Tékozló Homár

További bejelentést nem fogadunk el! Jó, én jobban nem fogadok el további bejelentést!!

2018.07.20. 11:48 | Homár Hilda | 120 komment

e9a892e99fb3-thumbnail2.jpg

Zoltán annyira plasztikusan és visszafojtott, de láthatóan élő és fortyogó dühvel bírta leírni a vele történteket, hogy hiába tudjuk, hogy ő szegény biztosan nem szórakozott jól a hol lassan csordogáló, hol őrült mód vágtató események idején, így kívülállóként bizony olyan az egész, mint egy abszurd vígjáték. Eleve milyen unikális karakter már  a futár, aki először lelki zsarolással próbálja megúszni az emeletre kézbesítést, majd kiderül, hogy 2000 forintért hajlandó lifttel felvinni az alkatrészes dobozt a 9-dikre, vagy a cég puffancskodása a "További bejelentést ezzel kapcsolódóan nem fogadunk el, amíg az alkatrészeket nem veszi át" felvetéssel? Teljesen jogos, hogy Zoltán nem hagyta annyiban az ügyet!

Kedves Homár

Esetem, legyen intő példa annak, aki spórolni szeretne, olyan dolgon, amin nem szabad.

Szerettünk volna vásárolni egy zuhanykabint, kifejezetten mélytálcást, így 1 éves fiunk is tud benne fürdeni. Emiatt nagy keresésbe kezdtünk. Találtunk is megfelelőt, de azt vettem észre hogy az a összeg amit rászántunk, abból sokkal jobbat is tudunk venni, mert rengeteg webáruház foglalkozik velük, és nagy a választék. Megsem fordult a fejemben, hogy közel 100.000 Ft-ért lehet gagyit vásárolni.

Nagy nehezen sikerült kiválasztani a Gemini-duó kft https://www.csapuniverzum.hu/ honlapjáról egy KALINA 80-as mélytálcás zuhanykabint. Több extrával.

Már a beszerelés, se ment zökkenő mentesen, de azt még ellehetett fogadni. Viszont hamar 1 hónap alatt éreztük, hogy ez valami über gagyi cucc. Fél éves használat után a fedőlap úgy leesett, hogy nem lehetett visszarögzíteni, és a nagy zuhanyrózsa teljesen elengedte magát, és a plafont spriccelte. Ekkor gondoltam elindítok egy garanciális ügyintézést.

Olvasson tovább!

GYIK: alapvetések a csere és a levásárlás témakörében

2018.07.19. 11:49 | Homár Hilda | 28 komment

aedmuzo.jpg

A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövid, egyértelmű válaszokat. 

Kedves Címzett!

A véleményét, segítségét szeretném kérni.

Vásároltam a Tescoban egy akciós televíziót 169.000,- Ft helyett 109.900,- Ft-ért.

A TV elromlott és egy csereutalványt kaptam a márkaszerviztől.

A Tescoban jelenleg nem kapható 100%-ban ugyan az a televízió, csak egy erősen hasonló, 149.000,- Ft-ról 119.900-ra leakciózva. A két TV típusneve LG 43UJ620V, a másik LG 43UJ6307. Az LG chat felületén azt mondták, hogy gyakorlatilag nincs eltérés a két TV között. (Az enyém "analóg jel rögzítésére is képes", amíg a jelenleg drágább nem)

Vajon kérhetem-e a Tescot, hogy ráfizetés nélkül kicserélje nekem az egyébként drágábbra, amikoris az rosszabb? (Ennyi, a fent említett hátránnyal tudnék élni.)

A Tesco, ha nem tetszik neki, hogy én a drágábbikat szeretném, elhajthat azzal, hogy a pénzt akarja visszafizetni?

Olvasson tovább!

Mint a filmeken: személyesen is kaphatunk követeléskezelésről értesítést

2018.07.18. 11:48 | Homár Hilda | 44 komment

Aki azt hiszi, csak az amerikai filmekben van olyan, hogy a semmiből egyszer csak odalép a főhőshöz egy ismeretlen, megkérdi, hogy ő-e ő, majd a még aktívan meglepett delikvens kezébe nyom egy hivatalos iratot, az olvassa el az alábbi történetet. Aki többet is szeretne erről tudni, annak ajánljuk az Intrum GYIK-ját. Aki pedig egészen a jogi héttérig is elmerészkedne, az olvasgasson bele a 2012-ben, még a PSZÁF idején a követeléskezelők számára kiadásra került ajánlásba, amiből kiderül, hogy ezekben az ügyekben a személyes megkeresés egyáltalán nem újdonság.

​Tisztelt Homár !

Közeli barátainknak  az egyik közműszolgáltatóval volt vitája 16 (tizenhat) esztendeje. Állítólag egy bizonyos összeggel tartoztak, ők ellenben ezt nem ismerték el, különféle bizonyítékokat mutattak fel, de hiába. Egyszer csak eladták a követelésüket (100 ezer Ft alatt volt nem kevéssel). Az Intrum Justitia Zrt. nevű behajtócég vette meg. 

Az érintettek levelezgettek velük, elküldték a saját bizonyítékaikat a követelés valótlanságáról, de hiába. Egy idő után már közel félmilliót követeltek különféle kamatokra, költségekre stb. hivatkozva. Nagyjából négyévente (!) küldtek egy fenyegetőző levelet! (Tudniillik ilyen esetekben állítólag öt év az elévülési idő!)
Költöztek közben, oda is jött aztán levél. Megtudták az elvileg titkos telefonszámukat, azon hívogatták őket (a hívószám kijelzése nélkül).

Olvasson tovább!

A Whirlpool és a professzionális szolgáltatás

2018.07.17. 13:14 | Homár Hilda | 32 komment

whirlpool-logo.jpg

A posztot szerkesztve belenéztem a Homár Whirlpool-aktáiba, ahol a kétoldalnyi archív poszt közt egyszer csak szembejött a Heteket mosógép nélkül, azt garantál a Whirlpool garanciája címmel megjelent eset, aminek fájó pontjai szinte szóról-szóra megjelennek itt is: pár hónapos, zörgő hangot adó mosógép, nehézkes garanciális ügyfélkezelés, agyonbonyolított vásárlóazonosító-rendszer, lassan kiérkező szerviz, cserére szoruló készülék ... majd a végtelen várakozás. Ez önmagában is elkeserítő, de az még inkább, hogy az idecitált poszt több, mint 2 éves. A Whirlpoolnál ezek szerint ennyi idő alatt sem változott semmi.

Whrilpool és az ő Professzionális szolgáltatása

Először is, szögezzük le: A Whirlpool és a "professzionális szolgáltatás" össze nem férő fogalom. A márka terméktámogatása, szerviz szolgáltatása borzalmas. Számomra meglepő, hogy a XXI. században egy márka ezt meg meri engedni magának. Nem ügyfélbarát, nem vevő orientált, senkinek sem ajánlom. Az alig fél éves mosógépemhez többször jött már szerelő, mindig másfél hét kb. "hála" az Orczy szerviz hihetetlen sebességének. (A szerelőt nem bántom, mert az megtette, amit lehetett...)

Történt, hogy a 2017 decemberében vásárolt AWE4519-es márkájú felül töltős mosógép centrifugáláskor irdatlan kopogó hangot adott. Gondoltam, semmi gond, Murphy, ami elromolhat, el is romlik, de erre van a garancia. Naív vagyok? Talán... De a kálvária itt kezdődött:

Olvasson tovább!

Milyen bank veri az ügyfelére az elromlott bannkártya újragyártási díját?

2018.07.16. 11:47 | Homár Hilda | 45 komment

card.jpg

Azt talán kimondhatjuk, hogy egy isten háta mögötti kőhalom legalján élő friss ászkarák generáció szellemileg legtopább tagjának sem új, hogy a bankok szolgáltatásaik ár-és díjképzési irányelveit szigorúan a nagyhírű pukkasztott egyes+pókos nyolcas közgadasági szisztéma alapján határozzák meg. Ennek ellenére bármilyen illuziómentes is az ember hozzáállása a pénzintézeti költségekhez, néha bizony érik meglepetések.

Erste Bank Mastercard paypass funkció hiba - fizesse a cserét az ügyfél

Tisztelt Tékozló Homár Blog,

A bankkártyámnak több mint valószínű, hogy tönkrement a paypass funkciója. A bank telefonos ügyfélszolgálata is hardveres hibára gyanakodott, mert semmi egyéb jelét nem látták (pl.: letiltás, központi terminál hibák stb.), hogy miért ne működne.

A bankkártya fizikailag újszerű, mert egyrészt nincs még egy éves sem, emellett tokban van tartva amiből (köszönhetően a paypass funkciónak) szinte soha nincs kiszedve sem. Semmilyen fizikai (akár napfény/hő, vagy pára/víz) behatás a kártyát nem érte. Ennek ellenére az újragyártási költséget (8900 forint) velem akarják kifizettetni, mintha kettétörtem vagy elhagytam volna.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása