Tékozló Homár

Tipikus magyarok

2017.06.14. 09:47 | Homár Hilda | komment

107314-mi-magyarok.jpg

A világ legfurcsább szerződésével kezdődött, és 2 személyeskedéstől sem mentes, oda-vissza magyarozós levél egymáshoz baszkódásával végződött egy használt autó biznisz.  A legnagyobb tanulság megint az, hogy a szerződés nem egy kötelező fecni, amin mindegy, hogy mi van, hanem tök fontos irat a megegyezés részleteivel, aminek megléte mindkét fél érdekét szolgálja. Az itt olvasható darabból például sikerült olyan alapdolgokat kihagyni, mint, hogy pontosan mennyiért és mit is vállal a cég. Sajnos a fotó nem elég nagy, de azért ki lehet silabizálni a szöveget. Levélírónk külföldről jelentkezett, ezért leveléből hiányoznak az ékezetek.

 Kedves Homar!

Tortent, hogy a nem olyan nagyerteku automat, de nem is a legolcsobb, aprilisban elszerettem volna adni. Meghirdettem es jelentkezett ket auto kereskedes: egy aki megvette volna, de alacsonyabb arert es egy pedig aki bizomanyos ertekesitest ajanlott. Az utobbi a KocsiGuru Kft volt es oket valasztottam.

A holgy amikor felhivott elmondta, hogy az auto arat sokalja, de meg lehet probalni, hiszen 3 honapig hirdetik es majd mindig egyeztetunk es csokkentjuk ahogy az igenyt latjuk. A telefonban mondtam, hogy az auto arat nagyon sokkal egyenlore nem szeretenem csokkenteni, tehat ha igy nem megfelelo, akkor inkabb nem viszem be. Mondta, hogy nem gond. Amikor ott voltam mar egy jelentosebb osszeggel kevesebbet mondtak, amit nem fogadtam el es jeleztem, hogy akkor inkabb elviszem az autot. Ezek utan megis csak bevettek es hirdetni kezdtek.

A megallapodas az volt, hogy 3 honapig hirdetik es kozben majd csokkentjuk az arat. A jutalék fix osszeg lett volna 100e, 120e vagy 150e forint, pontosan nem tudom, mert a szerzodesben nincs benne (emlekeim szerint) de ez a telefonon mindig valtozott amikor rakerdeztem. Csatoltam a szerzodest, nincs benne semi ahogy emlekeztem csak az, hogy 4.900.000,-Ft-ert kezdik hirdetni a kocsit. Ami azert erdekes, mert a hirdetesben mar 4.999.999 szerepelt, amit szepen kezdtunk lejjebb vinni. Na es a minimum idotartam 30 nap.

unnamed_3_1.jpg

3 hettel kesobb csokkentettuk az arat,  masfel honap utan mondtak, hogy vigyem el a kocsit.

3 het eltetevel epp en is hivni akartam oket, hogy vigyuk akkor lejjeb, de megelozott a holgy es kozolte velem, hogy vagy elviszem az autot vagy olyan mertekben visszuk le az arat ami szerintem nem realis. Kerdeztem, hogy most mi lesz az egyesseggel, hiszen 3 honaprol volt szo, mivel tudjak, hogy kulfoldon elek ez eleg kenyelmetlen helyzetbe hoz, hogy egyik naprol a masikra vigyem el az auto. Kozolte, hogy az oket nem erdekli. Ez nemileg felpaprikazott. Szereztem garazst, meg ket embert, hogy az autot elhozzak es jeleztem, hogy egy heten belul az autot elhozzak

Sajnos ahogy ez lenni szokott, ha az ember szivesseget ker nem sikerult mindenkit osszeszervezni es a penteki hatarnap helyett csak hetfon tudtak volna menni az autoert, de az epp punkosd hetfo volt. Hetfon kuldtem egy email-t az azonosito okiratokkal, hogy tudjak kinek kell az autot odaadni es megengedtem magamnak, hogy a velemenyemet is belefuzzem, mert nem tartottam az eljarast helyen valonak es szerintem ezt az egeszet teljesen mashogy kellett volna intezni. Termeszetesen nem fogok dicshimnuszt zengeni senkinek sem es ajanlani a ceget ismeroseimnek. Most megis mire szamitottunk?:

Tisztelt Cim,

Alabbiakban kuldom az adatait annak a szemlynek akit megkertem, hogy a kocsimat hozza el Onoktol.

“Szemelyes adatok”

Tovabba szeretnek hangot adni annak a velemenyemnek, hogy ezt az eljarast amit Onok muveltek teljesen inkorrektnek tartom.

A megallapodas az volt, hogy a megadott aron hirdetni kezdik, amit havonta felulbiralunk es csokkentunk, 3 honap idotartamig. Az arat csokkentettem es most is akartam 4.4M korulre levinni, mire a kolleganojuk kozolte vigyem el az autot. Amikor beadtam meg 4.2M-os arrol beszeltunk, most meg azt az ultimatumot kaptam, hogy 3.8M vagy vihetem ahova akarom. A 3 honapos idotartam azert is volt fontos szamomra, mert kb akkor megyek haza megint es Onok tudtak, hogy en nem lakom Mo-on, ezzel igen kellemetlen helyzetbe hoztak, hogy azonnal akasszak le egy parkolot meg valakit aki elviszi Onoktol.

Szava hihetetlen tipikus magyar  inkorrekt ceg. Ahol lehet ezt fogom mondani ismerosoknek, hogy Onokkel meg veletlenul se alljanak szoba se vetel, se eladas kapcsan.

Ezzel ezt a kerdest lezartnak tekintem, valaszat nem varok!

A valasz ami erkezett. Az ember gondolna, hogy nyomnak egy halvany elnezest es koszonjuk, hogy intezkedett, nem jon a vissza tamadas. Tulajdonkeppen meg en nyomorodjak meg, mert voltam olyen lelki szegeny, hogy az automat naluk hagytam amikor lehet, hogy masutt mar reg eladtak volna:

Üdvözlöm!

Köszönjük levelét. 

Tipikus magyar lévén, ami Önről nem mondható el, hiszen külföldön dolgozik és él, azt mondhatom, hogy elfelejtette, hogy mit is jelent a korrektség és igaz mondás! Nem szép dolog, és nem igazán etikus!

Én, és a tulajdonos, már az autó leadásának napján is mondtuk, hogy ez az ár irreálisan magas, és maximum 3,8 millliót ér az autó jelenleg a piacon. Hozzáteszem, hogy az árakat nem mi szabjuk, bármilyen hihetetlen, hanem az aktuális online piac! Hihetetlen, ugye? 

Mivel mi egy korrekt cég vagyunk, csak egy egyszeri fix összeget kérünk mindenkitől, ezért a bizományos autók árának meghatározása ebből a szempontól mindegy is nekünk elméletileg. De gyakorlatilag mégsem az, hiszen mindkét fél érdeke a gyors eladás...gondolom eddig Ön számára is evidens dolgokat mondtam!

Nos, ezek után újra csak tényeket sorolok fel, csak az igazság miatt:

-április 13. óta senki nem nézte meg az autóját
-április 13. óta csak nekünk került költségbe, energiába, időbe, munkába az autója, Önnek ingyen és bérmentve "parkol" a BMW-je
-április 13. óta 3-szor hivtuk árcsökkentés miatt, és mindig elmondtam, hogy senki nem keresi ennyiért, irreálisan magas az ár, Ön nem akart semmit kompenzálni

Leszögezhetjük, hogy 2 hónapig, amig Ön magyarként külföldre termeli a pénzt, addig mi magyar mikro vállalkozásként foglalkoztunk INGYEN az autójával az eladásért...

Köszönetet nem várunk el az ingyenes, 2 hónapos árulásért, hiszen ez a dolgunk, bár pénzt nem kapunk egy fillért sem érte,  mi titpikus magyarok,de elemi tisztességet minden partnerünktől igen!

A véleménye destruktiv, inkorrekt és hamis, de ezen már nem is csodálkozunk.

Várjuk, hogy az autót elvigyék, a megbeszélt 1 hét türelmi idő helyett immár minimun 2-3 hét után...

A tenyek resz azert erdekes, mert EN kerestem oket (a telefonom hivas listaja meg van, kimeno hivaskent van benne az o szamuk es nem bejovokent), hogy csokkentsunk arat 3 het utan, ahogy feljebb irtam es csokkentettuk is. Nekik eszuk agaban sem volt felhivni. Tovabb is akartam csokkenteni, de nem azok utan ahogy a holgy elkezdett beszelni mind a telefonban, mind pedig az emailben.

Egyszeruen nem is ertem mi jelent az, hogy nem akartam kompenzalni? Megis mit? Ha eladtak volna az autot, akkor megkaptak volna a megallapodott penzt. Amugy meg nem tartottam fegyvert a fejukhoz, akkor sem amikor bevettek az autot es vilagosan elmondtam mit szeretnek, ha akkor nem ertettek egyet, ezt miert nem akkor talaltak ki? 2-3 het??? Mint irtam penteken jart le az egy het, hetfon munka szuneti nap volt, igy kedden tudtak csak elhozni. Furcsan gyorsan telik az ido arra fele.

Ez az egesz csak egyszeruen felhaborito, 1 ½ honap utan persze, hogy csak a veszteseg marad nekik, hogy az autot elviszem, de ezek utan nem vagyok hajlando targyalni sem veluk. Tovabbra is ugy erzem, (meg ha ilyen tetu is vagyok, hogy kulfoldre termelem a penzt) hogy sok Magyar cegnek meg nagyon sok tanulni valoja van ugyfel kezelesbol, problema megoldasbol, targyalasi kepessegbol. Valoszinuleg tobb mindenre hajlando lettem volna, ha a holgy nem ugy kezdi, hogy vigyem az autot ahova akarom a telefonba, a megfelelo talalas, hogy az ember ugy erezze az egesz tulajdonkeppen az o java es nem a masik fele tobbet segit, mint a rad vagom az ajtot es aztan erezd, hogy torodtem veled. Nem tetszik?? Hat nem…

Udvozlettel:

Adrienn

UPDATE

Megkerestünk a Kocsiguru Kft.-t, de nem kívántak megszólalni az ügyben.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sáros Hilda 2017.06.14. 09:54:26

Autó eladást nepperekre bízni....
Mondhatni meg is érdemled..

Nincs egy megbízható barátod itthon aki ugyan ezért a jutalékárt megcsinálta volna neked??

enrico palazzo 2017.06.14. 09:56:22

BMW. Ez mindent megmagyaráz.

rarabel 2017.06.14. 10:02:32

Küldjék el egymást személyesen is és a dolog el van intézve.
Ez egy alapvető emberi és polgári jogokat érintő, mindennapos történet, bármely vasesztergályossal előfordul, hogy a nehezen összeesztergályozott BMW-t el kell adnia azért, hogy féldecit vehessen magának és kis családjának.

AtiSnatch 2017.06.14. 10:07:57

@Sáros Hilda: ha kocsiját nem tudta rábízni senkire, hogy elhozza tőlük, szerinted van?

neet 2017.06.14. 10:33:57

Sose értettem, ha el akarok adni vmit, (2017-ben!!!) miért fizetnék egy 3. félnek?
1. lefotózom, 2. felteszem a netre, 3. megmutatom 1-2 érdeklődőnek, ha kell, időnként módosítok a hirdetés szövegén/áron, majd 4. eladom.
Ha meg nem tudok fotózni-netezni, megkérek egy tesót, ismit, kollegát, h tegye meg, a biznic végén kap 2 sört. Kb ennyit tudnék ehhez hozzáfűzni.

neet 2017.06.14. 10:35:55

Posztot el is olvasva: nem nagyértékű???? 5 misi????? Autóért???? Mi a nagyértékű akkor? Kijelentem: posztolót már lehet!

Jessybátsi 2017.06.14. 10:53:24

Nem nagyértékű? De azért az 5 millát elkéri érte :) Másfelől nem szégyen ékezeteket használni. Magyar billentyűzetkiosztás attól még van, hogy a billentyűzetre esetleg nem festették fel. :D

Jessybátsi 2017.06.14. 10:56:08

@neet: Külföldön volt. Ha ott lennék, én is rábíznám valakire, hogy adja el. Viszont azt sem értem, hogy ha ennyire irreális az ár, akkor a megbízott cég mi a francért vesződött vele?

AtiSnatch 2017.06.14. 10:57:05

@Cycmen: "csicskásnak, cselédnek" ... köhöm

Darth Revan 2017.06.14. 10:59:18

valaki osszefoglalna? tul bolere eresztette, odaig olvastam, hogy nem punkosd hetfon akart menni a kocsiert.

AtiSnatch 2017.06.14. 11:20:28

@Cycmen: jaj, félreértedted. Nekem a "svejcban takarítok" jutott eszembe a poszterináról. Ezért volt a köhöm :D

Terézágyú 2017.06.14. 11:35:22

@Cycmen:
"nem a magyarral van a baj"

az emberrel.
ha egy embernek fontos (sokszor jelzett) tulajdonsága, hogy magyar, akkor ne csodálkozzon, hogy a rossz tulajdonságait mint "magyar" tulajdonságnak fogják tartani...

zserzsenne 2017.06.14. 11:44:17

Utálom, ha a posztolót kell ekézni, de az írásából egy rendkívül ellenszenves, "ki ha én nem" típusú ember képe rajzolódik ki. Ha meg ékezeteket nem tud csiholni, ne küldjön magyar nyelvű oldalra ilyen történeteket.

neet 2017.06.14. 11:44:46

@esszentiále parókiakomédia: ok, kösz, h leállítasz, nem csinálom. :)

Még annyit azért hozzáfűznék, h ha külföldön vagyok, akkor is csak akad egy db gyökerem itthon, aki eladja nekem, nem? Vagy eladom kint bagóért. Vagy mittómén, megoldom. De nem adok oda egy havi nettó átlagfizut (100-150, ki tudja?) a semmiért. DE! Ha mégis, mert pénz nem számít, pláne ilyen apró, akkor meg előre érdeklődöm (megintcsak net, ismik, stb), h van-e megbízható cég, olyan, aki eladná úgy, olyan feltételekkel, ahogy én szeretném, véleményeket olvasok, ilyesmi.

Terézágyú 2017.06.14. 11:48:51

@Cycmen:
"Namármost az hogy valaki magyar, az szerinted tulajdonság? "

Hát mi?

Sáros Hilda 2017.06.14. 11:54:12

@neet: Gondolom okoslány a piaci ár tetejére gondolta a saját kocsiját, amire még rátette a 100-150 ezres eladói jutalékot is. Így viszont érthető, hogy egy telefon sem volt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.06.14. 11:56:42

@neet: Arról nem is beszélve, hogy lett volna kp-s neppere, de ő talált egy rövidebb utat az erdőn át, mert sajnálta a pénzt. Olyan nincs, hogy baszunk is, meg szűzek is maradunk.

FDToth 2017.06.14. 12:04:41

miért baj az ha nem használ ékezeteket? sajnos vagy nem sajnos ki fog kopni a magyarból is egy idő után, felesleges, kikövetkeztethető midnen ;)

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.14. 12:06:23

@Terézágyú: "Szegény pószternek ellopták az ékezetes karaktereit."

Nem az a baj, hanem hogy nem tud helyesen írni magyarul. De a nepper se, úgyhogy megérdemlik egymást.

cmx85s 2017.06.14. 12:12:54

hát, szegény posztoló, megkapja itt a magáét! Nem mondom, hogy nem érdemli.
A stílusa alapján az a fajta, aki kiment Ámerikába, Angliába, Németországba (nem kívánt törlendő), mert ő aztán nehogy már itt húzza az igát azért a párezer forintért, mint a többi lúzer, meg milyen már a politikai helyzet, meg egyébként is, az ő munkája sokkal többet ér.
Lenézi az itt maradtakat, pedig van nem egy, aki inkább Magyarországon, az anyanyelvén neveli, taníttatja a gyerekét, és itt tanítja meg boldogulni, mintsem idegen országban, idegenként éljen, és legyen lenézett, másodrendű polgár, akinek csak a munkájára van szüksége a fogadó országnak.
Aztán hazajön pár napra, a frusztráltságát itt kompenzálja az itt élőkön, és elvárja, hogy tükrösre nyalják a kis hátsóját.
Nem nagy értékű autó az a BMW, ami nem ér 4 millát sem, de ő 5-öt akar érte :D
És nem, nem lehet a magyar nyelvű billentyűzetet beállítani az angol nyelvű mellé, mert még azt sem tudja megcsinálni.

Terézágyú 2017.06.14. 12:13:35

@Cycmen:
"Ha nem vagy tisztában vele, akkor most nem kapcsolsz ha azt mondom hogy a hülyeség a tulajdonság! :DDDDDDDD "

Ja. a kurvamagyarok tulajdonsága.

Picsábamán 2017.06.14. 13:06:38

Én úgy látom nem csak az ékezetek hiánya a probléma, hanem a helyesírási ismeretekkel is akadnak gondok. Talán ezért sem kapott itthon megfelelő munkát, így lett belőle külföldi munkavállaló.

Nick-son 2017.06.14. 14:06:10

Az a gond, hogy ha kint dolgozol attól a pénzed lehet hogy több, de nem tettél semmit hozzá ehhez az országhoz, hogy ne olyan magyar legyen mint amilyen és olyan mint amilyet te megfelelőnek gondolnál.

Indíts egy vállalkozást, fizesd a szarságokat, tedd ki magad minden létező hatóság céltáblájának, szolgáltass valamit az embereknek amit meg tudnak és akarnak fizetni aztán pár év múlva folytassuk ezt a tipikus magyar meg atipikus magyar témát.

Örülj neki, hogy van még aki itt maradt és szaré hugyé megoldja neked azt amit kint nem tudnál megfizetni.

Amúgy meg lehet érteni a kereskedőt is, ha nagyon megerőltetni magát az ember a posztolót is, lehet kénytelen lesz a jó magyar használautón személyesen meghirdetni az autóját, hát vannak ilyen tragédiák.

kamushamus 2017.06.14. 15:09:28

Kedves Adrienn(e) :D
Partnerkezelésből, és magyar helyesírásból neked is van mit tanulnod. Jócskán.

Baaaalici 2017.06.14. 15:11:36

Ilyen is ritkán van, de maximálisan a kereskedővel értek egyet.

Bankotsu Mester 2017.06.14. 16:31:43

Adrienn hány éves, hogy nincs tapasztalata ilyen cégekkel?

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2017.06.14. 16:55:12

@neet: Az emberek semmit sem akarnak venni kozvetlenul a tulajdonostol. Itt szenvedek a lakasommal. Atlag 18,5-ert adjak lepukkanva.En extran felujitva adom 17,5-ert.Senkinek sem kell, csak az ingatlanoson keresztul. Mi ebben az okossag?????

Majolie 2017.06.14. 17:12:14

@Cycmen: Hagyma meghalt??? Mi történt? Lehet tudni?

Szzzz 2017.06.14. 17:15:49

@neet: Ostoba kérdésedre a válasz: nem, eleve egy 5 milliós autó sem nagy értékű, de 5-re ő tartotta, de mivel a kereskedés nem látott benne fantáziát utólag, simán lehet, hogy közel sem ér annyit. Legyen 4,5M. Ennyiért lehet ma venni egy nem tök fapados városi kisautót.
"Nagyértékű autó" mondjuk egy 20+ millás E-merci, és attól fölfelé...

sunabajnok 2017.06.14. 18:34:00

Kedves Poszter!
Mi alapján áraztad be a kecskét? Én spec az eurotax-on fizettem tán egy ezrest, és kiköpte, hogy az autóm ér 800-at. Eladtam 750.000-ért, és nyáron költözök ki.
A lakásom az ingatlanos szerint ér 8,5 millát. Hát adom nyócért, csak vigye, mert két hónap múlva már nem lakom, és nem akarok ilyenekért visszajárkálni.
"Tipikus magyar lévén, ami Önről nem mondható el, hiszen külföldön dolgozik és él,"
No komment. Ez korrekt, minden tekintetben fedhetetlen vállalkozó nyitószövege. Beszarás Na:DDDD

Nem taggyűlés volt · http://coub.com/view/3zq19 2017.06.14. 18:49:18

Sokan nem értik a nepper logikát.
Ha fix árért értékesítik a megbízó autóját, alapból bepróbálkoznak azzal, hogy a megbízó előtt nyomják lefele az autó árát. (Nincs érdeklődő, nem jó a szín, faszom, megy a sírás, drámázás...)
Az érdeklődők viszont az eredeti árat kapják. A nepper valódi, sokszor brutál haszna a megbízó előtt lenyomott ár és a ténylegesen eladott ár közötti különbség. Ami több százezer, akár millió is lehet, kellőképpen dörzsölt köcsög esetén.
Ezt honnét tudom? Pár éve velem is meg akarták csinálni, viszont a vevő finanszíroztatni akarta az autót, ahol a valódi vételárat kellett megadni. Annyi szerencsém volt, hogy a bank nekem utalta a vételárat, abból fizettem ki az akkor már anyázó nepper fix jutalékát.
Szóval nepperekkel csak óvatosan, politikus, taxis kategória. (Kivéve talán a totalcaros becsületesneppert.)
Aki fogyi, és nem érti amit írtam, az sajna hülyén fog meghalni. A kommentelők többsége tisztelet a kivételnek egyébként sültparaszt, a földbutánál nagyságrenddel durvább kategória.
Kár, mert a blog eredeti szándéka nem lenne rossz.

Reactor 2017.06.14. 18:52:36

Hogy mi a nagy értékű, az igazából viszonylagos. Egy keményvonalas gamernek például a 200 ezres számítógép se nagy értékű, neki 750 ezerért kell, hogy a legutolsó pici kis fűszál is 5D-s HD minőségben látszódjon, mikor tolja a Call of Vérpistikét :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2017.06.14. 19:08:25

@FDToth: Még a mondatkezdő nagy kezdőbetű sem fog kikopni. Legfeljebb ha áttérünk a kínai írásra.

2017.06.14. 20:39:48

Nem lennék meglepve, ha a posztoló németből hozta volna be a kocsit, hogy itt jó pénzért extra haszonnal eladja, csak így járt.
Ettől még a nepper csapat büdös bunkó fidesz-dugvány, atyaég, az a levél! Működött az agymosás.

8cadik crazy one a vannabí pank 2017.06.14. 21:32:27

Abból ítélve, hogy a poszter többször is visszatér ára,hogy az autó logisztikája a gond és nem az, hogy nincs érdeklődő, én is arra tudok gondolni, hogy ingyen parkolót keresett és nem feltétlenül eladni akart...

martineden 2017.06.14. 21:46:50

@pizzaszeletvágó: ,, Tény, hogy kb. 7000 Ft befizetésével havonta Magyarorszgon jogosulttá válik mindenki a teljes és legmagasabb szintű ellátásra."...Tevedesben vagy. Ennyiert csak a munkanelkuliek kapnak ilyen-olyan ellatast, aztan a gyogyszert mar nem tudjak megvenni. Amugy, aki dolgozik az 7%'-ot, a munkaltatoja pedig meg 28%-ot fizet a munkaberebol. Szoval havi 200 ezer utan, durvan 60-70 ezer havonta.Ezert aztan honapokig varhatsz az ellatasra, adhatsz halapenzt es fizetheted a gyogyszereid arat. Csak osszehasonlitaskent pl. Hollandiaban: Te magad vagy koteles biztositast fizetni. Ennek osszege 80-220 Eur kozott van, a te valasztasod szerint.A biztosito nem szelektalhat, amint bejelentkezel nala, attol fogva biztositva vagy. Csak miheztartas vegett, 160 Eur- os biztositassal az orszag barmelyik korhazaba, klinikajara befekudhetsz, max, 2 szemelyes szobaba. A 80-as csak annyiban ter el ettol, hogy negy agyas is lehet a szoba, es csak a lakohely szerinti intezmenyek valaszthatok. Viszont , az orvos altal felirt gyogyszer es segedeszkoz teljesen ingyenes es hazhoz szallitjak, egyerlen fillert sem kell fizetni erte barmilyen aru a biztositasod. Hab a tortan, ha nincs jovedelmed, a varos havonta ad a biztositasra 70 Eurot. Szoval akinek nincs jovedelme, nyilvan 80 Euros biztositast fizet, ami havi 10 euroba faj neki, mivel 70-et visszakap. Tehat a csoroknak is fele annyi mint magyar honban, a jobbmoduak peddig luxus ellatast kapnak, atszamitva cirka 66 ezer Ft-ert es nem kell sorban allni, halapenzt adni, gyogyszert fizetni.

CID.. 2017.06.14. 22:02:37

@martineden: ugyan azt az ellátást kapod 7ezerért mint 70-ért, kicsiny hazánkban. Egyébként fater meje nemrég élvezte a szegedi badi új klinika vendégszeretetét egy epekőeltávolításra. Kétágyas szobát kapott a szobában külön tusoló és TV, és nem fizett majd fél milla biztosítást, s boríték sem csusszant.
A 7ezret meg elengedik a rászorulóknak, azt hiszem 1 évig.

martineden 2017.06.14. 22:12:26

@CID..: ,, ugyan azt az ellátást kapod 7ezerért mint 70-ért, kicsiny hazánkban. "...ja, ugyanazt a szart.Koszos, mocskos korhazakkal, hianyos szemelyzettel, honapokig tarto varolistakkal, vagyonokba kerulo gyogyszerekkel es elvart halapenzzel. Anyukadnak szerencseje volt, de nem mindenki mehet Szegedre, az uj korhazba. 70 ezerert (220 Eur) itt barhol luxus ellatast kapsz, 1 agyas szobaval, sajat betegaszisztensel, aki a nap barmely orajaban a rendelkezesedre all. Ja, es van wc papir is a korhazban es meg csak halapenzt sem var el senki.

CID.. 2017.06.14. 22:30:57

@martineden: igen az olyan is előfordulhat, de ilyen is, és nem az anyukám, de ez lényegzelen. Bekerülhetsz itt is gyorsan a korházba, de az már régen rossz;)

zolikam71 2017.06.14. 22:32:21

Történet:"nem olyan nagy értékű autómat,de nem is a legolcsóbbat" hm... mindez használtan csekély ötmilla!Ez igen szűk piacot tudhat magáénak.Gondolom.Miért nem néz körül az ember a hahu-n,meg itt-ott,hogy mennyiért reális az ilyen "nem túl drága" járgány itt az országban???Mert ugye hát külföldön vagyunk,jól élünk ott,aztán onnan csicskáztatunk Magyarországon mindenkit,hogy adja el,hozza el,nyaljon be!Aztán,ha ez nem megy mindenki tipikus magyar?Kösz b..meg!Mindent elárul az autód típusa!Hát nem megmondták,hogy ennyiért sok???Vagy nem érteni madjar????Mert,hogy írni nem megy "madzsarul" az látszik!És ez nem az ékezetekből derül ki,hanem a fogalmazásból,külalakból,egyéb más helyesírásból,ill.nem helyesírásból.Lesz@rom,ha a nepperrel gondod van,de ne ócsárold nekem itt a magyarokat!Ha már te valahol külföldön csicskáztatsz másokat!!!!Szerintem maradj ott,ide meg látogatóba se gyere!

Vincenzo6 2017.06.15. 00:04:31

Írni nem tud helyesen az ember. A sztori meg tök egyértelmű. Beképzelt majom. A cég a szerződéshez tartja magát a tulajnak megmondja, mit ér az autója, a maki meg azt hiszi, hogy ő a valaki és azért mert elment Nyugatabbra csicskának, ő itt az atyúristen, aki felette áll minden szabálynak és a józan észnek. Tipik (ex)magyar bunkó.

Jóska Pista 2017.06.15. 03:21:20

@martineden: ez mind szép és jó, de azt azért ne feledd, hogy Hollandiában 385 euró a minimum önrész. Szóval ha megbetegedsz csak a 385 euró feletti részt fizeti a biztosító. Azt is csak akkor ha a legmagasabb díjkategóriában vagy. Ha alacsonyabb a havi biztosítási díj, akkor az önrész simán lehet 885 euró is.

melaena 2017.06.15. 06:39:33

megegyeznek valamiben,majd utolag meggondolja magat,es meg neki all feljebb.
tipikus magyar nepper.
ravernem a garazskoltseget is a parasztra.

melaena 2017.06.15. 06:43:31

@sunabajnok:
egyelore igaza van.
a tipikus magyar itthon csinalja 150-ert azt ,amiert kint 500-at fizetnek.
par ev, es mar tenyleg az lesz a tipikus magyar,aki elmenekul ebbol a szarfeszekbol.

chili wili 2017.06.15. 07:19:20

@martineden: külföldön élek, 2 hete voltam otthon hasi MR vizsgálaton. Fizetősen kértem természetesen, egyrészt mert nincs pofám a leterhelt, beteg otthonmaradtaktól foglalni a finanszírozott helyet, másrészt sürgős volt.
Az MR készülékben, ahova normális esetben az ember lába megy, egy halom kábel volt egymásra dobálva, arra kellett tenni a lábamat. A várószoba, ahol le kell vetkőzni, egy mocskos ágyból, egy mocskos szekrényből és egy nemműködő mosdóból állt.
Az MR értékelhetetlen lett, mert nem kaptam semmit a belek ellazítására (pedig külön kértem iv Buscopant, itt kint mindig azt adnak), így persze "bemozdultak", hiába mentem délután 1-re éhgyomorra.
A wc-ben hetek óta nem járt takarító; a szappanadagolók kongtak, a wc-csészék vastagon körbepisilve, melegvíz elzárva, a szag pedig túltett a legdurvább aluljárókén és hajléktalanszállókén. Én komolyan nem értem, hogy engedheti az ántsz egy ilyen kórház üzemeltetését...

Helga Beauty Salon2 2017.06.15. 07:23:22

@melaena: Nem tudom milyen fajzat vagy, a durung pofátlan népek közül lehetsz, a barom őseid vándorolhattak volna tovább nyugodtan, de az is jó lesz ha most te húzod el a beledet! Nem fogsz hiányozni, senki nem kíváncsi rád!

melaena 2017.06.15. 07:50:53

@Hilda kisfia:
mivan retard,ujabb nickedet tiltottak le? persona non grata.

bontottcsirke 2017.06.15. 08:12:45

A kocsiguru-vagy hogy hívják-egy tök korrekt cégnek néz ki, a béjemvés meg valami igazi okosba ökör lehet, még annyit sem vett, hogy hivatalos levélben ékezetes betűket használjon. Igazi szargép.

melaena 2017.06.15. 08:21:26

@bontottcsirke:
akkor te vidd olyanokhoz a cuccodat,aki utolag modositgat a felteteleken. idiota.

Helga Beauty Salon2 2017.06.15. 08:51:12

@melaena:mivan retard,ujabb nickedet tiltottak le? persona non grata.

Tiltották, de sokat nem ér vele mert maradok. Ez a degenerált a szellemi rövidnadrágos debil lelkületű csökevényeket szereti akik híján vannak a fantáziának, ennek vagy az archetípusa te is úgyhogy nagy karrier áll még előtted.
Nyasgem.

Drago Brutic1 2017.06.15. 08:55:32

Kedves Adrienn! Többekkel ellentétben én felnézek rád, hogy vitted valamire külföldön. Szeretnék tanulni tőled problémakezelést és tárgyalási képességet.

_B_ 2017.06.15. 09:56:14

Hát, elég naív vagy, hogy szineszászlós murvás telepes nepperre bíztad a kocsit. Szerintem örülhetsz, ha nem kopasztották meg, és nem cseréltek ki ezt-azt benne hibásra.
Szerintem valamelyik rokonod, vagy haverod szívesen vállalta volna ennyi pénzért, hogy amíg távol vagy, hirdeti a kocsit, és megmutatja pár embernek.
Azt meg sajnos el kell fogadni, hogy a BMW a legkevésbé sem tartja az árát, te is utánanézhetsz mennyiért hirdetik mások.
Adtad volna be egy márkakereskedésbe legalább!!!

Helga Beauty Salon2 2017.06.15. 10:03:45

@Terézágyú: Ja. a kurvamagyarok tulajdonsága.

Ez persze nem törölted gecihilda baszdfel a tetves anyád!

Powerslave 2017.06.15. 10:22:02

tldr, már a legelején kiderül, hogy a kedves levélíró olyan hülye, mint egy zsák penészes szalma (ráadásul írástudatlan, de ez csak bónusz). Innen már kitalálom a történet végét, úgyhogy nem olyan érdekes...

Pierr Kardán 2017.06.15. 11:21:42

@8cadik crazy one a vannabí pank: Ott a pont, a nő tényleg 3 hónapra ingyen akarta tároltatni a kocsit, ezért rágott be, amikor a kereskedés (ahol előbb-utóbb, de leesett a tantusz) rászólt, hogy vigye a nyavalyába a verdát.

Egy kereskedés abban érdekelt, hogy forogjanak az autók, nem abban, hogy irreálisan magas áron hirdessen autókat, amikre senki sem kiváncsi.

bontottcsirke 2017.06.15. 11:41:16

@melaena: Mindenki, aki használtban utazik, módosítja az árakat te kretén.

martineden 2017.06.15. 12:09:01

@Jóska Pista: Igaz, kifelejtettem az onreszt, ami 3805 Eur.Viszont ezt egy evben csak az elso alkalomnal kell fizetni, ha korhazi ellatasra szorulsz, az osszes tobbinel nem.

martineden 2017.06.15. 12:10:59

@chili wili: Hat igen, ezt magyarazom en is.

CID.. 2017.06.15. 12:26:17

@chili wili: "Fizetősen kértem természetesen, egyrészt mert nincs pofám a leterhelt, beteg otthonmaradtaktól foglalni a finanszírozott helyet, másrészt sürgős volt."
Ez egyrészt dícséretes, másrészt viszont legálisan meg sem tehetted volna, hisz nem lehet két országban biztosításod. De miért nem külföldön csináltattad vajon? ;)
. Egyébként az ilyen vizsgálatokat külső cégek végzik, semmi közük az adott eü intézményhez.

chili wili 2017.06.15. 12:34:43

@CID..: nem értelek. Egy országban van biztosításom, plusz a kitöltött E[akárhányas] űrlap, ami jogosít a magyarországi ellátásra.
Azért nem külföldön csináltattam, mert
- nem akartam emiatt munkából hiányozni
- amúgyis épp otthon jártam
- sokkal olcsóbb otthon
- nem akartam, hogy a lelet benne legyen az itteni aktámban, mert idén nem futná a szabadidőmből egy műtétre

Igen, a szolgáltatást végző független, a WC viszont már a kórház területén volt.

CID.. 2017.06.15. 13:27:39

@chili wili: én sem értem, hogy sokan a külföldi ellátással példálóznak, közben meg ha van lehetőségük, az itthonit veszik igénybe. Nem mondom, hogy tökéletes, de azért annyira nem szar, mint amimek lefestik. Személy szerint már agyfaszt kapok az ezt nevezik reggelinek, ebédnek megosztásoktól.
Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy csak úgyripsz ropsz megcsinálták volna itthon a kinti tb-d terhére a vizsgálatot, mert te kitalálod, ráadásul a vizsgálatról ugyan ugy tudomást szerez a kinnti biztosító, mintha kinnt csinálták volna.

chili wili 2017.06.15. 13:35:17

@CID..: "Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy csak úgyripsz ropsz megcsinálták volna itthon a kinti tb-d terhére a vizsgálatot, mert te kitalálod"

Pontosan ezért kértem fizetősre, olvashattad az indokaim közt.

"ráadásul a vizsgálatról ugyan ugy tudomást szerez a kinnti biztosító, mintha kinnt csinálták volna."

Mégis mi alapján? A szolgáltató elkérte a TAJ kártyámat(!!!), mert nem baj, h inaktív, ők ez alapján azonosítanak be, ezenkívül a lakcímkártyámat (mielőtt ebbe is belekötsz, mindkettőt elfogadták bemondásra(!!!) ). Hogy innen hogy jut ki az adat, nem tudom, de nem is a kinti biztosító elől akarom titkolni a vizsgálatot, egyszerűen csak nem akarom magam most alávetni egy hosszadalmas kivizsgálásnak.

2017.06.15. 13:44:43

@martineden: ezt a litániát végig sem olvasom, értelmezd először amit írtam: 7000-ért minden jár! Arról nem beszéltem, hogy munkavállaló és munkáltató mennyit fizet, ezt tudom bazmeg!!! DE: 7000-ért minden jár, értem???

melaena 2017.06.15. 14:49:20

@bontottcsirke:
Felteteleket irtam,nem arakat.
Felteteleket utolag egyoldaluan csak a legalja patkanyok modositanak.

Mint amikor elindulsz a telefonban meg 800k-s kocsiddal az AAA autohoz fotra miskolcrol, es 400- rol indul lefele az atvizsgalastol fuggoen,mire megerkezel.

100-150 eve az ilyeneket teljesen torvenyes dolog volt lemeszarolni, megeggyezes,az adott szo mindennel tobbet ert.

martineden 2017.06.15. 17:03:19

@pizzaszeletvágó:,, Arról nem beszéltem, hogy munkavállaló és munkáltató mennyit fizet, ezt tudom bazmeg!!! DE: 7000-ért minden jár, értem???"...Ja hulye fideszes, a te alomvilagodban.Csak a jovedelemnelkulieknek jar, a koszos ,lerobbant, emberhiannyal kuzkodo korhazakban, ahova meg a wc papirt is neked kell bevinni, az etelrol nem is beszelek.Persze ha letelik a minimum feleves varolista. Aztan gyogyszert, kotszert, segedeszkozt magadnak kell megvenned es meg halapenzt is adnod kell.Erted ugye? A te erveleseddel egyebkent Hollandiaban a hasonlo helyzetu csoportoknak 3ooo Ft- ert jar minden, ertem? Az ellatas, a gyogyszer, a segedeszkoz es meg wc papir is van mindenhol. Halapenzrol meg nem is hallottak. Ertem?

martineden 2017.06.15. 17:19:53

@Pierr Kardán:,, Egy kereskedés abban érdekelt, hogy forogjanak az autók, nem abban, hogy irreálisan magas áron hirdessen autókat, amikre senki sem kiváncsi."....Ebben igazad van es a posztolo is eleg bunko, de azert a kereskedeseket nem kell felteni. Regi trukk ez, hogy naponta felhivank, h engedj az arbol, aztan eladjak ugyanolyan magas aron, csak re nem tudsz rola.Mondok erre egy peldat, bar regebenn tortent. Vettem az asszonynak egy vadi uj, full exttras, limitalt peldanyszamu 1,3-asSuzuki Swiftet 1 680 000kp -ert. A nejem annyira szeretett vezetni, hogy masfel ev mulva 560 km volt benne. Otszazhatvan, nem elirtam, hanem ennyi. Ugy dontottunk, nincs ertelme megtartani es mivel eleg elfoglalt voltam, beadtam egy gyori dilerhez, 1 300 000 eladasi aron. Naponta hivogattak, hogy engedjem le , de erre nem voltam hajlando. Egy honap mulva meguntak es mondtak , h akkor vigyem el. El is vittem, holt koszosan, aztan mosas utan bevittem a gyori Mercedesz szalonba (foglalkoztak hasznalt kocsi kereskedelkemmel is) szinten 1 300 000 kertem erte. Masnap delutanra eladtak es meg csak jutaklekot sem kertek, nyilvan nem olcsobban adtak el.

szépjuhászné 2017.06.15. 18:11:01

@chili wili: Úgy, hogy már az ÁNTSZ-t is beszántották.

magánügy 2017.06.16. 12:10:29

@kamushamus: Azért nehogy már az legyen az etalon hogy a kereskedő az lop, csal, hazudik. Aki véletlenül elkeveredik egy normális országba, ahol a kereskedő betartja a szerződést, a hülyébbje még a szóbelit is, (mert a szerencsétlen így szocializálódott) az magától értetődőnek tartja, hogy minden úgy megy, ahogyan megállapodtak. El kell telni egy kis időnek, amíg (újra) hozzáedződik a magyar valósághoz. Ahol, ha jóhiszemű, akkor idiótának tartja az ebbe az állapotba beletörődő, netán úgy is élő társadalom-alj. Aki nagy pofával hirdeti, itt is, hogy így van ez jól!

Permetező 2017.06.18. 15:26:22

Na fasza ezek szerint en is kulfoldon vagyok mert nem hasznalok ekezetet.... pedig nem

seri60 2019.09.15. 12:58:22

@chili wili: A MEDICOVER-be kell menni!!! Vagy a Mammut-ba, stb van millió fizetős hely.Érdemes előtte utána érdeklődni, hogy hova érdemes menni,ha már ezért haza utazik az ember. Egyébként, nekem is vannak személyes tapasztalataim, és bizony ahol nekem MR-t csináltak, mind nagyon rendbe volt, pedig én is fizettem mindegyikért, és a keveset kereső Magyar állampolgárok közé tartozom.

seri60 2019.09.15. 13:12:20

@anitám83: Ez nem igaz, azt kell mondjam,h fel kell mérni a piacot,és eldönteni az árat, (nem érzelmi szempontból) és ha jó az ár, 3 hónapon belül ugyanúgy el lehet adni, mint az ingatlanos, sőt jobban, (mert lehet,h az ingatlanos a saját listáján a megbeszélt áron csak a 20 dik helyen tartja számon,és nem is foglalkozik vele) A saját ingatlana pedig mindenkinek a saját érdeke. Ha jó az ár érték arány,hamarabb el lehet adni, mint ingatlanossal. Saját tapasztalat ) 3x Amúgy félelmetes dolog is, mert az ember a saját vagyonát viszi vásárra,és mint tudjuk sok buktató lehet benne, míg végig viszi. ( A nepper cég pedig jogosan nem parkoltatja az idők végezetéig az autót, mert rengeteg költsége van addig,és ha nem megy el, akkor meg ők fáznak rá. Ezért érdemes jó árat kitalálni, ami mindkét félnek elfogadható. De a szerződés ,szerződés.(mint minden üzlet kockázatos.
süti beállítások módosítása