Tékozló Homár

18 éve használt telefonszámot ejtett túszul a Frondeo

2016.10.10. 14:42 | Homár Hilda | 73 komment

screenshot_2016-10-10_14_37_08.png

Kommunikációs megoldások felsőfokon - hirdeti a Frondeo flottaszolgáltató magáról rendkívül dizájnos egyoldalas honlapján. Gábor gondolta, kipróbálja. Azt nem tudta szegény, hogy ez az egy hónapos kis kaland a 18 éve meglévő telefonszámába vagy 15 ezer forintjába fog kerülni.

Tisztlet Homár!

A Frondeo mobiltelefon flottaszolgáltatásról született meg az ügyintézésük miatti levelem. 

A Frondeo egy céges megrendelőként lép fel a Tkomnál, flottaként. Flottaelőfizetést ad tovább alá tagozódó jelentkezőknek. Csak Tkom dominós, vagy előfizetéses leendő tagokat vár, ha nem vagy T-s, akkor át kell hordozni a számot előbb. 5.000,- Ft a belépés, ami nem jár vissza kilépéskor, a számlájuk két részből áll egy állandó un. „tanácsadói díjból” ez havi állandó 595,- Ft, ill. a „telefon költség (közvetített díj”, ami mivel nincs semminemű részletezés annyi, amennyit jónak látnak.

Érdekesség, hogy nekem még felszámoltak „PayPal kátya jutalék” néven is 80 Ft-ot, pedig semmi közöm nincs a PayPal-hoz, közvetlenül utaltam a számlát a számlaszámukra. Ha képesek ilyen fiktív összeget felszámolni, el lehet képzelni, hogy mennyire fedi a valóságot a „telefon költség”, mint egyösszegű tétel. Azt is ígérték belépéskor, hogy a dominó egyenlegemet átvezetik, azt levásárolhatom. Természetesen csak többszöri erőteljes felszólításomra írták jóvá az összeget.

A fentiek és amiatt, hogy ha vásárolni akartam a telefonnal (parkolás, pálya matrica, lottó, stb.) , akkor arra előre be kellett fizetnem egy megfelelő keretet, amiről semmiféle visszajelzést nem kaptam (mennyit fizettem be, írtak jóvá, mennyit használtam, mennyi az egyenleg) számomra használhatatlannak tűnt a rendszer, ezért kezdeményeztem a szerződésünk megszűntetését.

Itt kezdődtek a komoly bajok.

Az Általános Szerződési Feltételeik szerint, a felmondásnak a hó vége előtt legalább 2 nappal kell megtörténnie, amikor is a hordozott SIM kártyámat és számomat térítés mentesen, a maradék egyenleggel (amit ügye ki tudja mennyi) visszaadják. Én a felmondásomat írásban elküldtem augusztus közepén, amire a válasz az volt, hogy rendben, hó végén jelentkeznek a továbbiak miatt.

Augusztus 31-én se szó se beszéd, sem előzetes jelentkezés, a telefonom elnémult. Írtam nekik, hogy most mi a helyzet, nem jelentkeztek, de nem tudok telefonálni. Válaszlevelük rendkívül beszédes, nem kértek elnézést, nem ígérték, hogy igyekeznek, ha már így történt, hanem egyszerűen csak az alábbi választ küldték:

Kártyája átváltás alatt áll, amint megkaptuk dominosként jelentkezünk. A Tcom szerint 2-5 nap.

Ennyi.

Az 5 nap leteltével írtam, hogy ugye ma megkapom a SIM kártyámat, mert letelt a maximum idő is, amit ígértek. Elnézéskérés nélkül (mármint, hogy csúsznak), azt írták, holnap vagy holnap után megkapom a kártyát. Tekintettel arra, hogy van ismerősöm a Tkomnál, rákérdeztem, hogy mesélje már el, miért tart egy SIM kártya kiadása ennyi ideig. A Tkomos ismerősöm a legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy a telefonszámomra, a Frondeotól nem érkezett ilyen jellegű kérés, egyébként ez 24 óra alatt le szokott zajlani.

Jeleztem a cég felé amit megtudtam, mire csak annyit válaszoltak, hogy akár ki is rúgathatják az ismerősömet azért, mert információt adott. Tehát még nekik állt feljebb.

Időközben megkaptam a záró számlájukat, ami tele volt többletköltséggel, amit csak többszöri levélváltás és részükről fölényes stílusban adott válaszok után sikerült csak elismertetnem.

A megszűnt szolgáltatástól számított hatodik napon kaptam a Tkomtól egy e-mailt, hogy a számomat leválasztották, tehát akkor kérték meg valószínűleg a „dominósítást”. Arra a kérdésemre, hogy miért nem lehetett ezt úgy intézni, ahogyan a számhordozásnál van, vagyis, hogy megkapom az új SIM kártyát és ezzel egyidőben szűnik meg az előző szolgáltatás nem válaszoltak.

A kegyelemdöfést a szeptember 07-ei e-mail levelük adta, közölték, hogy amint átutalok 15.000,- Ft-ot a számlájukra, akkor intézkednek a kártya nevemre íratásáról, mert most az ő nevükön van. Azt már nem kérdeztem meg, hogy korábban miért kérdezték, hogy milyen névre írassak a kártyát, ha úgy is az ő nevükre jön majd. Megjegyzendő, hogy a 15.000,- Ft-os költség akkor él, ha a számot ők adták. Erre már szóban hívtam fel a figyelmüket, de teljesen eredménytelenül.

Tekintettel arra, hogy már 10 napja nem volt telefonom, pedig munkaeszközöm, elmentem és kértem egy új kártyát, hátrahagyva a 18 éve használt számomat.

Remélem sikerült képet szolgáltatnom eme cégről, ha van még valami kérdés írj.

Gábor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2016.10.10. 14:46:53

első olvasásra jó nagy láma, aki bedől egy ilyen cégnek, de olvassuk el másodszor is.

Terézágyú 2016.10.10. 14:51:28

Nem is értem az egészet, látszik, hogy nem vagyok nagy telefonos - talán azért gondoltam volna eleve (!), hogy az ilyen ide-oda pakolgatások/váltogatások nem lesznek egyszerűek, hiába mondja a cég, hogy "deeee, eccerű lesz ez, és milyen jó!!!"

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 15:12:05

Az rendben, hogy ez egy gennyes társaság. Jó, hogy írál a Homárra, hadd tudják meg mások is.

De hogy sikerült rájuktalálni? És miből gondoltad, hogy nem lesz kurvadrága? Egyszer egy isminek nézegettem flottákat, találtam egy szakajtónyiravalót, elégedettnél-elégedettebb ügyfelekkel, pontos árakkal, adatokkal. Ez pont nem volt köztük.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 15:14:41

Megvan az ok!

"Minden harmadik ÚJ SIM kártyához, ALCATEL One Touch 10-16G telefont adunk ajándékba, csak személyes budapesti átadással!"

Szánalmas balek.

Új SIM sorszámok növekvő sorrendben: 1001, 1002, 1004, 1005, 1007, ...

The Good Boy ! 2016.10.10. 15:15:27

én sem értem...
tehát arról lehet szó, hogy olcsó, céges számlára akart szert tenni, de mivel nem volt egy ismerőse sem, aki tudott volna biztosítani egy ilyet, ezért keresett egy céget, aki mindenféle ellenőrizhetetlen költségekkel machinálva szívatja? ha igen, akkor értem!
Mégsem! vagyis amíg ilyen lámák éldegélnek idehaza, addig az ilyen cégek is vígan lubickolnak:)

The Good Boy ! 2016.10.10. 15:16:58

bocs! túl hamar kezdtem a poszt-tolót ekézni...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 15:30:52

@The Crazy One 3om: :)) Wooooow! Jobban tudod, mint én.

Kidobtam. Dual SIMes volt. Két baj volt vele. Egyrészt elfelejtette az időt, ha kivettem az akkuját SIM cseréhez. Másrészt néhány hívásnál nem hallottam a hangját a túloldalnak. Mondjuk 5-ből egyszer. Engem nem zavart, de másokat igen. ;) Frissítettem firmeware-t, reszeteltem, fejre álltam... hiába. Kuka. El se ajándékozhatom.

Most van egy tök ugyanilyen Nokia, mínusz a hibák. Egy plusz van, hogy a telefonszám kereséshez kettővel kevesebbet kell nyomogatni. Edigitalban vettem. Ez is hatezer volt. Szívtam a fogam, de ki kellett pengetnem két évi telefonköltséget. ;)

sarostehen 2016.10.10. 15:33:43

Csodás. Szép kis cég.

Mellesleg a haverod tényleg nem adhatott volna neked információt. Mert bár korábban a te neveden volt, a lekérdezés pillanatában nem. Ennyi erővel bárki kérdezhetne bármilyen telefonszámot.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 15:38:20

@The Crazy One 3om: Hülyeségeket beszélek. Amit írtam, az a Samsung Duos telefonra vonatkozik. Az Alcatel az az ezer forintos zseblámpám volt, amiben van még pluszban rádió, ébresztótra, határidőnapló és egy GSM modul. Azzal semmi baj, csak nem dual SIMes.

Poszter ezer forintos (osztva hárommal, ami sose jön ki egészre) ajándéktelóra verte magát? Sajnálom!

TH 2016.10.10. 15:39:02

Szerintem a posztoló hüje.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 15:39:26

@sarostehen: "bárki kérdezhetne bármilyen telefonszámot"

Bárki kérdezhet bármilyen telefonszámot. Ha van a matávnál haverja. Problem? :))

zserzsenne 2016.10.10. 15:46:34

Csak akkor szólok hozzá, ha jogosan lehet a posztolót ekézni. Ez az az eset.
Frondeo? Beszarok, mik vannak...

The Crazy One 3om 2016.10.10. 15:55:03

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: nálunk a maffiózó osztot hasonló telefont a szolgáinak. Tudod, sokszor volt panasz, hogy a szar ájfon lemerült és nem érte el a gazdájuk őket. a maffiózó megoldotta a keleti kérdést: az összes kapott citromsára nokia egyszáztizest. Soha többet nem volt azzal gond, hogy le van merülve és elérhetelen bárki is...

neet 2016.10.10. 15:56:06

Amíg észre nem veszik, offolok, hátha valaki itt okos lesz. :)
Szia,
azzal "támad" a bankom (már nem először, de most fontolóra vettem), h
aktiváljam a csodaszép hitelkártyám, mert milyen jól járok vele, ha okosan
használom, ennyi-annyi % visszatérítés a vásárlások után, év végén max
amannyi, ilyenek. Persze az árnyoldalát nem írja, és nem várom el a
kisasszonytól se, h őszinte legyen majd, ha véletlen bemegyek egy fiókba, az
a kérdés, érdemes-e foglalkoznom vele, vagy iktassam ezt is. Fizu kártyára
jön, mínuszba sose megyek, sokat használom a kártyát, ergo nem lenne baj, ha
ebből valami hasznot is tudnék húzni. Asszem te írtál erről régebben, hogy
ha az ember odafigyel és ésszel használja, határidőre rajta van, aminek
rajta kell lenni, akkor jól is kijöhet belőle. Pár szóban le tudod írni,
hogy működik ez? Nem vállalkozó vagyok, havi fix bérem van, mindig egy
időben jön, ami jön, teljesen kiszámítható minden. Hitelre nincs szükségem,
takaróm méretén tovább nem nyújtózkodom. Így van értelme?
Köszi. Neet
Hm?

neet 2016.10.10. 15:57:28

@neet: mármint ezt apttól kérdeztem, ő javasolta, h dobjam be a közösbe...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 16:02:16

@neet: Szóval most van ugyan debit kártyád, de erőlködnek, hogy American Express hitelkártyát vegyél? Van éves díja?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.10.10. 16:02:28

@neet: Pont így van értelme. Az x% visszatérítés miatt.

