Tékozló Homár

Nagyon hosszú a munkanap a Mall.hu-nál

2016.02.18. 15:40 | Homár Hilda | komment

mall-logos.png

1 munkanapot ígért a Mall.hu kiszállításra, kár, hoyg ezt még tavaly decemberben tette. Az eredmény egy klasszik Vigasztalan Várakozó Webess Vásárló levél sok mérgelődéssel és csigalassúsággal haladó ügyintézéssel. A tanulságot maga Péter vonta le: "Ha valaki mégis náluk vásárolna, csak utánvéttel vásároljon, és minden esetben bontsa ki a terméket átvétel előtt." Ámen.

Kedves Homár Fogyasztóvédelmi Blog,

December 27-én vásároltam egy hűtőgépet a Mall.hu oldalán, amelyet bankkártyával előre fizettem. A szerződési feltételeik szerint 1 munkanapon belül kiszállítják a terméket Budapesten belül. A vásárlás után egy nappal vissza is jelezték, hogy átadták a szállítmányozási partnernek. 

A terméket vártam két ünnep között, de nem érkezett meg. Január első munkanapján felhívtam őket, majd telefonon azt a választ kaptam a futárszolgálattól, hogy vissza szállították a Mall-hu központi raktárába feltehetőleg a csomagolás sérülése miatt. Ezután felhívtam a Mall.hu ügyfélszolgálatát ahol annyit mondtak sajnos még nem látják így holnap érdeklődjek újra, de ilyen esetekben visszautalják az összeget.

2016.01.05-én felhívtam őket, akkor jelezték, hogy megérkezett a csomag és valóban sérült volt a csomagolás, de ne aggódjak másnap küldenek újat.

Másnap délután (2016.01.06) már némi gyanakvással hívtam fel őket, hogy nem kaptam információt a szállításról, ki is derült, hogy mégsem küldenek újat vissza utalják az összeget. Erre nem kaptam választ.

Nos a mai napig (2016.01.15) nem érkezett meg semmilyen összeg tőlük a számlámra, és mindig csak hitegetnek most éppen azzal,hogy a pénzügy jelezte, technikai okok miatt nem tudták visszautalni a pénzt hétfőn 2016.01.18-án utalják majd vissza. Remélem nem az az oka, hogy nincs pénzük. A másik oldalon ha tényleg elromlott volna a hűtőm akkor ennyi idő alatt nincs az a fagyasztott hús ami túlélte volna.

Soha senki ne vásároljon tőlük csak utánvéttel, mert jelenleg nálam se pénz se hűtő állapot áll fenn.

Frissítés: Telefonon hívogattam őket, és arra a kérdésre, hogy kihez tudok fordulni a problémámmal azt a választ kaptam, hogy nem tudnak adni semmilyen elérhetőséget, írjak levelet.  A megírt leveleimre sem kaptam választ :

2016.01.06
Mai telefonos egyeztetésünk alapján, a tegnapi tájékoztatással ellenben (küldenek másikat) azt az információt kaptam, hogy "Törölték" a megrendelésem és nem küldenek másik terméket. Kérném ennek az írásban történő megerősítését, mivel ez esetben nyugodtan tudok vásárolni egy másik hűtőt. Írtam még egy levelet hátha sikerül legalább egy választ kapnom, mivel itt már a saját szerződési feltételeiket is megsértették (14 napon belül visszautalják még elállás esetén is)

2016.01.15
Mivel a mai napig nem történt meg az összeg visszautalása, és eltelt a 15. nap is, amennyiben
hétfőn sem teszik ezt meg közjegyzői fizetésmeghagyás útján fogom érvényesíteni a követelésem. Ezen felül írok levelet a fogyasztóvédelmi hatóságnak és a Homár internetes fogyasztóvédelmi blognak is.

Pár nappal később írtam a legismertebb közösségi oldalon található oldalukra is, ahol annyit válaszoltak, hogy sajnálják a történteket, és írjam meg privát üzenetben a rendelésszámot. 

2016.01.22.
Nagy-nehezen megérkezett az ígért pénz a számlámra.

2016.02. 03.
V égre kaptam válasz levelet az ügyfélszolgálattól is a következő üzenettel:

Kedves Péter!
Az összeg visszautalásra került, kérem ellenőrizze bankszámláján.
Elnézését kérem a kellemetlenségek miatt.
Szívélyes üdvözlettel,

Ezek után kétszer is meggondolom mikor fizetek előre, inkább fizetek az utánvéttel történő kézbesítésért, ahogy olvastam a bejegyzéseket a közösségi oldalukon nem én vagyok az első és utolsó. Azt meg már félve jegyezném meg, hogy a korábban vásárolt vasalódeszka helyett (amit pontos típus alapján rendeltünk) egy másik érkezett, ami pont annak a kritériumnak nem felelt meg, ami miatt kiválasztottuk a terméket.

Ha valaki mégis náluk vásárolna csak utánvéttel vásároljon, és minden esetben bontsa ki a terméket átvétel előtt, hogy megfelel-e a kritériumoknak különben futhat a pénze után.

Szép estét !

Péter B

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.18. 15:44:32

Ha valaki mégis lelép a járdáról, minden esetben nézzen balra és jobbra, különben futhat az autók elől.

Antalbaba 2016.02.18. 15:48:05

Most komolyan... Ennyi vadászt életemben nem láttam:-(
Bizonyos dolgokat személyesen és aránylag megbízható helyeken veszünk. Ilyen sz@rkupacba meg csak annyi pénzt feccölünk /átmenetileg/, amennyiért nem kár;-)

sáros_tehén 2016.02.18. 15:49:31

"a korábban vásárolt vasalódeszka helyett (amit pontos típus alapján rendeltünk) egy másik érkezett, ami pont annak a kritériumnak nem felelt meg, ami miatt kiválasztottuk a terméket."

Átvettétek?
Igen? --> Miért??
Nem? --> Nincs gond! Mi a probléma?

sáros_tehén 2016.02.18. 16:02:07

"Másnap délután (2016.01.06) már némi gyanakvással hívtam fel őket, hogy nem kaptam információt a szállításról, ki is derült, hogy mégsem küldenek újat vissza utalják az összeget.

2016.01.22.
Nagy-nehezen megérkezett az ígért pénz a számlámra."

Két hét alatt visszautalták a pénzed. nyilván lehetne gyorsabban is de azért ez még nem olyan hude extra.. El kéne olvasni mit írna az ÁSZF-ben

#############
"Másnap délután (2016.01.06) már némi gyanakvással hívtam fel őket, hogy nem kaptam információt a szállításról, ki is derült, hogy mégsem küldenek újat vissza utalják az összeget. Erre nem kaptam választ. "

Mi volt a kérdés? Mire nem kaptál választ? Te írtad le, hogy visszautalják a pénzed.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.18. 16:12:17

A magyar nyelvű írásos kommunikációt hihetetlenül megkönnyíti a magyar helyesírási szabályok (egybe- és különírás, összetett mondatok tagolására a vesszők okszerű használata stb.) tiszteletben tartására való törekvés. Ha jól értem, akkor a szállító elkúrta (mint 2006-ban) a hűtőt, a poszter érthetetlenül virnyákolt, és amikor kiderült, hogy mi a baja, visszakapta a pénzt.
Ez egy ilyen karácsony volt, nekünk a fagyasztóládánk romlott el, vettem ki szabadságot, egy szűk félnapot rászántam (nincs ám minden a neten), megvettem, hazavittük a vejemmel (neki van most olyan autója, amibe befért, nem kellett futózni), beállítottuk, pár óra múlva átpakoltam a jégakkuval, termoszdobozban védett tartalmat és kész.

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.18. 16:52:48

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "egybe- és különírás, összetett mondatok tagolására a vesszők okszerű használata stb."

Ezt nem kéne túlmisztifikálni. Ahogy mondom szóban, úgy kell leírni, amit egy szóban mondok, azt egy szóban írom, amit szünettel ejtek, azt külön írom, ahova hangsúly kerül, oda veszőt teszek, kérdő hangsúlynál kérdőjelet, stb. És a mondatot nagybetűvel kezdem, és a végére, ahol lemegy a hangsúly, oda pontot teszek. Mondjuk a helyesírási szabályok ismerete nélkül helyenként kicsit furán fog így kinézni, de nagyben segíti az érthetőséget.

Ja, ha valaki beszélni se tud, neki nincs jótanácsom.

The Crazy One 2016.02.18. 17:01:30

Tehát nem történt semmi. Mindig megmosolyogtat az emberek saját fontosságába vetett hite. Ideje volna már tudatosítani hogy ügyfél és ügyfél között nincs különbség....

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.18. 18:20:07

Ha kivitték volna hibás csomagolással, azért hisztiznél. Ha sérült a termék, akkor azért.
Ha egyszer már vettél tőlük valamit, és megszívattak, miért vásárolsz ott?

Amúgy a panasz jogos, mert egy egyszerű visszautalás ne tartson eddig, de a postoló meg hisztis.

Antalbaba 2016.02.18. 18:34:35

@Semmitnemérszakitiltással: ezzel is csak annyi a baj, mint amikor a B+ automata benyeli a bérletpénzt... Mi van ha éppen csak egy bérletre/fagyasztóra/mosógépre/stb. van pénzem??? Elég pótolhatatlan dolgok, ha akár pár hétig nélkülük kell kihúzni:-(
De éppen ezért nem veszem ilyen helyeken + előre fizetve az alapvető dolgokat.

MrZed001 2016.02.18. 19:23:56

Valaki adjon már logikus magyarázatot rá, hogy miért kell 14 napot várni, hogy visszafizessék a pénzt?
A bank azonnal emeli le kártyáról, és azonnal (órán belül) teszi át számlájukra a pénzt.
Akkor nekik mi tart azon 2 hétig, hogy ezt visszaküldjék ?
Nem kapják meg naponta a bankjuktól a tranzakciók listáját, vagy mi?
Nem értem.

Csipyke 2016.02.18. 20:42:15

Aki nem utal elora soha, az hogy vasarol neten? Mert meg egy amazonnak is elore kell utalni... Egyedul a Zalandonal lattam olyat, hogy mellekelt csekken lehetett fizetni a rendelest-vissza is eltek vele, meg Svajcban is.

gabors 2016.02.18. 20:51:14

Valoban furcsa ....

Eppen tegnap volt hogy kiderult a GoDaddy ketsze lehuzta a 249.99-et a ceges kartyarol (ugyesen vagy veletlenul ez ket kulon havi szamlan jelent meg) ...

Szerencsere Manicika eszrevette hivta a fonokomet O meg engem... en meg GoDaddyt.

Minden ok tenyleg csak egyszer kelett volna csak terhelni nem ketszer napos kulonbseggel .... (azt a telefonon nem tudtak megmondani hogyan tortenik ilyen) ... de elismertek.

Mire megirtam az email-t a fonoknok mar megjott a visszaigazolas a "refund"-rol (max 10 perccel a hivas utan) ... Lehet igy is es mindez egy telefonhivasba kerult. Csak a felhasznaloi szam es egy "titkos" pin-kod kellett hogy igazoljam valoban en vagyok az ugyfel.

Ami a legjobb hogy most birtokomban van ket honapi ceges hitelkartya elszamolas (a foosztalyunk altal hasznalt kartya) mert hat azokat a Mancika elkuldte hogy nezzem mar meg mi ez ????

gabors 2016.02.18. 20:55:07

@Csipyke: "Aki nem utal elora soha, az hogy vasarol neten? Mert meg egy amazonnak is elore kell utalni..."

Utalni elore? Miiert kellene? Hitelkartyat hasznal az ember azt is ha lehet PayPal-on atfuttatva (itt nemkerul semmibe nekem). DE ha nincs hitelkartyad akkor megint csak PayPal-on keresztul fizethetsz a bankszamladrol is. Itt meg olyan nincs hogy utanvettel vennek valamit.

Csipyke 2016.02.18. 20:58:41

@gabors: az amazon nem eszik Paypalt (fura is lenne...) Hitelkartyam nincs, ez nem Ámerika, en meg szeretek max annyit kolteni, amim van.

gabors 2016.02.18. 21:19:54

@Csipyke: valoban kozvetlenul Amazon-on nem, de tobb modja is van paypal-t hasznalni amazonnal ...

En altalanosagban irtam online vasarlasrol a net nalad is amazon csak egy pelda volt gondolom.

Az hogy valakinek hitelkartyaja van meg nem kell hogy tobbet koltson mint amije van. Nekem tobb hitelkartyam is van nem mindegyiket hasznalom aktivan de mindegyiket kifizetem a honap vegen illetve amikor kell ... van ami erre jobb van ami arra most mar cshippeseket kuldenek igy EU-ban is lehet valamivel biztonsagosabban hasznalni oket..

