Tékozló Homár

A BAR-lista vajon mi és hogy lehet lekerülni róla?

2015.06.03. 09:59 | Homár Hilda | 118 komment

4450723931.jpg

Én nem tudom mi történt, de az elmúlt hónapokban mintha megszaporodtak volna a dupla-lófejes bankot érintő panaszok. Az alábbi történetben alaposan megkeserítették volt ügyfelük életét, akit sikerült az - általa bájosan bárlistának hívott - rossz adósok BAR- vagy modern nevén KHR-listáját fennfelejteni, naná, hogy aktív státuszban.   

Jöjjön hát egy hosszú, de annál tanulságosabb történet, amiből bárki, akinek valaha is volt (van, lesz) banki hitele tanulhat és okulhat. 

Előzmény:
Svájci frankos lakáshitelem volt, mint sokan mások, én sem tudtam fizetni, a háztól szabadulni akartam, egy ingatlaniroda és egy követeléskezelő kombón keresztül ez össze is jött. A hitelt  visszafizettem, a számlámat a banknál megszüntettem, az ügyintéző még fel is világosított a passzív bárlista mibenlétéről. 

Félévvel később mivel korábbi megtakarításaim révén jelentős összeget vártam a számlámra, és régóta tervezgettem, hogy nagyobb motort veszek, elkezdtem motort keresgélni. Hosszas keresgélés és egy ördögnek dedikált út után (részletek itt, ha valakit érdekel) találtam is egyet. Felhívtam a kereskedőt, még megvan, és igen, úgy néz ki, mint a képeken, minden igaz róla. Nem akartam veszni hagyni, így megkértem a páromat, hogy menjen el, és nézze meg, vigyen magával pénzt, és ha olyan, foglalózza le. Én nem tudtam menni, a munka nem engedte. Ő kocsiba ült (225 km), elment, megnézte, meghallgatta, beleszeretett, lefoglalózta. A kereskedő volt oly rendes, hogy el is indította nekem a hitelkérelmet.

És innem indul az igazi kálváriám. 

Ez egy szombati nap volt, hétfőn már hívott is a kereskedő - többé már nem volt kedves -, hogy aktív BAR listás vagyok. Mondom: MIVAN?????!!!! Tavaly nyáron eladtam a házam, amin CHF hitel volt, nem tudtam fizetni - ahogy sokan mások sem - így egy követeléskezelő cégen keresztül eladtam, a hitelt letudtam, még a számlámat is megszüntettem a Raiffeisen (másnéven Ráfázol) banknál. Őt ez annyira nem érdekelte, közölte, hogy rendezzem el, vagy másnak adja el a motort. 

Na, azt az érzést nem kívánom senkinek. Először is, azt sem tudtam, mit csináljak. Másodsorban az én munkahelyem nem az a fajta, ahonnan csak úgy ki lehet ugrálni ügyeket intézni. Így ez a nap az idegeskedéssel telt, éjszaka aludni sem tudtam. Másnap sikerült úgy intéznem, hogy zárás előtt beestem a bankba, hogy tisztázzam, hogy mi történt.

És itt jött az első hidegzuhany: lehúztak nekem egy KHR jelentést, amiben valóban aktív adósként szerepeltem, de mivel abból nem látszott, hogy melyik banknál, a Raiffeisen bank simán kirázta a nyakából a felelősséget mondván, hogy amíg ÉN nem bizonyítom be, hogy ŐK hibáztak, addig ők nem lépnek semmit. Az ő adatbázisukban ugyanis ez NEM látszik..

Az ügyintéző kitöltetett velem egy kérelmet a BISZ zRt-hez a saját hiteljelentés ügyében, hogy papíron is meglegyen az, amit amúgy is tudtam - hiszen más banknál nincs és nem volt hitelem -, nevezetesen, hogy ez a bagázs "felejtett el" levenni a listáról. Igen ám, de ez is időbe kerül... Nekem meg ketyegett a foglalóm, ami akkor még január 20-áig szólt.

Időközben úgy döntöttem, hogy inkább a saját számlavezető bankomnál igényelek hitelt, de addig ugyebár nem tudok, amíg szerepelek a KHR-ben. Mázlimra 29 óra alatt megkaptam a BISZ jelentést, és láss csodát: a Raiffeisen banknál voltam aktív adósként nyilvántartva. Nahát...

Számol valaki? Már két nap telt el. Harmadik nap reggel (munkakezdés előtt) berongyoltam a Raiffeisen fiókjába, lobogtatva a hipertitkoscsakénkaphatommeg iratot, hogy lám-lám-lám... Időközben elindítottam egy panaszt is, hogy vizsgálják már ki hivatalosan is, hogy mi történt. Mivel a helyi ügyintézők rabszolgák, semmit nem tehetnek, mindent a BUDAPESTI központjuk intéz, talán beszéljek velük...

Megtettem, telefonon keresztül követeltem, hogy azonnal vegyenek le a listáról, amiről 180 napon keresztül nem sikerült levenni (a törvény szerint 5 napon belül meg kellett volna tenniük). A telefon túlvégén lévő Münchausen Báró a csillagokat is lehazudta nekem az égből, azt ígérve, hogy kettő (2) nap alatt ezt rendbehozzák. Igen ám, de nekem másnapra (ami pénteki nap) már időpontom volt a saját számlavezető bankomnál hitelügyintézés miatt. Ja, azt nem tudja megígérni, hogy másnapra letörölnek... És még finoman ki is oktattak, hogy hogyan vehetek fel úgy hitelt, hogy előtte nem kérek előzetes hitelminősítést. Sűrűn emlegettem a kedves édesanyját. 

Én azért megpróbáltam, szabadságot vettem ki, és mentem a bankba. Naná, hogy még aktív adósként szerepeltem... Ahogy a következő hét hétfőn és kedden és szerdán is. Időközben beszéltem az MNB-vel (leánykori nevén PSZÁF), ahol megdöbbentek, és azt javasolták, hogy pereljek. Elmondták, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha a bank nem akar lépni. A BISZ Zrt-vel is beszéltem, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, de azt is elmondták, hogy amíg nincs meg a hivatalos levél a Raiffeisen bank panaszkezeléséről, addig várnom kell, csak utána tudom a hivatalos panaszt és kártérítési peremet (amennyiben igényt tartok rá természetesen) elindítani.

Kedden újra bementem a Raiffeisen bankba, hogy adjanak magyarázatot, mit történt a kétnapalattmegoldjukelnézésétkérjük történettel. És itt jön egy újabb kafkai csavar: a KÖZPONT azt akarja, hogy én bizonyítsam be, hogy nem tartozom annak a követeléskezelőnek, aki megvette és kifizette a banknak az én tartozásomat...

Tud valaki követni? Egy olyan igazolást kért tőlem a bank, amihez AZ ÉGVILÁGON SEMMI KÖZE, hiszen őket kártalanították... Mázlim volt, hogy az, aki korábban az ingatlan adásvételt intézte rendívül segítőkész és gyors volt. Tulajdonképpen órák alatt elintézte, hogy a lehető leggyorsabban, elektronikus úton elküldjék a banknak. Megtehették volna, hogy kivárják a szokásos 30 napot... De ők nem tették. A hazudós kolléga azt mondta, hogy amint ez az igazolás beérkezik hozzájuk AZONNAL letörölnek.

Nem kell sokat találgatni: nem tették... Csütörtökön még mindig rajta voltam a KHR listán. Ha valaki számolt, akkor tudja, hogy tulajdonképpen a második hét telt el, miközben az én időm fogyott. Időközben a kereskedő hívott, hogy mi a helyzet. Azt kérte, hogy adjak még foglalót, és akkor tartja még a motort. Ezért személyesen mennem kellett, újabb pluszkiadás, üzemanyag, szabadság kérése, stb. Így talán érthető, hogy nem tudtam tovább úrinő lenni.

Tehát csütörtökön behömpölyögtem a Raiffeisen bankfiókjába, és azonnal a fiókvezetőhöz mentem, az összes papírral, amivel igazolni tudtam, hogy ők mulasztottak. És végre kiüvölthettem magam úgy, hogy ők nem tehettek semmit. Kiderült, hogy most már nem a hazudósjakab bankos a hunyó, hanem egy bizonyos X.Y, aki azt állította, hogy miután megkapták az igazolást a követeléskezelő cégtől, hogy nem tartozom nekik semmivel ők ezt továbbították is a BISZ zRt-nek, így most már az ő dolguk engem letörölni. Eközben a fiókvezető saját kezűleg összeeszkábált nekem egy hivatalos igazolást, melyben elismerte a hibát és igazolta, hogy nem, nem tartozom nekik semmivel, de még aktív számlám sincs náluk.

És nekem másnapra újabb időpontom volt a saját bankomhoz, ahol már kedvesen cseverésztünk a hitelügyintézővel, mert annyit jártam már a nyakukra a hitel miatt. Közben azért ott mocorgott bennem a kisördög, és felhívtam a BISZ-t megint, hogy mi a helyzet. 

Újabb csavar a történetben: ők nemes egyszerűséggel felvilágosítottak, hogy engem bizony átvertek a bankban, merthogy nekik nincs jogosultságuk törölni, ők csak az igazolásokat állítják ki. Csak az a hitelintézet tudja a törlést elvégezni, aki feltett a listára. Valamint azt is elmondták, hogy a fiókvezetőtől kapott igazolással kitörölhetem a valagamat, mert azt egyetlenegy hitelintézet sem fogadja el, csak a KHR jelentést. Így tehát melegen ajánlják, hogy menjek vissza a fiókba és addig ne jöjjek el, amíg nem törölnek, ha tényleg ilyen sok múlik rajta, hiszen ez amúgy is csak néhány pillanat és billentyűzetnyomás kérdése.

A munkahelyem miatt nem tudtam visszamenni, de egy e-mailt elküldtem a Raiffeisenes ügyintézőnek a kapott információkról. És felkészültem arra, hogy másnap (ami ismételt szabadnap kérésével jött csak össze) a saját bankomnál teendő látogatásom előtt ráborítom az asztalt a hazudósbagázs vezetőjére. 

Szerencsére nem volt rá szükség, mert az esti e-mail ellenőrzéskor láttam, hogy jött egy üzenet, miszerint megtörtént a törlés. Nem nagyon akarózott elhinnem, hiszen két héten keresztül folyamatosan hazudtak a Raiffeisennél.

Péntek délelőtt megkaptam a hitel, és rá négy napra hazahoztam a csodagépemet.

Álljon itt most tanulságul, hogy ha valakinek LEZÁRT hitele van, ahol korábban már KHR listára került, akkor győződjön meg róla, hogy a hitel kifizetésekor levették erről a listáról, a jövőbeni esetleges hitelkérelme érdekében. 

Természetesen, ahogy mindenhol ajánlották, panaszt tettem az MNB-nél (lánykori nevén PSZÁF-nál). Esetem a Pénzügyi Békéltető Testülettel szintén tanulságos történet, szóval folyt. köv.

kekecke

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.03. 10:05:14

Bár baromi hosszú, de nem olvastam el.

igazságos 2015.06.03. 10:13:42

Hilda csak nem adja fel

hagyjuk a kamu dumat poszter mer ez gáz

a hülyék úccse értik de nem segítek azért se

igazságos 2015.06.03. 10:15:17

jó a poszt meginn :)

kíváncsi leszek értitek-e

ne olvasd el 2015.06.03. 10:16:20

nekem is van egy hasonló történetem, bár ott pár nagymellű szőke a főszereplő, de az is ugyanolyan unalmas, ezért nem mondom el...

igazságos 2015.06.03. 10:16:43

segítek nem a facebookos okosság a nyerő

aki kitalálja igi mentes napot kap :)

igazságos 2015.06.03. 10:19:08

majd szóljatok mire jutottatok bár 1 kis segítséget adtam azért is :)

káposzta 2015.06.03. 10:22:20

A bank szarjon sünt, de...

Miután a posztoló nem tudta fizetni a lakáshitelét, vesz egy kurva drága motort részletre? Hogy őt idézzem: MIVAN?????!!!!

Szóval kocsira telik, motorra telik, lakásra nem telik. Fejjel lefelé van a Maslow-piramis a posztolónál? :)

fiktiv állat 2015.06.03. 10:23:27

Hm... bedőlt hitel, KHR lista, eladni mindent jó nagy bukóval. Aztán megint egy jó hitel, gondolom nagyon kellett az a motor, miután a poszter valamennyire kilábalt a szarból. Nemsokára jöhet megint a sírás a bedőlt hitel miatt.

igazságos 2015.06.03. 10:24:47

nem a motorvásárlás a lényeg má mondtam

még vki!?

killerkaller 2015.06.03. 10:29:48

Banki(nem rafi) hanyagságból -befizetést tartozásként könyveltek- ismerős a szitu. Egy évembe került, mire töröltek a listáról.
Poszternek kitartást kívánok, és folyamatosan járjon az ügyintézők nyakára, ne hagyja a bank halogató taktikáját.

"Álljon itt most tanulságul, hogy ha valakinek LEZÁRT hitele van, ahol korábban már KHR listára került, akkor győződjön meg róla, hogy a hitel kifizetésekor levették erről a listáról, a jövőbeni esetleges hitelkérelme érdekében."

A lezárt hitelről ajánlom minden esetben személyesen, vagy hitelt érdemlően igazolható módon igazolást kérni, mert automatikusan nem mindig adja ki a bank. És még rá is írja,az ügyfél kérésére adja ki.

joska61 2015.06.03. 10:33:26

Tanulság? Ne vegyél fel hitelt, mert rábaszol. Ha viszont felvetted, fizesd. De jobban jársz, ha bankoknak a közelébe nem mész...

Józsi, a migráns köcsög 2015.06.03. 10:38:01

az én időmben még csak kocsmatúra volt.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 10:41:22

Hát, kedves kekecke...te aztán tudsz élni. Bedőlt lakáshitel, és erre egy újabb hitel felvétele. BAszki, de hülye vagy.

u.i: A bank egy dög.

Józsi, a migráns köcsög 2015.06.03. 10:43:04

elolvastam, most kérem a duplamartinimet.
posztolóra nem mondanék semmit, mert szeretném továbbra is fenntartani azt a látszatot, hogy úrinő vagyok.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 10:48:18

@Józsi, a köcsög: ne tartsd vissza magad, mert árt a gyomornak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.06.03. 11:19:45

Ha törvényi kötelezettség van rá, akkor arra alapozva máris lehet kártérítést követelni ^.^

szamaritánus 2015.06.03. 11:47:01

@káposzta: +1. ez is tovább nyújtózkodik a takarójánál...

Manyecska 2015.06.03. 12:09:55

@igazságos: mondtam má mennyenek biciklivel, én is azzal járok folyton. Rá is gyógyultam most ebéd helyett egy 800 grammos prémiumdiósfagyira.xd

Escaped 2015.06.03. 12:20:09

A sztori eleje lemaradt: a gaz kereskedő már elpasszolt egy ideális nagyvasat az úrinő orra elől, ez már a B variáns volt.
szepkiselet.blog.hu/2015/01/31/motorvasarlasom_kalvariaja_avagy_hogy_packaznak_a_bankok_az_emberekkel

Attól a Raiffi még találkozzon a farfekvéses süncsaláddal, amikor a legrosszabbul esik.

Escaped 2015.06.03. 12:21:55

érdekes az egy szem hozzászólás

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 12:29:37

@Escaped: ügyes találat. Hogy találtad meg?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 12:29:44

hat en sosem szoktam a posztolot...
ezert most cask annyit tennek hozza, mindenki es sajat erdekeben sose uljon motorra

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 12:32:04

@batgirl: be van linkelve a posztban
tudod, olyan piros kiemeles es ha ramesz az egerrel mutat egy jobb kezfejet:)
bar Mary balkezes

Escaped 2015.06.03. 12:33:47

@batgirl: Ismi név volt kekecke. Homárzott ő régebben.

A békáltató trágyálásról meg elkésett: szepkiselet.blog.hu/2015/05/23/penzugyi_bekelteto_testulet

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 12:33:55

@hagyma: áááááááááááááááááááá

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 12:34:01

szep babarozsaszin es vasalni is utal
nekem van tippem a hajszinre

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 12:37:14

@batgirl: bocs nem lehetett kihagyni:)
azt nem ertem hogy miert nem tudom, milyen motort akart /ez fontos/ es miert nincs 450 km-nel kozelebb

nade tudom a lenyeg nem ez, hanem a bank
cask ilyenkor mar az emberben felmerul, hogy a tortenet mennyiben valos
na mindegy
lehet cask a blogjat nepszerusiti
na reggeli, bar Marynel barlistan vagyok...

Escaped 2015.06.03. 12:38:12

@hagyma: b+, én meg a nevére kerestem rá.
www.adweek.com/fishbowldc/wp-content/uploads/sites/10/2013/03/Hall-of-Shame.jpg

No, nem baj. Az elkésett tárgyalás talán még azoknak is újdonság lesz, akik felismertek egy nagy piros linket a képernyő közepén.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 12:38:13

@Escaped: ráfogok szokni, ezzel a csajjal mindig történik valami. Zajong az élete. Vagy ő zajong? HAtározottam betudom tenni az egyik kategóriába.

Escaped 2015.06.03. 12:40:02

Miért maradt ki a posztból az elkéset békatáryalás?

Józsi, a migráns köcsög 2015.06.03. 12:44:47

@Escaped: beleolvastam a blogjába és töltöttem magamnak még egy martinit.
javaslat a jövőre nézve: a posztjait titkosra kéne állítani mert ezekkel akár embert is lehetne ölni. maaaóóóóórgitttt.

igazságos 2015.06.03. 12:50:11

@Józsi, a köcsög: te mindig martinizel csak sajnos az nem láccik rajtad

vagy rendesen piálsz vagy sehogy

döntsél

movhu 2015.06.03. 12:51:06

Itt sokan tévedésben vannak a rendszerben úgy látom.

A KHR-ben így is-úgy is benne van minden hitel. Itt kaphat az adós valamelyik hitelre negatív minősítést, népi nevén BAR lista.

Amennyiben az ügyfél maga rendezi a történetet(visszafizet), akkor a mulasztás lezárást követő 1 éven belül kerül le a listáról. Nincs olyan opció, hogy majd valaki kedvességből leszedi, még maga a bank sem. Annyi, hogy passzív "BAR"-osként látszik a hitel 1 évig, tehát azt lehet látni, hogy már fizetett az ügyfél. De gondolom ez a bankokat nem igazán nyugtatja meg.

Escaped 2015.06.03. 12:52:01

Volt ő pénzügyi tanácsadó is, akit átvert a mentora: "Majd felnyomtam mindenhol. Leginkább az ő főnökénél. Ugyanis még novemberben odaadtam neki az összes fontos iratomat, hogy nézze át, hogyan lehetnék sikeresebb pénzügyi vonalon: a lakáshitel papírokat, az autóhitel papírokat, életbiztosítási kötvényt, stb."

Itt: szepkiselet.blog.hu/2011/03/04/professzionalis_atverok#c15689019

Józsi, a migráns köcsög 2015.06.03. 12:52:22

@igazságos: bocsánatot kérek, ezentúl majd jobban igyexem.

@batgirl: nincsenek barátai akik megmondanák neki, hogy ez mennyire gáz?

igazságos 2015.06.03. 12:53:11

A poszter egy lehetetlenséget tárt elétek de nem vágjátok a témát, majd este felvilágosítok. :) jobb lesz mint a biztosító lopás vagy nem lopás esete

A poszter helyébe nem plakátoltam volna ki, ha ez komoly.
:)

ezétartittazország

igazságos 2015.06.03. 12:57:18

A poszter se egy mélyszegénysègben élő éhező csimota arra fogadok

de csak vegyen fel hitelt :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 13:03:58

@Józsi, a köcsög: barátai? ez most komoly? ilyen temperamentummal???

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 13:23:15

@Manyecska: létezik olyan hír, amibe nem tudod belekeverni a pasasodat? Valahogy nem vagyok ráhangolódva a "szerelmi" életedre.

igazságos 2015.06.03. 13:27:09

@Manyecska: ja afrikába meg éheznek

Botrányos ez a poszt botrãny

igazságos 2015.06.03. 13:28:21

@batgirl: én se csak engem nem bánt más öröme s nem teszem szóvá neki h lesz@rom

ha neki ez tetszik egészségére

teis kereshetnél magadnak egy pasit :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 13:46:12

@igazságos: en azt olvastam, otthon 4 million eheznek
nem kell itt afrikazni

Manyecska 2015.06.03. 13:54:32

@igazságos: Hát én már ágyrajáró embernek álcázott kultúrgecikkel nem foglalkozom eddig se tettem inkább egyedül voltam.:D...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.03. 13:57:08

@Manyecska: tudod, ez egy blog, és nem rólad szól. ennyi az egész. Próbáld meg értelmezni azt a kifejezést, hogy "magánügy".

