Tékozló Homár

Nem lobban lángra a szívsaláta!

2016.12.31. 11:41 | Homár Hilda | 61 komment

image1_1.JPG

Noémi még egy videót is mellékelt nekünk annak bizonyítására, hogy az Aldi szívsalátája nem gyullad meg. Arra kérdésünkre nem válaszolt, hogy más zöldségféléket, esetleg konkrétan más salátafajtákat is eszébe jut felgyújtani, így ez a kísérlet ránk maradt. Vettük szívsalátát meg egy kontrollsalátát, aztán nekiestünk, mint tót a vadkörtének egy öngyújtóval. Jelentem, a szívsaláta valóban nem ég. De a másik fajta sem. Sőt, annak is ugyanolyan valószínűtlen szaga van. Szerinteünk ez ezt nem a rossz minőségnek, hanem a saláta nedvességtartalmának tudjható be, de ki tudja. Majd jövőre talán kinyomozzuk. Viszlát rettenetes 2016! Helló prímszám 2017!

Hello Homár,

Aldiban mûanyag salátába sikerült belefutni, kinézetre tökéletesebb nem is lehetne, ízre mintha konyhai papírtörlôt ennél, azonban iszonyatos hasfájást csinál és ha meggyújtjuk nem ég, nem füstöl, ám mûanyag szagot áraszt. Szerintem utoljára akkor sokkolt valami ennyire, mikor megtudtam, hogy készül a Chicken McNuggets. 

Van az úgy, hogy az embernek azt hiszi, hogy igaza van...

2016.12.30. 13:32 | Homár Hilda | 81 komment

..aztán kiderül, hogy nincs.

Hello Homár!

MOL-nak szóló levelem, amit megtévesztési céllal az NFH-nak címeztem. De már elpattant az agyam, amikor 3 hete nem tudják eldönteni, hogy van 72h áruvissza vagy nincs.... Oké, nem néztem meg olyan tüzetesen a vízforralót, na de arra nem számítottam, hogy valójában egy használhatatlan szar. Nem beszélve arról, hogy akciósan is drágább, mint máshol egy kétszer ekkora. Gondoltam, akkor biztos tök jó. Hát tévedtem. Még fut az akció, megnézheti bárki, hacsak el nem szégyelli magát a MOL.

Olvasson tovább!

Szigorúan záródó időkaput üzemeltet az iStyle

2016.12.29. 13:30 | Homár Hilda | 91 komment

time_gate.jpg

Nemcsak a Samsung Note 7-est vásárlók szívtak nagyot idén, hanem az Iphone 6s-re benevezők közt is néhányan, és úgy tűnik az ő bajaikat sem sikerül gyorsan orvosolni. Az iStyleban valami misztikus időkapu miatt nem feltétlenül segítenek az ügyfélnek:

Tisztelt Cím!

2015.októberében vettem egy iPhone 6s készüléket a Vodafone-tól. Az én készülékem is érintett az akkumulátor cserében. Az Apple telefonos támogatási szolgálata segítségével beazonosítottuk, hogy szükséges esetemben is a csere, és iránymutatás is kaptam, hogy hol tudom a cserét elintézni. Az iStyle Árkádban kértem időpontot, 2016.12.13. napján 11.30-ra.

Azért, hogy ezt el tudjam intézni szabadságot kellet kérnem, és utaznom 160 km. Sajnos a pont ezen a napon Budapest- Keleti pu. történt technikai problémák miatt 100 perces késéssel értem be a vonattal, és elkéstem az időpontról. Azért felkerestem az üzletet, hogy próbáljunk valami megoldást találni a körülménykre való tekintettel (mivel önhibámom kívül maradtam le az idöpontról) ne kelljen ezért megint utaznom, és a plusz költségek elkerülése miatt.

Olvasson tovább!

Kintjobb, de kinek?

2016.12.28. 13:29 | Homár Hilda | 36 komment

unnamed_2.png

Mindig szomorú, ha egy sok éve működő cég egyszer csak lehúzza a redőnyt, így elég rossz volt olvasni azt is, hogy vége az Overlandnek. Pláne, ha ilyen ügyeket hagynak maguk mögöt. Mondjuk legalább a webshop nem működik már.

Helló!

Van egy elég szemét húzás, amiről jó lenne, ha minél többen értesülnének. A barátnőmmel történt az eset, rendelt netről egy jól ismert oldalról, nem volt jó a méret, visszaküldte, de nem veszik át. Nagy nyomozás után felvette velük a kapcsolatot (mert minden nyilvános elérhetőségük nem működik már), de csak azt a választ kapta, hogy sajnálják, felszámolás alatt a cég. Mindeközben bárki még most is vásárolhat tőlük mit sem sejtve. Alább bővebben, kicsit átszerkesztett verzióban ezt küldte a fogyasztóvédelemnek is.

Örülnénk, ha írnátok róluk, hátha most néhány hasonlóan pórul járton megesik a szívük így karácsony tájt. :)

Köszi, üdv

Nóra

Olvasson tovább!

Csúnya, nagy vagy már 3 van belőle? Visszavinné, amit kapott? Ennyi ideig teheti meg!

2016.12.27. 12:13 | Homár Hilda | 21 komment

shutterstock_164719013.jpg

Persze alap, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de azért ne tagadjuk, néha előfordul, hogy
a. tényleg nagyon ismer minket az ajándékozó, és így a legtökéletesebb dologgal lep meg minket - pont ugyanazzal, mint az anyánk is
b. fogalma sincs rólunk vagy saját ízlésének rettenetességéről, így aztán a választását a legjobb lenne azonnal a lakáson kívül tudni, mert soha be sem kellett volna jutnia.

Igen ám, de a kereskedők egyáltalán nem kötelesek sem a pénz visszaadására, sem az áru cseréjére csak azért, mert csúnya vagy nagy vagy már 3 van belőle otthon.

Szerencsére egyre több üzletlánc vállalja önként, hogy megadott feltételek és határidő mellett visszaveszi a nem kíván terméket. A FOME és a CP Contact jól megkutatta idén a dolgot, és az derült ki, hogy
- általában max. 3 hét a vállalt időszak.
- a műszaki- és a játékáruházak a karácsony miatt sem változtatnak ezen, de a ruházati és könyváruházak elég jófejek, mert a decemberi vásárlások cseréjét karácsonyra való tekitettel meghosszabbítják január második hetéig.
- az esetek nagy részében (69%) akár a vételárat is visszakaphatjuk, ebben a ruházati, cipő-, sport- és bútoráruházak, illetve a hiper- és szupermarketek a legrugalmasabbak.
- a bútoráruházak egy része egy hónapig fogad el készpénz-visszatérítési igényt, a levásárlás lehetőségét azonban akár egy évig is biztosítja.
- sok helyen jóval kedvezőbb feltételeket vonatkoznak a hűségkártyával rendelkező ügyfelekre.
- a nem minőségi hiba miatti csere viszont általában nem vonatkozik az akciós vagy a már nem sértetlen csomagolású darabokra.
- amiben viszont van még hova fejlődni, az a lehetőségről való tájékoztatás, mert nem sokat ér egy ilyen gesztus ugye, ha a vásárló nem értesül róla. 

Hogy ez az értesülés is meglegyen, íme a GVTI által összegyűjtött lista arról, hogy hol, mennyi időnk van megszabadulni az ajándéktól, ha mégsem sikerült valami a jézuskának, de volt annyi esze, hogy a blokkot eltette.

5837fd74ad776-kep1.jpg

5837fd80269ac-kep2.jpg

 

süti beállítások módosítása