Az egeszben az "jo" hogy nem fizetsz elore semmit a posztolohoz hasonlo esetben vagy mint amit en is leirtam siman visszateszik a penzt!! Ha nem jutok dulore a "mall"-al megreklamalom a hitelkartya kiadonal aki siman vissza teszi vagy vagyis nem kell fizetni az ugy vegeig meg ha veletlenul nincs igazam. Ugyanis az eladonak kell bizonyitania hogy teljesitett es tudjak hogy veluk nehezebb a dolguk mint velem egyszeru felhasznaloval.

Ezt tapasztalatbol is tudom.

En peldaul nem hasznalok se kezpenzt se debitkartyat fizetesre. Max kezpenz egyeszere 60 dollar (mert csak huszasokat lehet kivenni es nem szeretek bankba jarni) ez sokszor ket hetig is eltart mert kezpenzt csak borravalokor hasznalok ... (ott sem lenne kotelezo de jobban szeretik adozas szempontjabol)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.18. 21:37:37

@Csipyke: PayPal ad kártyát is. Én azt használtam az elejen az Amazonon, de utána adtak ott egy store cardot, amint 5% visszatérítés is volt, meg hozzá Amazon Prime (2 napos ingyen szállítás). Ott is hagytam náluk karácsony előtt vagy $3500-at (Intel Core i7 5960X, 64 GB memória, vízhűtéses alaplap, 8 SSD drive). Ilyen tételeknél megéri már az ilyen ajánlatokat is figyelni. A sok vásárlásból egy $50-os tétel nem jött meg időre. Másnap visszafizette az Amazon. A PayPal Master card meg mindenütt jó vásárolni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.02.18. 21:39:14

@gabors: Ha lehet, én is mindenhol kártyát használok, de idehaza van jónéhány cég, akinél csak előre utalással, vagy COD-vel lehet vásárolni. Ez utóbbi eléggé drága...

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.18. 21:39:44

@Antalbaba: Persze, csak ugyanezt sokféleképpen meg lehet szívni, szóval mindegy, hogy online vásárolsz-e.

gabors 2016.02.18. 23:58:42

@Andrass9: en is azt hasznalom meg az aszonnynak is van sajatja ... de megis mindig kifizetjuk a honap vegen ...

akkor masnak is ez a tapasztalata vagyis a szarragas orszagfuggo nem multitol fugg.

ja es keszpenz !!!!

Ádám 2016.02.19. 05:16:59

Ez igen! 3 "ember" maradt a régi 10-15 fős társaságból!!! :D

joska61 2016.02.19. 09:06:36

Ez most panasz, vagy dicséret?

Vonatos Flash játék · http://trainhelp.i-host.hu 2016.02.19. 10:36:50

Kedves Hilda! A hogyot így írják, nem pedig hoyg. :D

Ádám 2016.02.19. 16:21:41

@Dikusz: te lenni a negyedik?

RÉSZLETEZNÉD?:)

Dikusz 2016.02.19. 16:32:06

@Ádám: nem én lenni, hanem Te:)), régen gyakrabban láttalak itt, most nemigen de miért nem jössz gyakrabban?
De ha figyelmesebben nézed a hozzászólókat, akkor megtalálod a negyediket, akit szimpatikusnak találtam régen, és most is.

atpijkamo132 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 16:32:52

@Ádám: "@Dikusz: te lenni a negyedik?"

Le vagy maradva. Igenis, Dikusz már egy ideje aranykoszorús törzstag. Egyébként meg a védelmem alatt áll!

Az utóbbi napokban kicsit lazán vette ugyan, de majd bepótolja.

atpijkamo133 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 16:37:51

@Dikusz: Helga az év végi ámokfutása során kitltott mindenkit, aki élt és mozgott, azért néptelenedtünk ell. Nekem 94 nickemet tiltotta le. Aki nem olyan szorgalmas és lekiismeretes* mint én, azoknak nehéz volt talponmaradni.

* Meg szép és okos, de ez most nem tartozik ide, csak nem szeretném, ha a többi jótulajdonságom elhalványítaná őket.

@Ádám: "Neveket kérek!"

Először te a 3-at!

Ádám 2016.02.19. 16:42:29

@atpijkamo133: @Dikusszal, diskurálok! nék.

atpijkamo134 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 16:44:37

@Ádám: Szerintem a 3 legszorgalmasabb közé a legutóbbi hetek aktivitása szerint mindenképpen beleszámol:
@Terézágyú:
@Kitalátor (másként) gondolkodó:
@gabors:
@sarostehen_:
@Semmitnemérszakitiltással:

atpijkamo134 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 16:45:41

@Ádám: Émmeg mindenbe belepofézok, amihez értek.

... Szóval mindenbe belepofázok, kivéve a kémiai és kvantummechanikai témákat.

atpijkamo134 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 16:47:57

...Atpij Kamo megsértődik, és lelép...

Ádám 2016.02.19. 16:48:08

@atpijkamo134: Látom valamelyest a baromra kezdesz hasonlítani!

LÉPEM! :)

atpijkamo134 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 16:52:34

2016. február

106 Kitalátor (másként) gondolkodó
67 Semmitnemérszakitiltással
46 nagybalfasz
43 gabors
41 fillérbaszó vadász
40 sarostehen_
30 McZozo
26 onlajnok
26 Kulics
24 Kondom Keselyű
22 neet
21 joska61
20 FDToth
19 The Crazy One
18 HUNited80
18 cmx85s
18 AtiSnatch
17 MrZed001
15 sugargiraffusplumps.

atpijkamo134 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 16:54:00

@Ádám: Ő cask hiszi magáról, hogy okos, én meg tisztában vagyok vele.

atpijkamo135 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 17:00:29

2016 január

156 Semmitnemérszakitiltással
138 gabors
104 Terézágyú
94 Dikusz
79 igazságos1..
60 ghck
51 Kitalátor (másként) gondolkodó
45 sugargiraffusplumps.
42 cmx85s
40 The Crazy One
39 sarostehen_
39 juhaszvik
39 AtiSnatch
38 McZozo
36 milyen nőazilyen
34 Pink Petsch
33 Rosszindulatú Vászka
32 Darth Revan
32 (c) 31 Meridian74

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.19. 17:01:08

@atpijkamo134: Jó neked, én a sporthoz (focihoz!), az operához, a filmművészeti aktualitásokhoz és a tévésorozatokhoz sem érek!

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.02.19. 17:03:01

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Na jó, bevallom, nagyzoltam, a focihoz sem értek sokat, és a sorozatokkal is erősen el vagyok maradva...

Dikusz 2016.02.19. 17:25:00

@Ádám: leírta @atpijkamo134: ,hogy ki a negyedik. A listájában az utolsóként leírtra gondoltam. Tudom, hogy vele sem vagy jó viszonyban, hogy finoman mondjam. Engem nem bántott, ha kérdeztem normális hangnemben válaszolt. Tudom miben van otthon, ha kérdeznék tőle ezekkel kapcsolatban, akkor válaszolna is.
A másik nickeddel többször elegyedtem szóba, jól elvoltunk, most sem szeretnék veszekedni. Többek között engedélyt kaptam tőled a LÉPEM használatára is, kérlek ne vond vissza:))

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.02.19. 17:30:50

@Dikusz: Nem veszekszik, csak ilyen "rusztikus" a modora. Így szeretjük.

Dikusz 2016.02.19. 17:41:08

@atpijkamo132: kösz a védelmet, reméltem is, hogy nem vesztettem el.:)

Lazán azért vettem, mert egyrészt az utóbbi posztokhoz nem nagyon értek.
Másrészt ami fontosabb is a fogaimat (jobban mondva ami helyette van) csináltattam, és nem tudtam rendesen beszélni, azért nem írtam.

A kitiltogatásokat meg változatlanul nem értem. Még mindig azt mondom, hogy sok olvasó, aki nem szólt hozzá kikapcsolódásként olvasta a hozzászólásokat. Amíg csak olvastam én is sokat tanultam a posztokból/hozzászólásokból. Azért legyünk őszinték is egy kicsit: nem csak Hilda tiltásai miatt csappant meg a törzsgárda létszáma, hanem az egymással folytatott sokszor durva szóváltások is szerepet játszottak ebben.

Most viszont posztot érő helyre megyek ügyintézni (biztosító). Első lépésben saját hibából kifolyólag: megszüntetett, majd új biztosítás (szintén náluk) kötésekor a régi nem lett felmondva. A második az lesz, hogy az újat felmondom ezzel a hónappal, másik biztosítónál fogom megkötni. Mégpedig egy januári posztban megjelent viselkedésük miatt.

Dikusz 2016.02.19. 17:44:35

@atpijkamo96: a "rusztikus" modorát én is tapasztaltam, sokszor jókat is írt. Csak olvasva őt azt hiszem amit ír, komolyan is gondolja.
Most akkor én is "LÉPEM" (engedéllyel használom) ügyintézni.

atpijkamo97 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.19. 17:52:34

@Dikusz: Én régebben sokat tanultam a hozzászólásokbl. Mióta csak szar posztok vannak, sokkal kevesebbet.

"nem csak Hilda tiltásai miatt csappant meg a törzsgárda létszáma"

Azért Helga érdemeit nem kéne kicsinyíteni, Bali Mihály sírva kérné a recepjét.

El kell ismerni, a szar posztok miatt is sok embert vesztettünk.

"durva szóváltások"

Ah, az mindig is volt, és lesz. A névtelenség miatt néhányan elengedik magukat.

Remálem (nem) te fogod írni a következő posztot.

Ádám 2016.02.19. 19:18:39

@Dikusz: Kitől s mikor kaptad "azt az engedélyt" ?!?

Dikusz 2016.02.19. 20:38:16

@Ádám: Vénszivartól. Tisztelettel megkérdeztem, és megengedte, hogy használjam.

Dikusz 2016.02.19. 23:24:11

@atpijkamo97:
Belátom nem vagyok sikeres ember. A stadionos biztosítónál voltam, ráadásul a bankjánál vagyok idétlen-idők óta. Nem sikerült összevesznem az ügyintézővel, normális hangnemben kérdeztem, ő ugyanúgy válaszolt.
A banknál szüntettem meg egy lakásbiztosítást, egyben kötöttem egy újat is. Letiltottam a régi biztosítási díj levonását, de nem mondtam le a biztosítónál. Küldözgették a csekkeket, de nem foglalkoztam vele. Ma jött egy ügyvédi felszólítás, hogy fizessem be az elmaradást (2015.október-december). Szerintem mivel nem mondtam le elvileg jár nekik, az új biztosításnál is vonják a díjat. Az ügyintéző azt mondta, mivel náluk van az új biztosítás is, ha kitöltök egy kérelmet (a régi biztosítás a férjem-, az új az én nevemen van) akkor ők törlik a rendszerből a tartozást, és jelzik az ügyvédnek is, így nem kell kétszer fizetnem a régire, és az újra is a díjat. Megkérdeztem, erről kapok-e papírt, hogy igazolni tudjam miért nem fizettem az elmaradást, azt mondta igen. Jól tettem, hogy elhittem?

Valóban a kitiltogatással elévülhetetlen érdemeket szerzett Hilda. Igazad van, a törzsgárda eltűnéséhez nagyrészt neki van köze. Azóta sem értem milyen apropóból szúr ki embereket, mire volt jó, hogy elüldözte őket. Törölve lettek olyan kommentek amik egymás ugratásáról szóltak, olyanok meg benne maradtak, amik már durva, és közönséges pengeváltások voltak. Saját hozzászólásaimnál is volt olyan ami törölve lett. Valóban nem az adott témához szóltam hozzá, hanem egymást ugrattuk, majd egy idő után újra megjelentek a hozzászólások között. A szar posztok meg lehet azért vannak, mert nincs jobb. Nem mindig lehet tálcás-vendéglős (a hozzászólásokon szétröhögtem magam), és a panzió vendégkönyvébe beírható poszt (itt is). Egyébként mindkét helyen jártam (Kék-túra útvonalán vannak) mindegyik poszt a valóságot írta le.

atpijkamo97 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.20. 01:04:55

@Dikusz: "normális hangnemben kérdeztem"

Nem lesz így belőled homárposztoló.

"Törölve lettek olyan kommentek"

Nekem ezt a kommentemet türölte vagy ötször:
"Kedves Péter, ha továbbra se kapod meg az újságot, és az előfizetési díjat se akarják visszaadni, kárigényed érvényesítése érdekében forduljál Békéltető Testülethez, mely ingyenes, és meghallgatásain az adott megyében székhellyel rendelkező vállalkozások a 2015. szeptember 11. után indult eljárásokon kötelesek személyesen megjelenni."
Pedig a GVTI egy csomószor írta ugyanezt, azzal nem volt baja.

bestofhomar.blog.hu/2016/01/02/kis_spar-akcio_kis_kalamajka_343

Ádám 2016.02.20. 04:55:40

@Dikusz: JA! Ki emlékszik már.... :) O.K.
süti beállítások módosítása