Tékozló Homár

Aki perre ment az Extreme Digitallal

2016.06.30. 16:13 | Homár Hilda | komment

extreme_digital_1.jpg

Gyula aztán nem pöcsölt. Dokumentált, reklamált, elállt, fizetési meghagyott és végül bíróságig jutott a céggel. Tanulságos történet.

 

Lehet, hogy néhányaknak segítségére lesz az én történetem.

Rövid verzió a képek kedvelőinek:
- Extreme Digitalnál rendeltem fényképezőt
- a futárnál beikszeltem, hogy sértetlenül átvettem,
- hiányzó akkut jeleztem
- pénzért küldtek
- nem vettem át
- nem jelentkeztek
- elálltam.
- Visszaadáskor karcolást találtak az alján, ezért értékcsökkentve akarták kifizetni
- nem fogadtam el, fizetési meghagyást adtam a maradékra,
- ellentmondtak, per lett
- a bíróságon pedig mind buktunk (amolyan egyezség formájában).

Hosszú verzió (nagyon hosszú) - a véleményemet, - tehát ami nem tény, - dőlt betűvel írom:

Nyaraláshoz szerettem volna egy rendes fényképezőt, ezért 2015. augusztus 12-én az ED honlapján rendeltem egyet, amit 14-én kiszállított a Royal Sprint. A futár, - ahogy az lenni szokott, - rohant, gyorsan bejelölte a három rubriká:
- Csomagolás állapot: sértetlen
- Termék állapot: sértetlen
- Csomagot megbonthattam: igen.
Én pedig aláírtam, majd beballagtam a lakásba és videorögzítés mellett kicsomagoltam a kapottakat.

Azonnal jeleztem a honlapjukon keresztül, hogy a csomag hiányos, nincs benne akku. Az, hogy nincs fólia az LCD panelon, furcsa volt, de nem jeleztem. 

Augusztus 25-én kérték elnézésemet és a kért pótlás berendeléséről tájékoztattak. Augusztus 27-én a kiszállítást szeptember 3-ára kértem, de sajnos utánvéttel adták fel, így az átvételt visszautasítottam.
Szeptember 4-én az ED visszakapta az akkuját/akkumat a futárszolgálattól, 5-én pedig e-mail-ben megköszönték az átvett akku vásárlását (a honlapjukon pedig minden megrendelésem teljesített állapotúvá vált). A nyaraláson már túl voltam, képeket egy gagyi kölcsöngéppel csináltam, így nagyjából nem voltam a továbbiakban kíváncsi a cég szerencsétlenkedésére, jövő nyáron megpróbálom a vásárlást máshol.

Szeptember 8-án bevittem az egész csomagot úgy, ahogy kaptam (leszámítva, hogy a doboz nyitva volt, persze), elálltam a vásárlástól (hibás teljesítésre hivatkozva!). Ekkor olyan vizsgálódás következett, amilyet én az átvételkor elmulasztottam. Jó erős fénynél alaposan átnézte az átvevő és a fényképező alján karcolásokat fedezett fel. Emiatt az átvétel máris feltételes átvétellé változott, hiába is reklamáltam, hogy nem tudtam használni az egyedi akku nélkül, így hogy én karcoljam össze, elég valószínűtlen (a szőnyegem nem igazán, vagyis igazán nem karcol). És itt esett le valami.

Hogy inkább az lehet, hogy azért nincs akku, mert kifelejtették a visszapakoláskor; azért nincs fólia, mert már valaki levette; valamint azért karcos a gép, mert már valaki használta. Természetesen azonnal vissza lett ez utasítva, hiszen aláírásommal igazoltam a sértetlenséget átvételkor. Én pedig visszautasítottam az indirekt gyanúsítást, hogy a fényképezőt a maga használhatatlan formájában bármilyen módon is használtam volna, vagy sérülést okoztam volna rajta.

Az eredmény várható volt, 9-én hívtak, hogy átvehetem karcosan a pótolt akkuval, vagy értékcsökkenést felszámítva visszaveszik. Kértem, hogy írják ezt meg.

15-én ismét hívtak, ekkor már konkrét számot kaptam az értékcsökkenés mértékére. 30 %-ra gondoltak, vagy elősegítendő, hogy vegyem át a - szerintem használt - fényképezőt, adnak 20.000 Ft kedvezményt (ez kb. 9,5 %). Számomra egyértelmű volt a válasz, nem fogadtam el, kértem a teljes vételár visszafizetését, vagy az elhangzottak megírását. 

22-én fizetési felszólítást vittem be, amit nem akartak az üzletben érkeztetni, így a vásárlók könyvébe tett bejegyzésem mellé átadtam.Válasz:

Boltunkban a cég nevében aláírásra jogosult személy nincs, így érkeztetni nem áll módunkban hivatalos iratokat.

30-án végre megírják a 30 %-os ajánlatot, amit én a fizetési felszólításra hivatkozással ismét visszautasítottam.

Október 1-jén e-mail-ben megírták, hogy álláspontjuk változatlan.

Október 14-én pedig lejárt a fizetési határidő, ám előtte egy nappal átutalják a csökkentett vételárat. (Mégiscsak megvan a levelem?)

Átverve érzem magam, mérges vagyok és egyre elszántabb. 15-én közjegyzőnél beadom a fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelmemet 63.747 Ft-ra, befizetem az 5.000 Ft eljárási díjat, valamint a nem kötelező 7.500 Ft végrehajtói kézbesítés díját. (Ezt annak elkerülésére, hogy hosszasan húzódjon az ügy a "nem kereste" jelzéssel esetlegesen visszaküldött, azaz át nem vett levél miatt.) 

Erre november 10-én érkezik az ED ellentmondása, majd 14-én hozzám a perré alakulást megállapító határozat. December 1-jén beadom a keresetlevelet, további 10.000 Ft illeték megfizetése mellett. (Az eljárás illetéke 15.000 Ft, de a FMH 5.000 Ft-ja beszámítható.) 2016. január 7-én jön a tárgyalásra idéző végzés. 

2016. március 24-én az ED székhelye szerint illetékes bíróságon kezdődik a meccs köztem és az ED ügyvédje között.

Első ajánlat, hogy zárjuk rövidre az ügyet, megkapom a fényképezőt akkustól, meg kifizetik az 5.000 Ft-ot, amit FMH-ra költöttem és mindenki megy a dolgára. Gondoltam, ez vicc, de komolynak tűnt, így az egyezségre irányuló javaslatot lendületből elutasítottam.

Következett az álláspontok ismertetése a T. Bíróság előtt. Az ügyvéd úr jelezte, hogy elég szar helyzetben vagyok (persze nem így), mert általam elismert okirati bizonyíték szól arról, hogy az ED tutifrankó módon teljesített. Én pedig előadtam, hogy ennek már az is ellentmond, hogy a hibás teljesítés egyfajta elismeréseként az akku pótlásáról intézkedtek.

Előadtam továbbá, hogy teljesen életszerűtlen feltételezés az, hogy a futár a kézbesítés számára történő igazolása nélkül a csomagot átadja, melyet a címzett megbont, szétszed, majd a használati utasítás alapján a tartalmat tételesen és egyenként ellenőrzi. Ezzel a teremben nem értett velem egyet senki. Rákérdeztem tehát, hogy el tudják-e képzelni, hogy hány kézbesítés történne, ha ez így folyna minden címen? Hogy szerintük tényleg kibonthatok-e egy olyan csomagot, amit még nem vettem át? Az első kérdéssel nekem nem kell foglalkoznom, a második pedig szerintük így van.

Nem húzom túl hosszúra, a feszültség egyre nőtt, mert a tárgyalásra szánt egy óra végéhez közeledtünk rohamosan és nem látszottak közeledni az álláspontok, de az új tárgyalási nap újabb költség a vesztes félre nézve. Hogy ki is lesz az, az még ennyi idő után sem látszott számomra világosan. (A tárgyalásig nagyon biztos voltam). Rendkívüli határozottságot láttam ugyanis annak kérdésében, hogy az okirat az márpedig okirat. 

A vége felé a jelen lévők tudtára adtam, hogy az okirat szerintem támadható és a kicsomagolási videó remekül bizonyítja, hogy a kicsomagolás nem történhetett meg a futár jelenlétében, nem beszélve arról, hogy azokat a bizonyos ikszeket sem én jelöltem be, nekem már csak az aláírás maradt (ez pedig írásszakértő nélkül is messziről látszott a "bizonyítékon"). Az ügyvéd szerint az látatlanban is nagyon valószínű, hogy nem sok mindent bizonyít a videóm. Én ezt nagyon nem így gondoltam, de nem szerettem volna ebbe az irányba elmenni, jogérzékem sokkal kevesebb van, mint igazságérzetem.

A megállapodás végül az lett, hogy szégyenszemre megkapom a fényképezőt a telefonon ajánlott kedvezménnyel csökkentett összegért, továbbá kínkeserves küzdelem árán nem kell kifizetnem a vitára fordított pénzeszközöket sem (az egyezség miatt a tárgyalás illetéke 1.000 Ft-ra csökkent, a maradék 9.000 Ft-ot a NAV-tól kellett visszaigényelnem.).

A tárgyalásra készülve összeszedtem az elmúlt 2-3 év rengeteg ED-vel kapcsolatos panaszát, ahol használt, demo, hibás termékeket értékesítettek, a rengeteg beszámolót, ahol húzták-halasztották a vételár visszafizetését. Ezzel kívántam rávilágítani az alperes jóhiszemű üzletvitellel össze nem egyeztethető gyakorlatára utaló "jelekre". :) Sajnos feleslegesen dolgoztam vele, mert "az én ügyemmel kapcsolatban ezeknek nincs relevanciája". Szerintem van, de én nem vagyok bíró/nő, hogy ezt eldöntsem.

Tudom, ha előtte tájékozódtam volna... Tudom, tudom.
Az ED egyébként nem veti magát alá a Békéltető Testület döntésének..

A fényképező egyébként szuper, csak valahogy nem érzem az enyémnek.

Kíváncsian várom a hozzászólásokat...

Gyula

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Crazy One 4égy 2016.06.30. 16:21:47

aszongya : "A fényképező egyébként szuper, csak valahogy nem érzem az enyémnek. " baszki, add nekem :)

Terézágyú 2016.06.30. 16:27:48

Igen, ez a mondat visszás....

Terézágyú 2016.06.30. 16:29:50

"Én pedig aláírtam, majd beballagtam a lakásba és videorögzítés mellett kicsomagoltam a kapottakat."

1. végülis ez nem lett felhasználva a perben?

2. megette a fene az egészet, ha így működik a netes vásárlás, hogy videót kell csinálni a biztonság kedvéért...

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.06.30. 16:31:25

Semmit sem ert el, hiaba futotta a koroket. Az akksit vegul ingyen megkapta, de azt az elejen is felajanlottak. Erdemes volt ennyi energiat elpazarolni a dologra?

brumm.a.tejbe 2016.06.30. 16:34:12

Véleményem: Ha értékes(ebb) dolgot veszel, lesz*rod a futár idejét, mert a tiéd fontosabb.
Kibont, ellenőriz. Ha valami hiányzik/hibás arra meg szerintem a posztoló is tudja a választ.
Ugyanez, mint a munkahelyiterror-on, amikor OP aláírja a közös megegyezésit, aztán meg csodálkozik/reklamálna...
Előbb gondolkodik, utána ír alá ;)

Répázó 2016.06.30. 16:34:30

A magyar bíróság az vicc kategória. Már többször bizonyították. De megnyugtatok mindenkit, a brit sem jobb.

É2I 2016.06.30. 16:36:34

A 7. te magad légy!

Terézágyú 2016.06.30. 16:37:52

"A nyaraláson már túl voltam, képeket egy gagyi kölcsöngéppel csináltam, így nagyjából nem voltam a továbbiakban kíváncsi a cég szerencsétlenkedésére, jövő nyáron megpróbálom a vásárlást máshol."

Most akkor tényleg az van, hogy csak és kizárólag a nyaralás miatt kell neki a gép, ezért rendelte pusztán a nyaralás előtt stb...????

Bocs, de ez a szöveg nem segít eloszlatni a gyanút, hogy eleve azért rendelted a gépet, hogy a nyaraláson fotózz, majd 1 napon belül visszaadd, hogy mégse kell...

(Egyébként nincs valami módszer ezeknél a kütyüknél, hogy meg lehessen állapítani, hogy fotóztak-e már vele???)

borso 2016.06.30. 16:37:54

Gyula! Minden tiszteletem egy igazán tökös legény vagy! Végre a sok fanyalgó után!!! A tanulság mindenkinek? Egy és igazán fontos dolog! Nevezetesen szarni a futárra, minden csomagot kibontani a futár előtt tételesen átellenőrizni mindenkinek! Ha tetszik a futárnak, ha nem. Ha nem ér rá vigye vissza! Amennyiben pld egy fényképező LCD kijelzőjén nincs fólia, egy pici karc is van rajta, arról nem beszélve, hogy hiányzik valami belőle, azonnal visszaadni a futárnak és nem átvenni semmit! Kérem ezentúl mindenki így tegyen!!!! A futárszolgálat kb 2 hét múlva az összes megbízását fel fogja mondani az ED-vel és kb 1 éven belül nem lesz olyan futárszolgálat akik elvállalnák a csomagjaikat!

sáros_tehén 2016.06.30. 16:39:43

" hogy átvehetem karcosan a pótolt akkuval"

Te akartál egy olyan fényképezőt. Ez az ajánlat miért nem volt jó? Gondolom nem volt olyan nagy a karc, ha te addig észre sem vetted.

Terézágyú 2016.06.30. 16:39:48

@Terézágyú:
"majd 1 napon belül visszaadd, hogy mégse kell..."
Természetesen: 14 napon belül...

Így jár az, aki hosszú körmökkel gépel... :(

230e 2016.06.30. 16:39:51

Még kellene kb. 100-200 ilyen tárgyalás, aztán az ügyvédjük is megunja a dolgot.

sáros_tehén 2016.06.30. 16:40:56

@Terézágyú: "(Egyébként nincs valami módszer ezeknél a kütyüknél, hogy meg lehessen állapítani, hogy fotóztak-e már vele???)"

Komolyabb gépeken van számláló. Olcsóbb gépeken sztem nincs.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.30. 16:44:04

Mivel poszter fogalmazásgátlót vett be, megpróbálom érthetően leírni a sirámáradatot.

1. Bontott fényképezőt kapott 210 000 forintos teljes áron, akku kifelejtve.

2. Akkut pénzért adtak volna, nem fogadta el.

3. Mikor el akart állni a vásárlástól, odaadták volna az akkut, és 20 ezer Ft árengedményt fájdalomdíjul. Ezt el kellett volna fogadni. Nem fogadta el.

4. Visszavették volna 70%-on. Nem fogadta el. Mondjuk, ezt helyesen.

5. Perre vitte. Per előtti ajánlat: megveszi teljes áron, bukja a 7500 Ft-os végrehajtói kézbesítési díjat. Ezt nem fogadta el.

6. Első tárgyalási napon világos lett számára, hogy aláírta, hogy sértetlen állapotban átvette, a kicsomagolási videója nem sokat ér.

7. Első tárgyalási nap utáni ajánlat: megveszi teljes áron, bukja az 1000 Ft perköltséget, és a 7500 Ft-os végrehajtói kézbesítési díjat. Ezt elfogadta.

Tanulság i: Ha kibontjuk, nézzük át alaposan. Ha nem nézzük át alaposan, ne bontsuk ki.

Tanulság ii: Ha kapunk egy előnyös ajánlatot az általunk akart cuccra, fogadjuk el, vesztes helyzetben ne keménykedjünk feleslegesen.

230e 2016.06.30. 16:44:05

Még egy kérdés, miért nem várta meg az ítéletet, miért kötött a bíróság előtt egyezséget?

Terézágyú 2016.06.30. 16:45:00

@sáros_tehén:
"Komolyabb gépeken van számláló. Olcsóbb gépeken sztem nincs. "

Hát, ez annyira nem olcsó, mert a kölcsöngép volt gagyi...

De nem is kell számláló, ezeken tulajdonképpen egy szoftver fut, nem? A saját memóriájába tölti a képeket - ennek pedig nyoma van.

The Crazy One 4égy 2016.06.30. 16:46:05

@230e: mert ügyvédre már nem futotta, a ED ügyvédje meg felzabálta uzsonnára. Ez történt, nem kell szépíteni.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.30. 16:47:36

Nem az ED védelmében, de... kétszer rendeltem házhozszállítással.
Első alkalommal a futár addig nem hagyta kicsomagolni az árut, míg alá nem írtam, hogy átvettem, utána meg elcsörtetett azzal, hogy a továbbiakban nincs köze hozzá, nem várja meg, hogy ellenőrizzem a csomagot (asszem pont ED volt ez is). Szerencsére sértetlen és hiánytalan volt a csomag.
Tavaly egy mobilt vettem így a Merhüjeazénemvagyoktól.
Postás hozta, viselkedés hasonló. Ez viszont gázos volt: csomag sértetlen, viszont kicsomagolás után vettem észre, hogy a kijelző törött. A boltban ugyan szó nélkül cserélték, de van egy olyanom, hogy a cseredarabot korábban használta már valaki... Talán bemutató példány volt, talán csak kipróbálták, talán valaki visszavitte... na mindegy. Többé házhozszállítással semmit, amit én is el tudok hozni.

Terézágyú 2016.06.30. 16:47:50

@atpijkamo112:
"fényképezőt kapott 210 000 forintos teljes áron"

Akartam kérdezni, hogy ezt honnan tudod, de aztán rájöttem, hogy innen:
"adnak 20.000 Ft kedvezményt (ez kb. 9,5 %)."

sáros_tehén 2016.06.30. 16:48:30

@Terézágyú: Félprofi gépeken láttam csak számlálót. Azok pedig nem 200 ezer. Max a vázat kapod annyiért. plusz optika.

"A saját memóriájába tölti a képeket - ennek pedig nyoma van."
Nem. memóriakártyára tölti a képeket. Ezért van a számláló.

Terézágyú 2016.06.30. 16:50:44

@atpijkamo112:
"Mikor el akart állni a vásárlástól, odaadták volna az akkut, és 20 ezer Ft árengedményt fájdalomdíjul. Ezt el kellett volna fogadni. "

Szerintem ott a kulcsmondat, hogy neki csak a nyaralásra kellett a gép (ahogy rosszhiszeműen feltételeztem: 14 napig), tehát innentől kezdve már mindenáron vissza akarta csinálni az egészet...

Terézágyú 2016.06.30. 16:54:00

@sáros_tehén:
"Félprofi gépeken láttam csak számlálót. Azok pedig nem 200 ezer. Max a vázat kapod annyiért. "

Akkor más a fogalmunk a "komolyabb" gépekről :) Én egy 200e-s gépnek csókolommal köszönök :)

"Nem. memóriakártyára tölti a képeket. Ezért van a számláló. "
Tehát ha korábban fotóztak is vele, tuti, hogy nem a benne lévő memóriakártyára tették?

(vagy nincs is benne memóriakártya - 200e forintért? :)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.06.30. 16:54:07

@pószter: nem írtad milyen gép, így marad a tipp. Némelyiknek van kevéske saját memóriája. Ha a tiédnek van, meg kellett volna nézni, voltak e fényképek. Ha igen, azzal máris bizonyítást nyert, hogy használt gépet kaptál. Továbbá. Jó alaposan megvizslattad volna a gépet, hogy vannak e használatból eredő kopásnyomok, ha igen, be lehetett volna iGAZSÁGügyi szakértőt bevonni, hogy állapítsa meg ő gépről, hogy használták. Amit ugye akku hiányában te nem tudtál (ezt közvetve elismerte az ED).
És amit 230e írt fentebb. Egy nálam sokkal okosabb ember (hüje trollok kussolnak, nem röhögnek. nálatok is okosabb :P) mondotta, a bíróságon jogot szolgáltatnak és nem igazságot osztanak. Általában az nyer, akinek jobb az ügyvédje. Legközelebb jusson eszedbe.

Terézágyú 2016.06.30. 16:57:16

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
"Némelyiknek van kevéske saját memóriája. Ha a tiédnek van, meg kellett volna nézni, voltak e fényképek. Ha igen, azzal máris bizonyítást nyert, hogy használt gépet kaptál. "

na, ezt akartam mondani :)

"meg ő gépről, hogy használták. Amit ugye akku hiányában te nem tudtál"

Őőőő... azért egy ugyanolyan típusú akkut be lehet tenni, nem? Egy másik ilyen típusú gépből...

sáros_tehén 2016.06.30. 16:57:40

@Terézágyú: "Tehát ha korábban fotóztak is vele, tuti, hogy nem a benne lévő memóriakártyára tették?"
Géptől függ hogy van-e beépített memóriája. De ha van is.. ha onnan is törlik a korábbi képeket, akkor nem tudod megmondani, hogy használták-e.

"(vagy nincs is benne memóriakártya - 200e forintért? :)"
Nincs. Azt külön kell megvenned.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.30. 16:58:53

@Terézágyú: "neki csak a nyaralásra kellett a gép"

Lehet, hogy igazad van.

Miért kell kéccáztízezres gép a nyaralásra? A huszonegyezres mér nem jó?

A zasszonynak 35 ezres Lumix gépe van. Számláló nincs rajta, de a képek nevében van sorszám, ami teljes reszetelés után se áll vissza. Sok éve megvan, az ED-ben vettem.

Darth Revan 2016.06.30. 17:00:10

Eszem megall, hogy mi folyik magyarorszagon.
Volt mar olyan, hogy felontas utan derult ki, hogy gond van a rendelt aruval, de rendes orszagban az alairassal csak azt igazolod, hogy atvetted a csomagot, nem azt, hogy kibontattad es ellenorizted, hogy rendben van-e.
Emberek, miert eltek meg mindig Magyarorszagon? Ha elegen kivandorlunk elfoglaljunk Ausztriat.

Terézágyú 2016.06.30. 17:00:29

@sáros_tehén:
"ha onnan is törlik a korábbi képeket, akkor nem tudod megmondani, hogy használták-e."

Na, azért a törlés nem úgy történik a digitális rendszerekben, hogy a biteket egyenként lenullázzák, ugyebár... Ha ott voltak képek, azoknak a nyoma akkor is ott van, ha a gép szerint a memória üres... (kétségtelen, hogy ennek megállapításához szakértő kell....)

Terézágyú 2016.06.30. 17:01:50

@atpijkamo112:
"Számláló nincs rajta, de a képek nevében van sorszám, ami teljes reszetelés után se áll vissza."

Na, tessék.

sáros_tehén 2016.06.30. 17:03:04

@Terézágyú: Formázás mond valamit? Egy normális formázásnál véletlenszerűen felülírják 0 és 1 esekkel. Abból már szakértő sem olvassa ki hogy korábban volt-e ott fénykép tárolva.

vizsla_barat 2016.06.30. 17:07:22

asszonynak rendeltem kontakt lencset. figyelmetlen voltam,meg az elozo receptjere rendeltem,mikozben feltlotottem az ujat. Jon a csomag. Benne 2 doboz jo es 2 doboz "nem jo" lencsevel. Hivom az eladot. Mondom nem a receptnek megfelelo lencset kaptunk. 1 perc ellenorzes, igen, a recept es a kikuldott lencsek nem egyeznek. Kuldi az RMA-t es az ingyenes postai feladocimket emailban. Kuldi az uj "jo" lencseket. Kb 5 percembe kerult. Semmi penzembe. 2016. USA, ami ugye egy fejlettebb orszag es a szolgaltato a Sam's club (fuj walmart). Igy is lehet (ne).

Yobbágy Fery 2016.06.30. 17:10:19

Vettem már én is fényképezőgépet ED-nél, de én besétáltam a boltjukba (amire amúgy a poszt alapján a poszter is képes lett volna futárral való üzekedés helyett). Ott előttem bontották ki, az eladóval közösen ellenőriztük, hogy a gép teljesen ép és minden alkatrész benne van a dobozban. Átvettem, hazavíttem, azóta is jó. Jobban megéri az a 10 perc (egy óra, kinek mennyi), amit rászán erre az ember, mint az utólagos mérgelődés, hiábavaló reklamálás, meg a többi. Főleg az ilyen cégek esetében, akikre ennyire sok a panasz és potenciális vadászkeltetők.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.30. 17:12:24

@Darth Revan: "az alairassal csak azt igazolod, hogy atvetted a csomagot, nem azt, hogy kibontattad es ellenorizted"

1. Kibontotta, és ellenőrizte.

2. A csekbox be volt ixelve az aláírása mellett, hogy kibontotta, és ellenőrizte, és sértetlennek találta.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.30. 17:13:39

@Yobbágy Fery: De akkor nem viheted vissza a nyaráls után, hogy mégis inkább elállnál a vásárlástól. Poszternek csak a nyaralás idejére kellett.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.30. 17:15:39

@sáros_tehén: "szakértő sem olvassa ki"

Memóriakártyánál nem tudom. Merevlemezen egy felülírás után még nagy valószínűséggel megmondják, mi volt ott előtte. Nem egy egyszerű művelet. Ezért írják felül többször.

Darth Revan 2016.06.30. 17:19:01

@atpijkamo112:

Ezt irtam:
"de *rendes* orszagban az alairassal csak azt igazolod, hogy atvetted a csomagot, "

Itt nem magyarorszagra utaltam, hanem pl. Iroroszagra. Eszembe nem jutna a futart feltartani, amig kibontom a csomagot. Atadja, megy a dolgara. Ha gond van, akkor az eladoval jatszom le a dolgot.

De csak utolag bontotta ki amugy.

Yobbágy Fery 2016.06.30. 17:19:37

@atpijkamo112: Igaz, fene azt a becsületes mindenemet, nemhogy én is ügyeskednék, mint minden "rendes" ember, aztán picsoghatnék a homáron :).

nyakira 2016.06.30. 17:22:44

@anitám83: akkut penzert, irta!
@Dávid András: ez kifejtesre szorul, ird meg amit akartal.

sáros_tehén 2016.06.30. 17:30:12

@atpijkamo112: Én egy konkrét programra gondoltam. (csak béna voltam beleírni) Ha azzal formázod senki nem mondja meg hogy volt-e és ha igen milyen adat rajta.

nyakira 2016.06.30. 17:32:45

@sáros_tehén: a dd-nel zero opcioval mi lehet jobb, mi tobb kellhet?

sáros_tehén 2016.06.30. 17:33:13

@poszter:
"A tárgyalásra készülve összeszedtem az elmúlt 2-3 év rengeteg ED-vel kapcsolatos panaszát, ahol használt, demo, hibás termékeket értékesítettek, a rengeteg beszámolót, ahol húzták-halasztották a vételár visszafizetését. Ezzel kívántam rávilágítani az alperes jóhiszemű üzletvitellel össze nem egyeztethető gyakorlatára utaló "jelekre". :) Sajnos feleslegesen dolgoztam vele, mert "az én ügyemmel kapcsolatban ezeknek nincs relevanciája". Szerintem van, de én nem vagyok bíró/nő, hogy ezt eldöntsem."

Ebben tökéletesen döntöttek.

Te mit szóltál volna hozzá, ha mondjuk fent vagy a NAV adóslistán, és az ED ügyvédje ezzel jön, hogy Te mennyire nem tiszteled a törvényeket, mert van csomó adóhátralékod. Te is azt mondtad volna, annak semmi köze az adott perhez.

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.06.30. 17:46:46

@atpijkamo112: Ja, kurtek ezert olxan sikeresek. Ha tudnad nrha mik maradnak egy vinyon... :D

c0 2016.06.30. 18:06:43

A poszter vagyok. Reagálok:
@Terézágyú: Nem lett felhasználva. Nem volt rá idő és értelme sem volt az elmondottak miatt.
A nyaralás két hétig tartott, szóval ez eléggé kizárja a sima 14 napos elállás lehetőségét.
@anitám83: De legalább nem csak én szívtam, hanem ők is kicsit.
@sáros_tehén: A karc valóban nem volt nagy, de én új fényképezőt akartam venni. Újat.
@atpijkamo112:
"7. Első tárgyalási nap utáni ajánlat: megveszi teljes áron, bukja az 1000 Ft perköltséget, és a 7500 Ft-os végrehajtói kézbesítési díjat. Ezt elfogadta."
Ezt a részt rosszul értetted. (nyilván rosszul fogalmaztam, elnézést :) ). Egy tárgyalási nap volt (óra), annak a végén pedig nem buktam a perköltséget, nem buktam a vh.k. díját sem, azt az ED állta. Visszatekertük az időt arra a pontra, ahol ők oda akarták adni 20k kedvezménnyel a gépet (akkustul). Ily módon a tanulság II állapota állt be, de egy adag nem teljesen felesleges keménykedéssel.
@230e: fostam, hogy bukom az ügyet. Nekem úgy jött le, hogy bizonyítási eljárás ($$$) nélkül nem számít, hogy az aláírás nem valós tényeken alapult. Gondolom az jött volna, hogy akkor miért nem támadtam meg már korábban a nyilatkozatomat bíróságon. Vagy valami hasonló elmés húzás.

Nem volt hozzá memóriakártya, nincs belső memóriája. Ez egy Sony MILC gép, soha semmilyen sony-m nem volt korábban.

The Crazy One 3om 2016.06.30. 18:13:24

@c0:A nyaralás két hétig tartott, szóval ez eléggé kizárja a sima 14 napos elállás lehetőségét.

Ez egyáltalán nem zárja ki. 14 napod van bejelenteni, majd egy másik 14 visszaküldeni....

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.06.30. 18:14:33

@c0: Gondolom ebbol magad is leszurted, hogy addig semmit se irsz ala, amig tuzetesen at nem vizsgaltad. Nyilvan nem vagy szakerto, de azt te is latod ha serult vagy hianyos. Ja es pont ezert jobb szemelyesen atvenni. Az elado nem siet a kovetkezo cimre.

c0 2016.06.30. 18:17:11

@The Crazy One harmadik regisztrációja: jó, hát úgy látszik, neked jobban rááll az agyad az ilyesmire, sok sikert az ilyen ügyletekhez...
@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: eső után...

The Crazy One 3om 2016.06.30. 18:23:38

@c0: neked is leírom, a fél életem erről szól.

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.06.30. 18:52:33

@c0: ...sar van a kertben. Vagy nem erre gondoltal? :D

Ádám 2016.06.30. 19:15:18

@Terézágyú: te, ribi zli! te mindenkiről, mindig a rosszat az aljasságot feltételezed! tán mert te magad egy rothadó féreg vagy.......:)

Amusing 2016.06.30. 20:27:14

Házhoz ment a posztoló a pofonért
Meg kell rendelni neten és nem sajnálni az időt és elballagni érte, vagy esetleg megvenni 3.000ft-al drágábban rendes bótba. Igaz úgy nyaralás után nem tudod visszavinni

Répázó 2016.06.30. 21:03:51

@nyakira: Ha neked kifejtésre szorul a magyar bíróság vicc volta, akkor javaslom, hogy néhány nyilvános per eredményének nézz utána. Amúgy a családban is van aki éppen küzd a bíróságon az igazáért és olyan dolgokról számol be, hogy komédiába illő.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.30. 22:07:05

@Dávid András: "Ha neked kifejtésre szorul a magyar bíróság vicc volta"

Nyakira nem hülye. Csak várja a történetedet. Én is.

Ádám 2016.06.30. 22:12:51

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: Az mit jelent? azt, hogy mazsom? ill. (csíta?)

Ádám 2016.06.30. 22:17:01

@Dávid András: A honi bíróságok függetlenek mindenkitől a péter óta ragyogóan s részre hajlás nélkül végzik fenséges munkájukat !!! ezt nem tudom ki mondta,DE BIZTOS, hogy fityiszes (volt), meg még most is az...

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.30. 22:22:20

@sáros_tehén: "@nyakira: dd?"

dd = "Data Description" a JCL-ből jött.
JCL = Job Control Language az IBM 360/370 mainframe-eken volt a parancsnyelv.

A dd arra jó Unix (Linux, Android, OSX) alatt, hogy nyersen írjál/olvassál egy eszközre/ről. Mondjuk nullákat a memóriakártyára:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdc
Nem kell, hogy mountolva, vagy formmattálva legyen.
A fenti parancs szétcsesz minden ilyet, még a partició táblát is.

FDToth 2016.06.30. 22:24:43

van egy jó megoldás arra hogy hogyan védd ki ezeket: kezdenek elterjedni a csomagautomaták. Ha itt veszed át, akkor semmit sem kell aláírni és ha gond van, nem leszel akkora nagy szarban, mintha futár hozná ki.
Ha futárral rendelek, akkor mindig videózom kicsomagolásnál, ez azért 85-90%-ban hiteles.
Futár előtt meg nem nézhetem át tüzetesen a csomagokat, neki erre nincs ideje!

Ádám 2016.06.30. 22:39:38

@vizsla_barat: a kutya SEM kíváncsi a te fostetükkel teli "fejlettebb" szartenger országodra!!!
mint LÁTHATÓ! :):D

További magyar hang 2016.07.01. 01:26:43

Ennyi erővel ha kutyagumi van a dobozban, akkor sem tudod igazolni a hibás teljesítést, mert előre be-x-elik, hogy Csomagolás állapot: sértetlen, Termék állapot: sértetlen, Csomagot megbonthattam: igen, és csak aláírás után tudnád kibontani, azt a futár nem várja meg, tehát nincs rá tanu, a videofelvétel meg mitsem ér, ha aláírtad a fentieket.
Most így micsináljon veled a bíróság?

– Aláírta Ön?
– Igen, de...
– Megértette, hogy mit ír alá Ön?
– Igen, de...
– Nincs de. Viszlát.

Az megvan, hogy addig nem írsz alá, amíg meg nem értetted, hogy mit írsz alá?
Fontos a sorrend: n. csomagot kibont, tartalmat ellenőriz, m. aláír. n<m

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 01:28:59

@Ádám: ja, valami olyasmi. A lényeg, hogy csitulj el.

Terézágyú 2016.07.01. 07:22:03

@sáros_tehén:
"Formázás mond valamit? Egy normális formázásnál véletlenszerűen felülírják 0 és 1 esekkel."

Nem mondod!
Kérdés, hogy vette-e e fáradságot az előző használó, hogy formázza is egy fotógép memóriáját... van erre menüből parancs?

Egy szó mint száz: ha tényleg olyan fontos bebizonyítani, hogy a gép már használt, akkor azért vannak lehetőségek...

Terézágyú 2016.07.01. 07:29:23

Egyébként nyilván van összefüggés a vásárlói "megveszem, használom, majd visszaküldöm, hogy mégse kell"-mentalitás, illetve a bolti "használt, valaki által visszaküldött cuccot próbál elsózni"-esetek között...

Evvan, véreim. Ok és okozat.

Répázó 2016.07.01. 07:46:43

@atpijkamo112: Hát a brit bíróság röviden. Perre vittem a főbérlőmet, mert nem akarta visszafizetni a letéti díjat, mondván, hogy lelaktam a lakást.
Első bérletem volt, nem tudtam mik a jogaim így átvettem ahogy volt. Tudni kell, hogy olyan koszt hagytak maguk után az elődeim, amilyet még nem láttam. Itt jegyzem meg, a skótok ritka koszosak és igénytelenek. Egy hétig takarítottunk, kisebb javításokat is elvégeztem. A hűtőben húsz kilós jégtömb figyelt, a manus amikor hozott másikat, egy kis vacak bár hűtőt hozott. Mindegy, vettem magamnak egyet, amit azóta is használok az új lakásban, amit bérlek. Száz szónak egy a vége, mindent leszart, de amikor kimentem elképesztő dolgokkal vádolt. Még a konyhapult és a csempe közötti szilikon szigetelést is kicseréltette volna velem. A lakás amúgy tiszta penész volt egész idő alatt. A kétrétegű ablakok a két üveglap között párásodtak, mert a gáz már nem volt bennük. Véletlenül ugyan, de minden helyiségről készült fotó így amikor ezekkel szembesítettem, azt hittem viszakozik, de nem így lett. Mint valami idióta, fel se fogta, mit lát. Hozzá teszem, ez is brit jellemző, enyhén szólva takonyagyúak, komolyan. Buszos vagyok, van alapom erre a megállapításra. Na szóval, bementem a bíróságra, elég könnyű pert indítani, kis díjbefizetés és kész. Eljött a nap. Egy hétig készítettem az anyagot, hogy a bírónak megmutassam, mindent szépen dokumentálva. Levelezések stb.. Erre a bíró közli, hogy jobb ha megegyezünk, mert elveszítem a pert ha folytatom, ami nálam volt, azt meg sem nézi. Én meg ott pislogtam. Hát mondom ezt elmondták már a tanácsadóban, ezért kár volt idejönni. Szóval szépen pattintják le az ügyeket, nehogy sok dolguk legyen.Előttem is volt pár ügy, mert együtt tárgyalják mindet. Úgy átlagosan 30 másodpercet szentelve a magánkeresetekre. Vicc volt az egész.
Magyar bíróság? Hát pár ügy ugye ismert már, a családban lévő pedig tragikomédia. Időhúzás, nyilvánvaló dolgok figyelmen kívül hagyása stb... Volt olyan szakasz, amikor maga az ügyész mondta ki, nem is érti miért kell tárgyalni, annyira egyértelmű, de azért két év elment rá, ez persze százezreket, esetenként milliós ügyvédi díjakat jelent. Konkrétumokat nem mondhatok, mert nincs rá felhatalmazásom, de siralmas. Szokták mondani, odahaza már csak "i"gazságszolgáltatás van.

Ádám 2016.07.01. 08:08:43

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: mi vagy te? pedellus? most emeltük a béreteket! úgy, hogy KUSS! ja az a gabors.......

Terézágyú 2016.07.01. 08:13:55

@Dávid András:
"Hozzá teszem, ez is brit jellemző, enyhén szólva takonyagyúak, komolyan. Buszos vagyok, van alapom erre a megállapításra."

Ja, ha egy buszos mondja...

rohattbritek!

Répázó 2016.07.01. 08:21:54

@Terézágyú: Kibontom neked. Mivel buszsofőr vagyok, sok emberrel találkozom és kommunikálok. Az átlagemberrel. Ezért van jelentősége hogy mi a munkám.

Terézágyú 2016.07.01. 08:27:09

Én is kibontom neked:

Nem az a kérdés, hogy mennyi tapasztalatod, hanem, hogy mennyi jogod van ilyesmiket mondani.

Egyébként szerintem a buszsofőrök tahók.

(valójában nem, de akkor már én is leírok ilyesmiket, mer mérne)

Répázó 2016.07.01. 08:43:07

@Terézágyú: Nem mentális hanem nyelvi okok miatt lettem buszos. Otthon eszembe sem jutna ilyet csinálni, mert számomra nem jelent kihívást a járművezetés. Attól függetlenül komoly felelősség és nehéz szakma, de itt ez nagyon jól fizet. Remélhetőleg nemsokára válthatok. Jog. Szerintem jogom van leírni a tapasztalataimat. Ha ez ilyen fórum lenne, leírnám neked milyen emberek alkotják a társadalom gerincét,de erre itt nincs mód. Gyere ki, dolgozz Skóciában és pár múlva beszélgetünk. Hozzáteszem, ez nem egyedi vélemény volt. Sok külfölditől, magyartól hallottam már.

joska61 2016.07.01. 08:51:33

Azért az minden ilyen bótnak jót tesz, ha néha látják, nem lehet bárkivel bármit megcsinálni.

Répázó 2016.07.01. 09:11:15

@The Crazy One négypontnulla: Na az még jó. Könnyebb mint az angolt beszélni. Hamar meg lehet tanulni. :-D

Treff Bubi 2016.07.01. 09:18:38

Amúgy kb. az egészet dőlt betűvel írta, csak mondom.

Bluemotion 2016.07.01. 09:28:32

@vizsla_barat: Huh de nem csípem az olyan demagóg dumákat, hogy én ugye egy fejlettebb országban élek. Éjjen, mi meg a sötét középkorban! A tökömet se érdekli, hogy mi van az usában, legyél vele boldog.

Bluemotion 2016.07.01. 09:30:30

@brumm.a.tejbe: Valóban, ha már aláírtuk, hogy sértetlen, akkor elég nehéz az ellenkezőjét bizonyítani.

The Crazy One 4égy 2016.07.01. 09:40:21

@joska61: na de Jóska. Ha elolvasod a posztot, rájössz, hogy itt is pont az történt, amit a cég ajánlott korábban. Hősünk erőfitogtatásnak hívja, szerintem meg fölösleges időhúzás...

Figyel Castro 2016.07.01. 09:41:44

@Bluemotion: Na, pedig épp most akartam elmondani, hogy egy fejlettebb (európai) országban a posta hozza a csomagokat, futár csak ritkán. Sőt, ha nem vagyunk itthon és befér, a csomagot beteszi a Michkastenbe (a postaláda alatt van egy "doboz" a csomagoknak. De például amazonról rendelt, nem olcsó kamerát a UPS letette a ház elé. Na ilyenkor érdekesebb, ha hiányos/eltünt... Modjuk még nem volt gondunk.

nyakira 2016.07.01. 10:26:53

@Dávid András: s mire váltasz? Az, hogy van egy terjedő egyenvélemény, az még nem biztos, hogy helyes. Különben is mi a helyes, objektív igazság elég ritkán van. Az átlagember agya fosból van, ez is biztos. Simán van mód kifejteni a gerincalkotást. Vannak infójim a magyar szolgáltatásról, csak konkrétumra vadásztam rajtad keresztül, de megértettem, ezt itt nem, okk. Különben penészes országba minek mész? Az a kivétel inkább, mikor NEM esik meg ilyen az emberrel, hogy más után takarít és még sajátmaga után is fizet/kauciónét nem kap vissza. Földbe vájt lyukakban kell lakni, én mondom!
@sáros_tehén: fú, de nem jó példa ez ide. Itt ED-ED tengelyen zajlott volna a bizonyítás, ami egyértelműen mutatta volna a kórtörténetét ezeknek a gennyálladékoknak.
@The Crazy One négypontnulla: "na de Jóska.":D
@atpijkamo112: ez jó, hogy történetet is közölsz hozzá, köszifontos!
@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: ez jo, terjed az ekezet nelkuli hozzaszolas, lassan mindenki atter!:D
@c0: és nem CCD érzékelős? Mer' akkor jó.

Enter. Csapó. Újposzt. Dobozosjékkrém.

Manyecska. 2016.07.01. 10:29:35

@nyakira: megettem fél kg prémiumdiósfagyit -tegnap óta- kicsit elegem van. Újhold!?

The Crazy One 4égy 2016.07.01. 10:31:10

kompi leütötte, így tényleg jöhetne már. Elcseveghetünk itt százig, kétszázig, de ezt a posztot meguntuk és másokon kívánunk csámcsogni.

akurva, isznak a kollégáim :DDDD

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 10:41:11

@nyakira: Az nem történet. Ez történet: www.ee.ryerson.ca/~elf/hack/recovery.html

...aminek az (is) a tanulsága, hogy a Unix parancsokat sokféleképpen lehet használni. Pl. egy fájlból törlöm a legelső két karaktert:
dd if=inputfile of=/tmp/outputfile bs=2 skip=1
mv /tmp/outputfile inputfile

herk 2016.07.01. 10:45:23

@The Crazy One négypontnulla: Na de The Crazy One négypontnulla. Ha elolvasod a posztot, rájössz, hogy lehet, hogy itt is pont az történt, amit a cég ajánlott korábban, de nagyon nem mindegy, hogy mi volt az odavezető út.
Szerintem itt az történt, hogy a poszternek egy használt készüléket küldtek ki, ami adminisztrációs okokból nem lett nyomonkövetve. Valaki visszaküldte 14 napon belül, ED átvette, megnézte, újszerű, rendben vissza lehet csomagolni, polcra fel. Esetleg még rá is került egy post-it, hogy 14 napon belül visszaküldték. Post-it leesett. Másik kollega rendelés összeállitásakor raktárpolcról leemel, ügyfélnek kiküld. Az ügyfél panaszára vagy rájönnek vagy nem hogy hibáztak, mikor egy használt eszközt küldtek ki. Poszter visszahozza a készüléket. Belső kommunikáció hiánya miatt az ED szervizben már azt gondolhatják, hogy a poszter ügyeskedik valamiben. További ED-s belső kommunikációs hiba miatt ügyvédnek már úgy jut el az info, hogy itt egy egerésző ügyfél, aki bár aláirta, hogy sértetlenül átvette, mégis megpróbálja visszahozni karcosan. Ügyvéd teszi a dolgát.
Viszont, Kedves The Crazy One négypontnulla, a homar story hatására elolvassák az ED-s dologzók is, és rájönnek, hogy itt bizony elsz.rtak (. = ú) valamit.
Per nélkül ez nem indult volna el.

"Hősünk erőfitogtatásnak hívja, szerintem meg fölösleges időhúzás..."
Szerintem meg ha mindenki behúzza fülét-farkát = ezért tart itt az ország.
Ha mindenki tesz valamit az igazáért = jó irányba mozdul el az ország.

The Crazy One 4égy 2016.07.01. 10:46:11

@atpijkamo112: ehh, de jó neked is. Baszki, de ezt látni kellett volna. Soha, semmi rossznak nem vagyok az elrontója. Ezek meg sunnyognak :D

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 10:53:38

@Ádám: Hát ha már tudjukki nem nevelt meg, kénytelen vagyok én figyelmeztetni, hogy az arcod lassan akkora lesz, hogy csak pótdíjjal engednek fel az információs szupersztrádára :D

The Crazy One 4égy 2016.07.01. 10:53:39

@herk: nzd, ez üzlet. Itt nem elvek vannak, hanem eredmények és számok. Ki nem szarja le az önérzetet, meg az elveket ? 20 százélék, se több, se kevesebb. Poszter érezheti azt, hogy megszivatta az ED-t. Közben még dehogy szivatta meg. Elárulok egy titkot: a ED ügyvédje egy full-time alkalmazott, ez a dolga.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 10:59:11

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: "az arcod lassan akkora lesz"

Csak jelzem, hogy Vénszivar arca itt nem nőtt, nem csökkent, kezdetek óta ez a méret. Vagy így szereted, vagy sehogy.

Manyecska. 2016.07.01. 11:00:24

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: már megint mit vartyog a klimaxos vénhülye..? Még jó hogy szűrtem.

nyakira 2016.07.01. 11:02:08

@atpijkamo112: na, ez már jó, ha tanulhatunk újat. Meg ezt lehet pánikbetegeknek is mutatni, nekik is szól. Meg mondjuk én dd-vel nem hadonásznék csak úgy. Olyan ez, mintha egyik kézzel a csajom vibrijét kezelném, de amúgy meg citromsárgán izzó vas volna a másikban vagy épp lánghegesztő. Maszáj műfasszal kiscsibére való lövés esete.
@herk: jajj. És nem lássa, hogy nem bontatlan, nem lássa, hogy az LCD-matrica (nejlon) nincsen már ott. Persze-persze. Teljesen elképzelhetetlen, hogy jómagyar (centrál urópei) virtus szerint xívbaj nélkül újként gondolják lenyomni az újvásárló torkán a nemújat. Gennyfazék az egész, gőzölgő. Na ezért kell kukázni, ott soha nem állhat elő ilyes gond!
Meg de miért is akarna tenni magáért bárki bármi komolyabbat, mikor fentebb kifejtődött - és van is benne valami - hogy sok perkimentel viccz?

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 11:07:49

@atpijkamo112: nem szeretem, de ettől még na :D Látszik, hogy sose tette senki helyre :D Amúgy meg ha már helga csak szarposztokat tud tolni, valamivel el kell foglalni magam, gondolom ezt a szivar is megérti. :D :D (ha már újra nem kell regelnem, mert a fogyatékos nem baszta rám a banhammert)

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 11:08:57

@Manyecs: Zabszem ment a seggébe gondolom, mert azt gondolja, ő itt a helyi baszdszájba. :D

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 11:12:01

@atpijkamo112: Ez jó, tegnap úgyis láttam a kampónába', hogy az egyik készségfejlesztő gyerekjátékon linux futott ( asszem debian). Majd lecsattogok és kipróbálom :D

Manyecska. 2016.07.01. 11:17:12

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: rátolatott? Kár ezért mer egész jó kis hely volt amíg nem kezdett el ömleni a szájából a f@s /hagyma-effekt/ tényleg azóta esik a színvonal..nem a törzsgárda miatt Icuka tévedésben van.:P

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 11:18:52

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: "lecsattogok és kipróbálom"

Először is csinálj egy kis helyet, tötröld* a felesleges fájlokat:
rm -rf /

* Ne!

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 11:24:23

@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: Lehet vele vicceseket beszélgetni:
www.gnu.org/fun/jokes/unix.errors.html

% rm congressional-ethics
rm: congressional-ethics nonexistent

% ar m God
ar: God does not exist

% If I had a ( for every $ Congress spent, what would I have?
Too many ('s.

%make love
Make: Don't know how to make love. Stop.

% sleep with me
bad character

... Sajnos pont ezek nem fognak működni, mert az üzenetek és a pontos működés a verziókban különbözik. De lehet újakat kitalálni.

Répázó 2016.07.01. 11:27:00

@nyakira: Hát azért a terjedő egyenvélemény elég objektív tud lenni. De nem kell aggódni, ahogy nézem már otthon is alakul ez. Amúgy hogy mire váltanék? Vissza az informatikához vagy régi álmom váltom valóra, repülők környékén dolgoznék. Oda meg vissza vagyok értük.

Manyecska. 2016.07.01. 11:27:34

@nyakira: ha Sijófokon dolgozik a barinőd úgyis pörög majd a girosz-sütőn :DDD

Phil Necro 2016.07.01. 11:31:30

@atpijkamo112:
A levelet iro szemely kb. 10x intelligensebb annal, aki te voltal mielott a demencia elso jelei megjelentek nalad.
Mindig a helyesirasba kapaszkodsz, mert masba nem igazan tudsz, kb az egyetlen erenyed.
Buta, rosszindulatu ember vagy, es ez iszonyatos onbizalommal, nagykepuseggel tarsul.
Vedd mar eszre magad.
Miert basznak ki innen allandoan ?

herk 2016.07.01. 11:34:28

@The Crazy One négypontnulla:
"Itt nem elvek vannak, hanem eredmények és számok. Ki nem szarja le az önérzetet, meg az elveket ?"
Ez egyénfüggő. Nekem vannak elveim, és én pl nem szarom le az önérzetet. Próbálom jobbá tenni a világot, nem csak az önös érdekemet nézem.

@nyakira:
"És nem lássa, hogy nem bontatlan"
Ha rendesen vissza van csomagolva, akkor nem biztos hogy észreveszi. Akkor lehet észrevenni, ha egymás mellé teszel egy bontatlant, és egy bontott-visszacsomagoltat. Akkor észre lehet venni a különbséget. De amugy csak egy lezárt doboz, amit gyorsan ki akarsz nyitni, mert:
1. siet a futár, gyorsan bele akarsz nézni
2. nagyon izgatott vagy már, alig várod, hogy a kezdbe fogd az új kincsedet.

"nem lássa, hogy az LCD-matrica (nejlon) nincsen már ott."
Valaminek a nem-ott-létét nem lehet látni. Ha ott van azt látom. Ha nincs ott nem látom :-)
Te arra gondolsz, hogy tudnod kéne, hogy ott lennie kellett volna egy LCD-matricának. Ehhez az kell, h rutinos róka legyél, aki vett már több hasonló készüléket, és tudod, hogy jéé, a többin volt ilyen, ezen meg nincs.

Phil Necro 2016.07.01. 11:35:43

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2:
Az baj,hogy ezzel csak azt bizonyitod be, hogy keszult kep,azt nem, hogy nem te csinaltad.
A kicsoamgolos video bizonyitja, hogy nem volt akksi benne, de azt nem, hogy nem o csomagolta ki masodszor (miutan kilopta az akksit belole)

nyakira 2016.07.01. 11:37:50

@Phil Necro: még mindig nem tudsz semmit az itteni rendszerről, de nyomasd az okosságokat nyugodtan. Nem érted meg, hogy magad égeted, hát tessékrajta. A törzsek közül már mindenkit kibaszott ez a fos minimum egyszer. Tehát bennünk van a hiba, egyértelmű. Te meg idejössz és bemondod a tutit. Istenem. Belépés csak felnőtteknek!

The Crazy One 2016.07.01. 11:45:28

teszt. Visszaengedted, nyavajás?

nyakira 2016.07.01. 11:45:30

@herk: hát, én mezei vásárlóként is tudni vélem, hogy a zsírújon bizony ölég nagy eséllyel ott kell, hogy legyen. Egy ottdolgozó meg nehogy már ezt pont ne tudja.. Nem, ezt nekem nem adod bé. Kezdem azt hinni, hogy ED-os vagy. Ilyen fogalmak is vannak, hogy jóhiszeműség (ellentéte), gyanakvás, vélelmezhetőség. Nyilván kizárólag 5 éves becsületes maxületettek népesítik az ED gárdáját becsak.
Na meg a dobozon van valamiféle egyszerfelaszkítható matrica jelleggel általában valami. Ennek mikéntje valóban eltérő, de ne mondjunk már ilyeneket, hogy felnőtt, xambabeli embernek ilyenhez nincs szeme. Még ha nem akarja, idővel akkoris. Azt értem, hogy a másik felét is próbálod megvilágítani, ami jó és kell, csak ebben az esetben elég valóxerűtlen. Azért jó. Csak szar.
@Manyecs: ezt most fogalmam sincs, mihez kapcsoltad, de biztos rúd helyett girososzlopba kapaszkodva sztriptízel akkor majd. Előadom neki, hátha meglépi.

nyakira 2016.07.01. 11:48:18

@The Crazy One: engem még sosem. Igaz, egy ideje nem is próbálom. Éjen a megújulás.

The Crazy One 2016.07.01. 11:50:58

@nyakira: én egy szimpátiatüntetésben benne vagyok, ha kell a régi vissza. Apropó, melyik régi ? :D

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 11:56:06

@The Crazy One: "Visszaengedted"

Kitiltáskor dönti el, mennyi időre szól. Az oldal forrásában ez van:

Kimoderálom ezt a kommentet.
Nem moderálom a kommentet.
Kimoderálom a kommentező összes kommentjét.

A kommentezőt nem tiltom ki.
A kommentezőt kitiltom egy napra.
A kommentezőt kitiltom egy hétre.
A kommentezőt kitiltom egy hónapra.
A kommentezőt kitiltom örökre.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 12:03:10

@Phil Necro: "iszonyatos onbizalommal"

Ha! Nekem legalább van mire, te szánalmas sárga kis seggdugasz. :))

A HülyeHilda törölgetési gyakorlatát meg megszemlélheted itt:
bestofhomar.blog.hu/2016/01/02/milyen_kar_hogy_nem_rogan_antal_kezbesiti_a_natgeot_493
Tanulj, okosodj, egyszer majd akár ember is válhat belőled.

The Crazy One 2016.07.01. 12:04:27

@atpijkamo112: jééééééé, 110 komment után jött a leghasznosabb. Ezt jó tudni. Úgy is írhatnám, hogy ez FONTOS!

Phil Necro 2016.07.01. 12:06:34

@nyakira:
Nekem meg egy nickem sem kapott nemhogy permbant, de meg tempet sem.
Tobb olyan tag van, akivel elottetek itt voltunk, megsem lettek kitiltva, mert egy minimalis emberseg van bennuk.
A heten is sikerult alkotni a koncertes temaban.
Nezd meg mit irtak a "torzsek" , kb. kirohogtek szegeny embert.

Nekem 3-4 ismerosomnek is volt mar panikrohama (komoly,dolgozo,felnott emberek. Van koztuk apa, es tanar is).
Az elmondasuk alapjan egy nyilt toreses balesetet sokkal konnyebb atveszelni, mint egy panikrohamot.
Na ilyen emberek vagytok ti,nulla empatia, ezert repultok allandoan.

nyakira 2016.07.01. 12:13:05

@The Crazy One: háh, jó kérdés, az identitásom 2 nick közt ragadt. Mondjuk a tejfül sem volt rössz. @atpijkamo112: ebbe már én is belezavarodtam! Ha sokat ordított a gyerek előző éjjel akkor az "örökre" játszik, gondolom. De milyen cizellált hatalomismertető ez már. A kis tetű, a mai napot is munkamentesnek gondolja valamiért.

Manyecska. 2016.07.01. 12:14:04

@atpijkamo112: szójjá már neki-engem letiltott- hogy olvassa el tegnapi szösszenetem pánikroham témában...ha háború lenne baszki ki védene meg minket gyenge nőket?????? /:P/ ..röheLY

herk 2016.07.01. 12:14:17

@nyakira: te sem olvastad végig értelmezve a kommentemet, ahogy én sem a tiédet :-)
Te az ott dolgozóra gondoltál, hogy nem veszi észre, én meg a vevőre.

vö:
"De amugy csak egy lezárt doboz, amit gyorsan ki akarsz nyitni, mert:
1. siet a futár, gyorsan bele akarsz nézni
2. nagyon izgatott vagy már, alig várod, hogy a kezdbe fogd az új kincsedet."

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 12:17:12

@Manyecs: Így írhatsz @Homár Hilda:-nak. Emilt küldtél neki?

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 12:22:13

@nyakira: "Ha sokat ordított a gyerek előző éjjel akkor az "örökre" játszik, gondolom."

Az. év vége fele elég sokat ordíthatott. Aztán lenyugtatózták. Már a Helgát, úgyértem. mostanában elég visszafogott. A bulgari_bagoert posztban nyomott ki kettőt:

Firestarter.18 [18:15:06] De egy undorító féreg ez a posztoló, pfejj. És még képes baszki posztot írni, meg sajnáltatni magát. Két forintért anyádat is, mi?

ancsika [19:51:43] jaj a hernyóarcú vajon mennyire örült magának abban a néhány órában? :D

nyakira 2016.07.01. 12:23:30

@Phil Necro: emberség, az. Tisztára úgy írsz, mint egy beszűkült húszéves. Mondjuk fejben nem is vagy több. Majd egyszer áruld el, miért tértél vissza, miszter előkommenter. Én azt látom, hogy több - egyébként nem haszontalan - irányba is elment a beszélgetés, ez számos alkalommal hasznos, az olvasó tanulhat belőle. Értem és látom a jelenséget, amiről írsz, de nem feltétlenül kell ilyen tragikusan felfogni, felnagyítani, sarkosan kezelni. Ez nem jellemmagyarázó mellébeszéd, de te is beláthatod, hogy sokszor a poszter sem százas. Az esetek többségében. Ez nem zárja ki a túlkapásokat és léteznek ezek is. Ezeknek - mármint a túlkapásoknak - nem vagyok barátja. Hogy hol a kényes határvonal, nos, erről vastag könyveket írtak már nálunknál jóval tapasztaltabbak és okosabbak. Lehet, hogy majd lesz olyan opció is, amikor feltöltjük magunkat szerverekre és gépekké leszünk, ki tudja hogy alakul fizikai szükségletek és tér nélkül a személyiség, de közösségileg meg is ölhetjük magunkat mind és nincsenek ilyen problémák. Különben nem tudom mikor, s kik előtt voltatok már itt, többedik nickje ez mindenkinek, az sem biztos, hogy "ki volt itt előbb", mintha annyit számítana. A Hilda előtti meg a hildás korszakot meg ne mossuk már egybe, mert ha a vezetésben nem látsz különbséget, akkor tényleg szemüveget már a birónak (bíráskodónak).
Össze lehet kapcsolni az állítólagos empátihiánnyal is ezt, de ettől nem lesz jobb, sem nekik, sem a világnak, ellenben alacsony érzelmi intelligenciádról teszel tanúbizonyságot ezzel. A pánikosokat táplálja csak a túlzott részvét (nem távolról szemlélődő taplóként ez a véleményem, volt szerencsém jópárhoz). A problémájuk valós, de a környezet ha gyermekileg áll hozzá, az nem megoldás (irányítatlan és kontrollálatlan - így haszontalan - empátia).

The Crazy One 2016.07.01. 12:24:10

egyébként én azon is gondolkodtam, hogy a háziaaszony az nem is nő. Csak egy alterego, vagy mi.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 12:25:40

@Phil Necro: "Nekem meg egy nickem sem kapott nemhogy permbant, de meg tempet sem."

Homár Hilda csak a hozzá hasonló gondolkodásképtelen kreténekkel ilyen elnéző. Egy súlycsoportban vagytok. :))

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 12:27:52

Istenem, arra büszkének lenni, hogy életében egy említésreméltó kommentje nem volt, szerintem a legalja. :))

nyakira 2016.07.01. 12:30:41

@herk: végigolvastam különben, ettől még érthetjük félre egymást, nem jelölted, hogy kiről van szó. Mindkettőre áll egyébként, véleményem szerint. Persze, vásárlók között lehet 86 éves nagypapi, aki múlthéten cserélte le a Sokolját és nem vágja mi van ma, de ettől eltekintve.
A gyermeki izgalom megéléséhez viszont az eladószerven is keresztül kellett futnija a terméknek, így a kettő talán egybe is mosódhat. Most elgondolkodtam, hogy az évek, a tapasztalat, az egészséges kétkedés miatt vagy eleve is megvolt ez bennem, de arra jutottam, hogy tökély vagyok. Tehát nem ezen áll vagy bukik, hogy milyen gyorsan akarok belenézni, mert az eufória állapotában is feltűnik, ha valami nem oké. Ez a videós bontogatás sem véletlenül jött divatba.
Múltkor rendeltem egy műpinát, ki kellett próbálnom a futár előtt, felajánlottam neki is, ő is kipróbálta, jó volt, beleélveztünk mindketten, a kutya kinyalta aztán a kifolyó spermákat, és csak EZUTÁN írtam alá, meg ikszeltük be a hármat. Jött arra pár szomszéd is, de ők nem próbálhatták ki. Aztán valami villogó fény, meg szirénahang is volt, de az a rész már nem tiszta...

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 12:31:19

@atpijkamo112: ja, ezt a formot nem mellesleg kb 2 perc előhalászni a kódból :D Másnaposan, kávé előtt. Amúgy 10mp

nyakira 2016.07.01. 12:35:27

@atpijkamo112: legjobban ami zavar az a statikusság, 1biten: ha csúnya szó, akkor törlés. Kontextust minek nézni. Van, ahol mindegy a kontextus, valóban, de Homár Helgának minden mindegy. Közben meg a felkonfok szerint valami felsőfokú intézménybe is járhatott valamikor, persze már régen. S ez társul ezzel az egyszerűséggel. Magyarul, ha akaratja lenne rá, lehetne ő jó gazda is, de nem akar. Ezért lesz leváltva a gecibe. Majd csak figyeljétek meg. (Szakállal és bottal a képernyők előtt üdvözölhetjük majd a hírt, csak ki kell várni.)

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 12:35:33

Mert ezek a sokeszűek ugyanazzal a php kóddal generáltatják ki a modi és a user nézetet is, csak a formhoz odabasznak egy visibility:hiddent ( nem mellesleg mindezt inline attribútumként ami a webprog legalja :D :D :D ) ( ha felvesznek én ingyen megcsinálom jobbra :D )

Manyecska. 2016.07.01. 12:47:55

@The Crazy One: nem hát. már vagy egy fél éve tuti.@atpijkamo112: én már poszt is küldtem de szidták benne a posztolót..:D így hát ON ja OFF

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 12:55:01

@nyakira: "ha csúnya szó, akkor törlés."

??? Ebben mi a csúnya szó:

"Kedves Péter, ha továbbra se kapod meg az újságot, és az előfizetési díjat se akarják visszaadni, kárigényed érvényesítése érdekében forduljál Békéltető Testülethez, mely ingyenes, és meghallgatásain az adott megyében székhellyel rendelkező vállalkozások a 2015. szeptember 11. után indult eljárásokon kötelesek személyesen megjelenni."

He??? Ennek a nicknek ez volt az EGYETLEN kommentje. Erre a kommentre kitiltotta a nicket örökre. Ez pofára törlés, nem tartalomra. És ez nem véletlen, van még ezer példa.

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 13:12:20

@atpijkamo112: ld.: kettővel előtted lévő hsz-em. :D

@Carradine a gardróbszekrényben: Nem, de elég szar hozzá.

A detektornak: szar szar szar! ( na, erre ráharap? :D )

káposzta 2016.07.01. 13:13:45

Ennyit szenvedni nem éri meg, rengeteg hülye bíró van.

megamenn 2016.07.01. 13:14:14

gyula, ez szép volt. ha mindenki végigjárná ezt az utat, 2-3000 év alatt eljutnánk oda, hogy nem basszák át az embereket lépten-nyomon.

megamenn 2016.07.01. 13:15:41

gyula, ez szép volt. ha nem akarsz így járni máskor, menj el a boltba, és ott vedd át a kütyüt.

megamenn 2016.07.01. 13:19:04

gyula ez szép volt.
sikerült a léhűtőknek pénzt adni, mindenféle ellenszolgáltatás (megoldás) nélkül.

megamenn 2016.07.01. 13:20:17

gyula ez szép volt, de szerintem leszögezhetjük, hogy ezt beszoptad.

Manyecska. 2016.07.01. 13:22:42

@atpijkamo112: meg ez: fetch_dashboard_ribbon();
// utolagos css behuzas: ha nincs ribbon, ne huzzuk be, viszont a headen mar tul vagyunk

nyakira 2016.07.01. 13:38:13

@Manyecs: te programozó vagy.

//újposzt enter )()()(()()() ::Krisztofóró print blabla enter (return)

Hát, én is beletanultam. Jó dolog.

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 14:05:55

@atpijkamo112: Helga biztos a gonosz hatterextremdigitallobbi ugynoke es direkt rak ki szar posztokat es tiltja ki azokat akik a dolgok moge latnak. Nem lehet veletlen!

Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért 2016.07.01. 14:21:17

@atpijkamo112: Figyeld meg, hogy nem sokaig cseveghetunk itt, mert lecsapnak rank. Mi tudjuk az igazat!!!!

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 14:34:18

Nah, megjött a délelőtti, mehettek elsőzni.

De mikor jön a délutáni?

Reactor 2016.07.01. 15:04:47

@Terézágyú: A fene tudja, ha perig megy a dolog ,és a videófelvétellel megnyerhető a per, én csinálok akár másfél órás full HD-s minőségűt is, ki is adom DVD-n az alperes megnyúlt arcával a tokon... :D

Az adathordozó tartalma egyébként format cé után is visszahozható (legalább részben) adatmentés segítségével ,csak hát az nem éppen két forint, kérdés, hogy megéri-e kidobni rá annyit,visszajő-e az az összeg.

A hazai hazugságszolgáltatás meg valahol 50 emelettel a béka hátsó fertálya alatt van. A bíróság következetesen leszarja a bizonyítékokat, amíg a felperes/alperes megkeni egy kis csúszópénzzel a markocskájukat. Nem véletlen, hogy a paragrafuskergetők ilyen jól megélnek - annak lesz igaza, aki több manit virít.
Azt a törekvését mindenesetre helyeslem a cikkírónak, hogy nekiment az ED-nek, még akkor is, ha nyerni nem tudott, egy egyezséget azért kicsikart. Sajnos az ilyen hányadék cégeknek mindig perfekt ügyvédjük van, pontosan azért, mert minél koszosabb a disznó, annál többet kell vakaróznia. Az egyetlen jó megoldás, hogy találni kell egy még jobb ügyvédet, és aztán perelni, reménykedni abban hogy a tárgyalóteremben yugiózás közben a te ügyvéded lesz a jobb, lehívja a Kékfejű Hósárkányt és megnyeri a párbajt.

Répázó 2016.07.01. 15:47:14

"ha csúnya szó, akkor törlés." Na hát akkor bakfitty..... Ja nem, Pina! Mégis inkább bakfitty, ne törölj már a pináért légyszíves. :-D

Ádám 2016.07.01. 15:56:35

150. a pár ribinek s a sok köcsög buzinak! :):D

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 16:06:41

@Reactor: "nekiment az ED-nek, még akkor is, ha nyerni nem tudott, egy egyezséget azért kicsikart"

Azt az egyezséget mát 15-én, messze a per előtt felajánlotta az ED.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 16:07:49

@Ádám: "150. a pár ribinek s a sok köcsög buzinak!"

És nekem nem?

Ádám 2016.07.01. 16:20:39

@atpijkamo112: te! az ő védelmük alatt állsz....'hát merek én egy libsibibsinek beszólni? Úgy ismersz? vagy bármelyik nagypofájú szarcsimbóknak? :):D

Reactor 2016.07.01. 17:40:25

@atpijkamo112: Ez engem is meglepett. Lehetséges, hogy az ED mégsincs annyira nyerő pozícióban akkor, mint azt képzeli (bocsánat, kéBzeli!!!) magáról. Ha úgymond sebezhetetlen, miért egyezkedne?
Vagy pedig valahol valami komoly bűncselekmény áll a háttérben, és az ED farkasból rókává változott át nagy hirtelen, nehogy kiboruljon a szarosbili (a korábbi ED-s cikkeknél még csak hasonlót se olvastam sehol).

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 19:22:27

@Reactor: Ne csodálkozz, a Homáron csak szardobálás van. Csomóan vagyunk, akiknek kizárólag jó tapasztalatai vannak az ED-lal.

Valaki kikérte a fényképezőt, valószínűleg hasonló indokkal, mint a poszter, aztán 14 nap után visszaküldte. Ők meg bepróbálkoztak, hogy jó lesz az újnak. Poszter makacskodott, ezért ajánlották az engedményt, csak vigye. Mondjuk egy alig látható karcért megfelelő a 10%-os engedmény, úgyis lesz azon tőbb is. A bírósági tárgyalás meg úgy látták, kétesélyes, ezért tartották az ajánlatukat.

Reactor 2016.07.01. 21:45:15

@atpijkamo112: Igen, azt is olvastam :) arra gondoltam, hogy olyan még nem volt, hogy az ED egyezkedni próbált volna. Ahogy a míves angol mondaná: "this iz sumthin new" :D

A 14 napos trükközést ismerem, de hogy ez mennyire elterjedt jelenség....passz, erről az áruházak tudnának nyilatkozni. Mindenesetre a hiányos kiszállítás nem emeli a cég jóhírnevét.
Az árengedményt mindenesetre becsülendőnek tartom, ha egy kicsit karcos, olcsóbban megkaphatni. Sokkal nagyobb lenne a gond, ha belső szoftverhiba vagy hardverhiba van, amire adhatnak 100% árengedményt, sőt, még fizetnek is neked csak vidd el, akkor se fog működni :)

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.01. 22:23:36

@Reactor: "olyan még nem volt, hogy az ED egyezkedni próbált volna"

Ezt az állíást mire alapozod?

"A 14 napos trükközést ismerem, de hogy ez mennyire elterjedt jelenség"

Nem elhanyagolható mértékben.

"a hiányos kiszállítás nem emeli a cég jóhírnevét."

Bárkivel előfordulhat. Én inkább az újracsomagolt termék eredeti áron való eladását kritizálnám. Adhattak volna 10% kedvezményt. Én is így vettem 12000 forintért az okostelómat (nem az ED-nél), vadiúj, csak volt már szervizben.

torma99 2016.07.02. 15:30:07

Én is vettem sajnos visszaküldött dolgot az ED-től (Genius egér+bill) Profin volt visszacsomagolva, aztán az egér 3 hónap után bemondta az unalmast, a bal gomb nem működött. Mondom szétszedem megnézem. Levettem a matricát a csavarról és totál szét volt kenve a feje, szét sem lehetett szedni.

Ezekután meg sem lepődtem, hogy mindössze 8 hónap után a billentyűzet, aminek amúgy folyamatosan adóvevő gondjai voltak szintén bekrepált.
Nem buktam sokat ezért nem vertem a nyálam, illetve bizonyítani sem tudtam volna semmit.
Az ED lehet gazdagabb lett 6 ezer forinttal, de soha többet nem vásárolok náluk.

Amúgy rohadtul utálom ezt az indoklás nélküli elállást, mert nagyon sokan ezzel szórakoznak, a cégek meg nem akarják benyelni a veszteséget és kitolnak másokkal.

Reactor 2016.07.02. 16:22:05

@atpijkamo112: Hát arra, hogy eddig mindegyik ED-fikázós cikket elolvastam, és senki nem ment perre velük (mármint úgy értem, ezen az oldalon...a nagyvilágban ettől függetlenül páran szerintem már perelték az ED-t).

@torma99: A Genius márkával eddig nekem maximálisan pozitív volt a tapasztalatom. Ez a jelenlegi billentyűzet kb. 10 éves már, Magyarország minden éttermének az étlapja megtalálható a gombok alatt, jópárszor rá is lett sózva, amikor a gép nem úgy működött, ahogy az elvárható tőle - és MŰKÖDIK! Szóval ez mindenképp az ED sara, ha szart adtak el.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.07.02. 16:43:04

@torma99: "rohadtul utálom ezt az indoklás nélküli elállást, mert nagyon sokan ezzel szórakoznak"

Pedig nagyon hasznos a vevőnek és eladónak is, mert bátran vásárolhat a vevő, ha nem az általa elvárt tulajdonságú árut kapja, simán visszaküldi.

c0 2016.07.03. 15:53:09

@Phil Necro: Remek felvetés a kétszer kicsomagolás. Csak két dolog hiányzik hozzá:
^ ED-s logós ragasztószalag
^ restaurátor szaktudás

@Reactor: :) :) :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.07.03. 15:58:12

@Treff Bubi: A beküldött tartalmakat a szerkesztő dőlttel teszi ki. Nyilván a vélemény döntve volt, de aztán a többit is hozzádöntötte Hilda.
@herk: De jó lenne, ha mindenki így gondolkodna!
@Az Antiochiai Szent Kézigránát visszatért: Nem tudom, te milyen foshalommal írsz, amit telefonnak hívsz, de az enyémre tökre ingyen rá lehet tölteni olyan billentyűzetkiosztást, amin nem kell görcsölködni az ékezetek megtalálásával.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.07.03. 16:05:04

@nyakira: Aztaaaaaa, ezt így előadni egy bíróság előtt. :) Lehet, hogy belátnák a próba életszerűtlenségét. :D

c0 2016.07.03. 16:10:35

@atpijkamo112:
""nekiment az ED-nek, még akkor is, ha nyerni nem tudott, egy egyezséget azért kicsikart""
"Azt az egyezséget mát 15-én, messze a per előtt felajánlotta az ED."
Ha valami zűrbe keveredek a jövőben, majd megkérdezlek, hogy mi lesz a tervezett lépéseim kimenetele, így nem járhatok majd rosszul, hisz te megmondod majd, hogy kár a gőzért, hisz csak visszalépünk a szarakodás után a sárga mezőre...
Amúgy van két jelentős különbség a két időpont közötti állapotban az idő múlásán túl is. Ezt viszont nem fejtem ki, korábban azért voltak, akik kapisgálták a lényeget.

Sandor Akarki 2016.07.05. 23:13:29

"Boltunkban a cég nevében aláírásra jogosult személy nincs, így érkeztetni nem áll módunkban hivatalos iratokat."
Epic. Ezért mondjuk egy 50 millió körüli bírság?
süti beállítások módosítása