Tékozló Homár

Lökdöséssel próbálta nézelődés helyett fizetésre bírni a vevőt a H&M biztonsági őre

2017.06.23. 15:37 | Homár Hilda | 217 komment

screenshot_2017-06-22_09_06_58.png

Mindez este 9, vagyis zárás előtt történt a Vörösmarty téri  Váci utcai VÁCI1-beli üzletben, ami csak pontosítja, de nem szépíti a történetet, ami alapján az üzletnek gyakorlatilag egy olyan dolgozója sem volt - beleértve a biztonsági főnököt és az üzletvezetőt is -, aki normálisan, vagy, ha már ez önállóan nem megy, akkor a munkaköri leírásnak és mondjuk a fogyasztóvédelmi szabályoknak megfelelően viselkedett volna. És ez nagyon gáz. 

"Európa legnagyobb H&M áruházában" olyan tajparaszt a biztonsági szolgálat, hogy a kasszához lökdösi a vevőket, miközben közli, hogy leszarja, hogy vásárló vagyok

A sztori egészen pontosan a külföldi turisták elsőszámú bevásárlóhelyén, a Váci utcai VÁC1 H&M-ben indult egy hétköznap este.

Munkatársammal éppen egy, a környéken lévő hivatalos programon vettünk részt, majd annak végeztél, nagyjából 20:30-kor betévedtünk a svéd fast fashion üzletbe. A második emeletre indultunk, hogy körbenézzünk, majd 20:45 körül hozzánk lépett az üzlet egyik biztonsági embere, és közölte, hogy 15 perc múlva zár az üzlet, ezért lassan fogjuk az árukat és induljunk a kassza felé fizetni. Oké, azért még gyorsan megnéztünk egy-két polcot a közelben, majd fogtuk a kezünkbe lévő termékeket, és 20:50-kor a kasszához indultunk.

A második emeleti részlegen ekkorra nagyjából 10 ember várt a sorára, hogy fizethessen a kasszánál, beálltunk a sor végére, ami persze lassan haladt. Egy-két perc várakozás után fogtam magam és (a munkatársamat a kassza sorában hagyva) elindultam a szomszédos férfi részlegre annak reményében, hogy az ottani péntárnál talán kevesebben vannak, és gyorsabban le tudom bonyolítani a fizetést. Persze a férfi részlegen ekkora mert egyetlen eladó sem volt, a kassza pedig zárva volt. Visszacammogtam a női részlegre, hogy a munkatársam után visszaálljak a sorba. Ekkor nagyjából 20:53 lehetett a pontos idő.

Olvasson tovább!

Így préseld ki a pénzedet a Brands.hu-ból! 2.

2017.06.23. 10:12 | Homár Hilda | 15 komment

brands_hulogo_1.jpg

A Brands.hu állandó, na jó, visszatérő vendég nálunk, annyira, hogy  a panaszok mellett már külön "Hogyan szerezd vissza tőlük a pénzedet?" posztunk is volt róluk. Hát most itt a tippek-trükkök rovat következő eleme: mit teszel, ha a facebook-oldalon nyomasztás nem működött? Hát továbblépsz az Idegesítő Ügyfél Skálán! Nem kell hozzá más, csak némi elszántság meg hideg élelem.

Üdvözlöm!

Szeretnék segíteni azoknak, akik hozzám hasonló módon a brands.hu-nak visszaküldött termékük árát nem kapták vissza.

Nem untatnék senkit a történettel, a mai napon visszamentünk az alábbi címre ( ahova egyébként személyesen vittük vissza a terméket ) 

Brands.hu Kft., 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.   9-22. épület

Közöltük, hogy addig ott maradunk, amíg át nem utalják az összeget. 20 perc várakozás után kaptunk egy utalási igazolást, 3 óra után megérkezett az összeg. 

Kérem, hogy segítsen eljuttatni ezt a lehetséges megoldást azoknak, akik jelezték Önök felé a hasonló problémájukat.

Üdvözlettel:

Kovács Adél

Ionesco és Beckett is megirigyelné Zsombibácsi UPC-s sztoriját

2017.06.22. 10:10 | Homár Hilda | 55 komment

upc-logo-1200x800.jpg

Zsombibácsi szegény valahogy teljes aszinkronban van kiszemelt szolgáltatójával, a UPC-vel: bármit is állít határozottan, a cég makacsul ragaszkodik az ellenkezőjét. A fura felállásból fakadóan például csak modemet vittek neki, hiába jelezte, hogy először madzag kéne, mert nála ugyan nincs kiépítve semmi. De csak addig állt fenn ez a helyzet, amíg a sokadik körben be nem került végre a hálózat a lakásba! Onnantól ugyanis hirtelen nem tudott modemhez jutni. Mivel a rendszer szerint hálózatfejlesztésre vár. 

Kedves Tékozló Homár!

Végső elkeseredésemben fordulok hozzátok, ha két hónappal ezelőtt kérdezitek, nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet.

A helyszín Budapest 5. kerülete, a Fővám tér mellett kicsivel. 

2017. 04.08-án a UPC internetes felületén böngésztem az otthoni internetcsomag ajánlatok között és rövid gondolkodás után letettem a voksomat egy nagyobb adatforgalmú csomag mellett. Aznap leadtam az igényemet a szolgáltatásra, amiről kaptam is visszajelzést a következő munkanapon.

Előre gondolkodtam, nehogy meglepetés érjen, még hétfőn felhívtam az ügyfélszolgálatot és jeleztem, hogy a lakásomban sosem volt még semmilyen UPC-hez kapcsolódó előfizetés (se TV, se telefon, se internet), valószínűleg ki kell építeniük a rendszert, de nem lesz nehéz feladatuk, mert a házban működik a cégünk telephelye is, ami fél éve rendelkezik egy céges UPC internet+TV kombinált előfizetéssel. Ez két emelettel van a lakás alatt, innen gond nélkül fel lehet kábelezni a lakásig. 

Az ügyfélszolgálatos kolléga először azt mondta, hogy a rendszerük szerint az én lakásomban van kiépített hálózat, én mondtam, hogy nincs, ő megnyugtatott, hogy rosszul tudom, biztosan van. Végül ráhagytam, gondoltam az előző bérlő talán előfizetett valamire, biztos én nem tudtam. Legalább gyorsabban bekötik.

Olvasson tovább!

A céggyűjtés az új cégadatbázis!

2017.06.21. 16:19 | Homár Hilda | 7 komment

screenshot_2017-06-18_18_06_47.png

Pétert ezúttal nem a Szakmai Cégadatbázis, hanem a Magyar Céggyűjtő találta meg, de ez az oldal is kb. pont annyira szofisztikált, mint az előző. A különbség annyi, hogy 27 940 forint helyett immár 38 100-ért lehetne bekerülni ebbe a nagyszerű adatbázisba. Péter ezúttal sem ugrott be a nagyon hivatalosnak hangzó díjbekérőnek,  más is nyugodtan gondolja végig, hogy mire és hogyan szerződik.

Kedves Tékozló Homár!

Már egyszer küldtem Önöknek egy esetet, amely ki is került az oldalra. Röviden egy online "tudakozó" próbált pénzt kihajtani tőlünk egy szóbeli szerződésre hivatkozva. A story ugyanaz gyakorlatilag, és most itt egy újabb cég, ami ránk akadt. Heti 5 telefonhívás, bizalmaskodás, ügyvéddel való fenyegetőzés. Úgy érzem sosem fogynak el ezek a cégek. Csatoltam amit küldtek és ami alapján be akarják vasalni a pénzt a semmiért - hát persze. :)

Olvasson tovább!

Otthagyatta, majd elvesztette a bőröndöt a Wizz Air

2017.06.21. 11:37 | Homár Hilda | 59 komment

wizz_air.png

Az addig oké, hogy vannak szabályok a repülőtársaságoknál a csomagfeladásra, de ez a sztori azért több sebből is vérzik, ha túltekintünk az alapproblémán, mármint, hogy nagyobb volt a csomag, nem engedték fel kézipoggyászként gépre.

Kedves Blog!

Tekintettel az oldal témakörére egy negatív tapasztalatot szeretnék megosztani, mely tanulsággal szolgálhat sokak számára.

