Tékozló Homár

Kis karácsony Rendi.hu módra, BK minden olvasóra!

2018.12.24. 10:48 | Homár Hilda | komment

tumblr_pk3aqoNOkI1vaskkeo1_500.gif_500x375

Régi hagyomány, egyben a dolgozó nők stressz szintjét az egekbe toló gyakorlatilag lehetetetlen küldetés a karácsonyi nagytakarítás. Hogy ezt a mutatványt, aki csak megteheti, igyekszik kiszervezni az ünnepi készülődés saját kezűleg kivitelezett feladatai közül, egyáltalán nem meglepő, sőt ez tulajdonképpen egyfajta első ajándék a ház megfáradt asszonyának. Már, ha összejön. Szegény olvasónk idén nem hogy nem kapott ajándékot, de elég csúnyán ki is babrált vele a jézuska, a rendi.hu. Innen üzenjük együttérző öleléssel: nem a tiszta függönyön vagy a felvikszelt padlón múlik, hogy szívetmelengető lesz-e az a 3 nap! Boldog karácsonyt mindenkinek! 

Kedves Homár!

Megosztom veled, hogy jártam a rendi.hu-val. 

Idén úgy esett, hogy nem tudtam bevállalni a karácsony előtt nagytakarítást (eddig minden évben én csináltam).

10 nappal ezelőtt megrendeltem a rendi.hu-tól a nagytakarítást, holnap, december 22-én 9 órára. Ki is fizettem az egyébként nem alacsony díjat, előre, a honlapjukon, kártyával.

Tegnapelőtt kaptam egy emlékeztető e-mailt, hogy ne felejtsem, jön a kollégájuk. OK

Tegnap is kaptam egy emlékeztető emailt, hogy jönnek.

Ma 16:15-kor pedig egy emailt arról, hogy előre nem látható megbetegedés miatt mégse jönnek. Pénz-visszafizetésről egy szó se esik az e-mailben, csak arról, hogy januárban tudják pótolni a takarítást (a karácsonyi nagytakarítást, LOL) és majd kapok ajándékot.

Úgyhogy most itt állok karácsony előtt 2,5 nappal és sehol a megrendelt takarítás, mert úgy látszik, az az egy takarítónőjük van, aki pont lebetegedett. Megbízhatatlan, amatőr cég, soha ne rendeljetek tőlük!

Üdv.:

Tímea

BÚÉK homárok!

2018.12.24. 10:41 | Homár Hilda | komment

via GIPHY

Szó mi szó, a szükségesnél jóval kevesebb idő és energia jutott az utóbbi időben a Homárra, így sajnos elég hektikusra sikeredett 2018 a blog életében. Érkezik viszont 2019 és egy szerkesztőtárs, úgyhogy bizakodva tekintünk a jövőbe, tegyetek így ti is! Addig is vidám és örömteli pillanatokban gazdag év végi napokat kívánok minden Homár olvasónak!

Szomorúak és csalódottak a könyves lajhár egykor lelkes barátai

2018.12.13. 10:45 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-12-04_14_20_05.png

Bevallom, az alábbi levélig nem ismertem a Book a Sloth Club könyves meglepetésdoboz szolgálatot, az események tükrében nagy szerencsémre. Mert tuti ráugrottam volna a detektív dobozra, aztán meg itt  forognék  a sorstársaimmal, mint egy tanácstalan Travolta-csoport keresve a dobozomat. Vagy a pénzemet. Vagy legalább a céget. Kár érte, jó kezdeményezés volt.  

Kedves Tékozló Homár!

Egy olyan problémát írnék le, ami sajnos nem csak az enyém, sokakat érint…

Nagy várakozással indult a magyar olvasók körében a Book a Sloth Club (röviden BASC), az első magyar könyves meglepetésdobozokat gyártó cég. A Forbes is egész oldalas cikket jelentetett meg róluk, a könyves blogok pozitívan méltatták őket, a közönség beindult a dobozokra.

A cég lényege röviden ez: minden hónapban kiadnak egy könyves témájú meglepetésdobozt, amely tartalmaz egy friss kiadású ifjúsági könyvet és a könyvhöz kapcsolódó ajándéktárgyakat. Elő lehetett fizetni akár egy-három-hat-tizenkét hónapra is. Aztán ahogyan beindult a szekér, bővült a kínálat: angol nyelvű könyves doboz, felnőtt könyves doboz, adott fandomhoz kapcsolódó egyszeri doboz, meg lehetett külön rendelni a korábbi dobozok extra tartalmait, zsákbalajhárokat adtak ki és végül jött egy nagy ötlet: detektív doboz, amiben havonta küldenek “bizonyítékokat” egy adott ügyben, és bárkiből lehet kicsit nyomozó.

Olvasson tovább!

Káromkodáson kívül mit tehetünk, ha sérülten érkezik meg a csomagunk?

2018.12.12. 11:25 | Homár Hilda | komment

doboz.png

A csomagküldési malőrök aranyfokozatú eleme a sérült csomagok esete. Az, hogy egy küldemény épségben érkezik-e meg, sok mindenen múlik. Ezek egy részére nincs ráhatásunk, amire viszont feladóként van, az a csomagolás. A pakkban lapuló holmi épségét és a címzett boldogságát jelentheti a gondosan megválasztott és kivitelezett burkolat, bár persze balesetek ilyenkor is történhetnek. Az alábbi poszt apropóján arról kértünk gyorstalpalót tanácsadóinktól, hogy feladóként mit tehetünk a csomagkárok megelőzéséért, illetve káromkodás mellett milyen lehetőségeink vannak, ha mégis sérülten érkezik meg a feladott holmi.

Tisztelt Homár!

Miután Angliában élő sógorom ráunt, hogy önkénytelenül minden karácsonykor a Magyar Posta ismeretlen enyveskezű dolgozóit lepi meg, ezért úgy döntött hogy idén GLS-el küld csomagot. Négy kis ajándékot becsomagolt, belerakott egy profi GLS-es műanyag tasakba, lezárta, majd rábízta az ottani GLS-re. Légiposta, stb. ezer bélyeg és ragasztvány rajta angolul. Fizetett is érte rendesen. De gondolta, megéri mert legalább nem lopják ki a felét.

De igen. Mondotta egy ismeretlen, aki majd azzal büszkélkedik el a szeretet ünnepén: idenézz anyjuk, mit loptam!

Mert találják ki mi történt?

Olvasson tovább!

Nem azért a 205 forintért!

2018.12.11. 11:43 | Homár Hilda | komment

8599415_af8466181efb06f24f3ede46b88ac8f7_m.jpg

"Az ÉNYKK szerint utazás előtt a háromoldalú megállapodásaikat kéne olvasgatnom, hogy ne kelljen közel 3-szoros jegyárat fizetnem a közölthöz képest" - írta tárgymegjelölésként olvasónk, aztán a leveléből kiderült, hogy a közel háromszoros ár 330 forint, de természetesen sokszor nem az összeg a lényeg, hanem a elvek, amiket jó tisztázni. Megpróbáltuk.

Kedves Homár!

Az alábbiakban küldöm az ÉNYKK-val (Észek-Nyugat Magyarországi Közlekedési Központ, több volán társaság jogutódja) folytatott levelezésemet.

Az általam írt panaszlevél:

Olvasson tovább!

Hiába állítja az Euronics, nem én mondtam le a rendelést!

2018.12.10. 14:46 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-12-07_14_02_17.png

Arról más sokszor volt szó, hogy a netes vásárlás esetén még nem érezhetjük magunkénak a kiszemelt terméket csak azért, mert betettük a kosárba és megnyomtuk a rendelés leadása gombot. Ezúttal azonban olvasónk ennél tovább jutott, mégsincs tabletje. A webshop szerint ő mondta le a rendelést, szerinte meg egyszerűen nem tudták vagy akarták kiszállítani neki az akciós áron, és ehhez a trükkhöz folyamodtak. Mit lehet tenni ilyen esetben? Megkérdeztük.

Tisztelt Tékozló Homár!

Az én történetem az Euronics áruházról szól. Csodálatos mese ez, ami tökéletesen bemutatja, hogy a korrekt ügymenet, tisztességes kereskedelem nagyon messze jár még a nyugati minőségtől. (Tisztelet a kivételeknek) Valószínűleg öregszem, pár éve még elmondtam volna pár „miatyánkot” és mentem volna tovább. Most viszont elegem lett, azt gondolom rendet kellene már tenni ezen a területen. ( is )

Egy csodálatos reggelen megrendeltem az online felületen egy Tabletet, melyet szüleimnek szántunk közösen testvéreimmel.  (Igen, akciós, születésnapos, Black Friday-es, csaknálunk termék) A Tablet megrendeléséről kaptam visszaigazolást, köszönték, hamarosan értesítenek a kiszállításról. Pár nap elteltével kaptam egy levelet, hogy a terméket kb. két hét múlva tudják szállítani, türelmemet kérik. (Gondoltam belefér, van még idő karácsonyig)

Olvasson tovább!

Na, ez egy igen aktív ügyintézős nap volt! Mérlege: elpazarolt idő 6 óra 30 perc, kidobott pénz 1930 Ft

2018.12.07. 15:18 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-12-04_13_06_54.png

Itt kell lenned, hogy elhidd, de ha itt vagy, elhiszed. Simán. Mert neked is megvolt, ezerszer. Átlagos ügyintézős nap itthon.

T. Homár,

Egy kis szösszenet, a mai napomról. Lennének unalmas fényképek és emailek, de minek ezzel még hosszabbá tenni a mai napi teljesítményem. Álljon itt a nyers szöveg.  

Egy nap, öt ügy Magyarorszàgon. 

1. Elpazarolt idő: 1 óra 35 perc
Felkeltem. Ma csomó dolgot fogok elintézni. Vettem új műszaki eszközt a napokban, gondoltam lecsekkolom a kétbetűs bank & biztosítomnál, milyen csomagban vagyok. Telefonos ügyfélszolgàlat közölte menjek a bank&biztosító irodàba ott segítenek. Odamegyek. Sorszám megvan, vàrakozàs, sorra kerülés. Hölgy sóhajt. Ôk ezzel nem tudnak itt foglalkozni, hív majd telefonon egy üzletkötô. Azóta is hív. Jaj, ez mindenkivel előfordul. 

2. Elpazarolt idő: 50 perc
Ha màr a két&betûs bank & biztosítomnàl vagyok, írtak pár napja, h a bank csökkenti a hitelkàrtya visszatérítési szàzalékom. Kàr, de legyen elintézve. Szomorúan konstatàlom, fele lesz az eredetihez képest, egyoldalùlag módosíthatnak. Oké. Az ügyintézô felajànlja h kössek hitelkeretet egy màsik szàmlàmra is. Erre mondja a feleségem durcàsan, h ne kössem meg. Erre elmosolyodik az ügyintézô: “Gézukàm... ezzel nekem segítenél...” - kacsint. A feleségem mondja h Géza ne. Erre az ügyintézô: “Jól van Gézu, visszajössz egyedül, megkötjük, ha a kis durcis feleséged nem lesz itt...” nevet. Mi döbbenten ülünk, félmosollyal csitítom a feleségem. Nem kötöttük meg, eljöttünk. A fiókvezető jóbarátom. Kényes ügy. Csendesen sétálunk haza. Valamiért nem kaptam ebédet otthon aznap. 

3. Elpazarolt idő: 40 perc + 5 perc 
Napok óta akadozik a tv, net. Már jeleztem a “T”isztelt szolgáltatónak. Felhívtam. Beszèltem egy robottal. Vicces, robotok már ott is, nem is kell a 400 óra túlóra a robotok elveszik a munkánk. Várok. Kapcsolnak. Eredmény: új panaszt nem adhatok be, amíg nyitott a státusza az előzőnek.

Nem baj, van még 4G-m és nekik 72 órájuk javítgatni. Azért utána 10 percet szórakoztam a robottal, hogy mit reagálna arra, hogy "Faszállító kisiparos Bugyiban". Erre csak annyit kérdezett: "Géza. Visszahívást kér?" Ezt a 5 percet kivonom a végén mert ez csak saját szórakoztatásomra használtam fel. A végén a robot azért megköszönte, hogy hozzájárulok a tanításához. Szerencsétlen fejem, mit tettem az AI mindnyájunkat megöl. 

4. Elpazarolt idő: 2 óra 15 perc
Mivel a 2 hónapja rendelt kocsim nem érkezett meg időben, vonattal megyek külföldre pár napra. Elvira drága segített a jegyemet online megvenni: fizetés, email, siker. Ezzel tuti minden simán megy egy ilyen nap után. Jegy nyomtatás? Link az emailben. Katt. Kiválaszt a legközelebbi automata, Újpest-Rákospalota. Busz, gyaloglás, dugó. Odaérek. Beírom a kódot. Nem nyomtatható a jegy csak a listában szereplő állomásokon. Busz, séta, 1 óra múlva jegy a kezembe. Panaszlevèl a Mávnak. Válasz: azért nem mutatta a weblap h melyik automatánál lehet csak nemzetközi jegyet nyomtatni mert biztosan blokkolom a felugró ablakokat. Pedig én nem is. Csak egy ócska ios eszközt (szifon) használok, amiből 1 milliárd van a világban.

Sajnos a cég szerint nem lehet megoldani h ne egy felugróablak mutassa a jegyautomaták listáját. Érthető. Az butaság lenne link helyett emailben rögtön azt a nyolc helyszínt kiküldeni, ahol ma Magyarországon nemzetközi jegy nyomtatható. Ügyfélszolgálat sajnálkozik, de roppant megértő. 

5. Elpazarolt idő: 1 óra 10 perc
Sebaj, alig ment el eddig a szabadnapom fele. Ha nincs meg a kocsim megnézem tényleg ér-e ennyit az ára. Járműértékelés az egyik nagy “netes-rizikós” alkuszoldalon. Minden kitölt, kocsi adatai pontosak, fizetés 1930 Ft a hárombetűs bank oldalán. Sikeres. Végre valami megy ma. Email is megjön a nemzetközi ”európai-adó” értékelőcégtől. PDF megnyitás: méret 0 kbyte. Hiba. Sebaj. Van telefonszáma a magyar kft.-nek. Hívom, kicseng. Semmi. Van oldaluk, azon hat másik telefonszámmal. Hívom mindet, kicseng, senki nem veszi fel egyiket sem. Emailre nincs reakció. Pedig jól indult ez a nap is, hát értékelésem sem lett.

Email a rizikós oldalnak az alkusz sajnálkozik és telefonon közlik ez elő szokott fordulni. Pár nap és valami történhet.  Érthető mitől rizikós ez az oldal rögtön.

Elpazarolt idő: 6 óra 30 perc + 10 perc illemgyakorlat a AI robotnak 
Elveszett pénz: 1930 Ft 

Nos... vacsorát talán kapok, sikerült a feleségemnek elmagyaráznom h nincs köztem és a bankos Gizi közt semmi, amúgy is rusnya, te pedig az én virágszál feleségem. A biztosításom maradt a régi, nem vettem fel újabb hitelkeretet Giniznél, ma nem netezünk és tvzünk hisz van erre 72 órája a “T”isztelt szolgáltatónak, de lett vonatjegyem, igaz az egész várost bejártam miatta, de miez ha nem egy ingyen országimázs túra, azt meg minek megtudni mennyit érne a kocsim, hiszen úgysem jött meg időben. 

Most jól átölelem a virágszál feleségem és aztán éjszaka keresek az ágyból a 4G-n egy mosogatói melót Ausztriában.

Üdv, Géza 

Halló, itt Pandacsöki Boborján, ügyfélszolgálati munkatárs!

2018.12.06. 12:38 | Homár Hilda | komment

 dijnet_logo_tr_1.png

2007-es indulásakor óriási vívmánynak tűnt a Díjnet, egy csodának, amely végre egyszerre védi az erdőket és a fogyasztók idegrendszerét, örökre nyugdíjazva a sárga csekkekkel a postán sorbanállást. A sokáig ingyenes szolgáltató pár éve díjat kezdett el felszámolni a fogyaszóknak a régebbi számlák megőrzéséért, de az e-számla népszerűsége ettől függetlenül rohamosan nő, amit a 2018. szeptemberi adatok szerint 30 szolgáltató, 650 ezer ügyfél és az első félévben 4,6 millió kiállított számla is mutat. Ez ugye egy folyamatosan növekvő adathalom. Nagy részét nyilván archiválni kell, de bizonyos elemeire egy idő után - mondjuk egy költözés után 5 évvel - tuti nincs már szüksége az embernek. A régi csekkek a kukában landoltak egy idő után, de ebben a sikersztoris szoftverben nincs elavult szolgáltató törlése opció. Erre mondjuk még elképzelhető valami racionális magyarázata, archíválás vagy ilyesmi, de ahogy az ügyfél panaszát Pandacsöki Boborján megoldja, elég vicces.

Kedves Homár,

Kezdetektől fogva használom a Díjnetet, mivel a postán nem szeretek sorbanállni. Kényelmes, jó dolog. Az évek hosszú sora alatt eddig 15 szolgáltatói regisztrációra tettem szert, többszáz papír alapú számlától megkímélve magamat, a szolgáltatókat és nem utolsó sorban az őserdők fáit. Elérkezett az az idő, amikor már több megszűnt szolgáltatásom van, mint élő. Jelenleg 9 db már megszűnt, 6 db aktív. 

A Díjnet próbál a fizetős szolgáltatása felé terelni és folyamatosan fenyeget, hogy ha nem fizetek évente x forintot, akkor az y hónapnál régebbi számláimat ki fogja törölni. Bárcsak törölné már! Számomra zavaró, hogy még olyan szolgáltatások is fel vannak sorolva, amelyeket már 2015-ben megszüntettem. 

Olvasson tovább!

Ilyen lenne egy Douglas akció?

2018.12.04. 12:04 | Homár Hilda | komment

douglas_logo_svg.png

Bár jó ideje élünk a permanens akciók, leárazások, kuponos hétvégék, szezoneleji- és végi sale-k világában, a lakosság egy részére továbbra is mágikus vonzerővel bírnak a figyelemfelkeltő táblák, áthúzott árak és minuszolt százalékok, amik sajnos sokszor csak mézesmadzagok. Nincs jobb tanácsunk: emberek, ne hagyjátok átvágni magatokat, éberség és tudatos fogyasztás legyen a ti jelszavaitok! 

Sziasztok,

egy viszonylag rövid történet az akciós termékekről a Douglasban:

Hétfőn, november 26-án a Mammut-ban lévő Douglasban sétálva láttam, hogy a Hugo Boss Bottled férfi illatok 50 ml feletti kiszereléseire adnak 20% kedvezmény. Remek, gondoltam és betettem egy 200 ml-est a kosárba.

kasszánál nem vonták le a kedvezményt, mert nem szerepelt a központból kapott árlistában az új, csökkentett ár. Értették, hogy a kiírás szerint járna, de nem. Pár perces szájkarate után abban maradtunk, hogy akkor írok a központnak. Ez aznap meg is történt.

A válasz csütörtökön reggel érkezett, hogy igazam van, jelzik majd a boltnak, hogy figyeljenek oda.

Csütörtökön délután tettem még egy kísérletet és megint megpróbáltam megvenni (volt is készleten). Megint nem sikerült, továbbra is a régi áron van a gépben.

Gondolkodtam, hogy kérem a panaszkönyvet, de inkább megírom itt, hogy ha láttok valahol egy Douglas akciós hirdetést, akkor az vagy úgy van vagy átb@sznak. Még jó, hogy nem utaztam egy órát, hogy meg tudjam venni ajándéknak.

Üdvözlettel:

Viktor

süti beállítások módosítása