Tékozló Homár

Tényleg jobb, ha itt valaki szerez egy kis tapasztalatot még turizmus területén!

2018.08.30. 14:41 | Homár Hilda | komment

sad-clown.jpg

Kevés szuperebb dolog van annál, mint hogy az utóbbi években a Balaton környékén lassan, de biztosan háttérbe szorul a klasszik zimmerferiizmus, és egyre több jó ízléssel megvalósított, elsősorban a helyi kultúrára és minőségi alapanyagokra építő szolgáltatás, szálló- és vendéglátó egység várja az arra járó turistákat. Az örvendezésre okot adó változások utolsó fázisa az lesz majd, amikor a tulajok azt is megértik, hogy a közösségi médiafelületek ugyanúgy a csomagjuk részét kell, hogy képezzék, min a kézműves burger, a házi kenyér meg a befőttesüvegben a limonádé a felújított lomis asztalnál. Sőt, az online világban mutatott arcuk még fontosabb is talán, mert a panaszkezelés módja nemcsak annak az egy - simán lehet, hogy extrán macerás - vendégnek szól, hanem az összes eljövendőnek. Szóval kedves House of History Tihany, a Bookingon rossz értékelést hagyó vendég bejegyzéséhez kedves, udvarias hangnemben hozzászólni, és szükség esetén jelezni, ha valamiben tévedett - helyes, beszólogatós, személyeskedő hangvételű emailben helyretenni - Big no no!

(fotó: Shawn Campbell)

Sziasztok,

Augusztus 17-ére a House of History Tihany-ba foglaltunk szállást a barátnőmmel, aminek nagyon jó, 8.2-es értékelése van. 

Ehhez képest a fürdő nagyon lepukkant volt. Ez alapján túlárazottnak éreztük, ezért irtunk is egy értékelést Booking-on. Ami igy néz ki:

2,5 „Többé nem szállunk meg itt."

Negativ: Közös fürdőszoba, ami használhatatlanul volt berendezve. Egy kollégium színvonalasabb, nem mellesleg sokkal olcsóbb is.

Pozitiv: Medence

Erre a következő emailt kaptam tőlük:

Kedves Róbert!

Nagyon sajnáljuk, hogyha ennyire bántó volt Önnek a nálunk eltöltött idő. Bizonyára a reggelit sem találta ízletesnek és személyzetünk is rendkívül gonosz lehetett ezek szerint Önökkel, hiszen 2,5 pontra értékelték őket is. Azt is őszintén sajnáljuk, hogy Ön nem tud olvasni és úgy foglalt le egy szobát (nem mellesleg az Önhöz hasonló értékelőkre jellemzően a tipikusan legolcsóbbat...hiszen aki keveset fizet, általában annak a legnagyobb az elvárása), hogy csak a helyszínen döbbent rá arra, hogy "közös fürdőszobás". Ezt a booking.com legalább 6 helyen jelzi a foglalás során, sajnáljuk, hogy Önnek ez nem tűnt fel.

Legközelebb érdemes kicsit több pénzt szánni a balatoni tartózkodásra és nem a legolcsóbb szobát kiválasztani. Azt mindenesetre jobb ha tudja, hogy még egy kollégiumban sem tudott volna megszállni 22.275 Ft-ért augusztus közepén kedves Párjával úgy, hogy az tartalmazza a reggelit és a medencehasználatot is, úgyhogy jobb ha szerez egy kis tapasztalatot a turizmus területén, mielőtt nagyívű kijelentéseket tesz az interneten. 

A legőszintébben bízunk benne, hogy az Önhöz hasonló értékrenddel és tudatos fogyasztói képességekkel meg nem áldott vendégek elkerülik szálláshelyünket!

Minden jót kívánunk,

The Houses of History 

Durvának érzem ezt egy alacsony pontszám miatt.

Üdv,

Robi 

A posztot elküldtük a Houses of History Tihanynak, ezt a választ kaptuk tőlük:

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Hilda!

Először is engedje meg, hogy megköszönjük a díjmentes megjelenési lehetőséget portáljukon. Számunkra, mint egy idén indult, fejlődő kisvállalkozás számára sokat jelent az, hogyha bármilyen előfizetési díj nélkül ír róla egy elismert, fogyasztóvédelemmel foglalkozó blog, ami értelemszerűen egyben reklámfelület is nekünk. Szálláshelyünk minden megalapozott kritikára és véleményre nyitott, hiszen az egy adott ember szubjektív véleményét tükrözi. Ön is egy ilyen szubjektív véleményt fogalmazott meg szálláshelyünk levelével kapcsolatban cikkében, amelyet tiszteletben tartunk és elfogadunk.

Mindettől függetlenül engedje meg, hogy ismertessem Szerkesztőségükkel álláspontunkat:

Szálláshelyünk egy közel 200 éve épült, nádfedeles parasztházakból álló műemlék épületegyüttes, amely meg kívánja őrizni az egykori kor jellemzőit, történelmi hagyományait, tehát a múltunk értékeit. Ebből a filozófiánkból sajnos nem tudunk engedni. Nem tudunk engedni még akkor sem, hogyha a hozzánk érkező – esetenként a Balaton parti kritikus szálláshely hiány miatt kényszerből foglaló – kedves Vendégeink egy része elvárná azt, hogy szobáinkat ne 100 évesnél is régebbi, válogatott antik bútorokból, hanem inkább az IKEA-ban és a Kika-ban kapható, lapra szerelt sorozatgyártású bútorokból rendezzük be. Sőt! Azon sem fogunk tudni változtatni, hogy szálláshelyünk nem klimatizált, hiszen csak úgy mint kétszáz éve, ezt most is a 80 cm vastag falaink és a helyenként közel 1 méter vastag nádtetőnk biztosítja számunkra. Álláspontunkkal kapcsolatban ezek csak azért fontos részletinformációk, mert rá kívánunk világítani arra, hogy tucatnyi alkalommal milyen abszurd elvárásokkal érkeznek meg szálláshelyünkre egyes Vendégek, annak ellenére, hogy rendkívül részletes képi és írásos tájékoztatást adunk magunkról a booking.com oldalán.

A legnagyobb törekvésünk ellenére sem tudunk azon kedves Vendégeinkkel mit kezdeni, akik:
- a recepcióra már eleve frusztráltan és dühödten érkeznek meg, majd itt csodálkoznak rá, hogy ez nem egy 12 emelet magas, üveghomlokzatú wellness szálloda, hanem bizony egy parasztház;
- a saját maga által lefoglalt legolcsóbb szobánkat választja, amihez - a leírás szerint is egyértelműen - közös fürdőszoba tartozik és a helyszínen durva és sértő stílusban beszél munkatársainkkal, mert Ő ezt úgy értelmezte, hogy a feleségével és saját magával (!) közös a fürdőszoba, nem pedig egy másik szobával;
- vagy a kedvencünk, amikor több soron keresztül részletezett szállásleírás és 100-nál is több kihelyezett fénykép után azt a kritikát közli velünk valaki, hogy Ő azt hitte, hogy az ablakából a Balatont fogja látni és nem a Belső-tavat...

Sajnos az ilyen és ehhez hasonló egészen ésszerűtlen és alaptalan véleményekkel napi szinten találkoznak munkatársaink, amit a részünkről megadott teljes körű képi és írásos tájékoztatás, valamint a maximális telefonos és helyszíni segítségnyújtás miatt nem áll módunkban elfogadni. A nevezett Vendég pedig nagyon jól tudta, hogy mit és miért foglalt. Azért választotta ezt a szállást és azért foglalta be ezen gazdaságos szobánkat, mert az augusztus 20-i hétvégére, medencehasználattal, svédasztalos reggelivel, ingyenes Wi-Fi-vel együtt elérhető szobát olcsóbban nem talált, nem csak az északi parton, de talán még a déli parton sem. Ehhez képest olyan bugyuta kijelentést fogalmazott meg az árról és a minőségről, amit a turizmusban kevésbé jártas ember is csak szánakozó mosolygással tud elolvasni. Szálláshelyünk reggeli kínálatának sokszínűsége, személyzetének töretlen kedvessége és segítőkészsége vitán felüli, amelyről bátran meggyőződhet bárki a helyszínen, vagy a rólunk alkotott véleményekben. Minden helyszínen jelzett panaszt és észrevételt azonnal, a jelzés pillanatában orvosolnak munkatársaink, ezért is különösen inkorrekt az úriember értékelése, hiszen egy szóval sem jelzett irányunkba semmilyen problémát tartózkodása során.

Szálláshelyünknek továbbra is leghatározottabb álláspontja, hogy a legkevésbé sem várunk olyan Vendégeket, akik nem tudják értékelni azt a 200 évet ahová megérkeztek, vagy akik csak azért választanak minket, mert a balatonfüredi több szintes tömegszállodákban, már az utolsó alagsori szoba is elfogyott. Nem fogadjuk el, hogy csak azért mert valaki nem jár el tudatos fogyasztóként foglalása során, vagy csak kényszerből foglal nálunk, utóbb valótlanságok és ferdítések közepette értékelje le szálláshelyünket és munkatársaink munkáját. Mint említettem minden kritikát és negatív véleményt elfogadunk, hiszen ezekből táplálkozva tudunk fejlődni és szolgáltatásainkon javítani, azonban dühtől és rosszindulattól vezértelt, alaptalan véleményeket teljes mértékben visszautasítunk.

A jövőben továbbra is tárt karokkal, finom kávéval, ízletes reggelivel és sok szeretettel várunk olyan egyéneket, párokat, családokat vagy csoportokat, akik szeretik a nyugalmat, a történelmet, a természetet vagy éppen a hagyományokat és foglalásuk során fel tudják mérni, hogy ár-érték arányban mi a saját maguk irányába megfogalmazott elvárásuk (legolcsóbb közös fürdőszobás szoba kontra superior szoba) és ezen képességük hiányát, nem rajtunk kérik számon távozás után.

Bármilyen további kérdés esetén készséggel állok rendelkezésére! További szép napot kívánok! :)

Üdvözlettel:

The Houses of History

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WiZZu 2018.08.30. 14:54:17

Na majd pár év múlva érdemes visszanézni, hogy megy-e még a hely ilyen mentalitással. Már a neve is taszító, booking képek nélkül már a dédimama szanált bútorait látom a szobákban.

hintalo 2018.08.30. 14:58:46

hozzá sem tudunk szólni....

Lalikám 2018.08.30. 15:04:59

@230e: Ede már a jövő évi kékszalagra gyakorol, ezt egy tehetséges tanítványa hozta össze :)

sanyi_a_hegyrol 2018.08.30. 15:16:31

@WiZZu: ES TENYLEG NAGYI SZARAI HOTEL! :D

Lalikám 2018.08.30. 15:21:01

Elolvastam pár véleményt a bookingon, azért bőven van több visszatérő azonos probléma az értékelésekben. Nem erőlködnek ezek megoldásában.

Jóska Pista 2018.08.30. 15:21:31

Nem kellene még a kamrát is kiadni, akkor nem lenne ilyen értékelés.

Biyadhoo 2018.08.30. 15:29:54

22275 Ft egy éjszakára, reggelivel, egy Balaton nevű hulladék pocsolya partján, közös fürdőben? Ez most valami vicc?

Lalikám 2018.08.30. 15:31:16

A legjobb, hogy van egy csomó 10-es pontszámú különböző női neveken írt értékelés, amelyekben közös, hogy mindegyik személy 1 db értékelést írt eddig összesen. Cseppet sem átlátszó. :)))))))))

230e 2018.08.30. 15:32:34

@Lalikám: Jogos, ez a XIX. századi hangulat a műanyag kerti bútorokkal, és azzal a medencével megadja az alaphangot, amit a marketing próbál leplezni, de egy kicsit lazán bánik az 5 perc központtal, és 15 percre a strandtól szöveggel. Főleg úgy, hogy a központ azt jelenti hogy hegymenet fel, az apátság még egy nagyobb hegymenet fel. A strand pedig hegymenet - lemenet - és ismét hegymenet. Igaz a vendégek valszeg autóznak, mivel ezt tömegközlekedéssel megközelíteni egy fél élet. Bár lehet hogy az zavar az egészben, hogy az eddig viszonylag normálisan kinéző Belső-tó mellé (ami a Balaton Felvidéki Nemzeti Park rész), egyszer csak megjelenik egy ilyen valami. Igaz a szabadtéri színpad, és a Levendula központ sem semmi, a külső kilátóról nem is beszélve. Tihany is identitászavarban szenved hogy ilyeneket enged ide, miközben csak egy k..... szerencsés helyen fekvő falu, de valahogy ők sem a jó irányba mennek.

Balfredo Alfredo 2018.08.30. 15:41:39

Hasonló esetekben az az irányadó a cég számára, hogy a vendégnek _mindig_ igaza van.
Természetesen nem muszáj ezt követni, maximum nem lesz több vendég.

nyúúúlacska 2018.08.30. 16:41:54

Tök jellemző, hogy a sok csóró panelproli szaré'-húgyé' akar mindenhez hozzájutni, de first class színvonalat vár.

Permetező 2018.08.30. 16:57:12

Jaajjj mekkora cringe ahogy a szállás próbálja ezt az egészet pozitívan beállítani magára nézve :D
Én az egész céget visszaküldeném az emagnak garanciába.

metartADMIN 2018.08.30. 17:05:35

modorossag level 9000
mindket oldalon

WLaci 2018.08.30. 17:51:37

Az ősi magyar parasztok már csak ilyen art deco dohányzóasztalokon kávézgattak.

2018.08.30. 18:13:10

Na végre valami nosztalgikus cikk, EDE visszatért!

Persze a posztoló is hülye, mert ha közös fürdőszobát írtak a booking.com-on, akkor ezt miért reklamálja, de a vendéglátós hozzáállása valami zseniális.

Permetező 2018.08.30. 18:45:19

@WLaci: Tévedés. Ez ősi román szokás és aki ide megy nyaralni az sikeres ember nem lehet.

Im just here for the comments 2018.08.30. 20:22:38

Ha egyszer le van írva, hogy a közös fürdőszoba, akkor miért húzza le emiatt az ertekelesben? Igazi barom.

Ugyanakkor egy ilyen levél után én is messziről elkerulnem ezt a helyet, na nem csak a mentalitás, de a modorossag miatt is. Még ha neki is van igaza, akkor sem lehet ilyen mélyre süllyedni szolgaltatokent, az ilyen vélemények magukért beszélnek, a többi leendő vendég is látja, hogy nemnormalis a csávó, felesleges beleallni.

Nick-son 2018.08.30. 20:39:24

Egy éjszaka ennyiért a legalja kategória? Régen voltam a balatonon az biztos.

Permetező 2018.08.30. 20:40:19

@Im just here for the comments: ezt adom, ilyen mentalitassal max ingyen wifi miatt allnek be a parkolojukba (de gondolom nincs)

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2018.08.30. 20:48:38

nekem szimpatikus ez a szállás. a válasz nem, viszont látszik, hogy miért gondolják úgy, ahogy beleállnak, nem voltak túl parasztok, de nem is hagyták magukat. aki akar, megszáll náluk, aki nem akar, az kereshet mást.

összességében rendben van ez így.

meg képzeljük már el a vendéget, aki a közös fürdőszobát úgy képzeli, hogy a feleségével közös :DD

nagyzee 2018.08.30. 20:49:47

A posztolo a szállás nevét sem tudja pontosan leirni. Gondolom, foglalas elott pont ennyire alaposan olvasta el a reszleteket.

hülyegyerek12 2018.08.30. 21:22:34

Teljesen igaza van a hotelnek, ha előre jelzik a közös fürdőszobát, akkor kurva felesleges ezért panaszkodni... Emlékszem, egyetemistaként Hollandiában ugyanígy jártam (nem néztem meg ezt az infót), helyszínen visszacsekkoltam, és tényleg ott volt, szóval szó nélkül átfoglaltam, és eszembe se jutott lezúzni őket a bookingon, pedig ott foglaltam...
A panaszkodó a fasz kétségtelenül...

M1nd3gy 2018.08.30. 21:24:34

Na ebbe a nádfedeles putriba biztosan nem fogok menni... főleg ennyiért :)

M1nd3gy 2018.08.30. 21:28:53

A svédasztalos reggeli tíz főre:

t-ec.bstatic.com/images/hotel/max1280x900/141/141355226.jpg

számoljunk: 22.275 Ft x10=227500Ft ez a reggeli az asztalon max 4000Ft-ból kijön: 227500Ft-4000Ft=223500Ft /éj :)

Vasgepárd 2018.08.30. 21:56:05

Logikus, hogy egy parasztházban parasztok legyenek a vendéglátók is. Ez így történelmies.

De sok ez a túlzott modorosság szerintem. Túl sokat kell olvasni.

Egy igazi paraszt egyszerűen azt mondaná, hogy "ne ugassá mer lerúgom a májad".

Dorinda41 2018.08.30. 22:10:14

Ilyen értékelést én is láttam. A nyíregyházi állatkert mellett lévő szállodát 1-re értékelte a nagyon okos vendég, mert hogyaszongya, reggel 5-kor kakas kukorékolásra ébredt, miután szinte egész éjszaka nem tudott aludni a pávák rikácsolásától. Nem tudta kipihenni magát a szegény szerencsétlen az egész napos állatkert látogatás után. Na, ennek én is tudtam volna válaszolni olyat, hogy nem teszi ki az ablakba.

Xezs7 2018.08.30. 22:57:53

Igaza van a szállodának, egy csomó olvasni képtelen kretén van a világon. A közös fürdőben meg az a jó, hogy rá lehet nyitni a szomszéd feleségére, aztán ízlés szerint akár meg is simogathatjuk.

heidt 2018.08.30. 23:30:04

@hülyegyerek12: A posztolónak nem a közös fürdőszobával volt baja, hanem a berendezésével!
"A Negatív: Közös fürdőszoba, ami használhatatlanul volt berendezve. Egy kollégium színvonalasabb, nem mellesleg sokkal olcsóbb is."

A fürdőre mások is panaszkodtak, tehát lehet a kritikában igazság:
… a fürdőszoba - ami egy elhanyagolt kollégiumban is felháborító lenne.
… Man konnte in der Badewanne nicht stehen beim Duschen da die Mauerschräge zu nieder war.
… A fürdő koleszos, lehangoló.
… A fürdőszoba felszereltsége, hogy tetőtér lévén sem zuhanyozni,sem WC-t használni nem lehetett kényelmesen.

Im just here for the comments 2018.08.31. 06:27:22

@gio: "meg képzeljük már el a vendéget, aki a közös fürdőszobát úgy képzeli, hogy a feleségével közös :DD"
Ezen mondjuk besírtam. :D

Gerberus 2018.08.31. 07:00:48

Talán a posztoló is kifejthette volna kicsit részletesebben, netán választékosabban a kifogását, de az a lekezelő, flegma stílus, ami a hotel válaszából süt a posztoló és a blog megkeresésére is, na az a baj! Mondhatja a hotel, hogy ezért vagy azért nem ért egyet a véleménnyel, de hogy beképzelt módon milyen pökhendi személyeskedésekbe ringatja magát az bicskanyitogató. Mindenki eldöntheti akar e itt megszállni, de vannak még alternatívák bőven...

Fikkentáger 2018.08.31. 07:35:03

Ez az ország megérett az atomra. Miafasz van veletek emberek?! A hozzászólok is rugóznak itt a hányforint meg a hogynézki témán, amikor ez tök irreleváns. A szállásadó egy penetráns bunkó, pusztán ezért sosem lehet ebben a szituációban igaza.

LebensraumamOsten 2018.08.31. 07:36:01

@Biyadhoo: Ott a pont. Biztos a pesti éves lomtalanításon szerezte a bútorokat. Képzelem, miféle kemény közelharcot kellett vívnia érte a cigányokkal. Jáhúúúú!

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.31. 07:59:55

Most hirtelen nem találtam fotót a fürdőszobáról, de valaki árulja már el, mit jelent a fürdőszobában az, ha rosszul van berendezve? Poszter azért húz le egy szállodát, mert neki otthon az ajtó mellett balra van a zuhany, itt meg jobbra volt? Az otthoni mosdója 39 cm széles ez meg csak 38 cm volt?

Terézágyú 2018.08.31. 08:31:39

Nos, ez tipikusan egy magyaros hozzáállás - mindkét fél részéről!

Emlékeztek arra, amikor valaki beírta a "kritikába", hogy "de szar ez a hely, fost adnak a vendégnek", és amikor a cég kikérte magának hogy ilyen szavakat használ valaki, akkor a kuncsaft úr visszaháborodott, hogy "a szar nem is csúnya szó", a "fos"-t meg persze már el is felejtette....

Na szóval itt is ez a helyzet, bár természetesen itt nincs szarozás. De vegyük már érszre, hogy ha azzal kezd valaki egy kritikát, hogy "Ide se jövünk többet!", akkor teljesen mindegy, hogy utána mit ír, illetve, hogy felsorol-e a pozitívumot is...

Úgyhogy nem csodálható, hogyha a szálláshely is hasonló módon válaszol (megköszöni a kritikát, de azért visszaszúr) - de persze rosszul tette... Ez is magyar szokás...

thoms 2018.08.31. 08:36:20

Látom,senkinek sem tetszik hogy vegre egy szallashely kiall maga mellett,a hulye vendeggel szemben. Kar. Pedig hal’ istennek kezd bejonni a divatba. :)

2018.08.31. 08:41:27

@hülyegyerek12:
Nem csak arra panaszkodott a posztoló. A reakció alapján meg hiába hülye a posztoló is, ilyen helyre be nem tenném a lábamat.

Terézágyú 2018.08.31. 08:44:04

@Zabalint:
"Nem csak arra panaszkodott a posztoló."

Ha csak annyit írt, amennyit idézett, akkor 1 negatívum és 1 pozitívum.
És egy magánvélemény, hogy még a kolesz is jobb, és a summázat, hogy "ide többet sosenem!"

2018.08.31. 08:55:59

@Terézágyú:
"Közös fürdőszoba"

1 negatív

"ami használhatatlanul volt berendezve."

2 negatív

"Egy kollégium színvonalasabb"

3 negatív (ez nem azonos a közös fürdőszobával, hiszen egy koleszban hagyományosan eleve az van).

"mellesleg sokkal olcsóbb is."

4 negatív, mert drágállotta. De csak legyen 3, ha egynek tekintjük az előzővel, mert a színvonalhoz képest drága szerinte.

A medence pedig egy pozitív.

Tehát a negatívumok 1/3-ára lehet mondani, hogy előre ismerhette a vendég. Mellesleg azt te sem teszed szóvá, hogy az egyetlen pozitívum, amit írt, szintén ismert volt előre, tehát azt is felesleges volt beleírnia az értékelésbe.

Terézágyú 2018.08.31. 09:09:52

@Zabalint:
""Egy kollégium színvonalasabb""

Ez a magánvéleménye. Én tudok mutatni olyan koleszt, ami szarabb.

Mellesleg én egy szóval sem említettem, hogy mit ismert előre és mit nem.

Mellesleg ez a három negatívum szerintem továbbra is egy. Persze, ha úgy vesszük, hogy több dolognak számít az, hogy
1. drága a kenyér
2. miért nem olcsóbb?
3. máshol sokkal kevesebbe kerül
akkor oké.

Mindegy, a lényeget megírtam itt: @Terézágyú:

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.31. 09:13:00

@thoms:
Itt a pont. Nekem is ez volt az első gondolat, hogy talán nem kéne azt ostorozni aki megvédi magát valami anyuci kedvencével szemben. A sok okos nem fogja fel agyilag, de pont azért tart itt az ország mert senki nem mer kiállni saját magáért.

Alf56 2018.08.31. 09:25:03

@Biyadhoo: Mért nem vándoroltál már ki, ha ennyire nemteszik a SZÜLŐHAZÁD?

Visceroid 2018.08.31. 09:34:18

@Alf56: Ennyi és semmi más. És tényleg, ezzel a mondattal MINDENT el lehet intézni a mai Magyarországon.

Biyadhoo 2018.08.31. 09:36:09

@Alf56: Családi okokból. Egyéb kérdés?

Attilajukkaja 2018.08.31. 09:43:53

@Xezs7:
"Igaza van a szállodának, egy csomó olvasni képtelen kretén van a világon."
Tényleg sok ilyen van. Meg olyan kreténből is, aki ilyen stílusban válaszol egy neki nem tetsző értékelésre. :o)))

Attilajukkaja 2018.08.31. 09:44:54

@Alf56:
"Mért nem vándoroltál már ki, ha ennyire nemteszik a SZÜLŐHAZÁD?"
Szóval te is annak a híve vagy, hogy innen vándoroljon ki a fél ország?

2018.08.31. 09:47:09

@Terézágyú:
Igen, a magánvéleménye, miért ki másét írta volna le? Egy értékelés sosem objektív, a vendéglátósnak meg azért kell tennie, hogy a vendégek elégedettek legyenek, így menjen abiznisz, ami elég sok szubjektív elemből áll.

Miért lenne egy? Az külön dolog, hogy a fürdőszoba közös, és az, hogy a közös fürdőszoba milyen. A kolesz színvonal meg nen konkrétan a közös fürdőszobára vonatkozott, hanem általanos vélemény volt. A drága a kenyér és a szar a kenyér is külön dolog.

Terézágyú 2018.08.31. 09:51:04

@Attilajukkaja:
"aki ilyen stílusban válaszol egy neki nem tetsző értékelésre. :o))) "

Egy értékelésnek is van stílusa.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.08.31. 09:51:17

A hozzászólásokból kezdek képet alkotni a fürdőszobáról. Az okozhatta a legkisebb kényelmetlenséget, hogy közös használatú, viszont a kialakításánál valószínűleg a maradékelv érvényesült. Miután a parasztház minden zugába kiadható ágyak kerültek, a tetőtér penészedő legsarkába úgy benyomoríthattak egy kádat, hogy kis túlzással még felüléskor is bevered a fejed a tetőbe, és kilépéskor a lábad a kád mellé szuszakolt vécécsészébe lép. Azt is könnyen el tudom képzelni, hogy a fürdőszobára már nem jutott múlt századi öntöttvas kád stilizált oroszlánlábakkal és hozzáillő levendulamintás fajansz, hanem modern, olcsósított, innen-onnan összevásárolt, ronda és kényelmetlen berendezés került bele. Ha így van, akkor a tulaj önérzetes hivatkozása a "100 évesnél is régebbi, válogatott antik bútorok"-ra különösen visszatetsző.

2018.08.31. 09:51:22

@csúti csüngőhasú tolvaj:
Olvasd el még egyszer, már az eredeti reakció is személyeskedő, ráadásul a vendégre ráhúz egy csomó korábbi tapasztalatot más problémás vendégekről. Ráadásul mérhetetlemül modoros. Elég lett volna annyit leírnia, hogy ott volt a booking.com-on, hogy közös fürdőszoba.

Attilajukkaja 2018.08.31. 09:51:58

@thoms:
"Látom,senkinek sem tetszik hogy vegre egy szallashely kiall maga mellett,a hulye vendeggel szemben. Kar. Pedig hal’ istennek kezd bejonni a divatba. :)"
Nekem speciel az nem tetszik, hogy aki vendéglátásban akar dolgozni, az ennyire nem bírja a vendégeket. Kicsit lehetett volna kevésbé bunkó módon és kevésbé nagyképűen válaszolni, magyarázkodni a vendég véleményével kapcsolatban.
Hagyományőrző parasztház, amin senki kedvéért sem változtatnak, mi? Perzsa szőnyeggel, napernyős medencével meg border collieval (amik valamiért mindenhol ott vannak). :o)))))))))

Attilajukkaja 2018.08.31. 09:55:19

@Terézágyú:
"Egy értékelésnek is van stílusa."
Ez igaz, de a stílus maga az ember. Ha egy vendég bunkó a vendéglátóval, az még nem jogosítja fel azt, aki a vendégből él, hogy ugyanolyan, de inkább még bunkóbb módon válaszolgasson. Aki profi vendéglátó, az ezt tudja.

Terézágyú 2018.08.31. 09:56:40

@Attilajukkaja:
"a stílus maga az ember. Ha egy vendég bunkó a vendéglátóval"

Na látod.

Bár én nem fogalmaznék ilyen erősen a pószterrel kapcsolatban.

2018.08.31. 09:57:39

Megjegyzem, az értékelésnél más is írta a fürdőszoba felszereltségéty jelentsen az bármit is.

Attilajukkaja 2018.08.31. 10:04:21

@Terézágyú:
"Na látod."
Miért ne látnám????????????? Védtem én bárhol is a vendéget?

@Zabalint:
"az értékelésnél más is írta a fürdőszoba felszereltségéty jelentsen az bármit is"
Így igaz! kár, hogy nem írták le konkrétabban, mi volt a gondjuk. Ilyenkor inkább az lenne a szállásadó segítségére, mert így nem tudja, min változtasson, ha tud.

Terézágyú 2018.08.31. 10:07:26

@Attilajukkaja:
"Védtem én bárhol is a vendéget?"

Akkor jó :)

2018.08.31. 10:09:37

@Attilajukkaja:
Ez igaz. Viszont ennél sokkal gyakoribb problma a túl meleg szobák / légkondi hiánya, a kosz, a lepukkadt bútorok (antik bútor az nem feltétlenül lepukkadt), amit viszont lepattint azzal, hogy ettől autentikus a szállashely. Pedig külföldiek még inkább panaszkodnak ezekre. A közös fürdőszoba is gyakran előjön, én szálltam meg olyan helyen, ajol az volt, de ott olvasva az értékeléseket, sehol nem került elő, hogy lehet, hogy ott megértették, ennél a szállásnál már nem? Ilyen kérdéseket is feltehetne megának a vendéglátó, mertha hülyék is a vendégek, mégis csak belőlük él.

Attilajukkaja 2018.08.31. 10:16:30

@Zabalint:
"viszont lepattint azzal, hogy ettől autentikus a szállashely"
Ezzel kapcsolatban már leírtam néhányszor, hogy nekem ne jöjjön ezzel az érvvel, hogy 200 éves parasztház és nem változtatunk rajta senki (!) kedvéért. Mutasson nekem valaki egy olyan magyar parasztházat, amelyben drága olajfestmények lógtak a falon, perzsa szőnyeggel borították a padlót, az udvarban napernyős medence volt, és a border colliek a nappaliban hűsöltek. :o)))))

"mertha hülyék is a vendégek, mégis csak belőlük él."
Pontosan! Ezt én is írtam már valahol. ;o)

zuhanorepulesss 2018.08.31. 10:25:57

Tuti bölcsész a szállásadó, valószínűleg tanár, mert annyira meg van győződve a saját tévedhetetlenségéről.
7 / 47 — Szoba kétszemélyes ággyal vagy 2 külön ággyal - kilátással a tóra áll az egyik kép alatt. Ha Tihanyban foglalok szállást és tavat emlegetnek, én is a Balatonra gondolnék.
Harmadrészt mindenki véleményét tiszteletben kell tartani, Ők ezt így élték meg, sokkal vendégbarátabb lett volna felajánlani októberre egy 10%-os kupont, ahol meggyőződhet arról a kedves leértékelő vendég, hogy milyen a vendégszeretet. Így az értékelő szája íze jobb, neki meg van vendége szezonon kívül is.
A szálláshely oldala egyébként pozitív, szépen fotózott, informatív, bár valóban (számomra) sokkal informatívabb lenne több szobáról, fürdőről feltöltött fotó, mint a legelésző szamárról. Nem csodálkozom a 8 körüli pontszámon, akinek tetszik ez a fajta falusi turizmus, az megtalálja azt, amire vágyik. Aki meg Mészáros- vagy Tiborcz-féle wellnesshotelre vágyik, olyat is talál biztosan a közelben

Darth Revan 2018.08.31. 10:28:29

p@gio:

nem azt irja, hogy meglepodott a kozos furdoszoban

Azert mert elore tudott rola, az meg hatrany. raadasul nemcsak a kozos mivolta okan emlitette a negativumok kozott.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.08.31. 10:32:34

@Zabalint:

Elsőre is felfogtam, az, hogy neked nem tetszik a válaszuk, az meg nem érdekel, mivel a tiéd is egy vélemény, a különbség az, hogy téged zavar az enyém, én meg szarok a tiédre. Még valami?

Darth Revan 2018.08.31. 10:36:51

@Dorinda41:

szerintem teljesen jogos 1-re ertekelni eg ilyen helyet.
Szalltam mar meg autopalya melletti hotelben is, es megis jol aludtam, mert jo volt a hanszigeteles. Ha valami zajos helyen nyitsz szallodat, akkor elvarhato a kivalo hangszigeteles.

Darth Revan 2018.08.31. 10:39:04

@csúti csüngőhasú tolvaj: valaki fentebb mar irta, hogy masok is panaszkodnak a furdoszobara az ertekelkesekben.
A hiba tehat nem a posztolo fejeben van, hanem a szallas lehet szar

Darth Revan 2018.08.31. 10:45:00

@Terézágyú:
"valaki egy kritikát, hogy "Ide se jövünk többet!", "

ennel sokkal durvabban leszoltam az Astoria hotelt, Koppenhagaban. Ami eleg olcso volt, de ott szembesultam vele, hogy csupan azert, mert felujitas kozepen voltak

Nem fukarkodtam a negativ jelzokkel, a hotel valaszolt: elnezest kert es felajanlottak, hogy a felujitas utan kedvezmennyel szallhatok meg naluk

Ugyan nem mentem vissza, de a dolog meregfogat nalam ezzel kihuztak. Ok is hangsulyozhattak volna, hogy mire fel pofazok, mikor igen nagy kedvezmennyel szalltam meg naluk es meg valentin napi ajandekot is kaptam (ami egy kicsit idegesitett, mert egyedul szalltam meg...)

230e 2018.08.31. 10:45:25

@zuhanorepulesss: Sztem a falusi turizmus nem az, hogy megszállok Tihanyban egy volt gazdasági épületben, amit teleraktak mindenféle trendinek vélt cuccal, és leöntöttek egy álparaszti romantikával, hanem keresek valamit a környező faluban (Aszófő, Örvényes, Pécsely). Ez azoknak lett kitalálva, akik azt hiszik, hogy olcsón tudnak a Balaton partján megszállni. Ebből mondjuk sem az ár, sem a Balaton közelsége nem jön össze, de mindig lesz vendég, aki megeszi, főleg mert ez a stílus nagyon trendi lett arra, igaz eddig a vastagabb pénztárcával rendelkezőket igyekeztek meglovagolni más helyek.

2018.08.31. 11:06:25

@csúti csüngőhasú tolvaj:
Csak annyi, hogy egyáltalan nincs arról szó, hogy kiállt volna magáért, hanem arról van szó, hogy frusztráltan dühöngött a hülye vendégek miatt.

Ez olyan, mint ha elém állsz a sorban a pénztárnál, én meg nem megmondom, hogy én voltam itt előbb, úgyhogy menj vissza a sor végére, hanem elkezdek hőbörögni, hogy elegem van már az ilyen tahó emberekből, akik elém allnak a sorban, nem adják meg az elsőbbséget a közlekedésben, megállnak a busz bejáratánál, stb. stb.

2018.08.31. 11:07:48

@csúti csüngőhasú tolvaj:
Egyébként meg vicces, amit előadsz most, hiszen épp mások azon véleményére reflektáltal, akik szerint ez a vendéglátós egy fasz.

fifibá55 2018.08.31. 11:58:59

Megfelelő eljárás: udvarias, sajnálkozó válaszüzenet küldése, és a panaszkodó feltétele a szállásadók feketelistájára.

WiZZu 2018.08.31. 12:02:36

Érdekes módon a bútor előítéletben csalódtam. Öregek, de nem dédi megunt bútorai.

Na de az update-et summáznám, mert ettől csak még kevésbé szimpatikus a hely:

rövid verziós fordítás már egy szezon után belefáradtunk a variáló vendégekbe, mint amilyen az értékelő is, az ilyenek inkább ne jöjjenek, csak aki nem szól semmit, de azokat persze nagyon kedvesen várjuk.

Szerkesztőség tanácsa továbbra is megfogadnivaló (a modorosch update oltogatás és a sztorizgatás az idegesítő vendégekről ország-világ előtt is big no no)

ekat 2018.08.31. 12:02:59

A szállást nem néztem meg, mert úgyis utálnám, de a szálloda egyszerűen nem válaszolhatott volna ilyen stílusban. Azért nem, mert ő egy cég, egy szolgáltató. A válasza hihetetlen mértékben antiprofesszionális - ha van ilyen szó -, és szerintem minden normális emberben olyan érzést kelt, hogy na ezzel az emberrel / céggel biztos semmilyen kapcsolatba nem akarok kerülni.
A volt vendég olyan, amilyen, lehet, hogy tévedett, lehet, hogy felindultan fogalmazott, de ő egy magánszemély!

Terézágyú 2018.08.31. 12:07:00

@Darth Revan:
"ennel sokkal durvabban leszoltam az Astoria hotelt"

Ügyes vagy.
Hányszor szerepelt a szar meg a fos szó? (nem, a pószter nem használta ezeket a szavakat, egy korábbi homár-ügyből idéztem)

Terézágyú 2018.08.31. 12:08:41

@ekat:
"A volt vendég olyan, amilyen, lehet, hogy tévedett, lehet, hogy felindultan fogalmazott, de ő egy magánszemély! "

Milyen szerencse, hogy én is magánszemély vagyok - akkor én is fogalmazhatok veled szemben felindultan???

killerkaller 2018.08.31. 12:19:21

A szállás marketingjére a fotók és a kommunikáció alapján nagyon nagy sújt fektetnek, minden happy! A személyzet készségességét, a reggeli minőségét megítélő értékelések csak erősítik ezt az érzést. A negatív értékeléseket, valamint a fontos tudnivalókat olvasva lohadni kezd a jókedv.

"2018. augusztus 21. az értékelés napja
Az értékelést elrejtettük, mert nincs összhangban az irányelveinkkel." Hogy is van ez?

"Minden szobához jár:
saját fürdőszoba hajszárító törölközők ágynemű vécépapír zárható szekrények"

Robi is és más értékelő is közös fürdőszobáról ír.

"A(z) The Houses of History elfogadja ezeket a kártyatípusokat, és fenntartja a jogot, hogy még érkezés előtt blokkoljon egy összeget a kártyáján."

Mégis mennyit? Jó lenne tudni, hogy fix összegről van szó, esetleg %-os arányról? Egy értékelő arról ír, hogy kp-vel fizetett volna, de megkérdezése nélkül beterhelték a kártyáját.

"Vissza nem térítendő
Önnek fel lesz számítva a teljes ár, ha lemondja a foglalást. Ha nem jelenik meg, fel lesz Önnek számítva a teljes ár."

Ez így elég durva. Illene a következménymentes lemondás lehetőségének a határidejét megadni, mert ez így inkorrekt.

A "rosszul berendezett fürdőszoba": a fényképeket nézve nem találtam két egyformán kiépített fürdőszobát. A megjegyzés valószínű a tetőtéri fürdőkre érvényes, amiknek a "berendezése" valóban megkérdőjelezi a kényelmes használatot. Ezt más értékelők is jelezték.

A vendégek bírálata még: recsegő, nyikorgó ágy; dohos szag; zavaró zajok azaz áthallás; klímaberendezés helyett zajos ventilátor; stb..
Sajnos ezeket sem a személyzet kedvessége, sem a finom kávé nem kompenzálja.
A The Houses of History személyeskedő levele sem kelt túl nagy szimpátiát.

nimonic 2018.08.31. 12:29:25

Akár igaza is lehet a tulajnak, a tényeket illetően. Viszont olyan a modora, hogy fel is írtam a hely nevét. Még véletlenül sem szeretnék oda soha betévedni. S ehhez semmi köze a fürdőszobának.

axolotl77 2018.08.31. 12:42:16

Félre téve a szállásadó stílusát.
Sajnos ez a levél, ill. levélváltás rávilágít egy össztársadalmi jelenségre. A párom ügyfélszolgálaton dolgozik, mesél néha a munkájáról és naponta van számát-sem-tudom hány gyökér, aki azt kapja amit megigényelt, majd sűrű anyázások közepette küldi el őket a picsába. Mert az emberek idegbajosak, elkényeztettek, funkcionális analfabéták, egoisták és szimplán bunkók.
(Ők persze nem tarthatnak ilyen leisure dayt, mint a tihanyi szállodás. Pedig lenne néhány jó válaszom nekem is.)

Nancsibacsi 2018.08.31. 12:44:28

Mindkét fél hülye, mert:
A. 22.275Ft kiemelet időszakban tényleg nagyon olcsó. Amin ledobta az ékszíjat - közös fürdőszoba -, az az ő hülyesége, hogy nem vette észre megrendeléskor. Az összes többi puffogás (rosszul berendezett, drága) már következmény, és hát a drágán látjuk hogy nem az.
B. Elég lett volna annyi reakció, KÖZÖSBE, vagyis nem levélként, hogy:
- Az ajánlaton szerepelt hogy közös a fürdőszoba.
- Hol lehetett volna olcsóbban foglalni, hasonló ellátással?
Aztán ennyi. 8.2-ből lesz mondjuk 8.2 - nem történt semmi se.

spulni 2018.08.31. 13:18:02

@WLaci: és igényes műanyag kerti széken, amilyen a tető alatt van. :) Inkább egy lóca kéne oda, vagy egy pad. Ha már...

Irbisz 2018.08.31. 13:24:45

@Biyadhoo: ja, erről van szó, két főre 70 euró egy lepukkant koszfészekben, röhej.
az meg végképp no comment, hogy ez állítólag olcsó szállás, és örülnie kéne a poszternek h. itt szállhatott meg.
Persze az se százas, aki kiad ennyi pénzt egy ilyen helyért- a közös fürdőtől függetlenül ...

ekat 2018.08.31. 13:41:10

@Terézágyú: Már miért ne fogalmazhatnál? Legfeljebb nem válaszolok. :)

ekat 2018.08.31. 13:50:52

@axolotl77: Mindez lehet ugyan, de a posztoló nem a szállodának írt, hanem véleményt egy portálra. Gondolom, direkt kapcsolatfelvételnél máshogy fogalmazott volna.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.08.31. 14:57:59

én voltam itt, tényleg fos egy hely és a kiszolgálószemélyzetnél konkrétan gondolkoztam, hogy most versenyre keltek velem nagypofaversenyben, de aztán fasztudja. én úgy tüntetek ellenük, hogy soha többé nem megyek. hitvány egy szarrágó banda. szerencsére tihanyban sokkal jobb helyek is vannak ilyen áron.

Darth Revan 2018.08.31. 15:03:30

@Nancsibacsi:

csak a szallodas a hulye. de nagyon.

Te meg nem erted az ertekeles lehetoseget.

Felsorolja a szallas hely pozitiv es negativ oldalait. negativ: a kozos furdoszoba, ami amugy rosszul berendezett, pozitiv a medence.

Ennyi. Ebbol nem lehet azt a kovetkeztetest levonni, hogy nem tudta elore.

Balfredo Alfredo 2018.08.31. 15:12:48

Mint egy másik hozzászólásban már leírtam, ilyen esetekben a vendégnek _mindig_ igaza van.
Amennyiben a szálláshely egyébként jó, de az egyik vendég szélsőségesen negatív véleményt fogalmaz meg, összességében ez eltörpül a többi, kifejezetten pozitív vélemény mellett, függetlenül attól, hogy a tulaj maga is beszáll a vélemények formálásába.
Ha a szálláshely amúgy sem jó, az előbb-utóbb úgyis felszínre kerül.
Ha valaki szálláshelyek kiadásával foglalkozik, akkor tudomásul kell vennie, hogy a vendégeinek folyamatosan vannak kisebb-nagyobb panaszai, amikkel foglalkoznia kell. Ha valakinek nincs türelme és empátiája hozzá, akkor legjobb, ha más munkát keres. Elvégre a hivatalos közlések szerint már minden szakma hiányszakma a betanított munkástól az informatikusig, így a lehetőségek végtelenek.
Az rendben van, hogy valaki kiáll a saját igaza mellett, de csak akkor, ha tényleg igaza van. A konkrét esetben a szállásadónak nincs és nem is lehet igaza. Ha fejreáll, akkor sem!

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2018.08.31. 15:14:16

@Darth Revan: na de ha te veszel egy piros pólót és utána értékeled a vásárlást, akkor az, hogy piros színű, nem lehet negatívum. Akkor se, ha te kéket akartál venni, csak elbasztad, mikor rendelted. Mer ki volt írva, hogy van piros és kék, nem pedig az, hogy van piros is meg kék is és egy vak csomagoló munkás fog egyet véletlenszerűen kiválasztani.

Girhes 2018.08.31. 15:41:14

Nem nagyon értem a kommenterek rinyálását "rosszul berendezett" fürdőszoba-ügyben. A booking-on elég konkrétan leírják, hogy nem lehet a kádban állva tusolni, mert bevered a fejed a szemöldökfába (vagy mifenébe), meg a WC-re sem lehet kényelmesen leülni ugyanezért. Ezek azért elég súlyos dolgok, aki így tervezett meg egy fürdőszobát, az biztos soha nem használja, szenvedjen más. Ez esetben a cseppet sem kedves vendég.

lobster thermidor 2018.08.31. 16:04:57

Hélóka! A bookingon nem a 200 évet, hanem a szállást értékelik az emberek.

2018.08.31. 16:10:46

@Darth Revan:
Nem értek egyet, a közös fürdőszoba itt nem bug, hanem feature. Az értékelésnek nem az a lényege, hogy leírom azt, ami eleve ismert, és ami szimplán csak kategóriát határoz meg. Ennyi erővel írhatta volna, hogy nem voltak fűszoknyás lányok. Én simán 10-est adnék egy közös fürdőszobás helynek, ha minden rendben van, és 2-est egy luxushotelnek, ha súlyos problémák vannak, annak ellenére, hogy elvileg a közös fürdőszobás szállodánál amúgy még így is magasab volt a színvonal.

Az más kérdés, hogy nem csak azt írta a posztoló, hogy közös a fürdőszoba, hanem azt is, hogy szar.

Darth Revan 2018.08.31. 16:19:25

@onlajnok:

de itt nem az volt a kritika targya, hogy kozos a furdoszoba, hanem hogy szar a kozos furdoszoba.

élhetetlen 2018.08.31. 16:31:29

@Dorinda41: „ennek én is tudtam volna válaszolni olyat, hogy nem teszi ki az ablakba.”. Pedig még igazad sincs. A legtöbb ember azért vesz ki szállodai szobát, hogy legyen hol aludnia. Az alvás feltételeit pedig a szállodának kell biztosítania. Egy átutazó nem biztos, hogy tudja, hogy a pávák éjszaka rikácsolnak, esetleg azt sem tudja, hogy a páváknak milyen erős és randa hangjuk van. De a szálloda tudja. Elég lenne a „zajos” szobák ablakába hangszigetelő üveg, és klíma. De nem, szívjanak csak folyamatosan a gyanútlan vendégek.

FDToth 2018.08.31. 16:41:37

A posztolo felig hulye, a szallas meg a szokasos magyar szinvonal, tulertekelve. Szornyu h a magyarszllashelyek (is) mennyire fel vannak pontozva: kb mindegyik 8-9-es, egyenlo pl egy egzotikus szigeteki lucusparadicsommal. Az emberek egyszeruen nem realisan nezik a dolgokat, vayg nagyon alcsony a minisegi kuszobuk. Elmesz itthon egy 4 csillagos, wellnes kastelyszalloba, amknek az ertekeles 9,2. 10-bol! Ami kb tokeltese, ha a szamokat nezzuk, de a realitas az bizony 5,5-6, de egesz egyszereun egy atlag magyar ember ha meglatja h svedasztal akkor tolja a 9-10 pontto fuggtelenul h mi van a pultokon. Vagy meglatja a kromozott zuhanyzot es mosdot, megy a 10-es, holott pl nem folyik le normalisan a viz, es nincs toilettepapir. Szonrnyu az egesz pontoszasos rednszer, tul eljesen felreviszi a normalisan, tudatosna, relalisa gondolkodo, ‘lato’ embereket.

Darth Revan 2018.08.31. 16:48:53

@FDToth:
a posztolo egyaltalan nem hulye, ellentetben a szalloda kommunikaciojaval.

FDToth 2018.08.31. 16:58:24

@Darth Revan: megneztem a negatív kommenteket: mindegyik azt írja kb h nem volt légkondi. De ez nem lehet negítv mert alapból így hirdetik magukat. olyan h gyenge a wi-fi meg kesekny aa léőcs, stb, ezeket nem mérvadóak. a közös fürdősoibát is sokan negatívank írják le, holott van iylen szobatípus és itthon még mindig oskan azt hiszik a közösre h úgy közös h a sajátjuk. Egyik haverom foglalt kanárin és büszként mondta h lesz közös fürdőszobájuk (a prájával). fogalma nem volt h mit jelent.
Itthon az emberek még elég egyszerűen gondokodnak :)

élhetetlen 2018.08.31. 17:18:13

@nyúúúlacska: Örülj, hogy neked nem kell 500 eft/éjszaka alatti szállodákban nyaralni, de nem kell lepanelprolizni azt, aki csak 22 eft-fizet egy éjszakáért. Jó, hogy azt nem írod, hogy ennyiért elég lenne egy zuhanyozós hordó az udvaron, és a kert végében a pottyantós budi. Tudod, a first class alatt még vannak kategóriák, pl a használható. Megnéztem a hozzászólásokat a honlapjukon, nagyon sok kifogás volt a fürdőszobákkal kapcsolatban. Hogy értsed, miről beszélek. Van egy 40 nm-es nyaralóm, amiben csak egy bojler van, és sorba van kötve a fürdőszobám, a vendég fürdőszoba és a konyha. Én megtehetem, hogy ha új vendég jön, akkor elmondom, hogy nem érdemes a két fürdőszobát egy időben használni, és, ha valamelyiket használják (mármint tusolásra), akkor ne nyissák meg a konyhában a hideg víz csapot, mert a tusoló leforrázza magát. Benyelik, mert ingyen vannak ott. Ha pénzért adnám ki, a szoba, fürdőszoba, konyhahasználatot a strand mellett, akkor jogos elvárás lenne a hőfok szabályozós vízcsap, ami azonnal kompenzálná a konyhai „vízlopást”. Ha valamiért fizetsz, elvárható a használhatóság.

Mancilla Pectoralis 2018.08.31. 17:42:47

@FDToth: Az értékelés mindig szubjektív. Én pl volt,hogy azért értékeltem felfelé egy amúgy szocreál és kissé leharcolt szállodát, mert olyan jó arc volt a személyzet és az én extra étkezéssel kapcsolatos kívánságaimat(eü probéma,nem sznobéria) is pofavágások nélkül teljesítették,hogy megérdemelték a felfelé értékelést még ha nem is volt csilli-villi a szálloda.(úgy éreztem magam mint egy VIP vendég. )

élhetetlen 2018.08.31. 18:05:00

@csúti csüngőhasú tolvaj: „mit jelent a fürdőszobában az, ha rosszul van berendezve?”. Konkrétan nem tudom, de vannak ötleteim. Le tudod tenni, vagy felakasztani a törülköződet, de úgy, hogy nem éred el a tusolóból. Kijössz csöpögve, összevizezed a talajt, és még fel is kell szedned, a a másik fürdőszoba használó már kinn vár a folyosón. Durvább, ezt sajnos velem történt meg. Új fürdőszoba kialakítása a régi kis házban, az étkezőből nyílna. A helyiség ajtaja kifele nyílik, én tudom, hogy meg akarom fordíttatni befele nyílóra, nem kelljen már két székről felállni, ha valaki bemenne kezet mosni. Kivitelező az öcsém haverja, de nem haveri alapon, kapcsolattartó az öcsém. Elmondtam vagy ötször neki, hogy ő a haverjának elmondta-e, az ellenőrizhetetlen. Csak a helyzet, (a wc-n ülve lábiránnyal, mert másként nem tudom), a zuhany fülkéig van 120 cm, az ajtóig (90 fok) 70 cm. És lerakták a 70 centis irányba. A befele nyíló ajtónál, ha benyit egy családtag, összetöri a wc-n ülő térdét, míg a másik irányban ott a rengeteg hely. Felszedettem, és a mester volt megsértve, egy évig nem beszélt velem. Ettől eltekintve gyönyörűen a dolgozott a pénzéért, nem egy pancser, ezt csak nem értem, hogy hozták össze. És az eltolásnak végtelen lehetősége van. Ami már a pancserség, van összefolyó, csak a víz nem oda folyik….

élhetetlen 2018.08.31. 18:22:39

@thoms: „Látom,senkinek sem tetszik hogy vegre egy szallashely kiall maga mellett,a hulye vendeggel szemben. Kar.”. A szálláshelynek nem kiállnia kell maga mellett, hanem szolgáltatni. Döntsd már el, hogy, a vendéglátó él az akár hülye vendégből, vagy a vendég a szolgáltatóból. Nehogy már annak tapsolj, hogy fizess, hülye, és tök mindegy mit kapsz, neked kuss!

élhetetlen 2018.08.31. 18:51:22

@csúti csüngőhasú tolvaj: Nem, nincs ott a pont. „talán nem kéne azt ostorozni aki megvédi magát valami anyuci kedvencével szemben.„. A fizető vendég, az fizető vendég, és tök mindegy, hogy anyuci kedvence-e. Ha lenne időd megnézni a honlapjukon az értékeléseket, a panaszok csak a fürdőszobákról, és a hőségről szóltak. (nincs függöny, belátnak a szomszédból, nincs zuhanytálca, stb, ezt nem illik elintézni azzal, hogy ez van, ha nem tetszik, akkor hülye vagy). Meleg a padlástér nyáron. Nem kell megoldani, dögöljön meg, aki gyanútlanul betévedt, mi megtesszük a magunkét, lehülyézzük azt, aki ugyan olvasta, hogy nincs légkondi, de eddig fogalma sem volt arról, hogy milyen meleg a padlástér. Ezzel megvédik magukat, ugye? De jó!

