Tékozló Homár

Kinek a hibája, ha nem tudja kezelni a jegyét a villamoson?

2015.02.05. 15:21 | Homár Hilda | komment

Oké, tudjuk, hogy az ellenőröknek sem könnyű, de a flegmaság és a pofavágás biztosan nem viszi előrébb a világot, és igenis létezik a 8000-es helyszíni bírság, azt meg mindenki képzelje el magának, hogy utasok tömege tülekszi végig magát a Combinón működő lyukasztó után kajtatva. 

Tisztelt Homár blog!

Van egy gondom amit nem tudok megemészteni.

Megbüntetett az ellenőr január 24-én a 4-es villamoson, mert nem tudtam kilyukasztani a jegyemet, mert el volt tömitve a lyukasztókészülék. Máskor is volt már ilyen, de akkor az ellenőr széttépte a jegyemet és le volt kezelve. De most flegma hangnemmel közölte, hogy ha nincs kezelve, érvénytelen.

Komolyan végig kellene sétálnom a szerelvényen reggel 8-kor keresztül a tömegen rettegve minden megállóba, hogy mikor jön ilyen flegma ellenőr és hogy találjak jó jegykezelőgépet?

A ténnyel nincs gondom mert tényleg nem volt kezelve. De mit lehet ilyenkor tenni?Mondtam hogy írni fogok a BKK-nak, hogy lehetetlenné tette az utazásomat. Kérdezte a kollegája nem lesz ebből baj , ő azt mondta hogy sebaj, lesz egy jegyzőkönyvem róla. 

Nincs már meg a helyszíni bírság lehetősége? Mert rögtön igazolványt kért , fel se ajánlotta a helyszíni bírság lehetőségét. Kezembe adta a csekket és az igazolványomat és flegmán megjegyezte a kollegájának, hogy visszadom a jegyet, nehogy a kisasszony reklamáljon, hogy elvettem. Szerintem nem mindegy hogy 8000 vagy 16000. Más ezért a pénzért 1 hétig dolgozik.

Remélem utána tudnak nézni a villamos kamerás felvételén hogy a lányaim tényleg lyukasztani akartak, de nem működött a készülék. AZ ellenőr szerint mindent lehet látni a kamerán és hallani a felvételen. Remélem akkor hallható a flegma és közömbös ellenőr viselkedése.Még a gyerekeimmel is szórakozott , hogy miért nincs nekik érvényes bérletük? Mondtam, hogy van erre pofákat vágott .

Kedves 6045-ös ellenőr!!!! Miért rajtam akar meggazdagodni ?Több a jutaléka, ha büntetést szed be és nem helyszíni birságot? Ne velem fizettese meg a családja heti kosztpénzét. Én nem tehetek róla, hogy szombaton reggel dolgoznia kellett. Nem jutott hozzá a reggeli kávéjához vagy reggelijéhez.Sok “értelmes” ember pont reggel akart a zsúfolt 4-es villamoson utazni és az fránya Lyukasztókészülék nem működött. DE legalább megvan a havi pluszpénze, amit le tud számlázni a szerencsétlen utasoknak, akik jeggyel utaznak és nem tudnak lyukasztani , és az ön toleranciahiánya miatt . Nehéz lett volna azt a szerencsétlen jegyet eltépni? Amit aznap jutalékot kap költse gyógyszerre!!!!!!!!!!!


ohg

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igi1 2015.02.05. 15:25:46

NBM TUDÁS NEM MENTESÍT.

mert különben ellenőrnyúl

AtiSnatch 2015.02.05. 15:26:51

na némá, bevitték a zállatkertbe a láptopot.

megamenn 2015.02.05. 15:34:17

hé, te eltömített lyukasztó! nemigazán kedveljük a fajtádat errefelé!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.02.05. 15:34:45

Ezért kell mindig egy nyulat magánál tartania az embernek!!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.02.05. 15:40:49

Amikor csúcsidőben bemegyek a boltba vásárolni, s sokan vannak, gyakran fizetés nélkül viszek el dolgokat. Ha elkapnak, arra hivatkozom, hogy a tömegben nem tudtam eljutni a pénztárhoz.

