Tékozló Homár

A Posta már nem csak a házban, de a saját rendszerében is eltéved

2018.02.28. 11:15 | Homár Hilda | komment

magyar_posta_1_1_1_1.JPG

Péter úgy érezte, tutira megy, amikor a lakhelye vagy a munkahelye helyett a Magyar Posta egyik átvételi helyét, a Vágány utcai MOL kutat jelölte meg átvételi helyként. "Nem posta, ismert a cím, a postás nem téved el, nem dob értesítőt, nem kell sorban állni, idegeskedni a csekket befizető balekok és az életüket elmesélő időmilliomosok között." - gondolta. Aha.

Kedves Homár!

Íme egy remek történet a Postapont nevű valamiről. Posta, Magyar Posta, többet nem fűznék hozzá:

Rohanó világunkban egy kis vitaminhoz szerettem volna jutni, ezért gondoltam, hogy idő hiányában online rendelek majd. Így is tettem, örültem hogy az épp kiválasztott termékre az egyik webshop akciót kínál, sőt ingyenes szállítást ígér Postapont házhozszállítással. Mivel MOL benzinkútra is lehet kérni a csomagot és van is a közelben, gondoltam nem lehet baj. Nem posta, ismert a cím, a postás nem téved el, nem dob értesítőt, nem kell sorban állni, idegeskedni a csekket befizető balekok és az életüket elmesélő időmilliomosok között. Ritka az az alkalom, amikor Postára kell menni, de ez így is van jól.

Olvasson tovább!

Ezúttal "Éva" "kért" egy "ilyen" fémkonyhát a Hermina Bautól

2018.02.27. 15:37 | Homár Hilda | komment

hermina_bau_tiltott_komment.jpg

A Hermina Bauról az első posztok több mint 10 éve születtek a Homáron. Akkor még csak a kínos szóviccekre építő reklámjaik és spamjeik miatt kerültek az oldalra. Később az Urbanista már a látványtervek tódításairól írt, mi pedig Michael Fassbender hőszivattyújáról. Utóbbi tulajdonképpen az alábbi probléma alesetének is tekinthető, ami valami olyasmmi, hogy menő külföldi dizájn, - lakberendező és egyéb oldalakról kigyűjtött képek eléggé sajátnak tűnő felhasználása illusztrációként. A módszer elég sokakat kiakasztott már, ők lassan megalapíthatnák a Hermina Bauról Kitiltottak Népes Társasága fb-csoportot is. De mit tehet az, akit ez ennél jobban bosszant?

Kedves Homár!

Szeretném megírni neked, hogy jártam a Hermina Bau-val, bár látom már van történetük nálad. Nagyon rövid leszek:

Lakásokat nézegettem volna itt-ott és fennakadtam az oldalukon, ahol ordított hogy minden kép kamu. Ezért először egy kommentben jeleztem, és belinkeltem az eredeti galériát ahol a képen látható poszt anyaga van. Mellé információnak megírtam, hogy valószínűleg semmilyen Éva nem kért tőlük ilyen konyhabútort, mert ezen linken van és kb a harmadik kép. Tehát köze sincs a Hermina Bau-hoz: https://www.cnceptz.com/high-tech-kitchens/  

Olvasson tovább!

"Kispofám, menj magadtól, mert berugdoslak!"

2018.02.26. 16:24 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-02-27_23_52_17.png

Az alábbi levél írójával hosszan leveleztem, mert a sztori annyi extrém elemet tartalmazott. Eleve mi az, hogy egy 2 nappal korábbi vásárlás miatt csapnak le valakire? Nem beszélve arról, hogy rekonstruálják a vásárlását, egrecíroztatják az irodában, majd zárésnak aláíratnak vele egy visszadátumozott jegyzőkönyvet. A címben citált idézet már tényleg csak a hab a tortán. Még, ha - mint kiderült,- tényleg nem sikerült az önkiszolgáló pénztárt ügyesen használni és fizetni, akkor is furcsa módszerrel intézte az ügyet az Interspar és biztonsági őre. 

Férjem tegnap (2018.02.17-én) vásárolt a Lövőház utcai (Mammut) Sparban. Fizetett az önkiszolgáló kasszánál, ezután a biztonsági őr felszólította (tegezve, minősíthetetlen hangnemben – kispofám, menj magadtól, mert berugdoslak), hogy menjen be vele az irodába, ahol egy férfi volt, akit a férjem rendőrnek vélt, de végig egy szót sem szólt, a jegyzőkönyvet a végén nem írta alá. Ott közölték vele, hogy két nappal azelőtt (2018.02.15-én), amikor szintén vásárolt ott, és az önkiszolgáló kasszánál fizetett, a terminál a kártyáját elutasította, de a nyugtát letépte(!!!) és távozott az áruval, ezért lopásért feljelentik.

Férjem nem észlelt a vásárláskor semmi problémát, nem értette,mi történt, de hajlandó volt ismét kifizetni a 8498 forintot (gondolta, ha bankkivonattal igazolja, hogy fizetett, akkor úgyis visszakapja).  Ez után bejött a főpénztáros az irodába,és miután mondta a biztonsági őr, hogy kifizeti, a főpénztáros távozott. Az eladótérben összeszedték a két nappal azelőtt vásárolt tételeket(???), majd férjemet kikísérték az önkiszolgáló pénztárhoz, ahol lehúzták az összeszedett árut, és bankkártyával kifizettették vele az összeget, a nyugtát nem adták neki oda.  

Olvasson tovább!

A H&M nem létező számlaszámra is tud utalni

2018.02.23. 13:58 | Homár Hilda | komment

 

hm-share-image.jpg

Nekem állandó parám, hogy egyszer rossz számlaszámra utalok valamit, ezért aztán kényszeresen ellenőrzök mindent, sokszor, miközben azt mantrázom, hogy ha nem stimmel a szám a névvel, úgyis visszadobják. De vajon tényleg így van? Olvasónk téves utalálos sztorija apropóján megkérdeztük, és olyan választ kaptunk, hogy a fülünk kettéállt!

Kedves Homár! Kedves Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda!

Egy eredetileg rettentő egyszerűnek tűnő ügyből lett immár másfél hónapja húzódó, bohózatba illő levelezés a H&M-mel. 

A sztori onnan indul, hogy a november végi Black Friday akció kapcsán vettünk néhány cuccot a H&M webshopjában. Habár mindig kártyás fizetéssel intézzük az online vásárlásainkat, ezúttal erre nem volt lehetőség, mert "a nagy rohamra való tekintettel" (idézet az ügyfélszolgálattól) lehalt a kártyás fizetési modul. Így, miután már harmadszor kattogtattuk újra a kosarunkat, inkább az utánvétes fizetést választottuk. Nem kellett volna.

Történt ugyanis, hogy a nadrágok mérete nem stimmelt, lévén online módon a megszokott csípőszélesség - lábhossz méretezés szerint lehet válogatni a férfi nadrágok között, ezzel szemben az áruházakban mindössze egyetlen méret szerepel a termékeken, amit amúgy nem tudnak megfeleltetni a normál számozásnak. Értsd: a webshop 34/34 nem egyenlő az áruházi 34-gyel. Szóval hiába mentünk el előzetesen személyesen próbálni, pont semmit nem ért. De ez a szál most mellékes is.

Olvasson tovább!

Tudományos társkeresés komoly szándékú emberekkel és ÁSZF-fel

2018.02.22. 11:13 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-02-22_11_10_10.png

Nem könnyű dolog a párkeresés. A témába vágó korábbi Homár posztok alapján ráadásul nemcsak érzelmileg viseli meg az embert, hanem anyagilag is - és nem csak azért, mert puccos helyeken kell fizetni a vacsorát. Eddig azt gondolhattuk, hogy csak az Elittárs számlázási szokásai okoznak nyomorult perceket a társkeresőknek, most viszont felzárkózott a Be2 hozzá, egy héten belül rögtön két levéllel is. Lehet, hogy valami nagyobb Facebook-kammpányt toltak mostanában? Mindenestre óvatosan velük és a szabályzatukkal.

Tisztelt címzettek!   

Amennyiben érdekli Önöket, Titeket, az alábbiakban szeretnék pár szót szólni egy újabb "lehúzós" társkereső oldalról. Igazán hasznos lenne, ha kapna egy kis media visszhangot, mert elképesztő, hogy mit meg nem engednek maguknak. 

A társaság neve be2, weboldaluk www.be2.hu Látszólag egy szokványos társkereső oldal, de kizárólag a tagok pénzügyi lehúzása a céljuk. Rákerestem a neten és nemzetközi szinten is rengeteg panasz van az üzemeltetőkkel szemben.

Az én konkrét esetem a következő:

Olvasson tovább!

Jogosan hárítja a felelősséget az eladó a gyártóra?

2018.02.21. 09:22 | Homár Hilda | komment

20180129_192813.jpg

Irtó bosszantó, ha az ember úgy érzi, rendesen gondoskodott az értékes kütyüje fizikai védelméről, aztán maga az amúgy szintén nem gagyi tok adja be az unalmast 2 hónapon belül. Tok védő tok, vagy mi lenne a megoldás? És az rendjénvaló, hogy az eladó széttárja a karját, és a forgalmazóra mutogat, a forgalmazó meg - mint egy rossz mesében - a gyártóra? Arról nem beszélve, hogy a szakértőlánc szerint persze, hogy a vásárló a hibás!

Kedves Homár! 

Tavaly decemberben vásároltam egy nagy értékű telefont (Samsung Galaxy S8), és mivel a kialakításából adódóan sérülékenynek ítéltem meg, ezért már az átvétel előtt szerettem volna tokot vásárolni hozzá, lehetőleg olyat, ami minél magasabb védelmet biztosít a kijelző sarkainak. Bementem hát az Alleeba, és vettem egy VRS High Shield Pro tokot 10000 forintért, miután az eladó meggyőzött róla, hogy egy jó minőségű termékről van szó, amiért érdemes az eredeti gyári kiegészítő másfélszeresét kifizetni.

Meg voltam elégedve vele egészen egy pár  nappal ezelőttig, amikor észrevettem, hogy bármiféle külső behatás nélkül a jack csatlakozo melletti legvékonyabb részen a tok egyszerűen anyagában eltört. A tokot teljesen rendeltetésszerűen használtam, egyszer sem esett le, talán ha kétszer távolítottam el, de mindkétszer a gyártó által megadott módon. Egy karcolás, vagy ütés sem található rajta. Egy hibát követtem el, mégpedig, hogy elkevertem a vásárlásról szóló blokkot, de mint kiderült ez tulajdonképpen nem is befolyásolta az ügymenetet végül.

Olvasson tovább!

A cseretermék lehet használt?

2018.02.15. 10:50 | Homár Hilda | komment

dude.jpg

Az ember és a józan paraszt ész közösen felnyerít a címbeni felvetésre, hiszen miért kéne elfogadni bármi használt dolgot, ha egyszer eleve valami vacakot vagy hibásat kaptunk, ugye? Egyes cégek azonban kötik az ebet a karóhoz. Vajon jogosan?

Tisztelt Tékozló Homár!

Az alábbi eset történt velem:

December közepe táján vásároltam egy drónt cégként egy budapesti kereskedésben. Sajnos a drón kamerája hibás volt, homályos volt a képe, így januárban, 6 nappal ezelőtt visszavittem a boltba ahol vásároltam, és kértem a termék javítását. 5 nappal a leadás után értesítettek, hogy a drón elkészült, cserélik. Elmentem átvenni az üzletbe, ahol megkaptam a kicserélt eszközt.

Mivel cserélték, ezért természetesen más gyári számú a termék (mely egy légi közlekedési eszköznél eléggé problémás, a légtérhasználati engedélyt is gyári számra adják ki), melyet felvezettek a garanciajegyre. A cseretermék nem dobozos volt, egy "borítékból" húzták elő, mely úgy tűnt a szervízből érkezett.

Olvasson tovább!

A Felhévízi utca az új pénznyelő a rutinból vezető sofőröknek

2018.02.14. 11:01 | Homár Hilda | komment

screenshot_2018-02-14_09_17_41.png

Amikor tavaly májusban a fonódó villamos átadásának melléktermékeként megtiltották a Bécsi útról a Szépvölgyire való jobbrakanyarodást Óbudán, elég sokak pénztárcája bánta a rutinból autózást. Most a környék egy sokkal kisebb forgalmú utcája elé került ki a kötelező haladási irányt jelző tábla. Olvasónk szerint éjszaka, reggelre ott termő bírságoló gárdával.  

A Felhévizi utca az új pénzforrása az állampolgárbarát II. kerületi Önkormányzatnak

Újlakiaknak lassan meg kell szokniuk, hogy bármelyik pillanatban lecsaphat rájuk a városrendészet. A Szépvölgyi úthoz hasonlóan ismét az éj leple alatt módosították a kötelező haladási irányt egy, a helyi rutinsofőrök számára rendszeresen használt utcában, majd minden figyelmeztetés nélkül kivonult a közlekedési kommandó, hogy a „Szolgálunk és védünk” szlogenjük szerint korrekt módon segítse eligazodni a helyi lakosokat a közlekedési változásokban, ja nem, hogy vegzálja és megbírságolja az gyanútlan autóvezetőket.

A Kolosy téri Újlaki templom oldalán található Felhévízi utcába a Bécsi útról sokáig, minden következmény nélkül fel lehetett hajtani. Ezt pár éve szigorították, és már csak célforgalom számára volt engedélyezett. Ez a korlátozás, miután tavaly megtiltották a Bécsi útról a Szépvölgyi útra történő felkanyarodást, sok autós számára egy alternatívát jelentett, hogy visszajuthasson az Ürömi út érintésével a Szépvölgyi útra, ami természetesen erősen vitatható megoldásnak számított, de még mindig időhatékonyabb volt, mint elmenni a Zsigmond térig és onnan visszafordulni az Ürömire. Voltak persze olyanok is, amilyennek most én is számítottam, akik szigorúan megfeleltek a célforgalom definíciójának, azaz helyben volt dolguk, és a templom melletti parkolót használták. Ennek az aranykornak most vége! A templom elé a Bécsi útra kikerült titokban, újonnan, földbuckásítva a „Kötelező haladási irány egyenesen”, és a sarokra a régi helyett a „Behajtani tilos” tábla, így a rutinból jobbra kanyarodók bármikor számíthatnak egy 30 ezres csekkre.

Olvasson tovább!

A postai utalványok ördögi köre

2018.02.09. 09:45 | Homár Hilda | komment

1.png

A postai meghatalmazás nem egyszerű eset, ezzel valószínűleg már mindenki szembesült, aki egyszer az életben utazás vagy mondjuk egy idősebb rokon megsegítése kapcsán próbált más nevében eljárni náluk. A legfontosabb ezzel kapcsolatban, hogy egy akármilyen meghatalmazás bizony pont a sajtpapír kategória számukra. Laciék esete pedig bizonyítja, hogy ez még nem is minden, hiába az ászf. Kekeckedés helyett ebben - ha nehéz is - lássuk a minket védő szabályozást inkább, és olvassunk, érdeklődjünk a kitöltés előtt. 

Elnézést tudom már szinte 'divat' a Magyar Postát ócsárolni, és én nem is szeretném, de muszáj a publikumhoz fordulnom, mert én sem értem ami történt, kérlek segítsetek. 

A nővérem kapott az ELMŰ-től egy postai utalványt túlfizetés miatt 5300Ft-ról.  Mivel 4 hónapos terhes így írt egy meghatalmazást nekem, hogy vegyem át. (na nem akármilyen meghatalmazást! A Magyar Posta honlapján erre a célra letölthető formanyomtatványt. A nővérem alapos, ennyi. Nem kell bántani miatta.:D)

Olvasson tovább!

Késedelmi kamat vagy mi miatt repül ki a pénz az ablakon

2018.02.07. 10:30 | Homár Hilda | komment

shutterstock_65729047.jpg

Nem győzzük elégszer elmondani, hogy a szerződések apróbetűs részét muszáj elolvasni bármilyen idegörlő és időrabló tevékenységnek is tűnik. Kivéve, ha úgy döntünk, hogy a félórás jogi szöveg bogarászás helyett megéri bevállani valami ismeretlen következményt, mert persze ez is lehet egy deal magunkkal. Mondjuk ebben az esetben a határidőket különösen fontos lenne betartani, mert a cégek nyilvántartási rendszerei viszont nem ilyen nagylelkűek, ritkán érv náluk a "dehát csak pár napot késtem".

Kedves Szerkesztőség!

A következő ügyben írom levelem:

Tavaly az egyik műszaki áruház 0% THM akciót hirdetett. Már egy ideje tervbe volt véve egy új monitor, így pont kapóra jött, hogy nem kell kifizetni egyben a teljes összeget. Máskor is vásároltam már így, azok esetében redben le is zajlott minden. Az OTP-től meg is jött a hitelbírálat igen gyorsan, majd 1 hónap múlva a levél, hogy a törlesztőrészlet első esedékessége november 10. A netbankban gyorsan beállítottam, hogy minden hónap 10-én automatikusan utalja el az összeget a megadott számlaszámra. Sajnos valamit elrontottam, és az első utalás nem történt meg. Szupergyorsan kaptam is egy levelet, hogy még nem rendeztem a tartozásom. Késedelmi kamatról egy szó sem volt benne. Ezen annyira nem is lepődtem meg, mert amint észrevettem a tévedésem azonnal átutaltam, így mindössze 4 azaz négy egész napot késtem.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása