buendía 2014.11.18. 21:47:01

Ha nem lenne ilyen modoros szar, még jó is lenne a sztori.
Békéltető testület, hajrá!

Manci néni, a szomszéd 2014.11.18. 22:11:22

Drágáim, az én férjem 2-3 éve vesz magának cipőt a kínaitől, 1600-2000 forintokért. És nem azért dobja ki őket, mert szétmennének, hanem mert a fűzője elszakad.

Der Sün!! 2014.11.18. 22:19:22

@Manci néni, a szomszéd:
Aszittem, azé, mer bennmarad a lábszag!

Black Hole 2014.11.18. 22:22:34

Kínai cipőben nem képződik lábszag. Vagy már látott valaki büdöslábú kínait?

Black Hole 2014.11.18. 22:23:42

Mindenki meg fog halni!

Der Sün!! 2014.11.18. 22:28:57

@Black Hole:
Az nem úgy van!
Mindmeghalunk vazze!4!!!

igazságos 2014.11.18. 22:34:31

@Manci néni, a szomszéd: KAMU

Én nem ismerek cipőfűzőt bekötni képes pasit.

Mindnek tépőzáras vagy bebújós bőr cipője van.

igazságos 2014.11.18. 22:36:14

Többek közt ezért is lehet sajnálni szegény gyereket. Még a cipőfűzővel is a mamának kell bajlódnia. :(

Black Hole 2014.11.18. 22:41:13

@Der Sün!!: csak van aki cipőben, van aki mezítláb. Nem tom'melyik jobb?

Black Hole 2014.11.18. 22:46:30

@atörökk: egy szál túrabakancsban!

Falaidnahisz 2014.11.18. 22:55:52

Ez nem jellemző a Dekára. Detudni kell róla, hogy tömegcikkeket árul. E körben jókat.
De a túrázás alapfelszerelési tárgyát - bakancs - NEM a Decathlonban veszi az ember.
Ha anyuka bemondta,hogy nem túrára használta a cipőt, akkor ne csodálkozzon - ez nem bibliamagyarázat dolga.
Amúgy aki felnevelt egy-két fiút, tudja, hogy nincs az a cipő, amit egy egészséges krambó ne rúgna szét két hét alatt. Sőt.
Aki látott már futball-cipőt közelről, tudja hol NINCS varrás: az orrán!!!

Black Hole 2014.11.18. 22:56:14

Amúgy, ha a cipő eleje szét megy, akkor a hátuljára kell lyukat csinálni, hogy az elöl befolyó víz, hátul ki tudjon menni. Ne kelljen a gyereknek egész nap hólében tipródni!

Der Sün!! 2014.11.18. 23:00:04

@atörökk:
Én aszondom: hutyu-hutyu!4!!

@Black Hole:
Fax tuggya, én a pokolra készülök!
Mer ott van a haverok, a buli, meg a sör!
Ott köll cipő?

Black Hole 2014.11.18. 23:06:44

@Der Sün!!: oda célszerű vastagtalpúba menni, mert forró a talaj.

igazságos 2014.11.18. 23:07:21

@Black Hole: aztán a terhes hostess csajok hogy kötik be a zuruk cipőfűzőjét!?

Black Hole 2014.11.18. 23:17:06

@igazságos: hát úgy, hogy lehajolnak! Ha magától nem jut eszébe, akkor kap egy fülest, és attól megtanul gondolkodni. Persze, ha figyelmes a férj, akkor kimennek a garázsba, ha van, a kismama szépen lemegy a szerelőaknába, és nem kell hajolnia. Ha túl mély az akna, akkor fel tud állni mondjuk egy diszperzites vödörre. Ilyen egyszerű!

igazságos 2014.11.18. 23:18:33

@Black Hole: ja! Há én csak addig jutottam h a zurak sose saját maguk kötik be a cipőfűzőjüket ha netán azzal villognak h van nekik.

igazságos 2014.11.18. 23:19:52

@Black Hole: amúgy aszittem h a zurak felemeltetik a lábukat a csajokkal. Hasukra oszt úgy nyomjàk hátha eldeformálódik oszt visszapattan a kis purdé. :)

Black Hole 2014.11.18. 23:23:55

@igazságos: ez jó ötlet, mert ha rendesen alakul a magzat, akkor több családipótlék jár! Amúgy, ha az asszony szereti az urát, akkor hanyatt fekszik, hogy kényelmesen fel tudja tenni a lábát a hasára, és szépen hanyattfekve köti a cipőt!