Scipovicsné 2015.02.05. 15:47:14

Lehet engem szidni, de szerintem a poszternak igaza van. Én is jártam már így, hogy több lyukasztó is el volt dugítva, a harmadik után hagytam a fenébe. Mondjuk nem jött az ellenőr, nem tudom mi lett volna.

igi1 2015.02.05. 15:50:09

@dr. phil. Sün‼ ツ: nyúlzélandon biztos ingyé van a tömegközlekedés

de akármibe fogadok a poszternak nincs bérlete jegyet se lyukaszt soha

mert az fura h a gyerköcöknek van

igi1 2015.02.05. 15:52:23

@maxval bircaman szerkesztő: inkabb hivatkozzá arra h nem tudtad mit csinál a jobb kezed amíg ballal a helyes irányt kerested :)

komolyan rendet kéne tenni pár ember fejében mert 5 éven belül nagy bajok lesznek ebben az országban

Trunkel 2015.02.05. 15:53:35

Én is potyáztam már szombat reggel a metrópótlón. Jobb adrenalinlöket mint bármilyen kávé. Bár ha jött volna a kaller nem tudom hogy magyarázom meg az asszonynak - ugyanis neki sem lukasztottam. Dupla vagy semmi, ez az élet!!! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.05. 16:00:15

Majd megmondja a BKV, hogy nem is úgy volt. Meg hogy mert. Érted, örülj, hogy utazhatsz :D

zmagix 2015.02.05. 16:06:28

Van egy érdekes sztorim:
2009-ben a párommal a Sasadi úton szálltunk fel a 240E buszra. Mindketten érvényes BKV bérlettel rendelkeztünk és volt nálunk természetesen vonaljegy
is mert Budapestet elhagyva + érvényesíteni kell. Elől felszállva sem az ott kézre eső, sem a következő jegykezelő nem működött. Tovább pedig nem mentünk mert egy hangos
és randallirozó Roma társaság tartózkodott ott. Amikor végre a budaörsi gimnázium után leszálltak, ablakot nyitva és megfordulva két hasonló de testesebb emberrel
találkoztunk mint aki a társaságban volt. Ellenőrnek adták ki magukat és igazolható módon nem tűntek akkor áll ellenőrnek, viszont az kicsit fura volt,
hogy csak akkor kezdtek el ellenőrizni amikor már csak ketten maradtunk. Nagyon érdekes volt, hogy az "honfitársaikat" addig nem ellenőrizték ugyebár...

Hiába mutattuk van jegyünk, akartuk érvényesíteni de nem tudtuk. Ezen a csapaton meg nem akartunk átvergődni és az augusztusi melegbe a tárasaság távozása után levegőhoz akartunk jutni. Nem adott arra lehetőséget, hogy érvényesítsük a jegyet. Most kezdjek el két 120 kg-os emberrel kötözködni?

zmagix 2015.02.05. 16:10:45

@Trunkel:

Ahogyan az ország vezetése felső szinten semmibe veszi az emberek jogait és lehetőségeit, úgy ezt a piramos csúcsáról lefele haladva sajnos ugyan úgy megteszik.
Na ja, valaki mondta: "Ha nem tetszik el lehet húzni"

Na mi elhúztunk egy olyan országba ahol a fizetésekhez képest olcsóbb és minőségibb a tömegközlekedés. Ha pedig a bérleted otthon maradt akkor mobillal v. bank kártyával igazolhatod van érvényes előfizetésed. Nincs semmi balhé az ellenőrzésekkor.

Antalbaba 2015.02.05. 16:11:56

Én azt nem értem, hogy ha van érvényes bérletem (most már tényleg lehet tudni, hogy mikor vették, de nekem sok éve éves volt, az is elég egyértelmű) és sikerül otthon - másik táskában... - hagyni, akkor amellett, hogy be kell "fáradnom" a központba, miért nem mondjuk egy jegy ára a büntetés? Amit akkor is megvettem volna, ha magamtól észlelem a bérlethiányt, mert nagyon is látszik, hogy eszemben sem volt lógni. Szóval miért mindig azokat szívatják, akik alapvetően jogkövetők és már "adakoztak" a cégnek - pláne egy évre előre???

hobbitroll 2015.02.05. 16:36:42

@Antalbaba: mert 1értelmű, hogy azok hüjék, és meg lehet szoptatni őket ... diszkréten.

Hapsifüles a mezei nyúl 2015.02.05. 16:53:16

@hobbitroll:
Egy nyúl mindig diszkréten szoptat.

SarahConnor 2015.02.05. 17:26:34

Na akkor erre varrjatok gombot:

Debrecenben voltam egyetemista, ott esett meg 21 éves zsenge fejemmel, hogy az amúgy is cefet állapotú lyukasztók egyike se működött a villamos első két harmadában - a hátsóba a tömeg miatt nem verekedtem el. A jegyemet láthatóan megnyomták a lyukasztók a megfelelő számoknál, de nem lyukasztották át. Gondoltam, megteszi, ha jön az ellenőr, akkor látni fogja, hogy vágni lehet a tömeget, nem lesz itt baj. Lett!
Jött az emberünk, akit láthatóan felhergelt az, hogy ráadásul egy csitrivel akadt össze, és az próbál okos lenni neki, az ellenőrnek, élet-halál urának. Mondhattam neki bármit, ő kötötte az ebet a karóhoz, miszerint a jegy nem lett kezelve, mert nem lyukas. Helyszíni bírság - ha jól emlékszem - 4000 forint. A jegy nálam maradt.

Kicsit később, pár héttel az eset után a jegy ismét a kezembe került, mikor villamosra szálltam. Mivel ugye az volt a ténymegállapítás, hogy a jegy nem minősül kezeltnek, ha nem lyukas, én úgy kezeltem, mintha pénztárból frissen vásárolt szűz jegyem lenne: a lyukasztó ezúttal működött, átlyukasztotta, persze tök máshol, mint ahol a hetekkel korábbi esetnél megnyomódott a jegy.
Jön az ellenőr. Ez a jegy már korábban kezelve volt, pedig egy jegy nem használható kétszer, mondta. Na itt öntötte el a sz.r az agyam. Kissé paprikás stílusban előadtam neki a hetekkel korábban történteket, és megkérdeztem, hogy akkor most ő, vagy a kollégája téved-e, mikor a jegyérvényesítés mikéntjéről beszél? Mert bizony a kettő elméletből csak egy lehet igaz, én meg már egy büntetést kifizettem, még egyet nem fogok. Szerencsére az ellenőr jó fej volt, annak ellenére, hogy idegesen álltam neki, teljesen jól kezelte a dolgot, és elismerte, hogy itt valaki téved - természetesen ő inkább a kollégára tippelne. Azért ő sem volt biztos a dolgában, mielőtt elváltunk, azt tanácsolta, inkább ne használjak nyomott jegyet, mert ki tudja, mi lesz ebből.
Tehát gyakorlatilag elismerte, gőze sincs róla, hogy akkor most a nyomódott jegy kezeltnek számít-e és ezt a kollégáiról sem feltételezi.
Szépen vagyunk. De legalább nem varrtak be kétszer.

Én meg azóta se tudom, kezeltnek számít-e a jegy, ha megnyomódott, vagy sem.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2015.02.05. 17:33:23

a nagy fröcsögésben hadd kérdezzem meg, ha állítólag van a gyereknek bérlete, akkor miért nem mutatja be és akkor még 8 sincs... jahkérem...

Aureliano Buendía 2015.02.05. 17:37:30

Kinyúlt a jegykezelő készülék.

Aureliano Buendía 2015.02.05. 17:40:10

Nem szoktam a körúton villamosozni, szombat reggel pláne nem, de érdekelne, vajon mekkora lehetett az a tömeg.

Ja, és nincs jegyem, bérletem.

Tron65 2015.02.05. 17:53:41

Kedves levélíró!
Ajánlom figyelmedbe a bkvfigyelo.blog.hu társoldalt!

Manyecska 2015.02.05. 18:22:37

նապաստակ izé harapjon rá a jegyre legközelebb :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.05. 18:23:37

@Lenina Huxley: Akkor számít kezeltnek, ha az ellenőr szerint az. mit ne értesz? :D

Manyecska 2015.02.05. 18:28:55

@ColT: óyess. a piros pöttyös az igazi! lehet kezelni :DDDD

gabors 2015.02.05. 18:29:11

nagyon hosszuraNYULT ez a poszt is :-)

amugy sajnalom a villamost ...

Atörökk 2015.02.05. 18:45:08

Én csak azt mondom, hogy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EZAZ 2015.02.05. 18:46:36

Az ellenőrök nagy része primitív féreg. Nem tudom, miért nem tesznek már valamit ez ellen. A "magyar" egyenruhások túlnyomó része a jelentéktelen senkikből kerül ki, akik itt érzik magukat valakinek. Szégyen.

SarahConnor 2015.02.05. 18:53:02

@ColT: ha ez így benne van a szabályzatban, akkor nem szóltam :)

CsakMintTe 2015.02.05. 18:53:04

@maxval bircaman szerkesztő: Jaj, te birka, bevetted reggel a demagógtablettát? Arra nem gondolsz, hogy bármilyen tömött is egy bolt, a kasszához álló sor a kassza felé halad, ellenben a villamoson álló tömeg nem halad sehova?
Szerencsére nem tudom, szombat reggel milyenek a viszonyok a villamoson, de hétköznap reggel fél nyolckor örülök, ha az ajtó 1 méteres körzetéből tovább tudok jutni. Szeretem a Combinót, de az ajtóknál az a tágas tér szinte mindenkit arra csábít, hogy ott lecövekeljen, és se té, se tova, akárhány megállót is megy. Na azokon átnyomakodni, pláne két gyerekkel... Hát battya meg, miért nem működött inkább a lyukasztó? Egy eltömött lyukasztót megjavítani kategóriákkal könnyebb, mint a budapesti utazóközönség "Ajtónállók Szektáját" jobb belátásra téríteni...

(Ilyenkor érzem, hogy drága vagy sem, mégiscsak jobb, hogy 30 éve megszakítás nélkül bérletem van...)

Nyúl in Black 2015.02.05. 18:56:16

@A megnyúlt törökk: jó hosszúra nyúlt a felkiáltójeleid sora. Nem lehetsz szegény nyúl. Akinek csak felkiáltójelből ennyi van, annak kérdőjele sem lehet kevés :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.05. 18:57:33

@Lenina Huxley: Ez az, ami soseleszbenne :D
Amúgy tényleg, miért nem kérted meg, hogy mutassa meg, benne van-e? :D

@Manyecska /válasz ment!/: Himlőre gondolsz?
Vagy hím lóra?

Nyúl in Black 2015.02.05. 19:06:00

Az ellenőrök többségével az a baj, hogy olyan eszük van, mint a hátsó farkam. Rövid és sötét.

Atörökk 2015.02.05. 19:16:46

@Nyúl in Black:
Ezt miért gondolod?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

jótét lélek 2015.02.05. 19:21:42

Az igazság az, hogy amennyiben a jegykezelő automata (vagy lyukasztó) nem működik, úgy az utas nem köteles kezelni a jegyét - ez a szabály. A szerelvény pedig maximum a legközelebbi végállomásig közlekedhet így, ott ki kell javítani a hibát, vagy kiállítani a forgalomból; utasokkal nem indulhat el újra. A posztolónak tehát 100%-ig igaza van.

Nyúl in Black 2015.02.05. 19:28:10

@A megnyúlt törökk: nem gondolom, hanem ki merem jelenteni, egy nyomatékosított kijelentő mondatban.............................…………………… ......................................................................
Van egy rakás pontom. Ha érdekel lehet üzleti. A 1 felkiáltó jelért 1,25 pontot adok, 1 kérdőjelért meg másfelet!

Nyúl in Black 2015.02.05. 19:30:05

@A megnyúlt törökk: b+, egy "i"-vel több ment, azt küld vissza, lécci! :)

Nyúl in Black 2015.02.05. 19:40:07

@A megnyúlt törökk: kösz, tudtam, hogy úrinyúl vagy :)

igi1 2015.02.05. 20:05:41

Ijegy a megoldás

inyulbanyúló poszt

igi1 2015.02.05. 20:09:33

@Nyúl in Black: inkább urimurisüreginyul

Avagy ingyenélőnyul

Atörökk 2015.02.05. 20:13:21

@Nyúl in Black:
A nevelőnőm kinyúlvasztott volna, ha nem vagyok az!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 20:19:39

@Manyecska /válasz ment!/: Illlyyen bötűkkel írnak az örmény nyulak???
Be köllött dobnom a guggli fordítóba nyelvfölismerésre... D

Nyúl in Black 2015.02.05. 20:28:26

@igi1: nem figyelsz, lenyúlja a páleszt! Légy résen! Vagy tán jobban szeretnéd, ha ő lenne a résen? Vigyázz, mert ha benyúl kinyúlsz! Szerintem nem bánnád:)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 20:39:31

@Nyúl in Black: Az én rakimat szerencsére nem NYÚLja le senki.(Meg is látszik a mai állapotomon ez:))
Nagyon finom rakit kaptam ajándékba, másfél litert!!! :)
Jegyet se lyukasztok, akarom mondani nyúlkasztok. Ha véletlenül felszállok a buszra (ritkán van, de megesik néha), akkor felszállás után odajön hozzám UDVARIASAN a kalauz, és ő ad jegyet. Ha nem akarnám megvenni, akkor leszállítana a következő megállónál, de ilyent itt senki nem csinál, én se.

Nyúl in Black 2015.02.05. 20:42:23

@A megnyúlt törökk: engem a nevelőm azzal ijesztgetett, hogy ha nem viselkedek jól, akkor jön egy sas, és lenyúl értem.

Manyecska 2015.02.05. 20:46:22

@Jani haverja: hagyjàn.gyerekkel gyakoroltam a keringõt.mert jövő héten nyitótànc lesz.kéccer!! xd..azt salsa lett belöle.kutya meg rögtön hozta a plűssnyulât gondolta buli van.lol xd tegnap herimgparti volz a nègyes vilin max repülni lehetett volna..szerintem nyaljanak sót..

igi1 2015.02.05. 21:26:43

@Nyúl in Black: csak azt próbálja meg

kinyúlasztanám a nyúlfacsaróját

Nyúl in Black 2015.02.05. 21:33:21

@Jani haverja: itt nincs kalauz, hanem a sofőr ad jegyet, attól függően, hogy milyen hosszú távon mész. Kb 5-6 megállónkét ugrik a tarifa. Vissza adni nem tud, de ezt mindenki tudja, és kiszámolja a jegy árát. Ha többet ad, akkor a jeggyel együtt kap egy bizonylat félét a túlfizetésről, amit ha bevisz a cég irodájába, akkor vissza kapja a pénzét. De gyorsan megy, mert mondod, hogy hova kéred, vagy azt, hogy mennyiért adja a jegyet, a pénzt bedobod, és jön a jegy. A pénzt automata számolja. Ez elég drága formája az utazásnak, és ez direkt van így, hogy ne a sofőrnél vedd. Aztán van mindenféle bérlet, egy napos, 3 napos, hetes, havi, éves, meg minden. Ezeket nem lyukasztani kell, hanem egy automatához tartani, ami látja, hogy érvényes, vagy nem. Kb fél másodperc alatt olvassa le, és vagy egy rövid hang jelzi, hogy jó, vagy egy figyelmeztető hang van, hogy nem jó. Szóval, elég gördülékenyen megy. Néha van olyan, hogy nem jól jelez, akkor a sofőr tudja ellenőrizni, hogy a jegy hibás, vagy az utas próbál ügyeskedni. Ez utóbbi a román uniós csatlakozás után lett gyakori, és szinte mindig kreol a próbálkozó. Mondjuk az utóbbi 6 évben nem sokat buszoztam én sem.

igi1 2015.02.05. 21:34:30

lapulónyul lesz a törökkből hamarost

kinyúlasztom és nyúlbecsináltat csinálok belőle

Atörökk 2015.02.05. 21:37:18

@Nyúl in Black:
Ne már, hogy a kreolokkal ott is csak a baj van ;)

Nyúl in Black 2015.02.05. 21:40:12

@igi1: csak nehogy mellé nyúlj!

igi1 2015.02.05. 21:44:21

@Nyúl in Black: az kiszárt igynyul sosem téved félre

Nyúl in Black 2015.02.05. 21:55:03

@A megnyúlt törökk:
@Aureliano Buendía:
Volt egy érdekes eset. Egy falka kreol felszállt. Egy jegyet vett, a többi ment az emeletre. X megállóban a sofőr bemondta, hogy az emeleten utazók közül, szálljon le legyenszíves az, akinek eddig szól a jegye. Semmi. Ajtókat becsukta, a fazon, a motort leállította, felment, és szólt, hogy nem megy tovább, amíg ezek a buszon vannak. Basszus, akartak adni a sofőrnek pár eurót, hogy hadd maradjanak. Az utasok nagyon morcosak voltak, amiért a busz nem megy. Aztán jobbnak látták, ha lemennek, mert a sofőr mondta, hogy ha nem mennek, akkor az ajtó már csak akkor nyílik, mikor a rendőrök szállnak fel.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 21:55:50

@Nyúl in Black: Itt nincsen még bérlet se. Cserébe viszont a tiranai buszjegy ára egyes vonalakon (a rövidebb vonalakon) átszámolva kb 60 Ft, a hosszabb vonalakon meg 100 Ft. Felszállsz a buszra, leülsz (ha van hely), aztán majd jön a kalauz. Ha tömeg van, és néhány megállót akartál csak utazni, és nem ért hozzád a kalauz, akkor így járt Ő (meg a cége), TE meg ingyen utaztál. :)

igi1 2015.02.05. 21:57:05

palalenyul a poszter

Nyúl in Black 2015.02.05. 21:59:26

@igi1: gyanús vagy, hogy te nem vagy nyúl, mert asszem neked nem a füleid nyúltak nagyra, hanem a mellben a kerületed:)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 22:01:33

Ja, és itt Tiranában a BUDI utcában található, (Rruga Pjeter Budi), ugyanis itt a Budi, a Geci, a Kupi, és a Buzi gyakori családnevek... :)

Atörökk 2015.02.05. 22:05:00

@Nyúl in Black:
Hagyd már, ennek úgy vannak nagy csöcsei, mint egy medúzának.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 22:06:56

@A megnyúlt törökk: Engem csípett már meg medúza, de szerintem nem a csöcseivel... :)

Nyúl in Black 2015.02.05. 22:09:44

@Jani haverja: itt a vonaton sincs kalauz. A vasúton sincs sokszor pénztár, csak automata, meg valami beengedő rendszer. Hosszú járatú vonatokon van egy ember, aki mászkál le-föl, van akinek megnézi a jegyét, de miért pont azét nem értem, meg lehet tőle érdeklődni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 22:20:22

@Nyúl in Black: Hát itt az albán embert rá nem vennéd arra, hogy vegyen automatából jegyet...

Merthogy ő a FIZETŐVENDÉG, aki egy szolgáltatást akar igénybe venni a pénzéért! Ő először felszáll a buszra, aztán majd ha a busztársaságnak kell a pénze, akkor majd odaküldi a kalauzt! Akkor majd kifizeti a jegyet, de addig egészen biztosan, hogy nem! :)

Épp ezért ment tönkre itt az egyetlen gyorsétterem-lánc is (ill. megvan még, de döglődik). Merthogy bement az egyszeri albán, leült egy asztalhoz, aztán várta a pincért. A pincér értelemszerűen nem jött, így egy idő után az egyszeri albán felállt az asztaltól, aztán átment a kb 20-30 m-re lévő másik olcsó kajáldába, ott legalább kiszolgálta a pincér :)

Nyúl in Black 2015.02.05. 22:32:42

@igi1: az "y" a kromoszómára utal?

Nyúl in Black 2015.02.05. 22:44:10

@Jani haverja: hát, ez már rendesen mentalitásbeli különbség. Szerintem előbb, vagy utóbb oda fog érni az automatizálás. Ezt csak elodázni lehet szerintem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 22:46:31

@Nyúl in Black: Egészen biztos, hogy ide is el fog érni valamikor az automatizálás. Akkor majd robot fogja adni a jegyet kalauz helyett a buszon :)
De ahhoz olyan robotot kell kitalálni, aki ugyanúgy odamegy minden utashoz jegyet adni a mozgó buszon :)

Ez viszont még pár évig nem lesz...

Nyúl in Black 2015.02.05. 23:02:41

@Jani haverja: ezt a túlzott modernizációt nem egyszerű elfogadni. Jobban szeretem én is az emberközeli világot. De pl nem szeretem a modern áruházakat sem. Vannak itt is még olyan régi vágású üzletek, hogy padlós, kb 1800-as évektől működik, és az eladó szól, hogy neked ez nem áll jól, de természetesen ahogy gondolod. Az a régi szag, ami van ezekben a boltokban, azt nagyon szeretem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 23:19:33

Itt a modern boltok is ilyenek. Mindenhol személyesen törődnek a vevővel.
Ez az ország szolgáltatásokban (ár-érték arányban) szerintem verhetetlen Európában, de talán a világon is.

Minden szolgáltatóból (boltból, étteremből, bankból, benzinkútból, menyasszonyi ruha kölcsönzőből, kocsimosóból, stb, stb.) annyi van itt, hogy az valami hihetetlen. Múltkor összeszámoltuk az egyik haverommal, aki nem messze lakik tőlem (kb. 3,5 km), hogy ezen az úton (az ő házától az én házamig), meg az úttól jobbra-balra 300 m-es köretben 36 db kisebb-nagyobb étterem található!!! Én sem voltam még életemben egy csomóban, pedig itt lakom :) És ez nem Tirana belvárosa, hanem a külváros, gyakorlatilag falu!!! :) Na, ezért nem él meg itt egy gyorsétterem sem.
Forgalomnak meg nem kell nagynak lenni egy ilyen étteremben, mert az adók nevetségesen kicsik nekik (ők átalányadóznak), így gyakorlatilag a saját maguk eltartását kell kitermelniük majdnemhogy.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 23:23:56

@Nyúl in Black: Pl. egy ilyen színvonalú helyen átszámolva 140 Ft egy feles raki :)
palmanovaresort.com/index.php/en/

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.05. 23:34:35

@Nyúl in Black:
@Jani haverja: Érdemes megnézni a fotógalériáját is, hogy milyen esküvőket lehet itt tartani. És ilyen helyből van kismillió.
palmanovaresort.com/index.php/en/photo-gallery-weddings

igi1 2015.02.05. 23:36:06

@Nyúl in Black: ki minek veszi

sYlvie

marY

de lehet az iis Y

meg a kromoszóma is

Nyúl in Black 2015.02.05. 23:41:49

@Jani haverja: basszus, az kb 50 cent. Itt a 4 cl €5 körül van :) Amúgy az adók itt is elég barátságosak. Viszont az árak a magas minimálbér miatt nem lehetnek alacsonyak. A cigi, és dohányáru, meg a pia ára meg azért is nagyon magas, mert eléggé isznak, cigiznek, és a magas árral próbálják vissza szoroítani. Épp ma volt a híradóban, hogy minden piára lesz valami minimum ár, ami alatt nem szabad adni.

Nyúl in Black 2015.02.05. 23:53:12

@Jani haverja: nem kispályások, az látszik :) Itt láttam olyant, hogy a parkban nagy grillezés volt. Mondom, csakmegnézem, hogy mi ez a ribillió. Hát egy esküvő volt. Szépen ki voltak öltözve, rendes menyasszonyi ruha, meg amit akarsz, és sütögettek faszénen:)

-creeper- 2015.02.06. 01:48:29

Nem tudom nem észrevenni a posztban szereplő ellentmondásokat és logikátlanságokat, ugyanakkor tény,hogy a BKK üzletszabályzata tavaly október 7-i hatállyal változott. Idézem az ide vonatkozó részt:

"V.2.2. Jegykezelő készülékek használata

Az előre megváltott vonaljegy típusú jegyeket az utasnak a metróhálózaton az utazás megkezdése előtt, a többi közlekedési eszközön felszálláskor azonnal érvényesítenie kell a
felszálláshoz használt ajtónál található jegykezelő készülékkel (amennyiben az nem működik,
akkor a legközelebbi jegykezelő készülékkel).
(...)
A jegykezelés minden esetben az utas feladata, a jegykezelő-készülék hibája esetén az
érvényesítést a helyszínen található másik készülék segítségével kell elvégezni."

SarahConnor 2015.02.06. 05:34:50

@ColT: megkértem, hogy mutasson szabályzatot, de nem reagált rá jól :) Ez az első ellenőröm kissé ideges típus volt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.06. 07:05:16

@Lenina Huxley: Az a baj, hogy ilyen esetekben nem nagyon tudsz mit csinálni. Én szolgáltatónál kerestettem ki az üzletszabályzatból, ami kapcsán púposkodtak, de az egy ügyfélszolgálat volt, nem egy tömött tömegközlekedési jármű.
Meg pl. nem tudsz utólag bizonyítani semmit. Persze a tömegközlekedési banda sem.

CsakMintTe 2015.02.06. 07:10:48

@-creeper-: Ó, így kell lazán ledobni a felelősséget, és teret hagyni a teljesen jogos(nak látszó) bírságolásnak.

De figyelj, ezt is találtam ugyanabban az üzletszabályzatban:

"A BKK jegyellenőrzésre jogosult dolgozói (a továbbiakban jegyellenőrei) az ellenőrzés megkezdése előtt próbajegy segítségével győződnek meg a jegykezelő-készülékek működőképességéről"

Azaz először is az ellenőrnek kell végignyomakodnia a teljes tömött Combinón, hogy az összes készüléket ellenőrizze, és csak ezután kezdhet az utasok ellenőrzéséhez. Azért ezt egyszer szívesen végignézném.

CID 2015.02.06. 07:32:18

@Jani haverja: Albán pékségből idehazamis rengeteg van, lázadnak is a Magyar pékek:D

Manyecska 2015.02.06. 08:31:03

OFF Namivan a tularémia dúlt? Hol vannak a nyulak, hát táncoljatok!!?

Pista Bácsi 2015.02.06. 08:39:17

Lehet már sunázni a poszt tolót?

Állati zavaros a történet...

Szombat reggel 8-kor milyen tömeg van a Combínókon?

Ő akart lyukasztani, vagy a lányai?

Ha a lányainak bérlete van, akkor miért nem mutatták meg az ellenőrnek?

Egyáltalán, mióta van lyukasztó a Combínón? (mert a egy hete még elektromos jegykezelő volt rajtuk)

Mióta van kamera a Combínókon? (egy hete még nem volt rajtuk kamera)

joska61 2015.02.06. 08:47:35

Mi ebből a tanulság? Nem kell tujázni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.06. 10:54:47

@CID: Magyarországon EGYETLENEGY albán pékség NINCS!!! (Mármint albániai albán pékség)

Kivétel nélkül koszovói pékségek vannak!!!
Azok a pékségek is koszovói pékségek, amelyeket albán útlevéllel nyitottak! Azok úgy lettek, hogy anno a koszovói háború alatt ide menekült a koszovói család, és megkapta a kettős állampolgárságot. Aztán, amikor Magyarországon akart pékséget nyitni, ahhoz jobb volt az albán útlevél, mint a koszovói, merthogy az albánnak nem kell vízum az EU-ba, a koszovóinak meg kell.

De még egyszer hangsúlyozom, Magyarországon egyetlenegy (albániai) albán pékség nincs!!!
(Pl. Ausztriában van albániai albán pékség is a sok koszovói mellett.)

Manyecska 2015.02.06. 11:57:14

@CID: nem lehet hogy gyorsmosodával kevered? :D viszont grúz étterem nyílt most az nyamm.:)

Dezsike 2015.02.06. 12:21:05

Ha már BKV-s sztorik:
Kb 6 éve a Nyugatinál szálltam fel a 4-6osra, a cél a Baross utca lett volna (a megálló mai nevén Harminckettesek tere). Felszálltam, jegyet kilyukasztom ahogy azt kell, ajtók záródnak, indulunk. Az Oktogonnál a villamosvezető bemondja, hogy baleset miatt nem tudunk tovább menni, pótlóbuszok visznek tovább. Semmi gond, előfordul az ilyesmi, ráadásul ilyenkor, ahogy a BKK is mondani szokta: "a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak", így a jegy továbbra is érvényes. A pótlóbuszok viszont annyira tömve voltak, hogy a harmadikra fértem csak fel, de szerencsére jöttek szép sorban, így 5 percnél nem várakoztam többet. A pótlóbuszon a Blahánál bemondta a sofőr, hogy most már jár a villamos, ő innen nem megy tovább. Boldogan szálltam le, hogy nem kell tovább nyomorogni, a villamoson remélhetőleg kényelmesen elférünk... De a villamos csak nem jött. A másik irányba több is elhaladt, de az úticélomnak megfelelő irányba nem akart jönni egy se. 20 perc várakozás után elindultam gyalog és nagyjából egyszerre étem a mai Harminckettesek tere megállóhoz az első villamossal. Ezek után természetesen a jegyet nem térítették vissza (pedig az gondolom leolvasható róla, hogy az egyik elakadt villamoson volt kezelve, a pecsétes jegykezelő telenyomja azonosítóval és időponttal). Azóta ha ilyen van (és sajnos gyakran van) inkább felszállok a metróra, ott kezelem a jegyet, majd a Corvin-negyednél átszállok a villamosra, ahol - ahogy azt a BKK előírja a pótlás miatti kényszerű átszállás kapcsán - ugyan azt a jegyet a számkocka nélküli oldalán kezelem. Ellenőr még nem kapott el ilyen "magánakció" közben, de szerintem az ilyen jellegű utazás belefér a kényszerű átszállás kategóriájába.

