Tékozló Homár

Szexistának odanézz, pont jó lesz a majonéz!

2017.05.26. 17:16 | Homár Hilda | komment

univer_majonez.jpg

Kétes dicsőséget hozott az Univernek a májusi, falvédősként elhíresült kampánya: gyakorlatilag minden sajtótermék beszámolt a szexista felhangjuk miatt eléggé félresikerült társadalmi üzeneteket kommunikáló feliratokról, a kitaláló ügynökség elhatárolódott tőle (nem oda és nem úgy szánták az ötletet), az internet népe viszont önfeledt falvédőgyártásba fogott a kampány oldalán beüzemelt generátorral. Az egész elbaltázott ügy majd két hónapja zajlott nem is kerülne most ide hozzánk, ha az Univer vette volna a fáradtságot, és egy formalevélben válaszolt volna olvasónknak, aki valószínűleg nem egyedül kérte rajtuk számon az egésznek a gondolatvilágát.

Hello,

A nevem V. Henrietta, és nem kicsit kiakadtam az Univer áprilisban piacra dobott majonézeinek csomagolásával kapcsolatban. Képet csatoltam, hogy miről van szó pontosan.

Május 6-an írtam az Univer marketingosztályának a marketing@univer.hu címre, választ azóta nem kaptam. A levelem a következő volt:

Tisztelt Univer Marketing Osztály!

A mai napon egyik ismerősömön keresztül volt szerencsém megismerni az Önök által nemrégiben indított, értékmegőrzésre irányuló kampányukat, melynek során a majonézeik csomagolására a régi, nagymamák által készített hímzett falvédőkre hasonlító feliratokat helyeztek el.

Olvasson tovább!

Drágán méri az OTP, ha mégsem kérjük a bejelentett nagy összegű kp-t

2017.05.26. 09:54 | Homár Hilda | komment

shutterstock_65729047.jpg

The Good Boyék először készpézben akartak felvenni egy csomó pénzt a bankban, majd amikor meghallották, hogy mennyibe kerül ez a kis móka, inkább maradtak az utalásnál. Pechjükre, nem olvasták ezt a cikket, ami ugyan 2 éves, szóval az adatai valószínűleg nem okék, de szépen összefoglalja, hogy mi mindenre kell figyelni ilyen esetben.

Üdv Hilda!

Tanulságos esetet szeretnék leírni neked, igaz a megoldást nem tudom (vagyis de: váltsak bankot).

Bevallom OTP user vagyok a feleségemmel már vagy 20 éve. Igazából gondom velük nem volt, a havi 500 Ft-os számlavezetési díj sem zavar, nekem fontosabb, hogy szinte minden utcasarkon van automata, meg bankfiók, ha esetleg pénzt akarok kivenni, mint egy esetleges ingyenes számla, megyénként 1-2 automatával és a hozzá tartozó bankfiókkal.

Na ez a nézetem változott meg most kicsit:

Olvasson tovább!

Mici pórul járt, azért, hogy neked ne kelljen!

2017.05.25. 10:19 | Homár Hilda | komment

75585-lost-love.jpg

Mici először jó sok pénz ölt egy cipőrendelős projektbe, majd egy csomó energiát az eső utáni köpönyeg beszerzésébe, és aztán volt olyan jó fej, hogy a mérgét és a szégyenét félretéve megosztotta velünk az egész menet tanulságait. Szóval olvass, gondolkodj, tájékozódj, és ne járj úgy, mint Mici!

Szeretném megosztani Önökkel, hogy mi történt velem 5 nappal ezelőtt, megakadályozva ezzel azt, hogy mások is így járjanak.

Rendeltem egy cipőt online, a leírás szerint egy eredeti Hugo Boss márkájút. Eredetiségét mi sem bizonyítja jobban, hogy 32 000 forintot fizettem érte az oldalon keresztül. Fizetés után rögtön kaptam is egy visszaigazoló e-mailt a sikeres fizetésről.

Azóta várom a további információkat a termékről, például a várható szállítási időt.

Minden lehetséges módon megpróbáltam az eladóval kapcsolatba lépni, de eddig mind hiába. Ez felkeltette a gyanúmat és elkezdtem kicsit nézelődni az oldalról a különboző fórumokon. Nem kellett sokáig keresnem. A visszaigazoló e-mail cím alapján hamar találtam több, mint 60 embert, akit hasonlóan csaptak már be, mint engem. Bár mindannyian különböző oldalakról vásároltak, az e-mail cím ugyanaz volt, és egyik esetben sem kaptak sem választ, sem a terméket. (https://www.scambook.com/company/view/187845/automatic7@onlinescredit.com)

Utólag belegondolva maga az e-mail cím is gyanúsak tünhetett volna, ahogy az is, hogy az oldalon megadott árak Angol Font-ban voltak feltűntetve, de az összeget fizetéskor Kínai jüanban vonták le.

Most miden lehetőséget megragadva szeretném visszaszerezni a pénzemet. Ezzel a rövid össszefoglalóval csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy tűnjön az oldal bármilyen biztonságosnak (100% Secured stb), igazából nem ismerjük azokat, akikkel a szerződést megkötjük, mégis feltétel nélkül bíznunk kell bennünk, megadva például minden személyes adatot is. Ezért könnyen járhatunk hasonlóan, mint most én is. 

Az átverők e-mail címe: automatic7@onlinescredit.com
Az átverők weboldala: http://www.buzzinsports.co.uk

Mici

Van remény Micinek?

Kedves Homár Olvasó!

A jogszabályok egyre több rendelkezést tartalmaznak, amelyek a fogyasztók érdekeit védik a távollévők közötti szerződések megkötésekor, azonban ezzel együtt külföldi weboldalakról történő megrendelések esetén a fogyasztóknak mindig nagyobb körültekintéssel kell lenniük annak érdekében, hogy a leveledben írt esetet el tudják kerülni.

A hivatkozott honlap tartalmát áttekintettük, amelyen cégnév nem található, kapcsolattartásra csak egy e-mail cím van megadva. Ennek megfelelően, ha a megrendelésed valóban nem érkezik meg, korlátozottak a jogi lehetőségeid a vételár visszakövetelésére. A vonatkozó törvények ugyan lehetővé teszik az egész Európai Unión belül akár fizetési meghagyás útján az igényérvényesítést, az Európai Fogyasztói Központ pedig segítséget tud nyújtani a külföldi vállalkozásokkal szembeni fogyasztói panaszok érvényesítésében. Ebben az esetben azonban az sem tisztázott, hogy az igényt melyik vállalkozással szemben lehetne érvényesíteni.

Felmerülhet továbbá a csalás törvényi tényállásának megalapozott gyanúja is, amellyel kapcsolatban ismeretlen tettesek ellen büntető eljárás megindítására irányuló feljelentés is tehető, ha a terméket a cég nem szállítja le, a levelekre nem válaszol és a vételárat sem fizeti vissza. Ezt támaszthatja alá, hogy több fogyasztó is károsult lehet a weboldal működésével kapcsolatban.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a megrendelés leadása előtt a következőket érdemes megtenni:

  • olvassuk át alaposan a honlapon található adatokat, szerződési feltételeket, szállítási információkat. Gyanús lehet, hogy ha a honlapot üzemeltető cég pontos adatai (cégnév, székhelye, képviseletében eljáró személy, adószám stb...) nincsenek feltüntetve.

  • fizetési módok közül érdemes választani az utánvétellel történő teljesítést vagy olyan elektronikus fizetési módot, amely lehetővé teszi a tranzakció visszavonását a felmerülő probléma esetében.

  • a rendelés előtt érdemes rákeresni a honlappal kapcsolatos fogyasztói véleményekre, értékelésekre. Érdemes olyan weboldalt választani, ahol az értékelések nagy többségben pozitívak.

  • külföldi cégek is használhatnak magyar domain névvel ellátott honlapot. Ha tehát az adott weboldal „.hu” végződéssel rendelkezik, még önmagában nem garantálja, hogy a vállalkozás is magyar székhellyel rendelkezik. Ezt is érdemes a vásárlást megelőzően ellenőrizni.

  • érdemes elsőként kisebb értékű termékkel kipróbálni a weboldal működését. Ha azt a cég megfelelően teljesíti akkor valószínű, hogy más áru esetében is kisebb a probléma előfordulásának az esélye.

  • az adott termék ára is feltűnő lehet és visszaélésre is utalhat, ha a weboldal a terméket indokolatlanul és jóval a piaci ár alatt kínálja.

Taxi2000 #neveragain

2017.05.24. 16:44 | Homár Hilda | komment

Tegnap lecsapott az özönvíz Budapestre. Trolik robbantak le, pincék áztak be, az utakon autók araszoltak a 15-20 centis, hömpölygő áradatban, a csatornarendszer hamar feladta, miközben emberek tömegei próbáltak a nagyvárosi trópusi kalandtúrává változott kedd estében haza- vagy egyáltalán fedett helyre jutni. Rendkívüli állapotok voltak, ami persze irtó sok extrém helyzetet hozott magával. Rögtön itt ez az taxis sztori is. Tulajdonképpen azt is gondolhatjuk, hogy már az szép, hogy a Taxi2000 sofőrje megpróbált elmenni utasokért. De. Hogy sikerült nem megtalálnia egy óvodát? Ha úgy látta, hogy nem tudja megközelíteni az épületet, miért nem mondta le a fuvart? Miért futtatta meg az utasokat az esőben? Mit gondolt, tök szárazak lesznek a viharban letrappolt többszáz méter után? Érthetetlen. Rákérdezünk azért, hátha kiderül, hogy nézett ki mindez a kocsiból.

Tisztelt Tékozló Homár!

Több, mint 10 éve közlekedem a fővárosban bkv-val és taxival, szóval van jó pár meredek élményem, de a tegnapi mindent visz.

Az óvodai évzárón kapott el minket a jégeső a 13. kerületben. Próbáltuk kivárni, hogy csendesedjen a zivatar, de mivel erre semmi esély nem látszott, taxit hívtunk. Persze az időjárás miatt le voltak terhelve a vonalak, de a Taxi2000-nél végre felvették (utólag már nem csodálom, hogy miért nem hívja őket a kutya se).10 percet ígértek, 20 perc múlva telefonáltak, hogy nem talál a megadott címre a sofőr, mi menjünk oda hozzá - ez kb. 500 métert jelentett a zuhogó esőben.

Olvasson tovább!

Na, ezért érdemes utánanézni, milyen székhelyű cégtől vásárolunk!

2017.05.24. 14:14 | Homár Hilda | komment

emag_1.png

 A fogyasztói jogok, mint általában bármi, ami törvényileg van körbebástyázva, igazából csak akkor számítanak, ha baj van. Ha a mosógép 6 éves, és szuperül mos, kit  érdekel, hogy 1 vagy 5 garancia volt rá?  Viszont, ha beüt a ménkű, egyből fontossá válnak a részletek. Nem árt tudni például, hogy bár rengeteget panaszkodunk - hogy ne menjünk messze, ugye ez az egész blog is a magyar fogyasztóvédelmi törvények betartásával kapcsolatban jelentkező anomáliáknak köszönheti létét -, a hazai szabályozás európai viszonylatban is a legszigorúbbak közt van. Viszont csak a magyarországi székhellyel bíró cégekre vonatkozik. Így aztán, ha a netes vásárlás kétségtelen előnyeit kihasználva más országból vásárolunk itthon nem kapható vagy olcsóbb terméket, számítsunk rá, hogy macerásabb ügyintézést és más szabályozást is veszünk mellé. Ezzel nem lebeszélni akarunk senkit a webshopokról, hiszen a deal még így is bőven megérheti, csak tudjuk.

Szia Hilda!

Én is a fenti cégtől vásároltam, számítógépbe RAM-t, 24.900 Ft-t (2x4 GB Kingston HxperX Savage). Az árú rendben meg is érkezett, viszont semmiféle papír se volt mellé.
Oké, számla letölthető a fiókom alól, de a garanciára kattintva Hibás link hibaüzenet fogad.
Ezt jelezte az ÜF felé, ahonnan a következő választ kaptam:

Tisztelt Ügyfelünk!

Környezetvédelmi okokból Társaságunk elektronikusan állítja ki a számlát és garancialevelet, papír alapon nem küldjük ki a dokumentumokat. Az eMAG által forgalmazott termékek esetében ezeket bármikor letöltheti a www.emag.hu oldalon a Saját fiókból a Rendelések és Termékgaranciák menüpont alatt, továbbá csatoltan küldjük a számlát.

Továbbá tájékoztatjuk a rendszerünk alapján, hogy a rendelésben rögzített termék nem rendelkezik garanciával.

Megértését köszönjük!

Na már most, ha jól tudom, akkor a 10.000 Ft feletti összeg miatt is jár rá 1 év garancia, valamint a gyártó honlapján 5 év garancia szerepel a termékre.

Olvasson tovább!

Napi érthetetlen jelenség: az előző lakó tartozása miatt nem köt szerződést a DIGI az új tulajjal

2017.05.23. 16:51 | Homár Hilda | komment

264_1.jpg

"Mi a fasz közöm van a Digi kft. és egy harmadik fél közötti követeléshez/szerződéses jogviszonyhoz?" - szakad ki olvasónkból a kendőzetlen wtf, és joggal. Teljesen érthetetlen és valószerűtlen történet következik, meglepő végkifejlettel. 

Hello Hilda!

A posztolót már az elejétől lehet, elsőzni ősi román szokás és vadász vagyok, hétvéginek ez meg még kevés.

Bírósági végrehajtói árverésen liciten nyertünk egy ingatlant. Próbáltunk a Digivel szerződést kötni mert a környéken csak ők vannak meg a Telekom, de ők pedig párszor olajozták a seggem. A kedves ügyintéző közölte az irodában, hogy nem tudnak az adott címre szerződést kötni mert az előző lakó/tulaj tartozást hagyott a címen. Miután 10 percen belül ismét megjelentem a végrehajtási licit jegyzőkönyvével és az új tulajdoni lappal, heves telefonálgatásba kezdtek a jogi osztállyal aminek az lett a vége, hogy nem kívánnak velem szerződést kötni. Hacsak ki nem fizetem az előző tulaj tartozását ami 38.000 HUF mert nem vitték el végrehajtásig az ügyet.

A kérdéseim:

- Mi a fasz közöm van a Digi kft. és egy harmadik fél közötti követeléshez/szerződéses jogviszonyhoz?
- Esetleg az előző tulaj személyiségi jogait nem sérti, hogy kiadja a szolgáltató egy harmadik félnek azt hogy pontosan mennyi a tartozása?
- Írhatják ők egyáltalán az Én lakásom címére más tartozását?
- A Digi elutasíthat engem más tartozása miatt?

Holnap azért bemegyek az irodába üvöltözni és kifaggatni az irodavezetőt hogy kell-e neki körszakáll esetleg faszt rajzolgatok a vásárlók könyvébe.

Köszi!

Nouby

Update

Pont ugyan azt mondták.

Először az Árpád úti irodában voltam, tegnap pedig a Pólusban.

Nagyjából az jött le hogy ők ezt a tartozást saját maguknak jegyzik (kb mintha excelben írnám fel),hiszen az ingatlan tehermentes. A Pólusban azért jobban képben voltak, hiszen már arra is figyeltek, nehogy elmondják mennyivel tartozik a velük szerződésben lévő korábbi tulaj és végsősoron a cím. Ami felvet egy újabb kérdést, bármekkora összeget elkérhetnek? Tehát, ha X tartozik 20.000 forintal és kikapcsolják a következő tulajtól kérhetik a dupláját ha monopol helyzetben vannak? Mivel nem hivatalosan van vezetve a tartozás megtehetik?

Diójban: "Nem kívánnak" velem szerződést kötni amíg "valaki" ki nem egyenlíti azt a tartozást amit a korábbi tulaj felhalmozott és a címen jegyeznek.

Mivel ez egy évnyi net költség inkább a T-Home netet választottam.

Nouby

Ez elég nagy hülyeségnek hangzott, úgyhogy kíváncsian vártuk a választ:

Kedves Homár Olvasó!

Joggal érezheted igazságtalannak, hogy a DIGI Kft. (1134 Budapest, Váci út 35.) elutasította az ajánlatod elfogadását, és nem kötött veled szerződést az ingatlan korábbi tulajdonosának díjtartozása miatt. A vállalkozás hozzáállása abból a szempontból is érdekes, hogy egy korábbi, jogsértő magatartást tanúsító ügyfél miatt elutasít egy új, feltehetően jogkövető ügyfelet.

A vonatkozó jogszabály szerint az elektronikus hírközlési szolgáltató, azaz a DIGI Kft. az előfizetők és a felhasználók részére történő számlázás és a kapcsolódó díjak beszedése, valamint az előfizetői szerződések figyelemmel kísérése céljából kezelheti többek között az előfizető címét, a díjfizetéssel és a díjtartozással összefüggő adatokat, valamint tartozás hátrahagyása esetén az előfizetői szerződés felmondásának eseményeit is. Ezek az adatok a keletkezésétől az előfizetői szerződésből -az adattal összefüggésben- eredő igények 1 éves elévüléséig kezelhetők.

A jogszabályi rendelkezés szerint a szolgáltató műszaki és szervezési intézkedésekkel köteles gondoskodni az elektronikus hírközlési szolgáltatás nyújtása során kezelt előfizetői személyes adatok védelméről. A vállalkozás Általános Szerződési Feltételeinek (továbbiakban: ÁSZF, itt: http://digi.hu/sites/defa ult/files/ASZF/aszf_torzs_47. pdf) 2.2.5. pontja szerint a szolgáltató az igénybejelentések, illetve a megkötött egyedi előfizetői sz erződések naprakész nyilvántartására ún. Ügyfélnyilvántartó Rendszert üzemeltet. Az ebben szereplő adatokat a szolgáltató bizalmasan, a szolgáltató által alkalmazott adatvédelmi elveknek megfelelően kezeli, az adatokhoz korlátozott és különböző biztonsági szinteknek megfelelő hozzáférést enged, és a rendszerből adattovábbítás csak a feljogosított szerveknek, illetve személyeknek a jogszabályi keretek között történik.

Az ÁSZF 2.3.1. f. pontjában foglaltak szerint a szolgáltató az igénybejelentést követően egyedi döntése alapján megtagadhatja az ajánlat elfogadását, és az előfizetői szerződés megkötését többek között abban az esetben is, ha olyan létesítési címre vonatkozóan érkezik igénybejelentés, amelyen a korábban létesített hozzáférésre vonatkozóan a szolgáltató az előfizetői szerződést az igénybejelentés időpontjában még fennálló díjtartozás miatt mondta fel.

A fent leírtak alapján feltehetően jogszerűen tagadta meg az előfizetői szerződés megkötését a szolgáltató, amennyiben a korábbi tulajdonosnak a díjtartozása keletkezésétől nem telt el 1 év, és így az arra, valamint az előfizetői szerződés felmondásának eseményeire vonatkozó adatokat még kezelheti a cég.

Amennyiben a szolgáltató eljárását nem tartod jogszerűnek, lehetőséged van az általános hatósági felügyeleti és piacfelügyeleti szervként eljáró Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordulni, amely ellenőrzi az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályok elektronikus hírközlési szolgáltatók általi betartását, és eljár azok megsértése esetén. Panasszal élhet a Média- és Hírközlési Biztosnál az az előfizető, akit az elektronikus hírközlési szolgáltatás igénybe vétele során érdeksérelem ért, vagy akinél az érdeksérelem bekövetkezésének közvetlen veszélye áll fenn. A panaszt írásban kell benyújtani postai úton, illetve a Média- és Hírközlési Biztos honlapján található űrlapon, amennyiben az előfizető rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval.

Felhasznált jogszabály:

- 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről [itt: http://njt. hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=7 5939.330512]

Büntetőszoba jár csak az Erzsébet-utalványosoknak?

2017.05.23. 11:49 | Homár Hilda | komment

erzsebet_1.jpg

Az idén ötéves Erzsébet-program keretén belül nyugdíjasok is pályázhatnak támogatott üdülésekre. A kiírásból annyi látszik, hogy némi korlátozással jár az utalvány - csak bizonyos helyekre mehetnek a nyertesek, akkor sem főszezonban -, de nyilván egy áprilisi balatonozás is jobb, mint egy nembalatonozás. De lehet, hogy nem ártana kicsit kiegészíteni a tájékoztatót, például azzal, hogy a hotelt bemutató képek csak illusztrációk, az erzsébetes nyugdíjasokat viszont a hátsó fertályon várja egy lyuk. Biztosan megelégednének azzal is, csak legalább fel tudnának készülni rá. 

Tisztelt Cim!

Az üdülési Erzsébet utalványnak elég nagy publicitást adtak,igazolva,hogy törődnek a kisnyugdijasokkal,igy azok is jelképes összegért,igaz,csak az általuk kijelölt helyekre,de elmehetnek pihenni. Ilyet kaptam én is,60.000Ft értékben a keszthelyi Helikon szállodába,4 éjszaka,5 nap teljes panzióval.

Érkezéskor a recepción megkaptam a szoba kulcsot,mely olyan volt,hogy a kutyám nem helyezném ott el,nemhogy magamat. Erkély ajtó nem nyillott,de tán jobb is,mert az egy zsindelyes tetőre nézett,a tv-t tán lomtalanitáskor szedték össze,s lapjával tudtam egyáltalán bemenni a hely szükössége miatt. Sajnos, lányos zavaromban"nem csináltam fotókat a szobáról,ugyanis 74 éves lévén,még mindég nem szoktam meg,hogy ma már minden dokumentálható a telefonnal. A szobaszám 105 volt.Sajnálom.

Olvasson tovább!

Csodás átalakulás: akciós egérből többszörösen ráfizetéses egér a Media Marktban

2017.05.22. 15:54 | Homár Hilda | komment

via GIPHY

A tények: bekrepált egy online, akciósan vásárolt egér. A gazdája az offline áruházba visszavíve kért cserét, amit csak nagy nehezen sikerült átvinnie, akkor is csak ráfizetéssel. Oké ez így?

Szia

Anno még fekete pénteken rendeltem a Media Markt online webáruházból egy Asus Cerberus Gamer egeret. Az egy dolog hogy rengeteget vártam, megértettem én, hogy el vannak havazva és túlvállalták magukat. Na nagy késéssel megjött az egér, a görgő nem működött valami jól, időm nem volt sok próbáltam elfogadni de egy rövid időn belül használhatatlanná vált. Ami lássuk be igen idegesítő egy ilyen értékű egérnél. Semmi gond, 12 hónapos garancia van rajta.

Írtam e-mailt a webshopnak a biztonság kedvéért, hogyan is juttassam vissza hozzájuk az egeret. Kaptam a választ, visszaküldhetem postán nekik, rögtön a szerviznek, vagy bármelyik Media Markt üzletben leadhatom. Mondom szuper, le is adtam a legközelebbiben, ahol még meg is jegyezték ,hogy ez valószínűleg csere lesz.

Én sajnos eközben tanulmányaim miatt másik városba költöztem, így egy bő héttel később édesanyám ment vissza az egérért. Ott azt mondták, hogy a javítása nem érné meg, ezért a pénzt adják vissza.

Na a probléma ott van, egy akciós termékről beszélünk, ami már nem az. Édesanyám mondta is, hogy cseréről lehet csak szó. Ott szépen azt próbálták elmagyarázni, hogy ők azt nem cserélhetik, hisz online lett rendelve, ott meg más az ár. Mivel nem voltam ott nem tudom pontról pontra mi történt, de a lényeg hogy édesanyám nem tágított, hogy legyen csere. Hívták is a főnökasszonyt, aki "nagylelkűen" felajánlotta, hogy akkor visszaadják a pénzt, majd  1.000 Ft ráfizetéssel elvihet egyet onnan.

Ezután egy úriember elment vele, megkérdezte milyen színű volt.. és mikor lehúzta mondta hogy 9000 ft lesz... na megint nem azt történt amit megígért a főnökasszony, mert az nem 1000 forinttal drágább. Kis zsörtölődés után végül 1000 ft ráfizetéssel megkapta. Édesanyám tudta hogy sunyulnak , de ideje híján belement ebbe.

Mikor én ezt halottam szétvetett az ideg.

Nem, nem az 1000 ft ráfizetés miatt, hanem azért mert átverték édesanyám és végül engem is. GARANCIÁLIS termék cseréjéért még kicsaltak pénzt, amit INGYEN kellett volna cserélniük szó nélkül. Értem én, hogy nincs sok köze egymásnak az MMOnline -nak és az üzleteknek, de valami csak van, ha egymás garanciáját végzik! Akkor miért nem küldték vissza az online shopnak a terméket, és kérték, hogy küldjenek cserét? Bárhogy is nézem, ez nem lehet kóser és biztos, hogy nem szabályosan jártak el.

Küldtem e-mailt az online webshopnak, és várom a válaszukat. Szerintem ha mással nem bocsánatkéréssel tartoznak, de az biztos hogy soha többé nem vásárolok nálunk sehol semmit. Ha nem vesznek figyelembe, kíváncsi vagyok, a fogyasztóvédelem mit szól ehhez.

Bence

A fogyasztóvédelmi tanácsadók ezt szólják:

Kedves Bence!

A vállalkozás a jótállási/szavatossági kötelezettségébe tartozó árucsere teljesítését a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján nem kötheti a fogyasztó részéről további fizetési kötelezettség teljesítéséhez. Ha a cég ebben a körben a terméket kicseréli, akkor azt díjmentesen kell biztosítania a fogyasztónak.

Természetesen ez a kötelezettség az akciós termékekre is kiterjed, érvényesen erre az áruház nem hivatkozhatott volna.

Az ügyben lehetőséged van a különbözet visszatérítését követelni. Ha a cég az ezzel kapcsolatos panaszodnak nem adna helyt, akkor javasoljuk az ügyben fordulj az illetékes békéltető testülethez. A vállalkozásnak a jótállással kapcsolatos ügyintézésre vonatozó szabályok megszegése miatt a fogyasztóvédelmi hatóságnál tehető bejelentés.

Felhasznált jogszabályok:
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 
- a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet 

UPDATE maj.24.

Juhejj, Bencétől kaptunk friss híreket.

A Media Markt reagált, többszörösen bocsánatot kért, és még egy 20 % kupont is felajánlott. A különbözetet visszafizették.

5 hét után sincs sehol a konyha, a bútoráruház meg tesz a dologra

2017.05.22. 09:33 | Homár Hilda | komment

950_kep95058c29611aef53.jpg

Ember tervez, Mömax-beszállító nem végez. 2 hét helyett 5 hét eredmény nélküli várakozás nem túl jó ajánlólevél.

Tisztelt Homár!

2017. április 1-én rendeltem meg egy konyhabútort a Mömax budaörsi boltjában. A megrendelt és még aznap kifizetett bútor "Best Price" akció keretében mindössze 39.990 Ft-ba került, ráadásul lehetett igényelni házhoz szállítást és a teljes bútorzat beszerelését is. Az ár-érték arány egészen jól hangzott, megrendeltem. Sajnos a termék a bolt raktárában nem volt kapható, így azt meg kellett rendelniük, a szerződésre is ráírták, hogy kb. 2 hét múlva termék megérkezik a budaörsi boltjukba és felveszik velem a kapcsolatot a megadott elérhetőségek valamelyikén, hogy egyeztethessük a továbbiakat (kiszállítás, beszerelés).

Eddig minden remekül hangzik, de az értesítés csak nem akart megérkezni.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása