Tékozló Homár

Fizetős mosdó a plázába: oké vagy nem oké?

2015.09.10. 09:46 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-09-09_19_56_53.png

Olvasónknak abban nincs igaza, hogy a Miskolc Pláza az egyetlen bevásárlóközpont, ahol fizetni kell a mosdó használatáért, mert rögtön ott van pl. a fehérvári Alba Pláza is, de valóban nem gyakori. Hogy jogszerű vagy nem pénzt kérni a pisiért ilyen helyen, azt nem tudjuk. Még.

Üdvözlet tisztelt Homár Blog!

Tegnap esett meg velem egy történet, ami lehet apróságnak tűnik, de ha a történet mélyére tekintünk furcsa és szokatlan témának ígérkezik.  

A történet Miskolcon játszódik, a belvárosban, a Miskolc Plázában. Hétvége ide-vagy oda, amikor utazok szülőkhöz általában mindig be szoktam ugrani a helyi műszaki boltba, illetve a helyi kajáldák valamelyikébe kívánságaimat kielégíteni. Amitől leesett az állam a következő volt: a mellékelt képen látható módon egy szűkös beléptetőkapuval ellátott mosdót és pelenkázót helyeztek el a plázában, pénzbedobós 100 Ft belépővel.

Most komolyan, láttatok már plázát/bevásárlóközpontot fizetős WC-vel? Vagy csak nekem nem természetes, hogy egy olyan hely, ahova szórakozni és pénzt költeni megyek egy alapszolgáltatásában nyomoronc beléptetőkapussá és fizetőssé válik?

Nem, nem a 100 Ft-ért hápogok. A "mire fel" tényező miatt.

Kérdéseim:
* Mi van, ha az embernél nincs aprópénz? A boltosok biztos örömmel fognak az 5000-eket felváltani.
* Ha a szomszédos buszpályaudvarról bejáró ingyenélőkből lett elegük miért nem tettek oda egy vécésnénit, aki egy plázai vásárlásból származó blokk alapján mondjuk beengedi a "jogosan plázázó párt"?

Sebaj, vannak még javaslataim a pláza felé pénzbehajtás terén. Például:
* Ha már egyszer van wifi akkor legyen az is fizetős, mondjuk percenként 100 Ft-ért
* Belépőjegy az épületbe (nyáron klíma, télen fűtési különdíjjal)
* Mozgólépcső használata esetén mozgólépcsőadó
* Kötelezően megnézendő hirdetések x másodpercig
* Kötelezően elfogadandó prospektus, illetve mintakölni a hostess-ektől

Egyébként innen üzenem a plázának, hogy semmi gond, nincs harag, van más bevásárlóközpont még a városban, legközelebb, ha munkából adódóan ügyféllel találkozom, vagy asszonypajtárssal vásárolni megyünk nem őket választjuk.

Mély tisztelettel,
Benjámin

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AtiSnatch 2015.09.10. 09:47:11

Árkádban se lehetett csak úgy ingyen kulázni!!44!! csaxólok.

ancsika 2015.09.10. 09:47:36

Benjámin, vizelj a fal tövébe, úgy európai

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.10. 09:51:21

"* Kötelezően megnézendő hirdetések x másodpercig"

Röhögni fog a tisztelt poszter, ez pont van minden plázában. A mozgólépcsőket úgy helyezik el, hogy sétálni keljen az egyik megérkezési pontjától a másik indulási pontjáig. Közben meg nézni kell a kirakatokat.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.10. 09:52:45

Szívszélhűdést fog kapni a poszter, mikor megtudja, hogy sok helyen a parkolásért is fizetni kell. (Mondjuk a mozi kifizeti a parkolást.)

amindenes.blog.hu 2015.09.10. 09:58:40

Ati jól mondja, igényes szaráshoz idő kell, az idő pedig pénz. :D

Dezsike 2015.09.10. 10:05:32

Gondolom túl sokan jártak oda akik nem vásároltak, csak vizelni ugrottak be, így nem érte meg nekik ingyen adni. A vécés nénit túl sok lenne fizetni, egy gép egyszer kerül csak sokba, aztán fillérekért végzi a dolgát. Én az Allee-ba jártam be néha esténként végezni a dolgom amikor gyakran jártam arra, de ilyenkor mindig veszek egy üdítőt a parkolónál lévő automatából, így már vevőnek számítok, semmi szavuk nem lehet :D

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.10. 10:09:56

nu, és ha viszek saját vécépapírt és nem húzom le??

Martinicske 2015.09.10. 10:09:57

Tulajdonképpen amiket az ilyen plázákban árulnak szinte kivétel nélkül meg lehetne venni egy kis utánajárással sokkal olcsóbban. Nem olyan szép boltokban, nem olyan jól útba eső helyeken, kevésbé csinos lányokkal felszerelt diszkont jellegű boltokban, vagy pár nap várakozással netről rendelve.

Viszont aki plázákba jár pont azért megy mert jó helyen van, van parkoló, komfortos, télen-nyáron jó idő van, lehet zabálni, el lehet menni wc -re. Bevállalja az ember a magasabb árakat - ha már egyszer a pénz nem gond - és elvárja a jobb körülményeket. De ha a jobb körülményért mindenhol külön csengetni kell akkor elveszik ennek a gondtalan vásárolgatásnak az illúziója.

Ez alapján igen, legyen szép tisztára nyalt wc. Igen, ingyen. Ha már elszedi a pláza a horribilis bérleti díjakat az üzletektől - pont ezért is lesznek azok drágák - akkor már szolgáltasson valamit.

sarostehen 2015.09.10. 10:11:02

WC = szolgáltatás. Sehol nincs leírva, hogy ezt ingyen kéne adni a plázának. Vannak plázák ahol ingyen lehet parkolni, kulázni. Van ahol ezért fizetni kell. Ha nem tettszik lehet menni máshova.

nem_vagyok_dj 2015.09.10. 10:11:38

Pesten a Sugárban is fizetős, múltkor voltam ott moziban, de még a film előtt el akartam intézni a dolgom, de a moziba még nem engedtek be mondván takarítanak. Haverom kezébe nyomtam a táskám, hogy mindjárt jövök ott egy wc kb 10 méterre, benyitok, wc-s néni néz rám, falon kiírva 90ft. Nincs nálam, hisz a táskám sincs így ezt buktam, szerencse, hogy jó hosszú reklám van a filmek előtt, mert akkora sor volt a mozi mosdójánál miután végre beengedtek, hogy éppen beértem filmkezdésre.

2015.09.10. 10:13:49

@Dezsike: te szorongó tipusú ember vagy ? Konkrétan ki kéri számon tőled, hogy üdítőt vásárló wécéző vagy-e vagy sima ingyen hugyozó ?
Tudod egy plázának milyen gigantikus költségvetése és bevétele/haszna van ?

kakukk11 2015.09.10. 10:15:12

Nekem is a heppem ez a fizetős WC. Mert amíg az utcán félig-meddig ok(azért csak félig-meddig, mert ha sokan nem akarnak fizetni érte, ezért mondjuk a ház falánál elintézik, akkor már a városkép miatt lehet megérné ingyenessé tenni), de mondjuk a Velencei tavon már abszolult nem értem. Ott a sok büfé, az emberek fogyasztanak, és hol végzik a dolgukat? Naná hogy a vízben. Még a balcsin a strandokon ahol ingyenes a wc, mindig sokan vannak, addig a velencei tavon néha-néha bemegy egy ember, és nem azért, mert ott kevesebben vannak, vagy mert inkább hazaviszik. A példák azt mutatják, hogy a vendéglátó helyek azért ki tudnak annyit termelni, hogy ingyenes wc-t biztosítsanak, szóval ez csak lehúzás, illetve ami a 100Ft-nál jobban fáj, az tényleg a bosszantás, hogy ennyire kicsinyes helyre érkeztem.

Dr.Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyalka 2015.09.10. 10:26:03

Van a Szinvaparkban is olyan, de van ingyenes is. Meg kell találni.

lófaszhajtású bukákkeszimulátor 2015.09.10. 10:33:55

"kívánságaimat kielégíteni" - amikor modorosságnak csap fel a választékosság.
"szűkös beléptetőkapuval" - diszkriminációne! Hogy mennek be a pocakos, dagadt állat, hegyomlás, banyatank emberek?
A wécésnéni nem tudná feltartóztatni a szabélyszegőket. Felakasztanák a fogasra lengedezni amíg blokknélkül szarnak. A kötelező hirdetéstekintést hogy abszolválná a rendszer, lefogna egy izompólós félhangosan számolva magában a másodperceket, miközben te ficánkolnál az elején párat, aztán már nem? (nők vinnyognának)
@sarostehen: nem írhatod a tetsziket 3 t-vel.
@Józsi, a migráns köcsög: akkor elviszed magaddal. Nylonzacskóban. Kimenetelkor bemutatni kell. Tulajdonképpen így még meg is érné a 100-as.
@Martinicske: általában igaz, de nem mindenre. Ez egy elméleti előny, hogy beszerezhetők máshonnan jobban. Időt és energiát, plusztervezést, pluszutánajárást belevéve már egyáltalán nem biztos. Nyilván nem mindegy, hogy a legelmebetegebben túlárazott, aktuáltrendi konfekciót veszed a plázában, ami 300%-lék oshaszonkulcs vagy 2 kiló kenyért, meg löncshúst lóból, amikért fizetsz 50 Ft-tal többet az egyhelyben beszerezhetőség miatt. (Ezeket utána otthon kiszarod, tehát felesleges mindenképp minden ilyen kör.)
Szolgáltat: fizetési lehetőséget. Nem elég?
@nem_vagyok_dj: "Haverom kezébe nyomtam a táskám" Hát ezt talán mégse kéne. Szeretnék egyszer sugárban hányni a Sugárban.
@kakukk11: miért, honnan indultál?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.10. 10:43:58

@Kulics: "Tudod egy plázának milyen gigantikus költségvetése és bevétele/haszna van ?"

Annyi, hogy azt te elképzelni se tudod. Kibuliztak egy plázát a Szénatérnél, Mamutnak nevezték el. (Németül Mammut 1.) Aztán kurvagyorsan meggazadagodtak belőle, nem tudták hova tenni a pénzt, ezért felépítették mellette a Mammut 2.-t.

klingon altatódal cumisüveggel a háttérben 2015.09.10. 10:45:18

@atpijkamo: meg kéne kérni őket, hogy osszák el egyenlően a vagyont, így mindekni boldog lehetne!

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2015.09.10. 10:58:05

Szeged, Árkád, 50 Ft. Ajánlott. :-)

2015.09.10. 11:03:38

@atpijkamo: ezt még nem hallottam. nálunk markotabödögén csak a helyi kultúr van meg az italbolt.

__tom_ 2015.09.10. 11:08:22

Néjmetbe' is ott ült a sötét tónusú hölgyike szinte minden wc mellett a tányérjával. Ráadásul ott ojrózni kellett :/
Egyébként x év után visszatérve az alba plázába nekem az tűnt fel, hogy a kajálda részt leszámítva eltűntek a padok. Túl sokan jártak be melegedni?

A mosónők korán halnak 2015.09.10. 11:08:57

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: bevettem egy valerianát állítólag attól full yól leszek egy óra múlva leszámolok.izé beszámolok. Beszarok milyen poszt ez.

Manyecska 2015.09.10. 11:10:45

@__tom_: ja, meg Szófiában a reptérre elértünk végre majd bepislantottam, épp felmosott ezért keresztülrakta a partvist az ajtóban!! Én meg átugrottam, és a levegőben tetszőleges számú aprót szórtam az edényke felé..:DDD azt a fejet!!!:D

Radzeer 2015.09.10. 11:15:36

Szerény véleményem szerint, ha az ÁNTSZ megköveteli Pl. egy fodrász vállalkozótól, vagy vendéglátósoktól hogy biztosítson vedég WC-t, különben nem kaphat működési engedélyt, akkor a köcsög pláza se szívózzon, hogy fizetőssé teszi azt. Különösképp figyelembe véve, hogy takarító személyzetet mindenképp alkalmaznia kell. Egyébként pl. az ott üzemelő gyorsétkezdék hogy kaphatnak működési engedélyt? Ha van egy önálló vendéglátóegység, akkor megkaphatja a működési engedélyt ha van az utca végén egy nyilvános illemhely? Ugye, hogy nem! Ez mint megszokhattuk kis hazánkban, a kisvállalkozók maradék bőrének lenyúzásáról szól, a nagyoknak meg mindent szabad.....

kakukk11 2015.09.10. 11:25:02

@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: Nem honnan, hanem miből. Abból, hogy wc-zni szükség, és egy bevételt generáló egységben, ahova emberek járnak pénzt költeni, sőt, az ott vásárolt ital/élelmiszer végtermékét SZÜKSÉG esetén tudják hova helyezni, NEM INGYEN, mivel a kaja/pia/ruha nincs ingyen, akkor ne kellemetlenkedjenek 100Ft bedobásávál. Szerencsére a legtöbb helyen ez nem így van. Persze, azt csinálnak amit akarnak, szívük joga, ez csak egy vélemény, én valószínűleg átszoknék máshova, ha kevésbé kultúrember lennék, akkor meg otthagynám a mocskomat a sarokban.

Manyecska 2015.09.10. 11:30:08

@atpijkamo: tényleg? holnap táncolni megyünk remélem lehet ingyen brunyálni.Már nem az árkádba ofkorz.

Terézágyú 2015.09.10. 11:30:11

@atpijkamo:
Most noctalgiázhatnak a régi homárosok.. :)))

A "csimotára" emlékszik még valaki?

Terézágyú 2015.09.10. 11:31:10

@Manyecska:
"remélem lehet ingyen brunyálni"
mit lehet?! Kötelező lesz!!!!

Mielőtt bemész...

klingon altatódal cumisüveggel a háttérben 2015.09.10. 11:31:49

@Kulics: azok is egy helyrajzi számon.
@Manyecska: a dolog jellegéből adódóan nyugodtan fel lehet készülve ilyenre. Ha nem bírja a gyűrődést, shitscat videókat nézetni vele youtube-on, majd bemutatni a reálitiban is, pác centire tőle. Kell az edzés.
@Radzeer: "nagyoknak meg mindent szabad....." Mondj egy helyet, korszakot, amikor ez nem így volt.
@atpijkamo: bárhol lehet. Csak nem kizárt, hogy elvisznek.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.10. 11:33:53

@Terézágyú: aba botond
afgán
anna és péter
anyukád, nemiszerv, bekapás
árkád@!?*#&ás
bácsfi diána a centrálból
belepukiztam a tenyerembe és megszagoltam
brigi dugás
burkolt zsidózás 300 alatt
csicsedli
danks emese
demijazazéerté?
dr. stein
drávanet
dugható állat is érdekel
első, ja nem utolsó
ez felháboritó!
@!?*#&disznó
flóra és heni
fospunpa
fotósopp
fúúú.. de jó vagy..!
gasztonyi ádám
gyertek elsőzni az új cikkhez!
hajni
hogy mekkora balfékek vannan ecsém
homár, a @!?*#& anyád!
hú, de meg@!?*#&nám!
iwiw meghívó
judit33
karfiollevél
kopasz állat
körmös
kötött kisrobot
küldj egy sms-t az ip-mre
mándruc
mé', nincs ebbe semmi!
monnyonle oszt jónapot
nem sikeres ember
õsi román
panda
pannonnál mínuszba is lehet menni
pápopé
pécsi bölcsész
@!?*#&
postás
ravatal
salynos
sunnyatta
szalai zoltán
szanaszét szolizott szilikonos szőke szingli
szedd ki az első kerekét és akkor már csomagnak számít
szexuális zaklatás pty… panda…
szopok, mosogatok
szottyos fityma
tízben
urbanlegend
v.á. ”vad állat”
vidéki paraszt
vikidál
wifi
zsidó

Manyecska 2015.09.10. 11:35:23

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: úhh a margiccigeten tízen hánytunk a mobilvécék előtt /uszoda mellett/ aszonta egyik csaj ő fesztiválon edződött bírja..hát az valami botrányos. a fizetős vécék előtt meg kígyózó sorok.én tudok jó bokrokat ott mondjuk múltkor a párom keresztülhugyozott egy mókust.

Terézágyú 2015.09.10. 11:35:44

@atpijkamo:
Te csak erre a mondatomra vártál, hogy mindezt beírhassad :)))

De ez nem teljes lista, mert nincs benne a csimota.
Se a rotthadótest.

klingon altatódal cumisüveggel a háttérben 2015.09.10. 11:36:47

@Manyecska: és füstölve kettévált a mókus a savpisától?

Terézágyú 2015.09.10. 11:38:32

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben:
"és füstölve kettévált a mókus a savpisától? "

inkább komlómérgezést kapott...

Tron65 2015.09.10. 11:40:49

A Batthyány csarnokban a budi egyenest számkóddal nyílik!

Manyecska 2015.09.10. 11:44:16

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: nem, de 180 Ft a vécé, egy-egy a sziget végén, és nyolckor rámbaszták az ajtót /feketehajú luvnya/, ill.bezárták, "éééshá nyóra van?" mondom mondja meg maga /:D/..lóf.sz a seggükbe!!4

Hentes pékné módra 2015.09.10. 11:44:32

Fontos:
Ennyi penzert szopatolyuk van-e?

Lizzieeee 2015.09.10. 11:47:37

Bp, Árkád, IKEA, sztk...ingyenes a WC. Mégis inkább fizetek s Sugárban 90 Ft-ot. Tiszta, van WC papír, szappan, kéztörlő. Megéri.

FDToth 2015.09.10. 11:49:46

nem is az a baj h fizetős, hanem az, hogy csak érmével tudod igénybe venni a szolgáltatást. Ez meg sok esetben eléggé hátrányos.

2015.09.10. 11:50:55

Szarni jársz oda vagy plázázni?

Terézágyú 2015.09.10. 11:52:00

@FDToth:
"nem is az a baj h fizetős, hanem az, hogy csak érmével tudod igénybe venni a szolgáltatást."

Nem gond, hamarosan automatikus retinaszkenner lesz minden plázában...

Manyecska 2015.09.10. 11:57:17

@Terézágyú: a medencében legalább diszkréten lehet.xd majd lötyögtetem..

melaena 2015.09.10. 11:58:55

"mindig be szoktam ugrani a helyi műszaki boltba, illetve a helyi kajáldák valamelyikébe kívánságaimat kielégíteni"

Az derek.

CorsairS 2015.09.10. 12:03:37

Berlini főpályaudvar, 1 Euro.
Viszont én még olyan kulturált illemhelyen nem jártam.

2015.09.10. 12:19:08

* Mi van, ha az embernél nincs aprópénz?

Az hogy akkor szerzel bazmeg!
Unalmas ez a magát elhagyó nyálcsorgató kreténsíránkozás!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.10. 12:27:51

"Most komolyan, láttatok már plázát/bevásárlóközpontot fizetős WC-vel?"

Láttatok már olyat, amiben nem fizetős?

Meg aztán az Árkádba kell menni, ott lehet ingyen szarni!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.10. 12:28:17

@Cicmen: És mi van, ha bemegyek a cipőboltba, és csak egy ezres van nálam? Annyiért nem adnak bőrcipőt a getzik?

Menyus Péter 2015.09.10. 12:28:30

Hugyozzál otthon, de szólok, hogy az sincs ingyen. Idióta! Komoly problémáid vannak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.10. 12:30:03

@Cicmen: Kirabol valakit.

Amúgy tényleg kényelmetlen apró nélkül, de ez a városi lét velejárója. Kurva parkolóautomaták, stb., de ez van.

Martinicske 2015.09.10. 12:31:27

@lófaszhajtású bukákkeszimulátor: azt azért nem hiszem, hogy löncshúsért tömegek állnának sorba a plázákban főleg olyanok akik közben még wc -re járnak, mert akkor az 50 Ft -os árkülönbségre rájön még 100 Ft Wc használat igen drága lesz az a döghús.

Szerintem inkább az jár(na) ilyen boltokban wc -re aki több időt tölt el ott, mert moziba megy, eszik iszik, sokat vásárol, járkál, igényesebb nők bepúderezik az orrukat, igazgatják maguk alul felül, stb. De egy étterembe is ha bemegyek enni inni elég fura lenne ha az inputot és az outputot is kifizettetnék. Márpedig büfék, bárok, kajáldák ott is vannak.

Manyecska 2015.09.10. 12:31:54

@ColT: láttunk. Köki Terminál.Talán majd lehet mobillal is fizetni várjuk meg.. mint a parkolást.

2015.09.10. 12:32:04

@atpijkamo: Annyiért nem adnak bőrcipőt a getzik?

Azt nem, de kannásbort kapsz érte bőven!

Manyecska 2015.09.10. 12:34:11

@atpijkamo: ráhugyozod a QR-kódot a kistálcára. Ez a jövő!!

2015.09.10. 12:34:15

@ColT: Kirabol valakit.

Ez a tejbetök Benjámin? Egy óvodástól nem merné elvenni a nyalókáját!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.10. 12:36:09

@Martinicske: "elég fura lenne ha az inputot és az outputot is kifizettetnék"

Az ivóvízért is kell fizetni, és a csatornadíjat is az ivóvíz használat után fizeted. A csatornadíj még drágább is! Igaz, nyáron van egy 10%-os kedvezmény, annyival kevesebbet fizetsz a csatornáért, azt feltételezik, hogy 10%-ot ellocsoltál, vagy az Árkádban pisilted ki, szóval nem öntötted a csatornába.

Martinicske 2015.09.10. 12:50:38

@atpijkamo: látod ez elég baj. Igaz ha sok víz kell nekem ott a kút. Érdekes, hogy onnan meg fillérekbe kerül felhozni szivattyúval. Valaki ezen brutálisat kaszál amire ezer forintos köbméter áru vizet számláznak végül.

lcsaszar 2015.09.10. 13:00:48

Engem az bosszant, hogy a dunakeszi Auchanban a kajáldák közelében nincs WC, még kezet mosni sem lehet. Elgyalogolsz a pláza közepéig, elintézed, visszagyalogolsz. Viszont ingyen van.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.10. 13:12:10

@Cicmen: :D

@Manyecska: Az pláza?
Koki és Saller terminál.

ptspts 2015.09.10. 13:19:06

Szerintem az is jó, ha ingyenes a WC, és az is jó, ha fizetős. Majd a vevők szavaznak a pénztárcájukkal. Én olyan plázába megyek szívesebben, ahol ingyenes a WC.

Voltam már Pesten olyan étteremben, ahol fizetős volt a WC. Nem megyek oda többet.

shred 2015.09.10. 13:41:46

A fizetős vécé ellen semmi kifogásom, szerintem alkalmanként száz forintot ki lehet csengetni. A fizetési módot viszont tényleg normálisan kellene megoldani, ahogy a bevásárlókocsiknál is bosszantó tud lenni, hogy nincs nálad százas.

dr.zsírvágó 2015.09.10. 13:55:36

A pécsi Árkádban is van egy néni akiknek fizetni kell. Amíg mi szöszmötöltünk az apróval addig vagy 10-en mentek brunyálni fizetés nélkül.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.10. 13:55:47

hat mi tavaly voltunk otthon
nekem nem volt ujsag
de Mary, ha pisilni ment, ment befele, en meg kovettem is fizettem
a ketrecbol cask nezett ki a no, hogy hova megy
azt az arcot, hogy ingyen akar pisalni:)
sosem felejtem
ami meg meglepte, hogy ilyen tescokban meg stb. egyaltalan nincs is klotyo
nekem a legjobban az egri piac tetszett / ott se ertem, miert kell fizetos klotyo, nade so/
a klotyosneninel ki volt irva 12-12.30 kozott ebedszunet:)
fel oraig se pisa fosas
ebedszunet

2015.09.10. 13:55:50

Vajon meg lehet fogni a fingot? Mert ha nem akkor beszartam....

klingon altatódal cumisüveggel a háttérben 2015.09.10. 13:58:47

@hagyma: miért, a wc-s néni is eszik, nem? A Tescoban itt van WC. Így máshol is, nem?@dr.zsírvágó: ti voltatok a jók, a többi meg az élelmes. Ebben a kontextusban lúzer voltál, biztos nem is volt aznap este szex az ágyatokban, hiszen a nők az élelmesekre buknak. Biztos ez a kifejezes a fejre vonatkozik, hogy rábukik. You knów.

Tony Almeida 2015.09.10. 13:59:31

Fehérvár: A helyi hiperpigmentált horda csapatostól jelent meg a wc-ben rendszeresen, egy ismerősöm kirabolták benn, meg valakit megkéseltek egyszer. Mióta fizetős lett, kulturáltan lehet brunszolni, nem kell hátrafele tekintgetni, hogy éppen ki akar megmolesztálni, úgyhogy én támogatom ezt. Pénzváltó automata meg van a wc bejáratánál, aprót és papírpénzt is "felvált" 100-asra.

Vadászok Őrangyala 2015.09.10. 14:04:50

Pláza = magánterület. Ott olyan szolgáltatásért kér pénzt, amiért akar. Ha úgy gondolja, belépőt is szedhet. Idióta.

Manyecska 2015.09.10. 14:06:01

@hagyma: szülésznő-gyakornok koromban nekem nem volt ebédszünet! 47kg-ra fogytam. egész eccerűen nem volt kedvem átöltözni oda-vissza ki-be a szülőszobából/ba..sterilbe.xd xd.. meg a másik, le kellett menni az alagsori öltözőbe ahol az utcai ruhák voltak meg a cuccok..a vonat nem vár tudod :P

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.10. 14:07:38

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: egyebn de akkor ne zarja be a klotyot, vagy valaki uljon be helyette fel orara

a plazakkal kapcsolatban
az a minimum, hogy a plaza uzemeltetoje a nem kis berleti dijakbol oldja meg az ingyen klotyot, vagyis hat a klotyo takaritasat, ahogy megoldja gondolom a folyosok, jardak parkolok, tokom tudja takaritasat

Manyecska 2015.09.10. 14:07:54

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: eszik az állattya, ott, helyben, szalonna újságpapírban..láttam olyat.hagymával.xd..a szülésznők mega orvosokkal együtt a műtő ablaka előtt közvetlen, bent közben császárt metszenek, már akik befizettek a kórházi menüre..:) Rohadjak meg így volt!

Manyecska 2015.09.10. 14:09:20

@hagyma: én fényképeztem neked az alsóörsi strand előtt free toalett feliratot tavaly!:D..még ki is írják, kedves tőlük.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.10. 14:13:00

@Manyecska: szilvasvaradon az etterem melletti! koltyoban
becsuletkassza felirat alatt volt egy tanyer apropenzzel
nem rohogtunk:)

Manyecska 2015.09.10. 14:17:00

@hagyma: Szentendrén is van ..csak épp az állatok elfelejtették kirakni!:D nincs is hová. jót röhögtem..

klingon altatódal cumisüveggel a háttérben 2015.09.10. 14:18:13

@Manyecska: majd kipróbálom. Királyt nem metszenek soha? Hát elunják az emberek a császááárt, hát az unalmas hosszútávooon. A rohadjak meg testvére a "hajjakmeg, geci". Szóval így tudsz teljes lenni, ha szeretnél.
@hagyma: szerintem is lehetne ingyenes. De ez az ebédidőben valaki üljön be, hülyeség.

Manyecska 2015.09.10. 14:18:25

@hagyma: napersze ez egy kis útmenti kajálda, azért ott bárhová bemész még mosolyognak is nemhogy lóvét kérjenek..!jobban tennéd ha fejlettebb helyekre lyárnál kirándulni.:D..:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.10. 14:28:05

@klingon altatódal cumisüveggel a háttérben: szoljon a szomszed kofanak nezzen ra a budira , vagy irja ki fel ora becsuletkassza
@Manyecska:
semi utmenti, ott a szalajkavolgyben vagy mi a legnagyobb etterem
ott vettunk pisztrangot
/nem a klotyoban/!
amugy jarok fejletteb heyekre is kirandulni, ilyen north carolinai halastavakhoz, ott ingyen budi van es medvebiztos szemetes

2015.09.10. 14:30:21

@Tony Almeida:
Mert majd a wc-s néni megvéd a dakotáktól, ugye? 100 Ft-ot fejenként meg amúgy sem ér meg mások kirablása. Na ne nevettess. Ha van is összefüggés, akkor csak a kevesebb potenciális áldozat miatt nem portyáznak már, bár magam anno sokszor brunyáltam ott, nem találkoztam ilyesmivel.

A valódi ok ott is, hogy sokszor többen jártak oda hugyozni meg szarni, mint a vásárlók, mert egyrészt ott a buszpu, ahol van, de fizetős, így anno a madár sem járt arra (ennek megfelelően sokkal tisztább volt, ma már nem az), másrészt ott a pláza központi elhelyezkedése miatt átjáróház, harmadrészt ott van mellette egy vásárcsarnok, negyedrészt a mellette lévő bevásárlóközpont wc-je meleg találkahely.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.10. 14:48:02

Ha beülök vacsorázni egy étterembe, akkor természetes, hoyg akkor ingyen használom a WC-t. Ha elmegyek az Árkádba, vásárolgatok, nézelődök, ebédelek, parkolok. Ezek mind pénzben kerülnek. Legyen már annyi becsület egy plázában, hoyg tartson ingyenes wc-t. Ez persze az én véleményem, ma engedékeny vagyok. Az hogy a fenntartása pénzbe kerül, mindenki tudja, de amekkora lehúzások vannak egy ilyen bevásárló központban, bőven kitudja gazdálkodni, a havi több milliós nyereségből.

lcsaszar 2015.09.10. 15:48:35

@ptspts: "Majd a vevők szavaznak a pénztárcájukkal" Vagyis nem mennek be a 100 Ft miatt, emiatt lehúzzák a rolót...
Amúgy az is megoldás lenne, ha fejenként pl. 1000 Ft letétet kérnének, na oda csak az úri közönség menne be, vagy akinek tényleg nagyon kell (apropó a többi mit keres ott?). Esetleg valami mobil alkalmazással lehessen fizetni, mint a parkolásnál. Percre.
Az is jó, amikor a Teszk/Ósan előtt a szabadban megküzdesz egy bevásárlókocsiért, odabent telepakolod, fizetsz, aztán még szintén odabent mennél WC-re. Hova teszed a kocsit? Mire kimész bepakolni az autóba, helyreteszed a kocsit és visszamész, addigra már késő...

Aureliano Buendía 2015.09.10. 17:49:33

úúúbazz, hagyma tudja már?

Aureliano Buendía 2015.09.10. 17:53:05

@Józsi, a migráns köcsög: vödörben vigyél vizet is, úgy szerintem ingyenes. Ja, és világíts a mobiloddal. Úgy aztán végképp senki nem köthet beléd.

Aureliano Buendía 2015.09.10. 17:56:52

@bonifac: Miskolcról Szegedre átmenni egy kiadós pisiért, hogy spórolj 50 forintot?:)

Troppauer_Hümér 2015.09.10. 18:33:08

Az Alba Plaza retyója pont a pláza előtt/plázában lebzselő zsebtolvaj cigányok miatt lett fizetős. Sokszor a vécében vizsgálták át a frissen zsákmányolt brifkót.

Külön csavar a történetben, hogy a pláza tulajdonosai tuggyukkik, akik elvileg nem rásszisták. Gyakorlatban mégis.

Troppauer_Hümér 2015.09.10. 18:34:25

@Józsi, a migráns köcsög: Azt a migráns köcsögök szokták. Igaz, ők a buszon.

Troppauer_Hümér 2015.09.10. 18:39:05

@Tony Almeida: +1

Ráadásul most fel is újították a vizesblokkot. Tiszta ejrópa.

Viszont ami nem tecc, az a pénzes tetőparkoló a pláza tetején. Persze ez is a cigány nepperek, feketézők miatt lett az, hogy rohadjon meg az összes fajvédők kedvence....

Troppauer_Hümér 2015.09.10. 18:40:40

@hagyma: Rossz étterembe mentetek. Ahol mi voltunk, még fizettek is ha odaszarunk.

Troppauer_Hümér 2015.09.10. 18:43:02

@nagybalfasz: Balfikám, nem lébecolhat ott egész nap mikor elcsór valamit, ha napi 10-15x bemegy a haverjaival az a százas már azért visszatartó erő. Tapasztaltam hogy cigánymentes övezet lett a slózi.

A pláza nem, sajnos.

Jegkoko 2015.09.10. 21:06:05

Németorsdzágban meg kb ugy kell vadászni az olyan wc re amik nem fizetősek.Nem értem a felháborodás okát.

Ne küldj levelet 2015.09.10. 21:11:45

@Troppauer_Hümér: zsebtolvajokat utálni, kitiltani mióta rasszizmus?

Ne küldj levelet 2015.09.10. 21:14:11

@Aureliano Buendía: Árkád Debrecenben is van, én oda mennék inkább ingyen szarni. Közelebb van.
Ráadásul a debreceni Árkádot Fórumnak hívják.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.10. 21:37:15

@Lambó Murci: akkor odaszarsz az automata tövébe. na bumm.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.10. 21:49:58

@Troppauer_Hümér: a múltkor majdnem berosáltam, szerintem kettő másodpercen múlott a kedvenc farmerem sorsa a metrón :D

@Aureliano Buendía: akkor már egyszerűbb ha a vederbe szarunk egyazegybe.

dervish69 2015.09.10. 21:56:29

Megint a leghasznosabb időtöltés, a plázába járás. Papám, fizess csak, megérdemled.

Aureliano Buendía 2015.09.10. 22:08:34

@Józsi, a migráns köcsög: és akkor elég a vedret lerakni a vécés néni elé, oszt tűz Csucsu!

Black Hole 2015.09.10. 22:52:49

Én a kívánságaim kielégíteni nem megyek plázába, mert abból botrány lenne. Ráadásul, mivel egyedül nem megy, nem csak én csesznék rá.

Szemi Alsafejri 2015.09.10. 23:44:53

Nálunk Pesten a FCSM közbudiért is kell fizetni. (180) A víz, a csatorna, a villany, a tisztítószerek, az internet(a köcsög NAV-os gép miatt kötelező), a WC-s néni fizetése, stb. nem a fán terem. Ha nem tetszik, a bokor és a lapu még mindig ingyen van és szívesen lát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.09.11. 05:51:08

@Troppauer_Hümér: szilvasvaradon az agy van a szalajkavolgyben
amuigy cask pisztrangot venni ugrottunk be, kifele menet lattuk a feliratot
Marinek a pesti buszpalyaudvar is fura volt, hogy fizetni kell
az mekkora kasza valakinek
ott sol a penz
fotocellas szamlalos budiajto
beszaras

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2015.09.11. 07:37:13

@Aureliano Buendía: dehogy. De egy kiadós sz@rás már megér annyit. :-)

joska61 2015.09.11. 09:25:52

Ezt a felesleges nyavajgást...

Aureliano Buendía 2015.09.11. 17:37:10

@bonifac: egy jó szarás minden pénzt megér, ez akszióma:D

Örök klasszik:

ases.blog.hu/2008/05/08/idegen_helyen_szaras

nick-probieren 2015.09.13. 19:24:05

HACCP szabályaiban ez áll: "Amennyiben a vendéget ülőhellyel kínálja, akkor 10 főig 1db mosdó elegendő, majd efelett külön férfi, női mosdót kell kialakítani. Ha csak kiadóablakos kiszolgálás van, vagy úgynevezett talponálló kiszolgálás, akkor nem szükséges vendég WC."

A moziban ülőhellyel kínálnak, így ott van ingyenes vendég WC, persze csak érvényes mozijeggyel...

mt-03 2015.09.15. 21:46:46

van valami olyan, hogy kozfeladatott ellato de magantulajdonu intezmeny, mint pl egy kozert. nem tom egy plaza minek minosul, de ilyen intezmenyeknek biztositaniuk kell alapdolgokat, hogy mi a szabaly es hogy pontosan miket azt kothetik e penz fizeteshez (hisz akkor maris kizarhatnak valakit a torvenyileg eloirt lehetosegbol) annak utana kene keresni. errefele kapirgalnam a jogszabalyokat.

Mateka97 2016.05.30. 20:31:31

Én sajnos Székesfehérvár esetében nem vagyok felháborodva mivel itt a WC-t jogosan tették fizetőssé ,mert az itteni roma kissebbség főleg a 15-20 év közöttiek bementek az ingyenes mosdóba es nem azert hogy konnyítsenek magukon hanem , hogy kötöszködjenek meglopjanak olyan embereket akikkel ezt könnyen megtehetik és ez addig amig nem tették fzetőssé a WC-t így volt.
süti beállítások módosítása