Der Sün!! 2014.11.18. 23:26:48

@Black Hole:
Hát akkó majd keresek egy tűzönjáró csimmát!
De mindenképpen lesz rakendroll!4!!!

Black Hole 2014.11.18. 23:32:12

@Der Sün!!: kohászcsizma, vagy hegesztőbakancs. Ezeket tudom ajánlani! Amúgy lehet ott Black Sabbath-ot is hallgatni? Ez fontos kérdés! Meg legyen barna sör! Akkor megyek én is!

Der Sün!! 2014.11.18. 23:40:14

@Black Hole:
Black Sabbath mindenképpen lesz!
De ezt figyuzd, új AC/DC:
www.youtube.com/watch?v=TT8e7i0ccLQ

Black Hole 2014.11.18. 23:48:15

@Der Sün!!: ez jófajta!

Der Sün!! 2014.11.18. 23:53:21

@Black Hole:
Jaja!
Pedig megtizelődtek!
Lecserélték a basszgitárost, meg a dobost!!4!
De nyomják tovább!
Na ez a kemény, nem a Decathlon cipő!

Black Hole 2014.11.18. 23:55:19

@Der Sün!!: akkor csak ketten maradtak az eredeti bandából? Nem is tudtam!

Der Sün!! 2014.11.19. 00:12:19

@Black Hole:
Ja,kezdenek kidőlni.
Phil Rudd, a dobos is kidőlt.
De Malcoum Young is...
Ez a lemez má nélkülük lesz...
De jó, és jön decemberbe!
Hallgasd:
www.youtube.com/watch?v=TT8e7i0ccLQ

Black Hole 2014.11.19. 00:14:54

@Der Sün!!:a Malcoum Young-ot azt tudtam. De a másik kettőt nem.

ergerberger 2014.11.19. 02:29:42

Nagyon gyanús, hogy az elején lukadt ki a cipő. Szerintem szándékosan csináltak rá ott egy lukat, hogy jól meg lehessen szexualizálni.
Hej, ha még főzni is tudna!

AtiSnatch 2014.11.19. 07:45:30

Az iskola meg fent van a hegyen. Egyéb kérdés?

AtiSnatch 2014.11.19. 07:53:30

@venszivar: Nem, Nepálban a Kancsendzöngán. :)

venszivar 2014.11.19. 08:09:08

@AtiSnatch_Eh?: Komoly legyél, mert kibaszatlak....!:)

AtiSnatch 2014.11.19. 08:18:20

@venszivar: höhö. :D innen? ne bassz, rögtön felvágom a zereim :D

Manyecska 2014.11.19. 09:09:55

@ergerberger: tegnap elütöttünk egy kutyát a HÉV-vel a puszta közepén. Nem volt rajta cipő. Állítólag a fogai szikrákat vetettek a sínen mert vittük magunkkal Békásmegyerig..azért megszakértettem én is a szerelvény alján de előtte a gyomromat letoltam a tökömig. Illetve. Már akkor elhalt amikor elütötték RIP.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.11.19. 09:18:12

@ergerberger: PERVERZ :D

@Manyecska: Ha vanb rajta cipő, biztos nem üti el... szegény be lehetett lassulva, mert a HÉV azé' nem száguld :D

Manyecska 2014.11.19. 09:37:58

@ColT: de, Bp.-n kívül azért rendesen megy. Majdnem lefejeltem az ülést mert vészfékeztünk:(

killerkaller 2014.11.19. 10:26:17

Monológ egy deka tlonba: "Főnők úr a bakkancsom rávettem, hogy vakkancson"

joska61 2014.11.19. 10:26:36

Magyarul egy túrabakancsot a hátizsákban kell cipelni a hegyig, és ott átvenni. Mert ha buszon, vagy kocsiban a lábadon van, míg elmész túrázni, már buktad is a garanciát. Ma is tanultam valamit.

2014.11.19. 10:39:00

@faszópo: faszt! ma már szar... (?)

Martinicske 2014.11.19. 10:55:32

Én ebbe a boltba már nem megyek be. A minőség olyan gyenge, hogy arra a relative alacsonyabb ár sem mentség.

A garanciát nálam sem akarták vállalni, de érdekes amikor jeleztem - kulturáltan csak beszélgetésképp - hogy én az újszerű, de eltört talpú cipőt mindenképp bevizsgáltatom akkor kicserélték. Ennyit kellett csak mondani, bár elég durcás volt az eladó, nem tudom levonnak-e tőlük ha valami hibás terméket kicserélnek.

A másik meg az, hogy nevetséges. Ennek a túracipőnek akkor 8 napot kell kibírnia? Kb. ennyit túrázik egy átlag ember két év alatt.

Mert hogy a talpa hamarabb elkopik városban azt elfogadom. Még ha meglepően hamar azt is. De a varrásnak mégis mi köze ahhoz hogy milyen burkolaton járkálsz? A túrázásban még hamarabb elszakadt volna.

Benoke2 2014.11.19. 11:11:39

Röhejes a dolog. A gyerekek valóban jobban gyötrik a cipőt, és külön az orrát, de ha levált így 2 hét alatt, akkor rendeltetésszerűen sem élte volna túl a 4 hetet. Lehet "elmegy" minőségű a cucc, de akkor is ez már a tisztességtelen kategória bőven. Mondjuk jó cipőt, bakancsot még nem láttam/próbáltam a Decában, de vettem pár dolgot. Futás nem nekem való, spec úszom inkább, de pl az Adidas (Vagy adiados volt? :D ) úszónadrágok és egyéb nyavalyák azok hullottak mint a legyek, a saját márkásak meg bírják.
A lényeg az hogy igen pont úgy használta ahogy leírták a követelményben, és cseréljék ki vagy adják vissza a pénzt.
A fiamnak vettünk 2-3 éve egy szétrúgásra szánt kínai csizmát télire a deichmanban, kb 2-3 hét után a tépőzárak megadták magukat, visszavittük, a bolt pedig kis időt (10-15 perc) kérve kicserélte azt. Az idő azért kellett, mert az eladó új volt és nem tudta pontosan hogy megy, így az üzletvezető mutogatta neki. Ja igen nem kérdeztek semmit, csak kicserélték oszt jó napot. Tél végéig kitartott a csizma az orrát nem tudta szétrúgni a gyerek, de a csizma teljesítette a feladatát, mert következő őszre úgy is kinőtte, szóval továbbajándékoztuk.

Sokan emlegették a Tisza cipőt. Most is van, lehet kapni. Nem olcsó, de elvileg Magyar...

Decathlon meg adja vissza a cipő árát vagy cseréljék ki, és kérjenek bocsánatot az akadékoskodó munkatársak kirúgásával...

Drago Brutic 2014.11.19. 11:12:27

Függetlenül a vitától, jókora szarrágás az egész, normális üzlet vita nélkül kicserélte volna. A Humanicban 4 hónap használat után cseréltek utcai cipőt, és nem firtatták, hogy hegyet másztam, fociztam, vagy csak jártam vele.

Csimpi csumpi 2014.11.19. 11:17:46

A poszt tolo is hulye. Mondta volna azt, hogy "gyermekem a VAROSBAN turazik."

Nagyon sajnalom az aruhaz igazgatot.

leonito77 2014.11.19. 15:16:40

@Drago Brutic: Én szeretek a Decathlonban vásárolni pont azért, mert mindent gond nélkül visszavesznek (eddig tőlem mindent), ami nem jó.

Teremcipőm 1 év 8 hónap után szétszakadt. Visszavittem és simán levásárolhattam. 8 hónapos futócipő dettó. Több pulzusmérős karórát is vettem ami nem volt jó, simán visszavették és végül a pénzt is visszaadták.

Pont ezért nem is értem ezt a posztot. Vajon ez melyik áruházban volt?

Légió 2014.11.19. 16:14:28

Nekem már az felbaszta a cukrom,hogy elolvastam... Hát ajánlom magamat tövig a Decathlonnak tövig. Nem félig,tövig,mert akkor nincs garancia rá...

lwcolors 2014.11.19. 16:34:00

A nyáron a Hervisben vettem egy Kilimanjaro cipőt. Nem hordtam különösebben sokat, de az orrán, a talpa mellett elszakadt az anyag, ill mindkét orrán a varrás szétment.
Az már csak szubjektív, hogy a sötét cipő csak úgy vonzotta magához a port, ellentétben más márkákkal.
Nemrég visszavittem, hívtak egy eladót aki ezzel foglakozik, megnézte, tényleg szakadt,levásárolhattam az árát.
Nekem ebből az jött le, hogy a Hervis panaszkezelésből ok, de ilyen márkájú cipőt többet nem...

2014.11.19. 19:35:58

Botrányos minőségűek a mai lábbelik. Az én lábamról két év alatt 5 pár félcipő szakadt le. Volt köztük mindenféle, angol turis, eredeti Tisza Cipő, suszterrel, méret után csináltatott... a legkülönbözőbb problémák. Volt, aminek a felsőrésze szakadt szét, de általában a talpukkal volt a baj. A Tisza Cipőnek egyszerűen eltört a talpa, kettőnek levált, egynek pár hónap alatt teljesen lyukasra kopott.
Érdekes, a goiservarrott csehszlovák túrabakancsom meg az kivonuló orosz katonáktól vásárolt csizmámmal nincsenek ilyen problémák, pedig a hideg évszakokban csak ezeket hordom. Szóval meg lehet csinálni egy lábbelit rendesen is. Ha megvan rá a jó szándék. Ez még önmagában nem volna baj, ha az ár arányban állna a minőséggel... de nem!
A szemetet is drágán adják. Utána meg persze, hogy cirkuszolnak a garanciával, hát hiszen pontosan tudják ők, hogy minden termékük szemét, amit néhány héten belül úgyis visszahoz a vevő, ha mindenkinek kicserélik, tönkremegy a cipőbolt! (Főleg, hogy a cserével újraindul a garancia.) Úgyhogy inkább akit lehet, elhajtják mindenféle ürüggyel, és ha az illető annyiban hagyja a dolgot, akkor a cipőboltos elégedetten hátradől a pénzeszsákján ülve.

seventyfour 2014.11.19. 20:10:13

Érthetetlen, nem kereskedői hozzáállás. Azt nem tudom, a vezetés melyik szintjén, mert nyilván nem az eladó vagy az osztályvezető hatásköre, hogy ezt a fajta arrogáns lepattintást, mint eljárást alkalmazza, de ez minden kereskedőt lejárat. Pedig alapvetően a cégnek van igaza, de ez nem egy hivatal vagy a NAV (hi-hi), a bürokráciát ki kellene űzni ebből az iparágból... Szégyen, hogy ennyire szarrágók!

gabors 2014.11.19. 20:22:04

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

jo kerdes. fogalmam sincs, en is csak ugy tudtam otthagyni, hogy bezartam az ablakot/tab-et valami tenyleg nem megy rendesen ...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.11.19. 20:26:14

@gabors: Azon felül, hogy nem értem, miért kell ezt a vérhassal fertőzött telibefosott szavazógépet használni (mikor annyi jó van a neten), nem bírom elfogadni, hogy a poszt elején/közepén érkezik. Nem kéne elolvasni előbb a tényságot, hogy dönthessek? Vagy csak afféle csillogjon szépen az oldal funkció?

likviddemokrata 2014.11.19. 20:26:59

Sokkal egyszerübb a megoldás! Vissza kell vinni megint, hogy túráztatok csak vele! Egy másik hasonló cipövel keverted össze, ez nem is az a cipö, amiröl elöször irtál. És elöállhatsz egy másik történettel, hogy mikor is ment "valójában" tönkre. Ezt ök nem tudják bizonyítani, hogy nem úgy volt. Mi pedig, tévedhetünk, nemde? Aztán érvényesítheted a garanciádat... ;)

gabors 2014.11.20. 04:15:23

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:

nem ertem miert nekem es nem hildanak cimezed ezt ??? en mar panaszkodtam egyszer mikor meg uj volt ...

szerintem is csak 'eye-candy' semmire nem jo es meg nem is mukodik rendeltetesszeruen

biorobot (gyönyörű fosbarna) 2014.11.20. 07:20:43

Na akkor mondom a megoldást:

Elmész egy másik dekatlonba, veszel egy ugyanilyen bakit. Majd pár hét múlva, annak a garanciájával és egy túrázós sztorival a hátizsákban visszaviszed ezt a szart.
Így ugyan 2 bakancsod lesz, de azok jók.
Gyerek úgyis szétbassza 2 hét alatt.

Bátrak ugyanabban a boltban is bepróbálkozhatnak.

Hartmy 2014.11.20. 07:40:49

2012 márciusában vettem egy túracipőt a decathlonban, brutális 6000 forintért. Lényegében mindennap használtam órákon át. 2013 decemberében kezdett egy kicsit fesleni a varrás itt ott és látszott hogy az orra is kezd majd elválni. Visszamentem benne a boltba, mondtam hogy garanciáztatni szeretném mert 2 éven belül vagyunk még, de mivel az volt a lábamon és alkalmi rúracipő nem utcai így sajnálják de nem, le van írva mi a rendeltetés szerű használata. Elfogadtam, még idén tavaszig kihúzta és csak azért nem olyat vettem, mert 3 órát kellett volna utazni egy decathlon üzletig. Van egy bakancsom ugyanonnan saját márkás, 1-2ezer kilométerrel magamögött és csak a talpa kopott meg eddig. Valahogy nem értem, hogy ha le van valami írva és azt a vásárlással valaki elfogadja, akkor onnan fogva miért érzi jogosnak a panaszt... Mert a decathlon által említett dolgok le vannak írva.

ergerberger 2014.11.20. 15:03:18

@Manyecska /kűdtem levélt!/: :tegnap elütöttünk egy kutyát a HÉV-vel a puszta közepén. Nem volt rajta cipő."

Nem így kell elhozni a menhelyről a kutyát, hogy a HÉV-vel húzatod hazáig, mert elkopik és kilukad az orra, aztán ugrik rá a garancia!

Azt elfelejtetted megírni, hogy ezután hazafelé hány órán át zokogtál!

2014.11.20. 17:32:53

@Hartmy: Ezt értsük úgy, hogyha valamire ráírják, hogy "alkalmi viselet" az azt jelenti, hogy minimális üzemóra után tönkre fog menni? Csak azért kérdezem, mert régebben ez a kifejezés olyan esetekre volt használva, amikor az adott termék hosszú távon kényelmetlen vagy egészségtelen volt. Pl. a műbőr cipőkre írták rá, hogy csak alkalmi használatra, mivel nem szellőzött, beleizzadt a láb. Mostantól tehát az "alkalmi viselet" új jelentést kapott, mostantól azt jelenti, hogy 70-80 óra viselés utánfoszlányokban jön le a lábadról, és nem reklamálhatsz miatta?

@ergerberger: youtu.be/xW_5HSJ-NKU?t=58m15s

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.11.20. 18:45:02

@gabors: Te írtál róla és különben is: örülök, ha ebben az elidegenedett világban beszélgethetek valakivel. :) mamm mamm

2014.11.20. 21:44:28

@Hartmy:

"Valahogy nem értem, hogy ha le van valami írva és azt a vásárlással valaki elfogadja, akkor onnan fogva miért érzi jogosnak a panaszt... Mert a decathlon által említett dolgok le vannak írva."

Attól, hogy valami le van írva, még nem biztos, hogy komolyan kell venni. Jelen esetben a cég általános szerződési feltéltelei igencsak próbálják korlátozni a fogyasztók kellékszavatossági jogát, amit törvényesen nem tehetnének meg. Pláne vicces a "garanciavesztés", ami nem létezik. Nem ők adnak jóindulatból garanciát, hanem szavatossági kötelezettségük van, 6 hónapig felelnek objektíven a cipő minden egyes hibájáért.

Én a leírtak alapján nem szórakoznék, írnék egy levelet, hogy vagy visszautalják a pénzt, vagy az ászf-ük miatt közérdekű keresetet kezdeményezek az ügyészségen. Kíváncsi vagyok, hogy vállalnák-e a pert. :)

Fejesrob 2014.11.25. 14:26:02

Ott akartam túracipőt venni, épp ilyen márkát, de inkább majd máshol. Na ezért jó ez a Homár.

kolololo 2014.12.10. 08:13:57

Update-tel kapcsolatban: nem valami biztató, ha a jogi képviselő (dr. Polyák) helyesírása olyan, amilyen...

ahanem01 2014.12.16. 13:24:49

", esősebbre fordult". Ennél a nyárnál esősebbre?
süti beállítások módosítása