Tékozló Homár

"A Telenor duplán számláz és örökké meghosszabbodik az előfizetés!"

2016.02.09. 14:46 | Homár Hilda | komment

telenor_logo_1.png

Olvasónk leírásában több túlzásnak tűnő állítás is van, mert az biztosan nem igaz, hogy "a szerződött összeg dupláját kell fizetned és nem csak 2 évig, hanem örökké", de az is biztos, hogy a szolgáltatók szeretik az ügyfeleket talpig nehéz hűségbe bújtatni. Olvasónk figyelje a kommenteket, mert a Telenor ott szokott reagálni a posztra!

Tisztelt Homár,

A Telenor duplán számláz és örökké meghosszabbodik az előfizetés!

Örömmel láttam, hogy készülék nélkül mindössze 1270 ft a havidíja a Telenor XS üzleti előfizetésnek, ez a weboldalukon is fenn van. Személyesen bementem és érdeklődtem az előfizetésről, az ügyintéző is megerősítette, hogy igen, ez 1270 ft, így meg is rendeltem. Gondoltam rá, hogy rendelek akkor már több előfizetést is, ha ilyen kedvező, de szerencsére, mivel volt már problémám a céggel, csak 1 előfizetést kértem, ugyanis az első számlánál jött a meglepetés. Az előfizetési díjnak ugyanis a dupláját számlázzák és mivel aláírtad a 2 év hűséget nincs már visszaút.

Egyrészt rátesznek egy 4-500 ft-os felárat cégen belüli 0 ft címmel, ezt még le lehet könyörögni róla esetleg személyesen, viszont van egy fix "kiegészítő havidíj" 800 ft, amit nem lehet sehogy se leszedetni, tehát a hirdetett, szóban is ismertetett és szerződött összegnek (nyilván az apróbetűs részekben el van rejtve, ha ügyvédekkel átnézeted az ezer forintos szerződés dokumentumait mondjuk 50 ezer forintért, akkor ők ezt észreveszik és csak 50 ezer forintot veszítettél valamint nem lesz előfizetésed mert nem kötöd meg) a dupláját kell fizetned és nem csak 2 évig, hanem örökké, mivel a hűségidőszak "automatikusan meghosszabbodik". Telefonba mondták, amit rögzítenek, én ezt a beszélgetést nem rögzítettem, de igen így van, nincs félreértés, a hűségidő örökre szól, automatikusan hosszabbodik. A 800 ft-os díjra azt mondják, hogy az állami adó, azért nem lehet leszedni, tehát 63%-os adó van az előfizetésen még pluszban az áfán túl. 

Azt nem értem egy ekkora cég hogy teheti meg, hogy mindenféle leplezés nélkül nyíltan csal a havidíjjal, a hosszabbodással és a lemondással is.Ha le akarod mondani a lejárt hűségidejű előfizetést, akkor több szinten szivatnak, online egyszerűen nem lehet megoldani, ha személyesen próbálkozol engem először elküldtek, hogy visszajeleznek 30 napon belül, de nem jeleztek. Utána második lemondásomra azt mondták rendben elindították a lemondást, hívni fognak 7 napon belül, meg kell adnom a 0000 kódot és akkor lesz lemondva az előfizetés. Nem hívtak.

Harmadszorra már elég erélyes voltam, ekkor ismét azt mondták 7 napon belül hívnak, de már ragaszkodtam hozzá, hogy mindenről adjanak papírt, amiről beszéltünk, hogy többet ne tudják letagadni, ekkor valóban felhívtak és ekkor közölték az örökös hosszabbodást. Emellett felajánlottak mindenféle ingyenes ajándékot, hogy családtagom kaphat számot meg nekem is lehet ingyen számom stb, de mondtam nekik, hogy ilyen csaló cégtől én ingyen sem kérek semmit, ki tudja hogyan húznának csőbe, lopnának meg a szokásos trükkjeikkel, inkább fizetek, de máshol.

Nagy kegyesen abban maradt a végén a hölgy, hogy mivel régóta próbálom lemondani ezért eltekintenek esetemben ettől és engedélyezik a kötbér nélkül megszüntetést (a már amúgy is lejárt hűségről beszélünk!! ami elvileg automatikusan örökké hosszabbodik). A lemondásról csak az utolsóról van papír, mivel pont az volt a baj, hogy előtte nem adtak papírt a lemondásomról (elég sok mindent intéztem és a sok papír között fel se tűnt, hogy a lemondásról nem adtak, de ráadásul ígérték az 1 héten belüli visszahívást, tehát ha tudom, hogy nincs papír lehet akkor se fogtam volna gyanút), a telefonos hölgy viszont tudott róla, hogy már kértem lemondást október 29.-én is, tehát nekik ez mégis látszott a rendszerben! Tehát a januári lemondásomról tudok csak papírt küldeni, ha kell (azt viszont nagy kegyesen végül végrehajtották elvileg, tehát ezzel az eggyel nincs is baj)

Viszont nyilvánvalóan nem kizárólag személyesen velem szórakoztak, tehát feltételezem minden ügyfélnél él az automatikus 2 éves hosszabbodás (azt mondták a szerződésben is benne van, ha nem muszáj nem állnék neki keresgetni), az 1270 ft-ra mindenkinek rájön a 800ft és a plusz 4-500ft és gondolom a lemondásnál sem csak engem szívattak, hanem ez a bevett módszer. A végén pedig ahogy írtam még próbáltak mindenféle ingyenes meg ajándék ajánlattal próbálkozni amit természetesen elutasítottam, sőt a családomban mások is felmondták a saját szerződésüket a telenorral a történtek  miatt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sáros_tehén 2016.02.09. 14:55:55

Nem örök életre hosszabbodik. Csak ha nem mondod le időben akkor mindig 2 évvel. (ez is benne van a szerződésben csak basztál elolvasni)

Meg kell nézni hogy a szerződésben mi van írva, mikor lehet lemondani. És akkor KELL. Írásban, hogy legyen nyoma. (tértivevényes ajánlott levél.)

KaTe 2016.02.09. 15:14:48

Az örökre szóló hűségszerződés olyan lehet mint a házasság? Akkor a posztoló most összeházasodott a Telenorral?

AtiSnatch 2016.02.09. 15:27:10

@KaTe: Ásó, kapa, intimbetét.

@Poszter: legyen szíves az internetmodemet minél előbb leadni a szolgáltatójánál. köszönjük az együttműködést.

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.09. 15:41:10

A 1270 nem a havidíj forintban, hanem a szolgáltató ügyfélszolgálatának négyszámjegyű rövid hívószáma.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.09. 15:43:36

@KaTe: "a posztoló most összeházasodott a Telenorral?"

:)) Nem olvastad a posztot? El is hálták:

"Az előfizetési díjnak ugyanis a dupláját számlázzák"

Szóval a poszter meg is lett baszva.

AtiSnatch 2016.02.09. 15:45:21

@atpijkamo110: akkor lenne igaz, ha vodafone poszt lenne. de itt meg olyat még nem láttunk :D konteorulz

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.09. 15:48:15

@AtiSnatch: Akármi lehet. Szerintem poszter kurvára el van tévedve. Akár az is lehet, hogy a Trékommal szerződött, hisz nem olvasta a szerződést.

egy_kommentelo 2016.02.09. 15:50:50

Neeee, ez ugye fotosoppp!!! Ennyire hülye nem lehet valaki! :)

FDToth 2016.02.09. 16:06:48

Amióta mindenféle hülye adó sújtja a távközlési cégeket, azóta kicsit meg vannak hülyülve és kénytelenek jobban trükközni. Ez van...

Terézágyú 2016.02.09. 16:08:31

Nagyon sajnálom a posztolót. Menjen inkább a vodafonóba.

Beerhead 2016.02.09. 16:08:31

És tényleg ott van, mekkora gecik, bár a weblap szerint 1016ft, nem 800. Dupla csillaggal persze:
"** 2 év tarifahűség és valamely MyBusniess Extra vagy Extra szolgáltatáscsomag megrendelése esetén a kiegészítő havidíj (mely lebeszélhetőséget és adatkeretet nem tartalmaz) jóváírásra kerül."
www.telenor.hu/uzleti/business-all-in
Sajnálom a posztolót, de a cégével sokkal nagyobb szopásokat is át fog élni, ha hisz az adott szó szentségében.

Beerhead 2016.02.09. 16:10:45

@Beerhead: EDIT: nettóban valóban 800 forint, mindent értek, szándékosan kibaszósan van megadva a tarifa, szerintem ez felveti a csalás lehetőségét, mert a kiírt havidíj nem elérhető, csak ha extrákat vesz az ember, akkor meg az extrák miatt nem lehet annyi, mint ami ki van írva.
Postírót annyiban ekézném, hogy ez nem apró betű, ott van a táblázatban.

Terézágyú 2016.02.09. 16:12:05

Az ócsóságnak mindig meg kölletik innya a levit.

Terézágyú 2016.02.09. 16:19:17

@Beerhead:

Van egy régi sztori, hogy a parasztember autót vesz és jól átverik az üzletben, mert az alapárhoz hozzáadnak mindenféle "extrákat". Mit tesz isten, az üzletvezető egyszer egy tanyát vásárol, és ide szeretne egy tehenet - éppen a parasztembertől. Az meg elad neki egyet, de külön felszámolja neki a "légyelzavaró berendezést (más néven farok), a "tej tárolására alkalmas berendezést (tőgy)" stb.

AaronX8 2016.02.09. 16:19:49

A Telenor MyBusiness All-In XS tarifacsomagja tényleg br. 1270 Ft | Készülékvásárlással 2032 Ft. És nem láttam feltütetve (Még apróbetükkel sem) sehol hogy erre bármit rátennének.

Habár szerintem a szolgáltatás végösszegéről (adókkal súlytva stb.) szerződéskötéskor kellett volna az ügyintézőnek kiszámolnia.

Beerhead 2016.02.09. 16:25:20

@AaronX8: nézd meg a linkelt táblázatot, kiegészítő havidíj a csoda neve, természetesen nem a felső harmadban van. www.telenor.hu/uzleti/business-all-in
Illetve egy újabb akna: "Promóciós jelleggel visszavonásig új MyBusiness All-In tarifacsomagos előfizetés vásárlása esetén nincs kapcsolási díj."

sőőtnagyonis 2016.02.09. 17:16:13

Még több mézet a madzagra!

Nick-son 2016.02.09. 17:30:55

Ez egyszerűen szemétség. Pár év alatt rájöttek már az emberek, hogy pár ezer forintért nem érdemes hűségnyilatkozatot aláírni, mert annyi idő alatt elavul a díjcsomag, jobbak és olcsóbbak lesznek. Most ez a játék megy, hogy a normál elfogadható díjakat is csak akkor engedik, ha aláírsz. Elmennek a jó anyjukba ezek is meg a T is, velem meg az játssza ugyanezt.

De már a riasztós cégnél is amikor le akartam mondani 7! év után az előfizetést azzal jöttek nem lehet felmondani mert hogy hűség. Amikor megkötöttem az értékesítő valóban csak úgy köthette meg, hogy 1 év hűséget írjunk bele. Mondja is nem csinálnak ebből gondot, csak két hónap után ne kötögessék ki, ha már ők kiépítették. De ha eladom ilyesmi akkor semmi gond, megértik. Aztán a szerződésbe csak belecsempészték, hogy határozott idejű 1 éves, ami automatikusan hosszabbodik, ha egyik fél se mondja fel. Szerintem ez nettó mocsokság. Ha valami éveken át hosszabbodik akkor azt határozatlan időre szabadna csak megkötni. Nem lehet már egy intatlant eladni, mer a telefon ekkor jár le, az internet akkor, a riasztó amakkor, akármit csinálsz valaki tartja a markát.

Ember... eladtam az ingatlant, mit akarnak védeni? Még a biztosítást is le lehet mondani ilyenkor... miután elmondtam, hogy senkiházi viselkedés amit csinálnak már nem kérték a kötbért. De kitalálták, hogy a leszerelésnek is van díja... anyátok.

Szomorú, hogy minden cégnek a szarháziságokon jár csak az esze, teljesíteni meg nem akarnak.

Itt nálunk tényleg nincs se tisztesség, se adott szó, semmi ami számít.

Rejtélyes 2016.02.09. 17:48:49

@Nick-son: pl Martens-bakancs, utvefuro... mindkettovel siman ki lehet kotni a riasztot :) Olcsobb, mint amit ajanlottak.

atpijkamo114 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.09. 18:04:01

@Nick-son: "Pár év alatt rájöttek már az emberek, hogy pár ezer forintért nem érdemes hűségnyilatkozatot aláírni, mert annyi idő alatt elavul a díjcsomag, jobbak és olcsóbbak lesznek. Most ez a játék megy, hogy a normál elfogadható díjakat is csak akkor engedik, ha aláírsz."

Egy újszülöttnek minden vicc új. A világ teremtése óta használják ezt a módszert a mobil- és internetszolgáltatók.

atpijkamo115 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.09. 18:08:53

@Beerhead: "@AaronX8: nézd meg a linkelt táblázatot"

Ja, hogy a poszter se nézte meg a díjtáblázatot. Hogy el fog csodálkozni, ha kiderül, hogy 34,93 Ft a percdíj, és még kapcsolási díj is van!

Attól még persze nettó szemétség.

milyen nőazilyen 2016.02.09. 18:41:46

Még sohasem kötöttem hűségidős szerződést senkivel, ismerem magam, csapodár természetem van :)

KRT 2016.02.09. 19:58:35

Komoly gond van a posztolóval... Érjen ekézni.

Nick-son 2016.02.09. 21:47:04

@atpijkamo114: hát tudod én már éltem abban a világban amikor nem voltak még mobil szolgáltatók. Egyáltalán. Így aztán... tudtak újat mutatni :)

Minden gyenge szabályozási kísérletre kitalálnak egy újabb mocsokságot. Jól szolgáltatni nem akar már egyik se. Inkább marketing, hogy húzzuk be a parasztot, aztán egyoldalú szerződés (mást úgyse lehet aláírni, vagy kéred vagy nem) és el se tud menni.

Megoldó 2016.02.09. 22:14:09

No akkor egy kis tájékoztatás:
www.origo.hu/techbazis/20150612-nmhh-felhasznalo-szolgaltato-szerzodes-modositas-egyoldalu-ketoldalu.html
Ja és nincs hosszabbodó hűség, főleg nem automatikusan...

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.09. 22:28:40

@Nick-son: Köszönd kormányainknak, akik nem engednek be negyedik mobilszolgáltatót. Örüjj, hogy legalább a Voda bejött, különben fizethetnél kéccer anyit.

Internet szolgáltatóval meg Dunát lehet rekeszteni, válassz egy kisebbet, barátságosabbat.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.09. 22:32:21

@Nick-son: Ja, és nem szabályozni, kéne, mert az láthatóan nem megy nekik. Hagyni kéne az egészséges versenyt!

Zirowe 2016.02.09. 23:49:51

Öööö...
Nem egy korábbi t-s posztnál volt, hogy nem létezik az "örökéletre magától meghosszabbodó" előfizetés?

milyen nőazilyen 2016.02.10. 05:37:56

@Zirowe: homar.blog.hu/2016/01/27/visszakozott_a_telekom
Igazad van, ebben már leírták, hogy melyik az a paragrafus.

Vonatos Flash játék · http://trainhelp.i-host.hu 2016.02.10. 08:06:57

@Zirowe: Pont ezt akartam írni, hogy nem olvas itt senki Homárt? Hűségidős szerződést a törvény szerint csak határozatlanra lehet meghosszabbítani mindegy mit írnak a szerződésbe...

McZozo 2016.02.10. 09:57:15

@Megoldó: "A határozott tartam határozott idővel nem hosszabbodhat meg automatikusan. Üzleti előfizetők esetében lehetséges az ettől való eltérés."

A te altalad idezett linkbol. Tehat amit allitasz cask maganszemelyre igaz. Uzleti elofizetes eseteben nem.

2016.02.10. 12:22:22

enyni baromságot...és leírta, elküldte....

joska61 2016.02.11. 09:31:20

Szerződést elolvasta ez? Nincs több kérdésem.

Mocsár 2016.02.18. 21:12:27

Ennyi ostobaságot.. és még be is küldi... XDDD
süti beállítások módosítása