Legutóbbi menő helyes csalódást okozó posztunk egy kézműves kávézóról szólt, ezúttal egy egész franciás hangulatú családias reggelizőhely-étterem hagyott nem túl például állítható nyomott egy olvasónkban. (Fotó: Balkányi László / We Love Budapes)
Tisztelt Homár Szerkesztők!
Ilyen pofátlansággal nagyon régen találkoztam, úgyhogy gondoltam megírom mai bánatomat. A tárgyban említett Á la Maison nevű szenzációs helyen reggeliztünk ma egy baráti társasággal. Mivel kb. 10 fő befogadására alkalmas helyet kerestünk, ezért nyilván előre foglaltunk asztalt. Foglaláskor közöltük, hogy hányan mennénk. Természetesen nem jelezték, hogy ez gondot jelentene számukra.
Nos akkor vendéglátás Á la Maison módra.
Pici asztalokat toltak össze nekünk, ahol alig tudtunk elférni, leülni.
A helység kicsi, levegőtlen, zsúfolt és hangos volt. Alig lehetett érteni egymás szavát.
A pincér közölte velünk, miután kiosztotta az étlapokat, hogy nem fogunk tudni bármit rendelni róla, mert kicsi a konyhájuk. Rákérdeztünk, hogy ezt hogy érti. Azt mondta rendeljünk olyan ételeket, amik hasonlítanak egymásra! Hoppsz. A telefonban nem mondták, hogy nem tudunk majd a teljes étlapról választani.
Ezután háromféle ételt rendeltünk. Én megkérdeztem, hogy ez illeszkedik -e a sémába, nem okoz -e gondot. A pincér, aki finoman szólva fenn hordta az orrát azt mondta, hogy nem (a maga stílusában).
45 perc várakozás következett 2 kancsó narancslével, ami elvileg frissen facsart volt. Szubjektív megítélésem szerint inkább szörp, vagy cukros víz volt némi facsart narancslével. Pocsék volt az íze.
Megjött az étel, ami árához képest pocséknak volt mondható. DE! A felszolgálás megint szenzációs. A csoport egyik fele megkapta az ételt, mi többiek pedig vártunk. Ezek után kihozza a kedves pincér a hideg ételemet (hidegre dermedt pirított bacon, odavágott zacskós saláta, ízetlen, hideg tojás), leteszi elém, majd közli: "Erről beszéltem!"
Ok, de nem telefonba, amikor ennyi főre foglaltunk. Nyilván, ha előre mondja, hogy nagyobb társaságra másik étlap vonatkozik és minden hideg lesz, akkor nem oda megyünk. Sebaj.
Az egyik asztaltársam, aki nehezebben viselte a többieknél a levegőtlenséget, megkérdezte a pincért, hogy nem tudná -e esetleg a légkondit bekapcsolni, vagy kinyitni az ablakot. Nos a végén otthagyott 17 000 Ft-ért cserébe erre nem volt lehetőségünk.
Valószínűleg kiült az arcomra a nemtetszésem, mert a pincérnek még grimaszolni is jutott ideje, amikor ránéztem. Később odajött hozzám, majd a következő kérdést intézte hozzám: "Ismerjük egymást valahonnan?!". Nos, szerencsére nem ismertük egymást. Remélem ez így is marad.
Csodálatos hely! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Elbűvölő személyzet és hangulat az V. kerület szívében!
Üdvözlettel,
Róbert
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 15:22:19
:))
Nem mész többet oda.
De amilyen nagy a Homár olvasottsága, erősen megugrik most ennek a zugkifőzdének a forgalma. A negatív reklám is reklám.
The Crazy One 2016.04.04. 15:26:39
MacskaÖsszeZavaróKft 2016.04.04. 15:30:11
Terézágyú 2016.04.04. 15:34:08
Dezsike 2016.04.04. 15:42:09
Terézágyú 2016.04.04. 15:43:16
-Ja, Carmen?
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 15:44:58
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 15:46:52
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2016.04.04. 15:52:44
tejfölbiztosítás 2016.04.04. 15:58:26
zserzsenne 2016.04.04. 16:00:38
sáros_tehén 2016.04.04. 16:03:43
Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.04. 16:39:13
Ha meg buli után mentek oda akkor buták, hogy nem frissen sült fokhagymás-sajtos-tejfölös lángos ettek valami lepukkant helyen, csavaros kiflit rágcsáló melósok között. Az jól esik a másnapos bélnek. Már a lángos.
Azon meg nem szabad meglepődni, hogy a frissen facsart narancslé nem frissen facsart (és talán nem is narancslé). Vagy ha frissen facsart, akkor nem olyan, selymes ízvilágú édes szar, mint a bóti.
Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.04.04. 16:51:07
ööö,izé 2016.04.04. 16:56:41
Ennél többet mit lehet tenni?
Odatelefonált, megmondta hány főre, ennél többet nem lehet tenni. Mé ment oda? Ez hogy függ a késdobáló által nyújtottakhoz?
Azért hülye volt a poszter ez tény, hogy 45 percet várt a kajára, hogy a szart kifizette és nem zavarta vele vissza a pincérnek nem nevezhető lótifutit. A vége az meg szimpla provokáció volt az ismerjük egymást kérdéssel.
Ez a hely egy fos. Ahogy elképzeltem a kajákat hányingerem lett.
Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.04.04. 16:59:27
Komojtalan 2016.04.04. 17:27:56
ööö,izé 2016.04.04. 17:46:33
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 18:02:32
:))
ööö,izé 2016.04.04. 18:05:02
Az asztalfoglalás 10 főre bőven túllépi az elégséges határát. Az egyik pesti mislencsillagosban eleve nem fogadnak álákárte 6 fő fölött, összesen! Önkritika, korrektség -így is lehet, ez hiányzik ebből a rántottás bódéból az 5. kerületben.
Azt is kérhette volna a pincér, hogy olyat tessenek választani ami hasonló a tegnap délutáni rendelésekhez :-/
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 18:09:26
Nem kell külön tesztelni. Csak oda viszel nagyobb társaságot, ahol már megelégedett voltál.
