Tékozló Homár

Panaszkönyv nincs, csak véresre verés az Erzsébet körúti KFC-ben UPDATE: Megjött a KFC válasza

2017.10.16. 12:45 | Homár Hilda | komment

kfc-horizontal-red.png

Megdöbbentő sztorit posztolt a Facebookra ma délelőtt Szabó Zoli kollégám, akit tegnap este úgy megvert a a Nagykörúton a Király utca sarkán lévő KFC biztonsági őre, hogy több öltéssel kellett összevarni a száját a Baleseti Sebészeten. Hogy mi volt a bűne? Kérte a panaszkönyvet, mert elégedetlen volt a kiszolgálással, a vásárlók könyve helyett azonban egy A4-es papírt toltak az orra elé. Amikor ezt szóvá tette, akkor szabadult el a pokol. Félelmetes a biztonsági őr egészen elképesztően agresszív fellépése. Az üzemszerűnek tűnő “Kidobjam?” “Dobd ki” párbeszéd, és, hogy a KFC egység vezetője a verés alatt sem érezte úgy, hogy közbe kellene lépni, még ijesztőbbé teszik az esetet. Az már csak egy not-so-fun-fact, hogy véletlenül az ország legnagyobb vállaltan KFC-rajongóját sikerült tegnap este véresre ütlegelni. Sanders ezredes szégyellje magát.

Egyrészt én vagyok az, aki tényleg rajong a KFC-ért, mert az omlós panír, meg a 11 titkos fűszer, és ezt a vonzalmam nem is szégyellem. Másrészt én vagyok az, a ki ennek ellenére soha többet nem megy KFC-be, miután véresre verték a Király utcai gyorsétteremben.

De csévéljük vissza kicsit az eseményeket: vasárnap van, este fél tíz múlt és én éppen távoztam a Corinthia Grand Hotelből, ahol viszkikóstolás zajlott, én például tokaji aszús hordókban érlelt skót viszkit forgatva szidtam az új iOS 11-et az Index egykori dizájnerével. Süppedős szőnyeg, vágott virág, megtévesztően európai hangulat. Volt még majdnem fél órám, hogy találkozzam egy barátommal, aki hétfőn reggel utazott vissza Svájcba, ezért gondoltam adok a körülöttem lassan köröm alatt felgyűlő koszra hasonlító előítéleteknek, és eszem valamit a KFC-ben.

A sorban még elbeszélgettem egy párral, akik előadták ugyanazt a számot, amit hetente kétszer látok: a fiú megismer, vadul indexezik, a lány meg néz, hogy fogalmam sincs ki ez, és nem, akkor se tudom, ha mindig van vele a videókban egy nagydarab szakállas.

A pár előttem rendelés nélkül távozik. Én kérnék, de a pénztáros fiú jelzi, hogy csak elvitelre lehet. Én visszakérdezek, hogy nem lehetett-e volna esetleg ezt a sor elejére kiírni, és akkor nem ácsorgok itt annyit.

“De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?” - kérdezi a srác, és nekem ezen a ponton egy kicsit sok lett ez. Nem vagyok egy kiköpött William Foster az Összeomlásból, nem akarnék fegyverrel hadonászni, csak mert fonnyadt a saláta a hamburgerben, de az elmúlt pár nap megviselt: találkoztam már flegmán értetlenkedő bolti eladóval, nagyon elfoglaltan megvárakoztató felszolgálóval, és egy étteremvezetővel, aki arra a kérdésre, hogy miért nincs éppen nyitva a konyha, annyit válaszolt, hogy csak.

Ezért most, így a hét végén, bátran kikértem a vendégkönyvet. Nem vagyok egy nagy feljelentő, nem szoktam minden rosszindulatot kétszer iktatni, ezért azt gondoltam, hogy annyit írok majd csak bele: Bunkó a kiszolgálás. Üdvözlettel: Szabó Zoltán

“Nincs” -válaszolt a pénztáros. Ott szokott lenni, de most nincs. Itt egy kicsit elkapott a jogaiért, meg persze a rántott csirkecombjáért küzdő kisember haragja, és mondtam, hogy vendégkönyvnek lennie kell, szerintem hívja ide az üzletvezetőt.

Az üzletvezető sietve érkezett, kezében egy A4-es, üres fénymásolópapír, hogy akkor ide írjam le, mi a bajom, és húzzak el. Én persze mondtam, hogy ennyire nem vagyok hülye, ezt a fecnit egyszerűen ki fogja dobni, a panaszkönyv lényege éppen az, hogy hivatalos dokumentum, kötelesek válaszolni, és talán valaki az egyik képzésen elmagyarázza majd az újonnan felvett munkatársaknak, hogy nem kell direkt seggfejnek lenniük a vendégekkel.

“Kidobjam?” - szólt bele a beszélgetésbe a megtermett biztonsági őr, az üzletvezető meg gyorsan rövidre zárta a vitát a papírlappal és a panaszkönyvvel: “Dobd ki”.

A biztonsági őr nem kért meg arra, hogy távozzak, sőt még csak fel sem szólított: egyszerűen megragadott és irtózatos erővel végigráncigált az éttermen, majd kidobott az ajtón. Amikor kissé döbbenten felnéztem, csak annyit tudtam kérdezni, hogy ugye nem fogsz még megütni is?

Ekkor ütött meg először. Ököllel. Leesett a szemüvegem, és éreztem, hogy az orrom elönti a vér. És előbújik belőlem a kétségbeesetten dühös Kohlhaas Mihály, aki itt és most nem fog szépen hazamenni és nem elégszem meg annyival, hogy ír egy lehúzó értékelést erről a helyről a Foursquarre. Elővettem a telefonom és szóltam a biztonsági őrnek, hogy felveszek mindent és most bemegyek, beszélek az üzletvezetővel, mert nem hiszem, hogy ez a KFC-ben a rendszerszintű panaszkezelés. A videó szerint ezután már csak annyit ismételgettem, hogy ez most komoly? Beléptem az ajtón, majd felvettem videóra ahogy többször megüt, amíg a földre nem esek. Ezután hívtam a rendőrséget.

A biztonsági őrt garázdaságért állították elő, engem sértettként hallgattak ki, miután a szám több öltéssel összevarrták a balesetin.

Naponta vernek meg kötekedő vásárlókat, mégis mit akarsz?
Semmi mást nem szeretnék, csak azt, hogy egyetlen pillanatra azt érezzem, hogy legalább a multinacionális nagyvállalatok nem úgy működnek ebben az országban, mint valami MGTSZ. Hogy hiába a rendszerszintű erőszakosság, meg hogy újból terjed, hogy hiába van igazad, kussolj, de legalábbis beszélj halkan, tisztelettel az elvtárssal, a kapitalizmus azért még működik, és képes kezelni az ilyen jellegű hibákat. 

Nem érdekel a személyes felelősségre vonás, az a rendőrség és a munkáltató dolga, engem az érdekel, hogy a KFC-t is működtető Amrest elnézést tud-e kérni, és tudja-e garantálni, hogy
- Ezentúl nem agresszív, frusztrált biztonsági őröket alkalmaznak, hanem olyanokat, akik képesek normálisan kommunikálni a problémás vendégekkel.
- Megvizsgálják-e, hogy mégis hogy lehet, hogy nem volt az étteremben panaszkönyv, és hogyan fordulhatott elő, hogy a biztonsági őr jelvényén se a neve, se valami, a későbbi panaszt megkönnyítő azonosítószám nem szerepelt?
- Hogy hajlandóak e nyilvánosan megosztani, hogy ezentúl mit tesznek azért, hogy az üzletvezetők képzésébe beépüljön a panaszkezelés?

Ezenfelül szeretném, ha a KFC-t is működtető Amrest az esetleg felmerülő orvosi költségeken túl 500 ezer forintot fizetne kártérítésként, mert a munkatársuk a boltjukban nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott egy vendégnek. Ebből az ügyből nem szeretnék hasznot húzni, csak annyit szeretnék, hogy a cég ezt az összeget, ami a Király úti KFC pár órás forgalma csupán, november 1-ig utalja át egy általam meghatározott, gyermekekkel, szegényekkel és elesettekkel foglalkozó alapítvány számlájára.

Bevallom, fogalmam sincs, hogy ekkora összegű nem vagyoni kártérítést megítélne-e ebben az esetben egy magyar bíróság, de nem is pereskedni akarok: hanem azt érezni, hogy ritkán, de mégis úgy működik itthon valami, mintha Európában lennénk.

Részeg voltál, megvertek, hol itt a történet?
Először is az orvosi látlelet szerint sem voltam részeg, de elismerem, hogy nem köptem ki a viszkiket kóstoláskor. Ennek ellenére egyszer sem ütöttem vissza, és semmilyen, felületi sérülést sem okoztam a biztonsági őrnek, egyszerűen hagytam hogy hülyére pofozzon. Minden bizonnyal éppen azért hitte, hogy ezt megúszhatja, mert hétvégente rendszeresen fordul elő, hogy részegeket kell kidobniuk az étteremből és az igazi részegek azután nem panaszkodnak, inkább hazaszédelegnek.

Miért nincs ebből cikk az Indexen?
Sokat gondolkoztam, hogy jó-e, ha ezt kiírom magamból, azzal a vicces felhanggal, hogy én vagyok jelenleg a magyar sajtó önkéntes KFC-szóvívője, a legnagyobb rajongó, erre még engem is laposra vernek. De aztán úgy döntöttem, hogy nincs is annál rosszabb, mint amikor az újságíró a lapot és a nyilvánosságot kalapácsként lengetve intézi el az ügyeit. 

Azt remélem, hogy ez már nem az az ország, ahol félrerakják a legszebb paradicsomokat a művész úrnak, és az elvtárs pult alól kapja a felsált. Én nem azt szeretném, ha engem többet nem vernének meg a KFC-ben, hanem azt akarom elérni, hogy a részeg bulizókat, de még az apróval betévedő hajléktalanokat se bántsák. És a KFC mellett a Pizza Hutot, és a Starbucksot is működtető Amrest Magyarországon éppen úgy vállalná a felelősséget az ilyen hibákért, mint ahogy ezek a márkák tennék az Egyesült Államokban.

Éppen ezért nem zavar, sőt szeretném, ha ezt a posztot megosztanátok, esetleg cikket írnátok belőle, érdekel, hogy az Amrest egyáltalán válaszol-e, és ha igen, akkor semmitmondó mellébeszélés vagy áldozathibáztatás helyett megér-e nekik 500 ezer forintnyi adomány azt, hogy felelősségteljes cégként tudjanak megjelenni ebben a történetben.

UPDATE 19:47

A posztot pár kérdéssel elküldtük a KFC-hez, ahonnan az alábbi nyilatkozatot kaptuk nemrég Fukcius Tamás, a KFC regionális igazgatója és az AmRest Kft. ügyvezetője nevében:

Nagyon sajnáljuk a vasárnap este, a Király utcai éttermünkben történt eseményeket. Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a történtekért és hiszünk abban, hogy minden vendégünknek joga van, hogy a legjobb kiszolgálást és a legfinomabb ételeket élvezhesse nálunk, ezért megdöbbenéssel értesültünk a Király utcai KFC-ben történtekről. A biztonsági őr és néhány alkalmazottunk részéről tanúsított viselkedés teljes mértékben ellentétes a cég értékeivel, továbbá az általános emberi értékekkel, az udvariasság és a vendéglátás alapelveivel.

A sérülést szenvedett vendégünktől bocsánatot kérünk, felvettük vele a személyes kapcsolatot, hogy felajánljuk segítségünket, kárpótlásunkat.

Természetesen azonnal megkezdtük az eset kivizsgálását, jelen pillanatban a következőkről tudunk nyilatkozni:

-  Habár az incidenst okozó biztonsági őr nem a mi alkalmazottunk, hanem egy alvállalkozó biztonsági szolgálaté, teljes felelősséget vállalunk a tetteiért. Már felvettük a kapcsolatot az alvállalkozó cég vezetésével és világossá tettük számukra, hogy az alkalmazottjaik effajta viselkedése elfogadhatatlan számunkra. Ennek fényében az érintett biztonsági őrt elbocsájtották. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk, hogy a biztonsági szolgálatot nyújtó cég a mi alapértékeink szerint kezeli vendégeinket, a céggel való együttműködést felülvizsgáljuk.

-  Felfüggesztettük az étterem műszakvezetőjét is, amíg az eset vizsgálata le nem zárul. Az ügy fényében munkatársainknak újra oktatjuk a vendégek kezelésével kapcsolatos alapelveinket illetve panaszkezelési tréninget szervezünk.

Vendégünk nyilvános kérésének megfelelően örömmel támogatunk egy magyar karitatív szervezetet, alapítványt. Hiszünk benne, hogy minden cégnek támogatnia kell a közösséget. Ennek a célkitűzésnek megfelelően évek óta több karitatív szervezet működését támogatjuk Magyarországon, mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet, továbbá a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáját.

Még egyszer bocsánatot kérünk a történtekért. Ez egy elszigetelt eset, és nem összeegyeztethető azzal, ahogy a vendégeinket fogadni szeretnénk. Minden szükséges lépést megteszünk, hogy mindenki tiszteletteljes és vendégszeretőkiszolgálásban részesüljön éttermeinkben.” 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fomgi2 2017.10.16. 12:52:48

Soha többet nem megyek KFC-be (eddig is rezgett a léc a stílus miatt, de legyen ez az utolsó csepp)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.10.16. 13:06:58

Esetleg érdemes a bejáratban osztogatni ennek a cikknek a kinyomtatott példányát. Mert hogy mi itt picsogunk, az csak picsogás. De az elbukott vásárló, meg az arculatvesztés az bizony pénz.

rarabel 2017.10.16. 13:12:41

Az a borzasztó, hogy 10 biztonsági őrből 8 péniszpótléknak használja a szakmáját.
Mert "én vagyok a hatalom".
És hol marad ilyenkor a kamara?

aquí.y.ahora 2017.10.16. 13:24:57

Azzal nem értek egyet, hogy az egész cégre húzzuk rá a vizes lepedőt. Pontosabban azzal nem értek egyet, hogy itt az egyes személyek nem számítanak. Dehogynem. Sőt pont, hogy ők számítanak. 2 ok miatt: attól, hogy az egyik üzletében parasztok az alkalmazottak, egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol azok. (Ahová én járok, ott pl. mintaszerű a kiszolgálás.) A másik ok, hogy ha megint általánosítunk, akkor pont azt érjük el, hogy nem lesz egyéni felelősség. Ő csak egy KFC-alkalmazott. Nem. Ő az XY nevű KFC-alkalmazott.
Az meg a másik, hogy én is imádom a KFC-s kajákat, és azért járok oda, hogy NEKEM jó legyen. Tehát nem fogok magamtól megvonni egy örömforrást azért, mert valaki paraszt volt. A paraszt kapja meg méltó jutalmát, én pedig hadd egyem tovább a kedvenc burgeremet. Nem a céget büntetném, ha nem megyek oda többet, hanem magamat.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2017.10.16. 13:25:01

"Én nem azt szeretném, ha engem többet nem vernének meg a KFC-ben,"
tehát a poszter kifejezetten kívánja a verést... :o)

Monsta 2017.10.16. 13:26:07

Magyarország, én így szeretlek?

Monsta 2017.10.16. 13:30:26

Amúgy este fél 10-kor miért csak elvitelre lehet kérni kaját? Nem 24 órás a nyitva tartásuk?

hbh31 2017.10.16. 13:35:48

Farkastörvények uralkodnak

Dezsike 2017.10.16. 13:42:11

A KFC egyre rosszabb... Nem azt adják amit kérsz (pontosabban nem úgy, ahogy kéred - pedig van rá hivatalosan lehetőség, nem egy extra egyéni igény), a krumplival spórolnak (nem töltik meg rendesen a dobozt, mint régen), legutóbb pedig a csirke is szar volt - mintha leöntötték volna vízzel, miután kivették a sütőből. Ráadásul a szendvicsbe is mintha egyre kevesebb összetevő kerülne, legutóbb konkrétan volt olyan része, ahol csak a natúr zsemlét ettem, még egy apró csík saláta se jutott oda. Az üdítőautomata pedig gyakran csak vizet ad, ha szólsz pedig elnézést, ez van a válasz. Régen sokat jártam a párommal, de pár hónapja átszoktunk a Burger Kingbe. Bár nem olyan finom a csirkehús, de mindig azt kapom amit kérek, a krumplit gyakran túltöltik (kiesik a dobozból), ha bármi bajod van azonnal intézkednek és komolyabb baki esetén általában egy ingyen fagyi is dukál. Néhány étteremben van újratölthető üdtő is... És nem utolsó sorban olcsóbb.

Terézágyú 2017.10.16. 13:49:30

Ha már kollégával történt ez a sajnálatos eset, akkor nem lehetett volna megkérni, hogy fogalmazza át a szöveget a Homár céljaira - és nem a facéről átkopizni a kommentekkel együtt összevissza...?

Im just here for the comments 2017.10.16. 13:49:43

Hát engem eddig sem vonzott a több ezer forintos rántott hús, ez a sztori mit sem változtatott rajta.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2017.10.16. 13:59:32

Bakker nem gondoltam a cikk elején, hogy ez lesz a vége. Azért ez nagyon durva!

Nick-son 2017.10.16. 14:18:31

Asszem többet a KFC -be se fogok menni.

Egy dolog, hogy bunkó a biztonsági őr, a legtöbb nem az eszéről híres.

Nincs panaszkönyv, elég baj bár sose tűnne fel.

De ez ami a videón van nekem több mint elég hogy messzire elkerüljem a helyet. Azon túl, hogy engem így valószínűleg nem tudnának összeverni, de inkább az elv a fontos, hogy olyan helyre nem járok enni ahol így viselkedik a személyzet.

William Kidd 2017.10.16. 14:31:32

@Dezsike: A tapasztalataidat en is meg tudom erositeni, multkor a nagy "akcioaban" csak 5 ezret fizettem 6 helyett, a Singer burgert meg elfelejtettek ideadni elvitelre (otthon vettuk eszre), de a masik amit ideadtak eleg nyomorek, sovany peldany volt. Igen, sokszor van szoda udito helyett es mas maskor is felejtettek el doglokat a menubol. Egy porgos gyorsetteremben mint a KFC is, tetu lassu kiszolgalas, totyogas van, de ez nyilvan a szivonalon aluli munkaeronek es a berezesuknek koszonheto. Mi amugy a McDonaldsbol szoktunk at a Burgerbe, mert tenyleg az a legkiszamithatobb, elfogadhatobb arakkal es minoseggel. Ha a KFC igy eleg harmatgyenge tarsasag, draga, keves, lassu. Ez igy loofasz.

MEDVE1978 2017.10.16. 14:32:00

Még jó, hogy nem szeretem a csirkét :) Komolyra fordítva a szót, ez a halmozottan hátrányos helyzet: pont a Király utcai KFC-be ment be, ami valószínűleg hemzseg a részeg brit turistáktól hétvégénként, akik esetében a kidobás akár legitim is lehet. A másik, hogy a Glamour napok nevezetű eseményen KFC-s kupon is volt. Az erre rákattant feleségem még szombat este is oda akart menni a minden más kiskereskedelmi cikk megvásárlását követően, hogy ő majd a KFC-ből visz haza csirkét enni a gyerekeknek. Mondtam neki, hogy nem viszel, mert standard 10-en állnak sorba még este negyed kilenckor is pénztáranként.

Ez valamennyire olyan, mint a Torkos Csütörtök, amikor a sok járadékvadász ember rászabadul a kedvezményes kajára, az erre felkészületlen vendéglátási intézmény pedig nem képes ezt lereagálni.

Serény Vélemény 2017.10.16. 14:38:40

A biztonsági őrnek fizetek egy sört bárhol, bármikor.

piroshangszóró 2017.10.16. 14:39:20

Nem csak a KFC ilyen, mindenhova felvesznek már mindenkit, munkaerőhiány van (persze tudom, jobban teljesítünk meg minden). Ebből fakad sajnos az, hogy 3x kell törölni a rendelést, mert nem érti szegénykém, hogy én 2 B-smartot kértem, nem pedig 2 darab, egyenként 1800 ft-os menüt, és pláne nem kértem hozzá 2 üdítőt, főleg, hogy épp egyedül vagyok (jó, ezt nyilván nem kell tudnia, de ez nem is lényeg most).

.Manyecska 2017.10.16. 14:42:24

A párom azt üzeni hogy bár már négy egységből ki van tiltva Bp.-n alkalmasint szívesen elnéz oda is!!:DDD

.Manyecska 2017.10.16. 14:44:17

@piroshangszóró: én letiltottam a nagyobbikat mondtam ha még egyszer ott vesz bármit is...pffff..drága is, szar is! jobban jársz egy girosszal illetve három kiflivel és egy doboz kakaóval:P

Semper Fidelis 2017.10.16. 14:48:51

Panaszkönyv nélkül a bejárati ajtót nem nyithatják ki konrétan. Egy volt főnököm volt ilyen, csak ő nem hagyta magát megverni, hanem kiment az üzlet elé, és kihívta a rendőrséget, majd velük ment vissza a panaszkönyvért....

.Manyecska 2017.10.16. 14:51:18

@RosszQtya: nem, rosszkutya ő is, verekszik, több seb van rajta mint egy desszantoson múltkor már lőtt sebet is véltem rajta felfedezni :D most épp trombózisa van. a második:(
belékötött valami drogos társaság aztán ő kungfupanda volt és kicsit összeverték egymást.:D már a koporsót is megrendeltem. Unatkozik, na.

Bafana 2017.10.16. 14:53:09

@aquí.y.ahora: De aki ott dolgozik, az a céget képviseli. Tehán nem Pistike meg Mancika szolgálja ki az embereket, hanem a KFC.

2017.10.16. 14:55:25

Budapesten a személyiségi jogi perek, egy kurvaanyázás miatti nemvagyoni kártérítés, ami újabban sérelemdíj néven fut, kb. egymilliónál kezdődnek. Vidéken kevesebbet ítélnek meg.
Az 500ezer az nem egy túl nagy összeg.

Ez a magyar egy biztonsági őr nemzet. Az egyenruha varázsa, megbolondítja a sutyerákokat. Itt Kelet-Ázsiában nincsenek tolakodó, fontoskodó, emberkedő őrök, viszont kamera van minden sarokban.

Manka88 (törölt) 2017.10.16. 14:56:36

kb. 15 évig laktam az oktogonon, és mivel nem vagyok egy konyhatündér, gyakran jártam KFC-be. eleinte a király utcai is vállalható volt, aztán gyönyörűen rohadt le az egész, a színvonal a béka segge alatt, bunkók, kosz van, retek az egész. a király utcaiba soha többet, bár ezentúl a többin is elgondolkodom...

szcsongor 2017.10.16. 15:05:46

@Józsi01: Te valami egészen primitív faszkalap lehetsz. Veregesd vállon magad, ma is megtetted amit a nácizmus megkövetel, zsidóztál egy jóízűt. Már csak azt kéne tudni, hogy mégis hogy jön ez ide...

2017.10.16. 15:06:33

@aquí.y.ahora: hülye vagy, mint a segg.
A munkavállaló, az üzletvezető, a biztonsági droid a céget képviseli. Ha neked kárt okoz, azt a cégen is leverheted. Sőt érdemes leverni a cégen. Büntetőjogi felelőssége persze a téged megverő biztonsági büdösszájúnak van, egy ilyenért rendes országban örökre el lenne tiltva az erkölcsi bizonyítványhoz kötött szakmák gyakorlásától.
Menjen kapálni élete végéig, ha ennyire erős, az uborka meg a padlizsán elviseli a baromságát.

A fogyasztó meg akkor cselekszik helyesen, ha a pénzével szavaz. Ahol verik a vevőt oda nem megyünk. Sőt elterjesztjük ezt a hírt, tehát lehetőleg elvágjuk a céget.
Az üzletvezetőt kirúgni. Aki okirathamisítással próbálkozik (kamu panaszkönyv bevetése), az kerüljön az utcára. Ráadásul felbujtóként, de legalábbis pszichikai bűnsegédként részt vett a támadásban

Terézágyú 2017.10.16. 15:06:52

@karandash:
"Budapesten a személyiségi jogi perek, egy kurvaanyázás miatti nemvagyoni kártérítés, ami újabban sérelemdíj néven fut, kb. egymilliónál kezdődnek. "

Tehát ha látok egy részeget, aki odahugyál a házfalra, akkor őneki kártérítést kell fizetnie, mondjuk húszezer forintot (tudjuk, mennyire fog fizetni), de ha én, miközben rászólok, olyat is kimondok, hogy kurvanyád, akkor nekem kell fizetnem egy milliót??

