Tékozló Homár

A szinte nulla elemű halmaz: amikor fizet a biztosító

2016.08.12. 09:45 | Homár Hilda | 114 komment

shutterstock_236845816.jpg

A biztosítók ugye a biztosítási díjakból élnek, nem lehet csodálkozni azon, hogy nem nagyon akaródzik nekik kártérítést fizetni csak úgy übtre, hanem nagyon alaposan megvizsgálják a körülményeket, és összevetik a biztosítási szerződésben apró részletességgel kibontott alesetekkel. És biztosak lehetünk benne, hogy ők tudják mi van benne. Hát ezért kell az ilyen lehetetlen hosszúságú és nyelvezetű, kimerítő olvasmányokon nekünk is átrágni magunkat - lehetőleg még az aláírásuk előtt.

Tisztelt Homár!

A nyáron rá kellett jönnöm, hogy az igazi tékozlás okostelefonra biztosítást kötni.

Másfél éve vettem a Telekomnál egy iPhone 6 típusú készüléket a fiamnak - természetesen részletre, 24 hónap hűségidővel. Mivel egy akkor 17 éves gyerekről van szó, amikor rákérdeztek, hogy biztosítást szeretnék-e kötni a készülékre természetesen igent mondtam. Volt több lehetőség, a teljeskörű biztosítás (extra plusz) lopásra is vonatkozott, hát ezt választottam. Ez ca. 4000 Ft-tal emelte meg a havi költségeket, bár ezt akkor sem mondták ki egyértelműen, papírt nem kaptam róla, biztosítási szerződést nem láttam. De még így is biztonságban éreztem magam, ha ellopják a telefont akkor sem kell potyára 24 hónapig fizetnem azt a rengeteg pénzt hiába.

Hát hiába!

A Balaton Sound-ra levonult a gyerek a csapatával, kibéreltek egy nyaralót, hatan voltak. De csak egyetlen kulcsot kaptak, így az zárta be éjszaka az ajtót, aki legutoljára ért haza. Július 8.-án fiamék már éjjel három körül lefeküdtek aludni, az utolsók viszont csak reggel 8 körül érkeztek meg. Így addig nyitva volt a bejárati ajtó. Pontosabban nem volt kulcsra zárva. Dél körül ébredtek, azonnal észrevették, hogy több telefon és pénztárca hiányzik. A fiam este még sms-ezett velem elalvás előtt, a telefonja az ágyában a feje mellett volt. Onnan tűnt el. A barátnője készülékét nem lopták el, így a fiam arról hívott.

A sim-kártyát azonnal letiltattam és megnyugtattak, hogy a full extra biztosításomnak köszönhetően a rendőrségi jegyzőkönyv birtokában azonnal kapok egy új, ugyanolyan készüléket. A gyerekek a siófoki kapitányságon töltötték a nap hátralevő részét (megállapították, hogy az ország legjobb hamburgerese a kapitánysággal szemben van, biztosan nagyon éhesek lehettek…). Jegyzőkönyv készült, nyomozás indult, tisztességesen munkához láttak a rendőrök és amúgy nagyon rendesek voltak a gyerekekkel.

A telefonra az ACE European Group Limited nevű céggel szerződve kötötte a Telekom a biztosítást, őket kellett felhívnom. (Amit nem is értettem először, mi az, hogy felhívnom? Bemondásra intézik az ügyet? Utólag már értem.) Fel kellett olvasnom a rendőrségi jegyzőkönyvet, de a végére sem értem, már szólt a fickó a túloldalon, hogy az én esetemre nem érvényes a biztosítás. Nem értettem. Bűncselekmény történt, rendőrségi nyomozás indult, mi ebben a hiba?

Lopáskárra csak akkor térítenek, ha
1. zsebtolvajlással,
2. Rablással (erőszakkal)
3. Lezárt, beriasztott autóból, házból betöréssel viszik el.

Erről engem nem tájékoztattak, még csak alá sem kellett írnom papírt a biztosításról, honnan kellett volna tudnom? Közölte, hogy ma már nem nyomtatunk csak úgy ki mindent, merthogy a környezet, fent van a Telekom honlapján, tessék elolvasni. Mellékeltem, tessék elolvasni. Tényleg. És utána a szerkesztőség üljön össze és szedje össze azokat az eseteket, amikor esetleg fizet a biztosító. Rövid lista lesz :-(

Én is elolvastam rögtön és felcsillant a szemem: önhibáján kívüli akaratnyilvánításra képtelen vagy kábult állapot esetén történt lopásra fizetnek! No de hiszen aludt mindenki! Visszahívtam a biztosítót. Sajnos nem olvastam el alaposan, az elalvás az őrzetlenül hagyás minősített esete (lásd Meghatározások 17. pont)

Újra elolvastam a rövid, 22 oldalas dokumentumot. A biztosító gyakorlatilag az esetek 1%-ában fizet, ám biztos vagyok benne, hogy akkor is talál kibúvót. Csak egy-két példa:
- Leütnek, kirabolnak, kórházba kerülök. Eltelik 48 óra úgy, hogy nem jelentem be a kárt a megadott (nekem személyesen a Telekom MOM parkbéli üzletében adták meg a számot, amúgy hosszas böngészéssel megtalálható a neten is) telefonszámon - nem fizetnek.
- Bent felejtem a kocsiban az anyósülésen. Bezárom a kocsit és beriasztom. Feltörik, elviszik: nem a kesztyűtartóban vagy a csomagtartóban volt, nem fizetnek
- Esetleg nincs még 16 éves a gyerek, akitől erőszakkal elveszik a buszmegállóban: nem fizetnek
- Besurranó tolvaj esetén semmiképp sem fizetnek
- Nem tudom bizonyítani, hogy a villamoson szorosan a testemhez szorított tákából lopták el: nem fizetnek
- Ha a táskámmal együtt lopják el: nem fizetnek….

És sorolhatnám még napestig. Hozzávetőlegesen 72e Ft bizosítási díjat fizettem ki eddig úgy, hogy minimális tájékoztatást sem kaptam a feltételekről, a biztosító részéről elég egy telefonszám, mert csak azt a célt szolgálja, hogy elmondja, épp miért nem érvényes az adott esetre a biztosításom. Persze, lehetne ügyvédhez fordulni, RTL-klubot hívni és millió egyéb dolgot tenni, hogy kiharcoljam az igazamat, de nincs rá idő: ha a felfüggesztett számot 14 napon belül nem élesztem újra a Telekomnál akkor szerződést szegtem, és fizethetek egy vagyont a hűségidő miatt.

Mindezt csak azért írtam le, hogy ha valaki úgy gondolja, biztosítást szeretne kötni a drága telefonjára az tudja, mire számítson.

Üdvözlettel,

István

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

káposzta 2016.08.12. 10:00:27

Hát, sok itt a baj... Kezdem:
- 17 évesnek Iphone 6? Egy kétszázezres telefon? Komolyan? Szarabb telefon nem volt neki elég?
- Havi 4 ezres biztosítást kötni??? A lakásbiztosításunk 1500 Ft/hó :D Jó ötlet a telefon (egyébként gyorsan amortizálódó) értékének felét kifizetni két év alatt? Ezek szerint több mint 50%-ra saccolta a posztoló, hogy el fogják lopni a telefont? Tegyük fel ellopják bakker (ha valaki vigyáz rá a tulajdonos, nincs számottevő esély erre, de legyen 10%), akkor szépen kap a gyerek egy másikat 150-ért (mert ennyivel is olcsóbb lett az Iphone 6). 150x0,1=15 ezer Ft a várható kár, ha már a valószínűségszámítás felől közelítjük a dolgokat :) Ha ehhez hozzávesszük, hogy a biztosítók szeretnek nem fizetni, akkor nem nagyon értem a dolgot.
- Ha nem zárják be az ajtót alvás közben a Sound alatt, akkor szerintem elég gondatlanul jártak el. Legalább jól eldugta volna a telefonját a gyerek, persze gondolhatta, hogy akármi történik, kap majd másikat.
- Biztosító így is szarjon sünt, nevetségesek a feltételei.

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.12. 10:03:44

" Telekomnál egy iPhone 6 típusú készüléket a fiamnak - természetesen részletre, 24 hónap hűségidővel. Mivel egy akkor 17 éves gyerekről van szó,"

Lehet már a posztolót? Most komolyan. 17 éves, egyben nem tudja kifizetni, de hitelre vesz neki egy olyan telefont, aminek az árából sokan több hónapig élnek! És köt rá biztosítást, úgy, hogy nem olvassa el a szerződést, majd rinyál! MIÉRT???

sáros_tehén 2016.08.12. 10:05:08

Poszter:
tehát a biztosítás megkötése ELŐTT nem olvastad el, mire, és hogyan fizet..
ezért miért a biztosító a hibás???

Tony Almeida 2016.08.12. 10:10:53

Én a túragpsemre kötöttem biztosítást, én én sem olvastam el a feltételeket, de már lejárt. Egy 90ezres készülékre tízezer volt, három évre.

A tanulság: jobban figyelek a jövőben.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.08.12. 10:24:38

önhibáján kívüli akaratnyilvánításra képtelen vagy kábult állapot esetén történt lopásra fizetnek! "
Mondtad volna hogy Gina-t cseppentettek az italukba és kábultak voltak

Jahogy nem irtál alá nem olvastál el semmit?
Szvsz. innen kezdve a posztert már lehet....

FDToth 2016.08.12. 10:27:51

Haat... 17-18 evesen szandra engedni a kolkot... Mar haromkor lekefudtek? Bravo :D ha meg ajtot nem csuktak be...akkor persze h nem fizet. Ilyenkor kell azt mondani h be volt zarva, ablakon jottek be... Mondjuk egy 17 eves nem tud gondolkodni. Kesobb meg plane nem ;)

InTheGajd 2016.08.12. 10:29:13

Több lényeg is elhangzott már, nem ismétlem őket. De most - igen - védeni fogom a biztosítót. Mi a francért fizessen ilyen eset után? Simán összebeszélhettek és saját magukat lopták meg, kb. Másik dolog. A kuckó kiadójával is el kellene beszélgetni kicsit, mert nekem felettébb gyanús. Ő is tudott arról, hogy csak 1 kulcs van a lakáshoz...

Komojtalan 2016.08.12. 10:31:55

Szóval 200k -s készülékre 72k biztosítást fizettél? Téged sem az eszedért szeretnek. Mekkora esély volt erre? 30%? Mert akkor megérte (talán). Milliós lakásra, kocsira igen, de ha sok a 200k akkor nem kell annyiért telefont venni.

InTheGajd 2016.08.12. 10:32:08

@InTheGajd: És még annyi, hogy az ilyen fesztiválokra nem kólázni mennek az emberek, főleg nem a fiatalok.

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.12. 10:38:03

@InTheGajd: Vajon mennyire volt bekólázva a gyerek, ha a feje mellől az ágyról el tudták vinni a telót?

The Crazy One 3om 2016.08.12. 10:39:06

Hilda, te már megint ideveted elénk. Törölhetnéked van?

Denton85 2016.08.12. 10:45:28

A biztosításnak komoly feltételei vannak, hogy elkerülhetőek legyenek a visszaélések.

Nahmost, egyértelmű, hogy arra nem fizet a biztosító ha a biztosított fél hibájából történt az eset. Nem bezárni az ajtót, ez pont ilyen.
Vannak kivételek, mint pl a kötelező biztosítás, de akkor se neked fizet, hanem a vétlennek.
Abban biztos vagyok, hogy a casco se fog fizetni, ha bizonyítottan direkt mentél neki a téglafalnak, versenyeztél, stb.

A hírekben megy már 1-2 éve, hogy a csávó kötött vagy 10 helyen baleset biztosítást, utána befeküdt a vonat alá és levágatta a lábát. Neki se fizetnek. Oké ott van némi szándékosság is, annyiban más.

Ha részegen ülsz a kocsiba és ütközöl, arra se fizet neked a baleset.

Szóval azért észnél kell lenni és inkább a gyereket megnevelni.
Nem tanulta meg a pénz értékét, hisz anyuci megveszi neki hitelre puszira.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.08.12. 10:45:30

Lehet hogy én vagyok maradi, de legutóbb, évekkel ezelött, 4ezerért vettem egy vadi új telefont boltban. Lehet vele telefonálni, SMS-t küldeni, ébreszt, kiírja a dátumot időt
Netre van asztali pc és laptop ha netán kimozdulok és valami extrém esetben kellene
200ezerért telefon??

sáros_tehén 2016.08.12. 10:50:27

Azért nagyon remélem, hogy a poszter vett egy másik telefont szintén 24 havi hitelre, és most a 2 hitelt fizeti egyszerre.
persze kell valami a gyereknek, hogy tudjon villogni a haverok előtt.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.08.12. 10:56:03

Az volt már hogy van új poszt?

Tony Almeida 2016.08.12. 10:58:12

@horex: jajj, de nagy menőség mostanában butatelefonnal járkálni. :-)

Naszóval: e-mailek + naptár (céges + maszek), bnővel megosztott naptár, gps (autós és túra), messenger, internet instant kéznél, onenote, fényképező, endomondo, facebook (sportklub, gyerek tanárnéni stb. csoportok üzenetei).. kb. ezeket használom napi szinten, fene sem hurcolná folyamatosan a laptopját.

joska61 2016.08.12. 11:01:58

Én már nagyon régen mondom, hogy a biztosítók csupán a biztonság hamis érzetét adják el, helyenként kötelező jelleggel. Biztosítást nem.

Darth Revan 2016.08.12. 11:19:53

"papírt nem kaptam róla, biztosítási szerződést nem láttam"

idaig olvastam el. innentol kezdve barmi tortent, megerdemelte a posztolo.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.08.12. 11:19:53

@Tony Almeida: Igazad van! A
Te ezeket napi meló közben rendszeresen használod? Főleg a fészbuk fontos a napi 8-10 órás meló mellett és az iránytű
Életemben nem használtam naptárt időpont bejegyzésre, mindig fejben tudtam tartani mikor mi lesz, igaz nem manager vagyok
Barátnőm hosszú listát ir ha bevásárolni megy
Ha netán én, akkor velem pörlekedik, miért nem irom fel vagy viszem magammal az ő listáját
Egyszerűen nem kell , arra koncentrálok amit intézek

No jó, a GPS az utóbbi időben párszor jó lett volna, de megvoltam azért nélküle

lcsaszar 2016.08.12. 11:21:22

És az miért van, hogy a biztosítók úgynevezett biztosítási ajánlatot adnak a leendő ügyfélnek, meg egy csekket. Utána lehet fizetni (gondolom, ez mint ráutaló magatartás az ajánlat elfogadását jelenti), de még véletlenül sem adnak szerződést a kezedbe.

WNFB 2016.08.12. 11:35:56

@sáros_tehén: Nem hitelre vette, reszletre.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.08.12. 11:43:34

@lcsaszar: A napokban volt a kezemben két lakásbiztositási szerződés
Ott volt mit mire biztositok, mennyit fizet a biztositó ha megsemmisül a lakás, üveg és vízkár, önrész semmi
Elolvastam, aláírtam egy példány a kezemben

Persze volt már vitám, amikor nevetséges összeget akart fizetni egy beázásért, de végül győztem

sáros_tehén 2016.08.12. 11:55:05

@WNFB: Igaz. Bár a részlet is egyfajta hitel. A telekom meghitelezi neki a bizalmat, és a készüléket, hogy ő 2 évig rendesen fogja fizetni.

HereGuru 2016.08.12. 12:45:36

Én is voltam már ilyen részeg, csak akkor a cipőim tűntek el...

szcsongor 2016.08.12. 12:51:06

@horex: Azért mert te nem vagy hajlandó haladni a korral (bár gondolom azért már te is áttértél az írógépről a szövegszerkesztőre), más még igazán hasznosnak találhatja a legújabb kütyüket és technológiai vívmányokat. Legalább próbáld elfogadni, hogy nagyon sokaknak tényleg megér 150-200 ezret egy okostelefon. (bár szerintem 100-120-ért már van felsőkategóriás telefon, csak mondjuk nem kell ragaszkodni az almalogóhoz, ott van pl a OnePlus 3)

igazi hős 2016.08.12. 13:02:18

@horex: Próbáljál meg azzal a telefonnal csajozni... Egyébként minek az ébresztő, nincs vekkered? Az óra funkció is felesleges, használj karórát vagy vidd magaddal a vekkert a nyakadba akasztva, az tényleg egyedi.

igazi hős 2016.08.12. 13:10:22

@WNFB: Ha részletre veszed, az bizony hitel, akkor is ha nem fizetsz kamatot. Mi a különbség: megkapod az árut és utána meghatározott ütemezés szerint fizetsz, mint egy sima áruhitelnél, csak itt nem egy bank van a túloldalon.

cmx85s 2016.08.12. 13:11:01

Nem firtatnám, hogz MINEK egy 17 éves gyereknek iPhone.
Nem firtatnám, hogy ha már okostelefon kell, miért nem volt jó egy 35 ezres NoName márkájú, ami ugyanazt tudja, mint az Áfjón, csak nincs rajta szopott alma.
De ha már SMS-t akar küldeni egy ilyen helyről, arra tökéletesen jó egy butatelefon is.
Íme a recept, nem kerül havi 4000-be:
egy telefon a mindennapokra, amikor otthon vagy, dolgozol, relatíve biztonságban tudod tartani a méregdrága okostelefont.
egy telefon a fesztiválozásra, Balatonra, ami épp csak SMS + telefonálás kombóra jó, 1*3000 Ft-ért. Ha előfizetéses a drágateló, akkor ebbe egy feltöltőkártya, amit a buli végeztével ki is lehet hajítani.

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.12. 13:22:22

@igazi hős: " Próbáljál meg azzal a telefonnal csajozni... " Akinek almás cucc kell a csajozáshoz, az nem kap p***t!

Punxsutawney Mormota 2016.08.12. 13:26:36

Csatlakozván a többségi véleményhez, aki a gyerekének 200,000 forintért vesz telefont részletre az megérdemelné a vaslapátot.
Mi a büdös f@sznak kell egy 17 évesnek egy ilyen telefon??? Most azon kívül, hogy villantson a marhája?

ideális hangyászsün 2016.08.12. 13:27:29

Biztosítást a biztosítóboltból.

neet 2016.08.12. 13:57:36

Én most nem ekézném a posztert, megtették helyettem elegen, meg fogják is még. 17 évesnek max 17ezres telefont, szó se róla, hagyjuk is.
Elhiszem, h van egy szűk réteg, aki kihasználja az okosabbnál okosabb telók szinte mindegyik funkcióját, és kell nekik 200ért kütyü. De a nép 90x százalékának nem kell, csak fészezik és játszik egész nap, de egy bkv menetrendet már nem tud megnézni rajta (tisztelet a kivételnek persze).
Én most inkább olyat kérdeznék, de építő jellgű kommenteket várok, hogy milyen telefont vegyek? Írom a szempontokat: 10, max 15 ezer legyen, előfizetés nélkül.
Alapfunkciók és kamera. Nem baj, ha van rajta net, de nem használnám (vannak erre más kütyük). Bírja az akksija 5 évig. Meg a teló is. Más nem kell. Van-e ilyen? Okosba'?
Tuuudom, menjek fel a honlapra, stb. De én a saját tapasztalatokra inkább kiwi vagyok, mint a népszerűsítő, kihagyhatatlan ajánlatokra.

neet 2016.08.12. 14:01:08

ja és persze egy feltöltéssel menjen má vagy 4 napig

neet 2016.08.12. 14:06:28

ezzel a telefonnal amúgy lehetett combínó ablakot nyitni? mert ha nem, ne is bánd..

eßemfaßom még áll 2016.08.12. 14:15:18

tegyük a kezünket a szívünkre,

ha a biztosító fizetne akkor is ha simán a nyitott lakásba betörés nélkül bejutó besurranó elvinné, akkor ki lenne az akinek az 1 év 11 hónapos telefonját nem vinné el egy "besurranó" a "véletlenül" nyitva hagyott, bekamerázatlan lakásából?

Ugye senki nem gondolja komolyan? Azért a biztosítók nem abból élnek, hogy palimadárnak lehet őket nézni.

Tony Almeida 2016.08.12. 14:19:39

@horex: Helló! Igen, ezeket használom napi szinten. Fontos a fészbuk is nekem, és nem azért, mert óránként kívánok posztolni tükörbenpucsítós képet magamról, de ezt már írtam.
A bnőm onenote-ba írja fel a bevásárlólistát is (a onenote is közös), ami szinkronizálódik az én telómra... "fej vagy írás", és én az írást választottam :D

eßemfaßom még áll 2016.08.12. 14:23:15

@WNFB: "Nem hitelre vette, reszletre. "

és a kettő között az a különbség, hogy:

Rongyosgárda 2016.08.12. 14:25:07

@neet: Nekem volt Szarszung S5610 Primo-m, kb árba van, kamerája jó, zenét hallgatni lehet vele, sokáig bírja az akksija szusszal és még elegáns is szerintem. NEM OKOSTELÓ
Ebbe az árba egy okostelefont tudnék mondani, amivel tapasztalatom van (2 éve ezt használom kb): Mikrofos Lumia 435. Egy krumplival jobb képeket csinálok, mint azzal, de van rajta ingyé egész jó GPS, egész gyors és az alap okostelós megoldásokat tuggya (amire használom: e-mail /több címet kezel/, bkk futár, árfolyamfigyelő, fajszbukcset, viber). Normál használat mellett (értem ezalatt, hogy nem nagyon piszkálod, csak ha muszáj) három napig bírja nálam. Eddig 2x fagyott le, egyszer a saját hibámból (nagyon teleszórtam a RAM-ot programokkal, vagymi), egyszer meg valami szart lefrissített és amiatt... Egyikkel se váltod meg a világot, nem lehet már velük villantani (azért régen a primo jó volt), de használható készülékek. Szerintem

eßemfaßom még áll 2016.08.12. 14:32:38

@neet: anyám praktikummal 4ezres alcatelje már megy vagy 5 éve, még mindig működik, ha nem beszél napi órakat akkor elmegy egy hetet, van benne kamera is (persze viccminőség) meg blutusz meg mp3lejáccó meg mSDkártyahely. De bármelyik okostelefon is elmegy 4napot ha butatelefonként használod és ha ugyalakul mégiscsak normális kijelzőn tudod megnézni a menetrenedet egy friwifinél évente kétszer

neet 2016.08.12. 14:34:08

@Rongyosgárda: kösz, rájuknézek. És nem vagyok az a villantós maca, szal az az utolsó utáni szempont. :)

neet 2016.08.12. 14:40:53

@eßemfaßom még áll: ezt is kösz. Mit jelent a viccminőség? Dm-ben gyereket kinyomtatni, nagymamának odaadni elég? Vagy annyira kaka, h erre se jó?

Rongyosgárda 2016.08.12. 14:42:31

@neet: "nem vagyok az a villantós maca" -> hopp, ezt nem tudtam (mármint, hogy "maca")... akkor neked a Primo nem annyira lesz begyere. Más ajánlható telóm nem volt (pedig volt pár olcsó droidom, de azt ellenségemnek csak...).
Amit @eßemfaßom még áll mondott az meg kifejezetten a poszthoz jó megoldás. Ha már nagyonkell ájfón a gyermeknek, akkor használja otthon/suliban/stb, ahol nem hányja le, nem tapossa sárba, nem megy vele a Balatonba stb. Ilyen helyre meg a 3-4 ezres butafónok, nem kell hozzájuk a hétre póverbank és nem gáz, ha a fenti dolgok történnek vele. vagy szarszung Xcover 271, na az még fegyvernek is használható...nagyon szerettem :) gipszkartont szó nélkül átütötte, tóbaesést bírta imádtam, hogy van lámpája (pl sátradat megkeresni)

neet 2016.08.12. 14:43:10

Meg még az egy nagy kérdés, h lehet-e még ezeket újonnan venni, vagy már mindenhol csak a pucsítósképetposztoló telók vannak?

Rongyosgárda 2016.08.12. 14:44:02

@neet: nem jók arra se... amit én ajánlottam, Lumia, az se jó erre :(
akkor már több mátyás kell mellé... :(
(Vagy veszel olcsó kompakt gépet, plusz egy gagyesz telót 3-4 ezerért)

neet 2016.08.12. 14:45:56

@Rongyosgárda: rózsaaszín primo van-e? :D)

neet 2016.08.12. 14:48:23

@Rongyosgárda: áh, a digikamera külön az nem pálya, annyi kezem nincs, meg zsebem se, meg egyáltalán.

neet 2016.08.12. 14:50:17

@Rongyosgárda: hát ja, ez elég fiús, de sebaj, max ha ilyesmit veszek, majd olyankor odaadom anagykölöknek, amikor épp a csillámtetkóit rakja fel, kisit megfogdossa, azt máris csajos lesz :)

neet 2016.08.12. 14:51:30

összeírom itt az okosságokat, és majd így felkészülve megyek be egy bótba, h valami ilyesmit szeretnék.

Rongyosgárda 2016.08.12. 15:01:22

@neet: csak okosan. Biztos lesz, aki ellenkezőjét mondja, de szerintem ilyen ócóért androidos telót (szamszung, eldzsí, tapifónok azok) ne sózzanak rád. Vagy butatelefon, vagy zárt rendszerest nézz szerintem. De sokmindenre ne számíts.
Aztán ne lássunk itten pószt ;)

nyelv-ész 2016.08.12. 15:01:56

Há' énnemtudom... ha kétszáz kilóért fussa a tizenéves kölöknek ájfónt venni, akkor ne tessék már itt rinyálni, hogy nem fizet a biztosító. Tessék szép csendben tűrni, és menni a boltba a következőért.

eßemfaßom még áll 2016.08.12. 15:02:14

@neet: fater horgászsikerét fotózta már vele anyám és ki is nyomtatták 10x15ben de nem nevezném elfogadhatónak :) de ez nem referencia, 5éves és ujkorában is kb a legolcsóbb volt, egy webkamera drágább.

mellesleg a gyerekfotózás egy kimondottan kemény szakmai feladat, pont nem arról híresek a kölykök, hogy szépen megállnak a kamerának pózolni, egy célhardverrel (legyen félmillányi dslr szett) se lesz 10ből 10 kép hibátlan szóval ez telefonnal minimum határeset még a legjobb kamerásakkal is.

The Good Boy ! 2016.08.12. 16:01:23

posztertől kérdezem: legalább lakásbiztosítása meg cascoja is van? (szerintem nincs, mert az nem fontos, de a harapott alma, az igen, életek múlnak rajta, ha valami baja lesz)

Hihetetlen egy nép a magyar. vesz egy 17 éves kölöknek státuszszimbólumot, igaz azt csak két évig fizetve tudja kiköhögni, de azért meg kell mutatni a cimboráknak, mekkora királyok vagyunk. Fizet mellé biztosítást, két évre 100ezerért (egy kétszázezres telefonért. Margit nóóóórmális????), nehogy baj legyen. Én meg éves szinten 7-8000-t fizetek a házbiztosításra (igaz, egy összegben, meg van már tizensok éve kötve, magam sem tudom, anno hogy sikerült ilyen jót találni). telefonra még sose vettem biztosítást, nem is fogok. Még a gyereknek sem. Ráadásul a gyerekem legalább vigyázz rá, nem dobálja vele a denevéreket, meg nem üti ki magát a bálátonszándon úgy, hogy a füle alól lopják el (igaz nincs is igény nálunk ájfonra, pedig tellene rá egy összegben is). Amúgy napi szinten látom, hogy mennyi embernek van pókhálómintás kijelzős telefonja. Hihetetlen! Nálunk a családban még senkinek sem sikerült egy ilyen mutatvány, pedig esnek időnként a telefonok, bármennyire is gondos az ember.

The Good Boy ! 2016.08.12. 16:02:30

@nyelv-ész: de ez a lényeg, nem fussa, csak játsszák, hogy telik rá!!!!
ezért nem futnak újat venni...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.08.12. 16:11:47

hm... Kötöttem teljes körű biztosítást a telefonomra. Fél év múlva összetörtem. Saját hibámból. Becsületesen be is vallottam. Lett másik készülékem... Szinte ingyé', a vállalt önrészt kellett csak kifizetnem.
Akkor most felkerültem a listára?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.08.12. 16:13:36

@kekecke: ja, és a biztosítás havi díja 790,- Ft. Jujj...

Nagyorrú Barbi 2016.08.12. 16:33:26

@sáros_tehén: Mutass nekem 1 (egy,azaz EGY) biztosítást kötőt, aki aláírás előtt elolvassa a
326 oldalas szerződést. Mindegy, hogy ki kötötte a biztosítást, ráfarag. Mikor talicskával
tolja be a pénzt a biztosítóhoz, széles mosollyal és tárt kapukkal várják. Ha gond van és
fizetni kéne, azonnal elkezdenek jogászkodni.

gabors 2016.08.12. 17:04:31

telefonra biztositast kotni 4000x24 forintert ???? az cirka 100k !!!! mennyi volt a telefon ??

EBBOL ELNEK !!!

ebbol tobb haszna volt az adott irodanak (ennek kb 25-30% de lehet tobbet zsebretesz az uzletkoto) mint az egesz tobbi hercehurcabol !!!

ugyes de ez van ....

Bluemotion 2016.08.12. 18:39:38

@káposzta: Szerintem meg arra költi a pénzét a posztoló, amire akarja.

Bluemotion 2016.08.12. 18:41:38

@The Good Boy !: Ha neked az Iphone jelenti a státuszszimbólumot, akkor (bocsi), de te nagy proli lehetsz :)

M1nd3gy 2016.08.12. 18:51:03

A pokolban van egy üst, szép nagy, magas pereme van, hogy ne lehessen kilátni belőle. Szóval a lényeg: ebben az üstben mintegy ezer fokkal melegebb olaj rotyog mint a hagyományosban, ugyanis ez az üst a biztosító szakembereinek, az ügyvédeknek, és az ingatlanosoknak van fenntartva. Az esetleg fennmaradó helyet politikusokkal fogják megtölteni.
Uff.

M1nd3gy 2016.08.12. 18:52:53

Mielőtt bárki megkérdezi a pénzügyi szakembereket a hitelválság miatt nem illeti meg az üstben elhelyezés lehetősége, őket roston sütik...

koprofágia 2016.08.12. 18:55:51

@Nagyorrú Barbi:
Ne tegyel fel ilyen hulye kerdeseket.
Ha egy 500 meter atmerojuk meteor elpusztitana a fel orszagot,ezek megmagyaraznak, hogy a poszter a hulye,mert tele van a vilagur ilyen kovekkel,es az a minimum,hogy van ovohely a hazad alatt.

Nalunk ha fesztival van, aki eloszor alszik el, azt megbasszak, igy akinek van esze,alvas nelkul huzza le.

Egyebkent fesztival alatt lehetetlen zarni a szallast, 2-3 kulcs is keves lenne 8 emberre.

Reactor 2016.08.12. 19:14:26

200 ezerért teldzsó? Nyilvánvalóan egyetlen célja volt vele: a mókusvakítás, rongyrázás. Szerintem ám a kettes átlagért kapta anyucitól. Anno Bömös volt a divat, most úgy látszik, az elektromos kütyük. Én mindig színötös voltam, bezzeg soha semmit nemkaptam :'( csalás!
Hitelből? Egyre szebb...tipikus minősített esete annak amikor valaki milliós hitelt vesz fel szarságokra, aztán nem akaródzik visszafizetnie, inkább megy cirkuszolni a médiába, hogy a csúnyarossz bankok, és fizesse vissza valaki helyette. Hát lóné örömét a seggébe...

@sáros_tehén: Ha mindenki elolvasná, senki nem kötne biztosítást = a biztosító éhendöglene :D

@Tony Almeida: Nekem is hülyetelefonom van :D egy márkátlan Evolveo MassivePhone. Lehet rajta telefonálni, SMS-t írni, még fényképezni is lehet vele, sőőőőt, zenét is lejátszik! Lehet hogy csak 35 ezerbe került, nem 200 ezerbe, de kiválóan alkalmas arra, amire feltalálták, sőt, a hideget-meleget-vizet-homokot-sarat-ütődéseket is fényévekkel jobban bírja, mint a kétszázezres vackok (a Gorilla Glass egy átbszás, meg ne vegye senki). Igen jó az esély rá, hogy még 10 esztendő múlva is működőképes lesz, ez kb. 3 okosteldzsó élettartamának felel meg, de lehet az négy is...
Ha meg "nettezni" akarok, ott a laptop. Igen, én hordozgatom napi szinten, elismerem :D ugyanazt tudja, amit az okostelefonok, csak éppen jobban, plusz a Tyrian is fut rajta. Semmivel se tud többet egy okostelefon, még ha 200 ezerbe kerül is. Failbookom meg nincs, nem is volt, nem is lesz.
A GPS meg...egy natúr autóstérképpel többre megy az ember, de lehet, csak én vagyok ilyen maradi, hogy egy papír alapú, kinyomtatott vacakban bízom.

@horex: Áh, biztos építettél egy viharkeltő berendezést és olyan aprócska helyi zivatarfelhőt bűvészkedtél a házad felé ami addig ontotta a csapadékot, mígnem a házad beázott, így biztosan (izé...biSZtosan!!!) csak le akarod nyúlni a biSZtosítót! Fúj,csaló!!! :DDDD
Warning! Weather control device detected!

@igazi hős: A részletfizetés nem minden esetben hitel. Rengeteg részletfizetés van, ahol nincs kamat, azaz a vételárat fizeted mindenféle utólagosan rápakolt nyalánkság nélkül, csak részletekben. Ami nem ilyen, az valóban hitel, csak próbálják átkúrni az emberek fejét, akik nem akarnak adósságspirálba kerülni..."ááá ez nem hitel", aztán kiderül 4-5 hónap múlva, hogy hoppá, mégiscsak az.
A fogyasztói csoport átverések kb. ugyanezt a taktikát alkalmazták.

@Nagyorrú Barbi: Ezért nem sajnálom a biztosítót, örülök is, ha egy élelmesebb valaki megszivatja őket. Néha bizony nem marad már paragrafus, ami mögé elbújhatnának...

káposzta 2016.08.12. 20:44:21

@Bluemotion:
Pont az a lényeg, hogy a posztolónak nincs is pénze, részletre vette...

koprofágia 2016.08.12. 20:58:19

@káposzta:
Vagy csak nem retardalt,hogy egy osszegben kifizesse azt,amit megkap kamatmentesre

eßemfaßom még áll 2016.08.12. 21:19:36

@koprofágia: aki ténylegesen megengedhet magának kétszázezres telefont játszadozni az leszarja, hogy "részletrekamatmenteseniselviheti"

Arcade Macho 2016.08.12. 23:43:57

@horex: "No jó, a GPS az utóbbi időben párszor jó lett volna, de megvoltam azért nélküle"

lumiaban elegge jo a terkep
igaz az nem statuszszimbolum es nem 200e ujonnan, hanem mar lehet kapni 30e -t is

Arcade Macho 2016.08.12. 23:49:13

a sok fikagep ertse mar meg, hogyha ezek az emberek nem csengetnek ki a sok-sok lovettat ilyen balf.szsagokra, akkor nem lenne ember aki eltartana Gerendai Nullszaldos Karolyt

Arcade Macho 2016.08.12. 23:51:56

@Reactor: "A GPS meg...egy natúr autóstérképpel többre megy az ember, de lehet, csak én vagyok ilyen maradi, hogy egy papír alapú, kinyomtatott vacakban bízom."

persze aztan ha beficcen az europai korut akkor poggyaszt mar nem is kell/lehet pakolni ugyanis nem fer el a sok papiralaputol....

Reactor 2016.08.13. 02:09:21

@Arcade Macho: Bőven elég 1 vagy 2, még akkor is, ha USA-ba mész. Én legalábbis remekül elvoltam két darab térképpel, körülbelül annyi helyet foglalt együttesen a kettő, mint egy pornófüzet. Jó, persze, ha Beninbe vagy Szváziföldre mész, oda célszerűbb a GPS. A papírtérképnek mindenesetre nem kell energia, nem romlik el, és ha nagyon nagy az unalom, lehet játszani kitalálósdit, vagy földrajzosat is vele :)
"Mit játszotok gyerekek?
Földrészeset!
És miért ordít Pistike az ágy alatt?
Mert ő Amerika,de még nincs felfedezve!" :D

koprofágia 2016.08.13. 07:17:42

@Arcade Macho: A lumiaban terkep van,csak multitasking nincs.
Vicc kategoria, hogy MINDIG loading screen van. Ha egy legutobb 30 masodperce hasznalt appot inditasz,akkor is. Arrol nem is beszelve, hogy a legtobb uj appnak mar nincs windowsos valtozata, mert haldoklik a platform.

eßemfaßom még áll 2016.08.13. 08:31:59

@tff: sok összefüggés azért nincsen. Senkinek nem attól lesz sok pénze, ha részletre vásárolja a filléres szarokat

szsuzsanna 2016.08.13. 09:12:50

@Arcade Macho: Mi, sajnos már vén csavargók vagyunk. Az utazásaink nagy részét papír térképpel jártuk. Mindig HELYBEN vettük, -mármint az adott országban, -sokszor, csak arról a részről, amit meg akartunk nézni-, nagyon részletest, mert szeretünk mindenféle világvégi helyekre is, föl- és eltekeregni.
Aztán jött a GPS, ami, nagyon sokszor hasznos: -pl.: nagy városból, gyorsan kijutni, -adott irányba, -megtalálni látványosságokat, szálláshelyet, stb-stb...-pl. Párizson, kelet-nyugat irányban, gyorsforgalmi, 4-6-8 sávos utakon "pillanatok alatt átvitt", -igaz szombat délután.
-De, bevallom, a GPS mellett is használom, (többnyire én vagyok a "mitfárer"), a részletes papír térképeket is. Mert, -úútálom, amikor egy faluban pl., " levinne" a főútvonalról, mert, a "Mariska néniék kertje alatti", keskeny, sz@r úton 20 méterrel rövidebb...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.08.13. 09:28:29

@neet: Én négy éve sírom vissza a buta Nokiamat (6103), "mer' abba még vót anyag". A gombok még gombból voltak, nem kellett nézni, mit írok, térkép, 2 MP-s kamera, plusz pár ezerért vettem hozzá külső, bluetoothos GPS-t. Csak internet nincs rajta. Apám máig használja, csak 5 évesen kellett bele új akksi.

koprofágia 2016.08.13. 09:33:22

@eßemfaßom még áll:
Attol meg vegkepp nem lesz sok penzed,ha azt amit ket evig forgathatnal ingyen,odaadod a szolgaltatonak egy osszegben.
Ha ennyire agyatlan vagy penzugyi teruleten,akkor miert okoskodsz bele ?

amindenes.blog.hu 2016.08.13. 10:56:01

Ha van pénz ilyen drága telefonra, akkor kap egy régebbi típust és majd tanul belőle.

Arcade Macho 2016.08.13. 11:31:05

@szsuzsanna: pontosan a GPS az nagyon jo ha pluszba ott van
mentunk mi is egyapr varosba ugy hogy belottuk a centrumot es akkor csak odatalaltunk es vissza, viszont amikor konkret cimre kell menni, es total el van veszve az ember akkor nagyon jo a GPS
hozzateszem hogy a lumia GPSnel elotte le kell tolteni a terkepet hozza, viszont alomszep hogy ott van es hozza lehet nyulni ha gondba kerul az ember

Arcade Macho 2016.08.13. 11:32:47

@koprofágia: en a mobilevoip-t es a GPSt hasznalom...
nos ha valakinek van penze 200e -s ájfonra, akkor valszeg lesz penze / ki akar adni mobilnetezesre is penzt
nos en tudatosan NEM akarok netezni a kis szaron, igy szamomra eleve idobelisegben ez a ket taszk uti egymast :)))

Arcade Macho 2016.08.13. 11:34:34

@Reactor: hmmm ennekem van rendes Magyarorszag terkepem es pl. Debrecenben a belvaros melletti kis utcakat mar nem tudtam megtalalni...
Budapest papirterkep az megvan es koszoni szepen jol van :)

ptspts 2016.08.13. 11:44:16

Aki akar, tud ebből a posztból tanulni (vagy átismételni) a jövőre nézve, anélkül, hogy kéretlen életvezetési tanácsokat osztogatna a posztolónak.

The Good Boy ! 2016.08.13. 12:22:04

@Bluemotion: érzem az iróniát, meg látom is a szmájlit a mondandód végén, így okés. És igen, ha te ezt a szót használod, hogy proli, akkor én azt mondom, hogy ha valaki erőn felül hitelre vesz egy 17 éve kölöknek egy ájfont, akkor az a proli és nála ez a státusz szimbólum kategória!
Nekem rengeteg ismerősömnek van harapott alma márkájú terméke, közös jellemzőjük, hogy nem olyan anyagi körülmények között élnek, hogy hitelre keljen egy negyed milliós terméket megvenni, ráadásul már sokadik ilyen terméket fogyasztják, ők ezt tartják nekik megfelelőnek, és ha lesz, akkor 20 év múlva is ezeket veszik (kp-ra, biztosítás nélkül). Na náluk nem státusz szimbólum. Ennél a kölöknél az, hogy a haverok előtt ő legyen a jani.

The Good Boy ! 2016.08.13. 12:33:14

@szsuzsanna: "Mert, -úútálom, amikor egy faluban pl., " levinne" a főútvonalról, mert, a "Mariska néniék kertje alatti", keskeny, sz@r úton 20 méterrel rövidebb..."

ha a navid jól be van állítva, és ha veszed a fáradtságot, és rászánod azt az 1-2 percet indulás előtt, hogy térkép nézetben még egyszer ránézel az útvonalra, hogy mit jelölt ki, akkor láthatod, ha Mariska néninél elvisz egy falunéző túrára. Aztán két lehetőséged van, vagy hallgatsz rá, és megismerkedsz egy szeretné való falu néhány jó munkásemberével, vagy felülbírálod, és mész tovább, aztán "újratervezés..." (vagy már induláskor a leterelni kívánt szakaszra teszel egy köztes pontot, és nem is fog leterelni) és minden a helyére kerül.
Vagy csak egyszerűen kiderül, hogy az a "hülye navi" nem is olyan hülye, csak a betervezett falunézés TMC jelek (vagy felhasználok jelzése nyomán -pl. wazze, stb) miatt került bele a programba, mert olyan esemény van az adott útszakaszon, amit a papírtérkép nem tud jelezni (baleset, útépítés, ufótalálkozó, meteorbecsapódás).
Nekem az autómban van gyári navi (ami az ilyen rendszerekre jellemzően ugye köztudottan nem a részletesség világbajnoka), mellette a telefonomban van Wazze a hazai utakra, meg sygic és Nokia Here a külföldi offline alkalmakra. Eszembe nem jutna papír térképpel szerencsétlenkedni. Jó volt az régen, 10-20 évvel ezelőtt, de azért vannak mára már ennél sokkal jobb megoldások.

KaTe 2016.08.13. 12:43:01

iPhona 6? SMS Küldés? Micsoda szentségtörés, amikor írhatott volna fészen is, ha már okostelefonja van (volt, lesz)! Vagy mobilnetre már nem futotta?

Én inkább azért ekézném a posztolót, illetve annak a fiát, hogy mégis mekkora felelőtlenség az bejárati ajtót éjszakára nyitvafelejteni, illetve vajon mennyire ki lehetettek ott ütve egyesek, hogy nem vették észre, hogy valaki csak úgy ott szöszmötöl körülöttük. (és nem, nem a mikulás volt a karácsonyi ajándékokkal, sokkal inkább a krampusz)

A posztolónak természetesen nincs igaza, a biztosítási feltételek világosak ilyen esetekre. A hangsúly azon van hogy a biztosítási esemény önhibáján kívül történik. A fenti esetben viszont egyértelmű a gondatlanság a bulizók részéről.

Amúgy én a posztoló helyében el se engedtem volna a gyereket egy ilyen drága telefonnal egy ilyen sittes helyre bulizni. Kivettem volna a fiókból valami 5 éves nyomógombosat, vagy "gagyi" érintőképernyőset, aztán mehet a menet. SMS-t azal is tud küldeni. LOL

Penzkeresesaneten12 · http://valodipenzkeresesaneten.blogspot.com 2016.08.13. 19:03:34

Internetes pénzkeresés ? Nem MLM, nem befektetés, valódi munka -> online marketing, youtube, instagram, twitter pénzkeresés, adsense, blogok valodipenzkeresesaneten.blogspot.com

Jóska Pista 2016.08.14. 01:44:00

@tff:
ezeket úgy adják kamatmentes részletre, hogy bevállaltatnak egy olyan tarifacsomagot, amit szinte biztosan nem fizetnél nélküle.
Pl. fizetsz átvételkor 40 ezret, majd két éven keresztül havi húszat. Vagyis 2 év alatt több mint félmilliót. Igazi pénzügyi zseni.

Reactor 2016.08.14. 02:36:00

@Penzkeresesaneten12: Na már megint egy spammer csaló a "zinternetes pízkeresés" maszlaggal. Pontosan az ilyenek szoktak MLM-ek, befektetési baromságok, és egyszersmind jókora átverések lenni.
Az a szégyen, hogy még mindig van, aki ezeket csúnyán be is eszi.

@KaTe: iPhone 6-on SMS? Áh, hol élünk mi, az őskorban? Minimum holovízió-hívás, alább nem adjuk, adni kell a presztízsre ám a Soundon is!

1gazsagos1 2016.08.14. 18:46:45

Ajjaj

NA EZ AZ IGAZI HÜLYE SZÜLŐ.

Aki a gyerekének mindent megad címszóval HITELRE TELEFONT VESZ, ráadásul csak iPhone 6-ost

KURVÁRA NEM ÉRI MEG POSZTER, csak mondom, inkább vettél volna használtat, lopottat, mindegy, csak ne újat bármely szolgáltatótól, részletre, hitelbe.

Pláne nem egy 17 évesnek. Egy rokonom is így járt, vett 160 000-ért telefont, elkényeztette a kölyköt, egybe kifizette, oszt a kölyök szart tanulni mert folyton csak facebookon netezett szülők számláján, oszt érettségin meg matekból megbukott.

HA MAJD LETETTE AZ ÉRETTSÉGIT UTÁNA KAPJON IPHONET A BUZI. Ha jót akarsz magadnak poszter, mert különben már az idén kinyír a kölyök.

Mert szerintem a RÉSZLET = HITEL = CSÓRÓK RONGYRÁZÁSA HA NEM TELIK EGYBE KIFIZETNI

AZT MAJD A KÖLYÖK MEGHÁLÁLJA.

1gazsagos1 2016.08.14. 18:48:19

Arról nem is szólva, mit fog venni hitelbe a poszter ha netán a kölyök mégiscsak leérettségizik? Használt MacBook Prot részletre garival?

1gazsagos1 2016.08.14. 18:55:37

ui.:

Örüljél, hogy nem erőszakolták meg a fiadat álmában.

Amúgy gyakori, hogy azt mondja a kölök, ellopják, máséval együtt, csak nem vallja be, hogy jópénzér eladta valakinek mert füvet vett inkább rajta.

Az meg furcsa hogy barátnő telefonja megvan, ha lopnak, mindent visznek, amit tudnak.

Már nem azért, de sokszor, sokmindent állítanak a fiatalok, ami nem úgy volt és nem logikus. Mert ha 8-ra érkeznek, én bezárnám az ajtót, oszt ha dörömbölnek, felébredek és lemegyek, vagy itt egy teló, hívjanak, csörögjenek rám ha megjöttek

Nem igaz hogy ennyi eszük van már az embereknek, ennyire letojják az értékeiket. Nekem elég kamuszagú a sztori, iPhone-nál gyakori, hogy ellopatják, hátha kapnak újat, van biztosítás.

A mai fiatalok eleve a párna alá, vagy a bugyiba teszik a telót, sz@rni se mennek nélküle.

NA ITT A KULCSMONDAT. Nem is a párna alá, hanem a kezükben szorongatva alszanak el! Legalábbis egy új iPhone 6-osra jobban vigyáznék mint a saját életemre! Tenném egy bezárható bőröndbe, vagy mittudomén, amíg nem az enyém, pláne! Itt a biztosítás azért elég gyanús!

Igen, nyitott ablakban, nyitott kocsiból, ha bemásznak és elviszik a telódat nem jár érte kártérítés mert te voltál a balek.

1gazsagos1 2016.08.14. 18:57:56

Nekem kamuszagú a sztori, bár abban van némi alap, hogy nyitva hagyták az ajtót és ellopták a cuccát, akkor nem fizet rá a biztosító.

Oszt most remélem, vígasztalásképpen veszel a kölyködnek másik iPhone 6S-t (ezúttal) drágábban, egybe 250 000-ért? SIM kártyával?

1gazsagos1 2016.08.14. 19:05:37

@Reactor: AMÍG NEM A TIÉD A TELEFON = RÉSZLET = HITEL, A MÁSÉT HASZNÁLOD.

A SZOLGÁLTATÓ BIRTOKOLJA ADDIG A TELEFONT, AMÍG EGYBE KI NEM FIZETED. Majd ha felmutatsz egy számlát és egy blokkot, na akkor lesz a tiéd a telefon

Nem csak az a hitel, amikor felveszel pénzt a bankban, hanem az is, ha 0 forintért kezdőrészlettel elviszel egy iPhone-t ugye.

FELELŐTLEN volt a poszter is, meg a kölyök is, érettségire nem kapna tőlem ajándékot, az tuti.

Nekem ne mondja senki, hogy becapplatnak reggel 8-ra, oszt nem ébred fel senki sem. Ha emeletes a ház, teszem fel, akármilyen beginázva dőlök is be az ágyba, azért csak felszurkolom magam, ha megérkeznek a többiek.

Jó, tehetem a 2 mellyem közé álmomban a telefont, de nem, elzárnám inkább valamelyik táskába, vagy olyan szekrénybe, amin van lakat. Hamburgerre volt pénzük rablás után, hát ez is eléggé fura. iPhone-t letiltatni, de szolgáltató is tiltja. Ha be volt kapcsolva az iPhone radar, akkor lehet tudni megkeresni a telót.

eßemfaßom még áll 2016.08.14. 19:21:56

@koprofágia: akinek 200ezer olyan tétel aminek a "forgatása" 2 évig havi 8300ftal csökkenö összegben a családi költségvetésban kerekítési hibánál nagyobb arányú az nem engedhet meg magának 200ezres telefont.

Jó persze aki fegyvernepper vagy drogdíler és a 200ból 1 hónap alatt 400at csinál az más kérdés, de maradjunk a realitások talaján.

eßemfaßom még áll 2016.08.14. 19:24:15

@Arcade Macho: "hozzateszem hogy a lumia GPSnel elotte le kell tolteni a terkepet hozza, viszont alomszep hogy ott van es hozza lehet nyulni ha gondba kerul az ember "

mondjuk ezt egy 20ezres droidos vacak is tudja, nem lumiaexclusive dolog

1gazsagos1 2016.08.14. 19:37:05

@eßemfaßom még áll: bezzeg ezt nem törlik ki csak engem

Sandor Akarki 2016.08.14. 23:46:36

Már reggel három. WTF. Éjjel meg nem hagyták aludni a tisztességes jómunkásembereket. A k. anyjukat.

Reactor 2016.08.14. 23:51:25

@1gazsagos1: Ezzel tisztában vagyok, viszont a részlet az fix összeg, a hitel meg egyre csak nő. Én legalábbis még nem hallottam olyat soha, hogy valaki részletfizetésből került volna adósságspirálba. Hiteloldalról meg...hitelkárosultak blogja, a társaság nagyrésze így kötött ki ott. Én még soha, egyszer nem fürödtem be a részletfizetéssel, lehet hogy csak szerencsém volt...
A pénzügyi analfabétának meg úgyis mindegy, az berohan a bankba hitelért, egyösszegben megveszi a kinézett holmit, aztán ajvékol, amikor a bank be akarja hajtani a tartozást.

eßemfaßom még áll 2016.08.15. 09:01:20

@Reactor: "a hitel meg egyre csak nő"

mármint "akkor egyrecsaknő" ha valaki felveszi és baszik fizetni a törlesztőt (a devizahitel emelkedését ne vegyük ide, az se a hitel emelkedett a devizában amiben számolták, hanem a forintra átszámított értéke)

mindemellett a hitel is lehet 0%-os kamatú és részletfizetés is járhat kamattal

metal · http://electric.blog.hu 2016.08.15. 09:48:11

@Reactor: "A pénzügyi analfabétának meg úgyis mindegy" "viszont a részlet az fix összeg, a hitel meg egyre csak nő." És ezek után még te emlegetsz pénzügyi analfabétát?

cmx85s 2016.08.15. 14:00:59

@neet: ha még kérdés a kérdés:
www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/f:gigabyte,lenovo,samsung,sony,klasszikus,ar=1/
Sztem ezekből a márkákból nyugodtan válogathatsz.

1gazsagos1 2016.08.15. 14:55:01

@Reactor: a részlet is hitel mert ha eltűnik a telfon nincs biztositás fizetned kell a részleteket

ha megvan a telfon és nem fizetsz többet vissza kell adnod kárba vesz minden

a posztert nem hibaztatnam annyira mert kötött biztosítast a részletre vetel esetén is ami azért nagy dolog szerintem ritkasag is

amúgy kétféle biztosítás van egyik ami csak sima a másik pedig a drágabb lopás rongálódás eltűnés esetén is

itt a tond a NYITOTT ABLAK ezt nem kellett volna beleíratni a rendőrsêgen a jegyzőkönyvbe

ha nyitott bármiből eltűnik a cuccod nem fizetnek mert te vagy a hibás

pedig itt azert tenyleg lopas történt mert a gyerekek aludtak amíg besurrant valaki

az ok ha azt mondja feltörte a lakást vagy valaki beengedte az is más ezt kellett volna mondani

de az meg gyanúsítás lehet a rndőrsegen nem fogadtak el

akárhogy is 8-ra azert fel lehetett volna kelni akármilyen jó buli is volt hajnali négyig egy ember felkel beengedi a többit utána visszaalszanak bezarnak

egy 17 éves bandanak 8 emberből allónak lehetne egy kis maradék eszûk hogy ha mindenbe szarnak bele legfeljebb lefejezik őket álmukba és megerőszakolnak mindenkit

tényleg mimlett volna ha a baratnót elviszik egy menetre? vagy ne adj isten felrobbantják a bandát kést szúrnak mindenkibe?

felelőtlenek a fiatalok pedig biztosan otthon zárják este is a kecót ha nincs otthon az ős

Burpi Turpi 2016.08.15. 15:05:54

BalatonSound,fiatalok,3kor aludni(HAHA),nyaraló,1kulcs. Na akkor: fizetős lányoknál voltak,a telót már első nap eladta dizájner-Cuccokért, 3napig legalább nem aludtak emiatt, s a kulcsokat meg a Rózsaszín Szörny miatt nem találták,aki a kertet őrizte.

Nem tudom emberek hol élnek... Ájfón az kell, részletre, egy (mint mindegyik fiatal) nemtörődöm kézbe. Gratula. Ezek után csak Androidot vehetsz. Lúzer

Burpi Turpi 2016.08.15. 15:08:50

@1gazsagos1: inkább a hetest. Jó lesz azt is eladni a migránsoknak Zamárdi utcáin éjjel....

Meridian74 2016.08.15. 16:31:50

@cmx85s: "nincs rajta szopott alma"

Kérlek szépen. Rágott alma. Nem szopott. Vagy esetleg még: rágott és szopott... ;)

mechanikus körte 2016.08.15. 16:46:40

@horex: Meghívók automatikusan a calendarba kerülnek, belépő- és repülőjegyeket, szállásfoglalásokat papírmentesen szintén a telefonban tárolok. Bevásárlólistát már rég nem kitépett füzetlapra írunk, hanem egy appba, ami meg van osztva a családtagokkal, mindenki szerkesztheti, naprakészen rendelkezésre áll annak, aki először eljut bevásárolni. A fotóimat azonnal felhőbe menti, biztos, hogy nem vész el egy sem. Az összes emailemet elérem, kétféle navigáció is van rajta, a többi hasznos kis appot fel sem sorolom.:-) Van értelme az okostelefonnak, az más kérdés, hogy mindez egy lényegesen olcsóbb készülékkel is elérhető, eszembe se jutna negyedmilliós kütyüt venni a 17 éves gyereknek, különösen nem részletre, hűségidővel. A biztosítás pedig tényleg fölösleges pénzkidobás, jobban járt volna a posztoló, ha köt egy pár ezres utasbiztosítást a Sound idejére, persze alaposan megnézve, mi minősül káreseménynek.

Tudatosbiztositas.hu · http://www.tudatosbiztositas.hu/ 2016.08.18. 23:16:15

Ez most nem jogos panasz, mert a besurranásos lopás, az jogilag és semmilyen szempontból sem minősül betörésnek, túl nagy lenne így avisszaélés esélye, egy "egyszerű rendőrségi jegyzőkönyvet" felvetetni..

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.18. 14:46:22

@Homár Hilda: Az ilyen szarevőket törölnéd inkább, ha már olyan nagy törölgethetnéked van: @Penzkeresesaneten12:

Reactor 2016.11.29. 03:25:02

@metal: Jó, akkor konkrét példa: 2 hónapja vettem részletre egy kerékpárt, 35 ezerben állapodtunk meg, és 4 hónap alatt fillérre pontosan 35 ezret fizettem. Ha hitelt vettem volna fel a kerékpárra, vélhetően 70 ezer alatt nem úsztam volna meg ezt a kis adásvételt.
Van különbség a hitel és a részlet közt?
Van.
Létezik zsiráf? Bizony létezik.
Erről tehát ennyit.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.29. 08:46:26

@Reactor: "2 hónapja vettem részletre egy kerékpárt, 35 ezerben állapodtunk meg, és 4 hónap alatt fillérre pontosan 35 ezret fizettem."

Teszteled, hogy figyelünk-e?
süti beállítások módosítása