Tékozló Homár

Vodafone-nál titkos belső szabályzat írja felül az ÁSZF-et?

2016.06.23. 14:45 | Homár Hilda | komment

vodafone_text_011808587147_640x360.jpg

Azt gondolom minden rendszres Homár olvasó kívülről fújja, hogy hibás termék esetén 3 napon belüli csere jár a vásárlónak. Ezt sikerült egy kicsit meghekkelnie a Vodafone-nak.

Tisztelt Vodafone Hungary! 
Tisztelt Samsung Magyarország!

 A problémám a következő:

 2016.05.19-én a Vodafone-ál cserélt készülékben sajnos megint 72 órán belül hibát tapasztaltam. Mivel nem voltam az országban, így ezt telefonon (1270) jeleztem a Vodafone ügyfélszolgálatán. Ahol azt mondták, hogy ezt személyesen kell jelezni az ügyfélszolgálaton. Sajnos valami okból kifolyólag ez nem került rögzítésre.

Miután hazajöttem egy ügyfélszolgálatra mentem ahol közölték, hogy mivel eltelt a 72 óra így menjek a Samsung szervizbe.

Én fel is kerestem a Váci út 30. alatt található Samsung Smart & Prémium Megoldások Központot ahol elvállalták a készülékem javítását. Több nap várakozás és egy félretájékoztatás után panasszal éltem volna ahol amint meghallották, hogy én ezt a hibát 72 órán belül jeleztem a Vodafone irányába azt mondták így ez a Vodafone hatásköre.

A Westendben található Vodafone márkaképviselethez fordultam ahol azt mondták, hogy ha a Samsungtól viszek egy csereigazolást, akkor Ők cserélik, de nincs is készleten nekik a készülékből. Ezért visszamentem először a Samsung szervizbe ahol ezt elmondtam nekik és azt a választ kaptam, hogy mivel Ők is tapasztalják a hibát így kiadnak egy állásfoglalási nyilatkozatot.

Ezzel a nyilatkozattal elmentem Aréna plázában található Vodafone üzletben ahol lekezelően tájékoztattak, hogy 72 órán belüli hibabejelentésemet nem is látják és ez az Állásfoglalási nyilatkozat sem jó és amúgy is, ha minden stimmelne, akkor sem lehet 72 órán belül cserélt készüléket még egyszer cserélni. Miután felszólítottam az ügyfélszolgálati kollégát hogy mutassa meg az ÁSZF-ben hogy ez hol található akkor rá vágta azonnal, hogy ez nem ÁSZF hanem BELSŐ SZABÁLYZAT és ŐK az alapján dolgoznak. Helyszínen írásbeli panasszal éltem.

Még az nap telefonon (2016.06.11-én) egyeztettem az ügyfélszolgálattal ahol az utóbbiakat közölték. A hölgy úgy tudja, hogy igen csak egyszer lehet 72 órán belül készüléket cserélni, továbbiakban hogy a Samsung Galaxy S7 Edge készülék több mint valószínű széria hibás. Miután elmondtam neki az esetet kis türelmet kért és egyeztetett a Támogatási osztállyal ahol közölték, hogy ha tudom, akkor írassam rá a Samsunggal erre a nyilatkozatra, hogy Ők a cserét engedélyezik (nekem ez azt jelenti, hogy nem kötelező rajta lennie). Így már ki tudják cserélni a készüléket. Azt is mondták, hogy fáradjak, be bármelyik Vodafone ügyfélszolgálatra mutassam be ezt a nyilatkozatot. Ha netán valamit nem tudnának, akkor kérjem meg az ott lévő kollégát, hogy hívja fel a támogatási osztályt.

Másnap beszéltem a Samsung ügyfélszolgálattal ahol közölték, hogy ezzel a papírral ki kell cserélnie a Vodafone-ak a készüléket. Mai nap folyamán 2016.06.13-án ezen felbuzdulva bementem az Aréna plázában található Vodafone üzletben ahol közölte egy másik kolléga, hogy ez a papír nem jó és Ő nem is fogja kicserélni a készüléket. Megkértem, hogy hívja fel a támogatási osztályt mire Ő közölte, hogy 20:30-kor már nem hívja, fel úgy sincs senki, aki érdemleges választ tudna adni Neki erre. Arra hivatkozott, hogy a Vodafone csak a szerződött szerviz partnertől TMX Solution kft-től  Samsung pecséttel ellátott nyomtatványt fogad el.

(Nem értem, hogy a TMX milyen jogon pecsételhet Samsung néven???) Ha ez tényleg így van, akkor a  Samsung Smart & Prémium Megoldások Központ miért javít Vodafone garanciás készüléket? Mivel ez több napja húzódik és megy az egymásra mutogatás és ez az egész egy 72 órás cseréről szól. Majd még ezek után nagy nehezen 2016.06.15-én kicserélik a telefont amiről kiderül másnap hogy az is hibás.

Üdvözlettel:

H.Gábor

A fogyasztóvédők véleménye az esetről:

Kedves Gábor!

Ha a termék hibája a rendeltetésszerű használatot akadályozza, és e miatt a fogyasztó a csereigényét a termék megvásárlását követő három munkanapon belül bejelenti, akkor a cég nem hivatkozhat ezzel kapcsolatban aránytalan többletköltségre, az igényt köteles teljesíteni. Ez igaz a már kicserélt készülékre is, azonban a szóbeli bejelentés nehezen lett volna igazolható a jogvita során.

A cég belső szabályzata nem lehet ellentétes a jótállási igényekre vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezésekkel. A jótállási igénybejelentéssel kapcsolatban jegyzőkönyvet kell a vállalkozásnak felvennie, amelynek tartalmaznia kell a jótállási igény rendezésének módját vagy az elutasításának indokát. A jegyzőkönyv egy másolati példányát a cég a fogyasztónak igazolható módon át kell adnia. A vállalkozás a bejelentett igény teljesíthetőségéről vagy annak elutasításáról legkésőbb öt munkanapon belül igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót. A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy a kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze.

A levélben meghatározott eljárás ellentétben állónak látszik a jogszabály kötelezően alkalmazandó előírásaival, amelyek megsértése esetén lehetőség van az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál bejelentés megtételére.

Felhasznált jogszabályok:

- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
- 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kulminaator 2016.06.23. 15:08:57

"ez nem ÁSZF hanem BELSŐ SZABÁLYZAT és ŐK az alapján dolgoznak" MUHAHA!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.06.23. 15:39:12

Ilyenkor -szerintem- nyugodtan vissza is kérheti a készülék árát.
Mellesleg elképzelem a beszélgetést a Voda boltban:
- Jöttem kicseréltetni a készülékem.
- Miért, nem javítható?
- Nem.
- Akkor milyen?

Terézágyú 2016.06.23. 15:39:43

Nahát, hazudik és ügyeskedik a cég? Milyen jó, hogy egy ügyfél soha nem tesz ilyet...

További magyar hang 2016.06.23. 16:28:30

Ha elismerik, hogy szériahibás, akkor kérd vissza az árát, és vegyél Moto X-et.

Hentes pékné módra 2016.06.23. 16:42:23

Az ilyesféle cégek belső szabályzatában van problémás ügyfél kezelési megoldás is. Ilyenkor rögtön mindent lehet. Próbáltam, működik:
1. Válassz ki egy nagyon forgalmas időpontot valamelyik nagy üzletben.
2. Várd ki a sorod.
3. Miután közlik veled, hogy nem lehet, kezdd el hangosan ócsárolni őket (úgy, hogy mindenki hallja), hogy nem tartják be a jogszabályokat, hazudnak az ügyfélnek, hibás készülékekkel átverik az embert stb. stb.
Fenyegesd meg őket a békéltető testülettel, fogyvéddel, ügyvéddel stb.
4. A mondandó végén mikor már a bizti őr is ott van kérni kell a főnököt.
Ilyenkor bevezetnek egy irodába, meghallgatják a bajod és máris felülíródik a szabályzat.

Látom, hogy a poszter ennél nyugodtabb vérmérsékletű (kicsit már már vadászba hajlik), engem a 3 körnél már elkapott volna a gépszíj és bevetettem volna ezt az unortodox módszert.

ideális hangyászsün 2016.06.23. 16:50:27

Helyesírás nuku? Névelők? Bemész az üzletBEN??? Nem csoda, ha elhajtanak...

atpijkamo109 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.23. 16:53:27

Valaki mondja meg, mi értelme van 2016-ban SIM-lock-olt telót venni? 10 forintot spórol, vagy mi?

atpijkamo109 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.23. 16:57:15

"volna ahol amint"

Ez milyen nyelven van?

Ezeket a vesszőket ajiba adom a poszternek: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, látom, arrafelé nagy hiány van belőlük.

De legalább nem vízezte össze a szervizt.

ptspts 2016.06.23. 16:57:18

@ideális hangyászsün: Gondolom, magadtól is tudod, hogy nem attól lesz jogos a reklamáció, hogy a vevőnek jó a helyesírása és a nyelvérzéke. Ha tudod, akkor miért írsz olyan kommentet, amiből az ellenkezője következik? Nem csoda, ha kiblokkollak...

atpijkamo109 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.23. 16:59:13

@ptspts: De ha a kedves poszter nem tudja kifejezni magát, akkor nem értik meg, akármennyire is jogos.

ptspts 2016.06.23. 17:54:49

@atpijkamo109:

> De ha a kedves poszter nem tudja kifejezni magát, akkor nem értik meg, akármennyire is jogos.

Ez általánosan igaz. Szerencsére ezt a posztot jól lehetett érteni (tehát a posztoló írásban ki tudja magát úgy fejezni, hogy megértsék), és valószínűleg jól lehet érdeni a beszédét is. Szerintem fölösleges és félrevezető azt a tanácsot adni a posztolónak, hogy ahhoz, hogy haladjon az ügye, előbb meg kell tanulnia helyesen írni.

nyakira 2016.06.23. 18:06:08

"bementem az Aréna plázában található Vodafone üzletben"
Ezt tőlem tanulta.:)

atpijkamo109 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.23. 18:10:37

@ptspts: "ezt a posztot jól lehetett érteni"

Hát számomra kissé zavaros volt. Talán ha még párszor alaposan elolvasnám. Kollokválni biztos nem tudnék belőle.

nyakira 2016.06.23. 18:19:40

Ha volna kicsivel több (vagy úgy egyáltalán) Samsungon túlmutató fantázia, nem állott volna elő ez a helyzet. Denincs! Samsung meg ÁlljPhone. Az ezen bűvkettősön túl létező(?) készülékek valami nagy homálymasszát képeznek, mely sötét és nehezen belátható, ha ugyan tényleg ott vannak. Az árral kell haladni, különben nincs homárdposzt!

seventyfour 2016.06.23. 19:12:56

"Azt gondolom minden rendszeres Homár olvasó kívülről fújja, hogy hibás termék esetén 3 napon belüli csere jár a vásárlónak."
Kemény kezdés, mikor a ruházati boltban, mint vezető, váltig állítom a reklamálónak, hogy ilyen hülyeséget sehol nem olvashatott. A szájbakúrt háromnapos cseréjükkel idegelnek, aztán innen jön a hátbatámadás. Tudom, hogy itt telefonról van szó, de sehol nem említik a posztban, hogy más elbírás alá esik egy műszaki cikk, mint a ruházat. Faszom.
A grammarnáciknak pedig csak Tibi Atyánál olvastam megoldást a vesszőkre: ahol azt mondanád "geci", oda kell a vessző. Ámen

Putyur 2016.06.23. 20:41:36

@atpijkamo109:

Nem SIM-lockolt, szolgaltatohoz van kotve. SIM-lock a Pannonnal volt, nagyonregen.

Egyebkent mondjuk azert erdemes igy venni telefont, mert nem kell egyben kikohogni 150 ezret, raersz 19 honap alatt, kamatmentesen. En a hetedik telefonomat vettem most igy marciusban. Az meg, hogy lekotom ket evre a szamomat, nem tul zavaro, tekintve hogy 1994 juliusa ota ugyanaz a telefonszamom, ugyanannal a szolgaltatonal.

sáros_tehén 2016.06.23. 20:59:54

@atpijkamo109: "Valaki mondja meg, mi értelme van 2016-ban SIM-lock-olt telót venni? 10 forintot spórol, vagy mi?"

példák:
- Ingyen adják neki
- Nagyon olcsón adják neki
- nincs kedve baszakodni a sok sufni gsm boltban

sáros_tehén 2016.06.23. 21:03:11

Poszter:

A következő telefonodon az első program amit felteszel egy hívás rögzítő legyen. Most be tudnád bizonyítani, hogy te időben jelezted a hibát. Mellesleg ha tudod a hívás pontos idejét, akkor simán ki tudják keresni a hangfelvételt. (ha akarják)

Én lehet beblöffölném (a pontos dátum ismeretében) hogy ha nem találják Ők a hangfelvételt, és nem cserélik ki a telefont, akkor te ezer örömmel megmutatod nekik a hangfelvételt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.06.23. 21:52:59

@Pasztel: Pattanásos bőrű faszkalap! Húzz az édesanyádba.
Hilda, te meg dolgozz, és szórd ki az ilyen faszokat ...

Beerhead 2016.06.23. 22:00:09

@atpijkamo109: mert itthon nem lehet normális áron legálisan telót venni. A legjobb androidos telókat eleve nem forgalmazza senki. A lehetőségek:
- elektronikai áruház: retek drága, nincs kínálat
- kopaszGSM: normális árak, de csalós 0%-os áfás számla, nuku gyári gari, gond esetén helyben bütykölnek talán valamit, felbontott csomagokat árulnak
- random webGSM: lásd egyel fentebb, súlyosbítva a futáros baszakodással
- gyártó saját márkaboltja: picsadrága, nincs mindenkinek
- kínai webbolt: no gari, kérdőjeles minőség, hosszú szállítási idő, viszont ár/érték arányban ez a legjobb
Ehhez képest a szolgáltató középszar árakon dolgozik, viszont gyakran van ingyenes részletfizetés, ami a nincstelen parasztoknak a legjobb, mert már a megjelenés másnapján lehet a szamszung S-sok péklapáttal villantani a panel parkolóban, a sok műkörmös luvnyának. A havi 20-30k-t meg valahogy összekaparja minden hónapban.

nyakira 2016.06.23. 22:13:22

@Beerhead: miért, mik a legjobb androidos telók? És miért kell androidosnak lennie?
Kínai webbutikból is lehet jó árérték arányút venni, de bóvlit is. Értsd: még ha nem is hibásodik meg, szembaszó kékled, bóvli anyagminőség, az bizony nem jó árérték arány. Persze kinek mi az érték.
Kérdés, hogy középszar árak alatt van-e értelme gondolkodni telóvásárláson (felsoroltad a sufnik tulajdonságait).
Tökéletes Én még hozzátenné, hogy a használtteló-vásárlás sem ördögtől való feltétlen.
Ja, amúgy nem értem, hogy hogy lett ennyire slágertermék és menőség a Samsung. Tök közepes volt anno, aztán feljött. Meg még nem is szép. Tehát hogy hogy lesz valamiből trend. Egyértelmű és rejtélyes egyszerre. Az embik fantáziátlanok és birkák. Ez egy nagy felhajtóerő, az már bizony biztos.

atpijkamo109 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.23. 23:39:04

@Putyur: @sáros_tehén: @Beerhead: "itthon nem lehet normális áron legálisan telót venni"

??? Most néztem, 8000 Ft. 4" 480x800 dual SIM, GPS, anyámkínnya. Ha nem akar rá költeni, ez tökéletesen jó telefonálni, meg mindenszarra. És szolgáltató független. Miért költenék rá 10-20-szor többet???

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.23. 23:52:23

@Homár Hilda: Ezt a SPAM-elő faszt @Pasztel: töröld ki, ha már mindenáron törölgetési ingerenciád van.

Putyur 2016.06.23. 23:54:25

@atpijkamo109:

Mondjuk pl. en iPhone-t akarok...?

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.23. 23:58:58

@Putyur: Jó, akkor nem telóra van szükséged, hanem életérzére. Vagy arra, hogy a teló kinyalja a seggedet. Ekkor igazat adok neked.

Dikusz 2016.06.24. 00:04:36

@atpijkamo110: lehet fizet a tetűje, azért nem törlik ki a kommentjét.

Putyur 2016.06.24. 00:06:08

@atpijkamo110:

Ha egy icipicit is ismernel, nem mondanal ilyet. Soha semmit nem veszek azert, mert meno meg trendi.
De 7 eve pont telefont akartam cserelni, es a szolgaltatom egyszeri 19 900 Ft-ert hozzamvagott egy 3GS-t. A harmadik napon megallapitottam hogy nekem mas telefonom mar nem lesz az eletben, csak iPhone.
A lanyom kb. ugyanigy van ezzel, harom Androidos keszulek utan.

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 00:15:29

@Putyur: Csak annyira ismerlek, hogy jókat szoktál írni, mélylélektani elemzésre nem vállakoznék. Rád nem az első (életérzéses), hanem a második (seggkinyalós) rész vonatkozik. A lányom is pont ezt mondta, ezt könnyen tudja használni, ennyi.

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 00:16:32

@Dikusz: Vagy csak nem csökkenti a fórum színvonalát. Elértük a meder alját.

Putyur 2016.06.24. 00:25:20

@atpijkamo110:

Hat, ha az kinyalasnak szamit hogy netezek a telefonon, meg hasznalok nehany appot ami megkonnyiti az eletemet; akkor legyen, ezen nem veszunk ossze... :-)

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 00:46:58

@Putyur: Akkor politikailag korrekt módon mondom: az iPhone kielégíti az igényeidet.

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 00:59:23

@Homár Hilda: Ezt a SPAM-elő faszt @Pasztel: töröld ki, ha már mindenáron törölgetési ingerenciád van.

Putyur 2016.06.24. 00:59:40

@atpijkamo110:

Ugyvan. 99%-ban tokeletes. Ennel jobb nekem nem kell.

gabors 2016.06.24. 06:01:16

brexit !!!

mi a kovetkezo huxit ???

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 06:26:24

@gabors: Ha nem lett volna eső, bennmaradtak volna. Maga a szavazás volt fasság. Nagy gazdasági visszaesés nem lesz, Norvégia, Svájc se EU tag, oszt jól megvannak. Akármi lesz, nekik fog jobban fájni. Én örülök, legalább nem fogják szétzilálni az EU-t, aminek éppen összefogásra van szüksége.

Skócia meg elszakad, lesz nagy ajvékolás Londonban. :))

sáros_tehén 2016.06.24. 07:06:24

@atpijkamo109: Legalább hasonló specifikációju telefont linkeltél volna be. De ez nagyon nem egy pálya.
Ennyi erővel mondhatod azt is, miért vesz valaki 30 milliós mercédeszt, amikor van 33-ért már suzuki, és az is elvisz ugyan oda. De nagyon nem egy kategória.

De mint írtam nem tudhatod, hogy Ő mennyiért kapja. Lehet ingyen. Lehet 5000-ért.. így még olcsóbb neki mint amit te írtál.

Nekem is 2 éves hűséggel van telefonom. Függetlenül 110 volt amikor vettem. A cégtől, én megkaptam 48-ért. És ezt is 2 év alatt kell kifizetni (havi 2000Ft). Ezek után vegyen független telefont akinek 3 anyja van..

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 07:39:54

@sáros_tehén: "mondhatod azt is, miért vesz valaki 30 milliós mercédeszt, amikor van 33-ért már suzuki, és az is elvisz ugyanoda"

Ezt mondom. Faszé kell a környezetszennyezés.

Azt a szutyok 8000-res telót - illetve vele ekvivalenset - pár éve aranyárban mérték. Most miért nem jó?

Ha azért vesz szolgáltatóhoz kötötött drága telót, mert nincs rá pénze, akkor vegyen olcsó telót. Éz azt máshol is használhatja. Pl. telenoros mobilkártyát és vodás beszélőkártyát tehet bele.

sáros_tehén 2016.06.24. 08:10:14

@atpijkamo111: Azért mondjuk ha mész hetente 2000 KM-t nagyon nem mindegy azt milyen minőségben teszed meg.
Szóval pusztán azért nem hülye az ember mert szolgáltatótól vesz telefont.
Ráadásul a konkrét posztban egy sor sincs arról, hogy ez neki milyen drága volt, és menyit kell dolgozni érte. Pusztán elvárja ha elromlik akkor cseréljék ki.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 08:54:33

@sáros_tehén: Hát ha komolyan GPS-nek akarja használni, akkor egy drágább teló kell. De akkor már jobban jár egy igazi nagyképernyős GPS-sel. Vagy ha gyors internetet akar megosztani... Vagy ha az engribödszöt akarja gyrsan futtatni... Tényleg, miért kell egy drága telefon?

Már mondtam. Kiccsajokat vittem, telókról beszéltek, röködtek a százezrek. Kérdeztem, hogy mivel tud többet egy százezres telefon, mint egy ötvenezres? Háát.... gorillaglasz... Hát csókolom, veszek egy ötvenezrest, és ha esetleg széttöröm a betonon, akor veszek egy másikat, és ugyanott tartok.

Szóval mit tud egy drága teló, amitől az életem függ?

bendeguz75 2016.06.24. 08:59:35

@ideális hangyászsün: Helyesiras? Hol tanitjak a kerdojelek halmozasat? Idiota.

sáros_tehén 2016.06.24. 08:59:47

@atpijkamo111: Teljesen másképp gondolkozok. Nem feltétlen a mit tud a fontos. Hanem azt amit tudja, hogyan milyen minőségben.
Maradva a kocsis példánál. Egy 3 milliós suzukiban is lehet utazni napi 4-500km-t. Csak az más érzés ahogy kiszállsz belőle. Illetve azért az sem mindegy, hogy egy esetleges baleset kapcsán menyire véd meg a kocsi.

Hidd el az S7 is bőven tud olyan dolgokat amit az általad belinkelt telefon nem. És lehet usernak pont azok kellenek.

ideális hangyászsün 2016.06.24. 09:09:56

@bendeguz75: www.e-nyelv.hu/2015-10-09/irasjelek-halmozasa/

"A kérdőjelek, felkiáltójelek halmozása emocionális többletet jelöl. Az írásgyakorlatban fokozott érzelem, indulat, csodálkozás, hitetlenkedés stb. kifejezésére két vagy három kérdőjelet szokás használni." Te nagyon okos.

ideális hangyászsün 2016.06.24. 09:12:57

Amúgy csak szeretek belekötni mások helyesírásába. Természetesen igazat adok a poszternek, mert ez elég gány dolog a Vodkától, hogy valami saját, belső doksira hivatkoznak.

bendeguz75 2016.06.24. 09:13:05

@sáros_tehén: Amikor a note2-m vettem 99 euroert elofizetessel, a 2 ev letelte utan hasznaltan 170 euroert adtam el. Ebbol kis plusszal meg lett a s6 edge+. Ket ev utan majd elmegy 300 korul es abbol meg lesz az akkori uj model elofizetessel. A kameraja csucs, videok tokeletesek. Gps tokeletes, internet gyors, design szerintem nagyon jol sikerult. Persze van amiben fejlodhatne a csucsmobil is, pl a legtobbnek nem bovitheto a belso tarhelye es "csak" 32gb van bennuk.

sáros_tehén 2016.06.24. 09:18:24

@bendeguz75: És ezt miért nekem írtad? :)

bendeguz75 2016.06.24. 09:19:06

@ideális hangyászsün: Marha nagy indulatot valthatott ki benned ha itt hasznalod ilyen helyzetben. Anyad jol van????????????

Terézágyú 2016.06.24. 09:24:53

@ideális hangyászsün:
"ez elég gány dolog a Vodkától, hogy valami saját, belső doksira hivatkoznak. "

Valójában persze mindenütt van ilyen - mert a hivatalos szabályzatok általában nem egyértelműek, nem szabályoznak mindent stb.

ideális hangyászsün 2016.06.24. 09:25:59

@bendeguz75: Ez miért zavar ennyire? Te lennél a poszter?

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 09:44:00

@gabors: A lányom kameronnak: - Anyád nem mondta, hogy ne játssz a tűzzel?

nyakira 2016.06.24. 09:58:13

@atpijkamo111: vajh most majd mi lesz azokkal, akik a jovoben vallalnanak munkat ama csodasan egyesult tersegben?
@ideális hangyászsün: nem, csak egy burkolo. Mondjuk o boldogabb, mert az epp aktualis kozigeny elegiti ki maradektalanul. Valahol irigylesremelto, de egyben szegenyeletusegnek is tartom. Kurvara valami nemet epitosufnivallalkozasban tolja, gondolom en, aztan imad felcsattanni idonkent. Hogypeldaul anyad, mert nem mindenki lakik am valyoghaz+linoneum felallasban. Es hasonlok. Nah de igy teljes a kep es igy van meg a mi kis diverzitasunk maradektalanul.

Attention, attention: ma csak olyan poszt lehet, amihez ujrafelhasznalt illusztracios kep vanik. Uj kep tehat nem lehet, semmikeppen sem, ez fontos. Egeszen biztosan osszezavarodnank. Sporolos-beleszaros kis pondrofereg. Ko alatt elesrol annyit szeretnek kozolni, hogy agyonbasznalak egy cemelygepjarmu meretuvel es akkor utana elhetnel alatta.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 10:05:55

@nyakira: Gondolod, hirtelen az angol egészségügynek nem fognak kelleni a magyar orvosok, ápolók? Vagy nem kell többet mosogatni? Majd adnak szépen munkavállalási engedélyt.

Ott van szar a palacsintában, hogy az EU állampolgároknak csak akkor kell vízum, ha Angliába mennek, az angoloknak viszont mindenhova Európába. :))

Remélem, most pár évig szar lesz az angloknak, hogy az ilyen fasszopó EU ellenesek kussban legyenek a példát látva. Én minden országot megszavaztatnék, hulljon a férgese, és a maradékot jobban összerántanám.

joska61 2016.06.24. 10:40:14

Ezzel a "belső szabályzat" dumával nagyon sok helyen le akarják pattintani a panaszost. Sokszor sajnos sikerrel.

Bobby Newmark 2016.06.24. 11:42:13

Alapvetően nem vagyok nyelvtannáci, de ezekért:

"hogy fáradjak, be"
"már nem hívja, fel"

igazán kijárna egy baccpapuccsal vörösre picsázás a posztolónak...

nyakira 2016.06.24. 11:56:46

@joska61: meg kell jelenni teglara erositett betontoro kalapaccsal es a backoffice (szf)eraja fele torekedni kerlelhetetlenul. Az meg a "kulso szabalyzat".:)

Netuddki. 2016.06.24. 12:35:35

@atpijkamo109: "Valaki mondja meg, mi értelme van 2016-ban SIM-lock-olt telót venni? 10 forintot spórol, vagy mi?"

Sórol? Szerintem így drágább.

McZozo 2016.06.24. 12:38:03

@atpijkamo111: Irigylem az optimizmusod. CSak azt felejted el hogy ok kivulrol leszarhato, de aki itt van annak lehet szivas, mert ok hogy majd adnak vizumot de annak adnak vizumot aki neki pofara tetszik majd. Illetve irtam hogy ezzel a munkavallalokat megszivatjak mert egy ceg eddig mivel nem volt kulonbseg koztem es az angol jelentkezo kozott ha en voltam szimpatikusabb engem vett fel. Most majd jon az hogy a cegtol kell a szponzoracio visum ugyintezes stb stb igy elso verzio azt mondja nem kell neki a nyug meg ha szarabb is volt az angol jelentkezo ot veszi fel. B verzio hogy bevallalja a szivast erted de ennek fejebe mondjuk annyival kevesebbet fizet neked vagy neked annyival tobb szivatast el kell turned majd. Szoval en azert nem vagyok hurraoptimista.

Bobby Newmark 2016.06.24. 12:44:05

@atpijkamo111: Minek szarakodni kártyákkal? Egy jó flottába be kell lépni, azt' szevasz. Onnantól nem kell vadászni az olcsóbb szolgáltatóra többet, meg le lehet szarni a telefonálás költségeit is. Aztán lehet kérni szinte ingyen középkategóriás olcsó telót (ami valóban egy-két éve még a kompenzációs pénisznövelő státuszban volt).

Aki meg státuszszimbólumot csinál egy használati tárgyból, az meg meg is érdemli, hogy elköltsön rá indokolatlan mennyiségű pénzt feleslegesen. Valamiből a gyártóknak is meg kell élni, ugye.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 12:51:19

@Bobby Newmark: Értem, amit mondasz.

Szerintem hülyeség telefonálásra havonta többezer forintot kiadni, meg hogy a buszon is olvasgassam a Homárt.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 12:53:02

@McZozo: Oké, pont az angliai munkavállalóknak nem lesz olyan jó. De ha megfordítod, akkor többen jönnek haza, és lesz, aki a nyugdíjakat valamennyire kitermelje.

McZozo 2016.06.24. 12:56:50

@atpijkamo111: jo less egy orult vilagbol visszaterni egy meghibbantabba es arrol nem beszelve hogy nem hiszem hogy a magyarok ergy ket evnel tovabb lesznek az eu tagjai igy

cselaxi 2016.06.24. 13:20:57

CallRecorder. Hogy nem túl törvényes? A sajtót ez nem érdekli. Engemet véd. Pont.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 13:26:58

@McZozo: Amíg orbán nagy pénzeket tud lopni az EU-tól, addig maradunk.

gabors 2016.06.24. 13:50:02

@atpijkamo111: Nekem jo ha Londonba megyunk rokont latogatni most 12-15%-al kevesebbe kerul (dollar/font) ....

ott dolgozo magyaroknak vagy akik keszultek azoknak szivas persze ki tudja miben allapodnak meg ...

Az meg hogy lesz ket -harom ujabb orszag es az egyesult kiralysag megy a lecsoba csak a brittek (angolok)-nak fog fajni a kovetkezo min 10 evben... ja meg az orosz maffianak kell majd valami ujabb helyet talalni (Dublin ???)

McZozo 2016.06.24. 14:51:09

@atpijkamo111: ezzel egyetertek, de ugye tudod hogy 2020 ban lejar a mostani koltsegvetesi idoszak es ezzel lezarul a tamogatasi kor ir. radasul letelik az az idoszak is amit anno az ossz eu az ujonnan csatlakozott orszagok felzarkoztatasara tuzott ki celul. TEhat jelen allas szerint nincs semi meghatarozva a kvetkezo periodusra. MAr most is arrol csipogott sok eus orszag hogyhha magyarorszagnak nem tetszik akkor penzt se kapjon emelett most hogy kilep az egyik legnagyobb befizeto nem nagyon hiszem hogy 2020 utan nagysegrendileg hasonlo tamogatast kapnank. Ugyhogy en hajlok ra hogy 2020 utan eloallhat az a verzio mikor annyit nem kapunk hogy OV nek megerje lenyelnie azt a sok korlatot amit meg az eu tart ele azzal szemben hogy totalis banankoztarsasagot epitsen ki.

Bobby Newmark 2016.06.24. 15:09:57

@gabors: A rokonaid viszont baszhatják a megtakarításaik 12-15%-át.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 15:24:42

@gabors: @Bobby Newmark: Meg baszhattyák a .eu doménjeiket, meg a többi EU-s nevet, mint pl. a .hu-t.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 15:28:10

A fhansziák kuhváha nem akarták, hogy Anglia tag legyen. Most örömtáncot járnak, meg a németek is, mert Frankfurt lesz a pénzügyi központ.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 15:29:28

Egyébként meg mindegy, mert az angolok addig szavazgattak volna, míg kilépnek. Legalább nem szenvednek sokáig.

eßemfaßom meg áll 2016.06.24. 15:38:20

@Putyur: "Hat, ha az kinyalasnak szamit hogy netezek a telefonon, meg hasznalok nehany appot ami megkonnyiti az eletemet"

Ezt mondjuk tudta egy kinai droidos is egy huszasért.

Putyur 2016.06.24. 15:48:23

@eßemfaßom meg áll:

En jobban megbizom az iOS platformban, mint az Androidban. Eleg sok atkozodast hallottam a lanyomtol meg a nejemtol az Androiddal kapcsolatban - elobbi tokeletesen elegedett miota iPhone-ra valtott (azota mar iPad-et es iPod-ot is vett), utobbinak meg nem jott meg az esze, es kinlodik valami Samsungkacattal.

Szarazkoro 2016.06.24. 15:54:46

@gabors: Nigel Farage for president. LOL

Szarazkoro 2016.06.24. 15:55:43

@atpijkamo110: /nemcsak a Skotok, Irek is, no meg Wales.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 15:58:50

@Szarazkoro: Én már vizionálok egy északír egyesítést. Lészen sírás és fogaknak csikorgatása.

gabors 2016.06.24. 16:01:26

@Bobby Newmark: "A rokonaid viszont baszhatják a megtakarításaik 12-15%-át. " ezt mar irtam en is lehet nem itt ??? Es csak akkor ha minden aron dollarra akarnak atvaltani ha nem akkor azert nem vesztett ekkorat.

De ez csak akkor igaz ha mashol akartak volna elkolteni (amit nem tudok)

Bobby Newmark 2016.06.24. 16:38:58

@Putyur: Ez így van, aki nem ért a számítástechnikához és nem is akar vele foglalkozni, azt az Apple termékek jól kiszolgálják. Cserébe a készülék drágább 3-10x, meg fizethetsz azért is, ha levegőt szeretnél venni.

Bobby Newmark 2016.06.24. 16:42:32

@gabors: Nem, nem csak akkor, ha más valutába akarják váltani. Amikor egy pénznem értéke kompletten zuhan, az előbb-utóbb inflációként jelentkezni fog. Közvetlenül a külkereskedelemre van hatása, ami aztán hat az üzemanyagárakra, ami meg aztán mindenre. Gyakorlatilag ezzel az egész ország értéke csökkent.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 16:49:22

@Bobby Newmark: "@Putyur: ... drágább 3-10x"

Nem biztos, hogy drágább. Pl. olyan kijelzővel nagyon drágán találsz másik gépet.

eßemfaßom meg áll 2016.06.24. 17:07:24

@Putyur: akkor nem "csak netezés meg néhány életkönnyítőapp" az elvárásod, hanem az iPhone amit egyértelmüen csak az iPhone tud nyujtani :)

Putyur 2016.06.24. 17:11:14

@Bobby Newmark:

En nem akarok foglalkozni vele, nem az en dolgom. En csak hasznalni akarom. Erre tokeletes az osszes iValami. Aki farigcsalni akar, az vegyen Androidot.

Egyebkent azert a dolog ennel joval osszetettebb. Az "egy szoftver - egy hardver" felallas sokkal megbizhatobb, mint az "egy szoftver - ezer, kulonbozo teljesitmenyu hardver". (Ugy, mint a konzol kontra PC esetben.)
Ja, es az iPhone-t ne a legolcsobb/leggyengebb Androidos telefonnal hasonlitsd ossze, mert csak akkor jon ki a tizszeres arkulonbseg. (Ugye momentan a zaszloshajo 6S van 200 ezer kornyeken, ami tizszerese a huszezernek.) Hasonlo teljesitmenyu hardvert keress viszonyitasi alapnak.

Na mindegy, ne menjunk bele az iOS vs. Android vitaba, mert sosem lesz vege...

eßemfaßom meg áll 2016.06.24. 17:12:07

@Bobby Newmark: Szerintem egy droidos telefonnál se kell (jobban) érteni a számítástechnikához amig a juzer csak használja és nem akar egy másik telefont csinálni belőle.

Putyur 2016.06.24. 17:18:33

@eßemfaßom meg áll:

Nem. Az almaert egy fillert se adok, abbol a korbol mar kinottem hogy kigolyozzanak a klubbol, ha nem a legujabb/legdragabb/legtrendibb cuccom van. (Fuj, hanyok ettol a szotol...)
Az iOS megbizhato, az Android nem. Ezt a kozvetlen csaladtagjaim tapasztalatabol szurtem le. Lehet hogy mashol/masnak forditva van - nem erdekel. Mint ahogy az is hidegen hagy, hogy ki mit gondol a telefonomrol. Az se zavar, hogy esetleg akarminek neznek, ha igy 33 fok kozeleben is vasalt hosszu nadragban, oltonyingben es nyakkendoben megyek vasarolni az Auchanba. Akinek nem tetszik... ;-)

eßemfaßom meg áll 2016.06.24. 17:29:34

@Putyur: Viszont ha a funkciót veszed szempontnak akkor ott van a barominagy szorzó, mint mondtam egy 20ezres droidossal kényelmesen lehet netezni, navigálni, zenéthallgatni videótnézni, casual játékokat játszani és ahogy írtad ennél többre te sem használod.

nyilván aki az auchn akciósujságból vesz 8ezerért 256mb ram 512rom Akai csodát ajándék vodafone simmel az a droidos telefonokat egy halom szarnak fogja látni de ez annyira mindennek a legalja, hogy butatelefonnak is inkább vicc. Egy x<20ezer 1/8G HD IPS mai kínai 4megymagos teljesen korrektül kiszolgálja az embert a fenti viszonylatban. Nyilván akinek minden készülékén ott van egy almalogó annak logikus választás a telefonon is, de akinek "csak egy okostelefon" kell az töredékéért megkaphatja robottal.

Bobby Newmark 2016.06.24. 17:30:35

@atpijkamo111: Itt az a kérdés, hogy van-e szükség olyan kijelzőre, és hogy most van-e rá szükség, vagy elég akkor, amikor a türelmetlenek már kifizették a technológia kifejlesztésének, gyártósorok megépítésének költségét, és alapfelszereltséggé válik minden eszközben.

Az meg a másik, hogy az Apple termékek esetében meg nem csak ez tolja felfelé az árat, hanem a márka.

Az meg egészen biztos, hogy ezek a technikai specifikációk az Apple felhasználók háromnegyedének az agyáig el sem jut, mert ugye pont az vesz Apple cuccot, aki ilyenekkel nem akar szarakodni.

eßemfaßom meg áll 2016.06.24. 17:31:25

@Putyur: Az iOS nem tudom milyen, az Android megbízható. Ezt magam és a közvetlen családtagjaim tapasztalatábol szűrtem le.

Bobby Newmark 2016.06.24. 17:45:34

@Putyur: Valójában ez az egy szoftver-egy hardver dolog leginkább egy mítosz, amit elhitettek a vásárlókkal azért, hogy betereljék őket egy zárt rendszerbe, ahol aztán mindenért annyit kérnek el, amennyit nem szégyellnek. Lásd PC vs konzol játékárak, kiegészítők árai, internet előfizetésen túli netesjáték sarc, stb.
És ott borul az tétel teljesen, amikor a régebbi iPhone-odra felteszed az új iOS-t.

Igen, úgy jön ki a tízszeres ár. Aztán mindkettő egy telefon, amivel lehet telefonálni, meg vannak rá appok, amik kb úgy oszlanak el, hogy van tíz ami hasznos de elfut egy zsebszámológépen is (net, térkép, csetprogramok, notesz, stb), meg egymilliárd felesleges szar.
Nem tudom, mi az a szoftver, ami konkrétan igényli az új iPhone hardverét, de nem hiszem, hogy 3D játékokon kívül bármi is kihasználná...

Mi az, amire te konkrétan használod az iPhone-odat, ami ne lenne tökugyanolyan egy tized áron futó telefonon?

Bobby Newmark 2016.06.24. 17:51:53

@eßemfaßom meg áll: Na igen. Viszont ha kicsit értesz hozzá, több mindent meg lehet csinálni droidos készüléken.

De én is csak addig jutottam, hogy elkezdtem magamnak saját készítésű témát gyártani a telefonomra, aztán nagyjából a munka 5%-ánál beleuntam az egészbe, és hagytam a picsába. Nem ér annyit az egész, és nem ez a hobbim, hogy csináljam úgy is, hogy felesleges.

Putyur 2016.06.24. 17:57:42

Holgyekurak.
Nem erdekel az iOS-Android tema. Keretik tiszteletben tartani. Nem erek en erre ra.

Bobby Newmark 2016.06.24. 18:22:11

@Putyur: "abbol a korbol mar kinottem hogy kigolyozzanak a klubbol, ha nem a legujabb/legdragabb/legtrendibb cuccom van"
vs
"igy 33 fok kozeleben is vasalt hosszu nadragban, oltonyingben es nyakkendoben megyek vasarolni"

Ööö, izé. Ez a kettő így eléggé homlokegyenest ellentéte egymásnak. Először kifejted, hogy nem érdekel a látszat, majd azt, hogy inkább szenvedsz, de legyen megjelenésed.

Én akkor veszek öltönyt, ha esküvőre vagy temetésre megyek, munkaügyben mindenki bekaphatja, business casual szint a max, amire hajlandó vagyok.

Putyur 2016.06.24. 18:25:43

@Bobby Newmark:

Nem.
Azert vagyok oltonyben, mert abban erzem jol magam. Pont lesz@rom, hogy ki mit gondol rolam.
Capisc'?

eßemfaßom meg áll 2016.06.24. 18:26:53

@Putyur: ehhez képest elég sokat irtál hozzá :)

Mondjuk tény, hogy ez egy kínos kérdés "Mi az, amire te konkrétan használod az iPhone-odat, ami ne lenne tökugyanolyan egy tized áron futó telefonon? "

Putyur 2016.06.24. 18:34:40

@eßemfaßom meg áll:

Husom.
Hajlando vagyok epeszuen vitazni (szinte) barmirol. De ha ugy erzem, hogy arctalan-nevtelen fikatrollok virtualis lincselest akarnak elkovetni ellenem, akkor befejeztem, ebben nem akarok reszt venni.

Most ugy erzem.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 18:35:19

@Bobby Newmark: @eßemfaßom meg áll: Lassan mondom, hogy megértsétek: a z a p p l e t k ö n n y ű h a s z n á l n i .

Kurvamindegy, hogy milyen drága és minden. Bónuszként még jól is néz ki.

Nekem elhihetitek, én minden vagyok, csak apple fan nem. Rohadtul utálnám, ha nekem kéne az almához vagy a vindózhoz alkalmazkodnom.

Bobby Newmark 2016.06.24. 18:38:50

@Putyur: De nem azért érzed magad jobban benne, mert kényelmes, hanem mert szeretsz jól kinézni, ugye?

Bobby Newmark 2016.06.24. 18:42:32

@Putyur: Ú, hogy egyem a kis érzékeny lelkecskéd. Szerintem ez Android-iPhone viták közt igencsak szolid, barátságos hangnemben történik...

Bobby Newmark 2016.06.24. 18:45:54

@atpijkamo111: Érvek nélkül leírhatod még százszor is, akkor sem fogjuk megérteni sajnos.

Mit _nehéz_ használni egy Androidos telefonon?
Tényleg nem értem ám!

Putyur 2016.06.24. 18:46:57

@Bobby Newmark:

Egyertelmuen kenyelmesebb; a farmer szuk, azt utalom. Egymillio cuccot hordok a zsebemben, egy farmerba el sem tudnam ezeket tenni. (Autostaskat neeem, koszi...)

Ezenkivul ezt lattam itthon, es ezt szoktam meg ugy 15-16 eves koromtol. Nekem ez a termeszetes oltozek egy ferfiember szamara, nem a bermuda, a susimaci meg a tangapapucs.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.24. 19:05:54

@Bobby Newmark: Én nem tudom, nekem nem nehéz, én kocka vagyok.

Bobby Newmark 2016.06.24. 19:14:06

@atpijkamo111: Ehm. Kéne szarkazmus betűtípus a jelek szerint... Bocs, komolynak néztem.

Szarazkoro 2016.06.24. 19:20:08

@atpijkamo111: IRA könnyezne a sírjában a boldogságtól ha ez bekövetkezne.

SAndrás 2016.06.24. 21:12:55

@testnedv: csak ezt az egy hibát találtad? Keresgélj tovább!

SAndrás 2016.06.24. 21:44:42

@ptspts: Gyűlölt felszolgáló voltam. Ellent kell mondjak! Amikor valaki így fogalmazva élőbeszédben tolta, pont nem tudtam értelmezni. Több kérdést kellett feltennem, hogy tisztázzam a mondandóját. Ettől meg idegessé vált a kedves, zavart arcú, belterjes házasságból született vendég. (Értsd: púpos/sánta/értelmileg korlátozott)

@Bobby Newmark: +1 !

Répázó 2016.06.25. 07:00:33

Annyira utálom amikor valaki ba helyett ban ragot használ. Mi nem érthető ezen? Még csak jól sem hangzik? Du du speak hungárian?

gabors 2016.06.25. 15:35:09

@atpijkamo111: "akkor többen jönnek haza, és lesz, aki a nyugdíjakat valamennyire kitermelje. "

ez azert azt feltetelezi hogy VAN megfizetett munkahely (ami nincs) mert kozmunka nem termel semmi erteket sot ado penzbol fizetett idopocsekolas legtobb helyen (van ahol a helyi foldesurnak termel erteket, de ebbol nem lesz nyugdij !!)

ha a fenti lenne igaz nem mentek volna el ilyen sokan ... nem gondolod ??

gabors 2016.06.25. 15:39:26

@Szarazkoro: "Nigel Farage for president. LOL "

Tolem ok csak kerdes hol .. .mert egyelore angliban II Erszebet van igaz hogy o a Queen !!

Mo-on meg az elnok csak egy seggnyalo kutya ... es nem is vallaszzuk igy kampanyolni sem kell erte ...

Ja hogy Skocia-ra gondoltal ... onnan most tar and feather-rel tavozna csak :-)

eßemfaßom meg áll 2016.06.25. 21:31:22

@atpijkamo111: ahogy az androidot is, és minden kicseszett okostelefon ugyanugy néz ki főleg miután a juzer első dolga betenni a műalkotását egy nyomorult 2$-os (ha apple akkor 20+$-os) gumitokba tehát ez nem érv az iosfelár mellett.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.27. 00:22:53

@gabors: "azt feltetelezi hogy VAN megfizetett munkahely"

Munkaerőhiány van.

De nézzük pusztán logikai alapon. Ha több munkás lesz, azzal több fogyasztó is lesz, ami megintcsak állást teremt.

De ilyan alapon lőjünk le minden munkanélkülit, és megvalósul a kánaán, a teljes foglalkoztatottság.

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.27. 00:26:32

@Bobby Newmark: Sose vagyok teljesen komoly, és sose viccelek teljesen.

Tényleg azt mondta a lányom, hogy az almát tudja használni, egységes kezelőfelület, tablet, pc, telefon, neki mindegyik alma. Android-vindózra ezt nem tudod elmondani, még akkor se, ha ugyanolyan könnyű lenne őket kezelni, mint az almát.

Vindóz-alma hitvitába pedig nem megyek bele, mert egyiket se használom, ismerem. Az androidot csak annyira ismerem, amennyire az Linux.

Phil Necro 2016.06.27. 14:05:01

@Hentes pékné módra:
Egyik ismerosom , ugyanezt csinalta egy szamtek boltban.
Azonnal rendort hivtak ra.

Nalam valszeg a masodik ping-pong pattanasnal elszakadt volna a cerna.

joska61 2016.06.28. 09:49:33

@nyakira: Kipróbáltad már a javasolt módszert? Nem kell válaszolni :)
süti beállítások módosítása