Manyecska 2015.06.03. 14:20:49

Poszter miből gondolja hogy pikkpakk kikerül az állatorvosi nyilvántartásból vagy honnan...? Igaza volt a felettem szólónak. Nem a savazókra gondoltam.

Manyecska 2015.06.03. 14:28:09

@hagyma: jah tegnap fizetésnap volt jöttek a haverok serezni..:) monnyuk úgy indult hogy bicajt szereltünk és este nyolckor lefexünk már tényleg, mindenki a saját ágyába és csendben-rendben-fegyelemben a mai munkára koncentrálva /homározás/ pihennn..xd ON nekem még dolgoznom kell nem érek rá itt b.sztatni a kommentelőket ugye. Basztassa őket más.

ptspts 2015.06.03. 14:29:38

A posztoló nem kért senkitől életvezetési tanácsot. Nem a kommentelők feladata minősíteni, hogy a posztoló mikor miért vesz fel hitelt, és azt milyen ütemben törleszti. A komment gyakran a kommentelőt jobban minősíti, mint a posztolót.

Ha valakinek volt egy hitele, amit visszafizetett, akkor jár neki, hogy e hitel miatt maradjon aktív státuszban a BAR-listán, és ha mégis aktív marad, és nehez tudja töröltetni magát, akkor ez fogyasztóvédelmi szempontból releváns.

Manyecska 2015.06.03. 14:29:44

@batgirl: Tényleg! sokkal jobb "a poszter hülye" "idióta" "agyhalott" "baromagyú" hsz-eket olvasni két monitoron át! Gratulálok. Vagy mi a fasz.

Atörökk 2015.06.03. 14:30:20

Ja, és Bar lista sincs már, KHR listának hívják, sebaj, hat nyolc év és hilda is megtanulja.

Bánatos Teknősbéka 2015.06.03. 14:31:53

A hitelfelvétel a magyarok extrém sportja, ugye kinek mire telik. Az extra adrenalin garantált 10-15-20 évig...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 14:32:56

@Manyecska: megnyugtato, hogy ezek szerint 4 million cask ehezik, de nem szomjazik
nalunk penteken van fizu, de en annelkul is sorozok

kedvet kaptam a posztolotol motorvasarlasra, jo lenne egy Harley es nem is vagyok barlistan
bar neha dolgozom a barban
mennyi bar...
habar ambar ugyebar

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 14:35:26

@ptspts: ez OK de nem foglalozok le semmit, amig nem tudom van-e ra penzem, vagy hitelkeretem
ez alap
mer' a foglalot el lehet bukni

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.06.03. 14:35:46

@Escaped: Vajon BAR-listára miért kerültél...!? Talán meg 90napig nem fizetted az aktuális hiteled... okkal van kitalálva a BAR-lista!

Te adnál olyan embernek hitelt, aki várhatóan nem fizeti majd vissza!? Ugye hogy nem!? Hitelből hitelbe... gratulálok... inkább spórolj, hogy megvedd az "álmaid motorját", ha meg nem telik rá, akkor dolgozz többet, stb.

Manyecska 2015.06.03. 14:49:13

@hagyma: és ki viszi át a sört a fogában tartva a túlsó partra?? :D /lásd Nagy László idevonatkozó versét a szerelemről/:D a meggyes sör qrva jó nincs nálam bárlistán. Bár megettem fél kg jéghideg fagyit most. Az rajta volt:O:D mindegy ma pizzázni megyünk amikor nem néz oda bedobálom a kaját a hátizsákomba /viszem a gyerekeknek/:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.03. 15:21:04

@Manyecska: en nem jarok a tulso partra
hacsak motorert nem

mrZigi 2015.06.03. 15:30:10

Bar lista is szép, de jelzálog törléssel sem sietnek ám a bankok kifizetett hitel után.
Vicces ahogy minden az ügyfél nyakába van sózva.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.06.03. 16:24:27

@Antalbaba: Ejjnyemá'! EGY ÉRDEMBELI HSZ-t. IDE A VÉGÉRE IS!
Na! ....tedd már meg "...dik az elsővadász"! :)))

chili wili 2015.06.03. 16:34:28

Engem az OTP úgy tett KHR listára, hogy soha egyetlen fillér tartozásom nem volt feléjük. Ezt két évvel a listára kerülés után tudtam meg, amikor meg akartam szüntetni a folyószámlámat. Az ügyintéző kioktatott, hogy hiába próbálok trükközni, ők azt látják a rendszerben, hogy szar adós vagyok és kész. De írhatok egy KÉRVÉNYT, amit majd az OTP 30 napon belül ELBÍRÁL. Le is diktálta volna készségesen, úgy kezdődött, hogy "Mélyen tisztelt OTP Ügyfélszolgálat". Lett is a kérvény helyett asztalborogatás :-)))

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.06.03. 17:06:32

@ptspts: Köszönöm. Én is így gondoltam. És érdekes, hogy a többi "hivatal" is. Más kérdés, hogy azok, akik buzdítottak a "perre", a végén pont leszarták az ügyemet. Lásd a folytatást.
Viszont: a káromból tanulva az ingatlaniroda minden további ügyfelét felvilágosította a teendőkről (bár ez nem az adósok dolga lenne) megelőzendő a további hibákat.
Egy aktív adósi minősítés miatt még áruhitelt sem vehet fel az ember.

De a többiek trollkodjanak nyugodtan.

Escaped 2015.06.03. 17:18:13

@JunkieeeBoy: Sajnálod a többiektől a hamarosan kiárusításra kerülő nagymocit?

igazságos 2015.06.03. 17:19:30

Svájci frankos lakáshitelem volt, mint sokan mások, én sem tudtam fizetni, a háztól szabadulni akartam, egy ingatlaniroda és egy követeléskezelő kombón keresztül ez össze is jött.

XD

HOGY IS VOLT AZ, kedves poszter. :)

Félévvel később mivel korábbi megtakarításaim révén jelentős összeget vártam a számlámra XD

igazságos 2015.06.03. 17:31:48

Akkor nem vett fel olyan sok hitelt a poszter!?

A házat nem szokták a követeléskezelők és az ingatlanirodák nyereséggel eladni, úgy, hogy még a hitelt is teljesen ki tudják belőle fizetni.

Tehát, ha ez megvolt, akkor nem volt hol laknia a poszternak, igaz!?

Ezért kellett ahhoz a hitelhez még jócskán fizetnie saját megtakarításaiból is, ha teljesen sikerült kiváltatnia magát a hiteléből.

De, fél évvel később már volt megtakarítása, s vesz belőle egy motort, holott nyilván azóta is egy hajléktalan. Nem tudom, talán albérletbe költözött, vagy eladta a kocsiját is mellé.

A poszter vagy nagyon szerencsés, vagy még rásegítettek neki pénzügyi téren, mert ilyen könnyedén senki se szabadul a banktól.

A házeladás után is jelentős összeggel szoktak tartozni, mert úgy veszik fel a hitelt, hogy a ház eladásából kevesebb összeg jöjjön be, mint hogy szabadulni tudjon. Ha már követeléskezelő intézkedik a poszternek, s a házat el kellett adni úgy, hogy fél évvel később megtakarítása is volt.

Escaped 2015.06.03. 17:45:07

@igazságos: 1. Van férje.
2. A vasparipára két kilót foglalózott.

Aureliano Buendía 2015.06.03. 17:46:48

Az lófej? Baszki...

Ráfázol: jár nekik a farfekvéves, hintőporos sün. Ha van időd, ugorj neki, azért elég kemény a sztori.

Posztoló: nem sikerül fizetni a lakást, ezután beleugrasz egy motorhitelbe? Aktív hitel nélkül szédülsz?

Lesz még poszt, ugye?

Atörökk 2015.06.03. 18:02:12

@Aureliano Buendía:
Csak szólok csak, ez a Bisz Zrt. üzletszabályzatából van (ez a cég "üzemelteti" a KHR listát)

9.1. TERMÉSZETES SZEMÉLYEK
Természetes személyek esetében
9.1.1. az adatszolgáltatás tárgyát képező szerződéseivel kapcsolatos, a 9.5.1., 9.5.2. és 9.5.6. pontja
szerinti referenciaadatait.
9.1.2. annak a természetes személynek a 9.5.1-9.5.3 pontjai szerinti referenciaadatait, aki az adatszolgáltatás
tárgyát képező szerződésben vállalt fizetési kötelezettségének oly módon nem tesz eleget,
hogy
a lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege meghaladja a késedelembe
esés időpontjában érvényes legkisebb összegű havi minimálbért és ezen minimálbérösszeget
meghaladó késedelem folyamatosan, több mint kilencven napon
keresztül fennállt.

Na most ha posztoló lakását már követeléskezelő bevonásával (?) adták el, jó eséllyel túl volt ezen a tartozáson/határidőn. Az adatokat (a tartozás visszafizetése esetén is!!!) öt évre visszamenőleg őrzik meg, szintén üzletszabályzat. Vagyis posztoló jó eséllyel hiába pampogott, ha csak le nem telt az öt év (ami nem derül ki a posztból), vagyis megint a hilda féle szokásos debil, félinformációkat tartalmazó szarva közt a tőgyit, de lehet, hogy völgyzárógát típusú fogyasztóvédéssel állunk szemben.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.06.03. 18:05:21

Épphogy kimászik a hitelből, el kell adnia a házát, mert nem tudja fizetni, van egy kis megtakarított pénze, erre mit csinál? Hitelt vesz fel motorra bazmeg...

Nincs több kérdésem, a védelem visszavonul.

igazságos 2015.06.03. 18:17:45

valahogy nem tudom elképzelni, hogy sikerült kivásárolnia magát a hiteléből

ezt így hogy

hülyének nem kéne nézni

ja, amúgy nagyobb motort vett, vagyis volt már neki egy :)

Homár Hilda 2015.06.03. 18:40:49

igi, Manyecs vegyetek vissza, mert a következő eggyel hosszabb lesz

Escaped 2015.06.03. 18:51:33

@Homár Hilda: Elröpül az az idő, mint egyes lakás/járműhitelek a volt pénzügyi tanácsadónál!

igazságos 2015.06.03. 19:04:12

@Homár Hilda: gáz amit művelsz

fegyelmezzél csak mint az ávósok :)

Sandor Akarki 2015.06.03. 19:35:37

Lehet, hogy megmentették az életedet és hálás is lehetnél. Motorozni halálos.

Sandor Akarki 2015.06.03. 19:37:04

@Firestarter.18: Jó a logikád. Ez a fazon egy igazi lúzer aki nem tanul még a saját hülyeségéből se.

Escaped 2015.06.03. 20:40:37

@Manyúúl holnap is nyúúúlni fog mint a tak: Protektoros motorosdzseki és tökfedő a egflelő helyen. Ha zar a bűz, mondjuk, lecsukhatta volna a rostélyt.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2015.06.03. 20:56:56

Szerintem ha a motort se sikerül fizetni, add el azt is és vegyél fel hitelt biciklire! Hátha az összejön!!

igazságos 2015.06.03. 21:17:45

@Firestarter.18: ha egy motorra összejön a fél éves megtakarítása, akkor már miért nem egy lakásra gyűjt!? Ennyi erővel.

Meg minek kellett neki eladni a végtörlesztéshez a kecót, ha úgyis pénzhez jut fél éven belül.

Ki érti a logikát.

igazságos 2015.06.03. 21:35:54

Azt meg nem kéne kiplakátolni, hogy követeléskezelővel és ingatlanossal sikerült úgy eladni a kecódat, hogy abból még vissza is fizetted a hiteledet.

Persze, hagyjuk a mesét meg a kétes ingatlanügyeket.

fillérbaszó vadász 2015.06.03. 21:46:33

@igazságos: Így van! Nem kell Martini. Koccintós vagy Bástya (ízlés szerint) + tesco-s vodka oszt jó van!

fillérbaszó vadász 2015.06.03. 21:50:13

@hagyma: "en azt olvastam, otthon 4 million eheznek
nem kell itt afrikazni"

Azt a "magyar" 4 millió éhezőt csak a média nyomja. Néha tv-ben is mutatják az éhezőket. Egy 150 kilós cigány, cigivel a szájában, mutogatja a 120 kilós gyerekét hogy éhezik.

igazságos 2015.06.03. 22:06:32

@fillérbaszó vadász: ha én eccer berúgok, megadom majd a módját, s azt ti is észre fogjátok venni :)

igazságos 2015.06.03. 22:14:31

Hátha még Hildát is megkedvelem a végét. Csak ne akarná folyton fenyíteni a népet.

mindenki azt ír, amit akar, még senki se perelte be a másikat itt

Black Hole 2015.06.03. 22:17:18

Azért azt díjazom a poszterben, hogy nem így fárad be, hanem hömpölygött!

Amúgy biztos forrásból tudom, hogy miután a kormány végzett az autós hitelesek megmentésével, a motoros hitelesek jönnek!

igazságos 2015.06.03. 22:28:35

@Black Hole:

most mondd meg, pont az ilyenekért nem kéne nekem egy pasi se

MÉG HOGY ÉN MENJEK EL 225 KM-re, vigyem a lóvét, fotózzak, meg intézzem a pasimnak a motorját. Még mit nem. Oszt úgyis a párja lesz a hibás, ha intézte, ha nem.

Köszi, de inkább egyedül dögölnék meg, minthogy másnak a csicskása legyek.

igazságos 2015.06.03. 22:30:27

asszem, kapituláltam

én értem, de ezt azért mégse

Black Hole 2015.06.03. 22:34:56

@igazságos: ne izgass má'! Végig abban voltam, hogy Kekecke női hölgy! Méghozzá a vadóc motoros fajtából! Az egész, ahogy csinalta, olyan nőies-hisztizős!!

Escaped 2015.06.03. 22:38:35

@Black Hole: Nekem mikor segítenek? Új tornacipő kéne a további gyalogláshoz. Lassan megmenthetnének.

Escaped 2015.06.03. 22:40:25

@igazságos: A prosztoló nőnemű. Olyan bukósisakban járós.

Black Hole 2015.06.03. 22:43:15

@Escaped: majd ha svájci frank alapú hitelre veszel, akkor reménykedhetsz!

Black Hole 2015.06.03. 22:47:59

@Escaped: szerintem ügyintézés közben sem vette le a sityakot. A fogorvosnál is max a pofavédőt tolja fel! Aranyér műtét meg bőrnacin keresztül :-)

igazságos 2015.06.03. 23:12:20

@Escaped: akkor is neki kell a motor, nem!?

Akinek kell, az menjen érte, intézze el.

Én nem veszek apámnak traktort, csak mert arra kérne.

Ha dolgozik, beszéljenek meg olyan időpontot, amikor az eladó és ő is ráér, ha szombaton csak úgy felhívhatták a posztert.

igazságos 2015.06.03. 23:16:05

Nem így kell intézni sem a motorvásárlást, sem a banki, pénzügyi ügyeket.

Az eladó is megér egy misét.

Na én meg pláne nem vásárolnék tőle ezek után, ha még nem fizettem ki, és már nem volt kedves, csak azért, mert a bank azt mondta, hogy nem vagyok hitelképes.

