Tékozló Homár

Eltüntette a Knorr a Bolognai mártásból a darált húst

2015.09.25. 09:55 | Homár Hilda | 228 komment

screenshot_2015-09-22_14_06_09.png

Úgy látszik kivezet a Knorr is. Ők a korszerűtlen darált húst száműzték a bolognai mártásból, van viszont helyette természetesség meg verenyképes ár és séf tipp. Valószínűleg az történt, hogy annyira fel kellett volna emelni a húsos verzió árát, hogy annyiért senki nem vette volna meg, így inkább kihagyták belőle a cuccot. A burkolt áremelés egyáltalán nem elegáns, ahogy az ügyfélszolgálattól érkezett kedves, de bazári küllemű válasz sem. Az pedig elég nagyvonalúan kezelt igazság, hogy "Már csak tésztára van szükség.".

To: info@knorr.hu
Subject: Bolognai

Tisztelt Knorr!
 
Érdeklődni szeretnék, miért került ki a Bolognai mártásukból a darált hús?
Eddig megvettem a mártást, beleraktam egy edénybe és kész volt a Bolognai.  Most vehetek mellé darált húst is, ugyanakkor az önök terméke nem lett olcsóbb.
 
Várom válaszukat, miért kellett "jó árasítani" a terméküket úgy, hogy az egyik fő összetevőjét kivonták belőle? 
 
Üdvözlettel:

screenshot_2015-09-22_14_29_42.png
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:02:57

So. A tobbibol mar 10+ eve eltunt, szoval egesz jol birta az utolso mohikan.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:02:57

Elsőre el is olvastam.
A diós tésztában sincs darált hús.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.25. 10:03:02

Ez a válasz, a nesze semmi, edd meg jól.
Elárulom, hogy én reklamáltam, hoyg vegyék ki a mártásokból a húst, mert nem szeretem. És lőn.

(csak viccölök, dehogy haragítom magamra a húsevőket!)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:04:51

A hús egyébként gyakran olcsóbb, mint a műanyag, amivel pótolják. Amire a poszt toló vágyik, az a spagettikonzerv. Biztos van olyan is, és abba tényleg nem kell semmi.

Manyecska 2015.09.25. 10:07:34

Az igekötőket is kiveszik, ugye..??

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:10:49

@batgirl: nem kezdem el, hogy kell a voroshus a verkepzeshez, miegyebhez. Legtobb vega no anyai osztoneit oltja elbaszottan a taplalkozasi szokasaiba, mert a husallatban is a gyereket latja, igy azt nem szabad megolni, sot, valahol mindenki erezze szarul magat, aki nem ezzel az infantilis, elferdult erzelmigondolkodassal kozelit. Csakhogy az emberi szervezet olyan, amilyen, vannak szuksegletei, meg nem hazudtolhato szuksegletei. Le kell daralni az osszes agyhalott vegagecit (polgart). A veganok is mehetnek bele. Nem flame-t akarok inditani, nem is a husimado irja ezt, hanem a jozan mindenevo. Halal mindenkire.

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:12:45

@Kitalátor (másként) gondolkodó: abban max loncshust talalsz, meg ehetetlenseget.
@Manyecska: hogy jott ez most bele az agyadba? alovakatlelovikugye.com/igen.php/

hobbitroll 2015.09.25. 10:12:50

mer' olyan nagy truváj bolognai szoszot csinányié' csájé?!
Aztán ha átcímkézi a bó't a cuccost, és megromlik benne a hús, majd azért reklamál.
Egyébként pedig lehet menni reklamálni a Kossuth tér 1-3 -ba a tolvajokhoz, miért kell egyre több, egyre magasabb adót fizetni gyártónak/forgalmazónak/kereskedőnek/szolgáltatónak amit "nem a zemberekfizetnekmeg", pedig dehogynem, a végén úgyis mi szopjuk meg.

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:17:15

@hobbitroll: most miert kell ezt is beszennyezni politikaval? Rosszabb, mintha szar lenne koretnek.

Martinicske 2015.09.25. 10:18:27

Kérdéseim.

Mért ne változtathatna egy cég a termékén? Gondolom ha az ára változott volna felfele az lenne a baj. Akkor is meg kell felelni mindenkinek ha az veszteséges, vagy mi van? Rá van írva mi van benne, mi nincs benne, nincs átverve senki. Akinek nem jó vesz mást, vagy vesz hozzá húst.

GVKI mért nem nyilatkozik?

Mégis egy ilyen kis üvegben mennyi volt a darált hú azelőtt? Megérezhette egyáltalán azt egy 80 kg -os ember?

Milyen hús lehetett az egyáltalán? Mert amit a hentesnél megveszel még látod egy darabban is, nagyjából van némi támpont, de amit gyárilag beledarálnak... az sok minden lehet.

Baj-e egyáltalán, hogy nincs benne? Mert azt valami kemény cuccal kellhetett tartósítani, míg a paradicsomos szósz akár tartósítószer nélkül is eláll. Nem tudom így csinálják-e, minden esetre lehetséges. Kérdés a 3 dkg hús fontosabb, vagy a tartósítószer csökkentése?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:19:33

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "A hús egyébként gyakran olcsóbb, mint a műanyag, amivel pótolják."

Gondolom, hogy nem az ár miatt vették ki, hanem hogy tartósítószer ne kelljen bele annyi.

"Amire a poszt toló vágyik, az a spagettikonzerv."

:)) Hát majdnem. Én egyébként szerettem ezt a bolonyait, kényelmes, hogy csak tétsztát kell főzni, és ráborítani, ez konyhatündéri képességeim csúcsa.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:19:42

@köszönöm a kommentált: Az állatimádat (ide tartozik a new ages-es vegetarianizmus is) hátterében leggyakrabban az anyja szíve alól erőszakkal kiirtott magzat (gyerek, testvér) néma sikolya áll...

joska61 2015.09.25. 10:20:53

Szósz. Amúgy szerintem jobb, ha én választom meg, hogy milyen és mennyi hús legyen benne.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:21:03

@köszönöm a kommentált: "Le kell daralni az osszes agyhalott vegagecit"

Feleségem és lányom különböző időpontokban és különböző okból lett vega/vegán. Majd átadom nekik jókívánságodat.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:24:28

@Martinicske: Megfelelő volt 12 kilósnak is.

Amit a hentesnél veszel darált húst, ABBAN minden van, amit a pultra nem mer kitenni. Izületek is.

Hentesnél úgy veszel darált húst, hogy EZT darálja le nekem, és nézed közben.

A bolonyaiban egyébkét teljesen vállalható volt a hús az íze szerint.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:24:31

@atpijkamo: Nem ismerem a vonatkozó ízesített-izésített sűrített paradicsom-készítmény gyártástechnológiáját, de ha autoklávozzák, akkor a hús sem romlik meg benne. Csak avasodhat az átlátszó üveg miatt.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 10:26:08

@atpijkamo: jajjmár, most mi bajod van? szerintem vicces a kompi ezzel a bedarálós dumával.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:27:17

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Ah, ehhez nem értek.

Azt tudom, hogy ha forralom és dunsztolom a paradicsompürét, akkor hónapokig eláll, viszont ha kibontom, a hűtőben egy hetet is alig bír ki.

Martinicske 2015.09.25. 10:27:49

Na döntsétek el hogy hány kilós embernek volt megfelelő.

Aki könnyebb az hús túladagolás miatt perelhet !

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:27:57

@atpijkamo: oke. Elmeselhetned mindkettojuk okait.
@Kitalátor (másként) gondolkodó: erdekes gondolat. Honnan eredeztetheto?
@Martinicske: egyreszt rendszert vedo arulo vagy, masreszt ez a szosz van olyan draga, hogy az ember kivalthassa sajat keszitesuvel, kis daralt hussal.
@joska61: igen, amde sokaknak meg ez is magas.
Ez a poszt jo, mert van benne kaja. Tudja-e valaki, melyik a kaphato legjobb ar/ertek aranyu uveges szosz?

hobbitroll 2015.09.25. 10:28:16

@köszönöm a kommentált: miért ... szerinted? Az extra adóknak nincs köze a (burkolt) áremelésekhez? (és a gyíkemberekről még szó sem esett, bár lehet nem is fog, ehhez talán nincs közük)

Xmas 2015.09.25. 10:31:50

Én örülök, hogy eltűnt belőle. Ezeket a szószokat csak úgy tudtam mindig is elképzelni/használni, ha magam veszem meg frissen a húst. A szószban ne legyen olyan hús, amit nem láttam előtte, hogy hogyan nézett ki.

Terézágyú 2015.09.25. 10:31:57

"Érdeklődni szeretnék, miért került ki a Bolognai mártásukból a darált hús?"

Na mégis, mit vártál, hogy mit fognak válaszolni erre???
Nyilván semmilyen válasszal nem lennél elégedett, csak azzal, hogy "jóvanna, visszarakjuk a húsot, csak a te kedvedért..."

hobbitroll 2015.09.25. 10:33:57

@atpijkamo: "ez konyhatündéri képességeim csúcsa"
nemár, komolyan, most azt akarod, hogy csalódjak benned?
Mi olyan bonyolult ezen? Még én is megfőztem, és be kell valljam, egész jól sikerült (emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánítom a bolognai spagettimet :P), igaz nem 60 perc volt, de megcsináltam :P
aprosef.hu/bolognai_spagetti

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:34:13

@atpijkamo: Mert felbontáskor a levegőből minimum élesztő- és penészgomba-szaporítóanyagok kerülnek bele.
@köszönöm a kommentált: A "gyíkagyban" is meglévő anyai ösztönökből. Kényszeres kompenzáció.

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:35:52

@hobbitroll: kicsit azert konteos a megkozelitesed, ismerd be. Van attetelesen koze hozza, de akkor minden egyes poszti kommentbe szodd bele e gondolatod, mert mindenhol lehet kapcsolodast talalni.
@atpijkamo: ez alap, hogy elotted daral. Izuletek a halalom. Egyebkent tojast, sajtot sem esznek? Tudod,mint a "jo" orvos; azzal prezentalja kompetenciajat, hogy valamit megvon. Maganszemely meg a "tudatossagat" akarja kijelezni. Nem a csaladtagjaidra ertem, csak kerdezem. Meg mondom, amit tapasztalok a vilagbol.

Egysimaegyfordított 2015.09.25. 10:35:59

Hát már komolyan már. Ekkora üvegbe mégis mennyi darálthusi lehetett, és az is mien jellegű???? Az igénytelenség netovábbja. Szerintem jót tettek, hogy a selejtből csak műanyagkaja lett.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:36:13

@atpijkamo: Nekem a 120-hoz is kemény munka és tartós éhezés (agylágyulás esetén mérgezés) kellene...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:37:25

@Xmas: "ha magam veszem meg frissen a húst. A szószban ne legyen olyan hús, amit nem láttam előtte, hogy hogyan nézett ki."

Én magam vágom frissen a marhát. A húsban ne legyen olyan állat, amit nem láttam előtte, hogy hogyan nézett ki.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:38:26

@Terézágyú: Mondjuk ha én lennék a fősimi a Knorrnál, vásárlói igényekre hivatkozva visszahoznám a húsos változatot - immár drágábban.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:39:21

@Kitalátor (másként) gondolkodó: :)) Én már egy ideje alatta vagyok. Akkor én győztem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:39:38

@atpijkamo: Ha nem te neveled az anyja fogamzásától azt a marhát, nem tudhatod, mit etetnek meg veled.

Manyecska 2015.09.25. 10:40:27

@köszönöm a kommentált: ha tojást sajtot sem akkor ovo-anyámkínja izék más néven öngyilkosok:D!!

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 10:41:54

@atpijkamo: :D En is csak nagyapam altal nevelt tehen leszarmazottaibol vagyok hajlando enni es azt is ugy, hogy folyamatosan ott vagyok es szemlezem az egesz eletciklust eveken at.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 10:42:12

www.youtube.com/watch?v=DOVfqZvh4Ao
Artist Gets Tortured Like an Animal to Raise Awareness for Animal Cosmetics Testing

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:45:48

@atpijkamo: @köszönöm a kommentált: Mindez hiába, ha nem te termeled neki a takarmányt, bioszféra rezervátumban, vagy legalább Natura-2000-es területen.

Manyecska 2015.09.25. 10:47:06

@atpijkamo: darálás előtt vagy után?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 10:51:49

@Manyecska: A zijenekre monta a párttitkár eltárs, hogy faszista.

Martinicske 2015.09.25. 10:54:17

@köszönöm a kommentált: hát igazad van, az árából meg is lehet csinálni friss alapanyagokból. Én ilyen szószokat nem is használok, se leves kocka, se pörkölt kocka, kerülöm az ilyesmit. Nem tartom főzésnek az ilyen kutyulmányok összekevergetését.

De nyilván kinek mire van ideje, amikor fiatalabb voltam megettem én is.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 10:55:06

Félelmetes, milyen pofátlan trükköket használnak a vásárlók lehúzására :(((
Lassan ott tartok, hogy zsömlén és csapvizen élek (nem a poszteren gúnyolódom!), mert már teli a tököm, hogy már a porcukor esetében is háromszor meg kell nézni, hogy cukron kívül mit tartalmaz :(((

Manyecska 2015.09.25. 10:59:21

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Nem győzök itt mindig elnézést kérni hogy nem vagyok leszbi, amúgy ezekben volt valaha is hús??:D

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 11:01:23

@Martinicske: en szeretem ezeket, teljes nyelvszelesseggel, csak dragallom, igy sosincs veve. Meg hat itthon mindenki xeret fozni, kesz megvonas lenne.
@atpijkamo: ezt nem ertem most.
@Kitalátor (másként) gondolkodó: milyen igaz. Legzamatosabb daralt bkk ellenortol lesz a vegtermek, politikustol keseru, azzal ne etessen senki.@Hóhér az utolsó barátod: es mit?

Manyecska 2015.09.25. 11:02:16

@Hóhér az utolsó barátod: Amúgy épp azt néztem szerintem a fogkrémek kiszerelése is kevesebb lett..

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 11:11:20

@Manyecska: ami előre csomagolt, az 100%, hogy az elmúlt pár évben azonos méretű(nek látszó) csomagban kevesebb lett. Rosszabb esetben még arra is képesek egyesek (pl old spice), hogy előbb ml-ben van feltüntetve a mennyiség, majd gramm, újra ml stb.
Kimért áruk esetében meg... felvágott féleségek, fagyasztott halfilék egyre vizesebbek - biztosan véletlenül, konzervek is egyre szarabbak... valaha nagyon szerettem pl az egyik mexikói chilis babot. Akkor még volt benne némi hús is. Mostanában csak a feliratban látom. Második alkalommal már nem reménykedtem, hogy véletlen... azóta olyat se.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:11:48

@Hóhér az utolsó barátod: "már a porcukor esetében is háromszor meg kell nézni, hogy cukron kívül mit tartalmaz"

Meg fogsz lepődni egyszer olvasd el, a bolti só mit tartalmaz.

Egyébként a só rendkívül veszélyes anyag. Nátrumhoz (tudod, ami vízzel érintkezve meggyullad, felrobban, és ugye az ember 70% vízből áll) adnak klórgázt (tudod, a harci gáz, amivel az első viágháborúban ezreket gyilkoltak meg), és a heves mérgező reakció mellékterméke lesz a só. Csak ezt mind elhallgatják, különben senki nem venné meg.

Manyecska 2015.09.25. 11:12:41

@Hóhér az utolsó barátod: akkor vegyél mexikói csilis PORT../Knorr, stb./ lehet kapni! veszel hozzá babkonzervet, darált húst, kukoricát stb..tök jó szokott lenni:)!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 11:12:50

@Manyecska: Csak a szájukban, de az is aszott változatban.
@Hóhér az utolsó barátod: Apámat a korai elhalálozástól az mentette meg, hogy (szemben kortársaival) nem tudta meginni a csinált bort. Pontosabban meg tudta inni, de nem állt meg benne, és villámgyorsan távozott. Én többek között a Knorr és Maggi készítményekkel vagyok így. Ízlik az, csak utána legyen valahol egy szabad WC/bokor...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:13:39

@köszönöm a kommentált: Mit nem értesz, ütődött. Küldtem magán üzenetet. Olvasd el a leveleidet!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.25. 11:15:01

@atpijkamo: Hiába kéred a hentest, hogy a kiválasztott húst darálja le, a fele tuti az a cafrang, ami mélyen a daráló belsejében volt.
@köszönöm a kommentált: nekem már 25 éve nincs vérem. rég meg is haltam, csak néha feléledek,.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 11:16:28

@atpijkamo: Nem beszélve arról, hogy a só talán a legtöbb ember halálát valamilyen formában okozó, rendkívül addiktív dihidrogén-monoxiddal akár 38%-os arányban is oldatot képezhet!

FDToth 2015.09.25. 11:17:40

sztem sosem volt benne darált hús, az úgy érdekes lenne.... aki meg ilyeneket eszik, amikor otthon 1 óra alatt megvan a normális, 5-6 alkalomra elég szósz (jó része megy a mélyhűtőbe)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:19:34

@batgirl: Veszel egy zsömlét, odaadod, és kéred, hogy előbb ezt küldje át a darálón, aztán a huzodat.

A nagycsarnokba kell járni, válogathatsz a készségesnél készségesebb hentesek között. A pofátlanabbak középtájon vannak, a körúttól távolabbiakat keresd a szélén. Az én kedvencem a legtávolabbi sarokban van a Dunától elfele. Kezük-lábuk törik, hogy a legszebb húst adhassák.

Jó, tudom, téged ez nem érint.

Manyecska 2015.09.25. 11:20:16

@Kitalátor (másként) gondolkodó: :DDD nem nekik, a konzervekben!!!..? :D De nem rossz a felvetés!:P:D......
Az bizti hogy a natúr joghurt bontatlan állapotban kiválóan hűti a lábujjaim a dagadás ellen ..épp..már ami kilóg a gipszből.szép szilvakék az összes:(

2015.09.25. 11:20:59

@Egysimaegyfordított:
Látszik, hogy sosem voltál egyetemista...

ptspts 2015.09.25. 11:21:21

Nekem vásárlóként az is jó, ha van benne hús, és az is, ha nincs. Majd azt veszem meg, amire az adott pillanatban szükségem van, és ha az épp nem kapható, akkor megoldom máshogy.

Annak viszont nem örülök, hogy egy termék összetevőin néha lényegesen változtatnak anélkül, hogy átneveznék a terméket, mert emiatt minden bevásárlásnál minden megszokott terméket ellenőriznem kéne, hogy nem változott-e meg. És nem is könnyű észben tartani az előző öszetevőlistát, mert egyes különbségek praktikusan csak otthon derülnek ki, és az már bosszantó.

Manyecska 2015.09.25. 11:22:32

@atpijkamo: dehát veszel egy húsdarálót és pikkpakk ledarálod..már nem a hentest. épp most ettem némi túrógombócot azoknak nincs anyjuk vagy mi..:D

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:23:53

Mindennek egyre rosszabb a minősége. Vegyük példának a konzerv gyíkhúst. Negyven éve a katonaságnál simán megettük, most meg rá se tudok nézni. Boááá...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:25:31

@Manyecska: Áh, már jó rég darálónk sincs. A nyersanyag rántotthús formájában jön, abból konyhatündérkedek.

2015.09.25. 11:30:45

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Egyszer egy félig bolond csóka, aki valami szekta által fenntartott otthonból szökött meg és csapódott épp hozzánk, elkezdte magyarázni, hogy neki az életmód tanácsadója aut mondta, hogy csak az XY biofarmról vett disznóhűst egye, mert máshol az van, hogy a disznók még ha nem is látják, hogyan ölik meg a társukat, de az eltűnésből sejtik mi történik, ezért félnek, emiatt aztán vegyi anyagok termelődnek a szervezetükben, ami miatt egészségtelen a húsuk. Azóta gyakori kocsmatéma lett nálunk annak kisakkozása, vajon abban a biofarmban hogyan intézik, hogy a disznók ne lássák a többi disznó eltűnését, rengeteg abszurd ötlet született, de eddig mindegyikről bizonyítottuk, hogy nem jó.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:39:23

@nagybalfasz: 1. szedálják őket, és semmiről nem tudnak.

2. Megnyúzzák az állatot, és egy önkéntest varrnak a bőrébe, és visszaküldik a többi közé.

3. Csak a combját vágják le, és lábprotézissel visszaküldik azzal, hogy elütötte egy autó.

4. Egy tehetséges színész eljátssza a szerepet.

5. Tömegpszichózis, egy mentalista azt szuggerálja nekik, hogy az illető malac sose létezett.

6. Az egész családot egyszrre nyírják ki.

7. Betesznek egy kitömöttet, ami alszik.

8. Egy eleféntot addig veretnek a KGB-bel, amíg azt nem mondja, hogy disznó vagyok, disznó vagyok.

Hirtelen ennyi.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 11:40:53

@köszönöm a kommentált: :)) Akkor előfelvételis katonaként 11 hónap egyetemre kellene járni. Eggyik kutya, másik eb.

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 11:42:52

@nagybalfasz: vam benne valami. Milyen teoriak szulettek? :D Amugy eleg, ha nem latja.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.25. 11:49:43

Nagyon sajnálom a szószt. Kedves poszter miért hiszi még azt, hogy a cégek érte vannak? Sose' voltak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 11:57:03

@Manyecska: 40 fölött nem érdemes félrelépni, azt mondják.
@atpijkamo: @köszönöm a kommentált: Nekem a disznóhús-konzerv volt a kedvencem. Senki nem ette meg (ha túl közel ért a rejtett erőforrás purdéhorda a Csepelhez, azzal dobáltuk őket), de én gyűjtöttem. Aztán amikor egy hadgyakorlaton a mi kajánkat egy másik megyébe küldték, nagyon jól jött, ugyanis két végén felbontva, dobozból kitolva nyárson sütve határozottan kellemes íze lett. El is fogyott vagy 20 kiló...
A bácskai- és a hurka-konzervet én sem bírtam megenni, sehogy.

Manyecska 2015.09.25. 11:57:28

@nagybalfasz: krisna..óhh párom szokott mesélni milyen szekták vannak nem is gondolnád :D..

Manyecska 2015.09.25. 11:59:55

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Alatta sem igen.:D Már annyian elsütötték ezt a poént /miben sántikálsz, stb./ hogy sikongató lábrázást kapok, amúgy nyugtatóval alszom mer időnként lábammal együtt tépném le a gipszt olyan mintha macskakőbe léptem volna:DD

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 12:05:46

@Manyecska: párom intézi a főzést, én elakadtam a konzerv melegítésnél. Na jó, szalonnás rántotta még megy... :)
Sajnos ezek a porok is egyre szarabbak. Sajnos mindig csak utólag derül ki, hogy már megint változott. :(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:10:53

@Manyecska: Azt olvastam, hogy macskanőbe...
@Hóhér az utolsó barátod: A kérdés az, hogy mi lett Dr. Oetkerrel a halála után. Hamvasztották?

sarostehen 2015.09.25. 12:13:32

mi olyan nehéz azon, hogy amikor megveszed a konzervet, veszel mellé daráthúst? Lepirítod, ráöntöd ezt a szart, és boldogan eheted.

Mellesleg 1000X jobban jársz ha veszel darált húst, friss alapanyagokat, megcsinálod magadnak, és adagonként lefagyasztod. Mire a tészta megfő fel tudod melegíteni a házi szósz, mindenféle adalék nélkül.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:14:58

@atpijkamo: A nyulak túl gyorsak voltak nekünk, aknavetősöknek. Meg büdösek... Meg már hogy nézett volna ki, ha valamelyik leendő évfolyamtársunkat akarjuk megnyársalni...

Manyecska 2015.09.25. 12:27:41

@Kitalátor (másként) gondolkodó: göndörcica.ja az én vagyok. @Hóhér az utolsó barátod: a knorros tényleg fincsi a másikból viszont télleg kettő kell!! Röhej.

CID 2015.09.25. 12:29:58

Megjegyzem, a Bolognai Spagettit egyedül az olaszok nem ismerik. Legalábbis, így ebben a formájában, és néven :D

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.09.25. 12:34:10

@Manyecska: nem az a baj, hogy több kell, az íze szörnyű. És még abban sem lehetsz biztos, hogy melyik a rosszabb. Volt, hogy a Maggitól lett szinte ehetetlen, volt, hogy a knorrtól.
(És egyértelműen a portól lett olyan)

A másik kedvencem a fokhagyma. Mostanában alig lehet még a magyarként árult fokhagymából is olyat találni, aminek fokhagyma íze is van. :(

Manyecska 2015.09.25. 12:34:55

@nagybalfasz: ez OFF de a páárom egyszer a vitaestjén összeeresztett egy /két/ krisnást a bahai vallás képviselőjével IS /, sajnos videó nem készült:)..

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 12:36:03

@Kitalátor (másként) gondolkodó: :))

Volt aknavetésből vizsga. Asszondja, kötözzem fel a robbanószer zacskót a gránátra. Aztán asszondta, hogy fölrobbantam. Vagy háromszor robbantam fel összesen. Azért átengedtek, mert más opció nem volt.

A páncéltörő rakétások egy éven át minden nap órákat gyakoroltak a levegőtlen szimulátor kocsiban, mert persze a szimuátor is terepjáró kellett legyen. Aztán éleslövészeten a százados lőtt, nehogy mellé menjen.

Manyecska 2015.09.25. 12:37:15

@Hóhér az utolsó barátod: Tényleg??:O én nem porzok soha de ez általában ízlik.monnyuk imád fűszerezni lehet a por sem kéne:))!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 12:38:15

@CID: A franciák sem ismerik a francnyavaját (szifilisz) ilyen néven, angol kórnak nevezik. Így az angolok sem ismerik, csak úgy, hogy francia kór.

Alhazred 2015.09.25. 12:38:58

aki ilyet használ bolognaihoz, az sikeres ember nem lehet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 12:42:18

@atpijkamo: A 82 mm-esnél nem kellett kötözni, csak rápattintani a gyűrűt. Nálunk is volt olyan, hogy a lövészetet vezető tisztjelölt a parancsnoki fedezék koordinátáiból számolta a cél helyett a lőadatokat, csak sajnos Barta főtörzs egy pillanatra kijózanodott, és észrevette, hogy ezzel majd' a teljes tábornoki kar megújult volna...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 12:47:49

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Az csak csúzli. A 120 mm az aknavető.

Az oroszok kitalálták, hogy a KGST fegyverek űrmérete legyen 1mm-rel nagyobb a nátóénál, így azok nem tudják használni a mi lőszerünket, de mi tudjuk az övéket.

Ha nem láttam volna az állapotokat saját szememmel, egy szavadat se hinném.

A századosunk annyira barom volt, hogy fogdára ítélték. Persze Pestre kellett szállítani, vicces lett volna helyben.

CID 2015.09.25. 12:55:44

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Hülye lennék, nem a helyi specialitásokat fogyasztani. Oregánót pl. egy elvetemült talján semrak a húsos raguba, itt meg telibasszák, arról nemmis beszélek, hogy leginkább szélesmetéltel tálalják,, , és ugye nem trapistával.

@atpijkamo: Értem papi...

Igi1.0 2015.09.25. 12:58:06

Régen volt benne sok darált hús. Igaz, lehetett volna benne több, de így se lehetett rá panaszkodni.

Egyet kóstoltam meg, kíváncsiságból.

Egyébként házi paradicsommártásból/léből, saját fűszerekkel, ugyanolyan árban tudsz főzni, mert ez lényegében akkor csak egy paradicsomlé, amiben van némi fűszerféle.

Igi1.0 2015.09.25. 13:00:26

@Hóhér az utolsó barátod: a magyarként árult fokhagyma az kínai, akárhol veszed, mind egy keredkedelem hozza be az országban, és ossza el

Ha van magyar fokhagyma, azt kiviszik

Na meg mostanra a magyar fokhagyma is úgy felhígult, hogy alig emlékeztet arra, hogy régen még inni is kellett rá, olyan erős volt, most meg simán elnyammogod a méz mellé

Igi1.0 2015.09.25. 13:03:28

@sarostehen: elvileg AZ MEGVAN, HOGY EHHEZ A TERMÉKHEZ NEM KELL DARÁLT HÚST VENNED!?

Tudod, ha paradicsomkonzervet akarok venni, veszek azt.

HA MEG ELŐRE ELKÉSZÍTETT KAJÁT AKARSZ VENNi, AKKOR EZT AZÉRT VESZED

Mert akkor ez a termék hazudik ugyebár, ha még darált húst kell neked bele venned, NEM EZÉRT TALÁLTA FEL A TERMÉKET A KNORR ugyebár.

IGAZA VAN A POSZTERNAK.

Nem az antiochiai szent kézigránát 2015.09.25. 13:05:19

Vajon a homárból mikor adnak ki szarposzt és Hildamentes verziót? ( Hilda, te meg szarjál sünt)

Igi1.0 2015.09.25. 13:06:52

Ja, kedves knorr levelezős csóka, bunkó is voltál

Ha TISZTELT-el szólítod meg a másikat, akkor ne úgy köszönjél már el, hogy ÜDV, te gyökér.

Hanem ÜDVÖZLETTEL, már ne is haragudjál, bunkókám.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 13:15:02

a posztolónak javasolnám még az instant palacsintapor beszerzését is!
ahhoz csak tejet meg tojást kell adni, összekeverni és kész is van a palacsintatészta.

Igi1.0 2015.09.25. 13:15:56

NAGYON MEG FOGJUK VERNI A KNORRT, mit képzelnek ezek is b

ha nem teccik, le lehet lépni az országból, ha nincs darált húsra pénzed, kopjá le a termékeddel a rákba innen

tésztaszószt meg veszek magamnak paradicsomlét 200 forintért

Igi1.0 2015.09.25. 13:17:25

@Józsi, a migráns köcsög: tojáspor is van a palacsintaporba

Inkább vizet/szódát kéne adnod hozzá ugye, merhogy por állagú, amiből nem lesz egyből palacsintalé XD

ennyire nem értetek a főzéshez b

CID 2015.09.25. 13:18:55

@Igi1.0: elfogyott a kanás borod? Mi ez, hogy meg fogjuk verni, hatökör vagy? ? Az hát :D

Igi1.0 2015.09.25. 13:24:40

@CID: há odaírja, hogy tisztelettel elköszönni meg azt írja, hogy üdv.

k.anyját tegezze a gyökér, azt se tudja eldönteni, hogy miva

amúgy kannás bort is megfőzheted bolognai spagettinek :)

Igi1.0 2015.09.25. 13:30:38

@Józsi, a migráns köcsög: nnem árulom ám el a titkomat, mer utána mindenki engem fog utánozni

nincs ám ennek sok értelme, ennek a tésztaszósznak

veszek paradicsomkonzervet / paradicsomlét, oszt megvagyok

köszönöm a kommentált 2015.09.25. 13:32:43

@CID: következésképpen az õsmagyarok (mag népe) készítik a legjobban.:) Nembaj az, csak tárkonytúlcsordulás ne legyen. Ez a helyi szemlélet már a gazdálkodóéletmódod elõfutárának tûnik nekem.
@Józsi, a migráns köcsög: komolyan van ilyen? Mi van benne, liszt, meg hõkezelt angyali szeretet?
@Nem az antiochiai szent kézigránát: örülj, hogy van kaja! Külömbe jogos a kérdés, akárki is légy.(nem kell zümmögnöd)
@atpijkamo: a szomszéd kelése mindig zöldebb. Meg illatosabb, ízesebb. Régen nem értették, miért veszik át a börtönlakók egymás nyavajáit (asztán megszületet a lékkondi). Biztos csak szomatizáltak..
@Manyecska: attól még elregélheted amit tudsz.

CID 2015.09.25. 13:33:22

@Józsi, a migráns köcsög: Fenéket szed. Semmi baja csak valakinek meg kellene daszni,, de ilyen bátor embert még nem láttunk, még a 230 volt is elkerülő manőverbe kezd, ha közeli kapcsolatba kerül vele.

Nem az antiochiai szent kézigránát 2015.09.25. 13:33:44

Ugyan már Hilda. Ne a kommenteket töröld mert szar posztot raksz ki, hanem inkább szűrd jobban az inputot

Igi1.0 2015.09.25. 13:36:52

@köszönöm a kommentált: elvileg tényleg van palacsintapor, de ne áruld el neki :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 13:39:27

@köszönöm a kommentált: www.argep.hu/trend/PALA/Palacsintapor.html

@CID: ezek itt fent elég jó fogyatékostriumvirátust alkotnak, szerintem inkább baszogathatnák egymást homár helyett, mindenki jobban járna.
meg hildának se kéne reszkető kézzel nyomkodnia a a moderálógombját.

További magyar hang 2015.09.25. 13:45:36

Sokkal életszerűbb így. Az ilyen benne-van-a-hús-is termékek felé sokkal kisebb a bizalmam.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 13:54:26

@Igi1.0: Nem is igaz! Az én munkahelyemre szokott hozni Ede (nem az az Ede!), a (h)őstermelő, meg körtét is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.25. 13:56:43

@atpijkamo: Akkor azt vidd el egyedül fogadásból kilométerre, mint Báthori Gabi a 82 mm-est!

sarostehen 2015.09.25. 14:05:39

@Igi1.0: Ha nincs benne hús, akkor kell venni.
Tudod rá szokták írni, hogy még mi kell hozzá.

CID 2015.09.25. 14:22:39

@köszönöm a kommentált: Ezzel az ősmagyarral nagyon mellélőttél, a többi meglátásod viszont részben igaz, utálom a multikultit.

@Józsi, a migráns köcsög: Baszogatják ezek egymást, mivel baszni nem tudnak :D

Vadászbaszó nyúl 2015.09.25. 14:24:52

Vegetáriánus bolognai. Problem?

Manyecska 2015.09.25. 14:27:15

@köszönöm a kommentált: mostan nem tudok itt hereverézni stb. mer leszámfejtettem egy egész cég havi fizetését még hatása alatt vagyok :D

juhaszvik 2015.09.25. 14:38:37

Valójában én vagyok az igazi áldozata ennek az egész történetnek. Ugyanis nekem egyszer valaki azt mondta (nem emlékszem ki, ha rájövök vége van), hogy ezekben nincs hús. Na már most eddig úgy éltem le az életem, hogy nem vettem meg ezeket a vackokat, mert minek. Erre kiderül, hogy passzolt volna az én egészségtelen étrendembe.
A lényeg: öt percenként elteszek valakit láb alól, amíg nem adja fel magát a hazug csirkefogó, aki engem átvert.

Gyerünk. Várok.

Na, hol vagy?

amindenes.blog.hu 2015.09.25. 15:30:46

Beveze(itt elfelejtette hogy írják)-tésével, ....

Igi1.0 2015.09.25. 15:35:19

@sarostehen: @juhaszvik: VOLT BENNE DARÁLT HÚS NEM IS KEVÉS

Eccer ettem, kíváncsiságból nem volt rossz

Semmit nem ellett hozzá tenni

De ez egy szósz, paradicsomkonzerv lényegében

A paradicsomkonzerv is szósz ugye mert az már fózött

A lé az nem mert azt passzírozzák

Tehát a termék lényegében FELESLEGES

Igi1.0 2015.09.25. 15:38:50

Hogy van benne olaszfűszerkeverék attól még az paradicsomkonzerv, amit vehetsz 120 ft-ért is kb, egy ilyen kijön kb 3 db nagyból, akkor is olcsóbb, csak hát ugye üveg + fűszerkeverék

Ez új termék elvileg, vagyis van másik, amivel a poszter keveri?

Melleimet teszem rá, hogy volt benne darált hús, olyat ettem

sarostehen 2015.09.25. 15:40:58

@Igi1.0: Baszod.. olvasni tudsz?? Oda van írva, hogy a húst megpirítani, és ráönteni a szószt.
Ki nem szarja le , hogy mi volt a múlt héten...

Elég egyértelmű, hogy a húst külön kell megvenni már hozzá.

Igi1.0 2015.09.25. 15:45:33

Helyesebben sűrített paradicsomra céloztam

Szal van

Bolognai alappor kell hús mert mártás
Bolognai spagetti nem kell hús elvileg mert készétel
Meg ez a tésztaszósz amibe kell hús mert mártás

Igi1.0 2015.09.25. 15:49:48

Problem solved

Ja az igazi bolognai paradicsomléből van ám

Aki porost vesz legyen inkább öngyilkos

Igi1.0 2015.09.25. 15:50:58

Jó étvágyat

300 g durvára darált zsíros marhahús
150 g szalonna
50 g sárgarépa
50 g zellerszár
50 g vöröshagyma
300 g paradicsompüré, vagy hámozott paradicsom
1/2 pohár száraz fehérbor
1/2 pohár zsíros tehéntej
alaplé
3 evőkanál olívaolaj vagy 50 g vaj

bors
1/2 pohár zsíros tejszín

Egy vastag falú és aljú vas vagy kerámiadeényben felolvasztom a felkockákott szalonnát, a kisült töpörtyűket kiveszem és finomra aprítom. Az olajat, vagy a vajat hozzákeverem, átforgatom rajta a finomra aprított zöldségeket, hozzáadom a darált húst, alaposan elkeverem. Meglocsolom a borral, és addig keverem közepes lángon, amíg a bor elpárolog. Ráöntöm a paradicsomot és fedő alatt alacsony lángon két órát rotyogtatom. Ha muszáj, mert elfő a leve, azt alaplével helyettesítem. A két óra végén öntöm hozzá a tejet. Sózom, borsozom. A tejszínt akkor adom hozzá, ha nem friss, hanem száraz tésztát főzök ki hozzá. Kizárólag tagliatelléhez.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 15:59:00

@Igi1.0: "Egy vastag falú és aljú vas"

Szóismétlés. Helyesen:
"Egy tag falú és aljú vas"
vagy
"Egy vastag falú és aljú"

Igi1.0 2015.09.25. 16:00:01

@atpijkamo: táfelspicchez forduljál ezügybe :)

gabors 2015.09.25. 16:11:56

de jo hetvegi poszt megint ....

miert is panaszkodik a posztolo ??? benne van az alkotmanyban hogy knorr hogy csinaljon martast ???

le van irva mi van benne vagy veszed es eszed vagy nem ...

kulonben is igy vegak is vehetik

Mészáros Laci 2015.09.25. 16:44:11

Én speciel örülök ennek merthogy vegetáriánus vagyok, és köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.

CID 2015.09.25. 16:46:16

@Igi1.0: Ez majdnem jó, de a tejet még nem mertem kipróbálni:)

Tomasz_a_gozmozdony 2015.09.25. 16:50:16

Nemtudom de nekem kurvara nem remlik hogy valaha is lett volna benne daralt hus. Hutes nelkul biztos cukin kimaszna a flakonbol...

Agysebész migráns 2015.09.25. 17:24:45

"Eddig megvettem a mártást, beleraktam egy edénybe és kész volt a Bolognai."

Tényleg vannak, akik esznek ilyet? .D

Advanced Flight 2015.09.25. 17:46:49

@nagybalfasz: négy láb jó, két láb rossz :-)

Advanced Flight 2015.09.25. 17:48:36

Ne sajnáljátok, hogy kivették, eddig is macska volt benne :-)

Aureliano Buendía 2015.09.25. 17:52:05

majd elolvasom a kommenteket, de szerintem soha nem is volt benne hús.

De mit mond a konyhatudományokban is jeleskedő szakértői gárda? Addig nem szeretnék állást foglalni a kérdésben, míg ők nem nyilatkoznak ki. Számomra az a zsinórmérték.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:00:02

@Martinicske: meg a faszé' nem lehet darált húst venni? Biztos egyszerűbb, gyorsabb posztot írni, mit lesétálni a henteshez/bótba.

Gondolom, a posztoló most csalódott a márkában, megrendült a bizalma, pedig eddig nagy felhasználójuk volt, havonta elköltött vagy 1000 forintot.

Azt hiszem, az Unilever központjába ma délután félárbócra eresztik a zászlót.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:04:08

@Hóhér az utolsó barátod: én kavicsot és fakérget eszem, abban még lehet bízni. Kivéve a gyöngykavics, ami a sétányokon vannak, azt szerintem hígítják.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:05:35

@atpijkamo: ha nem vigyázol, halálra fingod a környezeted.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:08:53

@atpijkamo: vagy csak már nem szorulsz rá, mint anno a katonaságnál. Gyanítom, hogy jobban élsz, mint akkor.
És a mai fiatalok sem eszik meg épp azért, mert már jobban élnek.

Ha ide tudnál varázsolni egy embert az ostrom idejéről ('45), állítaná, hogy a lóhúson kívül soha nem evett ennél finomabbat.

Tempora mutantur, et nos mutamor in illis.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:14:17

@Józsi, a migráns köcsög: ugyan hagyd, ez még az instant vízhez is hülye.

Aureliano Buendía 2015.09.25. 18:17:36

Érdeklődni szeretnék, miért került ki a Bolognai mártásukból a darált hús?

A szerb határon emelt kerítéssel megcsappant az illegális határátlépők száma.

Lehet, hogy van összefüggés?:D

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 18:17:49

@Agysebész migráns: döbbenet valóba. meg ááálítólag van aki megeszi a nem bio zőccséget is. :O :O

@Aureliano Buendía: egyre inkább belátom, hogy szükség van ezekre is a miheztartás végett.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 18:21:09

@Aureliano Buendía: Uhm... pont erre próbáltam rámutatni. :))

naezmilegyen 2015.09.25. 18:49:23

ÉN bármennyiért megvenném, ha újra lehetne kapni! Imádtam, de már fanatikusan. Volt, hogy megvettem és magában megettem minden nélkül. :) Eredeti bolognaihoz kb. semmi köze nem volt, de nagyon finom volt...
Szomorú... és én is írtam nekik ez ügyben még régebben.

kajmakám 2015.09.25. 19:32:05

Ki az a gyökér aki egy fostos bolgnait nem kepes megcsinálni?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 19:53:08

@kajmakám: Jelentkezem.

Ezenkívül a szakácskönyvben található kaják 99%-át nem tudom megcsinálni. Ez van. Nem vagyok rá büszke.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 20:01:05

@atpijkamo: pontosítok: nem akarod megcsinálni.

Igi1.0 2015.09.25. 20:27:27

@naezmilegyen: ugye hogy finom volt én is aszondom, de senki se hisz nekem már itten :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 20:42:46

@Józsi, a migráns köcsög: Tudok valamit csinálni, amit én rántásnak célzok, de te erre sose jönnél rá.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 21:15:12

@atpijkamo: kezdjük az egyszerűkkel: sült csirke!

1. fox egy konyhakész csirkét
2. besózod
3. beteszed egy tepsibe
4. teszel rá két kanál olajat/zsírt
5. öntesz alá két deci vizet
6. bedugod 200 fokon a sütőbe
7. amikor úgy néz ahogy meg szoktad enni akkor kiveszed és beburkolod.

namostan ennek a bonyolult folyamatnak pontosan melyik része nem menne neked?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 21:33:12

@Józsi, a migráns köcsög: Sütőt grillre állítom, sütőpapírra elrendezek két doboz panírozott halrudacskát, 9 perc az egyik oldalán, megfordítom mindet, még 7 perc, és kész. Citromot kell rácsöpögtetni.

Black Beam 2015.09.25. 22:42:27

@atpijkamo: a világ legegyszerűbb étele! 5-10 perc alatt oda dobod aztán elfődögél. Semmi tudomány, vagy ügyesség nem kell hozzá.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:47:32

@Black Beam: Elég a combját vagy a mellét sütni, úgyis csak azt eszem.

Black Hole 2015.09.25. 22:51:56

@atpijkamo: a bolognainak? Elég fura változatát ismered :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 22:53:09

@atpijkamo: panírozott halrudacska? több mint kétezer évvel krisztus után, a civilizációnk abszolút csúcsán te panírozott halrudacskát eszel? kár beléd az étel :(

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:53:24

@Black Hole: Ja! Asznemtom mibőlvan. Ettem amíg volt hús a konzergben. NEm is látszik a sok paradicsomtól, hogy mi van benne.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:54:42

@Józsi, a migráns köcsög: Te milyen halat ennél 2000 kilométerre bármilyen tengertől?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 22:58:15

@Józsi, a migráns köcsög: Iszapízű zsírosat? A kulináris élvezetek csúcs pontya.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 23:00:09

@atpijkamo: nem látom be mitől lenne egy pisztráng iszapízű vagy zsíros. ellenbe hal, friss és helyi. namostakkor?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 23:01:42

@Józsi, a migráns köcsög: Rámnéz és elszaladok. Halat, nyers húst kézzel meg nem fogok. Panírozva is csak akkor, ha meg van fagyasztva.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.25. 23:04:36

@atpijkamo: húzzál gumikesztyűt, a fejét meg csapd le egy macsétével akkor nem néz tovább sehova :D

kajmakám 2015.09.25. 23:30:36

@atpijkamo:
ertem en, nem akartam offenziv lenni, csak ez nekem olyan egyszeru dolog, en pl focizni nem tudok

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.25. 23:33:14

@kajmakám: Semmi gond, buta voltál nem offenzív. Focizni én se tudok, nézni meg még jobban utálom.

Black Hole 2015.09.26. 00:00:29

@atpijkamo: én szeretek főzni, viszont az ilyen kész és félkész kajákat nagyon utálom. Inkább egy paprikás krumpli, mint egy ilyen konzerv akármi.

Black Hole 2015.09.26. 00:01:38

@Józsi, a migráns köcsög: ki köll szívni a szemét, akkor se bámul :)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.26. 00:13:50

@Black Hole: Mint ahogy @kajmakám: rámutatott, különbözőek vagyunk.

Én próbálom a konzervkajából a legjobbat (legkevésbé rosszat) váalsztani, amikor rékényszerülök,

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.26. 00:18:57

@atpijkamo: válassz a teveszar, a lószar és a tehénszar közül. a legkevésbé rosszat fogyaszd el, jó étvágyat hozzá.

@Black Hole: én a lecsapás híve vagyok, onnan már nincs visszaút.

Black Hole 2015.09.26. 00:59:00

@atpijkamo: persze, nem foglak megkeresni és kiirtani, de én inkább zsíroskenyeret eszek mint egy ilyet, de azt is csak akkor, ha én csináltam a zsírt.

Black Hole 2015.09.26. 01:02:03

@Józsi, a migráns köcsög: jóóó, nem bánom! De az, hogy vizet öntesz a sültcsirke alá, az nagyon szíven ütött! Ezt nem vártam tőled :'(

CID 2015.09.26. 07:26:17

@Black Hole: Na meg, egy kis borsot is szórhatna rá, pláne, ha a tuskóban veszi a szárnyast, hogy valamicske íze legyen :)

CID 2015.09.26. 07:31:33

@atpijkamo: mirelit hekk. Beáztadod fokhagymás tejbe, sózod, panírozod ( én jobban szeretem a paprikás lisztet ), majd megsütöd :D

lionking 2015.09.26. 09:44:15

mocskos hazug faszfejek a Knorrnál
pont olyan ez mint az 1,85 literes Cola és társai

penumbra1984 2015.09.26. 10:15:15

Az, hogy hús nincs benne az egy dolog, de olvassátok el pár üveges bolognai szósznak hazudott valaminek a címkéjét, tele vannak SÁRGARÉPÁVAL. Kockára vágott sárgarépával. A bolognaiba egyáltalán nem kell sárgarépa... viszont gondolom jól pótolja a drágább paradicsompürét térfogatilag. Egyszer vettem ilyen üveges szart véletlenül, ohne konzerválószer, hú de finom meg egészséges lesz, erre olyan volt mint egy elbaszott bébiétel. Mondjuk házilag összedobni egy bolognai szószt nem sokkal melósabb mint kinyitni egy üveg ilyen alibi szart, de hát ami időt ott megspórolunk, azt lehet ilyen panaszkodásra fordítani a gyártónál...

CID 2015.09.26. 10:59:04

@penumbra1984: olvass el eredeti receptet a sárgarépát illetően, mielőtt marhaságokat írsz...

penumbra1984 2015.09.26. 11:16:31

@CID: Hm, igazad van, 1 kiló összevagdalt marhahúsra tesznek bele 2 szálat. Az üvegben levő 10 deka hús mellett volt ugyanennyi...

www.telegraph.co.uk/food-and-drink/recipes/spaghetti-bolognese-italian-chefs-show-world-the-correct-way/

Ráérek 2015.09.26. 11:18:41

@CID: Ez MARHASÁG!

A milánóit nem ismerik! Na _az_ a tipikus magyar menzakaja "találmány".

A bolognai abszolút klasszikus olasz kaja.

Ráérek 2015.09.26. 11:20:36

@penumbra1984: Te sem vagy egy nagy gasztroszakértő...

A bolognaiban VAN sárgarépa, és szárzeller is.

Eleve a SOFRITTO-val kell indítani a receptet, ami apróra vágott hagyma-fokhagyma-szárzeller és sárgarépa, összedinsztelve.

Mars vissza a kuktatanfolyamra! :-D

élhetetlen 2015.09.26. 11:20:42

@atpijkamo: Én megértelek. „kézzel meg nem fogok”. Nem ennyire durva az esetem, én a halhoz is hozzányúlok, de csak, ha nincs rajta a bőre. Volt már olyan, hogy az álnok eladó nem volt hajlandó megnyúzni (busával is, lazaccal is), mert hosszú volt a sor, ez is megoldható. Villára szúrva mostam meg, aztán betettem a serpenyőbe bőrrel lefele, majd egy perc múlva meg lehetett hámozni, anélkül, hogy hozzányúltam volna a bőrhöz. Egyébként, ha friss, vagy fagyasztott halfilét veszel, (csak azért, mert ott még látszik, hogy halból van), azt is be lehet panírozni két villával. Én eddig jutottam, de az tény, hogy aki a konyhámba egy halfejet behozna, annak annyi lenne.

Ráérek 2015.09.26. 11:24:03

@penumbra1984: Csak hogy ne maradj tudatlan... :)

winedharma.com/it/dharmag/aprile-2012/ragu-alla-bolognese-la-ricetta-originale

Ingredienti per fare il ragù alla bolognese

500 gr. di carne di manzo macinato
500 gr. di carne suino macinato
1 cipolla gialla
!!! 1 carota !!!
1 gambo di sedano
300 ml di passata di pomodoro
25 gr. burro
4 cucchiai di olio di oliva
1 foglia di alloro per aromatizzare (opzionale)
½ bicchiere di latte
½ bicchiere di vino bianco secco
½ bicchiere di brodo di carne
Sale e pepe quanto basta

Ráérek 2015.09.26. 11:25:49

@Aureliano Buendía: Ebből a klasszikus verzió... :-D

"Kóbor macskákat veszek: 400ft/darab
Ugyanitt házi kolbász kapható 700ft/kiló"

Black Hole 2015.09.26. 11:31:11

@CID: alap az, hogy a sütnivaló csirke ne legyen több másfél kilónál, legyen kicsit zsíros, és ne a szemét minőség! Akkor csak só és olaj kell rá! Én úgy csinálom, hogy a tiszta csirkét a mellénél végig vágom, de a háta egyben marad. Így szépen ki lehet teríteni a kis, természetesen a bőrös fele van felül, de olyan szép lapos, sózom pár órával sütés előtt, aztán bekenem olajjal, és 200 fokon egy óra, de légkeverősben csak 180 fok. Fél óra múlva kiveszem, és ami kisült belőle, azt vissza locsolom rá. 20 perc múlva megint locsolom, aztán hamarosan kész is. Ja, olyan tepsiben sütöm, amiben van rács. Mindenki nyunnyog, hogy nem teszek rá semmi fűszert, biztos ízetlen, de az összes ismerős ilyet akar nálunk zabálni, és ha hosszabb ideig itt van valaki, akkor mindig az van, hogy olyan lapított csirkét lehet-e?

élhetetlen 2015.09.26. 11:32:57

Nekem a Knorral más bajom van. Területenként gyártanak, és megpukkadok attól, hogy Magyarországon zöldségleveseket lehet kapni, amit meg is tudok főzni. Valamikor régen belebotlottam Barcelónában egy homár krémleves porba, nem vagyok egy zacskós leves rajongó, de az nagyon bejött. Most akkor jutok hozzá, ha valamelyik ismerősömet rajtakapom, hogy oda készül, és rá is tudom venni, hogy járjon utána. Súlya nincs, hosszan eláll, nem értem, miért nem viszik olyan helyekre, ahol ez nem gyártható. (Ráadásul az Knorr internetes lapján sincs fenn). Na mindegy, most éppen megint nincs már vagy két éve.

Black Hole 2015.09.26. 11:34:45

@Black Hole: kurva billentyűzet néha megtréfált, hogy rohaggyon meg!

CID 2015.09.26. 11:52:45

@penumbra1984: Na ugye, mellékesen megjegyzem, hogy lehet tagliatelléből, spagettit csinálni :D Két orája vettem a piacon ( a csontlevesbe ) 3 méretes répát, hat ilyen üvegbe nem férnének bele. Egyébként tényleg érdemes kipróbálni a fennti receptet, isteni finom, s lazán lehet bebaszarintani a mélyhűtőbe.
@Black Hole: Igen, ehhez viszont nem neyloncsirke kell, múlt héten kaptam fateromtól egy 1, 5- 2 kg-os növendék kakast, magam kopasztottam és beleztem :D

Black Hole 2015.09.26. 12:02:33

@CID: abból van a legjobb pöri! Meg a jó vén tyúkból! Már aki a tyúkot szereti! Mondjuk egy vörös tyúk mindig jól jön! Az se baj, ha nem túl vén!

CID 2015.09.26. 12:11:32

@Black Hole: Az lesz belőle, miután kész a fater idei pirospaprikája. Vörös tyúkom még sose vót, mondom is az asszonynak, ha legközelebb festi a haját :D

Black Hole 2015.09.26. 12:18:18

@CID: basszus, te veszélyes életet élsz! A kakast le kell fagyasztanod, ha a paprikát meg akarod vele várni! Ez ott lehet veszélyes, hogy ha a nejednek mondod, hogy vöröstyúkra vágysz, lehet agyonver a csontá fagyott kakassal! Légy óvatos!

CID 2015.09.26. 13:23:10

@Black Hole: Azt az 1 hetet kibírja, legalább érlelődött egy kicsit.

Black Hole 2015.09.26. 15:07:02

@CID: ha jót akarsz, akkor ne a hűtőbe tedd, hanem a napra, és cukrosvízzel kend át egy nap kétszer!

2015.09.26. 15:40:19

@köszönöm a kommentált: Az Uncle Ben's ázsiai szószai ...

CID 2015.09.26. 16:01:19

@Black Hole: Szerintem a cukrosvíz nem jó, akkor nem fogják azok a szép zöld legyek meglepni, és az életbe nem mászik bele a lábosba.

Black Hole 2015.09.26. 16:47:32

@CID: akkor nincs más, mint egy macskát levágni, aztán annak a vérével kenegetni! Ha szerencséd van, találsz elütöttet, ha nem túl régi, még az is jó!

CID 2015.09.26. 18:17:58

@Black Hole: Köszönöm a jótanácsot, majd küldök kóstolót!

Black Hole 2015.09.26. 18:23:33

@CID: kösz, de ha már mindenképp költségbe akarod verni magad, inkább pálinkát küldj :-)

CID 2015.09.26. 19:07:22

@Black Hole: Igazán nem vagyok egy írigy ember, de pálinkát azt NEM ;) Nocsak nocsak, fejlet nyugaton nincs röndös pálesz :D

Black Hole 2015.09.26. 19:18:29

@CID: itt más van. De jó barack, vagy szilva pálinkához ritkán jutok hozzá. Itt whiskey-ből van irtózatos választék.

Black Hole 2015.09.26. 19:20:04

@CID: ja, meg ciderből! Ez nagyon fontos!

CID 2015.09.26. 21:03:51

@Black Hole: whiskyt nem annyira szeretem, az a cider, meg nyílvan valami úri huncutság lehet, maradok a sörnél. Viszont, most kellett rájönöm, a gin finom.
@Ráérek: spagettire gondoltam, de látom szakértő vagy;)

Black Hole 2015.09.26. 22:02:30

@CID: whiskey rengeteg fajta van. Skótot én sem annyira szeretem. Az ír az igazi szerintem. A cider meg egyszerűen finom. Szerintem idő kérdése, hogy arrafelé mikor terjed el. Utóbbi időben inkább azt iszom, mint a sört.

amindenes.blog.hu 2015.09.27. 10:52:01

A hús drága, naná hogy kivették.

CID 2015.09.27. 10:56:56

@Black Hole: Hááát, a pián nem fogunk összeveszni :)

Black Hole 2015.09.27. 12:11:08

@CID: akkor ez már csak egy kérdést vet fel! Antialkesz vagy, vagypedig mindent megiszol válogatás nélkül?

CID 2015.09.27. 13:09:05

@Black Hole: Antielkesz azé nem vagyok, viszont jólnevelt, így ha megkínálnak valamivel, nem utasíthatom vissza. Max. nem kérek repetát.

Black Hole 2015.09.27. 13:19:21

@CID: boldog legénykorban volt egy barátom apjának iszonyat rossz bora. Az, ha megkínált, muszáj volt meginni, nehogy sértődés legyen. Szörnyű emlék, na! Azóta tudom, hogy a jólneveltség, rettenetes másnapossággal jár!

Black Hole 2015.09.27. 21:24:42

Biztos frissen vágott disznó, még gőzölgő húsát darálták bele :-)

melaena 2015.09.28. 09:47:16

Nem is az a fura,amikor valakinek 2-3 egyszeru mondat ertelmezese is gondot okoz,hanem az,amikor a hulyeseget olyan magas lorol kezdi el osztani,mintha o szarta volna s spanyol viaszt.
Ugye a tortenet annyi, hogy egy termekbol kikerult a leglenyegesebb osszetevoje szepen csendben.Az erre irt panaszra egy olyan felhaborito sablonvalasz erkezik,ami egy turing-teszten azonnali bukast jelentene.

Ehhez kepest a nagyon okos,nagyon magabiztos agyhalottak mit tudnak reagalni:
- hussal is szar volt (neked nem izlik. ki kerdezte?)
- en megcsinalom termeszetes alapanyagokbol ( en pedig nem tartok otthon mindig friss paradicsomot,daralt hust.ez azert van,hogy amikor nincs otthon semmi es idom sem vasarolni,lekapom a polcrol,mire kesz a teszta,ez is megvan)
- meg meg ezer teljesen irrelevans faszsagot.

Gondolom,ha jonne egy sztori, hogy kenyer helyett sosvizet kapott valaki,akkor az elso tiz bejegyzes arrol szolna, hogy "halisten,en liszterzekeny vagyok,meg amugyis hizlal a kenyer"

shred 2015.09.28. 09:55:27

A Knorr válasz alapján tehát:

a) felmérést végeztek a bolognai alap összetevőivel kapcsolatban,
b) a felmérésben részt vevők többsége nem akart többé húst látni az össztevők között, és ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is eredeti áron vehesse meg azt.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 09:58:08

@batgirl: Gyere, penészessajtos poszt van!

A blogod meg január óta nem früssült!

szsuzsanna 2015.09.29. 10:25:56

@élhetetlen: -hát, ja...
-hozzám sem jöhet be, semmilyen hal "fejestül"...
-sőt, a tányéromra se kerüljön, (se hal, se rákféle, fejestül), ---engem NE NÉZZEN! -a kajám, evés közben...

szsuzsanna 2015.09.29. 10:33:26

@Black Hole: -sajnos, nálam is az ír whiskey (lenne) a nyerő...
-(a jó kis "paraszt" Paddy, -itthon nincs, sajnos, -a többit is nagggyon bírjuk, -sajnos a "zsebünk" csak ritkán)...

szsuzsanna 2015.09.29. 11:04:23

Kedveseim Minden!
-Szerintem, arról szólt, a panasz, hogy a "Knorr", "átb@ssza a vásárlóit...
-Az van, hogy itten, nálunk, "azemberek", úgy tudják, hogy van a bolognai, és van, a milánói szósz, -az egyikbe "jár" hús, a másikba nem ...

szsuzsanna 2015.09.29. 12:31:53

@melaena: -hát ja...
-Attól még, hogy én, az utóbbi években, az sk. eltett paradicsomból "gyártom" a különféle "maszatokat", ...-ESZEMBE SE JUT!, "fikázni" azokat, akik, elvárják, hogy, itthon is lehessen kapni, "konyhakész": -finom, minőségi "szószokat, maszatokat", -sőt pl. sokféle, -"friss, nyers", kifőzendő tésztafélét is, ---stb-stb...
-valószínűleg, kaphatók ilyenek is...
-a Knorr, az csak a "knorr"...-olyan, amilyen...

-szerintem, a mostani "fiatalok?" -nagy része, -többnyire, -"utóbb!..., -mint előbb"-, -úgy "esik ki", a "-mamahotelből-", hogy, a "kisdrága", még egy szendvicset se nagyon tud, egyedül "megalkotni"...-DE, kedves kortársaim, -EZ, NEM AZ Ő HIBÁJA!!!

-viszont, -a mostani "huszon-harmincas", "szerencsések?"-akiknek, viszonylag, "jól fizető?", -ezért, többnyire, 10-12, -sőt több órás "munkanapjuk" van, -szerintem, -elvárhatják, hogy, -(ha egyáltalán még van idejük, erejük "bótba" menni), -a "polcokról" is, össze tudjanak szedni, valami gyorsan elkészíthető "ehetőt"...
-szerintem, nagyon "látogatott" blog lenne, az, -amiben valaki, "összeírná", hogy itthon, miket, és hol, -lehet venni, -milyen "konyhakész" dolgokat érdemes otthon "tartani", -egy GYORSAN elkészíthető finom kajához...
-én, mint gyakorlott banya, már sokszor gondoltam rá, hogy annyi "eccerű" , -alig valamiből, -(akár egy "lángon", főzőfelületen) is, elkészíthető, finom ételt lehetne összeszedni "egy helyre"...-lehet hogy van már ilyen is...
-Túúdom, -ezer féle "gasztroblogger" van. -bocs., -de, sajnos, szerintem, amit a "fiatal ámatőrök" legnagyobb része irkál, -az enyhén szólva, tragikus...

Black Hole 2015.09.29. 14:44:30

@szsuzsanna: fekete Bushmills meg a Jameson's a király szerintem, de tény, hogy a Paddy meg a Power sem rossz, és még lehetne sorolni.

szsuzsanna 2015.09.30. 17:47:30

@Black Hole: -Hát ja...-sőt bizony, -ez így igaz...
-"whiskey-ileg", -a Bushmills "gyárat" (is) meglátogattuk...-(a csoportból, csak mi gondoltuk azt, hogy, a végén vissza kell adni a "kóstolós" (csodaszép) poharat"...)

-bocs., -ettől még viccesebb, amikor egy XII.századi, sörgyártó szerzetesek kápolnáját akartunk megnézni, -Írországban, -ami (persze) egy jelenleg is működő sörgyár területén van...
-Hétvégén: -k. magas vaskerítés, kapu, -semmi kiírás az látogathatóságról, -hát akkor ez ennyi, -gondoltuk, -amikor is, egy "szépdarab" egyenruhás, "minigépfegyveres" alak, elénk lépett, és megkérdezte, miben segíthet...-na, b@szdmeg-, ---eldadogtuk, hogy a "gájd" szerint, -"itten van egy kápolna", -és csak azért "ólálkodunk", -hogy mikor lehetne megnézni, stb...
-erre, Ő! -hát csak tessék, -kaput kinyit, -betessékel, -és elmagyarázza, hogy merre kell menni, -hosszan, -át a (működő!) sörgyár udvarán!, -itt erre, -ott arra, -és, a végén ott lesz a kápolna (nyitva persze)..., -és, közben elmeséli a történetét is, -a kápolnának, szerzeteseknek, sörgyárnak...-ja, és mindez "ingyér" volt...

Black Hole 2015.09.30. 18:00:35

@szsuzsanna: Guinness-gyárban voltatok, vagy Kilkennyben? Amúgy a hasonló dolgok miatt szeretek itt élni, mint amit meséltél. Bushmillsben nem voltam a lepárlóban, csak elmentem egyszer mellette, de utólag megbántam, hogy kihagytam.

szsuzsanna 2015.10.01. 10:40:38

@Black Hole: A Kilkennyben voltunk, de a csapolt! Guines a kedvencünk, -lehetőleg egy rendes ír kocsmában...
-első ír kocsmázás:-két bőrig ázott, csöpögő, kiöntött ürge=mi, bementünk Galway-ben a The Quays-ba (www.galwaycitypubguide.com.) a pultos, megtekintett, majd átadott két nagy törülközőt, és odamutatott a kandalló melletti "rekaméra", hogy üljünk oda, a kandalló persze, igazi! volt, és "tőzegtégla" égett benne...
(ha arra jársz, okvetlenül menj be)
A whiskey-re visszatérve, a Tullamore Dew is nagyon szeretjük, és azt sajnos, itthon is kapni, -de meg se közelíti "azt a fílinget"...
-egy utolsó "kocsmás": Dublinban vasárnap délután, a belvárosban, találtunk végre egy parkolóhelyet, a mini lakóautónknak, ami, ráadásul ingyenes volt, hétfő reggel 8-ig. Eléggé későn értünk vissza, "azuram" már nem akart vezetni, közölte: itt alszunk...-háát...
Reggel időben keltünk, kávézgatni, "azuram" kimutat az ablakon:-mit izgultál, két géppisztolyos őr vigyázott ránk, -mivel a Bank of Ireland ajtaja előtt álltunk...
-Ja, és a kocsmákban, 23 óra nulla-nullakor bezárták a kasszát, -onnantól újabb piát nem adtak, ezért háromnegyedtől, mindenki gyorsan rendelt még, -minket, a turistákat is mindig figyelmeztettek, az ottaniak, vagy a pultos, nehogy pia nélkül maradjunk...-mert nyitva addig voltak, amíg vendégek voltak...
(akkor, 3,60 volt 2 whiskey, vagy 2x2 pint Guines)
-mindenkitől, mélységes elnézést kérek, a "szófosó nyanya"

Black Hole 2015.10.01. 11:47:04

@szsuzsanna: vidám kis ország ez, én mondom! Amúgy nem is tudom, hogy van-e itt kocsma kandalló nélkül? Persze az igazi ír kocsmákra gondolok, nem ilyen belvárosi itató-helyekre. A parkolás meg este 7-től reggelig, és hétvégén ingyen van. Sör tekintetében meg az a helyzet, hogy van szerintem a Guinness-nél jobb, pl a Kilkenny-t is jobban szeretem. A Tullamore meg valóban nagyon ott van. Lazaság szempontjából meg az Írek szerintem túltesznek minden népen. Pl nem tudsz úgy elkésni sehonnan, legyen az kórházi időpont, vagy valami hivatal, hogy akár csak említést is érdemeljen. És egy "sorry"-val nincs az a helyzet, amit nem lehet jóvá tenni.

szsuzsanna 2015.10.01. 13:13:07

-Nekem, akkor, 92-ben az volt a legmegdöbbentőbb, (az internet még alig gyerekcipőben se!), hogy "ezek" olvasnak! -tudták, hol van Magyarország, tudták, hogy mi zajlott le 3 évvel azelőtt, és érdekelte őket, hogy mi a helyzet...
-Azt nagyon gyorsan meg kellett szokni, hogy minimum köszönünk egymásnak, ha, pl. a "világ végén" szembe jön bárki, -(mi itthon is szoktunk)...
-DE, néhány mondatot legalább, beszélgetni is kellett, -pl. egy liter tej megvétele mellett is...
-(bevallom, a "vatenájszdéjtudéj"-től, -egy idő után "ölni tudtam volna", -mivel soha a büdös életben nem áztunk-fáztunk annyit, mint, ama három nyári? hónap alatt...
-"azuram" bevallotta, hogy egyszer, -szokásosan ázottan, -(szerintük az csak "skót köd", -amikor csak "szitál?", -ámde sz@arrá ázol)-...-szóval, a postán "lement a redőny", és azt felelte, hogy, -"nálunk ilyenkor 30 fok van-, -hogy lehet azt kibírni? -szörnyülködte a személyzet...-a TV-ben, -ha néha, délen 24! fok volt nappal, -azt pirossal írták (very hot), -ezen már csak sírva röhögtünk...
-az "egyéni szoc problem", hogy a nyugati, óceán parton, ragaszkodtunk, a parti sétánytól 5 percre levő lakáshoz, -ebből kifolyólag, folyamatosan, villannyal fűtöttünk...
-a csecsemőkre, csak akkor adtak sapkát, ha kisütött a NAP, -amúgy a jeges szél fútta a pár szál pihét a fejükön, -a járóképes, kisebb-nagyobbaknak, -szó szerint! lilára fagyott a pucér lábszáruk, combjuk, --de, nem láttunk egy "taknyos" gyereket se...
-Becsavarogtuk az egész szigetet:- csodálatos, meseszép, -az ezer éves "ebik", -az egyik elvadult udvarában, szedtem egy nagy adag "igazi" petrezselyemzöldet, (a boltokban csak a "fodrost" lehetett kapni), -a "partok", kastélyok, -és minden, -bármikor boldogan visszamennénk...-csak sajnos "anyagilag" már nemigen megy.
-Lazaság: -Galway, -a főutcán, áll egy kocsi, "vészvillogóval", -kétirányú, egy-egy szűk sáv, -tehát, mögötte állnak a kocsik, SEMMi duda!, -mindenki tudja, hogy csak egy percre ugrott be valahova, és jön, -és tényleg...

Intelli 2015.12.03. 01:55:38

Na nem szoktam ilyet írni, de ha ilyen szarokat zabáélsz meg is érdemled...
süti beállítások módosítása