Tékozló Homár

Aranypart, bolgár egészségügy, turista rémálom kipipálva

2016.09.02. 11:01 | Homár Hilda | 141 komment

amfora_beach_09.jpg

Gratulálunk Vékony vásárló barátunknak! Valószínűleg hosszú békés élet vár rá, ha így folytatja, egészen elképesztően egészséges lélekre vall ugyanis, ahogy a további gyomorproblémák elkerülése érdekében levonva a tanulságokat, de fortyogó düh helyett szarkasztikus humorral bírt beszámolni a leírása alapján minden egyes elemében katasztrofálisra sikeredett bulgáriai nyaralásukról. Bravó.

Kedves Tékozló Homár!

A párommal és négy barátommal március környékén kezdtünk el böngészni nyári utazásokat, és mivel Bulgáriáról elég jó véleményeket olvastunk, úgy döntöttünk, hogy a Sunny Beachen töltünk el egy hetet.

A szállás kiválasztásában az Invia munkatársai segítettek, - ezúton is pusziljuk őket! - az Invia utazói által tett értékelések alapján és a meghirdetett ár miatt a Hotel Amforát ajánlották nekünk, all inclusive ellátással. Azt gondoltuk, hogy miért is ne, az átlagosan 8,4-es értékelés az étkezésről, valamint a szálloda szobáiról látott képek elég meggyőzőek voltak - nagy pacsi a fotósnak, fényes karrier vár rá. Az utazás foglalásánál elmondták, hogy az utat a Robinson Tours utazási iroda szervezi.

A repülőút Bulgáriába zökkenőmentes volt, a méltán híres Bulgarian Air Charter társaság repülőjével a menetidőt betartva érkeztünk meg Burgaszba. Igaz, a repülő nagyjából annyi idős volt, mint valamely péntek/szombat esti Budapest-Siófok vasútjárat során megcsodálható személykocsi, a személyzet tagjai pedig már felszálláskor közölték, hogy a kikészített újságból nyugodtan hajtogassunk repülőt vagy kiscsákót, másra úgyse lesz jó. Ezen jót nevettünk egészen addig, ameddig ki nem derült, hogy valóban maximum gyújtósnak jó a reklámújság; a repülőn van víz, helyi vodka, helyi tequilla, helyi sör, valami ropi aztán csókolom. De sebaj, leszálltunk épségben és a csomagjaink is megvoltak.

Jött a buszkeresés, egy kevésbé szimpatikus, de annál hangosabb robinsonos fiatalember a "melyik busz megyen a Hotel Amfora felé?" kérdésre közénk ordította, hogy BALRA. El is mentünk balra, de mivel ott nem volt semmilyen Robinson felirattal ellátott busz, egy simlis buszsofőr 5 euróért megmutatta, hogy valójában hol a buszunk - persze, hogy totál szemben volt azzal a kijárattal, ahol kijöttünk volna, ha az a kis vicces fiú nem küld el minket a másik irányba. A buszon egy kedves, de borzasztóan beszédhibás lány magyarázta el, hogy merre hányóra, meg hogy mennyire jó a hajós kirándulás. Hurrá, itt vagyunk!

Éjfélre megérkeztünk a hotelbe, átvettük a kulcsokat, és igen nagy volt az öröm egészen addig, amíg meg nem néztük a szobákat. Ha azt mondanám, hogy az 1997 nyarán Balatonkenesén eltöltött egy hetes biológia tábor szállása hasonló volt ehhez, akkor elnézést kéne kérnem a kenesei diákszállótól a jó hírnevük bemocskolásáért. A szoba finoman szólva is messze állt a képeken látottaktól, a meghirdetett 3 csillagtól is legalább egy Tejúttal arrébb volt.

Az egész igénytelenül koszos volt, a berendezés szét akart esni, valamint a fürdőszoba kb 2 négyzetméter volt a wc-vel együtt. Ellenben olyan kiváló hangszigeteléssel rendelkezett, hogy a szemközti szállodából üvöltő zene miatt beszélgetni sem lehetett normálisan, nemhogy aludni. A társaság minden tagját ilyen szobába osztották be, és utólag kiderült, hogy nekünk jutott a fejedelmi lakosztály, hiszen a másik két szoba egyikében még lepedő sem volt felhúzva, a másikban pedig nem működött a wc - a wc hibája persze a legrosszabbkor derült ki, de a a barátom elmondása szerint három-négy pohár vízzel nagyjából sikerült orvosolni a problémát.

Reggel jött a reklamálás, fotómutogatás a foglaláskor látott szobákról, a robinsonos csajszi pedig - aki nem azonos a buszos lánnyal - kifogások és pofavágások közepette végül elintézte, hogy mindenki olyan szobát kapjon, amilyet a képek alapján foglaltunk. Ezek a szobák a szálloda másik felében helyezkednek el, teljesen felújítottak és újszerűek. Igaz, a miénkben minden felettünk lévő szoba wc használata hallatszott, az ágyak kényelmetlenek voltak, a tv-n pedig 63-nál volt a maximum hangerő - de hát ki számolja, ezek a szobák teljesen alkalmasak arra, hogy káromkodás nélkül, nyugodtan tudjunk aludni.

Az étkezést röviden összefoglalva: a harmadik nap után kizárólag kenyeret mertünk enni a szállodában, és ölni tudtunk volna Marcsi néni menzakosztjáért a gimiből, pedig az botrányosan rossz volt. A szálloda éttermében a tányérok koszosak voltak, illetve kétszer is felfedeztük, hogy a zöldségeket sarasan tették ki az asztalokra - erről készítettünk fotókat is, hiszen otthon ilyet ritkán látni. A társaság minden egyes tagja gyomorbántalmakkal küzdött végig a nyaralás során, az utolsó napokban volt szerencsém kipróbálni a bolgár egészségügyi ellátást is, ugyanis annyira kiszáradtam, hogy infúzióra kötöttek. Bár már három napja itthon vagyunk, mindannyian küzdünk még a kaják okozta betegséggel, a barátnőmet például a hazaérkezést követő éjszaka kellett az ügyeletre kísérnem. Kalandtúra a javából, hip-hip hurrá.

Persze enni muszáj volt valamit, ezért a Robinson Tours munkatársától - aki áttett minket másik szobákba - megkérdeztük, hogy melyik éttermet ajánlja számunkra. A válasz: bármelyiket az Óvárosban. Így hát elmentünk az Óvárosba, és beültünk az első étterembe. Az étterem kialakításának köszönhetően gyönyörű panorámánk volt a tengerre, ekkor ismét őszintén el kezdtünk hinni abban, hogy meg tudjuk menteni a nyaralásunkat. Az idilli állapotból egy félrészeg pincér rángatott vissza minket a bolgár valóságba, irigylésre méltó volt, ahogy a rendelések felvétele után visszaült inni a bárba, mindezt délután 1 óra körül. Az ételek viszont itt végre normálisan néztek ki, és attól eltekintve, hogy a hús rágós volt, az ízekkel sem volt nagy baj. Aztán megérkezett a milánói sertésborda is, amelyet úgy oldottak meg, hogy az üres tésztára rádobtak két szelet húst. Ezt szóvá tettük az ekkora már elég bizonytalanul egyensúlyozó pincérnél, aki bár nem igazán értette a problémát, de azért elvitte az ételt.. hogy aztán visszahozza változatlanul, egy vékony szelet ajándéksajttal a tetején. Hiába volt 32 fok, hiába volt forró a hús, a sajt nem olvadt rá a húsra. Semmi baj nincs ezzel, hiszen a teavaj is pont ugyanígy reagált a külső hatásokra, biztosan ez is valami helyi specialitás. A társaságból már a visszaúton a szállodába ketten lettek rosszul az elfogyasztott ételektől, a többieknél este kezdett el hatni igen intenzíven a bolgár átok.

Visszagondolva, az éjszakai élet amúgy tényleg nem rossz a Sunny Beach környékén. Aki szerette a siófoki Petőfi Sétányt úgy 5-6 éve, annak be fog jönni a basszussal felnyomott 10 éves Madonna, Britney és Shakira számokra gatya részegen tántorgó rózsafüzéres és bundesliga-sérós fiatalok látványa. Nekünk ez tényleg tetszett, a hajkoronák kivételével igyekeztünk is beilleszkedni, csak sajnos a második bulinkban az egyik bolgár vitéz a zsebkése segítségével próbalta bizonygatni a hölgyek iránti elkötelezett rajongását, ezért utána inkább bulizni sem nagyon mentünk.

Szállodai szolgálatatások? Voltak animátorok, akik nagy örömmel közölték velünk az egyik reggeli után, hogy kezdődik a coctail games! Mivel ez a késes incidens után történt, inkább spectator módban csatlakoztunk az eseményekhez. A játék a következő volt: két csapat versenyzett, az a csapat nyert, amelyik több jeget tudott beleKÖPNI a saját csapata vödrébe. Na de nem sima köpések voltak ezek, az alábbi fondorlatos újításokkal tették érdekessé a játékot: ülve, állva, székre állva, szék mögé állva, hátrébb állva. Mi, huszonéves fiatalok a harmadik másnapos gyógysört kortyolgatva nyilván végigröhögtük az egészet, de nem lennék annak az óvónéninek/tanárbácsinak a helyében, akinek ezt a nyáron elsajátított új tudományt bemutatja majd szeptemberben valamely Bulgáriában nyaraló kis lurkó.

Sajnos a köpködős játék amúgy tökeletesen összefoglalja a szálloda által nyújtott szolgáltatások minőségét: a takarítónő összesen kétszer nézett be a szobáinkba, nem mosott fel, nem cserélt ágyneműt, de egyszer 10 leváért kaptunk új törölközőket. A takarítás komolyságát jól példázza, hogy az első strandolás után keletkezett homokpiramisok az utolsó nap reggelén is ott mosolyogtak ránk az előszoba szélén. Mondjuk, ha nem mentünk volna ki a tengerpartra, nem lett volna homokos a szoba.

Na, a tengerpart.. Volt szerencsém már néhány tengerparthoz, és nyilván nem lehet összehasonlítani a Fekete-tengert a Vörös-tengerrel, azonban az tény, hogy a Fekete-tenger pont annyira nyújt lenyűgöző látványt, mint a Duna mondjuk Újpestnél. Aki a tenger miatt jönne ide, ne tegye, mert soha többet nem akar tengert látni. A szálloda közvetlen közelében lévő tengerpart homokos, gazos, tele van cigicsikkel és egyébként is undorítóan koszos, egyáltalán nincs rendben tartva. Egyszer mentünk le, helloszia, ehhez sem volt többet kedvünk.

Viszont volt kedvünk a hajókázással egybekötött nesszebari városnézéshez, powered by Robinson Tours. Bár ne lett volna. Megkaptuk a buszról megismert beszédhibás aranyos lányt, aki az óvárosi részen található híres malomról az alábbi dolgokat tudta közölni: "valamikor a török korban épült, utána fel is lehetett mászni rá, nagyjából 30 éve viszont német fiatalok véletlenül felgyújtották, ezért ez itt már csak egy másolat, és fel se lehet mászni rá. gyerünk, tovább." Köszi az egzakt infókat miss Wikipé. A második állomáson ott is hagyta szegényt az egész csoport, miután olyan fontos tényeket sem mulasztott el megosztani a csoporttal, hogy a "fent látható múzeumban találhatóak régi tárgyak is" - persze egy tárgyat sem tudott pontosan megemlíteni. Sebaj, találka másfél óra múlva a hajónál.

A hajón azonban minden bűnét megbocsátottuk, ugyanis finom - tényleg finom! - halat szolgáltak fel, ezért mondjuk lehet, hogy megérte ez a kis túra. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy az igényes, külön a figyelmünkbe ajánlott borokat két, lejárt boros dobozból "csapolhattuk" magunknak. Tudják, az a klasszik "dobozban a zacskó, zacskóban meg a bor" jellegű megoldás. Ez nem vádaskodás, a biztonság és a móka kedvéért lefotóztuk a dobozokat is, jól mutatnak a mocskosan felszolgált paprikák mellett a Vulgária'16 albumban. A hajón volt rakija is, kétliteres gazdaságis kiszerelésben - sokat megélt társaságunk legkeményebb tagja is csak két felest bírt meginni, aztán a maradék másfél órában az életéért hörgött a hajó fedélzetén elterülve. A hajótúra amúgy ettől eltekintve is rendkívül látványos volt, ugyanis elvittek minket az egyik csúnya öbölből a másik csúnya öbölbe, ahol lehetett ugrálni a félméreres medúzák közé, majd visszavittek minket az eredeti csúnya öbölbe. A hülyének is megért fejenként 64 levát.

Hazafelé vajon lehetett rendelni bármit is az újságból, ami oda volt készítve az ülésekre? Nyilván nem, de ez minket nem is érdekelt, hiszen a 10 leváért megvásárolt, néhol félig zöld és félig kék (ekkor nyilván a leghangosabb/legerősebb döntött, hogy az kék vagy zöld), néhol pedig lila (ezt egységesen zöldnek vettük valamiért) színekben pompázó UNO-val játszva túléltük a landolást, és megcsókoltuk az anyaföldet.

Soha többet Bulgária, soha többet Invia, soha többet Robinson Tours. Nem hiszem el, hogy ezt a szállodát valóban közel 600 embert értékelte 8-as fölé, mint ahogy azt sem, hogy ilyen csúnyán ̶b̶e̶s̶z̶o̶p̶t̶u̶k̶ bedőltünk ennek. Az mondjuk nagy érdem, hogy az all inclusive ellátásnak köszönhetően 3 kilót sikerült leadnom, de remélem, mások nem járnak így.

Üdvözlettel:

Egy elégedetlen, de vékony vásárló

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a kisvakond 2016.09.02. 11:07:36

Ez nagyon hosszú, el nem olvasom.

a kisvakond 2016.09.02. 11:09:19

Persze a posztolót biztosan fogom fikázni.

a kisvakond 2016.09.02. 11:11:35

Alszotok, vagy mi van?

Terézágyú 2016.09.02. 11:13:53

Kibszottul modoros... :(

Darth Revan 2016.09.02. 11:17:26

beleuntam. olvassa vegig, akinek ket anyja van.

Sluck Ödön 2016.09.02. 11:20:48

@Darth Revan: Miért? Egész jó... Nekem Elison Putschnik (vagy hogy kell írni) jutott eszembe az Annie Hall-ból amikor azt mondta szeretkezés után, hogy Kafkai élmény volt.

Terézágyú 2016.09.02. 11:22:58

"az óvárosi részen található híres malomról az alábbi dolgokat tudta közölni: "valamikor a török korban épült, utána fel is lehetett mászni rá, nagyjából 30 éve viszont német fiatalok véletlenül felgyújtották, ezért ez itt már csak egy másolat, és fel se lehet mászni rá. gyerünk, tovább." Köszi az egzakt infókat"

Ezt az mondja, aki hasonló pontos dátumokat ad: "A párommal és négy barátommal március környékén kezdtünk el böngészni"

"melyik éttermet ajánlja számunkra. A válasz: bármelyiket az Óvárosban. Így hát elmentünk az Óvárosba, és beültünk az első étterembe. ... egy félrészeg pincér rángatott vissza"

Most akkor az, hogy a városban ilyenek az éttermek az is az utazási iroda a hibája????
Vagy nem is az irodát szidja a pószter, hanem Bulgáriát úgy egyben??????

"ugyanis annyira kiszáradtam, hogy infúzióra kötöttek."

Mért, nem is ittál?
Vagy azt akarod mondani, hogy egyfolytában az egész nyaralás alatt hasmenésed volt????? Hát, akkor nem csodálom, hogy mindennel csak bajod van...

The Crazy One 3om 2016.09.02. 11:24:30

amikor nagyon kicsi az átmenet a jópofa és a modoros között...

lakit 2016.09.02. 11:26:22

A booking.com oldalon az értékelése 6.9, de sokan úgy adtak (magyarok is) 6-os értékelést, hogy "nem ajánlom" megjegyzést írtak mellék. Egyébként 5-7 ezer forint/fő/éj teljes ellátással már eleve nem sok jót ígér.

Terézágyú 2016.09.02. 11:28:28

@lakit:
"Egyébként 5-7 ezer forint/fő/éj teljes ellátással már eleve nem sok jót ígér. "

Ja, hogy "olcsó húsnak.."-effektus? :))

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.02. 11:31:32

A Vékony nem tulajdonnév. Még viccességből se nem. Szarás és fürdés után magamévá teszem a posztot. Is.
@lakit: 5-7 ezerért várjon kalandokat az ember!

Manyecska. 2016.09.02. 11:46:24

@API bőrtok kartszmentes eladó: ott a helyed a Szaranyparton. /OFF/
A bulgáriai gépek belsejét még mindig tapétázzák..?xd
amikor mink voltunk nászúton/Korfu/ nyomatékosan hangsúlyozták hogy szemben /Albánia/ kitört a háború sza ha hazatakarodtunk végre bezárhatják a szállcsit.:D :O..

Manyecska. 2016.09.02. 11:58:27

Nameg a repcsinket kísérő két szerb vadászgép is cuki volt. Bár fakók kicsit. Egyszercsak kinézek jobbra és hopp hát nem ott van kettő?? Namondom mádörfakk.

Hentes pékné módra 2016.09.02. 11:58:34

tl;dr
feléig jutottam, nem volt vicces inkább modoros.
Nem a turistairoda oldalán kell megnézni a 8.x értékelést. Rágugliztam, csupa negatív dolgokat írnak.

andand 2016.09.02. 12:02:14

Nem voltam meg a bolgaroknal, de ismeroseim voltak Albenaban es azt dicsertek. Sunny Beach-t kevesbe. A Fekete tenger partja pedig ilyen. Aki Adriara, kek vizre, buvarkodasra vagyik az oriasit csalodik. Nem hiaba "fekete" tenger. Aki meleg vizre, homokos partra, (sokszor) nagy hullamokra es szereti a "vegtelen" tengert nezni, annak jo. Az iden mindket helyen voltam, a Fekete tengerben ulhettel amennyit akartal, nem melyult gyorsan igy kisgyermeknek is jo, mig az Adrian majd belefagytunk (1 honappal kesobb!) es ha nem tudsz jol uszni 2-3 meter utan nincs mit tegyel. Latvanyban viszont ossze se lehet hasonlitani (az utobbi javara), de azt szerintem par perc alatt ki lehetett volna deriteni, hogy milyen tipusu tengerpart var rajuk.

GiaMarie 2016.09.02. 12:02:47

Hasonló élmény kishazánkban a Hotel Királyrét, de pl mi imádjuk, mert totál kilencvenes évek, hardcore szürreál, viszont a retro hangulat kárpótol, és olcsó. Visszajárunk! És hülyére röhögjük magunkat a sztorikon, mint pl a penészes, 90-es években installált kb Obi akciós szauna a feketepenésszel óránként 500-ért per fő (fekete penészt úgy érteni, hogy nem egy pici a sarokban, hanem csüng a plafonról) meg a welcome drinkként felszolgált bólé, amin tényleg csak visítva röhögni lehet (papírdobozos bor + trópusi gyümikonzerv levével együtt, gratis néhány beledöglött repülő lény a helyi bioszférából). A fickó, aki szakács-kertész-portás-karbantartó és pincér egy személyben- már meg sem lepődsz, amikor feltűnik a közeledben bármilyen poszton. És persze a reggeli! Röviden jellemezve, ilyen felvágottakat 94 óta nem láttam (lehet, akkor fagyasztották le, most meg csak kiengedik mindig az aktuális adagot) menzásan szeletelt tegnapi félbarna kenyérrel. Van egy rohadt nagy óvóhely a szálloda alatt, szerintem az ételek javát az ott felhalmozott készletekből állítják elő. Ennek ellenére ajánlott! De tényleg...

Manyecska. 2016.09.02. 12:11:05

@andand: Korfu déli része is jó retkes. Hínáros, kavicsos, lepusztult. bejártuk az egész szigetet motorral hatalmas csalódás volt az a része! fene se hitte volna, mondjuk régen volt már..viszont Neos Marmaras egy csoda volt hogy főleg csak ketten voltunk az akkor épülő luxusszállcsi mellett, kavicsos, kristálytiszta tenger baromira mélyült mondjuk csak egy falat láttam a víz alatt a setétbe veszni búvárkodás közben.:) voltak delfinek is beljebb..
igaz halászfalu nem party-zóna :D pont ott szálltunk le a motorról..senki nem volt többszáz-méteres körzetben!!! Lehet mára már lepusztították a turisták:(

The Good Boy ! 2016.09.02. 12:15:34

most komolyan: van olyan ember, aki utazási irodán keresztül utazik, amikor pár országon keresztül megy nyaralni? soha nem mennék utazási irodával. 2000-ben voltam először és utoljára velük, és noha panaszon nem volt, azért jobb, ha én választok ki és foglalok mindent.

A másik: nem az utazási iroda oldalán lévő pontokat lesse a poszter, hanem pl. a bookingon. Ott valamivel reálisabb értékelések vannak, és még az érdekelt sem tudja törölgetni a nem megfelelőt, mint gondolom egy iroda a saját oldalán.

Én már évek óta úgy foglalok szállást, hogy csak a 8,5-8,6 felettieket nézem meg, meg ezen belül is átnézem az értékeléseket. Így is látható néhány rosszindulatú vendég...
Az idei egyik szállásunk 8,7-es volt decemberben, amikor foglaltam (közel 100 értékelése volt akkor már), most 8,9-en áll úgy, hogy az idén gyakorlatilag szinte mindenki 10-esre értékelte (tényleg az, minden tekintetben), mégis volt egy román, aki kilométeres hibalistát írt, meg 5-öst adott. A tulaj/üzemeltető válaszolt is rá, egész egyszerűen nem értette a felsorolt hibákat, hogy miért irt ilyeneket, ami nyilvánvalóan nem igaz mert minden tökéletes (volt előttünk és azóta is). Mi pár hétre rá mentünk a román után, és a vélt gondok közül pl. a nagy utcazaj nem létezett, pedig éjjel nálunk is nyitva voltak a terasz ajtók, ablakok (hogy éjjel ne a klíma hűtsön), és semmi zaj!!! Persze visszanéztem, a közel 100-ból kettő kelet(közép) európai véleményező volt, az egyik mi, a másik a román. Színtiszta rosszindulat.

Manyecska. 2016.09.02. 12:20:22

@API bőrtok kartszmentes eladó: hát a párom is ott volt nászúton ahol mink /nagyjából egy időben..:D / ő mesélte hogy összevesztek, beült egy liter ouzóval a vízibiciklibe és elindult befelé aztán nem talált vissza akkora hullámok voltak pedig próbált a cigicsikkjei nyomán visszajutni, aztán jött a partiőrség helikopterrel! :DD és bilincsben vitték el.. Eskü. :D Hót prémium nyaralás volt!! :D szerintem asszony is fogyott akkor pár kg.t:DD OFF /ON/

Darth Revan 2016.09.02. 12:46:05

@The Good Boy !:

nem feltetlenul rossz indulat. Egyes embereket jobban zavar a zaj, mint masokat. A zaj fajtaja sem mindegy.
En peldaul nyugodtan tudok nyitott ablakkal aludni egy negysavos ut mellett, ugyanakkor, ha zene vagy teve szol mellettem a szomszedban, attol megorulok.

További magyar hang 2016.09.02. 12:47:30

Mégis mit vársz a Balkántól?

Proud Mary 2016.09.02. 13:01:26

ilyen dobozos bor portugáliában is van

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.09.02. 13:03:08

Sarasan? Nálunk az sárosan, de biztos bennem van a hiba.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.02. 13:03:48

Utoljára '85-ben voltam Neszebárban (egy SZ-el), meg Burgaszban, de akkor minket még az Úttorő Szövetség vitt ki. Akkor még nem voltak lelakva a szállodák, a Sunny Beach-et még Napospartnak hívták, de medúzák már akkor is voltak.

@Manyecs: Korfun van egy kurva jó homokdűnés partszakasz, Línia/Korissioi falvaknál, az a Sandy Beach.

Idén Máltán voltunk, bulikatamaránnal vittek minket a Kék lagúnába, ahol olyan világoskék és kristálytiszta volt a víz, mint az utazási prospektusokban, fotósop után. Igaz ez nem hatvan levába, hanem hatvan ojróba került, de annyi lazac volt feltálalva, hogy hányásig zabáltuk magunkat lazaccal - és még maradt!

Terézágyú 2016.09.02. 13:09:06

@Tehetséges ugandai buzi:
"Utoljára '85-ben voltam Neszebárban (egy SZ-el), meg Burgaszban, de akkor minket még az Úttorő Szövetség vitt ki."

:))) Én is akkortájt voltam, és nagyon jól éreztük magunkat, a kaja is finom és olcsó volt stb.
És kb 100 forintnyi leváért nyugati hanglemezeket lehetett venni (mármint persze utánnyomások voltak...)

ROTFL Manó 2016.09.02. 13:09:42

Aki Bulgáriába akar menni, az miért nem kér tanácsot attól a köcsög Birkabaszó Maxwaltól, aki ott él száműzetésben?

The Good Boy ! 2016.09.02. 13:10:05

@Darth Revan: a zaj csak az egyik tényező volt a véleményezésében, gyakorlatilag mindent szidott, a felszereltségtől kezdve a klíma (nem elég hatékony) működéséig (ez sem volt igaz, mert jó hatékonysággal tudott hűteni. Ez csak egy, volt a sok közül, a vagy 10 soros szidalomhalmazból. És tényleg, nem az a baj, ha valakit sérelem ér, és azt szóváteszi, hanem hogy kb. utolsó tíz értékelésből 6 tízpontos, 3 db. 9,x pontos és akkor van egy, aki ad 5-öt, és egy csomó olyan negatívumot említ meg, amit a többség éppenséggel pozitívként jellemez. Ezért van, hogy (mint a műkorcsolyában, toronyugrásban) a leggyengébb 1-2-t (amin érződik a rosszindulat) és a legmagasabb 1-2-t (a nyalizós értékelőket, akik a tulajjal, személyzettel összecimbiztek, esetleg évek óta odajárnak és nem teljesen objektíven értékelnek) figyelmen kívül próbálom hagyni

The Good Boy ! 2016.09.02. 13:12:25

@Tehetséges ugandai buzi: A máltai lazac, az ugyanolyan máltaikum, mint a balatoni hekk??? Mert gondolom, nem ott fogták frissen a "máltai tengerben"?

Manyecska. 2016.09.02. 13:18:47

@Terézágyú: ahh írtunk a kerékpáros-klub blogjába mera párom elrugaszkodott a járdaszegélyről /bringával/ erre az levált :DD:O a zsírúj járda!!!:O úttörő vazze.mi voltunk az utolsók a mi évfolyamunk:) O/N/FF

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.02. 13:19:06

@The Good Boy !: Azt senki nem mondta, hogy a feltálalt lazac az máltai eredetű lazac volt. Én csak annyit írtam, hogy Máltán voltunk és lazacot ettünk. (Mellesleg nagy tengeri tonhaltelepek vannak Málta partjainál, még Japppánba is szállítanak.)

Tudod, az újszülöttnek minden vicc új, ezért elmesélem neked az agresszív kismalacos viccet, amiben az anyukája észreveszi, hogy az agresszív kismalac vadul kapálózva próbál felmászni a körtefára.
-Kisfijam, mit csinálsz?
-Felmásztam cseresznyét enni!
-De hiszen az egy körtefa!
-Kuss, hoztam magammal!

Na, átmegy a metafóra?

Terézágyú 2016.09.02. 13:20:11

@Manyecs:
Én akkor már nem úttörő voltam, amikor sopszkát ettem Bulgáriában... :)

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.02. 13:24:20

A tévé maximál hangerejét miért is kellett kipróbálni? Ti miért vagytok ilyen hülyék? Átbasztak rendesen a szobákkal, errefel kétpofára, teljeshajlandósággal zabáljátok és precízen lekövetitek az étterem-ajánlást. Ez a pont az, amikor azt mondom, hogy megérdemeltetek mindent.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.02. 13:29:59

Visszatérve Neszebárra, '85-ben volt ott egy vendéglátóipari egységnek kialakított kalózhajó a tengerparton. Kalózpecsétet is adtak, én a fehér pólómra kértem. Kissé anakronisztikus volt a halálfej, körben meg a cirill betűs felirat. A kísérő tanár majd' agyvérzést kapott, amikor meglátta. Amikor hazajöttünk, anyám meg akart pofozni miatta, hogy elbasztam egy akkoriban nehezen beszerezhető kínai Tri Circle márkájú pólót, mert sűrűn volt hiánycikk a Röltex Rózsinál, az apám viszont röhögött rajta.

Ja, és nem levát adtak elkölteni, mert hiány volt készpénzben, hanem olyan játékpénz-bónt, mint ami a Garázdálkodj Okosanban volt kellék.

The Good Boy ! 2016.09.02. 13:31:11

@Tehetséges ugandai buzi: oké, nem ment át az iróniám, semmi baj, majd legközelebb nem felejtem le a szmájlit a végéről.:)
Más: Értem én ezt a nagy lazac divatot, nagyon felkapott halfajta lett (idehaza is), ami érthető, mert ízletes és egészséges húsa van, de pl. tavaly dubrovnikban az egyik étteremben a halételeknél kb. az ételek fele lazacból állt. Azért ez nekem visszás, amikor tenger mellett tanyázik az ember fia, akkor ne a lazac legyen a fő halétel. Én mondjuk kerülöm is, és inkább a helyi "termést" azaz fogás igyekszem kipróbálni

Terézágyú 2016.09.02. 13:32:51

@Tehetséges ugandai buzi:
"Ja, és nem levát adtak elkölteni, mert hiány volt készpénzben, hanem olyan játékpénz-bónt, mint ami a Garázdálkodj Okosanban volt kellék. "

Tényleg :)

Legalábbis a kempingben/étteremben ez volt az érvényes :) De bent a városban azért igazi pénzzel kellett fizetni :)

Terézágyú 2016.09.02. 13:35:25

Ja, és még egy adalék a rencerváltás előtti bulgár hétköznapokhoz: ott nem ismerték a kólát (egyik márkát se), hanem a Schweppes (Svepsz) volt a mindenhol kapható, úton-útfélen reklámozott itóka.

sarostehen 2016.09.02. 13:36:43

Hát én nem olvastam végig.

"ugyanis annyira kiszáradtam, hogy infúzióra kötöttek"
Bazz.. az egész városban nem volt egy közért ahol tudtatok volna venni ásványvizet?

Terézágyú 2016.09.02. 13:40:58

@Tehetséges ugandai buzi:
Most hogy mondod... rémlik, mintha hoztam volna haza ilyet... lehetséges, hogy harminc év óta még mindig ott áll a szekrényben??... :-O

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.02. 13:43:55

@Terézágyú: Gyanús vagy nekem, te rigó! Véletlenül nem együtt voltunk ugyanabban a turnusban, harminc éve bolgárba'?

Terézágyú 2016.09.02. 13:44:23

@Tehetséges ugandai buzi:
Úttörőként voltál Bulgáriában és konyakoztál...???

Terézágyú 2016.09.02. 13:45:54

@Tehetséges ugandai buzi:
Nem, én 87-ben voltam, mint frissen érettségizett irodistalány.

Audrey80 (törölt) 2016.09.02. 13:48:25

Még olvastam volna :D

Terézágyú 2016.09.02. 13:50:30

@Audrey80:
Lehet hogy a pószter kidolgozza ezt regénnyé.

Mit regénnyé, regényfolyammá.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.02. 13:52:05

@Terézágyú: Őőő, izé... Úgy mesélték mások! Én nem konyakoztam! Dehhhogy is! Hova gondolsz! Még fiatalkorú voltam!

Terézágyú 2016.09.02. 13:53:49

@Tehetséges ugandai buzi:
Jóvanna, már elévült.
Én meg józan életű voltam, eszembe sem jutott alkoholizálni. Sör volt, de azt nem szeretem.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 13:56:21

@Terézágyú: "Kibszottul modoros"

Az haggyán, de kurvára unalmas.

Én MINDIG elolvasom a posztot, de most képtelen voltam rá. Ha rövid lett volna, vagy modortalan, vagy érdekes - bármely 1 a felsorolt 3 tulajdonság közül -, a végére értem volna.

Terézágyú 2016.09.02. 13:58:09

@atpijkamo116:
"Én MINDIG elolvasom a posztot, de most képtelen voltam rá. "

Akkor természetesen nem is szólhatsz hozzá.

De ha vannak bulgáriai élményeid, akkor megoszthatod velünk.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.02. 14:02:23

@The Good Boy !: lerí az agyadból (kommentjeidből), hogy képtelen vagy kezelni a másságot és csak az van, amit a te kötöttpályádon elképzeltél, minden, ami azon kívül esik jelzővel illetendő, mert számodra érthetetlen. Vannak ilyen emberek. Nem állítom, hogy ez az egyszerűség maga, de valami ahhoz igen közeli. Romántól és szálloda-témától függetlenül.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 14:04:29

@andand: "Nem voltam meg a bolgaroknal"

Csak ajánlani tudom. 55 éve nagyon kellemes hetett töltöttünk Várnában. Volt tenger (a várakozással ellentétben nem volt fekete, csak a horizont közelében erősen sötét), homokos, napernyős, nyugágyas tengerpart, szabadtéri mozi indiános filmmel, finom kaják, pompásan éreztük magunkat.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 14:05:39

Ja, és párszáz forintba került csak.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 14:10:45

@kekecke: Most _kivételesen_ benned. A saras zöldség magyarul van.

The Crazy One 3om 2016.09.02. 14:15:00

én annyi pénzért simán bevállalnám. Van, amikor valaki pihenni megy és jól érezni magát, meg van, aki dafke csakazértse...

káposzta 2016.09.02. 14:17:07

2004-ben voltunk Bulgáriában, kurva jó volt és nagyon olcsó.
Primorszkoba mentünk, direkt kikerültük a Napospartot (mert az ugye a helyi Siófok). Remek volt a szállás (apartman), csak a legjobb étteremben ettünk olcsóért, a tengerpart tiszta volt, a tenger szinte steril, voltak nagy hullámok, és volt egy helyi bolgár srác, aki tudott magyarul, segített nekünk meg szervezte a programokat. Mondjuk fostunk mi is, de ez van :) Én is fogytam 3 kilót, pedig nem is ettem keveset :)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.02. 14:18:49

@The Good Boy !: Igen, a leggyengébbeket és a legerősebb én is mindig kidobom.

A közbeszerzéseknél is ezt csinálják. Érdekes, hogy mindig egyedül a mészáros cége marad. (TwinPaksot is ő építi.)

The Good Boy ! 2016.09.02. 14:24:17

@API bőrtok kartszmentes eladó: kösz, hogy ilyen szépen jellemeztél ismeretlenül. Te kommentek császára:D

Manyecska. 2016.09.02. 14:30:58

@The Good Boy !: ne báncsd én hónapokig csettingeltem vele tökjó volt :) :D

Manyecska. 2016.09.02. 14:45:26

@káposzta: ja, egy időben nagyon felkapott hely lett...
amúgy a MÁV is indít oda járatokat két nap alatt ott vagy vonattal :P /mint újabb opció/ hát nem tudom..van ennél xarabb is, Olaszország kemping, jóxar volt, hideg tenger és ipartelep közelében max. elmentünk Velencébe..

É2I 2016.09.02. 14:59:55

Jóvótez.
Már mint az iromány.
Szopni meg bárhol lehet, hasonlóakat Szentendrén éltem át pár éve. Egy cuccreál "szállodában". Bár fosni nem fostam, meg tenger se vót. De volt a Duna, egészen a küszöbig ért, nem kellett messzemenni a vízért, bár kedve nem nagyon volt az embernek lubickolni benne. Már ha nem akart beszerezni valami rohadványos betegséget, némi E.coli-val spékelve.
Jóvótna.

konyak · http://percemberek.blog.hu/ 2016.09.02. 15:00:41

Én is ugyanott voltam idén. A poszter egy elkényeztetett hisztis fasz, kb 10-15% igazsággal....
Kaja jó volt. Mindig lehetett találni finomat. Italok jók voltak. Szoba átlagos, aludni jártunk oda. Árához képest nagyon megéri, azon kívül itt még nem fenyeget egy kis robbantás, vagy merénylet.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.02. 15:20:53

túl hosszú. És nem tudom eldönteni, hogy ez most élménybeszámoló vagy panaszkodás.

KRT 2016.09.02. 15:22:59

@sarostehen: Hát ha a sok hányástól, akkor nem marad benne még a bevitt ásványvíz se.

gabors 2016.09.02. 15:30:46

ez mar a hetvegi ??? mert ha nem el nem olvasom !!!!!

kopaszsop 2016.09.02. 15:31:05

hilda, a webcím alapján nekem hiányzik az egészségügyi rendszerben tett látogatás, azt levágtad?
homar.blog.hu/2016/09/02/aranyparti_nyaralas_a_bolgar_egeszsegugyi_rendszerben_tett_latogatassal_spekelve

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.09.02. 15:49:20

@kopaszsop: "az utolsó napokban volt szerencsém kipróbálni a bolgár egészségügyi ellátást is, ugyanis annyira kiszáradtam, hogy infúzióra kötöttek."

Mondom én, hogy túl hosszú amit írt, mire eddig eljutunk már csak felületesen olvassuk :D.

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.02. 15:50:15

@kopaszsop: IMfúzionra kötötték, hát az volt az! Mint sajnáltató, kicsit sem túllőtt elem (biztos gyúr a nyugdíjas évekre). Én is olvasgattam volna még bővebben az ottani lehetőségekről, ám ilyen modoros és fiatal szűrőn keresztül inkább mégsem.
Hilda nagyonnagyar szar, ma is még kellene egy poszt, egy kövérebb reagálhatóságú.
@konyak: egy lány írta.
@atpijkamo116: értem, hogy mi a jó része, azt nem is vitatom. Az zavar, hogy képtelen rendszerben gondolkodni, amit Dárt Réven is írt, az egyéni toleransziákról. Persze lehet, hogy tényleg egy kicsinyes boxxú volt, amiért nem xxópta le a takarítónő és akkor jól megadta webesfelületen, mely webkettő, de ez a kevésbé valószínű xeerin. Temm.

FDToth 2016.09.02. 16:03:01

Bulgária... Értékellés meg: a magyrok által adott értékelés nem figyelembe vehető, mivel a minőségi ingerküszöbünk rendkívül alacsony, ami nekünk húúdeszuper, az egy nyugat európainak a legalja... lsd. netpincér: a legtöbb étterem 90% feletti értékelésű, holott ezek közül a legtöbb ótvar... csak hát értékelmni tudni kell...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.09.02. 16:09:00

@atpijkamo116: lehet, de sosem hallottam, vagy mondanám, hogy saras. A nótában is sáros lett az új cipőm, nem saras... :o

API bőrtok kartszmentes eladó 2016.09.02. 16:22:30

@kekecke: táj-, no meg parasztságfüggő. Amíg nincs "tetszesz", meg "itthol", addig szerintem nyugodtan lehetünk. Én mondanám azt, hogy sörös. Páldamondat: sörös a belezetem, mert megittam azt. Éljenek az életigenlő mondatok. Csillámpóni és sör.

zserzsenne 2016.09.02. 16:33:58

@FDToth: milyen igaz! A Balatonnál is a legótvarabb sufni szállások is 9 feletti pontszámot kapnak a szállás.hu-n, holott inkább dózerolni kéne őket a lomis bútorokkal együtt.

The Crazy One 3om 2016.09.02. 17:25:29

Няма нови записи?

kopaszsop 2016.09.02. 17:25:32

@onlajnok:
ez kevés, többre számítottam. de tényleg.

Manyecska. 2016.09.02. 17:44:29

@É2I: én az ottani spárban vettem a nyúllal /a kézműves étcsokival/ kaját. én mortadellát, vazze, három napig f.stam pedig nem szállodában voltunk :D hanem sima társasház. az a baj akciós volt oszt mire hazavittem megrohadt a melegben. Mára hús! OFF :D képzelheted romantikus hetünk volt!!!:DD
@API bőrtok kartszmentes eladó: kéne az értékelések közt olyan is hogy: fosás ..opció..és csillagokkal lehetne értékelni a szállást !!:D

Francois77 2016.09.02. 18:15:22

Irodával? Bulgáriába? 2016-ban? All inclusive? Na az ilyet nem engedném külföldre.

homar-fan 2016.09.02. 18:15:24

A poszt végre kiváló, ám a poszt-tolónak azért halkan megjegyezném, hogy a 3* már MO-n is vállalhatatlan általában és ahogy megyünk keletre ez egyre inkább igaz. Tehát mégis mit várt 3*-ért, mikor Bulgáriában a Hilton is csak attól 5*, hogy valaki agyonüti a kedves vendég helyett a csótányt és a paktányt a sarokban?

The Crazy One 3om 2016.09.02. 18:29:41

Ő, izé, vénszivart látta valaki mostanában? Vagy lecsukták?

2016.09.02. 19:04:18

Ha már Fekete tenger, akkor Románia. Ugyanolyan olcsó. Mondjuk én Constanta-t kihagynám meg a két Eforie-t (Nord, Sud). Mamaia okés, és Costinesti is, aki lazábbra venné, annak 2 Mai.

2016.09.02. 19:11:31

@FDToth: Ezért kell a bookingon foglalni, vagy legalábbis ott is szétnézni az értékelések között, és nem a szallas.hu-t használni.

mechanikus körte 2016.09.02. 21:08:34

'88-ban voltam Bulgáriában, csóró egyetemi hallgatóként, kempingben, de jó társasággal.:-) Fillérekbe került, az egész utazás vonatjegyestül annyiban se volt, mintha a Balatonra mentünk volna. A víz tiszta, a vörösbor finom (üveges, medvefejes), minden este étteremben ettünk (olcsón), ahol egyszer simán megsütötték nekünk az általunk gyűjtött kagylókat is. Jókat vihogtunk a pizzán (bolgárul pici, kenyértészta kör alakra sütve, bepancsolva ketchuppal, kicsi sajttal és irgalmatlan mennyiségű rozmaringgal, szörnyű), az üdítőkön (kétféle volt, alma- és körteízű), a rettenetes helyi sörön és a nudista strandon, ahová véletlenül tévedtünk oda. (Egyszer csak komótosan szembesétált velünk a vízparton egy 80 körüli öregúr, hátul összekulcsolt kézzel, kalapban, mint a korzón. Ez volt az egyetlen ruhadarab rajta, felejthetetlen volt a látvány.) A parton remek sült halat lehetett enni hasábkrumplival, olyan jó ketchupot pedig azóta se kóstoltam, de azért nagyon boldogok voltunk, hogy hazafelé a büfékocsiban magyar szakács ügyködött, az a pörkölt nokedlivel és Tuborg sörrel már nagyon kellett.:-)
Fiatalon, társasággal nem prioritás a négycsillagos szálloda vagy az all inclusive ellátás, szar szolgáltatásért sokat fizetni viszont mindig szívás. Én se értem, hogy a DNS helyett oprendszerrel születő generáció hogy' a fenébe nem tud tájékozódni az interneten.

Vernon Sullivan 2016.09.02. 21:45:31

Először is nagyon szépen köszönöm Hildának, hogy kirakta a beszámolómat. Az írás hátteréhez hozzátartozik, hogy eredetileg a saját szórakoztatásunkra született meg, aztán az Invia.hu utazói értékelései között szerettük volna feltüntetni. Utóbbi nem sikerült, ugyanis a rendszer nem engedett feltölteni szöveges értékelést, gépelés közben "kizárt" a rendszerből, és befejezettnek tekintette az értékelést. Ez volt az a pillanat, amikor úgy gondoltam, hogy érdemes ezen a fórumon megosztani az utazáson tapasztaltakat, hátha mások tanulnak a hibáinkból. Nyilván minden összejött, és nem lehet az egészet a szervezők nyakába varrni, de az tök egyértelmű, hogy az alapvetően pozitív hozzáállásunk ellenére is totál félrement ez a nyaralás, teljesen másra számítottunk; a bolgár nép legalább akkora csalódás volt, mint az ehetetlen kaják.

@The Good Boy !: Egy olcsó, bulis nyaralást szerettünk volna, ugyanis idén nem tudtuk összehozni a megszokott közös fesztiválozást. Emiatt választottunk utazási irodát, és ezért lőttük be tervezésnél fejenként nagyjából 170 ezerre az árat - az Invia ajánlata biztosítással együtt volt 158 ezer forint. Nyilván nagyon olcsó, tudtuk előre, hogy nem egy ötcsillagos szállodára kell számítanunk, de az első szobák tényleg nagyon aljasak voltak, ráadásul nem is ezt a szállodát néztük ki a neten, csak bedőltünk az üzletkötő csábító propagandájának, aki kizárólag az új szobákról mutogatott képeket, és folyamatosan hangsúlyozta a rendkívül jó értékeléseket. Ez volt az első utazási iroda által szervezett nyaralásom, pedig szerencsére 2013 óta évente 3-4 alkalommal utaztam külföldre repülővel és eddig minden esetben a Booking.com-on foglaltam szállást az értékelések alapján. Naívan azt gondoltam, hogy egy utazási iroda belső értékelései ugyanolyan megbízhatóak, mint a Booking.com-on találhatóak - hát, megtanultam a leckét.

@FDToth: Végigfutva a kommenteket szomorú látni, hogy mennyire igazad van. Amúgy szerintem ezen túl az Invia saját kamu értékelésekkel is felnyomja a pontszámokat, ez a szálloda nagyon messze volt a 10/8-tól. Akik ugyanakkor voltak kint mint mi, azok szintén a pokolba kívántak mindenkit, akinek köze volt ehhez az utazáshoz.

@konyak: Kösz a bókot, de a személyeskedésen túl a véleményeddel sem értek egyet - mégse írom azt rólad, hogy az ideböfögött komment alapján egy igénytelen paraszt vagy, aki beéri a legalja kajákkal és a szakadt szállással. Szerintem amit a szálloda dolgozói vendéglátás/takarítás/főzés címszavak alatt műveltek, azért pl. Egyiptomban simán átkergetnék őket a Szaharán, pedig azért az arabokat sem kell félteni. Mindenesetre jó látni, hogy valakinek bejött ez a fajta ellátás, legalább neked nem kérdés, hova mész nyaralni jövőre.

@kopaszsop: Az orvosi ellátás amúgy hibátlan volt, de ez szerintem főleg a biztosítónak köszönhető, a Groupama csillagos ötösre vizsgázott. 45 perccel azután, hogy felhívtam őket és kértem, hogy okozzunk valamit, mert már a vizet is visszahányom és sehogy sem megy le a lázam, kocsi jött értem és vitt be egy magánklinikára, ahol 3 perc adategyeztetést követően kötöttek infúzióra. Persze lógtak a kis Jézust szoptató Madonna-freskók a falon, az angol nyelv hiányában pedig activityztünk néhány percet a dokibával, de rendkívül segítőkészek és kedvesek voltak.

2016.09.02. 22:40:19

@mechanikus körte: Tudnak, csak rossz oldalakon teszik. A józan paraszti ész ma már nem divat, így tévednek sufni-oldalakra, meg sufni-cégekhez. Mint a posztoló is.
Pedig Vernon Sullivanként, de még inkább Boris Vianként igazán lehetne több esze is.

Francois77 2016.09.02. 23:55:11

@Vernon Sullivan: 158 per fő olcsó??????? Az két főre 316. Alicante mellett 2 fő repülő szállás 110, marad 200 ezer két főre enni meg inni. Te szarod a pénzt, már bocs?

F173 2016.09.03. 10:19:03

Bulgária olcsó, de nem végtelenül olcsó! A minőséget ott is meg kell fizetni! Aki utazási irodával meg meg lúzer! Van közvetlen fapados plusz booking.com Sokkal jobb ár/érték arányt lehet elérni.
Aki Napos partra, Siófokra vagy Ibizára akar menni az ne panaszkodjon a zajra! Ezek bulizós helyek. Bulgáriában is vannak azonban sokkal csendesebb és családias helyek! Arról nem is beszélve, hogy messze ott a legjobb a homok és a tenger, mert a homok sávok 100-150 méter szélesek, a tenger lassan mélyül és sokkal kevésbé sós, mint a Földközi tenger!
Mi nyáron 100 eurót fizettünk egy éjszakáért, de egy olyan szállások, amely Görögországban, Horvátországban vagy Olaszországban 500 euróért sem kapsz meg egy éjszakára!

Francois77 2016.09.03. 11:58:06

@Ch@@tboy: nyáron vagy szeptemberben

Drago Brutic1 2016.09.03. 12:34:39

Na most rohadtul nem értem, hogy ha valaki nem bírja a balkánt, miért megy oda. Ebből a végtelenül hosszú. parttalan nyafogásból teljesen hiányzik a fókusz. Gyakorlatilag egy egész országot akarsz bepanaszolni.
Kaja- végigjártam Kínát, hidd el, ott aztán tényleg zoral a higénia, de a négyfős csapatból mindössze egy lett rosszul. Ti viszont éjjel-nappal hánytatok és fostatok, függetlenül attól, hol ettétek a kaját. Nem gondolod, hogy nektek lehet valami egészségügyi problémátok?
"egy simlis buszsofőr 5 euróért megmutatta, hogy valójában hol a buszunk" Üdv a való világban, a balkánon. Szerintem ti vagytok az egyetlenek, akik ilyenre már rácsodálkoznak.
"a Fekete-tenger pont annyira nyújt lenyűgöző látványt, mint a Duna mondjuk Újpestnél" Mondd, te tényleg hülye vagy? Már bocsánat, finom szoktam lenni a többi kommentelőhöz képest, de ekkora marhaságot rég nem olvastam. Hozzáteszem, a Duna szép Újpestnél is, de a Fekete tenger is gyönyörű, menjél el Batumiba basszameg, ahol 2500 méteres Ajarai hegyek övezik a partot, vagy Constantába, vagy bárhova. Ja, hogy a part köves, és az öltözők néha tele vannak szarva? Erre azt mondom neked, más igényű emberek élnek ott, és ha nem bírod ezeket a gyűrődéseket, akkor soha többé ne indulj kelet felé! Leírásod alapján te tipikusan a wellness hétvégés kategória vagy, aki befizetett egy balkáni társasútra (társasút? Minek? Nincs kreativitásotok egyénileg utazni?), és most adja a naivat, hogy ja ő nem sejtett semmit, azt hitte "bólgária már a kotdázűr". AZt hiszed szellemes vagy, amikor egy ember beszédhibáját gúnyolod, de valójában szánalmas a nyafogásod. Irány a zalakorasi spa wellness!

Drago Brutic1 2016.09.03. 12:40:48

Egyébként javaslom, írj panaszos levelet a Bolgár tengerészeti hivatalnak is, hogy legközelebb mire mész, varázsoljanak floridai partot, és lehetőleg kékítsék ki a Fekete tengert, hogy olyan szép átlátszó legyen, mint az adrián, hogy láthassad a talpadat a vízben.

Drago Brutic1 2016.09.03. 12:54:27

De a félrészeg pincér a hab a tortán... kiszolgált titeket, cimbora? Akkor meg? Tudod, mit kell tenni délben a félrészeg pincérekkel nyaraláskor? Rendelni neki egy rakiját, koccintani vele, beszélgetni az élet legjelentéktelenebb dolgairól, aztán majd visszahív, majd újra visszahívod, és jól be kell baszarintani vele, élvezni az életet az ilyen jó lazulós országokban. Na, erre voltatok képtelenek.

F173 2016.09.03. 14:58:38

@Vernon Sullivan: "Egy olcsó, bulis nyaralást szerettünk volna, ugyanis idén nem tudtuk összehozni a megszokott közös fesztiválozást."

Ha a Sziget fesztiválra mentek, akkor is arra panaszkodtok, hogy túl zajos volt és nem lehetett aludni a sátorban? :) Bulizni akartok, de nem bírjátok a zajt :)

megamen1 2016.09.03. 15:01:15

gonosz dolog a vendégeket megfosatni, vécétartájt meg elrontani.
ez az ősi dák birodalomban volt bevett vallatási móccer.

F173 2016.09.03. 15:01:37

@Pink Petsch: Voltam Romániában is, de az tényleg a 80-as évek. Bulgáriában viszon már vannak nagyon szép és modern helyek, amelyek 100%-ban megfelelnek a 21 század kívánalmainak.

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.03. 22:21:48

@Homár Hilda: Boldog névnapot, érjen tokától bokáig!

Majd Api is felköszönt egy spontán leszarozással. (Én ilyent nem csinálok, én úrifiú vagyok, még a kisujjam is eltartom a borospohártól.)

Répalaki Edömér 2016.09.03. 23:10:44

Kedvet kaptam az utazáshoz, megyek és foglalok is egy helyet Burgaszba a "fapados" AIR HORSE légitársaságnál. Remélem, hogy Répássyné Kincső lesz a másodpilóta. (Biztos valami rokonom, már úgy megismerkednék vele.)

Void Bunkoid 2016.09.04. 03:07:59

@megamen: nem dák, trák. A posztoló is biztos valami helyi szpartakusszal különbözött össze a diszkóban :)

@Terézágyú: azaz, a cirillbetűs Svepsz! Én is '85-ben voltam kempingezni.

Ja, és ott ettem először dönert/giroszt/ki hogyan hívja. Meg kagylót is. Mi szedtük kilószámra a tengerből.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.04. 08:06:43

Mivel ismerem a helyszínt, a történet kb. 95 %-ban kamunak tűnik.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.04. 08:13:30

@Terézágyú:

Ez téves infó. Valójában Bulgária arról híres, hogy az első kommunista ország, ahol lett Coca-Cola. Hamarabb, mint Jugoszláviában. S persze hamarabb, mint Magyarországon. Az első bulgáriai Coca-Cola palackozó üzem 1966-ban nyílt meg, éppen idén ünnepelte a cég reklámkampánnyal az 50. évfordulót.

Pepsi valóban csak a 80-as években lett.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.04. 08:16:24

@mechanikus körte:

Az nem rozmaring, hanem borsikafű, egyébként stimmel a leírás: tényleg ilyen volt a kommunista BG-ban a pizza.

2016.09.04. 09:59:14

@Manyecs: "Namondom mádörfakk. " szerbül "Jebem ti majku" csak hogy autentikusak legyünk.

pa2 2016.09.04. 10:39:27

@lakit:
Ez igy hulyeseg.
Muteromek rendszeresen nyaraltak 10 ejszakakat Antalyan boven 110-150k kozotti aron,repulovel.
Az ellatas tokeletes, a szalloda nagy,tele szobakkal, aki nem szereti a porgest,annak zsufolt, de gyonyoru mindenhol.

En inkabb azt nem ertem, hogy itthon miert kell annyiba a szallas,mint a torokoknel az all inclusive ....

pa2 2016.09.04. 10:49:28

@Drago Brutic1:
"Hozzáteszem, a Duna szép Újpestnél is, "

Ok, a kocsmas Marika is szep valakinek.
Hiaba van egy foga,az is a nyaklancan log.

2016.09.04. 11:20:55

Kicsi szivem, Balkanon es Kelet-Europban alapszabaly, hogy egy csillaggal fole mesz, tehat ha harom csillagos ellatasra vagysz, akkor negy csillagosba mesz. Soha, de soha nem szabad harom csillagos szallodaba menni ezeken a helyeken. Es ahogy masok is irjak: google, tripadvisor, booking. Ellenorizni es felkeszulni, es akkor nem erhet bosszusag. Alapszabaly ketto: megnezed, hogy mit eszel es hol, nem uosz be az elso etterembe, es ha nem tetszik valami, akkor tovabbmesz, es akkor nem kapsz hasmenest. Ostoba! Es meg idejon panaszkodni.

2016.09.04. 11:24:39

Ja, es meg annyit: ha nincs penzed, akkor nem utazol. Ha pedig csoro utra fizetsz be es csak azt nezed, hogy minden jo olcso legyen, akkor meg ne lepodj meg, ha azt kapod, amire befizettel! Fillerbaszo utert ne varjal luxust. Eleg egyertelmu.

Manyecska. 2016.09.04. 11:27:04

@megamen: meg ha egész éjjel nem hagynak aludni...meg valami baromállat vonyított a szigeten egész éjjel. asztán lekapcsolták a víztorony-világítását..@Kulics: másországba' nyaralni ősi román szokás.

Drago Brutic1 2016.09.04. 11:47:37

@pa2: Bingo! Most lebuktattál. Igen, egy igénytelen f...sz vagyok, aki kijár a Rómaira, a Népszigetre, és szereti az ipari műemlékeket. És pont Marikának hívják a fogatlan kocsmárosnét, akinél a közmunkával keresett fizetésemet kannásborokra váltom. Tökéletes hasonlat. Tudod, a magunkfajta proliból az irigység szól a highlife kommentelők iránt, akik Visegrádnál nézhetik a Dunát!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.04. 11:51:43

@Vernon Sullivan: Láthatólag tudsz érthetően magyarul írni. Akkor a poszt írásakor miért nem ezt a nyelvezetet használtad?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.04. 11:55:25

@kekecke: Tájegységenként változik. Mindkettőt használják valahol.

Biyadhoo 2016.09.04. 12:00:38

@The Good Boy !: Van. Ugyanis tengerentúlra nem nagyon tudsz a package ár alá menni. Europában sima ügy, mi sem szoktunk irodát használni, de Kubát pl. nem tudod kihozni jobban. Vagy Dominikát.

2016.09.04. 12:02:36

@Manyecs: éééés: aki bulgáriába megy nyaralni az sikeres ember nem lehet :-)

Biyadhoo 2016.09.04. 12:03:07

@Kishableany: Arról nem is beszélve, hogy Bulgária már a 80-as években is egy lepusztult putri volt. Azóta se változott. A Robinzon turisztot meg hagyjuk is.....

Manyecska. 2016.09.04. 13:27:41

@Kulics: az.éjjel leestem az ágyról:D mera páárom elterült mint a nagyalföld-lábak, karok-szerintem mi a halálba fogjuk du magunk mindegy. hol reklamálhatok? Erre a tévébe a Tripadvisort hirdetik nóórmális?? ON@Biyadhoo: pedig Bulgária fejlődött állítólag. Honnan. Hova...mind1

halaloszto 2016.09.04. 13:46:57

Az ilyen leírásokból valahogy mindig hiányzik hogy mennyibe is került ez repcsivel fejenként? Mert van ám egy összeg, ami alatt semmi jóra nem szabad számítani.

Vajk

Recsegve fingó kecske 2016.09.04. 14:37:17

Sok nyavaja mellett még szófosást is kapott.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.09.04. 14:41:20

@Biyadhoo:

Aki szerint a bolgár tengerpart nem változott az utóbbi 30 évben, az sosem járt ott.

megamen1 2016.09.04. 15:01:08

@Void Bunkoid: de abban egyetértünk, hogy ősirománszokás?

2016.09.04. 15:58:49

@ROTFL Manó: Mert még átküldené Szocsiba a gazdihoz.

2016.09.04. 16:04:29

@Pink Petsch: Pár éve még a románok is Bulgáriában nyaraltak, annyira ótvar volt otthon. Most állítólag kicsit jobb.

MacskaÖsszeZavaróKft 2016.09.04. 19:41:36

Aki tvzik nyaralaskor, az sikeres ember nem lehet.

Na jo, az euro2016-ot bekapcsoltam egy kicsit nyaralaskor, de ennyi. :)
Viszont Moszkvaban nem tudtam meg, hogy milyen a tv, mert nem kapcsoltam be, hiaba volt az evezred arvize pont akkor.

Manyecska. 2016.09.05. 08:07:06

@MacskaÖsszeZavaróKft: ja.nekemis 75 a max.zsírúj. szerintem 69 lett volna..

The Crazy One 3om 2016.09.05. 09:01:15

A poszter hozzászólása után méginkább kérdőjel a poszt...

Manyecska. 2016.09.05. 09:31:55

@The Crazy One 3om: Helga is párterápián van? majd írok róla poszt. ilyen 90perces ülés. Ha a terapeuta nem lesz öngyilkos sikeresnek tekintem :DDD ON Bulgária pedig szép hely hiába fikázzátok én olvastam jókat is.. el nem tudom képzelni hogy saras zöldséget szolgáljanak fel.lehet krumplibogaras volt:P ez ilyen pszichés f@sás lehetett lehet nyaralás előtt szedtek össze valamit. ezért kell burkiniben napozni /:D/

Zöldegér 2016.09.05. 10:19:44

Fogyókúrás vagy túlélőtábornak kellene hirdetni. Akkor nem lehetne panasz.

2016.09.05. 12:00:29

@F173: Attól függ hol voltál ... Constanta nekem nem gyere be, mert ahhoz képest drága, a két Eforie meg leragadt valahol a pionír-táboros időkben. Ezért írtam Mamaiat és Costinesti-tet azok eléggé rendben vannak, és olcsók is, ha már a poszternek ez a heppje. Teljesen lazulós szabira meg ott van 2 Mai, ott még él az a szokás, hogy a helyiek az udvaraikat adják ki fillérékért sátorverésre. Jobb, mint egy kemping ;).

The Crazy One 3om 2016.09.05. 12:07:25

gecikurvajó volt a ma délelőtti poszt. Szilylacinak nem vérzik a szíve?

Manyecska. 2016.09.05. 12:14:33

@The Crazy One 3om: majd ha hírlevél-formátumban kapod a napi Homárt akkó szólj! :D

Józsi, a migráns köcsög 2016.09.05. 16:25:05

@The Crazy One 3om: bisztos vérzik a szíve, nélkülem például mit sem ér az élet.

FDToth 2016.09.06. 14:12:51

@zserzsenne: igen, jó példa a szállás.hu is, de visszatérve a netpincérre: itt az átlagos értékelési százalék 90. Kérdeztem őket, hogy miként súlyozzák. hablaty, de a lényeg h amelyik éttreme 75% alá esik az pápá.. 75%? hát ez a kulcs, nem lenne étterem a netpincéren... persze dolgoznak egy olyan skálán, ami a valóságot mutatná, de az kb. lehetetlen. Egy elit, michelin csillagos éetterem büszke lenne, ha kapna 90% körül, de még a 86% is nagy szám, egy x y feng lai vagí mi kínai éttrem, meg 95% :D röhej...

2016.09.07. 15:29:23

van, aki végig tudta olvasni?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.07. 15:52:14

@testnedv: Homárlétemben először nem voltam képes rá. Ha nem lenne olyan hosszú, vagy ha nem lenne kibaszottul modoros, vagy ha nem lenne irtózatosan unalmas, el tudnám olvasni. De így ez a három egybe túl sok.

ember a holdon? 2016.09.08. 23:45:03

hát először is, 6.9-es az értékelés booking.com-on.
Én tavaly voltam, saját magam foglaltam repülőt, szállodát(nem ugyanezt), autót és semmi gond nem volt.
A szálloda ok, az all inclusive ok, a tenger is tiszta volt, semmi gond.
Vagyis, máskor kicsit utána kéne nézni, hogy valóban hova is foglalsz vagy saját magadnak intézed az utat...
süti beállítások módosítása