Tékozló Homár

A Telenor felülbírálta Magyarország EU-tagságát?

2016.08.31. 14:46 | Homár Hilda | komment

telenor_logo_1.png

Az létezik, hogy a "bármely EU tagállamból bármely más EU tagállamba" kitételbe nem tartozik bele Magyarország?

Kedves Tékozló Homár,

Régóta Telenor előfizető vagyok, munkámból kifolyólag viszonylag sokat vagyok külföldön illetve gyakran hívok külföldi (EU-s) számokat. Kb. egy hónapja váltottam tarifa csomagot a Telenornál, My Bussiness All-In XL-re, ami mellé előfizettem az EU roaming csomagra. A roaming csomag leírásában szó szerint ez szerepel:

Roaming tarifáinkkal bármely EU tagállamból bármely más EU tagállamba, haza Magyarországra és a látogatott tagállamba lehet telefonálni.

A tarifacsomag egyébként havi 1000 perc hívást tesz lehetővé plusz költség nélkül EU-ból EU-ba. Külföldön teljesen korrekt módon tudtam használni, tudtam hívni mindenféle plusz költség nélkül.

Nem rég jöttem haza, amikor egy barátomat felhívtam, aki Ausztriában él és ennek megfelelően osztrák telefonszáma is van. Kicsit több, mint két órát beszéltem vele, majd a hívás után egy órával SMS-ben értesítettek, hogy a havi költségkeretem túllépése miatt korlátozták a kimenő forgalmamat (magyarul nem tudtam hívni), és csak akkor engedélyeznek újra, ha kifizetem egy részét az összegnek.

A lényeg, hogy az ügyfélszolgálaton elmondták, hogy ha Magyarországról hívok, akkor az nemzetközi hívásnak minősül, és 170 Ft/perc a tarifa, ha osztrák számot hívok, tehát 26.000Ft-ot kell fizetnem a hívás után, az előfizetési díjon felül, így összesen kb. 40.000Ft lesz a számla. 

Kérdem én, hogy nem-e megtévesztő a BÁRMELY EU tagállamból BÁRMELY EU tagállamba szöveg? Mert véleményem szerint Magyarország is EU-s tagállam, de lehet én tudom rosszul. Ha ezt a hívást pl. Romániából bonyolítottam volna, akkor nem számolnak fel plusz költséget, nem is értem, hogy miért pont itthonról vágnak meg ekkora összeggel. Nem tudom, hogy tegyek-e panaszt, illetve ha teszek, akkor az ér-e bármit. Mindenesetre tanultam ebből is, remélem más nem fog így járni.

Üdvözelttel,

Levente

Kedves Levente!

A szolgáltató díjszabásában megkülönböztet nemzetközi és roaming hívásokat. Nemzetközi hívás az, amelyet Magyarország területéről indítanak külföldre, roaming hívás  pedig a külföldön kezdeményezett vagy fogadott hívás. Ez a fogalommeghatározás összhangban van a vonatkozó európai uniós szabályozással is.

A levélben hivatkozott díjszabás egyértelműen a roaming hívásokra vonatkozik, valamint a honlapon részletes és példákkal alátámasztott információk találhatóak az egyes hívásokkal kapcsolatban felmerülő költségekről, így a szolgáltató díjigénye jogszerűnek tűnik. Az általad hivatkozott tájékoztatás miszerint "Roaming tarifáinkkal bármely EU tagállamból bármely más EU tagállamba, haza Magyarországra és a látogatott tagállamba lehet telefonálni." azonban valóban alkalmas lehet a megtévesztésre, hiszen aki nem ismeri a roaming szolgáltatás lényegét, esetleg félreértelmezheti a leírtakat, ahogy az a jelen esetben is történt.  Amennyiben szeretnéd a tájékoztatás kivizsgálását a fogyasztóvédelmi hatóságnál tehetsz bejelentést. 

Az általános szerződési feltételek egyébként szabályozzák a díjfizetéssel kapcsolatos reklamációk rendezésének módját is:

  • Minden ilyen panaszt először a szolgáltatónál kell írásban benyújtani.
  • A panasz benyújtása ellenére a vitatott összeget be kell fizetni!
  • Ha a panasz jogos, a szolgáltató a következő számlában jóváírja, vagy visszafizeti a vitatott összeget a fogyasztó részére.
  • A panasz elutasítása esetén a fogyasztónak joga van igényét közvetlenül a bíróság előtt vagy az illetékes békéltető testület előtt érvényesíteni.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soibegin_ 2016.08.31. 14:53:37

sőőőőő... bár már nem divat!

Majmász Gedeon 2016.08.31. 14:58:42

Kedves Tékozló Homár, -> Kedves Tékozló Homár!
sokat vagyok külföldön illetve gyakran hívok... -> sokat vagyok külföldön, illetve gyakran hívok...
tarifa csomagot -> tarifacsomagot
Nem rég jöttem haza -> Nemrég jöttem haza
aki Ausztriában él és ennek megfelelően osztrák telefonszáma is van. -> aki Ausztriában él, és ennek megfelelően osztrák telefonszáma is van.
Kicsit több, mint két órát -> Kicsit több mint két órát
26.000Ft-ot -> 26 000 Ft-ot
40.000Ft -> 40 000 Ft
...hogy nem-e megtévesztő a BÁRMELY EU tagállamból BÁRMELY EU tagállamba... -> ...hogy nem megtévesztő-e a BÁRMELY EU-tagállamból BÁRMELY EU-tagállamba...
Magyarország is EU-s tagállam -> Magyarország is EU-tagállam
lehet én tudom rosszul -> lehet, (hogy) én tudom rosszul
remélem más nem fog így járni. -> remélem, más nem fog így járni.
Üdvözelttel,
Levente
->
Üdvözlettel:
Levente

roaming hívásokra vonatozik -> roaming hívásokra vonatkozik
aki nem ismeri a roaming szolgáltatás lényegét esetleg félreértelmezheti a leírtakat -> aki nem ismeri a roaming szolgáltatás lényegét, esetleg félreértelmezheti a leírtakat
Amennyiben szeretnéd a tájékoztatás kivizsgálását a fogyasztóvédelmi hatóságnál tehetsz bejelentést. -> Amennyiben szeretnéd a tájékoztatás kivizsgálását, a fogyasztóvédelmi hatóságnál tehetsz bejelentést.
a szolgáltató vagy a következő számlában jóváírja vagy visszafizeti a vitatott összeget a fogyasztó részére. -> a szolgáltató vagy a következő számlában jóváírja, vagy visszafizeti a vitatott összeget a fogyasztó részére.

The Crazy One 3om 2016.08.31. 15:11:19

Én elhiszem, a roaming nem magyar szó, még mindenkinek szíve joga játszani az ostobát, de azért mégis megkérdezem, a kisegítő iskolában végzett funkcionális analfabétáknak hogy lesz cégük?

Manyecska. 2016.08.31. 15:11:41

@Majmász Gedeon: -> /=/: " A Majmász GedeON" :D

The Crazy One 3om 2016.08.31. 15:12:26

Ja, és god save our majmász.

pocogteto 2016.08.31. 15:12:51

Pancser. Itthonról külfödre telefonálni max külföldi SIM-el lesz roaming.

eszenix 2016.08.31. 15:24:26

"Roaming tarifáinkkal bármely EU tagállamból bármely más EU tagállamba, haza Magyarországra és a látogatott tagállamba lehet telefonálni."

A roaming jelentésétől független szövegértelmezés:
a, Magyarország EU tagállam (egyelőre)
b, tehát Magyarországról is
c, magyar magyar beszélgetés is roaming tarifán van

És a C pont pont a nem mindegy. Ez alapján a mondat alapján többet is lehúzhattak volna tőle.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.08.31. 15:36:35

@eszenix: így van. Örüljön inkább, hogy ha a családját hívja az olcsó, pedig fizethetne roaming percdíjat azért is :D

Rejtélyes 2016.08.31. 15:53:55

Egyszeru: roaming ha magyar telefonszamrol magyart hivsz, es egyik vagy mindket telefon kulfoldon van. Nemzetkozi hivas, ha 00-val kezded a hivast, vagy +orszaghivo -val.

User error, please replace user.

FDToth 2016.08.31. 16:25:08

lassan 1 év vagyunk a vodánál, 4 számmal, korlátlan csomagokkal, havi 70-80-at fizetünk (Fr-rel több száz percet havonta). Ez a számla a T-nél 180-200 volt...
a telenor sem jobb ezek szerint

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.08.31. 16:34:13

@FDToth: 1 ÉVE, nem? Ne vedd már át ezt a szart, mert levágom a fejedet, köszönöm. Nem, nem elírás, mert az összes csíra így fórumoz, hirdet már.

Havajon Manyecska felső arcfejét letolná nullás géppel, tehát nemhogy a frizurája, de a haja sem lenne már, ugyanúgy kezelnénk? És s↑rna?

Nemzeti roaming (returnenter).

Galicius 2016.08.31. 16:46:55

A tér-idő kontinuum meggörbítette a teret,ezáltal Magyarország átesett a szingulsritáson,ahová a Telenor ràdióhullai csak krosszolva jut el.Ergo,ha Mo-ról hívsz egy magyar számot,az is roamingnak számít.Ezentúl kommunikálj füstjelekkel.

enrico palazzo 2016.08.31. 16:56:06

@Majmász Gedeon: És a nem-e miatt a faszkorbács? Levent-e

Dezsike 2016.08.31. 17:18:32

A T-nél sem jobb a helyzet, már évek óta olcsóbb a határ közelében roamingolva külföldi számokat hívni mint a hazai hálózatról. Ezzel is kezdenie kéne valamit az NMHH-nak, mert bár lehet, hogy szabályos, de tisztességtelen.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.31. 17:27:25

Erre mondaná az öreg Grün, hogy "Ügyes, nagyon ügyes"

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.31. 17:36:39

@soibegin_: hüje! 1st-zni mindig is divat, csak "valaki", akinek nem mondjuk ki a nevét, most épp ennek megszüntetését tűzte ki célul. Ahelyett, hogy normális, a fogyasztóvédelemmel legalább köszönőviszonyban lévő posztokat rakna ki. Mert ez megint user error (bár ezt már írták fentebb). Szövegértésből megbukott a pószter.

Darth Revan 2016.08.31. 17:39:16

A posztolo hulye. Pont.
Kapott egy dijszabast, abban benne voltak a percdijak es kapott tajekoztatast a magyar percdijakrol.
ha valami nem vilagos meg kell kerdezni.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.08.31. 17:45:34

@Rejtélyes: "Egyszeru: roaming ha magyar telefonszamrol magyart hivsz, es egyik vagy mindket telefon kulfoldon van"

Nono! Itt a hívást indítónak kell külföldön, unijós országban lennie. A másiknak szinte mindegy, csak unijós (akár orbánisztánban is) országban legyen.
Éspedig azért szinte, mert mi van akkor, ha pölö egy bantu négert akarok felhívni Prágából, a zimbabwei telefonszámán, aki épp Párizsban az Eiffel torony alatt sétál?

Pepibubó 2016.08.31. 18:49:33

"Kérdem én, hogy nem-e megtévesztő a BÁRMELY EU tagállamból BÁRMELY EU tagállamba szöveg? "
De, igenis megtévesztő! Megérne egy pert annak megtudakolása, hogy a bíróság nem tekinti-e a tévedésbe ejtés esetének - haszonszerzés céljával, kárt okozva - ezt a megfogalmazást. Az ugyanis már nem is a PTK, hanem a BTK területe lenne. Megalapozottan feltételezhető a tévedésbe ejtés szándéka, ugyanis ha a helyzet az, külföldről jóval olcsóbban hívhatok egy harmadik országbeli számot, mint a honos hálózatból, akkor minimum egyértelműsítő mondatra is szükség lett volna. Tehát például így:
"... BÁRMELY EU tagállamból BÁRMELY EU tagállamba, kivéve ha Magyarországról hív külföldi számot, mivel az nem roamingnak, hanem a díjszabás szerinti nemzetközi hívásnak minősül."
Ennyi kellett volna, egyetlen plusz félmondat, és így már csak az a kérdés, hogy puszta pongyolaságról, hanyagságról, kevés nyomdafestékről, vagy megtévesztő szándékról van-e szó. Lehet tippelni...!

Emellett sokan gúnyolják például az amerikai cégek használati útmutatóinak "óvodás szintű" magyarázatait. ("Ne tedd a macskát a mikróba száradni!", stb.) Azonban a kérdés az, hogy még abban az esetben is, ha egyébként sincs károkozási szándék, akkor mi múlik pár "felesleges" mondaton? Inkább 99-szer feleslegesen írjanak le egy mondatot, mint egyszer nem, amikor meg kellett volna!

PaszteLART 2016.08.31. 19:48:25

Internetes pénzkeresés - Weboldal építés / Cikk írás / YouTube, Instagram Marketing/Fordítás [Nem MLM, és klikkelős] valodipenzkeresesaneten.blogspot.com/

Jeromos Weisinghauser 2016.08.31. 20:59:00

@Majmász Gedeon:
Köszönjük, Gedeon!
Sajnos lehet, hogy hatástalan... Ma az a divat, hogy olyan emberek is, akiknek az írás a szakterületük (például az újságírók), a saját anyanyelvük helyesírásával nincsenek elvárható szinten tisztában, mert nem tekintik lényegesnek. Szinte úgy érzem már, hogy kötelező elrontani az összetett szavakat, a közvetlenül az ige előtt álló igekötőket, és szinte kötelező a vesszőket kihagyni. Továbbá szinte kötelező a számokba tizedespontot tenni. S a többi.
A korrektorok pedig munka nélkül állnak, mert sok weboldal (ez nem vicc) azt sem tudja, hogy ki az a korrektor.
Ezért is örülök a hozzászólásodnak, mert eszerint van még remény.
Üdvözlettel:
Jeromos

pa2 2016.09.01. 06:12:56

A reklamszoveg valoban felrevezeto.
Jo lenne ezt egyertelmubben kommunikalni.

Amig a nemzetkozi ilyen draga,egyszerubb egy fapadossal elrepulni valamelyik kornyezo orszagba, es onnan inditani az osztrak hivast, igy mar roaming lesz a nemzetkozi.
Ha vegeztel, repulsz is haza.
Egy 46000 forintos szamlanak akar a 80 szazalekat is megsporolhatod, bar kicsit idoigenyes :D

Terézágyú 2016.09.01. 07:51:18

"Nem rég jöttem haza, amikor egy barátomat felhívtam, aki Ausztriában él és ennek megfelelően osztrák telefonszáma is van."

IS?? És magyar telefonszáma is?
Nem inkább azt kellett volna felhívni? Az róming lett volna?

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.01. 07:52:59

Maccs kat tetem a mikroba mi tortenik most enterrr. (rr)

The Crazy One 3om 2016.09.01. 07:59:31

@API bőrtok kartszmentes eladó: megdöglött? Akkor arról a gyártó tehet, senki más...

Terézágyú 2016.09.01. 08:15:39

@Pepibubó:
Igen, egyértelműen kellene fogalmazni, sőt: a "gyengébbek kedvéért" kellene fogalmazni...

Csak halkan jegyzem meg, hogy a "Roaming tarifáinkkal bármely EU tagállamból ... HAZA MAGYARORSZÁGRA" szövegben azért benne van, hogy mi a helyzet... Legalábbis gyanúsnak kellett volna lennie a pószter számára... De a "gyengébbeknek" éppen nem gyanús semmi...

(Ez olyan mint a helyesírás: nem az a baj, hogy első blikkre hibákat ejt a szövegben az illető, hanem az, hogy eszébe sem jut, hogy átolvassa újra, hogy átfuttassa valami ellenőrzésen...)

Terézágyú 2016.09.01. 08:32:53

Mellesleg:
"Kicsit több, mint két órát beszéltem vele"

:)))))

The Crazy One 3om 2016.09.01. 08:42:29

@Terézágyú: a feleségem is nemrég volt 18 éves...

Zöldegér 2016.09.01. 08:47:18

@Jeromos Weisinghauser: Egyszer szóvá tettem kommentben egy netes khmm... újságíró helyesírását, még neki állt feljebb, hogy meg kell írna napi 15-20 cikket, nem ér rá olyan ostobaságokkal foglalkozni, mint szövegérthetőség meg helyesírás. Aztán már csak egész halkan jegyeztem meg, hogy amit sokszor látunk helytelenül, az rögzül, sajnos. De komolyan, amíg nem használtam a netet, szemernyi kétségem se volt, mit írjak egybe és mit külön, és hova kell vessző. Most meg sokszor hezitálok, például most is, a "szóvá tettem" esetében.

The Crazy One 3om 2016.09.01. 09:38:26

@Manyecs: nem, én ma is a pénzt termelem. :D

Manyecska. 2016.09.01. 09:40:43

@The Crazy One 3om: az lehet hogy te 8h-kor beérsz de ÉN karácsonykor-ünnepek alatt!- is dolgozom...- 10 éve, továbbá utoljára két hét szabin a nászutamon voltam cirka 20 éve..:DD Na? Egyéb hsz.?:D ON

The Crazy One 3om 2016.09.01. 09:41:41

@Manyecs: Szabadság ? ne káromkodjál :)

Muad\\\'Dib 2016.09.01. 09:52:49

@Jeromos Weisinghauser:
A számokba rakott tizedespont megszokás kérdése. Például, ha olyan cégnél dolgozol, ahol 90%-ban angolszász területre beállított programokba másolgatják a számaidat majd hamar eleged lesz belőle, hogy ragaszkodj a magyar helyesíráshoz. Ugyanez érvényes a megszólítás végén vessző vagy felkiáltójel témára is. Őszintén les*arom a nyelvhelyességet, ha a napi kismillió levelem megírásakor spórolok valamennyi időt azzal, hogy egységesítem a megszólítási metódust.

Terézágyú 2016.09.01. 09:55:36

@Muad\\\'Dib:
"Például, ha olyan cégnél dolgozol, ahol 90%-ban angolszász területre beállított programokba másolgatják a számaidat majd hamar eleged lesz belőle, hogy ragaszkodj a magyar helyesíráshoz... Őszintén les*arom a nyelvhelyességet"

És a magyar nyelvet is, gondolom. Beszéljünk és írjunk ángolul magunk között is, ez a legjobb.

Muad\\\'Dib 2016.09.01. 10:00:57

@Terézágyú:
Persze, lehet egy email kapcsán is nyelvtannácizni, de minek. Majd amikor a kollégák a qrva nénikédbe küldenek el mert nekik csinálsz plusz munkát, akkor ki lehet húzni magad, hogy te bizony nagy balkániszáni nyelvművelő vagy. Bizonyára mindenki mérhetetlenül büszke lesz és körbehordozzák a magyar zászlót.

Terézágyú 2016.09.01. 10:11:50

@Muad\\\'Dib:
"Persze, lehet egy email kapcsán is nyelvtannácizni, de minek."

Ez egy viszonylag hosszú és hivatalos, a nyilvánosságra szánt levél.

"Bizonyára mindenki mérhetetlenül büszke lesz és körbehordozzák a magyar zászlót. "

Pedig tulajdonképpen a magyar nyelv az ami különleges, amitől mások vagyunk, mint a többi nép - és a magyar nyelv az, ami összekapcsol minket az elődeinkkel. Nem a címer, meg a himnusz, kizárólag a magyar nyelv, ami alapjaiban közös az ezer, vagy akár háromezer évvel ezelőtt élt őseinkkel.
Jellemző, hogy ezt neked, a konzervatív jobboldalinak kell elmagyaráznom.

Muad\\\'Dib 2016.09.01. 10:17:05

@Terézágyú:
1) Képzeld elég jól beszélem a nyelvünket, de a munkahelyi kommunikációban - pláne egy abszolút angolszász partneri közegeben - hajlandó vagyok a kompromisszumra és nem nehezítem meg szándékosan a munkafolyamatokat.
2) A jobboldali konzervatívság, legalábbis a szó jelenlegi magyar interpretálásában immár jó ideje nem jellemző rám. De igen, ha te nem a fityesz/lobbik féle elővezetését érted alatta, akár jogos is lehet, bár erősen leszoktam a skatulyázásról, mert - mint engem is - erősen félreviheti az embert.

Ez a név már foglalt! 2016.09.01. 10:24:11

@Ez a név már foglalt!: de mos télleg, muszály így szétoffolni ezt a topicot is?

Stefan_Schneider 2016.09.01. 10:34:23

Vérprimkó fillérbaszo hozzáállás a telenortol. Vélhetőleg figyelmetlenségből átment egy megtévesztő reklámszöveg, simán el kellene engedni a poszter számláját, gyorsan javitani a szöveget , el se jutna a homarig az eset.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.01. 10:36:04

Aszondja a Gazdasági Versenyadó Tanácsügyi Iroda:

"Az általad hivatkozott tájékoztatás miszerint..."

"Amennyiben szeretnéd a tájékoztatás kivizsgálását a fogyasztóvédelmi hatóságnál tehetsz bejelentést."

Mikor ittunk pertut? Miért tegez?

elemes 2016.09.01. 10:40:59

A magyar szolgáltatók pofátlan árkartelljével bárki találkozhatott már, aki nyaraláskor vett helyi SIM kártyát: pl. 2000 forintért korlátlan beszélgetés és SMS bámely mobilhálózatba + 6GB adatforgalom, 4G hálózaton... mindez feltöltőkártyása ügyfélként.

Ötöde-tizede árak vannak a hazaihoz képest.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 10:57:08

@Muad\\\'Dib: "hamar eleged lesz belőle, hogy ragaszkodj a magyar helyesíráshoz."

Intelligencia kérdése. Ha magyarhoz szólok, magyarul írom, ha angolhoz, akkor angolul. Minek keverni? A 4 éves gyerekeknek a játszótéren nem esik nehezükre azonnal váltania nyelvet, ha a másik nemzetbeli játszótársához szól. A buta emberekre jellemző, hogy az új nyelvet még nem tanulta meg, de az anyanyelvét már felejti.

Használhatunk keverék language, but katyvasz lesz belőle.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 10:58:36

@Terézágyú: Az vicces, mikor egy hibásan működő programból tanulja meg a dolgokat, mert hiányzott az iskolában.

Muad\\\'Dib 2016.09.01. 10:59:50

@atpijkamo116:
Már leírtam, de hátha sikerül felfogni másodszorra. Hiába magyarhoz írok, ha tudom, hogy angolszász local beállítású cuccba másolgat majd, nem fogok direkt azért kibas*ni vele, hogy megmutassam helyesen is le bírom írni a számokat.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 11:01:45

@Muad\\\'Dib: "amikor a kollégák a qrva nénikédbe küldenek el mert nekik csinálsz plusz munkát"

Az csinál másoknak plusz munkát, aki nem a megszokott gyakorlat (lásd helyesírás) szerint ír, hanem saját obskurus szabályokat fejleszt ki, amit külön kell megfejteni.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 11:11:20

@Muad\\\'Dib: Ha ti ott a munkahelyi robotba belefásulva egy sajátságos formátumban egyeztetek meg, lelketek rajta. De a hülyeséget másokra ne próbáld ráerőszakolni.

Megtisztelem a többieket, hogy magyarul írok. Nekem egyszer kell vele megküzdenem*, de százak olvassák - de ha csak kettő, akkor is -, nem cseszek ki velük.

* Nekem nagyon rossz a helyesírásom, de igyekszem fejlődni, ha nem vagyok benne biztos utánaguglizok.

Facelessbook · www.dont.think.so 2016.09.01. 11:11:31

Hova lett a vodafone-os poszt?

Etniez 2016.09.01. 11:18:03

Az igazság az, hogy Telenor nem állít igazat a reklámban, én biztosan nem hagynám ennyiben. Minden Eu-ból minden Eu-ba = Magyarországról is.

The Crazy One 3om 2016.09.01. 11:23:32

@Etniez: tehát a helyközi hívások is, így van?

elemes 2016.09.01. 11:26:14

don't feed the trollz

75. Vladys 2016.09.01. 11:42:26

Átlagjózsi nincs tisztában a nemzetközi és a roaming hívás közötti különbséggel, de aki napi szinten telefonál külföldre vagy külföldről az azért tisztában lehetne vele.

@Terézágyú: Ez azért van, mert a 1000 sőt 3000 évvel ezelőtt is pont ugyan ezt a nyelvet beszélték és ugyan ezek a nyelvtani szabályok voltak érvényesek.

WiZZu 2016.09.01. 11:42:31

@Tshu-hash: én nem látom a főoldalon

WiZZu 2016.09.01. 11:43:59

@Tshu-hash: komment után megjelent... ez elég rejtélyes :D

WiZZu 2016.09.01. 11:46:08

@Tshu-hash: tök jó játék, főoldalon egymás után F5, 1x a voda poszt, 1x a telenor poszt a legfelső

joska61 2016.09.01. 12:21:31

Van még, aki tárcsáz itthonról 00-val kezdődőt? Mitoszra van a zinternet?

Baluci 2016.09.01. 12:40:16

@joska61: Egyszerű a válasz!... Nekem pl. céges laptopom van, amire nem lehet semmit telepiteni.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.01. 12:48:01

Ausztráliában voltál, azt kevered Ausztriával!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.01. 13:01:09

@Baluci: "céges laptopom van, amire nem lehet semmit telepiteni."

Milyen himihumi cég lehet az, ami ilyen telepíthetetlen szarokat ad a dolgozóinak! :))

2016.09.01. 13:08:05

@atpijkamo116: azèrt nem teljesen értek egyet veled. Mert például a mobil telefonodról írod, hogy obskúrus...magyarul nem tudsz?

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.01. 13:20:28

@The Crazy One 3om: "...megkérdezem, a kisegítő iskolában végzett funkcionális analfabétáknak hogy lesz cégük?'

Funkcionális analfabéták bejegyzik űket a nyilvántartásba. Fogod?

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.01. 14:42:19

@atpijkamo116: dont erőltezsd ezt a shit dumát, úgy brainen fáklak, hogy a wall adja the second maflást ;)

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.01. 14:47:10

@Baluci: .hogy jön ide a céges laktok? telefonod sincs? skype, viber, vagy vmi voip toszás a telefonra, befizetsz pár ezrest, aztán gombokért telefonálsz. nem olyan nagy truváj

Baluci 2016.09.01. 16:38:52

@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Eltaláltad!... Nekem nincs okostelóm, úgyhogy az ilyen skype meg viber szir-szarok nem jöhetnek szóba... Ez van.

Baluci 2016.09.01. 16:39:54

@atpijkamo116: Magyarország legnagyobb biztositója!... Sajnos ez van... Már 18 éve...

Jeromos Weisinghauser 2016.09.01. 22:09:24

@Muad\\\'Dib:
"A számokba rakott tizedespont megszokás kérdése." Nem, ez nem így van. A számokba tett tizedespontok nem megszokás, hanem helyesírás kérdése.
"Például, ha olyan cégnél dolgozol, ahol 90%-ban angolszász területre beállított programokba másolgatják a számaidat majd hamar eleged lesz belőle, hogy ragaszkodj a magyar helyesíráshoz." Ez sem igaz! Kikérem magamnak. Az angol nyelvű leveleket angol helyesírással írom, a magyar nyelvűeket pedig magyar helyesírással.
"ha a napi kismillió levelem megírásakor spórolok valamennyi időt azzal, hogy egységesítem a megszólítási metódust." Igen, ez a baj. Nyilván nem fogom magamat pocsék helyesírással égetni azért, hogy fél órával hamarabb végezzek. Nem mellesleg lehet, hogy éppen az igényes, kulturált ügyfeleket veszítem el azzal, hogy a helyesírásomból azt szűrik le, hogy szánalmasan igénytelen vagyok. Értelmes embernek nem ez a hozzáállása. Legalábbis bizonyos kultúrszinten.

Agyalap 2016.09.02. 09:59:30

Mekkora vihar a biliben...
Aki büszke arra, hogy sokat jár külföldre, és onnan is telefonál haza meg a világ végére is, az miért nem tudja hogy mi a roaming? Itthonról nemzetközi hívás van...
A múltkor is szóvá tettem a közért pénztáránál, hogy miért ilyen drága a felvágott, erre valami olyat mondtak, hogy ez téliszalámi, pedig szerintem mortadella volt. Miért - az is parizer nem ? :D

CID.. 2016.09.02. 11:28:05

Ez a Levente egy pöcs, csak nincs a fején szökőkút.

CID.. 2016.09.02. 11:51:15

@Dezsike: Ezt próbáld ki a déli határnál, a szerb szolgáltatókkal;)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.18. 13:22:53

@Homár Hilda: Az ilyen szarevőket törölnéd inkább, ha már olyan nagy törölgethetnéked van: @PaszteLART:
süti beállítások módosítása