Tékozló Homár

Talán nem kellett VOLNA eladni azt a ZOO csemegét!

2018.07.13. 13:47 | Homár Hilda | komment

shutterstock_230045593.jpg

Aki már járt városi kisgyerekkel állatkertben az tudja, hogy hiába viccesek a majmok, hiába klassz a fókashow, hiába láthatóak élőben koalák vagy nagy mázli esetén pisilő elefánt, a legnagyobb örömet messze a kiskecskékkel és barikkal teli háztájit imitáló kisállat simogató jelenti, ahol kézből lehet etetni a cuki gyerekállatokat.  Innen nézve érthető András és családja csalódottsága, amikor nem sikerült ezzel a programponttal megkoronázni az amúgy jól sikerült látogatást a Veszprémi Állatkertben. Ami viszont rejtély az az, hogy az állatkert miért hergeli már a többedik levéllel Andrást, aki teljesen nyilvánvalóan nem az 500 forintjára vár. Hanem kb. annyira, hogy: "Kedves uram, valóban jeleznünk kellett volna a pénztárban és táblákon, hogy zárva van a simogató, de ezt az ön jelzésének köszönhetően azóta pótoltuk. Köszönjük építő kritikáját. Állatbarát üdvözlettel a Veszprémi Zoo."

Kedves Homár!

2018.05.22-én látogattunk el családommal a Veszprémi Állatkertbe, ahol vásároltunk kislányomnak ú.n. "Zoo csemegét", abban a tudatban, hogy az állatsimogatóban a gyerek azzal tudja majd etetni a jószágokat.

Az állatkert által táblákkal javasolt útvonalon jártuk végig az állatkertet. Mindenhol az volt kiírva, hogy az állatokat ne etessük, illetve sehol nem volt kiírva, hogy a "Zoo csemegét" az állatok megkaphatnák. Nem is terveztük elhasználni, mert arra számítottunk, hogy a körút vége felé majd az állatsimogatóban fogjuk szétosztogatni a tápot.

Azonban megérkezve ahhoz a területhez, ahol az állatkert által kiadott térképen az állatsimogatónak lennie kellett volna, azt tapasztaltuk, hogy az állatsimogató nincs a "helyén". Vélhetőleg a felújítási munkálatok miatt, de erről sem a "Zoo csemege" vásárlásakor, sem később semmilyen tájékoztatást (pl. ott, ahol az állatsimogatónak kellett volna lennie) nem kaptunk.

Az állatkertből kijőve a kasszában ülőknek a fentieket panaszolva kértem, hogy váltsák vissza a bontatlan csomagolású "Zoo csemegét". Nevettek, amit először úgy értékeltem, hogy engem nevettek ki, de udvarias kérdezősködésemre biztosítottak arról, hogy nem rajtam, hanem azon, hogy  másnak is akadt ugyanilyen problémája, mint nekem. Elmondták, hogy nincsen lehetőségük arra, hogy a kasszában visszaadjanak nekem készpénzt (Ennek a technikai oka számomra érthető és elfogadható is.), és, hogy a "patás állatoknak oda lehetett VOLNA adni a tápot," illetve, hogy "az ebédlővel szemben felállított, kerítéssel elzárt területre rakták most át a kecskéket, oda bedobálhattuk VOLNA még a Zoo csemegét".

Kérdeztem, hogy ezt honnan kellett volna kitalálnunk, és miért nem tájékoztattak minket erről, amikor a "Zoo csemegét" megvásároltuk vagy bármikor később. Erre nem tudtak elfogadható választ adni, csak azt, hogy "nem szokott baj lenni abból, ha odaadják más állatoknak". Felhívták a főnöküket, aztán újra elmondták, hogy nem tudják a bontalan csomagolású  Zoo csemegét visszaváltani.

Ekkor kértem, hogy vagy adják oda a panaszkönyvet vagy beszélnék a főnökükkel.

Ismét felhívták, és a pénztáros saját mobilján lehetőségem nyílt a pénzügyi vezetőként bemutatkozó úrral beszélnem. Ő végighallgatva a történetemet jogosnak ítélte a panaszomat, és biztatott, hogy írjam meg a panaszomat az állatkert honlapján lévő emailcímre, mert méltányosnak tartja, hogy az összeget számomra visszautalják. Megköszöntem, és a pénztárban dolgozó hölgy mobiltelefonjával együtt a bontatlan "Zoo csemegét" is visszaadtam a pénztárban.

Miután hazaértünk, megírtam az itt is leírt történetet a javasolt email címre, ezzel a kiegészítéssel:

Pénzügyi igazgatójukkal ez ügyben folytatott telefonos beszélgetésünk alapján engedjenek meg pár konstruktív kritikát:

-a zoo csemege árusításánál legyenek szívesek tájékoztatni a látogatókat, hogy a állatsimogató a felújítás alatt nem üzemel, ill nem úgy üzemel, mint ahogy azt a látogatóközönség általában gondolja. Ha a javasolt útvonalon haladnak a látogatók, akkor a térkép által jelzett állatsimogató (ami már nincs is ott) után már nem fogják tudni egy állatnak sem odaadni az eledelt.
- azok a tanácsok, mely szerint (miután kijött a vendég az állatkertből) itt-ott kellett volna... (noha nincs jelezve, kiírva) meg mentek volna vissza stb... egy csalódott három és fél éves kislánnyal egy négy órás látogatást követően inkább visszásak.

Minden esetre mi a bontatlan zacskót visszaadtuk a pénztárnál 14:30-kor. Amennyiben jogosnak érzik panaszomat, akkor szíveskedjenek az összeget bankszámlámra (... bank) ... átutalni!

Bár én még sosem jártan Önöknél korábban, örülök a fejlesztéseknek, bizonyára szépen fognak kinézni az új, mostani építés alatt lévő kifutók is. Összességében én nem, de a kislányom rendkívül csalódott volt. Jó lett volna nem ilyen emlékekkel távozni a Veszprémi Állatkertből. Értem, hogy a Zoo csemegét így-is úgy is az állatok fogják majd megkapni és ennek a vásárlásával egyfajta támogatást nyújtunk az állatkertnek. Véleményem szerint korrekt tájékoztatással a hasonló kellemetlenségek megelőzhetőek lennének.

Várva megtisztelő reakciójukat, üdvözlettel:

... András

Az ezt követő válaszokban a pénzügyi vezető által telefonban ígértek egyáltalán nem valósultak meg. Az általam kifogásoltakra érdemi válasz  a több hete tartó levelezésben nem érkezett, viszont volt, hogy azt írták: 

Sajnálattal kellett megállapítanunk hogy állítása nem felel meg a valóságnak, pénzügyi vezetőnk az Ön által leírt kijelentést nem tett.

Az állatkertet tájékoztattam arról, hogy panasszal élek a helyi fogyasztóvédelemnél, illetve, hogy egy fogyasztóvédelmi blognak is elküldöm az esetet, és  továbbra is tisztességtenek kereskedelmi gyakorlatnak tekintem azt, hogy eladtak nekem egy terméket úgy, hogy tisztában voltak azzal, hogy azt nem lehet  rendeltetésszerűen felhasználni 

Üdvözlettel:

András

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homar-fan 2018.07.13. 14:03:50

Hány pénz vót' az a zócsemege, öccáz? Ezen képesek levelezgetni ahelyett, hogy visszautalják? NÓÓÓMÁLIS Margit? A kolléga bére és az elcseszett idő drágább, mint visszaadni a pénzt...

Amúgy ELSŐ!

MagyarFosta2018 2018.07.13. 14:06:45

Tanulság: legközelebb szarni a szabályzatra, ahogy mások is és bedobálni mindenhova a kaját.
Ha pedig kitiltanak valahonnan, legalább értelmesen tegyék:

"Ebben a blogban jelenleg nem kommenteLhetsz!" Mi az, hogy kommentezhetsz? Proli banda.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2018.07.13. 14:14:43

@homar-fan: Az esetek 90%ban nem a penzrol, hanem elvrol van szo! Bar ezt neked mondhatja az ember.

Laredo 2018.07.13. 14:53:45

A veszprémi állatkert amúgy tökjó hely. Legutóbb amikor ott voltam családdal, egy rasztahajú hülyegyerek odaállt a lámák kifutója elé, és ,,Mivan tee idióta,te hülyeee barooom,teee" felkiáltásokkal elkezdte hergelni az egyik lámát. A láma olyan 15 másodpercig figyelte áhítattal a srácot, majd egy olyan izmost turhát engedett a gyerek pofájába,hogy arra még Ace Ventura is elismerően csettintett volna (Y)

rarabel 2018.07.13. 15:02:57

@Laredo: Na ez a veleje ennek az igen komoly fogyasztóvédelmi kérdésnek, amit p(r)ost air felvetett!
Ez jobb, mint a poszt.

Brokkoládé 2018.07.13. 15:05:53

Ha nem a pént lett volna a fő indok, akkor -mivel támogatásra megy az összeg-, így én nyugodt szívvel fütyülnék az 500 forintra, azonban a panaszomat minden lehető felületre feltettem volna. Itt bizony az 500 forint a fontos, és az eszmék mellékesek. Természetesen a panasszal egyetértek, azonban a bankszámlára utalják át az 500 forintot úgy, hogy nem érdekel a pénz. :D Ugyan kérem, lehetett volna ezt ennél olajozottabban is intézni. Apropó sérelem díj esetleg? :D

Snagal 2018.07.13. 15:41:27

kemény az élet
a zállat kertben meg biztos nincs elég munka, hogy inkább leveleznek meg panaszt kezelnek mint, hogy erzsike a könyvelésről elutalná a magyar 1 euróst (mondjuk nem vágom miért egyszerűbb 500at utalni mint kp kiköhögni azt had menjen isten hírével)

amindenes.blog.hu 2018.07.13. 16:22:07

Levásárolhatod úgy is, hogy a majom megdobál..

ganjaninja 2018.07.13. 17:00:44

Pénzről és elvekről magyarázhatunk egy 3-4-5 éves gyereknek amikor rákattan az etetésre...szóval szar fej volt az állatkert.
..gondolom, nem áll messze a valóságtól ,hogy többségében gyerekekkel látogatják az ilyen intézményeket...és nem a negatív élményekért mennek oda.
Jahh a hülye szülő pedig ne ígérjen olyan dolgot aminek a teljesíthetőségéről nem győződik meg....
..a sok visszautalgatott ötszázas..talán késztetné az üzemeltetőket,hogy poénból se csesszük át a vendéget...

Darth Revan 2018.07.13. 17:16:02

egyszer kengurut etettem kezbol. olyan pici, baratsagos fajtat.
jo volt.
en is merges klettem volna anno, ha megveszem a kenguru kajat es nincs kenguru amit etetni lehet.
pedig mar javaban nem volta gyerek

Dr. Archivum Pál 2018.07.13. 19:30:47

@homar-fan: Itt is és máshol is azt mondják, hogy elsőzni ősi román szokás. Hát a fene tudja!

A poszthoz: szerintem érdemes a vásárlók könyvét használni. Annak azért jobba a nyoma, mint az e-mailnak.

Im just here for the comments 2018.07.13. 19:34:55

Mondjuk mi be szoktuk dobálni azoknak az állatoknak, akiknek lehet, nem várunk a kecskékre.
Bár én nem négy éves vagyok.

vizsla_barat 2018.07.13. 19:59:37

Legkozelebb hitelkartyaval fizetsz es siman inditasz egy charge-back-et. A jo pap holtig biciklizik es latja jonni a kihivasokat.

Snagal 2018.07.13. 20:26:06

@vizsla_barat: szaros 500Ft-os zoocsemegét is persze kártyával, ühüm...
Kártya fetisiszta vagy-e?

(amúgy ez a charge-back sem úgy működik, hogy ám, hogy megveszünk mindent kártyával aztán amit van kedvünk azt vissza kérünk - akkor semmiért se fizetnénk :))

vizsla_barat 2018.07.13. 20:35:11

@Snagal: en 1-2 dollart is azzal szoktam. A bank kivizsgalja vagy csak siman belso utasitasra dont hogy visszaadja. Kertem mar vissza 2 dollart is amit a pincer onhatalmulag irt a slip-re.

Im just here for the comments 2018.07.13. 20:40:33

Már hiányzott volna, ha vki nem kommenteli be a charge backet.

enipeni 2018.07.13. 20:47:23

meg kellett volna tartani az eleseget, elmenni az elso allatkereskedesbe, es megkerni hogy megetethesd vele a horcsogoket.

lcsaszar 2018.07.13. 22:59:03

Lejárati idő volt-e a zoocsemegén? Nutrition data? Kalória 100 grammban? Származási ország? Allergén anyagok? GMO-mentesség? Na ugye. Vagy mégsem, de már mindegy.
Amúgy mi lett a jobb sorsra érdemes zoocsemege sorsa, amit a posztoló mérgében leadott a pénztárban? Megint eladták? És az új vevő szintén visszaadta?
Egyáltalán, egynél több zacskó zoocsemege létezik? Vagy ugyanaz az egy zacskó forog körbe-körbe, síró gyerekek kíséretében?

megamedve 2018.07.14. 07:24:14

A veszprémi állatkert, mióta felújították, átépítették, (bocs, de) szar.
Órákat mész a tűző napon, normális állatot alig látsz, mert úgy elbújnak, hogy a farka vége sem látszik, vagy távcső kell hozzá, olyan messze van, vagy akár kitömött is lehetne, mert órákig meg se mozdul.
Életre szóló élmény volt (azaz többé nem megyünk oda)

Az álszent dumákból pedig nem kérek, előre is köszönöm.
Bazári majmot csinálunk szerencsétlen állatokból így is, úgy is.

megamedve 2018.07.14. 07:26:25

@Laredo: igen, ezt a sztorit némi változtatással hallottuk már párszor, köszönjük

megamedve 2018.07.14. 07:28:26

@lcsaszar: én teljesen véletlenül széthullajtottam volna a bejárat közepén....
Ha már hibás volt a zacskó ragasztása, a fene vigye el....

Ahoj- 2018.07.14. 10:19:01

@homar-fan: itt b@meg nem az 500 Ft-ról szól a történet hanem az elvekről. Én 100 Ft-ért is kicsapom a patáliát mivel az én pénzen, én dolgozok meg érte, engem (és sok másokat ugyanúgy átb@sznak vele és neked lehet hogy csak 500 bukód van rajta de az állatkertnek 20 ember esetén 10 ezer ft nyeresége.)
Szóval ne legyél birka állj ki az igazadért

megamedve 2018.07.14. 11:14:08

@Ahoj-: igen, állj ki az igazadért, de éppen hol?
A fogyasztóvédelmet kiherélték, mehetsz a békéltetőhöz (aminek nincs jogköre semmire, tehát egy sóhivatal), vagy polgári perre.
Köszönöm, ennyi.

Im just here for the comments 2018.07.14. 11:49:54

@Ahoj-: sztem ez épp fordítva van. Ha nem a pénzről szól, hanem az elvről, akk a cél nem az, hogy visszakapd a pénzed. Akkor az a cél, hogy mondjuk a nyilvánosság erejével rávedd a céget arra, hogy a nem túl felhasználó-barát viselkedést beszüntesse.
A kettő közt van nyilván átfedés meg lehet a kettőt együtt akarni, de jellemzően az emberek elhallgtnak, amint visszakapják a pénzüket.

Thomas Dantes 2018.07.14. 12:14:41

Hát igen. Átérzem. Ez legalább olyan fajsúlyú eset, mint a korábbi írás, ahol az illetőt a használtáutó vásárlásnál verték át.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.07.14. 15:30:41

Akkor már értem, miért van a bejaratnál kirakva, hogy az ajándékboltban vásárolt tárgyak és a zoo csemege árát nem térítik vissza...
Azt viszont továbbra sem, hogy miért drágább a veszprémi, mint a budapesti...

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2018.07.14. 15:50:08

Mikor utoljára Veszprémben jártam, a zoo csemegét a tevének, a lámának meg a szarvasnak is oda lehetett adni (ki is volt írva).

Balfredo Alfredo 2018.07.14. 16:08:05

A leírt esetben az állatkert nyilvánvalóan és többszörösen hibázott.

Ha már éppen átalakítás miatt nem látogatható az állatsimogató, akkor eleve nem is kellett volna zoo csemegét árulni, elvégre az állatok etetése minden állatkertben alapértelmezésben tilos!
Ha már árulnak ilyen csemegét, akkor az árusítás helyén kitett szöveges tájékoztatón, az árusító személy általi szóbeli közlés útján és a csemege csomaghoz adott szórólappal jelezni kellett volna, hogy az állatsimogató szolgáltatás jelenleg szünetel.
Azok kedvéért, akik ilyen feltételek mellett mégis megvették a csemegét (és netán nem kívánják hazavinni, majd otthon elfogyasztani) szintén szöveges tájékoztatón, szóban, mellékelt szórólapon, hangosbemondón továbbá a tetthelyen kirakott táblákkal lehetett volna jelezni, hogy melyek azok az állatok, amelyeknek a csemegét oda lehet adni.

Úgy tűnik, az állatkert vezetésében még nem tudatosult, hogy az oda látogatók által fizetett bevételekből élnek, azaz mindent meg kell tenni a kedvükért, hogy minél többen és minél többször látogassák az állatkertet. Ezzel szemben csak azért is izmoznak, hogy nekik legyen igazuk. Erre már annyi időt és energiát fordítottak, hogy egy kétsoros bocsánatkérő levél írása vagy vacak párszáz forint visszatérítése ennek töredéke lenne.

A poszt írójának pedig tökösebbnek kellett volna lennie, és a helyszínen a vásárlók könyvébe írni a panaszát (vagy ha azt nem adják, rendőrt hívni), nem pedig megbízni az állatkert ki tudja milyen beosztású alkalmazottjának a szóbeli ígéretében, hogy majd az emílre valamikor valamit reagálnak. Így viszont már veszett fejsze nyele az egész (persze lehet, hogy amúgy is, de legalább papírod van róla).

csiri bá 2018.07.14. 17:56:12

Ha már megvette, akár el is (zoo) csemegézhette volna hazafelé :)

Dr.Démonmac1 2018.07.14. 19:05:47

Irigylem a posztoló problémáit :) - ilyenért klaviatúrát ragadni...
és tényleg meg is ehette volna azt a csomagot...
:))

peter3374 2018.07.14. 19:24:07

@Dr.Démonmac1: Látom neked sincs gyereked, okoska...
Amikor egy pár éves gyerek arra vár egész nap, hogy a megvett kis állatcsemegéjével megetethesse az állatokat, akkor baromi nagy csalódás neki, hogy mégsem lehet...

pagodalom 2018.07.14. 20:05:18

Azért ez az András nem teljesen normális. Idióta!

JorEl 2018.07.14. 20:51:01

@peter3374: Ilyen jellegű sérelemre még csak utalás sem történt a poster részéről, neki az a seggfájása, hogy nem kapott vissza 500 Ft-ot, miután valószínűleg nem figyelte a kiírásokat. Fura módon nekünk 2 hete sikerült a szabályok betartása mellett felzabáltatni a kecskékkel 3 zacsi ilyen cuccot. Engem sokkal jobban zavart, hogy az állatkert 1/3-a most nem látogatható, ezzel párhuzamosan viszont a 2 felnőtt 2 gyerek családi belépő drágább, mint a budapesti állatkertbe (két zacsi kecsketáppal), ahol egyébként a veszprémi max 3órás (ha mindenhova el lehet jutni) programmal szemben simán ott lehet ragadni nyitástól - zárásig.

Etniez 2018.07.14. 21:48:10

Istenem, bár ez lenne Magyarország legnagyobb fogyasztóvédelmi ügye!

Leooo 2018.07.14. 22:28:28

@AzUtazó: "Az elv olyan mint a fingnak tűnő szellentés, az ember tartja, amíg bírja...!" ;-P

Leooo 2018.07.14. 22:47:38

@Dr.Démonmac1: Hát ha a kommentelő azt is tudná, hogy a zongorának és a mechanikus írógépnek van klaviatúrája, az orgonának és azon számítástechnikai eszközöknek, melynek billentyűzete van ---> csakis tasztatúrája... A zongorának és a mechanikus írógépnek a billentyűjét meg kell ÜTNI, hogy történjen, aminek történni kell. Az orgonának és a számítógépnek a billentyűit NYOMNI kell, ha ütöd vagy nem történik semmi, vagy pedig komolyabb erőhatásra szétmegy... Ennyi. Klaviatúra = A 'Klavier' (német) zongora jelentésű szóból. Tasztatúra = Taste (német) nyomógomb jelentésű szóból...

Beer Monster 2018.07.15. 00:19:23

Aki - mindezek ellenére - a napokban menne oda, legyen szíves fotózzon, és hozza nyilvánosságra.

Ilyen alpári bandának csődbe kell mennie.

mirnixi 2018.07.15. 02:26:11

Irto pitianer az allatkert hozzaallasa ugy, hogy raadasul tobbszorosen is hibaztak. Ide se megyunk.

Magentax 2018.07.15. 06:02:39

@JorEl: Akkor olvasd már el még1szer a posztot, okoska! Igaz hosszú és emiatt láthatóan nem sikerült megértened. Ennyi bötűt már nem tud befogadni az agyad(helye).

JorEl 2018.07.15. 06:46:00

@Magentax: Hozzászólásod alapján, nem én vagyok az aki nem tud elolvasni, vagy értelmezni egy szöveget...
Két gyerekem van, akiket szeretek, ebből adódóan van néminemű elképzelésem arról, hogy mit tesz egy szülő ilyen helyzetben, ha számít neki a gyereke.
A sipítozás egy zacskó szárított fű miatt, amit nem akarnak visszaváltani, nem igazán gyerekbarát, főleg a leírtak alapján. Ilyen esetben egy szülő fénysebességgel keres valami lehetőséget arra, hogy kárpótolja a gyerekét. A fent taglalt "felhivatom a diákmunkás pénztárossal a pénzügyi vezetőt" eljárás, na ez annyira nem tűnik erre a célra alkalmasnak. Egyébként meg a gyerek csak érintőlegesen van megemlítve a szövegben és akkor sem olyan kontextben, amiből arra lehetne következtetni, hogy az ő sérelme nagyobb lett volna, mint a levélíró seggfájása.

FDToth 2018.07.15. 07:06:34

En fogtam volna a zoo csmeget, kibontom es megetetem vele az ott dolgozokat.
Ez a kp-t meg penzt nem adunk vissza, ez nagyon kicsinyes es kamu duma technikai okokra hivatkozni. Mindent meg lehet oldani, ezt is

NewInsights 2018.07.15. 08:02:52

@megamedve: köszönöm, köszönöm, minden szavad igaz! Ilyen rossz állatkertben még nem voltam, hatalmas csalódás volt. Persze ezt megmondani, főleg egy veszpréminek, kész öngyilkosság!

Beer Monster 2018.07.15. 09:21:39

@JorEl: Szerintem ez a szituáció nem egy kisgyerek legörbült szájáról, vagy egy apuka 500 forintjáról szól leginkább, hanem a kitervelt csalással szerzett haszonról, amihez azt használják fel, hogy a szülők a gyerekekkel körülvéve némileg kiszolgáltatottak.

Beer Monster 2018.07.15. 09:23:23

Még nem csináltam máskor ilyent, de ezt a történetet most elküldtem úgy kétszáz ismerősömnek.

Javaslom, kövessétek a példát.

maczuda 2018.07.15. 09:36:56

Pontosan ugyanígy jártam múlt héten ugyanott,ugyanúgy a zoo csemegével,de nem volt gond. Visszamentünk a Balatonhoz és a kacsák nagyon jól laktak vele és a gyerekek is lelkesen dobálták nekik. Nagyobb gond az volt,hogy az aktuális építkezés miatt nem jelölték a megváltozott útirányokat. Pici gyerekekkel caplatni a semmin keresztül,mert a felső rész teljesen kihalt,viszont lezártak több utat,na az nem vicces. Pedig már ezredszer voltam ott, szeretjük a helyet,de idén valami megcsúszott náluk sajnos.

retkeslaci 2018.07.15. 10:42:18

Gyerekkoromban a fekete medvének savanyúcukrot dobtam, bepuszilta, csak úgy ropogtatta a fogaival, az őzeknek füvet, a közeli fákról letépett levelet adtam. A majmok a pattogatott kukoricának is örültek.
Ez a zoo csemege egy nagy átbaszásnak tűnik.

HgGina 2018.07.15. 12:13:45

A család és más állatfajták is megehetik a csemegét. Max dühösen röfögnek vagy makognak valamit, de max. soha többé nem kívánkoznak az emberek közé.

Terézágyú 2018.07.16. 09:08:41

"...lehetőségem nyílt a pénzügyi vezetőként bemutatkozó úrral beszélnem. Ő végighallgatva a történetemet jogosnak ítélte a panaszomat, és biztatott, hogy írjam meg a panaszomat az állatkert honlapján lévő emailcímre, mert méltányosnak tartja, hogy az összeget számomra visszautalják"
...
"Sajnálattal kellett megállapítanunk hogy állítása nem felel meg a valóságnak, pénzügyi vezetőnk az Ön által leírt kijelentést nem tett."

:)))

Mármint mégse tartja méltányosnak? :)))
Vagy mégse mondta azt, hogy ha panasza van, akkor írja meg...? :))))))))

Permetező 2018.07.17. 10:59:16

Bazz micsoda problémák. Vissza kellett volna küldeni az emagnak és kérni a garanciális cserét. Zò csegeme....

K_joe 2018.07.17. 19:45:53

Eleg furcsa es szanalmas Andras irasa.... en mult heten tudtam etetni minden allatot.. a kecskek orultek a zoocsemegenek.. ahogy lattam mindenki megtalalta a megfelelo helyet, ahol lehet etetni...

K_joe 2018.07.17. 19:47:06

@Beer Monster: hetvegen voltam.. mindenki etette a kecsket :). Siman megtalaltuk tobb gyerek kezebol is ettek..

Ashariell 2018.07.17. 22:10:20

Kedves poszter. Engem 1610 forintal cseszett át az intersoar, mert akciósnak volt kiírva egy termék de a kasszánál már a rendes árát kérték el 4500 forintot. Nevezetesen egy 28 darabos ariel mosókapszuláért. Amit egy lepukkadt coop boltban nem akciósan 2500ért adnak. Na erre varj gombot. Mégsem szaladtam egyből posztot írni. Ugyan nem voltam még a Veszprémi állatkerben, nem tudom mibe került az a táp, de lemerem fogadni, hogy kb 500 és 1500 ft között mozog. Igaz, ha valóban kiadták úgy, hogy a simogató zárva tartott akkot jogos a reklamáció, de azért ezen felesleges így felháborodni. Hidd el, sokkal nagyobb értékben is simán átcseszik az embert és van akinek ez felsem tűnik.

K_joe 2018.07.18. 17:56:50

@Ashariell: de ugye nem csak ott lehet etetni az allatot :) zarva volt atepites miatt, ami ki van irva... kecskek viszont vartak hetvegen a csemeget... jol is laktak

Permetező 2018.07.19. 11:37:06

@K_joe: jaja én is kimentem az ólba azt adtam a disznóknak kukorica csegemét

EeZ 2018.07.19. 11:53:07

@homar-fan: Akkor most szépen minde kommentelőnek adj öccá forintot.... rögtön nem csak öccá forint lesz.....

Ajánlom a brilliáns csapda nevű filmet.... Sok kicsi sokra megy

Balfredo Alfredo 2018.07.19. 18:01:14

@K_joe: Te vagy az egyetlen, aki az állatkertet támogató hozzászólást írt, rögtön többet is. Érdekes...

Balfredo Alfredo 2018.07.19. 18:03:18

@Ashariell: "Hidd el, sokkal nagyobb értékben is simán átcseszik az embert és van akinek ez felsem tűnik."
Olyannyira megy az átverés, hogy egyes cégek egyenesen alapítanak rá, gondosan ügyelve, hogy a túlszámlázás mértéke egyrészt minél nagyobb legyen, másrészt meg olyan kicsi, amiért az átlagember nem reklamál. Sok kicsi meg sokra megy :-(
Példákat pont itt a homáron lehet olvasni.

K_joe 2018.07.19. 19:22:54

@Balfredo Alfredo: mivel ott voltam a két gyermekemmel és két zoocsemegét vettem, amit megettek az állatok.... Én sem futottam senkihez, hogy nehéz volt parkolni és 10 percek kellett sorba állni a pénztárnál.

Majmász Gedeon 2018.07.20. 00:20:35

"Állatbarát üdvözlettel a Veszprémi Zoo." A kettőspont lemaradt, de ez a legkevesebb. A nagy kérdés az, hogyan lehet állatbarátnak nevezni valamit, ami (amely intézmény) abból húz hasznot, hogy élő állatokat tart fogságban. A "Zoo" pedig legyen állatkert, ha már van magyar neve.
Ha lenne emberkert, mely embereket tart fogságban, akkor az emberbarát lenne?

tommysays 2018.07.20. 12:52:35

poszter nem tudta elengedni az 500 forintot, inkább csinált a gyerekeinek egy kis hasgörcsöt a hétvégi állatkertből... :DDD
az ifjú Narkisszosz. politikusra vagy istenkomplexusos orvosra tippelnék. esetleg tanár bácsi.

Beer Monster 2018.07.20. 18:17:58

Amikor a tolvaj nevezi komplexusosnak a felháborodott áldozatait.

scavengario 2018.07.24. 07:54:32

@Snagal: A ház alatt lévő kisboltban a fél kiló kenyeret is kártyával fizetem...

Az anyádba is 2020.09.07. 05:29:08

Kedves András
Te egy piti, kisstílű alak vagy, b@szd meg a zoo csemegéd.
süti beállítások módosítása