CharlieBrown 2017.10.16. 15:11:27

Kitanulták a kommentelők hogyan lehet finoman "megköszönni". ;) 1* -on áll épp most a renoméja annak a kuplerájnak. :D

2017.10.16. 15:12:30

@Serény Vélemény: szerintem ha iszik, akkor teged is megver. Az ilyen ember, aki józanon is baromállat, az ittasan se lesz egy széplélek.

flydomi 2017.10.16. 15:15:49

Riszpekt azért,mert hagyta magát agyonverni.ehhez kell egy kis machoista-szadista hajlam.
Ha lehetne,ne fél millát,hanem 50 millát pereljen ki a cégből.
Szegény bizti őr.......Én a helyében most elköltöznék a közel keletre,mivel valszeg egy kis hajtóvadászat indul majd utána.Ahhoz képest,hogy egy intelligens fej volt a nyakán,nem néztem ki belőle,hogy egy egysejtú agy nélkül,aki lement csicskába,mert a üzlet fönöke büdi túros szmötyijét nyalja.Kétségbe vonható az,hogy egyáltalán tényleg érti,hogy miről is szól egy "biztonsági" ember feladata.Mert valszeg a saját életről sincs nagy elképzelése,pláne egy ilyen kis apró momentumnál történt hozzáállásáról.
Hát KFC.Olcsó reklám volt,aminek haszna valszeg mérhető lesz az anyagiagban.De minuszban. :) Nem mondanám magam nagy KFC-nek,de asszem,nekem ennyi elég is volt. :)

teéjesenmindegy 2017.10.16. 15:17:11

Ezeknek a történeteknek annyira jó lenne az elejét hallani.
Mindig így kezdődnek:
... odamentem, kértem szépen... mondtam... erre ő flegmán, bunkón.... én szépen, ő bunkón, aztán én még mindig szépen, aztán ütöttek....
Tele van a homár ilyenekkel. Az illedelmes, ártatlan vétlen áldotat, és a csúnya gonosz eladó.
Valahogy annyira nem életszerű.

DaveEr 2017.10.16. 15:19:12

Én azért nem megyek a KFC-be mert amikor utoljára voltam, kb 5 éve és ettem egy Wrap-ot... sugárban hánytam utána. Nem piálás után, csak úgy. Romlott volt benne valami. Gondolom ismeritek az érzést, amikor elkezdtek émelyegni, és aztán beindul az önvédelmi folyamat, hogy gyomor tartalom ürít MOST. Pffff nagyon szarul voltam, kb 2 napig, gondolom enyhe ételmérgezésem volt. Azóta nem voltam, nem is fogok, soha sohasem semmikor

2017.10.16. 15:19:16

@Terézágyú: ha becsületsértő, rágalmazó kijelentést teszel, akkor fizetsz.
A kurvaanyázás csak egy gyenge példa volt.
De a pofozás, megagyalás, arc lebontása ilyen nyilvánis helyen az a tettleges becsületsértést, emberi méltóság megsértését megvalósítja.

Ezért fizetni fog a KFC, mint a katonatiszt.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 15:21:36

@Bafana: Persze, nem is úgy értettem, hogy maga a cég ne legyen megbüntetve (elvégre ő vette fel alkalmazottnak), csak úgy, hogy első körben igenis maga az "elkövető" legyen megbüntetve. A nevesített üzletvezető és a nevesített biztonsági őr. És csak utána jöhet a cég.

vizsla_barat 2017.10.16. 15:21:50

@Manka88: csirke besoz,beborsoz. Liszt. Fritoz. Ehhez aztan minimum egy mernoki diploma phd-val kell!

Bicepsz Elek 2017.10.16. 15:23:57

@karandash:
Kelet-Azsiaban a pult alatt van a baseball uto es azzal mennek neki a sutyerak vasarlonak....

Bicepsz Elek 2017.10.16. 15:25:34

@DaveEr: Nekem ilyen elmenyem volt McDonaldsban(Parizs), Burger Kingban(szalmonella 2007 Budapest) , kinaiban es pizzeriaban is.

Manka88 (törölt) 2017.10.16. 15:26:07

@vizsla_barat: nem azt mondtam, hgoy nem tudok rántott csirkét készíteni, hanem, hogy nem szoktam. egy személy kedvéért nem tartok otthon sem tojást, sem lisztet, sem nem büdösítem be a lakást az olajjal. és igen, ki tudom fizetni, hogy ne otthon egyek. egyéb óhaj sóhaj, esetleg a cikkhez is van hozzáfűznivalód, vagy csak azért vagy itt, hogy másokat basztass?

Im just here for the comments 2017.10.16. 15:27:59

@Józsi01: érdekes, h mikor én felhívtam a figyelmet az egyik posztoló egyértelmű agyi alulfejlettségére, akkor az törölve lett, ez a komment, ami egyrészt egy jó nagy baromság, másrészt semmi köze a témához, harmadrészt mégis ki a tököm nevezi a gyerekét józsinak meg maradhat.
Nahjóvan.

2017.10.16. 15:28:47

@Bicepsz Elek: nem jellemző, hogy embereket vernének itt gyorséttermekben. Utcán közlekedési helyzet miatti verekedés az szokott lenni, de egy szolgáltatást nyújtó cég nem vereti meg a potencialis vevőit. Itt ugyanis picit nagyobb összegeket perelhetnek le a cégről, mint Magyarországon. Ja és híradókban is az elkövető pofáját simán megmutatják, sőt kameraval belemásznak. A társadalmi megvetés igen erős visszatartó erő itt.

gwr (törölt) 2017.10.16. 15:29:44

@teéjesenmindegy: Szögezzük le: SzabóZ egy irritáló pöcs. Csak ebből a legkevésbé sem következik az, hogy bármi is feljogosította volna arra KFC személyzetét arra, amit tett.

Te sem szeretnéd, ha olyan világ lenne, hogy bármely szolgáltató pofán baszhassa a neki nem szimpi kuncsaftot. Jó eséllyel te is elveszítenéd így pár fogadat, és utána fel lennél háborodva.

ganjaninja 2017.10.16. 15:29:58

Nálunk azt is oktatják minden új belépőnek,hogy ők a cég "névjegykártyái"
...amúgy elég komoly kártérítési pert lehet a KFC nyakába akasztani....és súlyos testi sértést elkövető biztonsági őr felől is várható lóvé.

... az eladók nincsenek irigylésre méltó helyzetben...főként a frekventált helyek környékén lehet igen magas az egy főre jutó idióták száma.

orient 2017.10.16. 15:31:42

@DaveEr: Nem akarok okoskodni, és én leszek az utolsó aki a KFC-t vagy bármelyik gyors kajást védené mert nagyon ritkán térek be, de általában frisseséggel nincs gond. Nem azért mert annyira jó fejek, hanem mert minden műanyag kaja ami ott van a hűtőben az kb.2 éves lejárattal agyon van tartósítva, hogy még véletlenül se legyen tömeges ételmérgezés amivel lehúzhatják a rolót. Több ellenőrzést is kapnak mint a sarki gyros-os. A te történeted az ismerőseim történeteire hasonlít akik megesznek valamit fél órán belül hánynak és ráfogják az adott fél órával ezelőtti kajára és étteremre.
Csak megjegyzem, hogy ételmérgezés az kb. 1-2 nap után jön elő. A leggyorsabb is min. 12-24 óra amíg megbetegít. Szalmonella az lehet akár 3-4 nap múlva is. Magyarul nem az egy órával ezelőtti KFC-től lettél rosszul, hanem valószínüleg a gyrostól, olcsó kínaitól a sarkon, vagy bármi más szeméttől amit feltehetőleg 1-2 nappal előtte ettél meg.

orient 2017.10.16. 15:36:10

@kiskár: teljesen felesleges vitatkozni szerintem azon, hogy kinek volt igaza. Panaszkönyvet bárkinek joga van kikérni és beleírni egy szerelmes verset az asszonynak vagy akárkinek akinek akar. Ha nincs igaza akkor is. Ez törvény. Ha törvény nincs betartva csak ököljog van akkor Magyarország= valami közép ázsiai, vagy latin amerikai diktatúrával. Én esetek 99% szimplán kisétálnék a véleményemmel az adott, helyről mert egy ilyen paraszt hely nem érdemel meg annyit hogy idegesítsem magam rajta, de ugyanakkor az sem normális, hogyha valaki élni akar a törvényes jogával az összeverik. Akármit is mondott ott bent és akármennyire nem volt igaza.

Fül~orr~régész 2017.10.16. 15:45:10

nehéz elhinni, hogy ennek nem volt olyan előzménye, ami "nincs rajta a felvételen"...
emberünk nem arról híres, hogy nem egy kötözködős okoskodó...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.16. 15:45:11

@aquí.y.ahora:

A bizt. őr és az A/4-es "panaszkönyvvel" arcátlankodó üzletvezető is a céget képviseli. A személyes felelősségükön kívül ott van keményen a cég felelőssége is. Ha a cég vezetői tudták, milyen embereket alkalmaznak, akkkor azért; ha nem tudták, akkor azért.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.16. 15:50:07

@Fül~orr~régész:

Lehet, hogy nem volt igaza, lehet, hogy kötözködős-okoskodó liberrált köcsög, de akkor sincs senkinek joga megverni, ha ő nem agresszív, és élni akar törvény biztosította jogával, vagyis be akar írni a panszkönyvbe.

vanek ur 2017.10.16. 15:50:11

Vajon akkor is Index címlapos a hír (mert ott is kint van, külön, nem ám a blogajánlóban), ha nem egy Indexes újságíróval esik meg a sztori? Engem leginkább ez zavar az egészben, azon kívül, hogy ilyesmi megtörténik (vevő két pofont kap panaszkönyv helyett - bár a Homár törzsközönsége mintha néhány más ügyben előszeretettel javasolt volna ilyesmit :) )
(Valahogy az újságírók mindig megpróbálnak előnyt kicsiholni abból, de akár vissza is élni azzal, hogy ők "újságírók", és majd jól megírják, ha olyasmi éri őket, amit igazságtalannak éreznek.)

annalovacska 2017.10.16. 15:51:49

Picit más: pénteken a Sting koncerten vegzált meg egy biztonsági őr (nő!!!) h azonnal üljek le, különböző - ostoba - indokokkal alátámasztva gondolatait. Szó szót követett, a végén én is kiabáltam, de mivel Sting kedvenc dala ment épp, odébb álltam. Gondoltam írok Valtonnak, ők biztosították a koncertet, mekkora tapló biztonság őrrel (nővel) áldotta meg őket a sors, de aztán letettem. Portás és biztonsági őr államban élünk. Mindenki kussoljon, menjen onnan. Posztolónak tökéletesen igaza van, remélem, vizsgálat után mélyen hajol KFC, és kifizeti a lóvét a posztoló által megjelölt kedvezményezettnek, de mindez kevés ahhoz, h az ember érezze: na ez Magyarország. Szégyen.

annalovacska 2017.10.16. 15:52:53

ps: egy rohadt vásárlók könyve jár mindenkinek.
még ha bolond, örült és alkoholtól befolyásolt, vagy nem, akkor is

dare 2017.10.16. 15:56:01

Szédítően ütős ajánlatok vannak most a KFC-ben?
Vagy lemaradtam valamiről és már a csirkét is véresen szolgálják?

Egyébként meg teljesen mindegy ki kinek szeretne igazat adni az ügyben.
Nem volt panaszkönyv?
Nem adták oda?
Egy tanú aki ezt igazolja, és felesleges bármiről is diskurálni meg helyeselni bárkinek is, ez bizony bukovári.
Régen vendéglátóztam, és érdekes módon tőlem soha nem kértek ilyet.
De ha kértek volna se így oldottam volna meg a helyzetet : - "dobd ki"
Ha a leírtak nincsenek kiszínezve nagy adag sértődöttséggel, akkor ezek jól befürdették magukat ezzel az A4-es papírral.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 15:56:49

@vanek ur: Mint a médiában dolgozó (de nem újságíró) azt mondom, hogy igenis éljen az újságíró ezzel az "előjogával". Használja ki, hogy ő szélesebb réteget el tud érni a szavaival, olyanokat is meg tud esetleg szólítani, akiket az átlagember nem. Nem az a fontos, hogy épp vele történt, hanem az, hogy ha vele megtörtént, megtörténhet mással is.

Muad\\\'Dib 2017.10.16. 15:57:24

@kiskár:
Milyen mindkét oldalról hibáztak? Nem dobathatsz ki valakit a sarokban pórázon tartott biztonsági őröddel, mert kérte a panaszkönyvet. Akkor sem, ha baromság miatt kérte.

orient 2017.10.16. 15:58:02

@vanek ur: Hát mondjuk ha velem, vagy veled történik mindez akkor kb. le lenne szarva és a biztonsági őr innen menne nyugdíjba mint a hónap dolgozója, az üzletvezető meg előléptetést kapna. Maradjunk annyiban, hogy pont jó hogy egy olyan emberrel történt aki nem kisjózsi mint te meg én és nagy nyilvánosságot tud keríteni a dolognak. Akármivel él vissza, olyan nincs, hogy valaki be akar menni egy gyorsétterembe és pofánvágják. Akármi is az előzménye. A biztonsági őr nem isten, de még csak nem is rendvédelmi szerv. Ha gondjuk van a vendéggel tagadják meg a kiszolgálást, hívják ki a rendőrséget, de ne verjék össze. Kamerák vannak egy ilyen étteremben az bizonyít mindent a végén.

Dugó Boss 2017.10.16. 16:00:23

Részeg voltál, balliberális, ne szépítsük. Akit ötször pofán vágnak és utána ötször azt kérdezi, hogy "Ez komoly?", az vagy hülye vagy részeg. Milyen rossz szöveg már, hogy az "orvosi látlelet szerint" nem voltál részeg? Ezt hogy mérte az orvos? És főként: mikor? Volt alkohol a véredben vagy nem?
Innentől kezdve túl sok jóra ne számíts ...

2017.10.16. 16:02:54

@kiskár: tipikus birka hozzáállás. szó nélkül beveszed amit eléd raknak, és másokat is erre biztatsz...
igen, a fogyasztónak is lehet igaza, és ki is kell állnia az igazáért

szepi79 2017.10.16. 16:03:22

@aquí.y.ahora: azért jöjjön először a cég, mert ha "fenn" leesik nekik, hogyha vevőt verő bunkókat vesznek fel, akkor az nagyon komoly pénzekbe kerül, akkor jobban meggondolják, hogy személyi állomány bővítéskor kicsit jobban rászűrjenek arra, hogy az illető mennyire hajlamos vevőt verni.

mondjuk egy biztonsági őr esetén képes legyen nem indulatból cselekedni, mindig higgadtan viselkedni. nem egyből kidobni, hanem kitessékelni, és fizikai erőszakot csak akkor alkalmazni, ha önvédelemről van szó. létezik rengeteg csavarás, aminél nem kell ütni, és látlelet sincs, mégis eléri a kellő hatást. persze ezt nem árt megtanulni.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 16:04:03

@rarabel: Az ember azt gondolná, hogy ilyen affér után az életben nem dolgozik majd a pályán, de ez az ember naivitása. Ott TALÁN nem dolgozik majd, de nincs is annál jobb ajánlólevél a "szakmában", mint egy bírósági ítélet arról, hogy Izom Tibor bármikor, bármiért kész lekeverni párat.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 16:05:56

@Dugó Boss: Valószínűleg elég sok részeg hőbörgővel volt már dolguk, ezért alacsony már a tűrésküszöbük. Főleg késő este. Ez persze nem mentség a viselkedésükre, csak gondolom nem mindegy, napi hány alkoholszagú vendég parádézik be. Egyszer mindenkinél elszakad a cérna.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 16:09:43

@szepi79: Ebben igazad van, már ott hibáztak, hogy ezeket az embereket felvették. De azért én mégis szeretném, ha nem "az üzletvezető" meg "a biztonsági őr" lenne a hibás, hanem "Nagy Ubul üzletvezető" meg "Kis Dömötör" biztonsági őr. Igenis legyenek nevesítve. Mert amíg elbújhatnak a névtelenség mögé, addig nem fognak megváltozni.

teéjesenmindegy 2017.10.16. 16:10:06

@Dugó Boss:
Igen, ez nekem is gyanús. Ez most komoly? Ez most komoly?.... A hatodik pofon után is. Kicsit megakadt a lemez.

Az egyik olvasata az, hogy a kfc ben mindenki bunkó volt szegény ártatlan szabóz vel.
A másik, hogy be volt baszva, aztán hőbörgött.

orient 2017.10.16. 16:10:32

@kiskár: ok igaz, ha annyira akart érvényt szerezni akkor rendőr jobb lett volna valóban. Abban sem vagyok biztos, hogy a vendégnek mindig igaza van, mert pont 2 napja az asszony elcibált a glamour napos hülyeségre és az egyik nagy ruháscégnél, egy külföldi ügyfél hisztériás rohamot kapott mert a 4000Ft-ért vásárolt ruháért nem kapott megfelelő műanyag szatyrot. Mikor már a 3-at adták neki oda mosolygva és vörös fejjel ordított, hogy miért nem gyártanak rendes zacskókat, már a röhögőgörcs kerülgetett, és én dobtam volna ki legszívesebben. De akkor sem tehet ilyet egy üzlet. Kis eladócsajok mosolyogva hajbókoltak és adtak neki vagy féltucat műanyag szatyrot, ő meg ordítva távozott. Szóval ezt biztos otthon úgy meséli majd el valahol Pekingben, hogy milyen rossz volt a magyar kiszolgálás, de ugye a történet nem egésszen erről szólt a valóságban. Ettől függetlenül nem veretjük pofán a biztonsági őrrel, csak szimplán sajnáljuk, hogy a műanyag szatyor élete legnagyobb problémája :))))

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2017.10.16. 16:11:33

Na ezek belecsaptak, még jó hogy nem a Sixx-et verték !

rarabel 2017.10.16. 16:12:22

Azért bámulatos.
Én aztán valóban az Index totálisan ellentétes oldalán állok "világnézeti" szempontból, de azért tisztázzunk valamit:
1. A vendég-vevő-fogyasztó az úr, mert ő fizet.
2. A vásárlók könyve mindenkinek jár. Az más kérdés, hogy egy beírás abba annyit sem ér, mint egy Tóta W. vezércikk.
3. A biztonsági őr nem utcai ketrecharcos, nem azért alkalmazzák, hogy péniszpótlékként bármit megtehessen, vonatkoznak rá a fentebb többek által idézett szabályok.
4. Nem elintézési mód (még ha divat is!) a "szétcsapom a fejedet". Nézzetek magatokba, Index ide, vagy oda. az elmúlt években hány biztonsági őrös balhé volt, akár csak a BKV-nál?

orient 2017.10.16. 16:13:40

@dr. mesterséges színezék: lool, reméljük volt már két súlyos testi sértése ezelőtt és a 3 csapásal leültetik a francba. Ott talán majd rájön ha dolgozni akar nem ez a módja. Bár kétlem, az ilyen a börtön után visszamenne a munkapiacra :)))

KERGE ZERGE 2017.10.16. 16:16:10

Azert ebbol a storybol azt kihozni hogy zsido meg buzi meg pocs mutatja a szinvonalat.

Valaki lehet buzi vagy leszbikus es sido vagy szittya magyar esetleg roman a panaszkonyvet van joga elkerni barmilyen felelem plane terror elszenvedese nelkul.

rekspeiler 2017.10.16. 16:17:10

@rarabel: Ez azért karma. Gondolom te arra gondoltál, hogy belefut egy 7 danos aikidó mesterbe, de hidd el ez is karma.
Mivel elég nagy port kavart fel az ügy, tuti repülni fog. Ha pedig az újságíró sérülései 8 napon túl gyógyulnak, akkor lehet még ideje is lesz elgondolkodni a tettein.
A KFC se köszöni meg a két baromnak, az tuti.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 16:19:03

@Im just here for the comments: "Hát engem eddig sem vonzott a több ezer forintos rántott hús"

A hús még csak-csak (bár JÓL megvagyok anélkül is), de a pihe, ami akkor is pihe marad, ha titkos adalékokból álló panírba forgatják... hogy EZ nem érte el a szerző ingerküszöbét, amikor a napokban hájpolta a CÉG-et, az lep meg igazán.

rekspeiler 2017.10.16. 16:19:05

@rarabel: Bocs félreolvastam, de akkor is ül a mondanivalóm. A Kamara meg vicc. Nemrég volt róla egy jó cikk épp az indexe.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 16:23:00

@aquí.y.ahora: "Mint a médiában dolgozó (de nem újságíró) azt mondom, hogy igenis éljen az újságíró ezzel az "előjogával". Használja ki, hogy ő szélesebb réteget el tud érni a szavaival, olyanokat is meg tud esetleg szólítani, akiket az átlagember nem. Nem az a fontos, hogy épp vele történt, hanem az, hogy ha vele megtörtént, megtörténhet mással is."

Sokkal szegényebb volna a XX. sz. elejének magyar (újság)irodalma, ha Karinthy nem hajlongott volna az utcán.

Mrs. Négerhergelő 2017.10.16. 16:23:48

Eddig sem szerettem, ezután pedig pláne kerülni fogom a KFC-t!!!

bElannaTorres 2017.10.16. 16:24:08

Igazságtalanok sokan, azért mert nem szeretik az indexet még ez nem jogos. De ezt belássa valaki ahhoz az eszét is kéne használni.
annyit tudok nekik mondani, hogy mennyire volt jogos a rendőrség eldönti, nem kell itt annyira pattogni a másik oldal meghallgatása miatt.

velem is volt párszor, hogy odaszóltam, vagy csak odakérdeztem a bunkó pultosnak, úgyhogy azt gondolom én is lehetnék Zoli helyében.

Aki szerint meg kussolni kellett volna, most tényleg azt mondja, hogy félnem kell elkérni a vendégkönyvet, meg úgy általában is félni kell?

Kfc bekaphatja, ennyik voltak, pedig mostanában rákaptunk, de én nem megyek oda amíg nem lesz következménye.

Treff Bubi 2017.10.16. 16:25:15

Mondjuk én annak a szekusnak az agyi képességeiről sem feltételezek sokat, aki konstatálja, hogy éppen videóra veszik, és vígan folytatja a bűncselekmény elkövetését. Ráadásul fiatal ember, nem ilyen kihízott exrendőr, aki még azelőtt ment nyugdíjba, hogy megjelentek a kamerás mobilok.

KERGE ZERGE 2017.10.16. 16:27:13

@orient:

Pontosan !

E nagy valoszinuseggel mar megtortent korabban is, vagy ha nem akkor garantalhato hogy megcsinaltak volna a jovoben akar rendszeresen is HA MEGUSZTAK volna csendben . En szemely szerint az uzemlteto ceg hoaallasara vagyok kivancsi.
Az uzletvezeto meg a biztonsagior mar "bizonyitott" ( a cikk alapjan )

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.16. 16:28:09

A rendszerszintű erőszakosság, meg az Európázós faszságok belekeverése kár volt.
Nem hiszem hogy 2006-ban pl kevésbé volt erőszakos a rendszer, vagy hogy az EU-ban ne vernének rommá helyeként bunkó kidobók embereket.

Aztán meg az is kár, hogy leírod nem leszel a sajtó őkle, de azért nem pereskedsz, viszont követelsz 500 ezer forintot.
Így a sajtó ökle vagy ugyanais. Különös tekintettel az index címlapra:
index.hu/belfold/2017/10/16/megvertek_az_index_ujsagirojet_a_kirany_utcai_kfc-ben/
Az átlagembernek csak a pereskedés marad.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 16:29:47

@bElannaTorres: "Aki szerint meg kussolni kellett volna, most tényleg azt mondja, hogy félnem kell elkérni a vendégkönyvet, meg úgy általában is félni kell?"

Kulcskérdés.

Még egy bődületes, kötözkötő seggfejnek is KI KELL ADNI azt a nyamvadt könyvet. Aztán meg lehet magyarázni, hogy bődületes, kötözkötő seggfej volt a bejegyzés ok, nem kiszolgálási probléma.

Csak ezt végig kéne gondolni, nem smasszertól kérni taktikai tanácsot, annak ui. a legritkább esetben van diplomáciai kimenetele.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 16:30:05

@bElannaTorres: Bocsánatot kérek a normális férfiaktól, és nyilván akinek nem inge, ne vegye magára, de nekem az a véleményem, hogy csak a puhapöcs férfiak oldják meg úgy a konfliktust egy ilyen helyzetben, hogy rögtön panaszkönyvért kiáltanak. Milyen férfi az, aki csupán azért, mert modortalan volt az eladó, rögtön a panaszkönyvet kéri? Basszus, FÉRFI. Viselkedjen már akkor úgy! És nem mint egy hisztis kékharisnya.

KUHULIN 2017.10.16. 16:32:13

Két kérdés.
1. Hogy marad a tojásfejű szemüveges eddig életben Budapesten? :)
2. Úgy hallottam két "tünti" is lesz a témában az üzletben/üzlet előtt(?). Mintha kissé túl lenne lihegve az ügy. Valaki szemet vetett esetleg a helyre...?

u.i.:
Nyugodtan moderáld ki, akkor legalább tudom a választ... :P

szepi79 2017.10.16. 16:32:43

@aquí.y.ahora: ők IS hibásak. de ha Nagy Ubul meg Kis Dömötör viszi el a balhét, abból 2 dolog következik:
1. a cégnek később sem fog derogálni ilyen embereket alkalmazni, mert számukra nincs sok hátrány.
2. ez a két ember elveszti a munkáját, 2 hét múlva már egy másik, hasonló cégnél csinálják ugyanezt. (mivel 8 napon belül gyógyuló sérülés, ezért max garázdaságért meszelik el a csávót, és ha nincs más a lajstromán, akkor simán megússza felfüggesztettel.)

de ha a cégnek ebből komoly anyagi kára, arculatvesztése származik, akkor jobban fog arra ügyelni, hogy Kis Dömötör-féléket ne vegyen fel. nem azonnali a változás, de előbb utóbb az ilyeneknek nem lesz munkája. vagy pedig megtanul viselkedni.

Terézágyú 2017.10.16. 16:32:46

@aquí.y.ahora:
"Milyen férfi az, aki csupán azért, mert modortalan volt az eladó, rögtön a panaszkönyvet kéri? Basszus, FÉRFI. Viselkedjen már akkor úgy!"

Na, hát mit kellett volna tennie???

Bolshevik 2017.10.16. 16:34:41

Láthatóan a poszter nehezen tér napirendre afelett, hogy nem a rettegett pártállami katonák meg az elvadult magyar nácik verték meg, hanem az imádott multija, és ezt jó sokszor ki is fejti.

KERGE ZERGE 2017.10.16. 16:35:46

@teéjesenmindegy:

Es ha hoborgott ??? Ez jog, indok , hogy veresre verjek ?
Nem hogy nem bantott senkit de meg csak hozza sem ert a jelnlegi allas szerint.

Gondold vegig hogy ha ez veled vagy mondjuk edesanyaddal felesegeddel hugoddal vagy barmely egyebb rokonnal tortenik meg. Mondjuk bemegy az onkormanyzathoz es ott csak es semmi mast a jogait akarja gyakorolni mire verresre verve menne haza.

Mit mondanal neki ?

"Idesanyam ugyan mar kend miert hoborgott" ???

Biztos ???

szepi79 2017.10.16. 16:36:53

@aquí.y.ahora: "Milyen férfi az, aki csupán azért, mert modortalan volt az eladó, rögtön a panaszkönyvet kéri? Basszus, FÉRFI. Viselkedjen már akkor úgy!"

és ezalatt mit értesz pontosan? milyen cselekedet lett volna elfogható, hogy még beletartozzon a FÉRFI definíciójába? mondasz egy konkrét példát?

bElannaTorres 2017.10.16. 16:37:11

@aquí.y.ahora: igazad van, egy kesztyűvel arcon kellett volna csapni és kihívni egy kardpárbajra
mivel én nő vagyok azt hiszem nekem csak a vendégkönyv maradna - esetleg kihívhatom egy táncharcra
:D

Darth Revan 2017.10.16. 16:37:55

Nem szoktam otthon a KFC-be jarni, de egyszer mikor jottem vissza, a repteren ehes voltam, igy bementem a ferihegyi kfc-be. haaat, durva volt. nem szeretek kidonbi ennivalot, de minden a kukaban vegezte. ehetetlenul rossz volt minden. nemcsak rossz, de gusztustalan is.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.16. 16:41:04

Egyébként addig a pontig amíg követelte a panaszkönyvet teljesen rendbe van az ügy.

Viszont a kidobó provokálásából minidg verés van.
Nincs kivétel. Európában se.
Ki lehet próbálni tetszőleges szórakozó helyen.

Ezen a ponton, ha nem akar verést az ember, akkor megteszi a feljelentést a panaszkönyv kiadásának megtagadása miatt, és hazamegy.

KUHULIN 2017.10.16. 16:42:38

@Ballib cenzúrázók réme 25: Ezt csinálta volna, ha nem issza magát erősre és/vagy nincs küldetése.

Xezs6 2017.10.16. 16:47:23

@orient: Tuti leordítottam volna a fejét, ha már az üzlet dolgozói ezt hivatalból nem tehetik meg. Könnyű olyannal arcoskodni, aki valamilyen oknál fogva nem tud, vagy nem akar visszaugatni. Szerintem ez Szabóakárkicsoda is azt hitte, hogy majd most jól megmutatja, mert a biztiőr úgysem mer hozzányúlni mert ő a nagybetűs INDEXES SZABÓ. Erre meg jól beszopta :)

aquí.y.ahora 2017.10.16. 16:47:48

@Terézágyú: Hagyni a francba az egészet, és kijönni a KFC-ből :)

Jónapot kívánok! 2017.10.16. 16:53:23

Ki a fenet erdekel hol volt elotte a tag, meg, hogy svajci barayja megy haza. Irja le a problemat roviden, tomoren. Igy egy nagy szar,omlengos szar az egesz.
Amugy feljelentes azt jol van.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 16:53:28

@bElannaTorres: Nem, nem, félreértetek. Nyilván van olyan, amikor az ember kéri a panaszkönyvet, mert olyan dolog történt, ami mellett nem mehet el szó nélkül. Az, hogy egy eladó flegma volt, udvariatlan, az nálam nem üti meg ezt a szintet. Este meg pláne nem. Budapest belvárosában elég sok helyen lehet enni. Én simán kijöttem volna az üzletből, nem csinálok bolhából elefántot.

A verés, lökdösés természetesen más fajsúlyú dolog, de önmagában az, hogy egy eladó nem udvarias, az én ingerküszöböm még ne éri el. Ilyen alapon reggeltől estig panaszkönyvekbe írogathatnék...

Bolshevik 2017.10.16. 17:00:34

@Jónapot kívánok!: "Igy egy nagy szar,omlengos szar az egesz. "

Jó de ha nem így írja, akkor nem írhatta volna bele vagy 5x hogy jaj ebben az elfasizálódott Magyarországban, meg hogy bezzegeurópai. Mindezt azért, mert nem tudja elfogadni, hogy a pártkatonák meg a csúnya magyarnácik helyett a kedvenc multija verte orrba. Érted, így indít:

" este fél tíz múlt és én éppen távoztam a Corinthia Grand Hotelből, ahol viszkikóstolás zajlott, én például tokaji aszús hordókban érlelt skót viszkit forgatva szidtam az új iOS 11-et az Index egykori dizájnerével. Süppedős szőnyeg, vágott virág, megtévesztően európai hangulat."

Hát én most nem mondom, hogy ezért megérdemli, de az ellenkezőjét se állítanám :D (na jó, nem, semmiképp nem érdemli meg, de hadd ne sajnáljam szarrá).

aquí.y.ahora 2017.10.16. 17:01:02

@Arcade Macho: Lehet, hogy az egész a skót viszki bosszúja volt. Megsértődött, hogy junk fooddal akarták lefojtani :D

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 17:03:23

@aquí.y.ahora: Pontosan. Michael Douglas tudta a módját.

Bolshevik 2017.10.16. 17:03:55

@Arcade Macho: ehe látom ezen más is fennakadt :D

szepi79 2017.10.16. 17:04:46

@aquí.y.ahora: ja, hogy így értetted. jó, így igen, de továbbra sem az a kérdés, hogy miért kérte el a panaszkönyvet. mert az lényegtelen. (szerintem sem volt igaza egyébként.)

itt az a fő gond, hogy egy nem agresszív embert ki lehet hajítani (nem felkérni a távozásra, nem kitessékelni), és utána meg lehet ütni.

SarahConnor 2017.10.16. 17:04:58

Látszik azon a bárdolatlan bunkó nagy melák "biztonsági őrön", hogy meg van részegedve a saját hatalmától. Hát most melléfogott. Ez egy mocskos nagy pofáraesés a menedzsernek is, meg ennek a barlanglakó bengafejűnek is. Így van, fizessenek, kérjenek bocsánatot, vezekeljenek.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 17:05:47

@Bolshevik: "Jó de ha nem így írja"

Ha nem így írja, pont azt basztátok volna a fejéhez, amire előre leírta a választ.
Nem ő tehet róla, hogy ilyen kiszámítható a banda.

Duplaxiii 2017.10.16. 17:09:17

Tehát akkor két vendéget is összevertek ott?
Akkor közösen pereljenek!

Ad Dio 2017.10.16. 17:09:25

Ez igen szép.

Részemről bojkottálom a KFC-t ha megszületik az elmarasztaló ítélet.

Bolshevik 2017.10.16. 17:11:29

@dr. mesterséges színezék: ja ja igazad lehet nem is rendes panasz az amiben nincs benne legalább 5x hogy jajazország, elfasiszálódás, régirendszer, bezzegeurópa. Hagyjuk már.

bElannaTorres 2017.10.16. 17:11:37

@aquí.y.ahora: jó hát nálad nem üti meg a szintet, nálam se 99 x de mondjuk lehet századjára igen, ahogy kivettem Zoli szavaiból vele is ez történt. Ha meg minden alkalommal kéri valaki mikor úgy érzi, az is az ő dolga. Oda kell adni, ezt nem nehéz megtanulni.

itt nincs százféle igazság, mert valaki úgy ítéli meg saját érzéséből. Kérik oda kell adni azt kész.
biztonsági őrrel meg majd foglalkozik a rendőrség.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 17:14:42

@bElannaTorres: Azért én meghallgatnám a másik felet is. Az "én tök normális voltam, oszt mégis izé..." típusú történetek azért sántítani szoktak...

bElannaTorres 2017.10.16. 17:23:08

@aquí.y.ahora: nyilván a rendőrség meg is teszi, mivel az őr fel lett jelentve. Amúgy meg oda kell adni a vendégkönyvet ha valaki kéri, és ha odaadták volna akkor tudott volna írni is bele, ehelyett inkább erőszakot választottak a KFC-nél.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 17:28:14

@Arcade Macho: Persze, létezik ilyen is, elhiszem. De azért nagyon sokszor előfordul, hogy amikor a másik fél is előadja az ő verzióját, akkor kiderül, hogy a panaszkodó pár dolgot elfelejtett megemlíteni... Itt például: állítja, hogy ő normális hangnemben beszélt. Ugyanakkor: saját maga is bevallja, hogy volt már benne alkohol (és gondolom, egy "viszkikóstoló" nem egyetlen felest jelent) + azt is elmondta, hogy már több nap frusztráltsága dolgozott benne ("...az elmúlt pár nap megviselt: találkoztam már flegmán értetlenkedő bolti eladóval, nagyon elfoglaltan megvárakoztató felszolgálóval...”). Meg este is volt, meg éhes is volt. Nehezen hiszem ezek után, hogy az ő modora teljesen rendben volt.

nagyzee 2017.10.16. 17:34:05

Elolvastam. Akkor most vendegkonyv vagy panaszkonyv? Nem mindegy. Amugy okollel megutni valakit nem szep dolog, mindenkeppen buntetest erdemel.

Leone_510 2017.10.16. 17:35:02

@aquí.y.ahora:
sok sületlenséget összehordtál és a vélelmezésed az őr mentegetésére irányul...és mivel friss a regisztrációd hogy ide irkálj én azt vélelmezem, hogy netán rokonod?...vagy a fickód? a bántalmazó őr...tudod olyan igazi férfi akiről ábrándozol az egyik hozzászólásban, hogy az igazi férfi nem panaszkönyv elkérésével oldja meg a problémát...ha meg szerinted a bántalmazás normális hidd el nem az, ha ilyen kapcsolatban vagy van erre megoldás

ProsTata 2017.10.16. 17:39:55

Tisztázzunk néhány dolgot, mert itt nagyon sok ember teljesen vakvágányon jár.
Nekem voltak üzleteim, ugyan nem vendéglátásban, de azért olyan sokban nem különböznek a dolgok.
Először is a panaszkönyv (ahogy mindenki ismeri) kötelező tartozék, azt az üzlet engedélyi feltétele. Ráadásul azt nem kell kérni, hanem kötelező mindenki által hozzáférhető helyen kifüggeszteni, vagy tárolni. Ha azt kérni kellett, az már eleve szabálytalan. A kiadásának megtagadása pedig egyenesen a kereskedelemről szóló xy törvény megsértése, jelesül szabálysértés. Teljesen mindegy, hogy az alkalmazott, vagy a főnök követi el, a cég követte el!
A biztonsági őr egy önálló jogi személy alkalmazottja. Feladatának végrehajtásánál több jogszabálynak és törvénynek kell megfelelnie. Először is az üzlet vezetője nem adhat neki utasítást, különösen ha az bármilyen törvényt és szabályt megsért, hanem szerződésben rögzített feladatokat lát el. Másodszor is nem alkalmazhat egyoldalúan erőszakot. Amennyiben ezt teszi, azt csak a többi vásárló, vagy az alkalmazottak védelmében teheti meg! Ez ebben az esetben ez fel sem merül.
De ennél is rosszabb a helyzet. A kereskedelemről szóló törvény értelmében nyilvános kereskedelmi szolgáltatóhelyről nyitvatartási időben nem lehet kizárni senkit, kivéve a már említett esetet, amikor veszélyt jelenthet bárkire. Azaz a "dobd ki" már eleve ismét egy szabálysértés! Csak megjegyzem, ezt elég részletesen taglalja a jogszabály, eszerint egy perccel zárás előtt bemehet a vásárló és annak befejezéséig sem zavarhatják ki.
Szóval a jogi része teljesen egyértelmű. Nálam is megjelentek anno hülye emberek az üzletekben, de mindig kellett és lehetett kezelni. Ha írni akart, akkor írjon a panaszkönyvbe!
És akkor az emberi oldaláról a dolognak. Teljesen egyértelmű, az ogre nem megy sittre. Ugyanakkor büntetett előéletű lesz. Ez vagyon és biztonsági őr szakmában nullázza. Merthogy ez ezzel fog járni. Foglalkozás körében elkövetett könnyű testi sértés.
Az üzletvezető, felbujtó = pénzbüntetés. Valószínűleg elveszti az állását, ha nincs különleges őrangyala a tulajdonosnál.
A kereskedelmi vendéglátóhely ellen az önkormányzatnak, aki az engedélyt kiadja, hivatalból eljárást kell indítania. Azt nem hiszem, hogy elvenné az engedélyt, ahhoz politikus csemetét kellene összeverni.
Nagy kérdés, hogy mit lép a franchise tulajdonosa a KFC? Merthogy ezek a cégek nem csak a kaja elkészítésének módját, a körülményeket, de még a viselkedési etikettet is meghatározzák. Én ekkora botrányt úgy tudnék kezelni a helyükben, hogy azonnal lehívnám a biztosítékokat amik gondolom náluk is vannak és bezáratnám a kócerájt. Lássa a jó nép, hogy ők aztán odafigyelnek...
Egyébként meg a kajájuk is sok kivetnivalót hagy maga után. Az elmúlt egy évben mindösszesen kétszer voltam KFC-ben (két helyen) és mindkétszer belül nyers volt a csirkecomb! :-) És igen, tényleg ér benne van az ügyben, hogy egy újságírót kaptak el, sokkal nagyobb nyilvánosságot kap az ügy. Így jártak. Na de bárkivel megtehették volna, az rendben lenne? Én is keményen ki szoktam oktatni egy-egy helyzetben a személyzetet, és bár biztos nem mentem volna a második pofonért, hanem rendőrt hívtam volna. Mondjuk az újságírót a story, vagy a végtelen igazságtudata, vagy a whiskey vissza tolta.
De ez nem változtat a dolog megítélésén...

aquí.y.ahora 2017.10.16. 17:41:15

@Leone_510: Nem, többször és hangsúlyozottan írtam, hogy az erőszak nem megoldás, illetve hogy kettéveszem a panaszkönyvkérést (érdemes volt-e egy ilyen pitiáner dolog miatt, mint hogy nem volt udvarias az eladó), illetve a bántalmazást. A bántalmazást elítélem, azt ugyanakkor továbbra is fenntartom, hogy fölösleges volt a panaszkönyvet kérni.
Nem mentegetem a biztonsági őrt, sem az üzletvezetőt, ha minden hozzászólásomat elolvastad, akkor észrevehetted (volna), hogy én elsősorban pont az ő személy szerinti felelősségre vonásukat tartanám indokoltnak.
Nem rokonom, sőt még csak nem is élek Budapesten :)

Kelly és a szexi dög 2017.10.16. 17:44:23

nem kell részegen hőzöngeni...

fancy27 2017.10.16. 17:56:10

Be eddig se mentem a KFC-be, de ezután még a környékét is elkerülöm, az hétszentség.

evighed 2017.10.16. 17:56:27

Egy olyan környéken, ahol biztonsági őr kell egy gyorsétterembe ez simán előfordulhat. Azért van az őr, mert a vendégekről a legrosszabbat is el tudják képzelni.

Nouby 2017.10.16. 18:00:08

@aquí.y.ahora: Amikor bemegyek valahova fogyasztani akkor nem férfi vagyok, hanem VÁSÁRLÓ. Benned kinek a faszát tisztelhetjük?

SzabóZ valahogy nem a kötekedős kemény gyereknek néz ki, hanem a pocakos apukának aki a gyerekre fordítva adja fel a pulcsit...

Szeretném azért ha ülne ez a biztonságis, annyira portáskórban szenved mindegyik hogy szép lassan kezdjenek megbaszódni.

KissGecihuszár 2017.10.16. 18:00:59

Tennék egy,talán vállalható javaslatot; ettől a pillanattól kezdve MINDENKI bojkottálja az ország ÖSSZES KFC-jét mindaddig, ameddig a cég KI NEM RÚGJA a Körúti egység üzletvezetőjét és amíg a teljesen nyilvánvalóan BTK-s cselekményt elkövető faszkalap rambót el nem ítélik!! Ja, hogy az nem 1-2 hét, na és, legább csődbe megy ez a lepra KFC! Én a mai naptól egész biztosan be nem teszem a lábam semelyik hazai KFC egységbe, ameddig a fentebb leírtak be nem következnek, mert ha esetleg bárhol is belém köt így egy senkiházi véglény biztonsági őrök, illetve velem tárgyal így az üzletvezető (luvnya), nos akkor nem biztos, hogy nem fogok visszaütni!

Hefe 2017.10.16. 18:01:04

1. ha valaki azt allitja magarol, hogy "az ország legnagyobb vállaltan KFC-rajongója", ott mar eleve nem stimmel valami. A KFC meg az USA-ban is a gyorskajaldak legalja.
2. ha a kidoboember elkezd verni, akkor vagy usd le, vagy hivj rendort, vagy menj a 3,14-csaba, de ne szivoskodj vele tovabb. Foleg nem azt kerdezni, hogy "ez komoly"? Regota tudjuk, hogy igen, mert viccnek tul eros lenne...

Lengyelpiac Hu 2017.10.16. 18:02:10

@Leone_510:

Speciel én osztom az ember nézetét:
Messziről jött indexes újságíró azt ír, amit akar....(bár eddig is azt írt, amit akartak,hogy írjon)... Aztán vagy úgy volt, vagy nem...
Furcsa a történetben,hogy elmondása alapján mindenki flegma vele, levegőnek nézik,stb...stb.... (kisebbrendűségi komplexus?).
Szerintem ezek után pláne szüksége van a Pózernek egy pszichiáterre, vagy tartós kései szüretelésű furmint diétára némi thc származékkal amolyan Stohl módra..., de legalább egy "vásárlók könyve" oldalra a fészeren, ahová írogathat.... ;-)

2017.10.16. 18:03:28

@aquí.y.ahora:
"Az, hogy egy eladó flegma volt, udvariatlan, az nálam nem üti meg ezt a szintet.
Én simán kijöttem volna az üzletből, nem csinálok bolhából elefántot.
A verés, lökdösés természetesen más fajsúlyú dolog, de önmagában az, hogy egy eladó nem udvarias, az én ingerküszöböm még ne éri el. Ilyen alapon reggeltől estig panaszkönyvekbe írogathatnék... "

Az emberek nem egyformák, így előfordulhat, hogy olyan emberrel találkozol, aki mindenben a hibát keresi és olyannal is akinek fát lehetne hasogatni a hátán és akkor sem kéri a panaszkönyvet, ha megtehette volna.
Nem ismerjük az előzényeket a másik oldalról, de ettől eltekintve ha a vásárló a panaszkönyvet/vásárló könyvet kéri, akkor oda kell adni. Már csak azért is, hogy nyugodjon meg a zaklatott kis lelke, akkor is oda kell adni neki, ha tízszer elmondtad neki, hogy nincs igaza. Beírja az ostobaságait, aztán majd elbírálják igaza volt-e vagy sem. Az viszont nagyon nincs rendben, hogy egy okoskodó majmot (mellesleg azt sem tudtam a mai napig, hogy létezik ez az ember) megvernek, mert képtelen felfogni az egységsugarú gondolkodása miatt, hogy csak elvitelre van kaja. Utána meg okoskodik tovább, hogy miért nincs kiírva és kéri a panaszkönyvet, amit oda kellett volna adni neki, nem pedig véresre veretni egy agyilag korlátozott szellemi képességekkel rendelkező gorillával. Ezeket az ügyfeleket szoktam gyűjtőnéven szőrszálhasogatónak hívni, vagy éppen a kákán is csomót keres megfogalmazás is találó.
Nyilván én is megoldottam volna, hogy vagy megvárom elvitelre, vagy megyek máshova. Azt azért hozzátenném soha nem voltam még KFC-ben, ezután meg valószínűleg nem is fogok menni egyikbe sem.

Nouby 2017.10.16. 18:04:27

Btw: Ez a KFC be van kamerázva. Ha nincs meg a felvétel mindenkit lecsukhatnának onnan...

teéjesenmindegy 2017.10.16. 18:05:55

@ProsTata: "A kereskedelemről szóló törvény értelmében nyilvános kereskedelmi szolgáltatóhelyről nyitvatartási időben nem lehet kizárni senkit, kivéve a már említett esetet, amikor veszélyt jelenthet bárkire. "
Ez egy baromság, már ne is haragudj. Üljön melléd egy szarszagtól bűzlő hajléktalan az étteremben. Hányjon le egy hullarészeg angol egy kocsmában. Vagy próbálj meg bemenni fürdőruhában az operabálba. Vagy hangoskodj egy kicsit egy holokausztmúzeumban. Ekkora marhaságot ne beszélj már, a szolgáltatónak is megvan a joga ahhoz, hogy megtagadjon egy szolgáltatást.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 18:12:05

@Tweed: Teljesen igazad van. Én csak leírtam a véleményemet. Ami csak egy vélemény a sok között. Se több, se kevesebb. Igazán elfér :)

aquí.y.ahora 2017.10.16. 18:14:38

@Hefe: Egyébként meg tök fölösleges információ volt. És ha ő az ország legnagyobb KFC-rajongója? Az mit jelent jelen esetben? Vele aztán tényleg nem lehet csúnyán bánni, míg aki csak beugrik, mert éhes, és épp a KFC esett útba neki, azt lehet? Vagy mért volt ez fontos infó?

2017.10.16. 18:15:51

@aquí.y.ahora:
"Azért én meghallgatnám a másik felet is. Az "én tök normális voltam, oszt mégis izé..." típusú történetek azért sántítani szoktak... "
Igen meg kell hallgatni a másik felet, illetve a beltéri kamerafelvételeket is meg kell tekinteni, de nem ettől még nem kapta meg a panaszkönyvet, sőt megverték ezt a majmot.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 18:16:57

@Tweed: Testét-lelkét elgyepálták.

232323 2017.10.16. 18:20:03

Hát így jártál ecsém. Na azért költöztem Svájcba... meg ezért lakik minden lépcsőházban még 1-2 magyar fiatal/család a környéken.

Ki voltam tömve pénzzel, volt (van) budai luxus kecóm, de attól az embe... állatok, akik közé muszáj kimennem, ha már A Mordorban lakok... azaz nem muszáj. Mert már nem lakok.

Gondolkodj el te is a távozáson. :) Itt az ideje.

Hefe 2017.10.16. 18:20:26

@aquí.y.ahora: amikor megkapta a pofont, akkor bekakkantott, mert nem tudta elkepzelni, hogy ontelt arcara pofonokat helyezhet el barki. Ezek utan kikerekitett egy tortenetet, aminek resze volt a legnagyobb rajongosag is. A helyeben ezt inkabb melyen elhallgattam volna, meg egyszer a kfc az a gyorskajaldak legalja, mindenhol...

Kondom Keselyű 2017.10.16. 18:22:44

Nekem szimpatikus az aldozat. jo dumai vannak,foleg a videokban. raadasul ranezesre boven 170 cm alatt van, ami meg inkabb hitvannya teszi az uzletvezetot, aki rakuldte a pitbullt. Aki egy ekkora embert nem tud kulturaltan eltavolitani egy etterembol, az nyilvan nem alkalmas a feladtra.

Fekete Gyor Andras 2017.10.16. 18:27:22

Szerintem túl hamar feladta az indexes ujságíró. Én biztos visszamentem volna még párszor, hogy megkérdezem "Komolyan csináltad ? Komolyan csináltad ? Komolyan csináltad ? Komolyan csináltad ?"

Tikakukac 2017.10.16. 18:39:14

@zenitó: Amióta a tetkószalonokban vállalnak a zacsira Árpád-sávos zászlót.

Kondom Keselyű 2017.10.16. 18:40:37

@eßemfaßom meg áll:
Valoban,de nem Szaboz miatt,hanem azert, mert ez egy letezo problema.
Pentek-szombat este ennel sokkal kevesebb is eleg, hogy beleszaladj egy pofonba.

Egyszeruen a biztor is egy olyan palya, ahova az megy, akit mashova nem vesznek fel.
A fizetes nevetseges, ezert, vagy masodallas, es leszarja, vagy frusztralt, mert napi megelhetesi gondjai vannak. Rengeteg piti bunozo is van,akinek ez csak azert kell,hogy legyen bejelentett "melo".

Szakmat kell csinalni belole. Elvarasokkal,es megfelelo fizetessel.
Heti 50-60 orat senki nem fog 100-150 nettoert szakszeruen dolgozni.

énisfélek 2017.10.16. 18:47:12

Posztoló fokozottan bunkón viselkedett, ezzel kiérdemelt egy határozott kitoloncolást, de nem többet. Amikor visszament az üzletbe, akkor kiérdemelt egy bilincset és a rendőrség kihívását. Az üzletvetető egy csaló, megérdemli, hogy a KFC visszaminősítse segéd-mosogatónak. A biztonság őr egy bűnöző, megérdemli, hogy priusza legyen és soha többé ne dolgozhasson emberek között.

Ea 2017.10.16. 18:50:29

@orient: nincs teljesen igazad mert egy toxintermelo staphylococcusos etelmergezes orak alatt akut hanyashoz vezet.

Kondom Keselyű 2017.10.16. 18:51:41

En ebben a szituban meg zelott lepek a picsaba,hogy elindul felem a biztor.
Ezzel csak az a gond,hogy tovabb epitem vele azt a rendszert,ami baromira nem jo.

Azzal, hogy hagyta magat alaposan elgyepalni, volt batorsaga valami szar ellen harcolni.
Tisztelet jar erte.
Szomoru, hogy ezt sokan nem kepesek felfogni.
Nekik jo az a vilag,ahol pofanvernek, ha a panaszkonyvet kered.

ProsTata 2017.10.16. 18:58:40

@teéjesenmindegy:
Rossz hírem van, nem lehet kizárni ezeket az embereket sem, amíg egyértelműen nem jelent például közegészségügyi veszélyt bárkire. Ez pont olyan, hogy a BKV ellenőr sem ruha alapján dönt arról, hogy jogszerűen utazol-e a tömegközlekedési eszközön, ha van érvényes jegy, vagy bérlete, hanem hogy esetleg a többi utas ruháját beszennyezheti-e?
Az operaházas példád tetszett, de elég speciális eset. Jogilag nem tudom, meglehetne -e akadályozni, hogy egy Traviátára pizsamában üljek be? :-D De értelmezhetetlen is a poszthoz, mert az ogre sem jár Traviátára (kis előítélet) és adja magát a kispolgári hagyomány, hogy oda mindenki kicsit kiöltözik. :-)
Maradjunk abban, hogy a példáid semmilyen formában nem alkalmazhatók a posztoló esetére. Még akkor sem, ha talán kapatos volt. Nem tudok róla, hogy hasonlóan a gépjárművek vezetéséhez zéró tolerancia lenne a KFC-ben az alkoholra.
Egyébként a probléma, hogy a biztonsági őr ebben az esetben egyáltalán nem alkalmazhatott volna semmilyen testi erőszakot!
Egyébként ahogy nézem a posztoló képét, tényleg nagyon fenyegető lehetett a videón "dolgozó" ogréra! :-)
De már tudom is hol lesz új jól fizető állása az ogrénak. Van a Váci utcában egy-két tisztes lehúzós hely.
D ha ez nem jön be, mert ott is szarrá veri a kekeckedő japánokat, akkor még beperelheti a posztolót, hogy az események után lelkileg akkora nyomás alá került a közharag miatt, hogy képtelen elmenni kubikusnak, kifordul a kezéből a lapát. :-D

2017.10.16. 19:01:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Viszont a kidobó provokálásából minidg verés van."
Egy gyorsétterem biztosnági őrének alkalmasnak kell lennie arra, hogy nem ül fel a provokálásnak. Ha erre nem alkalmas, akkor takarodjon valami késdobálóba rendet tartani.
Ha úgy érzi, hogy csak balhéznak vele, hívjon rendőrt ő.

Érdekes, hogy csak a csököttagyú fideszes barmok álltak neki védeni a féreg biztonsági őrt és a még férgebb főnökét.

2017.10.16. 19:01:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: "Viszont a kidobó provokálásából minidg verés van."
Egy gyorsétterem biztosnági őrének alkalmasnak kell lennie arra, hogy nem ül fel a provokálásnak. Ha erre nem alkalmas, akkor takarodjon valami késdobálóba rendet tartani.
Ha úgy érzi, hogy csak balhéznak vele, hívjon rendőrt ő.

Érdekes, hogy csak a csököttagyú fideszes barmok álltak neki védeni a féreg biztonsági őrt és a még férgebb főnökét.

2017.10.16. 19:02:42

Újabban a nyakleves is szerepel a menüben, vagy az az extra a későn betérő vendégeknek?
Igazi gyökér volt a személyzet, ezt a focihoz is hülye lütyőt elagyabugyálni dicső hőstett volt.

Attilajukkaja 2017.10.16. 19:06:35

@Ágnes Kristály:
"Ezt a fazont csirke nélkül is szivesen pofánverném."
Te sem lehetsz sokkal kulturáltabb annál a biztonsági őrnél! :o))))

orient 2017.10.16. 19:07:07

@Ea: 1. staphylococcus-nak van egy millio valfaja, de mondjuk amelyik ételmérgezést is okozhat, az eléggé valószínütlen, hogy egy KFC-ben kapsz és egy egyszerű hányással átvészelhető.
Azért azzal ált. kórházban kötsz ki és nem pár napig otthon diétázol. Ha valaki staphy-s ételmérgezést kap annak sok áldozata lenne és azonnal kiderülne, étterem elég nagy bajban kerülne rövid időn belül mert a 200 tonna csirkét amit KFC-ben tartanak elég valószínütlen, hogy pont csak a 100g csirke fertőzött ami a te szendvicsdbe került.
Azért ez a story inkább emlékeztet mondjuk a haveromra, aki nálam kajált másik 6 haverral azt amit én főztem, friss alapanyagokból, és mikor hazament elkezdett hányni, egy hétig beteg volt mint állat és közben engem vádolt, hogy a kaja rossz volt. Miközben 7-en ugyan azt ettük és senkinek semmi baja nem lett rajta kívül. Azt pedig tudott volt, hogy a sarki kinaínál eszik kb. minden nap ahol egy tál kaja kerül 500Ft-ba és olyan moslékot árulnak amit a kutyámnak sem adnék, rendszeres ételmérgezések vannak ott, de mivel csak 1-2 nappal ezelőtt evett, ezért az biztos nem lehetett :)))) Most ezt a story-t képzeld el egy gyorsétterem láncnál ahol nem 30 vendég van naponta mint a kínainál, hanem több száz vagy ezer. De valószínűleg egy akut staphy fertőzés nem derülne ki. Na megyek, viszlát.

lyken 2017.10.16. 19:15:14

Ha valakit varrni kell az mióta 8 napon belül gyógyuló sérülés?

Attilajukkaja 2017.10.16. 19:19:26

@lyken:
"Ha valakit varrni kell az mióta 8 napon belül gyógyuló sérülés?"
Az nyilván 8 napon túl gyógyul!

ProsTata 2017.10.16. 19:21:02

@lyken:
Ráadásul munkaképes, hiszen írt egy-két cikket és posztot!

Bocs, rohadék vagyok, de olyan magas labda volt! :-D
Egyébként a felvetés jogos, a sérülés mértékét a teljes regenerálódás, vagy gyógyulásig kell szerintem értelmezni.
Valószínűleg itt a "könnyű testi sértés" fog megánni nyolc napon túl gyógyuló minősítéssel. Cifrázza az esetet, ha maradandó nyomok sőt "lelki sérülés" történnek! :-)

Tisztességes Természettudomány 2017.10.16. 19:34:21

Sajnos az őr az őt megbízó éttermet képviseli, én pedig nem szeretem, ha egy étterem ilyet enged a területén, úgyhogy a KFC egy ideig nem kap a pénzemből. Nem mintha eddig rajongtam volna a túlfűszerezett, csípős gyári csirkéjükért.

Xezs6 2017.10.16. 19:46:17

@Arcade Macho: Mondjuk a whisky-t tényleg boros, sherry-s meg asszem még rumos hordókban érlelik. Tulajdonképpen ha nincs bor, akkor nincs whisky sem.

sóhegy049 2017.10.16. 19:46:24

@lyken: Sőőőőt....
Mióta is könnyű testi sértés?

"Testi sértés:
Ha a sértett a verekedés következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést, vagy betegséget szenved, akkor a Büntető Törvénykönyv 164. § (2) bekezdése szerint könnyű, míg 8 napon túl gyógyuló sérüléseknél a Btk. 164.§ (3) bekezdése alapján súlyos testi sértésről beszélhetünk. A gyógyulás időtartalmát orvosszakértő állapítja meg.

A könnyű testi sértés csak akkor büntetendő, ha valaki feljelentést tesz ez ügyben, míg a súlyos testi sértés bűncselekménye esetén a hatóság feljelentés nélkül, hivatalból köteles eljárni.

A testi sértés tárgya mindig egy, vagy több ember testi épsége, illetve egészsége, a passzív alany, tehát aki elszenvedi a sértést, az bárki lehet."

Hajdú Peter 2017.10.16. 19:47:50

"Kirúgták az Index újságíróját megverő biztonsági őrt"

Most biztos rettentően el van keseredve, hogy így derékba tört a szédületessen nagy ívű karrierje.
Ebből bizonyára tanult és soha tobbé nem tesz ilyet.
És biztos nem fogjak 5 perc mulva bármelyik mekdonálcba, vagy egy másik kfc-hez esetleg a bkv-hoz felvenni verőembernek.

Hajdú Peter 2017.10.16. 19:52:12

De az is egy vicc, hogy az üzletvezetöt aki ráuszította ezt a vadembert a vevőre, még vizsgálják, és nem azonnal kirugták.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 19:58:48

@Hajdú Peter: Azt azért bizonyítani is kell, nem fogják bemondásra elhinni. Mármint hogy valóban ő "uszította rá" a biztonsági őrt. (Míg a biztonsági őr verekedéséről van felvétel.)

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 20:02:33

@Kondom Keselyű: hülye barom, majdnem megfulladtam a röhögéstől vacsora közben, amikor a nevedet olvastam!

Xezs6 2017.10.16. 20:10:22

@bElannaTorres: De mi van akkor, ha már eleve részegen kötekedett és úgy kérte a panaszkönyvet? Egy magánkívületben tobzódó részegnek is oda kell adni a panaszkönyvet a törvény szerint? Csak kérdezem.

Xezs6 2017.10.16. 20:15:45

@ProsTata: Azt írod, hogy csak akkor lehet valakit egy üzletből kizárni, ha ez mások védelmében történik. Ha pl. valaki csendben odaszarik a sarokba, akkor maradhat, mert nem jelent veszélyt másokra? Ha pl. úgy bűzlik a csöves, hogy legszívesebben lehánynád a pultot, az is rendben van, mert egyébként csak csendben álldogál? Vagy csak szimplán egy társaság annyira hangos és virgonc, hogy már az összes vendég keze ökölbe szorul, az is oké? Nem ismerem a jogszabályokat, lehet hogy úgy van, ahogy mondod, de valljuk be, nem életszerű, amit írsz. A legtöbb üzletből már belépés előtt kizavarják az ott nem kívánatos elemeket. És a bent tartózkodó vendégeknek ez így jó.

KaTe 2017.10.16. 20:17:05

Hetente többször is megfordulok a KFC-ben, a legtöbb amit tehetek, hogy most egy hónapig pihentetem a helyet. Szolidaritásból.

Aki szerint a személyzet, vagy a biztonsági őr szakszerűen, esetleg példaszerűen járt el, annak csak hasonlóan szakszerű eljárást kívánok.

Attilajukkaja 2017.10.16. 20:24:08

@KaTe:
"a legtöbb amit tehetek, hogy most egy hónapig pihentetem a helyet. Szolidaritásból."
Én soha nem járok a KFC-be, de azért köszi! :o)

KaTe 2017.10.16. 20:24:50

@Xezs6: Ha tudott videofelvételt készíteni, akkor egyáltalán nem volt "magatehetetlenül részeg" állapotban. Mellesleg nem rongálni kezdett és nem fenyegette a személyzetet, pláne nem próbálta meg bántalmazni őket, se a többi vendéget, tehát a biztonsági őrnek nem volt oka intézkedni. Ha esetleg intézkedésre kerülne sor, az se abból áll, hogy az őr ököllel veri az ügyfelet. A biztonsági őr ráadásul nem hatóság, nincs joga megfogni téged és kirángatni az üzletből. Ahhoz van joga, hogy esetleges rongálást, személyi sérülést megakadályozzon, megfékezzen, ha bűncselekmény történik visszatartson a rendőrség megérkezéséig. Ha ilyen helyzet nem áll fenn, udvariasan megkérhet, felszólíthat, hogy távozz az étteremből.

kuki123 2017.10.16. 20:25:13

Olvasom a a sztorit és döbbenet.

Komolyan ez megtörténhet Európában?
Nem vagyok egy nagy KFC rajongó....se index rajongó, de ez oda basz.
Mondjuk simán megtörténhetett volna bárhol máshol is, bármilyen kiszolgáló helyen.

Takarodni kell ebből az országból.

Az ügyvezető, a kiszolgáló, a securitis faszparaszt.
Olvasok pár Facebook komentet is alias Leslie Gyorffy
...döbbenet.
Elment 600e-1M ember...és a legszarabja maradt itt.

Az se értem, hogy mi az hogy elvitelre van csak.
Miért akkor nem lehet rendelni? nem lehet megenni?
KFC-nél nem pénzből élnek?
De hogy nincs panaszkönyv se az durva.
De hogy a secus mint egy darab szarral úgy viselkedik.

Vad-kelet.

@mechanikus körte
jó hogy kirúgták... elvileg büntettet előéletű nem is lehet....úgy értem esetei sem lehetnek....már pedig ezután biztos benne lesz az erkölcsiben..akkor meg minek fizesse a bért..arról nem beszélve hogy kínos ügy.
Valszeg a munkaszerződésben is benne van hogy ilyen nem lehet csinálni..és kirúgás jár érte.

Xezs6 2017.10.16. 20:27:58

@KaTe: Felszólította nem? Ez a hülye meg ment vissza, mintha az élete múlna rajta. Ha valaki ötödjére nem érti, akkor te mit tennél vele? Elmondanád hatodjára? Én nem tudom sajnálni ezt a hülyegyereket, mert a videón is látszik, hogy szándékosan rázza a pofonfát.

nnnnnnnn 2017.10.16. 20:31:02

az nem derült ki eddig hogy akkor ezt most komolyan csinálta?

Bolshevik 2017.10.16. 20:31:23

@Ylim: "Érdekes, hogy csak a csököttagyú fideszes barmok álltak neki védeni a féreg biztonsági őrt és a még férgebb főnökét. "

Egyrészt nem védi senki, másrészt ha valaki a panaszába 5x beleszövi, hogy jajcsúnyamagyarország, fasizálódik az ország, ez nem európa, de bezzeg európa, akkor az maga politizálja át a mondandóját.

Jossarian 2017.10.16. 20:32:06

Gratulalok a biztiornek, most olvastam, hogy kirugtak...

Bolshevik 2017.10.16. 20:35:16

@kuki123: "Takarodni kell ebből az országból.
+
Elment 600e-1M ember...és a legszarabja maradt itt."

Hát igen, megvert egy embert egy túlbuzgó biztonsági, soha ilyen korábban nem történt, hallatlan, egész világot megrázó katasztrófa, legalja mocskos ország ahol ilyesmi megesik, mondjuk amcsiban mintha pár napja lövöldöztek volna a megint egy egyetemen, dehát ez kismiska ahhoz képest hogy itt a kfc-ben meg volt egy verekedős ork, ebből is látszik Magyarország végleges lezüllése!

atyám

KaTe 2017.10.16. 20:38:04

@Xezs6: Elhiszem, hogy 10-ből 9 ember egy ilyen helyzetben inkább meghátrál, mert nem akar egy IQ negatív alakkal állampolgári jogokról diskurálni, különösen akkor, ha a másik fél egyértelműen csak az "ököljogból" ért. Nem állítom, hogy sok értelme van megveretni magad, ráadásul az emberek nem szeretnek kiállni az igazukért, inkább kerülik a konfliktusokat, másrészt sokszor nincsenek tisztában a saját jogaikkal. így születnek a homár posztok is. A biztonsági őr felszólította majd kirángatta az üzletből és ököllel ütni kezdte a sértettet. Nagyjából a felszólításig járt el törvényesen, ami utána jött, az mind BTK eset. Mindenesetre az alkalmazott, aki azt mondta, hogy "DOBD KI" simán mehetne társtettesként a tárgyalásra, mint felbujtó.

KaTe 2017.10.16. 20:39:27

@Jossarian: Csak nem pékséged van?

aquí.y.ahora 2017.10.16. 20:46:46

@KaTe: Amikor először olvastam Esterházy Péter gondolatát, hogy „Bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá", akkor még nem tetszett, úgy gondoltam, közhely csak, ami jól hangzik. Most már azt mondom, nagyon sok igazság van benne. Persze éljünk a jogainkért, és ami jár, az jár stb., de azért érdemes az egész ügymenet előtt végigfuttatni az agyunkban, hogy érdemes-e valamiért küzdeni, pusztán azért, mert az a valami jár nekünk. Ezt én racionalitásnak nevezném, nem gyávaságnak. A panaszkönyv természetesen minden vevőnek jár. De most tényleg ennyire érdemes volt egy ránézésre is vesztes szituációban erősködni, csak hogy beírjon egy (egyébként teljesen semmitmondó) mondatot a panaszkönyvbe?

kuki123 2017.10.16. 20:49:53

Olvasom a kommenteket

Döbbenet,
Nem tudom melyik rosszabb az esemény, vagy hogy az egyesek szerint el kellett volna sunnyogni és kussolni kellett volna vagy megérdemelte a verést.
Majdnem hogy még védik az üzletvezetőt, a kiszolgáló, a securitis faszparasztot.
Vidéken mi lett volna? beleállítja a kést és a földön rugdossa?

Ezek a kommentelők lazán beálltak volna agyonverni azt az EMBERT!
Bárkit agyon vertek volna így. Lehetett volna Nő is.
És nem egy két troll...

Teljes döbbenet.
Egyes kommentek kimerítik a tettestárs vagy bűnrészességet.

Mi a fasz folyik itt?
De tényleg mi a fasz folyik itt?

Ebből látszik, hogy semmi nem változott az emberek fejében ...a komcsi múlt.

2018 tavaszi választás és én megyek innét. magyar magyarnak farkasa

Bolshevik 2017.10.16. 20:51:10

@aquí.y.ahora: passz, végső soron jó hogy végigvitte az ügyet, hátha ezzel is javul a magyar biztiőr kultúra, csak ezt a nyávogást a pártkatonákkal teli elnáculó Magyarországról elhagyhatná ilyenkor :D

bElannaTorres 2017.10.16. 20:51:13

@Xezs6: nem értelek igazából. Azt olvasom, hogy fel se szólította. Mindenesetre a kfc elismerte, nincs értelme most már képzeletbeli történeteket szőni arról, hogy lett volna a biztonsági őr mégiscsak ártatlan.
Sehogy mellesleg. És szerinted pofán vágnak akkor az a normális hogy elmész szép csendben? még ha félek is akkor is max kicsit tovább megyek onnan hívom a rendőrt.

Ha azért félsz, mint sokan, mert biztonsági őr vagy, akkor ez egy jó példa arra, hogy hiába írjátok le százszor, hogy ha megpofoznak jobb ha takarodsz, attól még mindig lesz valaki aki feljelent. Ja és ma már nagyon egyszerű videót is készíteni.

2017.10.16. 20:51:31

És ez az egész úgy kezdődött, hogy Magyarországon még mindg csak nyomokban értik meg a szolgáltatók magának a szolgáltatásnak a lényegét, legyen az vendéglátás (még ha "csak" egy gyorsétterem is), vagy bármi más terület.
"Kedves vendégeink, üzletünkben 21 órai kezdettel csak elvitelre rendelhetnek választékunkból. Az esetleges kellemetlenségekért szives elnézésüket kérjük. Az önök KFC-csapata".
Három tetves mondat, amnek a megfogalmazása, leirása, kinyomtatása, és látható helyre való kifüggesztése akár több példányban is, sem tart 3 percig.
Amatőrök.

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 20:52:18

@kuki123: ja külföldön nincsenek barmok!

2017.10.16. 20:53:49

@kuki123: Én csak azt nem értem, minek várod meg? ;)))

Bolshevik 2017.10.16. 20:54:49

@kuki123: "Majdnem hogy még védik az üzletvezetőt, a kiszolgáló, a securitis faszparasztot."

A "hallgattassék meg a másik fél is" meg ősi román szokás nyilván. Bocs de ha annyi forintom lenne, ahány ilyet hallottam, hogy "én tök nyugodtan mondtam neki hogy X, erre ő leüvöltötte a fejem hogy Y"...

"Ezek a kommentelők lazán beálltak volna agyonverni azt az EMBERT!"

Igen, ha valaki nem hisz el kapásból bármit a viszkikóstolásból jött indexes újságírónak, az valójában lincselni akar.

"Teljes döbbenet.
Egyes kommentek kimerítik a tettestárs vagy bűnrészességet."

Hajrá, jelentsd fel őket.

"2018 tavaszi választás és én megyek innét"

Ne várj addig, jó utat :D

nnnnnnnn 2017.10.16. 20:55:50

@kuki123: vagy azt is lehetett volna hogy azt mondja "oké, akkor elviszem".

2017.10.16. 20:58:14

@nnnnnnnn: Ja, sőt azt is lehetett volna, hogy csak pénzt adja be a kasszába, a kaját meg már nem is kéri, mi? Nem gáz, egy idő után minden taplóságra, jogtalanságra szemlesütve kussolni, és elfogadni azt, amit eredetileg nem szerettél volna? Csak kérdem ...

aquí.y.ahora 2017.10.16. 20:59:15

@Bolshevik: Persze hogy jó, ha azonnali hatállyal kirúgnak olyan alkalmazottat, aki megüti (mit megüti, veri) a vevőt. Meg az is igaz, hogy kötelességük lett volna odaadni a panaszkönyvet. Csak... néha érdemes talán mérlegelni. Múltkor állok a zebránál, zöldre vált, erre látom, hogy padlógázzal jön a busz (este volt, szerintem már garázsmenet volt). Persze átmehettem volna, hiszen kétségkívül nekem volt zöld... Mégsem mentem. Mert szeretek élni. Én nem vigasztalt volna, ha az van a fejfámra írva, hogy "Pedig nekem volt elsőbbségem". Jó, nem teljesen ugyanaz az eset, de azért remélem érthető. A jog egy dolog. A valóság meg a másik.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 21:01:18

@aquí.y.ahora: "És ha ő az ország legnagyobb KFC-rajongója? Az mit jelent jelen esetben? "

Csupán annyit, nem hobbija a gyorskajáldák és általában a KFC baszogatása, nem azokból született az élménybeszámoló.
Beszéd- és értelemgyakorlatot bírod?

Bolshevik 2017.10.16. 21:01:53

@aquí.y.ahora: Ok de hát a franc gondolta volna hogy megverik. Szerintem jó hogy bevállalta, na már nem neki, neki tényleg nem jó, de a többi embernek jobb.

2017.10.16. 21:02:33

@aquí.y.ahora: A példád, mint magad is felismerted, nagyon nem passzol. Viszont, ha mindig mérlegelesz, amikor a jogaid érvényesitéséről van szó, akkor egy idő után meg fog szünni ez a problémád, ugyanis nem lesz, mit mérlegelned.

KaTe 2017.10.16. 21:02:46

@aquí.y.ahora: Miből gondolod, hogy ez egy "vesztes szituáció" volt? Szerintem először a sértett se gondolta volna, hogy egy ilyen helyzetből ennyire rosszul jöhet ki. Másrészt nincs az a jámbor ember, aki ne emelné fel kissé a hangját, ha a vásárlók könyvét először letagadják, majd elé raknak egy üres papírt. Mellesleg, ha már egyszer pofán lettél verve, akkor előfordulhat, hogy kissé elveszíted a józan ítélőképességed. Nyilván ő is érezte, hogy vert helyzetben van, ezért vette elő a telefonját és kezdett videofelvételt készíteni. Annak, hogy mennyi értelme volt visszamenni mindenkinek saját egyéni megítélése, én BIZTOSAN nem mentem volna vissza, nekem többet ér a saját testi épségem, az életem. Mondom ezt kívülállóként, a kényelmes fotelemből, teát szürcsölgetve. De hidd el, te is, én is kerülhetünk ilyen szituációba és az csak akkor derül ki, hogy mi lesz a reakciód, de közel se biztos, hogy csak úgy "vesztesen" képes lennél elkullogni egy ilyen helyzetben. Mindenkinek van igazságérzete és ez bizony baromira tudja sérteni az ember igazságérzetét. Ráadásul ez nem egy éjszakai disco volt, vagy valami illegális bordélyház ahol az emberek teljesen természetesnek veszik hogy a "renitens" alakokat kivágják a francba, vagy jól megverik, hanem egy KFC!!! És ha már ilyen eset megtörtént, nagyon örülnék, ha minden érintettet felelősségre vonnának, hogy a jövőben hasonló ne történhessen meg.

Bolshevik 2017.10.16. 21:07:21

@Pink Petsch: "Viszont, ha mindig mérlegelesz, amikor a jogaid érvényesitéséről van szó,"

Lol, naná hogy mindig mérlegelsz, pl. aki csak egy dolgot vesz az üzletben, azt magad elé engeded a sorban, nem pedig csakazértis te jössz előbb, mert neked jogod van és kész.

A fenti helyzet nyilván nem ilyen, de az se védhető, hogy márpedig a jogaimat mindig mindenkor érvényesíteni kell mert különben jön a fasisztadiktatúra. Nyugodtan lehet bárki nagylelkűbb vagy toleránsabb vagy megbocsájtóbb, és enged a jogaiból a másik javára, ettől nem dől össze a világ.

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 21:07:22

@Emzé Periksz: egy verést mivel lehet kiprovokálni?

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 21:08:31

@KaTe: hih7etlen h senki nem segített az indexes srácnak.

Bolshevik 2017.10.16. 21:09:15

@Emzé Periksz: "Mivel provokálta ki a zindexes hazudozó a verést, amiből egy jó sztorit tud csinálni? "

Nézd én el tudom képzelni hogy kapatos volt vagy tette az agyát, ilyesmi, de akkor se lehet szájbabaszkurálni embereket a KFC-ben.

aquí.y.ahora 2017.10.16. 21:10:37

@KaTe: Mert ott volt egy vevő, akinek gondolom áradt a szájából a piaszag (a viszkinek elég markáns szaga van), vele szemben meg ott állt egy fáradt/frusztrált/ideges üzletvezető + egy IQ-nulla, előbb ütünk, aztán kérdezünk biztonsági őr. Hát nem ez a helyzet, amiből a vevő jól szokott kijönni. Ezer módon elérhette volna, hogy a KFC megüsse a bokáját. De a részeg hőbörgés nem tartozik a jó stratégiák közé...

Bolshevik 2017.10.16. 21:10:45

@Sexual Harassment Panda: A monitor mögül mindenki csaknorrisz meg rémbó, ilyenkor mindenki segítene, mikor meg négy cigó körbevesz valakit a buszon, akkor hirtelen mindenki talál valami kurvaérdekeset az ablakon túl

ez van, a világ ilyen, ezért is tetszett a Kick Ass :D

élhetetlen 2017.10.16. 21:11:02

@aquí.y.ahora: „Nehezen hiszem ezek után, hogy az ő modora teljesen rendben volt. „ Nem akarod érteni az esetet. Függetlenül attól, hogy szerinted meg kell hallgatni az másik felet is, és ezt már többször leírtad, hangnemtől függetlenül az volt a probléma, hogy elvileg egy helyen, ahol enni lehetne, nem lehetett enni. Ilyenkor tényleg ki lehetne tenni egy táblát, hogy technikai okokból csak elvitelre tudunk ételt kiadni. Akkor nem állna több ember sorba feleslegesen x percig, akinek nem felel meg, hogy majd az utcán eszik, és nem tud utána kezet mosni. Már ezért lehet kérni a panaszkönyvet, úgy, hogy kár szívóznod.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 21:12:26

@Kondom Keselyű: "Nekik jo az a vilag,ahol pofanvernek, ha a panaszkonyvet kered."

Dehogy jó! Az a jó, hogy lehet zsindekszes köcsöggel egyet nem érteni.
A saját idejének ilyetén elcseszéséért a mindenkori és mindenféle béközép itt jelenlévő oszloposai nem a panaszkönyvben igyekeztek volna nyomot hagyni - a lekőbaszniegypofontizmus süt is a mélységes gondolataikból.

2017.10.16. 21:13:12

@Bolshevik: Ilyennel, ritkán találkozom, akkor nagyon szépen megköszönöm, viszont 100 esetből egyszer ha fordul elő, hogy a doboz cigimmel végigvárom amig a kasszás lepityegteti a családi nagybevásárlást. Mellesleg, ez nem jog, hanem udvariasság kérdése, szerintem legalábbis.
Én egy szót sem szóltam semmilyen fasisztadiktúráról, úgyhogy nem tudom, ez neked igy most honnan ugrott be, az viszont tény, hogy ha tényleg elkezdesz mérlegelni, hogy mihez van jogod, és kussolsz, akkor egy idő után már semmihez sem lesz.

Bolshevik 2017.10.16. 21:14:06

@aquí.y.ahora: Ok de ha ivott kicsit akkor pláne nem látja ilyen tisztán a helyzetet. Én azt mondom jól tette hogy bevállalta, egy pár pofonba nem hal bele, de cserébe meg kibaszták az agresszív őrt, mással nem agresszívkodik itt.

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 21:18:34

@Bolshevik: Kurvára nem ugyanaz a szitu.
4 cigánnyal valóban nem kell szembeszállni, de 1 biztonsági őrrel egy étteremben igen. A rendőrséget azonnal kihívtam volna.

Bolshevik 2017.10.16. 21:19:33

@Pink Petsch: "Mellesleg, ez nem jog, hanem udvariasság kérdése, szerintem legalábbis. "

Bocs, JOGOM van a korábbi kiszolgáláshoz ha én voltam korábban a sorban? JOGOM van ülve maradni a buszon ha a széken nincs rajta hogy ez időseknek/terheseknek van? JOGOM van szó nélkül továbbmenni, ha a turista útbaigazítást kér? Há' hogyne lenne! Mindezekhez tökre jogom van. Jogom van parasztnak lenni. Csak...

egyáltalán nem kötelező mindig érvényesíteni a jogaidat, és nem dől össze tőle a világ ha rugalmasabb vagy, és nem jön el az sem, hogy akkor majd semmihez se lesz jogom ha nem harcolok ki magamnak mindent. Ez egy érvelési hiba, a csúszós lejtő.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 21:20:26

@Pink Petsch: Ha mán a politikai oldalak olyan kivehetetlenül maszatosan színezettek, hogy sose tudni, hogy a bal kezd-e el szabadversenyről ábrándozni, vagy a jobb a bolsevizmust isteníteni (fantáziadús neveken) - akkor legalább a szervilizmus legyen stabil! Az azért jár nekünk! AKUTYAÚRISTENIT

aquí.y.ahora 2017.10.16. 21:20:53

@élhetetlen: Nem szívózok én senkivel, egyszerűen csak az a véleményem.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 21:21:44

@Emzé Periksz: Esetleg - ha már ennyire tisztán látod - lehetnél is Izom Tibor tanúja. Szüksége lesz rád.

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 21:21:55

@Emzé Periksz: nem lehet olyan előznény amire ez helyes reakció volt.
Kivéve ha az ibdexes csávó fegyverrel rátámadt a biztőrre.

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 21:23:47

@Sexual Harassment Panda: "4 cigánnyal valóban nem kell szembeszállni, de 1 biztonsági őrrel egy étteremben igen."

Akinek jogában áll erőszakot alkalmazni, annak a jogát MINDIG meg kell kérdőjelezni, ha csak halvány jele is van annak, hogy visszaél ezzel.
Mindegy, hogy biztonsági őr, fegyőr, rendőr vagy személyesen James Bond az illető.

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 21:27:52

@dr. mesterséges színezék: ez teljesen elfogad6atlan.
Nincs indok, amiért ezt èrdemelte volna.

élhetetlen 2017.10.16. 21:27:55

@Tweed: „mert képtelen felfogni az egységsugarú gondolkodása miatt, hogy csak elvitelre van kaja. Utána meg okoskodik tovább, hogy miért nincs kiírva és kéri a panaszkönyvet”. Na, akkor neked is leírom, amit aquí.y.ahora-nak. „az volt a probléma, hogy elvileg egy helyen, ahol enni lehetne, nem lehetett enni. Ilyenkor tényleg ki lehetne tenni egy táblát, hogy technikai okokból csak elvitelre tudunk ételt kiadni. Akkor nem állna több ember sorba feleslegesen x percig, akinek nem felel meg, hogy majd az utcán eszik, és nem tud utána kezet mosni.”. Érted? Benéz, ott a tábla, be sem megy, megy máshova. Nem elvárható?

2017.10.16. 21:29:48

@Bolshevik: Remélem, tudod, hogy miután jeleztem, ez az én felfogasáomban, a neveltetésem folyamodványaként udvariasságként él bennem, nem jogként, igy ez a levezetésed nem érzem úgy, hogy nekem szólt volna. A jog számomra valóban az egyes állam által törvényben/rendelkezésben/szabályozásban stb. biztositott jogot jelenti, nem a társadalmi udvariassági gesztusokat. Ez utóbbiak betartása ugyanis opcionális, az előbbieké viszont nem. És bocs, hogy itt "magyarországozok", de otthon ezekért az "apróságokért" kelnek ki magukból az emerek és bunkók sokszor szándékosan egymással, mivel a valódi jognál "mérlegelnek".

2017.10.16. 21:32:07

@dr. mesterséges színezék: Jóvanna, akkor "jogod" van hozzá, AKUTYAÚRISTENIT! :DDD

aquí.y.ahora 2017.10.16. 21:32:54

@élhetetlen: Teljesen igazad van, de erre írtam azt, hogy érdemes mérlegelni. Nálam ez max. a bosszúság kategória lett volna. Biztos nem csináltam volna belőle "ügyet". Nem azért, mert ennyire gyáva vagyok, de egy hosszú nap végén, némileg részegen, és nem utolsósorban éhesen a franc akar még az alkalmazottakkal is szájkaratézni. Kifordulni a KFC-ből, és keresni a közelben egy másik helyet, ahol ehetek. Ha nem kell a pénzem, nem kell, ehetek én máshol is.

élhetetlen 2017.10.16. 21:33:57

@Hefe: „mert nem tudta elkepzelni, hogy ontelt arcara pofonokat helyezhet el barki”. Miért is kéne ezt bárkinek elképzelni? Egy etetőben? A személyzettől?

Bolshevik 2017.10.16. 21:38:45

@Pink Petsch: "nem a társadalmi udvariassági gesztusokat"

Teljesen önkényes az ilyesfajta fogalomalkotás, másnak az is az udvariassági gesztus része, hogy mikor megtudja, hogy nem lehet helyben fogyasztani a kaját, akkor elviszi, nem pedig a panaszkönyvet kéri.

Ilyen csak a te fejedben létezik, hogy "mikor én engedek bizonyos jogaimból, akkor udvarias vagyok, DEVISZONT ha más enged másfajta jogaiból, akkor meg bután és megalkuvóan cselekszik aminek az eredménye nyilván a totális jogfosztás állapota lesz".

Bolshevik 2017.10.16. 21:43:19

@eßemfaßom meg áll: Ok akkor volt hozzá elég hülyesége, de a lényeg hogy ettől talán javult a kfc biztiőrállománya, tehát nem volt hiába. Neki persze most fáj az arca, de annak az embernek, akit NEM ver meg emiatt a biztiőr, annak meg nem fáj az arca.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.10.16. 21:48:41

Mondjuk 5 viszki után mindenki bátor.

De a biztonsági őrök nagyrésze ütni fog, ha beszólsz neki.
Aki nem ütne, az nem biztonsági őr.

Persze ettől még elítélendő a tette a csávónak, de minden biztonsági őr ugyanezt fogja tenni mindig. (Na jó ne általánosítsunk. Csak a 85%-a).

Az üzletvezetőt, aki ráuszítottta, pedig a KFC is mentegeti.

élhetetlen 2017.10.16. 21:49:54

@aquí.y.ahora: Nézd, és sem voltam ott, de a szövegből az derül ki, hogy volt fél órája egy találkozóig. Ha ebből sorban áll feleslegesen 10-15 percet mondjuk, akkor szerinted keressen másik helyet, mert még maradt ideje máshol enni. Csak a leírt szöveg alapján írom, amit írok. De te ezt biztosan megoldanád!

Bolshevik 2017.10.16. 21:54:10

@eßemfaßom meg áll: Jogos a szkepticizmus, de hajlamos vagyok azt gondolni, hogy egy ilyen faszt kirúgatni sose kár. Menjen külföldre dolgozni inkább :D

dr. mesterséges színezék 2017.10.16. 21:56:46

@Bolshevik: De legalábbis jobb, ha feketén űzi tovább a mivanmivanmivan szakmát. Akkor talán akkorára csökken a tesztoszterontartalma, ami már nem TÚL SOK ehhez a munkához.

Bolshevik 2017.10.16. 22:01:28

@dr. mesterséges színezék: amúgy el tudom képzelni, hogy vannak olyan késdobálók, ahol szinte elvárt az effajta brutális fellépés, mert különben rászállnak a helyi vagányok/wannabe ganxták/sukárgyerekek. De nyilván a KFC-ben normális, udvarias biztiőrök legyenek, ne ilyen verőtrollok.

pulicka 2017.10.16. 22:02:04

Azért egy nyilvános helyen ittasan hőzöngő zugfirkászt is illene kibaszni az állásából, azért az indexre sem vet jó fényt, hogy a munkatársaik akik az emberek véleményét próbálják befolyásolni nap mint nap, azok erősre isszák magukat emiatt pl. gyorsétteremben hőpicelnek.

Bolshevik 2017.10.16. 22:14:33

@eßemfaßom meg áll: Én egyszer odaadtam a vécékódomat a mekiben egy másik embernek, és akkor szólak hogy ilyet ne csináljak, és megkérdeztem hogy miért, és akkor elmondták hogy mert ide csomószor csövesek jártak fürdeni, ez már gyakorlatilag zaklatás szerintem

Bolshevik 2017.10.16. 22:15:35

@eßemfaßom meg áll: ja ja és ilyenkor ne hagyjuk el a klasszikusokat sem, mint "minek ment oda, én nem mentem oda és nem is vertek meg"

2017.10.16. 22:21:02

@Bolshevik: Nem, tévedsz. Ugyanis a panaszkönyv meglétének és odaadásanak kötelessége, törvényi szabályozás, amelyet jogomban áll igénybe venni. Aztán persze 100-ból 99-en "mérlegelnek", és kussolnak Mig az, hogy én nem várakoztatom meg az utánam jövőt az egy kiflijével a kasszasorban, amikor nekem tele a bevásárlókosaram, az szimpla udvariasság, semmilyen törvényi szabályozás hatálya alá nem esik.

Bolshevik 2017.10.16. 22:24:00

@Pink Petsch: biztos ismered a viccet, hogy "hölgyem, azt már tudjuk, hogy maga mi, most már csak az áron vitatkozunk".

Na ez ugyanez. Jogom van előbb jönni, ha előbb álltam be a sorba, kész, arra célozgatni, hogy adjam fel ezt a jogomat, óhatatlanul azzal fog járni, hogy egyre kevesebb jogom lesz.

Homár Hilda 2017.10.16. 22:26:13

@vanek ur: akkor is, szinte minden újság lehozta, és nem azért, mert újságírót vert meg, hanem mert egy vendéget a biztonsági őr, méghozzá elég brutálisan
@orient: "Hát mondjuk ha velem, vagy veled történik mindez akkor kb. le lenne szarva"- Pont ezen a blogon írod ezt????
@Dugó Boss: dehát részeget sem oké legyakni! a balliberálist meg nem is értem hogy jön ide,
@Xezs6: dehát az üzletben egy szó sem volt arról, hogy ő újságíró vagy trafikos!
@Kelly és a szexi dög: szerinted a panaszkönyv kérése az hőzöngés?
@Hefe: a KFC-rajongás csak azért jött elő, mert épp egy hete írt dicsérő cikket róluk, @Lengyelpiac Hu: a videót azért megnézted?
@aquí.y.ahora: fent is írtam, kb. egy hete üdvözölte lelkesen a be is linkelt Mindeközben posztban, hogy végre lehet házhoz rendelni a KFC-től, mivel aztán épp ott történt az eset, ha nem si különösebben fontos, de érdekes infó ez

Tsteinar 2017.10.16. 22:43:33

Azért a sztori elejéről is megnéznék egy videót. Látatlanban meg tudom érteni a kiszolgáló gyereket is, nem kevés félrészeg büdös tahót kell elviselnie minden nap. Emberünk meg pont egy okoskodó lófaszjóskának tűnik.

Krisz101 2017.10.16. 23:02:06

csirkét csakis az aldibul!

2017.10.16. 23:33:16

Vihar egy pohár vízben: rendes étterembe kell menni, ahova úriemberek járnak, nem tápos csirkefarhátat zabáló hülyegyerekek.

Karipapa01 2017.10.16. 23:43:52

@Tsteinar: Ha a kiszolgálógyerek nem tudja elviselni, akkor ne vállaljon ilyen munkát! El lehet menni kukoricacsősznek is, ott nem éri akkora idegi teher, hogy félrészeg ember csirkeszárnyat akar enni.

2017.10.16. 23:59:15

Egy dolgot még mindig nem értek: ez a szemüveges Csák Norrisz miért nem vitte el a szaros csirkéjét, ha már enni akart? Én is nyakon vágtam volna, ha előttem csinálja a fesztivált (az én időm drágább, mint az övé). Ha elvitelre nem kell az a tápos gezemice, akkor tényleg ne tarts fel másokat, hanem állj ki a sorból. Főleg, ha nem figyeltél és félrészegen pofáztál a sorban ácsorgókkal. Szerintem, már a Grand Hotelből ki kellett volna rakni a csókát, mint macskát szarni.

2017.10.17. 00:04:51

@élhetetlen:

„az volt a probléma, hogy elvileg egy helyen, ahol enni lehetne, nem lehetett enni. Ilyenkor tényleg ki lehetne tenni egy táblát, hogy technikai okokból csak elvitelre tudunk ételt kiadni. Akkor nem állna több ember sorba feleslegesen x percig, akinek nem felel meg, hogy majd az utcán eszik, és nem tud utána kezet mosni.”. Érted? Benéz, ott a tábla, be sem megy, megy máshova. Nem elvárható? "
Na akkor én is leírom neked, hogy persze elvárható, de ez nem történt meg. Számtalan hely van a világon, akár Magyarországon is, hogy XY-nak ez nem tetszik, Gipsz Jakabnak az nem tetszik, Kiss Pistának meg amaz nem tetszik. Szerinted elvárható, hogy mindenhol mindig mindenkinek minden klappoljon? Lehet, hogy igaza van a csókának, csak én sem szeretem az okoskodó, mindent jobban tudó, mindenbe bele kotnyeleskedő, mindenben a hibát kereső embereket. Nyilván nem az a megoldás, amit az üzletvezető mondott, tett vagy éppen nem tett, nem az a megoldás amit az IQ huszár őrkutya művelt.
Viszont emberünk kereste a bajt és meg is találta. Nem volt jó neki elvitelre, nem keresett más helyet. Én a megoldást szoktam keresni, emberünk meg panaszkönyvet kereste. Amit ugyan meg kellett volna kapnia, de hát mint tudjuk ez az ország félig Ázsia, de egészen Balkán. Kár a gőzért, 50 év múlva is ez lesz.

Bolshevik 2017.10.17. 00:18:21

@Tweed: Szerintem viszont jól tette hogy kiállt a jogaiért, eggyel kevesebb pöcs bisztiőr. Lehet hogy a késdobálókban elvárt az ilyen, dolgozzon ott, a KFC meg alkalmazzon normális embereket.

Gandosz 2017.10.17. 00:21:39

@Tweed: "Lehet, hogy igaza van a csókának, csak én sem szeretem az okoskodó, mindent jobban tudó, mindenbe bele kotnyeleskedő, mindenben a hibát kereső embereket."
+1

Bolshevik 2017.10.17. 00:27:07

@Gandosz: Én se szeretem őket, el is kerülöm ezt az aszúsviszkiskóstolgató iPhonedizájnt értékelő indekszújságíróféléket, de azé' leverni se kell, akkor se ha okoskodik félrészegen.

dr. mesterséges színezék 2017.10.17. 00:46:56

@Gandosz: Langyos a sör, de nekünk így is jó.

2017.10.17. 00:51:24

Azt azért jó lenne tudni, hogy az indexes csávó mennyi viszkit nyakalt be az eset előtt.
Aki iszik, az erősnek érzi magát és mindig nagyon igaza van, szerinte. A vásárlók könyvével kapcsolatban igaza is volt, azzal kapcsolatban viszont nem, hogy csak elvitelre szolgálták volna ki (ehhez joga van az étteremnek), ő meg emberkedett emiatt.
Nem mondom, hogy megérdemelte a verést, mert így senkit se lenne szabad megverni. De valószínűleg a biztonsági őrnek már tele lehetett a töke az ilyen részegen hőbörgőkkel. Ne feledjük, Király utca, beváros, merevrészeg bulituristák, drogosok, agresszív hajléktalanok.

"Én nem azt szeretném, ha engem többet nem vernének meg a KFC-ben, hanem azt akarom elérni, hogy a részeg bulizókat, de még az apróval betévedő hajléktalanokat se bántsák." - Jó, nem kellett volna megverni az újságíró méltóságos urat, de azért mar nála is elgurulni látszik a gyógyszer, amikor a részegek és hajlektalanok kérdését is idekeveri. A részegeket be se lenne szabad engedni az étterembe, mert ilyen botranyokat okoznak, zavarják a többi vendéget, odahánynak, belekötnek az élő fába is. A hajlektalanok meg jellemzően nem apróval mennek be, hanem pont aprót és kaját tarhálni mennek be az étterembe vagy az étterem előtt zaklatják az embereket!

Im just here for the comments 2017.10.17. 05:59:05

@Bolshevik: @Pink Petsch: jól van kisfiúk, akkor most mindenki vegye elő a mérőszalagot és hasonlítsátok össze, hogy kinek mekkora, aztán most már dőljön el, hogy ki a győztese a netes huszárkodásnak, mert baromi unalmas, ahogy végigoffoljátok a kommentszekciót.
Köszi.

Mr. Waszabi 2017.10.17. 08:01:48

Olvasva a KFC válaszát, szerintem így van rendben.

nnnnnnnn 2017.10.17. 08:24:13

@Pink Petsch: ja, az nem taplóság hogy bemegyek egy éppen zárni készülő kajáldába és elkezdek pampogni mert már csak elvitelre adnak kaját, mert szerencsétleneknek vége a vasárnapi műszaknak és mennének már haza, de az ilyen nekem mindenhez jogom van típusú álomvilágban élő gyökerek még flexelni akarják az agyukat, meg parancsokat osztogatni hogy akkor kikéne rakni táblát és hasonlók. akinek van egy kis empátiája a vendéglátásban dolgozókkal szemben, az azt mondja jó, elviszem a kaját és nem kezd el jelenetet rendezni meg kiosztani a személyzetet. pont ez a baj a liberálisokkal, élnek a maguk álomvilágában, aminek köze nincs a valósághoz, neki aztán mindenhez törvény meg természet meg ki tudja mi adta joga van, csak másnak nem lehet szar napja, meg mosolyognia kell az ő hatalmas liberális erkölcsi intellektualitásához, mert ez a kötelessége. kár hogy a valóság meg nem így működik azt esetleg belevernek a fejébe egyet. ráadásul azt is ő kérte gyakorlatilag. egy cseppet sem sajnálom hogy megverték az illetőt.

eßemfaßom még áll 2017.10.17. 08:26:31

@Homár Hilda: "szerinted a panaszkönyv kérése az hőzöngés?"

Stílusa válogatja. Mellesleg nem is azért vágták pofán hanem amit utána előadott.

...és komolyan kitiltottál? Gratulálok.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.17. 08:31:52

Balázska most vezette fel..

'Nem a KFC a hibás, ne általánosítsunk.'

Második mondata:

'Hanem ez a magyar mentalitás.'

Anyád Balázs ! Anyád !

.Manyecska 2017.10.17. 08:39:19

Mi itt megmondhattuk volna milyen amikor trombózisig rugdosnak és még hónapok óta is vérvörös a könyököd ahogy a fűben csépeltétek egymást..hosszan... egy drogos állattal..
szerintem kár volt ezekbe belékötni meg parasztkönyvet kérni utólag mindenki csak rajtad fog röhögni, sajnos.... nekem az lenne a kérdésem hogy akkor most nem sikerült ott fogyasztani a kaját???:D

kun andras 2017.10.17. 08:43:22

Nem ez a faszi hencegett azzal, hogy ő boxol? Ha igen, nem értem mit rinyál mint egy kislány.

.Manyecska 2017.10.17. 08:43:43

@Ballib cenzúrázók réme 25: legyél olyan mint Balázs!! :D

mondjuk a páromat sem rugdosták meg csak szimplán kidobták a szerb esküvőről ahol előtte végigették-itták a szintén légkörös haverjával az estét, aztán a menyasszonyt kár volt felkérnie mert ő volt az egyetlen fehér /kékszemű sötétszőke/ ember és onnantól gyanús lehetett:DDDD .. de nem verték meg csak szépen kidobták őket mellesleg biztiőr és kidobóember közt azért lenne némi különbség nem??

Alternatíva 2017.10.17. 08:44:01

Nos, ha már külföldről is szó van. Tudjátok itt Németországban bemész vásárolni bármelyik discount boltba, vagy akár a Mekibe vagy KFC-be, nem találkozol "biztonsági őrrel". Magyarországon mindenhol van, még a legkisebb drogériában is. Az Országházban több száz. Ez pedig mit is jelent?

A következtetést vonjátok le.

nnnnnnnn 2017.10.17. 08:48:04

@Alternatíva: ha németországban elmész a karácsonyi vásárba, esetleg átmegy rajtad egy kamion egy muszlimmal a volánnál. magyarországon ilyen sehol nincs. ez pedig mit is jelent? a következtetést vond le :)

.Manyecska 2017.10.17. 08:52:53

@Alternatíva: azt jelenti hogy munkahelyet teremtenek! légy pozitív mint Balázs! :D

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.17. 08:54:06

@Alternatíva:

"Nem találkozol biztonsági őrrel"
Na ja.. Mint a mesében:

kulfoldi-allas.blogspot.hu/search/label/McDonalds
Gyorséttermi dolgozó (Németország Ausztria)

Ambiorix 2017.10.17. 09:00:24

Gigászok harca volt ez, tesa, gigászok harca, én mondom.
Lehet, hogy a minap észlelt gravitációs hullámot is ez az eset indította el. :)

.Manyecska 2017.10.17. 09:13:06

@Ballib cenzúrázók réme 25: ja szerintem a Billában is volt Bécsban..

Im just here for the comments 2017.10.17. 09:24:14

@nnnnnnnn: én liberális vagyok, de pontosan ezt tettem volna, amit te is írsz: nincs helyben fogyasztás, akkor szépen megkérem, hogy csomagolja be, és még jól meg is köszönöm, hogy vasárnap éjszaka kiszolgált egyáltalán a szerencsétlen gyorséttermes fizuért cserébe.
Gondolom, most egy világ dőlt össze benned... Jah nem, a tények (értsd: nem minden liberális gondolkodik egyformán; nem minden rossz, ami liberális; a liberális szóból is sikerült szitokszót és valami szégyellnivaló tartalmat kreálni, amit ugyan senki sem ért, hogy miért olyan ördögtől való, de gondolkodás nélkül mindenhol jó pufogtatni) nem rondítanak bele a világképedbe, hagyd csak nyugodtan figyelmen kívül ;)

vukfej 2017.10.17. 09:24:32

@nnnnnnnn: +10000000000 csak abban az esetben , ha tényleg zárás előtt pár perccel ment be.....

vukfej 2017.10.17. 09:31:35

Nálunk most hétvégén játszották el a zárás előtti vásárlást a "kedves vevők" ,hogy 20 perccel később tudjunk bezárni miattuk (szombat), majd ezt megismételték vasárnap is....12 perc csúszás.
Vicces Pityu közölte mielőtt kimentek , hogy majd holnap is jönnek és hasonló módon fognak vásárolni.Persze ezt viccnek szánta , de ha van nálunk is ilyen JohnnyBravo biztiőr ,akkor lehet hogy kapott volna egy ajándék lángost ezért a poénért cserébe.

dandelion bit (törölt) 2017.10.17. 09:32:11

Foglaljuk össze:
Ittasan beszédeleg az indexes firkász a KFC-be.
Ott már csak elvitelre adna tápot.
Nem kér elvitelre, de jártatja a száját.
Pénztáros kissé paraszt módon küldi arrébb.
Vásárlók könyvét követel a firkász.
Műszakvezető egy papírlappal szúrná ki a szemét.
Neki ez nem tetszik. Hőzöng.
Műszakvezető kidobatja a biztonsági őrrel.
Biztonsági őrtől a firkász megkérdezi, hogy megüti-e. Ezután a biztonsági őr megüti. Dulakodnak.

A végén kártérítést követel a firkász. És kirúgatja a biztonsági őrt.

Javaslataim: mindenki nyugodjon le.
Ittasan ne menj étterembe, oda ne engedjenek be részegeket, akkor se, ha az indexnek dolgoznak, ittas embert buszról, villamosról is le kell szállítani.
Ha csak elvitelre adna, akkor kérd elvitelre, ugyanazt kapod, csak papírzacsiban.
Vásárlók könyvének lenni kell.
Az éttermek ne ökölvívókat, hanem brazil jiu-jitsusokat alkalmazzanak, azok nem ütnek azonnal, mert le tudják fojtani a részeg hőzöngőket.

Az újságíró emberére akadt. Nagy szellemek ha találkoznak...
Hogy velem miért nem törtenik soha ilyesmi?
Viszonylag ritkán szoktam részegen gyorséttermekben arcoskodni, talán azért.

.Manyecska 2017.10.17. 10:03:12

A VágásiFeri mém mindent visz:D

oddball 2017.10.17. 10:15:44

@dandelion bit: egyáltalán nem biztos, hogy részeg volt. Abból, hogy valaki ivott valamennyit, még nem következik az, hogy egyből mattrészeg is lesz tőle.
Azon viszont talán elgondolkodhatna (tudom, nem fog) a "szimpatikus" indexes firkász, hogy okvetlenül érdemes-e elkezdeni panaszkönyvet kérve hepciáskodni amiatt a hatalmas méltánytalanság miatt, hogy cirka hat percet kellett sorban állnia hiábavalóan. Arcoskodni és a kibaszarintása után továbbra is ott pattogni még, arra bezzeg egyből volt ideje. Vagy talán inkább normális emberek módjára is kezelhette volna ezt a falrengető jelentőségű problémát, ergo ha mindenáron kell az a szar, akkor elvinni csomagolva, ha meg nem, akkor simán otthagyni a kócerájt és többet nem menni oda. Ehhez persze az ő fajtájának azt is tudatosítania kéne, hogy a világ nem kizárólagosan körülöttük forog, és nem mindig az van, amit ők akarnak vagy amihez joguk van, ellenben olykor sokkal célravezetőbb tud lenni az aktuális körülményekhez való alkalmazkodás.

.Manyecska 2017.10.17. 10:21:01

@Irbisz: Groznijban nincs KFC! Mindkét fél szerencséjére! :D

aquí.y.ahora 2017.10.17. 10:53:05

@eßemfaßom még áll: Az érdekes, hogy ő be akart írni a panaszkönyvbe, mert az eladó stílusa "bunkó" volt, de ő megengedte magának, hogy a KFC-s dolgozókat leseggfejezze (lásd: "...talán valaki az egyik képzésen elmagyarázza majd az újonnan felvett munkatársaknak, hogy nem kell direkt seggfejnek lenniük a vendégekkel"). És el tudom képzelni, hogy a seggfej szó mellett még egyéb sértő kifejezéseket is mondott... Szóval ha ő nem adja meg a tiszteletet a másik embernek, akkor hogyan várja el, hogy őt tiszteljék?

furo80 2017.10.17. 10:54:53

Állított képernyövel kamerázásért jar is a pofon. :-D

evilwolf 2017.10.17. 11:35:41

Az elsők között ítéltem el ezt az aljasságot, de egy valamin el is gondolkodtam.
Az Index moderátorai rendkívüli elfogultsággal, pimasz módon tiltanak ki felhasználókat, törlik a nekik nem tetsző kommenteket.
Sokszor panasszal élünk az arra hivatott fórumon, de sokszor nem válaszolnak.
Mert tudják, hogy igaz a panasz.
A lényeg, hogy az Indexes alaptalanul kitilt, erőfölényével visszaélve, viszont ha Indexest tiltanak ki sajtótájékoztatóról, a Parlamentből, vagy épp egy kajáldából, akkor egyből felháborodnak.

Occam beretvája 2017.10.17. 11:39:14

@dandelion bit: Ez olyan tökéletes összefoglalása a történteknek,hogy ezért az elismerésért regeltem az oldalara.Még egyszer gratula.:-))

KaTe 2017.10.17. 11:49:40

@evilwolf: Igen. Kitiltanak és még virtuálisan jól pofán is vágnak. :) Mellesleg nem alaptalanul tiltanak ki, hanem van egy szabályzat a fórum használatára, amit elfogadsz.

A KFC-ben is van valami szabályzat, ami pofánveréssel jutalmaz minden renitenst?

2017.10.17. 11:52:29

@evilwolf: Azért is kitiltanak egyesek, ha felhívod a figyelmet egy nyilvánvaló hazugságra, vagy ugyanolyan stílusban reagálsz, ahogy az "újságíró". Persze nem lehet általánosítani.

hmikey 2017.10.17. 12:09:28

Tegyük rendbe kicsit akkor a dolgot. A KFC honlapja szerint a nyitvatartás:

Minden nap: 00:00 - 24:00*
Ünnepnapokon a nyitva tartásunk a fentiektől eltérhet.
*Kedves Vendégeink!
4:45 – 5:30 között a rendszer zárása miatt a rendelésfelvétel szünetel. Megértésüket köszönjük.

Namost. Az az étterem elég nagy. Ha bemegyek, és x nép ülve eszik, akkor joggal feltételezem, hogy én is le tudok ülni tápolni a nap bármely szakában (kivéve azt a hajnali 45 percet). Kiállom a soromat és erre közlik, hogy csak elvitelre. Az a minimum, hogy megkérdem, hogy akkor ezt most miért is nem lehetett kiírni valahová? Ha ezzel az a bánásmód az arányos, amit ezért kapott, akkor itt valami kurvára nincs ám rendben. Tök mindegy, hogy mennyit ivott az ember, ha nem aggresszív és nem zavarja a vendégeket (ebben az esetben ha jól gondolom, a csávó kiállt a sorból és várta az üzletvezetőt), akkor semmi oka nincs senkinek kirúgnia. A videón sem pont az látszik, hogy paraszt az újságíró, hanem inkább csak megdöbbent, hogy ez most komolyan megtörténik?

Death Lord 2017.10.17. 13:07:56

Függőleges kamerázásért bizony jár a verés :-)

Azért, miután kidobták és megverték, akkor kellett volna hívni a rendőrséget. De direkt vissza akart menni, amivel szó szerint házhoz ment a pofonért.

BiG74 Bodri 2017.10.17. 13:12:39

@Ballib cenzúrázók réme 25:
És mindig rácuppannak az ilyen gyatra trollok, akik ugyan utálják a zsindexet, de mindig itt basszák a rezet. Valami nagyon nagy elhivatottság lehet bennetek, hogy vállaljátok a szenvedést egy olyan híroldal, olyan blogjain, amit csak sírva tudtok teleszemetelni a baromságaitokkal. Respekt!

élhetetlen 2017.10.17. 13:15:06

@Tweed: Na, nem megy ez nekünk. Mégegyszer, az, hogy egy étteremben, ahol elvileg lehet enni, de gyakorlatilag, az azért nem az „XY-nak ez nem tetszik, Gipsz Jakabnak az nem tetszik, Kiss Pistának meg amaz nem tetszik” kategória. „Viszont emberünk kereste a bajt és meg is találta”. Hát igen, bement egy étterembe enni. „Nem volt jó neki elvitelre, nem keresett más helyet. Én a megoldást szoktam keresni, emberünk meg panaszkönyvet kereste.”. Csak a cikk alapján. Volt fél órája egy következő találkozóig, ez alatt akart enni valamit. Az elvitel nem jó, mert akivel találkozik, annak kézfogás helyett mondja azt, hogy bocs, de csupa zsír a kezem? (Egy papírzsepivel nem törlöd tisztára a zsíros kezet). A felesleges sorbanállással eltöltött a fél órájából 10, 15 percet, mondjuk. A maradék időben keressen másik helyet? Öt perce még lett volna a panaszkönyvbe írni. És, ismétlem, ha kiraknak egy táblát az ajtóhoz, hogy …, akkor be sem megy, akkor keresett volna másik helyet, de ezt már leírtam, csak úgy tűnik, nem ment át.

szánmonoxid 2017.10.17. 13:16:36

@Homár Hilda:
Az megvan, hogy a magyarban nincs olyan szó, hogy dehát?
Van de, van hát és van tehát.
És te ezért fizetést kapsz?

Amúgy meg persze, nyilván védeni kell a kollégádat, esetleg főnöködet, de azért időnként páran köztetek simán megérdemelnék a verést, pl. Szabózé a gesztis cikke miatt, jó párszor meg sixx is.
Szóval azért simán el tudom képzelni, hogy nem egészen úgy volt az, ahogy tahó kollégád leírta, és simán benne van, hogy hőbörgött egy sort a KFC-ben.

BiG74 Bodri 2017.10.17. 13:18:33

@Im just here for the comments:
Mi a tököm az a kezdés ebben az ügyben, hogy " én is liberális vagyok"? Hol a picsába számít ez most itt? És igen tudjuk, hogy egy liberális is lehet hülye, mondjuk most bizonyítottad is!
Legalább olvasni, értően tudsz- e?
Csak nem te is ilyen gyorséttermi alkalmazott vagy?

aquí.y.ahora 2017.10.17. 13:27:44

@szánmonoxid: Van olyan kifejezés, hogy de hát (két szóban). Vö. de azért, de bizony, de hát, de hisz. (Helyesírási szabályzat, 586. oldal)

szánmonoxid 2017.10.17. 13:31:15

@hmikey:
Szerintem te valamit nagyon elnéztél, az adott étterem NINCS mindennap nyitva 0-24-ben.

Idemásolom neked:
Hétfő-Szerda: 8:00-01:00
Csütörtök: 8:00-02:00
Péntek: 8:00-24:00
Szombat-Vasárnap: 00:00-24:00

Azaz lehet, hogy már zártak volna vasárnap éjfélkor, hogy aztán hétfőn 8-kor nyissanak ki megint.

szánmonoxid 2017.10.17. 13:32:59

@aquí.y.ahora:
Köszi, hogy megerősíted, amit írtam, azaz hogy nincs olyan, hogy dehát.
Arra, hogy a különírandó szavakból melyeket rakod egymás után, tényleg nincs szabály. Tehát pl. a de és a hát is mehet egymás után, bármilyen sorrendben, de hát és hát de formában is.
Csak itt nem erről volt szó.

aquí.y.ahora 2017.10.17. 13:33:50

@aquí.y.ahora: Hopp, most nézem a friss szabályzatban (12. kiadás), hogy van már dehát egyben is. A szótár példamondatai: de hát: megpróbáltad, de hát nem sikerült, de: dehát megígérted!
Szóval de hát és dehát is létezik.
OFF vége :)

szánmonoxid 2017.10.17. 13:34:19

@szánmonoxid:
Bocs, én basztam el, ez az éttermük mégis 0-24-es.

élhetetlen 2017.10.17. 13:42:44

@vizsla_barat: Gondold kicsit tovább. Ha nincs fritőzöd, mert csak félévente használnád, akkor lábas. A csirke nem lapos, a kisütéséhez mennyi olaj kell? A maradék olaj, mire legközelebb használnád (fél év), megavasodik. Mehetsz vele a gyűjtőhelyre. Ezt végiggondolni is „minimum egy mernoki diploma phd-val kell!”. Itthon én is csak enyhén olajozott, pácolt natúr csirkeszárnyakat sütök tepsiben. Ha rántottra vágyok, megveszem készen.

.Manyecska 2017.10.17. 13:44:09

@BiG74 Bodri: én életemben nem olvastam Indexet, csak a Homárt linkelte be valaki x éve..!
:DDD Evvan, ezt kell szeretni!

hmikey 2017.10.17. 13:48:36

@szánmonoxid: Oké, akkor most a lényegi rész - ha a vendég elégedetlenkedik, azért sem viszontbunkózás, sem kidobás (pláne verés) sem jár. Nyilván lehet itt vitatkozni a hangnemen (amiről nem tudunk, hogy történt), meg ilyenek, de van egy rossz hírem a vendéglátósoknak: akármennyire is frusztrál a plebs, neki van igaza (persze van egy határ, ami után már jár a kidobás, de az nem az, ha hangot adsz az elégedetlenségednek). Ha ez nem megy, akkor ez nem az a szakma, amivel foglalkozni kéne. Nekem is volt már rengeteg rossz élményem különféle helyeken, csak nekem szerencsére van egy olyan arc- és beszédstílusom ilyen esetre, hogy a másik szégyelli el magát. Ezt sem tudja mindenki, és pont ezért nem az az első, hogy elzavarom azt, akinek valami nem tetszik.

szánmonoxid 2017.10.17. 13:58:42

@hmikey:
Nem vagyok vendéglátós, viszont nevezett díszfasznak olvastam már egyes tenyérbemászó cikkeit, és el tudom képzelni, hogy azt gondolja magáról, pláne részegen, hogy ő az élet császára, aki mindent megtehet.
Most megmutatták neki, hogy azért nem teljesen.

szánmonoxid 2017.10.17. 14:01:23

@aquí.y.ahora:
Nem tudom, te melyik kiadás melyik pontjában találtad ezt, az enyémben nincs benne.
Meg az MTA webhelyére kirakottban sem.

Im just here for the comments 2017.10.17. 14:01:52

@BiG74 Bodri: lol, fogadjunk te vagy az a típus, aki a cikkeknél is csak a címet olvassa el, és úgy kommentál. Jár a taps :)

Tweed (törölt) 2017.10.17. 14:02:33

@élhetetlen:

"A felesleges sorbanállással eltöltött a fél órájából 10, 15 percet, mondjuk. A maradék időben keressen másik helyet? Öt perce még lett volna a panaszkönyvbe írni. És, ismétlem, ha kiraknak egy táblát az ajtóhoz, hogy …, akkor be sem megy, akkor keresett volna másik helyet, de ezt már leírtam, csak úgy tűnik, nem ment át."
Na akkor essünk neki mégegyszer mert látom nem fogod a jelet, told ki az antennát.
1.Tök fölösleges azon rugózni, hogy kiraktak-e táblát vagy sem, mert nem raktak ki táblát.
2. A vendég az Úr, de nem a vendég a főnök ergo a vendég ne parancsolgasson. Javaslatot tehet, aztán azt vagy elfogadja az üzletvezető vagy nem. Én úgy látom, hogy nem fogadta meg az üzletvezető.
3. Ha találkozója van és elment az idő, akkor vagy azzal akivel találkozik beül egy másik kajáldába, vagy amennyiben ez nem lehetséges, a találkozó után ül be valahová.
Mindenre van megoldás csak keresni kell.
4. Emberünk nem evett, de ha előkerült volna a panaszkönyv és plusz 5 percet még írkál is bele, akkor sem evett volna, tehát kijelenthetjük, hogy az alapvető problémája nem oldódott meg.
5. Elítélem az üzletvezetőt is meg az őrkutyát is a tetteikért, de emberünk se gondolta végig, hogy mennyi utat választhatott volna még azon kívül, hogy két idiótával elkezd púposkodni.

hmikey 2017.10.17. 14:04:19

@szánmonoxid: Az, hogy milyen cikkeket ír, hogy jön ahhoz, hogy beverik az arcát egy étteremben? Btw általában pont azzal szokott mindenki jönni, hogy aki írásban nagypofájú, az élőben mekkora nyúlbéla. A videóból nekem az jön le, hogy nem éppen egy üvöltözős barom, még egy bazdmeget sem ereszt el.

KaTe 2017.10.17. 14:05:08

@hmikey: A "plebs" szóból jutott eszembe: Azt azért tegyük hozzá, hogy van az a fajta ember, aki tényleg semmi másból nem ért, csak a verésből. Lehet itt beszélni emberi jogokról, egyenlőségről, meg toleranciáról, de az a helyzet, hogy az ember alapvetően lusta és egyáltalán nem szereti, ha nem lehet igaza és mások dirigálnak neki. Ezzel nuincs is probléma, viszont ha nincs valaki, aki uralkodjon rajta akkor elég hamar képes lezülleni, ellustulni. Lásd például a történelemkönyvekben, amikor egy gyengekezű uralkodó kapott hatalmat, a nép viszonylag hamar lezüllött, fellázadt, tönkrement a gazdaság, polgárháború, éhínség tört ki, stb.
Másrészt, azt gondoljuk, hogy az emberek SZERETNEK demokráciában élni és szükségük van a demokráciára és az egyenlőségre. Én meg azt mondom, hogy a nagy francokat van szükségük, az emberek felének tökéletesen megfelelne a diktatúra is. Máskülönben a szavazásra jogosultak nem csak 40-50%-a jelenne meg egy-egy fontosabb népszavazáson.

Szóval lehet itt hatalmas liberalizmusról beszélni, de nélkülözhetetlen az az ERŐS hatalom, amelyik össze képes úgy fogni a népet, hogy ha kell, akkor akár ostorral csapkodja meg, hogy végső soron mindenki tudja, hogy hol a helye.

Mellesleg (visszatérve a cikkhez) a biztonsági őrnek valószínűleg nem ez volt az első tettlegességig fajuló esete, ha Király utcáról van szó (ahol nyilván a lerészegedett, vagy bedrogozott éjszakai bulizók fordulnak meg többségben) akkor talán érthető, hogy nem egy vajszívű szekust alkalmaznak az ilyen "problémák" "szakszerű" elhárítására.

.Manyecska 2017.10.17. 14:08:38

Csak mondom tegnap vettem öccázér' májashurkát /ill.kettőt../ krumplival kisütve isteni!!
Verekedni meg nem merek.:P

élhetetlen 2017.10.17. 14:10:56

@nnnnnnnn: „meg parancsokat osztogatni hogy akkor kikéne rakni táblát”. Szegény szerencsétlen dolgozók, nyilván belegebedtek volna, ha kitesznek egy táblát az ajtóhoz, hogy kaja most csak elvitelre. Akkor benéz a vendég, látja, hogy nem jó, be sem megy, keres másik helyet. Az az x vendég meg, aki most feleslegesen állt sorba, az nem számít. „akinek van egy kis empátiája a vendéglátásban dolgozókkal szemben”. Hát igen, akinek meg a vendégekkel szemben van, az nem szivatja felesleges 10, 15 perces sorbanállással a vendéget, hogy mikor sorra kerül, akkor közölje vele, hogy nem, nincs. „az azt mondja jó, elviszem a kaját”. Már ismétlem magamat, Az elvitel nem mindenkinek jó, mert akivel találkozik, annak kézfogás helyett mondja azt, hogy bocs, de csupa zsír a kezem? (Egy papírzsepivel nem törlöd tisztára a zsíros kezet). Szóval szivassuk a vevőt, mert nem lehet a bejárathoz tenni egy tájékoztató táblát, mert az akkora strapa a személyzetnek. Olyan jó, hogy ilyen megértő emberekkel van tele ez az ország, mint te vagy!

.Manyecska 2017.10.17. 14:15:09

De én nem értem én már kértem simán elvitelre aztán leültem és elfogyasztottam.:DD most ez olyan nehéz lett volna??? Mondjuk el kéne olvasnom a poszt.

élhetetlen 2017.10.17. 14:24:03

@Tweed: „1.Tök fölösleges azon rugózni, hogy kiraktak-e táblát vagy sem, mert nem raktak ki táblát.”. Nem, nem felesleges ezen rugózni. Ha legközelebb kirakják a táblát, akkor nem szivatnak x embert a felesleges sorban állással, akinek valamiért nem jó az elvitel. Ennyi. A panaszkönyvi beírás meg ennek a tudatosítására lehetett volna jó. Igen, az emberünk pillanatnyi problémája nem oldódott volna meg, de későbbi problémák megoldódhattak volna. Ettől kezdve blabla, hogy egyen máshol, kivel egyen, utána egyen, stb. Na, mindegy.

Tweed (törölt) 2017.10.17. 14:36:58

@élhetetlen:

Figyelj már!
Melyik országban élsz?
Ha rájöttél akkor írd már meg légy szíves, hogy abban az országban ahol élsz miért nem fognak megoldódni ilyen kicsiny kis problémák?
Tudod a Balkán szindróma...

élhetetlen 2017.10.17. 14:38:18

@pulicka: Te sem sokat fogtál fel az egészből. Én sem járok whisky kóstolókra, de legalább olvasok a kóstolóktól. Nem fél decinként mérik az adagot. Ha 10 félét megkóstolt, akkor is legfeljebb egy deci jutott bele, annál még én is többet bírok. „erősre isszák magukat emiatt pl. gyorsétteremben hőpicelnek.”. Tudod, az orvosok sem hülyébbek nálad, meg tudják állapítani, hogy valaki részeg, vagy nem. Ha részeg lett volna, nem töltik bele az érzéstelenítőt a varráshoz. De, hörögtél valamit, képzelt erkölcsi magaslatodból, hogy az „ittasan hőzöngő zugfirkászt is illene kibaszni az állásából”. Gratulálok!

élhetetlen 2017.10.17. 14:53:22

@Tweed: Jaj, b+! Magyarországon élek, de nem értem, miért nem lehet annyit megtenni a vásárlókért, hogy kiraknak egy táblát, hogy kaja most csak elvitelre, és nem szivatnak feleslegesen embereket? „miért nem fognak megoldódni ilyen kicsiny kis problémák?” Megoldódhatnak. Nem hiszem, hogy megoldhatatlan a probléma. Az baj, hogy ahhoz, hogy ez szóba kerüljön, szét kellett valakinek verni a képét, de hátha történik valami. Mert, ha csak az marad, hogy miért nem ment máshova, miért nem utána evett, akkor mi esély van a változásra?

élhetetlen 2017.10.17. 15:07:29

@nnnnnnnn: Istenem! Te komolyan gondolod, hogy a KFC-ben azért nem robbantanak, mert ott van a biztonsági őr, vagy a Sparban az az őr, akinek szóltam, hogy szóljon az árufeltöltőknek, hogy elvittem mind a hat üveg kirakott meggylekvárt, hozzanak már ki a következő vevőnek is, de nem szólt, mert nyilván úgy gondolta, hogy csak azért akarom beküldeni a raktárba, hogy közben valamit ellopjak, és a kasszáig követett? Te ezt komolyan gondolod?

amindenes.blog.hu 2017.10.17. 15:13:03

Cikk az indexen? ott nincs csak itt meg a facebookon mindnehol. ehehe. egyébként ő kötözködött, mégis mit várt? tény hogy a biztonsági elég durva volt, de aki biztonságiként dolgozik annak sajnos ilyennek kell lennie..

amindenes.blog.hu 2017.10.17. 15:14:38

'- Habár az incidenst okozó biztonsági őr nem a mi alkalmazottunk, hanem egy alvállalkozó biztonsági szolgálaté, teljes felelősséget vállalunk a tetteiért." nem mivótunk..deazér na legyenmá hogy magunkra vállaaajuk!

aquí.y.ahora 2017.10.17. 15:14:55

@élhetetlen: Csakhogy SzabóZ nem egy konkrét problémát akart beleírni a panaszkönyvbe (pl. nem volt kitéve információ arról, hogy csak elvitelre lehet kaját kérni, így a vevők közül sokan fölöslegesen álltak sorba), hanem csak annyit akart beleírni, hogy bunkó volt az eladó. Tehát semmiféle közösségi segítő szándék nem volt benne, csak a megsértett önérzetét akarta megtorolni.

élhetetlen 2017.10.17. 15:19:06

@vukfej: Hú, neked is milyen igazad van! A nyitvatartási idő, az nem azt jelenti, hogy meddig mehet be a vásárló, hanem az eladó dönti el, hogy előtte húsz, vagy harminc perccel nem enged be senkit. És, ha még bemegy valaki a nyitvatartási időben, akkor megérdemel egy ajándék lángost a biztiőrtől, ha nem távozik az általad elvárt időben!

élhetetlen 2017.10.17. 15:43:55

@evilwolf: Jó felvetés. Az index moderál, esetleg kitilt. Az Origón általában nem lehet kommentelni sem. Pár napja volt, nem idézem pontosan, valami megint hazudik a CEU című cikk. A nagy hazudság az volt, hogy megállapodtak egy amerikai campusszal, az akkreditáció meg idő kérdése, az Origó meg „nyilvánosságra hozta”, hogy még nincs bejegyzett akkreditáció. De, nagy betűkkel, hogy megint hazudott a CEU. És ezt nem moderálják, hanem hozzászólni sem lehet. De szuper az Origó, és csak az igazat, és ne tudjon senki semmit írni. Ez az igazi?

BiG74 Bodri 2017.10.17. 15:44:17

@stakeholder Manyecs:
Nem is nagyon emlékszem a nevedre, pláne nem, mint troll.
@Im just here for the comments:
Akkor most nem vagy egyedül? Mármint szerinted?

élhetetlen 2017.10.17. 15:50:33

@kun andras: „Nem ez a faszi hencegett azzal, hogy ő boxol?”. Miért, ha valaki sportszerűen boxol, annak le kell állni verekedni egy biztonsági őrrel? Kitenni magát annak, hogy a kamerák esetleg nem látták az előzményeket, és a biztiőr, meg a megbízója állítja, hogy ő ütött először? Jól vagy?

Tweed (törölt) 2017.10.17. 15:56:39

" Mert, ha csak az marad, hogy miért nem ment máshova, miért nem utána evett, akkor mi esély van a változásra? "
Épp ez az. Mikor volt itt változás? Módszerváltás, rendszerváltás kevésbé.
Hidd már el, a magyar mentalitásból soha nem lesz német ne adj isten bármilyen nyugat-európai mentalitás.

Im just here for the comments 2017.10.17. 15:56:55

@BiG74 Bodri: Nézd, ha nem értesz valamit, az nem szégyen, de legalább ne kérkedj már vele :D

szánmonoxid 2017.10.17. 15:57:41

@hmikey:
Nekem meg az a gondolatom támadt, hogy esetleg leállt ott is királykodni, mert a viszki feledtette vele, hogy nem a redakcióban van.
Mondjuk a biztonsági őrt sem értem, ha már ilyet csinálnék, első dolgom lenne, hogy kikapom a részeg kezéből a mobilt, és porrá zúzom, aztán próbálgasson kamerázni.

@élhetetlen:
A kóstolóadag 2 cent. Azaz 10 féle esetén az 2 deci. És egy <160 centis, 60 kilós törpeürgéről beszélünk, ennek a mennyiségnek annyi hájban kellene felszívódnia.

@aquí.y.ahora:
Keresd már ki. Itt a teljes szöveg, az én borzolóm nem találja.
helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh12

BiG74 Bodri 2017.10.17. 16:00:30

@amindenes.blog.hu:
Ezzel mi a baj. Egy korrekt cég, aki a főtevékenységet űzi, vállalja a felelősséget az általa megbízott biztonságtechnikai vállalkozó kretén beosztottjának tettének következményeiért. Aztán saját berken belül lesakkozza a többit. Vagy nem erre gondoltál?

dandelion bit (törölt) 2017.10.17. 16:01:00

@evilwolf: hát ebben van valami. Amikor az országgyűlés épületéből tiltják ki őket, akkor persze nekik áll feljebb.
Szeretik a sokszínűséget, csak a vélemények sokszínűségét nem.

szánmonoxid 2017.10.17. 16:04:07

@élhetetlen:
A nyitvatartási idő valójában azt jelentené, hogy akkorra az utolsó vásárlónak is bolton kívül a helye.
Nem azt, hogy addig lehet bemenni.

Az Origó egy kalap szar, de attól még az Index stílusa is erősen kifogásolható, amikor sokszor bizony a moderálási elvekbe semmiképp nem ütköző dologért, a véleményedért tiltanak ki és törölnek, mert sérted mondjuk az öntelt, nagyképű faszkalap sixx önérzetét.
Arról nem is beszélve, hogy ha olyan stílusban szólsz vissza, amilyenben ő szólt hozzád.
Nos, az ilyenek bizony megérdemlik a verést, mivel a hatalmukkal élnek vissza, és máshogy nem tudsz nekik üzenni.
szabózé most megkapta az üzenetet, talán egy darabig emlékezni fog rá. Ha nem is ezért (bár lehet, hogy ezért IS), de ezerszeresen megérdemelte a bicskanyitogató stílusú cikkeiért. Remélem, sixxtől is hamarosan olvashatunk hasonló apropójú cikket.

BiG74 Bodri 2017.10.17. 16:05:00

@Im just here for the comments:
Hol kérkedtem? A nem értés meg kétélű pallos, mert elsőnek én használtam, csak téged kicsit sem érdekelt miért. Ami nem baj, mert legalább tudom, hogy kihez van szerencsém, és nem kell feleslegesen koptatnom a képernyőt.

dandelion bit (törölt) 2017.10.17. 16:09:14

Felebarátaim, ne igyuk hepciáskodóra magunkat akkor se, ha ingyen adják a whiskyt a kóstolón.
Az elvitelre vett csirke pont olyan, mint a helyben fogyasztott, csak be van csomagolva. De neki ez nem felelt meg. Ez józan emberre nem jellemző kukacoskodás.
Ha valaki józan, akkor egy másodperc alatt belátja, hogy ugyanolyan jóízűen meg tudja enni a csirkét a papírzacskóból, mint egy tálcáról. Te se voltál még éhes, édes fiam!

élhetetlen 2017.10.17. 16:09:53

@aquí.y.ahora: Jaj, de nehéz veled! „mert az eladó stílusa "bunkó" volt, de ő megengedte magának, hogy a KFC-s dolgozókat leseggfejezze”. Az egész eljárás bunkó volt, mert nem írták ki, hogy nem működik a normál kiszolgálás, és mikor ezt szóvá tette, akkor annyi volt, hogy álljon ki a sorból, meg az utána jövők. Ha most azt irnám, (nem írom), hogy egy hülye picsa vagy, és erre azt válaszolnád, hogy te meg egy seggfej, akkor te lennél a sértegető? A reakció általában az akciótól függ. Ő nem kapta meg a megfelelő bánásmódot, sem a tiszteletet, de te elvárod, hogy válaszként ő tisztelje azt, aki megszivatta. Rakd már sorrendbe a dolgokat! Ha most durva akarok lenni, akkor, ha megszivattak, akkor anyázhatok. És itt erről volt szó, nem arról hogy anyázok és utána megszivattak.

szánmonoxid 2017.10.17. 16:10:27

@dandelion bit:
Szeretik a sokszínűséget, amíg az az ő sokszínűségük. A másokét már nem nagyon bírják.
Tipikus álliberális hozzáállás: elvárjuk a toleranciát, amikor velünk szemben kell alkalmazni.
Amikor nekünk kellene alkalmazni mással szemben, akkor toleraciáról szó sem lehet, tiltás kell.

Lásd pl. a buzizás, holokauszttagadás stb.
A TASZ-t legalább azért becsülöm, mert értik, hogy a liberalizmus arról szól, hogy a másik is elmondhassa a véleményét a saját szavaival. Akkor is, ha nekünk az nem tetszik. Nemcsak a tartalom, a szóhasználat sem.
(A TASZ kiállt holokauszttagadók MELLETT. Nem az elveik mellett, hanem a szólásszabadsághoz való joguk mellett, ami azt is tartalmazza, hogy ha ő úgy gondolja, nem volt holokauszt, akkor elmondhassa, sőt, ha erre bizonyítéka is van, akkor azt nyilvánosság elé tárhassa. Aztán majd megcáfolják, ha meg nem, akkor lehet, hogy nem is hazudott.)
Azért lehessen már a magyar szavakat használni a magyar nyelvben, mondjuk a buzira a buzit, a négerre a négert stb. Aki ezzel nem ért egyet, az messze nem liberális, csak szemfogató álszent fasz.

szánmonoxid 2017.10.17. 16:14:15

@élhetetlen:
Az eladó stílus bunkó volt?
Miért is?
Ezeket mondta (idézem a szerzőt):
"Én visszakérdezek, hogy nem lehetett-e volna esetleg ezt a sor elejére kiírni, és akkor nem ácsorgok itt annyit.

»De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?« - kérdezi a srác, és nekem ezen a ponton egy kicsit sok lett ez."

Ettől besokallni? Mi volt ebben a durva vagy az udvariatlan, pláne a bunkó?
Ráadásul egy pultos, az alkalmazotti ranglétra legalja, nem a főnök.

Im just here for the comments 2017.10.17. 16:14:54

@BiG74 Bodri: Nem a képernyőt koptatod, hanem a billentyűzetet.
Valóban nem érdekelt és most sem érdekel, és ennek az az oka, hogy vagy nem olvastad el, amire reagáltam, és úgy estél nekem, vagy elolvastad, de nem értetted, és úgy estél nekem.
A poén az egészben, hogy egy véleményen vagyunk, csak neked ez eddig nem esett le. Innentől kezdve el lehet dönteni, mennyire "kétélű pallos" :D
De legalább kitűnően alátámasztod azt, amit írtam.

amindenes.blog.hu 2017.10.17. 16:23:22

@BiG74 Bodri: túl hosszú idő lenne felhozni a pro kontra érveket főleg mert nem tudjuk mi játszódott le akkor a fasziba és a biztonságiba. ez olyan minthogy máshogy látod az eladót mint amikor te leszel az.

BiG74 Bodri 2017.10.17. 16:26:20

@szánmonoxid:
Basszus, már megint az a nyomorult liberalizmus, az az oka a dolognak. Nem az emberi hülyeség. Egyrészt igaza van a vevőnek, ha számonkéri, hogy a megszokottól eltérő büfé jelleget nem tolták az arcába, mielőtt sorba állt. Igaza van a vevőnek, hogy ha kéri a vásárlók könyvét azt ada kell adni, akkor is ha annyit ír bele, hogy tillárom haj!
Igaza van a vevőnek abban is, hogy ha ki is dobják, nem verik arcon, mert semmi nem igazolja az agressziót, még akkor sem, ha visszamegy kamerázni.
Ha beírt volna a könyvbe, normál törvényes úton maradt volna az ügy, és valószínűleg semmi hátrány nem éri a boltot, pláne a tervezett beírás miatt.
@Im just here for the comments:
Érintőképernyő. Nem hinném, hogy egy a véleményünk.

élhetetlen 2017.10.17. 16:30:45

@szánmonoxid: Hú, ez kemény! A nyitva tartási idő! Szerintem azt jelenti, hogy addig lehet bemenni. Sarkítok, képzelj el egy boltot, ahova már nyitás után sem lehet bemenni, mert hátha nem végez a vevő zárásig. Na, ne röhögtess! A „nyitva”, azt jelenti, hogy be lehet menni, ha tetszik neked, ha nem. Aztán lehet finoman szólítgatni a vevőket, hogy menjenek már a francba. De ennyi. Ezzel nem meg tudok mit kezdeni. Ha egy étteremben van valakinek jogos panasza, azt meg kell verni, mert nem neked tetsző cikkeket ír! B+, akkor állj elé, verd pofán, mert nem azt írta, ami neked tetszik, de ez sem jogos, nyilván feljelent, ha vállaltad a tettedet, de ez a jaj, de jó, hogy megverték, mikor igaza volt, és de örülnék, ha még mást is megvernének, nem azért, amit tett, vagy mondott, hanem valamilyen ürüggyel, ez szánalmas.

aquí.y.ahora 2017.10.17. 16:31:08

@élhetetlen: Engem nem lehet megsérteni. Ha igazad van, akkor azért, ha meg nincs, akkor azért.
De jól van na, értem, mit akarsz mondani, kapok cukorkát? :)

Egyébként itt szerintem nem az ártatlan vevő esete forgott fenn a bunkó eladóval, és nem a bunkó vevőé az ártatlan eladóval, itt két középnehézsúlyú bunkó csapott össze. A zsák meg a foltja :)

élhetetlen 2017.10.17. 16:44:29

@KaTe: Azt hiszem , nem vagy normális. „nélkülözhetetlen az az ERŐS hatalom, amelyik össze képes úgy fogni a népet, hogy ha kell, akkor akár ostorral csapkodja meg, hogy végső soron mindenki tudja, hogy hol a helye.” Egy vevőnek meg kuss, jó ha tudja, hogy hol a helye! „az ilyen "problémák" "szakszerű" elhárítására.” B+, ez a szakszerű megoldás?

KuunhalmiAgnes 2017.10.17. 16:46:21

Szerintem teljesen korrekt eljaras volt, hogy a panaszkonyv elkereseert megvertek.
Bar csak minden ilyen flottul menne az orszagban.

élhetetlen 2017.10.17. 16:56:43

@szánmonoxid: „Szerintem te valamit nagyon elnéztél, az adott étterem NINCS mindennap nyitva 0-24-ben.” Jaj, a panaszban meg ez van: „vasárnap van, este fél tíz múlt”. ???

élhetetlen 2017.10.17. 17:08:58

@aquí.y.ahora: Nem, nem kapsz cukorkát. Ez nem a zsák, meg a foltja eset. Itt, ha kiírják, hogy nincs helyben kaja, akkor x ember nem megy be, mert neki ez nem megfelelő. És nem hiszem, hogy egy ilyen tájékoztató tábla kihelyezésébe belegebedt volna a személyzet. Csak tojtak a vevőkre. Álljon sorba, akármeddig, és majd nem kap kaját. Hol van itt a zsák, meg a foltja?. Nem csak egynek nem jó az elvitel, és megeszem az utcán, összekenem magam, nem tudok kezet mosni, és még nem hazamegyek, hanem valahova. Nem érted?

szánmonoxid 2017.10.17. 17:10:28

@élhetetlen:
Szerinted.
Meg van olyan, hogy valóság.
Tudod, a boltos is haza akar menni.

szánmonoxid 2017.10.17. 17:11:23

@élhetetlen:
Kapott volna kaját, csak elvitelre.
Ha a KFC-s kajával összekened magad, akkor bármi mással is, egy almával mondjuk.

aquí.y.ahora 2017.10.17. 17:13:14

@élhetetlen: Bunkó vevő találkozott a bunkó eladóval. Ott van a zsák meg a foltja.

Nem tudom, én rengetegszer eszem a KFC-ben, mert én is imádom, és hidd el, simán meg lehet enni egy hamburgert vagy bármit úgy, hogy nem leszel nyakig zsíros. Nem, egyáltalán nem kell összekenni magad.

élhetetlen 2017.10.17. 17:16:48

@szánmonoxid: Ne foglalkozz a logikával. Ha a boltos nyolckor haza akar menni, akkor írja ki, hogy nyitva tartás fél nyolcig, és akkor esetleg összejön. Most milyen hülye vitát nyissunk arról, hogy, ha egy boltra az van kiírva, hogy nyitva 8-ig, akkor én miért ne mehetnék be nyolcig, hisz azt írták, hogy nyitva van!

Kondom Keselyű 2017.10.17. 17:18:34

@szánmonoxid:
A gyorsetteremi elvitel egy kulon csoda.
kezdodik ott,hogy az elviteles zsakok dezsmalasabol el a fel burgeres diakcsapat.
ugyse tursz le a zsak aljara,napi 3 whopper kimarad veletlenul,es mar 50% -al tobbet kerestel :D
folytatodik ott,hogy valami 10 perccel a keszites utan ki kell dobniuk,mert a belso szabalyzat szerint ertekesitesre mar alkalmatlan.

en 15-20 alkalommal benezek egy evben valamelyik nagyba, igy sem fuggo,sem Anti nem vok, de a hazavitelt sekinek nem ajanlom.

2017.10.17. 17:26:07

@élhetetlen: bemehetsz te szerencsétlen, csak nem tartózkodhatsz ott 8 után, a példád szerint
orvosi rendelés 16-ig
ott lesz az orvos 16 után, ha te beesel az ajtón 16-kor?
nem
mert közben ügyelni ment 16-tól
víztorony hozzád képest sivatag

élhetetlen 2017.10.17. 17:27:50

@szánmonoxid: „De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?„ „Mi volt ebben a durva vagy az udvariatlan, pláne a bunkó?”. Az, hogy feleslegesen állt sorba a fél órás idejének talán a feléig, és a rezignált válasz kb. annyi volt, hogy megtehettük volna, de nem tettük meg, ha nem tetszik, menj a francba. És ez szerinted normális.

BiG74 Bodri 2017.10.17. 17:32:40

@amindenes.blog.hu:
Addig korrekt szerintem, hogy most ismerünk egy verziót, amit lehetne árnyalni. De annyira nem lehet, hogy a boltvezető, illetve a biztonsági ember viselkedését el tudjam fogadni. A legkisebb hunyó az egészben, aki felett akár el is lehet siklani, az eladó. Viszont az előző kettő helyében sem viselkednék így. Aki ilyen az ne menjen boltvezetőnek, az ilyen biztonsági meg egy fatelepre menjen éjszakai őrnek!

élhetetlen 2017.10.17. 17:34:26

@szánmonoxid: Haggyál már! Ha a boltos nyolckor haza akar menni, akkor tartson nyitva fél nyolcig. Ez ilyen egyszerű. Nem az a megoldás, hogy fél órával, vagy húsz perccel vagy tíz perccel előbb illik-e bemenni a nyitva tartó boltjába, nekem, mint vevőnek. Egyszerűen hülyeséget beszélsz.

BiG74 Bodri 2017.10.17. 17:43:25

@élhetetlen:
Ezért írják ki sok helyen, hogy adott időpont után rendelést nem veszünk fel, az orvosi rendelőben, hogy a rendelés utolsó félórájában érkezőkkel nem áll módunkban foglalkozni, a boltok bejárati ajtaját adott időpontban zárják stb.

További jó beszélgetést mindenkinek!

2017.10.17. 17:45:34

@élhetetlen: na majom, nem volt még elég példa?

hmikey 2017.10.17. 17:45:52

@pizzaszeletvágó: Ez a gyakorlatban úgy működik minden normális helyen, hogy 8-ig bemehet bárki, aztán zárják a BEJÁRATOT, és aki benn van, még normálisan kiszolgálják. A nyitásra is érvényes, hogy előbb megy oda a személyzet, mert különben valóssággá válna a vicc, miszerint:
- Mit tolakszik itt a sorban, uram, nem fog előbb bejutni ám!
- Akkor maga sem, mert én nyitnám a boltot!

@szánmonoxid: Ja, ha neked az, hogy kikapod a kezéből a mobilt, és azt is tönkre teszed, belefér, akkor nincs is miről beszélgetnünk. A testi sértés mellé beugrik vádpontnak magántulajdon rongálása is.
Ez meg: »De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?« simán előadásfüggő, hogy mennyire bunkón hangzik, de a megfogalmazásból egy ideges, flegma alkalmazottra tippelnék.

Egyeszer előfordult velem is hasonló, piszok rossz napom volt, lekéstem a vonatot, amivel a csajommal mentünk volna tovább (még a mobiltelefonok előtti korszakban), és full ideg voltam. Bementem egy mekibe, hogy igyak egy shaket, én is kivártam a sorom, erre a srác közli velem nagy viccesen, hogy "Azt nem adok!" (pedig csak simán elfogyott) - no, akkor nekem is kiakadt a mutató, és lebasztam mint a pengős malacot - nem káromkodva, vagy üvöltve, csak hogy értse, hogy így nem válaszolunk.

Nagyon sok mindentől függ ám, hogy mikor, kinél szakad el a cérna.

2017.10.17. 17:58:12

@élhetetlen: a te logikád leginkább arra a kígyóra emlékeztet, amelyik saját farkába harap.
Ezt lennél szíves a kedvemért megtenni.
Köszönöm.

eßemfaßom még áll 2017.10.17. 17:58:28

@élhetetlen: "A nyitva tartási idő! Szerintem azt jelenti, hogy addig lehet bemenni. " Nem azt jelenti. Azt jelenti, hogy addig van nyitva. Szerintem te még az életedben nem voltál bevásárolni zárás környékén.

2017.10.17. 18:01:51

@hmikey: lehet ilyen gyakorlat, amit írsz, semmi baj ezzel. Nem gondolod, hogy a KFC-t védeném, remélem. Nekem azzal van bajom, hogy valaki elvárja, hogy az általad említett gyakorlat szerint szolgálják ki. Ez valahol megy, valahol nem.
A korrekt, hogy kiírják, olvasni tudó kuncsaftok elolvassák és ahhoz tartják magukat.
Ne lihegjük túl.

szánmonoxid 2017.10.17. 18:03:13

@élhetetlen:
Bemehetsz 8-ig, csak számolj azzal, hogy 8.00-kor kitessékelnek, ha fizettél addig, ha nem. A nyitvatartási idő nem azt jelzi, meddig mehetsz be, hanem hogy meddig tartózkodhatsz bent.
Az, hogy a boltosok többsége jó fej, és enged még a zárási idő után is fizetni, az ő jófejségük számlájára írható, nem a te jogaidhoz.

"Egyszerűen hülyeséget beszélsz. "
Tudsz érvelni, az már szent.
A boltos egyébként zárás után még jó darabig ott van, nem azonnal megy haza, mert még takarít, kasszát csinál stb. A nyitva tartás meg azt jelenti, meddig lehet bent vásárló.

"És ez szerinted normális. "
Teljesen. A csávónak ez a feladatköre, tette, ami a dolga. Ő a kaja kiszolgálásért felel, a többért nem.
Az idióta szabó meg őt baszogatta.

Továbbra is várom, hogy az eladó válaszának melyik része volt felháborító.

@Kondom Keselyű:
Ettem már többször gyorséttermi elviteles kaját, még sosem csaptak be.

@hmikey:
Nem mondtam, hogy belefér, de ha már megveri, akkor ez a normális (logikus) eljárás.

szánmonoxid 2017.10.17. 18:04:36

@hmikey:
Bárhogy mondta is, valószínűleg megvolt rá az oka, mert vele kezdett el pattogni az indexes idióta. És nem vagyok benne biztos, hogy az eladó kezdte a bunkózást.

élhetetlen 2017.10.17. 18:44:45

@aquí.y.ahora: @pizzaszeletvágó: Még jó, hogy te vagy a tudás kútfeje, sok vízzel az agyad helyén. „orvosi rendelés 16-ig”. Ha 16 előtt öt perccel esek be, akkor ellát, akkor is, ha az indulása csúszik pár percet. Mert a 16-ig rendel, az ezt jelenti. Nem érted, ugye? Nem érted, mi a különbség aközött, hogy vége a rendelési időnek, és az után megyek be, vagy rendelési időben megyek be. Nem érted, mi a különbség a nyitva tartás, és a zárva tartás között, és még hülye példával jössz.

élhetetlen 2017.10.17. 18:58:10

@szánmonoxid: „Bemehetsz 8-ig, csak számolj azzal, hogy 8.00-kor kitessékelnek, ha fizettél addig, ha nem. A nyitvatartási idő nem azt jelzi, meddig mehetsz be, hanem hogy meddig tartózkodhatsz bent.”. Mondod te. Mit jelent a vásárlónak a nyitva tábla? Hogy bemehet. Hagyjuk ezt a hülyeséget, hogy esetleg szerinted csak hány percre mehet be. Mondom, próbáld meg értelmezni a vásárló szempontjából a „nyitva” táblát! Nyitva, bemehetek, függetlenül attól, hogy mit gondol a boltos, hogy már nem mehetnék be. akkor fordítsa meg a táblát, és legyen zárva. Ez ilyen egyszerű!

.Manyecska 2017.10.17. 19:00:24

@BiG74 Bodri: nem baj a kislányom most dobta el az öthós gyereket a röhögéstől épp vele is levelezek. azon túl hogy elzabálja a gyerek elöl a pürét!!!! megegyeztünk hogy a párom kolléganője úgy néz ki mint egy éjszakai análpankrátor bagoly. Na nemkoptatom én sem:DD a billentyűt!!!! éreztem én hogy erőspistát kellene tenni a masszázsolajba :DDDD :P ON
bocsánat kérem törölni!

élhetetlen 2017.10.17. 19:08:46

@BiG74 Bodri: Igen ez korrekt, ha kiírják. Csak ennyiről volt szó!

élhetetlen 2017.10.17. 19:45:14

@eßemfaßom még áll: Ha a „nyitva” szerinted nem azt jelenti, hogy be lehet menni, akkor mit jelent? Akkor írják ki, hogy a nyitva tábla azt jelenti, hogy a nyitva vége előtt fél órával, húsz perccel nem nyitva, vagy nem tudom mit. Te tudod?

élhetetlen 2017.10.17. 20:06:07

@szánmonoxid: Ja, akkor a te logikád szerint kéne még egy tábla, hogy nyitva, de már nem jöhetsz be. Na, most már lehet, hogy én is eldurvulok. Ha a nyitva tábla nem azt jelenti, hogy bemehetek, hanem a te agyad szerint valami limittel a zárás előtt már nem mehetek be, amit a boltos csak gondol, de nem ír ki, ezt hogy képzeled. Vagy írja ki, hogy meddig lehet bemenni, vagy fogadja el, hogy aki bement, mikor még „nyitva „ tábla volt az ajtaján, az esetleg ott van. Hát igen, érvelni nem tudok, teljesen logikátlan vagyok. Ja.

2017.10.17. 20:08:46

@élhetetlen: hülye vagy, ez ilyen egyszerű, ki van írva a nyitva, TE tudod, hogy mit akarsz bent, de te bemész az utolsó percben, ne csodálkozz, ha te leszel a következő betört arcú barom, én kivágnálak, mint macskát szarni a nagy arcoddal együtt, és ahol ezt nem teszik, ott kezitcsókolommal köszönhetsz a lábtörlőnek is!

2017.10.17. 20:11:15

@élhetetlen: én értem, hogy adott esetben mit jelent a rendelési idő 16-ig, de te adott esetben megdöglesz, az biztos, aztán majd gondolkodsz a felhők felett, vagy kabócaként reinkarnálódva, hogy megérte-e?

élhetetlen 2017.10.17. 20:21:44

@pizzaszeletvágó: Mi van majom? Nem találtad meg a választ? „Nem érted, mi a különbség aközött, hogy vége a rendelési időnek, és az után megyek be, vagy rendelési időben megyek be.”

DomiG+ 2017.10.17. 20:27:46

Ezért ilyen balkáni itt minden.
Föl sem merül sok hozzászólóban, hogy az üzlet, a bolt, a színház, a taxi, bármi egy vállalkozás, ahol nem egyenlőek a felek és nem egyenlőség, testvériség stb van, azaz nincs. A vásárló, a megrendelő az akit ki kell szolgálni, akinek ab ovo igaza van, - a szolgáltató meg köteles ezt tudomásul venni. Ha nem így jár el: büntetés (akár milliós összegek) a világ boldogabbik felén. Itt meg vita arról, hogy jár-e verés annak aki a vásárlók könyvét kéri.

2017.10.17. 20:38:29

@DomiG+: te se olvasol: nem arról van vita, legalábbis részemről egyértelmű, hogy a vásárlók könyvének kéréséből nem lehet verekedés, ha boldogabbik fele, a világnak, ha nem, szerintem ezt mindenki elismeri itt. A megrendelőt kiszolgálták (volna): elvitelre. Ez nem tetszett, jár a vásárlók könyve és jár a további nem kiszolgálás is.
De mondjuk én sem vagyok újságíró, ez két dologból látszik:
1. nem kérek olyat, ami az üzlet szabályaiban nincs benne
2. én ütöttem volna meg (ki) a biztonságiőrt, nem ő engem

2017.10.17. 20:41:40

@élhetetlen: rohadt kurva anyádat nem találtam meg, ma nem dolgozik ?

élhetetlen 2017.10.17. 20:43:46

@pizzaszeletvágó: „a te logikád leginkább arra a kígyóra emlékeztet, amelyik saját farkába harap”. Megkérhetnélek, hogy ezt fejtsd ki egy kicsit?
Aztán kaptam tőled még pár bejegyzést, „ne csodálkozz, ha te leszel a következő betört arcú barom, én kivágnálak, mint macskát szarni a nagy arcoddal együtt”. Csak mert bementem egy „nyitva” jelzésű boltba? „én értem, hogy adott esetben mit jelent a rendelési idő 16-ig, de te adott esetben megdöglesz, az biztos, aztán majd gondolkodsz a felhők felett, vagy kabócaként reinkarnálódva, hogy megérte-e?” Miért is kéne megdöglenem , ha az orvosom nem olyan hülye , mint te? Miről beszélsz?

2017.10.17. 20:45:20

@élhetetlen: minek veled beszélni? innentől szúrve, vagy szarva már régóta

élhetetlen 2017.10.17. 20:54:52

@pizzaszeletvágó: Nem igazán tudom, hogy mi a problémád, nem is igazán érdekel, de talán keresd a saját „rohadt kurva anyádat”, azt talán megtalálod! (ha már erre a stílusra váltottál, és még azt sem tudom, hogy ezt mi váltotta ki belőled).

2017.10.17. 20:57:48

@Semper Fidelis: biztos érdekel, mit gondolsz

szánmonoxid 2017.10.18. 01:42:15

@élhetetlen:
Jó, hát én nem tehetek arról, hogy nem tudtál eddig megtanulni magyarul.
Én igyekeztelek megtanítani erre a szóra, de ekkora fafej esetében inkább feladom. Kérd a szüleid segítségét.

eßemfaßom még áll 2017.10.18. 08:11:12

@élhetetlen: Nincs azzal semmi gond, hogy fingod sincs a valóságról csak azt nem értem miért jó neked ezt rendszeresen be is mutatni a nagyközönségnek.

Ata1981 2017.10.18. 10:31:34

@Death Lord:
Szebben nem is fogalmazhattál volna. :)

Irbisz 2017.10.18. 13:36:57

@pizzaszeletvágó:
Bocs, de tenyleg orbitalis ostobasagokat irkalsz, te megis hol elsz? :)
Bamely üzletben ha meg bent vagy 18:00-kor, 20:00-kor, 24:00-kor, nem dobnak ki ha ennyi az idö, hanem mar elötte x perccel elkzdik felhivni a figyelmet arra hangosbemondoval, kis üzletben elöszoval, hogy kerjük fejezzek be a vasarlast. Sürgetnek, de nem dobnak ki, nem vernek meg- ha nagyon szigoruak, es tenyleg pontosan akarnak zarni, akkor zaras elött 5-10 perccel mar nem engednek be senkit, kiteszik a "Zarva" tablat.
Szoval ha nem Csecsenföldön vagy Feheroroszorszagban szocializalodtal, ami erthetöve tenne h. ilyen vagy, akkor bizony ektelen nagy tusko vagy, a lancfüresz megallna a fejedben.

Irbisz 2017.10.18. 13:38:05

@élhetetlen:
Hagyd, ez hülye szegeny, olvasni faj az ostobasagait, logikai bukfenceit.

GhostBusters 2017.10.18. 22:36:16

@élhetetlen: Szerintem is hagyd, az ilyen pizzaszeletvágó típusú férgek teszik olyan színvonalúvá az országot, amilyen.

Nemrég bementem volna zárás előtt 4 perccel egy Intersparba; bizt.őr közölte velem, hogy zárva vannak; én mondtam neki, hogy 21:56-kor még nincsenek zárva. De hozzátettem, hogy felőlem zárva lehetnek, de akkor másnap írom az osztrák központba az emailt németül, telefonnal fényképezem a zárt rácsokat. Ekkor sem engedett be. Másnap áruház-igazgató, sztori elmesélve, megkért arra, hogy ne küldjek emailt, majd ő megoldja házon belül. Még aznap intézkedett, és a kamerafelvételek megtekintése után az alvállalkozó mindkét őrt azonnalival elbocsátotta, az ügyeletes áruházvezetőt pedig megbüntette.
Megérte az a 4-6 perc, amit spóroltak vele, egészen biztosan.

Im just here for the comments 2017.10.19. 08:24:23

@GhostBusters: haha, és az "igazgató" sem tudta, hogy a központjuk nem Ausztriában van? Ennyire bereccsent tőled, a nagy embertől, hogy elfelejtette, hogy az Interspar holland? És mi volt a büntetés? Kukoricán térdelés? ÉS erről neked utána még külön be is számoltak? :DDD
Jahj, no, azért jót röhögtem.

Dagda 2017.10.19. 12:13:52

Én nem szívesen eszem olyan étteremben, ahova beengedik a kötekedő részegeket, aki ki tudja, mikor hányja le az asztalomat.
Nyilván nem érdemel verést, nyilván mind az üzletvezető, mind a biztonsági őr példás büntetést érdemel. De a sztoriból én azt látom, a kidobás (a panaszkönyves eset kivételével) jogos volt. Nekiáll részegen balhézni egy hülyeség miatt és feltartja a sort - én sem tűrném meg a saját helyemen. Mondjuk én bevittem volna az irodába a panaszkönyvért és ott magyaráztam volna el neki, amire az anyja nem tanította meg (csak szavakkal, félre ne értsétek).

Irbisz 2017.10.19. 13:04:42

@Im just here for the comments:
Normal (szolgaltato) multiceg hazai emberkei ilyen fellepestöl altalaban "bereccsennek", ha megmondod/megirod hogy a külföldi cegközpontba elküldöd az esetet (persze elötte nezz utana mely osztaly/szervezet felelös az ilyen esetekert :), ne csak vaktaban fenyegetözz), akkor nagy szazalekban minden regionalis emberke megijed- gyakran meg akkor is, ha csak reszben van igaza a reklamalo felnek.
Uis. ugy felnek akar meg csak a regionalis központ ilyen jellegü kivizsgalasaitol mint a tüztöl (jopar embernek eves celjaban X szazalekban akar benne is lehetn hasonlo tartalmu KPI), szoval teljesen hihetö az eset.

Mellekszal, de alaposan benezted, nezz utana, az tenyleg interspar osztrak:) de.wikipedia.org/wiki/Interspar_(%C3%96sterreich
de.wikipedia.org/wiki/Spar

Irbisz 2017.10.19. 13:06:02

@Dagda: te tenyleg ilyen szolgalelkü mameluk vagy? ?
ilyeneknek kar demokracia es szabadsag.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.10.19. 13:16:41

Ezt az elképesztően modoros sznob beszámolót elolvasva nekem is kedvem lett megütni azt aki ezt írta.

"éppen távoztam a Corinthia Grand Hotelből, ahol viszkikóstolás zajlott, én például tokaji aszús hordókban érlelt skót viszkit forgatva szidtam az új iOS 11-et az Index egykori dizájnerével. Süppedős szőnyeg, vágott virág, megtévesztően európai hangulat. Volt még majdnem fél órám, hogy találkozzam egy barátommal, aki hétfőn reggel utazott vissza Svájcba, ezért gondoltam adok a körülöttem lassan köröm alatt felgyűlő koszra hasonlító előítéleteknek, és eszem valamit a KFC-ben."

Már csak ezért a modoros 6 sorért járna egy hatalmas nagy koki vagy esetleg saller. :)

Jessybátsi 2017.10.19. 14:13:20

KFC = romlott csirke :) Sok fűszer elnyomja a bűzt. Lehet, hogy nem mindenhol, de volt ilyen info belsős embertől. Ezek után elgondolkodtató az ott étkezés. De az is lehet, hogy csak pletyka volt az egész.

van még ilyen kokszparádé 2017.10.21. 08:29:54

A szokásos alvállalkozó tehet róla blabla. Akkor nevesítsük. A kis verekedő kokszos ruháján RC. Security olvasható. Mindenki jól jegyezze meg a verekedő kis kokszos az RC. Security alkalmazottja. RC. Security. Elszigetelt eset... Na hogyne, nyilván. Örömmel támogatunk.. Ez tényleg ennyire hülyének akar nézni? Szép közlemény, de a következményekről is kérünk beszámolót! És senki se felejtse, RC. Security a verekedős kis kokszos!

Irbisz 2017.10.21. 12:04:16

@Im just here for the comments:
ja, hat igen, ma ha mar sima polgari ertekrendet kepvisel valaki, az is üldözendö lett a a hozzad hasonlo ukrajnaba valo bolsevik tahok szemeben.

Brokkoládé 2017.10.26. 19:08:01

Na jó értem én, hogy jogtalan volt a biztonsági őr intézkedése ez ügyben egyet is értek...DE! "a részeg bulizókat, de még az apróval betévedő hajléktalanokat se bántsák." féle mondattal már nem.... Azért fellépni mint a részeg bulizók és az apróval betévedő hajléktalanok "védőszentje" már sok...A részeg bulizók sem azért szoktak "kapni", mert részegek, hanem mert nem képesek normálisan viselkedni lásd bulinegyed "szórakozóit", akik nem a szalonspicces jómodorukról lettek hírhedtek-híresek. A hajléktalanok sem azért vannak kitessékelve, mert hajléktalanok, hanem mert sokuk az alapvető higiéniai szabályokat sem tartja be és ahelyett, hogy intézeti ellátásban visszavezetnék a társadalomba, ahelyett bort vesznek neki és felhívják, hogy neki márpedig jogai vannak akár a KFC ben is vásárolni...Merő véletlen, hogy az apróval betévedő hajléktalan és az agresszív részeg hordák fellépésénél soha nincs ott jogvédő aki széklet és vizeletszagban és/vagy verekedés közben akar egy jót enni a KFC-ben. :D :D Jogai mindenkinek vannak, de vannak alapvető emberi neveltetéshez tartozó íratlan szabályok is.

Xezs6 2017.10.26. 23:50:12

@Brokkoládé: Így van. Keményen kell bánni a deviánsokkal, csak mostanában épp tetőfokára hág a humanizmus.

gt_ 2017.11.02. 00:52:44

@Brokkoládé: Nem hinném, hogy a posztoló arra gondolt, hogy a részegeket meg a hajléktalanokat kell pátyolni az étteremben, hanem azt, hogy a rendet nem szabad (az amúgy törvénytelen) verekedéssel kell fenttartani. Helyette vannak szofisztikáltabb, törvényes megoldások.

Reactor 2018.06.14. 00:41:10

Black Magic és Corvin-tető újratöltve. Tipikus biztonsági ork, aki kap egy körömpiszoknyi hatalmat, és amint lehetősége is van rá, vissza is él vele. Természetesen csakis olyannal szemben, aki nála kisebb és gyengébb.
Kár, hogy elbocsájtották, így nem fenyegeti az a veszély, hogy legközelebb olyasvalakit képel fel, aki másnap hamvasztóval kergeti végig a fél utcán, mielőtt pecsenyévé sütné, esetleg pár Street Fighter II-kaliberű barátjával kopogtat be másnap a visszavágóra.
Írom ezt úgy, hogy a legkevésbé se komálom a zindexet, én lennék a legboldogabb, ha végre örök időkre lehúzná a rolót és szétszéledne a slepp, de itt nem ezen van a hangsúly.

@Terézágyú: A siófoki eset után, ha van róla felvételed, ennek a többszörösét is bevasalják rajta...

@Ballib cenzúrázók réme 25: Stimm. Csak ha nincs tettlegesség, a policájok szarnak bele egy jókorát az egészbe.

@ProsTata: Még mindig vannak ilyen helyek? A policájok a jómúltkorában lekapcsolták az egyiket. Nem kértek se panaszkönyvet, se étlapot, csak hogy mindenki álljon a fal mellé, kezeket tarkóra, megyünk a Markóba...
Ezekszerint még maradt pár ilyen.

@Hajdú Peter: Előbb-utóbb majd beleszalad egy hordányi "rejtett erőforrásba" ezzel a mentalitással. Az elsőt leüti, a maradék 29 meg átvágja a torkát. Hogy az üzletvezetőt miért vizsgálgatják páros lábbal kirúgás helyett...nos, gondolom szó esett valami eldugott kis hátsó szobában ennyi+annyi pénzről.

@evilwolf: A libbantak, a tudjukkik kutyakölykei ilyenek. Eddig terjed a fenenagy szólásszabadságuk, hogy nekünk mindent lehet, a többiek meg kussoljanak, mert ők mind nácik. Még a kurucon is nagyobb a szólásszabadság :DDDDDD na EZ szánalom a köbön.

@DomiG+: Hát igen, a Balkán közelebb is van hozzánk, mint mondjuk Helsinki.

Loránd Ternesz 2019.06.18. 14:18:46

A libsi fake news gyári munkás tökéletesen megérdemelte, amit kapott a tenyérbemászó alkesz képével.
süti beállítások módosítása