Tékozló Homár

Másnak zártak számlát és fizettek ki pénzt a FHB-ban/Frissült a megoldással

2016.03.23. 11:01 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-04-09_08_03_50.png

Szerencséjükre családon belül maradt az eset, de azért és ennek ellenére ez nagyon nem oké sztori. 

Kedves Hilda!

Jó néhány évvel ezelőtt (kb 7-8 éve) még anno az Allianz banknál nyitottam egy bankszámlát, csak azért, hogy erről fizessem az autóm biztosítását (kaptam kedvezményt ami több volt, mint a bankszámla amúgy sem nagy összegű havi díja). Ezzel kb párhuzamosan az édesapám is megkötötte a saját biztosítását és nyitotta saját bankszámláját ugyanabban a fiókban, nyílván hasonló elgondolásból. Egyikünk sem használta ezt a számlát semmire azon kívül, hogy kb fél évente ránéztünk, hogy megnézzük minden rendben van -e a befizetésekkel (levonásokkal) és hogy utaljunk rá némi összeget. Ahogy teltek az évek, az Allianz bankból lett FHB bank, de ezen kívül minden maradt a régiben.

Az idei év elején édesapám úgy döntött, hogy megszűnteti a számláját, hiszen már a biztosítása időközben máshova került. Ezzel egy időben én is terveztem ugyanezt a lépést, de szimplán kényelemből még nem tettem meg. Szóval édesapám bement az FHB bank tatabányai fiókjába, megszűntette a számláját, a számlán maradt összeget megkapta, igaz furcsállotta, hogy a számlán még volt két csoportos beszedési megbízás. Biztos ami biztos alapon ezeket átirányította egy másik banknál tartott ténylegesen használt számlájára (szerencsére!). Otthon felhívta a biztosítót, és rákérdezett, hogy ez a két csoportos beszedési él -e, vagy csak egy régről maradt valami, és itt derült ki, hogy ez a két biztosítás az én még élő kötelező és casco biztosításaimhoz tartoztak. Ennél a pontnál hívott fel, hogy nézzem meg a saját számlámat, ami az ellenőrzést követően kiderült, hogy megszűnt...  

Ennél a pontnál jegyezném meg, hogy a kettőnk neve egyezik, és amikor a biztosítást kötöttük, a címünk is ugyanaz volt (időközben ugyan elköltöztem, de a címet nem jelentettem át a banknál), nyílván minden más adat eltér.

Felhívtam az FHB bank ügyfélszolgálatát, ahol a számla megszűntetésének a tényét megerősítették, magyarázatot nem tudtak adni, azt javasolták, hogy menjek el a bank tatabányai fiókjába, és tisztázzam a kérdést. Mivel másképp nem tudtam megoldani, ezért szabadságot kellett kivennem, mert már időközben leköltöztem a Balaton közelébe, és egy gyors kitérőre nem volt lehetőség. 

A bankban elmondtam az ügyintézőnek a problémámat, aki ránézett a számítógépén, és megjegyezte, hogy a fiókomhoz tartozik egy számla és pénz is van rajta, erre csak azt tudtam mondani, hogy igen, ezt a számlát kellett volna megszűntetni, és akit néz, az nem én vagyok (itt felmerült bennem a gyanú, hogy az édesapámat is ugyanezzel a remek és alapos rutinnal "szolgálták" ki). Ezután a hölgy megtalálta az én fiókomat is, nyílván nem talált hozzá tartozó számlát, viccesen meg is jegyezte, hogy esetleg akkor akarok -e egy másik számlát nyitni? Erre csak jelezni tudtam, hogy szerintem annyira nem vicces a dolog, viszont számlanyitás helyett panaszt szeretnék tenni, hiszen úgy szüntették meg a számlámat és adták át a rajta szereplő összeget egy másik embernek, hogy nem ellenőrizték az adott személyre vonatkozó egyedi adatokat (anyja neve + születési dátum) se akkor, se most amikor bementem panaszt tenni (igaz ez utóbbit nem tudom bizonyítani, hiszen az apám számláján nem csináltunk módosítást, bár így utólag lehet, hogy érdemes lett volna, hogy duplázzuk az "örömöket").

A panaszom benyújtására kaptam egy fehér papírlapot, hogy erre írjam le kézzel a panaszomat, illetve hozzátette, hogy ezért kár volt bejönnöm, hiszen ezt online is tudtam volna intézni (a panasz benyújtását), természetesen felvilágosítottam, hogy az ügyfélszolgálatuk javaslatára mentem be, és itt mintha némi ellentmondás lenne a két ügyintéző álláspontjában... A panaszban rögzítettem a történteket, illetve igényemet kártérítésre (pl szabadság, útiköltség), de a számlán átadott összegről lemondtam, hiszen tök felesleges kör lenne az apámtól az összeget visszakérni, és nekem átadni, amikor egymás között is tudjuk rendezni.

Jelenleg a biztosító válaszára várok, 30 napja van arra, hogy a belső vizsgálatot lefolytassa és válaszoljon nekem. Remélem az esetem megjelenik a homáron, így talán a biztosító is nagyobb súlyt fektet a vizsgálatra és a szabályok betartatására, hogy ilyen súlyos eset ne fordulhasson elő többet.

Üdv

UPDATE ápr. 18.

Kedves Hilda!
Az FHB válaszolt a panaszomra az alábbi levéllel. Teljesen korrektül álltak az ügyhöz, és a költségeimet is maradéktalanul megtérítették, kérdés nélkül. 
unnamed_1.png
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo132 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 11:06:50

A „megszüntet” szó a szabályzat 27/a pontja alapján alapján rövid ü-vel írandó. Az Osiris-féle Helyesírás (2005, 54. oldal) felsorolja a szűn(ik) igének azokat a képzett alakjait, melyekben rövidülés történik: szünet, szünidő, szüntelen, szüntet.
Hasonlóan például: bíz(ik), de: bizakodik, bizalom, bizomány, bizottság, biztat, biztonság, biztos.
Az említett szavak többi alakjában a tőbelseji magánhangzó megőrzi hosszúságát.

www.e-nyelv.hu/2009-05-12/megszuntet-vagy-megszuntet/

230e 2016.03.23. 11:08:10

Nálam pár éve a két számlám közötti utalás helyett az ügyintéző előző ügyfélének ment a pénz. Aki pedig éppen pénzt várt, így még aznap bement, és megszüntette a számláját. Jó vicc volt.

The Crazy One 2016.03.23. 11:17:46

oszt a szabadságodat hogy számlázod ki? A Balatongatyamadzag - Tatabánya útvonalon a gépkocsid is amortizálódik, gondolom nem hagytad az igényelt kártérítési listádról. Az egynapi cafetériáról, valamint a lábbelid időarányos kopásáról nem is beszélve. Megint nyerni akar valaki a semmin és siránkozik a Homáron. Pedig itt kapni fog a poszter, ha másért nem, az apja miatt, mert a saját nevét adta fiának...

Sanda gyanu 2016.03.23. 11:36:48

Összefoglalom a hatvan sort pár szóban: Névazanosság miatt a bank összekeverte ifjabb Szabó János és idősebb Szabó János számláját és amikor az egyik kérte a számla megszüntetését, véletlelnül a másikét zárták le. (El kellett volna kérni egyértelműsítő adatokat, születési hely, idő, anyja neve, de ezt az ügyintéző - talán hanyagságból - elfelejtette.)

Kész, ennyi.

sáros_tehén 2016.03.23. 11:39:07

@The Crazy One: Nagyon egyszerűen. 1 munkanap x 2 Nekem egy munkanapom 40.000.-FT .. tehát egy ilyen nap 80 ezer.

pengusz 2016.03.23. 11:39:57

@atpijkamo132: Ja hogy te innen vagy ennyire okos... ctrl c ctrl v? Azt hittem tényleg ennyire kened vágod a helyesírást. Nincs erre valami blog, ahol a helyesírással foglalkoznak? Vagy elmehetnél az indexhez cikkjavítónak :)

atpijkamo135 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 11:41:56

@The Crazy One: "az apja miatt, mert a saját nevét adta fiának..."

Az tényleg nagy fasság, én csak tudom.

Gondolom a címük is egyezik. Kis szerencsével a születésnapjuk is. Ha elég ügyesek, az annyaneve is.

Képzeld, még olyan fasz is van, aki az egyik gyerekét Viktornak nevezte el, a másikat Győzőnek. És még verte is őket, így teljesen eldeformálódott a személyiségük.

szekertabor · provo.blog.hu 2016.03.23. 11:42:50

Ilyet velem is csináltak az OTP-ben.
1989-ben.
Semmi nem változott azóta?

Carradine a gardróbszekrényben 2016.03.23. 11:43:54

@pengusz: Én már gondolkodtam olyanon, hogy elmennék lektornak a Zindex szerkesztőségébe és olyan munkaszerződést kötnék, hogy a legkisebb forgalomban lévő érmét, 5,- Ft-ot kapnék minden nyelvtani, helyesírási, logikai, technikai, szakmai hibáért. Törekedjenek arra, hogy ne kapjak fizetést! De szerintem így is milliomos lennék.

:-D

*.....*.............*..........................*.. 2016.03.23. 11:46:21

@atpijkamo132: papi, dugd már fel a seggedbe a helyesírási szabályzatodat. attól talán végre egyszer elélveznél.

Carradine a gardróbszekrényben 2016.03.23. 11:47:18

Visszasírom Majmász Gedeont. Ha valaki, akkor ő értett a hejesíráshoz.

bendeguz75 2016.03.23. 11:49:11

@atpijkamo132: Az alapjan szot meg ketszer kell egymasutan irni, hogy nyomatekos legyen. Ha ennyire okos vagy magyarbol, hogy mindig a helyesirasra figyelsz es oktatsz masokat, akkor legalabb azt olvasd el amit idehanysz mielott posztolod, hogy abban legalabb ne legyen hiba.

atpijkamo135 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 11:52:59

@pengusz: "kened vágod a helyesírást"

Mindig is kettes voltam helyesírásól. Viszont a gugli a barátom, és a poszterrel ellentétben meg tudom nézni, ha bizonytalan vagyok.

Én megtisztelem az olvasóimat azzal, hogy magyarul írok, és nvem csk dahánym a betvket boááá...

Az nem baj, ha a poszter nem tud helyesen írni, amíg valaki veszi a fáradságot, és kijavítja. Hildára ne lehet számítani sajnos.

A Zindexnél meghalt az olvasószerkesztő (vagy sose volt), és kegyeleti okból nem töltik be a helyét. Plusz mindenkinél felvételi követelmény, hogy az iskolában legalább egyszer megbukott nyelvtanból. Ha csalás miatt elítélték, az plusz pontot ér, mert becsapósabb címeket tud adni.

atpijkamo135 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 12:02:25

"Erre csak jelezni tudtam"

Nem jelzed, hanem megmondod, baszod.

Poszter modoros fasz, nyílván azt hiszi, hogy előkelőbb, ha hosszú ékezeteket használ.

The Crazy One 2016.03.23. 12:07:05

@sarostehen_: na igen, a képlet az ül, csak maga a megvalósítás. banki bizonylatokat felmutatva bizonyítva átlagolsz és igazolod, hogy te magad kérted a fizetetlen szabadságot?

Eraser 2016.03.23. 12:12:51

Nagy c*gány banda ez ez fhb. Anno lakáshitelem volt náluk, HUF-ban a CHF őrület közepette. Meg is próbáltak rábeszélni, de nem hagytam magam.
A lényeg, azért őket választottam, mert a második legjobb ajánlatot adták de a hitel mellé adtak hitelfedezeti életbiztosítást, ami ugye nem utolsó szempont ha elütne a 4-es metró. Na ezt két év múlva szépen fel is mondták egyoldalúan, az ötéves kamatperiódusnál meg megduplázták a kamatot, akkor amikor az alapkamat már a felére visszaesett a felvételkorinak. Az ügyintéző kínjában meg arra hivatkozott, hogy sok a nemfizető CHF-es miatt szétterítik a veszteséget a jól fizetőkön. Na még egy hónapig voltam ezután az ügyfelük.

sáros_tehén 2016.03.23. 12:26:23

@The Crazy One: Pedig ez nagyon egyszerű képlet.
- user betelefonál a bankjába hogy nem éri el a számláját. Ott közlik, hogy menjen be a fiókba
- fiók csak munkaidőben van nyitva, ezért logikus hogy szabadságot kell kivenni
- az utazási költség könnyen kiszámítható (km függvényében)
- Innentől kezdve (normálisabb térségben) a bank (miután rájött a hibára) minden kérdés nélkül kifizeti az user igényét, és törekszik arra hogy ne derüljön ki. (mert ez kurvaciki...)

Doryyka 2016.03.23. 12:50:58

Aztaqrva. Ehhez képest aláirásminta, meg ilyenek (má' ahol én vagyok, Raiffeisen).

Más, de valahogy hasonló mégis: Pár éve az anyósomék be akarták fizetni a férjem kötelezőjét (volt valami kavar és hozzájuk ment a csekk). Eltelt x idő (hónapok, lehet egy év is), szólnak anyósék, hogy rendőrségi idézés jött a férjemnek, gazdasági büncselekmény). mi lehet, kérdi anyósom fickója, elég kajánul-a pasas jogász, kirúgták valami minisztériumból még 2010 előtt (a mocsok MSZP), na azóta se talál állást, képzelhetitek...
OK, megvolt a rendőrségen a kihallgatás, jön a férjem, hogy engem is ki akarnak hallgatni. Hát akkor esett le a tantusz. Jogászka bement a postára, és valahogy valahonnan átutaltatta a csekk összegét. A férjem nevét meg aláhamisitotta-mutatta a rendőr az aláírást, hát egyből leesett. A számla tulaja tett feljelentést, hogy eltünt a szamlajarol a penz. nem köptem be én sem, mert csak anyósommal baltáztam volna ki, de be kellett volna, a pali azóta sem dolgozik, csak az anyósomon élősködik.

Doryyka 2016.03.23. 12:54:10

@Doryyka: Elnézést mindenkitől, 1. Megszoktam, hogy a tablet a pont után nagybetüvel kezd.
2. nem találom a hosszú ü és i betüt, a szokott helyen nincs, az ASCII táblát meg még nem tanultam meg

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 12:56:54

@Doryyka: Lefordítom magyarra, mert talán nem mindenki számára érthető.

Doryyka anyósának élettársa befizette a saját számlájáról Doryyka férjének kötelező biztosításását, és a férj aláírását hamisította alá. Ugynezzel a lendülettel fel is jelentette a rendőrségen, hogy ellopta a számlájáról a pénzt.

Doryyka 2016.03.23. 12:58:08

@atpijkamo95: Nem, nem a saját számlájáról, hanem valakinek a számlájáról, akinek a neve megegyezik a férjemével.

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:04:21

@Doryyka: Ja. Akkor ügyes, dicséretet érdemel. (Modoroskodóan, mert azt itt nagyon kultiválják: dícséretet.)

Doryyka 2016.03.23. 13:06:12

@atpijkamo95: hogy hogy csinálta, azt a mai napig nem tudom, nyilván a kedves postáskisasszony nyakát is el lehetne kapni az ügyben... De komolyan, egy jogásznak ennyi esze...

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.03.23. 13:14:25

1. balfék postoló.
2. balfék bank
3. PSZÁF örülne a bevételnek

atpijkamo95 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:15:54

@Doryyka: :)) Lehet, hogy egyenesen jószándékkal tette. Be kell fizetni a férjednek, hát mondta, hogy ő az, postás kikereste a számlát, befizette, aláírta, talán nem tudott róla, hogy csak a név stimmel.

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:34:56

@Doryyka: Megvan. Egyszerűen tudatlan, nem ez a szakmája.

"A diákok, a tanárok, valamint a szülők többsége is a különféle pénzügyi ismeretek átadásának, a pénzügyi tudatosságra nevelésnek hiányát említette ki. Jó lenne, ha a diákok az iskolában megtanulhatnák, hogy mire kell figyelni hitelfelvételekor, vagy csekkek befizetésekor."

www.origo.hu/gazdasag/20160323-tinik-top-szakmak-ot-eve-meg-nem-is-letezett.html

gabors 2016.03.23. 13:37:10

@atpijkamo132: tegnap meg nem ertettel a magyar nyelvhez ...? (a kemia es kvantumize mellett) jo ejszakad lehetett.

gabors 2016.03.23. 13:39:30

@230e: ez jo !! de lopasnak minosul ha szandekosan megtartana !! es nem igazan lehet johiszemu hiszen ott van (altalaban) hogy a penz honnan/kitol erkezett ...

joc_ 2016.03.23. 13:44:41

@szekertabor: "Ilyet velem is csináltak az OTP-ben.
1989-ben.
Semmi nem változott azóta? "

De.
Az az ügyintéző elment az OTP-től az FHB-ba.

Ádám 2016.03.23. 13:48:26

@atpijkamo132: Apti a japó helyesírást IS kened vágod? Abból is tarthatnál oktatást...:)

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:50:00

@joc_: :)) Többet nem iszom ebéd után kávét, mert a monitoromon landol. Légyszíves az ilyen beszólásokat közvetlenül a poszt közlése után beírni, mert délután már nem számít rá az ember.

Dikusz 2016.03.23. 13:51:18

@atpijkamo95: munkahelyemen egyszer jött egy ügyfél valami díjat befizetni. A határozaton le volt írva, hogy a díjat a hozzátartozóknak "egyetemlegesen" kell megfizetni. Kért csekkeket, hogy befizethessék a díjat. Nagyon nem értek a joghoz (sem), de valami gyanús volt. Megkérdeztem hozzáértő kollégát: ez azt jelenti, hogy ezt a díjat egyszer kell fizetni, nem mindenkinek. Visszamentem, mondtam a hölgynek, elkezdett nevetni, elnézést kért, és mondta, hogy az egész család jogász (igen neves), férje, sógora, ő is, mégis beleestek ebbe a hibába:)

atpijkamo96 · http://deciki.blog.hu/ 2016.03.23. 13:52:08

@Ádám: Jóvan na, lelepleztél, semmilyen nyelvét nem tudom. Ha pisztolyt szegeznek a fejemhez, akkor le tudok írni pár kínai karaktert. A fát, erdőt, holdat...

atpijkamo97 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 13:55:05

@Dikusz: Aszem azt jelenti, hogy ők fizetik meg, oszt lefocizzák egymás közt, hogy ki mennyit ad bele.

Nah, úgyláccik a joghoz is értek a mindenen kívül.

Ádám 2016.03.23. 14:03:03

@atpijkamo97: Már kezdesz a baromhoz hasonlítani!:)

encir 2016.03.23. 14:35:05

Ezt nem akarom elhinni. A kezesség, a cégtársak felelőssége stb., egy csomó jogviszonyban benne van az egyetemleges. Tudniuk kellett.

Darth Revan 2016.03.23. 15:09:10

Ez nem valami bocsanatos bun.
Ez bunos hanyagsag, szerintem akar rendorsegi feljelentest is megerne.

Az ugyfel azonositasa a legelemibb kovetelmeny. Meg ha az ugyfelek nem is orulnek neki sokszor, de az o erdekukben "szenyoznak" a banki ugyintezok. Nos az FHB bank ugyintezoje nem szarozott. nev es cimazonossag alapjan nem lehet szamlat beazonositani.

Doryyka 2016.03.23. 15:38:11

@atpijkamo96: én az aláiráshamisitásra gondoltam, hogy hogy lehet ennyi esze...

Potpolett 2016.03.23. 16:13:49

szerintem ezzel ügyvédhez kellene fordulni, nem a fogyvédhez meg a homárhoz és jól megszívatni ezeket. az utolsó alkalmazottig, aki hibázott.

azért mindent egy bank vagy biztosító se tehet meg. jó hogy nem már az ötmilliós számlámról az összeget mondjuk odaadják másnak...aztán max tehetek panaszt. azért, hogy ennyire nem őrzik az ember pénzét...hogy még így osztogatják is jobbra-balra...felháborító.

Ádám 2016.03.23. 16:30:30

Kissé más, de talán ez is furcsa volt... Egyszer a saját szüleim számlájára akartam berakni egy összeget. CSAK írásos meghatalmazással, két tanú aláírásával lehetett! Oszt pl. a két "vadidegen" (kik a tanuk lettek) szomszédnak mi köze ehhez. Azon kívül, hogy egy-egy bonbonnal honoráltam tettüket....Kivenni onnan soha nem akartam (nem is tudom, hogy megtehetném-e) ,de, hogy "rátenni" se lehet...?

atpijkamo99 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.03.23. 17:21:19

@Potpolett: "jó hogy nem már az ötmilliós számlámról az összeget mondjuk odaadják másnak"

Pedig odaadják. Egy nő 6M forintját adták oda egy imposztornak, se az arca, se az aláírása nem hasonlított.

cicesz 2016.03.23. 18:15:02

Hahh, ez a csodalatos FHB... Napokon at tudnek regelni arrol, hogy miert es mennyire van mar elegem beloluk! Mar volt olyan, hogy elkezdtem reszletezni az elmult cirka 1 ev torteneseit, hogy bekuldjem ide, csak rest vagyok datumoknak utana nezni, hogy ide illoen reszletes postot tudjak kuldeni. (Bar, gondolom, annyira azert a datumok, meg kiikszezett iktatoszamok senkit nem erdekelnek) En es a ferjem lakasvasarlashoz vettunk fel hitelt es igy kerultunk a szakmailag rendkivul felkeszult FHB-s brigadhoz. Azota mar sokszor gondoltam ra, hogy bar lennenk inkabb alberletben meg mindig, mint hogy havi szinten felcseszetjuk veluk az agyunkat! A hitelfelvetelnel 3 honapon keresztul hetente rohangasztunk be a bankba, mert mindig elb.sztak valamit. A szamlazasi cimet harmadjara voltak kepesek csak berogziteni a rendszerbe ugy, hogy ott is maradjon. Olyan dolgokat ikszeltek be a szerzodesen, amiket kimondottan nem kertunk. Nem irattak ala velunk minden alairasi helyen a papirokon, igy az is dupla kor volt. Beallitottuk az sms ertesiteseket a ferjem magan telojara, megis a cegesre jonnek ugy, hogy nem is tudjuk, honnan szedtek azt a szamot, meg atallitani se kepesek. A netbankba beallitottam, hogy ne kerjen uj jelszot kethavonta, csak evente, de megis minden masodik honapban keri a jelszofrissitest ugy, hogy meg a telefonos ugyfelszolgalatukon is kertem, hogy ugyan allitsak mar at, mert orulok, ha egyszer megjegyzem... Felretajekoztatnak rendszeresen, aztan mikor ezek miatt panaszt teszunk, akkor irnak egy levelet, hogy sorry, igazad van, de nem kompenzalunk semmivel. A lakashitellel kapcsolatban rendszeresen kuldenek ki ajanlott levelet, de ugyan azt a levelet nem am egyszer, hanem van, amikor duplan! Beturol beture ugyan azt a levelet! Elmegyek hetfon a postara, vegig allom a sort, aztan kedden megint jon az ertesito, hogy ajanlott level az fhb-tol. Elmegyek megint (szerencsere nem az utca sarkon van a posta, hanem villamosozni, aztan metrozni kell odaig. Munka utan. Hulla faradtan. Foloslegesen.) ugyan azert a levelert, amit elozo nap mar atvettem... Egyszer hirtelen szuksegunk volt egy nagyobb osszegre, amit tudtunk, hogy csak egy honap mulva allna rendelkezesunkre, na de nem volt mese, azonnal kellett. Kitalaltuk, hogy hitelkeret kerunk, abbol kifizetjuk, amit kellett es kovetkezo honapban vissza tesszuk a penzt es megszuntetjuk a keretet. Gondoltuk, hogy ez semmiseg, nem egy nagy mizeria megigenyelni, de aaa, dehogy nem! Az Fhb-nal semmi nem megy flottul... 4x mentunk vissza ugyan azt az igenylo papirt alairni, mert az ugyintezo egy egyoldalas papirt nem birt kitolteni meg ugy se, hogy a masodik kornel mi vettuk eszre ott a hibat, szoltunk is, hogy ez igy nem lesz jo, de magabiztosan legyintett, hogy erti o a dolgat, jo lesz az ugy. Hat nem lett jo... Negyedik visszamenetelnel mar a ferjem kozolte vele, hogy ha megint elb.sz valamit, akkor ugy javitsa ki, ahogy akarja, de mi be nem megyunk otodjere is, az is biztos! Es meg van egy csomo aprosag, de mar inkabb nem is folytatom, mert csak felidegesit ez is, hogy leirtam a felet... Ott is hagynank oket a francba ugy, hogy hatra se nezunk, csak a hitelfelvetelnel olyan kedvezmenyeket kaptunk, amiket visszamenolegesen beterhelnek, ha eljovunk 5 even belul. Aki teheti, messzire menekuljon ezektol! A posztolo is inkabb oruljon, hogy csak egyetlen egyszer fajt miattuk a feje es nem tobbszor!

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.03.23. 21:31:22

Az FHB Üllői úti központjában nem tudtak élő embert keríteni, aki meg tudta volna mondani, hogy hogyan számolják ki a törlesztőt.
Há a táblázat, há a gépbő.
Mondtam, akkor kérem a táblázatot, majd a képletekből rájövök, mit basztak el. Há azt nem lehet.
Náluk nem lehet úgy meghatalmazást adni, hogy ne csak egyszeri alkalomra szóljon. Felülírják a ptk-t.
Nem állítom, hogy szeretem őket.

Jack__Bauer 2016.03.24. 08:10:16

Évekkel ezelőtt az APEH-től kaptam egy hatátozatot, amely a névrokonom ajándékozási szerződésére vonatkozott. A nevünkön kívül természetesen semmi közünk egymáshoz, minden egyéb adatunk eltér. (az illető nem Kiefer Sutherland)

Pierr Kardán 2016.03.24. 08:35:05

Nekem is volt a poszter által említett Allianz Bankos üzemanyag kártyám, amire járt valami kis visszatérítés. Aki sokat tankolt, annak jó volt, csak egy idő után elkezdta bank azt csinálni, hogy miután utaltam rá a pénzt, 5-7 nap is eltelt, amíg jóváírták a számlámon az összeget. Először viccesre vettem, hogy nem tudok az üzemanygkártyával fizetni a benzinkútnál (mert nem jött meg a pénz a számlámra), második alkalom után beballagtam és megszüntettem a számlát.

