Tékozló Homár

A méregdrága termék státusza ismeretlen

2017.01.13. 10:49 | Homár Hilda | 90 komment

emag_1.png

Szegény olvasónk nagyon megszenvedett azért, hogy mindenféle körömrágós várakozással, aktív levelezéssel, érzelmileg fűtött telefonálással dúsított extrém kalandok után végkifejletként egy vagyona dekkoljon egy hónapja az eMagnál. Mindez azért, mert a cég és a vele szerződésben lévő futárszolgálat nem tudja, mekkora csomag szállítása kapcsán működnek együtt. És ez még a kisebbik baj. Az milyen, hogy jó ideig fogalmuk sem volt, hogy merre jár egy félmillió forint értékű méretes doboz? Ijesztő sztori következik.

Hello Homár,

Nos, hol is kezdjem hogy ne legyen hosszú és unalmas.

Emag. Karácsony elött állunk, dec. 15. Még kellően időben ha azt jelzik, hogy a termék rendelkezésre áll és raktáron van, ugye? A termék nem két forint, egy Oled TV, de abból is a kalandosabb fajta, Emag újracsomagolt. BTW ilyen összeget nem lehet utánvétezni, igy kártya lehúz, csip-csip, fizetés rendben, sms várható érkezés dec. 20. Szuper, gondolom…szabaddá teszem a napom hogy várhassam.

Várok, várok, napokig semmi, meg sem mozdul az online tracking. Felhivom őket, hogy wtf a 20.-ával. Mondom/kérdezem időben rendeltem, raktáron volt mi a gond!? Válasz, hát igen a termék raktáron volt, de külső raktáron (ez sztem náluk a romániai raktárt jelenti). De semmi gond 19.-én beérkezett lassan átadják a futárnak. Ok, még mindig van idő karácsonyig. Tracking másnap megmozdul, csomag elküldve (dátum nélkül), aztán lép még egyet 21.-e délután a csomag Sprinter futárszolgálatnál. Telefonálok, hogy mi várható, válasz az Emagtól ahogy ők látják, nem fog megérkezni karácsony elött. Keserűen de feldolgozom… Majd karácsony után meglesz.

Aha, pertye… Tegnap 27.-én Sprintertől felhiv egy hölgy kétségbeesve és finomad illedelmesen kérdezget, hogy átvettem-e én a csomagot. Mondom/kérdezem nem dehogy, várom a futárt mint a messiást, ráadásul nem látják a saját trackingjüket, hogy 21.-e óta ott pihen náluk a raktárban!? Erre hebeg habog, leteszi. Hmmm ez érdekes! Felhivom az Emag-ot, ők nem tudnak mit mondani mert átadták a futárszolgálatnak. Mondom onnan hivtak és “Houston” szagot érzek. Ma 28.-a délelött felhivom a Sprinter-t h nos akkor most wtf!? Nem tudnak mit mondani csak azt hogy a “termék státusza ismeretlen” én megpróbálom leforditani magyarra, hogy akkor most ez azt jelenti, hogy egy raktáros vagy egy futár hazavitte a tv-met karácsonyra magának? A válasz “a termék státusza ismeretlen”, de a futárszolgálat már irt egy levelet az Emag-nak, hogy küldjenek újabb terméket, mert ennek a státusza ismeretlen. Great!

Emag válaszolt valamit a Sprinternek erre a levélre amiben “információkat kérnek” tőlük. Pontosan mit azt nem tudom, de gyanitom, hogy azt h akkor kifizetitek a sarat akkor ti, right? Tovább a történet még nem iródott meg mert akinek válaszolni kellett volna az Emag levélére, az a hölgy már délután nem volt a Sprinternél munkára fogható, majd holnap…

Két hete kifizettem nem keveset valamire, ami raktáron lévőnek jeleztek és most ami van az az, hogy a pénzem ott és ők leveleznek…

Mindenki tudja, hogy elhalálozások szempontjából sz@r egy év volt 2016. Nos tisztán érzem, hogy közös erővel arra hajtanak, hogy nekem is mihamarabb legyen egy meetingem a kaszással…

Boldog új évet Mindenkinek!

Üdv.:

Cmg

UI: Azért irtam meg a történetem mert ilyesmit még itt nem olvastam és nem azért, hogy együttérzést vagy ilyen-olyan gúnyt várjak. Esetleg kiváncsi vagyok ki mit tenne per pillanat a helyemben. Már most lemondaná a rendelést és kiszállna a hintából ill. újrarendlené a dolgot hátha úgy gyorsabban válhatnék tv tulajdonossá vagy…?!

UPDATE

Végül december 29.-én, 14 nappal a megrendelés és a fizetés után (az ügyfélszolgáltattal egyetértésben) lemondtam, hisz vártam eleget. A futárszolgálat nem tudta hol a cucc, az Emag meg még mindig várta a nyilatkozatát a futárszolgálatnak a kérdéseire (4 emailt küldtek nekik). Szóval lemondtam írásban és szóban egyaránt.

Közben aznap már délután a futárszolgálat kiderítette, hogy a csomagot nem elvesztették, hanem mint túlméretes árú, visszaküldték más tv-kkel egyetemben a feladónak, az Emag-nak. Persze ők ott még nem találták a redszerben, mert a raktár visszáru ügyben lassúúúú... (abba már bele se menjünk, hogy amikor leszerződtek egymással, akkor nem derült ki, hogy van náluk méretkorlát, és mi az, ami mehet, és mi az, ami nem?)

Ügyfélszolgálatnál érdeklődtem, hogy ilyen esetben mikor utalják vissza a pénzem hisz nem én követtem el a "balfalságot", hacsak az nem volt az, hogy karácsony elött mertem túlméretes dolgot vásárolni. Irásban azt a választ kaptam, hogy a kérésem teljesirése egy hosszabb eljárással jár, irásban jelentkeznek ha van fejlemény!

Great! Irásban azóta se jelentkeztek... Szóban viszont azt közölték, hogy holnap (ez még egy régi holnap) elkészitik a stornó számlát és elindítják a visszafizetést, és kértek pár nap haladékot. Érdeklődjek a jövő héten, amit én január 5.-én megtettem, gondoltam kaptak elég időt, bár a nyomonkövetés nem változott.

Aznap boldogan újságolták, hogy a raktár megtalálta a tv-t és küldik. Hohóóó! Akkor már kicsit megnyomorodva kérdeztem tőlük, hogy amúgy normál esetben hányszor kell lemondani egy megrendelést, hisz én ezt már 4x megtettem feléjük ilyen-olyan mód. Oh, jó ezt itt nem látom a redszerben mondja. Ühüm. Én lediktálom a kolléga hölgy nevét aki válaszolt a lemondó e-mailemre és közlöm vele a 29.-e dátumot is, hogy hallgassa vissza a rögzitett beszélgetést ha akarja erről. Oké, akkor szól a raktárnak, hogy ne küldjék ki...

De ekkor már elindult az Emag megállithatatlan gépezet, újjászületett a nyomkövetés immáron nem a Sprinter futárszolgálattal, hanem a MPL-el. Lehetetlen volt lemondani, egészen végig ment az ügy odáig, hogy az MPL futár hivott 6.-án telefonon, hogy 3 perc múlva itt van nálam a küldeménnyel. Nála viszont már vissza tudtam forditani.

Most ott tartunk, hogy a cucc vásárló visszáruként megy vagy ment visszafelé az Emaghoz, a pénzem ma 5 nap hijján egy hónapja náluk... Várom a fejleményeket, hogy mikor lesz ebből pénzem.

Üdv.

Cmg

UPDATE

Levelet kaptunk egy olvasótól 

Helló Homár!
Cmg kollégával egy cipőben evezünk, nagy hasonlósággal, pici különbséggel.
Tévét (108 cm - később fontos) rendeltem én is december 14-én, rögtön kifizettem. 19-én kaptam frissítést, hogy átadták a futárnak, 20-án pedig már boldogan nézem is. Így kellett volna történnie. 
Ehelyett 23-án este e-mailt kaptam, hogy a roham miatt ne számítsak rá. Rendben van, olvastam híreket, mindenki el van csúszva. 
27-én bátorkodtam érdeklődni, amire azt a választ kaptam, hogy a futárszolgálat a hibás, majd ők értesítenek mikorra várhatom. Felhívtam a Sprinter-t ahol nagyon kedvesen közölték, hogy 106 centiméternél (42 inch) nagyobb tévét nem szállítanak ki, ezért 20-án visszavitték az emagnak, méghozzá több, mint 70 ügyfél rendelésével együtt...
Remek, emag újrahívása, ahol erről persze semmit sem tudnak, de ha frissül a raktárkészlet azonnal jelentkeznek, kérik a türelmet. 29-én még mindig semmi információ, ezért újra hívtam őket. Az ügyintéző elmondta, hogy "megvan a termék, de másfél hét múlva tudják csak szállítani...". Itt lemondtam a rendelést, és megkértem az ügyintézőt, hogy a lemondás megerősítéséről írjon egy üzenetet, illetve, időtartamot, hogy mikor utalják vissza pénzt, megígérte. 
Január 3-án este kaptam az SMS-t, hogy a Magyar Posta kiszállítja másnap a terméket, várjam nagy szeretettel őket. Hívás újra az emagnak. "Igen, lemondtam a terméket, de lehet már kifutott újra, így meg kell várnom, mire újra visszaér". 4-én megérkezett a termék, amit visszaküldtünk. Telefon pár nappal később újra, hogy mikor utalják a pénzt, a válasz egyszerűen annyi volt, hogy amint megérkezett a raktárba, utána másfél hét. Ekkor elszakadt a cérna, írtam egy panaszlevelet, amire annyit válaszoltak, hogy sajnálják, várjak türelemmel. Pénz egy hónapja náluk, termék beutazta az országot, és ők nem hajlandók fizetni. Hozzátenném, minden egyes hívás legalább 10 perc várakozással telt (volt jóval több is). Az ügyintézők kedvesek, de egyáltalán nem kompetens a rendszerük/hozzáállásuk/belső céges szabályzatuk.
Segítsetek, mit tehetek annak érdekében, hogy valahogyan érezzék, ez nincs rendben?
Üdv,
Gy
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.13. 10:59:48

emagtól vásárolni ősi román szopás. Mindazonáltal részvétem a vadásznak. Másrészt, ha és amennyiben bizonyíthatóan több, mint 14 napja állt el a vásárlástól, nyugodtan menjen a sóhivatalhoz (mivel az NFH-t beszántották, és a helyüket behintették sóval passzolom, hogy ki az illetékes ebben az esetben)
valamint: bit.do/votma
jah, és ez ölég szar lesz hétvéginek.
mindentől függetlenül az emag sz*rjon apró tüskés állatokat

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.01.13. 11:00:02

Ezeket úgy ki fogja nyírni az amazon, ha egyszer ideér, mint a pinty...

szelidorzo 2017.01.13. 11:02:51

Ez hosszú lesz. A lovainkat is ellopták.

bendeguz75 2017.01.13. 11:08:12

Meg idoben van a poszter elinditani egy charge-backet a hitelkartya fizetesre, igy lenne a leghamarabb penze szerintem.

borso 2017.01.13. 11:14:08

Rövid leszek: emag. Köszönjük lapozzunk, velük (is) van tele a homár.
Hosszabb leszek: emag+előre fizetünk. Igazi vadász történet.
Drága OLED TV? Bemész a magyarországi multikhoz (vagy a webáruházukban megrendeled) megfogod, megnézed, megveszed a dobozban TE viszed haza vagy kis apróért kiszállíttatod (vagy hozza a multi saját kiszállítója)és máris nézheted a reszkessetek betörőket 6542-szer 24.én a karifa alatt. Ja hogy így a kurva drága TV kb 10-15.000-el drágább lenne? Magyar garancia stb stb.
Jó lesz az az adócsaló románoktól, átcsomagolva, garancia bukarestben stb stb.
vadász, vadász......

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.13. 11:14:40

"ki mit tenne per pillanat a helyemben"

Én megtanulnék helyesen írni.

Scipovicsné 2017.01.13. 11:18:39

Problémád van az emaggal -> irány a Román bíróság... :-)

Attila F 2017.01.13. 11:25:26

Nyilván nagy hunyó az Emag, de BTW lassan el kéne jutni oda, hogy nem rendelünk olyan cégtől, amelyiknek a finom kis sztorijaival tele van az internet, right? Akkor minden great lenne, és semmi sem WTF.

Manyecska. 2017.01.13. 11:25:31

Kollégámnak kihozták a lemondott ED-es cuccot-nov.ben rendelte, nem jött karikor ekkor lemondta, majd most Januárban hozta a futár. Sza ennyit ért hogy lemondta. :D

cmx85s 2017.01.13. 11:28:07

ehhehe! Az nagyon aranyos, hogy kiküldik a lemondott árut! Mér nem vetted át? Aztán kűggyék vissza a pénzt, mert lemondtad a rendelést, nem? Höhö. Sztem pár ilyen után az eMAG rögtön tudná követni az áruját, meg a lemondásokat is.

Manyecska. 2017.01.13. 11:34:42

@cmx85s: ...én átvettem mert épp azt rendelt ami elromlott, mondom ide vele!!! :D réééég lemondta már.

cmx85s 2017.01.13. 11:39:29

@Manyecs: ... és a pénzt visszautalták? Mert ha ki kellett fizetni, akkor dupla dühöngés.

Cycmen 2017.01.13. 11:40:42

kiváncsi vagyok ki mit tenne per pillanat a helyemben.

Inkább nem részletezem mit csinálnék, pontosan nem is tudom de öklözőzsírt mindenképpen igénybevennék a dolognál!

cmx85s 2017.01.13. 11:41:40

@Manyecs: és akkor legalább legyen ingyen :D

Manyecska. 2017.01.13. 11:46:59

@cmx85s: nem, utánvételes volt, nespresszó cucc volt és mindenkinek járna egy G.Clooney otthonra csak szólnék :D ! Na jó, nőknek. Levihetné pl. a kutyát...:P

Cycmen 2017.01.13. 11:58:38

@Manyecs: mindenkinek járna egy G.Clooney otthonra csak szólnék :

Volna rá eszed mi? Na kapsz egy Snickerst meg Mr. Beant! :)

Manyecska. 2017.01.13. 12:02:11

@Cycmen: a Mr. Bííín cuki!!! :) a magasugrótornyos -jelenet haláli :D ON
www.youtube.com/watch?v=AB0vHgeihJo

T.Jani 2017.01.13. 12:09:24

Érdekes hogy még a Kínai is újraküldi a terméket ha a postán elkallódik, sőt néha még akkor is ha nem csomagkövetős.
De persze megkérdezik a pénzt küldjék vissza, vagy újraküldjék.

Cycmen 2017.01.13. 12:09:37

@Manyecs: A fodrászos és a rendelős jön be legjobban, bár bármelyik jó, komálom!

GhostBusters 2017.01.13. 12:13:38

Ne haragudj meg rám, kedves Posztoló, de ahogyan te írsz, az gyalázat.

Amikor 16 éves voltam, magyar irodalom és nyelvtan versenyszámokban azonnali egyest kapott az, aki egyszerre, egy helyen használt pontot és kötőjelet (29.-e és hasonló finomságok). Mi meg is tanultunk helyesen írni...

Tudom, még te leszel megsértődve - pedig okunk kizárólag nekünk lenne rá, akiknek el kellett irományodat olvasni.

Cycmen 2017.01.13. 12:31:21

@GhostBusters: Mi meg is tanultunk helyesen írni...

Akkor rendelj az EMAG-tól, mi meg elolvassuk és gyönyörködünk a helyesírásodban! :)

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.01.13. 12:38:01

"Felhivom őket, hogy wtf a 20.-ával. " ---- csak engem irritál egy ilyen mondat?

szmoker (Homo Trollicus) 2017.01.13. 12:51:18

MediaMarktba bemegy, tévét kiválaszt, fizet, kibont és kipróbál, autóba / taxiba bepakol, hazavisz, örül.
1 óra + utazás.

Örülök hogy segíthettem.

holdlányka 2017.01.13. 12:57:43

@Manyecs: Nekem nem kéne egy G. Clooney. Oké,leviszi a kutyát, de utána csak útban lenne. Ja, egyébként nincs is kutyám.

GhostBusters 2017.01.13. 13:09:03

@Cycmen: EMAG-tól akkor sem rendelnék, ha egyszerre 12 bukaresti illetőségű ló dörömbölne az ajtón, és változatos zsarolási technikákkal próbálkoznának :D

Manyecska. 2017.01.13. 13:10:22

@holdlányka: részvétem, mindkét szempontból.:D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.13. 13:19:44

@The Crazy One 5tös: Nem vagy elég művelt. A hipszterek napi rendszerességgel tudnak angol rövidítéseket használni.

Amikor rofl, de omg és wtf, btw lol. Különbenis afaik imho rtfm asap pls, thx.

holdlányka 2017.01.13. 13:30:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A jelentésükkel meg ők sincsenek tisztában.
Mondjuk, nekem is szótár kell.Btw, múltkor is meg kellett néznem, wtf az a bff.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.13. 13:35:08

@GhostBusters: "egyest kapott az, aki egyszerre, egy helyen használt pontot és kötőjelet"

Uhm. É.-Korea, Ny.-Európa?

Te a dátumokra gondolsz, és ott igazad is van.

2017.01.13. 13:39:52

"“Houston” szagot érzek." eddig bírtam a helyesírást, de a modorosságmérőm itt kiakadt...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.13. 13:42:02

@holdlányka: A mmnt a moment rövidítése. :))

Az IBM-nél nem kockák dolgoznak, de szigorú szabály volt az utasítások rövidítésére. (A hatvanas években drága volt a tárhely - ferritmemória -, férjenek bele 8 karakterbe.) Az ASSIGN utasítást így "rövidítették": ASSGN.

Cycmen 2017.01.13. 13:46:05

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: Az IBM-nél nem kockák dolgoznak,

Ja, aszittem az az istenbasszameg!

KaTe 2017.01.13. 13:49:12

Elmondom kedves posztoló, hogy magadnak kerested a bajt, amikor az emagot választottad. (itt is megkérdezném, hogy hányszáz forinttal lett volna drágább, ha ugyanezt a tévét mondjuk egy magyar kereskedőtől vásárolod?)

Annyit még nem értek, hogy neked mi a franc közöd van a futárhoz, mármint hogy mit hogyan merre nem találnak? Nekik annyi a dolguk hogy szállítsák a megrendelt terméket a címedre, a megadott határidővel. Nem tették? Akkor ne a futárral levelezz, az az emag dolga, neked meg az a dolgod, hogy értesítsd az emagot, lehetőleg írásban + szóban, hogy elállsz a vásárlástól, hibás teljesítésre hivatkozva. Fogalmam sincs, hogy mennyi idejük van kártalanítani, illetve még hányszor fogják újraküldeni neked azt a szerencsétlen tévét. (azért ha mégis valamilyen okból át akarnád venni, még a futár jelenlétében nagyítóval nézd át, mert nem lepődnék meg, ha darabokra törték volna a sok oda-vissza út során)

Amúgy megnyugtatlak, hogy nagyobb háztartási gépeket, már novemberi rendeléssel is macerásan tudtak csak házhozszállítani, én 3 webáruházból próbátlam ugyanazt megrendelni, egyik se volt képes kihozni, így személyesen kellett értemennem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.13. 13:52:38

@Cycmen: Volt pár évtized, amikor az cégek beszerzőinél az volt a szólás, hogy IBM-mel nem lehet tévedni. Bármit vettél a cégnek, lehetett kritizálni, de ha az IBM-től vetted, a segged védve volt.

holdlányka 2017.01.13. 13:56:18

@Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz!!!: Csak abban a bekezdésben a "Houston szag" után 8 hejesirrassi hibát vélek felfedezni.
Pedig nem vagyok nyelvtannáci.

CID.. 2017.01.13. 15:25:20

@GhostBusters: " el kellett " ? Nofene :)

EurósParaszt Lite 2017.01.13. 15:37:10

A refurbished árkedvezménye nem 10%-nál szokott véget érni. Külömbemmeg a régijó szalonos vásárlások ma már nem divatok, pedig jó az, külön esemény és emlékezetes. Ámde ha izgalmasabb a vásárlónak a fősodorral utazni, akkor is, ha veszélyesszopó, háttessék. Kitalálom: semmi érzékje és affinitása a tényleges jóképre, csak egy magaspreztizsű tévé kellett enter.

Reactor 2017.01.13. 16:10:08

Újabb eMag károsult. Kíváncsi vagyok, hány ezer ilyen után tanulják meg végre az emberek...de hát amíg ekkora mértékű a konzumidiotizmus és a népostobítás, addig csak egyre több károsult lesz. Aki nem tud semmit, az ugye nem kételkedik.

Éééééés igeeeen! Ismét előre fizetett a kedves kuncsaft! "Aggyad a zsét gyorsba, oszt maj' kűddöm a plazmatéjvét"! Nem ám postai utánvét, vagy személyesen elmegy érte, áááááá, az a Sátán műve, inkább lelkesen küldi előre a félmillát, mert az milyen kényelmes, és biSZtos [sic] hogy senki nem fogja átrázni!
És íme az eredmény. De hát amíg veréb lesz, lószar is lesz addig.

Fel nem fogom egyébként, hogyha valaki ilyen iszonyú pénzekbe kerülő dolgot rendel, miért túl arisztokrata felemelni a seggét, és elmenni érte személyesen. Ha egy párezres játékbolti Mánsztör Trákk rendelésével vágják át, legfeljebb jókorát kvaanyázik, és megtanulja, hogy előre egy fillért se, de egy félmillás tétel bődületesen nagy érvágás. Ez nagyon komoly tanulópénz volt.

Snagal 2017.01.13. 16:40:39

Nem ez az első eset, hogy az Emag sztori úgy kezdődik, hogy a megrendelt termék nem akar megérkezni, majd hosszas várakozás után a lemondott rendelést hirtelen varázsütésre teljesítik.

Az Emag titka, hogy rögtön le kell mondania rendelést, és rövid időn belül szállítják is:)

Taramta 2017.01.13. 17:25:20

EMagnál még nem volt gondom, pedig jópárszor rendeltem már - bár előre úgyse fizetek nekik (másnak sem). Arra érdemes odafigyelni, hogy a poszter újracsomagolt terméket vett, ami akár 20-25 százalékos árengedmnyt is jelenthet, ami félmilliós tévénél már nem kis összeg. Tavaly vettem én is újracsomagolt tévét, 180 helyett 135-ért, még az alkatérszek (kábel, távirányító, csavarok, talp) sem voltak kibontva a kis tasakjukból. EMag ragaszkodott ahhoz, hogy nem fizethetem az összeget utánvéttel, mert túl nagy, erre idéztem nekik ászf-ből, illetve közöltem, hogy előre nem fogom kifizetni, ha el akarják adni, elküldik utánvéttel. Két nappal később érkezett a futár, és kifizettem neki a terméket.

Reactor 2017.01.13. 17:43:41

@Taramta: Erről van szó! Na ugye, hogy így is lehet csinálni! Erős a gyanúm, hogy megpróbáltak átverni, de nem jött össze nekik, ehe-ehe-ehe... :DDD

*felcsendül a "Level completed" zene a Tyrian-ból*

Facelessbook · www.dont.think.so 2017.01.13. 18:33:08

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: A yolo kimaradt. A poszt pedig tl;dr.
Egyebkent pedig nem tudom mondta-e mar valaki, de votma.

zserzsenne 2017.01.13. 21:30:44

Ahogy írsz, az alapján megérdemled a szopórollert.

The Good Boy 2017.01.13. 22:07:15

szerintem az ilyen újracsomagolt dolog ezeknél úgy működik, hogy benéznek a különböző gyártók selejt- vagy garanciálisan visszadobott termékek raktárába, onnan apróért felporszívózzák még az egérszart is, aztán feldobják a netre -10% felirattal. a sok fillérbacó user elkezdi rendelni ezeket tonnaszámra. Ekkor jön az újabb akció, amikor a netes shop elkezd újracsomagolt szarokat hirdetni, a 10%-os kedvezményes árra rányomva további 10%-t, hiszen a sok selejt elkezd bolyongani az országban, előbb utóbb elindulnak visszafelé az első hibás cuccok, valahogy azokat is el kell passzolni (újra). Na ezután bótolják a bizniszt a duplafillérbacóval, aki az ilyenre gerjed. Utána meg jön a homárposzt.

Most mondjam azt, hogy az a homár poszt-toló, aki még mindig képes emagról, mall-ról, meg edigitalról rendelni, az meg is érdemli? Várom a cégalkalmazottak ellen kommentjeit az "ezerszer rendeltem tőlük, már az ipari forradalom előtt is, és még egyik gőzgépem, singer varrógépem, vagy az edison által aláírt wolfrámszálas izzóm sem romlott el azóta sem". szerű bejegyzésekről.

ancsams 2017.01.13. 22:20:24

Való igaz, reméljük az Amazon eltakarítja ezeket a kis utánzatokat: emag, edigital. Mind egy kaptafára készült, kis cégből naggyá váltak, a pár száz termékből pár ezer, majd pár tízezer lett a kínálatban, na persze már semmi nem az ö raktáraikban, hanem "külső raktárban", ami azt jelenti, hogy a szerződött beszállítónál.
A bibi az, hogy a beszállítónál "Józsi" lekapja a polcról a terméket a "bótba" betérő vevőnek és nem sz.rakszik azzal, hogy a fönöke belistázta "raktáron" státusszal a multi webáruházába, és már nincs is "raktáron". Közben persze eladják az agyonreklámozott, "neves" weboldalukon a nagy semmit, mert csak 1 volt belőle, vagy egysem, de a rendszer majd két nap múlva frissül.
Én is jártam már igy nem egyszer (tudom: "vadász"...), de a legolcsóbb árat adták. Pl. tegnap akarták kihoznia tavaly novemberben megrendelt fejhallgatót az egyik cégtől, amit már rég megvettem máshol karácsony elött, mert a "raktáron" lévő terméket nem küldték el 2 napon belül. Na persze nem fizettem ki előre, mert abból már én is megjöttem.
Egyszer egy laptopot rendeltem, ami csak az edigitálnál volt kapható, és egy hónapig szivattak, hogy van, majd nincs, van, de nem akciós, nem fizettem ki, de levették a kártyámról, fizessem ki újra, de bizonyítsam, hogy a megrendeléskor kifizettem (az akciós megrendelés feltétele volt a kártyás fizetés), de ők már visszaküldték a pénzt, de én nem látom, a termék közben már kifutott, nem rendelhető, de közben átvehető a boltjukban, na persze csak nekem... stb. Miután megírtam a fogyvédős bejelentést és kaptak egy példányt belőle a sokadik e-mail és telefon után, hirtelen meg lett minden: "csak nekem, csak most" mindent visszaállítottak és bemehettem érte a boltba, a visszaküldött pénzből hirtelen megjött, és újra kifizetve megkaptam mindent. Na azóta csak utánvét.
De még van ami a december elejei megrendelésekből nem jött meg és én már tudom, hogy rajtuk marad, ha végre beszerzik a "külsö raktáron van"-ból.
Pár tanuló lecke után, mindent több helyen rendelek meg utánvétre és amelyik küldi korábban azt veszem át, na persze árérzékenység alapján, az nyer, a többi meg szív, mert visszaküldöm/lemondom. Így jártak a nagy multisodással, meg a "külső raktáron" találmányukkal.
Emag, edigital mind nagy sz..rok lettek a hirtelen növekedés után. Kérdés az Amazonnal együtt jön-e az amerikai stílus, vagy maradnak a magyar átbaszós játékok, hisz ott is magyarok fognak dolgozni, és van az a jutalék, amiért be lehet csempészni az amerikai szisztémába is egy kis magyar "extrát".

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.13. 23:21:52

@ancsams: "Így jártak a nagy multisodással, meg a "külső raktáron""
Szerintem nem vagy magadnál. A mi listánkban jeleneleg is 20.000+ a rendelhető (megvásárolható) termékek száma. Szerinted hova a tökömbe raktározzunk be ennyi cuccot? Költözzünk ki a város szélére, és ott béreljünk hangárt?

"amelyik küldi korábban azt veszem át, na persze árérzékenység alapján, az nyer, a többi meg szív, mert visszaküldöm/lemondom."
Aha, ezt nálunk eljátszod egyszer max. Azzal a lendülettel feliratkozol a feketelistára. Nálunk többet nem vásárolsz. És itt a törvény ezúton nagyívben leszaródik. Anyádnak okozz kárt te kis szardarab

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2017.01.13. 23:24:17

@ancsams:
gondolom fingod sincs az egészről.
a nagyker csak azt mondja meg, hogy van e az adott termékből raktáron.
az nem derül ki, hogy mennyi. de mind1 is, téged ez úgysem érdekel, én meg leszarlak :P

Reactor 2017.01.14. 01:22:25

@The Good Boy: Ha árulnának gőzgépet, na azt speciel meg is venném :DDD Utánvéttel természetesen.

@ancsams: Ha az Amazonnál is elkezdik a kisded játékukat, másnap már úgy kivágják őket, mint a közmondásos négylábú állatot szarni...az Amazon, eBay stb. elég nagy cég ahhoz, hogy ügyeljen a presztízsére, és rövid úton kiebrudalja az ilyen kisstílű tolvajokat & csalókat. Szóval ja, csávókám megművelhet ilyet az ő égiszük alatt is....egyszer. Másnap aztán bye-bye Hollywood hills forever.

Azie 2017.01.14. 14:00:40

@Ződ2000: Már ideért, de a sok proli csak a tvreklám alapján rendel.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.16. 09:12:35

Kurvára idegesítő a poszter stílusa. Ha ennyi pénzed van barátom, akkor menj a tévédért magad, és nem jársz így.
Az emag és a sprinter is jó cég, eddigi tapasztalatom alapján bármilyen gond is volt, mindig próbálták nagyon profin megoldani. Sőt: az egyik rendelésem elkavarodásakor a sprinteres a saját szabadidejében hozta ki a csomagot, mert így érezte helyesnek.

2017.01.16. 11:08:44

a félmilliót hol írja?

Cmg 2017.01.17. 08:02:42

@kekecke: Látom kurvára kijött belőled az "irigykutya"... ha ennyi pénzed van haver, ugyi?
Na okoska megsúgom, h én mentem volna a tévémért, haver, csakhát ez akkora fránya dobozban van ami még a terepjá
rómba sem fér be. Ugye azt tudod, h állitva kell szállitani, haver... :)))

Cmg 2017.01.17. 08:09:19

@bendeguz75: Köszönöm az ötletet, tegnap felhivtam a bankot, elmontam nekik h hány óra, kitöltöm az űrlapot és meglátjuk. Bár olvasgatva az Emag szerződését, a visszautalást legkésőbb egy héten belül megteszik ők is. Köszi még egyszer!

Cmg 2017.01.17. 08:19:03

@borso: @szmoker (Homo Trollicus): @KaTe: Megemlitem nektek, hogy tavaly november óta nézegettem a multikat, hazai cégeket hogy mennyi is a tv. Mediában pl. 899e. Egy másik multi nem tudott volna engedni hiába volt kapcsolatom, a harmadik ahol szintén volt kapcsolat számla nélkül 745e-et mondott rá.
Nos végtérre 652e-ért vettem meg. Ekkora volt az árkülönbözet, a szoporóller ára.
Ja arról nem is beszélve, hogy hazahozni saját kocsival mission impossible hisz a doboz túl nagy, pláne az ajánlott állitott szállitási módban.

Cmg 2017.01.17. 08:26:57

@EurósParaszt Lite: Az érdekes h igy ismeretlenül megitéled, h semmi affinitásom a jóképre csak magas presztizsű tv kellett. Nos, nem nyertél hangszórót! Csak plazmám van, persze az új OLED mellett és pont azért mert megfogadtam hogy foltos, halo-s, szétfolyó, bloomingos LCD-m (hivják azt bárhogyan is a marketingesek) nekem sosem lesz...
Apropo, ha menő akartam volna lenni a számomra érdektelen "tévével villantók társaságában" akkor gondolom veszek egy 75"-os LCD-t... Nemugye? :D

Cmg 2017.01.17. 08:30:46

@GhostBusters: Semmi gondom a normális hangon és stilusban előadott épitő kritikákkal és ezentúl ügyelek majd, hogy a dátum után a kötőjel elé ne tegyek pontot. Köszi, hogy helyreigazitottál...

Cmg 2017.01.17. 08:39:48

@Taramta: Igazad van. Én is rendeltem már többször az Emag-tól, sőt az Edigitaltól is és semmi gond nem volt. Most sem igazán neheztelek azért rájuk, tudom hogy egyszer visszajön a pénz. A probléma ott van, hogy túl nagyok ezek a cégek és amikor beüt a karácsony valamilyen probléma felüti a fejét a hatalmasra nőtt csomagszám miatt. Ne felejtsük el, hogy most már a netes nagyik is online rendelgettek... :) Szóval az árkülönbözet a bárhol máshol legjobb ár és az Emag között volt 95e ft. Akárki akármit mond ez már akkora összeg, hogy megéri egy két kört futni az esetleges szopórolleren :D

Cmg 2017.01.17. 08:42:39

@holdlányka: Pont attól vagy nyelvtannáci, hogy a téma helyett Te a nyelvtani hibákat számlálod... LOL

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.17. 08:49:37

@Cmg: csillagom, ez a stílus sehol sem menő. A pénzeden stílust nem vehetsz magadnak... És agyat sem. Felültél a szopórollerre és nem sajnálnak érte? Szegényke...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.17. 08:51:50

@The Crazy One 5tös: nem. És nem csak ez a mondat, hanem az egész stílus, ahogy ez a szenny megíródott. :/

Cmg 2017.01.17. 08:55:25

@T.Jani: Én olyan 18 éve rendelgetek ebay-ről és a tapasztalatom elég vegyes a kinaival kapcsolatban. Igaz van, hogy újraküldi de van, hogy a 30 nap után kér még egy és még egy hetet, ha ezután sem fut be akkor azt irja, hogy újra küldi. De nem teszi. Mindezt azért csinálja igy, hogy az Ebay felé látszódjon, hogy Ő megtett mindent és hogy én kifussak a refund időből. Épp ezért már az elmúlt években csakis azt teszem ha a termék nem jött meg, hogy amint letelt a max. szállitási időablak azonnal jelzem a refund igényt és bármit válaszol azt irom meg neki, hogy úgy érzem vártam eleget és nem egy elrugaszkodott igény ha most máris refund-ot kérek. Mindig meg is kapom igy azonnal!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.17. 09:12:00

@Cmg: "az árkülönbözet a bárhol máshol legjobb ár és az Emag között volt 95e ft. Akárki akármit mond ez már akkora összeg, hogy megéri egy két kört futni az esetleges szopórolleren"

v.ö.

"közös erővel arra hajtanak, hogy nekem is mihamarabb legyen egy meetingem a kaszással"

Most akkor megéri, vagy nem éri meg?

Cmg 2017.01.17. 10:14:32

@kekecke: Bárányka, én itt nem menőségre mentem ill. nem sajnálatot vártam hanem ötletet kerestem, h ki hogyan menne tovább a helyemben amit meg is kaptam. Látom te viszont stilusban és képzelgésben másokról ultramenő vagy! Igy hát dőlj hátra és légy elégedett magaddal, de azért dobj be egy xanaxot ha még mindig nem tudtál felülkerekedni az igazán rád jellemző "irigykutya" stiluson... Na Pá

Cmg 2017.01.17. 10:19:38

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Nos, valahogy frappánsan be kellett fejeznem az irományt és ezzel a szenzációhajhász véggel zárult.
Álmatlan éjszakám nem volt az egész történet miatt csak max. csalódás.

Cmg 2017.01.17. 10:28:53

@kekecke:

"The Crazy One 5tös: nem. És nem csak ez a mondat, hanem az egész stílus, ahogy ez a szenny megíródott. :/"

Mondja mindezt kekecke! :) Amúgy az Téged kedves barátom nem zavar ahogy Te irsz? Az nem felségárulás ha kisbetüvel vagy "és"-sel kezdünk mondatot, barátom?

Szánalmas kis vicces gyerek lehetsz kekecke... Mondjuk már a neved is sokat elárul...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.17. 10:52:05

@Cmg: te szerencsétlen. Az írásjelekkel tisztában vagy? A kettőspont után miért kellene nagybetű? Honnan az a kényszerképzet, hogy az mondatkezdés? Viszont a vonatkozó névmás elé elkél a vessző.
Éssel nyugodtan kezdhetsz mondatot informális környezetben, már, ha tudod egyáltalán, hogy mit jelent.
Van pénzed, képezd magad. Tudod: a stílus maga az ember. Te még csak humanoid vagy.
Hatalmas öngólt rúgtál szegénykém. Vegyél inkább még egy tévét és vigasztald magad.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.17. 11:14:12

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt: igaz. Csak azért hoztam szóba, mert pont egy magyar nyelvtant nem ismerő akart emberkedni. ;)

Cmg 2017.01.17. 11:19:49

@kekecke: Hát igen, vannak akik elvesznek a hiányzó vesszők tengerében és vannak akik felülkerekednek ezen hisz nem szépirodalmi művet alkotuk vazze hanem egy blogban fröcsögünk immáron a teljesen felesleges semmiről... OMG

Amúgy Einsteinkém, az a kettőspont nem a te irományodhoz tartozik, hanem az nyitja meg. Onnantól neked nagybetű és kezdheted a felesleges szófosásod. Nézd vissza majdnem az összes komment nagybetüvel kezd a kettőspont után. Nehogy a végén itt még a nagy igyekezetedben elvegyék az irásjelvizsga diplomádat! Mi lesz igy velem... :)))

Cmg 2017.01.17. 11:25:31

@kekecke: Ja apám csak szólok, mindig jeles voltam helyesirásból. De ez itt egy blog, amit én nem mint fő hivatás ápolok hanem közben ha hiszed ha nem más nyelveken végzek tevékenységet. Úgyhogy a hiányosságaim a sietségnek és annak köszönhető, h irok és nem olvasok vissza, javitok, korrigálok etc... Vannak fontosabb dolgaim mint ilyesmivel vesződni. Hidd el egy ügyvédi levelet akár angolul nem ilyen hányavetien irok meg... Na mindegy!

Bombaló 2017.01.17. 11:40:33

Én azt nem értem, hogy miért nem kell már a tévé? Vettél másikat, poszter?

Bombaló 2017.01.17. 11:42:19

Cmg: Majmász Gedeon túlcsordul bármelyik bekezdésedtől...

"mindig jeles voltam helyesirásból"

Abból lehet, de helyesírásból sosem...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.17. 11:59:31

@Cmg: @Bombaló: "mindig jeles voltam helyesirásból"

Én mindig 3-as voltam helyesírásból, amikor nem voltam 2-es. Nem tökéletesen, de ennél százszor jobban írok.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.01.17. 12:24:09

@Cmg: "bájos", ahogyan tobzódsz a rosszabbnál rosszabb "haveri" jelzőkben, ráadásul a nemet sem követed. Ha már szülői hasonlat, akkor inkább anyám, mint apám, lévén nőből vagyok.
Szintén bájos, ahogy továbbra is stílustalanul mosakszol a hibáid miatt, de közben a másokét (t.i. az enyémet) próbálod degradálni.
Nem, a kettőspont egy utalás a hozzászóláshoz, nem kell nagybetű utána.
Az angolodra meg ne legyél annyira büszke. A refund magyarul visszatérítés.
Szívesen.

Cmg 2017.01.17. 13:58:29

@Bombaló: Igen, vettem másikat. dec. 29-én amikor lemondtam azonnal megrendeltem egy másikat, szintén az Emag-tól :) és jan. 4-én meg is kaptam. Ezt már az MPL hozta, mint a villám és nem volt fennakadás velük méretfronton sem.

Cmg 2017.01.17. 14:11:55

@kekecke: Édesem! Nem tudtam, hogy nő vagy! Nem haragudj, nem jött át az ösztrogénszag. :)))

Amúgy én nem csak próbálom degradálni, teszem is a Te irásoddal. Tényekkel alá is támasztottam az okoskodásod - esetleg olvasd vissza. :) Ja és ird meg mindenkinek a sz itteni kettőspontos elméleted, mert ahogy látom majdnem mindenk elbaltázza szerintet.
Stilustalanul mosakodom? Szerintem pedig pont van stilusom, ami neked pont nem tetszik. Ez van. A föld forog tovább!

Apropo, jó, hogy mondod, hogy nő vagy mert ezzel megnyugodtam. Milyen egy nő az aki az első kommentjét ilyen "nőies" stilusban kezdi: "Kurvára idegesítő a poszter stílusa."

Persze ezekután még kijön belőle Grétsy tanár úr és pont-pont-vesszőcskét oktat! Magasságos egek!

Cmg 2017.01.17. 14:29:16

@kekecke: Kivi voltam rád és beleolvastam a kis saját blogodba. Nos, itt játszod a nyelvtannácit, de a saját portádon sincs rend. Egy történetet olvastam, a csomagrendelős dzsekiset és első olvasatra/átfutásra találtam 3 hibát. Úgyhogy anya, először otthon magadnál takarits! :)))

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2017.01.18. 19:41:00

Nem értem, hogy ha mégis kivitték a TV-t, miért küldte vissza? Pláne úgy, hogy ki is volt fizetve?

Manyecska. 2017.01.30. 16:42:03

..otthon minden rendben a vesszőkkel mondjátok már meg..? :P ON
süti beállítások módosítása