Tékozló Homár

Vadiúj szolgáltatás a fővárosban: pizza ház elé szállítás!

2017.10.25. 13:20 | Homár Hilda | komment

Árpi valószínűleg valami forgalmas helyen lakik a belvárosban, és nem a főzőcskézés a hobbija, valamint pizzafüggő, vagy legalább is hetente többször muszáj hozzájutnia. Akárhogy is: házhoz rendelt, a futár jött, a pizza viszont csak nem akart az ajtó előtt landolni. Ráadásul 2x is, mint egy rossz viccben.

Üdvözlet!

A minap esett meg velem ez a kis szösszenet. Mint sokan mások, akik nagyvárosban élnek pizzát akartam rendelni. Ki is választottam a rendelést a bevált, fővárosban jelentős hálózattal rendelkező Pizza King pizzéria kínálatából, akinél már elég sok pénzt költöttem az elmúlt években.

A pizza meg is érkezett, ám a kapucsengő helyett a telefonom szólalt meg. A vonal végén a futár arra kért, hogy menjek le a pizzáért mert megbüntetik, ha tilosban parkol. Ha hétköznap napközben történik ilyen még lenne is értelme, csakhogy hétvége, este tíz után voltunk, tehát a bünti esélye igencsak csekély, majdnemhogy nulla. Ő erősködött, hogy ő tudja kit mikor bírságolnak meg, majd némi szóváltás után elhajtott a pizzámmal!

Nem lepett meg túlságosan sem a telefoncsörgés, sem ami után történt, mivel más esetekben is volt már ennél a cégnél ilyen "kényelmes" alkalmazott, akinek derogál lépcsőzni, bár nálunk működő hívólift is van, én pedig tus után, fürdőköpenyben nem akartam lemenni, amit jeleztem is. Volt már hogy lementem, volt hogy felparancsoltam, megfenyegetve, hogy bepanaszolom, de odáig még senki nem merészkedett, hogy egyszerűen lelépjen, mert épp olyan kedve van. Hogy igazságos legyek, ennek a cégnek a futárjainak a többsége eddig is ajtóig hozta a rendelést - máskülönben aligha lettem volna törzsvendége, vagy törzsrendelője -, úgyhogy ha 100 futárból 98 vagy 99 ezt megteszi, akkor most ne találja ki egy-két senkiházi, hogy csuklóztat! 

Kérdem én: már ennyire rossz a munkaerőhiány, hogy bárkit felvesznek, vagy csak nem figyelnek oda, mert "ezt a munkát egy majom is el tudja végezni"? Az a gond, hogy ilyen "munkatársakkal" a cég renoméjának is oda, hisz ők kerülnek kapcsolatba az ügyfelekkel és állítanak ki egy bizonyítványt a cégről. Másrészt nem kötelező autóval futárkodni, pláne nem én kértem, hogy azzal jöjjön, lehet motort, robogót, kerékpárt is használni, amivel büntetésmentesen is lehet parkolni, de felőlem görkorcsolyán is jöhet, mint a reklámban, ha nem töri össze magát, csak teljesítse a rendelést, mert neki ez a dolga.

Mikor mindezek után rendeltem egy másik helyről pizzát, ne féljetek, az ottani szintén autós futár letette a verdát ahol helyet talált a néptelen éjszakai utcán, feljött, átadta, majd elment, az egész még öt perc sem volt! Ennyit kellett volna ennek a szerencsétlennek is tenni.

Ezután hívtam a Pizza King központi számát, amit csak nagyjából az ötödik alkalommal vettek fel, mert ha senki nem jelentkezik a rendszer egy perc múlva egyszerűen elköszön és bontja a vonalat, ennyit hát a kötelező kapcsolásról. Miután sikerült beszélnem egy kedves hölggyel, azt mondta másnap napközben tegyem meg a panaszt, mert akkor aktív az erre fenntartott vonaluk, amit másnap meg is tettem.

Az ottani hölgy ígérte, hogy továbbítja a panaszomat az illetékesek felé, de miután egy hét múlva sem volt semmi hír, szóltam a Netpincérnek is, akin keresztül bonyolódott a rendelés. A netpincéres hölgy elhűlve hallgatta a sztorit, elnézést kért és később jelezte, miután ő is szólt a Pizza Kingnek, hogy a cég megígérte a pénz visszautalását. Bocsánatkérés vagy bármi egyéb kompenzáció így sem érkezett.

Engem nem a pénz bosszant, mert ezerpárszáz forint nem a világ, hanem hogy ilyen egyáltalán megtörténhet. Mindenesetre most jó ideig elkerülöm ezt a helyet. 

Üdv!

Árpi

UPDATE

El sem hiszem, de pont ma újabb hisztibajnokba botlottam. Most a Pizza Boytól rendeltem ennivalót, majd ugyanazzal a szöveggel telefonált a futár a rendelés után másfél órával: itt van, menjek le, mert megbírságolják. Láttam az ablakból, hogy nem a legszabályosabban ugyan, de senkit nem zavarva parkol kicsit a zebrára lógva.

Ugyanúgy elmondtam, hogy ez nem az én problémám, jöjjön robogóval, ha zavarja az esetleges bírság, aztán még a cég diszpécserével is hosszú beszélgetésbe bonyolódtam, aki viszont sokkal megértőbb volt, az "ország jelen helyzetére" hivatkozva mentegetőzve mondta, hogy milyen híg a szakma, bár arra már nem tértem ki, hogy ez a munka azért mégsem igényel egyetemi diplomát vagy nyelvtudást, csupán némi gyerekszobát, ha már erre vállalkozik valaki, de úgy tűnik már ez is túl magas elvárás.

A vége volt a legjobb, mikor elmondtam mi a helyzet a parkolással, mert látom, hogy az senkit nem zavar, majd a futárgyerek megunhatta a várakozást, mert kipattant a kocsiból a pizzával és mégiscsak felcaplatott, miközben élőben közvetítettem a diszpécsernek az eseményeket, mint valami sportriporter! Felért, kezembe nyomta, majd dúlva-fúlva elvonult.

Komolyan szavakat sem találtam hogy ilyen emberek a világon létezhetnek, hogy ilyesmit meg merészelnek tenni, hogy nincsenek tudatában a kisszerűségükkel, meg arra sem, hogy egy cég úgy ereszti az ügyfelekre ezeket a szerencsétleneket, hogy nem vállal kezességet értük, máskülönben miért az ügyfélt csesztetnék a hasfájásukkal, amihez a világon semmi köze?! Mondtam is a diszpécsernek: hozzanak létre egy alapot, amiből az esetleges bírságokat fizetik és engem hagyjanak békén!

Bár happy end volt a vége, mert kiveszekedtem magam velük, de mi a garancia, hogy holnap ez nem ismétlődik meg újra? Hogy megint nem lép le valaki a rendeléssel, mert nem talál parkolóhelyet, és a fogyasztó a hülye, hogy házhoz meri rendelni a kaját?! Komolyan az ész megáll! 

Megkérdeztük, mitől függ, meddig kell jönnie a futárnak:

Amennyiben a rendelés és az azért fizetett ár a cég honlapja vagy bármilyen bizonyítható közleménye alapján magában foglalja a kiszállítást, és nem jelezték, hogy csak kapuig szállítanak ki, valamint megadta a pontos címét (emelet, ajtó), úgy a termék futár által történő kiszolgáltatását az adott emeleten és ajtónál kell elvégezni.

Az az eladó költsége és kockázata, hogy milyen módon fuvaroztat, ha saját fuvareszközzel (vagy alkalmazottal), akkor ennek költségei is őt terhelik (így természetesen a parkolójegy vagy esetleges parkolási bírság is), főleg, hogy ezeket a költségeket nem ön okozza, és azokkal előreláthatóan számolni lehet.

Amennyiben panasszal kíván élni, úgy javasoljuk, hogy azt írásban jelentse be, arra 30 napon belül érdemi választ kell kapni. A dokumentált bejelentés ebben az esetben elejét veheti a jövőbeli hasonló ügyeknek.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Manyecska 2017.10.25. 13:34:37

én olyat láttam hogy előre felvett beszédet mond a kaputelefonba a futár,..nem fárad!! :D :O

Darth Revan 2017.10.25. 13:38:05

Evek ota igy mukodik nalunk is.
Pizzafutar felhiv en pedig lemegyek a parkoloba a pizzamert.
borravalot nem kap, nem tudom osszekopdosi-e a pizzamat.

.Manyecska 2017.10.25. 13:58:59

Lehet azt várta döntsd a motorháztetőre. Problem???

Sipovicsné Zahedli Krisztina 2017.10.25. 14:00:03

Az lehet, hogy ez nem szép dolog, de te, Árpikám, annyira fenn hordod az orrod, hogy fönt fogsz akadni egy alacsonyabbra lógó villanyvezetékben.

Terézágyú 2017.10.25. 14:02:26

Bocs, hogy ismétlem magam: ez a drága Árpi vajjjon mit dolgozhat?...

Terézágyú 2017.10.25. 14:05:35

Hogy egy klasszikust idézzek: minél hosszabban ecseteli egy pószter a sérelmét, annál biztosabban lesz közutálat tárgya - még ha esetleg igaza is van...

Ráérek 2017.10.25. 14:34:53

Putrifalván meg csak a legközelebbi buszfordulóig hajlandóak kimenni a pizzások....
Életvédelmi szempont miatt, kizárólag. :-D

Pécs-Meszes, Miskolc egyes körzetei, Nyíregyháza (itt több pizzéria deklaráltan nem is szállít a c-telepre...) stb.stb.

káposzta 2017.10.25. 14:35:25

Kevesebb pizzát kéne rendelni :)

Jessybátsi 2017.10.25. 14:52:52

Ha hideg pizzát visz, mert fél kilométert gyalogolt vele, az rendben van? Vagy esetleg kifizeted a büntit, ha megqrják, mire visszaér?

Manus81 2017.10.25. 14:57:33

Háát Árpi helyében nagyon átnézném a pizzát amit kapok. :))) Futárral én sem akadékoskodnék. Én is azt vallom hogy jobb a békesség a futárral, elvégre csak ő hozza a kaját. Árpi ne légy rest menj le a pizzáért, hidd el finomabb is lesz, na meg elkerülöd a következő "köpet a pizzában" című poszt megírásának fáradalmait.

Nick-son 2017.10.25. 14:59:06

Vannak helyek ahol érdemes rugalmasabbnak lenni a címzettnek is. Nem muszáj, legfeljebb éhes marad.

Darth Revan 2017.10.25. 15:21:43

"este tíz után voltunk"

kurvara nem kellene este 10 utan, lefekves elott zabalni.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.10.25. 15:40:32

@Jessybátsi: azért ez ne az én gondom legyen már. Nem muszáj autóval járnia, meg egyébként is minden hely parkoló, csak ki kell rakni az elakadásjelzőt, felénk igen gyakran élnek ezzel, úton, járdán, akárhol.

Mondjuk a kapuig ne derogáljon lemenni a usernek se, legfeljebb nem ad borravalót.

Dezsike 2017.10.25. 15:58:31

Egyik futár se viszi el az ajtóig a csomagot, csak a jófejek. Ez a pizzafutárokra is vonatkozik. A családi házakba se jönnek be az ajtóig, mindig a kapunál veszem át a pizzát (és az áruküldeményt is). Viszont a kapuig el kell hoznia, az, hogy ki se szállt az autóból valóban bunkóság. Valóban vannak olyan helyek ahol képtelenség parkolni, de valahogy mindig megoldják, pl. a szomszéd utcában leteszik a verdát és átsétálnak.

Sajt_kukac 2017.10.25. 16:39:18

Ha pizzát rendelek, lemegyek a negyedikről a kapuhoz átvenni. Még jattot is adok. Tudom, nem vagyok sikeres ember.
Viszont ha pizzafutár lennék, Árpi biztos nyányós pizzát enne a következő alkalommal.

H3rold 2017.10.25. 17:04:10

Inkább rendelj magadnak rendes kaját ételfutár cégtől. Egészségesebb is, mint a pizza.

H3rold 2017.10.25. 17:05:53

@Dezsike: Gyakran rendelek netről cuccokat, eddig mindig felhozták az emeletre (lift nincs). Igaz, itt a parkolással nincs gond.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2017.10.25. 17:07:02

Én meg szoktam rendelni telefonon a pizzát, majd odamegyek érte. Ha a telefon lerakásakor elkezdem venni a cipőmet, megkeresem a slusszkulcsot, beülök a kocsiba, és elmegyek a pizzériáig, épp arra érkezem, hogy dobozolják befelé. Ők nem rohangásznak, én forró pizzát eszem, win-win szituáció. Ja, és nincs 30-45-60 perc várakozás, az ötlettől felmerültétől számított 15-20 perc múlva pizzázunk.

Terézágyú 2017.10.25. 17:14:22

@Csokis:

Nem helytelenítve a módszeredet, azért megemlítenék pár hátulütőt ebben, mármint hogy
- kocsi kell hozzá
- szakadó hóesésben/felhőszakadásban nem poén
- benzin fogy
- előtte nem ihatsz szeszt

ptspts 2017.10.25. 17:27:25

@Quarker:

> Inkább rendelj magadnak rendes kaját ételfutár cégtől. Egészségesebb is, mint a pizza.

Azt értem, hogy bizonyos kaják bizonyos éterfutár-cégeknél egészségesebbek, mint egy átlagos pizza egy átlagos pizzafutár-cégeknél. De mit jelent a mondatodban az ,,is''? Mivel jobb még?

sanyisanyi 2017.10.25. 17:30:36

Irigylem Árpi problémáit....
Mondjuk ha főzne magára és nem lenne ilyen lusta, akkor ezek az óriási problémák is megoldódnának...

Alf56 2017.10.25. 17:50:18

Érdekesek ezek a futárok.
A tőlünk 2 db háznyira (sétálva 3 perc) lévő pizzériából IS autóval hozzák.

Terézágyú 2017.10.25. 17:55:11

@Alf56:
Gondolom egyszerre szállítják ki mások pizzáival együtt :) Leadják neked, aztán továbbmegy a kocsi :)

amindenes.blog.hu 2017.10.25. 18:08:22

Ők is csak emberek..nyílván nem egyetemi diplomával fog pizzát szervírozni. Bár engem se boldogítana túlzottan ha nekem kéne lemenni érte(bár már fordult elő, és itt lift sincs), de legalább ledolgozza az ember a kaja egy részét. :) sajnos nem ugyanolyan pultban állni egy boltban meg vásárolni ott egy dagadt bankkártyával.

milyen nőazilyen 2017.10.25. 18:29:05

Árpi, kérlek, tanulj meg sütni! 1000 Ft-ból olyat lehet, hogy csak na!

Tehetséges ugandai buzi 2017.10.25. 18:29:31

@amindenes.blog.hu: Füreden, a MAFC kikötőjében dolgozott nyugdijjas műegyetemi tanár kikötőmesterként. De most komolyan!

:-D

amindenes.blog.hu 2017.10.25. 18:45:15

@Tehetséges ugandai buzi: Úgy hangzik mint a 'most tööökre komolyaaan" a south parkból

MrZed001 2017.10.25. 18:55:57

Na igen, előbb a pizzát nem hozzák fel.
Aztán a postás kezd el finnyáskodni, és a tértivevényes levelet nem hozza fel.
Aztán a futár kezd el finnyáskodni, és a 20 dekás csomagot nem hozza fel.
Aztán a vízóra leolvasó követeli, hogy a vízórádat vidd le neki (önmagát nem hozza fel).
Aztán az elmü az áramot nem hozza fel ... szóval hol a vége ? (irónia volt)
Vagy legyen a szállítási költségnél 2 változat: átvétel kapuba, ajtóba (+100Ft), vagy ha ez nincs akkor ajtóig kell szállítani és kész.

Amúgy nekem is panaszkodtak kis kiszállítással is foglalkozó kajálda tulajai, hogy már szinte lehetetlen futárt találni. Lassan már a minimálbér * 3 + jatt mellett is.
A munka ezeknek büdös.

Jónapot kívánok! 2017.10.25. 19:13:35

Bar igaza van a poszternek, ez az egyetlen ami pozitivumot el lehet rola mondani. Amugy egy marha nagy taplo, aki ne csodalkozzon azon, mire felert a pizzaja tuti kulon feltetet kapott ra.

SarahConnor 2017.10.25. 19:29:08

Még igazat is adnék neki a panaszt illetően, de ez a stílus... Árpi, vazzeg, te beszélsz itt kisszerűségről, ezzel a stílussal? Lehet, hogy a mindenkori pizzafutárnak több diplomája van, mint neked, és a gyerekszobája is nagyobb volt, csak tényleg fél a bírságtól... bár nem derül ki, mit értékelsz kisszerűségnek, én erre tippelek.

KaTe 2017.10.25. 19:35:42

Ha valahol nem lehet autóval parkolni, akkor egyszerű a megoldás: Erre vannak a motoros, biciklis futárok, vagy az autóval távolabb megáll és elbattyog a címig a melegentartó dobozával a kezében. Sőt, olyan megoldást is el tudok képzelni, hogy a cég bizonyos kerületekben, utcákban, vagy bizonyos időpontokban nem szállít ajtóig és erről természetesen ELŐRE tájékoztatja is a megrendelőt.

Mellesleg a Pizza King Budapest egyik legszarabb pizzáját gyártja, bár a Theo Papa féle förmedvénynél rosszabbat még életemben nem ettem. Pedig azt még homáron is ajánlotta valami félkegyelmű.

@sanyisanyi: Miért főzzön magára, ha tudja az idejét másra is fordítani? Egyáltalán miért gondolod úgy, hogy te neked meg kellene szabnod, hogy ki hogyan és mire osztja be a szabadidejét?

KaTe 2017.10.25. 19:38:53

@SarahConnor: Azért arra nem lennék túl büszke, ha több diplomával a kezemben pizzafutárként keresném a kenyerem, legalábbis tartósan. (> 1 hét, kb. addig bírnám)

lcsaszar 2017.10.25. 19:46:08

Ja, hogy Pizza King? No comment...

lcsaszar 2017.10.25. 19:54:30

@lcsaszar: Egyszer tévedtem be 38 fokos melegben 3 éves gyerekkel, mert szomjas volt. Alig voltak az intézményben, a pultosnő azt mondta, hogy üljünk csak le, mindjárt jön egy felszolgáló. Nos fél óráig nem jött, a pultosnő többszöri türelmetlen kérdésemre megnyugtatott, hogy most már tényleg mindjárt jön. Nem értem, miért nem tudta a pultnál kitölteni azt a nyavalyás löttyöt.
Ha jól emlékszem, előtte még egyszer ettem náluk pizzát, azt a vastag tésztás zsírtól csöpögő fajtát.
A személyzet is elég furcsa volt, de ebbe most nem akarok belemenni.

Kondom Keselyű 2017.10.25. 20:32:39

@MrZed001: hulyeseget mondtak neked. ocsem jelentkezett a pizza kinghez 1-1.5 eve. olyan ajanlatot kapott,hogy meg a jattbol is bele kellett volna potolnia a benzinbe :D

herk 2017.10.25. 21:35:52

"borravalot nem kap, nem tudom osszekopdosi-e a pizzamat."
biztos lehetsz benne, összeköpdösi.

"Egyik futár se viszi el az ajtóig a csomagot, csak a jófejek. Ez a pizzafutárokra is vonatkozik."
Mivel a jattból él, el fogja vinni.

A jattról:
<100 Ft = összeköpdösi a pizzádat
100<x<500 = normál állagban kapod a pizzát, esetleg kihűlve.
>500 = kiemelt ügyféllé válsz azonnal, melegen kapod a pizzát (legközelebb, mert ugye elsőre nem tudhatja, hogy mennyit fogsz jattolni. Úgy szervezi a szállitó, hogy veled kezdjen, hacsak nem extrém helyen laksz)
Tehát ha 100 forint alatt jattolsz nem jársz jól.
Ha pizzát rendelsz, legalább 200 ft jattot adnod "kell". Ezzel számolni kell.

herk 2017.10.25. 21:39:33

Ja, a lényeg kimaradt..
Ha 100 Ft alatt megy a köpés a pizzára, akkor elképzelheted, hogy szerencsétlen pizzával mi lesz, ha "kiveszekedtem magam velük". Meg ugye ha legközelebb is onnan rendelsz, akkor szintugy várható valami extra feltét.
Én, ha a korábbi cégemnél pizzát rendeltem, nem rendeltem onnan, ahonnan a kollégáim, mert bár jól kerestek, valamiért jattot nem igen akartak adni. Namost ugye van a 100 ftos szabály, ezért mindig ha nagyritkán rendeltem, megkérdeztem, hogy honnan szoktak, és onnan nem rendeltem..

anr96 2017.10.25. 22:00:28

Csókolom! Fel kellene ébredni! Ez van amikor minden értelmes józan paraszti ésszel megáldott egyszeri szakmunkás is felismeri, hogy egy kevés tanulással/kitartással akár itthon is elfogadhatóan megélhet nem beszélve a sógorokról vagy a többi külföldi országról. Az ilyen munkakörökbe mindenki addig marad, hogy legalább éhen ne haljon aztán csak a legalja vagy a mentálisan sérültek maradnak.

Az ilyen "használjon biciklit" meg "úgysem büntetnek itt" és "ha beáll a járdára is" beszólás, mi vagy te valami BMW-és népművészeti agyagedény? Meggondolnád te is, hogy megállj mindenhol, amikor már másodszor büntettek meg a héten, mert rendőrök sem valami helyi keresztapát vagy csinovnyikot fognak basztatni, amikor ott az a szerencsétlen futár is.

KaTe 2017.10.25. 22:15:18

@herk: Én nem forintra nézem, hanem százalékra. 10% felett ritkán adok bármiért is. Mellesleg miért köpné össze a doboz tartalmát? Attól még ugyanúgy nem kap borravalót. És a szakács miért nem köpi össze? Vagy eleve 10%-kal többet fizessek a pizzáért legközelebb?

Crazy 1zenkáttű 2017.10.25. 22:31:54

Azért örülök, hogy a többség felfogta, hogy a borravaló nem gálánsság, főleg nem elvi kérdés, hanem önvédelem és saját érdek. Főleg, ha azzal számolsz, hogy a futár suttyó, akkor ha a suttyóság ellen 200 forinttal tudsz tenni, akkor nekem például ez megéri.

BobaFett 2017.10.25. 22:56:35

itmedia.sk-ról szoktatok rendelni ? Ott pl ilyen a szállítási feltételek:
"Figyelem, az ár csak a házhozszállítást tartalmazza!!! Amennyiben nem tudja a ház elött átvenni az árut, kérheti a futárt, hogy vigye azt fel az emeletre (vagy be az épületen belülre), ám ennek plusz költsége 500 Ft.
Csak olyan címre szállítanak a futárok, amit gépkocsival el lehet érni!"

Legalább korrektül le van irva

The Good Boy 2017.10.25. 22:57:42

Bakker mekkora probléma.
Én meg falun lakok, a ház előtt áll meg a futár, nekem meg a nagy udvaron keresztül ki kell gyalogolni mindig a kapuig. Szörnyű!
Sőt, van hogy még az út széléig is elmegyek (ezt figyeld poszt-toló: a kaput elhúzva, kigyalogolva,. Pedig lift meg mozgó lépcső sincs), cssk, hogy egyszerűbben át vegyem, és fizessem. Falun nincs netpincér...

Gerberus 2017.10.25. 23:15:49

Szerintem itt főleg érintett futárok kommentelgetnek... :)

KaTe 2017.10.25. 23:19:56

@Crazy 1zenkáttű: Akkor ez a homár poszt most lényegében nem a futárok ellen van, hanem ellenkezőleg a futárok megsegítéséért, hiszen aki elolvassa a hozzászólásokat, az ezután nem meri majd kiaprózni a futárnak járó pénzt!

Gerberus 2017.10.25. 23:40:08

@The Good Boy: Mert neked a kapu a magánterületed határa, a városban ezt lakásajtónak hívják.

Gerberus 2017.10.26. 00:00:57

Én amúgy soha senkinél nem olvastam olyat, hogy "csak kocsival futárkodunk", vagy "csak a ház elé", esetleg "csak az utca végére", legfeljebb a kerületeket rögzítették. Szerintem aki futárszolgáltatást működtet, az vállalja ennek a járulékos feltételeit is.

Terézágyú 2017.10.26. 07:37:25

@Gerberus:
"Mert neked a kapu a magánterületed határa, a városban ezt lakásajtónak hívják. "

Ez nem egészen így van, mert az egész ház, a lépcsőház stb. közös tulajdonban van, mindegyik lakó közös tulajdona.
Éppen tegnap volt itt egy beírás, hogy a hajléktalant ki lehet dobni a lépcsőházból, mert az magánterület...

"Szerintem itt főleg érintett futárok kommentelgetnek... :) "
*%**!+*

The Good Boy 2017.10.26. 08:19:51

@Gerberus: nem értetted a mondandom lényeget: arra akartam rá tapintani, hogy mennyire el tud kényelmesedni az ember jó dolgában, és mekkora world problem a poszter gondja. Valamilyen szinten irónia akart lenni.
Azért is írtam, hogy még a kapun is hajlandó vagyok kimenni az üzlet könnyebb lebonyolitása céljából...

Gerberus 2017.10.26. 09:09:59

@The Good Boy: Ezzel csak az a gond, hogy elkényelmesednek a futárok: a barom úgyis lejön akár a tizedikről is, ha enni akar, holott ő adja a bevételt a cégnek meg a borravalót is esetleg, miközben a futár meg elvan a meleg kocsiban. Másrészt így a cégek sem figyelnek oda, hogy a vásárló/megrendelő az első: ha valaki vendég, fogyasztó, megrendelő elemi érdek, hogy elégedett legyen, mert ő adja a bevételt, tehát tetszik vagy sem ilyen munkakörben mindent ki kell nyalni, ami fenéknek néz ki, különben többet nem vásárol ott, márpedig a törzsvendég nagy kincs. A kulcsszó az alázat.

Gerberus 2017.10.26. 09:12:12

@Terézágyú: Ingatlanjogászkodhatunk, de Gipsz Jakab magánterülete lépcsőházaktól függetlenül a lakásajtónál kezdődik.

Terézágyú 2017.10.26. 09:21:58

@Gerberus:
Jajó, akkor rohatt piccafutárok!!!!
Most boldog vagy?

Terézágyú 2017.10.26. 09:23:09

@Gerberus:
"A kulcsszó az alázat."

Aha. Gondolom te is nagyon gyakorolod, amikor te "szolgáltatsz" valakinek.

szombi 2017.10.26. 09:33:20

Felháborító az egész! Bezzeg Afrikában éheznek!

KaTe 2017.10.26. 09:58:49

@Gerberus: Milyen alázat? Ha az elkényelmesedett pizzára éhező vevőt ki kell SZOLGÁLNI akkor benne van a szolgáltatásban az is, hogy felviszik a tizedikre a pizzát. Ha nem tetszik, akkor a pizzéria oldalán fel kell tüntetni, hogy a tizedikre nem, vagy csak felárral szállítanak, nem pedig a futárral a helyszínen alkudozni. Ha van igény egy szolgáltatásra és egy cégnek ez a fő profilja, erre szakosodott, akkor mégis miért kellene az ÜGYFÉLNEK alkalmazkodnia a cég, illetve a cég munkatársának igényeihez?! Az emberi reakció nem az, hogy lemegyek a földszintre átvenni a pizzát, hanem az, hogy köszönök a futárnak, fizetek, átveszem és megköszönöm, hogy kiszállította a pizzát és elbúcsúzok tőle. A többi a cég és a munkatárs dolga, de legkevésbé se a vevőé.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2017.10.26. 10:05:53

A poszternek alapvetően igaza van, de inkább egyen szendvicset, azt ő is meg tudja kenni magának, ha már főzni nem tud vagy nem akar.

Kondom Keselyű 2017.10.26. 10:10:15

@kekecke: nyilvan igaza van. te a futar helyeben dolgoznal ingyen egy hetig, hogy megkeresd a birsag arat.

Jessybátsi 2017.10.26. 11:52:33

@onlajnok: "csak ki kell rakni az elakadásjelzőt" - Ez az! Neveljél jó sok tahót. Amúgy láttam már olyat, hogy az elakadásjelzője mellett a kékek várták, mire visszaért. Pedig kevesebb, mint 5 percre állt meg. Na ott szép lehetsz, de okos nem. 3 választásod van ilyenkor:
1. szerelőt hívsz
2. trélert hívsz
3. kifizeted a sokkal kevesebb büntit a kékeknek, mint amibe az előző kettő bármelyike kerülne.

Jessybátsi 2017.10.26. 11:53:51

@Jessybátsi: +1 opció: megpróbálod meggyőzni a rendőrbácsikat, hogy ugyan már, ne büntessenek meg.

.Manyecska 2017.10.26. 11:54:50

@szombi: mire odaér a pizzafutár felzabálja az oroszlán!! nemhogy a tizedikre nem viszi fel..az elakadásjelző mellett már várnák a gepárdok. Bár biztos kurvagyorsak arrafelé a futárok...!

KaTe 2017.10.26. 11:58:14

@Jessybátsi: ha már pizzafutár, akkor kell, hogy legyen nála pár tartalék pizza az ilyen esetek gyors rendezésére.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.10.26. 12:30:15

@Jessybátsi: jó, hát én csak abból indulok ki, amit látok, amelyik nem motorral jön, az ezt csinálja.

.Manyecska 2017.10.26. 12:40:12

Meg legyen nála tartalék turha. nyúlbogyó, stb.

Cinkes 2017.10.26. 14:33:22

pontosan egyszer rendeltünk a pizza kingtől, nem hozta fel a paraszt és a 40 centis pizza kb 35 volt emellett kb 5centis széllel.

hillman. 2017.10.26. 15:23:56

Házhoz és nem házba szállitás. Oda vitte a házig. Hol itt a probléma.

Falusiként megjegyezném, hogy a futár soha nem hozza be a házba a cuccot csak a kapuig hozza. Se a postás, se a gls; mind csak a házig hozzák és egyik sem hozza be a házba. Söt ha esik akkor addig ki se száll mig a kocsihoz nem járulok.

szcsongor 2017.10.26. 15:31:48

@pocokgeci: www.e-nyelv.hu/2013-05-12/csukloztat/

@herk: No és ha előtte még nem rendeltem egy helyről és először látom a futárt? Ha nem adok jattot, akkor majd ott a szemem láttára fog beleturházni a kajába mielőtt elmegy? :)

fillérbaszó vadász 2017.10.26. 16:00:12

@Terézágyú: "ez a drága Árpi vajjjon mit dolgozhat?"

Nem tudom, hogy mit dolgozhat, de biztos vagyok benne, hogy nagyon népszerű a munkahelyén (is) és mindenki szívből imádja. BIZTOS VAGYOK BENNE!!!!

fillérbaszó vadász 2017.10.26. 16:02:32

@The Good Boy: "ennyire el tud kényelmesedni az ember jó dolgában, és mekkora world problem a poszter gondja. "

Bezzeg 100 évvel ezelőtt, akkor csak azért kellett izgulni nehogy szétlőjjék a pofádat ott a lövészárokban.

Cinkes 2017.10.26. 16:02:52

@hillman.: itt nem falun minden pizzafutár ajtóig vagy kerítésig hozza, ezért kapja a borravalót.

fillérbaszó vadász 2017.10.26. 16:12:13

@Jessybátsi: "csak ki kell rakni az elakadásjelzőt" - Ez az! Neveljél jó sok tahót. "

Azt az elakadásjelzőt az esetek 95%-ban ilyen esetekre használják szerintem és tényleg sokszor óriási bunkóság.
Kedvenc sztorim ez ügyben.
Helyszín: Újpest Központ, Árpád út Burger King előtt. Ott van a buszmgálló, ahol megáll a 104-es, 204-es (nem az amelyik egyel előtte van, ahol a 196-os áll meg). Taxi ott áll a buszmegállóban, elakadásjelző kirakva. Busz nem tud beállni, dudál mint az állat. Pár perc elteltével kijön a Burger Kingből a bunkó taxis, a kezében a kajás, burgerkinges zacskóval, és aztén még neki állt feljebb! "Mit dudálsz? Nem látod az elakadásjelzőt köcsög? "
:)

JOSS 2017.10.26. 16:12:54

te IDIÓTA FASZ!!!
Takarodj el a tescóba zsömlét és párizsit venni, és ott még a jatt adás sem fog kiborítani!!!
Egyébkét pedig HÁZHOZSZÁLLÍTÁS van és nem LAKÁSHOZ!!!!
Remélem van róla elképzelésed, hogy milyen EXTRA FELTÉTEKKET szoktál kapni a pizzádra te síró rossz kurva!?!?!

Treff Bubi 2017.10.26. 16:21:24

A Pizza King futár már tőlem is kérte, hogy menjek le, de azért, mert késésben volt és próbálta behozni magát. Mondjuk várnia kellett rám (azt mondta, hogy tíz perc múlva ér a ház elé, de korábban ért oda), szóval pont ugyanannyi idejébe került volna felhozni az ételt.

Martin Dottore 2017.10.26. 16:24:51

Ekkora cirkuszt rendezni. Ezt a faszt elkellene kapni egy sötét helyen és úgy elverni, hogy szarja össze magát fájdalmában.
Állj be futárnak te senkiházi geci és meglátjuk, hogy egy majom is eltudja e végezni a futár munkát. Mocskos kurva anyádat.

JOSS 2017.10.26. 16:24:58

@szcsongor: Igénybe veszel egy szolgáltatást, és elvárnád, hogy kinyalják a seggedet!?
Azért mert először rendelsz valahonnan, akkor már nem is adsz jattot a futárnak?
SZÁNALMASAK VAGYTOK EZEKKEL A KIFOGÁSOKKAL!!!

JOSS 2017.10.26. 16:29:58

@KaTe: HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
VAN NEM
LAKÁHOZSZÁLLÍTÁS!!!

olahgabor79 2017.10.26. 16:32:44

Hisztis picsa. Ja nem hisztis pöcs!

KaTe 2017.10.26. 16:43:14

@JOSS: Elkerülvén a félreértéseket, komolyabb helyeken le szokták írni, hogy a "házhozszállítás" alatt mit értenek. Tehát hogy csak a kapuig, vagy lakásig is hajlandók kiszállítani. "Lakáshozszállításról" én még soha nem hallottam, ugyanis ez komolyabb" helyeke"n a házhozszállítás része.

An1ta 2017.10.26. 17:01:40

Gondolom mindig adsz jattot is a futároknak, ha már felcaplatnak a kajáddal az emeletre.... :-)

Trollie 2017.10.26. 17:46:53

Köcsög poszter menjen inkább a KFC -be, vendégem egy panaszkönyvre... :DD

VaradiJanos 2017.10.26. 18:26:22

És finom volt a Pizza Boy taknyos-köpéses pizzája?

Herlock Sholmes 2017.10.26. 18:42:17

Én sose rendelek pizzát, mégis mindig felhozzák.

'it's cool to know nothing' 2017.10.26. 18:46:18

Szerintem erre egy megoldás van: nem kell felvenni olyan rendelést, amit nem tudnak teljesíteni, mert pl. nem tud leparkolni a futár.
Árpi: Pizzát szeretnék rendelni az X utcába.
Pizzacég: sajnálom oda nem szállítunk, mert nem tudjunk ott ill. a közelben megállni, nem tudjuk házhoz vinni.
Árpi: Miiicsoooodaaaa?

továbbá:
1. nem kell ilyen szah környékre költözni
2. vagy ha-már (homár?), le kell mondani a kényelmi szolgáltatásokról, és nem kell csodálkozni
3. a pizza proli kaja, nem eszünk ilyent, csak akkor, ha muszály

2017.10.26. 18:53:38

@JOSS: Jatt? Adócsalásra célzol? Pénzt csak bizonylat ellenében adunk ki a kezünk közül, ez alap.

Nico 1 2017.10.26. 18:54:53

Húú de nagyot köptem volna a pizzádra, te kötekedő rohadék.

Kalmen 2017.10.26. 19:40:43

Én a posztolóval értek egyet. Azért fizetem a szállítási költséget, hogy ajtó elé hozza (így is hatalmas árréssel adnak minden ételt, férjen bele a költségbe a lépcsőmászás). Ha mégsem hozzák fel, én minden esetben lemegyek, de 10-15 percet megváratom mire leérek. Ugyan így cselekszek a futárral és a postással is.

B56 2017.10.26. 20:23:38

Pizza king és Boy alapból felejtősek, Pepe meg masszívan túlárazott (magyarul: egyik szarabb, mint a másik). Amúgy nem mindenhol saját járgánnyal nyomják a futárok, ha autót kap, akkor hiába szeretne inkább robogózni. A rohadt belvárosban meg alig van hely, az is mind tele, a paraszt hiéna közteresek meg lesben állnak (igen, éjszaka is), és bármiért szarrá bírságolják az embert, szóval a futár aggodalma is érthető valahol. Haverom is járt már úgy, hogy parkolási gondok miatt nem vitték fel neki, szépen lement érte, és nem nyígta tele a netet a bánatával.

kozkozkoz 2017.10.26. 21:03:13

Irjàk le a honlapon és kész. Klimatisztitó cég honlapján olvastam, hogy pl az 5.kerben a parkolás miatt nem vállalnak munkát.
Amúgy az ántsz is mindenre ugrik, de az ilyen kaja házhozszállítóknak pl. miért nem kell egy valami jogszabályban meghatározott sérülés nélkül felnyithatatlan ragasztóval leragasztani a dobozt?

herk 2017.10.26. 21:46:09

@JOSS: igazából lakáshozszállitás van, nem házhozszállitás. Ha érte kell menni, akkor mi értelme van? Elgyalogolhatnék a közértbe is. Azért fizetek, hogy a hozzám elhozzák. Válasszák úgy meg az árat, hogy beleférjen. Vagy mondják azt, hogy lakás esetében az ár +500 ft. És akkor lehet dönteni, hogy kell-e vagy nem.

Préri 2017.10.26. 21:52:13

Namármost

Ha rendelek akkor azért rendelek, mert ...szabadnap,pizsinap,lustinap,nagyonmásnap....
Magyarul még egy kiflit sincs kedvem vajazni jahhhh meg hogy kifliért is le kéne menni....

Ezért rendelek

Tökmind1 h lakáshoz/házhoz rendelés....
Hivom....Jön

És a jatt jár....még akkor is ha bekésik 1 órát

Nem tud feljönni? Nem tudok fizetni

kamushamus 2017.10.26. 22:11:47

@Sztavrosz7: Azért ennek érdemes lenne utánanézned. :)

Golyós 2017.10.26. 22:12:53

A sok frusztrált pizzafutár itt anyázik, de kírdem én: ha nem hozod fel akkor mire akarsz jattot? Mennyek le érte és még jattoljak is? El vagytok varázsolva ingyenélők!

Bicepsz Elek 2017.10.26. 22:32:57

A+
A-

BALMIX -  

  

2017.10.26.

 

Nem jelenti be rendesen az alkalmazottait az egyik leismertebb ételfutár cég

Készült: 2017. január 26.

Beszélt a cégről, elmondta, hogy mik egy ételfutár kötelességei, elmondta, hogy naponta 60-120 címet kell teljesíteni. Elmondta, hogy kezdetben fix összeget, (90000 ft) később jutalékot fizetnek. 11%. Fizetnek költségtérítést is az autóra. Jobban szeretik a kis köbcentis (1000 cm3) autókat, mert azokra kevesebb költségtérítést kell fizetni.

Reggel ötkor kell kezdeni, és 13 óráig ki kell szállítani az ebédet. 350 futár van a cégnél és gyakorlattól függően egyetlen futár heti 550000 forint forgalmat tud megcsinálni. Gyakorlottabbak akár 900 ezer forintos forgalmat is tudnak.

Elmondta még, hogy a futárok általában 11 és 12 óra között tudják befejezni az aznapi munkát....stb. stb..... Kérdezte, hogy nekem mi az elképzelésem. Mondtam,hogy nincsenek nagy igényeim, de szeretnék egy olyan munkahelyet találni, ahol hivatalosan be vagyok jelentve, és nincs semmiféle susmus. Itt, ennél a pontnál úgy éreztem, hogy megszakadt az addig a pontig gördülékeny beszélgetés. A cég képviselője kérdésemre elmondta, hogy 4 órás munkaviszonyra vannak bejelentve az ételfutárok és ennek megfelelően van egy hivatalos bér és van egy borítékos bér. Ha már lúd, legyen kövér alapon rákérdeztem a szabadságra is. A fazon elmondta, hogy van szabadság, csak nem fizetik. Évente 2x van leállás a cégnél, egyszer év közben, egyszer év végén. Akkor úgyis mindenki szabin van.

 

Ennél a pontnál éreztem, hogy kérdéseimmel teljesen elástam magam. Bennem azért még felmerült egy kérdés: Egy ekkora cég, ahol csak az ételfutárok száma 350 fő, hogy engedheti meg magának, hogy 6-7-8 órás napi munkánál, csak 4 órára jelenti be az alkalmazottait.

Ezt nem ellenőrzi Magyarországon senki?! Vagy szándékosan szemet hunynak felette? Ezt az álláshirdetéseikben,miért nem jelzik?

Levelem végére bemásolok egy ételfutáros, jelenleg is aktív álláshirdetést. Itt is csak az alkalmazotti jogviszonyt jelzik. Szó sincs részmunkaidőről....

Remélem pár embernek segíthettem.

Frissítés !

Ezt a választ kaptam pár napja a cégtől....ahogy számítottam is rá.

Kedves Zsolt! Találkoztunk Veszprémben, még az ünnepek előtt, állásinterjún. Ezúton is megköszönve jelentkezését, nem Önre esett a választásunk jelen keresésünknél. Üdvözlettel: P. J.  Ételfutár

Tanulság: Nem szabad kényes kérdéseket feltenni a leendő munkaadónak. :D Üdvözlettel: Zsolt

 Gazdaság Jog és rendészet Munka világaMunkabér

Despota2017-01-26 Munkahelyi (t)error

Archív Transform

 

A 2017 október 17 előtt a transform.hu -n megjelent cikkek itt tekinthetőek meg.

 

Hírlevél feliratkozás

 

Tallózott oldalakA MI IDÖNK    (753)ATTAC    (31)BEKIÁLTÁS    (58)ELEMZŐKÖZPONT    (11)ESZMÉLET    (30)EZREDVÉG    (19)KÖZÉLETI PROGRAMOK    (35)KULTURÁLIS PROGRAMOK    (25)LATIN AMERIKA TÁRSASÁG    (584)MAGYARDIPLO    (84)MEBAL    (66)MUON    (386)NÉPIFRONT    (20)PuPu blogja    (175)RADIKALIS BAL    (222)REDNEWS    (12)SZAKSZERVEZETEK    (2057)TRANSFORM    (154)VILAGSZABADSAG    (7)

Cimkék

Államhatalom ÁllamigazgatásAntifasizmus BelpolitikaDemokrácia EgészségügyGazdaság GlobalizációIdeológia Jog és rendészetKommunista mozgalom KorrupcióKülpolitika Kultúra Munka világa Munkabér NATO és más háborúk Oktatás Szociális ellátásTörténelem

(c)2016 Copyright BALMIX
A BALMIX honlap a TransformEuropa részleges támogatásával jött létre..

      Impresszum                                                       

      Admin

Zoli8181 2017.10.26. 22:34:00

Van egy hely, sűrűn szoktam onnan rendelni, rendszeresen nem nézik, hogy be x-elem a nagy címletet, a futár nem tud visszaadni, ott hagyja a kaját nehogy kihüljön , majd leszalad a 50m-re lévő Tescoba váltani. Nem tudom ő vagy a főnökei a hülyék, hogy nem készül nagy címletre, de múltkor benyögte, hogy lemennék esetleg vele váltani, mert nagyon siet.

Zoli8181 2017.10.26. 22:43:55

@Préri: Te futár vagy?
Mi az, hogy jár ha elégedett vagyok adok, ha nem nem . Én szoktam adni ha elégedett vagyok(sőt, ha csak kicsi volt vele a bajom akkor is), de ha nem adnék ahhoz se lehet egy szava se.

Zoli8181 2017.10.26. 22:52:37

Ja a legjobb..az előbb említett cég.
Leadtam a rendelést neten, majd hívtak, hogy betudok e menni érte, mert a futár elakadt, mondtam, hogy nem véletlen rendeltem( mellesleg a XIII.ból a XV.be), nem tudok bemenni, erre a válasz mindjárt visszahívnak, van egy másik kuncsaft pár utcára tőlem, ha ő be tud menni akkor megkérik, hogy hozza ki az enyémet is.
Hozzá tartozik a sztorihoz, hogy leszakadt az ég a fél város megbénult.... nem haragszom rájuk, de azért elég vicces.

gabborka 2017.10.26. 23:14:37

@The Good Boy: "Mi meg... vizes rongyot ettünk vacsorára!"

Vincenzo6 2017.10.26. 23:40:32

Próbálná meg a tapló, hogy nem jön föl. Heti szinten rendelek évek óta és mindig feljött a futár a pizzával. Ha le kellene mennem, nem szólnék egy szót sem. Lemennék, majd 0 jatt és nincs többet onnan rendelés. Külön misét megér, hogy ha ugyanaz a futár minden héten kap tőlem minimum 500 forint jattot azért mert a szaros munkáját végzi (fizetésért, ami ha szar akkor ő a balfasz, hogy rabszolgának ment), majd megsértődik ha egyszer nem kap és összefirkálja a liftet. Söpredék a 80%-uk. A Pizza King meg ehetetlen hulladékot hozott házhoz akárhányszor próbáltam, nem tudom miért lesz valakinek “törzshelye” a pizza effajta kigúnyolásából sportot űző társaság, ami folyton elcseszi a rendelést. Ui: a sok sértődött robogós majomnak, aki olvassa: Tanuljatok illemtudóbb kollégáitoktól! Én is emberekkel foglalkozom, tudom hogy a 80%-uk büdös tahó akinek minden jár és lehetőleg ingyen, hisz ez Kádár/Orbán buta népe. Viszont ha azt érzem hogy te ennek ellenére normális vagy és kedves, akkor azt időnként komolyabb jattal jutalmazom (amikor éppen nem fogytam ki a pénzből, de akkor meg pótlom legközelebb)

Préri 2017.10.27. 00:12:11

@Zoli8181: Értelmezö olvasás ha megy?

Préri 2017.10.27. 00:13:45

Legjobb a Trofea pizza amugy

Bicepsz Elek 2017.10.27. 01:50:17

@Vincenzo6:
Ez alatt van egy facebook forum. Egg erdekes bejegyzes!!
index.hu/gazdasag/2017/10/06/ridroll_sendee_fleetyou_budapest_alkalmazas_etterem_kiszallitas/
"Zsolt Egyszer letezne olyan hogy ne a futarokat fikazzatok szet meg huzzatok le??? Fogalmatok sincs a masik oldalrol es ugy szapuljatok oket! Szanalmasak vagytok vicc... Van rola fogalmatok mibol all egy hete? Minek kell vegbe mennie ahhoz, hogy odahozd azt a rohadt pizzat? Amig atervele az Arpad hidon majdnem 3x meghal? Es ez csak pelda. De jattolni kurvara nem tudtok pedig abbol el. Igen ti ott az indexben(Tekozlo Homarban) A bankkartyas kocsogok, kifizettem mar kosz! Igen a fonoknek.... nem a futarnak, aki abbol a jattbol el... de szivesen adok egy motort helyet gyertek alljatok be egy hetre, kivancsi lennek mikor telen minusz 10-be hazaersz a 6.munkanapodon 12 ora munka utan, majd megfagy a szerencsetlen, hogy te meleg pizzat egyel. Barmikor megbuntethet a rendor vagy lehuzhatnak a parkolassal. Neked mehetnek, es akkor emel a biztositod!! Nekunk ki kell fizetni a motor/auto biztositasat, szervizeleset, a telefonszamlakat ha sz.r cimet adtal meg. Nincs nalad lift, es te elvarod, hogy csak ugy felcammogjunk a 3+ emeletre??Es nem kellenek az okoskodok, hogy ezt vallalta, mert nem ezt, de ez is hozzatartozik Sajnos..

fakkjú 2017.10.27. 07:59:06

szerintem pontosan tudják az első rendeléstől kezdve hogy jattos e a hely?ha igen akkor hozzám a himalájára is szívesen felsétál a cuccal(minimum 5-600 per rendelés)

Terézágyú 2017.10.27. 08:59:32

@Vincenzo6:
"ha ugyanaz a futár minden héten kap tőlem minimum 500 forint jattot azért mert a szaros munkáját végzi (fizetésért, ami ha szar akkor ő a balfasz, hogy rabszolgának ment), majd megsértődik ha egyszer nem kap és összefirkálja a liftet. Söpredék a 80%-uk."

tyűű....

"Én is emberekkel foglalkozom, tudom hogy a 80%-uk büdös tahó akinek minden jár és lehetőleg ingyen, hisz ez Kádár/Orbán buta népe."

Kérdés, hogy te is ebbe a 80%-ba tartozol-e...

joska61 2017.10.27. 09:42:00

Ezt a picsogást...

rnz 2017.10.27. 15:21:17

A melóhelyemen a futárnak még vendégkártyát is kell kérnie és úgy hozza fel a negyedikre. Érdekes módon még egyik sem panaszkodott még, cserébe kapnak jattot. És igen, kurvára lehet más állást nézni, ha ez valakinek derogál futárként. Érdekes módon a sima (nem kaja) futárok, akik a legtöbb esetben egy forintot sem kapnak, képesek erre gond nélkül.

Bombaló 2017.10.27. 17:16:05

@Bicepsz Elek: Van egy probléma. A jatt nem jár. Esetleg jut. Ne a jattért dolgozz, hanem fizetésért. Senki nem kényszerít senkit futárkodásra... Ha nem tetszik a fizetség, lehet menni máshová állást keresni. Lehetsz postás, vasutas, buszsofőr, kamionsofőr, bolti eladó és ezek csak a nagyvonalas ajánlatok. Hajrá...

Bicepsz Elek 2017.10.28. 02:49:10

@Bombaló:
Ja es a hazhoz szallitas nem azg jelenti, hogy hazba(!)szallitas. Na!

Xezs6 2017.10.29. 09:06:38

Nekem mindig ajtóig hozzák egy másik cégtől, pedig borravalót se mindig adok, mert szinte sosincs nálam kp.

Xezs6 2017.10.29. 09:51:50

@Jessybátsi: Én az elakadasjelzos tahókat be szoktam jelenteni a rendőrségen. Na nem egyesével, hanem ahol túl sűrűn fordul elő, oda kérek egy kis erősítést. Volt hogy ledudáltam az elakadasjelzos faszt az útról. Érdekes módon működött az autója. Idióta paraszt az összes.

GatyaPityu 2017.10.29. 13:43:28

Én családi házban élek, nekem mindig csak a kapuig hozzák a pizzát. Nincs is ezzel semmi problémám, és nem is szeretném, ha ennél tovább jönne a futár.

Lengyelpiac Hu 2017.10.29. 15:07:43

Házhoz és nem ajtóhoz szállítás! Nagy különbség!
A pózer meg egy gyökér... Igazi idióta, aki elvárná,hogy a KRESZ -t felrúgva minden futár tilosba parkoljon, akadályozza a forgalmat,stb, csak azért, mert a betonparaszt nem képes liftezni.

Az,hogy "...akinél már elég sok pénzt költöttem az elmúlt években." ugye megvolt? Pont mint a KFC- s marha,aki azt hiszi, hogy ő tartja el a céget!
Szánalmas!

Xezs6 2017.10.29. 20:47:16

@Lengyelpiac Hu: Pedig a képlet rohadt egyszerű. A piac elvárása az ajtóhoz szállítás. Ha egy cég ezt nem vállalja, akkor az ügyfelek nagy része nem tőlük fog rendelni.

Xezs6 2017.10.29. 21:27:12

@Lengyelpiac Hu: Különben meg akkor is tilosban állna meg, ha megvárná, amíg az ügyfél kijön. Hiszen a futár arra hivatkozva nem ment fel, hogy nem tud szabályosan megállni. Kérdezem én, ha a kocsiban megvárja, amíg az ügyfél lecaplat, attól szabályos lesz a szabálytalan parkolás? Kirakja a vészvillogót, ott marad a kocsiban és ez máris szabályos? Ha az ilyen futár logikáját követjük, akkor neki azt kellene mondania az ügyfélnek, hogy a lakásától 2 sarokra levő parkolóba kellene mennie, mert csak ott talált szabályos parkolóhelyet. Na megnézném, hogy melyik merné ezt megtenni.

Félreértés ne essék, én nem vagyok szabálytalan parkolás párti, sőt, legszívesebben egy kanál vízben fojtanám meg a vészvillogós parasztokat.

Ha egy futár nem tud autóval szabályosan parkolni (amúgy KRESZ tanfolyamon tanítják) akkor ideje robogóra váltania.

rnz 2017.10.30. 10:39:44

@Lengyelpiac Hu: Tehát ha csak a házig hozza, akkor nem szabálytalankodik, csak ha fel is kell lifteznie. Aham. Sőt, illik előre megkérdezni a futártól, hogy autóval, motorral, vagy biciklivel jön, esetleg lehet neki előre parkolóhelyet foglalni. Édes istenem... -.-

Permetező 2017.10.31. 07:28:23

A tanulsag az hogy nem kell tobbet pizzat rendelni hanem meg kell tanulni zacskos levest kesziteni. Amen.

Dark Declan 2017.11.06. 13:35:03

@KaTe: én pedig már elgondolkoztam azon, hogy két diplomával elmegyek ételfutárnak, mert a tököm ki van mindennel. Becsszó, én fel fogom vinni, de elvárom a minimum 200Ft borravalót.

Xezs6 2017.11.19. 12:54:48

@Dark Declan: A diploma megléte irreleváns. Van aki diploma nélkül is jó melókat szerez, van aki meg 5 diplomával se.

Omnimantia 2019.07.08. 02:49:43

@Crazy 1zenkáttű: "Azért örülök, hogy a többség felfogta, hogy a borravaló nem gálánsság, főleg nem elvi kérdés, hanem önvédelem és saját érdek. Főleg, ha azzal számolsz, hogy a futár suttyó, akkor ha a suttyóság ellen 200 forinttal tudsz tenni, akkor nekem például ez megéri. "

Aha, amikor 3,5 óra után megjön a pizzám, kifizetem, kihozza 2,5 óra után egy kilométerről a kis 19 éves takony, kifizetem SZÉP kártyával, hozzácsaptam egy ötszázast, (értsd megtanítom használni, mert az sem megy) majd ránézek a fagyott, felismerhetetlen pizzámra, szólnék, hogy bocs, de ez nem az! (Láthatóan szalámi van rajta, vegát kértem, tuti nem az!) Erre padlógázzal elmegy, miközben egy sarok-családi háznál nem bírt megtalálni, én sántikáltam ki, talpműtét után lábadozva... És ez került 4 ezer forintomba...
Arca megvan, lehet egyszer megér megint annyit hogy orrba vágjam!
süti beállítások módosítása