Tékozló Homár

Pénztártól való távozás után reklamál a pénztár

2017.05.11. 11:07 | Homár Hilda | komment

emag_1.png

Olyan panasz még nem nagyon érkezett hozzánk, hogy véletlenül a kiválasztott és kifizetett termék helyett nagyobbat, szebbet, okosabbat küldött egy webshop, de egyes esetekben - például olvasónkéban, aki ajándékba vett egy laptopot - nem is feltétlenül könnyű ezt észrevenni. De mi van, ha rájön a tévedésére az eladó, és követeli vissza a tévesen postázott cuccot?

Tisztelt Tékozló Homár!

Az alábbi esetben szeretném a segítségét kérni:

Az eMag weboldalon rendeltem egy laptopot, ami időben meg is érkezett. Ellenőríztem, hogy nem e tört össze szállítás során stb., de mindent rendben találtam. Visszacsomagoltam, és mivel ajándék volt, oda is adtam a szülinaposnak.

Pár napra később kaptam egy e-mailt, amely szerint egy jobb laptopot küldtek mint rendeltem és kérik vissza. Mondtam, hogy rendben van, de akkor azonnali cserével hozzák másikat. Azt mondták, ez nem lehetséges, mert be kell vizsgálni a korábbit, nem e lett baja. Mondom rendben, akkor kifizetem újra eredetit, és a futár, aki viszi, elhozza másikat. Ez sem volt megoldható...

Még számos lehetőséget kínáltam, de nagyon rugalmatlan volt ügyfélszolgálat. Mivel a termék már külföldön és használatban van, azért szerettem volna azonnali cserét. Mivel ennyire rugalmatlanok voltak kérdeztem mi történik, ha nem adom vissza: azt mondták, hogy elveszítem garanciát, valamint jogszabályi következményei is lesznek, de nem tudták pontosan megmondani, hogy mi.

Öntől is az alábbit szeretném megkérdezni, hogy saját logisztikai hibájuk miatt engen perelhetnek, amiatt ha nem adnám vissza a rosszul kiküldött terméket? Az eltérés kb 60 ezer forintnyi lehet.

Ami még érdekes volt számomra, hogy olyan határidőt szabtak, ami a hibás termékek visszaküldésére vonatkozik: 30 napos termékvisszaküldés, termékvisszaküldési űrlappal stb szóval mintha úgy akarnák elrendezni az ügyet mintha a vásárló kezdeményezné a cserét.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel,

András

 Lssuk, perelhet-e az eMag!

Kedves Homár olvasó!

A laptop megrendelésével és annak elfogadásával adásvételi szerződés jött létre a felek között, amelynek tárgya a megrendelés során keletkezett iratok alapján egyértelműen megállapítható. Jelen esetben az adásvételi szerződésnek a vevőre vonatkozó részét maradéktalanul teljesítetted, azonban az eladó a kötelezettségét nem teljesítette, más terméket adott át számodra.

Fentiek alapján jogos igényed van arra, hogy a szerződésben meghatározott laptop leszállítását követeljed a vállalkozástól. E mellett az eladó is követelheti a tévesen átadott számítógép visszaadását, mert arra a megkötött szerződés alapján nem lett volna köteles. Ezeket az igényeket mindkettő fél akár bírósági eljárás során is követelheti.

Az eladónak a termékre vonatkozó és jogszabályban meghatározott jótállási kötelezettsége ettől nem változik, a jótállási kötelezettség alól a vállalkozás nem mentesülhet. Ha a számítógépet nem adnád vissza, akkor az eladónak lehetősége adódik az értékkülönbözet követelésére a jogalap nélküli gazdagodás szabályai alapján.

Jelen helyzetre a peres eljárás elkerülése érdekében megoldást jelenthet egy írásbeli megállapodás megkötése a számítógépek kicserélésével kapcsolatban. Ebben meg lehetne határozni, hogy a cserét a felek milyen határidőben vállalják. Olyan tartalmú megállapodás is elképzelhető lenne, amely szerint a leszállított laptopot annak értékének kiegyenlítésével megtartanád. A megállapodás megkötése során javasolható annak rögzítése is, hogy felek a laptopok kicserélésével kapcsolatban egymással szemben további igényt nem támasztanak.

A megállapodásnak jelen ügyre kell vonatkoznia, így a cég részéről megküldött és a hibás teljesítés esetére vonatkozó formanyomtatvány alkalmazása nem javasloható.

Felhasznált jogszabályok:

- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 
- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rarabel 2017.05.11. 11:11:44

Az emag megbízható, precíz, pontos cég.
Mindenki mindig ott vásárol, mert soha, semmi gond nincs vele.
Ezt a fórumtalálatok is igazolják.

rarabel 2017.05.11. 11:12:50

És még a garanciát is elveszíti.
Ősi román szokás garanciát lopni.

rarabel 2017.05.11. 11:14:04

Sötét anyaggal, fekete lyukkal telt visszaküldési ŰR lappal.

CID.. 2017.05.11. 11:14:08

Azért lehetne picit rugalmasabb az emag is, de tartok tőle a poszter sem tud megtakarítani 60ezret.

Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One 2017.05.11. 11:17:03

nem a garanciát veszíti el, hanem sosem adták el ezt a sorozatszámot.

FDToth 2017.05.11. 11:17:28

1. Sztem a becsuletesseg egy nagyon fontos tulajdonsag. A vasarlo tuti latta h jobb gepet kapott. Ilyenkor szolni kell (kb, mintha tobbet ad vissza a penztaros, eszreveszed, szolsz)
Ha jelzed az emagnak, akkor kuldik azt, amit eredetileg kertel es elviszik azt, amit hiabsan szallitottak plsuz tuti feljaanlanak vmi kis kompenzaciot.
2. Ezzelh baszakszik a vasarlo, nem fog kapni semmit sem komoenzacio gyanant es orulhet hh nem perelik be. Becsuletesseg ;)

Darth Revan 2017.05.11. 11:19:43

60 ezer forintos tevedest akar le is nyelhetne a ceg, nem nagy ugy. de ha mar fillerbaszok, akkor is felajanlhattak volna, hogy fizessen az ugyfel teszem az 25 ezer forintot, hiszen a hasznalt cuccot mar nem adhatjak el ijkent, mindenkeppen kell ra valami arengedmenyt adni (vagy csak en elek alomvilagban, es gond nelkul piacra dobjak eredeti aron, ujkent meghirdetve?!)

Darth Revan 2017.05.11. 11:25:00

@FDToth:

nem feltetlen veszi eszre, hogy jobb videokartya meg tobb memoria meg mittomen mi van benne, ha csak azt ellenorzi, hogy be lehet-e kapcsolni es nem karcos-e.

aptikjampó 2017.05.11. 11:25:10

Kétségkívül boldog ügyfél poszt!
Poszter, vissza ne add míg kezedben nincs a másik, a bevizsgálásra hivatkozásukkal kódolva van hogy rákúrsz!
Küldjék ki, te kicseréled, aztán ha bajuk van egy másik menetben lejátszhatják ahogy akarják! Fontos lenne rögzíteni hiteltérdemlően hogy a laptop hibátlan állapotban került visszaadásra, de hogy hogyan lehet ezt megtenni, fogalmam sincs így hirtelen!

Terézágyú 2017.05.11. 11:27:20

"be kell vizsgálni a korábbit, nem e lett baja."
de e.

FDToth 2017.05.11. 11:33:09

@Darth Revan: haat, előfordulhat, de aki laptootp vesz, az utánanéz elég rendesen, sőt a csomagoláson levő termékszámot is összehasonlítja a megrendelésben szereplővel...

aptikjampó 2017.05.11. 11:38:35

Pár napra később kaptam egy e-mailt, amely szerint egy jobb laptopot küldtek mint rendeltem és kérik vissza.

Biztos törött monitoros visszacserélt lefagyóst akartak küldeni, aztán döbbenten konstatálták hogy nem az került postázásra! Valamit elcsesztek a bukaresti raktárban a hülye románok!
Már csak az kell, hogy a lovainkat is visszaadják!

CID.. 2017.05.11. 11:43:46

@FDToth: Kivéve, aki hülye hozzá, mint pl. én :)

Jessybátsi 2017.05.11. 11:46:33

@rarabel: Meg lovat. Mint ahogyan a honfoglaló magyarok lovait is ellopták :D

Terézágyú 2017.05.11. 11:46:40

@FDToth:
"aki laptootp vesz, az utánanéz elég rendesen, sőt a csomagoláson levő termékszámot is összehasonlítja a megrendelésben szereplővel..."

Miért tenné?
Csak laptopnál kellene ezt megtenni?...

CID.. 2017.05.11. 11:48:49

@aptikjampó: már elég régóta lehet kapni, temesvári lókolbászt :D

Sáros Hilda 2017.05.11. 11:49:14

Én se adnám úgy vissza hogy "majd" küldik a másikat.
Mivel ők baszták le, legyenek ők rugalmasabbak.
Hozza ki egy ember tőlük, aki megnézi hogy a másik gép okés, és erről a helyszínen jegyzőkönyvet írunk.
Minden más megoldásra az ügyfél fog ráfázni.

McZozo 2017.05.11. 11:58:09

@FDToth: egy laptop eseteben nem ertek veled egyet hogy biztos latta. Pont laptopok eseteben sokszor ugyanaz a kulso megjelenes csak esetlegesen a belso tartalom ter el bizonyos alkatreszekben igy nekem hiheto hogy nem vette eszre. pl nekem a ceges laptopom egy eve megvan de meg egyszer nem neztem meg mi van benne igy eszre se vennem en se ha roszabbat vagy jobbat kapnek kicsivel.

Sáros Hilda 2017.05.11. 12:04:49

@FDToth: "A vasarlo tuti latta h jobb gepet kapott."

Nem feltétlen. Aki tök hülye hozzá az észre sem veszi hogy nem Intel HD Graphics hanem mondjuk Nvidia GeForce GTX van benne. Vagy a Core i5 helyett i7-et kapott.

De nem tagadta le, korrektül ált a dologhoz. Volt egy kikötése, hogy addig nem adja oda a gépet amíg nem kapja meg a másikat. És ez sztem jogos. Itt minden költséget, kellemetlenséget a cégnek kell viselni, mivel ők baszták el.

enrico palazzo 2017.05.11. 12:09:08

Azt elfelejti a gvti, hogy hiába idézgetnek magyar jogszabályokat, az emag rendszeresen visszaél azzal, hogy az irányadó jog náluk a román. Hát most kivételesen az a helyzet, hogy a saját kontójukra basztak el valamit. Mivel ők le se szarják a magyar hatóságokat, illene hasonlóan kedves gesztussal megkínálni őket. Amúgy a vicc, hogy úgy tekint a cég a vásárlóra, mint aki tudatosan csalt, szóval ugorjon ő az ügyben. Hát szerintem a nagy büdös lófaszt.

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 12:10:29

@Sáros Hilda: képzelem mennyire ki fogja használni az íhetet. Laptopon sanszos. Énmég az teljesítménye íöt felső harmadának közelébe is csak 2x, ha voltam.

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 12:14:18

A jó kurva anyádért nem ismersz más megszólítási forumált, gvti!

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 12:20:30

Formulát. KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES KEDVES ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD ANYÁD

baszd meg

Sáros Hilda 2017.05.11. 12:26:24

@bankkártyás szurkoló: Nem azt írtam hogy ki fogja-e használni vagy sem. Hanem azt hogy egy mezei user ilyen eltérést simán nem vesz észre.

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 12:37:45

@Sáros Hilda: világos. A kihasználást én kötöttem rá.:) EMag meg hozza a formállyát.. Nyalhatna nyilvános wc padlót nyelvvédő nélkül.

Nick-son 2017.05.11. 12:42:54

Először adják aüir a vevő kifizetett, majd utána követelőzzenek. Romániában fordítva van?

aptikjampó 2017.05.11. 12:56:23

@CID..: már elég régóta lehet kapni, temesvári lókolbászt :D

Hol?

metal · http://electric.blog.hu 2017.05.11. 13:05:23

Kérdés, hogy mi van az átadás-átvételi lapon? Tudja-e bizonyítani, hogy tényleg nem azt küldte ki, amit megrendeltek, és kifizettek?

Sáros Hilda 2017.05.11. 13:18:34

@metal: Mivel már a user is elismerte nem sokat kell bizonyítani.

zserzsenne 2017.05.11. 13:26:51

@FDToth: Én sem venném észre. Bekapcsolni bekapcsol, szín stimmel, akkor stimmt minden, csáosz.

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 13:36:58

@Sáros Hilda: de hogy lesz a lebonyolítás? Elképzelem a jellemes titkárnőt, amint a morális meggyőződései és az őt alkalmazó cégé egy az egyben egybeesnek.

Bendeguz2017 2017.05.11. 14:52:18

Egyszeruen mond az Emagnak, hogy te azt kaptad amit rendeltel. Bizonyitsak be, hogy nem.

Bendeguz2017 2017.05.11. 14:59:55

@Sáros Hilda: user nem feltetlen ismerte el, mivel allitolag nincs nala a laptoo. User annyit mondott, ha igy volt, kuldjek ki azt amit fizetett es visszaadja amit kuldtek.
Amugy user szerintem eszrevette es tudta, hogy mast kapott mint amit kert. Aki hulye hozza, nem vesz gepet online, hanem a boltban az agyara megy az eladonak a hulye kerdeseivel.

Sáros Hilda 2017.05.11. 15:14:28

@Bendeguz2017: "Egyszeruen mond az Emagnak, hogy te azt kaptad amit rendeltel. Bizonyitsak be, hogy nem."

Nem egyszerűbb becsületesnek lenni? Bárki hibázhat. Még a nagy cégek is. De látszik te ilyen pitiáner kis patkány vagy.

Reactor 2017.05.11. 15:18:31

Na ilyen is ritkán van :D rábszott az eMAG, ijáijáó :D

Cikkíró! SEMMIKÉPP ne küldd vissza nekik a cuccost, amíg meg nem kapod a csereterméket, amit állítólag már elküldtek. Ha majd fizikálisan ott lesz nálad, be is tudod kapcsolni, működik, és nem rohad le 1 óra használat után, akkor esetleg lehet szó visszaküldésről. "Majd"-ra és "talán"-ra nem adunk, ezeket szokták átrázni az online piactereken is..."adjad csak a lóvét oszt maj' kűddöm a plazma téjvét", te meg várhatod a "plazma téjvét" sohanapjáig.

Manapság nem éri meg becsületesnek lenni.

Bendeguz2017 2017.05.11. 15:26:08

@Sáros Hilda: de igen, a normalis boltokkal szemben. Az emag viszont nem az, o is atakarja baszni a usert, akkor miert kene becsuletesnek lennie?

Amugy a jo ribanc kurva anyad az a patkany the kis gecilada.

aptikjampó 2017.05.11. 15:33:13

@Bendeguz2017: Aki hulye hozza, nem vesz gepet online, hanem a boltban az agyara megy az eladonak a hulye kerdeseivel.

Ne a RAM-ot magyarázza nekem, hanem azt mondja meg van e pirosban!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.11. 15:33:38

Vótmá, hogy rendeltem 15 colos laptopot, kihoztak egy 14 colosat, és nem vettem észre azonnal, körbenéztem, nem törött, patent, jóvan. Aztán mikor észrevettem, hogy ez nem az, csekkoltam a rendelést, és bizony, ott csesztem el, a 14 colosat vettem meg véletlenül.

És mindezt úgy, hogy láttam már korábban laptopot, képernyőt, billentyűzetet cseréltem már sokszor, alaplapot is sütöttem már 185 fokon, ilyenek.

Sáros Hilda 2017.05.11. 15:36:30

@Bendeguz2017: Tudod a kulturált embereknél alapvető hogy becsületesek. Nálatok a családban nem ez a szokás.
Látszik az IQ-d anyádtól örökölted. Neki volt 2, abból kaptál 1-et. A másikat megtartotta magának, hogy a sarokra ki tudjon még állni szopni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.11. 15:36:48

@Terézágyú: ""be kell vizsgálni a korábbit, nem e lett baja."
de e."

Ebből azt szűröm le, hogy nem voltál katona. Ott tanultam a nyelvi formát: "Nem-e lehetne-e?"

Bendeguz2017 2017.05.11. 15:46:10

@Sáros Hilda: haha nyomorult, elkezdesz patkonyazni aztan kulturarol beszelsz?
En megertem, hogy te akkor is hulye vagy, ha atakarnak baszni es onkent dolsz a kesbe, de engedd meg masnak, hogy ne legyen olyen egysejtu mint te, mert annal meg az 1-es iq is jobb.
A ceg atakarja baszni miert kene becsuleteskednie kiskicsog?
Kerd meg apad szopjon le, mert anyadnak nem sikerult segitenie rajtad.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.11. 16:11:26

@Bendeguz2017: "@Sáros Hilda: haha nyomorult, elkezdesz patkonyazni"

Nem véletlenül kezdett el patkányozni, de nem kellett volna patkányoznia.

Nem emelitek a blog fényét. Ha most itt abbafejezitek, akkor megbocsátok.

aptikjampó 2017.05.11. 16:23:08

kezdődik! haggyad imre, majd újjászületnek!

aptikjampó 2017.05.11. 16:30:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Lebuktam? Sejtettem hogy kevés lesz a napszemüveg!
Különben is nem használtad, mit zajongsz! :D

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 16:32:21

laptoo :DDDD
patkonyázni :DDDDDDDDDD
megőrülök

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.11. 16:37:03

@bankkártyás szurkoló: Mivan Zéró? HH* megint disznóvá varázsolt? :(

* Az első H nem a Homár rövidítése.

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 16:42:49

@aptikjampó: na ezt még én sem értettem, pedig én aztán semmit.
@Bendeguz2017: már hogyne venne gépértetlen user neten gépet? Vesz az.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.11. 16:44:15

@bankkártyás szurkoló: Ja, nem akartalak ledisznózni, Odüsszeuszra és Kirkére utaltam.

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 16:44:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: eurutinból van a reborn már. Látom eu-kompatibilis a rutinom, ígyhagyom. Laptopot mindenkinek aki megérdemli. Ellenségeknek jóó hangosat és vibrálósat.

CID.. 2017.05.11. 17:01:05

@aptikjampó: kérlek szépen, utoljára Szegeden a Károlyi utca, Fekete sas utca sarkán lévő élelmiszer üzletben vásároltam.

CID.. 2017.05.11. 17:08:20

@Bendeguz2017: Bendegúz Bendegúz, azért téged nem nehéz felidegesíteni ;)

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.05.11. 17:56:00

Nem értem tényleg minek baszakodnak a cserével, legjobb esetben is csak bontott gépet kapnának vissza, regisztrált vindovszval.
Ha jogos, akkor szamlázzák ki a különbözetet. Tudtommal a Dante internacional pillanatok alatt átadja behajtocégnek, ha nem fizetnek.

Dani23 2017.05.11. 18:19:40

@Hagyományos Érlelésű 6odik Crazy One: Tedd hozzá, hogy az emag nem adta el soha. Mivel az emag "okos cég", minden bizonnyal nem ők az első értékesítők még ha csak boltok közt vándorolt is.A laptopgyártók (de igaz ez az összes többire is) csak a hivatalos partner felé történt eladást jegyzik. Ha ők eladták bárkinek, akkor az a gép el van adva.

KaTe 2017.05.11. 18:19:54

Ha jól emlékszem velem a PCX volt olyan balfék, hogy egy számítógépház helyett küldtek egy olyat, amiben benne volt kb. 150.000 hardver. (komplett PC)

Mondjuk átvételnél feltűnhetett volna, hogy a megszokottnál kissé nehezebb a csomag, de mivel előre kifizettem, a futár se sokat kérdezősködött én meg dolgára engedtem.

Kb 4 órával később telefonon hívtak a cégtől, hogy elcserélték a csomagot és szeretnék, ha a másnap érkező futárnak (aki mellékesen hozza a megrendelt házat) odaadnám a cuccost és egyben szeretnének elnézést kérni, valamint felajánlanak egy 1000 forintos kupont. Másnap jött a futár, megtörtént a csere, megkaptam a kupont és mindenki boldog volt. Érdekes, nem akartak semmit se bevizsgálni, hogy vajon nem loptam-e ki valamit a gépből.

Szóval a posztolónak üzenem, hogy csak akkor adja vissza a gépet, ha a megrendelt áru is leszállításra kerül! Vizsgáltassák be az anyjukat, vagy a rendszerüket, esetleg az alkalmazottat, aki hibázott.

@FDToth: Tuti hogy látta? Biztos vagy te ebben? Dell Vostro 3568 - nézz utána, külsőre mindegyik pont ugyanúgy néz ki, de a legolcsóbb és a legdrágább között több, mint 150.000 huf különbség van.

MrZed001 2017.05.11. 18:26:09

Én megfordítanám a kérdést.
Ha én állnék neki panaszkodni a román Emag-nak, hogy megnéztem egy progival és azt írja fele annyi mem van benne, VGA se stimmel, és amúgy is i5 és nem i7 a proci ahogy rendeltem .... akkor Emag milyen gyorsan állna neki sűrű elnézés kérések közepette cserélni a laptopot a megrendelt és kifizetett erősebbre ?
Vagy szépen el lennék küldve általuk melegebb éghajlapra, meg a (különösen magyarbarát) román bíróságra ?
Ki az az ostoba aki ilyen kilátások mellett képes románoktól rendelni ???

halmozottan hátrányos helyzetű crazy 2017.05.11. 18:44:31

@Dani23: ha nem custom asztali, hanem laptop, akkor az esetek 99 százalékában nem a bolt, hanem a gyártó szervizel. Kb. hasonló arányban mégis a boltba küldik vissza az emberek, ahol azt továbbítják a gyártó által megállapított garanciális szervizbe. Nos én át sem venném javításra, hiszen nincs a poszternek számlája a konkrét termékről. Mehet tehát egybol a szervizhez, EU, vagy worldwide garanciára. Lássuk, hogy is van ez a gyakorlatban. Nálunk a legeladottabb mqrkak, sorrendben: Lenovo, Asus, Acer. A lenovót a telemakszba, az acert és az asust Csehországba kell küldeni. Mindharom helyen kell a számla, az meg a poszternek. A negyedik helyen az Apple, na ott nem kell a számla, ők tökéletesen látják, mikor volt először bekapcsolva a gép, és onnantól 1 évig él a vilaggarancia. Ötödik a dell, azt háznál szerelik, szintén kell hozzá a számla.
Nehéz lesz...

Dani23 2017.05.11. 18:51:54

@The Crazy One 5tös: Honnan veszed, hogy nincs róla számlája? Valószínűleg van, ahogy valószínűleg kitöltött garanciajegye is. Különben elég elbaszott folyamatnak kell működnie az emagnál. Ha előbb kiállítják a számlát és utána azzal rohangálnak egy sorozatszámért (már ha szerepel rajta...) az egy kis üzletben működik, egy raktárban nem.
Sokkal esélyesebb, hogy rossz cikkszámon vették készletre a terméket és úgy adták ki hibásan.

bankkártyás szurkoló 2017.05.11. 18:52:00

Tökre jó, hogy itt vagytok. És nem vagyok disznó! Ez is jó. Mint kiderült. Amúgy is seytettem, hogy ilyes utalás.

Bankotsu Mester 2017.05.11. 19:27:25

Én visszaadnám, cseréljék ki és a kellemetlenségekért mondjuk az eredeti ár 10-20%-át visszatérítik.
Kell-e az emagnak ilyen esetben valami engedményt adni, mert elvégre ők baxták el és neked kell telefonálgatnod, küldözgetned a laptopot (meg amíg megkapod a másik)?

konigjanos 2017.05.12. 06:16:14

Ezt segítsetek értelmezni: "Mivel a termék már külföldön és használatban van, azért szerettem volna azonnali cserét."
külföldre is szállít az emag?

neet 2017.05.12. 09:07:03

Te Sanyi! Hol a xg5468hpqdelldzsé laptop?
- Az melyik? A szürke?
-Nem, az ezüst.
-Vazze, azt küldtem el a Bélával.
-Hú, Sanyi, de elszabtad! Szerezd vissza valahogy.
Sanyi ír egy levelet. Üf mondjuk visszaküldi. De ha nem?
És van arra vmi szabály, h mikortól léphet életbe a magyar vircsaft?
Üf eladta az alkatrészeket, nagymama télleg kisütötte 185 fokon, lepottyantotta a macska, odaadták ajcsiba, etc? És ezek után beperelnek? Hát ha a Sanyi elszabta, boldogtalan) üf-nek honnét kéne tudnia, hogy a szürkét vagy az ezüstöt kapta? (GyK. a 32 bitest vagy a 64-est, a 13-as ofiszost vagy a 2007-est, a gyorsabb, dual procisat vagy a lassabbat... elvégre a passziánszt nyomja rajta egész nap.) És ha elkérte a szomszéd, és galádul kicserélt benne valamit, akkor az ügyfél lesz a hibás? Hagyjuk már, csak nem gondolja, h ezek után perelheti őt bárki is?!
Ügyfél, ki ne add a szülinapos kezéből, de tényleg! Sose adnám vissza... egy korrekt cégnek esetleg, vagy a szerencsétlen júzernak a jófogásról, mert úgy neveltek, meg arra rávinne a jóérzés, na de egy emagnak???

joska61 2017.05.12. 10:27:24

Na facebook boxban válaszolt az emag, de magyarázkodik csak, nem megold.

Kedves Homár olvasó 2017.05.12. 10:40:53

Nekem ne üzengessen a Gazdasági Tanácsügyi Versenyadó Iroda.

@konigjanos: Lehet, hogy a Zemag a poszt tolónak szállított. Aztán a poszt toló odaadta ajcsiba a laptokot valakinek, aki kivitte külföldre. Nem lényeg a sztori szempontjából, hogy miképp került külföldre a laptok. Az a lényeg, hogy most külföldön van. Ez viszont megnehezíti a visszacserélést. Szerintem ennek a költségét is viselje csak a Zemag. Mert a mostani tulajdonosa az jóhiszeműen kezdte használni. Nehogy már ő fizessen rá bármit arra, hogy a romániai raktárban elbasztak valamit és összekevertek dolgokat. Gondolom külföldről drágább lesz és nehezebb lesz elintézni visszajuttatatás és több ideig tart.

InTheGajd 2017.05.12. 11:04:48

És mi van ha a számlán az eredeti megrendelés van csak a raktáros kúrta el? Én meg tagadom. Akkor szopóálarc az e-magnak és a dolgozónak?

lakit 2017.05.12. 13:32:54

Ellenőrizte, de nem vette észre, hogy mást kapott? Egy laptop dobozán elég pontosan feltüntetik a konfigurációt, mivel az általános típusszám sok egyedi konfigurációt takar.

kolomparlole1114 2019.07.27. 12:19:02

Ilyenkor azt kell csinálni, amit ezek szoktak velünk: pont leszarni a nyavajgást, nem válaszolni, had szopjanak magukban. Esetleg ellent mondani hogy nem, neked pont az jött meg amit rendeltél. Biztos a futár kicserélte. Jó nyomozgatást a köcsögöknek! :D

kolomparlole1114 2019.07.27. 13:10:18

@FDToth: Ha többet ad vissza a pénztáros, csakis abban az esetben szólok, ha előtte nem húztak már le. Különben kompenzációnak tekintem, teljesen jogosan. Ha meg ezért még nekik áll feljebb, akkor előtte a tartozásukat törlesszék, aztán pofázás!
süti beállítások módosítása