Tékozló Homár

Milyen kár, hogy nem Rogán Antal kézbesíti a NatGeot / Frissült a fejleményekkel

2015.12.31. 09:05 | Homár Hilda | 62 komment

natgeo.jpg

Pikírt elégedetlen ügyfél levél, melynek írója egyformán határozottan sújt le Rogán Antallal, a krampusszal és a Mikulással, amiért nem sikerült meglepnie a csaját a decemberi NatGeo házhoz szállított számával. Indulata érthető. Az már kevésbé, hogy a Centrál Média egy egyszerű bocsánatkérés helyett, miért a postaládától a kapucsengőig mindenkit hibáztatás stratégiáját választotta.

Tisztelt Homárék!

Szeretném veletek is megosztani, hogyan lehet egy névnapot elrontani azzal, hogy elő szeretnénk fizetni egy újságra. A levelet elküldtem a terjesztőnek is, íme:

Tisztelt Central Médiacsoport Előfizetési Ügyfélszolgálat!

2015. november 16: Megrendeltem Önöktől a barátnőm részére névnapi ajándékként egy 1 éves National Geographic előfizetést. Az első lapszámot 2015. december 2-ára ígérték.

2015. december 7: Nem kaptuk meg a lapszámot, ezért érdeklődtünk. Azt a választ kaptuk, hogy december 6-ig kézbesítették. Ezután megint jeleztük, hogy továbbra sem érkezett meg. Önöktől erre azt a választ kaptuk, hogy valószínűleg a postaládát nem tudja megközelíteni a kézbesítő, a Magyar Posta Zrt, mivel zárt lépcsőházas társasházban lakunk, vagy pedig nem olvasható a nevünk a postaládán.

2015. december 14: ismét jeleztük, hogy kapucsengőnk és kapukódunk nincs, a postaládánkra viszont jól láthatóan fel van tüntetve a nevünk. Erre visszajelezték, hogy a következő napon meg fog történni a kézbesítés.

2015. december 19: újra jeleztük, hogy nem kaptuk meg a magazint, ezért a pótlását egy másik címre kérjük, mert nem fogunk már ott tartózkodni, a további lapszámokat pedig az eredeti címre kérjük.

2015. december 21: Önök jeleztek, hogy az ideiglenesen megadott címre postázzák a kiadványt, viszont a Posta jelezte, hogy nem jut be a lépcsőházunkba a kézbesítő, ezért adjuk meg a kapukódunkat.

2015. december 22: szeretném jelezni Önöknek a következőket: 
- már jeleztük Önök felé, hogy nincsen kapucsengőnk és kapukódunk sem 
- a megrendelt kiadványt a továbbiakban sem kaptuk meg sem az eredeti címre, sem az ideiglenes címre
- ha lenne is kapucsengőnk, akkor sem tudjuk beengedni a kézbesítőt, mivel jellemzően napközben jön, mi pedig DOLGOZUNK napközben, és nem otthon ülünk 5-6 napos intervallumokban, hogy hátha érkezik és beengedhetjük
- ha lenne is kapukódunk, azt nem fogjuk kiadni egy ismeretlennek. Ha a Magyar Posta a kézbesítő, akkor neki be kell tudnia jutni a későbbiekben részletezettek miatt
- erősen gondolkozunk rajta, hogy visszamondjuk az előfizetést

Egyúttal szeretnénk érdeklődni, hogy hogyan lehet az, hogy
- az előző lakó nevére szóló levelek eljutnak a postaládánkba, talán a krampusz hozza be?
- a kormánytól kapott kéretlen propaganda mindig névre szólóan eljut hozzánk, vajon Rogán Antal veszi a fáradtságot, és feltörve minden társasház ajtaját elhozza a postaládáig azokat?
- a kéretlen reklámkiadványok is gondtalanul landolnak a postaládában, esetleg van egy erre szakosodott betörő csoport, akik időt és energiát nem kímélve felfeszítik a kapukat, és becsempészik a sok szemetet?

Amikor megrendeltük Önöktől ezt a szolgáltatást (National Geographic 1 éves előfizetés) akkor nem jelezték, hogy nekünk ezért még plusz erőfeszítéseket kellene tennünk, hogy igénybe vegyük. Azért rendeltük meg az újságot, mert a barátnőm szereti olvasgatni, és szerettük volna, ha minden hónapban a megjelenés idején ott legyen a postaládában. Ennyi erővel viszont kifizethetnénk azt a plusz pár száz forintot, és megvehetnénk a munkahelyünktől 10 méterre lévő újságárusnál. Azt gondoltuk, hogy az előfizetés azt jelenti, hogy mi kifizetjük előre egy évre, és utána ÖNÖK megoldják azt, hogy eljusson hozzánk. Engem nem érdekel, melyik céggel szerződtek, Önök vállalták, hogy kézbesítik nekünk. Felőlem a Mikulás is bedobhatja a kéményen át, nem az én dolgom. Én fizettem, és a szolgáltatást nem kaptam meg.

Szeretném kérni Önöket, hogy 2016. januárjában kézbesítsék a kért előfizetést a megadott címre. Egyebet nem tudok mondani, nem is szeretnék. 

A levelet eljuttattuk a Tékozló Homár blognak is, hogy tanuljanak belőle mások, hátha társasházban élnek és elfizetésen gondolkoznak.

Üdvözlettel

Péter

UPDATE jan.5.

Mérsékelt fejlemények az ügyben.

Tisztelt Homár!

Köszönöm, hogy megjelentettétek a levelemet. Azóta persze történt változás :)

Update1: 2015. december 24-én megkaptuk az utólag megadott másik, vidéki címre az újságot

Update2: a 2015. december 22-i levelemre kaptam tőlük választ december 29-én, amikor is újfent arra hivatkoznak, hogy lehetővé kell tennem a postás bejutását:

A bejutási problémát azért szoktuk megemlíteni, mert ez a leggyakoribb probléma és akadály. Előfizetésével azonban elfogadta Általános Szerződési Feltételeinket (www.mc.hu), melynek 7. pontja részletezi azt, hogy a bejutást az Előfizetőnek kell biztosítania. A leveles postás nem azonos magazinjaink kézbesítőjével, a Magyar Posta Budapesten alvállalkozókat bíz meg a kézbesítéssel. Ezért okoz gondot a bejutás.

Ehhez kapcsolódó UPDATE3: ma láttuk a Magyar Posta kézbesítőjét, ahogy az utcában MINDEN társasházba bejutott SAJÁT kulccsal. Tehát a postának van kulcsa a társasházakhoz, így már értem, hogy nem Rogán Antal hozza az újságot, ezért elnézésüket kérem :P

Írtam is nekik újfent, hogy továbbra is ugyanaz a helyzet áll fent, és hogy a postás nem csenget kétszer, hanem egyszerűen kulccsal kinyitja a kaput. Ha kapok arra is választ, azt is elküldöm :)

Üdv

Szűrt kommentelők

Antalbaba 2015.12.31. 09:08:12

OK, hozzászóltam;-) Megyek elolvasni...

Antalbaba 2015.12.31. 09:10:43

Tuti van vmi mesterkódjuk a postásoknak, ez egy nagy blabla:-(

Antalbaba 2015.12.31. 09:14:23

Ja, BÚÉK (minden ELfizetőnek is)!!!

The Crazy One 2015.12.31. 09:32:07

erőfeszítés: imádom ezt a szót. Először hét, majd öt napig tartott visszaírni a terjesztőnek. Gondolom, addig erőt feszítettetek.

Attila F 2015.12.31. 10:08:28

@atpijkamo35: Kedves atpijkamo1021, igazad van. Teljesen kizárt, hogy valaki bejusson egy kapukód nélküli társasházi bejáraton. Soha az életben nem történt még ilyen. Ez az, ami még Chuck Norrisnak sem sikerülnie, az igazi mission impossible.

Rosszindulatú Vászka 2015.12.31. 10:14:50

Nem volt a Spárba tegnap akciós szaloncukor olcsóért kókuszos, csak zselés. Ezt is meg kék írni.

Attila F 2015.12.31. 10:20:08

@atpijkamo41: Asszem megvolt eddig is, de azért jó, hogy segítettél. Arra próbálok kilyukadni, hogy ha mégis akad olyan a földtekén, aki nem ismeri a kódjukat, akkor neki tuti lehetetlen a bejutás. Kapu még soha nem nyílt ki kód nélkül ebben az országban.

Freddy a Krüger 2015.12.31. 10:33:22

Én nem veszem a fáradtságot, megkapom ingyen is.

__tom_ 2015.12.31. 10:36:52

rendeld a munkahelyedre, hátha...

Attila F 2015.12.31. 10:51:01

@atpijkamo45: Ja, igen, és az ÖSSZES csomagot hajnali 04:50-kor kézbesítik, mindig. Állítólag a postások munkaideje éjfél és reggel hat között van.

atpijkamo50 · http://deciki.blog.hu/ 2015.12.31. 11:02:43

"a kormánytól kapott kéretlen propaganda mindig névre szólóan eljut hozzánk"

Igen, azt sima levélként küldik ki. Mellesleg a te adódból fizetve. Az a posztás hozza, aki az ajánlott leveleket is. Ő kapott valakitől már kapukódot a házatokba. Vagy kulcsot. Vagy valamelyik vénasszonnyal megbeszélte, hogy minden nap megvárja a postást, és hozzá felcsöngethet.

Rosszindulatú Vászka 2015.12.31. 11:07:38

@atpijkamo49: kemény vagy, mint a rákkendroll :P

szekertabor · provo.blog.hu 2015.12.31. 11:11:35

Márpedig a magazin nem napilap, nem az újságkihordó kézbesíti hajnalban, hanem a postás vagy a futár, borítékban érkezik levélküldeményként, és nem a lakó dolga gondoskodni a kézbesítésről, hanem a terjesztőé, vagy az általa megbízott kézbesítő szolgáltatóé.
Ha mindenki más meg tudja oldani, hogy egy kaputelefonos társasház postaládáiba eljuttassa az ingyen szemetét, akkor ez a feladat nem foghat ki a postán sem.

kamushamus 2015.12.31. 11:33:24

Hogyan kell "elfizetni"? :D
Ha a postás próbálta többször kézbesíteni, máris nem idegen. Talán adhatnál néki kódot a bejárathoz. :) Ő tudná kézbesíteni, te megkapnád, B.ü.-poszt lehetne belőle. :D

The Crazy One 2015.12.31. 11:51:25

fogynak a kommentárok.
@atpijkamo50: ilyenkor aztán mi van? Regisztrálsz egy temporary mailre, vagy ezek már be vannak készítve?

The Crazy One 2015.12.31. 12:24:41

@atpijkamo53: az. Mondjuk szily Laci is csinált hajmeresztő dolgokat, de ez nálam óvodás színvonal...

Rosszindulatú Vászka 2015.12.31. 13:30:52

@milyennőazilyen: osztán nem sikerül és azér is itt vinnyogjon? hogy nem volam eléggé benn, meg nem értem meg, meg külömbe is csak színleltem. Hát ezér én nem fogok ma lábat mosni.

Rosszindulatú Vászka 2015.12.31. 13:44:25

@Állandóankitilt: akkor a másikra, ami ott van, nem oda, ahol nem ott van, amit nem tudunk.

Dikusz 2015.12.31. 14:16:37

@atpijkamo55: ez örök vita tárgya lehet. Panelházban lakom, szoktak csöngetni a kaputelefonon. Nem nyitom ki bárkinek én sem. Ha jönnek hozzánk, akkor arról tudunk, a család ismeri a kapukódot. Ha idegen csenget, akkor kinézek az ablakon (a lakás ablaka a bejárati oldalon van), és ha látom a postás motorját, biciklijét akkor beengedem. Tulajdonképpen még akkor sem lehetek nyugodt, mert a postás lehet, már bent van az előtérben, és ezért bárkit, akár betörőt is beengedhetnék. Ha meg nem látok az ablakból senkit, mert a beállóban áll, ki sem nyitom a kaput. Éppen elég vitára ad okot, hogy lehetetlen ellenőrizni kik jönnek be a házba.
Amúgy azt azért elképzelhetőnek tartanám, hogy a postán leadnak a házból egy olyan kódot, amivel csak a kapun belülre tud jönni a kézbesítő. Ha meg én jönnék be a házba, és a postást látom, hogy benn dobálja be a leveleket a postaládába, akkor nem várom el tőle, hogy kinyissa a kaput. Soha nem is nyitották ki, teljesen jogosan.

Dikusz 2015.12.31. 14:19:38

@Rosszindulatú Vászka: az a "Nincs kettő négy nélkül" filmjükben van. Az egyik legjobb szerintem. Nagyon szerettem a filmjeiket, kellemes kikapcsolódást nyújtanak még ma is. :)

Rosszindulatú Vászka 2015.12.31. 14:21:23

@Dikusz: badarság. A legjobb filmjük a Bűnvadászok. Meg a N yomás utána. Meg a Kincs ami nincs. Ja, meg a Nincsen kettő négy nélkül. Meg a többi is.

Dikusz 2015.12.31. 14:22:24

@atpijkamo59: Én szoktam otthon ülni, és nem mindig nyitom ki.
Egyébként otthon ülő alte trottel is kinyithatja, vagy akinek nem arra az oldalra néz az ablaka. Sokan nem törődnek vele, hogy kit engednek be.

Dikusz 2015.12.31. 14:25:09

@Rosszindulatú Vászka: hát a Kincs ami nincsben a gyagyás amikor mondja, hogy Anulu Papu Mamu - az tiszta röhej. Meg van olyan filmjük is, a minek a zenéje marha jó, azt hiszem a "Különben dühbe jövünk"-ben van, amikor a szaxofonon játszanak.

Dikusz 2015.12.31. 14:38:14

@Állandóankitilt: hát persze, hogy be tud menni aki akar. Biztos van trükkje rá, hogy kell kinyitni a kaput. De legalább nem könnyítem meg a dolgukat, és nyitom ki boldog-boldogtalannak a kaput, ha felcsenget.

lutria 2015.12.31. 15:15:31

A leveles postásnak van kapukódja és többnyire a csomagosnak is ha a lakóközösség hivatalosan kiadja a postának.(vagy ha a gondnok bizalmasan megsúgja a kódot a régóta ismert postásnak)

gabors 2015.12.31. 15:27:14

En minnel hamarabb lemondanam mert ha mar az elso szammal ilyen gondok vannak ... el akarja ezt jatszani 12x ....

Kedves ajandek nem mondom.

Posztolo vedd meg ajandekba minden honapba !!!

gabors 2015.12.31. 15:32:45

ez mar az evvegi ??? mert nem akarom kitiltatni magam hiaba :-)

Rosszindulatú Vászka 2015.12.31. 15:33:19

@Dikusz: a zenéje mindnek marhajó. Csaxólnák.

Aureliano Buendía 2015.12.31. 16:20:37

@atpijkamo45: és ha a M. Kir. Posta a kézbesítő? Az egyszerre viszi a levelekkel, nekik nincs akadály.

Nekem a Múlt-Kor nem érkezik meg soha rendesen, de ott más a terjesztő. A baj az, hogy mindig írni kell emiatt, és ajánlottan megérkezik, azt már a posta hozza.

Aureliano Buendía 2015.12.31. 16:24:46

@atpijkamo49: pedig ezek a levelekkel szokták kihordani.

Aureliano Buendía 2015.12.31. 16:50:59

@atpijkamo49: ok, olvastam is.

Lassan lehet készülődni a lerészegedésre.

Aureliano Buendía 2015.12.31. 17:08:42

@Állandóankitilt: igen, pl. behűteni a piát, elpakolni mindent a wc-hez vezető útból, nehogy idő előtt érkezzen vissza a kisróka, stb.

Meg persze az önuralom, hogy az első (na jó, harmadik) pohárral megvárd a vendégeket, ilyesmire gondoltam.

ciccmen úr (törölt) 2015.12.31. 17:14:03

Nem elég hogy a barátaimat kitiltod te Hilda engem is bele kellett keverni?

gabors 2015.12.31. 17:14:42

Nem tudom regen 70-es evektol kezdve apam ezt ugy csinalta (es sokan masok is) hogy a postan levo hirlaposnal nyitott "szamlat" aki az elore megallapodott heti/havi lapokat egy dosszieba rakta aztan vagy O vagy en vagy aki eppen arra jart megkapta ... igy volt meg (van is az osszes Artemix es Oblix vagy mi is volt) ez volt Nok Lapja, Elet es Tudomany, IPM (vagy mi) egy darabig a Magyar Ifjusag, Magyar Konyha, Magyaroszag (talan?)

nagy gyujtok voltunk ebben az evben dobtuk ki az evenkent bekotott sorozatokat ... volt ami 30 evre visszamenoleg megvolt .... konyvtarnak nem kellett igy lett belole MEH .... skoda octavia televolt ugy ment mint egy hajo a dunan dupla fektav... feltem is kicsit...

Oszt akkor ott helyben fizetett az ember kis jatt unnepekkor hogy mindig meglegyen a szam ... talan a mai napig igy csinalja az oreg...

ciccmen úr (törölt) 2015.12.31. 17:18:49

@Aureliano Buendía: az első (na jó, harmadik) pohárral megvárd a vendégeket,

Jobb elmenni vendégségbe és bodrányat csinálni! Persze ha sok helyen leszerepelt már az ember akkor törheti a fejét hogy hol nem hányta le még a perzsaszőnyeget!

Aureliano Buendía 2015.12.31. 17:28:37

@rogánantal: úriember társaságban nem rókázik, előtte diszkréten félrevonul. Decens vendég is csak nyilvános helyen okoz közbotrányt. Ha meg kitiltanak egy kocsmából, van még elég sok a Nyugati környékén:)

ciccmen úr (törölt) 2015.12.31. 17:51:03

@Aureliano Buendía: úriember társaságban nem rókázik, előtte diszkréten félrevonul.

Hátatfordít

.@Állandóankitilt: Te viszed ki a natgeót?

Ja :(

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.12.31. 21:20:16

Melyik évezredben él még ez a tahó, ki olvas nyomtatott újságot?

Az ilyen magazin még arra sem jó, amire a férfiaknak Pravda, mamának a Szokol rádió. A postás inkább ha bejut a házba egyszer, verje majd jól meg az ostoba parasztot, hogy elgondolkozzon ezen.

Rosszindulatú Vászka 2016.01.01. 09:25:49

Ma várható:

mérgezett jövedéki termékek utáni felháborodás
baszódj meg KDNP
Póstás terror

Manyecska 2016.01.01. 09:57:45

@Rosszindulatú Vászka: majd irok jovo heten ortodox kari..remelem megjon a csomag!!??

Jegkoko 2016.01.01. 10:43:22

Talán ez az újság ilyen beszerezhetetlen, hogy mindenképp csak előfizetéssel lehet csak hozzájutni?

Dikusz 2016.01.01. 11:05:11

Azt csak egy pszichológus (volt kolléganőm szerint picológus) tudná kideríteni, hogy a poszt olvasása közben miképpen keveredtem el dr Veres Pál-ig. Tíz perce azon gondolkodom, egyáltalán hogy jutott eszembe (lehet nekem is szükségem lenne pszichológus segítségére).
Belehallgattam egyik előadásába, egyszerűen fantasztikus. A fiatalabbaknak javaslom (talán hallottak róla, tudják ki ő), keressenek rá, sokat lehet tanulni tőle. Valamikor az Ifjúsági Magazin (IM) "Orvos Válaszol" rovatában adott tanácsokat fiataloknak.
Hogy ne törlődjön (ugye nem?) ez a kommentem, a NatGeo újság az ő tanácsaihoz képest ketyefesze.

gabors 2016.01.01. 11:58:32

@Rosszindulatú Vászka:

" Ma várható:"

petartda megolte a kutyat....

cig.....ok nyomtak a zenet 5-ig

spar zarva van

meg nem tudomj

The Crazy One 2016.01.01. 12:03:38

reggelt kívánok. tehát ez az év végi: elég karcsú, mondhatom. De legalább van egy következetes adminunk. Ja, nem, az sincs…

Rosszindulatú Vászka 2016.01.01. 12:07:07

@The Crazy One: ez az év eleji. Meg a hétvégi. Légy pozitív, árad a csí

Aureliano Buendía 2016.01.01. 12:20:25

aztán majd jön Tóni, és mindenkit jól feljelent, a bloghu meg lemegy kiskutyába, és törlik a posztot.

igazságos1.. 2016.01.01. 14:36:02

BUÉK

A vihar előtti csend éve lesz, élvezzétek ki ezt az évet, amíg csak lehet. Igyekezzetek mindent megtenni, amit eddig elmulasztottatok. Utazzatok, érezzétek jól magatokat, ápolgassátok az emberi kapcsolataitokat, vagy javítsatok rajtuk. Felkészülős év lesz az elkövetkező eseményekre, szóval jó év lesz ez az idei, 2016-os év kivételesen, de ne tévesszen meg senkit a jólét és a megtévesztő nyugalom.

Felesleges újságokra ne költsétek a pénzt, szintúgy felesleges dolgokra, csak az igazán fontos dolgokkal foglalkozzatok ebben az évben, ami igazán számít: lelketek gondozására, életörömre, meg úgy a családi, baráti kapcsolatok rendezésével, mindezt úgy, hogy azért nem kell túlzásokba esni az élvezetek kihasználása terén.

Mint minden évben, szoktam jósolgatni, idén sem ússzátok meg, de ez az év kivételesen jó év lesz, majd meglátjátok, ez ritkaságszámba menő év. Azért nem kell elfeledni, még mindig ki fogunk nyiffanni, meg lesz csodaszámba menő esemény, de az még odébb van, 2017-re várom az első pofáraesést, úgyhogy addig csak nyugi és élvezzétek az életet, nem kell a feszkó, majd szólok, mikor lehet pánikolni, de úgy néz ki, sajnos nem kaptunk több haladékot, aminek meg kell történni, az meg fog történni.

Csüggedni nem kell, azét az a bizonyos mumus ott lesz mindenhol, a félelem körülvesz, de most mindenki meg fog nyugodni egy kicsit, ez az év olyan lesz, mintha nyugtatópirulát vennél be.

Persze, ijesztegetnek terrortámadásokkal, de azok valahogy mégis el fognak maradni, igyekeznek megnyugtatni az embereket, hogy nem kell félni. Ez azonban csak ámítás, nem kell bedőlni ennek az állapotnak, mert attól még munkálkodnak az események kidolgozásán a háttérben. Ádernak meg üzenném, nem kell aggódni a magyarokért külföldön, hiába mondom én is, hogy akik Németországba élnek, dolgoznak, azoknak lesz a legrosszabb, de az még odébb lesz.

Felesleges vagyont nem kell összeharácsolni, akinek ki kell nyiffannia, az úgyis kinyiffan. Utazzatok, pótoljatok be mindent, amit csak lehet, töltsétek azzal az időt, amivel korábban szerettétek volna tölteni, csak valamilyen oknál fogva nem tehettétek meg, ne halogassatok semmit, amit lehet, tegyetek meg magatokért. Pénzharácsolás kizárva, nem kell furakodni, nem kell senkit vegzálni, másnak rosszat akarni, most csak magatokkal és a családdal foglalkozzatok, ha nincs, ügyködjetek e téren, lelkiekben, a saját gondolataitokat rendezzétek el, így, utoljára lesz erre lehetőségetek.

Idén nem várható nagyobb ámulás, az időjárás ugyanúgy rosszabbodni fog, azért minden egy fokkal rosszabb lesz, azt nem ússzuk meg. Ez egy nagyon veszélyes év is egyébként, mert hamis illúziókba ringatja a népet, hogy minden rendben lesz, nem nyiffantunk ki, akik óbégatnak, azok meg idióták és elmeroggyantak, igazolva lesz a tézis, miszerint aki mást mond, mint ami van, az komplett őrült.

Ennyi elég a jóslásból, mi várható 2016-ban, de mondom: 2016-ban nem fog leszakadni az ég, semmi extra vagy rendkívüli nem lesz, sőt úgy fog tűnni, mintha jobb lenne az éved a korábbiaknál, egyenesen ez lesz az eddigi legjobb év az elmúlt 20 évhez képest, azonban nem szabad elfeledni: aminek meg kell történni, az meg fog történni, nem szabad hinni a hamis tévképzetekben, aki mást mond, az nem feltétlen hülye. Jó év lesz ez, én mondom. :)

Hildával kapcsolatos viszonyból is ez fog kitűnni, megpróbál itt jópofiskodni, de nem kell neki bedőlni: még mindig azt hiszi magáról, hogy ő valaki, csak mert belerakták 1 pozícióba és lett némi hatalma. Azonban olyan, mint a magyarok 99,99%-a, mihelyt kap egy kis hatalmat, visszaél vele, vagy nem tudja helyesen kezelni, nem tud bánni a hatalommal. Szóval jó éve lesz neki is, ám ő nem fogja megúszni sajnos, neki szomorú sorsa lesz a végén.

Arra én is befizetek, vajon tényleg hülyítik -e itt az embereket meg úgy a világban, egyébként nevetségesnek találom ezt az egész ügyet, meg amiket a világ vezetői művelnek, Ferenc Pápával az élen. Tisztára dilinyósabbak nálam, pedig én se vagyok egy könnyen emészthető egyed, főleg azt a Putyint kéne valahogy eltakarítani, utána meg Merkelt, a csatlósát. Viktornak is szomorú sorsa lesz, hiába hiszi azt, hogy bebiztosította magát, ő egyébként tudja, mi fog jönni, őt felvilágosították róla, de sajnos a végére ő sem ússza meg.

igazságos1.. 2016.01.01. 14:45:17

2016-os szuperjó esztendőre fel! :)

Most az egyszer lehet örülni előre az évnek, felhőtlennek lenni, úgy egy kicsit kirúgni a hámból idén. Jólét, fejlődés meg minden, ami kell. Meg kell ismerni ezt a fajta életérzést is a világnak, mert utána annál nehezebben fogják elviselni azt, ami jön.

Biztosra nem fogadunk, az lesz, amit mondok, a mégsem kizárva.

lcsaszar 2016.01.01. 15:03:45

Már mindent megírtak, már mindent lefényképeztek.

lcsaszar 2016.01.01. 20:59:58

Amióta NatGeo-nak becézik a National Geographic magazint, azóta nem olvasom.

lcsaszar 2016.01.01. 21:06:37

Ajjaj, most olvastam csak el a témaindítót. Van egy olyan érzésem, hogy ez a cím ki lesz moderálva.
süti beállítások módosítása