élhetetlen 2018.08.31. 19:08:55

@FDToth: „mindegyik azt írja kb h nem volt légkondi. De ez nem lehet negítv mert alapból így hirdetik magukat.”. De lehet, mert egy átszellőztethető lakásban soha nem lesz olyan meleg légkondi nélkül sem, mint egy átszellőzhetetlen tetőtérben. Ha azt írják, hogy nincs légkondi, és a tetőtér nagyon meleg, az már tájékoztatás. Még akkor is lehet olyan vendég, aki nem tudja, hogy mit jelent az olyan meleg, hogy levegőt sem tud igazán venni, de ez már szélsőséges eset.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.08.31. 23:20:55

@spulni: ja a képek alapján az egész mögött semmi koncepció..csak nagy összevisszaság..a legjobb a tévé odacseszve a tizenvalahányadiklajos féle asztalra....ez sajnos annyira magyar..mint amikor magyaros étterem,de árulnak hamburgert is.

mixk 2018.09.01. 08:05:58

@Nancsibacsi: szia miért lenne olcsó nagy tévedés inkább átlagos ár.

Péter 2 2018.09.01. 15:18:39

@Alf56: Mondjuk, mert esetleg nem menekülni akar, hanem tenni azért, hogy ne ilyen legyen? Esetleg? Ilyen még soha nem jutott eszedbe?

Péter 2 2018.09.01. 15:19:56

@thoms: Nem, valóban, jól látod. Ha egy szolgáltató ilyen hangnemben áll ki, akkor az valóban nem tetszik.

2018.09.01. 20:15:27

Igaza van mind a két félnek.Mi Balatonföldváron kétcsillagos szállóban szálltunk meg.A szallas.hu-n egy pont velünk egy időben megszálló kutyás csapat írt negatív értékelést,mert nem működik a lift és a kutyák nem hajlandók lépcsőn menni.Talán a szálló hibája az,hogy idióta a kutyatartó?Az,hogy rossz a lift,egy dolog.Az,hogy valaki egy alapvető dolgot nem tud egy tulaj megtanítani a kutyának egy másik dolog,de ez nem a hotel hibája... (ja,a kedves tulaj hölgyike azért nyavajgott,hogy lejtőn nem tud elindulni,álljak arréb.Aztán megsértődött azon a válaszon,hogy az autóban található 3 pedál+egy kormány+egy váltókar azért van,hogy használja.Álltam mellette,hogy mikor találja el az autóm seggét bár a két autó közötti távolságot 1 méterről sikerült 20 centire redukálnia...kinél reklamálhatok,hogy jogosítványt kapott????) Ergo aki olcsó szobát keres ne ötcsillagos ellátást várjon de a hotel tulaja meg nézze meg a szörnyű szállodák egy részét.Negatív reakciót nem személyeskedéssel kell kezelni,hanem leszarni vagy tenni ellene,hogy megszüntetik az okot.Az,hogy ki milyen állapotban érkezik meg mi közük hozzá?Emberekkel dolgoznak,meg kell tanulni kezelni a különböző helyzeteket,rögtönözni ha kell de nem azt fikázni,aki a pénzt viszi hozzájuk.

Snagal 2018.09.01. 20:32:29

@Biyadhoo: szerencsére a hozzád hasonló "igényes" emberek már nem járnak a Balatonhoz, így azért javul az a színvonal.
De nyugodtan bevallhatod, hogy azért neheztelsz rá mert amíg te araszolsz "horvátba" az autópályán vagy a kompnál addig az "igénytelen" emberek már jól lakva hűsölnek abban a pocsolyában:)
Mellesleg főszezonban, egy népszerű üdülőhely még népszerűbb városában 2 főre mennyiért szeretnél megszállni?
A hozzászólásodból kiderült, hogy fingod nincs se a Balatonról, se a vendéglátásról... vagy szimplán egy átkosban külföldre emigrált elvtárs vagy aki azt hiszi még mindig 2 Ft egy gombóc fagyi és 10ezezrből nem megszállni lehet hanem befizetni a családi trabantra...

Biyadhoo 2018.09.01. 20:41:41

@Snagal: Nos, horvátba' sem nyaralunk. Putri és még drága is. Ha mi elhagyjuk Budapestet!! az Ferihegyről történik az esetek kb 98%-ban. A maradék kettő, amikor mondjuk Bécsből indul a gép.... '78-ban fürödtem utoljára a Balatonban. VOltam azóta a partján, de az a csinos fehér hab a szélén, megerősített abban, hogy jól döntöttünk a feleségemmel. Mi csak külföldön pihenünk. És igen, szívesebben adom a pénzem egy olyan embernek/cégnek aki a vendégének tekint, nem próbál lehúzni /800-1300 Ft-os lángos ugyebár.... /. És meg fogsz lepődni: olcsón lehet külföldön nyaralni, csak utána kell menni. 13-án elmegyünk Spanyolba egy kicsit feltöltődni. Kíváncsi vagy mennyi? Elmondom: a repjegy ugye ingyen, mert wizz kártya. A szállás /4 medencés hotel, 100m-re a tengertől/ full board ellátással - vagyis reggeli, ebéd, vacsora - fejenként 77500 Ft erre az egy hétre. Szeretnél még kérdezni valamit?:)))

Biyadhoo 2018.09.01. 20:49:41

@FDToth: Pontosan. A magyarok teljesen irreálisan pontoznak. Érdemes megnézni a huladék szallas.hu értékeléseket, és összevetni a tripadvisorral. ROPPANT ÉRDEKES dolgokat lehet látni. :DDDDD

Attilajukkaja 2018.09.01. 21:36:37

@Biyadhoo:
"az a csinos fehér hab a szélén"
A Balatonon? :o)))
Te ilyenkor mit iszol? Vagy szippantani jársz te is Ibizára?

"Szeretnél még kérdezni valamit?"
Ugye a NER-re szavaztál?

Biyadhoo 2018.09.01. 21:41:01

@Attilajukkaja: Igen. Fehér csinos hab a part mellett. Általában bort. Kábszereket meg soha. Én a NER-re? Hülye vagy b+? Ha rajtam múlna az összes fideszes putyincsicska disznó már régen alulról szagolná az ibolyát.....

Attilajukkaja 2018.09.01. 21:45:30

@a lekvár neve puffin:
"aki olcsó szobát keres ne ötcsillagos ellátást várjon "
Itt szerencsére erről egyáltalán nem volt szó.

"valaki egy alapvető dolgot nem tud egy tulaj megtanítani a kutyának "
A kutyákat nem kell megtanítani lépcsőn járni. :o))))
Vagy lemegy rajta, vagy nem. Bizonyos kutyafajtáknak nem is javasolt lépcsőzni, mert árt a gerincüknek. És ha egy kutyának fáj a lépcsőn járás, akkor ódzkodik tőle. Egy ilyen kutyával én sem mennék olyan szállásra, ahol nincs lift.

"Talán a szálló hibája az,hogy idióta a kutyatartó?"
Miért lenne idióta? Ő egy olyan szállásra fizetett be, amelyben van lift, de nem olyat kapott. Én is kifogásolnám a dolgot.

Attilajukkaja 2018.09.01. 21:49:38

@Biyadhoo:
"Fehér csinos hab a part mellett."
Olyan a tengeri hullámok tetején is szokott lenni. :o))))
Amúgy a Balaton gyönyörű tiszta. Lehet, hogy vihar után egy rövid időre keletkezik ilyen hab a partnál, de én már évek óta nem tapasztaltam ilyet.

" Ha rajtam múlna az összes fideszes putyincsicska disznó már régen alulról szagolná az ibolyát."
Akkor jó! Mert a nagymagyar NER-esek szoktak Spanyolba kiruccanni egy kis "kikapcsolódásra". :o)))

Biyadhoo 2018.09.01. 21:59:51

@Attilajukkaja: "Olyan a tengeri hullámok tetején is szokott lenni" Két különböző dologról beszélünk. :DDD A tenger, miután ugye van némi só benne, alapvetően tiszta. A Balaton kevésbé. Nemcsak a nagymagyar NER-esek szoktak kiruccanni oda. Akinek van esze, és nem milliomos "nyalomorbánfarkátlőrinc" és haverjai, azok már régen rájöttek, hogy sokkal olcsóbban és jobban jönnek ki fapados jeggyel és egy kinti szálloda foglalással. Ha szeretnél utazni keress meg. Mindig van jó ajánlat. FYI: márciusban elnézünk Martinique szigetére. 65000 Ft/fő volt a repjegy Párizsból, oda meg egy fapados elvisz két kavicsért. A szállás, reggelivel két főre, két hétre, 250000 Ft. Vagyis - ahogy az utazási irodák szeretik hirdetni: 62500 Ft/fő/hét reggelivel :DD Számolj.

Attilajukkaja 2018.09.01. 23:39:44

@Biyadhoo:
"A tenger, miután ugye van némi só benne, alapvetően tiszta. "
Strandoltál már Dubajban? Tudod, ott, ahol a tiszta víz meg tengerpart tele van ragacsos olajdarabokkal.

"A Balaton kevésbé."
A Balaton nagyon tiszta!

"Akinek van esze, és nem milliomos "nyalomorbánfarkátlőrinc" és haverjai, azok már régen rájöttek, hogy sokkal olcsóbban és jobban jönnek ki fapados jeggyel és egy kinti szálloda foglalással."
Persze, akinek CSAK az számít, hogy elmondhassa, Törökben vagy Spanyolban nyaralt.

"Ha szeretnél utazni keress meg. Mindig van jó ajánlat."
Köszönöm, elég sokat utazom jómagam is, de most éppen a Balatonról írok neked. Mert szeretem!
Ja, és fapadossal nem szoktam repülni.

"Számolj."
Számoltam. És? Annyira még nem vagyok csóró, hogy ne itthon nyaraljak, ha úgy tartja kedvem. :o))) Főleg, ha csak 3-4 napra szeretnék kiruccanni valahova.

Biyadhoo 2018.09.02. 06:51:09

@Attilajukkaja:
"Strandoltál már Dubajban? Tudod, ott, ahol a tiszta víz meg tengerpart tele van ragacsos olajdarabokkal."
Te hányszor voltál az UAE-ben? Én az utóbbi 3 évben 3x. Én egyetlenegy olajdarabbal sem találkoztam. PEdig voltam Dubaiban és Abu Dhabiban is.
"A Balaton nagyon tiszta!"
Az, persze.... Ha idehívnék egy céget aki a komoly strandokon Europában a kék zászlókat osztogatja, sztem még a halakat is kitiltanák. ebből a pocsolyából.
"Persze, akinek CSAK az számít, hogy elmondhassa, Törökben vagy Spanyolban nyaralt."
Nekünk az számít, hogy jó szolgáltatást adjanak, normális áron. Az, hogy itthon ilyen nincs, hát puff. Külföldön van.
"Ja, és fapadossal nem szoktam repülni."
Ójajjjj. Aztán miért nem? Tudod, az ingyenjegynél nincs jobb ajánlat. Dubaiba és ingyen repültünk, most Barcelonába is ingyen megyünk, meg nem is tudom, hány helyre repültünk ingyen. És képzeld: jövőre Martinique szigetére is fapadossal repülünk Európából, kvázi két kavicsért. Utána meg a Maldívra Emirates lesz valszeg. Na és akkor mi van?
"Számoltam"
Nem csóróság kérdése. Nem hagyom, hogy lehúzzanak és még sz@r szolgáltatást is kapjak. Ez megy az egész országban. Jah, és komplett felüdülés, ha pár napig/hétig nem hallok magyar szót.

2018.09.02. 09:45:46

@FDToth:
Arról tudhatnak előre, hogy nincs légkondi, arról viszont nem, hogy mennyire lenne indokolty mennyire melegszenek fel ezek a szobák, hiszen az erősen épület és elhelyezkedés függő. Ha pedig a panaszosok többsége épp erre panaszkodik, nem jó duma azt előadni, hogy a sok idióta nem olvassa el, hogy nincs légkodni, meg amúgy is az autentikus paraszti romantikába az nem fér bele.

2018.09.02. 10:01:45

@Attilajukkaja:
"Persze, akinek CSAK az számít, hogy elmondhassa, Törökben vagy Spanyolban nyaralt."

Ott a pont. Ráadásul all inclusiveba megy medencékkel a tengerpartra, hogy még véletlenül se lásson semmit az adott országból. Meg a sok hülye proli, aki csak abba a pocsolyába megy, bezzeg ő igémyes szolgáltatást vesz igénybe.

Na erre mondom azt, hogy valahol annak is el kell költenie a pénzét, akinek véletlenül az ölébe hullott, de se hobbi, se érdeklődés nincsen.

Attilajukkaja 2018.09.02. 10:05:37

@Biyadhoo:
"Te hányszor voltál az UAE-ben?"
Egyszer sem. De haverjaim mutattak ott készült fényképeket, amiket maguk készítettek a tengerparton.

"Én az utóbbi 3 évben 3x. Én egyetlenegy olajdarabbal sem találkoztam."
Na látod! Én meg negyvenszer voltam a Balatonon az utóbbi 15 évben és nem találkoztam habzó vízzel. :o)

"Ha idehívnék egy céget aki a komoly strandokon Europában a kék zászlókat osztogatja, sztem még a halakat is kitiltanák. ebből a pocsolyából."
Tévedsz! Rendszeresen ellenőrzik a Balaton vizét és tisztának találják. Amúgy meg alig van már hal a Balatonban. Inkább telepítik őket, mint kitiltják onnan.

"Nekünk az számít, hogy jó szolgáltatást adjanak, normális áron. Az, hogy itthon ilyen nincs, hát puff. Külföldön van."
Itthon is van!

"Ójajjjj. Aztán miért nem? Tudod, az ingyenjegynél nincs jobb ajánlat."
Bocs, de nem létezik ingyen ebéd! Amúgy meg azért nem repülök fapadossal, mert túl kockázatosak, túl sok velük a probléma.

"Dubaiba és ingyen repültünk, most Barcelonába is ingyen megyünk"
Na persze!!!! Ingyen jegy, aztán kismillió adó meg külön felszámított díjak. Ezt ismerjük!

"És képzeld: jövőre Martinique szigetére is fapadossal repülünk Európából"
Majd megpróbálom elképzelni. Biztosan nagyon sokat fogom törni rajta a fejem.

"Nem hagyom, hogy lehúzzanak és még sz@r szolgáltatást is kapjak. Ez megy az egész országban."
Ha ez a véleményed, akkor kár is beszélni róla. Már csak egyet nem értek: minek jössz egyáltalán vissza, ha itthon minden olyan szar, máshol meg minden olyan fasza?

"Jah, és komplett felüdülés, ha pár napig/hétig nem hallok magyar szót."
Ideális alany vagy arra, hogy külföldön folytasd a pályafutásodat. :o)

Snagal 2018.09.02. 10:19:44

@Biyadhoo: Ne értsd félre, maradjál csak külföldön, van elég "minden szar mert magyarországon vagyok bezzeg olaszba...* (*tetszőleges ország behelyettesíthető)" ember a balatonon is, elég unalmas.
Volt szerencsém Martinique-hez tényleg szép hely... ettől viszont a balaton nem lesz rosszabb.
A lehúzásról sem sok fogalmad van. Balatonon sosem ettem lángost 1300ért (najó ha szarvasgombás garnélásat kérnél - van ilyen?? - akkor biztos kerülne 3000HUFba is:)) kb 800-900ért simán kapok lángost, sajtos, tejfölöst, nem simát. Azt meg ne vegyük már lehúzásnak, hogy ezeknek a büféknek jóindulattal 4 hónapnyi szezonuk van. Szerinted ki árulna lángost 3 hónapig hogy utána az utcán csövezzen amíg nálunk újra strandidő lesz? Gondolom étterembe se jársz hiszen az is lehúzás mert otthon az asszony feleannyiból kihozza a csirkecombot. Voltam Annaheimben a Disney Landben, nem vagyok fillérbaszó és nem löncsúhos konzervvel mentem be, hanem ott kajáltam. Ott ennyibe kerül, nem azért mert átbasznak hanem ilyen üzleti modell. Gondolod a Churros előállítási költsége tényleg indokolja, hogy 15$ -os áron kelljen árulni? Ez pont ugyan az az "átbaszás" mint a lángos. És hiddel ha MArtiniquen majd csak május közepétől augusztus 20-a utáni hétvégéig tart a szezon akkor ott is hirtelen sokkal minden drágább lesz mert a vendéglátás nem non profit karitatív tevékenység hanem üzlet.
Van még kérdésed a lehúzásról? ...
(aztán persze lehet hepciáskodni, hogy de nem mész horvátországba és nem állsz a dugóba órákat... ok, te állsz 2 reptéren 4-6 órát minimum meg repülsz még 5-12 órát célállomástól függően, mindeszt 2X - még a horrvátországba utazók is rég a tengerben áztatják a segükket mikor te még a fapadoson zötykölődsz, én meg a balatonon meg már a második napomat töltöm és már vagy harmadszor "húztak le" a lángososnál :)
A balaton vízminőségét meg meg az egész miliőt meg meg tudod ítélni az alapján hogy 78ban voltál ott és néha elmész a közelében autóval - na, látod nekem nincs több kérdésem. (ez kb olyan mintha azt mondanám, hogy láttam a neten egy képet a maldív szigetekről és egy csomó szemét el volt dobálva a parton szóval az egy putri...)

Én csak azt nem értem miért próbálja valaki azzal emelni a külföldi nyaralásai értékét (ami egyébként is egy remek élmény) hogy szarozza azt ami itthon van. Mi lenne ha csak simán azért szeretnéd amilyen és nem képzelnéd mögé hogy "bezzeg a poshadt magyarország, mennyivel jobb itt..." ? Más a kettő, valakinek ez tetszik valakinek amaz, ilyen egyszerű, a többi csak bullshit...

Snagal 2018.09.02. 10:26:25

"Tudod, az ingyenjegynél nincs jobb ajánlat."
Ilyet mutass már nekem is, én eddig még mindig fizettem érte. Nem találtam becsületkasszás légitársaságot, se karitatívat.

Biyadhoo 2018.09.02. 10:31:45

@Snagal: Wizz. Éves kártyadíj 5000 Ft + havi 220Ft zárási díj. Az annyi mint 7640 Ft/év. Nekünk 4.5 év alatt jött rá 511000 pont, vagyis az 511000 Ft. Ebből lehet venni jegyeket. Dubaiba pl kettőnknek 50000. Ha pedig azt nézed, hogy a kártyában benne van a BBP, akkor máris ingyen kaptad a kártyát.

Biyadhoo 2018.09.02. 10:38:20

@Attilajukkaja:
"Egyszer sem. De haverjaim mutattak ott készült fényképeket, amiket maguk készítettek a tengerparton."
Jah, bocs. Ismerek valakit aki hallotta valakitől, aki látta már.... Ezt hagyjuk jó? ÉN ott voltam.
"Na látod! Én meg negyvenszer voltam a Balatonon az utóbbi 15 évben és nem találkoztam habzó vízzel. :o)"
2011-ben szerveztem egy tábort oda és igen, Balatonföldváron fehér hab volt a víz partján a köveknél. Ott voltam, láttam.
"Bocs, de nem létezik ingyen ebéd! Amúgy meg azért nem repülök fapadossal, mert túl kockázatosak, túl sok velük a probléma."
Ami az ingyenebédet illeti, abban igazad van. De amíg nekem nem kerrül pénzembe, addig nem nagyon érdekel, hogy az Erste és a Wizz mit boltol. A fapadosokkal nincs nagy gond. Tudni kell, mikor, hova válthatsz jegyet. El kell viselni a szemétkedéseiket, egyébként meg elvisznek A-ból B-be. Jah és új gépekkel. Nem mint a nagy 5*-os Lufi, aki 28 éves f@stalicska A32-t küld ide.
"Ha ez a véleményed, akkor kár is beszélni róla. Már csak egyet nem értek: minek jössz egyáltalán vissza, ha itthon minden olyan szar, máshol meg minden olyan fasza?"
Családi okok miatt.

Snagal 2018.09.02. 10:39:45

"Dubaiba pl kettőnknek 50000"
50.000Ft nekem nem ingyen van... de ha neked igen, szólj, bármikor elfogadok ingyen 50000Ft-ot tőled :))

Az hogy sokat repülsz és kreditet kapsz érte az nincs ingyen, bele van építve a jegy árába... tudod, mint amikor a lángosos belekalkulálja a munka díjat, a büfé bérleti díját és üzemelési költségeket a kajába. Te "átbaszásnak" hívod, így talán jobban ráismersz a metódusra :))

Attilajukkaja 2018.09.02. 10:46:50

@Snagal:
"kb 800-900ért simán kapok lángost, sajtos, tejfölöst"
Tegnap Siófokon ettem lángost. Szarvasgombás nem volt, de a sima 600, sajtos-tejfölös 800, sajtos-tejfölös-sonkás 1200. Ez utóbbi viszont egy komplett ebéd, annyira nagy és laktató.

"Más a kettő, valakinek ez tetszik valakinek amaz"
Nekem mindkettő tetszik. Mivel elég sok időt töltök külföldön a munkámból kifolyólag, szeretek itthon nyaralni/telelni. Élvezem a Balatont és az Őrséget, vagy a Börzsönyt is. Nem csak azért, mert nagyon szép helyek vannak és az eldugodtabb helyeken nagyon jó ár/érték arányokat találsz, hanem mert ott az emberek is nagyon kedvesek, bizalommal vannak irántad. Nem úgy, mint egy ötcsillagos mallorcai szállodában, hanem tiszta szívből. Ez pedig megfizethetetlen. :o)

Biyadhoo 2018.09.02. 10:50:46

@Snagal: Na látod, itt a lényeg. Ezeknek a büféknek NINCS 4 hónapjuk. Max 2, 2.5. Ez alatt kell a többségének összeszedni az egész évre valót. Nah, ezt nem rajtam fogják megkeresni.
"(aztán persze lehet hepciáskodni, hogy de nem mész horvátországba és nem állsz a dugóba órákat... ok, te állsz 2 reptéren 4-6 órát minimum meg repülsz még 5-12 órát célállomástól függően, mindeszt 2X - még a horrvátországba utazók is rég a tengerben áztatják a segükket mikor te még a fapadoson zötykölődsz, én meg a balatonon meg már a második napomat töltöm és már vagy harmadszor "húztak le" a lángososnál :)"
Állok két reptéren. Mondjuk inkább ülök vmilyen premium váróban. :D És igen, mi azok vagyunk, akiknek a pihenés a repüléssel kezdődik. Egyszer próbálj ki egy Emiratest, Etihadot pl. És igen, a minőség fontosabb mint a mennyiség. Jah és ne felejtsem el, hogy sztem ebben az évben sem volt akárcsak egy hét folyamatos jó idő. Nincs annál idegesítőbb, mint amikor pihennél, napoznál, fürödnél és közben 3 naponta jön vmi vihar.
"Én csak azt nem értem miért próbálja valaki azzal emelni a külföldi nyaralásai értékét (ami egyébként is egy remek élmény) hogy szarozza azt ami itthon van. Mi lenne ha csak simán azért szeretnéd amilyen és nem képzelnéd mögé hogy "bezzeg a poshadt magyarország, mennyivel jobb itt..." ? Más a kettő, valakinek ez tetszik valakinek amaz, ilyen egyszerű, a többi csak bullshit..."
Nagyon egyszerű. Mert ami itthon van, az tényleg egy sz@r. Ha pedig elmész egy welness hotelba - szoktad olvasgatni a rémtörténeteket a homáron?:)))) - akkor annyit fizetsz, hogy abból simán kijön két hét kanári szigetek, vagy amit akarsz. Itthon teljesen el vannak tévedve árazás ügyileg. Egy lepukkant, gyakorlatilag nulla szolgáltatással rendelkező országban akarnak eladni egyesek nyugati áron szállást. Nézz körül a Balatonon. Olyan árakon kínálnak szállást, hogy egy Maldív szigeteki szállásadó tisztelettel kér bocsánatot. Vicc. FYI: www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g3320423-d7897913-Reviews-Canopus_Retreat_Thulusdhoo-Thulusdhoo_Island.html Ezt a szállást reggelivel 159000 Ft-ért kaptuk meg egy hétre. Nézd meg, hol van és nézd meg milyen minősítései vannak. Ezek után milyen magyarországi nyaralásról beszélünk????

Biyadhoo 2018.09.02. 10:53:52

@Snagal: Jajjistenem. az 511000 pontunkból "kifizettünk" 50000 pontot. Így tiszta? Ha veszek két szívószálat, azt is wizz kártyával fizetem. 2% a visszatérítés. Gyűjtögetünk és repülünk. Egyszerűbben: elmegyünk a cipőboltba, veszünk cipőt 10000-ért. Te kifizeted, hazaviszed, örülsz neki. Én is, csak én még kaptam 200 pontot a következő repjegyemhez. Érted már?

Snagal 2018.09.02. 11:00:47

@Biyadhoo: kár hogy úgy vitatkozunk erről, hogy fogalmad sincs a hazai viszonyokról, berögzült demagógiát ismételgetsz... szerinted a Balaton egy szar, de persze neked a reptéren a testüregmotozás is már nyaralás.

Biyadhoo 2018.09.02. 11:06:19

@Snagal: Tudod, attól, hogy nem megyek bele a vízbe, néha elkerülhetetlen, hogy odamenjek. Apósoméknak Zamárdiban van telkük.... Szóval látom mi van ott. És nem tetszik. nagyon nem. A reptéren nincs testüreg motozás. Kicsit félre vagy tájékoztatva :) És igen. Van pár őrült ebben az országban aki nagyon szeret repülni. Mi is ilyenek vagyunk. Nekünk az már kikapcsolódás.

2018.09.02. 13:20:10

@Biyadhoo:
Speciel én sem szállok meg Magyarországon, de egyszerűen azért nem, mert az ország közepén lakunk, és maximum 3 óra autózással bincs Magyarországon olyan hely, ahová nem jutunk el, ezért értelmetlen szállást foglalni, még aznap hazajövünk. Nyaralni ugyanezen okból érdemes távolabb, mert ha az embernek van rá minimum 1 hete rá, akkor el lehet jutni olyan helyekre, ahová egy-egy hosszúhétvége kevés lenne.

Ettől még az általad linkelt szálloda kb. az itthoni wellness szállodák megfelelője, amit hasonló áron itthon is megkapsz. Nos én eközben felét sem adnám ki szállásra, és nem azért, mert sok, hanem mert nem a szálláson akarom tölteni az időmet, ha már elutaztam messzire. Neked viszont kb. tökmindegy hol vagy, hiszen úgyis punnyadni mész csak, tehát az hogy Mucsaöcsögén egy ottani wellness hotelban áztatod a segged egy medencében, vagy mindezt egy távoli szigeten teszed, de ott is a wellness részlegen töltöd a napodat, teljesen ugyanaz. Max. annyi a bajod, hogy itthon a teféle embereket nehezen viseled, mert a te anyanyelveden beszélnek. Ja, meg elmondhatod, hogy a prolikkal ellentétben te milyen helyen nyaralsz (persze pontosan ugyanolyan helyen valójában).

Biyadhoo 2018.09.02. 14:20:29

@Zabalint: Ez most nekem kicsit katyvasz. Lássuk jól értem-e? Elmész nyaralni, de nem veszel szállást, mert nem akarod ott tölteni az idődet. Tehát 168 órát folyamatosan ébren vagy, vagy felvered a sátrat, vagy mi is történik Nálad egy egyhetes nyaralás címén? És igen, van ahova punnyadni megyek, de azért egy kis sznorizás mindig befigyel egy ilyen helyen:) Maldivon napi két-három órát el lehet tölteni a tenger élővilágának a megismerésével. De pl. Seychellesen lehet menni mindenfelé egy bérautóval, megismerni az egész szigetet. Valójában ugye egy magyarországi akármit nem akarsz összehasonlítani egy Maldívval, Seychellessel, vagy vmi hasonlóval ugye? Mondd, hogy nem....

Snagal 2018.09.02. 15:14:34

"Valójában ugye egy magyarországi akármit nem akarsz összehasonlítani egy Maldívval, Seychellessel, vagy vmi hasonlóval ugye? Mondd, hogy nem...."
Nem hiszem, mivel nem is lehet, ahogy az almát se a körtével.
Te még is folyton ezt teszed, hasonlítod magyarorszgot egzotikus szigetekkel.... holott a kettő nem összehasonlítható. Neked az a világ teteje, aki meg ott él lehet hogy az alföldi tájba szeretne bele, mert sose látott még ekkora szárazföldet egybe... neki lehet a gulyás a gasztronómia csúcsa lenne, mert a könyökén jön ki a garnéla vagy a polip - te meg ettől élvezel el mert ez nincs itthon.
De ettől nem lesz jobb az egyik a másiknál - ha valaki síelni szeret akkor szerinte az összes tengerpart egy rakás szar mert egy felvonó sincs rajta és az összes hó elolvadna ha oda is vinnéd, magától meg sosem esik - mekkora szar. De aki meg 40fokban egy pálma fa alatt hűsölni annak magyarázhatod Aspen festői szépségét és a havas hegyldalakat, neki az az utolsó hely lenne ahova menni akarna.
Mit nem lehet ezen érteni?

2018.09.02. 15:16:30

@Biyadhoo:
Nem, félreérted, Magyarországon nem nyaralok, mert 1-1 napokkal el lehet menni akárhová, amit év közben meg is teszünk.

Egyébként bármit lehet bármivel hasonlítani, csak nincs értelme, mert minden hely más. De mondjuk a tenger sokkal kevésbé érdekel engem, mint a hegyek, persze abban sem számít jó helynek Magyarország. Én szellemi munkát végzek, úgyogy a punnyadás amúgy sem kikapcsolódás, csak az aktív nyaralás játszik.

Ha ki sem mész a szállodaból, akkor kb. mindegy hová mész, erről beszéltem.

Biyadhoo 2018.09.02. 15:26:52

@Zabalint: Mi is szellemi munkát végzünk, de nekünk a túl aktív kikapcsolódás már nem játszik. :D Max sielés:) Az utolsó mondatoddal abszolút nem értek egyet. Rohadtul nem mindegy, hogy Siófokon a pusztulat aranyparton, vagy mondjuk Spanyolban lazítasz. Egyébként, van ilyen ismerősünk, aki szintén a hegyekért, meg a túrázásért bolondul. Nincs is ezzel semmi baj. Mindenki úgy pihen, ahogy neki a legjobb. Mi szeretünk punnyadni egy tengerparti szállodában is, visszük a kis ebookot, pancsolunk, lazítunk. AZé' én is lassan 50 leszek, nah :) Persze egy jó tollas, vagy frizbi azért még jöhet :)

Attilajukkaja 2018.09.02. 16:45:43

@Biyadhoo:
"Ismerek valakit aki hallotta valakitől, aki látta már.... Ezt hagyjuk jó?"
Nem. Egy svéd barátom csinálta a képeket. És ö is rendszeresen jár Dubajba.

"ÉN ott voltam."
Elhiszem. :o))))))

"2011-ben szerveztem egy tábort oda és igen, Balatonföldváron fehér hab volt a víz partján a köveknél. Ott voltam, láttam."
Persze.

"De amíg nekem nem kerrül pénzembe, addig nem nagyon érdekel, hogy az Erste és a Wizz mit boltol."
Ja, ha te egy olyan kivételes emberke vagy, hogy neked a bankod és a Wizz is ingyen szolgáltat, az más! :o))))

"El kell viselni a szemétkedéseiket, egyébként meg elvisznek A-ból B-be."
Köszi, nem kérek belőle!

"Családi okok miatt."
Ezt megértem. Én is hasonló okokból jöttem haza.

Attilajukkaja 2018.09.02. 16:56:37

@Biyadhoo:
"ami itthon van, az tényleg egy sz@r"
Akkor, ha te CSAK a dubaji vagy a maldiv tengerpartra vágysz. Na azt biztosan nem kapod meg itthon.
Nem kellene ilyen felületesen és sommásan ítélkezned az országról, mert nem nagyon ismerheted. Vannak nagyon szép, nyugis és olcsó helyek, és vannak nagyon bulizós helyek is. De úgy látom, neked minden irtózatosan ciki, ami magyar. Biztosan nagyon menő a társaságodban fikázni az országot. És itt most nem a kormányról vagy rendszerről beszélek.

@Snagal:
" szerinted a Balaton egy szar, de persze neked a reptéren a testüregmotozás is már nyaralás."
He-he! :o)))))))

2018.09.02. 17:23:14

@Biyadhoo:
Az a mindegy, hogy ha egy wellness szállodában punnyadsz a medencében, akkor az a világon hol van. Mert azzal kezdted, hogy Spanyolországban x medencés all inclusive szállodában voltatok.

2018.09.02. 17:26:24

@Biyadhoo:
Egyébként mimt vízpartnak, teljesen más jellege van a Balatonnak, mint egy tengerpartnak, más előnyökkel és hátrányokkal. Nekem az etalon egyik sem, hanem az olyan tavak, mint a Bohinji tó, bár az konkrétan az utóbbi időben túl felkapott lett. Kristálytiszta hideg, de még úszható édesvíz, gyönyörű környezet, nem túlzottan kiépített.

heidt 2018.09.03. 00:27:27

@Biyadhoo:
Az elég szórakoztató, amikor valaki fel akar vágni egy Wizz kártyával, de lelke rajta. Az már kicsit bosszantóbb, mikor az addigi füllentéseit akarja megmagyarázni!

„A Wizz Air Kártyákhoz kapcsolódó utazási pontgyűjtő programról szóló feltételek

2016. április 1-től a pontgyűjtés alapja havonta legfeljebb 300 000 forint. Egy adott naptári hónapban legfeljebb ekkora összértékű vásárlások után gyűjthet a Kártyabirtokos Pontokat. A Pontgyűjtési alap számlaszinten értelmezett, vagyis a Főkártyára és Társkártyákra együtt.”

Tehát a Fő- és társkártyával együtt havonta maximum 6 000 forint gyűjthető vásárlásokból. Ez évente 72 000 Ft. Ebből lejön az említett 7 640 forint/év, tehát a maximálisan összegyűjthető végösszeg 64 360 Ft/év. Ez 4,5 év alatt 289 620,- Ft, ami meg sem közelíti az általad állított 511 000 forintot.

Az már csak hab a tortán, hogy vannak olyan hitelkártyák, ahol az éves visszatérítés (a költségek levonása után) meghaladhatja a 90 000 forintot és ezt a pénzt NEM csak a Wizz Air szolgáltatásaira lehet elkölteni.

Én sajnos szintén átkerültem az ERSTE Bankhoz, mikor a Citi megszűnt. Ott adtak egy Wizz kártyát, amin jóváírtak 355 000 pontot. Vért izzadtunk, mire találtunk egy olyan utat, amire ezt el tudtuk végre szórni. Az volt a baj, hogy a Wizz vagy nem jár oda és akkor, ahová mi szerettünk volna menni, vagy sokkal olcsóbb volt az adott helyre a Swiss, vagy a Lufthansa. (A ferihegyi „karámról” már szót sem ejtek.) Itt jegyzem meg, hogy az általad fikázott Lufthansa 2017-ben jobb helyezést kapott, mint a szuper példaként emlegetett Etihad Airways.

Az útjaidról pedig csak annyit, hogy aki Spanyolba, Horvátba, Maldívba jár és a TUI logó a képe, azzal én nem szeretnék sem külföldön, sem itthon találkozni. Egyszerűen azért, mert nem szeretem az igénytelen embereket.

DarkWolf 2018.09.03. 06:30:58

Nem tudom hogy a szálloda nagyon viccesnek érzi magát, de hosszabb távon ezzel csak maguk alatt vágják a fát.

Örökéletű igazság hogy a rossz hírnév gyorsabban terjed mint a jó.

Tetszik vagy nem tetszik, a vendégekből élnek meg, és ebbe beletartoznak a "hülye vendégek is". És ne legyen afelől kétségük hogy az echte lehülyézett vendégek máshol fogják költeni a pénzüket.

Biyadhoo 2018.09.03. 06:40:49

@heidt: Az a baj, hogy buta vagy mint a föld. pics.v-one.hu/erste.png Ez a valóság öcsi. 13 évig voltunk Citi ügyfelek. A végén nagyon elqrvultak már, semmi üfsz-t nem volt. Itt van premium bankár, felhívom és soron kívül intézem a dolgainkat. Azt a 355000 pontot megnéztem volna mire írták jóvá új belépőként. Mi buktuk a Malev aranyról a pontokat, de nem is volt átvezetés, szóval sztem ez a fake, amit Te mondasz :D Ugye nem akarsz egy Etihadot a f@s Lufihoz hasonlítani? Utaztál már egyáltalán valamelyikkel? Horvátba nem járok. Bocs. Azt meghagyom a magadfajtának... Utaztál már TUI géppel? Mi egy párszor igen. Egy finom kis Dreamliner a Brussel-Varadero-Cancun-Brussel útvonalon pl. Hibátlan. Van egy olyan érzésem, hogy nemsoká' kiderül rólad, hogy még Alsómocsolád területét sem nagyon hagytad el....

Biyadhoo 2018.09.03. 07:04:47

@heidt: Megnéztem. Eszed annyi, mint egy marék lepkének:
"Wizz Air Hitelkártya esetén a Kártyabirtokos egy adott elszámolási időszakon belül a hitelkeret összegének egyszeresével megegyező összértékű Vásárlási tranzakciók után jogosult Pontok gyűjtésére. Amennyiben az adott elszámolási időszakban a hitelszámlán terhelt Vásárlási tranzakciók összege meghaladja a hitelkeret összegét, akkor az időben korábban terhelt Vásárlási tranzakciók után ad Pontokat a Bank. Érvényes: 2016. április 12-től.
3.4. Bankszámlához kapcsolódó Wizz Air Bankkártya esetén a Kártyabirtokos egy naptári hónapban legfeljebb 300000 forint összértékű Vásárlási tranzakció után jogosult Pontok gyűjtésére. Amennyiben az adott naptári hónapban a bankszámlán terhelt Vásárlási tranzakciók összege meghaladja a 300 000 forintot, akkor az időben korábban terhelt Vásárlási tranzakciók után ad Pontokat a bank. Érvényes: 2016. április 1-től."

Leszel szíves, legközelebb pontosan idézni, és nem csak a felét?

Csak, hogy ne halj meg teljesen bután: Nekünk premium ügyfélként a hitelkeretünk a 300K többszöröse. Ez után kaphatunk pontot.

Biyadhoo 2018.09.03. 07:20:52

@Zabalint: Na látod, a mi preferenciánk a 30+ fokos víz, sok korallal, halakkal, rájákkal és esetleg cápákkal :D Nem szeretjük a hideg vizet.

heidt 2018.09.03. 10:28:04

@Biyadhoo: Értelmezés, az IQ szerényebb ügyfeleknek:

1. „Bankszámlához kapcsolódó Wizz Air Bankkártya esetén a Kártyabirtokos egy naptári hónapban legfeljebb 300000 forint összértékű Vásárlási tranzakció után jogosult Pontok gyűjtésére.”
Ez azt jelenti, hogy egy hónapban legfeljebb 300 000 forintnyi vásárlás után írnak jóvá pontokat, tehát havonta maximum 6000 pontot.

2. „Amennyiben az adott naptári hónapban a bankszámlán terhelt Vásárlási tranzakciók összege meghaladja a 300 000 forintot, akkor az időben korábban terhelt Vásárlási tranzakciók után ad Pontokat a bank.”
Ez azt jelenti, hogy ha 5-én, 10-én, 15-én, 20-án és 25-én költesz 100-100 ezer forintot, akkor a bank az időben korábbi terhelésekre ad pontot, tehát csak az 5-én, 10-én, 15-én történt vásárlásokra.

3. „Nekünk premium ügyfélként a hitelkeretünk a 300K többszöröse. Ez után kaphatunk pontot.”
Teljesen mindegy, hogy 300 ezer, vagy 10 milliós a hitelkereted! Értelmezd az általad is citált mondatot: „ a Kártyabirtokos egy naptári hónapban legfeljebb 300000 forint összértékű Vásárlási tranzakció után jogosult Pontok gyűjtésére.”

4. „Mi buktuk a Malev aranyról a pontokat, de nem is volt átvezetés”
Miért lett volna átvezetés a Malév-Citibank Hitelkártya után? A Malév Duna Club Törzsutas Programot a Malév működtette, a Citibanknak semmilyen ráhatása vagy felelőssége nem volt a Duna Club Törzsutas Programhoz kapcsolódó Bónuszpontok beválthatóságával kapcsolatban. A Citi ügyfelek átadásakor az ERSTE mindenkit automatikusan Wizz kártyás csomagba tett és a Citinél betöltött státusza szerint írtak nekik jóvá Wizz pontokat. Tehát nem átvezetés történt, hanem egyféle „kárpótlás”.

5. „Utaztál már TUI géppel?”
Nem és nem is szándékozom. Nem tartom olyan kiemelkedőnek, hogy velük menjek. A TUI a 73. helyen áll a 2018-as SkyTrax rangsorolás szerinti 100-as listán. Még olyan fapadosok is megelőzik, mint a TAP, Ryanair, Eurowings, jetBlue, Aegean, Aer Lingus. Ezen az összesített listán a „fos” Lufthansa a 7., míg az Etihad Airways a 15. helyen áll.

6. „Horvátba nem járok.”
Őszintén megvallva és még soha nem voltam Spanyolba, Olaszba, Horvátba, stb., Ellenben nagyon jól szoktam érezni magam Spanyolországban, Olaszországban, stb. és kevésbé éreztem jól magam Horvátországban.

Biyadhoo 2018.09.03. 10:35:33

@heidt: LOL. Te nagyon sötét. Értelmezd a dolgot. Wizzair BANKKÁRTYA!!! Nekünk Wizzair HITELKÁRTYA van. OLvasd már el, mi a különbség a kettő között!!!! ""Wizz Air Hitelkártya esetén a Kártyabirtokos egy adott elszámolási időszakon belül a hitelkeret összegének egyszeresével megegyező összértékű Vásárlási tranzakciók után jogosult Pontok gyűjtésére. Amennyiben az adott elszámolási időszakban a hitelszámlán terhelt Vásárlási tranzakciók összege meghaladja a hitelkeret összegét, akkor az időben korábban terhelt Vásárlási tranzakciók után ad Pontokat a Bank. Érvényes: 2016. április 12-től."
"Tehát nem átvezetés történt, hanem egyféle „kárpótlás”."
Akkor mire kaptál 355000 pontot? Kíváncsi voltam és felhívtam a bankárunkat. Szte KIZÁRT, hogy vki ennyit kapjon. De tegyél be nyugodtan egy screenshotot.
" A TUI a 73. helyen áll a 2018-as SkyTrax rangsorolás szerinti 100-as listán."
Lehet. Ettől még kitűnő a szolgáltatás rajtuk. A híres Lufi 2010-ben egy olyan 744-gyel vitt Miamiba, amin nem volt IFE!!! 2009-ben a 73. helyen álló TUI, olyan 763-mal vitt, amin nemhogy IFE volt, de még egymással is lehetett játszani.
"Őszintén megvallva és még soha nem voltam Spanyolba, Olaszba, Horvátba, stb., Ellenben nagyon jól szoktam érezni magam Spanyolországban, Olaszországban, stb. és kevésbé éreztem jól magam Horvátországban."
Éljenek a grammarnazik :)

2018.09.03. 11:09:35

@Biyadhoo:
Hát akkor nyilván nem jöhet nektek szóba a Balaton. Csak nem azért, mert milyen a vendéglátás, és mennyibe kerül, az már csak a körítés. Hanem azért, mert mások az adottságai, mint ami a ti igényetek. Felesleges idekeverni a vízminőséget is, ami egyébként a Balaton esetében kiváló minden mérés szerint, az hogy a turisták szamára felkotort, homokosított parton felkavarják a homokot, és ezért nem átlatszó, biológiai vagy vegyi szempontból nem jelent koszosságot, szezon előtt akár ihatnál is belőle a parton, szezonban a tó közepén, nem lenne semmi bajod tőle.

Attilajukkaja 2018.09.03. 11:23:32

@Biyadhoo:
"Éljenek a grammarnazik "
Miért nem írsz mondjuk angolul, vagy németül? Tudjuk, mennyire irritál téged a magyarul beszélők tömege, de miért nem tanulod meg rendesen a nyelvet, ha egyszer ebben a szaros putrifészekben kell élned? Hidd el, előnyödre válna, ha legalább a nyelvtannáci kifejezést ismernéd. :o)))
Ha egyszer egy kissé érettebb szakaszodba jutsz és elkezd lekopni a sznobéria hályogja a szemedről, akkor talán észreveszed, hogy egy nagyon szép országot nevezhetsz hazádnak, ami nem érdemli meg azt a sok becsmérlő jelzőt, amit ráaggattál. De ez még évek kérdése ....nyilván.

Im just here for the comments 2018.09.03. 12:26:00

@Biyadhoo: ez a farokméregetés annyira gáz már, amit levágsz, nem látod magad? A fél homár rajtad röhög két napja.

Biyadhoo 2018.09.03. 12:28:54

@Im just here for the comments: Te tévedsz. MI röhögünk itt hangosan az érthetetlen, buta embereken:)))

Im just here for the comments 2018.09.03. 12:31:56

@Biyadhoo: ja értem.
Te nem az a pasi vagy véletlenül, aki a múltkor meghúzta a kocsiját "olaszba", a szolgalelkű csaja meg levideózta a csúnya emelkedőt?

Biyadhoo 2018.09.03. 12:35:23

@Im just here for the comments: Kb. 15 éve nem járok kocsival Bp-en kívül. Régebben rengeteget vezettem Europában, elég volt. Repülővel szoktam közlekedni.

heidt 2018.09.03. 13:34:02

@Biyadhoo: Kőbányán is kell szórakozás!

Attilajukkaja 2018.09.03. 13:51:12

@Biyadhoo:
"MI röhögünk itt hangosan az érthetetlen, buta embereken"
Örülök, amikor valaki saját magát is képes kinevetni. Az önkritikáért adok neked 151 plusz pontot a kártyádra! Azzal meddig tudsz repülni ingyen?

Biyadhoo 2018.09.03. 13:58:52

@Attilajukkaja: 151 ponttal? Hát...a Balaton partig talán elég:))))

Biyadhoo 2018.09.03. 13:59:56

@heidt: bizony-bizony. Tudod, azóta is várom, azt az ominózus 355000 pontos jóváírás miértjét és hogyanját, de asszem erre várhatok.....

Attilajukkaja 2018.09.03. 15:03:18

@Biyadhoo:
"a Balaton partig talán elég:"
Akkor jól számoltam!

blablablablabla 2018.09.03. 18:39:27

@Biyadhoo: Hát köszönöm, végigolvastam ezt a kis beszélgetést, nagyon jól szórakoztam :D

Az a vicc, h nem veszed észre, h mennyire igazi magyar vagy :D A többiek már kicsit kezdenek éledezni és túllépni ezen a retró dicsekvős szánalmon, neked még nem sikerült. Azért sok sikert kívánok hozzá!

heidt 2018.09.03. 18:47:59

@Biyadhoo:
Kedves Pista!
Gondolod, mindenki olyan hülye, hogy fene nagy gőgjében még az alapvető internetes biztonságáról is megfeledkezik? Ha nekem nem hiszel ez ügyben, kérdezd meg Zsuzsikádat!
Hogy a bankárod is okosabb legyen, tájékoztasd kérlek, hogy amiről nem tud, az attól még létezhet.
Mikor a Citi ügyfeleket átvette az ERSTE, akkor a Wizz kártyákon különböző összegű pontokat írtak jóvá. Az "ajándék" pontok száma függött a megszűnő Citi kártya/kártyák számától, státuszától, a számlacsomagtól, a különböző Citinél vezetett befektetésektől, a rendszeres jövedelemtől és még egy sor apró dologtól. Természetesen nem Wizz pontokat adtak, hanem ERSTE pontokat, amit át kellett tenni a Wizz számlára. A mi pontjaink nem is számítottak kiemelkedően magasnak, több barátunknak ennél többet írtak jóvá. Persze sokaknak csak 1-2 százezret.

heidt 2018.09.03. 19:07:15

@Attilajukkaja:
A 151 pont = 0,46 EUR
Ezért a Wizz fedélzetén lehetne venni 1 deci vizet. Azért csak lehetne, mert decire kimérve nem adják, csak fél literes kiszerelésben. Mondjuk erre is van megoldás: társulni kell még 4 utassal és megosztani.
Azért az is megér egy misét, mikor valaki Wizz-zel utazik és közben a balatoni lehúzásokat fikázza.
Néhány ár a Wizz fedélzetről:
0,5 l víz: 660,- Ft
0,33 l jeges tea: 990,- Ft
0,33 l sör: 1320,- Ft

Biyadhoo 2018.09.03. 19:07:58

@heidt: Zsuzsikát? Nah ammegki? Semmiféle jóváírás nem volt. Utánamentem. Egy nagy kamu amit itt elővezetsz. Dobálódzol hülyeségekkel, mindenféle tények nélkül. Hidd el, ha lett volna ilyen, A/tudnánk róla, B / nem keveset kaptunk volna mi is. Welcome bonus volt - ahogy most is van - és ennyi. "Erste pontot amit át kellett tenni a wizz számlára" Ne csinál j nagyobb hülyét magadból, mint amit eddig. Fogalmad sincs az Erste működéséről, egyáltalán az egész pontredszerről. Ez van ha egy ostoba nekiáll okoskodni. Olvasgattam a kommentjeidet. Igazából semmihez nem értesz, de azt legalább nagyon tudoményosan adod elő. PL. Nem lehet tankolni gépet ha vannak rajta paxok. Nagyon nem igaz. Lehet. Két feltétel van az IATA és ICAO tagoknál: tűzoltó autó és a crew ill a gép refuelling pozicióban legyen. SZóval sztem pihenj egy kicsit, mert ebből már nem jössz ki jól....

Biyadhoo 2018.09.03. 19:09:49

@heidt: Tudom, Neked nem futja erre. Ez van barátom. Marad Neked a Balaton, ahol ugyan végelszámolásban kicsit többet költesz, dehát ez van:)))

Attilajukkaja 2018.09.03. 19:50:08

@heidt:
"A 151 pont = 0,46 EUR"
Ez csak neked fontos, ... engem nem érdekel. :o))))

"Néhány ár a Wizz fedélzetről:
0,5 l víz: 660,- Ft
0,33 l jeges tea: 990,- Ft
0,33 l sör: 1320,- Ft"
Fantasztikus! Le vagyok taglózva. Egy dobozos sör pont annyiba kerül, mint Balcsin egy full lángos, illetve egy kicsit többe. Még szerencse, hogy téged sehol nem húz le senki, mert te aztán résen vagy! :o))))

heidt 2018.09.03. 20:28:19

Zsuzsanna a Kinga második keresztneve. Ne ismered a saját feleséged?
---
"Erste pontot amit át kellett tenni a wizz számlára"

"Összegyűjtött pontjait az alábbi módon tudja beváltani, vagyis átküldeni a Wizz Air-hez, ha repülőjegyet szeretne vásárolni:
NetBankjában a „Bankkártyák/Wizz Air pontnyilvántartás” menüpont alatt adja meg a „Beváltandó pontok összegét” és kattintson a „Pontbeváltás” gombra.

A beváltás kezdeményezését követő 3 munkanapon belül az átküldött Wizz Air pontok elérhetőek Wizz fiókjában a „Saját profil” menüpont alatt, amelyről a Wizz Air e-mailben is értesíti Átküldött pontjait a „Wizz-számla” egyenlege alatt látja forintosítva."
---
Akkor nyeld le, ahogyan az ERSTE lenyelte a pontjaidat.
---
Már megint egy kis csúsztatás?
Nem azt írtam, hogy nem lehet utasokkal teli gépet tankolni, csak azt, hogy arra ok kell és speciális feltételei vannak. Nem részletezem, mint ahogy a többit sem.
---
Nyugodtan fikázzál mindent és mindenkit! Te vagy a tökéletes!
Hogy visszatérjek a kiinduló bejegyzéshez: semmivel nem vagy különb, mint a House of History Tihany vezetője.

Biyadhoo 2018.09.03. 20:30:33

@Attilajukkaja:
"A 151 pont = 0,46 EUR" De azért matekból jó a csávó:DDD
Figyelj, azért nem tartom lehúzásnak ezt. Egy normális vendéglőben ugyanennyi egy sör, vagy drágább. Tény, hogy a repülésnek még mindig van egy kicsi "excluzivitása", holott egy sima közlekedési eszköz, de ugye kereslet-kínálat. Amíg megveszik ennyiért, miért adja olcsóbban. Én is megveszem, ha megkívánom. És még elég sokan. Mindig azt mondom, hogy ugye a fapadosok kalkulálnak ezzel a bevétellel is. Ha éppen utazol, akkor kajálj a gépen és igyál hozzá valamit. Úgyis megtennéd, és így legalább hozzájárulsz ahhoz, hogy a jegy továbbra is olcsóbb legyen.

Biyadhoo 2018.09.03. 20:42:42

@heidt: Lehet. Még mindig nem mutattál semmit arról a 355000-es pontvarázslatról. Pedig ez nagyon érdekelne. OK, tudom, hogy kamu, de kíváncsi vagyok milyen photoshop trükkel jössz elő...
Jah, és még valami: érdekes módon, minket kiengednek a földön is WC-re. Lehet, hogy a gépen is nagy a pofád a nulla tudásoddal -majd én megmutatom a csőpincérnek, ugyebár - és persze a crew a maga módján honorálja is ezt :DDD Azt hiszem ismerem a fajtádat. Te vagy az, akinek soha semmi nem elég jó. Februárban hazafelé PhiPhi-ről az Emirates gépen volt Hozzád hasonló magyar. Kényelmes tripla, kiváló szolgáltatással, mégis minden baja volt.

Xezs7 2018.09.03. 21:21:20

@Biyadhoo: Én csak azt nem értem, hogy miért kell hazafelé köpködni. Itt senki egy rossz szót sem szólt rád, te kezdtél el pocsolyázni meg feszkózni.

Snagal 2018.09.03. 21:49:47

@Biyadhoo: nagyon kíváncsi vagyok a magyarázkodásra ez a kijelentésed:

"Amíg megveszik ennyiért, miért adja olcsóbban. Én is megveszem, ha megkívánom. És még elég sokan. Mindig azt mondom, hogy ugye a fapadosok kalkulálnak ezzel a bevétellel is. "

miért nem állja meg a helyét a korábbi lángosos analógiára?
Ha meg veszik ennyiért akkor nem lehúzás? A lángost megveszik annyiért amennyiért szerinted lehúzás... hogy van ez?
Fapados kalkulál ezzel a bevétellel.... a szomáliai kalózok is kalkulálnak a túszszedésből származó bevétellel, de attól még nem legitim. A lángosos nem kalkulál bevétellel csak simán "lehúz"?
nem értem a különbséget magyarázd már el kérlek a fapados túlárazott kaják ok, lángos (ami szerinted) szintén túlárazott nem ok.

heidt 2018.09.03. 22:00:16

@Biyadhoo:
151 pont = 151 HUF
328 HUF = 1,00 EUR
151 HUF = 0,46 EUR

Ha van jobb megoldásod, várom!

babbaba 2018.09.04. 05:47:44

Egy szerintem is biztos. Magyarországon nagyon magasak az árak a szolgáltatás színvonalához képest. Igaz ez a vendéglátásra és a szálláshelyekre is. Kivéve persze a luxusszállókat, de azok nem magyar tulajdonúak. Bizony, egy falusi vendégszoba heti árából (bár az ellátásra nem panaszkodom, mert az valóban bőséges és kedvesen házias), egy hétig elvagyok Sousse lágy homokú tengerpartján full ellátással, sivatagi túrával, ókori romnézegetéssel, berberekkel, még az utazást is beleszámolva. Ha meg van valami attrakció is (hosszú ideig az csak Budapesten vagy a Balatonnál lehet, meg néhány gyógyüdülőhelyen, a többi városunk, attrakciónk egynapos maximum), akkor olyan lehúzást lát az ember, ami miatt nem szívesen megy oda. Ha összehasonlítja a világ más helyein tapasztalt árakkal semmiképpen.

Még olyan helyeken sincs ez a lehúzós rend, ami valóban világszám, lásd Las Vegast, vagy Mexico City ahol 12 napot négycsillagos szállodában negyvenezer forintért tölthetsz el másodmagaddal (Jó hogy nyolcvan százalékos engedménnyel, de van, ha keresel rendszeresen és szinte bárhol és a szolgáltatás attól nem lesz rosszabb, hogy engedményt kaptál), nagyjából a város közepén. Mennyibe is került egy lepukkadt parasztház, egy hétre közös fürdővel Tihanyban? És, hogyan kezelik a vendéget Vegasban, vagy Sousseban? És hogyan Tihanyban, vagy akár más magyar kisvállalkozásnál? Tisztelet a kivételnek.

Mindenesetre én mostmár (kipróbálva sok mindet itt is kinn is) maradok a külföldnél, míg ez meg nem változik.

Biyadhoo 2018.09.04. 06:17:12

@Snagal: Olvasd el @babbaba hsz-ét. Mindent elmond. Egy hulladék bádogviskóban, agyonhasznált napraforgó olajban sütik a méregdrága lángost. ENGEM nem érdekel, hhogy neki 2 hónapig tart a szezon és ezalatt kell összeszedni a pénzt. Egy repülőgépet azért ne hasonlíts semmilyen formában a Balaton partján álló lángossütős putrihoz. Ennyi erővel a Costest is elkezdhetted volna hasonlítgatni a lángossütőhöz. Érzed. különbséget? EEgyébként a fapadoson nincs túlárazva semmi. Menj ki a világba: nagyjából ugyanúgy 4-8 EUR egy whiskey bármelyik légitársaságnál. Ugyanakkor görögben 2 EUR a lángos. Sajtos-tejfölös. A tzatzikis is annnyi.

Snagal 2018.09.04. 06:55:25

@babbaba: @Biyadhoo:
Éééértem, tehát Vegasban 12éjszaka 2 főre 4 csillagos hotelban 40ezer... az ugye ha jól számolom 1700HUF/fő éj egy Vegas-i 4 csillagos szálloda.
Linkeld már kérlek ezt a szállodát mert voltam már Vegasban de én nem találtam ilyet.

Még az ócska útszéli motel is többe kerül, de azért annak a szolgáltatásai és színvonala szerintem a parasztház alatt van.

Ja persze, elfelejtettem, hogy 80%os kedvezményt írtál - az persze kóser, hogy a 80%kedvezményt hasonlítod a hazai full árhoz. Nyílván releváns.
Ahogyan az is releváns, hogy a homár poszt alatt (ami egy fogyasztóvédelmi blog próbál lenni, ergo az emberek nem azt írják meg ide, hogy híjnye de szuper volt a nyaralásom, hanem ha éppen nem jól sikerült valami) hivatkozol rá, hogy mivel a tihanyi szállás lehúzás volt = egész Magyarországon a vendéglátás lehúzás.
San Francisco-ban voltam egy 40$ / szoba áron egy kis apartmanban 2 napot amíg átutazóban voltam, kritikán aluli volt a kiszolgálás, ahogyan a szoba színvonala is - ez alapján akkor elmondhatjuk, hogy az Egyesült Államokban CSAK és kizárólag lehúzás a vendéglátás ugye?

@Biyadhoo: "Egy repülőgépet azért ne hasonlíts semmilyen formában a Balaton partján álló lángossütős putrihoz."
nem azt hasonlítottam össze, hanem az ideológiádat - az egyik helyen mélyen veszed torokra a lehúzást és még tapsolsz is hozzá, míg máshol ugyan ezért felháborodsz - ez duma, hogy téged nem érdekel, hogy 2 hónap a szezon az hol releváns? Mást meg nem érdekel mennyi a kerozin ára, ha Pringles-t veszek 2,5EUR-ért amiért a lófaszt kisdobozosat kapod, pedig a boltban annyiért a 3szorosát adják... neeem, ez nem lehúzás.
Jólvan akkor, menjél szépen és vedeld a lóhugyot a wizzeren, aztán várakozzál még az átszálláskor 3 órát az "excluzive" váródban és utána idd a beszeráron kínált mai tai koktélodat az 1700Ft/fő éj Las Vegasi négycsillagban (lol, nehéz volt leírni röhögés közben) - itt magyarországon úgyis csak lehúzós tihanyi parasztházak vannak az egész országban, a lángossal meg átbasznak mert "görögbe" 2 juró a tazatzikis (egye akinek hat anyja van, ez kb olyan mintha itthon csirkepaprikás gyros-t árulnék, de egészségedre:))
Tudod a tzatzikit a lángosra amúgy kb húszfillérből elő lehet állítani, tehát nem több mint egy tejfölös lángos ami nálunk kb 7-800Ft, míg a görög förmedvény ez alapján 630-650 (ahol ugye nem 2 hónap a nyár, mert ha jorgosznak is csak ennyi ideje lenne eladni a szaros lángost akkor lenne az 4 juró is de tudom, ez téged nem érdekel mert, csak, hiszen ezt könnyebb ide böfögni mint érvelni). Szóval nálad az az 50-100 Ft ami szerinted már lehúzás.... ilyen fillérbaszás után kételkedek, hogy voltál -e már egyáltalán külföldön és nem csak a képeslapokat nézegeted és az alapján picsogsz hogy itt minden szar, bezzeg a karibszigeteken... :D

Biyadhoo 2018.09.04. 07:14:57

@Snagal:
"ilyen fillérbaszás után kételkedek, hogy voltál -e már egyáltalán külföldön és nem csak a képeslapokat nézegeted és az alapján picsogsz hogy itt minden szar, bezzeg a karibszigeteken... :D"
LOL
v-one.hu

Attilajukkaja 2018.09.04. 09:46:57

@Biyadhoo:
"Ugyanakkor görögben 2 EUR a lángos. Sajtos-tejfölös. A tzatzikis is annnyi."
Itt is annyi: a sima 600 Ft, a tejfölös 700. :o)

@Snagal:
Las Vegasban tényleg hihetetlenül olcsón is meg lehet szállni, csak nagyon nehéz kifogni az olyat. Nekem még soha nem sikerült ennyire olcsó szobát kapnom, viszont a kaja ott nagyon jó árban van. Persze nem a fine dining, hanem a rendes, mezei all you can eat. De hát az Las Vegas, egy nagyüzem, ami a turizmusból és a szerencsejátékból él. Viszont egyszer az életben elég odamenni, utána már uncsi. Szerencsére nincs messze onnan néhány csodálatos nemzeti park, így érdemes Las Vegasban megszállni és onnan kirándulgatni. Szóval semmiképp sem érdemes összehasonlítani a Balatonnal, mert az ember másért megy ide vagy oda. Nagyon sajnálom azokat, akik arra vannak kényszerülve, hogy a csodálatos és nagyon olcsó világ helyett egy Magyarország nevű drága, büdös putriban kell tengetnie életét és minden nap szart ennie és innia. De főleg, hogy egy undorító nyelven kell kommunikálnia itthon, ami egyben Jókai és József Attila nyelve is. Borzadály lehet ennyi frusztráció közepette létezni, hogy az ember alig várja, mikor szabadulhat ki innen mondjuk az arabok közé! :o)))

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.09.04. 11:12:47

Gorogben a langos...mutatja a szintet

movhu 2018.09.04. 11:29:51

@PeniValdes: Pont ezt akartam írni :)

Mert egyébként 2.8 körül van tisztességes gyors vagy 8-10 EUR-ért van óriási adag bárányborda. Ez utóbbihoz itthon az alapanyagot nem tudnám hozzá megvenni ennyiért.

De bevallom, hogy szoktunk a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz is járni. Csak mindig kerekedik a szemem, amikor a balatoni parti büfében műanyag tányérral és evőeszközzel 8 EUR-ért egy rántott szeletet kapok csak.

movhu 2018.09.04. 11:44:30

@heidt: Az ERSTE semmilyen welcome bónuszt nem adott a CITI ügyfeleknek, még azt a nyomorult 10000 forintot sem. Fogta az éppen aktuális CITILife egyenleget és ezt egy az egyben jóváírta Wizzair pontokként. Persze ha ott volt éppen néhány százezer forint, akkor azt jóváírta.
A B verzió, hogy az én átlagos évi ~ 150.000 forintos éves gyűjtésemmel sehol sem vagyok a Wizz hitelkártyások sorában, így örülhetek, hogy náluk vagyok, nemhogy még bónusz is járjon.

De azért valljuk be, hogy sok százezres welcome bónusz az a mese kategória.

Attilajukkaja 2018.09.04. 11:48:45

@movhu:
" sok százezres welcome bónusz az a mese kategória"
Nem tudom, csak tippelek: ha előtte sok-sok milliót elköltesz a kártyával, akkor összejön egy bónuszjegy is. :o)
Senki semmit nem ad ingyen!

movhu 2018.09.04. 12:14:55

@Attilajukkaja: Az éves 150.000 forintos pontgyűjtésemhez elvileg 15 milliót kellene költeni :) AZ más kérdés, hogy vannak dupla/tripla pontos időszakok, a Wizzairnél történő vásárlásokhoz meg eleve 4 pont jár, tehát ennél kevesebből összejött.
Ezek után kíváncsi vagyok milyen ügyfél az, akinek eleve jár bő 300.000 bónusz :)

Attilajukkaja 2018.09.04. 12:32:42

@movhu:
"vannak dupla/tripla pontos időszakok"
Gondolom, idényen kívül, amikor senki nem akar repülni.

"kíváncsi vagyok milyen ügyfél az, akinek eleve jár bő 300.000 bónusz '
Én is!!!!

Attilajukkaja 2018.09.04. 13:49:03

@PeniValdes:
"Gorogben a langos...mutatja a szintet"
Ezt nem értem. Görögországban is lehet lángos szerű, olajban sült kenyér. Én ilyet ettem 25 évvel ezelőtt egy indián rezervátumban New Mexikóban. Vagy azt hiszed, hogy a lángost a magyarok találták ki? Gondolom, te a rétest és a lecsót is magyar találmánynak gondolod. Ha nem, akkor nem értem a hozzászólásodat.

Biyadhoo 2018.09.04. 14:00:51

@movhu: Nem 2% az alap visszatérítés? Én így tudom. vagyis 150K hoz csak 7.5 millát kell költeni, ha nem számoljuk a dupla/tripla időszakokat.

movhu 2018.09.04. 14:11:03

@Biyadhoo: Sorry a hibáért, de, valóban 2%.

Szóval a 150.000-hez cirka 7.5 milliót kell költeni.

heidt 2018.09.04. 15:37:21

@movhu: Jogos, most kerestem vissza. Valóban a semmire nem jó Citi Forintokat váltották át, ugyanolyan haszontalan Erste pontokra, amiket át kellett küldeni a Wizz számlára, ahol el lehetett költeni, ha volt mire. Igazából akkor sem foglalkoztam vele, de kaptam egy levelet, hogy ha nem költöm el, akkor törlik az összeset. Most meg már azért nem foglalkozom vele, mert a nagyját levásároltam (elmentünk Izlandra), ezután hátrahagyva az utazásért kapott újabb pontokat, bankot váltottam.
A jelenlegi bankomnál nem kell pontokkal szórakoznom és meghatározott dolgokra költenem a visszatérítést. Használom a kártyámat és negyedévente jóváírják a számlámon a bónusz forintokat, amit arra költök, amire akarok.
A Wizz Air nálam nem volt opció. Jól néznek ki az 5-10 ezer forintos jegyek, de ezek olyanok, amiknél nekem sem a célállomás, sem az időpont nem jó. Ha konkrét helyre és időben utaznék, akkor hozzáadva az extrákat, legtöbbször drágább, mint egy hagyományos légitársaság, vagy csak néhány ezer forinttal olcsóbb, amiért nem vállalom be a budapesti karámot.

Balfredo Alfredo 2018.09.04. 18:36:34

@axolotl77: "Mert az emberek idegbajosak, elkényeztettek, funkcionális analfabéták, egoisták és szimplán bunkók."
Az emberek? Úgy tűnik, mások is: www.szeretlekmagyarorszag.hu/palinkas-jozsef-fidesz-populizmus-kozbeszed-politikai-elit-bunko/

Attilajukkaja 2018.09.04. 18:41:34

@Balfredo Alfredo:
Így van! Országunkban sajnos a tanulatlanságot és a bunkósságot propagálja a kormány. Jobbágy magyarokat akar, nem önálló gondolkodású egyedeket.

Biyadhoo 2018.09.04. 20:27:40

@heidt: Nade akkor most már tényleg mutass valamit arról a 355000 Ft os cuccosról, amit Neked jóváírtak, mert a végén még idéznem kell Simicskát Veled kapcsolatban: "Hazudsz geci".

Biyadhoo 2018.09.04. 20:37:29

@heidt: "Most meg már azért nem foglalkozom vele, mert a nagyját levásároltam (elmentünk Izlandra), ezután hátrahagyva az utazásért kapott újabb pontokat, bankot váltottam."

Ójajjj. Hát itt a vége. Tényleg ez van: hazudsz geci. Ha pontokért vásárolsz, azért NEM kapsz újabb pontokat. Csak a kártyás vásárlásokért jár a 2, ill esetenként 4%. SZóval most már tudjuk a frankót: Te a wizzel Tihanyba szoktál repülni. LOL .:DDDD

Attilajukkaja 2018.09.04. 20:37:33

@Biyadhoo:
""Hazudsz geci""
Ez az alpári hangnem mindent elárul rólad. Sajnálom.

Biyadhoo 2018.09.04. 20:45:05

@Attilajukkaja: Én nem. Idejött ez a senkiházi, elmagyarázta, hogy én nem gyűjthetek 4.5 év alatt 511000 pontot. 3x idéztem be neki az erste oldalát, oda sem figyelt. Most pedig mondja a baromságait folyamatosan. Ez a csávó sztem még ki sem mozdult soha a falujából. nemhogy wizz kártyája, hanem még egy folyószámlája sincs a nyomorultnak. Bocs, de a falnak megyek az ilyen echte magyar okostojásoktól.

mindentudoka 2018.09.04. 21:43:08

A szállásnak van igaza abszolut !

movhu 2018.09.04. 21:52:37

@Biyadhoo:

Békesség legyen veletek! :)

Én rájöttem mi a szitu. heidt a következőt írt: "a semmire nem jó Citi Forintokat váltották át"
Neki lehet fogalma sem volt arról, hogy az Citilife pontokat át kellett volna vezetni a hitelkártya számlára. Így nem tudott élni azzal a lehetőséggel, hogy ebből az átváltott pénzből bemenjen a boltba, és vegyen chilei bort, angol cheddart, spanyol szalámit, francia sajtot, magyar tejfölt, görög olívabogyót vagy netalán új-zélandi almát. Így nem tudta egy asztalnál körbeutazni a földet.
Ebből adódóan amikor gazdánk eladott az Erste-nek ő magával vitte a 355.000 Citilife pontját(amiből végül így sose lett igazi forint), amiből Wizz pont lett. Ebből aztán irány Izland.
Ennyi a titok. Ebben a helyzetben nekem is lett volna ~700.000 Ft induló "bónuszom", pedig nem is voltam benne elejétől a Citilife programban.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.09.04. 22:43:13

@Attilajukkaja: nem gondolom annak,viszont meg tudom különböztetni a búzát az ocsútól,és az aki olaszba, görögbe, spanyolba megy az bizony nem búza....

heidt 2018.09.05. 01:17:18

Tisztelt István!

Kijelentéséhez csak ennyit: „Le style est l’homme même”

Önnel ellentétben nekem semmit nem kell bizonygatnom, nincs kisebbrendűségi komplexusom. Nekem teljes az életem anélkül, hogy ezt ország-világ elé ki kellene teregetnem. Nincs szükségem mások csodálatára és tömjénezésére, mivel én elég jól ismerem az erényeimet és hibáimat egyaránt. Nem kell senkit sértegetnem, azért mert nem úgy él, mint én. Nekem nincs szükségem arra, hogy többnek látsszak másoknál. Ez egy sokszínű világ, ahol más-más preferenciákkal és lehetőséggel élnek az emberek, amit én megpróbálok tiszteletben tartani.

A Tékozló Homár egy fogyasztóvédelmi blog, ahol az emberek elmondhatják valós, vagy vélt gondjaikat. A hozzászólók pedig - ki-ki vérmérsékletének megfelelően - leírják a véleményüket. Ezek a vélemények legtöbbször az eredeti poszthoz köthetők, de időnként átcsap valami másba.

Hogy kicsit konkrétabb legyen: jelen esetben egy Balatonon nyaraló írta meg a véleményét a szállásadójának reakciójáról, amit az a leminősítésre tett. Mint az lenni szokott, megoszlottak a vélemények. Volt, aki a vendégnek és volt, aki a szállodásnak adott igazat.

Ezek után jött ön és kifejtette, hogy mindenki buta paraszt, nincstelen proli, aki a „Balaton nevű hulladék pocsolya” partján akar nyaralni. „Horvátba' sem nyaralunk. Putri és még drága is. Ha mi elhagyjuk Budapestet!! az Ferihegyről történik az esetek kb 98%-ban. A maradék kettő, amikor mondjuk Bécsből indul a gép”
Mikor néhányan nem fogadták el a véleményét, még egy kicsit rádobott: „Mi csak külföldön pihenünk. … még a halakat is kitiltanák. ebből a pocsolyából. … ami itthon van, az tényleg egy sz@r., … mindenki lehúzós, stb.”

Általában az ilyen „Csak én vagyok a valaki, a többi mind csak primitív szar!” fajtára nem szoktam reagálni, de olyan bicskanyitogató a stílusa (és az ehhez illő helyesírása), hogy sajnos nem tudtam szó nélkül elmenni mellette.

Most pedig örvendjen, töredelmes vallomást teszek.
Igen, bevallom, szeretem a Balatont is és a Balatonra járó embereket is!
Annak ellenére, hogy vannak problémák, ez bennem nem vált ki gyűlöletet. Szóvá teszem a gondokat és megpróbálom megkeresni a jót. Szeretek a Balatonon nosztalgiázni, amihez hozzátartozik a lángos is. Örömmel gondolok vissza azokra a nyaralásokra, amikor gyerekként vállalati üdülőkben bandáztunk, tábortüzeztünk. Apám arra a két hétre nem főmérnök volt, hanem egyszerű mackónadrágos-klottgatyás ember, aki fröccsözött és ultizott a többiekkel. Később a haverokkal jártunk le sátorral. Ott szereztem meg a vitorlás vizsgát és a mai napig a Balatonon szeretek legjobban vitorlázni. Teltek az évek, egyre több helyen jártam a világban, de ettől még nem köpök bele a vízbe és nem fikázom azokat, akik még mindig a Balatonhoz járnak.
Igen, vannak gyönyörű helyek a világban. Ezek egy részét már volt szerencsém hivatalos és magánúton megnéznem. Még van is néhány a bakancslistámon, de nem olyan egysíkú a lelkivilágom, hogy csak ez éltessen. Szerencsésnek (is) tartom magam, mert nem kell vadásznom, hogy hol van éppen kedvezmény és mikor kapok bónuszokat. Megdolgoztam a pénzemért, amit elköltök, de az aki „csak” a Balatonra megy, szintén megdolgozott érte. Sőt, rengetegen vannak, akik szintén dolgoznak, mint az állat és még a Balatonra sem tudnak elutazni.

Robi – a poszt írója – vélhetőleg egy nyugodt hosszú-hétvégét szeretett volna eltölteni, de ez nem sikerült neki maradéktalanul. Arról esetleg lehetne vitatkozni, hogy jogos volt-e a kritikája, de lebunkózni azért, mert nem külföldre ment, bárdolatlanság! Be lehet szúrni okoskodva különböző linkeket, hogy ennyiért hol, mit lehetett volna kapni, de ezek mind fikciók!
Végül szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy külföldön is vannak problémák, ott sem mindig, minden tökéletes. Elég kevés olyan ország van, ahová az ember szívesen utazna és olcsóbb, mint itthon. Ott is bepróbálkoznak rosszabb szobával, mint az ígért. A tenger ugyan sós és tiszta, de ezt szeretik a medúzák és egyéb szörnyek is. A repülők bizony szoktak késni, ami vagy csak bosszantó és fárasztó, de időnként borítja a programot is. Egy bizonyos kor fölött elég nehéz bírni a 24-30 órás, csövezéssel megspékelt utazásokat.

Tehát csak óvatosan a fikázással és több empátiát!

babbaba 2018.09.05. 05:43:29

@Snagal: Nem értesz magyarul. Az árat Mexico Cityről írtam, magyarul az világos. Hogy képtelen vagy egy keresőprogramot használni, az meg sok mindent megmagyaráz. Nincs is olyan, hogy 80% kedvezmény, ugye? De 78 volt az a 80, csak kerekítettem. Az ár meg két főre 12 napra 4 csillagos igen jó hotelben 135 dollár, csak azt is kerekítettem. Szerintem ma is van hasonló, nem csak egy évvel ezelőtt volt, csak tudni kellene használni a keresőprogramokat!

Biyadhoo 2018.09.05. 06:24:21

@heidt: Látod, látod. Megint nem a kérdésre válaszolsz, hanem megpróbálod egy kisregénnyel kikerülni. AZ a baj Veled, hogy összevissza hazudozol, és amikor valaki ezt számonkéri, akkor nekiállsz novellába foglalni a teljesen érdektelen, többször lerágott csontot. Ami a kedvezményeket illeti: csak a buta ember nem használja ki. Hidd el, mi sem állunk annyira rosszul, de azért én figyelem folyamatosan a kínálatot, egybevetem az igényeinkkel és ha olyan akkor döntünk. Az igazi nagyképű Te vagy: "Szerencsésnek (is) tartom magam, mert nem kell vadásznom, hogy hol van éppen kedvezmény és mikor kapok bónuszokat." Én nem szégyellem, hogy néha "fillérekért" jutok el olyan helyekre, ami tengerpart és gyönyörű. Több marad a helyszínen ekölthető keret. "Elég kevés olyan ország van, ahová az ember szívesen utazna és olcsóbb, mint itthon. " Ezzel egyetértek, egy aprócska módosítást javasolnék: a kevés szót cseréljük ki sokra. A többi stimmel:)

Biyadhoo 2018.09.05. 06:31:26

@movhu: Valami ebben sem stimmel. A Malev kártya után mi is kaptunk ebből a csoda life kártyából, használtuk is egy ideig. Utána Erste. Itt eleve premium ügyfélként kezdtük, a bankárunk nagyon rendes volt, elmondott mindent. A citi pontok, mentek a Malev pontok mellé az űrbe. Kaptunk 10000 pont welcomet és passz.

Snagal 2018.09.05. 06:52:32

@babbaba: " lásd Las Vegast, vagy Mexico City ahol 12 napot négycsillagos szállodában negyvenezer forintért tölthetsz el másodmagaddal"
Akkor Vegasban mit is kéne látni?
Talán meg kéne tudni fogalmazni mit szeretnél mondani:)

de tudod mit a keresőt valóban nem ismerem, utoljára az altavizslát használtam, úgyhogy segíts ki kérlek és küldj már nekem egy ilyen linket - ha már úgyis olyan jól használod a kereső progrmot nyugodtan dörgöld az orrom alá a 1500Ft / fő / éj (kerekítettem, ahogy tőled tanultam, mester) szállást 4csillagos hotelben.

Snagal 2018.09.05. 06:54:11

@Biyadhoo: "Látod, látod. Megint nem a kérdésre válaszolsz, hanem megpróbálod egy kisregénnyel kikerülni"
nem úgy mint te, amikor nem tudsz érdemben reagálni akkor egy szmájlival átléped, az bizony sokkal menőbb :P

axolotl77 2018.09.05. 07:50:27

@Balfredo Alfredo: Ja, szegény Pálinkás! Hitt valamiben, aztán róla is csak az derült ki, hogy aljadék Soros-bérenc. Mint mindenki, aki merészel mást mondani, mint az irányadó potentátok.

Attilajukkaja 2018.09.05. 09:02:20

@Biyadhoo:
" Ez a csávó sztem még ki sem mozdult soha a falujából. nemhogy wizz kártyája, hanem még egy folyószámlája sincs a nyomorultnak."
Ő pontosan ugyanezt feltételezi, írta rólad. :o)))

"Bocs, de a falnak megyek az ilyen echte magyar okostojásoktól."
Akkor ne nézzél tükörbe, mert te is pont olyan vagy.

@PeniValdes:
"meg tudom különböztetni a búzát az ocsútól,és az aki olaszba, görögbe, spanyolba megy az bizony nem búza...."
Kár, hogy így gondolod. Én imádom mindhárom országot, igaz, nálam nem a tengerpart az utazási cél, még akkor sem, ha egyszer-egyszer megfürdöm a tengerben. A szépség, a finom ízek mindenhol elvarázsolnak, még a Balatonnál is. :o)

Biyadhoo 2018.09.05. 09:05:00

@Attilajukkaja: "Ő pontosan ugyanezt feltételezi, írta rólad. :o))) "
Erre írtam: v-one.hu :D Erre Ő nem írt semmit. :DD

Biyadhoo 2018.09.05. 09:11:57

@PeniValdes: Hát mesélj, ki a búza?

Attilajukkaja 2018.09.05. 09:16:52

@heidt:
"Szeretek a Balatonon nosztalgiázni, amihez hozzátartozik a lángos is. Örömmel gondolok vissza azokra a nyaralásokra, amikor gyerekként vállalati üdülőkben bandáztunk, tábortüzeztünk. "
Húúúúú! A szívemből szóltál! :o)))
Én most sült keszegre "vadásztam" a halsütödékben, és még mindig ízlett. Nagyon régen nem ettem már ilyet. :o)

Nem tudom, ki az a Pista vagy István, de a hozzászólásodból kiderül. Köszönöm a leveledet, minden szavával egyetértek!

movhu 2018.09.05. 09:37:59

@Biyadhoo: Én úgy kerültem át az ERSTE-hez, hogy a számlacsomagom minden feltétele öröklődött. Azaz annyira 0 forintos a mai napig a csomag, hogy a tranzakciós illetéket sem fizetem meg(a bank fizeti helyettem), illetve tetszőleges számú magyar kp. felvétel tetszőleges automatából ingyenes(+1 db külföldi is). Nem sorolom, minden nulla. Cserébe persze a bankszámlán lévő összegre a kamat is 0, de a fentiek tényében ezzel nincs baj.

Citilife-os később lettem kicsit, olyan 2011 körül. Előtte nekem nem volt hitelkártyám. Szorgalmasan mindig el is költöttem a Citilife forintokat, amikor a migráció történt volt 8-10.000 forintnyi pontom még, ebből maradéktalanul Wizzair pont lett.

A te esetedben a privát bankárod resetelte a dolgot. Nem folytatólagos kártyaigényt indított - ami amúgy automatikus volt - hanem újat. Így megkaptad a welcome bónuszt. Ezzel jól jártál, ha éppen nem volt bent Citilife pontod és rosszul, ha bent csücsült ott egy kisebb vagyon.
Az automatikus váltásra az ERSTE valamilyen algoritmus alapján felajánlotta vagy a Wizz vagy az ErsteMAX kártyát. Nekem a Wizz volt az ajánlott, jónak is találtam. Véleményem szerint a MAX egy túlbonyolított dolog, ráadásul a jóváírás maximuma az én szempontomból nagyon kevés. Akkor inkább repülök :)

babbaba 2018.09.05. 09:47:17

@Snagal: Tudod, az "ahol" fordulat az utolsó említettre vonatkozik. Sehol nem mondtam, hogy Vegasban is ugyanannyiért szálltunk meg. Csak, hogy olcsóbban (azt ejelnti a felsorolás, nem a pontos árat, ami furcsa is lenne, mindenhol ugyanannyi), mint itthon egy átlagos szálláshelyen. Talán csak a szoboszlói Délibáb a kivétel. De nem lehet mindig Szoboszlóra se menni. Vagy lehet, csak minek.

Kötözködni próbálsz? Komolyabb intelligencia kéne ahhoz!

Egyébként íme: Egy perc alatt: www.booking.com

Mexico City. Négycsillagos szeptember végétől, október elejéig. Hotel Siesta. Ez ugye éjszakánként 3.500 fejenként (és éppen nincs kedvezmény), de nem mondhatod, hogy nem olcsó és semmi kedvem tovább keresgélni a kedvedért. Ha nem hiszed, az a te bajod! Menj falura napi tízezerért agy vályogház szobájába! sokkal jobb attrakció.

Örülök, hogy segíthettem a láthatóan rászorulón! Nyugodtan szólíts továbbra is mesternek!

Xezs7 2018.09.05. 09:51:23

@Biyadhoo: Ne már baze, nektek van közös honlapotok? És ez mire jó? Kezdem azt érezni, hogy te csak azért írtál be ide, hogy megmutathasd, neked mekkora a cerkád. Egy ideig csak figyeltem ezt a játszótéri cívódást ami itt megy, de te már bőven túltettél itt mindenkin.

Biyadhoo 2018.09.05. 09:52:44

@movhu: Megvan, hol volt a hiba. Mi nem automatikusan migrálódtunk. Amikor a Malev csődbe ment, vártunk pár hónapot mit lép a Citi. Nem történt semmi, azon kívül, hogy megajánlották a Life kártyát. Nem is használtuk sztem csak pár hétig, és akkor kezdtük nézni ki tud adni vmi repülős kártyát. LLufi és Wizz volt a piacon, de az Erste olyan kitűnő feltételeket ajánlott, -a Lufit meg amúgy sem szeretjük - hogy így lett wizz. SZóval akkor ezért nem lett folytatólagos, és kaptuk a welkámot.

Biyadhoo 2018.09.05. 09:56:43

@Xezs7: Nem értem. Mi ezzel a probléma, hogy van blogunk meg képtárunk? Nekünk tetszik és nem nagyon érdekel más véleménye:) Mellesleg, elég sokan keresnek meg és kérnek tanácsot utazás/repülés témában. Tudod, jó dolog, amikor pl. egy 3 gyermekes családnak tudsz segíteni, hogy kvázi fillérekből eljutnak olyan helyekre, amit álmukban sem mertek remélni. És nem zavarja őket a fapados gép, boldogok, hogy ott lehetnek.

Attilajukkaja 2018.09.05. 10:04:37

@Biyadhoo:
"Nekünk tetszik és nem nagyon érdekel más véleménye:) Mellesleg, elég sokan keresnek meg és kérnek tanácsot utazás/repülés témában. "
Ja, hogy ez itt a reklám helye? Erre használod a Homár blogot?
Akkor már mindent értek! :o)))))

Xezs7 2018.09.05. 21:59:40

@Biyadhoo: Nekem ez az egész egy önfényezés amit itt levágtál. Nem szimpi.

GhostBusters 2018.09.06. 09:04:21

@Biyadhoo: Gusztustalan az emberekhez való hozzáállásod, és nagyon sürgősen magadba kellene nézned!

KaTe 2018.09.06. 09:32:37

A szállásadó a booking.com felületén bejegyzett értékelésére email-ben adott választ a posztolónak. Ezek szerint mégse volt teljesen frankó a szállásadó reakciója, hiszen ha annyira helyénvalónak érezte volna amit és ahogyan leírt, akkor nem(csak) emailben, hanem a booking.com felületén (is) feltüntetni a választ. Vagy ahhoz már nem vagyunk elég tökösek, mi?!

Süt a fásultság a szállásadó reakciójáról, mint valami sértődött, hisztis kisgyerek, aki egész nap nem kapta meg a beígért édességet. A reakciója a posztra pedig pont annyit ér mint olaj a tűzre. Nincs az a pénz, amiért a közelébe mennék a 200 éves sz*jának.

Biyadhoo 2018.09.06. 10:03:03

@GhostBusters: Megtörtént. Minden marad a régiben. Szerencsére, eljutottam odáig, hogy nem kell hogy érdekeljen, hogy vadidegen emberek mit gondolnak rólam.

Attilajukkaja 2018.09.06. 10:13:56

@Biyadhoo:
"Szerencsére, eljutottam odáig, hogy nem kell hogy érdekeljen, hogy vadidegen emberek mit gondolnak rólam."
Na ezt nem csodálom! Különben még megismernéd a halálos szégyen érzetét. Mert amit itt lenyomtál, az csak arra adna okot. További jó fantasztikus utazgatást és bizniszelést az utakkal, viszlát!

plümpike 2018.09.06. 13:01:58

Teljesen igaza van a szálláshelynek.

Előszőr is, olyan dolgokért lehúzni a szállásadót, ami a szoba, szállás adottsága, pl hogy közös a fürdő, vagy nincs klíma, az hülyeség: nem kell lefoglalni, ha vmi nem tetszik.

Másrészt pedig 5-6 faktort értékelni nullára úgy, hogy igazából 1 dologgal van problémánk, az nem korrekt értékelés hanem bosszú.

Harmadrészt pedig, érdemes tudni a booking értékelési rendszeréről, hogy 2,5 pont a rossz, 5 az elfogadható 7,5 a jó és 10 a kitűnő, tehát, ha egy szállásnak van egy átlagos jó (7,5) értékelése, és kap egy ilyen hülyétől egy 2,5-est, akkor 3 kitünő (10-es) értékeléssel állítja vissza a korábbi átlagát, ami megintcsak nem jó, mert minden ikszedik vendég GARANTÁLTAN idióta, és lepontoz.

Attilajukkaja 2018.09.06. 13:34:57

@plümpike:
"minden ikszedik vendég GARANTÁLTAN idióta"
Itt meg sok az idióta hozzászóló, ami garantáltan lehúzza a blog színvonalát.
A lényeg, hogy nem az a kérdés, miért pontozta le a vendég a szállást, hanem hogy a szállásadó, aki a vendégből él - a garantáltan hülyékből is, megteheti-e, hogy ilyen stílusban válaszoljon a kritikára, és aztán a posztoló kérdéseire. Talán elolvashattad volna a többi kommentet, mert sokan és elég világosan megírták, miért nem kóser a szállásadó viselkedése. Persze nálunk ezt is meg lehet csinálni, mert a vendéglátásnak nincs még valódi kultúrája, illetve ami van, az gyakran ilyen balkáni.

DarkWolf 2018.09.17. 05:54:36

@plümpike: hát, ha nem kell nekik a hülye vendégek pénze, hát legyen

csak ne lepődjenek meg azon ha azok a hülye vendégek az ismerőseiknek is fognak cifrákat mesélni a hotelről

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.11.28. 16:55:06

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Call / WhatsApp: +16626183756
Webhely: progresivefunding.wordpress.com
süti beállítások módosítása