Tékozló Homár

Sir John Maynard kalandozásai a technika birodalmában

2015.08.27. 14:20 | Homár Hilda | 72 komment

telekom_logo_2013_svg.png

Oké, Sir John Maynard nem mai gyerek, mobilnet-csiholás közben átélt kalandjai kicsit komikusnak tűnhetnek, de levele ritka hasznos visszajelzés a Telekomnál a használati útmutatókat fogalmazó kollégáknak. Én a helyükben Sir John Maynardon tesztelném a javított változatot.

Látom Telekommal már tele a padlás, de azélrt hagy osszam meg veletek, mennyire odafigyelnek az ügyfelekre a mobilnetnél is (most 10 perce várok kb. a telefonos ügyintézésre - munkatársunk jelentkezéséig szíves türelmét kérjük - de azért igyekszem az összes szitokszót kihagyni... így mondjuk fele olyan hosszú az egész.

Szóval kezdődik az egész az ügyfélszolgálattal: kellene net, olyan helyem lakom pár napig, ahol nincs. Szerencsére vannak jó németországi tapasztalataim, tudom, hogy ez úgy megy, hogy besétálsz a mobilcéghez, veszel egy stick-et és már kész is, voilá. Mondja is a kislány, hogy van ilyen. Egyszerű, mint a faék, csak bedugjuk és már megy is. Előfizetés legyen vagy feltöltőkártyás? Mondom tök jó a feltöltős is. Erre elém tol egy 14!!!! oldalas szerződést. Utólag látom, hogy végig kellett volna olvasnom és kérdeznem - de nem akartam kitolni a mögöttem várakozókkal, mondom ez Magyarország, oké, aláírom, azt lesz net, ennyit kibírok.

Aztán otthon a következőkbe futottam bele, míg megpróbáltam üzembe helyezni:
- A netre fel! (Domino Net and roll) használati útmutató szerint: 

"1. Helyezze a sikeresen aktivált SIM kártyáját internet elérésre és Telekom SIM kártya használatára alkalmas eszközbe."  - Honnan tudjam, hogy sikeresen aktiválva van-e a SIM kártya? Hogy kell aktiválni?Mikor kellett volna, ha ez az első lépés???

"2. Billentyűzze be a 4 jegyű PIN1 kódját.." - mégis hová???? Ezen az Alcatel stick-en egy darab bilenntyű sincsen! Így néz ki:

w800.png

Én forgattam, nézegettem, de nem sikerült belebillentyűzni. Nem tudom, hogy a SIM kártyám használatra készen van-e, de tegyük fel: beletettem a stickbe. Egyszer élünk, csináljuk!

A onetouch W800 gyors üzembe helyezési útmutató szerint: "Helyezze be a SIM-kártyát és a microSD kártyát a modembe." - Nekem csak egy SIM kártyám van. Ezt adták hozzá, szépen rá volt ragasztva a dobozra. Kaptam egyáltalán mindkettőt? Kimaradt valami? Vagy ez egy és ugyanaz a dolog csak szivatnak a megfogalmazással? Esetleg a logikai kapcsolatok haladták meg a szerző képességeit? Mindenesetre a Domino SIM kártyát az előbb már betettem. (Megjegyzem halvány fogalmam sincs arról, ezek mik, jó lenne egy rajz vagy bármi, persze nyilván ezt mindenkinek tudnia kell (persze akkor meg érjék el, hogy kötelező általános iskolai tananyag legyen.)) Csatlakoztassa és kész, irány a világháló. Hurrá! Ez tényleg egyszerű volt.

OK, látom a WIFI-t, de hálózati kulcsot kér. Ez is benne van a tájékoztatóban:

"WIFI kulcs: az IMEI kód utolsó négy számjegye"  - Mi az az IMEI???? (Innen is kihagytam szavakat.) van itt PIN1, PIN2, PUK1, PUK2... de IMEI???

Persze, az én bajom, felhívtam az ügyfélszolgálatot, kiderült, hogy ez egy matricán a doboz oldalán van. OK. Hogy miért nem lehet ezt egyértelműen odaírni, azt én nem értem, de biztosan szakértőknek készült a tájékoztató, akik fél szavakból is értik egymást. A telefonban a kislány mindenesetre azt mondta, hogy az IMEI kód utolsó 8 jegye a kód.

Kiderült neki volt igaza. Vagyis a tájékoztató nem csak érthetetelen, de legalább hazug is. Most látom már, hogy van WIFI, a kulcsot is tudom, csak hiába vagyok csatlakoztatva, nincs net. A kis LED narancssárga. A tájékoztató szerint: "Folyamatos narancssárga = nem működik" Még jó, hogy van tájékoztató, mert mi van ha azt hiszem, hogy működik??? Nem tudom miért, biztos nincs aktiválva a SIM kártya.

Az ügyfélszolgálatot most letettem. Több, mint tíz perce ismételgeti, hogy később, ahelyett hogy szólna, hogy elmentük kajálni, hívjál később.

Még vannak ilyen apróságok: várakozás közben olvasgatok, a "gyors beállítás" alatt azt írja, hogy "Alapértelmezett bejelentkezési jelszó: admin", de emellett egy árva szó sincs arról, hogy mi a felhasználónév??? Márpedig azt is kér a bejelentkezéshez.Találjam ki? Biztos az IMEI első három számjegye. vagy a telefonszám, amit adtak. Esetleg a 14 oldalas szerződésben van benne?

Az első próbálkozásom a telefonos ügyfélszolgálaton is jól sikerült. Miután kiválasztottam, hogy "Hibabejelentés és műszaki beállítások" (5-ös gomb), majd "mobilinternet beállítása (2-es gomb)" - akkor elmondja, hogy "mobiltelefonját modemként használva számítógéppel is internetezhet" Kicsit bonyolultabban és tovább mondja, de egyetlen opció van: visszalépés. Na most, ha eljutottam a "mobilinternet beállítása" gombhoz, akkor ki az aki azt gondolja, hogy arra vagyok kíváncsi, hogy létezik mobilinternet? Miért nem lehet valakit kapcsolni?

Másodszorra eljutottam egy emberig (miután megküzdöttem a telefonszám és a hangazonosítás hiánya jelentette akadályokkal - végülis, ha nincs náluk előfizetésem, akkor tulajdonképpen miért zargatom őket???), aki átkapcsolt egy "műszaki kollégához", aki elmondta az IMEI helyét és hogy 8 számjegy. Buta módon letettem, akkor még azt hittem ezzel meg van oldva.

Szóval most itt állok, egy órát elbasztam a Telekom ügyfélszolgálaton, egy órát itt, és még mindig nincs netem. Azt hiszem, most elmegyek egy netkávézóba és elküldöm a levelet. Csak attól tartok, hogy a szerződés 12. oldala környékén apró betűvel beírták, hogy ha a Homárnak küldöm a sztorit, akkor legközelebb még kevesebb információt adnak a tájékoztatóban. Pl.: "A jelszó a csomagban megtalálható karakterek valamelyike. szórakozást!"

Összességében azt tudnám tanácsolni, hogy aki Telekom netet akar Magyarországon, az menjen egy jogász és egy műszakis kolléga segítségével. Vagy ne akarjon: egyszerűen üljön be egy Mekibe. Már értem, miért lehet sikeres ez a szolgáltatás itt.

Üdvözlettel,

Sir John Maynard

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.08.27. 14:26:52

ajjaj, én ilyenkor a gyerekeimre bízom, oldják meg. Általában sikerül.

cmx85s 2015.08.27. 14:36:36

Azért talán már illene tudni, mi az a MicroSD, SIM, PIN, PUK, és társai.
Amúgy látszik, hogy ez egy teljesen általános, "minden mellé adjuk ezt"-típusú tájékoztató. Be kell gyugni a modemet a gépbe, ott bepötyögni a felugró ablakban a PIN-t.
A felhasználó név és jelszó meg benne kell legyen a 14 oldalban, vagy a tájékoztatóban.
Én a szlovák O2 mobilnetjét használtam ilyen stickkel, gond nélkül.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 14:40:01

" Mondom tök jó a feltöltős is. Erre elém tol egy 14!!!! oldalas szerződést. Utólag látom, hogy végig kellett volna olvasnom és kérdeznem -"
Hát igen, olvasni ezeket nem árt.

"- Honnan tudjam, hogy sikeresen aktiválva van-e a SIM kártya?"
Mondjuk onnan, hogy ha aktiváltad...

"Összességében azt tudnám tanácsolni, hogy aki Telekom netet akar Magyarországon, az menjen egy jogász és egy műszakis kolléga segítségével."
Figy, műszaki eszközök használatához nem árt, ha van fogalmad róla, hogy azok hogy működnek, hogy kell használni. A fél post arról szól, hogy fogalmad sincs.
Ugyan a használati (ha nem csak kiragadtad belőle a mondatokat) elég szar, de ha nem megy, kérdezz! Az ügyfélszolgálat meg olyan dolog, ahol nem fél perc az ügyintézés, illetve ott is ugyanolyan laikusok ülnek ám, mint te, nem értenek a cuccokhoz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 14:42:56

@cmx85s: Jah, hát ezek a dolgok ilyen 10 éve köztudatban vannak, illene ismerni őket. Általános műveltség, mint pl. az ország fővárosa, ilyesmik.

sáros_tehén 2015.08.27. 14:44:02

Ha már sikerült felhívni az ÜSZ-t, akkor miért teszed le addig amíg nincs működő neted??

ergerberger 2015.08.27. 14:44:22

"Erre elém tol egy 14!!!! oldalas szerződést. Utólag látom, hogy végig kellett volna olvasnom és kérdeznem - de nem akartam kitolni a mögöttem várakozókkal"

Azt úgy kell csinálni 80-as IQ felett, hogy amíg olvasgatsz, magad elé engeded a következő pácienst.
A postán is, ha hosszasan töltögetsz egy űrlapot, addig szólsz a mögötted állónak, hogy intézze el addig a dolgát.

Kurva bonyolult, ugye?

És akkor mással sem kell kibaszni, meg magaddal sem.

Terézágyú 2015.08.27. 15:08:30

És mi a helyzet ezzel a mondattal:
"Szerencsére vannak jó németországi tapasztalataim, tudom, hogy ez úgy megy, hogy besétálsz a mobilcéghez, veszel egy stick-et és már kész is, voilá. "

???

Tehát a posztoló kint már csinálta és ott ilyen egyszerűen működött?

"Mondja is a kislány, hogy van ilyen. Egyszerű, mint a faék, csak bedugjuk és már megy is."

Ezek szerint mégsem. A bedugás önmagában nem lég. Vannak ilyen aktusok.

Terézágyú 2015.08.27. 15:10:12

@ergerberger:
14 oldalt senki nem fog elolvasni. Melleg ez csak a szerződés, és nem a beüzemelési útmutató...
És megint csak azt kérdem: Ha külföldön már csinált ilyet a posztoló, ott nem volt 14 oldalas szerződés????
Akkor nálunk miért van?

egyenlítő 2015.08.27. 15:21:08

A Kodak jelszava egykor ez volt:

Ön megnyomja a gombot, a többi a mi dolgunk!

CID. 2015.08.27. 15:21:35

Mondjuk a posztoló mentségére legyen mondva, az ugyintéző marhaságot mondott, ezek a wifis modemek kicsit máshogy telepítendőek, mint a sima USB stickek.

AtiSnatch 2015.08.27. 15:28:03

A kacsa mekfullatt, hogy kapná be a víz...

fiktiv állat 2015.08.27. 15:42:42

Nyaralni mentem, nem volt net. Vettem a benzinkúton egy T-s modemet kártyával, ez volt kb 2 perc. Megérkezés után 5 perc volt üzembe helyezni, aktiválással. Egy mondat nem volt papíron kinyomtatva. Boldogan elhasználtam az 1GB adatforgalmat (ajándék) oszt kidobtam a cuccot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 15:45:22

@Terézágyú: Legalábbis átnézni, mert mint tudjuk tele lehet szivatással...

penzor 2015.08.27. 15:49:46

@batgirl: múltkor még nem volt 1 gyereked se. Gondolom legközelebb letagadod õket megint, ahogy BB Évi is elfeledte a 2. ellését.
@sarostehen_: megírta: _bután_ tette le.:D
@egyenlítő: nem jó, nincs benne szám!
@AtiSnatch: elnyelte. Így mondjuk. Pl. romantikus éjszakán: nyeld már el a farkam.
@CID.: van már ilyen, hogy usa stick múxik wifiszóróként?
@fiktiv állat: kidobtad? Jól megy, tudsz élni. 1GB=boldogság.

CID. 2015.08.27. 15:59:13

@penzor: aztat nem tudom, de usb van, ott van a képen, 9990 felöltőkártyásan;)

bneder78 2015.08.27. 16:05:38

Nem ertem a posztolot egyebkent. Sima alapfogalmakkal sincs tisztaban. Ha sima otthoni nete van es vasarol egy routert, ott sincs ennel tobb informacio, akkor is a szolgaltatot szidna a maga ostobasaga miatt? Ha nem ert hozza miert nem ker meg valakit, ahelyett hogy egy ilyen szarhalmazt tegyen fel a homarra?

penzor 2015.08.27. 16:09:03

@CID.: saját magának visszaosztja a netet.:D Szerintem is usb, csak annyit gondoltam hagymára, hogy usat írtam!
A posztoló igénye jogos, de ha 1 kis logikázást-kutatómunkát magára erõltetne, több öröme adódna az életben.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.08.27. 16:18:00

"(...) ez úgy megy, hogy besétálsz a mobilcéghez, veszel egy stick-et és már kész is, voilá. "
Igen, ha kellően okos vagy. Ha keveset tudsz, de értelmes vagy, akkor megkéred a mobilcég alkalmazottját, hogy ugyan, üzemelje már be ezt az izét. Ha nagyképű vagy, elindulsz medvére vadászni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 16:18:51

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Ja, a maguktól működő, csak használni kell tudni cuccok csak a marketingdumákban léteznek.

penzor 2015.08.27. 16:31:57

@ColT: és az örökmozgó?:D

Aureliano Buendía 2015.08.27. 16:42:09

tény, hogy elég pongyola a leírás, de azért mégsem egy házi atomreaktort kell felépítenie.

Ha meg a műszaki dolgokhoz kicsit süsü, akkor vigye be az egész szart az ügyfélszolgálatra, és üzemeltesse be ott.

amindenes.blog.hu 2015.08.27. 16:46:13

Nálam a Wifi routernél írták hogy a felhasználónév Admin, a jelszó emlékeim szerint nem szerepelt a tájékoztatóban de elárulta akitől vettem hogy Admin Admin tehát a jelszó is a fh.név is Admin..lehet neked is ez a helyzet.

ergerberger 2015.08.27. 16:50:54

@Terézágyú: "14 oldalt senki nem fog elolvasni" --> helyesen: 14 oldalt TE nem akarsz elolvasni. Hanem aláírsz egy szerződést olvasatlanul, aztán idejössz majd nyafogni és picsogni, ha seggfájásod lesz a saját ostobaságod miatt. Mert bátran aláírsz egy szerződést olvasás nélkül, mint egy igazi furkó.

Egyébként hidd el, nem olyan nagy dolog 14 oldalt elolvasni, én például egész könyveket szoktam elolvasni. Több száz oldalakat.
Szóval nem lehetetlen elolvasni 14 oldalt, hiába hiszed azt.

yuden 2015.08.27. 17:01:12

Az emberek mocskosul ráérnek. Bevallottan hülyék valamihez, nem olvassák el az útmutatót, aztán szerencsétlenkednek, majd felhívják a szolgáltatót (omg). Ezek után még írnak a homárra egy gyalázkodó cikket is (ezzel nagyjából 1 napot cseszett el a cikkíró). Ez egy rutin feladat, maximum egy kis google, és működik minden. Ha ez nem megy (=hülye vagy hozzá), át kell hívni egy infós ismerőst, aki 20 perc alatt belövi a kütyüt.
Felnőtt emberek..persze, csak gondolkodni nem tanulnak meg. Bocs, de kivételesen ez USER ERROR, a T-Mobile arról nem tehet, hogy hülye vagy.

penzor 2015.08.27. 17:10:45

@yuden: nem ertek egyet, attol nem hulye valaki, hogy nincs muszaki intelligenciaja/affinitasa. Azzal meg mi a gond, hogy felhivja az uf. szolgalatot?
Elhiszem, hogy ifju IT-s titan vagy, de nem csak a te vilagod letezik. Tovabb megyek: ha mindenki kenne a temat, allasod sem lenne. Fatalitikus systemmalfunction errorocska.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.27. 17:22:41

Nedves Poszi!

Vettem egy haltartó szákot, kimentem a partra és az a hüje hal nem akart beleugrani!
Pedig a halőr bódénál ki vannak írva a szabályok. Nehogy má' elovassam!

kb. ilyen szinten megy a háborgásod.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.08.27. 17:26:10

Amúgy nekem is ilyen kütyüm van T-romos előfizetéssel. MüXik. Jön velem minden hová. :)

yuden 2015.08.27. 17:29:13

@penzor: attól hülye, hogy bár nem ért valamihez, de
1. NEM olvas leírást ("az csak a hülyéknek van, mit nekem.."
2. rögtön az ügyfélszolgálatot hívja
3. még ki is kürtöli a világba, hogy vele mennyire kitolt az a csúnya szolgáltató.

Elmondom ÉN hogyan cselekedtem egy témában, amihez NEM értek (=hülye vagyok). Vettem egy kenyérsütőt. Persze előtte elég sokat olvastam a témáról, ~eléggé képben lettem. Ennek ellenére problémám akadt (sz* lett a kenyér). NEM a gyártót hívtam fel, és NEM is a boltot. Kicsit utánaolvastam a témának (lettek ötleteim), de kértem segítséget olyanoktól, akik már használnak ilyet. Azóta a kenyérsütés működik. Ja, és nem írtam cikket sem a homárra. :)

-

Ügyfélszolgálatot ha felhívunk, akkor (sajnos) tisztában kell azzal lennünk, hogy
1. Még 123 ügyfél várakozik előttünk, nem lesz rövid a hívás.
2. Első körben a dugja be/húzza ki/ indítsa újra kombót kell végigbírnunk, mire kapcsolnak egy valóban szakértőhöz. Itt a poszter szerencséje, az ő problémája is "első körös".

De lehet akármeddig ragozni a dolgot ,ha hülye hozzá (megesik, nem lenézendő), akkor hívjon át egy IT-s emberkét (vagy aki látott már ilyet), és fél óra alatt készen lesz (és közben el is magyarázta mit miért csinált).
Én sem hívom fel az autószerelőm, hogy ugyan navigáljon már hogyan kell olajat cserélni, hanem kérek segítséget (elviszem hozzá). Pedig ez egy ugyanolyan pitiáner semmi feladat (neki), mint nekem mobilnetet csiholni..

Ezt nem szeretem az emberekben, mindenki óriási egóval ért MINDENHEZ, aztán ha mégsem, akkor MINDENKI hülye, csak ő maga nem.

CID. 2015.08.27. 18:03:37

@penzor: Szinte, viszont jó tud lenni, ha mondjuk 4-5 eszközt akarnak egyszerre használni. Vagy Pl . hosszabb utazás alkalmávalbegyugod az autórádió usb aljzatába, a két gyerek a hátsó ülésen nyomkodhatja a TABokat, asszony meg böngészheti a recepteket.

CID. 2015.08.27. 18:08:41

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Az a helyzet, ha nem wifis modemet vesz, az esetek 95%-ban valóban a következő, tovább, elfogadom kombináción kell túljutnia.

@yuden: az a fél óra nagyon-nagyon sok.

Atörökk 2015.08.27. 18:11:43

@Aureliano Buendía: posztolónak egy fakocka is szuperszámítógép!

gabors 2015.08.27. 18:12:42

@yuden: "Ez egy rutin feladat, maximum egy kis google, és muködik minden. "

Alap gondja a posztolonak az volt hogy NINCS NET (ezert vette ezt a bizbazt) .... es olyan hulye hogy net nelkul nem guglizta ki ???

Nagy arc vagy !!!

Escaped 2015.08.27. 18:48:17

@gabors: Neten irta a posztot a homarnak, mig varakozott az ugyintezo kapcsolasara.

Mobil netet akart, megvette. A sz@rzodest olvasatlanul alairta. A hasznalati utmutatot sem olvasta el. Nem keresett ra Googlen, mas vallasuak: Yahoon-, hogy mit kell tennie - igen, ott, ahol a posztot rittyentette- hanem hivta az ugyfelszolgalatot. Mig kapcsolasra vart, unalmaban megirta ezt a posztot es elkuldte N E T E N!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 19:04:23

@penzor: Az csak igazán!

"attol nem hulye valaki, hogy nincs muszaki intelligenciaja/affinitasa."
Nem, ezek a dolgok úgy vannak kitalálva, hogy elég könnyű használni őket, de valójában olyan dolog nincs, amit műszaki ismeretek nélkül lehet használni. Valójában a kenyérpirítóhoz is kellenek ismeretek, csak ezeket nem veszed észre, mert már beépültek a társadalmi köztudatba.
A csávókám azt hitte, hogy majd pikkpakk menni fog valami, ami amúgy egyáltalán nem magától értetődő.
Sajnos amúgy a társadalom nagy része a majom szintjén használja a műszaki eszközöket, pláne a még bonyolultabb szolgáltatásokat (Facebook?) és pl. ügyeket sem tud intézni hivatalokban mert alapismeretei hiányoznak. Ha kicsit figyelsz rengeteg jelét megtalálod ennek.

@gabors: Elmegy valahova ahol van.

@Escaped: Na ez meg a másik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 19:06:08

@yuden: Magukat szopatják és szidják a műszaki eszközeiket (mondjuk van ami tényleg szar, az is igaz, de minimum az esetek 50%-ában a user a hülye!) :D

gabors 2015.08.27. 19:07:59

@Escaped: A posztolo ezt irta: "Szóval most itt állok, egy órát elbasztam a Telekom ügyfélszolgálaton, egy órát itt, és még mindig nincs netem. Azt hiszem, most elmegyek egy netkávézóba és elküldöm a levelet."

"Mobil netet akart, megvette. "

Gondolom azert akart mobilnetet mert ott ahol volt NEM volt net ...

Nem tudom de megirhatta offline-ban vagy azutan hogy vegul sikerult ... lehet nem mond igazat ... ki tudja.

Ha minden ugy tortent ahogy irja akkor nem volt "keznel" a google mert NEM VOLT NET ... ha nem akkor szarjon sunt ...

En csak abbol tudok dolgozni ami a posztban van ...azonkivul minden mas feltelezes mindenki reszerol..

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 19:09:05

@gabors: Gndolom egy idő után elment netközelbe.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 19:12:31

@Aureliano Buendía: Az a poén, hogy az üfsz-on is gyakorló anyukák és bölcsszek dolgoznak, akik ugyanúgy nem értenek azokhoz a cuccokhoz, amit árulnak. Jobb esetben volt róla tréning, vagy magára szedett annyi tudást, de igazából nem is nagyon kell képben lennie.
Aztán odamegy egy ilyennel az ügyfél, és oldja meg.

Néha a T-t sem értem, meg azt, hogy az a cég még valahogy eldöcög...

hobbitroll 2015.08.27. 19:40:40

releváncs komment:

A hiba a billentyűzet és a szék között van.

Aureliano Buendía 2015.08.27. 19:43:08

@ColT: hátha van a 10 üszis közt legalább egy, aki már látott olyat.

Ellenben, aki ilyen alapfogalmakkal nem boldogul, vegyen inkább kirakót magának.

gabors 2015.08.27. 21:18:18

kivancsi lennek azert hogy mi lett a tortenet vege ???

visszaadta a modemet??? vagy a gordiuszi izet valahogy csak atvagta ....??

amugy nincs egy ismeros aki kicsit jaratosabb ilyen teruleten oszt segit ??

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.08.27. 21:21:20

@CID.: node mindennek van határa. mit gondolt? tán a mikrósütőn köll beírni a pinkódt? vagy a liftgombokon köll nyomkurászni amíg nem sípol? mérnem minnyár a kvarcóra gombját nyomogassa? maaaaóórgitttt.

Escaped 2015.08.27. 21:28:00

@gabors: Ha klánelen elolvasni azt a par nyomorult lapot, amibol megtudhatna, mibe kell tenni a kartyat, meg min kell gepelni,legalabb abban a netcafeban - kesobbiekbol ugy tunik McDonald's ingyen Wifi- rakereshetett volna valami gazdagon illutralt leirasra.

Manyecska 2015.08.27. 21:45:10

mingya idekommentel a psim varjatok. xd aszt kerdezi miert csak egy sor van itthon ...?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.27. 22:09:18

@Aureliano Buendía: Akad néha.

@sugargiraffusplumps.: Hát még a végén jogai vannak. Me' nem olvasni meg hülyének lenni mindenkinek van. Aztán idegállapotba' lehet nekije hisztizeni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2015.08.27. 22:17:20

@ColT: reméljük ikea konyhabútort se vesz beépített kávéfőzővel mer az ennél is bonyolultabb!

gabors 2015.08.27. 22:21:23

@sugargiraffusplumps.: az IKEA-s csomagokban (legalabb is itt) a "leirasokban" nincs szoveg csak 'kepecskek' hogy meg az analfabetak is osszetudjak rakni ... sot itt meg (nem keves penzert) ki is hozzak es ossze is rakjak... gyengebbeknek. (Persze akkor elveszik az IKEA feeling)...

amugy meg annyi relevansat mondanek RTFM

enipeni 2015.08.28. 04:54:18

horvatorszagban ugyanezt a sticket horvat utmutatoval aktivaltam. na az egy kicsit nagyobb mutatvany volt mint ez, de valahogy csak mukodott.

Biyadhoo 2015.08.28. 06:29:10

A régi klasszikus: "Uram, most fogja meg a számítógépét és vigye vissza oda, ahonnan vette. Miért, ekkora a baj? Nem, csak maga túl hülye ahhoz, hogy számítógép tulajdonos lehessen.":))))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.28. 07:13:33

@sugargiraffusplumps.: Meg azért azzal több kárt tud tenni magában :D

@Biyadhoo: :D

AtiSnatch 2015.08.28. 07:45:20

Sirvanfaszán bement az erdőbe vadászni. ugorgyunk.

Köpe Bálint 2015.08.28. 07:54:31

@Escaped: Várakozás közben leszaladt a mekibe hambiért, s onnan küldte a posztot. :)

Terézágyú 2015.08.28. 08:05:44

@ergerberger:
""14 oldalt senki nem fog elolvasni" --> helyesen: 14 oldalt TE nem akarsz elolvasni. Hanem aláírsz egy szerződést olvasatlanul"

Vazze, ez nem egy banki szerződés, ahol x millió sorsa múlik, hanem egy pár
napos netkapcsolatról van szó.

ILYEN ESETBEN miért kellene ott helyben 14(7) oldalas szerződéseket olvasgatni??? Pláne, hogy ez valószínűleg egy szerződés volt, és nem beüzemelési útmutató...

"Egyébként hidd el, nem olyan nagy dolog 14 oldalt elolvasni, én például egész könyveket szoktam elolvasni. Több száz oldalakat.
Szóval nem lehetetlen elolvasni 14 oldalt, hiába hiszed azt. "

Hogy te mekkora bunkó barom vagy.

De azért örülök, hogy szoktál olvasni könyveket. Én meg írtam is párat, milyen furcsa.

Manyecska 2015.08.28. 08:25:26

@Terézágyú: én meg németből fordítok a páááromnak / ő feladta már:D, nekem meg nyelvizsgám van:P/ egy olyan könyvet amit 100 év alatt ketten vettek ki a könyvtárból!-valami prof. előtte-:D vallásfilozófia..:)

joska61 2015.08.28. 09:46:41

Villámgyors internet :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.08.28. 09:56:14

@Terézágyú: Baaazmeeeeg
A fél Homár arról szól, hogy nem olvasta a user a szerződést és átverték/köcsög a T/akármi... El kell olvasni mert akkorát lehet vele cumizni, mint atom!

@Manyecska: " nekem meg nyelvizsgám van"
Nyelni tudsz akkor? Vagy tegyél egyet magyarból is...

