Tékozló Homár

Made in nagyvilág! Egy pohárral a magyarokra!

2017.07.07. 14:37 | Homár Hilda | komment

0001.jpg

Senkit ne tévesszen meg a patrióta felirat, Sándor igazi multikulti terméket kapott az anyukájától. Isten, a hatóságok és az egyszerű, mezei magyar se könnyen jön rá, hogy akkor most honnan is származik ez a gigapohár. Aminek mellesleg nem csak a feneke érdekes, hanem a csudálatos képzavarral terhelt díszítőmotívuma is. Mert ugyan pohár sör ivására buzdít, de ezt sikerült egy korsós vagy füles csupros koccintással illusztrálnia a megálmodójának. Mindezt egy fél liternél is nagyobb űrmértékű terméken.

Kaptunk édesanyámtól két poharat.

Olvasson tovább!

Ki tud ma kifizetni 180.000 forintot 7 nap befizetési határidővel?

2017.07.07. 10:20 | Homár Hilda | komment

shutterstock_267511844.jpg

Sajnos elég egyértelműnek tűnik, hogy Krisztiánék hibáztak, amikor elfelejtettek befizetni egy Invitel-csekket, amin aztán megcsúszott az egész sztori. De vajon az Invitelnek és a követeléskezelőnek miért nem érdeke, hogy részletfizetésben kiegyezve megoldásra törekedjenek? Gondolják, ha 180 000 forintot nem tudott valaki egyben kifizetni, akkor majd 230 000-et menni fog?

Sziasztok.

Következő történetem a "pénzéhes" Invitellel. 

2015.06.18.-án kötöttünk előfizetési szerződést az Invitellel, ami egy internet,tv,telefon csomagot foglalt magába. Már az első pillanattól fogva az internet és tv szolgáltatása pocsék volt..egy nagy város közepén éltünk nem tudtak kiépíteni egy normális hálózatot ezért megelégedtünk az 5Mb/s internettel amiből az IP-tv levette a felét a másik fele pedig nagy átlagban 1-2Mb/s volt. Ezek miatt nagyon sok alkalommal tettem panaszt. Persze lehetett volna nagyobb csomagot is kérni de annak irreális összege miatt megelégedtünk a kisebbel.

Idén elköltöztünk és mivel nem akartuk tovább vinni eme remek szolgáltatást, hajlandóak voltunk tovább fizetni az előfizetést egészen a szerződés lejártáig. Időközben elkeveredett egy számla amiről sajnos nem tudtunk majd jött egy telefon,hogy akkor jönnének a felszerelésért. A feleségem nevén volt az előfizetés és ő jelezte,hogy nem élünk már ott de szeretnénk tovább fizetni a szerződés lejártáig. Az ügyfélszolgálatos jelezte, hogy ez már nem lehetséges mivel a szerződést felbontották.

Olvasson tovább!

Jár kártérítés, ha rossz címre viszi és kézbesíti a csomagot a GLS?

2017.07.06. 14:22 | Homár Hilda | komment

shutterstock_388075414.jpg

Fogadnál arra, hogy senki nem  hajlandó fizetni egy olyan csomag átvételéért, amit nem ő rendelt meg? Akkor jól el is buknád! Mert az élet tényleg nagyobb sztorigyártó, mint  Tolkien és George R. R. Martin együttvéve. 

Kedves Hilda,

Az alábbi történet van folyamatban, nem tudom, hogy mi a teendő ilyenkor.

Édesanyám a KIKA-tól vásárolt nehany akciós napozóágyat, amit a KIKA a GLS-sel ki is szállíttatott. Megérkezett a kézbesítésről szóló levél (ami ugye azt a címet tartalmazza, amire az ágyakat rendeltük es nem azt, ahova végül kiszállították), de a GLS-sel nem találkoztunk.

Eltelt pár nap és végül arra jutottunk, hogy feltehetőleg az ugyanabban a faluban, de más utcában élő édesapám címére szállították ki a csomagot, és ott át is vették (anélkül, hogy megkérdezték volna, hogy átvegyék-e).

Eddig ezzel nem is lenne baj, DE 
- mivel nagyon sokáig húzódott a kiszállítás idő közben vásároltunk máshol napozóágyat és feltett szándekunk volt a KIKA-s termékeket visszaküldeni.
- ádesapámnak nem igazán van szüksége a napozóágyakra, így szeretné, ha az árat kifizetnénk és az ágyakat elvinnénk
- nekünk sincs szükségünk 2x annyi napozóágyra, mint amennyit rendeltünk

Az egész galiba elkerülhető lett volna, ha GLS arra címre szállítja a termékeket, amire meg lettek rendelve :(

Kérdésem, hogy hogyan lehet rendet rakni ebben a helyzetben? A GLS a felelős? Ha nem akkor ki?

Udv,

A.

 

Kártyás telókra továbbra is fizetős a roaming a Telekomnál?

2017.07.06. 09:15 | Homár Hilda | komment

shutterstock_289577786.jpg

Június 15-től egységes lett a roaming az EU-ban. Végre nem lesz egy vagyon a telefonszámlám, ha külföldre utazom! Juhéj! Gondolta az egyszeri telekomos ügyfél. Aztán meglepődött. (A témával kapcsolatban képbe kerüléshez ajánlom az Indexes szájbarágót.)

Tisztelt Homár Hilda!

Mivel nemsokára meg fogok fordulni külföldön, már majdnem nyugodtan hátra dőltem a székemben abban a tudatban, hogy itthoni mobilnet szolgáltatásomat önfeledten használhatom majd az 1-es díjzónán belül - azaz mégsem.

A Telekom ugyanis kivételes bánásmóddal ajándékozta meg kártyás ügyfeleit (tudom, kártyásként sikeres ember nem lehetek), miszerint csak díj ellenében lehet igénybe venni bármilyen roaming jellegű Internetszolgáltatást. Érdekes módon a konkurenciánál nincs ilyen kikötés.

Kérdésem lenne, hogy ez szembemegy-e az EU-s törvénnyel? A lenti oldal alapján a Telekom, mint opciót tünteti fel a kártyás mobilnetet, ami (feltételezem) szerintük kiesik a szabályzás hatálya alól. A szakértő segítségét kérném, hogy jogszerű-e ez a szabályuk. Ha nem, akkor szeretném tudni, mely szervnél tehetek panaszt

http://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3652/ezentul_a_belfoldi_adatmennyisegemet_is_felhasznalhatom_az_eu_ban_

https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/mobilinternet/kulfoldon/eu

Üdv,

György

Megkérdeztük:

Kedves  György !

A 2017. június 15. napjától hatályba lépett új szabályok lényege, hogy a belföldi díjcsomagban meghatározott árakon és roaming díj felszámítása nélkül lehet az EU-s országokból telefonálni, SMS-ezni vagy internetet használni. A roaming díj mentesség feltétele, hogy a felhasználó betartja a méltányossági használatra vonatkozó rendelkezéseket. Nem vonatkozik tehát a kedvezmény a huzamosabb ideig tartó külföldi tartózkodásra, például tanulás vagy munkavégzés esetén.

Ki kell emelni, hogy a változás kizárólag az EU tagországaiból indított hívásokra terjed ki, tehát az itthonról külföldre indított hívások díja továbbra is változatlanul nemzetközi hívásnak minősül az arra meghatározott díjszabással.

A szabályok kiterjednek a havidíjas és a feltöltőkártyás ügyfelekre is, a kedvezmények szempontjából nincsen különbség. Magyar Telekom Nyrt. változásokkal kapcsolatos tájékoztatója is kiemeli, hogy a szabályozásban előírt díjakat az EU-ba utazó havidíjas és prepaid ügyfelekre is automatikusan érvényesítik. Ez azt jelenti, hogy feltöltőkártyás telefon esetében is az itthon vásárolt adatmennyiség az EU tagországokba történő utazás során ugyanolyan feltételekkel felhasználható.

A leveledben megjelölt honlapokon sem találtunk ezzel ellentétes tájékoztatást. A szabályozás alapján nem tiltott olyan adatforgalmi díjcsomagok értékesítése, mint például az általad hivatkozott Travel&Surf szolgáltatás is, amely kifejezetten a külföldi utazásokra ajánl a szolgáltató.

UPDATE

Írt az ügyben a Telekom is:

A Dominó Netplusz opciókat július elejétől a nyár végéig (illetve visszavonásig) egy  promóció keretében a Dominó ügyfelek számára az EU roamingra kinyitotta a Telekom, így javasoljuk ügyfelünk számára, hogy azt használja, amennyiben Dominó csomagjában nincs benne foglalt kedvezmény.

Azon  Domino díjcsomagok esetében pedig, ahol a díjcsomag tartalmaz benne foglalta adatmennyiséget, a SIM kártya nyitóegyenlege valamint a választott Domino díjcsomagban foglalt adatmennyiség az EU szabályozásnak megfelelően felhasználható EU roaming helyzetben is.

Üdvözlettel:
Magyar Telekom, Kommunikációs igazgatóság

A pizzafelezést nem engedik a Forte törvények

2017.07.05. 14:41 | Homár Hilda | komment

ez_mie_rt_bonyolult_vagy_szaba_lyellenes_1650forinte_rt.jpg

"Ez miért olyan bonyolult vagy szabályellenes 1650 forintért?" - kérdi Tamás. Akinek nem lenne világos: azt kell nézni, hogy a kukorica és a sonka a pizza egyik felére koncetrálódik. Hogy mi vezetett olvasónk egyelőre egyszemélyes feltétfelszabadítási mozgalmának zászlóbontásához, és az alábbi panaszlevélhez, alább kiderül.

Tisztelt Ügyfélszolgálat,

A mai napon leadtam Önöknek sokadik rendelésemet.

A rendelésem a következő volt:

Laktóz mentes vékony tésztás bolognese (32cm) - 1650 forint 
Sonka-Kukorica sima vastag tésztás (32cm) - 1650 forint

A megjegyzésbe az alábbiakat kértem:

A sonka+kukoricást úgy kérném, hogy az egyik felére kerüljön rá a teljes pizzára járó sonka és kukorica a másik felén csak a rá való sajt kerüljön. 

Indokaim. A gyermekeim egyik fele (fiú) nem szereti csak a paradicsomos sajtos pizzát. A másik fele (két lány) a sonka-kukorica párosért rajong. Viszont kicsik fejenként maximum 1-2 szeletet esznek meg, Így két külön pizza rendelése pénzkidobás.

Olvasson tovább!

OMV -Oltárian Megmérgesített Vásárló

2017.07.05. 09:42 | Homár Hilda | komment

omv_svg.png

Igaz, ami igaz, az OMV honlapján van bőröndös akció meg utazós akció, de kuponos akcióról  egy szó sincs. De vajon miért postáztak szép műnyomó papíron ilyesmit, ha nem is volt? Vagy ha volt, akkor miért nem tudta olvasónk kihasználni? Rejtély rejtély hátán. 

Hello,

kaptam borítékban, postán kiküldve a címemre egy OMV „15 Ft/l kedvezmény” kupont, mert van supershop kártyám. A kupon beváltható volt 06.01-06.18 között minimum 40 liter drágább üzemanyag tankolása esetén. Szóval utolsó nap volt, mire lefogyott a kis autómban az üzemanyagszint, hogy beleférjen 40 liter.

Teletankoltam Szegeden az OMV kúton a kocsimat, elértem a 40 litert a 20Ft-al drágább üzemanyagból, na de nem számít, a jobbik lőré majdnem annyiba kerül, mint a sima, hisz van kuponom. Pénztárnál felmutatom a supershop kártyát és a kupont, bemondom az oszlop számát, és közli a pénztáros, hogy ma sem működik a 15 Ft/l kupon beváltás.

Naiv kérdésem, na de hogy-hogy, hát levél, boríték, posta, fényes papíron vonalkódos kupon, meghát teletankoltam, a drágábbikból… Válasz: fizessek! Amikor reklamáltam, elém dugtak egy pénztárgép szalagot, amelyen látszott, hogy a pénztáros bejelentkezett az elszámoló rendszerbe, ennek az alsó részén volt egy „rendszerüzenet”, teljesen tegező módban, instrukció a pénztárosnak:

Nem működik a -15 Ft/l promóció, ilyen kupont nem fogadhattok el.

Ezzel bizonyította a pénztáros, hogy hiába reklamálok, hiába akarok beírni a vásárlók könyvébe, hiába verem magam, hogy valahogy vonja le a kedvezményt, értsem meg: Ö nem tehet semmit, nem működik a „rendszer”. Hát én beírnék valahova… Válasz: itt az értesítő levél, mutatja  pénztáros, hogy nem működik a kuponbeváltás, azt fizessek, és haladjak!

Olvasson tovább!

"Ajándék vagyok" - állítja magáról az öltönyzsák, amit 4 ezerért mér a Roland

2017.07.04. 14:41 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-06-09_20_03_57.png

Ajándék lónak nem nézi az ember a fogát, de egy magát pénzért kellető ajándéknak már csak megtekinti! Így tett Tamás is, aki szó nélkül otthagyott egy nagyobb összeget prémium márkás öltönyéért, sőt nem kevés pénzért egyből duplázott az öltönyzsákból is, hogy otthon aztán az arcába kapjon egy "I'm a gift" feliratot. Köszi Roland, köszi Hugo. De elismerjük, emögött egy sima elbénázás is lehet. Az viszont meglepő, hogy egy ilyen árszínvonalú cég egy párezer forintos tétel kapcsán belemegy egy magyarázkodós, mosakodós levelezésbe, ahelyett, hogy néhány bűnbánó sor kíséretében kompenzálná a vevőjét.

Kedves Hilda!

Az alábbi érdekes kis történet a napokban esett meg velem:

Az esküvői szezon kezdetével úgy gondoltam mindenképpen szükségem lesz egy új öltönyre, mivel a legközelebb hozzám eső, és valószínűsíthetően nagyobb raktárkészlettel rendelkező bolt a Premier outletben lévő Roland üzletház, így őket választottam. Meg is lett az öltöny, ami egy idei HUGO BOSS modell. A pénztárnál fizetéskor felajánlották az eladók a hozzá tartozó öltönyzsákot 4000 forintért, ez egészen pontosan 1/45-öd része az öltönynek az arányok kedvéért. Boldogan vettem belőle kettőt is, hiszen "apró pénz", de mégis úgy érzem tettem egy apró lépést, hogy sokáig viselhessem a választott öltönyt.

Olvasson tovább!

Fizetni az emailen küldött felszólításért? Mi van?

2017.07.04. 10:21 | Homár Hilda | komment

 Anikót tök kiakasztotta, hogy a Telekom díjat számít fel a felszólító levél miatt akkor is, ha nem postán, hanem mailen küldi. A Telekomot meg gondolom az akasztja ki, ha Anikó nem fizet időben, és ezzel a módszerrel is próbálja motiválni. A kérdés, hogy ez mennyire törvényes. Megkérdeztük.

Tisztelt Tékozló Homár!

A legújabb Telekomos húzás, szerintem felháborító. Újabban, ha késedelmesen fizetem be a csekket, nem küldenek postai úton levelet, hanem csak egyszerűen küldenek egy ingyenes e-mailt. Viszont ugyanannyi "felszólítási eljárási díjat" számolnak fel. Semmi papír költség, semmi postai díj!! Majdnem 1.000,- Ft-ot számolnak fel. Ha jól belegondolunk, ez egy jó kereseti lehetőség számukra. Nekik kimondottan érdekük, hogy minél többen ne fizessenek időben.

Nektek mi a véleményetek erről??? Na és jogszerű ez??

Anikó

Olvasson tovább!

Milyen autópálya-matricát ajánl a Telenor app kisteherautóra?

2017.07.03. 14:38 | Homár Hilda | komment

telenor_logo.png

Az alábbi sztoriban nem teljesen volt világos elsőre, hogy hol a bibi, hiszen elég egyértelműnek tűnt, hogy ha több, mint 7 személyes, és nem is 3,5t feletti a kocsi, akkor jónak kellett volna lennie a D1-nek. Aztán kiderült, hogy az ördög a részletekben lakik megint: olvasónk kocsija ugyanis kisteherautónak minősül, amit a Telenor appban nem olyan könnyű beazonosítani. Mindenki vonja le a tanulságot: kisteherautóra D2-es matrica kell.

Adott a Telenor mobil alkalmazás, és egy pár napos kisteherautó, előtte nem volt ilyenem…

Bécsből hazafelé jövet (kifelé nem pályán mentem) mondom veszek matricát, a csatolt képen látható módon az alkalmazással.

 

screenshot_20170424-214347_1.png

D1 - Szgk. 7 főig, 3,5t ig,
D2 - 7 fő felett, 3,5t tól.

Olvasson tovább!

Törvényes út, ha végigmegyek rajtad én

2017.07.03. 09:19 | Homár Hilda | komment

screenshot_2017-06-13_13_03_51.png

Betti beleesett egy az utcán kikötött, de majd egy éven keresztül nem mozdított bicajba. Először csak szemezett vele, később szerelmes levelet tűzött rá, hátha eladja a gazdája, végül aztán, amikor semmi reakció nem jött rá jó ideje, megpróbálta a hivatalos úton megszerezni. Jó ötletnek tűnt. Eléggé valószínű, hogy ha Betti egy szót sem szól, a bringa még most is az utcán hervadozik. Így viszont, hogy jelezte, az önkormányzat Rendészeti Igazgatósága foganatosításba kezdett, aminek eredményeképpen Bettinek egy ordas nagy coki jutott, mert - ha jól értjük, mivel fizikailag nem ő vitte be a kerékpárt - innentől kezdve "nem tekinthető találónak".

Kedves Homár!

Alább csatolom levelezésemet, amelyet VII. kerület hivatali ügyintézőivel folytattam egy magára hagyott kerékpár örökbefogadásának céljából. Talán mondanom sem kell, hogy ennek sem lett happy end a vége:(

Már közel egy éve jártam el egy bringaparkolóban lelakatolt, elhagyatott kerékpár mellett, mikor végre meguntam az ácsingózást, és a törvényes utat választva e-mailben megkerestem a közterület felügyeletét ellátó szervet kérésemmel. Fényképekkel alátámasztva szívhez szóló sorokat fogalmaztam a kerékpár állapotáról, és hogy szívesen örökbe fogadnám, ha van rá bármilyen mód. 

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása