Tékozló Homár

Két cipő, egy blokk, és egy reklamálási kisokos

2015.11.18. 09:59 | Homár Hilda | 145 komment

adidas-superstar-ii-3.jpg

Felfeslett, kilyukadt, elszakadt, kirepedt, levált, leesett, szétjött, beázott, vagy bármi egyéb történt a cipőjével, ez az a poszt, amit el kell olvasnia, mielőtt visszemegy az üzletbe panaszt tenni.

Tisztelt Tékozló Homár,

Az ügyben keresem meg Önöket, hogy 2015.05.02-én a hatvani Tesco üzletsoron lévő Nike sportboltban vásároltam egy Adidas Superstar lábbelit 24.990 forint-ért. 2015.10.21.-én visszavittem az üzletbe, mivel mindkét cipő külső részén a gumi és a bőr elvált egymástól. Természetesen garanciapappírral, blokkal együtt, el is vette az eladóhölgy, felvette a jegyzőkönyvet a kifogásomról. Jeleztem felé, hogy az Adidas garanciapappíron fel van tüntetve, hogy igény esetén kérhetem a termék cseréjét, javítását, vagy adott esetben a pénz visszafizetését. Én az utolsó lehetőséget kérvényeztem. A hölgy azt mondta, hogy ezt nem lehet, náluk ez az eljárás, először bevizsgálás, aztán amint megjött az eredmény, annak függvényében történnek meg a további lépések. Ez számomra nem volt kielégítő válasz, kértem az Üzletvezetőt, szerettem volna vele beszélni.

Meg is jelent a helyszínen, kérdezte, hogy mi a problémám, vázoltam neki, erre tarthatatlan hangnemben kezdett el velem kommunikálni. Erre felbuzdulva kértem a Panaszkönyvet, szabályszerűen hozzám vágta, majd megjegyezte, hogy "Nyugodtan írjál bele, már ha tudsz írni, úgysem olvassa el a kutya se" (Mellékletben csatolom a panaszkönyvet). Szót-szó követett, végül arra került a sor, hogy akkor vizsgálják be a cipőt. Megértettem, hogy ez az eljárás, 15 napon belül megjön a válasz, és akkor a 3 lehetséges opció közül valamelyikre sor kerül.

Ekkor jött az első probléma, még a telefonszámomat sem kérték el. Azt mondta az Üzletvezető, hogy nem kell az, majd Ő eldönti, hogy mikor lesz kész a cipő, telefonáljak én utána, és majd kész lesz, amikor kész lesz. 15 nap, 1 hónap, 2 hónap, majd Ő azt szabályozza.

Eltelt a 15 nap, a tegnapi nap folyamán ellátogattam az üzletbe, hogy érdeklődjek a lábbeli iránt. Az Eladó Hölgy elkérte a papírt, ránézett, mindenféle utánajárás nélkül közölte, hogy ez még nincs kész. Említettem, hogy letelt a 15 nap, valami legyen a cipővel kapcsolatban, nem ezért vásároltam meg. Felhívta az Üzletvezetőt, aki mondta, hogy majd holnap jelenjek meg az Üzletében, a blokkal együtt. Mondtam, hogy a blokk nincs nálam, hiszen én azt odaadtam Nekik, a garancia papírral együtt benne van a dobozban. Közölték, hogy ha nincsen blokk, nincsen cipő. 

Logikus, ha a Jegyzőkönyv elkészül a kifogásról, és ehhez kell a blokk, akkor azt bemutattam, és ott is van náluk. Az Eladó Hölgy azt mondta, holnap jöjjek vissza, megnézik, hogy nincs e náluk a blokk, és én is nézzem meg otthon. Válaszoltam, hogy biztosan nincsen nálam, benne van a dobozban. Mondta, hogy jó, megnézik (Kérdem én, hogyan nézik meg, ha elvileg elküldték bevizsgálásra???). Erről a kb. 4 perces látogatásról hangfelvételt is készítettem, amennyiben szükséges, elküldöm. A jegyzőkönyves papíromat nem akarták visszaadni, úgy kellett kivennem az Eladó kezéből, és úgy váltunk el, hogy rendben, holnap jövök.

Hívtam őket ma, kérdeztem, hogy mi a helyzet a cipővel kapcsolatban. A válasz az volt, hogy még nem érkezett meg, hívjam őket még ma vissza. Miért, ma biztosan meg fog jönni lábbeli? A válasz nemleges volt. Említettem, hogy letelt a 15 nap.. Mondta, hogy tudja...

Szépen elköszöntem, letettem a telefont, és most felveszem a kapcsolatot Önökkel.

A történethez még hozzá tartozik, hogy a blokk, ami ott van náluk, azon két cipő szerepel, egy másik, nagy értékű Nike cipő, amit a páromnak vettük. A probléma az, hogyha bármi történik az Ő cipőjével nem tudjuk érvényesíteni a garanciát, mert a blokk az üzletben leadott dobozban található meg. Gyakorlatilag most se cipőm nincs, se tudomásom arról, hogy mikor fog megérkezni, és még értesíteni sem fognak, mert nem kérték el a telefonszámomat, és az aznap vásárolt másik cipőt se tudjuk igazolni az ott lévő blokk hiányában, valamint kicsúsztak az időből is.

Tibor

Íme minden okosság a cipőügyek intézéséhez.

Tisztelt Tibor!

Sajnálatos módon igen gyakori az a probléma, hogy a legkülönbözőbb ruházati és cipő termékeket értékesítő kereskedők tudatlanságból, vagy felületességből kifolyólag nem a vonatkozó hatályos jogszabályok rendelkezései alapján intézik, illetve rendezik a fogyasztó szavatossági igényeit.

A hatályos jogszabályok szerint cipő vétele esetén a fogyasztót két év szavatosság illeti meg. Ha a vásárlástól számított hat hónapon belül hiba jelentkezik a terméken, azt úgy kell tekinteni, hogy már a vásárláskor is fennállt. Amennyiben a szolgáltató mentesülni kíván a szavatossági igény teljesítésének kötelezettsége alól, neki kell bizonyítania, hogy a hiba a vásárlást követően, a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkezett. Ennek módját a jogszabály nem határozza meg, azonban a polgári eljárásjog szabályai alapján szakértői bizonyítás szükséges.

A szavatossági igények rendezésének sorrendjét az új Ptk. 6:159. § (2) bekezdése tartalmazza, amelynek rendelkezései szerint a szavatossági igények rendezése során a sorrend a következő: első körben kijavítás vagy kicserélés jöhet szóba, ennek lehetetlensége esetén árleszállítás, vagy elállás a szerződéstől, amely a gyakorlatban a teljes vételár visszafizetését jelenti.

Az üzlet a jogszabályoknak megfelelően járt el, amikor a minőségi kifogásról jegyzőkönyvet vett fel, illetve a cipőt megküldte bevizsgálásra. A  19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletalapján azonban öt munkanapon belül igazolható módon köteles lett volna Önt értesíteni a szavatossági igény teljesíthetőségéről, 15 napon belül pedig törekednie kellett volna arra, hogy a cipő hibáját orvosolja. A szolgáltató jogsértő magatartása miatt bejelentést tehet a fogyasztóvédelmi hatósághoz.

Jelen esetben azt javasoljuk, hogy írásban keresse meg a szolgáltatót és tűzzön határidőt a teljesítésre. Amennyiben a határidő eredménytelenül telik el, érdekmúlásra hivatkozással elállhat a szerződéstől, és kérheti a vételár visszafizetését.

Ha igényét elutasítják Békéltető Testülethez fordulhat, ahol a meghallgatáson a vállalkozások a 2015. szeptember 11. után indult eljárásokban már kötelesek személyesen is megjelenni.

A számlával kapcsolatban az NGM rendelet 3. § (2) bekezdése alapján azt nem átadni, hanem bemutatni köteles a fogyasztó. Tekintettel arra, hogy ez a jegyzőkönyv felvételekor megtörtént, a szolgáltató részéről nem indokolt, ráadásul jogszabályellenes is a számla visszatartása. Amennyiben a számlát nem kapja vissza jogsértés miatt szintén a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroshangszóró 2015.11.18. 10:02:48

Nike boltban Adidas. Nemérteménmáreztet.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.18. 10:08:13

Nem látom, hogy ennek a cipőnek bármi baja volna. A hangfelvétel viszont hijányzik.

Adibas cipőt az Adibas cipőboltból, nem a Naik boltból!
www.fotosfail.com/naik-just-do-it/

sáros_tehén 2015.11.18. 10:12:55

Minek eredeti blokk a garanciális ügyintézéshez? Egy másolat bőven elég.

rarabel 2015.11.18. 10:13:56

Ez nagyon jó reklám mind a Nike, mind az Adidas számára.
(A biztonság kedvéért: az üzletbe mentél, nem az Üzletbe, az üzletvezető volt tapló veled, nem az Üzletvezető, az Eladó Hölgy már házasságot kötött, Ő az olyan, mint Én.)

2015.11.18. 10:23:58

"Nike sportboltban vásároltam egy Adidas Superstar lábbelit "
?????

FDToth 2015.11.18. 10:26:21

10-ből 9 üzletben ez van... nem merült fel még az NFH-nál az h vmit rosszul csinálnak esetleg? nem kéne szigorítani vagy keményebb bírságokat kiszabni? vagy netalántán a kereskedelmei tevékenységet kötni a kötelezettségek ismeretéhez?
nem hiába mondják azt a leggyakrabban h 'írhatsz a panaszkönyve, mert uccse lesz semmi'...

2015.11.18. 10:28:57

nagyon visszafogtam a grammar-naziságomat.... de aki leírja azt, h "párom"... az már...

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.18. 10:31:06

@rarabel: +

forint-ért -> forintért
2015.10.21.-én -> 2015.10.21-én
eladóhölgy -> eladó hölgy
Jeleztem felé -> mondtam neki
kérvényeztem -> kértem
velem kommunikálni -> velem beszélni
Szót-szó követett -> Szó szót követett
érdeklődjek a lábbeli iránt -> érdeklődjek a cipőm felől
nincs e -> nincs-e
A válasz nemleges volt. -> Azt mondta, hogy nem.
hozzá tartozik -> hozzátartozik
dobozban található meg -> dobozban van
keresse meg a szolgáltatót és tűzzön határidőt a teljesítésre. -> keresse meg a szolgáltatót, és tűzzön ki határidőt a teljesítésre!
elutasítják Békéltető -> elutasítják, Békéltető
vissza jogsértés -> vissza, jogsértés

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.18. 10:41:00

@Mostanában: A "párom" az teljesen adekvát. Házaspár, szerlmespár, ... Nem akarja az orrodra kötni, hogy vadházasságban élnek (babám), plátói a kapcsolatuk (szerelmem), összebútoroztak (feleségem), házasságon kívüli a kapcsolatuk (szeretőm), vagy mi.

Manyecska 2015.11.18. 10:50:20

@Mostanában: mindenre képes? mi a párompont hun ismerkedtünk meg épp törölni akartuk mindketten a regünket..uccsó kísérlet: "kivagy, hollax /!/ ráérsz?" "mi a f.szt akar már megint ez is..?" :DD OFF..namindegy.

Black Hole 2015.11.18. 10:59:59

@atpijkamo: sőt, így az is rejtve marad, hogy a párja milyen nemű? Mert ha azt írja, hogy feleségem, menyasszonyom, barátnőm, akkor ugye egyértelmű, de a mai világban már semmit sem lehet tudni. A helyesíráson én meg már nem is csodálkozom. Az már lassan úgy kimegy a divatból, mint a férfi-nő kapcsolat :)

Black Hole 2015.11.18. 11:01:39

@Manyecska: olyan nincs, hogy "párzom.hu"?

Black Hole 2015.11.18. 11:08:11

Amúgy ezt a hibás terméket nem vesszük vissza, hanem nekiállunk bevizsgáltatni dolgot sem értem. Az elmúlt 10 évben nem volt olyan, hogy valamit visszaviszek mert hibás, és ne az legyen a kérdés, "másikat szeretnél, vagy az árát vissza?". Mikor pl a 11 hónapos kenyérsütőgépet vissza vittem, még csak meg se nézték, hogy tényleg rossz-e? Nyilván nem azért viszem vissza, mert jó!

Terézágyú 2015.11.18. 11:14:02

szóval akkor mégiscsak jobb ha a kínai piacon veszünk valami sima sportcipőt...
ha a márkaboltban sincs garancia, és egy eredeti cipő is ilyen gyorsan tönkremegy, akkor nem mindegy? amaz legalább ócóbb.

Manyecska 2015.11.18. 11:25:19

@Black Hole: de, pározz.hu.. zokniknak vazz. OFF xd

ifjú vénszivar 2015.11.18. 11:28:08

Anno, tanultam a trösztökről....

Lehet,hogy a Nike fuzionált az Adidasal?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.18. 11:32:33

@Manyecska: :)) ??? "ki vagy, hol laksz, mi a faszt akarsz..." ???

Szécsi Pál - Két összeillő ember
www.youtube.com/watch?v=ndOV4lbZqfM

AtiSnatch 2015.11.18. 11:33:54

"Nyugodtan írjál bele, már ha tudsz írni"

és majdnem igaza is volt...

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.18. 11:37:18

@atpijkamo: papi, már montam neked, hogy te ne javítgáss itten semmitse mert te baromir nem tucc helyesen írni.

orint-ért -> orrintért
2015.10.21.-én -> 20151021én
eladóhölgy -> eladohőgy
Jeleztem felé -> montamneki
kérvényeztem -> kérrtem
velem kommunikálni -> velembeszéni
Szót-szó követett -> szószot követ evett
érdeklődjek a lábbeli iránt -> érdeklődjek a cipőmrül
nincs e -> ninccse
A válasz nemleges volt. -> ez tejjesen jó, nemtom mit okoskocc.
hozzá tartozik -> hozátartozik
dobozban található meg -> dobozba van
keresse meg a szolgáltatót és tűzzön határidőt a teljesítésre. -> keresse meg a szolgáltatót, és tűzzön ki határidőt a teljesítésre! ide nem köllveszzőbaszod
elutasítják Békéltető -> elutasítják, kékestető
vissza jogsértés -> vissza, jogsértés

neet 2015.11.18. 11:39:24

@Black Hole: hehe, egyszer egy waffelsütőt vittem vissza, hogy nem süt, a félnyers, hófehér, puha waffelt sztaniolba csomagoltam (20 perc sütés után, mert amúgy jó esetben 2-4 perc alatt a kívánt színre sül), ha nem hiszik el. De elhitték!!! Pedig már készültem a bemutatóra, de elmaradt. Pénz simán vissza.

Terézágyú 2015.11.18. 11:40:41

"kértem a Panaszkönyvet, szabályszerűen hozzám vágta"

azért ezt kétlem, hogy "szabályszerűen"... stb. ha ez történt volna, akkor a poszter visszaütött volna, vagy valami. Ez nem történt meg, tehát valószínűleg nem vágta hozzá "szabályszerűen"...

"majd megjegyezte, hogy "Nyugodtan írjál bele, már ha tudsz írni, úgysem olvassa el a kutya se"
Ezek után elhiggyük, hogy TÉNYLEG ezt mondta szó szerint? Így tegezve??? ezek után sem csapott az asztalra a poszter???
na persze...

Manyecska 2015.11.18. 11:41:19

@Terézágyú: lehet Parasztkönyv vót az!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.18. 11:43:13

@neet: "sztaniolba csomagoltam"

Ez volt a hiba, mert sütés közben szétolvad.

neet 2015.11.18. 11:45:37

Amúgy aki a páromon lovagol (Nem, Manyi, nem, nem úúúúúgy), az mondjon már egy jobb szót. Mondjuk nekem. Van egy ember, akivel mákostésztázunk, átlagéletkorunk 40 év, tehát a fiúm frázis kilőve, nem férj, nem szerető, nem barát (dehogyisnem) ... akkor mim? Ember(em)nek szoktam hívni, de az olyan nyögvenyelős. A párom szót a sokak általi utálat miatt vettem ki. Emojimnak meg nem hívhatom, hiába az év szava.

ifjú vénszivar 2015.11.18. 11:45:37

@Terézágyú: állítólag az "olyan" fijjuk nem csapkodnak...."széplelkük okán":)

Terézágyú 2015.11.18. 11:46:51

@ifjú vénszivar:
naon ismered te őket, cicafiú :)

neet 2015.11.18. 11:48:08

@AtiSnatch: 82 után születetteknek gofri. A kétest nem értem.
@atpijkamo: hüje xd

Terézágyú 2015.11.18. 11:51:12

@neet:
"Van egy ember, akivel mákostésztázunk"

mákostészta-partner

Örülök, hogy segíthettem, használd egészséggel ezt a szót.

The Crazy One 2015.11.18. 11:53:13

@Black Hole: ha már kenyérsütő. Nálunk a Sencor forgalmazója, például küldött egy listát, amire cseregarancia vonatkozik. Tehát én döntöm el, hogy teljesíti-e a garanciális feltételeket és mondom ki a halálos ítéletet. Tehát bejön a kedves Vásárló, bekapcsoljuk, és ha nem megy, vagy nemoké, akkor rögtön csere. Vagy csere másra. Akár a 23. hónapban is.
Ezen a listán forralók, kenyérpirítók, hajvasoló, ilyen bizbaszok vannak rajta.

neet 2015.11.18. 11:53:52

@AtiSnatch: ez nem tom mi, de a szó utolsó betűjére fókuszálj picit jobban.
80as évek, Balaton part, ott bizony a waffeL sütősnél álltunk sorba. Porcukros: 8 Ft, Ízes, kakaós: 9 Ft, extra (eperrel, tejszínhabbal) asszem 15, de olyat sose vettünk :(

AtiSnatch 2015.11.18. 11:54:40

@neet: mézesmázoslószarospuszedlim?

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.11.18. 11:55:38

@Terézágyú: két mákos fogú ember mikor összemosolyog, szívmelengető!:D

neet 2015.11.18. 11:55:52

aptinak: amúgy a sztaniol elvileg nem ég, de az valszín, h nem olvad (már ha ugyanaz rusztikusan, mint az alufólia)

@Terézágyú: kösz, tetsz, de ezt szted hányan fogják érteni?

AtiSnatch 2015.11.18. 11:56:04

@neet: neked se érdemes szójátékokkal kedveskedni, na mind1. :)

Terézágyú 2015.11.18. 11:57:10

@neet:
"ez nem tom mi"

Hogy lehet nem tudni, hogy a waffel-SS???
Egy paramilitáris szervezet, amely amerikai palacsintákat vagdosott ártatlan emberek fejéhez.
A betiltása után gofriosztag néven alakult újjá.

Egyébként a Balatonnál persze hogy külfődiesen írta ki az illető - de egyébként gofri. Már 1980-ban így mondták nálunk.

neet 2015.11.18. 11:57:15

@AtiSnatch: puszedli? de cukros... tehát nem tudtok normális nevet adni életetek társának. Ja, de, a Béla. De amúgy a páromnál nincs találóbb.

Terézágyú 2015.11.18. 11:58:28

@neet:
"kösz, tetsz, de ezt szted hányan fogják érteni? "

lassan, tagolva mondd.

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.11.18. 11:59:29

@Józsi, a migráns köcsög: kézműves nyuszifijú.ráköptem a kávém a móni torra.@neet: Ákosmákos, én így :DD

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.11.18. 12:00:43

@Terézágyú: há én átneveztem Marhára, a telefonba.. xdxd

neet 2015.11.18. 12:01:26

@Terézágyú: hát mi waffelként szerettünk bele, és apu az eneszkából waffelsütőt hozott haza, és azon is mindig waffelt sütöttünk. Kb 90ben hallottam először, h ez gofri, de tök hülyeségnek tűnt. (Aztán amerikai palacsinta, ostya! meg ilyenek, brr) Waffel lesz az, mondom én. Röghözkötött lennék-e?

Black Hole 2015.11.18. 12:04:04

@Manyecska: zokniknak is szükségük van egy kis boldogságra, a sok lábszag elviselése mellé. Közben leesett, hogy a lyukas zokni a nőnemű.

Terézágyú 2015.11.18. 12:04:17

@neet:
"Röghözkötött lennék-e? "

Én nem használnék rád ilyen enyhe kifejezést... :)

"hát mi waffelként szerettünk bele, és apu az eneszkából waffelsütőt hozott haza"
Jó, de ezen mit csodálkozol? ha egyszer a németek így mondják, akkor persze, hogy németbül ilyet lehetett hozni, és így neveztétek.

de ettől függetlenül volt ennek magyar neve is, már korábban, ahogy említettem.

neet 2015.11.18. 12:04:48

@Józsi, a migráns köcsög: Csak egy példa: telefonálnak a futárszolgálattól, h pénteken jön a cucc. Mondom, oké, de akkor átveheti a .... na ide kéne valami. Nem Ákos, nem nyúl, nem mákos... bár a tökösmákosnak már lenne valami alapja.

Terézágyú 2015.11.18. 12:05:29

@Black Hole:
"Közben leesett, hogy a lyukas zokni a nőnemű. "

Nőnemű LETT. Erőszakos úton... szegényke... :(

neet 2015.11.18. 12:06:27

@Terézágyú: a gofri az úgy magyar, mint a tasztatúra? :) (egyikről se tudom milyen, még mielőtt... és gugli haver se érdekel most ennyire, mikor jön az ebéd)

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.18. 12:06:53

@neet: a férjed, oszt jóvan. formaság az egész, tehát a megszólítás is formaság. hívjad ahogy te érzed oszt kész :)

Black Hole 2015.11.18. 12:08:00

@neet: izgisebb lett volna, ha azért cserélik, mert a félignyers ízéket a pofájukra kened :)

Terézágyú 2015.11.18. 12:08:36

@neet:
"Csak egy példa: telefonálnak a futárszolgálattól, h pénteken jön a cucc. Mondom, oké, de akkor átveheti a .... na ide kéne valami."

A lakótársam.
Személyes megbízottam.
Házvezetőnőm.
Lányom.
Anyám.

Válassz. Bármelyik jó.
Ha az utolsót választod akkor egyszersmind megállapítják majd, hogy milyen fiatalos anyád van...

neet 2015.11.18. 12:09:35

@Józsi, a migráns köcsög: na ebben meg az a pikáns, h férj is van, illetve csak volt, de ezzel meg úgy vagyok, mint az amcsi elnökökkel, hiába váltják egymást, a kinevezés egy életre megilleti.

Terézágyú 2015.11.18. 12:10:03

@neet:
"a gofri az úgy magyar, mint a tasztatúra?"

Hát, nem Árpádékkal jött be Vereckénél az tuti.
De attól még magyar szó - magyarabb, mint a waffel, merthogy az meg német :)

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.18. 12:11:27

@neet: ha megilletné, akkor most is a férjed lenne. hacsaknem meghótt de akkor meg már úgyis nagyon mindegy, már megbocsáss :)

neet 2015.11.18. 12:11:31

@Terézágyú: nem, én ennél jóval konzervatívabb vagyok. A párom pasiból van. Az utsó 3 kilőve. (De nem te vagy az első, aki itt hímneműnek vél. Többet kellett volna írnom kismama koromban?)

Terézágyú 2015.11.18. 12:11:47

@neet:

ja, hogy te lány vagy!!!!

akkor azért gyűrött elől a pólód...

Terézágyú 2015.11.18. 12:15:08

@Terézágyú:
"A párom pasiból van. Az utsó 3 kilőve."

csak neked:
- a kertészem
- a fiam
- apám

de mint lány, te használhatod a "párom"-at is.

"De nem te vagy az első, aki itt hímneműnek vél. Többet kellett volna írnom kismama koromban?"

Látod látod, itt rontottad el. Okulj a hibádból, ha megint kismama leszel.

ifjú vénszivar 2015.11.18. 12:19:39

helga!

mi ez a kupleráj! kibaszni mindenkit a picsába....., vagy tán megvakultál?:):D

Akkor rohadt volna le a kezem, mikor "ajándékot" adtam át

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.18. 12:21:40

@ifjú vénszivar: nem akarják érteni a releválást sehogyse.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.18. 12:24:15

@neet: szerintem a párom, teljesen elfogadott. Igaz, hoyg én eléggé prolikörnyezetben élek és mozgok, de úgy, még sem mutatom be a férfit, hoyg a :szeretőm.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.18. 12:31:38

Új kocsist fogad fel a grófnő. Az első kikocsikázásnál megkérdi tőle:
- Hogy hívják magát ?
- János vagyok.
- Csak nem képzeli, hogy a keresztnevén fogom szólítani? Mit gondolnának az emberek, ha azt mondanám "Hajtson, János"? Azt hinnék, a szeretője vagyok. Az előző kocsisom neve Kovács volt, annak azt mondtam: "Hajtson, Kovács". Hogy hívják magát ?
- Drágám János.
- Hajtson, János!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.18. 13:00:48

" A probléma az, hogyha bármi történik az Ő cipőjével nem tudjuk érvényesíteni a garanciát, mert a blokk az üzletben leadott dobozban található "

Miért, amikor volt blokk, tudtad érvényesíteni?

Megint két barom találkozása a post. GVTI hol van? Mondjuk ilyenkor izzíthatnák a fogyasztóvédő haverjaikat, hogy akkor lehet a boltot kopogtatni.

juhaszvik 2015.11.18. 13:30:15

Sosem értettem azokat az "üzletvezetőket", akik taplón viselkednek a vásárlóval, ahelyett, hogy kedvesen a szemébe hazudnának. Semmibe nem kerül az udvariasság, átverni meg ugyanúgy át lehet őket.

:)

Terézágyú 2015.11.18. 13:38:59

@juhaszvik:
"Sosem értettem azokat az "üzletvezetőket", akik taplón viselkednek a vásárlóval, ahelyett, hogy kedvesen a szemébe hazudnának."

Alapvetően erre sem mindenki alkalmas. Hogy kedvesen belehazudjon a másik szemébe.

Black Hole 2015.11.18. 13:39:12

@Terézágyú: lehet, hogy a mosógépben került a kanzokni alá. Esetleg a nagy pörgésben több is összejött...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.11.18. 13:46:42

@Black Hole: nincs is szebb annál mikor 3 büdös kanzokni összejön :)

Black Hole 2015.11.18. 13:51:59

@The Crazy One: az, hogy egy hibás termék cserélve van, ez normális helyen alap. De nekem ne is álljon neki javítani, mert a pénzemet egy kifogástalan árúért adtam ki, nem egy gányoltért! A szóbanforgó kenyérsütőgépet pl úgy cseréltem, hogy másik gyártóét kértem, mert ez egyébként sem volt valami jó. Boltos csak annyit mondott, hogy ha drágábbat viszek, rá kell fizetni. De volt egy olyan is, hogy nejem nagyon akart venni halogénsütőt. Mikor visszavittem, hogy ez nem tudja azt, ami rá van írva, meg amit a reklámban mondanak róla, "nem elégedett vevő" címem simán vissza adták az árát!

ifjú vénszivar 2015.11.18. 13:53:13

Nemrég vágtam a lomb gereblyét a földhöz! A nejemmel indulunk a libegőhöz. Van még két hely! Nem akarnak valakik sétálni? :)

Black Hole 2015.11.18. 13:56:20

@batgirl: nem is tudom... Lehet azért nem vagyok sikeres a női hölgyeknél, mert se a zoknim, se a lábam nem büdös, de még a gatyám sem (Fábry szavaival élve) sáfrányos, vagy vonalkódos! Lehet ezeken sürgősen változtatnom kell!

Terézágyú 2015.11.18. 13:59:11

@Black Hole:
"Lehet azért nem vagyok sikeres a női hölgyeknél, mert se a zoknim, se a lábam nem büdös"

Itt az ideje, hogy hordjál zoknit.

ifjú vénszivar 2015.11.18. 14:01:34

@batgirl: Egyszer vót egy kollegina, kinek büdösebb volt a lába, mint két pár rendőrcsizmáé!

Terézágyú 2015.11.18. 14:03:49

@ifjú vénszivar:
miért, a rendőrcsizma lába mennyire büdös?

ifjú vénszivar 2015.11.18. 14:04:23

helgának csak összehozzuk a karácsonyi ürge pénzt, ha elérjük a 100-at!:)

juhaszvik 2015.11.18. 14:04:28

@Terézágyú: ha elviszi egyik helyről a másikra a zoknit, attól megnő a sikere a női hölgyeknél?

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.18. 14:05:00

@Black Hole: mink mindég nyersen fogyasztjuk a halogént, úgy benne marad a vitamin.

Black Hole 2015.11.18. 14:06:11

@Terézágyú: de az olyan jó, mikor az olcsó, műanyagszagú kínai tornacipőben zokni nélkül csúszkál a tocsakban a lábam!

Terézágyú 2015.11.18. 14:08:21

@juhaszvik:
"- Ilyen ruhában akarnak bemenni a miniszter úrhoz? legalább váltsanak inget.
- Jó, váltunk. Józsi, add a tiedet, te meg vedd fel az enyimet."

Black Hole 2015.11.18. 14:11:29

@juhaszvik: Casanova is zokniszállító kisiparos volt! Mit más titka lehetett volna?

Terézágyú 2015.11.18. 14:13:25

@Black Hole:
Casanova imádta a travikat, a transzikat, sőt a fiúkat is egyébként.

Józsi, a migráns köcsög 2015.11.18. 14:15:08

@Black Hole: akkor se vágom :) milyen az a halogén sütő?

Megvan a nyúl kecsegek! xd 2015.11.18. 14:24:01

@Black Hole: még jobb amikor gyógytesin balettozol benne a bordásfal mellett..:D direkt a legvadabb csíkosakat veszem fel!:P múltkor kirágta a kutya pont az elejét hótciki vót :D

juhaszvik 2015.11.18. 14:31:38

@Black Hole: én meg úgy hallottam, hogy nem volt kisiparos, de valami hajót elsüllyesztett Isztambulban, azon lehet, hogy voltak zoknik.

@Józsi, a migráns köcsög: nem mond már, hogy még sosem sütöttél halogént...

Black Hole 2015.11.18. 15:10:44

@Terézágyú: tudom! Megelőzte a korát! Szerintem egyéb dolgok csak azért nem derültek ki, mert az ölebek és hasonló állatfajták nem tudnak beszélni. Szerintem ő mindent és mindenkit megcsinált, ami/aki nem gurult előle el! Szerintem ha élne, már a szakállas-szoknyás énekes is ki lenne nála pipálva.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.18. 15:11:33

@Black Hole: Nem tudom, mi a baj a javítással, ha szakszerűen javítják.
Amikor meg beszarik, akkor úgy jönnek mindennel, hogy mindegy milyen lesz, csak ne kerüljön pénzbe léccilécci
A francot, azt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.11.18. 15:12:51

@Black Hole: Mondjuk annyiban igaz, hogy ha cserét vállalnak, akkor legyen cserélve.

Black Hole 2015.11.18. 15:23:04

@Józsi, a migráns köcsög: az tulajdonképpen egy jénaitál, és rá van aplikálva egy cucc, ami tulajdonképpen egy halogén izzó. Azt ígérte, hogy alulra bepakolod a hasábra vágott krumplit, ráteszed a csirkét, és x idő múlva csak kiveszed a grillcsirkét meg a hasábkrumplit. Ez volt aztán az első, amit próbáltunk benne. A csirke felső része már kezdett szenesedni, a krumpli meg állt a csirkéből kifolyt lében. Nagyon guszta volt. Azért sikerült megmenteni a hagyományos sütőben. Gondoltam, akkor főzök benne babgulyást. Az is a tűzhelyen lett kész. Mondom, akkor még melegítésre jó lehet. Harmadik napon a babgulyás maradékot bele raktam, de egy idő után meguntam, és átraktam a mikróba. Pedig mindent pontosan úgy csináltam, ahogy a használati útmutató írta. A boltban nem is nagyon kérdeztek semmit, mikor visszavittem. Szerintem nem az első voltam. Hozzá tartozik, hogy a nejemnek én mondtam, ami jó a csirkesütésre, pörkölt főzésre, piskóta és kenyérsütésre, az valószínű semmire sem való.

Black Hole 2015.11.18. 15:28:15

@Döglött Nyúl: most elképzeltem, hogy balettozok...
...és visítozok a röhögéstől :))

Black Hole 2015.11.18. 15:31:10

@juhaszvik: azt hiszem tőle származik a mondás, hogy "na de hölgyem! Lábat se mosunk zokniban!".

Black Hole 2015.11.18. 15:36:48

@ColT: hát én ezzel úgy vagyok, hogy amíg le nem jár a garancia, addig ne legyen bontott. Aztán meg amíg szervizben van, addig sem tudom használni. Persze lehet, hogy én vagyok túl igényes! De meg az ilyen garanciális javítás után van az, hogy meg lett karcolva, ráfolyt a ragasztó az oldalára, meg hasonlók. Ha valami garancia után elromlik, akkor persze nem akarom, hogy ingyen javítsa valaki. Bár amilyen drága itt a szolgáltatás, inkább megéri újat venni.

Black Hole 2015.11.18. 17:41:51

@sugargiraffusplumps.: de legalább drága! És akkor azt még nem is mondtam, hogy elvileg elmosogatja magát, csak vizet kell önteni bele, meg mosogatószert. Ami ennyire univerzális, az csak szar lehet. Szerintem piacra dobták, aztán € 80-ról 40-re akciózták, annyiért meg úgysem csúfoskodik senki, csak 1-2 ilyen sóher állat mint én.

Aureliano Buendía 2015.11.18. 17:45:08

@AtiSnatch: vannak azért kihívások, de van ennél rosszabb is:)

Aureliano Buendía 2015.11.18. 17:50:21

@juhaszvik: ezt én sem. Valami proli-szoci beidegződés lehet ez.
Azt meg ilyenkor soha nem tudom, hogy tényleg ennyire sötétek a boltvezetők, vagy csak át akarják baszni, akit lehet.

Aureliano Buendía 2015.11.18. 17:52:22

az ilyen boltvezetőt egy jobbféle szentbélsári fogadóban úgy basszák pofán egy tálcával, hogy csak nyekken. Aztán mehet sírnia főkétüszhöz, hogy nem adnak el neki babakocsit Gyálon.

vulgarian · http://vulgarian.blog.hu 2015.11.18. 18:08:14

Én ezért nem merek drága cipőt venni... Nincs kedvem ehhez a herce-hurcához...

Black Hole 2015.11.19. 02:58:15

25000 ft egy cipőért! Hol vannak már a régi szép idők, mikor a kellemesen barna, ritkás fogú asszony kiabálta utánam a kútba esett üzlet után, hogy "ha százötvené' se kő, akkó' rohaggyon le a lábad!". Ez annyira régen volt, hogy akkor még komcsis viccet csak halkan lehetett mesélni, és hazánk nagyja, még kisz-titkár vó't! Ja, a 150 az Ft volt, még mielőtt valaki félre érti. Lassan megint annyi lesz, csak euróban.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.19. 08:07:49

@Black Hole: jólnevelt hungarianfi ilyenkor lerohasztotta önnön lábát.

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.19. 08:12:32

@Black Hole: Józsi nevű migránsok fejeit belé lehet nyomni, mire az elkezdi fe(j)nnhangon rikítani, hogy: "ez hülyeség, ez hülyeség, persze szerintem!" És akkor nagyon közel van az arcához a halogén, de még akkor is udvarias, kihangsúlyozza szubjektív-szerény, emberi mivoltát. Mire cserélted?

Manyecska 2015.11.19. 09:37:29

@Black Hole: én sajnos látom is a pasikat-a bordásfal előtt tükör van!..:D koedukált a gyógytesi.. OFF

ide nem jöhet csak úgy be 2015.11.19. 09:58:15

@Döglött Nyúl: ó a poszter..
@Mostanában: mért vagy hülyemen. Jki. Azó. Ráról, kösz.

Black Hole 2015.11.19. 10:13:06

@ide nem jöhet csak úgy be: van egy bizonyos népcsoport, akitől nem vagyok hajlandó vásárolni. Egyik szomszéd egyenesen egy BMW-t vett hasonló kategóriájú emberektől. Nagyon sikerült lealkudni. Nagyon büszke volt magára, hogy a köcsögöket hogyan ledumálta, és a végén már fél ár alatt megkapta. Mondjuk az örömbe kis üröm vegyült, mikor az első úton, amelyiken kiment Fehérvárról, bele szaladt egy közúti ellenőrzésbe, és ki kellett szállni az autóból, mert azt lefoglalta a rendőrség. Találd ki, hogy miért? Aztán nagyon akart az eladóval megint dumcsizni, de nem találta meg.

Black Hole 2015.11.19. 10:16:00

@ide nem jöhet csak úgy be: mármint a halogén sütőt? Azt vissza a pénzemre. Mondtam nekik, hogy utalvány jobb lenne, de nem mentek bele!

Black Hole 2015.11.19. 10:20:52

@Manyecska: vannak pár(z)os gyakorlatok is. Mert akkor ráb@szok egyet kalapáccsal a lábujjamra :)

Itt egy ékezet: '! Ezt az "o" betűre szükség szerint tedd rá!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.19. 10:23:43

@Black Hole: "van egy bizonyos népcsoport, akitől nem vagyok hajlandó vásárolni."

Igen. Rohadt norvégok! Bomlasztyák Magyarországot az ellenséges civilek támogatásával. Vagy valami ilyesmi.

Black Hole 2015.11.19. 10:31:09

@atpijkamo: jéééé, honnan jöttél rá, hogy róluk van szó? :)))))

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.19. 10:41:29

@Black Hole: :)) Mert én éber vagyok, iszom Lézer Jani szavait, hogy tuggyam mindig, hol a fő ellenség, aki ellen harcolni kell. Már a kádárkorban is éberen harcoltam az imperrialzilsumsus... faszomba... ellen.

A nyolcvanas években reális lehetőség volt, hogy ha külföldre megyek, akkor az elhárítás be akar majd szervezni. Azt találtam ki, hogy majd hülyének tettetem magam. "És mit fog szólni a kémkedésemhez a meghívóm, mikor elmondom neki?" Szerencsére engem egyszer se környékeztek meg.

lcsaszar 2015.11.19. 11:24:49

@Black Hole: azokban az időkben dorcó tornacipőben szaladgáltunk a porban. Amikor kinőttük, kivágták az orrát, és még egy nyáron jó volt. Nem tudtam, mitől dorcó, de mostanában megint gyártják a DORKO cipőt. Már várom a Bambit...

Black Hole 2015.11.19. 12:21:11

@atpijkamo: azt hiszem a komcsi világ egyik fő ismertető jele az állandó ellenség keresés. Mert mindenki ellenünk van, mindenkivel harcban állunk. Végülis ez egy jó stratégia, mert a háború az országon belüli viszályokat elsimítja, és mindenki a kormány mögé áll, mert az olyan hazafias. Egy valódi háborúban ez jogos is, de mikor az elmebeteg kormány kreál ellenséget, és mindenkivel küzd, és mindenkivel szembe megy, az már gáz. Ennél már csak az nagyobb gáz, hogy mennyien beveszik! Orwell nagyon jól megírta ezt!

Abban az időben csak komcsiországban jártam, tehát engem ilyen beszervezés nem fenyegetett.

Black Hole 2015.11.19. 12:26:08

@lcsaszar: a "dorco" és a "bambi" nevek örök életemre rejtélyesek maradnak. A levágott orrú dorconál azt hiszem, csak a svájcisapkát gyűlöltem jobban. Egyiket sem voltam hajlandó felvenni!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.19. 12:38:05

@Black Hole: Neked van igazad. Tiszta kádárrencer. Ugyanaz az urambátyám stílus, a tanácselnök és rokonai és barátai kapják a zsíros állásokat, meg a párt hűséges harcosai, kontraszelekció...

Kéne egy rendszerváltás!

Black Hole 2015.11.19. 12:48:06

@atpijkamo: a haldokló nyugat... Nem rémlik úgy, hogy már hallottad valahol? Válságban a nyugati országok! De mi töretlenül haladunk a jó irányba, és kivédjük a támadásokat, mert jó kezekben az ország vezetése! Aztán, hogy mégis miért a döglődő országokban élnek jobban az emberek, azt valahogy megmagyarázzuk. Persze nekik szar, csak még nem tudják, nekünk meg jó (lesz valamikor)!

mruniverzum 2015.11.19. 14:04:30

GaranciapaPPír, így leírva kétszer! Áááááááááááááááááááá!

tpusztai58 2015.11.20. 17:49:35

Csak nem Kiss Béla bőripari mérnök univerzális méretű lába van a dologban?

amindenes.blog.hu 2015.11.21. 14:16:46

'Nike sportboltban vásároltam egy Adidas Superstar lábbelit."
ko
süti beállítások módosítása