Ha én lepapírozom, hogy minden hitelemet kifizettem, akkor nem az ő dolga pattogni.

ha egyszer lefoglalóztam akkor az eladónak kuss

eladhatja másnak, akkor fizesse vissza a foglalót, oszt utána lehet nem kedves

milyen világ ez már

igazságos 2015.06.03. 23:18:08

mi az, hogy erre már nem volt kedves

nem mindegy neki, ha lefoglalózták!?

a lóvéját így is úgy is meg fogja kapni, itt csak a poszter veszíthet rajta

Sandor Akarki 2015.06.04. 01:12:08

@igazságos: Lehet, hogy csak 20% hitel volt rajta, eladta féláron és maradt is zsé. Aztán elköltötte, pont annyi maradt ami a motor foglalója volt. Nyilván nem tudjuk, de azért aki magától donornak áll attól mégis mit várjunk...

melaena 2015.06.04. 06:37:55

@Sandor Akarki:
Jo meglatas.
Nekem is az jon le a sztoribol, hogy a lakashitelbol is kulturaltan szallt ki,es a motornal sem 50 eves 0%-os hitelt akar felvenni.

Aki szerint a hitel minden esetben szar,az vagy tele van level, vagy ures feje.

Azt is osztom, hogy aki motorra ul, az rabizza az eletet a nem tul okos atlag maygar autosra,illetve sajat hibajabol is siman darabokra torheti magat.

ami meg fura nekem :
khr-es multtal le mert foglalozni egy motort a hitelkerelem elbiralasa elott?
Ez meg akkor is necces,ha nem rakja fel a szoporollerre a rajfi.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.06.04. 08:44:25

Kekeckének már 2009-ben is volt posztja. Megállapítom, hoyg régi motoros.

2015.06.04. 11:14:22

én sajnálom a posztolót, trehány rabszolgák bizony jócskán megkeseríthetik az ember életét. rafi meg szarjon farfekvéses sünt !
ez már úgyis régen volt.

igazságos 2015.06.04. 12:49:30

@Sandor Akarki: csak20%ér nem adnék el kecót hanem inkább kiadnám albérletbe oszt fizetném a hitelt de a kecóm marad

Nem eri meg a hitelkiváltás

cradbox 2015.06.04. 13:33:40

Érdemes a motor kiválasztásáról szóló történetet is elolvasni, ahol mindenki hülye, csak az ÚRIHÖLGY helikopter:

szepkiselet.blog.hu/2015/01/31/motorvasarlasom_kalvariaja_avagy_hogy_packaznak_a_bankok_az_emberekkel

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2015.06.04. 14:54:48

@Escaped: Természetesen nem rád gondoltam, hanem a poszterra, csak te linkelted a blogját...

VT Man 2015.06.04. 15:24:02

Nem tudom, hogy a posztoló jól járt-e a motorral és az újabb hitellel.

Előtte bedőlt egy házas hitelle, erre hajrá, most egy újabb hitel?

Ráadásul motorra?? Nem egy olcsó, hétköznapi használatú motorra, hanem egy szép sportmotorra!??!

A blogjáról:
"Régóta - immáron hosszú évek óta - tervezgettem, hogy nagyobb motort veszek, a jelenlegit kinőttem. Abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy korábbi megtakarításaim révén jelentős összeg érkezik tavasszal a számlámra. Ezt bekalkulálva elkezdtem motort keresgélni, de sajnos azok a típusok, amiket megszerettem továbbra sem lettek olcsók. Nyáron aztán szembetaláltam magam egy olyan motorral, amitől elakadt a szavam, és kezdtem átértékelni a vágyaimat. Ez szépen elraktározódott az agyamban."
szepkiselet.blog.hu/2015/01/31/motorvasarlasom_kalvariaja_avagy_hogy_packaznak_a_bankok_az_emberekkel

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.06.05. 12:45:12

@igazságos: ebben nincs is.
Honnan vetted, hogy fél éves volt a megtakarítás?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.06.05. 12:49:57

@igazságos: az ingatlan nagy értékű volt és a hitel (arányaiban) nem volt sok. Nem nagyon értem a problémádat. Többet ért a ház, mint amennyi hitel volt rajta, de a hitel havi törlesztője már túl nagy terhet jelentett.
Mit nem értesz még?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.06.05. 12:52:48

@igazságos: Jesszus, Te tényleg nagyon sötét vagy.
A PASI ment a motorért, mert én NŐ vagyok.
Lassan tényleg csak tőmondatokban kommunikálok Veled, mert nagyon buta vagy.
Alany-állítmány-tárgy megy? Vagy maradjak a hiányos mondatoknál?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.06.05. 12:56:34

@melaena: megérdeklődtem, és lett volna egy hitelintézet, aki "passzív" státuszra ad hitelt. Mivel családilag úgy tervezzük, hogy hamar visszafizetjük (hiszen nem a motor teljes árát kellett behitelezni, csak az egyharmadát), így nem volt miért aggódnom.
Csak a passzívbarát hitelintézet nem aktívbarát - érthető módon.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.06.05. 12:58:43

@VT Man: honnan vetted, hogy sportmotor?

Hogy emberek mit bele nem látnak az én közlendőmbe... És hogy meg vannak győződve arról, hogy akadémikusok... Muhaha.

Navarone 2015.06.06. 13:05:41

Mindenenestre a hölgyemény blogjának leírása stimmel:

"Ez az én blogom. A saját napi hülyeségeim, botlásaim..."

Azok. Hülyeségek és botlások.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2015.06.08. 12:57:47

@Navarone: Örülj, hogy különb lehetsz. Érdemi hozzászólás is lesz?
süti beállítások módosítása