Tékozló Homár

Karbantartás miatt bukta Béla a Szingli napi akciókat, ön ne járjon így a Fekete pénteken!

2016.11.24. 10:15 | Homár Hilda | komment

ali.jpg

Legutóbb a UPC karbantartása miatt merült fel a kérdés, hogy vajon elég-e, ha egy szolgáltató vagy cég a honlapján tájékoztatja az ügyfeleit a leállásról. Akkor szomorúan vettük tudomásul, hogy elég. Béla az Aliexpressz nagy kínai Szingli napi akciós cuccairól csúszott le a netbankja elérhetetlensége miatt. Ön ne járjon így! Most még van egy napja a Black Friday előtt a napi limit módosítására!

Kedves Homár,

Azt leszámítva, hogy felveszem a fizetésemet és a BKK automatákból bérletet veszek csak ritkán szoktam igénybe venni banki szolgáltatásokat. Ez konkrétabban annyit jelent, hogy egy hónapban általában csak kétszer szoktam belépni a netbankomba. Biztos nagyon sokan vannak akik gyakrabban használják, de szerintem sok olyan ember is van akiknek hozzám hasonlóan nem a netbank körül forog az életük.

2016 november 11-én este azonban szerettem volna igénybe venni ezt a szolgáltatást, de belépéskor az alábbi üzenet fogadott:

Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, melynek időpontja: 2016. november 11. péntek 20:00 – 2016. november 12. szombat 20:00 Az Erste NetBank működése ez idő alatt szünetel!

Ha egy bank karbantartja a rendszereit az számomra teljesen természetes és mint ügyfél az én érdekem is hogy ez megtörténjen. Azt viszont teljesen elfogadhatatlannak tartom, hogy egy 24 órás "tervezett és ütemezett" leállásról az ügyfelek semmilyen tájékoztatást nem kapnak.

Az első dolgom az volt hogy felhívtam a telebankot, de ott is azt mondták, hogy a rendszer most nem működik próbáljam később. Mikor megkérdeztem, hogy erről miért nem tájékoztatták az ügyfeleiket azt mondta az ügyintéző, hogy már 2 napja ki volt írva a netbank oldalán és ezzel "teljesíteték a rájuk vonatkozó feltételeket."

Ezt a kifejezést szószerint idéztem. Megmaradt bennem, mert nagyon felbosszantott amikor és ahogy kimondta. Egy pillanatig se volt szó arról, hogy sürű bocsánatkérések közepette azt mondja: tudomása szerint értesíteték az ügyfeleket és biztos valami hiba történt ami miatt én nem kaptam meg az emailt/SMS-t. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy nem is történt ilyen tájékoztatás. Mégegyszer szereném kihangsúlyozni: ez egy "tervezett és ütemezett" leállás volt, nem egy hirtelen üzemzavar amit ott és akkor, azonnal el kellett hárítani.

A következő kérdésem az volt, hogy akkor ezek szerint nekem minden nap fel kellene-e mennem az Erste oldalára hogy megtudjam a hétvégén majd hozzáférhetek-e a pénzemhez és tudom-e használni a kártyámat vagy sem elhalgatott - itt éreztem hogy lefagyott egy pillanatra és nem tud mit csinálni, mert nincs ott a sablon válaszok közötti papírján- de két másodperc múlva újraindult és elkezdte mondani a betanult robot szöveget, hogy most nem működik próbáljam később.

Egy e-mail-t vagy egy 20Ft-os SMS-t már csak elvárhatok a havi 1000Ft-os számlavezetési díjért + az éves 5000Ft-os kártyadíjért.

Az előbbi mondatból talán kitünt, hogy nem vagyok tudatos vásárló és nem szoktam átböngészni a bankok ajánlatait azért, hogy megspóroljak minden évben több ezer forint számlavezetési díjat. Most mégis ezért a 20 Ft-ért fogom otthagyni az Erste bankot.

Mielőtt tovább mennék egy rövid kitérő:

Ami Amerikában a Fekete Péntek, az Kínában a Szingli Nap (Single's Day). Akárcsak a nyugati megfelelője, ez is a hatalmas  akciókról és leárazásokról híres. Ha esetleg még nem hallottál volna a Szingli Napról csupán egy adat: 2015-ben ezen a napon percenként(!) 120.000 terméket adtak
el egyedül az Alibabán (Aliexpress), de mellettük még tucatnyi hasonló bolt van. Például a más Indexes blogokban is gyakran emlegetett GearBest.

Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem: nem egy noname webshop akciójáról van szó, hanem egy olyan napról amelyen tavaly már nagyobb forgalmat bonyolítottak le mint a Fekete Pénteken. Ez volt az oka annak is amiért November 11.-én este szerettem volna hozzáférni a netbankomhoz. Kinéztem magamnak egy terméket az egyik webshopban, de mivel a kártyámon biztonsági okokból 5000Ft az alapértelmezett napi limit a vásárlás előtt ezt szerettem volna megemelni. Ezt azonban a karbantartás miatt nem tudtam megtenni. A 2016-os Single's Day helyi idő szerint november 11.-e (péntek) 9:00 órától november 12.-e (szombat) 9 óráig tartott. Az Erste bank netbankja ebből a 24 órából 13 órán keresztűl elérhetetlen volt.

Egyrészt szerintem nem én vagyok az egyetlen akinek ezzel bosszúságot okoztak mert vásárolni szeretett volna ezen a napon, másrészt képtelen vagyok elhinni hogy egy bank pont erre a napra időzíti elektronikus szolgáltatásainak a 24 órás leállását mindezt úgy, hogy erről semmilyen tájékoztatást nem nyújt az ügyfeleinek. Biztos vagyok benne, hogy valahol a kisbetűk tengerében be vannak biztosítva és jogszerűen jártak el. De ha jogászkodás helyett törődnének is az ügyfeleikkel és tudnák mi folyik körülöttük a nagyvilágban talán nem kellene évente több tíz vagy százmillió forintot reklámokra és új ügyfelekre költeniük.

Mert a régiek megtartásához talán elég lett volna egy 20Ft-os SMS is.

B.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarostehen 2016.11.24. 10:25:16

Én nem értem ezt.. a bank szólt hogy 24 órás karbantartás lesz. User nem olvasta el.. és ezért a bankot hibáztatja?
Ha levelet küldenek, és kidobja (mert reklámnak gondolja) akkor is a bank a hülye?

Mellesleg ki az a fasz, akinek 5000Ft-os vásárlási limit van a kártyáján. Keresztfiamnak is 50.000Ft a limit.. más kérdés hogy az ö számláján nincs pénz :)))))

The Crazy One 3om 2016.11.24. 10:25:44

ezt neeee :D
ez a poszt a legalja!
Nézze meg B. most a kosarát, meg fog lepodni az arakon.

Sot, leleplezem (magunkat is ): nincs olyan, hogy karácsonyi akció!

AtiSnatch 2016.11.24. 10:27:42

Küldtek amúgy esemest. B+

Terézágyú 2016.11.24. 10:28:05

"ezzel "teljesíteték a rájuk vonatkozó feltételeket."
Ezt a kifejezést szószerint idéztem."

A bank is egy t-vel mondta, hogy teljesíteTék????
a rohattannyukat!!!!

A bank is teljesítette a minimális kötelességét, ennél tovább nem ment... a pószter is teljesítette a minimális érthetőség követelményét helyesírásilag, ennél tovább nem ment...

Terézágyú 2016.11.24. 10:30:17

"másrészt képtelen vagyok elhinni hogy egy bank pont erre a napra időzíti elektronikus szolgáltatásainak a 24 órás leállását"

Nem tudta a Zerszte hogy Kínában aznap van a szinglinap??????
arohattannyukat.

AtiSnatch 2016.11.24. 10:30:46

@sarostehen: Az onlány kártyákon általában nulla forint a limit, hogy a gonosz karvalytöke ne tudja lelopni róla a lóvét.

Terézágyú 2016.11.24. 10:33:08

"De ha jogászkodás helyett törődnének is az ügyfeleikkel és tudnák mi folyik körülöttük a nagyvilágban talán nem kellene évente több tíz vagy százmillió forintot reklámokra és új ügyfelekre költeniük.

Mert a régiek megtartásához talán elég lett volna egy 20Ft-os SMS is."

Hát, EGY ügyfélnek 20 forint... de az összesnek elküldve...
(ezzel nem azt mondom, hogy ne küldjön esemest... de az nem húsz forint....)

Terézágyú 2016.11.24. 10:35:40

"Az előbbi mondatból talán kitünt, hogy nem vagyok tudatos vásárló és nem szoktam átböngészni a bankok ajánlatait azért, hogy megspóroljak minden évben több ezer forint számlavezetési díjat. Most mégis ezért a 20 Ft-ért fogom otthagyni az Erste bankot."

Magyarul: hirtelen haragodban.
Háttetudod...

Terézágyú 2016.11.24. 10:37:52

Mellesleg lehet hogy éppen a pószter jelezte a benknak, hogy NEM akar folyton mindenféle emileket, meg esemeseket kapni tőlük, amelyben mindenféléről tájékoztatják :)

Kipper 2016.11.24. 10:43:07

"A 2016-os Single's Day helyi idő szerint november 11.-e (péntek) 9:00 órától november 12.-e (szombat) 9 óráig tartott. Az Erste bank netbankja ebből a 24 órából 13 órán keresztűl elérhetetlen volt."

Akkor meg mindig maradt 9 ora, nem? Homalyos, hogy vegul is sikerult-e vasarolnia.

zserzsenne 2016.11.24. 10:47:34

Most már csak értelmi fogyatékosok leveleit fogjátok közölni? Gratulálok a bankváltáshoz emiatt, sok sikert a többi hulladéknál! LOL

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.11.24. 10:59:50

@sarostehen: finoman fogalmazva: Mindenki másképp szegény.
teccikérteni? :)

jajmarnemoderalj 2016.11.24. 11:02:12

24 órából 4 órát nem lehetett használni a netbankot, ő pont beleesett -> megszívta
előző nap nem nézett fel a netbankba, hogy mennyi a limit a kártyán (ekkor feltűnik a figyelmeztető szöveg), nem ellenőrizte csak aznap -> megszívta

ezért homárra nyavajgós levelet írni -> megszívtuk

bank nem értesít, az is felháborító, hogy sms díjat számol fel az értesítésekre (20-40ft-os költséggel, amit ő nagyker áron maximum 2ft-ért kap)

Zirowe 2016.11.24. 11:09:41

Ez a posztoló kb azt sem érdemli meg, hogy jól elküldjem oda, ahova való..

cmx85s 2016.11.24. 11:10:45

Hát, 5000 Ft-os napi limittel Te se sokat vásárolsz... Állíttass be magasabb limitet, mert ezzel állandóan problémád lesz, főleg, ha Szingli napon, Fekete Pénteken, Szabad Szombaton akarsz vásárolni.
És valóban, az Erste Bank egy köcsög, hogy nem csekkolja, hogy Észak-Koreában mikor van +50%-os akció, és nem ahhoz igazítja a karbantartásokat.

Drago Brutic1 2016.11.24. 11:12:11

A posztíró tényleg kicsit együgyű (5e Ft napi limit, what?!) , de azért rohadjanak meg a piti szolgáltatók. Én a UPC leállással jártam így, csomó munkával. A telefonban meg csak habog-hebeg a nő. Na most ha nekem egy kis késésre azonnal dörgedelmes levelet küldenek, akkor fordítva is működjön. Amennyiben ők nem teljesítenek szolgáltatást, szánjanak már 20 forintot ennek közlésére, mert elég sok pénzt lenyúlnak mindenféle költségként. Ezt a részét a panasznak jogosnak tartom, a bankok még pofátlanabb költségekkel szórakoznak, ne úgy figyelmeztessenek már, mint egy sarki közért (Szombaton zárva vagyunk), hanem normálisan. Ki a fene nézi naponta a bankja honlapját.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.11.24. 11:16:31

@Kipper: 11 óra maradt, de ugye ő annyira rá volt izgulva akcióra (különben most nem háborogna), hogy csak este próbált vásárolni, amikor már eltelt belőle legalább 11 óra, és szerencsétlenségére a bankot is ekkor tartották karban.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.11.24. 11:18:09

@cmx85s: persze hogy nem, hisz a fizetését felveszi, de biztos, ami biztos limitet állít, nehogy áldozatul essen. Egy igazi minden hájjal megkent tudatos vásárló ez a B. :D.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.24. 11:46:35

Ha már úgy készült rá, faszé kell az utolsó pillanatra hagyni.

És ha a bankjaim minden szirszarról SMS-ben értesítenének, megbolondulnék.

Sok éve a Voda küldött újévi SMS üdvözletet. Volt egy elbeszélgetésünk az ügyintézővel, a ravatal is szóbakerült, azóta nem kapok.

2016.11.24. 11:53:05

jogos... a telekom ugyanez...vagyis ők mintha legutóbb küldtek volna sms-t....

mechanikus körte 2016.11.24. 11:53:48

Sok ember meg azon hőbörögne, hogy miért küldözget a bank fölöslegesen SMS-t, utána meg felszámolja az árát. Nem lehet ebben igazságot tenni.:-) Egyébként az Erste jó bank, még ha a poszter nem is a legjobb folyószámla-konstrukciót választotta. Persze, ehhez is fel kéne menni legalább a honlapra.:-)

mechanikus körte 2016.11.24. 12:11:35

@Manyecs: büntiből vagy jutalomból?:-)

PITTA 2016.11.24. 12:15:13

@sarostehen: Hitelkártyát kell használni, mert az nem a TE pénzed hanem a baké :-) ha visszaélés van, is jobban igyekeznek...

holdlányka 2016.11.24. 12:21:34

Az én hibám, ha nem érzem át a poszter problémáját?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.24. 12:31:38

A poszter tényleg elég sújjjos az 5000-es limitjével. Ennél még a kisnyugdíjas apáméknak is több van beállítva, elvégre így a kocsit nem lehet megtankolni. De lehet, hogy alapvetően a "hasitasi nem kér pinkódot" szekta híve, és csak most porolta volna le a kártyáját? De mindegy is, ha nem elégedett az Erstével, miért nem vált bankot? Nem egy nagy durranás, és az a rendes fogyasztói hozzáállás, nem a picsogás. Bemegy az ótépéhez, elvégre az rendes, magyar bank, nem gecimulti, nyit egy számlát, és kész. Jó esetben kér hozzá egy net kártyát, vagy hogy hívják, és lenyúlás ellen is védve van a netes vásárlásnál. Ha meg esze is van, nem csak önérzete, keres egy olcsóbb bankot, mert havi 1000 Ft, plusz évi 5000,- kicsit soknak tűnik egy olyan alapnak tűnő csomaghoz, ahol 5000 Ft-os kártya limittel el lehet éldegélni.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.11.24. 12:35:37

@Manyecs: Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak súlyosbító körülmény. Olcsóbb lesz a pasidat, bár az meg családon belüli.
Elkeseredésében
Mi telhetett tőle?
Nagyot ütött botjával
A szamár fejére.

Terézágyú 2016.11.24. 12:47:18

Mellesleg:
"Biztos nagyon sokan vannak akik gyakrabban használják, de szerintem sok olyan ember is van akiknek hozzám hasonlóan nem a netbank körül forog az életük."
Milyen szöveg már ez?... Aki gyakrabban netbankol nála, annak már "ekörül forog az élete"???

Dikusz 2016.11.24. 12:49:02

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt:
akkor te kimaradtál a jóból akkor, amikor pár éve azt ajánlották nekünk a nagy havazáskor, hogy üljünk át egy másik autóba?

mechanikus körte 2016.11.24. 12:59:40

@Dikusz: erre emlékszem.:-) Hál'istennek nem mentem aznap sehová (mióta egy ízben 3,5 óra alatt tettem meg 29 kilométert jégen, hófúvásban, elakadt kamionok között szlalomozva, azóta figyelem az előrejelzéseket), de egy haverom pont akkor akart elugrani Pestről Győrbe. A visszaútján csacsogtunk telefonon, ráért, már egy órája állt az M1-en, aztán megszakadt a kapcsolat. Később kiderült, hogy nincs nagy baj, csak a telefonját vágta ki a tökig érő hóba, amikor megkapta ezt a bizonyos SMS-t.:-)

holdlányka 2016.11.24. 13:26:41

@JunkieeeBoy: Tényleg nem...:)
de azért az alinál vásároltam már, jóval olcsóbban, mintha ugyanazt a terméket "hazaiban" vettem volna. Szinglinap nélkül.

holdlányka 2016.11.24. 13:34:27

@Dikusz: Mi bezzeg nem kaptunk semmilyen smst (Telenor) de mégis megúsztuk... Igaz, bp határában voltunk már az M7-en, (Zalaegerszegről indultunk), amikor bemondták a rádióban, hogy az M7esen többen egymásba rohantak. Aztán be is állt az egész 2 napra.

The Good Boy 2016.11.24. 14:01:13

"a kártyámon biztonsági okokból 5000Ft az alapértelmezett napi limit "

nekem meg az otépé annak idején kerek 999.999.999.- Ft-ra állította be a vásárlási napi keretemet (kérés nélkül ráadásul). az asszonypajtinak, aki alapvetően erősen függő shoppinghatnékban szenved (én meg senyvedek emiatt), fel is csillant a szeme egyből, máris két kézzel el sem bírható pakkok cipelését vizionálta maga előtt, de gyorsan kiábrándítottam, hogy én leszek a legboldogabb, ha egyszer az egyik tranzakciót azért nem tudom végrehajtani, mert a napi limitem aznapra elfogyott...
Ettől függetlenül nem egyszer kaptam már telefonhívást a központból, hogy nem megszokott tranzakció került végrehajtásra (régen talán az első banki vásárlásomnál, legutóbb pedig egy barcelonai ip-ről történt vásárlás során-mondjuk ott alapból angolul kezdtek el beszélgetni, gyaníthatóan nem az otépé, hanem a kártyakibocsájtó hívott). tehát nem kell félni, nem fog fájni a nagyobb limit.

poszt-tolót már szabad?

Drizari 2016.11.24. 14:27:54

Havonta 2x bankol: felveszi a fizetését és a BKK automatából bérletet vesz. Napi limitje 5e forint. Gondolom a fizetését személyesen a bankban veszi fel, vagy arra az alkalomra felszabadítja a limitjét egy óra időtartamra. Meg a BKK bérletvásárlás idejére is. Nem rutinos bankkártya v. internetbank használó, de rutinos a napi limit feloldásában. Érthető a bosszúsága.

Manyecska. 2016.11.24. 14:39:31

@Csokis: az már megvót pár napja megint tiltólistán vagyok nála.:D ponthogy ő a kormányhivatalnok..mellesleg nekem tegnap hirtelen 30.000-t kellett kivennem mert a csőtörés nem jelentette be hogy lesz.. napi ötezer limit még egy agglegénynek is kevés!:O..

Dikusz 2016.11.24. 14:54:28

@mechanikus körte: @holdlányka: csókolgattam is a mobiltelefonomat, mint vak koldus a húszfillérest:)))
Csodálatos tanács volt. Pont akkor szerettünk volna túrázni a Bakonyban. Bakonybélen volt a szállásunk (gyönyörű hely), ki sem tudtunk mozdulni a faluból. Csak azért tudtunk aznap hazajönni amikor terveztük, mert a busz mentesítő járatként ment egy másik városba. Szerintem arrafelé volt a legcudarabb idő akkor.
Viszont túra helyett megnéztük a Pannon Csillagdát, érdemes volt.

Dikusz 2016.11.24. 15:09:19

@onlajnok: én azt nem értem, ha 5000 Ft a napi limit a bakkártyáján, milyen az a BKK bérlet, ami ez alatt az ár alatt van?

rarabel 2016.11.24. 15:11:07

Nem engedik a Zembereket a Multik blekfridéjelni!
Emmáshock.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2016.11.24. 15:12:14

@Dikusz: semmilyen, ő ilyen limitállítgatós fajta, amikor használni akarja, akkor limitet emel, aztán visszaállítja.

Dr. Archivum Pál 2016.11.24. 15:22:35

Hát sajnos a posztoló így járt. Az én pénzintézetem se küld értesítést, ha a netbankot karbantartja (csak a weblapon/netbankon kiírja). Csak akkor üzent, mikor lerohadt a bankkártyás rendszer (bár azt ugye az ember észreveszi). De szerintem totál értelmetlen ezért más céghez mennie, csak ha egyébként is váltana.

Poszter! A váltáshoz hasznos oldal: bankmonitor.hu (x)

zserzsenne 2016.11.24. 15:31:12

@Dr. Archivum Pál: @Dikusz: felveszi a kp-t, és az ótómattában kp-ben fizet, gondolom.

Dr. Archivum Pál 2016.11.24. 15:35:23

@zserzsenne: De poszter azt írja az első mondatába, hogy a BKK ótómatátnál is kártyával vásárol. Egyébként meg csak és kizárólag készpénz.

Dikusz 2016.11.24. 16:36:55

@zserzsenne: úgy is lehetne, de ahogy@Dr. Archivum Pál: is írja, vagy deákbérlet, vagy nyugdíjasbérlet az ami 5000 Ft alatt van. A teljes áru bérlet 10000 Ft.

cmx85s 2016.11.24. 17:40:09

@Dikusz: van az 5/30-as jegy, ha elég, hogy egy hónapban 5 napon utazhat, korlátlanul, akkor azért 4450-et fizet és kész.

bendeguz75 2016.11.24. 18:14:48

Az ugyintezot megkerdezte, hogy lehet e limitet allitani telefonon keresztul, vagy ot csak panaszkodni hivta fel. Nalunk mindent elinteznek adat egyeztetes utan.

kopaszsop 2016.11.24. 18:20:05

@Terézágyú: sőt, mindent _KI_hangsúlyozott :flap:

J ka 2016.11.24. 20:14:03

Annyira érdekes,hogy én kaptam SMS-t a karbantartásról...

Paeonia 2016.11.24. 20:45:02

Kérdezném a posztolót, hogy ha már volt olyan ügyes, hogy fel tudta hívni a Telebankot, akkor a limitmódosítást azt miért nem tudta telefonon végrehajtani?
Emlékeim szerint, ha a netbank nem működik, a telebank az akkor is működik.

Matteo79 2016.11.25. 07:15:08

Posztolo hulye. Nem kepes elfogadni hogy vannak korlatok. Raadasul szaros 5000 ft limitben gondol a biztonsagra... raadasul szarrago mod blackfridayozik...

joska61 2016.11.25. 10:41:49

Feketepéntek ügyben elég jól mennek az oldalak, ahogy néztem. Az euronics kivételével, az hullamerev.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.11.25. 11:40:28

@Homár Hilda
Nézdmá'! A facebook szekcióban fellázadtak a két megmondóember munkássága ellen. Nem tudsz egy kicsit "odahatni", hogy viselkedjenek és ne az legyen számukra az úri huncutság, hogy rosszMájú megjegyzéseket tesznek a beküldőre? Mert úgy tűnik, nekik csak az megy.
Megköszönnénk páran.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2016.11.27. 14:31:38

@Dikusz: Az online vásárlás napi limitje 5000. A normál vásárlás nyilván magasabb.

Az online alapesetben nálam 1 Ft-on van. De majd megértitek, amikor hirtelen jön az SMS, hogy x ezer forintos online vásárlás volt a kártyátokról a világ másik végén.

besarock 2016.11.29. 06:06:14

"gmaradt bennem, mert nagyon felbosszantott amikor és ahogy kimondta. Egy pillanatig se volt szó arról, hogy sürű bocsánatkérések közepette azt mondja: tudomása szerint értesíteték az ügyfeleket és biztos valami hiba történt ami miatt én nem kaptam meg az emailt/SMS-t."
Igen,ez ismeros erzes az ugyfelezos korszakbol.
Ha se nem durvan,se nem tompitva,csak szimplan oszinten megmondod a frankot,akkor te vagy a geci.
Hazudni kell,eljatszani,hogy ez igazabol a te hibad,nem rugnad le ugyanugy a fonok fejet erte,mint az ugyfel.
süti beállítások módosítása