"olyat tessenek választani ami hasonló a tegnap délutáni rendelésekhez"
+
2016.04.04. 18:24:09
10-nél több főre is foglaltam már asztalt étteremben, és sosem volt vele probléma. Amelyik étteremben ez nem megoldható, akkor azt előre mondják meg, és ne ott jöjjenek azzal, hogy válasszanak a vendégek hasonlót.
Kivételesen olyan poszt, ahol a posztolónak van teljes mértékben igaza.
rozsdamentes arcél 2016.04.04. 18:28:59
Alick 2016.04.04. 18:55:31
www.youtube.com/watch?v=xL-hmol_v3I
lekker pannekoek 2016.04.04. 18:58:20
alabama 2016.04.04. 19:03:20
Köldök_szösz 2016.04.04. 19:13:02
Dzsontra Volta 2016.04.04. 19:17:18
fuszujka 2016.04.04. 19:21:30
Aki ismeri a helyet, tudja, hogy egy kis lyuk, annyi hely van még a városban, eszembe nem jutna ide 10 emberrel menni.
▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.04.04. 19:23:38
"Legutóbbi menő helyes csalódást okozó posztunk egy kézműves kávézóról szólt, ezúttal egy egész franciás hangulatú családias reggelizőhely-étterem hagyott nem túl például állítható nyomott egy olvasónkban."
Sírok phaszmek. Add vissza a kibaszott érettségidet, ha van egyáltalán!
Vagy ne posztolj pszichoaktív szerek hatása alatt!
Múltkor megbeszéltük, hogy elolvasod, mielőtt a gombra kattintasz. Egész jól ment is. Mi ez most megint? Fel akarsz mondani?
Ádám 2016.04.04. 19:24:26
Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.04.04. 19:30:59
Dikusz 2016.04.04. 19:38:12
Ez nekem is feltűnt, épp kérni akartam, hogy magyarázza meg nekem valaki, mit jelent ez a csodás mondat.
Ahogy próbáltam megfejteni a mondat értelmét(?), nem sikerült, de a "franciás hangulatú" családias hely kapcsán jutott eszembe a blogon gyakran emlegetett vadász, vadász ... kezdetű szlogen.
anyahajókabinajtóhajtogató 2016.04.04. 19:38:42
Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.04. 19:40:34
Amelyik helynek egy tíz fős asztal gond, az nem tudom mit akar ezen a pályán.
Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.04. 19:41:54
adamus 2016.04.04. 19:42:52
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 19:45:41
Ha a helyesírási hibákat nem nézem, akkor ez egy teljesen érthető magyar mondat.
A Homáron a nehezebb érthetőség nem probléma, a liberalizmus jegyében örömmel kell fogadnunk mindent, ami távolról emlékeztet egy magyar szövegre. Vedd úgy, hogy minden poszt egy találós kérdés, mire gondolt a poszter. Hilda csak hasonul.
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 19:51:41
:))
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 20:02:34
Az persze nem tudom, hogy hogyan tekinthető jó példának egy benyomás?
Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.04.04. 20:05:23
Ez örök rejtély számomra. Miért akar valaki Magyarországon francia reggelit, bécsben olasz pizzát, Milánóban bécsi szeletet, Angliában szusit, és Páriszban pick szalámit enni?
A kedvencem mikor magyar túúristáknak külföldön felcsillan a szemük egy magyar étterem láttán, és beülnek paprikás krumplit enni. Nooormális?
Jottó 2016.04.04. 20:09:14
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 20:10:49
Mert az olyan menőőő. Minden menő, aminek a nevében nincs magyar szó. A fhansziás, az különösen menő.
"magyar túúristáknak külföldön felcsillan a szemük egy magyar étterem láttán, és beülnek"
:)) Ez nekem is rejtély. De tényleg van ilyen.
Jottó 2016.04.04. 20:13:59
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 20:18:58
Potpolett 2016.04.04. 20:19:44
_ng_ 2016.04.04. 20:27:00
Igen, Budapest általában levegőtlen, zsúfolt és hangos. Hogy kicsi-e, az megítélés kérdése.
Bacon helyett meg teccet vóna szalonnát rendelni, az lehet, hogy nem lett volna hideg.
Jottó 2016.04.04. 20:27:47
a külföldi résszel viszont teljesen egyetértek, sokfelé éltem már , és nem kértem a családot h küldjön túró rudit meg téliszalámit, magyar boltot se kerestem soha.. nem vágyom a magyar ízekre amikor nem vagyok itthon, inkább szeretném megismerni az adott ország gasztronómiáját.. de ezzel mindig egyedül voltam amikor volt körülöttem más magyar, mindig óriási pakkokat kértek otthonról, szóval biztos az a normális..
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 20:39:09
Nekem külföldön nagyon hiányzott a kenyér és a túró. A túrót ugyan a cottage cheese valamelyest pótolja. Ha most élnék külföldön, sütnék magamnak kovászos kenyeret.
Jottó 2016.04.04. 20:47:36
na, amúgy nem is mondtam igazat, ha hosszabb időre megyek, a főzéshez pirospaprikát viszek magammal külföldre mindig, és pálinkát is, bár az utóbbit inkább ajándékba..de mást tényleg nem
Dikusz 2016.04.04. 21:30:38
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 21:35:19
@Jottó: Aj, a francia bagett, az nagyon finom!
Dikusz 2016.04.04. 21:46:07
Nincs azzal gond, ha valaki úgy dönt, hogy a barátaival egy ilyen kávézóba megy reggelizni. Azt azért nem tudom, minek alapján dönt úgy, hogy látatlanba választ. Ez a kávézó olyan környéken van, ahol rengeteg ilyen jellegű étterem/kávézó található. Egyik jobb(?), és drágább, mint a másik, bár az 1.700 Ft/fő nem mondható soknak. Ismerem a környéket, 12 évig dolgoztam arrafelé, nem átlagos pénztárcához vannak kalkulálva az árak.
Nem vagyok otthon ezekben a manapság divatos (felvágós) étteremválasztós szokásokban. Ha a barátaimmal szeretnék egy jót beszélgetni, akkor beülök egy sörözőbe, de az igaz, hogy utána nem tudok azzal felvágni, hogy az említett helyen toltam az arcomba pár szottyadt kiflit.
ekat 2016.04.04. 22:00:20
Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.04.04. 22:00:34
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.04. 22:04:33
Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.04.04. 22:06:59
Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.04.04. 22:09:11
Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.04. 22:33:47
Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.04. 22:43:57
@rozsdamentes arcél: Egyetértek, 10 vendég kiszolgálása nem lehet probléma, ha ebből akarnak megérni....
➊ 2016.04.04. 23:38:32
Phteven 2016.04.04. 23:47:10
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2016.04.04. 23:57:45
Phil Necro 2016.04.05. 06:33:11
Egyreszt nyilvan engem is felbaszna ez a stilus.
Masreszt az eroforrasokat nem a pincer osztja be.
hiaba tudod te pincerkent,hogy 10 ala carte rendelest egyszeruen keptelenek vagytok normalisan teljesiteni.
Ha ezt bemondod a telefonban,akkor nem sokaig fogsz ott dolgozni.
Etniez 2016.04.05. 07:21:17
Például aki akar. Milyen hülye kérdés ez már?
Etniez 2016.04.05. 07:22:35
Etniez 2016.04.05. 07:27:29
Egyrészt írta, hogy internetes értékelések alapján, másrészt miért ne választhatna az ember csak úgy?
Egy reggelit elkészíteni nem lehet nehéz feladat, nem de bár?
Egy hete voltam Prágában, véletlenszerűen mentünk be három különböző étterembe és mind a három helyen jót ettünk, rendes kiszolgálással.
A vendéglátás azért nem űrtechnika.
Etniez 2016.04.05. 07:29:17
Etniez 2016.04.05. 07:30:41
Etniez 2016.04.05. 07:33:53
Normális. Magyar turista pénztelen, nem fér bele a keretbe az, hogy olyan kaját vegyen, ami nem ízlik, mert akkor vehet újat és akkor túllépi a valutakeretet, kifut az euróból.
Etniez 2016.04.05. 07:39:34
Még a lengyelek zwarogja sem jó a magyar túrós ételekhez.
Jóféle házikolbász, túró, pirospaprika, gulyáskrém, piros arany, magyar csoki.
Ezeket külföldön nem lehet pótolni sehogy, a többit igen.
Etniez 2016.04.05. 07:43:00
És nem olvastam előtte tanulmányokat az interneten.... egyszerűen csak arra motoroztunk....
Itt azt gondolják egyes emberek, hogy csak úgy szabad étterembe menni, hogy minden létező értékelést átolvastunk az összes értékelő oldalon, (bónuszként fotót rakunk a facebookra kaja után, had láss mindenki, milyen jól megy sorunk.)
Etniez 2016.04.05. 07:44:00
John Nethem 2016.04.05. 07:57:51
Bálna69 2016.04.05. 08:19:49
1. ha szar a kaja, visszaküldöm.
2. ha a pincér beszólogat, kérem a vásárlók könyvét.
3. ha tíz embert nem képesek kiszolgálni előzetes helyfoglalás ellenére, kérem a vásárlók könyvét.
4. ha távozáskor a pincér pimasz kérdéseket tesz fel, megkérem, hogy fölös energiáit inkább a hely színvonalának elégséges szintre emelésére fordítsa, esetleg egyeztessen a szakáccsal, hogy legközelebb ne a kutyájának szánt "ételt" szolgálja fel a vendégnek reggelire.
joska61 2016.04.05. 08:27:32
AtiSnatch 2016.04.05. 08:41:02
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.04.05. 08:43:03
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.04.05. 08:44:34
Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.04.05. 08:46:54
Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.04.05. 08:48:01
Terézágyú 2016.04.05. 08:49:39
"Mert az olyan menőőő. Minden menő, aminek a nevében nincs magyar szó. A fhansziás, az különösen menő."
Nem, mostanában az inglisss a menő. A helyesírásban is.
AtiSnatch 2016.04.05. 08:54:07
zuhanorepulesss 2016.04.05. 08:55:35
Vagy lehet, hogy magyar disznón nincs is ilyen?? :D
Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.04.05. 09:00:38
AtiSnatch 2016.04.05. 09:07:58
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 09:08:36
Egyesek szerint bakonyi szalonna, csak elangolosodott az írásmód.
Terézágyú 2016.04.05. 09:10:32
Erdélyben van Bacon nevű település. A Benedek család ősi fészke Nagybacon.
Terézágyú 2016.04.05. 09:13:36
"Kevin Bacon"
Szóval az angolok legnagyobb filozófusa meg Szalonna Ferenc.
AtiSnatch 2016.04.05. 09:22:10
Terézágyú 2016.04.05. 09:25:59
Igen, pontosan ugyanakkora mértékben mint a piramiskák.
Mellesleg az angolok legnagyobb egyeteme meg egy Ökörgázló nevű településen van...
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.05. 09:27:11
Egyébként szép nyelv az angol, csak több ideig tart kimondani ugyanazt a szöveget, mint magyarul. Pl. ami angolul: "Sorry, I missed that, could you repeat it please?", az magyarul: "He?"
Terézágyú 2016.04.05. 09:29:58
"A legnagyobb színműírójuk meg Lándzsarázó Vilmos. Bár lehet, hogy nem is létezett."
Igen, volt is, aki úgy gondolta, hogy ez a Szalonna nevű filozófus írta a színműveket valójában... Persze egy ilyen névvel... Akkor már inkább Lándzsarázó.
Olvastátok a Fazekas Henrik-sorozatot?
Phil Necro 2016.04.05. 09:36:09
Nalunk a kerti fozesnel az a jatekszabaly,hogy barki bevallalhatja,aki erez magaban tehetseget hozza.
Aki piros aranyat,eros pistat,gulyaskremet,fokhagymakremet hasznal,az tobbet nem fozhet.
Phil Necro 2016.04.05. 09:38:22
Egyszeruen csak arrol van szo,hogy aki annyira lusta,hogy a (foelg nyaron) termeszetes anyagokbol 2-3 perc alatt elkszitheto komponens helyett valami tubusos,tartositott utanzatot hasznal,az nem melto a chef poziciora.
szsuzsanna 2016.04.05. 09:38:32
Elnézést, de egyre jobban ki vagyok akadva, az itthon kapható fűszerek minőségére..
Terézágyú 2016.04.05. 09:39:23
"Aki piros aranyat,eros pistat,gulyaskremet,fokhagymakremet hasznal,az tobbet nem fozhet."
Csak keményen!
Én az ilyet főbe is lövetném!
2016.04.05. 09:39:50
Amúgy sztem itthon se. A posztolónak nem volt szerencséje, ez egy szar hely és passz.
A narancslé szalonnával ősi román szokás.
tejfölbiztosítás 2016.04.05. 09:40:23
@Phil Necro: ez is helyes. Bár én mindenbe szoktam egy rúd túrórudit rakni, az a biztos.
Ti ketten itt fentebb, mit dolgoztok, mi a munkátok és hány emberszeméllyel latkok együtt?
2016.04.05. 09:42:44
Terézágyú 2016.04.05. 09:43:13
"Jézus is magyar volt. Vagyis még ma is az."
ha megeszi az abált szalonnát, akkor az.
tejfölbiztosítás 2016.04.05. 09:48:08
Terézágyú 2016.04.05. 09:52:50
"Én még a mosatlan, férges belet is megeszem! .... Isten vagyok."
Mért, a mosatlan, férges bél ilyen hallucinációkat okoz?...
Terézágyú 2016.04.05. 09:56:35
Minőségi, feldolgozatlan, tápanyagokban gazdag ételeket kell fogyasztani és kész.
tejfölbiztosítás 2016.04.05. 10:43:08
Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 10:50:54
zserzsenne 2016.04.05. 10:52:41
A papírt a feleségem adta be, mikor pár perc múlva odaért.
Ja, a Garda-tónál beültünk egy random helyre, geci szar volt a kaja, de legalább kedves volt a pincér. Ja, szintén ott, beültünk egy random helyre, kurva jó volt a kaja.
Mi következik ezekből? Nem tudom, de legalább itthon 100x lecsekkolom a helyet, mielőtt beugrok. Ja, persze nem facebook-on, meg ilyen szarokon.
Terézágyú 2016.04.05. 10:54:32
"a poszter meg ... az ilyenekre szoktam mondani, ha az IQ-ja kettővel több lenne, már lehetne sült krumpli."
Nem feltétlenül, csak ő is beleesik abba a hibába, hogy ha egyszer egy olyan szöveget/levelet ír, amelyről tudja, hogy sokan fogják olvasni, elfelejti, hogy ezt neki érdemes lenne átolvasni előtte. Az se isten ellen való vétek, ha még valaki átolvasná (pl. valaki a társaságból, aki szintén ott volt)...
funfun 2016.04.05. 10:57:20
Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 11:03:48
Szerintem ez volt az a pont amikor fel kellett volna állni, megköszönni a lehetőséget, majd angolosan távozni. A belvárosban nem kell sokat keresgélni. Könnyen találtak volna olyan tápoldát, ahol nem okozott volna problémát, ha 10 fő beül és rendel.
Persze az sincs kicsukva, hogy ők is így voltak a helyzettel:
Muszáj mindig a megoldást keresni? Nem élvezhetnénk egy kicsit magát a problémát?
tejfölbiztosítás 2016.04.05. 11:08:38
Terézágyú 2016.04.05. 11:08:39
"Szerintem ez volt az a pont amikor fel kellett volna állni"
Lehet. Ha az ember egyedül van, vagy ketten, akkor könnyen mozog... de ha tízen vannak... és kétséges, hogy beférnek-e a máshová...
Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 11:09:31
Amíg az oktogonhoz közel fellelhető gastland-ban fel nem emelték a reggeli árát, bizony előferdült, hogy ott kezdtem a napot.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 11:14:38
Ami a konyhát illeti. Kis konyhában egy szakáccsal (amilyen ez a hely is lehet) valóban nem igazán jön össze az egyszerre befutó 10 a'la carte rendelés úgy, hogy egyszerre kerüljön az asztalra mind, és még forró is legyen. Ezt persze közölni kellett volna a vendégekkel, mondjuk olyanformán, hogy nem bánják-e, ha nem egyszerre kapják a kaját, hanem ahogy elkészül. No de persze, ez olyan helyekre jellemző, ahova visszavárják a vendégeket, nem a turistacsapdákra.
tejfölbiztosítás 2016.04.05. 11:18:18
Terézágyú 2016.04.05. 11:19:39
"Ezt persze közölni kellett volna a vendégekkel, mondjuk olyanformán, hogy nem bánják-e, ha nem egyszerre kapják a kaját"
Ilyenkor jön az, hogy melyik a jobb: ha előre közli a telefonban (és esetleg elveszti a kuncsaftot), vagy a helyszínen derül ki (és ilyen tahón)... sajnos a sztori éppen azt mutatja, hogy az utóbbi megoldás volt a helyes, hiszen az üzlet létrejött, a kuncsaft fizetett - igaz, megírta ide a panaszait...
Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 11:20:09
Ajánlanám következő alkalomra a Szlovák sörözőt. Nevével ellentétben nem csak sörözde, hanem tápolda is. Amikor mi oda jártunk, nem okozott gondot ha 20-30 ember megjelent (kb 15 volt előre megbeszélve).
Terézágyú 2016.04.05. 11:25:40
"nézd, az ilyet könnyű eldönteni. "
Lehet. Én nemcsak nem repültem, de társasággal sem szoktam beülni valahová...
The Crazy One 2016.04.05. 11:28:12
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 11:28:47
tejfölbiztosítás 2016.04.05. 11:34:16
Láttam én már 40+ embert felállni cseh kocsmában, mert sok volt az egységár. Túlzónak találták, szedték sátorfájukat. Pedig volt előzmény-irányultság-rákészülés rendesen. Szóvalakkor...?
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 11:40:06
Terézágyú 2016.04.05. 11:42:21
Elbűvölő személyzet és hangulat az V. kerület szívében!
ja, hogy a ceretlekagyarországponthunn volt? :))))))))))
bikmakk · http://srbija.blog.hu 2016.04.05. 11:44:22
szsuzsanna 2016.04.05. 11:57:52
Ahogy írtad, a franciák "pékséges" reggeliket esznek, -friss "kroasszan", stb...
-DE, 2 db sütit, vagy egy szál bagettet is, mindig, a legnagyobb kedvességgel adják...
-A "reggeliző helyek" kényelmesek,- nagy, nyitott, vagy zárt előtérrel, terasszal, ahol sokszor, hosszan elüldögélnek, (kávé,+ sütik mellett), újságot olvasgatva, nézegetve, beszélgetve...-és itt nem a PÁRIZSI kávéházakról beszélek, hanem, akár, a legkisebb "világvégi" városkákról, falukról is...
Bocs., hogy elkalandoztam...
-DE, egy "franszia" reggelizőhelyen??? -szalonna, tojás, amerikai palacsinta???, -ne b@szd...---kecsöp, juharszirup vót-e?...
-Remélem, vannak Pesten, olyan "francia reggelizők" is, ahol, TÉNYLEG francia (ás) a reggeli: -frissen sütött, igazi VAJAS! "kroasszan" és társai,- friss bagett, -és, palacsintából, a bretagne-i, (hajdinalisztes), -amiben füstölt lazac, -esetleg, sonka-tojás van...
-Mielőtt "lesznoboztok", -stb., közlöm, hogy egy icike-picike lakóautóval (is) csavarogtuk be, -Franciaországot is-, -többször, hosszan, --semmi "ólinkluziv"...
-életformánkból kifolyólag, muszáj megemlítem, pl., egy speciális,- lakóautós, ottani, "reggelizős megoldást" is: -ha, -a Franciaországban, majdnem négyezer! lakóautós parkoló, meglakó, kempingező helytől!, -10 percnyi gyaloglással, nem lehetett pékséget elérni, -akkor, tuti, hogy megjelent egy "pékautó", reggel 9 tájban, - friss, meleg pékárúval!!!, -"eszement" helyeken is, -Pireneusok, Alpok, tavak, folyók, tengerpartok...-stb-stb...-bárhol, -a kevésbé turista-verte helyeken is, -ahova, többnyire a franciák kirándultak...
-Bocs., -az elkalandozásért...
-a kedves posztolónak: -ha én, "franszia reggelizőhelyre" akarnám vinni a társaságomat, -BIZTOS, hogy, nem olyan lenne, ahol, szalonnás tojás, amerikai palacsinta és "társai" a kínálat...
élhetetlen 2016.04.05. 12:00:48
élhetetlen 2016.04.05. 12:10:33
Phil Necro 2016.04.05. 12:19:03
Szerencsere sokan tudnak jol fozni a csapatban,igy nem vagyunk raszorulva a maggileveses kezdokre.
Eddig ketszer lett elbaszva a kerti fozes.
Mindket arcnak az volt az utolso lehetosege ,es olyan volt utana az estejuk, hogy biztosan boldogok lettek volna,ha megusszak egy fejlovessel :D
Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.05. 12:33:21
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 13:28:28
Advanced Flight 2016.04.05. 13:49:00
Igen, választhatsz pocsék és moslék között. Ritka szarul főznek.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 13:55:31
Akkor már a Szent István körúton található, ugyancsak all you can eat hely jobb, ott 4 euró egy 1 órás "gasztróélvezéses" menet. Ott is voltam egyszer egy haverral, ugyanaz a "minőség", de annyit megér annak, akinek erősebb a gyomra az enyémnél.
Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 14:05:45
Gondolok itt arra, ami egyik kedvenc helyemen történt szakácsváltás után. Az új "szakács" MINDENT megszór csilivel, csípős paprikával. Mindegy, csak csípjen alapon. Felvetettem, hogy esetleg a makkját kenje be vele. A bántotthús szét van lapítva és szárazabb mint a csizmatalp, a sültkrumpli ehetetlen, a lasagne olyan csípős, hogy nem lehet megenni (olyan haver is visszavitte, aki szereti a csípős kaját, bár a lasagne spec. pont nem kellene hogy csípős legyen), és egyre kevesebb a vendég. Ja, rászóltak, hogy kevésbé (egyáltalán nem) csípősre kéne csinálni a kajákat. Akkor bosszúból(?) szinte teljesen eltekintett a fűszerezéstől. Szóval valami defektje van, nem is értem miért nincs még kibaxva az utcára, de mindegy is, nem az én éttermem.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 14:11:32
Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 14:14:14
lesclaypool (törölt) 2016.04.05. 14:31:40
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.04.05. 14:52:37
A szakácsok és a pincérek között elég sok (főleg felvidéki) magyar van, nincsenek kommunikációs problémák. Ráadásul sokkal kedvesebbek, mint az egységsugarú mogorva cseh pincérek.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 14:53:04
Hm, van pia is az egyszeri befizetésben, persze, nem a koktélok, de víz, üdítők, borok és sörök. Szóval, nem világos, a francnak kell agyónsózni pont a sült krumplit, ami még melegen tartón is eléggé kényes jószág, de ha megsózzák, akkor még annál is hamarabb összelöttyed.
red39 2016.04.05. 14:54:43
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.04.05. 15:20:45
Anélkül csak diszkrét, abrosz alatti franciázás az egész.
Dikusz 2016.04.05. 15:27:34
Nem tudom a posztoló valójában hány órakor reggelizett a barátaival, nem valószínű, hogy nyitásra ott toporogtak az ajtóban. Ha mégis, azon a környéken durván túlárazott helyek vannak, éppen ezért nem sok az 1.700 Ft/fő a reggeliért, persze a leírtak alapján olyan is.
Remélem az "egyes emberek"-nél nem rám gondoltál:). Sokszor azokon a helyeken érzi a legjobban magát az ember, ahová véletlenül tért be. Pár évvel ezelőtt, igaz nem motorral, hanem gyalogosan, de mi is jártuk az országot. Csodálatos, életre szóló élményeink vannak, és a legjobbak nem drága helyekhez fűződnek.
Ha meg ilyen puccos és drága helyekre vágyik valaki, akkor nézzen utána (a saját érdekében). Azon a környéken tényleg annyi ilyen jellegű étterem/kávézó/reggeliző van, hogy megtehette volna, hogy rákeres. Valahonnan csak szedte ezt az infót erről a helyről.
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.04.05. 15:27:42
mojszipupi 2016.04.05. 15:29:23
Dikusz 2016.04.05. 15:32:14
Dikusz 2016.04.05. 15:43:59
Kétszer húsz évvel ezelőtt, ha jól emlékszem (ha nem, aki tudja, talán kijavít) Bella Itália volt a neve. Sosem jártam ott, de másról volt híres az étterem, bár akkor is drága volt.
élhetetlen 2016.04.05. 15:54:03
ööö,izé 2016.04.05. 15:54:34
Az külön vicc, hogy a posztoló asztalt foglalt, tehát a konyha még fel is készülhetett volna az eseményre. Én nem értek a vendéglátáshoz, ezért ezt tettem volna. Örülök a nagy fogásnak és felkészülök és különösen kedves vagyok, mert tíz fő.
Etniez 2016.04.05. 16:10:57
Sok magyar vált készpénzt, amikor külföldre megy, mert bár lehet kártyával fizetni, de a kártyatársaságok nem váltanak valami jó árfolyamon és egyes bankok költségeket számolna fel.
Mi is voltunk egy hétvégét Prágában ketten, 6000 Koronát vittünk. Ha elfogyott volna, akkor én szemrebbenés nélkül fizettem volna kártyával, míg mások nem.
Nekik az átváltott pénz a keret, azt nem akarják túllépni. Ezért nem merik kockáztatni, hogy 50 euro/fő-t bukjanak el egy étkezésen, tutira mennek.
Etniez 2016.04.05. 16:18:45
Ömlik ide a gagyi, agrár ország vagyunk, de szinte nem lehet enni egy jó kenyeret vagy inni egy jó pohár tejet vagy venni egy szép húst.
Ehhez képest a fűszerek másodlagos probléma :)
Példa: A magyar simán megveszi a zsírszalonnát, mert az az olcsó. Nyugaton olyan nem is kerül a boltokba. Ha bemész egy szupermarketbe otthon, halmokban áll mindenhol az általuk (át)csomagolt (lejárt) trapista, mert a magyarnak az a sajt. Ilyet sem látsz nyugaton. És még sorolhatnám. Simán belefér ebbe a körbe, hogy nálunk felcsapják a fűszereket vagy ide hozzák a másod- és harmadosztályú árut. Sajnos mi ezt tudjuk/akarjuk megfizetni.
élhetetlen 2016.04.05. 16:19:56
Etniez 2016.04.05. 16:23:43
Franciaországban nagyon jók a tapasztalataim. Drágák, de finomak.
Svácjban egyszer ettem, az jó volt, de akkor annyira éhes voltam, hogy az asztalt is megettem volna. Szóval ezt nem számítom bele.
Olaszországban nagyon jók a tapasztalataim, bár egyszer beleszaladtam egy szar pizzába egy forgalmas pizzázóban... Viszont ott kóstoltam a sárga dinnyét prosciutto sonkával, hát az valami mennyei.
Ausztriában viszont még nem ettem jót, pedig a sokadik csalódás után már csak egy wiener schnitzel-t kértem, az sem volt jó :D
Szlovákia és Csehország rendben van, főleg a cseh konyha ajánlott magyaroknak.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 16:25:42
Etniez 2016.04.05. 16:29:26
Mesebeli kisváros, körülötte hegyek, de meleg a klímája.
Ott is jót ettünk, ráadásul a pincér magyar volt, 15 éve kint él, négy nyelven tudott.
www.google.co.uk/search?q=merano&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjxlOPM2vfLAhVIqA4KHdaKC-4Q_AUIBygB&biw=1745&bih=868#q=merano&tbm=isch&pws=0
Etniez 2016.04.05. 16:30:49
Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy fejlett étkezési kultúrával rendelkező országokban még nem láttam. Az lehet, hogy be lehet szerezni, de nem általános étel, az biztos.
Etniez 2016.04.05. 16:34:09
Etniez 2016.04.05. 16:37:02
élhetetlen 2016.04.05. 16:40:14
élhetetlen 2016.04.05. 17:01:59
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 17:03:37
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 17:08:30
Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.04.05. 17:09:26
@Etniez: tá'n még alergiás is leszek? O.o Akkor inkább visszaszokok :D
élhetetlen 2016.04.05. 17:13:51
élhetetlen 2016.04.05. 17:31:15
élhetetlen 2016.04.05. 17:39:35
neet 2016.04.05. 17:43:57
ráadásul telefonáltak is előre
nem rtek semmit
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 17:50:24
A Homár meg hát az, ami ...
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 18:18:33
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.04.05. 18:26:50
neet 2016.04.05. 18:51:07
egyszerre beesik 10 ember, mindegy, milyen csoportosulással
az első (mondjuk nem tudom, honnan számolva, de mindegy) vár 5 percet, a kövi 10et a 10. már 1000at? ja, nem megy a matek, de akkoris
ha 10en egyszerre esünk be egy étterembe, valaki szívni fiog?
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 19:04:21
neet 2016.04.05. 19:37:01
Advanced Flight 2016.04.05. 19:43:15
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 19:47:05
élhetetlen 2016.04.05. 19:55:04
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 20:04:19
Ha mégis éttermet keresnek, akkor a tripen nézik sokan, mert arról sokat hallottak, benne van a köztudatban. Csakhogy a tripen nem ezek a középkategóriás, jó helyek szerepelnek többségükben, hanem a felsőkategóriás éttermek és a turistacsapdák. Így aztán jön az all you can eat és a Trófea vagy a Mongolian BBQ, vagy valamelyik hasonló, de ázsiai, ha szeretik.
Dikusz 2016.04.05. 20:05:20
Megnéztem a honlapjukat, februárban még nem láttam a XI.kerületi éttermüket rajta, most már igen. Nem értek hozzá, de akkor úgy gondoltam, hogy "frencsájz" rendszerben működnek. Meg is kérdeztem, a válaszuk szerint akkor így volt. Az étlap szerintem mindenhol nagyjából egyforma, de rendkívül jó. A felszolgálók (a szakácsok is) meg profik, és rendkívül udvariasak, bármelyik I.osztályú étteremben megállnák a helyüket.
Én isten bizony próbáltam mindenhol beosztani az erőmet: egész nap nem ettem, mindenből keveset szedtem (de gyakran), mégis mire kijöttünk, alig bírtam megmozdulni. Mindegyik éttermükben minőségi az étel.
élhetetlen 2016.04.05. 20:06:02
élhetetlen 2016.04.05. 20:15:27
Dikusz 2016.04.05. 20:24:11
A fiam szakácsnak tanult. Nem tudom melyik minisztérium lehetett amire gondolsz, ahonnan a Hiltonra lehetett látni, de amelyik épületre én gondolok, onnan szintén a szállodát (is) lehetett látni. Ott a fiam osztálytársa volt a séf. Nem tudunk róla, hogy különösebben szerette volna az Unicumot:)
élhetetlen 2016.04.05. 20:34:52
élhetetlen 2016.04.05. 20:46:44
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.05. 21:17:51
A középkategóriás éttermeket illetően meg, hát ugye, ott van az emblematikus Kakas, aztán a Zöld Kapu, a Laci!Konyha, Torockó, Rétisas (bár az nekem nem annyira kedvencem), így nagyhirtelen ennyi jutott eszembe, de azért vannak még.
Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.05. 21:18:18
Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.04.05. 21:41:40
A kártyatársaságoknak pedig kitűnő árfolyamai vannak, csak a bankod saját árfolyamai lehetnek rosszak, ebben nagy a szórás... Én csak biztonsági tartaléknak szoktam készpénzt váltani, mert a kártyás fizetésnél a legjobb pénzváltók árfolyamainál is jobb árfolyama van a bankomnak.
@Dikusz: @élhetetlen: A Trófeák közül a XI. kerületi tényleg jó volt 10 éve, amikor ott voltam. A Király utcai Trófea nemrégiben egy céges vacsorán a borzalmas lenyúlás kategória volt, nem töltötték újra a kifogyott ételeket, este 8-kor már felére csökkent a választék, pedig közel sem volt teltház. A zuglói Trófeában egyszer voltam az utóbbi években, akkor csapnivaló volt az ételek minősége, pizzától a sushin át a szarvaspörköltig mindent próbáltak készíteni helyben fogyasztásra és házhozszállításra is, oda többet nem megyek...
élhetetlen 2016.04.05. 23:58:45
Advanced Flight 2016.04.06. 00:25:50
Ha már úgyis reklámozunk, akkor most kapásból a következő helyek ugranak be, ahol kifejezetten jókat szoktam enni. Egyik sem fine dining, sem nem túlárazott:
www.roxanecafe.hu/#/fooldal
www.govinda.hu/
olivaetterem.com/hu/
élhetetlen 2016.04.06. 00:51:56
enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.04.06. 07:44:19
Még a pénzfelvételt is direkt kipróbáltam usa-ban meg itt-ott, még az árfolyam sem volt rossz.
Dikusz 2016.04.06. 08:48:20
A spenótot én is nagyon szeretem, az egyik kedvencem. Nagyon szeretem a sóskát is, bár sokan vannak állítólag úgy, hogy vagy az egyiket, vagy a másikat eszik meg csak. Borsot soha nem teszek bele (nagyon nem szeretem), ha éreztem volna hogy van benne, meg sem eszem. A piacon szoktam venni, bár azt a fajta spenótot amit szeretek ritkán lehet látni. Tejjel-zsemlével-fokhagymával készítem, esetleg egy kis vegetát teszek bele, bár lehet sokak szerint ez rosszabb a borsnál:)
A Trófeákról csak annyit még, hogy szerintem egy központi helyen főznek, onnan szállítják ki az éttermeikbe az ételt. Három helyen jártam, mind a három helyen ugyanaz volt a menüsor, szerintem nagyon jól elkészítve minden. És a felszolgálás mindegyik helyen első osztályú, látszik, hogy ez a szakmájuk.
szsuzsanna 2016.04.06. 09:15:59
-remélem még eljutunk, és megkeressük ezt az éttermet...
szsuzsanna 2016.04.06. 09:46:39
Én, lehetőleg mindig előző nap főzöm meg, "frissiben" mindig kissé ízetlennek tűnik, ezért tényleg vigyázni a túlfűszerezéssel, másnapra viszont "összeérik" és sokkal finomabb...
Dikusz 2016.04.06. 10:11:26
A legjobban szeretem, amikor kezd hűlni, és a "föle" kicsit megkeményedik. Ha látom hogy már alakul, akkor leszedem, így újra lesz rajta. Így vagyok mindegyik főzelékkel:)
Ennek ellenére a tej-, kakaó-, tejeskávé fölétől kifejezetten kiráz a hideg.
Humpfrey (törölt) 2016.04.06. 10:31:27
hozzáteszem, nem tartozunk a "felzabálunkmindent" emberek közé akik a fél éttermet ki akarják venni a vagyonából ha all you can eat helyre mennek.
szsuzsanna 2016.04.06. 10:34:22
-Legyen a 48 forintos is, -DE, b@ssza meg, az ötször-hatszor ennyiért árult, NE legyen ugyanolyan szemét...-szerintem, sokan kifizetnénk a -"nyugati", 0,70-0,80 eurós árat!, -amennyiért ott, RENDES FŰSZEREKET lehet venni, amiből a "késhegynyi" többet ér, mint itt egy "kanálnyi"...
-pölö: -egyszer valaki föltette a net-re, a K betűvel kezdődő fűszermárka itthoni, és osztrákoknál árult babérlevelét, -a zacskókból kiöntve...
-a "különleges?",- szárított bazsalikom, kakukkfű, oregano, rozmaring, stb-ről, nem is beszélve, -legalább 5 féle "márkából van itthon, egyik ócskább, mint a másik, -MIÉRT nem csinálhatok, finom paradicsomos, tészta-, pizzaszószt itthon is?
szsuzsanna 2016.04.06. 10:53:44
-értelek! -anno, otthon főzött kakaónak, hűlés közben "bőre lesz"=öcsém teaszűrön öntögeti, bögréről-bögrére...
szsuzsanna 2016.04.06. 11:07:22
-olyat pl., hogy három oldalról zárt az "épület", -de, elölről, csak egy hasonló magasságú, "vadnyugati kocsmás", -ki-be billenős, dupla zsalus ajtós a "bejárat", olyat mi is láttunk...
Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.04.06. 11:13:32
szsuzsanna 2016.04.06. 11:44:59
-itthoni "sajtügyekbe", -nem megyek bele....
-anno, a Cora, próbált "rendes", -több féle, lágy, francia sajtot is, árulni, -nyolc-tízezerét, ----nyilván, ott "folytak szét", álltukban...
-többször próbálkoztunk, k@rva drágán, itthoni "kézműves" sajtokkal is, -de, többnyire, ízetlen, "Rotring radír" volt, -bocs., -biztos pechünk volt...
Dikusz 2016.04.06. 13:39:19
Írtad, hogy szülinapot ünnepelni is voltatok már Trófeában. Hallottam én is, amikor hozták a tortát, kedves gesztus az étterem részéről, de akkor is a kajáról szól minden, mert beszélgetni nem lehet itt.
Dikusz 2016.04.06. 13:45:14
élhetetlen 2016.04.06. 16:31:29
A Trófea. Nem vagyok biztos ebben a központi konyhában. Most, ha már így alakult megnéztem a Visegrádi, és a Király utcát, ott van étlap a honlapon. Van átfedés, de nem teljes. Itt a Hauszmannban, mikor megjelenik a pincér a hatalmas tálcán egy kenyérben sült csülökkel, azt nem igazán lehet melegítéssel megoldani, hogy a csülök is gőzölög, vagy, ha kiürült a sült zöldséges tálca, akkor hozzák a frissen sültet, mert az, ha reggel készült valahol, délre már hervad, stb. De nem tudom.
élhetetlen 2016.04.06. 16:38:15
élhetetlen 2016.04.06. 16:52:33
élhetetlen 2016.04.06. 17:03:06
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.06. 18:12:45
Én nem is értem, hogy miért hoznak ki ide emberek otthoni, szegedinek csúfolt pirospaprika őrleményt, amikor az itt kapható rosenpaprika vagy scharfpaprika őrlemények sokkal ízesebbek, mint az otthoniak? Gondolom, nosztalgiából. Mert más reális indoka nincs.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.06. 18:18:26
A Laci!Konyhát különösképpen ajánlom, ha szereted az újdonságokat, de mégsem a fine dining felé mozdulnál el. Újlipótban van. Igaz, az italokkal együtt kiesik az 5-6 ezer forint/fő kategóriából kissé, de szerintem megéri. Bib gourmand étterem, szóval picit kilóg, de nem elszállt, és jó a konyha, kellemesen laza a hangulat, nem kell feszengeni, és nem vágnak át.
Ja, nem, nincs részesedésem benne ;)
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.06. 18:45:12
Dikusz 2016.04.06. 19:12:28
A borssal vagyok így, mint te a fokhagymával. Bármilyen ételbe teszik, és csak egy kicsit is kiérződik a bors íze, már nem szívesen fogyasztom. A sóskát én is édesen szeretem, sőt a paradicsomlevest is.
A "nem tudunk beszélgetni"-t arra értettem, hogy a zene túl hangos a számomra (legalábbis a Király utcai étteremben). Egyébként ezt amúgy sem értem, miért jó az, ha mindent túlüvölt a zene (üzletben, étteremben). Az igaz, hogy legalább a másik csámcsogását nem halljuk. Elavult szólás már szerintem az, hogy magyar ember evés közben nem beszél.
Abban azért megegyezünk ugye, hogy a pincérek igazán profik? :)))
Dikusz 2016.04.06. 19:19:44
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.06. 19:21:43
Én mindig kikapok a lányomtól, hogy nem figyelek az evésre. Én vagy beszélgetek, vagy ha egyedül vagyok, akkor olvasok/rádiót hallgatok evés közben.
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.06. 19:22:49
Pesthez közellebi hely?
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.06. 19:27:07
atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.06. 19:30:15
Tudod mit, nem hülyeség, elhiszem, hogy ott inkább szegedi a szegedi paprika.
Apropó, a szomszéd srác németországból rendeli a macskakaját, mert szállítással együtt is olcsóbb.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.04.06. 19:38:58
Szóval, április 20.-a körül leszek megint Pesten, ha kell pirospaprika, hozok ajiba ;).
Dikusz 2016.04.06. 19:41:24
De komolyan a két legutóbbi munkahelyemen (14+12 évig dolgoztam náluk összesen)mindig volt olyan kolléga aki tudott hozni őröltpaprikát, ez az út nem járható?
Most azért azt nem tanácsolnám, hogy saját magad készítsd el, mert kicsit macerás lenne:D
élhetetlen 2016.04.06. 19:43:20
Dikusz 2016.04.06. 21:16:53
Annak ellenére, hogy a paradicsomlevest édesen szeretem, szoktam beletenni babérlevelet, és zellert is. Ha a saját kedvemben akarok járni, levesbetétként kölest is főzök a levesbe, de ebből másnak már nem adok:)
szsuzsanna 2016.04.08. 06:51:43
A petr. zöldet nyáron úgy tartom el frissen, hogy, dunsztosüveget tele vízzel, bele zöld, be a hűtőbe= több mint egy hétig tuti. Télire többnyire apróra vágva dobozokban lefagyasztom, szárítok is, főleg "csavargáshoz".
-Az egyik "kintülős" étteremben, a beton virágládákban különféle csípős paprikákat (is) nevelnek, a pincér, ízlés szerint, ad a vendégnek, ha kér a levesébe...
atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.08. 08:24:50
+
élhetetlen 2016.04.08. 22:26:53
Dikusz 2016.04.08. 22:35:25
élhetetlen 2016.04.08. 22:50:05
Dikusz 2016.04.08. 23:13:12
De azért a megdöglött-nél kicsit megijedtem, de továbbolvasva láttam, hogy csak a hűtőd adta meg magát. :)
élhetetlen 2016.04.08. 23:28:03
Dikusz 2016.04.08. 23:46:47
atpijkamo128 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.04.09. 01:04:51