További magyar hang 2015.08.28. 09:56:17

Nekem pont ugyanilyen mobilnetes stickem van, egyszerű a használata mint a faék, nem kell túlgondolkodni.
Amikor kiadnak egy új SIM kártyát, akkor azt aktiválják is neked, ezzel semmi teendőd nincs.
Mivel ez a stick router is egyben, a routerek kezelőfelületéhez való hozzáférés pedig az esetek 99.99%-ában az admin/admin felhasználónév/jelszó párossal lehetséges, ennél sincs ez másképp. Az első használatkor érdemes számítógépre dugni, belépni a routerbe és kikapcsolni a pin-kód kérést, esetleg megváltoztatni valami könnyen megjegyezhetőre a wifi jelszót.
A napi használathoz ésszerű a sticket egy USB aljzatos töltőre (pl. okostelefon töltő) dugni és (pl. hosszabbítóval) magasra elhelyezni. Így a wifi-re 10 db eszköz csatlakozhat egyszerre, és nem lóg ki a géped oldalából, ill. akkor is használható ha a gép nincs bekapcsolva.
Az SD kártyával nem kell foglalkozni, az csak egy fícsör, hogy azt is tud kezelni.
A wifi hálózat SSID-ja és jelszava midig a matricán van, de ezt tetszőlegesen megváltoztathatod.
Ha nem csatlakozik a mobilhálózathoz (folyamatos narancssárga), akkor áramtalanítsd és csekkold le, hogy a SIM jól van-e berakva, ill. ellenőrizd mobiltelefonnal, hogy van-e ott egyáltalán térerő, van-e mihez csatlakoznia (lásd: magasra elhelyezés). Nálam például ha a padlótól ~40 cm-re lévő konnektorba dugom, akkor csak EDGE, max. 3G kapcsolat van, ha pedig hosszabbítóval felrakom a mennyezet alá akkor hasít a 4G.

Józsi, a migráns köcsög 2015.08.28. 10:08:36

@ColT: ingyen kapja a ginát valahol :D :D

Manyecska 2015.08.28. 10:31:20

@ColT: humorérzék ma hiánycikk?? Más is ugye?:P:D

Manyecska 2015.08.28. 10:32:50

@Józsi, a köcsög: XD XD ;én dolgozom...nem itt b.szm a rezet egész nap.

ergerberger 2015.08.28. 13:41:36

@Terézágyú:
"ILYEN ESETBEN miért kellene ott helyben 14(7) oldalas szerződéseket olvasgatni???"

Hogy ne utólag kelljen vonyítanod, azért.

"Én meg írtam is párat (könyvet), milyen furcsa."

Nem látszik rajtad, úgyhogy inkább igyál.
Gondolom, valami horoszkópos-coelhós-nagyokat érzős okoskodást írtál, idióta versekkel, semmi értelmeset.

Majmász Gedeon 2015.08.28. 14:02:02

Látom Telekommal már tele a padlás, de azélrt hagy osszam meg veletek,... -> Látom, Telekommal már tele a padlás, de azért hadd osszam meg veletek,...
Mondom tök jó a feltöltős is. -> Mondom, tök jó a feltöltős is.
bilenntyű -> billentyű
Kiderült neki volt igaza. -> Kiderült, neki volt igaza.
mi van ha azt hiszem,... -> mi van, ha azt hiszem,...
Nem tudom miért,... -> Nem tudom, miért,...
Több, mint tíz perce ismételgeti... -> Több mint tíz perce ismételgeti...
stb.

gabors 2015.08.28. 15:38:58

@Majmász Gedeon: az uj helyesirasi utmatatot (az akademiatol) megvetted mar ?

ha nem addig legyszi pausoljal itt :-)

mert kitudja mi jo most ??

zooDoo 2015.08.30. 14:45:18

Miért nem viszi be és rakatja össze velük?

@ColT: vagy átlátható feltételekkel készíteni egy pár oldalas szerződést. Nem az összes várható üzemeltetési, ügyfélszolgálati, 800 éves hűséghez kapcsolódó stiklit belerejtve és aláíratva a parasztokkal.

Les.Grossman 2015.09.03. 13:18:25

Elkeserítő. Mármint, hogy ilyen hülye a kedves posztoló és még ilyen stílusban is ír. :( Alapvető fogalmakkal nincs tisztában és logikusan sem tud gondolkozni. A stickbe akarod beírni a kódot? Németországban segélyen éltél vagymi?

I don't want to live this planet anymore.
süti beállítások módosítása