Tékozló Homár

Ne itt vedd meg a karácsonyi parfümöt a csajodnak, pasidnak, anyádnak!

2018.11.28. 10:25 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-11-26_13_02_49.png

Egy jó parfüm állati nagy vonzerővel bír. Hát ki ne akarna úgy illatozni, mint a sztárok vagy a luxusfeleségek? Ráadásul azok a csudaszép üvegek! Ha ölni nem is akar mindenki értük, azért egy Paco Rabanne-t, Bulgarit, Hermest sokan szeretnének a polcra. Sokkal többen, mint ahányan megengedhetik maguknak ezeket a prémiumparfümöket, így aztán évek óta virágzik a parfümkoppintás és kotyvasztás piaca a Nyugati aluljárótól az online parfümériák világáig. Sem a márkahamisítás, sem a vevők megtévesztése nem szép és nem törvényes dolog, de azért az egész rendszer működéséhez kellenek a vágyakozó tömegek is, akik észvesztve és teljesen önként mennek, mit mennek, rohannak az erdőbe. Most őszintén, 3990 forintért mennyire lehet Chanel valami, ha máshol 30 ezerért vesztegetik? Mindenesetre köszönjük olvasónknak, hogy megírta tapasztalatait, és jegyezzük meg jól: a kedvezmenyesparfum.club oldal az ő univerzális csomagolásával együtt nem a barátunk.

Kedves Tékozló Homár!

Abban a reményben küldöm a történetemet, hogy legalább másoknak segítek vele, nehogy belesétáljanak a csapdába ők is. Megpróbálom rövidre fogni.

A facebookon találtam egy parfümbolt ajánlatot. Nagyon kedvezőnek látszott, és gyanútlanul éltem is vele - jön a karácsony!

A megrendelést követően a olasz.designer.parfumok@ theperfumeshop.world e-mail címről jött a visszaigazolás:

Olvasson tovább!

Hanyas számtól kezdődik és meddig tart egy évfolyamnyi újság?

2018.11.26. 14:12 | Homár Hilda | komment
screenshot_2018-11-26_14_03_08.png
Azt hiszed, egyszerű és egyértelmű válaszod van a címbeli kérdésre? Az lehet! De, hogy nem egyezik a megoldásod a Magyar Postáéval, az is biztosnak tűnik az alábbi sztori alapján. Hacsak nem mégis a cég érvelése sántít valahol, ugye. 

Nem friss sztori, de vicces. Rövid leszek.

Egy találós kérdés: egy évfolyamnyi újság hányas számtól kezdődik és hányas számig tart? Megvan a válasz? Téved az, aki az év 1. számát tartja az első számnak. Legalább is a Magyar Posta nem így látja.

Egyszer előfizettem novemberben egy heti megjelenésű  folyóiratra a következő évtől, mert nyugdíjba mentem, és ez volt az egyszerűbb. Januárban várom a lapot nem jön. Gondoltam nyomda vagy egyéb miatt később jelenik meg.

Aztán megjött a kettes szám, utána a hármas. Nosza, reklamáltam, hogy nem kaptam meg az első számot. Emaileztem, személyesen jegyzőkönyvet vetettem fel, leveleztem  talán mert ráértem. Megjegyzem gyűjtöm a folyóiratot, és elég nehéz volt később beszerezni a hiányzó számot.  

Olvasson tovább!

Az előfizetőnek a hálózat hirtelen, tartós romlása, a Telenornak "technológiából adódó sajátosság "

2018.11.22. 14:15 | Homár Hilda | komment

telenor_logo.png

"Az érintett címen 2G/GSM hálózatunk jó beltéri, 3G/GSM hálózatunk gyenge beltéri, 4G/LTE hálózatunk gyenge beltéri jelerősséggel érhető el." - hát, hogy egy jó 2G-s lefedettség nem teszi túl boldoggá olvasónkat, az azt hiszem teljesen érthető. Sérelmeit és az ügyben eddig történteket egy jól dokumentált, magát gigantikus poszttá hízlaló levelezésben osztotta meg velünk, amiből azért húztunk csak keveset, mert egy igazán pontosan megfogalmazott, jogszabályokkal és forrásokkal alaposan megtámogatott, pontos kéréseket és határidőt tartalmazó panaszlevelet is tartalmaz, ami komoly segítség és minta lehet másoknak. Akik nem akarnak a részletekkel bajlódni, azok a Telenor első válaszlevelének fotójától ugorjanak egyből a bolddal kiemelt Összefoglalva részhez.

Kedves Hilda!

Örülnék, ha lehoznád a Telenorral való hadakozásom aktuális fejezetét. A Telenot az ÁSZF-re mutogatva úgy véli, hogy ha nincs szolgáltatás, az is szolgáltatás, és nem pedig hiba. Bár bizonyítékom nincs, hogy ténylegesen ez történt, de már a Telenor védekezéséből is az a kép látszódik kirajzolódni, hogy felszámoltak a közelünkben egy adótornyot, és az emiatt a lefedettségben keletkező lyukról nem vesznek tudomást, bízva a hűségszerződés erejében. Ha ezt megtehetik, akkor semmi akadálya, hogy egy meghibásodott toronynál ne megjavítsák azt, hanem elbontsák az egészet, hiszen az ő érvelésük szerint nincs is hiba, ha nincs torony.

Ezek történtek eddig:

Olvasson tovább!

Mi közöm van ahhoz, hogy az ATM-nek valami baja van???

2018.11.20. 12:36 | Homár Hilda | komment

scandalous.jpg

Szerintem sokunk zsigeri félelme, hogy egyszer az ATM-es pénzfelvételnél valami galiba lesz: nem jön ki a pénz, vagy csak kevesebbet ad ki, esetleg benyeli a kártyát a gép, vagy mittudomén. Jellemzően persze nem történik semmi rémség: bedugjuk, bepötyögjük, kiválasztjuk, kivesszük, megyünk, elköltjük, kész. Hogy ennek ellenére az egész automatázással kapcsolatban a félelem nem teljesen alaptalan, azt korábbi posztjaink bizonyítják. Ami gép, az el is romolhat, és bizony ilyenkor az nem úgy megy, hogy bemegyünk a bankba, ahol azonnal korrigálják a hibát, hanem kivizsgálják az esetet, ami bizony időbe tellik, akár 30 napba is. Az alábbi eset spéci részeiről (problémabejelető telefonszám nélküli atm, lehetságes kártérítés) azért kérünk szakvéleményt.

Kedves Homár!

Érdekelne a fogyasztóvédelem véleménye. A történet a következő:

ATM-ből szerettünk volna pénzt felvenni. A gép kiszámolta a pénzt (lehetett hallani ahogy pörgeti), aztán nem adott semmit csak a bizonylatot amiből kiderült, hogy a számláról levette az összeget. Az ATM-n semmi telefonszám, tájékoztatás, hogy ilyenkor mi a teendő. Miért??? 

Megpróbálkoztunk egy kisebb összeggel, hátha beakadt, de nem, azt simán kiadta. Loholás a bank fiókba, szerencsére még nyitva vannak. Ott tájékoztattak bennünket, hogy majd ha az ATM kezelője kimegy a géphez (nem most azonnal, holnap, hanem majd egyszer) akkor rovancsot csinál, és megkaphatjuk a pénzünket. Hurrá!

Olvasson tovább!

"Indulatosan beszéltem? Igen! Káromkodtam? Igen! Megfenyegettem bárkit is? Nem!"

2018.11.19. 13:25 | Homár Hilda | komment

angry-animals-28-5888780d3ae34_605.jpg

Még egy részleges lakásfelújítási projekt is irtó idő-, energia-, pénz- és idegölő elfoglaltság, különösen manapság, amikor a munkaerőhiány az amúgy sem a legkiszámíthatóbb szolgáltatásairól elhíresült építőiparban olyan elképesztő sztorikat eredményez, mint amiket az Index gyűjtött össze tavasszal. És ez a cikk nem egy elképesztő merítés eredménye, ugyanis csak a közelmúltban építőipari kalandokba bonyolódó munkatársak történeteit gereblyézte egybe. Ha Z. az újságnál dolgozna, az ő esete is tuti bekerült volna ebbe a válogatásba.

....akkor lássuk, mi és az Újfürdő Fürdőszobaszalon közös történetét.

2018.05.11.-én elmentünk hozzájuk a Hegedűs Gyula utcai szalonjukba, ahol az előtte lezajlott helyszíni felmérés alapján megnéztük az elkészített látványtervet, bútorokat, szanitereket, csaptelepeket csempét és járólapot választottunk, majd ezeket ott helyben ki is fizettük! Megbeszéltünk mindent, árajánlatot kaptunk..... Rákérdeztünk különböző akkor aktuális kedvezményekre, de ezek ilyen-olyan okok miatt nekünk éppen nem voltak elérhetőek, de az értékesítő kolléga csillogó szemmel közölte hogy semmi baj, mert van egy jó híre.... ugyan a bútorokat nyilván nem, de a kivitelezést most nettó áron meg tudják csinálni! Örültünk, elfogadtuk, eljöttünk és vártuk hogy jöjjön a munkakezdés ideje 2018.10.01 hétfő.

Olvasson tovább!

Nem kapok postai értesítőket. Soha. Egyet sem:(

2018.11.15. 14:39 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1_1.JPG

A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten megterhelő, így nem csoda, ha rendre érkeznek hozzánk is panaszok a szolgáltatások színvonalára. Mennyiségét tekintve mind közül a kézbesítési vagyis inkább a nemkézbesítési panaszok állnak az élen. Ebből a szép merítésből is kiemelkedik az alábbi sztori, ahol a postással nem az a baj, hogy nem csenget vagy nem megy fel az emeletre, hanem hogy rendszeresen értesítő hagyása nélkül küldi vissza a hivatalos leveleket. Hogy mit lehet tenni? Találjuk ki gyorsan, mert a Posta az ügyben egyelőre csak a vállát vonogatta.

Kedves Tékozló Homárok!

Van egy izgalmas panaszos ügyem a Postával. Hasonlót még nem láttam nálatok.

Az alaphelyzet az, hogy lakom a budapesti lakásomban, jellemzően otthon tartózkodom, ez az állandó lakcímem, rendesen nyílik a kapu, szabályos a postaládám, a Posta helyszíni vizsgálata szerint a sikeres kézbesítésnek akadálya nincs. Nem gyakran várok levelet, a számláimat elektronikus úton fizetem, sose tömnek reklámújságot a postaládámba. A sima vagy elsőbbségi, nem könyvelt leveleket tudomásom szerint mind megkapom, ezzel nincs is gond. Evvel szemben a postai úton kézbesítendő hivatalos iratokat vagy bármilyen egyéb könyvelt küldeményt nincs is lehetőségem átvenni. 

Azért nem nincs lehetőségem átvenni a könyvelt küldeményeket, mert nem kapok értesítőt, úgy soha, egyet sem, miközben a kézbesítő alkalmazott mégis könyveli a kézbesítés megkísérlésének alkalmait, az értesítő bedobásának dátumát vagy dátumait, és a  küldemények "nem kereste" vagy újabban "címzett ismeretlen" jelöléssel visszakerülnek a feladókhoz.  Belügyminisztérium, Okmányiroda, ügyvéd, MOKK, stb. 

Olvasson tovább!

Itt a remek Wizz Air újítás, a tolakodós jegy!

2018.11.14. 13:37 | Homár Hilda | komment

wizz_luft.jpg

Régóta tudjuk, hogy a fapados légitársaságok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól. Ezek sorába remekül illeszkedik a Wizz Air újítása: a reptéren vásárolható check-in előremenős jegy, amiben persze nem a pénzért gyorsabb sorba kerülés joga az igazi nóvum, hiszen ez egy általánosan létező lehetőség, hanem, hogy ezzel a helyben vásárolható jeggyel egy olyan priority pulthoz rakétázunk, mely egyben egy normál check-int blokkoló sor is. Ritkán látni ennyire vérnyomásemelően direkt nyomós érvet a perkálás mellett.

Most mar kötelező feladni minden poggyászt, ami nagyobb mint egy tornazsák (40×20×30). Ma reggel egy és negyed órát álltam sorban csak a checkin-pultnál. A sor szinte egyáltalán nem haladt, az ok pedig a következő: az aljas wizzair reptéren vásárolható, sorban-előremenős jegyeket árul. Aki ezt megveszi, beengedik a többiek elé. Nem egy külön erre létrehozott kapuhoz, hanem a normal sorok elé.

Ma reggel (nov.5.) elszabadult a pokol, mert az egy félórán belül egyszerre induló x wizzair járatra, azaz többszáz utasra, 7 checkin-pult jutott. A sorba később érkező emberek pedig a hosszú sorokat látva elkezdtek elsőbbségi jegyeket venni. A szabály pedig az volt, hogy amíg volt ember a fizetős sorban, addig nem engedtek tovabb a normál sort. Mikor szót emeltem, a helyzet kezelésre teljesen alkalmatlan két wizzaires irányító megengedhetetlen hangot vett fel, es azt mondta, hogy vegyek elsőbbségi jegyet, ha tovább akarok jutni.

Borzasztóan igazságtalan, hogy 2 órával az indulás előtt a reptérre megérkezve, rendesen sorbanállva az ember kockára teszi a gépre való feljutását, azért, mert a wizzair egy ilyen szolgáltatást árul, es hozza ilyen szabályokat alkalmaz. Gyakorlatilag megtörténhet, hogyha nem fizetsz, akkor nem jutsz el a check-in pultig (több gépet szállítanak be egyszerre, melyek váltják egymást idővel), es a gép elmegy nélküled, mellyel a wizzair nyomást gyakorol, hogy vegyél te is tolakodós jegyet.

UPDATE:

A posztot elküldtük a Wizz Airnek,és megkérdeztük tőlük, hogy átmeneti vagy állandó intézkedésről van szó, illetve fennáll-e az a veszély, amit olvasónk ír, hogy esetleg valaki lemarad a gépéről, mert nem akar a gyorsabb sorért fizetni. Íme a válaszuk:

A Wizz Air mindenkori törekvése, hogy az alacsony viteldíjak mellett magas színvonalú szolgáltatást és kiváló utazási élményt nyújtson utasainak a foglalástól egészen a megérkezésig. Amennyiben ügyfeleink tapasztalata ettől eltérő, megköszönjük a visszajelzést és kivizsgáljuk az esetet. Ez történt az említett esetben is, jeleztük szerződött partnerünk felé a panaszt, kérve az ügy minél előbbi teljes körű kivizsgálását. Az érintett utasok elnézését kérjük a kellemetlenségért.

Wizz Air 

Hónapokig idegelte ügyfelét az OTP egy téves, 2 forintos tartozás miatt

2018.11.13. 12:53 | Homár Hilda | komment

im-not-mad-im-just-disappointed-quote-1.jpg

Olvasónk saját bevallása szerint is csak többszöri nekifutásra bírta idegállapotba kerülés nélkül leírni a sztoriját, amin nem is nagyon lehet csodálkozni: a bank téves nyilvántartása miatt hetekig tartó ügyintézésre kényszerült, ráadásul 2 azaz kettő forint miatt, aminek nyilván a többszörösébe került az ügy intézése nemcsak neki, hanem az OTP-nek is. Abszurd? Az. "A számítógép nem gondolkodik, akinek meg kellene helyette, az nem tette." - kommentálta Kiszámoló Miklós az ügyet, ami szerinte egyáltalán nem OTP-specifikus és nem egyedi az eset. Szomorú. 

 Üdvözlöm,

már többször neki futottam hogy megírom a történetem, de mindig annyira mérges lettem, hogy obcén szavakba torkollott. Megpróbálom megint, leírni, hogy hogyan jártam az OTP-vel egy A hitel kapcsán. A történethez hozzátartozik hogy nem mai, de a következményét az elmúlt napokig viseltem.

Felvettem egy kb. 82 000Ft-os A hitelt az OTP-től, amit később kb 3200Ft-os részletekben fizettem vissza. Az utolsó befizetés túlfizetés volt, amiből még vissza is utaltak kb 1600 Ft-ot. Teltek az évek. Kb. 8 év múlva beballagtam a pécsi otp fiókb számlát nyitni, ahol közölték velem hogy nem kívánatos ügyfél vagyok, a kérédsemre, hogy miért, nem kaptam választ, továbbítottak a központi OTP hivatalba. Ott  azt mondták, hogy tartozásom van feléjük. Rákérdeztem, hogy mi, de nem tudták megmondani. Ekkor kezdtem el telefonálgatni és visszajárni az otp-be, mert szerettem volna tisztázni a dolgot.

Olvasson tovább!

Mit tegyünk, ha ágymelegítő helyett lábsütő lapul a takarónk alatt?

2018.11.12. 13:20 | Homár Hilda | komment

va_go_lap01.jpg

A hideg ágy ősi ellensége az emberiségnek, így aztán elég régóta próbálkozik mindenféle módszerekkel előmelegíteni azt a lefekvéshez. Parazsas ágymelegítőt állítólag már a rómaiak is használtak, de aztán évszázadok alatt előmegített téglák, forró vasat tartalmazó edények, parázstartók és vizespalackok millióin át vezetett az út a kánaánig, az elektoromos ágymelegítőig. Természetesen az egész műfajt születésétől belengte a balesetveszély, ami a mai elektromos ágytakarók esetében is okozhat gondot akkor is, ha nem DIY darabok, mint amivel egy fórumon büszkélkedett valaki: "Kis rizsszem izzós karácsonyfafüzér, be vastag pléd alá, én meg rá. Tökéletesen és jól fűt, csak mivelhogy világít így nem tudsz tőle jól aludni, a szervezet nem díjazza a kivilágítást."  (Persze a hideg ágy és láb ellen továbbra is egy minket szerető szív a legtökéletesebb fegyver.)

Kedves Homár!

Arra ébredtem fel a hétvégén, hogy süti a lábamat az elektromos ágymelegítő, és égettszag van a szobában. Nem szokott sütni, ezért jobban megnéztem, és milyen jól tettem. A melegítő lyukasra égett, és még az alatta lévő báránybőrt is kiégette. Van benne túlmelegedés elleni védelem elvileg, meg electro block védőrendszer is bár nem tudom ez konkrétan mit takar. Ezek a védelmek nem működtek, ha lyukasra égett, sőt még most is üzemképes, ha áram alá helyezem.

Mindenesetre ha pl reggel kikelek az ágyból és bekapcsolva felejtve magára hagyom, lehet arra érek haza, hogy leégett a házam. A neten nem is egy ágymelegítő okozta magyar tűzesetről is olvasni, illetve Amerikában külön ügyvédek szakosodtak az ágymelegítő okozta égési sérülésekre.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása