Tékozló Homár

Valamit csinál üzleti gázszolgáltatásánál a Telekom

2015.10.14. 14:04 | Homár Hilda | 108 komment

telekom_logo_2013_svg.png

Hiába indult mindkét fél részéről bizalommal teli együttműködésnek, végül elhúzódó és váratlan fordulatokkal tarkított kalanddá vált B. barárunk és a Telekom energiaszolgáltató részlegének kapcsolata. A fordulatok teljesen érthetetlenek. Miért a váratlan felmondás, és annak állítása, hogy minden üzleti ügyféllel ez a helyzet, ha közben leendő ügyfélként ajánlatot kap az ember??? És összefüggésben van ez vajon azzal, hogy a Telekom  kivonult a lakossági gázszolgáltatásból?  

Kedves Homár,

Elképesztő sztoriba keveredtem, hát gondoltam megosztom veletek.

Pár évvel ezelőtt energia szolgáltatót váltottam, a Telekomra esett a választás mert az online számlázás és fizetés elég hatékonynak tűnt. Kis egyszemélyes vállalkozásom energiaszükségletének biztosítását rájuk bíztam. Nagyon sok jót igértek az előzetes barátkozás során, például azt, hogy internetes felületen lejelenthetem havont a mérőóra állásokat. Az első hónapba kiderült, hogy ígéretükkel és (szerződésünkkkel) ellentétben, csak a gázmérőnél van erre lehetőség az áram így is úgy is általány. Jeleztem nekik, hogy ez nem jófejség, de együtt éltem a kérdéssel pár évig.

A probléma idén kezdődőtt azzal, hogy elkezdtek furcsán magas számlákat küldeni annak ellenére, hogy én rendre lejelentettem az óraállást. Nagy nehezen ezt sikerült korrigálni pár hónap alatt, én türelmes voltam. Ezután hiába próbáltam az óraállást rögzíteni nem tudtam, varázslatos hibaüzenet volt (a kb 40m3 gyanúsan sok fogyasztás egy hónapra, tavasszal). Többször jeleztem az ügyfélszolgálaton a hibát, többször írtam email-t illetve hívtam fel őket, már csak azért is, hogy az aktuális mérőállás rögzítésre kerüljön. Az utolsó pár hónapban már mindig ugyan azt a kedves üzenetet kaptam belépés után, hogy átmenetileg nem üzemel a felület látogassak vissza később. Fél év elteltével sikerül odáig eljutni, hogy telefonban azt mondták a felület működik.

Soha semmilyen választ nem kaptam az email-ekre, csak automatikus választ, hogy megkapták. Soha nem hívtak vissza, de legalább nem is igértek ilyet soha. Végül mivel az IT részleg azt mondta, a mérőállás bejelentés működik, egy videót készítettem, ahogy belépek és látszik a hibaüzenet. Ezt elküldtem az ügyfélszolgálatra, akik megkapták, mert felhívtam őket, és megerősítettek abban, hogy látják, nem működik.

Aztán megkaptam a földgáz szolgáltatásról szóló szerződés felmondását. Természetesen a felmondás jogszerű, adtak nekem elég időt rendezni a helyzetet, a szerződési feltételeket sem sértik meg vele, de felháborodtam azon, hogy fél éve szívattak, majd felmondták a szerződést, úgy hogy még csak nem is egyeztettek. 

Amikor elértem telefonon az ügyfélszolgálatot, közölték, hogy minden ügyfelüknek felmondták a szerződést, nem vagyok kivételes helyzetben. Kár, hogy ez az általuk küldött levélből (semmi indoklás nincs benne) és a weboldalukról sem derült ki, gondoltam. 

Ekkor úgy tűnt, csak a gázszolgáltatást mondták fel, mert amikor később írtam nekik, és jeleztem, hogy akkor az áramot sem kérem, azt írták, hogy nagyon sajnálják. Aztán ránéztem a honlapra, ahol az üzleti ajánlatok között ez szerepel:

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a lakossági földgázszolgáltatásban bekövetkezett változás semmilyen módon nem érinti a Telekom üzleti ügyfélkör részére nyújtott energiaszolgáltatásait.

Egyre érdekesebb lett a sztori. Felhívtam a T-t cégnév nélkül azzal, hogy szeretnék gáz/áram szolgáltatást. Azt mondták, a gázszolgáltatásnak nincs akadalya, az áramból lehet túl keveset fogyasztok. Ezek szerint mégis van gázszolgáltatás.

Abban maradtam az emberrel, hogy írja le nekem egy email-ben, amiről beszéltünk telefonon. Kezd újra érdekes es kalandos lenni... főleg, hogy rákérdeztem, lehet-e weben diktálni gázórát, és a válasz az volt, hogy lehet.

Üdvözlettel,

B

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CID 2015.10.14. 14:48:45

@atpijkamo: Ehhez képest az enigma, kismiska.

McZozo 2015.10.14. 14:52:38

@Pink Petsch: Siman azert kellett a gaz mert ha bajod van a telefonnal akkor legalabb szivhassal gazt :)

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 14:54:29

Ez valóban elképesztő, szinte hihetetlen.

Megragadva ezt a különleges alkalmat, hadd meséljem el, hogy én ma vásároltam egy színes magazint (nem Glamour). Az úgy volt, hogy bementem az újságosbótba, köszöntem, levettem a polcról a stuffot, kifizettem, köszöntem és távoztam. Így, ahogy mondom. Megengedem, akárkivel ez nem történhet, ami azt illeti, velem sem esik meg túl gyakran. Itt jegyzem meg, hogy bár az újságos nem volt túl rokonszenves, az elvárásoknak megfelelt. De azért lehetett volna egy kicsit kedvesebb, mégiscsak vevő voltam, hát nem? De.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 14:55:36

@CID: Ugye? Ha normálisn írna, nem kéne kódfejteni, hogy vajon mit jelent a "mindig ugyan".

Az a baj, hogy aki tud olvasni, az rögtön értelmezi is, és a helyesírási hibák megakasztják. A félanalfabétának nics ilyen problémája, beolvas egy sort, és addig emésztgeti a betűket, míg valami értelmesnek látszó dolog ki nem jön belőle.

CID 2015.10.14. 14:58:23

@McZozo: Nameg, olcsóbban kapta.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 14:59:36

@Rosszindulatú Vászka: Ott hibáztad el, hogy nem zárás előtt egy perccel tévedtál be egy álmos esős délutánon, mikor már felmosott, és követelted, hogy ha már benn van a bal lábad zázás előtt, fél óráig még böngészhessed a címlapokat. Mindezt rendkívül arrogánsan, kioktatva, a VEVŐNEK járó jogokat kiköveteleve. Nem vagy te igazi homáros, eh.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 14:59:57

@CID: @atpijkamo: rosszindulatúak vagytok. Nem lehet minden szemfelszedő, csatornatisztító és biovízdíler egyben bölcsész ill. és vagy nyelvész is. A cédáktól sem városd el a nyelvhejességet verbalizált élethejzetben.

CID 2015.10.14. 15:02:19

@atpijkamo: Hát no, ha pár vessző hiánya miatt, nem tud valaki értelmezni egy pár soros szöveget...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 15:02:42

@Rosszindulatú Vászka: A buta libáktól is agyfaszt kapok, foglalkozástól és kinézettől függetlenül.

Esetleg ilyen kikötözős, szájleragasztós akcióban lehetne gondolkodni...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 15:04:23

@CID: Te figyusz, ha az én kommentemet nem vagy hajlandó helyesen érelmezni, leveszem rólad a kezm.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 15:07:19

@atpijkamo: höhö, de hát előtte is kell vele beszélgetned, míg a tényállást rögzíti a megrendeláshez.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 15:14:44

@neet: majd átnevezik kiállítás és vásárnak. Meg utána házhoz megy a dédihez a rábeszélőember a szerződéssel.

neet 2015.10.14. 15:15:49

A szokásos hülyeségeken túl, h gázt a cipőboltból, stb, nem az van, h az összes gázos cég kimúlt, és állami gáz van már csak? Mintha a tigáz is emiatt szűnt volna meg.

CID 2015.10.14. 15:16:37

@Rosszindulatú Vászka: A cédáktól, kifejezetten elvárom a nyelvhejességet.

@atpijkamo: Oké, oké, meg sem szólalok 10 percig.

2015.10.14. 15:17:16

@atpijkamo: Poszter meg éreccségizetnek nem minősül. Sőt, az általánost se engedtem volna neki elhagyni.

Ne báncsad, ismerem eggyüt lyártunk a Gáspár Győző háromosztályos Általános Iskolába, lyó csávó!

neet 2015.10.14. 15:18:51

@Rosszindulatú Vászka: és az a vicc, h ez nem vicc. 2 szót kicserélnek, és minden megy a régiben. Miért nem lehet úgy meghozni egy ilyen tv-t, hogy benne legyen a kiskapu, más szó, szóhasználat, rokonértelmű, stb kizárása is? Pl mától nem mutogathatsz terméket művházban, csak a tv-ben, stb. Vagy a nemtommilyen felügyelet engedélyével. És a felügyelet nem-meg-ken-he-tő lenne. Álom álom...

2015.10.14. 15:20:47

@atpijkamo: Mit képzelsz, ilyet én nem nézek meg! ( Különben is törölték az oldalt! )

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 15:22:05

@neet: "@Rosszindulatú Vászka: és az a vicc, h ez nem vicc. 2 szót kicserélnek, és minden megy a régiben."

Pontosan.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 15:34:47

@Cicmen: :)) Megeszem a kalapom, ha nem kattintottál.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 15:36:36

@Rosszindulatú Vászka: Irreleváns, tudsz annyira fogalmazni, és ismerlek annyira, hogy nem kell szmájlit kitenned.

Az a vicc szar, amiben nincs egy nagy adag igazság. Az az igazság, amiben nincs egy kacsintás, az meg nem Homárra való.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 15:54:35

@atpijkamo: Karinthy szerint az a vicc az, amin minden érintett fél nevet, ellenben a japók szerint meg a viccben mindíg van kis bölcsesség is. Sztem meg csak pina.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 15:59:12

@Rosszindulatú Vászka: Az a tapasztalatom, hogy a jó vicceken se nevet mindenki. A sztendáposok (és Hofi) sokat dolgoznak azon, hogy a mondandójukon a legtöbben nevessenek.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 16:00:36

@atpijkamo: éppen az általad firtatott okból sok vicc van, ami fáj. Hát így megy ez. Meg vanb, amiben a szellem és az elme derűl, nem a zsigerek. Na azok az igazán jó viccek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.14. 16:16:57

@CID: Egyetlen (hím-)vessző hiánya is teljesen átértelmezheti az emberi viszonylatokat és a valóságértelmezést.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 16:21:08

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Haggyad, hivatkoztam a királynőtnemkell...-re, de nem akarta érteni.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2015.10.14. 16:27:21

" de felháborodtam azon, hogy fél éve szívattak, majd felmondták a szerződést, úgy hogy még csak nem is egyeztettek. "
A leírtak alapján, meg az eddigi T-s tapasztalatok alapján, ennek inkább örülj, hogy egyáltalán felmondták, és megszabadultál tőlük.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 16:28:27

@Kitalátor (másként) gondolkodó: valójában meg nem. Előre megírt műsora volt, melyben nem nagyon lépett ki a szerepéből.

hobbitroll 2015.10.14. 16:33:06

@atpijkamo: értem én, hogy államosíccsák, csak azt nem értem minek? Eredetileg a Magy.Kir.Posta volt ez a tré csoport. Magánosították, mer' úgy bisztos jobb, akkor most visszaállamosíccsák, mer' mégis jobb úgy?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 16:36:47

@hobbitroll: Ez a rezsiharzc lesz a véégső, csaaak összefogni már...

Fityiszék kitalálták, hogy többet tudnak lopni, ha ők aggyák a gázt. Faszomtuggya. A monopól üzletágak állami kézben kell legyenek, és vállalkozók versenyezzenek a minél hatékonyabb működtetésre. Ehelyett odaejtőernyőztetnek egy lejárt szavatosságú pártkatonát, és kifizető helynek használják.

CID 2015.10.14. 16:40:02

@atpijkamo: Igen, valóban, nem AKARTAM érteni;)

hobbitroll 2015.10.14. 16:40:30

@atpijkamo: napasztmek ... a BDSRSTNT, erre nem is gondoltam, m1ek, gyorsan beállok pártkatonának, a szavatosságom már lassan amúgy is lejár :P

CID 2015.10.14. 16:42:36

@atpijkamo: Megérdezem, te élőszóban is szoktál kommunikálni emberekkel?

hobbitroll 2015.10.14. 16:42:46

@atpijkamo: "...addig emésztgeti a betűket, míg valami értelmesnek látszó dolog ki nem jön belőle. "
na, kösz hogy megvilágítottad, eddig nem tudtam hogy lesz a
kecsesen ringó fecskéből recsegve fingó kecske

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 16:45:13

@hobbitroll: Ne tedd! Az ilyen nyílt, becsületes emberek mindig a korupciósbráner rossz végére kerülnek.

Haverommal tinédzserként azt tervezgettük, hogy belépünk az MSZMP-be, és belülről rohasztyuk a rencert. Nem valósítottuk meg persze, de mostani eszemmel le is beszélném magunkat róla, mert vagy a gyomra nem bírja az embernek, vagy bedarálja a rencer.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2015.10.14. 16:46:39

@atpijkamo: A félanalfabétának meg mindegy, mi van odaírva, úgysem értelmezi. Ezért nem gond neki a helyesírás...
Meg mert ő sem tudja, hogyan kell írni, így nem áll neki osztani az észt, és hát valószínű ő is leszarja, így nem zavartatja magát.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 16:59:07

Hamár grammárkodtok, ajánlom figyelmetekbe a nyest.hu sorozatát az új hejesírási szabájzat körüli anomáliákról.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 17:03:22

@CID: Hát jelelésben nem vagyok jó.

Fogalmazni írásban jobban tudok, mert jobban ki tudom választani a megfelelő szavakat. Nem vagyok jó debattőr. Szóban inkább a pontos fogalmazásomat díjazzák.

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 17:04:47

@atpijkamo: illetve folyó beszédben több kellemetlenséged származik az igazmondásból, mint írásban. Ez biztos.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 17:05:29

@Rosszindulatú Vászka: Fasság, egeret szültek a hegyek. Meg merném koczkáztatni, hogy visszalépés.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 17:08:22

@Rosszindulatú Vászka: "Emlékezzen vissza az általános iskolai, illetve a középiskolai nyelvtanóráira! Mire emlékszik a tananyagból? Talán nem tévedünk nagyot, ha azt feltételezzük, hogy erre a kérdésre az általános névmás tagadó alakjával felelt egy hiányos mondatban."

:))

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 17:09:07

@atpijkamo: nem ez a hirig lényege, hanem, hogy szigorúan véve az csak ajánlás, de leginkább nem tekinthető hivatalosnak, mivel nem az Akadémia kiadványa, hanem egy profitrientált külföldi kiadóé. Elég mókás vircsaft.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 17:10:30

@Rosszindulatú Vászka: Nem az a kérdés, hogy kötelező-e, vagy ki írta. Az a kérdés, hogy miért szar.

CID 2015.10.14. 17:19:00

@atpijkamo: mifasz az a jelelés? Na, mind1,, ezek szerint, te egy ilyen lassú beszédű, megfontolt emberke vagy?:D

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 17:20:59

@atpijkamo: mert belföldre készül, azér meg kár erölködni.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 17:21:43

@CID: A legjobb barátom első benyomása rólam az első elemiben az volt, hogy nagyon lassan beszélek.

A jelelés a süketnémák mutogatós beszéde. Most volt valamelyik nyomtatott HVG-ben egy érdekes cikk.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 17:23:46

@Rosszindulatú Vászka: Legjobban az taszít, hogy egyidejűleg megenged több formát. Azt nehezebb negjegyezni, megtanulni, mintha lenne egy követendő szabály. Pár variánst kisebb hibának engedhet meg, de ne legyen több egyenrangú!

Rosszindulatú Vászka 2015.10.14. 17:26:09

@atpijkamo: hát ezaz, hogy következetlen és szakmaiatlan fércmű. Rosszabb, mint nélküle.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2015.10.14. 17:35:01

@Rosszindulatú Vászka: Arról van mit írni, egy baromság a fele...

@atpijkamo: Átláthatatlan, következetlen...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 17:57:31

@Rosszindulatú Vászka: @ColT: Ezennel meghÍrdetem egy közösségi helyesírási szabályzat létrehozását.

CID 2015.10.14. 18:02:32

@atpijkamo: Első elemis barátod? Basszus, hívd fel azonnal, és beszéljetek:)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 18:04:30

@CID: Szemét vagy, mikor nem tudom, hogy viccelsz-e. Jó, valójában tudom, de akkor is.

Fél évszázada voltunk elemisek.

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:23:15

cipőt a cipőboltból.

Majd az ENKSZ rendet tesz itt, akurvaéletbe.

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:28:06

@Pink Petsch: az szerintem annak éri meg, aki elég csóri, és nem akar adósságba kerülni, vagy kiadja a lakását, és nem szeretné, hogy a bérlők basszanak ki vele, illetve nyaralóba.

CID 2015.10.14. 18:32:17

@atpijkamo: Fél évszázada voltál elemis? Akkor, fiatalabb vagy mint jóapám, ezen túl várhatod a tiszteletet;)

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:35:52

@Rosszindulatú Vászka: borravalót hagytál ott?

Hozzáteszem, nekem meg két év alatt a negyedévente megjelenő újságomból eddig négyet nyelt le a kézbesítő. Javaslat?

Aureliano Buendía 2015.10.14. 18:38:45

@atpijkamo: pedig, ha tudnád, '90 után mennyi belső ellenálló lett hirtelen...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 19:04:28

@Aureliano Buendía: Különösen harcos kisember: "Én ezekkel nem értettem egyet!"

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 19:08:13

@CID: A fiam lehetnél, fiam.

Jézus Krisztus sétál a sivatagban. találkozik egy ősz öreg emberrel.
- Mondja fiatalember - szól az öreg -, nem látta a fiamat?
- Miről lehet felismerni? - kérdi Jézus.
- Hát, szegek vannak a kezében.
- Apám!!!
- Pinokkió!!!

Pink Petsch 2015.10.14. 19:10:21

@Aureliano Buendía: No meg nekem is, aki bérlem (meg a tulajnak, naná :D), és havi max. 2 hetet vagyok Budapesten. Villany, gáz óráról, a víz benne a közös költségben. 3000 forint kitart fél évig ;). Az órák felszereléséig havi átalányt számoltak, havi olyan 2800 forint értékben. Soha nem fogyasztottam annyit. Egyikból sem. Külön felemelő érzés, hogy nem kell a csekkekkel baszakodnom a postán :D

Vadászbaszó nyúl 2015.10.14. 19:15:32

Gázt csakis a Pizzakingstől!

Aureliano Buendía 2015.10.14. 19:42:41

@Pink Petsch: jó, így persze, lodikus. Átalányt meg az éves leolvasás hozza helyre.

Pink Petsch 2015.10.14. 20:51:01

Én azt nem értem, de komolyan, hogy valaki mi az anyám tyúkjának dönt amellett, hogy a gázszolgáltatását pont egy elsősorban távközlési profilú céggel köti meg. Mert hát izé. Ha eleget fizetek, biztos kapok Big Mac-et a KFC-ben is .. na de azért mégis ...

Pink Petsch 2015.10.14. 20:54:37

@Aureliano Buendía: Mna egen ... de ha már a következő évben nem laksz ott, mint bérlő? Oké. jóváírják, de nem neked, hanem a lakásra .... Szóval, szerintem is a legtisztább a feltültős óra. Kár, hogy a korlátlan víz benne van a közös költségben, mert így a kk 15 ezer forint havonta. Víz nélkül meg nem lenne csak vagy 6000, maximum. Ja, és plusz még vagy 1000 forint biztosítási díj .. mármint betörés meg ilyesmik esetére ... A legnagyobb érték jelenleg a lakásban a UPC routere :DDDD

CID 2015.10.14. 21:17:43

@Pink Petsch: Nem vagy te annyira hülye, hogy ne értsd, mert olcsóbb.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.10.14. 21:23:34

@Pink Petsch: Mit nem értesz ezen? Olvasta a Homáron a sok trékomos posztot, és megtetszett neki az ügyfélkezelésük. Unalmas volt az élete, és változtatni szeretett volna rajta.

Aureliano Buendía 2015.10.14. 21:34:18

@Pink Petsch: egyre többen feltöltőznek amúgy, pont ezért. Tulajnak, bérlőnek így tisztább.

Ja, meg azok kapják, akik tartozást halmoztak fel, cserébe a részletfizetési kedvezményért. Az sem baj, ha az ilyenek tudatosabban kezdik el használni az energiát. Nincs pénz, nibcs este baráttokközt.

@atpijkamo: vehetett volna mosómedvét is.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2015.10.14. 21:41:33

@Aureliano Buendía: Azt' olyankor valahogy nem kapom meg azt a kamatot, amit az addig a szolgáltatónál álló pénzem hozott a szolgáltatónak :D Igaz, be se kell fizetni, ha ráfizet az ember. De nekem ilyen még nem volt.

Aureliano Buendía 2015.10.14. 21:47:57

@ColT: ezért kell diktálni, csak sok ember kényelmes. A szolgáltatóknak meg jobb az, aki becsült számlát kap, és nem azért, mert álla pénzed náluk, hanem a tervezhető bevételek miatt.

Az éves elszámolással ugyebár helyrebillennek a dolgok. Ha meg a részfogyasztás alacsonyabb, mint a tényleges felhasználás, akkor ugyebár a szolgáltató hitelezte meg neked egy évre az energiát;)

Pink Petsch 2015.10.14. 23:26:50

@CID: Komolyan olcsóbb? Ezek szerint vagyok ennyire hülye :DDD Eszembe nem jutna a T-mobiletól gázt venni ...

@atpijkamo: Jaaa, hogy kaland, játék ilyesmi? Mint azok a '90-es évekbeli könyvek? :DDD Oké, de akkor minek rí? ;)

@Aureliano Buendía: Naugyehogy nem én vagyok a hülye .. köszi a megnyugtatást :). Újságos felé elvetődik az ember, kb 200 méterenként a belvárosban, 1 perc alatt megvan a feltöltőkártya .. nem kell a postán szteppelni a csekkel, ahol egyrészt mindenféle mással is foglalkoznak, másrészt meg legalább egy számlanyitást rám akakrnak sózni, tutira.
No meg, a csekkeknek van egy olyan bosszantó tulajdonságuk, hogy van egy befizetési határidejük is, és ugye, nem minden esetben vagyok Budapesten pont akkor .. akkor meg külön para (ja, a netet még csekken fizetem, és legutóbb 2 nappal léptem től a befizetési határidőt, mert nem tudtam hazamenni pont akkora .. kényelmetlen érzés volt..)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.15. 08:32:42

@Aureliano Buendía: Előtte is volt, erről ponty Hofi szellemszelepmester beszélt először nyilvánosan. Ti. kb. "ha annyi partizán lett volna, nem kellett volna felszabadítás". Mivel a Partizánszövetség tagjainak leszármazottai felvételi nélkül kerülhettek be bármelyik egyetemre, minden "valamirevaló" szülő, aki tisztában volt a karrierhez nélkülözhetetlen 3H jelentőségével, keresett két tagot és ők igazolták (némi gazdasági és /vagy társadalmi viszontsegítségért) hogy a vonatkozó apa, nagyapa szintén tag volt. Ezek nagy része ugyanezt a gyakorlatot pár évvel később a kárpótlási jegyekért folytatott osztályharcban gyakorolta. A lágertúlélők és leszármazottaik száma is érdekes függvényeket mutat állítólag...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.15. 08:47:17

@Aureliano Buendía: Valami szilárd tárggyal Karinthyt idézni neki: "Szívedbe vésem és füledbe rágom".

Manyecska 2015.10.15. 08:51:24

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nem akartatok volna inkább helyettem reggel fél nyolckor már a gyógytornán könnyezni? Nem a kígyót. :D ezérttartittazország! Háb+ ezek újra eltörték az ujjam /"ki kell ugrania"/ Hová kell pósztólni??

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.15. 09:01:54

@Rosszindulatú Vászka: Röhögni fox, általában így csinálják a mai sztendáposok is. Van egy másfél-kétórás betanult estjük, olyan 15-20 perces blokkokkal, és azokat variálják, ha józanok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.15. 09:03:06

@Manyecska: Csak remélem, hogy az unokahúgom lánya volt az a gyógytornász...

Manyecska 2015.10.15. 09:16:15

@Kitalátor (másként) gondolkodó: hát ha szakállas...bármi lehet ugye manapság:D..

Manyecska 2015.10.15. 09:18:33

@Kitalátor (másként) gondolkodó: há kérdezd már meg mennyit fizetnek ezért:DD jeges vízben kell gyakorolnom itthon is :Pnem bírom a papucsba berakni a lábam akkora még, gipsz szétzúzta oldalt /szilvakék végig!/, hátul törte tiszta bdsm :D Komolyan ezért tart itt az órszág.

joska61 2015.10.15. 09:22:49

Én ezen még mindig kamillázok csak. Telekom és gáz.... :-O

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.10.15. 09:33:32

@Manyecska: Akkor nem ő volt, sajnos. Egészségügyi közalkalmazotti bérezésük van, azt hiszem olyan 120 bruttó a havi, két műszakban. Papírpénzt, kisebb méretű ajándékokat elfogadnak...

CID 2015.10.15. 10:10:20

@Manyecska: Baszki, ennyit szarak8dni egy ujjtöréssel. Bezzek amikor a 25. Szülinapomon eltört a második lábujjam, nem bonyolították túl a dolgot, röntgen után odakötötték a középsőhöz, oszt azt m8ndták, viszontlátásra:)

lcsaszar 2015.10.15. 10:54:12

@CID: Én is vettem Telekomtól gázt, sőt még villanyáramot is. Valami 5%-körüli, vagy azt meghaladó kedvezményt kínáltak, ami havi pár ezer forintot jelentett. Egy darabig működött is a dolog, de valamikor idén tavasszal egy tollvonással megszüntették a kedvezményt. Talán azért, mert nem veszek igénybe távközlési szolgáltatást tőlük, már nem emlékszem. Mindenesetre megszünt az ok, amiért náluk maradjak.

CID 2015.10.15. 11:22:00

@lcsaszar: Tartok tőle, valóban azért, mert nem volt vezetékes szolgáltatásod. De szinte már mind1, a gáz szerződéseket azóta felmondták a lakossági felhasználóknak. Az áram esetében meg egy átlagos felhasználónak havi párszáz forintot jelent.

Aureliano Buendía 2015.10.15. 17:49:27

@Pink Petsch: mondom, van előnye. Viszont hátránya az, hogyha életvitelszerűen létezel valahol, akkor jobban fogy, és lehet mindig hesszölni a mérőt, hogy mikor fogy le a m3 vagy kWh.

Viszont a szomszéd Kolompár család nem tudja rád kötni a saját felhasználását:)

Aureliano Buendía 2015.10.15. 17:51:47

@lcsaszar: havi párezer? Sütödét, pékséget működtetsz?:D

zsalab 2015.10.16. 18:43:41

Miert T-energia?
Nagyon egyszeruen, az ELMU megszuntette azt a jo tulajdonsagat, hogy egy kattintassal ki lehessen fizetni bankkartyaval az online szamlat (kivonultak a dijnet-rol, de a sajat megoldasuk hasznalhatatlan).
Ezert "kellett" mas szolgalatatot talanom, Termeszetesen ez a nagy rezsihaboru elott tortent.
Kedvezmeny?
Nem a kedvezveny szamitott, lasd elozo pont.