Tékozló Homár

Kis horpadásból nagy repedés és óriási tanulság

2016.10.28. 17:04 | Homár Hilda | komment

shutterstock_128482979.jpg

Egy igazi állatorvosi ló kerekedett Doki netes tévévásárlásából. A saját gyenge pontjait ő maga is felsorolja, a webshop és a futárszolgálat érvelési és egyéb hibáira tanácsadóink világítanak rá. 

Sziasztok

A történetem a következő:

Hosszabb ideje szemezgetek valamilyen 65"-os LCD TV-vel, nem televíziózásra hanem elsősorban játékhoz és néha-néha egy film megnézésére. Eddig egy projektort használtam de eljárt felette az idő, nem HD felbontású stb. Így aztán nem volt feltétel, hogy ismert márka legyen, elsődleges szempont az ár és a méret.

Nemrég rábukkantam egy megfelelő paraméterekkel rendelkező készülékre egy ismert apróhirdetési oldalon (probléma no.1) egy kis vidéki kereskedés hirdetésében (probléma no.2) Mivel azért viszonylag tudatosnak gondolom magam, utánanéztem a kereskedésnek (weblap karbantartás alatt, már kb. egy hónapja, de a facebook oldal működik), a TV-nek (nem írtak róla rosszakat a felhasználók), fel is hívtam a kereskedőt, mert vásárlás előtt megnéztem volna azért, mit veszek. Megegyeztünk, hogy felhozza a budapesti üzletükbe és felhív. Aztán nem hívott, én pedig úgy gondoltam, hogy nem várok tovább, megveszem a neten keresztül, nagyon sok dolgot vásároltam így már, több százezer forint értékűeket is, talán egyetlen egyszer volt problémám, akkor az eladó vert át (hozzáteszem ugyanezen az oldalon vásároltam, intő jel lehetett volna), de nem számottevő összeggel. Szóval belecsaptam a lecsóba, katt vásárlás, katt ingyenes házhozszállítás (probléma no.3). Értesítés megjött, hozzák a TV-t.

Itthon maradtam, nem jó, ha nem személyesen veszem át, sosem lehet tudni, egyébként műszaki végzettségem van, tudom mit kell nézni (haha).

Megjött a futár a jelzett időpontban, segített levenni a baromi nagy dobozt, levittük az alagsorba, majd mondta, hogy nem lehet ott a kibontásnál, de kötöttem az ebet a karóhoz, szóval megvárta amíg kibontottam és belenéztem a dobozba, minden rendben levőnek tűnt, ezért nem kapcsoltam be (probléma no.4), kifizettem az utánvétel összegét és aláírtam az átvételt, és ebben a pillanatban elbuktam 145 ezer forintot. Futár el, én pedig felvittem a TV-t az emeletre, ahol a leendő helye volt, és büszkén letettem a padlóra, mikor a párom megkérdezte: Ezen még rajta van a fólia? , mondom persze, hát új. De hát furcsán törik rajta a fény - mondta. Na ez volt az a pillanat, amikor tényleg alaposan megnéztem a cuccot, első pillantásra csak annyit láttam, hogy kicsit meg van nyomva az oldala, gondoltam semmi gond, outlet cucc, olcsó volt, a hátlapja nem látszik. És akkor vettem észre a repedést. Végig a képernyő közepén, vízszintesen. Bazzz.

Kereskedő felhív, mondja, hogy tőle biztosan épen ment el a TV. E-mail a futárszolgálatnak, gyorsan válaszoltak, másnap visszaviszik a készüléket vizsgálatra. Közben a kereskedőtől kaptam pár képet, amin a TV csomagolása látható, meg maga a készülék is, bizonyítandó, hogy ép volt. A képeken látszik egy ilyen TV, szériaszám nem, meg egy doboz, ami nem az a doboz, ami nálam van… Bazzz 2.

Ezt meg is írtam neki, az én dobozomon egy német logisztikai cég logós ragasztószalagjai látszanak minden oldalon, a kapott képeken nincs ilyen. A válasz: neki csak ezek a képei vannak. Upsz. Másnap a futár visszavitte a TV-t a központba, elég gyorsan jött az értesítés a futárcégtől, hogy a csomag túlméretes (akkor miért vették fel) a TV gyári csomagolásában nincs töltőanyag, ami védi az elejét (dehát valahogy szállították eddig is) és a legszebb: miközben visszavitték a központba, tovább sérült, de töltsem ki a kárbejelentőt és fizetnek 50k-t, ennyi a felelősségbiztosításuk.

Nem voltam boldog, de gondoltam valahogy még kijöhetek jobban az ügyből, ezért megírtam nekik, hogy nem fogadom el ezt összeget, plusz óvatosan felemlegettem egy esetleges pert is, Válasz: töltsem ki a kárbejelentőt és várjam meg az ügyintézést. Oké.

Pár nap múlva átutalták a számlámra a kártérítést, ezután még ment egy levél, amiben megkérdeztem, hogy ez-e a végösszeg, a válasz az volt, hogy eddig terjed a felelősségbiztosításuk (akkor miért szállítanak több százezer értékű csomagokat) és itt már kb. tudtam, hogy ez bukta, mert még csatolták a levélhez a felhasználói feltételeik kivonatát, azt a részt, amiben fel van tüntetve, hogy a feladó kötelessége úgy becsomagolni az árut, hogy az alkalmazott szállítási és csomagkezelési technológiának megfeleljen.

Azért még írtam az eladónak egy levelet hátha érez némi felelősséget az ügyben, de lepattintott és a futárszolgálatra hárított minden hibát. Egy darabig gondolkodtam a peren, mert van pár furcsa momentum az ügyben, a más doboz a képeken, az, hogy nem webshopban hanem egy apróhirdetési oldalon hirdetnek, amire nem vonatkozik a 14 napos elállási idő (na ezt sem tudtam, eddig), így nem küldhetem vissza a készüléket, de végül letettem róla. Kit is pereljek be? A futárszolgálatot? Áthárítják a felelősséget a feladóra. A kereskedőt? Visszadobja a futárszolgálatnak. Úgyhogy ennyi volt, szolgáljon tanulságként mindenkinek, ha  műszaki cikket vesznek addig semmit ne írjanak alá és ne fizessenek ki, amíg be nem kapcsolták vagy ki nem próbálták amit vettek, ha a futár nem hajlandó megvárni ezt, vigye vissza a cuccot oda ahonnan hozta.

Doki

 

Kedves Doki! 

Valóban elégedetlenségre adhat okot, hogy sem az eladó, sem pedig a futárszolgálat nem vállalja a felelősséget a termékben keletkezett hibáért.  

Ha a terméket az annak nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében (pl.: interneten webshopból) rendelted meg, akkor a TV átvételét követő 14 napon belül élhettél volna a jogszabályban meghatározott indokolás nélküli elállási jogoddal, amelyet írásban kellett volna közölni az eladóval. Ez arra az esetre is vonatkozik, amikor kereskedőtől vásárolsz egy apróhirdetési oldalon!

Ha az indokolás nélküli elállási joggal nem éltél, illetve az arra vonatozó határidő letelt, akkor az igényedet csak abban az esetben tudod érvényesíteni, ha igazolni tudod, hogy a TV sérülése még annak átvételét megelőzően keletkezett, mert az eladó jótállási, illetve szavatossági kötelezettsége csak olyan hibákra terjed ki, amelyek még a teljesítés előtti okból keletkeztek. A bizonyítása ennek jelen esetben nehézségekbe ütközhet, de a leveledből az kiderült, hogy a gyári csomagolása a készüléknek nem védte a TV képernyőjét, amely a feladó hibája, így őt terheli a felelősség. Minden ilyen jellegű hibát csak később, az átvételt követően ellenőrizni, és a fogyasztó részéről feltételezni kell, hogy a készüléket haladéktalanul ellenőrzi és jelzi is a hibáit. Azt nem érezzük döntő bizonyítéknak, hogy a feladás előtt készült róla fénykép. Az azért mégsem várható el, hogy minden átvételkor közjegyző legyen jelen. Bizonyíték lehet az átvételkor jelenlévő tanúk vallomása, illetve az ekkor készült fényképfelvételek is.

Javasoljuk, hogy a kijavítás, kicserélés iránti igényedet mindenképpen jelentsd be írásban, belföldi tértivevénnyel ellátva az eladónak és a futárszolgálatnak is, akik a panasszal kapcsolatban kötelesek írásban, indokolással ellátva válaszolni legkésőbb a törvényben meghatározott 30 napos határidőben. Ha a cégek a panaszt elutasítják, dönthetsz úgy, hogy az igényedet az illetékes Békéltető Testület előtt vagy közvetlenül a bíróság előtt érvényesíted.

Ha a futárszolgálat elismeri a kártérítési felelősségét, akkor követeld rajtuk a károdat. Ha a biztosításuk csak 50 ezer forintig terjed, az nem jelenti azt, hogy többet nem fizethetnek, csak éppen azt nem a biztosítójuk állja.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Crazy One 3om 2016.10.28. 17:14:02

Doki, te nagyon túzer vagy...

AufWiedersehenMonty 2016.10.28. 17:31:31

Fillérmeghágó jól beszopta. De komolyan, hogy vásárolhat így?

Nick-son 2016.10.28. 17:53:49

Ha nem tájékoztatták az elállás jogáról - úgy nézki nem - akkor 12 hónapra módosul az elállás határideje. GVTI nagyokosok.

The Crazy One 3om 2016.10.28. 17:58:49

@Nick-son: ha inkább a baromarcú vaterán ütötte le és számlát, meg ilyesmit nem kapott, jogilag magánszemélytől vásárolt, akkor az elállás joga 0 perc 0 másodpercre csökken.

65-ös tévé 145-ért, én ott nem igazán látok ÁFÁ-t...

gabors 2016.10.28. 18:11:45

ez egy igazi vadasz !!! remelhetoleg tanult a dologbol

se kiskutya se terhes no ezert meg sajnalni sem tudom.

enrico palazzo 2016.10.28. 18:17:02

"nem televíziózásra hanem elsősorban játékhoz és néha-néha egy film megnézésére"

"Eddig egy projektort használtam de eljárt felette az idő, nem HD felbontású stb."

Gratulálok! Szánalmas vagy.

sarostehen 2016.10.28. 18:34:21

Megnéztem 2 olyan oldalt akiről gyanítható, hogy rendesen adóznak. Ezeken a helyeken a legolcsóbb 65-ös tv 270 ezer.
Poszter mit gondolt?? a 145 ezres honnan van???

mad-man 2016.10.28. 18:39:52

Úristen de alacsony a kerítés... Te vagy a műszaki végzettségű? Omg. Hetyke szakmunkásbajusz meg minden?

Az egésztől rosszul vagyok.
1. Apróról? (Fityingfákör)
2. Kis vidéki kereskedésből?
3. Katt ingyenes házhozszállítás (Fityingfákör 2-Ócsójános visszatér)
4. "minden rendben levőnek tűnt, ezért nem kapcsoltam be" - Gratulálok, pedig még ott volt a futár a kicsomagolásnál is. Így mondhatják hogy te törted össze.

Egy vérbeli vadász vagy! És a vad is egyben. A saját magad ellensége!

mad-man 2016.10.28. 18:46:03

" Ezen még rajta van a fólia? , mondom persze, hát új."
Ja, meg Pervollal mosva.

A fóliát azért küldték, hogy kivagdosd belőle az álarcaidat. Nem, nem Farsangra, vagy Halloweenra. Torkoscsütörtökre.
Mindegyikre olyan mintát rajzolhatsz amilyet szeretnél. Úgysem neked lesz jó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.28. 18:53:25

@The Crazy One 3om: @sarostehen: Nektek van igazatok, nem lesz itt se számla, se 14 nap, se pénzviszatérítés. Az eladó nincstelen hajléktalan, hiába perli.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.28. 18:54:48

@sarostehen: "a 145 ezres honnan van???"

Leesett a kamionról. De most kivételesen szószerint.

mad-man 2016.10.28. 18:59:22

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
Nagyjából...

Azt nem értem, hogy emberek hogy találnak ilyen ajánlatokat, lehetőségeket? Fel nem foghatom. Van egy csomó normális üzlet és webshop.

"Azért még írtam az eladónak egy levelet hátha érez némi felelősséget az ügyben, de lepattintott és a futárszolgálatra hárított minden hibát. Egy darabig gondolkodtam a peren, mert van pár furcsa momentum az ügyben, a más doboz a képeken, az, hogy nem webshopban hanem egy apróhirdetési oldalon hirdetnek, amire nem vonatkozik a 14 napos elállási idő (na ezt sem tudtam, eddig), így nem küldhetem vissza a készüléket, de végül letettem róla. Kit is pereljek be? A futárszolgálatot? Áthárítják a felelősséget a feladóra. A kereskedőt? Visszadobja a futárszolgálatnak. Úgyhogy ennyi volt, szolgáljon tanulságként mindenkinek, ha műszaki cikket vesznek addig semmit ne írjanak alá és ne fizessenek ki, amíg be nem kapcsolták vagy ki nem próbálták amit vettek, ha a futár nem hajlandó megvárni ezt, vigye vissza a cuccot oda ahonnan hozta."

Előtte nem volt gyanús? Komolyan mondom úgy felb*szott hogy ekkora agyhalott a poszter!

Megdobbent 2016.10.28. 19:30:30

@mad-man: " Ezen még rajta van a fólia? , mondom persze, hát új."
Ehehe, van 3 ilyen TV-m, egyen se volt folia, csak rahuzva egy nejlon vagy egy ilyen konnyu hab bigyo, max 2 kis csik kozepen a kepernyo 2 szelen, de azok sem ernek vegig.

Szoval erdekes a szimpatikus panaszos rutinja a folia tekinteteben :)))

mad-man 2016.10.28. 19:39:25

@Megdobbent: Szopóállarc alapanyag lesz az...

Az enyémre valami fehér habosított zsák volt húzva, és hungarocell távtartók vették körül. Igaz én az üzletben kipróbáltam, és magam vittem haza.

mad-man 2016.10.28. 19:40:34

@mad-man: Bocsánat, szopóáLarc! Majd meglátja és leesik az áLLa.

gabors 2016.10.28. 20:11:56

ocson megvette ... nyilvan tudhatta hogy valami nem kosher a dologban, mert "nem okosba" joval tobbe kerult volna ...

most csak meg az nem vilagos mert nem irta meg hogy az elbukott 145.000 az a visszakapott 50.000 elott vagy utan ertendo (vagyis 20% vagy 30%-ot kapott vissza)

EurósParaszt Lite 2016.10.28. 20:40:38

" . Így aztán nem volt feltétel, hogy ismert márka legyen"
Ez egy kulon faj bassza meg. Az ilyenek veszik a Tescoban a Technikat meg a Bekokat. Ja bocs, az egy fennkolt verzio lett volna a vazoltakhoz kepest?

" Azt nem érezzük döntő bizonyítéknak, hogy a feladás előtt készült róla fénykép. Az azért mégsem várható el, hogy minden átvételkor közjegyző legyen jelen."
Ez most 1 gondolat vagy 2?

Azt birom a sztoriban, hogy pont a csekkolas pont a legsotetebb helyen tortent.:) Mar ott is olyan furcsan tort rajta a sotetanyag, csak hat nem laccott az.

gabors 2016.10.28. 21:43:11

basszus ez lesz egesz hosszu hetvegere .... inkabb megyek a temetobe (ravatalt nezni)

Genius2 2016.10.28. 22:11:03

Nos. Az nem derül ki, hogy működik-e a készülék. Tegyük fel, hogy igen. Apró szépséghiba lehet az a csík a közepén, videojàtékok esetén úgysem fogja zavarni, hiszen úgysem látja a Minecraft közben. 95 k - ért 65"-os TV-t az életben nem fog többet kapni, ezt nyugodtan elhintheti a haveroknak...

Genius2 2016.10.28. 22:12:55

@Genius2: Ja, lemaradt: ha nem működik, - akkor ez picit bosszantó...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.29. 01:30:05

@Genius2: "Apró szépséghiba lehet az a csík a közepén"

A kilencvenes évek elején 21 colos Sony trinitron monitorokon dolgoztam. Nyilván csak 3 darabból tudták összerakni a maszkot, mert 2 nagyon halvány vízszintes csík volt rajtuk egyharmadnál és kétharmadnál. Az érdemi munkát nem befolyásolta, csak akkor látszott, ha teljesen fehér volt a képernyő.

The Crazy One 3om 2016.10.29. 05:54:26

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: azért ez a komment - főleg másodszor olvasva- bizony az összehuggyozom magam kategória. A kilenvenes évek elején egy, 21-es szoni trinitron? Há mibe került az, százmillióba?

megamedve 2016.10.29. 08:18:14

Sántít a sztori
Műszaki végzettségű, aki tudja mit kell nézni, és pont a kijelzőt nem nézi meg, az asszonynak tűnik fel, hogy törik a fény..
Vagy hülye műszakibvégzettségű vagy, vagy pofára döntötted a holmit, aztán utólag próbálsz valami okosat kitalálni hozzá

megamedve 2016.10.29. 08:22:21

@EurósParaszt Lite: figyu te paraszt ( ha már ez a nicked ), én hat éve vettem az asszonynak a konyhába egy DVD lejátszós Technika TV-t, és szuperül működik most is. Akkor mi van, én most egy igénytelen fillérbaszó barom vagyok?

2016.10.29. 09:30:32

Én sajnálom a posztolót: jajjj jajjjj jajjjj sajna sajna sajna.

EurósParaszt Lite 2016.10.29. 10:49:26

@megamedve: igen.:D:( Sajnos. A gyereket meg majd Vestelre neveld, "ugyanolyan" jo az is, mint a nagy nevek.
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: azt tegyuk hozza, hogy ez uzemi jellegu mukodes volt es teljesen rendben levo. Nem 3 darabrol volt szo, hanem tartozsinegek voltak azok ott ketten. Sokan kiakadtak rajta, de akik vagtak, hogy ez az igazi elitizmus 2, csalhatatlan vonala, azok egyenesen imadtak/felvagtak vele.:D
Voltak (munka)helyek, ahol az ilyen fajtakat nem is kapcsoltak ki ejjelre sem, devalvalodas ide, fogyasztas oda,Nehogy a kovetkezo munkanap epkezdetere kicsit is elmaszodott legyen a szinterkep. Nem semmi do'gok ezek, kerem.

EurósParaszt Lite 2016.10.29. 10:54:17

Az 'ep' nem kell. Nos hat, itt a long weekend, guritsuk elo hetvegi lakokocsijainkat a meztelencsigak lakta feszer alol es irany a horvat tengroa part! Ha viszunk magunkkal idiota not, aki 3-rom ujkat osszebaszva es omm hangot kiadva hallucinalja maganak, hogy igenis ilyen cselekmennyel lehet ures parkolohelyet fogni, akkor hasonlatos moccerrel joidot is lehet varazslani mikorenk, megeri tehat tartani egy felkegyelmu verzioju letformoat! Majdnem azt irtam, hogy parkolot talalni, na de hat keereem, parkolot talalni azt konnyu! Azt barki tud!

EurósParaszt Lite 2016.10.29. 10:55:35

Tessek dragam, itt van egy full teli parkolo, hat nem csodalatos enter nemmegmondtam megerte kijarnom az ezoakademiat es csak 2milliaba kerult kurvanagy enter.

The Crazy One 3om 2016.10.29. 11:38:37

Akurva. Kompinak rendesen felbaszták az agyát...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.29. 12:30:42

@The Crazy One 3om: Pff, miitomén mibe került, gondolom nem volt túl olcsó. Vidéki egyetem vette, tele volt egy terem velük, meg 19 colosokkal. Meg a professzorok szobáiban. (Nem magyar vidéki.)

Láttam én csodát akkor. 19 colos Sun laptop. Egymillió (akkori) forintért. Csorgott a nyálam. Nem ilyen futkározós, valami 5 centi vastag, plusz a teteje, de végül is horozható.

Itt Magyarországon szilikongrafikszokkal dolgoztam talán 95 táján, pöpec gépek voltak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.29. 12:32:34

@EurósParaszt Lite: "Nem 3 darabrol volt szo, hanem tartozsinegek voltak azok ott ketten."

Uh, te miket tucc? Köszi!

Olyat nem is hallottam, hogy a színek miatt nem kapcsolták ki.

CID.. 2016.10.29. 16:04:51

@EurósParaszt Lite: A Bekoval semmi baj, csak xólok.

Pószter meg tény, hogy kicsit balfasz, de nagyon rábaszott.

Tehetséges ugandai buzi 2016.10.29. 20:06:00

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Jól mondja a paraszt, az a két csík egyharmadnál és kétharmadnál nem attól volt, hogy három darabból volt összerakva, hanem a hátsó felfogatás miatt látszott. Két vékony drótszál tartotta. Első kézből tudom, mert személyesen láttam egy betört képcsövű példányban a maszkot. (Már bejöttek az LCD képernyők, kibaszkodták valahonnan és hát sajnos arcra esett a bontóban.) Szívem megszakadt amúgy, pár évvel azelőtt öltünk volna egy olyanért.

Amúgy érdekes, hogy pont azt a SUN Ray laptopot hoztad fel példának, amire nekem is fájt a fogam, meg volt valahol a Várban egy SGI gépekkel berendezett netezős terem. Gyanús vagy te nekem!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.29. 22:09:29

@Tehetséges ugandai buzi: Aha, köszi!

Nem is tudtam, hogy Ray-nek hívták. Szüreális élmény volt 91-ben. Most se kapni hasonlót minden sarkon. (Mármint mostani procival,)

Az SGI-k a KFKI-ban voltak.

Reactor 2016.10.30. 01:00:25

Nem minden "óccsó" cucc átverés, de az biztos, hogy nagy malac kell a szerencsés választáshoz. Egy aktuális példa: kerestem póstaládát [sic] az interneten, mondván, veszek egyet karácsonyi ajándékként húgomnak. A nívósabb postaládák mind 10 ezer felett voltak, 2-3 ezerért többnyire hulladékbádogból összetákolt, taknyolásos hegesztéssel készült sóhaj suttyó selejtet lehet kapni. Egyszer csak látok egy mokány kis házikó formájú postaládát Jófogászon alig 4 ezerért. Írtam is azonnal az eladónak, nyélbe ütöttük az üzletet, ma délután 5-kor elutazom érte, így nem lehet semmi turpisság a dologban. Találkoztunk, kibontotta a szemem előtt, alaposan megnéztem, kipróbáltuk a kulcsokat is (működtek), kapta a pénzt, kaptam a postaládát, mindenki jól járt. Ugyanez a postaláda Zárdepón 11 ezerért kapható. Annyi pénzből kis túlzással 3 postaládát vehettem volna a fószertól. Egyszóval nem Columbo felesége az olcsó & jó cumó, viszont ha az ember kockáztat, az a leghelyesebb, hogy személyesen megy el a motyóért ilyenkor, legyen az postaláda, plazmatévé, bőrkabát, neutron ágyú, akármi. Az átvágós eladók úgy félnek a személyes biznicctől mint az ördög a tömjéntől, úgyhogy aki trükközni próbál selejtes cuccokkal, ilyenkor be is bukik.

@EurósParaszt Lite: A jó öreg TESZKÓ gazdaságos "Technika" márka :D egy pillanatig szentül el is hittem, hogy magyar gyártmány, elvégre ez egy magyar szó. Aztán a 3-4 hónap hasznos üzemidőktől kijózanodtam. Nem, ennyire gány termék egész egyszerűen nem lehet magyar.
Egyébként ugyanez az állatfajta szokta a másfél milliós gépébe a szar Codegány, Incom meg Vargáné tápegységeket megvenni a spórolás jegyében, merthogy a Corsair meg Enermax milyen drága, "oszt ugyanazt tudja", megmondja a tutit, elvégre ő ért a gépekhez, a Call of Vérpistikét is fel tudja telepíteni hót egyedül. És valahogy ezek anyáznak a szervizesnél a leghangosabban, amikor közli a szaki, hogy eldurrant a táp, és vitt mindent magával, javítás ennyi, adatmentés annyi, készpénz vagy kártya...

The Crazy One 3om 2016.10.30. 07:21:50

Vargáné és TSA. BT.... És ne röhögd el magad a templomban.... :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.30. 07:27:17

@The Crazy One 3om:

-Új jelszó létrehozása:
-Pénisz.
-Sajnálom, nem elég hosszú.

fillérbaszó vadász 2016.10.30. 08:29:37

Hilda, mikor lesz új poszt?
Más!
Az a Sztálin avatar kommenthuszár merre van mostanság? hiányoznak a kommentjei.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.30. 08:36:34

Ha valakinek van egy régi 1905, 1911, 1922, 1933, 1939, 1950, 1961, 1967, 1978, 1989, 1995 vagy 2006 évi falinaptára, akkor azt használhatja 2017-ben. Illetve az ideit elteheti, mert 2044-ben megint jó lesz.

Ide rakom az egész táblázatot a XX. és XXI. századra vonatkozóan:

1920 1948 1976 2004 2032 2060 2088

1903 1914 1925 1931 1942 1953 1959 1970 1981 1987 1998 2009 2015 2026 2037 2043 2054 2065 2071 2082 2093 2099

1906 1917 1923 1934 1945 1951 1962 1973 1979 1990 2001 2007 2018 2029 2035 2046 2057 2063 2074 2085 2091

1904 1932 1960 1988 2016 2044 2072

1910 1921 1927 1938 1949 1955 1966 1977 1983 1994 2005 2011 2022 2033 2039 2050 2061 2067 2078 2089 2095

1908 1936 1964 1992 2020 2048 2076

1901 1907 1918 1929 1935 1946 1957 1963 1974 1985 1991 2002 2013 2019 2030 2041 2047 2058 2069 2075 2086 2097

1916 1944 1972 2000 2028 2056 2084

1905 1911 1922 1933 1939 1950 1961 1967 1978 1989 1995 2006 2017 2023 2034 2045 2051 2062 2073 2079 2090

1924 1952 1980 2008 2036 2064 2092

1928 1956 1984 2012 2040 2068 2096

1912 1940 1968 1996 2024 2052 2080

1902 1913 1919 1930 1941 1947 1958 1969 1975 1986 1997 2003 2014 2025 2031 2042 2053 2059 2070 2081 2087 2098

1909 1915 1926 1937 1943 1954 1965 1971 1982 1993 1999 2010 2021 2027 2038 2049 2055 2066 2077 2083 2094 2100

És itt a progi, hátha van valakinek mondjuk egy maja naptára:
#!/usr/bin/perl
foreach (1901..2100) {$l{`cal $_|sed 1d`}.="$_ "}
foreach (keys %l) {print "$l{$_}\n\n"}

EurósParaszt Lite 2016.10.30. 08:53:35

Azt elarulja valaki, hogy kerul a majkrembe TEJ? Nem lehetett volna gorillasperma inkabb? Olyan gyocert szedek, aminek hatasat barmifele tejtermek blokkollya, erre bazmeg... RKIF (retkes kurva isten faszat)
@Reactor: a farkam is egy tap, multkor eldurrant. Hahahahaaa! Az semmi, a Codegent meg - es most figyeljunk - meg jonak, egyfajta nepi etalonnak kialtjak ki! Mindig is "imadtam" az ilyen nepi imadsagokat valami kifejezetten alsokozepszeru/fos iranyaba. inden korszaknak es teruletnek megvan a maga Codegenje. A Technikasok legalabb nem allitjak, hogy jot vesznek vagy jot akarnak venni; beloluk teljesen hianyzik az elorelatas es az igenyesseg/szeperzek/muszaki erzek barmifele szikrakezdemenye is. Nem tudom eldonteni melyik a rosszabb.
@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: van egy ismim, aptijkamo, egyszer Windows ala tevedt es komoly szedules fogta el akkor.:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.30. 09:06:42

@EurósParaszt Lite: Ilyen nevű ember nem létezik. Sose létezett.

Viszont egy falinaptár vagy 6 év múlva, vagy 11, vagy 28 év múlva lesz megint használható. 6 után 11 jön, aztán megint 11, aztán 6, s.i.t. 28 után meg mindig 28.

És karácsony sose esik egyszerre péntekre és tizenharmadikára.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.30. 09:09:43

@EurósParaszt Lite: Auchan májpástétom libamájas, 105 g, 125 forint
Összetevők: sertés szalonna 30%, víz, sertésmáj 13%, libamáj 12%, sertéshús 10%...

divany.hu/alapkonyha/2012/10/12/libamajpastetom/

The Crazy One 3om 2016.10.30. 11:08:40

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: nagyszerű, próbálom kiszamolni, hogy a meztelennő a '78-as naptáron köbön hány éves lehet...

Reactor 2016.10.30. 11:45:33

@EurósParaszt Lite: Ha ennyien vásárolják, és még el is hitetik magukkal azt, hogy az ötszáz wattos Codegány és az ötszáz wattos Enermax között semennyi különbség sincsen, akkor szerintem igazad lehet...
A repülő tápegységen nagyot kacagtam :DDD

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.30. 12:07:53

A Kisjézus mikor született? Kr.u. 1.12.24-én? Akkor a Kr.u. 1. év nagyrészt Krisztus nélkül telt el?

Tehetséges ugandai buzi 2016.10.30. 14:47:36

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Sokat gondolkodtam ezen. Mert ugyebár akkoriban még római számokat használtunk és abban nincs nulla. Ezért elképzelhető, hogy egy egynapos gyerekre azt mondták, egy éves, csak mert az első évében volt. Bár még nem töltötte be... Aztán lehet, hogy emiatt mindenkit egy évvel idősebbnek számoltak, mint a tényleges kora.

Ki tudja... Akkoriban még nem volt homár.blog, nem voltunk ott, hogy megmondjuk a frankót.

CID.. 2016.10.30. 16:45:43

@Tehetséges ugandai buzi: Sőt, az is leképzelhető, hogy az egy napos gyerekre azt mondták, 1 napos;)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.30. 16:59:22

@Tehetséges ugandai buzi: @CID..: A mongoloknál a 0-11 hónapos gyerek 1 éves, a 12-23 hónapot betöltött 2 éves, stb. A magyaroknál az egy évnél fiatalabbat hónapokban mondják, és csak onnantól egy éves, ha betölti. Bár láttam én már kerekíteni, ha közel jár hozzá. De pl. a 18 éves ember nagykorú, és 18 éves nem lesz egy nappal se a születésnapja előtt.

CID.. 2016.10.30. 17:40:52

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Értem, és mit mondanak a mongolok a 11 hónapos 11 napos kiskomára? :D

Dikusz 2016.10.30. 19:24:59

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: vannak olyan szállodák ahol a gyereknek járó kedvezményt úgy adják meg, hogy 5 - 9,99 éves korig.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2016.10.31. 16:00:54

itt az előreutaláson kívül mindent sikerült elkövetni a jó nagy szopásért, össze is jött, gratula!

Manyecska. 2016.10.31. 17:08:40

igen, köszönöm, találtam egy terhességi teszt reggel kitöltöm.... :DD@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: a mamám is így számolta!! /én is../ meraz a kilenc hónap smafu mi? áldott állapot: hányinger, lábdagadás, vizenyő, cukorbaj, hmm :D
Aszongya amerikában egy rendőr feljelentette saját magát asszem van hová fejlődnünk :D!

Manyecska. 2016.11.01. 09:48:36

No, mind szent lett..? OFF

Manyecska. 2016.11.01. 12:38:04

@The Crazy One 3om: megvárom amíg visszajön a pááárom épp a gyerekeihez utazott a halálfa..szára....izé jó messze, pár napra én jelenleg evésbe fojtom a bánatom a harmadik tepsi süti készül monnyuk a Margiccigetet már kétszer körbejártuk két nap alatt a kutyával OFF :)

Manyecska. 2016.11.01. 12:49:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Te Papí, a Déli pu.-n kint volt kb.50 készenlétis géppisztollyal stb. + 10 rendőr, én meg álltam ártatlanul mellettük-vártam a fiam- nem e lehet-e he? hogy a másik papit hozták fel vidékrűl?? Kétlem hogy valakinek nem volt jegye:..:P

gabors 2016.11.01. 17:39:37

66 !!! egy negy nap alatt homar doglodik!!!

The Crazy One 3om 2016.11.01. 18:38:29

A média Márk Red Friday-t szervez. Gondolom, karácsonyig ez fog menni: sárga, zöld, lila, hupikék péntek.
Mondjuk ez hasonlít a munkahelyemre. Mi is, így szezonban, már csak az "r" betűs napokon iszunk: hétfőn, kredden, szerdán...

The Crazy One 3om 2016.11.01. 18:39:44

Hrétfőn azannyakorrektorpicsája...

Dikusz 2016.11.01. 20:15:11

@The Crazy One 3om: prénteken nem lehet inni, akkor prihentetni kell a..... izé.... prárinkáspoharat

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.01. 20:29:10

@Manyecs: Azon gondolkozom, hogy amikor rántottcsirkét eszem, ropogós bundában omlós húst, akkor nem gondolok az állatra. Viszont, ha rákocskákat eszem, akkor az egész állatot eszem meg, főleg, ha nekem kell kibontani a héjából. Vajon megenném-e a csirkét, ha csirkealakúan tálalnák?

A középkorban divat volt a pávát a farkdíszével együtt tálalni. Fúúúj!

The Crazy One 3om 2016.11.02. 07:47:39

Szarul indul ez a hrétfő.

Vajh helgáng mivel készül? Válogathatna ismét a facebook bejegyzések közül. Azért a faszlámák krémje mindig ott összpontosul...

CID.. 2016.11.02. 08:18:20

@gabors: Majd most, 4 nap alatt, csak átdasztak valakit ;)

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: a grillcsérkét ki ne próbáld. Egyébként aki megeszi a lóhúst, ne moralizáljon :D

Múltkorában fater adott egy csirkét, aszongya nekem, válaszd ki, vágd el a torkát, kopaszd meg, belezd kis, és viheted. Közben persze vigyorgott az öreg. Némi alkudozás után a nyakelvágást átvállalta :D

Manyecska. 2016.11.02. 09:05:12

@The Crazy One 3om: van egy ismim /35 éves/ folyton sír hogy uncsi neki minden /rózsadombi lakást..:P/ mondom neki vazze eljössz velem korizni /1,90 a srác:D/, aztán jöhet a tandemugrás!! /:P/ azóta idegbe' van!!:D ő ilyen tai-chi szemináriumokra jár /:D/
aszonta ne mondjam hogy úgy áll a jégen mint aki besz..rt mer ő érzékeny lélek..ezekbe a mai fiatalokba nincs anyag! :D

The Crazy One 3om 2016.11.02. 09:11:12

@Manyecs: ő gondolom a nőket is unja...

Manyecska. 2016.11.02. 09:13:35

"ha műszaki cikket vesznek addig semmit ne írjanak alá és ne fizessenek ki, amíg be nem kapcsolták vagy ki nem próbálták amit vettek, ha a futár nem hajlandó megvárni ezt, vigye vissza a cuccot oda ahonnan hozta."

ez hülyeség sajnos mer' egy ámítógépet behozol a mínusz hat fokból még kb egy óra mire bekapcsolod..:( az az opció csak arra jó hogy megnézd MIT hoztak pl.döglött macskát..
Szóval nem kéne a szarvíznek sem ezzel takaróznia!!
ugyanitt naaagyképernyős tévé eladó! :)

Mérgező Hulladék 2016.11.02. 09:13:37

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: mai gondolkodás szerint i.e. 1 december 25-én született, így hat nappal utána már "időszámítás szerint" volt, ez a kis csúszás meg belefér, ha azt nézzük, hogy nagyon sokáig nem volt konszenzus abban sem, hogy egy év január 1-től december 31-ig tart (bár állítólag akkoriban épp így használták, de mondjuk a középkor elején december 25-tel kezdődött az év).

A GVTI tényleg azt mondja, hogy simán élni kellett volna az elállási joggal? És akkor mi van utána? Az eladó visszakapja a sérült cuccot, nyel egy nagyot, és visszautalja a pénzt? Ezt komolyan gondolták? Hilda, mennyi értelme van hivatalosnak tűnő ajánlásokat kérni tőlük, ha azok ilyen minőségűek?

Manyecska. 2016.11.02. 09:21:41

@Mérgező Hulladék: ki kéne iktatni ezeket a futárcégeket csak arra jó hogy másra kenjék a felelősséget.... Szállíttasson a cég a saját futárjával oszt annyi. Hátnem?

CID.. 2016.11.02. 09:32:54

@Manyecs: Ja, az eddigi 1000 forint helyett, alig lenne több egy tizesnél a fuvar;)

fillérbaszó vadász 2016.11.02. 09:42:15

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
"És karácsony sose esik egyszerre péntekre és tizenharmadikára."

Ebből lehetne egy átverős, utca embere leszólítós videót csinálni.
"Mit szól ahhoz, hogy jövőre szomorú karácsonyunk lehet, mert péntek 13-ra esik? "
:)

Mint mikor régen valami átverős műsor megkérdezte a a Balaton mellett a járókelőket, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a Balaton már annyira szennyezett, hogy 2/3-ad része hidrogén. :)

Manyecska. 2016.11.02. 09:43:59

"a gyári csomagolása a készüléknek nem védte a TV képernyőjét" akkor az nem gyári. ti elhiszitek..?
@The Crazy One 3om: hát a párom brutálisan túlfűtött oszt mégis jógázott régen:D

Manyecska. 2016.11.02. 09:49:33

@CID..: jó de ha occsóbban veszi meg akkor ne ríjon!
Ennek így semmi értelme..az egész ideg nem ér meg annyit hátnem hátde.

Manyecska. 2016.11.02. 09:55:09

@CID..: jóvanmár, rizsa ez is :P tudod hogy az egész arról szól hogy a selejtes szarokat rásózzák a "vevőre"! :D

2016.11.02. 10:08:47

akkor csak 95-öt bukott?

CID.. 2016.11.02. 10:30:43

@Manyecs: ha túlfűtött akkor mindegy neki, lyuk lyuk :D Nézz a körmére, nehogy lecsapja a kezedről egy Béla ;)

Szart szarért, végülis van a poszternak a böhöm nagy televiziója 90 párezer forintért.

Manyecska. 2016.11.02. 10:38:37

@CID..: naugye. Márhogy lett tévéje /már érted../ amúgy jajjmár..mind a tíz körmét megnyalom értede? :P:D

CID.. 2016.11.02. 10:53:19

@Manyecs: mind a tizet? Hát azt nem írtad, hogy fogyatékos :D Viccet félretéve, ezek szerint jól főz. Amennyiben másra akartál utalni, a részleteket ne feszegessük. Inkább nézem a nem annyira nagy, ámbár sértetlen, futár által kiszálított lapostévémet :)

Manyecska. 2016.11.02. 10:53:48

@CID..: 8-éjjel kettőig??? :P másfél éve..? Eladó a tévéje nagyképernyős!

Manyecska. 2016.11.02. 11:01:02

@CID..: most mér ingyen van a fogpiszkáló. Olvasok Homárt van honnan merítenem, ugye :D

Manyecska. 2016.11.02. 11:18:45

@CID..: tegnap néztem a Némó nyomában-t DVD-n :D a vége előtt húsz perccel besz.rt a lemez. Ha kisgyerek lettem volna vertem volna a földhöz magam :D..annyira uncsi műsorok mentek most két napig a tévébe:(..

bounty112 2016.11.02. 11:53:32

Egy törött kijelzőjű vagy bárhogyan megsérült TV-t nem köteles visszavenni az eladó 14 napon belül sem, szóval az nem segített volna.

CID.. 2016.11.02. 11:56:10

@Manyecs: a TV Paprika mindig jó :D

Manyecska. 2016.11.02. 12:28:32

@CID..: nekem nem tévé kell, a páromat nem láttam egy hete.:((((( folyton zabálok hátmég tévépaprika, nem?? :P

CID.. 2016.11.02. 13:12:37

@Manyecs: Szar ügy. Nem értek én hozzá, de tudja, hogy megkötött a gipsz? :D

Manyecska. 2016.11.02. 13:35:06

@CID..: ja, amikor kis repedésből óriási horpadás lesz? nem várom meg..!:D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.02. 15:18:45

@fillérbaszó vadász: Áh! Erről Sándor György humoralista utcavideói jutnak eszembe. Mikora Burdából kivett szabásmintát mutogatta térkép helyett, hogy hogy lehet a Váci utcába eljutni. És a megkérdezettek nem mondták, hogy hülyevagy, hanem próbáltak segíteni. Szürreális volt. A yutube-on biztos van egy tonnával.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.02. 15:22:14

@Mérgező Hulladék: "A GVTI tényleg azt mondja, hogy simán élni kellett volna az elállási joggal?"

Törött képernyőjű tévéért nem hiszem, hogy sok pénzt visszakapna, elég "használt". A GVTI-n ne agyalj, azok bizonyított faszok, többet égnek be, mint jót mondanak.

Intelli 2016.11.02. 17:10:08

Az elég árulkodó, hogy a kereskedő egyből küldte a fényképeket, gondolom már készült az anyázásra.

Viszont ha én egy 100K+-os kütyün látok egy horpadást akkor magasról leszarom, hogy honnan van, azonnal küldöm vissza.

Tehát gyanítom ezt a vevő már előre tudta.

Az, hogy nem vesz észre egy hosszában futó törést, hááát, érdekes, de mondjuk fogjuk rá, hogy egy tévén nem egyből a képernyő sértetlenségét nézed és a fólia becsapós volt.
süti beállítások módosítása