Tékozló Homár

Ne itt vedd meg a karácsonyi parfümöt a csajodnak, pasidnak, anyádnak!

2018.11.28. 10:25 | Homár Hilda | 74 komment

screenshot_2018-11-26_13_02_49.png

Egy jó parfüm állati nagy vonzerővel bír. Hát ki ne akarna úgy illatozni, mint a sztárok vagy a luxusfeleségek? Ráadásul azok a csudaszép üvegek! Ha ölni nem is akar mindenki értük, azért egy Paco Rabanne-t, Bulgarit, Hermest sokan szeretnének a polcra. Sokkal többen, mint ahányan megengedhetik maguknak ezeket a prémiumparfümöket, így aztán évek óta virágzik a parfümkoppintás és kotyvasztás piaca a Nyugati aluljárótól az online parfümériák világáig. Sem a márkahamisítás, sem a vevők megtévesztése nem szép és nem törvényes dolog, de azért az egész rendszer működéséhez kellenek a vágyakozó tömegek is, akik észvesztve és teljesen önként mennek, mit mennek, rohannak az erdőbe. Most őszintén, 3990 forintért mennyire lehet Chanel valami, ha máshol 30 ezerért vesztegetik? Mindenesetre köszönjük olvasónknak, hogy megírta tapasztalatait, és jegyezzük meg jól: a kedvezmenyesparfum.club oldal az ő univerzális csomagolásával együtt nem a barátunk.

Kedves Tékozló Homár!

Abban a reményben küldöm a történetemet, hogy legalább másoknak segítek vele, nehogy belesétáljanak a csapdába ők is. Megpróbálom rövidre fogni.

A facebookon találtam egy parfümbolt ajánlatot. Nagyon kedvezőnek látszott, és gyanútlanul éltem is vele - jön a karácsony!

A megrendelést követően a olasz.designer.parfumok@ theperfumeshop.world e-mail címről jött a visszaigazolás:

Kedves parfümimádó, köszönjük parfüm rendelését!

A csomagot a következő munkanapon postázzuk. A csomag legkésőbb 10 munkanapon belül érkezik az Ön címére. Abban az esetben, ha a csomag nem kerül kiszállításra, kérjük, hogy jelentkezzen nekünk és mi segítünk a probléma megoldásában.

Amennyiben rendelését törölni szeretné, kérjük, azt válaszul erre az e-mailre jelezze a rendelés leadásának napján legkésőbb 23:00-ig.

Az ön rendelése így néz ki: név, cím stb. 

screenshot_2018-11-26_12_49_21.png

Kicsit furcsálltam, de még nem gyanakodtam. 

Megérkezett a csomag, és döbbenten láttam, hogy "fehér csomagolásban", egyforma üvegben, csak számmal ellátott pancsokat kaptam. 

img_7157.JPG

screenshot_2018-11-26_16_58_12.png

Bevallom, a weboldalon, ami a facebookról nyílt ki látnom kellett volna az "univerzális csomagolás" szót, de mivel az eredeti termékek fotója volt mindenütt, meg sem fordult a fejemben, hogy nem ilyenről van szó. Sem nem nyitottam ki a dobozkákat, sem meg nem szagoltam az üvegekben rejló folyadékot, azonnal írtam a nagyon nehezen megtalálható elérhetőségen egy e-mailt. 

Tisztelt Webshop!

El kívánok állni a megrendeléstől, vissza akarom Önöknek küldeni a termékeket, melyeket a mai napon kaptam kézhez. Sajnos a weboldalukon nem említik, legalábbis nem látható helyen, hogy ezek "fehér csomagolású " termékek! Ha csak utalnak erre, nem rendelem meg.

Kérem jelezzék, hova és hogyan tudom visszaküldeni! 14 napos elállási jogom van, ezzel kívánok élni! Az univerzális csomagolás megjelölés messze nem azt jelenti, hogy ezek utánzatok!!!!

Várom mielőbbi válaszukat!

Üdvözlettel: 

Krisztina

Erre viszonylag hamar kaptam ezt a választ, illetve volt egy levélváltásunk, ezt is idemásoltam:

Parfüme shop írta:

Tisztelt Cím!

Sajnálattal közlöm, hogy a parfümöket egészségügyi okokból nem áll módunkban visszavenni. Valószinűleg a parfümök frissen lettek töltve, ezért az alkohol illata túl dominál az illaton, így érdemes várni míg összeérnek az illatjegyek. Érdemes kifújni a csuklóra vagy egy teszter papírra és várni egy órát és utána megszagolni. Olykor idő kell, hogy beérjenek, amennyiben frissen vannak töltve.

Köszönöm megértését!

Tisztelettel:

Tena

én:

Kedves Tena!

Amennyiben Magyarországon forgalmaznak, márpedig ezt teszik, figyelembe kell venniük a 14 napos elállási jogomat is. Mellesleg nem lehet az oldalukat megnyitni, mert nálam nem biztonságosként a rendszer letiltja. Megismétlem a kérdést: milyen módon rendezzük az elállást? Hova küldjem, mikor kapom vissza a pénzt?

Válaszát előre is köszönöm,

üdvözlettel:

Krisztina

2018. 10. 31. 15:22 keltezéssel, Parfüme shop írta:

Tisztelt Cím!

A web shop felhasználási feltételeiben és a parfümök képei mellett kiemelve szerepel, hogy a parfümök univerzális csomagolásban kerülnek kiszállításra, a képeken látható parfümök illatjegyeivel megegyező EDP (Eau de Parfüm) termékek egységes csomagolásban és éppen ennek köszönhető kedvező áruk.

A web shop felhasználási feltételeit vásárlásával elfogadta. Kérem olvassa el, amennyiben ezt eddig nem tette volna meg.

Tisztelettel:

Tena

Ennyi a történet, nem tettem semmi mást, mert azt gondolom, értelmetlen lett volna. Őket sem megtalálni nem lehet, sem ellenük hivatalosan tenni. Számlát nem küldtek, sem elektronikus formában, sem papíralapon. Segítsetek, hogy legalább másokat ne nyúljanak le!

Előre is köszönöm, jó munkát kívánok,

üdvözlettel:
Krisztina

 

Kedves olvasó!

A vállalkozás székhelye az Egyesült Államokban van, ezért alapvetően nem vonatkoznak rá a magyar illetve uniós fogyasztóvédelmi szabályok. Azonban a honlapon olvasható Felhasználási feltételekben mégis lehetőséget ad az eladó az uniós szabályok által biztosított 14 napos elállásra. Álláspontunk szerint, ezek alapján lehetőséged van élni az elállási jogoddal.

Kicsit bővebben:

Internetes vásárlás esetén a fogyasztót a termék átvételétől számított 14 napos határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg, amelynek gyakorlása alól azonban valóban vannak kivételek. Ilyen kivétel az olyan zárt csomagolású termék, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a parfümöket is.

Azonban fontos hangsúlyozni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba.Tehát, ha nem bontottad fel a parfümöt, akkor élhetsz az elállási jogoddal. Azonban azt is fontos tudnod, hogy főszabály szerint az elállás esetén a visszaküldés költsége a fogyasztót terheli, és a vállalkozás weboldalán olvasható felhasználási feltételek szerint a visszaküldést egy amerikai címre várják. 

A jövőre nézve jó tanács, hogy rendelés előtt mindenképpen tájékozódj arról, hogy a vállalkozásnak hol van a székhelye. Érdemesebb magyar vagy uniós cég által üzemeltetett webáruházból rendelni, ugyanis fogyasztóvédelmi szempontból alacsonyabb védelmi szintről beszélhetünk az Unión kívüli cégek által működtetett webshopok esetén. Ennek oka, hogy az Unióban harmonizált jogszabályok alapján valamennyi webáruházat működtető cégre azonos minimum szabályok vonatkoznak. EU-n kívüli cégek esetében ezek eltérhetnek, és a kikényszeríthetőség is lényegesen bonyolultabb. Igényed bíróság előtt  tudod érvényesíteni. 

Felhasznált jogszabály:
- 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól (itt: http://njt. hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid= 167547.337739)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick-son 2018.11.28. 11:11:48

Keressetek csak rá, amerikai céget alapítani akár itthonról is lehet ha valaki megfizeti és ezek a cégek, ha a saját államukban tevékenységet nem végeznek - bolondok lennének, valószínűleg még csak nem is jártak ott - akkor adófizetési kötelezettségük sem keletkezik... vagy van ahol pár dolláros havi, vagy éves díjakat fizetni kell, van ahol még bevallásokat se kell beadni.

Addig ezzel semmi gond nincs is, ha a tevékenység nem itt zajlik, az áru nem itt van raktározva, innen feladva, mert ha ez így van akkor bizony joggal kérdezheti meg a NAV, hogy a dolgozók hova vannak bejelentve, ha itt van a tevékenység hol az áfa, az adószám, mert az mégse buli a NAV számára, hogy 500 dollárért alapítunk amcsi céget, ami ott nem tevékenykedik, adót nem fizet emiatt, itt meg hát ők amerikai cég mit akar tőlük bárki, hisz ők amerikai cég :) A tengeren túlról meg nem fogják őket csesztetni.

blueby 2018.11.28. 11:15:27

A posztoló enyhén szólva naiv, tájékozatlan és meggondolatlan.

Darth Revan 2018.11.28. 12:29:53

miert nem latom az uj posztot ha a bongeszoben nyitom meg a homart? A telefonon (android) mutatja, itt nem. Ha az urlt bemasolom, akkor a bongeszoben is bejon a cikk.
furcsa. neztem chrome-mal es mozillaval is, mindketto csak a tegnapi cikket mutatja a szamitogepen.

Szép Antal 2018.11.28. 13:08:50

Ugyan igy jartam en is sajnos, de ezek utan korultekintobb leszek. 2 parfumot rendeltem mint Krisztina es hat igencsak kidobott penz volt...

rarabel 2018.11.28. 13:35:41

Ajándék lónak híg a leve.
A szomszédban eredeti Chanel parfingot lehet venni, 500Ft/liter áron.
A cég a Járda-szigetekre van bejegyezve.
Van honlapjuk is.

Sluck Ödön 2018.11.28. 13:42:00

@rarabel: Vagy megveheted szállítási költség nélkül, bármelyik pláza parkolójában a Főnök Bt helyi képviselőjétől.

ptspts 2018.11.28. 14:06:49

Én Black Friday-en tudtam venni megbízható, bejáratott boltban kb. 14000 Ft-ért 100 ml eredeti parfümöt eredeti csomagolásban. Ennél olcsóbból korábban csak hamisat (és rossz illatút) sikerült vennem, az kidobott pénz volt, tanultam az esetből.

A korábbi használati adatok alapján nálam 100 ml parfüm kb. 4 évre elég, 2022-ben keresek majd újra óvatosan.

Jessybátsi 2018.11.28. 14:40:03

30 ezres parfümöt 3 ezerért? Hááát... Ennyi erővel vehetted volna auchan parkolóban cigányoktól.

FDToth 2018.11.28. 16:01:47

nem biztos, hoyg ez rossz! Ezek alapparüföm, amiket a nagy márkának gyártanak, azok pedig hozzárknak még ezt -aut. ez kb megyegzik az eredetivel, minimálsi az eltérés.
amésik h mag a webolda desginnából látni h itt vmi nem stimmel, ha meg kb 1 perc alatt beleolvasol abba h hogyan működik arendelsé menet, kdierül h ebben semmi turpisság nincsen.
ez bukó, az online vásáálrás veszélyei

Terézágyú 2018.11.28. 16:14:26

Hát, pószter, ha már megvannak a parfőmök, akkor használd el őket...

Ildiko Kapuszta 2018.11.28. 16:23:02

Vegre valaki mar megszolalt a sok hamis parfüm ellen.
Csak a naivokat a kólni vilagot nem ismerő embereket lehet atvetni.
A legtöbb török utanzat a rosszabb fajta. Akik ismerik a parfümök vilagat sajnos ezek vannak kevesebben azokat nem lehet megvezetni.

Ildiko Kapuszta 2018.11.28. 16:25:29

@Jessybátsi: hat ez az!
Egyaltalan parkoloban kólni venni.

The Good Boy 2018.11.28. 18:10:19

"...ezek "fehér csomagolású " termékek! Ha csak utalnak erre, nem rendelem meg."

szóval a poszter fő baja abból áll, hogy nem díszes, színes (az eredetivel egyező) a parfüm doboza? ha az lenne, akkor mehetne is a karácsonyfa alá, mint a kedves rokon aki (majdnem) 30 ezerért veszi a parfümöket. Ezek szerint azzal tökéletesen tisztában volt, hogy pacsulit vesz parfüm helyett, csak ugye a látványt már nem vette be a gyomra. Nem érzi úgy, hogyha hamis dolgot ad ajándékba (ha annak szánta), akkor a szeretteit meg ő csapja be?

Én azt nem értem (ettől a poszt-tól függetlenül), hogy a karácsonyi ünnepkör címén, miért kell felvágni, többnek látszatni magunkat?

Én hülye meg parfümériában veszem a parfümöket drága pénzért. Igaz az illatuk sem két percig tart.

Alex Alex 2018.11.28. 18:20:33

Sajnos tele van a net szemetekkel, és az még sajnálatosabb, hogy nincs ellenük senki, aki hatásosan tudna, vagy inkább akarna tenni valamit! Bűnüldözők nem törődnek velük, internetes "speciális" csoport nem ér rá foglalkozni vele...
Pedig egyszerű lenne, de nem akarják!
Weboldal van? Ellenőrizni kellene! Van-e cég feltüntetve, (valós-e), elérhetőségei, (valósak?). Külföldi esetén kötelezővé kellene tenni annak tényét! Külföldi székhely, telephely, oda kell visszaküldeni, ha reklamáció van! Úgy rendeljen, hogy ezt tudnia kell!
A weboldal megfelel-e a Magyarországon hatályos törvényeknek?! HZa nem, kiírni nagy betűkkel, külföldi hirdető, nem Eu, és nem Magyar törvények szerint tevékenykedik!
Sorolhatnám, de nincs nagy értelme!
Miért?
Mert mindezeket a vevőknek is kellene tudni, a saját érdekükben!
Sőt, ha valakik előre kérnek utalást, nem átvételkor, vagy átvételkor nincs engedélyezve a termék megtekintése átvételkor, utánvétes fizetés előtt, akkor nem kell, nem szabad rendelni! Ezek alapszabály szerint kellene, hogy működjenek, de mint ahogy itt is írta valaki; Megőrülnek sokan a "kedvezmény" mértékétől, és őrjöngve "vásárolnak"...!
Ha ők megszűnnének "vásárolni", akkor a csalók is felhagynának ezekkel a dolgokkal!
(A lányok sem állnának az út szélén, ha senki nem lízingelné őket...)
Szóval, bárhogy tetszik bármi, -termék, ár, kedvezmény- NEM SZABAD ilyen piti módszereknek bedőlni!
Én is találtam néhány fantasztikus bakancsot páromnak 50.000.- forintról felére leértékelve, (előre utalás, amerikai bejegyzésű, valószínűleg kínai működésű magyar nevű „cég”, telefon, székhely, stb. nincs) gyorsan becsuktam az oldalt…
Pedig „fantasztikus a választék, és az árak” !!! Csak nézni, nem vásárolni!!!>>>>
http://www.jozsefmazas.com/bronx-fekete-bakancsok-bakancs-black-01-női-csizmák-és-egyebek-29033067-p-32464.html

Soryg 2018.11.28. 18:50:14

Gagyi parfüm karácsonyra? Szép ajándék... Olyan a cég, amilyen a vevői...

mqqq 2018.11.28. 20:36:20

Nem igazán értem, mi a gond.. A honlapon többször is le van írva, hogy nem az eredeti márkás parfümöt postázzák, hanem hasonló illatjegyekkel bíró másolatát.. univerzális csomagolásban. Erre egy kép is figyelmeztet minden parfüm képénél. Az más kérdés, hogy az eredeti parfümök képeit valószínűleg engedély nélkül használja az oldal, de ez nem fogyasztóvédelmi kérdés...

Ennek ellenére együttérzek a vásárlóval, attól, hogy valaki hülye még nem ok arra, hogy szívjon. Kéne rendelni tőlük jó sokat, majd nem átvenni... :D

herk 2018.11.28. 23:35:19

@mqqq: "Nem igazán értem, mi a gond.."
Ez elég szomorú..

herk 2018.11.28. 23:46:51

Megnéztem a weboldalt, azt mondja, hogy:

"A csomagot a következő címre küldje vissza:
Global Distribution Solutions
Location: Wells Fargo Tower, United States of America
Address: 2200 Concord Pike, Wilmington DE 19803"

Figyelem, itt elírás van !!
Helyesen:
A csomagot a következő címre küldje vissza:
Aeolis Mons
Location: Gale kráter,Aeolis quadrangle
Address: Mars, Naprendszer, Orion galaxis, Tejútrendszer

Biyadhoo 2018.11.29. 07:24:07

Nah, várjunk, hogy jól értem-e? Az ostoba magyarja azt hitte, hogy két kavicsért kap eredeti akármilyen EDP-t? Üzletben 20-tól felfelé, itt meg mindjárt 3-4K ért ugyanaz? Nos, ez esetben nem sajnálom. Sőt, gratula a webshopnak! Így kell lehúzni a hülyéket.

Quuuziii 2018.11.29. 08:33:57

Nem sok menüpont van, az alábbi szöveg megtalálása kb. 30 mp volt:

"A bemutatott parfüm márkák csupán az összehasonlításhoz adnak támpontot. A képeken szereplő márkák saját tulajdonosaikhoz tartoznak, mi nem vagyunk ezen termékek forgalmazói és nem rendelkezünk azok engedélyével. Minden illat számmal van megjelölve a csomagoláson és az illatok szakmailag úgy lettek összeállítva, hogy ugyanazon illatcsaládok legyenek jelen a parfümökben, melyeket az „ismert márkák” szintén használnak és ami által ezen termékek is inspiráltak. Minden parfüm az Európai Unió egészségügyi és higiéniai feltételeinek megfelelően van összeállítva."

Nincs itt semmi látnivaló. Ha a kérdezőnek problémája van, küldje vissza a parfümöt. Ajánlott levélként bőven 16 alatt lesz. A maradékból talán tud majd venni olyat, ami megfelel a nagy igényeinek. :D

encir 2018.11.29. 08:43:39

Tulajdonképpen még valahol becsületes is, mert nem árulja eredetiként a koppintott terméket.

Terézágyú 2018.11.29. 09:00:02

@Quuuziii:
"Nem sok menüpont van, az alábbi szöveg megtalálása kb. 30 mp volt"

Stimmt, de ez a 30 mp éppen 30 mp-cel több, mint amit az átlagmagy... izé átlaghazánkfia tájékozódásra szán...

hir6kommentár 2018.11.29. 09:40:32

Csak egy kis kivonat az adatvédelmi irányelvekből:
"külön technikai figyelmet fordítunk arra hogy az Ön adatai és a számlázási információk biztonságban és védve legyenek a parfumok-kedvezmenyek.ecwid.com/ oldalon történő rendelés során."
"www.shopglamour.eu/shop/ teljességgel egyetért azzal, hogy az Ön adatainak használata során azok a legnagyobb biztonságban legyenek"

és a weboldal egy harmadik domain-en (.club) töltődik be...

"Ez a polc a weboldal feltételeinek szerves részét alkotja ami két fél egyezségén alapszik.

Jogunkban áll a polc frissítésére megadott időközönként. Minden polcon és feltételen való változtatás vagy javítás automatikusan a web oldal tartalmának változásával jár. "

Ezt nem is értem... szerintem google translate lehet....

Terézágyú 2018.11.29. 09:56:16

@hir6kommentár:
"Ezt nem is értem... szerintem google translate lehet...."

Nem, az nem fordít ilyen jól. Ez emberi fordítás, csak nyakatekert (és hibák vannak benne persze)...

Terézágyú 2018.11.29. 12:20:19

Ja, egyébként:

"A facebookon találtam egy parfümbolt ajánlatot."

:))))))))))))

KicsiKrisz 2018.11.29. 12:52:53

bántás nélkül... facebook-on, féláron, amcsi cég, elolvasás nélkül...
ezt hívják tanulópénznek...

Etniez 2018.11.29. 13:30:35

@ptspts: Hehe, black friday, 200 ml Hugo Boss + ajándék spray 52 font.
London, hivatalos bolt.

ekat 2018.11.29. 13:34:15

Én sem értem a posztoló problémáját, utánzat-parfüm miért lenne az eredeti cég csomagolásában? Vagy semennyit nem olvasott el? Eredetiek utánzata helyett egyébként sokkal igényesebb dolog jó illatú, ámde olcsóbb parfümöt venni drogériában, divatboltban vagy ilyesmi helyen.
Biztosan eredetit a legolcsóbban meg úgy lehet venni, hogy 20%-os kuponnapon / akcióban a parfümériáknál. Elég sok ilyen van azért.

A netes rendeléssel amúgy semmi gond nincsen, (hitelkártyás) előrefizetéssel sem, csak nem magyar(nyelvű) gagyioldalakról kell rendelni. Nemrég pl. nem érkezett meg egy tétel a vállalt határidőre az Amazontől, reklamáltam, a holléte lecsekkolása nélkül a késlekedésért elnézést kérve 'levélfordultával' visszautalták az összeget. (Ami jó, mert a cucc azóta sem jött meg... Magyar posta. A futárosok mindig megjönnek.)

2018.11.29. 13:39:16

Ha a 7990 csábító árnak tűnt, akkor ezek valszeg bőven 20k+ árú cuccok eredetileg. Ilyen alacsony árnál már csörömpölnie kell a fejben az átbaszarintásjelzőnek. Poszterina azt gondolta megköti az év vásárát, de annyi esze nem volt, hogy plusz két percet szánjon az apróbetűknek. Ez az így jártál tipikus esete, benyelés, tanulás. A parfümöket meg sózza el kariajiba a még hülyébb rokonoknak.

Xezs7 2018.11.29. 13:44:21

facepalm... hogy lehet ennyire naív valaki?

ekat 2018.11.29. 13:47:17

@Etniez: Black friday, 24.000 forintos (amúgyis használt) arckrém 17.000-ért, + velecsomagolva 15 ml-es másik arckrém és 5 ml-es 3. arckrém, + választható termékminta, + ingyenes szállítás. Clinique.hu.

2018.11.29. 13:59:51

Én vérbeli olcsójánosként sem tudtam sosem megérteni, hogy miért akar valaki luxuscikket, akarom mondani annak kinéző (hiszen a fehér doboz volt a gond) utánzatot megvenni harmadáron. Nem lesz a telepen menőcsávó az, aki 500 Ft-os aranynak kinéző fuxsszal és hamisított Nike logós dzidzegős jogginggal jár, és van egy 25 éves BMW-je, ami csak áll az utcán, mert benzinre sincs pénze. Mert legjobb esetben is csak a háta mögött röhögik ki, de valószínűbb, hogy az arcaba röhögnek.

Rövidebben: ha nincs pénzem parfümre nem veszek, a spúrolást meg abban űzüm, amit meg kell vennem.

herk 2018.11.29. 14:11:28

@ekat: @Zabalint:
Nem hamisitványt akart venni, hanem eredetit. Csak nem olvasta el az apróbetűt.
Hogy mit gondolt a posztoló az "univerzális csomagolás"-ról? Elárulom a nagy titkot semmit.
Valami olyasmit, hogy: "nem tökmindegy, hogy mibe csomagolják az _eredeti_ parfümöt? Mármint nem a dobozát cserélik le, hanem annak a doboza lehet "univerzális", amibe az _eredeti_ parfümöt teszik.
Ott az _erdeti_ fénykép, meghogy lehet belőle rendelni. Ennyit gondolt a pószter, nem többet.

ekat 2018.11.29. 14:18:17

@Zabalint: Megmondom őszintén, a 25 éves BMW dolgot sosem értettem. Tudom, hogy azt szokás mondani ezekben a körökben, hogy "mert az még így is jobb autó, mint egy új xxxxx", de nekem csak olyan, mintha táblát rakna magára, hogy "szegény vagyok". Persze ha direkt hirdetni akarja, az más. :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.29. 14:41:52

itt annyi okos ember van, nem is értem, ezek a cégek miből élnek meg.

Terézágyú 2018.11.29. 14:48:46

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"itt annyi okos ember van, nem is értem, ezek a cégek miből élnek meg."

Hát azokból, akik nem olvassák a homárt!
:)

Nagy Anita Sv 2018.11.29. 15:00:18

@Biyadhoo: 16 euroert vettem eredeti parfumot frankfurtban...

ekat 2018.11.29. 15:25:48

@Nagy Anita Sv: Ennek a hozzászólás nem mond túl sokat... eredeti mit? Mert pl. 'James Bond 007 for women' olscóbban is van. :) És a frankfurti híd melletti bolhapiacon akár kamionról leesett termék is lehetett. Vagy mégse igazi. :)

2018.11.29. 15:43:39

@herk:
De hát épp ez az, a posztolót egyáltalán nem érdekli hogy mi van az üvegben, csak legyen a megfelelő dobozban. Egyébként nem is lő messzire, a parfüm tipikusan az az ajándék, amit az ajándékozottak 99%-a soha meg nem bont ott porosodik valahol, amíg egy költözésnél ki nem dobják, vagy ha értékesnek vélik, el nem adják valakinek, aki majd megint odaajándékozza egy rokonnak. Mert a többséget nem érdekli, akit meg igen, az eleve kiválasztja magának a megfelelő illatot, és amúgy is jobban ért hozzá, ezért ő sem megy semmire egy ilyen ajándékkal. De legalább jópofizhat egyet az ajándékozó és az ajándékozott...

Xezs7 2018.11.29. 16:30:59

@Ildiko Kapuszta: Ha választhatnék, hogy tudjak helyesen írni, vagy értsek a parfümökhöz, én biztosan az elsőt választanám.

Xezs7 2018.11.29. 16:35:21

@ekat: Akármelyik is a kettő közül, nekem nem kéne. Sem a hamisítóipart, sem a tolvajokat nem akarom anyagilag gyarapítani. Ma a kamionról lop, holnap meg tőlem? Elmegy az összes a picsába. Épp ezért nem állunk meg árus cigánynak a parkolóban és nézzük levegőnek azt, aki az utcán leszólít "parfüm" felkiáltással. Ezek mind szarháziak, nem érdemlik meg a pénzt. Takarodjanak dolgozni.

Nagy Anita Sv 2018.11.29. 17:41:28

@ekat: nem a bolhapiacon, boltban

Etihad 2018.11.29. 17:45:27

Most tényleg van olyan vadb@rom aki innen képes rendelni? Hul@ékből meg mindig meg lehet élni úgy látszik

Biyadhoo 2018.11.29. 19:17:19

@Xezs7: +1. Hozzátenném, hogy az ostoba magyaroknak el kéne magyarázni - nekem nem sikerül sajnos, bizto bennem vana hiba.... - hogy ingyenebéd nincs.

Cico888 2018.11.29. 19:38:05

Szerintem ezt most megérdemelte a poszter. Ezekről a webshopokról vírít, hogy valami nem okés, de hát a mindenegyben.hu is él még... Sajnos van az a típusú fogyasztó, aki egy nyílvánvalóan fotosoppolt képről is elhiszi, hogy a csodakrém tényleg 40 évet fiatalít.
Egyébként van egy nagyon jó parfüm webshop, ahol kimondottan olyan gyártók termékei vannak akik bevallottan utánoznak illatokat, de más néven, más designnal. Némelyiket csukott szemmel nem lehet megkülönböztetni az eredetitől. Én így tesztelem, hogy később megéri e belefeccölni az eredetibe.

Xezs7 2018.11.29. 20:32:56

@Biyadhoo: Nem tudod. Mindenki azt hiszi, hogy mennyire fifikás meg hogy ő mennyire jól tud ügyeskedni. Én már magától ettől a szótól, hogy ügyeskedni konkrétan hányni tudok, mert mindig azok a világ lúzerei jutnak eszembe erről a szóról, akiket lépten nyomon átvernek. Legyen az piramisjáték, olcsó parfüm, olcsó mobilteló, 10 éves személyautó 20 ezer km-rel benne, akármi. És mindig beszopják, sosem tanulnak.

EgySimaEgyfordított 2 2018.11.29. 21:28:14

Egyszer vettem ilyen parfümizét.nem a neten,àrultàk a hàzban. 50ml 1500 ft. Na,mondom , jò lesz az,az illata se volt rossz. Pàr fújàs utàn piros pöttyök jöttek ki a nyakamon. Na,mondtam magamban,hogy remélem csak macskapisi volt benne. xD Kiöntöttem,betettem a dobozàba,mert az legalàbb szìp volt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2018.11.29. 22:59:50

@Terézágyú: mindenkinek Homárt, alanyi jogon! Legyen kötelező olvasmány!

GatyaPityu 2018.11.30. 08:31:20

Néhány éve engem az egyik hiperkmarketben (belül az üzletben, a pénztárak előtt egy kis mobil pultnál állva, tehát a helyt adó hipermarketnek is tudomása kellett legyen a bizniszről) b*szták át a fejemet fehér bőrű, öltönyös fiatal gyerekek (tehát nem rossz külsejű alakok a parkolóban, akikről messziről süt, hogy csalók).
Valami nagyon meggyőző dumával leszólítottak - pedig alapvetően nem szoktam megállni az ilyen direkt marketinges akciókra, - és valami hihetetlen kellemes illatú parfümöt mutogattak. Én nem ismerem a parfümöket, járatlan vagyok a témában és ezt talán meg is sejtették ezek a kedves fiatalemberek (ketten voltak). Tény, hogy az ex-csajom kezére fújt parfüm nagyon kellemes volt, viszont amit eladtak (zárt, lefóliázott dobozban) otthon kibontva nagy csalódás volt, az illatanyag töredéke volt annak a tester parfümnek, amit az üzletben szagoltattak meg velünk. Mintha fel lett volna vizezve, vagy nem tudom. És persze mindjárt hármat is vettünk belőle, mert csak most, csak ma akciós volt... Na, szóval ennyit erről.

GatyaPityu 2018.11.30. 08:34:45

Egyébként ha már témánál vagyunk, tudna valaki ajánlani nekem egy női parfümöt 10, max. 15 eFt között? (Üzletben, DM, Rosmann, stb. vásárolva természetesen) Ajándékba szánom karácsonyra.

Xezs7 2018.11.30. 09:17:44

@Keményen Trollkodó Kisember: parfümöt ne így vegyél. Ismerni kell a nő ízlését, mennyire keresi a feltűnést, vagy mennyire szolid lélek. Szerintem menj be mondjuk egy Clinique-be, ott mindig segítettek nekem és nem éreztem, hogy teher vagyok nekik.

juhaszvik 2018.11.30. 11:15:54

a hülyeségen és az emberi szemétségen kívül engem az is zavar a történetben, hogy mennyire kikezdhetetlen az ilyen ügyekben a hirdetést közvetítő médium. gondolok itt a facebook-ra vagy a reklámot közvetítő cégre/szolgáltatásra. szét teszik a kezüket, hogy ezért ők nem felelősek, és ennyi. értem én, hogy a jogszabályok alapján nem tehetőek felelőssé, de akkor miért nem nyúlnak az alkotók a szabályozáshoz?
nem egyszer fordult már velem elő, hogy a témával (internetes átverések, csalások stb.) foglalkozó cikk mellett/alatt/felett olvasok ugyanolyan hirdetéseket, reklámokat.
ha a reklámcég megkapja érte a pénzt, akkor azt hirdetnek, amit csak akarnak, gondolom az igazán szélsőséges és nyilvánvaló példákat leszámítva. bár az is egyértelmű, hogy nem mindenkinek ugyanaz az "nyilvánvaló"

Quuuziii 2018.11.30. 14:40:36

@juhaszvik1: ha már valaki a facebookon tölti az idejét, nehogy már panaszkodjon a tartalom miatt. Gagyi hely gagyi árú melegágya. Én is felróhatnám a kőbányai piacnak hogy miért nem rolls royce szalon van a használt kocsijat áruló fazon mellett, de kb annyira néznének hülyének, mint az egyszeri embert, aki miután elment prostihoz, el is akarja venni.

Reactor 2018.11.30. 17:34:10

Túl vannak értékelve ezek a parfümök. Én sose használtam egyiket se, még sincs olyan szagom, mint egy pöcének. Ahhoz nagyon le kell izzadnom, és olyankor amúgyse ér semmit a pacsuli.
Ahogy előttem már megjegyezték nagyon találóan, az ilyen cégek az aluljáróban "bótoló" buckalakók 21. századi változata. De hát a kellően hiszékeny embernek még a natúr szódavizet is el lehet adni glecserből [sic] olvasztott egzotikus ásványvíznek, szentül hinni is fogja.

Facelessbook · www.dont.think.so 2018.11.30. 21:08:47

@Darth Revan:
Nekem pedig be van allitva a kovetes, de az utolso par posztrol mar nem erkezik ertesites. Valami nem mukodik rendesen.

ekat 2018.11.30. 21:24:34

@Xezs7: Jogos, de amúgy másrészt hamisítványra sem vágyom. :) Mondjuk alapból semmit nem veszek utcán.

ekat 2018.11.30. 21:28:17

Ha szereti az illető a friss, citrusos illatokat, akkor Eclat d'Arpege a Lanvin-től.

ekat 2018.11.30. 21:36:41

@ekat: Bocs, ez Keményen trollkodó kisembernek szólt.

További Magyar Hang 2018.12.01. 08:23:24

Küljdek pénzt egy nyilvánvalóan hamis termékeket kínáló webshopnak? Naná, hisz „jön a karácsony!”

Kulics 2018.12.01. 08:30:41

@Quuuziii: de miért küldje vissza??? Hogy még a postaköltséget is elbukja és a kifizetett parfümje se maradjon meg? Pénzt soha nem fog viszontlátni ezektől.

Quuuziii 2018.12.01. 08:44:10

@Kulics: mert vissza akarja küldeni. Többször is kérte a címet. :)

GatyaPityu 2018.12.01. 13:45:56

@juhaszvik1:
"...engem az is zavar a történetben, hogy mennyire kikezdhetetlen az ilyen ügyekben a hirdetést közvetítő médium. gondolok itt a facebook-ra..."

- Jogos, és tegyük hozzá gyorsan, hogy bezzeg ha valami "rasszista", "antiszemita" jellegű (értsd: a liberális polkorrekt iránytól eltérő) tartalomról van szó, akkor nem ennyire elnézőek, vagy "tehetetlenek", azonnal lesújt a liberális véleménycenzúra vas ökle.

ekat 2018.12.01. 15:50:16

@Kulics: Ki tudja. :) Én életemben egyszer vásároltam a NOTINO-tól, egy Clinique-terméket, amit a Clinique már nem árul. (Bár mint azóta kiderült, csak Európában nem.) Ugye kifizettem, megkaptam, és mivel vagy 15 évet használtam előtte eredetit, így pontosan tudtam, hogy nem az. Vagy az, de felvizezve. Szóval lényeg, hogy úgy, felbontva visszaküldtem azzal, hogy hamisítvány. Különösebb magyarázat nélkül visszaküldték a pénzt...

ekat 2018.12.01. 15:54:13

@Keményen Trollkodó Kisember: Nincs mit, nyáron nagyon szeretem, és nagyon 'profi' illat, nem tudom máshogy kifejezni. Én a ROSSMANN-ban vettem utoljára, gondolom azokban jobban bízhatok, mint az online 'kapualjboltokban'.

2018.12.02. 12:33:54

@ekat: Igen,bízhatsz benne...egész addig,amíg a balfasz,idióta,agyhalott vásárló(k) sorban kinyitnak,felbontanak,csomagolást tépnek a parfümökről.Aztán jön a nagy kerek szem,meg "énvagyokavásárlónekedkuss" duma.A gond az,hogy jól szerepel a cikkben,ezek higiéniai termékek,ergo aki kibontja már fizethet is.Amikor szépen összeadom nekik,hogy akkor bulgari+paco rabanne+5-6 kibontott parfüm értéke 100-120e ft,lehet fáradni a kasszához és fizetni.Dehát ez a magyar gyökér valóság,éntudat az van,felelősség a cselekedetért?Az nincs.Mindig a láthatatlan ember bont ki mindent.De igaz ez a dekor kozmetikai termékekre-hülye picsák előnyben a bunkóságban hajszíntől függetlenül!-krémekre...csak fizetni azt senki nem akar...uraknál az arcszeszre,hajzselékre és lehet sorolni.Qrva nagy össznépi paraszt bevásárlási mód alakult ki,így igazából én támogatom a fenti cucc eladóját.Ez való a magyarnak nem egy normális kinézetű bolt,normális termékekkel.Még a szerbek vagy a románok is sokszor normálisabbak mint a magyar vásárlók.

ekat 2018.12.02. 16:44:27

@a lekvár neve puffin: Hát biztos igazad van, de részemről az életben nem bontottam még ki dobozban levő terméket. És nem is láttam kibontottat se Mariannaud-ban, se Müllerben, se Douglas-ban. (ROSSMANN-ban pont csak akkor egyszer kerestem parfümöt, mert valami szórólapban láttam, amúgy nem gondoltam volna, hogy tart Lanvin-t, így se róla, se a DM_ről nem tudok ilyen szempontból nyilatkozni.)
Normális helyen a parfümöknél eleve van teszter.

Xezs7 2018.12.02. 18:18:42

@Keményen Trollkodó Kisember: Az nagyon durván szánalmas. Majd aztán meg lesnek, mikor már pogrom lesz, mert az emberek sehol sem tudták levezetni a fölös feszkót a túlzott cenzúra miatt.

Xezs7 2018.12.02. 18:20:36

@a lekvár neve puffin: És mit szoktatok csinálni az ilyen hülyékkel? Hívtok rá rendőrt? Kamera biztos látja, hogy ő bontja ki, letagadni eléggé necces.

2018.12.03. 18:12:26

@Xezs7: Persze...kezdjem el sorolni a dumát amit nap mint nap hallgatok?Nem,a feljelentés a legutolsó.Kiindulópont,hogy egyáltalán győz a józan ész vagy énvagyokavásárlóneménvoltamakkorsemhaigen.Ezzel nem lehet mihez kezdeni,a végén még a rendőrségre/bíróságra járó dolgozó kiesett munkaidejét is kifizettetik.Aki normális,azt el lehet azzal intézni,hogy selejt,majd kiárusítják féláron.Minden helyzet más megoldást kíván,boltonként is eltérő az eljárás.Nagyforgalmú boltokban-helyi viszonylat-inkább közékorú/idősebb,harcedzett eladók vannak.Nem ijednek meg a nagypofájú cigóktől,diáklány csapatoktól,megesett kisnyugdíjas vagyok,nézzék el nekem öregasszonyktól.Sokan azt hiszik,a Vásárlók könyve a biblia.99%-ban a beíró kap egy sablon választ 30.napon,egyébként leszarja mindenki mit írnak bele.Ja,sok embernek az abc és a fogalmazás terén vannak hiányosságai...

2018.12.03. 18:20:22

@ekat: Ja,feltéve,hogy a) kap a bolt (ami nincs nem lehet polcra tenni) b)nem lopják el c)minek a teszter ha ott a becsomagolt termék...7 napból hatot különböző drogériákban töltök,elhiheted nekem,az összesben közös,hogy a magyarok bunkósága mindent felülmúl.Kibontott terméket azért nem látsz,mert a dolgozók 8-10-12 órás műszakjából átlag 4 órát az vesz el,hogy a polcokat teszik rendbe.A paraszt meg csodálkozik,miért az a válasz mindenre,hogy nincs.Vagy lesz de holnap.Vagy jövőre...

Kondom Keselyű 2018.12.04. 10:14:16

@a lekvár neve puffin:
Nyilvan sok a paraszt,de azert a rossman, dm is erdekes uzletpolitikat folytat. Edt-t arulnak teszter nelkul, a legtobb boltban nincs is elado csak penztaros-arufeltolto. Most kepzelj egy ruhaboltot probafulke nelkul.

The Good Boy 2018.12.04. 12:52:36

@a lekvár neve puffin: úgy látom te belsős vagy! akkor áruld el légyszíves, hogy a magyar drogériákban a parfümök (is) miért vannak annyira túlárazva az azonos lánc osztrák üzleteihez képest???
Példa: van két olyan parfüm, amit idehaza nem lehet(ett idei évig) megvenni. 4-5 éve mindig van nekem ezekből, tehát az osztrák áraival tisztában vagyok évek óta: ugyanazon márka két "új" férfi illatáról beszélek. Az egyik: 30 ml, akció nélkül 25 euro, akcióval 20 szokott lenni. 50 ml-es verzió 40 euro vagy akcióban 30. Másik, akció nélkül a 30 ml-es 35 euro akció nélkül, akciósan 30 vagy nagyon ritkán ki lehet fogni 25-ért. a 100 ml-es 60 euro, akciósan 50 körül lehet kifogni. Nos idehaza megjelentek ezek az idei évben, mindkettőből eddig csak egy méretet láttam: az elsőnél a 30 ml-es 12.000. Ft volt az ár (vagyis 11.999.- hogy pontos legyek), a másikból az 50 ml-es 17.990. Tehát idehaza a kisebbik kerül annyiba, mint kint a nagyobbik akció nélkül, míg a másikból egy közepes méretű parfüm drágább, mint kint a kétszer akkora akció nélkül. Arról nem beszélve, amikor a feleségem kedvenc parfümjét 50 ml-es kiszerelésben a hozzá tartozó tusfürdővel és testápolóval jelentősen olcsóbban vesszük meg, mint idehaza a 20 vagy 25 ml-es parfümöt önállóan...
És kérlek ne mond, hogy ez a sok kicsomagolás miatt van, mert a normális drogériákban (tehát ahol van mindenből teszter), nem szoktam látni kibontott példányt + szinte azonnal jön egy eladó segíteni, azaz szemmel tartják az embert (jól szituált vagyok és annak is nézek ki, nem egy utolsó csövesnek), a ruházatom alapján természetesnek hat, hogy 20.000.- + -os parfümök között bóklászok, tehát nem igénytelen, szakadt hajléktalannak nézek ki.

A másik: az egyik világmárka egyik parfümét kb. 10-12 éve használtam utoljára, azóta sem külföldön, sem idehaza nem láttam, de az idén az egyik Rossmann vagy dm üzletben kiszúrtam, hogy újra kapható 11.999. pénzért. Mivel nem volt belőle teszter (és csak 1 db termék volt összesen), így elsőre nem akartam megvenni, mert nem tudtam, hogy még mindig tetszene-e az illata. egy hét alatt pár üzletbe betértem, kint és idehaza is, de sehol nem volt se teszter, se maga az adott parfüm, így 1 hét után visszatértem az adott üzletbe, ahol szerencsére még meg volt az az egy szem parfüm, így "vakon" kellett megvennem. A poén, hogy ezúttal már 13.000.- HUF volt az ára (bocs, 12.999.-). Szóval azért a hazai drogériák sem szűz első bálozók... Én értem, ha ilyen szűk mennyiséget tartanak, nem éri meg teszter, de akkor korlátozzák le a választékot akkora mennyiségre, hogy tudjanak tartani mellette gazdaságosan tesztert is. És egyébként üres tesztereket is csak a rossmann dm párosban szoktam látni...
süti beállítások módosítása