Jó egy év múlva jött a levél, hogy Allianz Bank megszűnik, az FHB fogja kezelni a számlámat. Mondom WTF, milyen számlámat??? Ismét beballagtam, természetesen a számla élt, megszüntettem másodszor is.

Szóval az FHB nevében az F betű Főnixet jelent, újjáélednek náluk a számlák :-)

MrZed001 2016.03.24. 08:51:45

Voltam olyan szerencsétlen, hogy FHB-nál vettem fel hitelt. Azt a copást ....
7 hónap volt, mire folyósították. Személyesen a kis buta ügyintézőkkel lehet beszélni, akik amúgy tényleg csak arra vannak, hogy legyen valaki. Telefonon call center, ugyanez.
Ha valami komoly dolog, majd visszahív a tényleges hitelügyintéző a központból.
Na erre pedig lehet várni sohanapja kiskeddig.
Már pszáffal kellett fenyegetőznöm, hogy végre a vonal végére kerüljön az illetékes, akinek utána 5 perc volt elintézni a dolgokat.

Ennél csak a hitel végtörlesztés volt viccesebb. Na amit ott is műveltek, felháborító.
Senki nem tud semmit. Tényleges ügyintézés a központba. Ők pedig elérhetetlenek.
Ha nem lett volna ex kolléga aki ott dolgozik és átszól, hogy akkor most már ideje lenne foglalkozni velem, talán még mindig élne a hitelem.

Ezzel a béna bagázzsal soha többet nem akarok találkozni.

joska61 2016.03.24. 09:29:02

Ez elég mocskos megoldás volt anno az allianztól. Nekem is beígérték az ingyen számlát a biztosításhoz, aztán fhb lett, és mégis lett számlavezetési díj. Akkor ballagtam be hozzájuk, és szüntettem meg az egészet. Nekem kellett könyörögni, hogy töröljenek, mert elég erőszakosan próbált megtartani a liba ügyfélnek.

Mr. Waszabi 2016.03.24. 10:35:53

Az Allianz Bankot évekkel ezelőtt megvette az FHB, az ügyfél panasza vonatkozásában semmi köze az Allianz-nak az FHB Bankhoz.

Zsidófalvi Zsidó 2016.03.24. 11:14:12

@Mr. Waszabi: Szerintem csak arra akartak rámutatni, hogy már akkor is szar volt az ügyintézés, amikor még Allianz volt. (De most, évekkel később se jobb, pedig már FHB-nak híjják...)

Erre mondják, hogy szarból nem fonsz ostort. De ha fonsz is, nem pattogtatsz vele.

Albu 2016.03.24. 11:16:44

Megszüntetés. Ü. Nem ű. Miért nem megy ez? Szűnik, szüntet. próbáld ki, menni fog! ; )

zdanee 2016.03.24. 15:05:57

Kiss Béláknak ingyenpénz az FHB banknál!

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2016.03.27. 15:22:03

A panasz rendben van. De ha amúgy is mindketten meg akarták szüntetni, akkor hol a probléma?

Idegeneket nem túl valószínű, hogy összekevernének, hiszen kicsi az esélye, hogy két azonos nevű, azonos lakcímű ember ne legyen rokon.

dervish69 2016.04.03. 05:45:23

Gáz, hogy kizárólag az "ü-ű" problémája jött le, szinte az egész bagázsnak. Gondolom Pulitzer-díjas cikk készülne, ha bármelyikőtök lenne elszenvedője hasonlónak. Egyébként ezért tök felesleges volt nyomogatni a billentyűket.

Tyto Alba 2016.05.24. 18:25:58

Engem azért elszomorított, hogy a tévedést elkövetőt kirúgták. Egyébként az FHB nagyon korrekt levelet írt.
süti beállítások módosítása