RedWing 2015.02.06. 13:09:11

A tömeg és az ellenőrök... Múltkor valamelyik okoska kitalálta, hogy ők mindenáron fél7kor a 7E járaton fognak ellenőrizni. 3 ellenőr, 2 közteres szándékozott volna felszállni a Hungáriánál. 2 ellenőr feljutott, a többiek nem. A két feljutott elkezdte az ellenőrzést, de az ajtóban körülöttük álló 4-5 emberen kívül esélytelen volt, mozdulni sem bírtak. Keletinél leszálltak és megvárták a kollégákat.

♔batyu♔ 2015.02.06. 13:20:56

Jó duma, de nem nagyon lehet már elsütni, mert sok lyukasztó van.

SarahConnor 2015.02.06. 20:30:02

@ColT: nyilván nem azt vártam tőle, hogy kapja elő a vastag könyvet, amiben le vagyon írva az összes szabály, de kértem, mondja el, mi is itt a helyzet hivatalosan, mert én is úgy tudtam, ahogyan itt többen írják: hogy ha nem jók a lyukasztók, akkor nem én vagyok a hunyó. Kikérte magának, hogy ilyenekkel traktálom, mondván majd ő elvégzi a munkáját, ne féljek. Jelentsen is ez neki bármit.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.06. 21:11:28

@-creeper-: Akkor ez egyértelmű. Ugyanakkor a béka kapja be.

CID 2015.02.07. 10:28:49

@Jani haverja: Albán nemzetiségűek nyitják, Albán pékség néven. Albán az biza.

@Manyecska /válasz ment!/: gyorsmosodát egyet ismerek, éppen az anyjával beszél telefonon :D

venszivar 2015.02.07. 13:55:36

HA! egy évben egyszer felvonszolnám a seggemet a demszky egyik beszerzésére s abban nem műkszik a "kalaUz".... NOS, BE IS BASZNA, hogy ÉN EGY cm is AKÁR MENJEK, hogy KERESSEK EGY MÁSIKAT!!! NEM JÓ,HÁT NEM JÓ!!! ENNYI!!! MAJD MEGJAVÍTJÁK, HA AKARNAK BEVÉTELT....!!!

Advanced Flight 2015.02.07. 22:21:54

Ha a busz elején száll fel vki, ilyen esetben érdemes szólni a sofőrnek. Utána ő le fogja állítani az ellenőröket, főleg, hogy nem nagyon csipázzák őket, úgy tudom.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.02.08. 08:11:32

@Advanced Flight: .....ja, ha csak nem bunkő a pili és hátraküldi a delikvenst a tömött járművön!
A zasszony is így járt, szólt hogy szar a blokkoló, .....mi volt a válasz?
-Mennyen hátra ott jó!

Manyecska 2015.02.08. 16:13:38

@CID: azt lehet a dr. Albán nyitotta, a fekete csávó Afrikából, hátnemhátde.

Jimbo75 2015.02.09. 09:47:28

Félve kérdem meg, de a posztoló ugye minden utazás végén eltépi az arra útra szánt, de lekezelni nem tudott jegyet?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2015.02.09. 13:09:51

@venszivar:
én meg anyád érdekében nem mennék egy centit se. tőlem ott fetrenghet.

okoska77 2015.02.09. 17:30:28

Na most ha jol tudom a jarmuvezetonek kotelessege ellenorizni a lyukaszto berendezeseket indulas elott. Sot a regi tipusu jegykezeloknel meg allitania is kell egyet a kombinacion. Persze nem csinalja senki, de eben az esetben lehet kerni a kamerafelvetelt ahol az ellenorzes megtortent a vegallomason, indulas elott. Ha meg nem tortent meg, a BKV hibazott, nem szabadott volna elindulni addig.

Ádám 2015.02.10. 16:38:05

@Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan):

te ennyire geci vagy!?! csorgasd bele szülédbe!!!:)
süti beállítások módosítása