Tékozló Homár

Vallásgyalázó a Spar kampánya?

2016.02.24. 09:45 | Homár Hilda | 236 komment

spar-logo_svg_1.png

Zoltán barátunk erőteljes hangvételű levelében gyalázatot és blaszfémiát kiált, kétszeresen is, de szerintem azért nem kell ennyire szigorúan bánni a Spar farsangi akciójának kitalálóival az elbénázott játék miatt. Egyrészt az átlagmagyar szerintem kb. pont annyira van tisztában a farsangi időszak számításával, mint az áruházlánc marketingesei, neki a farsang egy valamikor év elején megrendezésre kerülő beöltözős bulit jelent, és kész. A tényleg vallásos réteg meg úgyis gyakorolja a megbocsátás erényét, szóval valószínűleg egy kis fejcsóváláson kívül mást nem vált ki belőlük a dolog. Azért persze nem baj, ha jövőre a SPAR január 6. és március 1. közé lövi be a farsangi játékát.

Maczelka Márk
kommunikációs vezető úrnak
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Tisztelt Maczelka Úr!

Szeretném látni, hogy ki volt az ötletgazdája és ki hagyta jóvá az 

Indul a Farsangi jelmezverseny! Játékunk 2016.02.11. csütörtöktől 2016.03.02. szerdáig tart!

marketing-kampányt. Ez így ugyanis kétszeresen is gyalázatos blaszfémia.

Egyrészről meggyalázza az Európai Unió magyar anyanyelvű kisebbségét, ugyanis a 'farsangi" szó mondat közben csak akkor kezdődne nagybetűvel, ha tulajdonnév, vagy annak a tagja lenne. Ez esetben viszont az összetétel másik tagját, a "jelmezverseny"-t is nagy kezdőbetűvel kellett volna írniuk, de hála Istennek nem tették, mert nem tulajdonnév. 

Másrészről ez a kampány meggyalázza a vallásgyakorló (görög- és római) katolikus magyarokat, ugyanis a nagyböjt 2016 évben a római katolikus hívek számára tegnap, azaz február 10-én megkezdődött, sőt a görögkatolikusok számára már hétfőn, azaz február 8-án. Ha bármilyen lexikonban vagy internetes tudástárban elolvasták volna, tudhatták volna, hogy a farsangi időszak Vízkereszttől, azaz január 6-tól a nagyböjti időszak kezdetéig tart. Tehát ez a szerencsétlen "esemény utáni" kampány semmi esetre sem lehet farsangi. A magyarországi ortodox keresztények számára igen, mert a két eltérő naptár és húsvét-számítás miatt náluk március 14-én kezdődik a nagyböjti időszak, de egyszerűen kizártnak tartom, hogy 13-16000 ember számára országos kampányt indítsanak. Ugyanis ha nekik indították volna, akkor azt alighanem jelezték is volna a kampányanyagban.

Kérem, hogy további kampányaikban amennyiben vallási (vallási néprajzi) fogalmakat használnak, azokat a jelentésüknek megfelelően tegyék. Különösen, ha a hatványozottan növekvő, nem mindig türelmes muszlim, vagy a fokozottan érzékeny izraelita honfitársaink számára is szerveznek ilyen kampányokat, akkor nehogy valami hasonló blaszfémiát kövessenek el, mert annak tragikus következményei is lehetnek Önökre nézve.

Üdvözlettel:

Zoltán

Erről értesül: Index-csoport, Tékozló Homár fogyasztóvédelmi blog

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.24. 17:21:42

@megtorolom: á, mink gyónás nélkül is megvagyunk szépen :) :)

cmx85s 2016.02.24. 17:27:20

@Dikusz: nem értem, mi a problémád a hangnemmel, hogy külön felhívod rá a figyelmet, szerintem teljesen kulturáltan mondom el az érveimet. Ha ez valakinek nem tetszik, akkor az szerintem azért lehet, mert az illetőnek már nincsenek érvei, ezért azt állítja, hogy a másik fél nem elég polkorrekt módon mondja el a mondandóját.
Szóval, szerinted fémszobrok vannak a keresztény temetőkben? Biztos én vagyok a vak, de olyanokat csak elvétve látok. Nagyrészt sima sírkövek, esetleg egy fémgomb a mécsestartón. De azért nem kell széttörni az egész sírkövet, vagy a fa fejfát kihűzni a földből, ahogyan a családunk egyik sírjánál tették. Mondjuk, ezt a mai napig nem értem, mit csinált egy fejfával az illető...

megtorolom 2016.02.24. 17:33:12

@oszt jónapot:
Akkor légy szíves olvasd el figyelmesen , mit írtam erről az egészről. NEM TILTJA senki. A hívőknek is csak ajánlják.
@sugargiraffusplumps.:
Tudod ismertem jó pár embert akik hivatalból mániákusan szinte üldöztek bennünket a Kádár rendszerben. A feleségem igazgató helyettesként csak a fele fizetést kapta, mert nem léptünk be a pártba, és templomba is jártunk. Ugyanez az ember halála előtt elhívta a papot és meggyónt. Ismered a mondást! Soha ne mond, hogy soha! Az élet fura dolgokat tud produkálni. Majd emlékezz erre annak idején!

További magyar hang 2016.02.24. 17:35:59

A Jóisten fenn az égbe'
néz hülyén a magyar népre:
ennyi barmot egy rakáson!
Kiirtsa? Vagy mit csinájon?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.24. 17:40:58

@megtorolom: nyilván azok se voltak komplettek.

azonban vegyük észre, hogy a vallás olyan mint a dohányzás meg a maszturbáció: akkor nem zavarod vele embertársaidat ha otthon csinálod a négy fal között.

amúgy azt hol írtam, hogy én nem vagyok vallásos?

Terézágyú 2016.02.24. 17:43:03

@megtorolom:
arohattmocskoskomenisták!!!!!! a zénfeleségem meg egyharmad fizetést kapott mert eccer aszonta, hogy atyaisten!

rasztaszív 2016.02.24. 17:43:40

na,nehogy már azt kelljen lesni egész évben,hogy a valláskárosultaknak éppen mi baja van...?!kezdenek nagyon elszállni!

5perc 2016.02.24. 17:53:16

Márpedig az ország lakosságának mind a 18%-át kitevő ortodox keresztény, görög és római katolikus hívőnek/vallásgyakorlónak kötelező megünnepelni a Spar farsangi játékát, különben komoly üldözésük március harmadikával megkezdődik. Akit csak megkereszteltek, az ebben most nem érintett.
Az ennél jóval katolikusabb Spanyolországban, Santa Cruz-ban február 14-én - bőven a február 10-és magyar romkat nagyböjt kezdete után - ért véget a világ második legnagyobb karneválja, tessék őket is bemószerolni, mert sérti az Európai Unió(?) magyar keresztény hívő ultrakisebbségét.

gabors 2016.02.24. 17:56:12

miota kotelezo barmilyen farsangi barmin is resztvenni !!!

A Spar nem egy felekezet ... ha posztolot ezt serti az a sajat onteltsegenek a bizonyiteka ami a sajat (gondolom valamifele kereszteny a sopankodas miatt)....

Most akkor bojtkork a hust is be kell tiltani mint a vasarnapi vasarlast ... ???

Barom !!!

megtorolom 2016.02.24. 18:05:12

@Terézágyú:
Szerinted ez vicces? Szinte alig volt otthon! Nem nyolc órát dolgozott! A dupláját. Évekig. Milyen kedves ember vagy! Azért megtudod állni ugye, hogy nem válaszolsz? Kösz!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.24. 18:31:26

@cmx85s: Az első századokban a (még) bibliai keresztények ugyanakkor ünnepelték a húsvétot és a pünkösdöt, amikor a zsidók is.
A 40 napos böjt Jézus felkészülését szolgálta a 3 éves küldetésének a beteljesítéséhez. Az ő követői évszázadokon keresztül nem csináltak 40 napos böjtöt húsvét előtt.
Ha nem baj, akkor a Biblia és a katolicizmus közül az előbbit választom. ;-)

agarik 2016.02.24. 18:33:47

1) A Sparnak meg olyan a vallása hogy a kötsög hőbörgés sérti. Na, most ki a vallásgyalázkodó?

2) Troll bácsi elfelejtette hogy a marketingre más nyelvtani szabályok vonatkoznak.

3) Hát nálam meg a Farsang 1 napig tart, és simán csak beöltözünk.

4) Elgondolkodnék azon, Trollocska vajon állít-e Karácsonyfát? Mert azt a Biblia pogány vallásgyalázásnak mondja, l. Jeremiás 10.2-4.

Afrika steht an der Elbe 2016.02.24. 18:38:40

@rasztaszív:
Öcsém, hogy kinek mi baját kell állandóan lesni és kik vannak elszállva maguktól, azt inkább nem mondom most el neked, mert még feljelentesz holokoauszttagadásért.

rasztaszív 2016.02.24. 19:21:14

@Afrika steht an der Elbe: a zsidók téged nem akarnak semmiben korlátozni az ő vallásukra hivatkozva,ha nem akarnál foglalkozni velük,könnyen megtehetnéd.

Oldgrey 2016.02.24. 19:45:14

Azt kérem, hogy a vallásukat gyakorlók vegyék tudomásul, hogy a -szerintem - többség vagy hitetlen, vagy csak felszínesen vallásos (karácsonykor, húsvétkor elmegy templomba, de nem imádkozik, és - tapasztalataim szerint - a tízparancsolattal is hadilábon áll. Fel tudja mondani (esetleg), de nemigen tartja be. Mi (hitetlenek) zárt helyeken tartunk rendezvényeket (farsangi - jótékonysági) bál és ilyesmik, ahová előre megváltott belépővel lehet belépni. Ha valakit az időzítés sért a hitében, nem jön el. Múlt hét végén alapítványi bálban voltam több, mint 300 emberrel együtt. Ott voltak magukat vallásosnak mondó, vasárnaponként templomba járó emberek tucatjai is, jóízűen megették a vacsorát és hajnalig táncoltak, és eszükbe sem jutottak Krisztus szenvedései. A hívők - főként az ilyen ostoba és erőszakos fajta - törődjenek a saját dolgukkal, és ne szóljanak bele abba, hogy más hogyan él, gondolkodik. Én is ezt teszem, tehát nem kötözködöm a hívőkkel, de nem is hagyok beleugatni a saját dolgaimba.

SarahConnor 2016.02.24. 19:58:14

Zoltán! Rövid leszek. Szedjél valamit az idegeidre, a habot meg töröld le a szádról. Hülyegyerek.
Üdv: Lenina

Zsuzsi25 2016.02.24. 20:14:52

@oszt jónapot: es ki a faszt erdekel? Nem vagyok vallalsos. Sőt! Marpedig senki nem kotelezhet arra, hogy barmilyen vallast gyakoroljak. Akinek nem tetszik, nem megy a sparba. En sem megyek a vallasoshoz oda, hogy ne legyel az mert szerintem faszsag.

szamaritánus 2016.02.24. 20:21:35

ez a poszt valami vicc? :DDDDDDDDD

cmx85s 2016.02.24. 20:29:35

@Frady Endre: "Ha nem baj, akkor a Biblia és a katolicizmus közül az előbbit választom. ;-) "
Nekem nem baj, de azzal azért vigyázz, hogy a Bibliát soha nem szabad szó szerint venni.
Mit kezdesz azzal, hogy aki engem akar követni, tagadja meg apját és anyját? A példabeszédek az akkori hallgatósághoz szóltak, az őáltaluk ismert világot figyelembe véve. Mai füllel hallgatva az ember néha elcsodálkozik, és ehhez kellenek a teológusok, akik el tudják magyarázni, hogy mire is utal a Biblia.

cmx85s 2016.02.24. 20:38:42

@Kitalátor (másként) gondolkodó: azt nem csodálom, hogy még aki itt tanult, az sem marad itt, ha nem köti valami nagyon erősen ide. Ez lehet egy házasság, egy jól elcsípett állás, de a nagy többség, aki itt tanult, elmegy innen. Nálunk az SZTK-ban volt egy nagyon jó sebész, valamelyik arab nációból való, aki pár évig a balesetin volt, de aztán úgy eltűnt, mint a kámfor. Ha jól beszél egy világnyelvet, már rég nyugatabbra ment.
Nem hibáztatok senkit ezért a döntésért, hiszen nyilván felméri az ember a lehetőségeket. Itt a kemény munkáért nulla megbecsülés, amott egy kiszámítható életpálya, házzal, nyaralóval, kocsival, napi 8 óra munkával.

Phteven 2016.02.24. 21:02:26

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Megyek, eszek egy keresztyéngyalázó farsangi melegszendvicset. Gulyáskrémmel!! :-)

púdó 2016.02.24. 21:16:59

Nagyon sajnálom a posztolót .Tényleg.Egy lelkileg igen sivár ember lehet.
De semmi baj.Innentől már csak feljebb van neki.Szerintem még a Jóisten is fogja a fejét miatta.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.24. 21:32:18

@Phteven: belerajzolsz egy fordított keresztet a gulyáskrémbe?? :) :)

Dikusz 2016.02.24. 21:55:07

@cmx85s: elnézésedet kell kérnem. Ha nem utálnám hozzászólásokban a nagybetűket, azzal írtam volna. Először nem is értettem, miből jött le, hogy azt írtam nem tetszik a hangnemed. Visszakerestem, és totálisan félreérthető volt az utolsó mondat. Bárki más is ezt olvasta volna ki belőle.
Leírom most megint, miért írtam, talán nem kutyulom össze, mint majom a házicérnát. Azt szerettem volna kihozni belőle, hogy mivel nekem ebben a témában más a véleményem, nehogy bárki aki esetleg ehhez fűz ellenvéleményt, ne küldjön el durván melegebb éghajlatra.
Tapasztalatból beszélek, sokszor megfogadtam politikai vitába nem megyek bele, a baráti kapcsolatot nem kockáztatom. Példa: tavaly voltunk Meseországban többnapos túrán. Egy emlékhelyen koszorúztunk, az oda való himnuszt énekeltük, zászlóval a kezünkben. Pontosabban én, meg a túravezetőnk tudta ismerte egyáltalán. Egy nagyon jó barátom rám olvasta, hogy honnan volt képem elénekelni, amikor én nem egy oldalon állok vele politikailag. Nem lehet ilyen témában felvenni a kesztyűt. Még a frappáns választ sem volt értelme elmondani, hogy én legalább ismerem, ő meg nem. Nagyon csúnya vita kerekedhetett volna belőle, tönkretéve a csodaszép utat.
Az kicsit hosszúra sikeredett, talán most kicsit érthetőbb voltam. Mégegyszer elnézésedet kérem.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.24. 22:02:05

@cmx85s: Egyetértek azzal, hogy a Biblia néha nehezen érthető. Azzal viszont nem, hogy évszázadokkal később kitalált, a Bibliában soha nem szereplő emberi szokások figyelmen kívül hagyását blaszfémiának tekintsük. :)

Dikusz 2016.02.24. 22:25:48

@cmx85s:
abban teljesen egyetértünk, hogy a KLIK teljesen felesleges. A fénymásolóhoz annyit: még akkor sem egyformán használják a gépeket ha mondjuk csak általános iskolákat említesz. Ha hozzávesszük a középiskolákat, egyetemeket, akkor meg pláne. Nem lehet egyforma teljesítményűt venni egy kis létszámú általános iskolának, mint egy egyetemnek, központilag (KLIK) pláne nem. Nem értek a fénymásolókhoz (sem), de ha a sok használattól tönkremegy, újat kell venni. A volt munkahelyemen tapasztaltam: amikor a kolléga nyugdíjba ment, rövid időre átvettem a raktár kezelését. Megnéztem, hogy milyen tonerek vannak készleten. Annyit még én is tudok, hogy egy idő után beszáradnak, használhatatlanok lesznek. Telefonáltam mindenkinek, milyet használnak. Kiderült van olyan amihez már nincs meg a fénymásoló évek óta (tönkrement), és olyan még működő gép is van, amihez már nem is gyártanak tonereket.
A másik, talán fontosabb, nincs pénz kifizetni. Se kicsi, se nagy forgalmazó cég nem engedheti meg magának, hogy milliárdokkal tartozzanak nekik, mert tönkremennek.

Dikusz 2016.02.24. 22:51:03

@Kitalátor (másként) gondolkodó: remélem nagyjából le tudom írni értelmesen amit szeretnék. @cmx85s: -nél egy kicsit belebonyolódtam. Azonkívül ha egyenesen próbálja valaki elmondani a véleményét, az mindig jobb, mintha köntörfalaz.
A politikai vélemény tekintetében nem egy oldalon állunk, úgy látom. Ha normális hangnemben szólok hozzád, úgy is válaszolsz. Nagyon jól tudsz bánni a szavakkal, igen érzékletesen ki tudod mutatni a zsigeri soha nem kimondott gyűlöletedet egy bizonyos oldal, és vallás iránt. Nincs apelláta, nincs általad elfogadott más vélemény (ebben). Még azt is mondanám, hogy azokat a vitapartnereket egy kalap alá veszed velük, akik nem osztják a véleményedet. Biztos okod van rá. Én nem tudom veled szemben megvédeni a magam véleményét, nagyon hamar alulmaradnék. Jó ideje olvasom a hozzászólásaidat, sokat tudsz, ezért írtam az előbbi mondatot.
Pont ilyen helyzetbe kerültem a fentebb említett barátommal, ha vitába szállok vele, rámehetett volna a barátságunk. Nagyon közel állnak hozzám a párjával, és a közelebbi baráti körükkel. Sok szép élményt köszönhetek nekik, és egy értelmetlen vita miatt nem szeretném elveszíteni őket.

BéLóg 2016.02.25. 01:12:14

@Rejsz Felügyelő: Az elég bizonyíték neked hogy tegnap is találkoztam vele személyesen, ma éjjel meg megint beszélgettünk egy jót.
QED

ebella 2016.02.25. 04:46:42

@Terézágyú: Én egy katolikus, és egy református templom mellett lakom, éppen rálátok a bejáratukra. (Még egy Evangelikus meg egy baptista is van pér méterrel arrébb.) Ha valóban negyven százalék lenen az arányuk, akkor ezekbe a templomokba tömegek járnának. De egy-két kóbor öregasszonyon meg az őket kísérő néhány tatán kívül senki nem jár oda. Még a baptistákhoz járnak a legtöbben és oda fiatalok is. De azért ők se érik el a százas számot.

nu pagagyí 2016.02.25. 06:49:41

Van megoldás Zoltán. Böjtölj a CBA-ban!

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.02.25. 08:00:12

Zozika, a gyógyszered gyorsabban gurult, mint ahogy futni tudsz utána. Így jártál.
Holnap majd utoléred és nem firkálsz hülyeségeket.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 08:44:12

@nagybalfasz: Nem. Még az anya- és kutyabaszó liberálisokat sem gyűlölöm (lásd fentebb), csak utálom és sajnálom. De nem pusztítanám el, és nem ítélném őket egy bánt@oszt jónapot: óan bunkó szóért 400 nap elzárásra. Nem tilos nagyböjt alatt jelmezversenyt tartani, csak az nagyböjti jelmezverseny, nem farsangi. A szavaknak ugyanis van jelentése.
A fantáziálásban tévedsz, egyrészt nem szorulok rá, másrészt "már minek". Amit írtam, azt azzal az előre megfontolt szándékkal írtam, hogy eljusson a piros bárcás vastagszájúhoz és k. édesanyjához, aki odaszervezte, abban a reményben, hogy rájön, mégsem következmények nélküli ez a világ. "Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megbasszák!" Ne sírjon, ne pereljen és ne követeljen kárpótlást!

cmx85s 2016.02.25. 08:57:30

@Dikusz: Semmi baj, nem sértődtem meg, csak nem értettem, hogy miért a külön felszólítás, de így már érthető. :)
Amőgy tényleg vannak, akiknek nem lehet ellenvéleményt mondani, mert akkor nem érvelnek, hanem leüvöltik az ember fejét, meg lehülyézik.

cmx85s 2016.02.25. 09:02:34

@Frady Endre: nos, igen, talán erős volt a poszt toló kifejezése, de végülis ő vallásában sértve érzi magát, és ezt kívánta jelezni.Ő szóvá tette, a nagy többség viszont lenyeli, mert, ugye, ha szól, akkor rögtön megkapja, hogy Na és a megbocsátás? Meg minden egyebet, amit itt ráborítottak.

cmx85s 2016.02.25. 09:05:33

@Dikusz: szerintem pont azért kéne, hogy 2-4 típusnál ne vegyenek többet. Ezekhez a kellékanyagok előbb fogynának el, mint tönkremennek, és a nagy tétel miatt olcsóbban kapnák meg és nem fogyna el a költségvetés az év vége előtt. Meg, persze, a Teddd vissza,. fiam- esete.
A KLIK meg nem annyira régi agyszülemény, hogy most fennállhatna a kellékanyagok már nem elérhetők hozzá probléma.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 09:06:52

@Dikusz: Ha esetleg arra céloznál: se a muszlimokat, se a zsidókat, se az embereket, se a vallásukat nem gyűlölöm. Más közösséget sem. (azt nem mondom, hogy nem esik jól, amikor szektáik és/vagy pártjaik egymást marják, de innen nézve a vicces.) Az arroganciát, a "mindenkinél egyenlőbb" előjogok követelését, a rokkantparkolókat, mentőbeállókat elállókat, a kerékpárutakon, buszsávokban parkolókat is csak egy kicsit, mert nem kívánom a halálukat, csak egy olyan tartós élethelyzetet, amikor átérezhetik ezeknek a súlyát.
Még politikai szervezeteket, nézeteket, azok tagságát sem tudok gyűlölni. Az, hogy egyeseket önáltató önsorsrontó hülyéknek, másokat aljas szocioparazitáknak tartok, nem gyűlölet, hanem vélemény. Nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, hogy halomra gyilkoljam őket úgy, hogy nem támadnak meg fizikailag engem vagy a családomat. A lejtő különböző szintjén vergődő liberálisokat sem gyűlölöm, gyűlölik ők egymást és magukat (meg minket) eléggé, csak szeretném elérni azt, hogy ne csak és ne is elsődlegesen az ő véleményük érvényesüljön. Sőt, egyáltalán ne is tolakodjon a képembe, ha nem akarom!
A vallás ugyanis (szemben azzal, amit a marxista egyetemen tanítottak) soha nem volt és nem is lesz sehol magánügy, az mindig közügy, ezzel szemben a liberalizmus igenis magánügy kellene, hogy legyen. Szerintem ugyanis nem ugyanaz a medencébe belepisilni benne állva, ülve vagy úszva, mint a trambulinról.

cmx85s 2016.02.25. 09:14:12

@Dikusz: na, ezt megkaptam :)
Szóval, leírom a véleményemet, és ez sokaknak bántó lehet, mert azt szoktam írni, amit gondolok. De végülis, ebből lesznek az építő viták, nem? Készséggel elfogadom, ha másnak más a véleménye, de azt senki ne akarja rám erőszakolni, vagy egyedüli helyes nézetnek beállítani. Ezért írom le az ellenvéleményt.
Egyébként, tavaly voltunk Prágában, az idegenvezető egy fél napot a Jozefov-negyedre szánt, megnéztük a temetőt - a fal lukain keresztül, két zsinagógát - kívülről, mert bemenni, ugye, nem lehet. Aznap este feltettem neki a kérdést, hogy az - azt hiszem, Kis Oldalon lévő - templomba, ahol az öltöztetett kis Jézus szobor van (van Kalocsai ruhája is, meg lehet nézni a kiállítást), megyünk-e majd, mondta, hogy sajnos, nem fér bele a programba.
Szerinted melyiknek volt / lett volna több értelme?

2016.02.25. 09:18:59

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Jó, leesett, eddig nem jött át a szarkazmus.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 09:49:35

@Dikusz: az milyen barátság amelyik rámegy egy vitára? pffff.

dzsaszper 2016.02.25. 10:00:08

@Darth Revan: a posztolónak abban igaza van, hogy akkor nagy J-vel kellett volna írni.

dzsaszper 2016.02.25. 10:02:21

amúgy az alapprobléma nem a Sparral van. Valahogy (1948 és 1989 között) az rögzült a magyar társadalomban, hogy farsang február végén van, egy csomó óvoda is a napokban tartja a farsanti mulatságot.

Annak idején ez simán olyan bosszantás lehetett, mint pénteken csak húsos étel a menzán.
Rögzült, tehát ebben a kommunista rendszer úgy tűnik, sikerrel járt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 10:18:38

@dzsaszper: Jó az február-márciusnak is nekik.
@cmx85s: Egyik lányom ott dolgozik, mindig mutattak egy csomó nevezetességet (ki is gyomláltuk egyszer két sör között Karel Čapek sírját) ha ott jártunk, de alig jegyeztem meg valaminek a nevét, amire olvasmányaimból nem emlékszem és valami miatt megleptek. Ilyenek ol. a Clementinum, az óváros egyetlen valóban működő, hívekkel a szertartások alatt zsúfoltan teli (egyébként görögkatolikus) temploma, meg a 'Kocsma a felakasztott kávéhoz'. A zsidó negyedben én egyedül a Gólemre lettem volna kíváncsi, de aznap nem dolgozott...

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 11:22:45

@Terézágyú: "Fehér kenyér XXX Ft"

Fasz gondolta akkor, hogy egy heti fizetésbe lesz egy kiló kenyér.

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2016.02.25. 11:36:44

Római katolikusként elnézést szeretnék kérni a levélíró helyett a többi katolikus nevében is.

oszt jónapot 2016.02.25. 11:47:47

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Azért csak nem bírod ki, hogy ne tegyél szexuális utalást egy tinédzserlányra, te valláskárosult faszkalap. Na látod baszdmeg, ezért utál titeket minden normális ember, mint a szart.
Itt veritek magatokat, hogy más nem mondhatja a farsangra, hogy farsang, mert sérti a képzelt barátotokban való hiteteket, de kislányokat kurvázni az megy. Büdös köcsög.

neet 2016.02.25. 12:21:38

Váú, 100 fölött vagyunk? ELolvasom..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 12:35:43

@oszt jónapot: Nem tehetek róla, de a tinédzserfiúk nekem - veletek ellentétben - nem tetszenek.
A farsangra nyugodtan mondhatsz bármit, de a |nem farsang|-ot farsangnak nevezni vagy az automikus filozófiai gondolkodás (ami, már bocsáss meg, de te és a többi sötét bunkó antikrisztiánus megnyilatkozásaiból szerintem nem vezethető le) iskolájának követése, vagy pedig maga a tömény butaság, műveletlenség, suttyóság, annak is a büszke (meleg?) változata.

Dikusz 2016.02.25. 12:36:14

@sugargiraffusplumps.: olyan:(
Pár éve ismerem őket, talán jobb kifejezés a "túrabarátság" - egy több napos túrán találkoztunk, azóta is jártunk más együtt sok szép helyen. Azt mindenesetre megtanultam, hogy a politizálás bármilyen kapcsolatból ki kell hagyni, sok veszekedést szíthat.

oszt jónapot 2016.02.25. 12:36:57

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Igen, nyilván mindenki meleg, csak a gyerekbaszó papjaitok nem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 12:38:33

@atpijkamo129: Te tényleg heti 195 forintot keresel? Add meg a számlaszámodat, én ráutalok havonta ezer forintot, abból és a fizetésedből már 9 kiló kenyeret is vehetsz egy hónapban...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 12:38:58

@oszt jónapot: haggyadimre, úgyse fogják megérteni soha. azért vannak ott ahol vannak.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 12:40:20

@Dikusz: az nem barát, hanem max. haver, ivócimbora, ijesmi.

oszt jónapot 2016.02.25. 12:41:58

@sugargiraffusplumps.: Nyilván. Tőlem aztán hihet bárki mesekönyvekben, csak engem ne basztasson vele.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 12:42:43

@oszt jónapot: Nekem olyanom nincs. Neked van? Azt hittem, hogy azt csak Goebbels találta ki: www.magyarkurir.hu/hirek/goebbels-ravasz-huzasa-pedofil-papok-vadja
Szóval még nácifaszista is vagy?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 12:43:02

@Blogin: igazán szép tőled, de teljesen felesleges. attól, hogy belöksz egy birkát az istállóba a versenylovak közé, még nem lesz belőle versenyló :D

oszt jónapot 2016.02.25. 12:50:18

@oszt jónapot: Ja, hitlerjugend az előző volt, bocs. :)

Dikusz 2016.02.25. 12:52:27

@Kitalátor (másként) gondolkodó: ha én a véleményed szerint "liberális" -már ezt a meghatározást sem tudom melyik oldalra kell érteni, annyian annyiféleképp magyarázták - vagyok, akkor engem már utálni és megvetni kell úgy, hogy nem is ismersz? Ha bármelyik: MSZP/DK/LMP/stb párttal szimpatizálok és még vallásos sem vagyok,utálni megvetni kell engem, vagy mást? Ez nem sokban különbözik a gyűlölettől szerintem. Én tisztelem a tudásodat, a humorodat, attól függetlenül melyik oldalon állsz. Csak a számomra érthetetlen zsigeri utálatot nem értem (másnál sem).

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 12:56:05

@oszt jónapot: az emberiség szégyenei ezek, de hiába, mert náluk van a pénz. ez van.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.25. 13:30:22

@Dikusz: állítólag hitler is vicces ember volt. gondoltam szólok....

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.25. 13:38:27

@cmx85s: Hogy tud valakit vallásában sérteni egy közért? Vízilóhúst kever a vegetáriánus kajába? Bort tölt a tejbe? Antikrisztus nevű szenteltvizet árul? Keresztényeknek magasabb áron ad el böjti Túró Rudit? A Hitélet c. lap mellé teszi az Ateista Hírmondót és a Farsangi Farhangot? :)
Tényleg azért kell cikket írni, feljelenteni egy boltot, mert nem illeszkedik bele a páciens világnézetébe?
Gyenge az a hit, amit egy ilyen program meg tud ingatni...

cmx85s 2016.02.25. 13:53:42

@Frady Endre: szerintem te lennél a legjobban felháborodva, és billentyűzetet ragadnál Homár iránt, ha idén március 25-én az ebédlőben/étteremben csak húsmentes ételek között válogathatnál az ebédmenün.
Szerencsére ez a veszély nem fenyeget, ezt sikerült elérni 45 év alatt.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.25. 14:05:11

@cmx85s: Szerintem nem lennék felháborodva a húsmentes menün, mint ahogy a teljesen húsoson sem.
Tudod, mit csinált Jézus és a tanítványai a pénteki keresztre feszítés előtti este: bárányhúst ettek azon a bizonyos utolsó vacsorán!
Ez az egész úgynevezett nagypénteki vega dolog csak egy több száz évvel Jézus utáni csinálmány és egy biblikus keresztényt teljesen hidegen hagy. Ha én aznap nem eszem húst, az csupán azért van, hogy esetleg egy velem együtt evő hívő katolikussal ne keveredjek véget nem érő parttalan vitába. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 14:27:05

@Dikusz: Sajnálatos módon mára a liberális szitokszóvá változott, hála azon megélhetési ideológusoknak és politikusoknak, akik magukat annak hirdetve sorozatosan követik el az emberiség elleni bűnöket. Én is tudom, hogy valójában ők és itt is kommentelő zavarodott követőik valójában liberálsoviniszták és anarchisták, de egy olyan közegben, amelyik ez esetben a farsang szó jelentését sem képes felfogni és úgy ugrik emiatt, mint egy veszett tehén, sajnos nincs mód ilyen apróságokkal is törődni.
Használják a baloldali kifejezést is (én is emlékszem arra, amikor a Fidesz volt a jobboldali liberális, az Szdsz meg balliberálisnak mondta magát) pedig a baloldalon ma akkora vákuum van, hogy az minden pártban demagógiát gerjeszt. Milyen már az, hogy az állítólag baloldali, bérből-fizetésből-nyugdíjból élő szegény és alsó-középosztálybelieket képviselő pártoknak most a legnagyobb gondja az, hogy népszavazássak kényszerítsék a kereskedelemben dolgozó minimálbéres biorobotokat a vasárnapi munkavégzésre? Arról ne is beszéljünk, hogy minden baloldali potentát vagyona és jövedelme sokszorosa a választóinak. Kivéve valamelyest azokat, akik milliárdos bűnözők sameszaként indulnak.
Azt is szeretném jelezni, hogy nemrég még két ateista barátom is volt, csak az egyiket - ráadásul a fideszest - magához szólította az Úr, pedig intenzíven hozzákezdett a KDNP-n belül az ateista műhely szabályainak kidolgozásához és jelentkezett is kettős tagságra.
A másik régi baloldali család sarja, dédapja vöröskatona, nagyapja ávós volt, de ő rendes, dolgos ember lett, csak mivel másodállásban falun kertészkedik, kezd a Jobbikhoz húzni...
Egyébként mi a véleményed a poszt tolót és engem ért aljas személyeskedő, észérvektől mentes indulatos támadásokról?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 14:30:26

@Frady Endre: Röhögni fogsz, az Újszövetség is "csak egy több száz évvel Jézus utáni csinálmány"...
Ami nem az, az az Égből Hullott Kapcsos Könyv.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.25. 14:41:13

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Tényleg röhögök, mert a Dan Brown tanok igen szórakoztatóak! :DDD
Az Újszövetség összes része levele/könyve készen volt már az I. században és egyházak között terjedt. Az I-II. századi keresztény levelezésekből, melyek sokat idéztek az említett írásokból, néhány vers kivételével szinte az egész újszövetség rekonstruálható.

5perc 2016.02.25. 15:01:17

"198. Az egyedi címeket, tehát a költői művek, könyvek, értekezések, cikkek, képek, szobrok, zeneművek, műsorszámok stb. címét nagy kezdő@dzsaszper: betűvel írjuk. A többelemű címekben csak az első szót és a tulajdonnevet kezdjük nagybetűvel"
helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh12

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 15:09:07

@Frady Endre: De mint egységes szerkezetbe foglat, a szent, katolikus és igazhitű egyház által kanonizált mű mikor is jelent meg? Érdekes módon a - leginkább talán túlzott költőiségük miatt - apokrifnak nyilvánított művek némelyike nemcsak a kódexekben maradt fenn, hanem a népi vallásosság egyes elemeiben is felismerhető - volt. Ilyen az ún. Jakab-ősevangélium is. Magyarul és románul talán még van belőle valami Moldvában, de csonka hazánk területén már se magyarul, se svábul, se ruszinul, se máshogy nem éneklik. Tőlünk nyugatabbra meg már valamikor a reformáció vihara során kiirtották, még azokat is, akik ismerték.

5perc 2016.02.25. 15:10:52

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
"A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül ... A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat.."
hu.wikipedia.org/wiki/Farsang

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 15:11:35

@5perc: Értem. Ezek szerint a farsangi jelmezverseny nem egy egyszerű jelzős szerkezet, hanem levédett cím. Köszönjük!
Jövőre (és még az idén is) a Spar ezért feljelenthet minden iskolát és közösségi házat, civil és egyházi szervezetet, vendéglátóst, ahol farsangi jelmezversenyt rendeznek?

5perc 2016.02.25. 15:20:55

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
A játék címe. Az idézet így folytatódik: "például: Hazám, Szózat, Napraforgók, Álarcosbál, Kívánságkosár; Ember az embertelenségben, A kőszívű ember fiai, Képes politikai és gazdasági világatlasz, Magyar értelmező kéziszótár, Tanulmányok Arany János költészetéről, Hajóvontatók a Volgán, Kis éji zene, Jó éjszakát, gyerekek!, Önök kérték"
Áruld már el, hogy ezt a "levédett" szót honnan vetted? Ok, tudom, hogy csak kötekedni, félremagyarázni és hamisítani vagy itt, de ez most érdekel.

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 15:30:52

@Dikusz: "Én tisztelem a tudásodat, a humorodat, attól függetlenül melyik oldalon állsz. Csak a számomra érthetetlen zsigeri utálatot nem értem"

Én is így vagyok. Engem multattat és tanít. Rengeteg dologban egyetértek vele, és sok dologban pont nem. Nem hiszem, hogy meg tudnám győzni, ezért simán ("gyáván") kerülöm a témát, és így jól megvagyunk.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.25. 15:38:42

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Most nem belemenve a kanonizáció folyamatába és ütemtervébe, a tényállás akkor is az, hogy a mai katolikus vallási gyakorlat túlnyomó többsége nem a Biblián, hanem a történelem szele által ki-befújkált hagyományokból áll.
Ez az egész húshagyó keddes, nagypéntekes, böjtös, farsangos, hamvazó szerdás, különböző méretű boldogasszonyos, napéjegyenlőséges, holdtöltés hókuszpókusz nem a Biblián alapul.
Onnantól kezdve viszont egy biblikus keresztényre nézve nem mérvadó. :)

atpijkamo129 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 15:41:52

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "tényleg heti 195 forintot keresel?"

Hát a nyolcvanas években volt hogy többet, volt, hogy kevesebbet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 16:12:57

@atpijkamo129: De akkor nagyrészt 3,60 Ft volt egy kiló kenyér. A vége felé ment fel, ha jól emlékszem 20-25 Ft-ra.

cmx85s 2016.02.25. 16:23:46

@Frady Endre: bocsi, de a kereszténység nem CSAK a biblián alapul. Létezik pl. katekizmus is. Egy hitét gyakorló kereszténynek pedig engedtessék meg, hogy próbáljon az általa követett egyház előírásait is követve élni. És engedtessék meg, hogy felemelje a szavát az ellen, ami őt sérti.
A Biblia egyébként egészen az V. sz-ig egy képlékeny írásgyűjtemény volt, a Könyvek Könyve, amíg végül le nem zárták. Sőt, évszázadokig szájhagyomány útján terjedt, az evangéliumokat sem János, Lukács, stb. írták, hanem az ő tanítványaiknak a tanítványai. De mivel ezek az írások összecsengenek, ezért hiteles forrásnak tekinthetők.

5perc 2016.02.25. 16:31:25

@cmx85s:
"Egy hitét gyakorló kereszténynek pedig engedtessék meg..., hogy felemelje a szavát az ellen, ami őt sérti."
Gondolom, 82% nem hívő elég sértő lehet.

5perc 2016.02.25. 16:32:58

@cmx85s:
Bocsánatot kérek! A kérdésem volt sértő.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.25. 16:42:35

@cmx85s: Ezt tőlünk okosabbak úgy fogalmazták meg, hogy a Szentírás a Szent Hagyomány legfontosabb eleme.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.25. 16:48:34

@cmx85s: Más dolog felemelni a szavamat az engem sértő dolog ellen - pl. megkérem a kollégámat, hogy ne káromkodjon a jelenlétemben; és megint más nyilvánosan alázni és fogyasztóvédelemnél bepanaszolni egy boltot, amelyik teljesen jóhiszeműen olyasvalamit csinál, ami az emberek többségének egyáltalán nem zavaró és annak, akinek mégis, annak meg lehetősége van kikerülni.
A Hegyi beszédben Jézus pont arról beszél, hogy a böjt esetén ne kürtöltess magad előtt, ahogy a farizeusok teszik, hanem mosd meg az arcodat és örvendezz. Attól, hogy én személyes okokból böjtölök, nem várhatom el, hogy körülöttem megfagyjon az élet, az meg pláne nem keresztényi, hogy habzó szájjal feljelentem azt, aki nem teszi nekem könnyebbé az önkéntes fogadalmam teljesítését. :)

atpijkamo130 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 16:57:33

Ez egy nagyon jó poszt volt. A poszter egy ... Na inkább nem mondom, mert kitiltahilda. De a kommentek nagyon jók!

cmx85s 2016.02.25. 18:52:33

@5perc: én kérem elnézésedet, nem tudtam, hogy 82% a nem-hívők aránya ebben az országban...

cmx85s 2016.02.25. 18:54:07

@Frady Endre: igen, mint írtam már korábban a poszter valóban túltolta egy kicsit a bicajt, de ha nem katolikus, keresztény lenne, hanem egy másik felekezet tagja, akkor már a címlapokon szerepelne a probléma.

atpijkamo132 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 18:58:38

@cmx85s: "82% a nem-hívők aránya ebben az országban..."

Hát az orbánbálvány imádó fityiszek aránya eleve 50%-on felüli, aztán ott vannak, az ateisták, aztán meg a magukat kereszténynek valló idegengyűlölő egyáltalán nem keresztények... Alig marad, én még a 18%-ot is sokallom a valódi hívő keresztények arányának.

cmx85s 2016.02.25. 19:03:06

@Kitalátor (másként) gondolkodó: így van,a legfontosabb, de nem az egyetlen :)

cmx85s 2016.02.25. 19:11:40

@atpijkamo132: hidd el, a valóban hívőket is zavarja az, amit sokszor a vallás köntösébe bújtatva nyomnak le az emberek torkán, holott színtiszta politika. Ilyen pl. a vasárnapi boltzár kérdése, amire persze az ellenzék tett egy lapáttal, hogy "mégsem lettek többen a miséken", holott nem ez volt az eredeti cél, hanem hogy a családok együtt lehessenek, a kereskedelemben dolgozóknak is legyen legalább egy napjuk a hétvégén a gyerekeikkel. Csak sajnos, a KDNP adta be, mert a Fidesznek nem volt vér a pucájában kiállni az emberek elé egy ilyen javaslattal, tudták, hogy nem lesznek boldogok az ő drága választóik.
Ez igazából csak azért olyan nagy gond ebben az országban, mert hozzászoktunk, hogy vasárnap ebéd előtt le lehet ugrani a sarki közértbe egy doboz tejfölért. Ausztriában eszükbe sem jut emiatt nyigni, pedig ott is bezár minden üzlet szombaton dél-2 körül.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.02.25. 20:08:32

@cmx85s: No, ezt esetleg (feltéve, de meg nem engedve) el tudom képzelni...
No, miután ilyen jól kivitatkoztuk magunkat, sok szeretettel meghívlak a blogomra búfelejteni:
fradyendre.blogspot.hu/
;-)

Kurbaszov 2016.02.25. 20:12:18

Zoltán egy fasz,

Mindenhol vannak pl. karácsonyi akciók is, különböző dátum intervallumokban, de nem
December 25-26-án.
Akkor nem is lenne értelme akciózni, mert amúgy is minden zárva tart.

atpijkamo132 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.25. 21:00:31

@cmx85s: Ahol van vasárnapi boltzár, ott mindenhol lazítják. Csak mi megyünk a trenddel ellenkezőleg.

kisvirag78 2016.02.25. 21:12:03

A Spar nem akart belekötni senkibe, ellenben az itt írogatók többségével...

Leonine729 2016.02.25. 23:09:35

Arról akartam írni, hogy Zoltán rettentő hülye, ráadásul a "hála istennek" kifejezést fölöslegesen írta nagybetűvel... aztán elakadtam ott, hogy milyen csodás női név is lehetne a Blaszfémia. Hát nem gyönyörű?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.26. 09:42:11

@atpijkamo132: Akkor miért nem azt a kérdést akarják feltenni a "baloldali" (kac, kac, hi-hi-hi) pártok és álciviljeik, hogy "Legyenek-e kötelezhetők a kereskedelmi dolgozók vasárnapi munkavégzésre?"

Thomas Dantes 2016.02.26. 12:10:39

Itt a farsang, áll a bál,
keringőzik a kanál,
Csárdást jár a habverő,
bokázik a máktörő.

Vers anyira erősen vallásgyalázó és sértő ráaadásul a tárgyak nem tudnak táncolni, tehát hazudik is. Felháborodok, ombudsman, EU segíts!

atpijkamo132 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.26. 13:44:05

@Kitalátor (másként) gondolkodó: :)) Ott pont. Nagy PONT!

Azért szigorúan véve nincsenek vasárnapi munkavégzésre kötelezve. Meg egyébként is, a vasárnapi magasabb bérek miatt maguk jelentkeznek..

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.26. 13:55:10

@atpijkamo132: Nem a vasárnapi bérek magasabbak, hanem a hétköznapi bérek alacsonyabbak. Persze, nincsenek kötelezve - csak kirúgják a picsába, aki nem vállalja. Nem új dolog, nem is "multi", én is dolgoztam még a szocializmusban és a rendszerváltás alatt az MSzMP KB tagja (a bő tíz évvel utána Interpol-körözés alapján elfogott és lopás-csalás miatt elítélt (nem volt olyan ügyes, mint Bajnai meg Gerő László, stb.), de cukorbaja és elvtársi kapcsolatai révén bizonyára hamar szabadult) "Dr. Nagy Gábor Elvtárs" (Sic! Csak így volt szabad leírni a nevét, jegyzetfüzetbe is!) által vezetett DEKO-ban, folyamatos munkarendben. Nem kötelező - ott dolgozni sem.

Dikusz 2016.02.27. 09:11:58

@atpijkamo129: Nem akarok senkit meggyőzni, és én sem kérek abból, hogy más győzködjön engem. Normálisan kérdeztem, úgy is válaszol. Azért olvasom a hozzászólásokat, mert szórakoztat, tanulok belőlük (az övéből is). Azt nem szeretem, ha valaki - bármelyik politikai/vallási oldalon is áll - eleve gyűlölettel, utálattal telve tud csak beszélni a más véleményen levőkről.

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nem különb az sem. Ők leírták kerek-perec szó szerint azt amit gondoltak. Amit írsz ugyanazt jelenti, csak szépen becsomagolva. Nekem nem tetszik az a durvaságba torkolló vita, ami a nézetkülönbségből adódóan itt kialakul.

KCicó 2016.03.01. 19:45:23

"jelmezverseny" indul
Kinek mi köze hozzá, mikor?
Nem "nagyböjt".

encir 2016.03.03. 18:16:17

Nem azért, de ha már "farsangi jelmezversenyt" hirdetnek és nem egy akármilyen SPAR UNGABUNGA jelmezversenyt - azaz valahol ragaszkodni kívánnak a hagyományhoz -, akkor azt tegyék pontosan.
Engem is zavar kissé, hogy iskolák egy-két hetes késéssel rendezik a farsangi báljaikat. Semmi indoka nincs igazán, hogy miért.
Az Opera meg tudja rendezni időben, Rióban meg tudják rendezni időben, Velencében meg tudják rendezni időben.
Persze ez csak a bosszantó kategória, ilyen levelet nem kéne írni, mert nevetségessé teszi magát.
süti beállítások módosítása