The Crazy One 3om 2016.10.10. 16:29:20

@The Crazy One 3om: remek. Mint egy vadász, akinek viszket az ujja a ravaszon, bekészítettem a zújnikket. Hilda, mi a picsa, lófasz?

2016.10.10. 16:42:23

Munkaeszközt fillérbaszással kockáztatni igazi vadász szokás. Vajon hány megrendelést bukik így, hogy nem tudják elérni a régi számán? Megérte?

Rejtélyes 2016.10.10. 17:15:49

Neet: ha megeri neked, valtsd ki. Nekem is ajanlgatja a bankom, de en nem kerek belole :)
1: Ha tobb penzt latok a szamlamon, akkor osztonosen tobbet koltok :)
2: netbankon keresztul beallithato hitelkeret miatt amugy sincs szuksegem a hitelre. Ha latom, hogy kell valami, vagy varatlan nagyobb koltseg jon, beallitok parezer fontot, es kesz. £2000-ig egy perc alatt megvan, afelett meg 1-2 nap ellenorzes utan.

neet 2016.10.10. 17:17:08

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: hát sokat nem tudok róla, azért kérdezlek titeket, mert ugyan néh ccsak öncélú csetnek tűnnek itt a dologk, de én már annyit okosodtam a trollnak tűnő tagoktól, h már azért megéri idejárni. :)

neet 2016.10.10. 17:20:31

@Rejtélyes: nekem eleve gyanús, mert a bank ugye akkor adja kölcsön az ernyőjét, ha süt a nap, és esőben kéri vissza, és én már nem hiszek a legtöbb tündérmesében, de ha megérné, lehet, h élnék vele, de mondjuk évi 5-6000 Ft miatt nem biztos, h vacakolnék vele, meg külön figyelnék rá. Ha valakinek van/volt ilyenje és neki megérte, érdekelne a részlete, de ha csak egy parasztvakító ostobaság, akkor iktatom ezt is. Többet nem költenék, mint amennyi van, mínuszba se megyek, ha ninc svis major, a hitelkeretet se használom ki, szóval ez akkor érdekeelne, ha mondjuk évi 20-30 ezret tényleg nyerek vele, mert a legyek itt mindent csinálnak cska pénzt nem hordanak össze, a poloskákról nem is beszélve. De ha hülyeség, nem fárasztom magam az extra pay attantionnal, értitek, van jobb dologm is...

neet 2016.10.10. 17:21:30

attention
csak megint vakon írok ezzel az operával....

The Crazy One 3om 2016.10.10. 17:31:45

@neet: jóvan, nem élek hiába. :)

The Crazy One 3om 2016.10.10. 18:06:04

Nevetgéljetek csak, nevetgéljetek. Eddig és ne tovább! Holnaptól másképp lesz...

...írta homár hilda verse.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 18:06:35

@neet: "én már annyit okosodtam a trollnak tűnő tagoktól"

Régen én rengeteget röhögtem és tanultam. A Hilda éra alatt mindkettő erősen mérsékelt lett. De még inkább megéri, mint nem.

Sajnos kevés poszt érinti a quantummechanikát és az agysebészetet, úgyhogy mérhetetlen tudásom nem gazdagítja a közösséget, csak fergeteges humoromat tudom felajánlani.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 18:08:18

@The Crazy One 3om: Mi is az a kormányablak?

Kovács Katalin verse

Nem tudtam, mit jelent az a kormányablak,
Nálam nagyobbak és okosabbak is vannak.

Megkérdeztem apát, ő csak annyit mondott:
"Egy hely, mely levesz a vállunkról sok gondot."
Nem értettem, milyen gondot, és milyen vállakról,
Odamentem anyához, biztosan válaszol.
"Anyakönyvi kivonat van minden babának,
a lakcímekhez pedig lakcímkártyák járnak.
Ha nagy leszel, és majd saját autót vásárolsz,
az átiratás miatt mehetsz az ablakhoz.
A forgalmi, jogosítvány mind fontos irat,
a beszerzése mind az emberre marad."

Még sok dolog lehet, de nekem elég ennyi.
A kormányablak munkája biztosan nem semmi.

Nem tudtam, mit jelent az a kormányablak,
nálam okosabbak és nagyobbak is vannak.
Mégis úgy gondolom, egy nagyon fontos dolog,
Szükség lesz rá addig, amíg a föld forog.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.10. 18:11:41

@neet: @Csokis: csinálta jól, mert államkötvényt vett a kölcsönből. Mikor még annak volt jó kamata.

The Crazy One 3om 2016.10.10. 18:15:33

Nem akartam kérdőjelet írni.

The Crazy One 3om 2016.10.10. 18:18:44

Manyecska táncházban?
Igi diliházban?

The Good Boy ! 2016.10.10. 18:20:27

@neet: én ezt csinálom már évek óta. számlazárás után ahol csak lehet, hitelkártyával fizetek, majd számlazárás előtt a költött összeget visszautalom, így a számlazáráskor nincs kamat teher, meg költség sem. az átutalás ingyér van, mivel azonos a két kártya kibocsájtó bankja, egy alap kártya éves dija 6-7 ezer körül van (mondjuk egy AMEX Gold az már sokkal több, cserébe magasabban a visszatérítéses %-ok. Én azt gondolom, ha havonta minimum 150.-200.000.-ft tudsz így költeni, akkor mindenképpen megéri. Rendszeresen vannak havi akciók, amikor bizonyos üzletekben nagyobb % a visszatérítés, ilyeneknél kell észnél lenni, mert természetesen fogyasztásnövelő hatása lehet (pl. x könyvesboltnál egy hónapig 5% a visszatérítés, akkor ha gyenge az ember elcsábulhat:D).
Nekem pl. hiába akcióznak pl. a MOL kutak, mivel én osztrákiában tankolok olcsóbbért, csak azért a plusz 1-2%-ért nem fogok mondjuk 55-al drágábban (és lehet, hogy gyengébb minőségben tankolni). Szóval ilyenekre oda kell figyelni, meg arra, hogy ne told túl a kiadásodat, maradjon minden a megszokott keretek között, és akkor nem lehet baj!

The Crazy One 3om 2016.10.10. 18:26:48

Este focika: meg lettek baszva a lesznek. Vagy fordítva. Vagy nekem mindegy...

Tron65 2016.10.10. 19:32:39

Nagyon komoly flottakezelő: egy társasházban a székhelye és még ki sincsenek írva.
De gondolom még nem volt idő rá, hiszen nincs 5 hónapja, hogy kezdtek.
Amúgy telefonflotta mellett árulnak még kis és nagykerben ruhát, autót, újságot, fénymásolnak, reklámoznak, számítógépet árulnak és javítanak, és mindezeket még csomagkézbesítik is személyesen.
Szóval kb ők azok, akikhez soha semmilyen körülmények közt nem csatlakoznék.

gabors 2016.10.10. 20:09:06

@neet: ha nincs eves dij akkor nem johetsz ki rosszul ha esszel hasznalod. Amugy valami gyanus miert kellene penzt betteni egy hitelkartyara .. .vagy ugy erted hogy a bank ahova most a fizetesed megy ajalnja ??? Nem teljesen ertheto a dolog.

Biztonsagi resze is van hiszen ha valami gubanc van a debit kartyaval akkor mar (valaki jogosulatlanul hasznalja) akkor a penzED mar elment es UTANNA hadakozok majd a bankkal hogy most akkor mennyit adnak vissza ... ha hitelkartyaval pont forditva van es sokkal konnyebb Te dolgod mert az elfogadonak kell majd igazolni hogy korultekinto volt mikor elfogadta ha nem akkor Ok bukjak nem Te....

gabors 2016.10.10. 20:17:04

@neet: tobbet kellene tudni a koltesi szoksaidrol meg hogy pontosan mit ajanlanak....

Nekem tobb hitelkartyam van es mindenfele akciok is vannak rajuk mikor 3 honapig 5%-ot adott az egyik ha benzinkuton hasznalom akkor azzal takoltam amugy ritkan haszanalom

Van olyan kartya ami minden elkoltott $1-ra ad egy pontot 1000 pont $10 .. vagyis minden amit avval vasarolok 1%-al olcsobb ....

De csak esszel erdemes hasznalni mert a kamatok illetve kesedelmi dijak nem kevesek es a bank erre megy ... kicsit csodalkozom mert errefele pont a debit kartyat eroltetik mert a bank tobb penzt csinal azon mint a hitelkatyan ... bankot kellett valtanom azert mert a sima ATM csak penzkivetelt megengedo kartyat megszuntettek abban a takarekszovetkzetben ahol mar 25 eve szamlam van ..... megmondtak miert mert az akarjak hogy a debit-kartyaval fizessek mindenhol !!!

gabors 2016.10.10. 20:19:15

@The Crazy One 3om: fonok szemelyesen kiutazott !!! hogy allnak most .... vagy mikor lesz ??

The Crazy One 3om 2016.10.10. 20:24:31

@gabors: CET 2045 kor kezdődik. Meg fog fogyni, nem baj?

The Crazy One 3om 2016.10.10. 20:25:56

@gabors: apropó, neked a Dalai Láma a főnököd?

neet 2016.10.10. 20:28:10

Köszi a hozzászólásokat. Hát kártyadíj atz van, de szépen csiomagolva: az első év ingyenes. Valahogy úgy érzem, az első év innentől még durván 2 hónap.. aztán okosnak kell lenni, h az éves díjat visszahoza és még az egyéb apróbetűs díjaakt meg a többit, és UTÁNA is bőven megérje még. Igen, a a saját bankom, ahova a fizu is megy, így a jobbra-balra pakolgatás akár ingyen is lehet, de ebben nem vagyok biztos. Ha ez ilyen egyszerű volna, midnenki csinálná, nem? És a bank jól megszívná. Én arra gondolok, amit itt fentebb is írtaatok, h ráteszek a fizus számláról mondjuk 100at, azt jól elköltöm, és ezzel a pakolgatással nyerek valamit. De ha csak gombokat, akkor a franc kezel még egy könyvelést...

neet 2016.10.10. 20:30:08

Ja és nem mellesleg nem nagyon használom azokat a helyeket, amiket példának felhozott a bank (lidl, mol, ilyenek) Szóval az a bónusz is kuka. EGyszóval: első látásra nem éri meg, és amiket meséltek, az a 2. látás, ez szerint se...

gabors 2016.10.10. 20:32:13

@The Crazy One 3om: koszi kozben megtalaltam a valaszt magam is az Index-en :-)

gabors 2016.10.10. 20:35:39

@The Crazy One 3om: " Dalai Láma a főnököd? " latni lattam mar kozelebbrol is de hogy a fonokom lenne az kisse tulzas ....

ja es szerencsere mar OV sem a fonokom semilyen szempontbol

The Crazy One 3om 2016.10.10. 20:37:30

@gabors: akkor a Picsányi Sándor? Á, biztosnem :) mindjárt szavazunk róla. Aztán úgyis törli a HáHá

gabors 2016.10.10. 20:38:11

@neet: "Én arra gondolok, amit itt fentebb is írtaatok, h ráteszek a fizus számláról mondjuk 100at, azt jól elköltöm, és ezzel a pakolgatással nyerek valamit."

Akkor ez nem hitelkartya vagy legalabbis nem a klasszikus formaban. (persze Mo-on barmit el tudok kepzelni.)

The Crazy One 3om 2016.10.10. 20:57:01

Testes, a szomszéd kamionsofőr is nézi a meccset. Hét perc után már kinn cigizik az idegtől. " Íííbresztőő nyomorúúúttak! "

The Crazy One 3om 2016.10.10. 20:58:08

Mostmeg: "gól a zanyád picsája gyurcsó"

gabors 2016.10.10. 22:54:50

na latom lenyomtuk a letteket !!!

lanAlaturB 2016.10.11. 06:24:55

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
Fuuu.
Elottem a kep,ahogy all a szarrago a hatezer forintos telo doboza elott.
Sokkos allapot, 2.5 perce nem szolalt meg,mar egy masik dimenzioban van,aztan oriasi fajdalmak kozopette harom mocskos-gyurott papirpenzzel,es 20 kilo aproval negyed ora alatt kipakolja hatezres kupacot.

neet 2016.10.11. 07:42:44

@gabors: hát ez az, h én is, és még annál is többet. De meggyőztetek, iktatom az újabb inspiráló levélkét. A gyerek műanyag pénztárgépébe meg jó lesz az a szép kis kártya. :)

Manyecska. 2016.10.11. 08:28:00

ez az a cég amelyik süti azokat a kis pogácsákat, lekváros sütiket? Én se kötnék velük flottást..

É2I 2016.10.11. 08:59:07

@neet: Na egy troll válasz: Ha annyira nem megy a matek, hogy ne tudd kiszámolni megéri-e neked, akkor neked ez nem kell. Főleg, ha általában a takaródig nyújtózkodsz.

Off: Régen jártam már erre és most realizáltam mi is az az operában vakon írás. Homár békaptad a blogfejlesztést? Vagy mi? (Itt blog hun másik blogoknál nem van ilyen;)

AtiSnatch 2016.10.11. 09:46:53

Na, hülye poszter. Ezek szerint nem tévedtem el.

Bombaló 2016.10.11. 09:57:14

@neet: Szerintem jól teszed, hogy iktatod.
Ahhoz, hogy a végén nyerjél rajta, egyszer sem hibázhatsz. Minden pillanatban figyelned kell a pénzügyi fegyelemre. Amint egyszer elcsúszol, már jó eséllyel buktad az éves nyereséget, a következő alkalomtól pedig biztos bukó.
A hitelkártyán nem véletlenül van nagyobb keret alapból, mint a fizetésed...

Hovatovább az 1% visszatérítéssel számolva a tervezett hitelkártya forgalmad után 12000 forintot foghatsz meg, a második évben meg már lejön az összes költség belőle.

Lehet nyerni az okos használattal, nem tagadom, de biztos akarsz nap mint nap erre figyelni?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.11. 12:03:14

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Abban nem az volt a poén, hanem a hitelkártyás vásárlás utáni 1% cash back. Hitelkeret "nyitás" elején megvetted az épp lejárat előtt levő kincstárjegyet, az egy-két hét múlva lejárt, és visszakaptad a pénzt. Ebből feltöltötted a hitelkereted, és mehetett újra az egész. De aztán eltörölték az állampapír utáni pénzvisszatérítést, mert nekik is feltűnt, hogy túl sokan pumpolják az államot. (Mint a régi graffiti is mondja: Ne lopj, mert az állam nem tűri a konkurenciát!) Bár a kamaton is volt némi haszon, az tény. Aztán az eltolcsy adó ennek is betett , mert az elérhető kamat kevesebb volt, mint a 0,3% adó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.11. 12:09:39

@Csokis: Igen, én értettem már akkor is. Pozitív példának hoztalak fel, mint egy gondolkodó ember.

Én a teszkós pontgyűjtő kártyát használom. Úgyis ott vásárolok, mert éjjel is nyitva van, amit meg visszakapok, talált pénz, nem kell érte lehajolni se. Nem szeretek nappal tülekedni az utakon meg a boltban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.11. 12:12:31

@neet: Ez is arról szól, hogy az kap hitelt, akinek nincs rá szüksége. Ha például van miből, és költesz legalább havi 200 000 Ft-ot, akkor az 2000 Ft/hó cash back, azaz 24 000 Ft/év. Azért az karácsony, vagy nyaralás előtt nem jön rosszul.
Csak arra kell figyelni, hogy minden nagy fizetés (hétvégi bevásárlások, tankolás, tartós fogyasztási cikkek, ruha, cipő, stb.) erről menjen. Ha átállsz például csekkes telefon / gáz / villany befizetésre, akkor az mind mehet a hitelkártyádról. (A világ mai állása szerint már a postán sem kell sorban állni, mert a csekken van egy QR kód, és egy postai appal az okos telefonodról is fizethető a csekk.)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.10.11. 12:18:45

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Ja, ja, értettem, hogy te értetted. Nekem CitiLife van, azt használom, aztán általában karácsony előtt egyben levásárolom. Idén derült ki, hogy még az APEH-nél is lehet használni, fizettünk már vele adót, meg illetéket is. Jól jött a lakásfelújítás végén, amikor elfogyott a pénzünk. :-) Kleine Fische, gute Fische!

gabors 2016.10.11. 16:02:23

@Csokis: ezt az allamokban nagyban jatsozttak el egydollarosokat lehetett venni kozvetnul a penzverdetol es annyira probaltak nepszerusiteni hogy ingyen szalitottak hazhoz vegul feltunt hogy voltak gondolom kelet europai imigransok :-) akik 10,000-vel vettek igy a dollarokat es vittek be a bankba eredeti csomagolasban ... par honap utan fel is tunt sokaknak eloszor bankok ebredtek hogy max csak X darabot lehet bevaltani havonta... akkor nem volt gond mert minden helyi bankban nyitottak szamlat... utana penzverde is rajott most mar nem szalitottak ki ingyen igy szep lassan lealltak ezzel ... de annyi 1 dollarost vertek (mert hogy mekkora a kereslet ) hogy 150 evig is eleg lesz !!! Most ott orzik valahol valamelyik Fort X-ben ezeket ... mert senki nem szereti hasznalni bar praktikusabb mint a "quarter" mert ugye a buszon csak pontos keszpenzel lehet csak fizetni ami miost $2.75 itt New Yorkban es az ugye 12db erme !!! 5 helyett ha az 1$-os elterjedt volna .... (ugyanez parkolasnal, mosodaban stb) ....

I_Isti 2016.10.12. 14:27:58

@gabors: Ezt nem értem, hol volt ebben a haszon?

gabors 2016.10.12. 15:21:13

@I_Isti: a hitelkartya pontokon !!!! kb egy het volt a szallitasi ido igy sokan havonta 3-4x elkoltottek a teljes hitelkeretuket es megerkezett 1 dollarosokat meg aznap betttek a bankba amivel azonnal lehetett visszafizetni a hitelkartyat ... igy hitelkartyatol fuggoen 1-3% nyereseg volt havonta mondjuk csak haromszor jatszottak el 10,000 dollarral $300x12 kartyankent (1pont per dollar eseten !! semmiert nem rossz haszon ...

I_Isti 2016.10.12. 19:51:32

@gabors: Köszi, így már értem. Alátra szólóó betét után fizetnek valami kamatot?

gabors 2016.10.12. 20:52:00

@I_Isti: banktol fuggen van ahol, de nagyon keveset 0.1-0.5% de legtobb helyen most eppen 0%

Most 1-1.5 eves lekoteskor 1% max 1.75% kamatot lehet elerni

Kicsit mas a rendszer csekkszamla/folyoszamla eseten most kivetles a kamat de 90-es evekben 3-4-5%

Nekem volt akkoriban 7.5%-os egyeves betetem ....
süti beállítások módosítása