Április 28-án 6:25-kor induló Wizzair járattal repültünk Eindhovenbe. Az utolsó ellenőrzési ponton testvéremnél található, a mi tulajdonunkat képező bőröndöt elvették, hivatkozva annak nem megfelelő méretére, amely nagynak bizonyult. A kézipoggyász otthagyására kényszerültünk, amely egy szürke, kisméretű Samsonite márkájú, 40.000 Ft értékkel bíró poggyász volt. Az ellenőrző fiatalember felszólított a csomag kipakolása után annak nyitott állapotban való félretételére. Ki kellett venni a holmit belőle és otthagyni nyitott állapotban. Ez volt a felelet arra a kérdésemre h most mit tehetünk. Tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a fennálló probléma orvosolható bizonyos összeg ráfizetésével, nem kaptunk!! A reptér azóta válaszolt és tagadja a dolgokat, a kolléga azt mondta ő mondta nekünk hogy fizethetünk. 

Ez után a bőrönd hollétéről semmi információnk nincs, annak ellenére, hogy azonnal lett érte telefonálva. Az élettársam, a nevemben felvette a kapcsolatot a Wizz Air, illetve a reptér ügyfélszolgálatával, akik a BUDPORT-hoz irányították. Itt közölték vele, hogy ez ügyben semmit nem tehetek, hazugnak titulálták és a végén csak rá csapták a telefont!

Ha kaptunk volna tájékoztatást, kifizettem volna a pótdíjat minden probléma nélkül!

A reptér összes olyan e-mail címére küldtem megkeresést 05.03.-án az üggyel kapcsolatban, egyetlen egy csoportuktól kaptunk választ, az Utasbiztonsági vizsgálatnál elhagyott tárgyak csoportjától, hogy kérésem megvizsgálták, a keresett poggyászt a Biztonsági Ellenőrzés területén senki sem találta meg, adta le szolgálatukhoz. Tehát a bőrönd elvételét követően annak bármiféle adminisztratív rögzítése nem történt meg, ez pedig egyértelmű lopás!

Elküldtem a problémánkat leíró megkeresésem a megyeileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnak, csatolva írásos formában történő levelezéseket, megkereséseket, ahonnan azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ügyünkben nem illetékesek, polgári peres úton, saját költségünkön fordulhatunk bírósághoz.

Kétségbeejtő, hogy a Budapesti Repülőtér ezt megteheti, annak ellenére, hogy közösségi oldaluk tele van lopás vonatkozásában panaszokkal, és a mi (utasok) érdekeit gyakorlatilag nincs, aki képviselje. Lophatnak, rágalmazhatnak, nem törődve a problémákkal, mindezért pedig a károsult kell, hogy fizessen.

X

De tényleg, nem kéne a leadatott bőröndöket visszaszolgáltatni?

Kedves Homár Olvasó! 

Wizz Air Hungary Kft. légi személy- és poggyász fuvarozási szabályzata részletesen meghatározza a repülőjáratra feladható, valamint a kézipoggyászra vonatkozó rendelkezéseket is. A légitársaság előírja, hogy milyen méretű, súlyú csomagokat lehet a fedélzetre felvinni és melyek azok a csomagok, amelyeket már köteles az utas feladni a repülőgép rakterében történő fuvarozás érdekében.

A szabályzat arról is rendelkezik, hogy ha a bőrönd mérete vagy súlya nem felel meg a kézipoggyász feltételeinek, akkor azt a légitársaság feladott csomagként fogja fuvarozni. Ebben az esetben az utas a felmerülő díjat köteles megfizetni. Ha ez nem történik meg, akkor a légitársaság a csomag fuvarozását megtagadhatja.

A levélben elmesélthez hasonló esetekben felmerülhet a légitársaság kártérítési felelőssége. Az igény érvényesítőjét terheli a bizonyítási kötelezettség a felmerült kár bekövetkezte, és annak összege tekintetében. Azt is az igény érvényesítőjének kell igazolnia, hogy a légitársaság a poggyász kezelése során a szabályzatának rendelkezéseit megsértette, és ezzel közvetlen összefüggésben következett be a csomag elvesztése.

A fogyasztóvédelmi hatóság tájékoztatását a jogszabályi rendelkezésekkel összhangban állónak tartjuk, a jelzett jogvitával kapcsolatban - ha a légitársasághoz címzett panasz nem vezetett eredményre – az illetékes békéltető testület eljárásának kezdeményezése javasolható. Az igényt e mellett közvetlenül a bíróságon is lehet érvényesíteni a jelzett bizonyítási kötelezettségek átgondolását követően.

Felhasznált jogszabályok:

- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 

Előrelátás:Elmű - 0:5

2017.06.20. 15:33 | Homár Hilda | 42 komment

3800878_1.jpg

Ha trehány, nemtörődöm hozzáállása miatt szív valaki egy szolgáltatónál, akkor igazából mást nem mondhatunk, mint, hogy magára vessen. De mit szóljon az, aki eleve félévet szán az áram bevezetésére, villany helyett mégis megúszható adó és túlszámlázás a jussa?

Sziasztok!

Azzal kezdem, hogy nem lesz rövid történet, hisz valamikor tavaly év elején indult, és hogy érthető legyen az az utolsó vicces lépés, amiért billentyűt ragadtam, egy kicsit bele kell menjek abba, mi történt az azóta eltelt közel 1,5 év alatt.(miért tartott eddig, ami másnak megvan hamar)

Szóval egy üres, közművek nélküli építési telek boldog, tervekkel teli, de előrelátó tulajdonosaiként bár csak 2016. őszén terveztük az építkezés elindulását, gondoltuk, addig is bevezettetjük a közműveket. 

Napelemes rendszert terveztünk, mivel hamar rájöttünk, hogy egy új házba a gáz bevezettetése (engedélyek, terv stb.) alig kevesebb, mint az áram mellé a gázt is bevinni a házba (engedélyek, tervezési díj, csatlakozási díj)

Olvasson tovább!

Privilégium Erste módra

2017.06.19. 14:34 | Homár Hilda | 67 komment

 

Azannya! Az Erste aztán tudja, mi kell ahhoz, hogy az ügyfelek kiváltságosnak érezzék magukat! Lényegretörő és - szándékán kívül, de - nagyon hasznos tippek-trükkök poszt a bank Privilégium L számlájáról.

Kedves Homár!

Nyitottam 2017.05.16-án egy Erste Prviligéium L számlát, mely teljesen ingyenes abban az esetben, ha
legalább 150.000 Ft jóváírás érkezik az adott hónapban.

Nekem érkezett is egy ennél nagyobb összeg 17-én, azaz 1 nappal a számla nyitása után. 

Ezek után, tegnap azaz 31-én a bank 900 Ft utalási költséget terhelt a számlámra.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol 30 perc alatt sikerült kideríteni, hogy azért terhelték az összeget, mert az ÁSZF szerint, adott hó 15-ig be kell érkeznie a jóváírásnak.

Megkérdeztem, hogy ha 16-án nyitották a számlát akkor ezt mégis, hogyan kellett volna megoldanom, mire az volt a válasz, hogy nem kellett volna használni a számlát!!!

Ezek szerint, tényleg ingyenes a számlacsomag, csak ne használd megnyitás után.

Természetesen panaszt teszek és az MNB-hez fogok fordulni, mert egyrészt ez szerintem
tisztességtelen, másrészt pedig a fiókban nemcsak, hogy nem hívták fel erre a figyelmemet, hanem amikor megkérdeztem, hogy rendben lesz e ha holnap megjön a jóváírás, a válasz igen volt...

Üdv,

Nagy Attila

Na, megérte 5000-et spórolni a bulin?

2017.06.19. 09:43 | Homár Hilda | 70 komment

emag_1.png

Emag, külföldi székhelyű webshop, bekrepált háztartási gép, ezúttal hűtő. A vásárlással nyert egy kicsit levélírónk. A többit elég szemléletesen meséli el.

Tisztelt Hilda!

Sajnos, én is beleestem abba a hibába, melybe oly sokan. Csillog, - villog, és még olcsóbb is. ( 5.000-  6.000- Ft)

2016.12.08- án hosszas  nézelődés,- mérlegelés után vásároltunk egy Beko RCNE520E20DZX kombinált hűtőszekrényt. Körülbelül 5000-ft ot „spóroltunk” az emag -on leadott rendeléssel.

Természetesen, a vásárlás napján elutaltam az összeget. A termék megérkezésével kapcsolatban már csak nekem volt természetes hogy a kijelölt napon, vagy legalább annak a „környékén” érkezzen meg a termék. (tisztességes összegért, tisztességes szolgáltatást) De ez, már egy megemésztett béka.

A termék úgy ahogy, és akkor,-amikor megérkezett.  Egy szép gép. Csendes. és jól működik... Khhmmm. Működött!!  2017.06.06  -án 21.30-kor észleltem, hogy „valaki” lekapcsolta a villanyt a hűtőben….. Kisvártatva észrevettem, hogy a külső lcd sem jelez semmit… Elromlott…… Hasított belém a gondolat.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása