Tékozló Homár

Sokba került a vadiúj mosógép portól való megkímélése

2019.01.08. 11:04 | Homár Hilda | 173 komment

screenshot_2019-01-08_09_19_41_1.png

Az a rés a fenti képen ugyan remek macskabejáró vagy drogrejtekhely lenne, de ilyenekre az átlagember nem szokta használni a vadiúj mosógépét, hanem azt egyszerű, hétköznapi módon csak szeretné bekötni és a ruháit tisztítani vele. Szegény Ádám ezzel már nem fogja. Története pedig szolgáljon tanulságul mindenkinek az online vásárlások kapcsán

Kedves Tékozló Homár! 

A segítségét, tanácsát szeretném kérni egy összetörve megkapott mosógép kapcsán, amit sajnos nem bontottam ki a futár jelenlétében, mert felújítás közepén voltunk, mikor megérkezett és védeni akartuk a készüléket a portól, ezért is egy zárt szobába rakattuk le. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel hibáztam, mégis felfoghatatlan, hogy ma Magyarországon a bontás futár előtti elmulasztásával minden szavatossági jogomról lemondanék és hogy 115 000 Ft-ot eltulajdoníthat egy cég mindenféle ellenérték nélkül, majd hitegethet mindenféle feltételek teljesítése esetén történő cserével és a végén 40 nap után egyszerűen közölhetik, hogy nem fognak cserélni. 

img_20181106_124935.jpg

Mivel sok udvarias és nyugodt körön vagyok túl, nemrégiben megírtam egy kicsit csípősebb hangvételű, összegző levelet az Edigitalnak (ez levelem alján látható), hogy gondolják át még egyszer, amire a ma érkezett válasz pusztán ennyi volt: 

Köszönjük türelmét. Álláspontunk sajnos változatlan miszerint a terméket nem áll módunkban cserélni. Köszönjük megértését.

Mivel a mosógép elég nélkülözhetetlen felszerelés, egyértelműen időhúzást is érzékelek az egész folyamatban, hogy kínomban csak veszek egy új mosógépet inkább, de még nem szeretném feladni. Érdeklődnék, látnak-e bármi reményt az ügyben, vagy nincs olyan szervezet/platform, ahova a helyzetemben fordulhatnék?

Nagyon hálás lennék bármiféle tanácsért, segítségért!   

Alább az említett levél illetve néhány csatolmányban a sérülés, fuvarlevél, márkaszervíz jegyzőkönyv. Úgy érzem ennyit tudtam tenni. 

Előre is köszönöm,

Ádám

Tisztelt Edigital!

Ez az utolsó békés megkeresésem önök felé, amennyiben 5 munkanapon belül nem kapok megnyugtató választ, Fogyasztóvédelemnél, majd pedig szükség szerint hatósági, nyilvános platformon fogok jogaimnak érvényt szerezni. 

799901BM18 számú rendelésem során egy törött mosógépet kaptam. Rendelésem átvételekor a megkapott mosogatógépet és mosógépet nem bontottam ki, racionális okokból, csak a nagy részben átlátszó csomagolás sértetlenségét ellenőriztem. A csomag kibontására a 3 napot túlmenően került sor, amikor szakemberrel a helyére állítottuk volna a gépeket, az első megemelés ELŐTT. Az ügyet a 391253 iktatószámon vezetik. A mai napon kieszközöltem, hogy megkapjam MÁSODIK döntésüket, amely elutasító volt az alábbi indoklással:

"Mind a honlapon, mind a visszaigazoló e-mailben felhívjuk a vásárlók figyelmét, hogy a csomagot a futár jelenlétében ellenőrizzék le, mivel reklamációt csak akkor tudunk elfogadni, ha a futárnál a fuvarlevélen rögzítésre kerül a sérülés ténye. Amennyiben ez nem történik meg, álláspontunk szerint Önnek kell bizonyítania, hogy a sérülés a teljesítést megelőzően történt."

Az indoklást nem fogadom el és felhívnám figyelmüket az alábbi hiányosságokra, figyelembe veendő információkra a döntés változtatásáért:

1. a döntésük ellent mond az előző kivizsgáláskor leírt kikötésüknek: "A sérült terméket az illetékes kolléga visszajelzése alapján csak abban az esetben áll módunkban kicserélni, amennyiben a márkaszerviz kiállít Önnek egy csereigazolást arra vonatkozóan, hogy a sérülés befolyásolja a termék rendeltetésszerű használatot és javasolják cseréjét. Kérem az alábbi elérhetőségen vegye fel a kapcsolatot a márkaszervizzel: WHIRLPOOL - márkaszerviz Futárszolgálat háztól-házig! Whirlpool Magyarország központi ügyfélszolgálat +36 1 999 5000 www.whirlpool.hu Amennyiben a márkaszerviz kiállította Önnek a csereigazolást, kérem küldje el másolatát a szerviz@edigital.hu e-mail címre a további ügyintézés érdekében. Megértését köszönjük."

2. a Whirlpool márkaszervíztől kellett értesülnöm, hogy önök nem beszerezhető dolgot várnak el feltételként, mivel a Garancia nem vonatkozik törésekre és repedésekre, valamint nem 3 napon belüli jelzésről van szó, illetve a Whirlpool-al én nem állok vásárlói jogviszonyban, ezért Csereigazolás kiállítása részükről lehetetlen

3. egyedüli lehetőségként ki tudtak közvetíteni egy márkaszervízes kollégát szakvélemény és kivizsgálási jegyzőkönyv megírására, aki felmérte a helyzetet és igazolta a rendeltetésszerű használat lehetetlenségét. (lásd csatolmány)

4. Önök egy "amennyiben, akkor" logikai következtetés "amennyiben" részének hivatalos lehetőségeim szerinti maximális teljesítését ignorálták, és nem tartják be az ígért, "akkor" következményt

5. a csomagot ellenőriztem, de nem a tartalmát. A honlapon hosszas keresés után találtam csak meg a szállításkor való tartalom ellenőrzésére szóló figyelmeztetést, ez a tudástárbeli felszólítás a vásárlási folyamat során nem került számomra megjelenítésre.

6. a vásárlást visszaigazoló emailben nem, csak keresve, a csomag futárcégnek való átadásáról szóló tájékoztatóban találtam meg a figyelmeztetést a bontásra 

7. a kezemben tartott fuvarlevélen nincs rögzítve a ugyan a sérülés ténye, de a SÉRTETLENSÉGE SEM (lásd csatolmány)

8. kizárólag a csomagolás sértetlensége és a bontás nem kérése igazolható 

9. én tanúval, elfogultsági körömön kívüli szakemberrel tudom írásban bizonyítani, hogy a sértetlen csomag megbontása alatt sérült terméket találtunk és azonnal felhívtam ügyfélszolgálatukat a hiba felfedezésekor. Önök tehát azt állítják, hogy én sértetlen csomagon belül tettem kárt 

10. önök nem tudják igazolni, hogy a sértetlen csomagolás sértetlen terméket rejtett átadáskor, amit én nem láttam, azt a futár sem láthatta

11. a szállítást megelőző néhány nappal korábban telefonált nekem a Royal futárszolgálat, hogy hozzák a termékeket, majd kicsivel később ismét telefonáltak, hogy nem találják a mosógépet a raktárban, ezért mégsem tudják még szállítani. Néhány nappal később mégis megtalálták és akkor szállították, szeptember 20-án. Valami gond tehát már szállítás előtt volt a termékkel. Továbbra is igyekszem jóhiszeműen azt feltételezni, hogy nem rossz szándékból, pusztán például raktározási tévedésből került ki hozzánk a hibás termék - pl. egy raktáros  félre állította a tudottan sérült terméket, míg egy másik tévedésből másik napon mégis kiszállításra sorolta be.

12. nagyon nagy valószínűséggel, mint forgalmazókat, Önöket nem is terhelné ez a csere veszteségként, hiszen egyértelműen szállítási sérült a termék

13. felhívom figyelmüket, hogy a készüléknek vannak bontás után nem látható sérülései a belterében, amiket a bontáskor sem tudtam volna észrevenni szükségszerűen, ezekre a Hibás teljesítésből fakadó Kellékszavatossági jogot kérvényezem (Ptk 6:157-158), mely (az Önök ÁSZF-jének 9.1.7-es pontjával egybehangzóan) kimondja, hogy 6 hónapon belül jelzett probléma esetén VÉLELMEZNI kell, hogy a Szolgáltató a felelős a hiba okáért és a Szolgáltatónak kell bizonyítani a másik fél hibaokozását, nem pedig fordítva, ahogy elutasító üzenetükben írták

14. önök az első elutasításban támasztott követelmények teljesítése után 28 napig nem jelentkeztek semmiféle válasszal

15. 28 naptári nap után is csak azért kaptam választ, mert telefonon kieszközöltem, hogy értesítsenek a döntésről - kétszer kellett telefonálnom, hogy a döntést és az indoklást írásban is megkapjam

16. ez idő alatt 5 telefonhívásban és 3 írásbeli megkeresésben érdeklődtem ügyem hogyléte felől, nem teljesített szóbeli ígéreteket kaptam megsürgetésről, utánajárásról, míg írásban egyáltalán nem érkezett érdemi válasz, csak amikor külön felkértem erre kollégájukat

17. megkértem az utolsó beszélgetés során az ügyfélszolgálati munkatársat, hogy beszélgetéseink hanganyagát juttassa el hozzám esetleges bizonyítóerejű felhasználásra. Ez jelen pillanatig nem történt meg (11:08 óta eltelt 10 órában) - újabb nem teljesített kérés

18. a telefonhívások során az átlagos várakozási idő 15 perc volt, mire kapcsolták kollégájukat, ami elképesztően dühítő és felháborító. 

19. önök engem jelen álláspont szerint megkárosítottak 115 000 Ft-al, 28 napig várattak, majd hoztak egy nemleges döntést annak ellenére, hogy teljesítettem a kiírt feltételeiket. 

20. Megkárosítottak azokkal a személyi nehézségekkel, amit a mosás leszervezéséhez a családdal intézni kellett. 

21. megkárosítottak továbbá az 1 órát meghaladó, értelmetlen várakozással telt telefonhívások hívásdíjával. 

22. én a termék nem kibontását részben jóhiszeműségből nem kértem - a termék óvásán, mint másik jelentős okon kívül

23. önök ellenben elutasításukkal az alábbi üzenetet kódolták világosan felém: "Ön, mint ügyfél, vélhetően összetörte a saját mosógépét még a sértetlen csomagoláson belül, azt állítja, hogy az már hibásan érkezett és emellett a hazugság mellett állhatatosan, becstelenül, számtalan levélben, telefonhívásban önmagával egybehangzóan kitart, mi azonban nem hiszünk önnek, bizonyítsa, hogy nem maga volt a hiba okozója".  

24. ez számomra mérhetetlenül felháborító, kikérem magamnak ezt a mértékű becsületsértést és megalázást. Az én, önök felé gyakorolt kommunikációmban nyoma sincs efféle rágalmazásnak, még az egyes ügyintézőktől is elnézést kértem, hogy rajtuk keresztül kell konfrontálódnom a céggel magával.

25. minden (online) értékesítéssel foglalkozó tudja, hogy az indirekt és drága csatornákon (TV reklám, Google) való ügyfélszerzés összehasonlíthatatlanul drágább, mint az ügyfelek megtartása. 

26. Önök ehhez képest bennem egy 2011 óta rendszeresen visszatérő, direkt csatornákon (honlap egyenes úton való felkeresése) érkező vásárlót taszítanak nagyon messzire. Az Edigital volt nekem az alap, ha elektronikai terméket vásároltam - eddig

27. tudhatják, hogy egy elégedetlen vásárló, több valójában egynél, számtalan potenciális vásárló veszíthető, hiszen az emberek szociális hálójának kiterjedettségétől függően privát beszélgetésekben megosztják negatív, pozitív tapasztalataikat. Tőlem is sokan érdeklődnek, hogy áll a mosógépes ügyem, csak Önökön múlik, milyen felhanggal és zárással tudom ezt a történetet tovább közvetíteni. 

28. Egy bekezdés azért, hogy érzékeltessem, hány napot vártam tehetetlenül kiszolgáltatva, frusztrálva és a törött mosógép által minden nap emlékeztetve a felháborító megkárosításra

Kérem, vessék össze a súlyát az egyetlen, jóhiszemű, bizalmi alapú vásárlói tévedésemnek, és a fönt felsorolt, önökre nézve számos kínosnak tekinthető körülményt és azok hozadékát és mérlegeljék ismét, valóban megéri-e mindez egy, az önök financiális forgalmához mérten valószínűleg jelentéktelen összegű készülékcsere miatt?

Válaszukat várva, üdvözlettel:

G. Ádám

 

Kedves Olvasó!

Interneten történt vásárlás esetén a termék átvételét követő 14 napon belül élhettél volna a jogszabályban meghatározott indokolás nélküli elállási jogoddal, amelyet írásban kellett volna közölni az eladóval. Ez a határidő egy esetben 12 hónappal meghosszabbodik, akkor ha a cég az indokolás nélküli elállási jogodról nem tájékoztatott téged (pl. a weboldalon az általános szerződési feltételekben).

Ha az indokolás nélküli elállási jogra vonatozó határidő letelt, akkor az igényedet csak abban az esetben tudod érvényesíteni, ha bizonyítani tudod, hogy a termék sérülése még annak átvételét megelőzően keletkezett, mert az eladó jótállási, illetve szavatossági kötelezettsége csak olyan hibákra terjed ki, amelyek még a teljesítés előtti okból keletkeztek.

Álláspontunk szerint lehetőséged nyílhat továbbá szerződésen kívül okozott kár megtérítése miatt a futárszolgálattal szembeni igényérvényesítésre a futár általi károkozás bizonyítása esetén. A bizonyítás jelen esetben nehézségekbe ütközhet, hiszen vélhetően okirati bizonyíték (a futár részére aláírt átvételi nyilatkozat) áll rendelkezésre arról, hogy a termék az átadáskor még sérülésmentes állapotban volt. Ezzel szemben bizonyíték lehet az átvételkor jelenlévő tanúk vallomása, illetve az ekkor készült fénykép- vagy videofelvételek is.

Tekintettel arra, hogy a panaszodat és a kijavítás, illetve kicserélés iránti igényedet a cég elutasította, dönthetsz úgy, hogy az igényedet az illetékes békéltető testület (bővebben itt: http://www.bekeltetes.hu/) előtt vagy közvetlenül a bíróság előtt érvényesíted.

A békéltető testület eljárása során a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján még mindig nyitott a lehetőség arra, hogy a felek az ügyben megállapodást kössenek. A bírósági eljárás során az okirati bizonyítékkal szemben neked kell olyan bizonyítékokat rendelkezésre bocsátani, amelyek az abban meghatározottakat minden kétséget kizáróan cáfolják.

Felhasznált jogszabályok:
- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 
- 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól  
- 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről  

UPDATE április 25.

Fejlemények vannak! Sajnos a levéltömegben csak most vettük észre, de kéthete jelentkezett Ádám, a kidőlt oldalú mosógép tulaja, és elmesélet, mi történt az elmúlt hónapokban.

Kedves Tékozló Homár blog!

Ádám vagyok, januárban jelent meg egy törött Whirlpool mosógépről szóló Edigital-hoz kötődő cikk az oldalon és arra kértetek, hogy ha van fejlemény, akkor jelezzem felétek. A korrektség révén tehát összefoglalnám az alábbiakat:

- benyújtöttam a Budapesti Békéltető Testüelthez egy kérelmet online, még decemberben az ügy rendezése céljából
- januárban hiánypótlásra szólítottak fel (gyakorlatilag az online űrlapon töredékét sem részletezik az elvárt adatoknak)
- március 19-re tűztek ki meghallgatási időpontot
- az Extreme Digital egy szimpatikus, korrekt jogi képviselőt küldött a meghallgatásra
- a probléma leírása, a fotók tableten való megtekintése után, valamint tekintve hogy egyébként rendszeres vásárló vagyok illetve, hogy másik nagy háztartási gépet is rendeltünk az eredeti rendelés során, a jogi képviselő egyezséget ajánlott
- az egyezség szerint a vételár 60%-át tartalmazó Edigital ajáandékkártyát ajánlották fel, amelyet 1 éven belül levásárolhatok
- én egyből elfogadtam az egyezséget, hiszen így hónapok elteltével a cél a költségek és a veszteség csökkentése volt és ez a konstrukció kb. 69 000 Ft-ot jelent számunkra.
- az ajándékkártya a mai napon (április 9), futár kézbesítéssel megérkezett hozzánk

Összességében tehát november 6. óta 5 hónap eltelt, de egy számunkra megfelelő kompromisszummal zárult az ügy. Habár a következő gépet is ezáltal várhatóan az Edigital-tól rendeljük, mostantól odafigyelünk minden csomag azonnali bontására, valószínűleg sokkal egyszerűbb lett volna az eset, törés ide vagy oda.

Üdvözlettel:

Ádám

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borso 2019.01.08. 11:10:52

Látom megint kezdjük az évet edigital-lel meg emaggal. Még mindíg nem tanultak emberek semmit. :-( Rendelünk, HELYBEN fizetünk KIBONTÁS után! Ennyi. De még mindíg nem megy sokaknak. Vajon miért? Felújítás? Semmi gond, futár előtt kibontani, ha OK fizetek, ha nem vigye a p*csába, ha meg meg akarom óvni, simán vissza lehet csomagolni vagy venni 200.-Ft-ért egy festő takarófóliát /20m2/ és körbetekerem vele. Ennyi. Van még kérdés?

juhaszvik 2019.01.08. 11:25:51

normális helyen ezt jófejségből visszavennék. Magyarországon szándékosan kiküldik a sérültet, hogy hátha valakinél ott ragad (átveszi).
tanulópénznek kicsit sok, de elrettentő példának szép és kerek.

Darth Revan 2019.01.08. 12:03:34

@borso:

soha-semmit nem bontottam meg a ki a futar/postas jelenleteben.
viszont ha barmi megserult szallitas kozben eddig mindig kicsereltek vagy kaptam arengedmenyt.

igaz, nem is magyar boltbol rendelek...

KaTe 2019.01.08. 12:18:44

@borso: Nem értem miért a vásárlónak kellene ellenőriznie a csomag sértetlenségét. Arra való a kereskedő és a futár, hogy ezt megoldják egymás között. Én, mint vásárló fizetek a hibátlan termékért, illetve a szállításért, aztán a felhasználói kézikönyv szerint beüzemelem. Ha a termék hibás, akkor pedig a kereskedőhöz/garanciajegyen szereplő céghez fordulok. Ráadásul tőlem, mint laikus vásárlótól nem is elvárható, hogy ellenőrizzem a termék sértetlenségét. Egy dolgot tudok megállapítani, hogy a kartondobozon/fóliázáson nincs látható sérülés, szakadás, benyomódás. Teljes mértékben irreális elvárás, hogy beüzemelés előtt ellenőrizzem a termék sértetlenségét, elvégre soha életben nem láttam a terméket az átvétel előtt. Pont erről szól az internetes vásárlás, nem? Amikor a terméket beüzemelem akkor van lehetőségem a felhasználói kézkönyv alapján átnézni, hogy minden tartozék a dobozban volt-e, illetve a kézikönyv alapján az első használatnál ellenőrizhetem, hogy a termék valóban a leírás szerint működik, valamint a kereskedő weboldalán feltüntetett paraméterekkel, tulajdonságokkal rendelkezik. Ha nem, akkor jön 14 napos elállás.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.01.08. 12:21:40

@Darth Revan: +1 Az Amazon.de szinte minden szituban helytállt. Volt hogy fél éve használt elektronikai terméket cseréltek, javítás helyett. Semmi bohóckodás a futár előtt. Sőt volt hogy letette a ház előtt a Notebookot (ez mondjuk kicsit laza volt szerintem is) én pedig a nap végén szépen felvettem az ajtó előtt.

Volt olyan is hogy a Honor telót szó nélkül cserélték, miközben a Huawei ott páváskodott, hoyg ez nem is az ő termékük, csak a logojuk van a dobozon :)

Nem rétem hogy miért bohóckodnak még itthon ezekkel a hazai webshopokkal...

neménvagyok 2019.01.08. 12:37:21

Micsoda hiszti! :)

A többit megválaszolta a GVTI.

neménvagyok 2019.01.08. 12:46:19

Azt még a GVTI válaszához hozzátenném, hogy a 14 napos elállási joggal is csak teljes értékű sérülésmentes állapotban visszaküldött áruval élhetett volna, különben az eladó jogosult levonni az értékcsökkenés összegét. A hasonló termékek kibontási és megtekintési jogát nem véletlenül adja meg az eladó. Ha átvételkor tapasztalható a törés, az eladó ki tudja fizettetni a kárát a szállító céggel, így meg nem. Tök mindegy, hogy Ádám törte-e össze, vagy a futár. Az is egy hülyeség, hogy 115.000 ft-ját "eltulajdonította" az eladó. Hát nem, kaptál érte egy mosógépet, amit valszeg a futárok elejtettek. Ezért KÖTELESSÉGED kedves Ádám átvételkor ellenőrizni az esetleges mechanikai sérüléseket, amire az eladó kifejezetten meg is kért.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2019.01.08. 13:25:47

@neménvagyok: Azt gondolom, hogy az a mosógép, aminek ekkora sérülése van, azon -ha azt tényleg a szállítás közbeni elejtés okozta- ennek látszania kellett volna kibontás előtt is. Ez akkora maflást kapott, mint ide Vlagyivosztok. Szóval inkább arra tippelnék, amit @juhaszvik1: is írt: eleve kiküldték a szart.

borso 2019.01.08. 13:34:16

@KaTe: Igazad van! DE Üdvözlünk a magyar dzsumbujban! :-(

SUNexecutive (törölt) · http://nezo.blog.hu 2019.01.08. 13:49:48

@Csokis: Dehogy. Nem kell annak látszódnia. Amit a képen látunk, az az összepattintott keret "szétugrása", ami látványos ugyan, de simán lehet az is, hogy rátettek valamit vagy ahogy targoncával emelték, az egyik lábra helyezték a súlyát a négyből. Belső sérülése ettől fogva simán lehet. Emellett a csomagolás kifejezetten fizikai sérülések megakadályozására, lehetséges csökkentésére szolgál, így nem biztos, hogy látszik rajta, lévén rugalmas anyag.

LKerekes 2019.01.08. 13:59:09

Nem stimmel a történet. Nekem hasonló mosógép úgy jött, hogy alul/felül nikecell és oldalt átlátszó fólia. A panaszos is azt írta, hogy részben átlátszó csomagolás. Így látható volt az oldala és szerintem így kapta a panaszos is.
A sérülés nem leejtés vagy nekiütközés után keletkezett. Valamivel benyúltak a két oldallemez találkozásánál és kifeszítették az egyik oldallemezt.
Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen hibával kiküldenék a mosógépet, pláne, hogy " nagy részben átlátszó csomágolásban " volt. Az alja nem lehetett, a teteje nem szokott átlátszó lenni, hiszen egymásra rakva állnak a raktárban. tehát az oldala volt látható. És nem vette észre a panaszos? Na, ne!
Felújítás, munka? Talán ezt kellene egy kicsit végiggondolni. Belekadt valami szerszám? A vas vízcső? Ki tudja. De 99 %-ot adok, hogy ebben a panaszos ( vagy a munkásai ) sárosak.
Ha jól megnézem a képen a mosógép mellett olyan helyzetben van a fólia, hogy nagyon úgy tűnik, a mosógép oldalát csak átlátszó fólia védte. És ezt a "hibát" nem lehetett észrevenni? Kétlem.

LKerekes 2019.01.08. 14:00:26

@Csokis:
Leejtésnél, valaminek nekiütközésnél befelé roggyanna meg az oldala és nem kifelé.

LKerekes 2019.01.08. 14:06:50

@borso:
30 évig maszek elektronikai szakember voltam. Rengeteg készüléket javítottam "ilyen jellegű "hibák miatt. 20 emberből egy merte bevallani, hogy ő volt a hunyó és elejtette meglökte, felborította, rosszul szállította , stb. Higyjétek el, meg lehet állapítani, hogy szállítási/raktározási probléma volt tényleg vagy csak a vevő/tulaj volt mafla.

neménvagyok 2019.01.08. 14:07:02

@Csokis: Ezt már nem lehet eldönteni, de feltételezni lehet. Én nem hinném, ugyanis 1000-ből 999-en megnézik átvételkor, (amire direkt fel is hívják a figyelmet) és kapásból visszaküldik, tehát az eladó máris bukott egy szállítási költséget. Egyszerűen nincs értelme, de persze feltételezni lehet. Nem oszt, nem szoroz, a vevő nem nézte meg, innentől a kérdés eldönthetetlen, ergo ugrott a garancia.

LKerekes 2019.01.08. 14:11:49

Ez a roggyanás csak úgy keletkezhetett, hogy valaki egy szerszámmal a földtől kb. 15 cm-re benyúlt az oldallemez mellé és ki akarta pattintani az oldallemezt, azaz ki akarta nyitni , hogy megnézzen valamit. Nem sikerült.
Minél tovább nézem a fényképet, annál inkább azt látom, hogy az oldalán csak az átlátszó fólia volt csomagolásként. És nem látta átvételkor senki ezt a hibát? Elképzelhetetlen.

neménvagyok 2019.01.08. 14:16:23

@LKerekes: Valószínűleg azon az élén is volt egy hungarocell védő, ami eltakarta.

neménvagyok 2019.01.08. 14:26:48

@borso: Nem, nincs igaza. Ez a sztori így pont olyan, mintha vennél egy autót, hazavinnéd, és 3 hét múlva visszavinnéd, hogy most vetted észre, hogy a jobb hátsó sárvédő be van horpadva, csak átvételkor azt nem nézted meg, mert nem a te dolgod megnézni. :)

LKerekes 2019.01.08. 14:34:32

@neménvagyok:
Ez egy minimum 5 centis kiugrás. Az élvédő max 2-3 centit takar. Ezt a hibát nem tudta volna eltakarni. Meg hát nem maradt volna egyenes sem.

neménvagyok 2019.01.08. 14:46:09

@LKerekes: Viszont a hungarocell élvédő benyúlik elé mindkét irányba, és összetartja, amíg ki nem bontják. Ne legyünk már nevetségesek légyszi.

LKerekes 2019.01.08. 14:46:38

Porvédelem miatt nem nézte meg? Csak lett volna egy lepedő amivel le lehett volna takarni felbontás után. 100 000- Ft a mosógép, a lepedő 1000-Ft. Azért súlyozni tudni kell.
Most Karácsonykor úgy jártam, hogy egy nem magas kategóriájú okosórát rendeltem a gyereknek. Gyönyörű csicsás csomagolás, tényleg vétek volt megbontani. Mégis megtettem a feleségem ellenkezése ellenére és kiderült, hogy a töltést nem veszi. Aztán kiderült, hogy az usb kábel szálszakadt. Volt otthon ilyesmi más készülékhez, és azzal működött. Email a cégnek. Nem válaszoltak, de pár napra rá hozta egy kis borítékban a postás a kábelt. Igaz csak Karácsony után ért ide, de nem gond. És magyar cég volt, nem is a nagymenők közül.
Szóval nem kell általánosítani. Nekem aránylag jók a tapaszatalataim és azt is látom, hogy egyre megbízhatóbbak és tényleg "nyugati" szinten működnek a magyar cégek is. És ez vonatkozik a számlázásra, szállításra és a reklamációra is.

juhaszvik 2019.01.08. 14:50:52

@neménvagyok: "1000-ből 999-en megnézik átvételkor"

ezen jót nevettem. szerintem 99-et akartál írni.

GatyaPityu 2019.01.08. 14:51:58

Kicsit off, és nyilván sovány vigasz, de saját tapasztalatból mondom, hogy a levélíró már ott követte el az első és legnagyobb hibát, hogy WHIRLPOOL mosógépet rendelt a webáruházból. A mienk hat éves, de totál szét van rohadva az ajtaja. A keresztszüleim gépe szintén. És amikor felhívtam a szervizt, az ügyfélszolgálatos közvetetten elszólta magát, hogy ez amúgy egy általános jelenség a WHIRLPOOL mosógépeknél, hogy szétrohad az ajtó. Érdeklődtem a javítás felől, de mire mindent összeadott (anyagdíj, munkadíj, kiszállási díj), már ott voltunk, hogy 40 eFt - természetesen nem tartottam rá igényt. Megvárjuk míg teljesen szétrohad és veszünk másikat.

Visszatérve a történetre, én - bár nem vagyok jogász - azt gondolom, hogy a 14 napos elállási jog is csak abban az esetben érvényesíthető, ha a termék ugyan valamiért nem nyerte el a vevő tetszését és ezért a szerződő felek távollétében köttetett szerződés visszavonható, de ahhoz magának a gépnek sértetlennek és működőképesnek kell lennie, sőt még a csomagolásnak is rendelkezésre kell állnia. Vagyis ez nem arra lett kitalálva, hogy egy lezúzott terméket (hogy a szállító, vagy átvétel után a vevő zúzta-e le, ez most irreleváns) visszavásároljon a kereskedő, ami az után már nyilvánvalóan eladhatatlan lesz másik vevő számára.

LKerekes 2019.01.08. 14:52:19

@neménvagyok:
Miért lennénk nevetségesek? Te annak tartod magadat?
Egy ilyen kiugrás meglátszana az élvédőn is, Az miért nincs a képen, holott az alátámasztaná a szállítási/raktározási sérülést?

Ha megnézed, hogy a talpvédő hungarocell mennyire nyúlik túl , akkor ugyanannyi vagy kevesebb az élvédő vastagsága, azaz egy ilyen kidomborodás látszott volna , mert túllóg a csomagolás oldalsíkján.
Nem mondom, hogy teljes mértékben igazam lehet, de igencsak nagy a valószínüsége. Tapasztalat.

LKerekes 2019.01.08. 14:54:40

@juhaszvik1:
Pesszimista vagy. A többség egy ilyen árkategóriánál leellenőrzi. Aki meg nem, az meg is érdemli.

neménvagyok 2019.01.08. 14:56:00

@juhaszvik1: Hát, akkor azok így járhatnak, és nincs reklamáció. :)

zuhanorepulesss 2019.01.08. 14:57:42

Edigitalnal barmit elerni?
Szazszamra vannak ilyen sztorik, behajthatatlan Naluk, barmilyen panaszod is van.
Eszembe nem jutna par ezer forint megtakaritasert Naluk vasarolni.
Draga tanulopenz.

LKerekes 2019.01.08. 15:02:09

@Keményen Trollkodó Kisember:
Egyetértek Én is leszoktam Whirpool-ról a nagyon leromlott minőség miatt. A 100 000-es mosógép 4 évig bírta.
Aztán vettem egy kis osztrák cég (gondolom kínai tulajdonú ??) Törökországban összeszerelt mosógépét harmadáron, mint csomagoléssérültet. Ez azt jelentette, hogy az oldala meg volt karistolva. Most 6 éve működik és a jelek alapján még elmegy ugyanennyit.

A visszavétel valóban sérülésmentes árura vonatkozik. És még indokolni sem kell.

NagyonTitok 2019.01.08. 15:04:29

@SUNexecutive: Ha ha csak az egyik sarkot érte volna koncentrált terhelés, akkor azért más külsérelmi nyomok is keletkezhettek volna. Érdekes, hogy pl. a szomszédos oldal nem deformálódott ennyire; a felső műanyag burkolat miért nem törött/repedt meg; a mosógép nyitható fedele miért nem sérült meg; (a felső hungarocell sarka sértetlen volt-e)...
Ha jobban megnézzük a fotót, láthatjuk, hogy az egyik felső illesztési pontnál kitörött a műanyag, a másiknál viszont egy kis lehajlást látni a belső oldalon. (Elképzelhető, hogy gyárilag ilyen.)
Szóval, csatlakozom azokhoz, akik szerint ezt a lemezt vki oldalról kifeszítette.
A nagy kérdés persze, hogy mindezt a kiszállítás után vagy már a gyári fóliázás előtte vmelyik mókás alkalmazott, amit csak hetekkel később fedeztek fel az áttetsző alatt.

juhaszvik 2019.01.08. 15:50:13

@LKerekes: persze én arra az esetre gondolok, amikor a kedves vásárló nem engedi elmenni a futárt, amíg le nem ellenőrzi, hogy van-e látható, akár a szállításból fakadó sérülés az adott terméken. szerintem ez max a vásárlások 10%-ra jellemző, legalább is a környezetemből és általában a hazai hozzáállásból ezt szűröm le.
a magyar vásárló rohadtul nem tudatos, ellenben panaszkodni azt nagyon tud.

juhaszvik 2019.01.08. 15:56:38

viccet félretéve: nem lehet, hogy tényleg valamit csempésztek benne?
valaki kommentben jelezte, hogy ez nem az eredeti csomagolás, és a felfeszítést is magyarázná.

továbbá kiderült, hogy a készülék működik-e vagy sem?

Pic 2019.01.08. 16:00:27

Sziasztok!

Mivel én kereskedelemben dolgozom, így látom a másik oldalt is.

1.
Sajnos igaz az amit itt sokan megjegyeztek: Nagyon bénák és hülyék az emberek az egész világon, sajnos nálunk is. Ezt persze nem ismerik be maguknak, próbálnak hárítani, így rengeteg a "béna" bepróbálkozó aki elb**a a terméket, majd utána játssza az ártatlant és követeli a cserét.

10 év alatt nagyon durva dolgokat láttam. Ha nem dolgoztam volna havi szinten kínai és indiai partnerekkel is akkor azt mondanám, hogy a magyarnál pitibb, szarrágóbb, bepróbálkozósabb társulat nincs, így viszont inkább azt mondom kevés van.

2.
Ugyanakkor az is tény, hogy a bolt és a gyártó is tud hibázni. A gyártók is hibáznak, egyik többet, másik kevesebbet de a hibafaktor ott is van.
A boltok esetében vannak a csalásra szakosodott boltok ahol 3 havonta cserélődik a név meg a tulaj, azoknál tényleg mindennapos a csalás, a többinél azaz a normál boltoknál gyakorlatilag nincs ilyen.
A fogyasztóvédelem ugyanis annyira gázul áll hozzá a dolgokhoz, azaz alap hozzáállás az az, hogy "mertazaszemétkereskedő", hogy sokszor az egyértelmű esetekben is a bolt ellen ítélnek.
Ráadásul olyan macera a fogyvéd eljárás történet, hogy a boltok inkább szó nélkül benyelik a dolgot vagy rátolják a gyártóra, inkább: "próbálják rátolni több kevesebb sikerrel".

Azért EZ általában sikerül is HA NINCS fizikai sérülés.

Fizikai sérülésnél a gyártók többsége felteszi a kezét és azt mondja SORRY.

3.
Az EMAG és az eDigital azért szerepel a fórumokban itt sokat, mert iszonyatos nagyok és a méretből adódóan több a panaszos is.

4. Én nem tudom kik írnak ebbe a fórumba, de nem értem, hogy írhatjátok le amit leírtok, mert a kiszállítás témaköre a 22-es csapdája.

Szögezzünk le egy TÉNYT: Amikor kiviszi a futár a csomagot, akkor te HOZZÁ SEM ÉRHETSZ addíg, amig alá nem írtad az átvételi papírt, hogy "te ezt most sértetlenül átvetted" és ki nem fizetted.

TEHÁT NINCS olyan, hogy kibontom, megnézem és utána eldöntöm átveszem-e és fizetek vagy sem.

AMIKOR átvetted és fizetted, UTÁNA bonthatod ki és nézheted meg, hogy tényleg sérülésmentesen kaptad-e meg a cuccost.

Az is gáz, HOGY ERRE GYAKORLATILAG CSAK akkor van esélyed, HA a futár jelenlétében bontod ki a terméket és rögtön ki is próbálod.

Problémák:
Probléma 1
Egyrészt ez szinte sohasem szokott megtörténni, mert vagy a nagymama veszi át vagy a szomszéd akinek lövése nincs a dologról, hogy mi az és hogyan kellene kipróbálni.

Probléma 2
Te veszed át, de rohansz és nincs időd most kicsomagolni és ellenőrizni.

Probléma 3
Hiába te veszed át és még időd is van.... A FUTÁRNAK NINCS IDEJE. Ő nem fog várni semmire. Pláne nem rád.

Probléma 4
Tehát már itt megette a fene az egészet, DE MÉG NEM EMLÍTETTEM az atombombát.

Hirtelenjében nem tudok olyan futárcéget aminek nincs valami hasonló az üzletszabályzatában, hogy "....A termék csomagolásának olyannak kell lennie, hogy kibírja azt, hogy 1m magasságból ráejtenek egy 30 kilós tárgyat..... Amennyiben ez nem teljesül, úgy a csomagolás nem megfelelő.... a nem megfelelő csomagolás miatt a futárcéget a szállítás során bekövetkezett sérülés miatt felelősség nem terheli.. "

Sakk matt.

Konkrét esetet mondok ahol szállító volt a saras:

- raklapon érkezett áru külföldről
- a kartondobozon egyértelműen látszik, hogy a targonca beleszaladt a két villájával a kartondobozba.
- Aláírtuk a papírt, hogy átvettük
- és UTÁNA tényleg átvettük, kibontottuk
- futár csak azért maradt, mert ő is kíváncsi volt....
- ott helyben RÖGTÖN kaptunk a futárcég emberétől egy nyomtatványt, hogy jelentsük be a kártérítési igényünket
- és távozott

Pic 2019.01.08. 16:02:28

JELEN történetben annyiban más a történet, hogy a nagyobb cuccokat mint pl egy mosógép, általában nem futárcég viszi ki, HANEM szerződött alvállalkozó SZÁLLÍTÓ, aki az adott cégnek a termékeit kiviszi házhoz a boltból, ott szakszerűen kicsomagolja és berakja a helyére. Tehát ha külsérelmi gond van, mint ebben a történetben az rögtön kiderül, KIDERÜLT VOLNA és egyértelmű lett volna. NEM LETT VOLNA VITA.
Szó nélküli csere "azonnal" és sűrű elnézést kérés.

Persze még mindig ott a lehetőség, hogy nem működik az eszköz, de az már garanciális probléma. Másik sztori.

A szállító ugyanis beüzemelést nem csinál, az más feladata. Ha nem túl vészes a dolog, akkor az a te feladatod, ha problémás akkor viszont általában kikötik, hogy AZT szakember KELL csinálja. Aki utána pecsétes papírt, számlát, stb ad ennek megtörténtéről.

Lásd Például gáztűzhely bekötése a gázhálózatba. Ilyenkor még mindig fennáll a lehetőség, hogy ezt megcsinálhatod te is és senki egy rossz szót nem szól mert te csináltad, DE a történet onnantól kezdve úgy megy tovább, hogy BUKTAD A GARIT.

Tehát jelen esetben összefoglalva:

Emberünknek ez marad egy drága tanulólecke, mert:

- Nem csomagoltatta ki és rakatta be a mosógépet a helyére, így nem derült ki azonnal, hogy NEM Ő A HUNYÓ. Utólag ezt már nehezen tudja bizonyítani.

- HA OLYAN lenne a fizikai sérülés jellege, ami valami kisebb sérülés vagy nem külső sérülés vagy bármi olyan ami VITATHATÓ, akkor megint nem lenne baj, mert rásüthető a gyártási hiba, rásüthető, hogy megfeszült, megpattant, nem bírta a szállítást, stb stb.

- Egy ilyen NAGY KITERJEDÉSŰ és KÜLSÉRELMI nyommal járó sérülés ami 90% valószínűséggel kvázi egyértelműen azt mutatja, hogy a termék átvétele után valamikor azt LEEJTETTÉK vagy valami hasonló történt.....

Well .... még ha emberünk vétlen és ő tényleg egy ártatlan szenvedő alany, mert tényleg nem ő törte meg.... EZT NEM TUDJA kimagyarázni.

- Elállni sem tud a vásárlástól problémamentesen, mert fizikai sérült a termék, ezért csak értékcsökkenéssel fogják visszavenni.

A termék megjavításának költségét be kell nyelje valamilyen formában.

Evvan.

Tanulság: MINDIG BONTSD KI vagy ha olyan akkor a szállító BONTSA KI ÉS RAKJA BE.

SZIGMA 2019.01.08. 16:38:57

Először is ez szívás. Ott és akkor kellett volna megnézni a gépet.

Másodszor, ki kellene emelni a gépet a habszivacs talpból és megnézni annak az alját. Ugyanis ez pont úgy néz ki, mint amit az egyik sarkára ejtettek vagy az egyik sarkán jócskán megdöntöttek és felül taszítottak rajta.

Nem tudom, belül mi sérült még, lehet hogy a lemez igazítása után működik, bár a dob felpörgésénél biztosan zörögni fog.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.01.08. 16:41:39

Valamit tisztázzunk: ez a 14 napos dolog nem arról szól hogy neked ellenőrizni kell hogy megsérült-e az áru, hanem hogy legyen lehetőséged egy olyan alapos tanulmányozásra, mintha egy boltban vásárolnál.

A 14 napos határidő arra is jó hogy ne számolja fel mindenki a boltját és nyisson webshopot. Utóbbiaknak is kell valami hasonló feltételt biztonsítani a termék tanulmányozására. Mivel nincs mintaboltjuk, a kipróbálást a saját termékeddel teszed 14 napig.

Ez azonban felételezi hogy nem qúrnak át egy használhatalan sérült termékkel. Ha a raktárból elhozom, ott sem fogom kibontani, mert nem tudom elszálíltani. Miért kellen kicsomagolni az ajtóban, mi van ha utána még fel kell vinnem a padlásra?

Ha a futár odaadja, nekem nem kötelességem kibontani. Évente több tucat terméket hozznak ki hozzám, kávétól notebookig, sosem szoktam kibontani a nagy amazonos dobozt, nincs is értelme.

A bolt abszolút felelőssége hogy hibátlan terméket adjon oda. Talán 2-3szor fordult elő (a 20 év többszáz termékéből), hogy valami utsó, gyanús an visszaküldött visszacsomagolt (kisértékű) dolog jutott, ezen esetben miután szóvá tettem, nem is kérték vissza a terméket csak utalták az árat.

Egyébbként az Amazon esetében külön kategória a viszsaküldött újracsomagolt termék, teljesen más árakkal (pl a sérülésmentes de felbontott okosórám harmadába került, mint a teljes normál ár) .

okoskamondja 2019.01.08. 16:46:07

Valoszinűnek tartom, hogy az edigitálnál ugyanolyan feltételezésekkel élnek a vásárlókról, mint az itt kommentelők nagy része.

1. CSOMAGOLÁS
A mosógépek általában így vannak csomagolva:
alul felül teli és viszonylag széles sarok hungarocellek az éleken + zsugorfólia (a mi gépünk is így jött anno, azt a futár bontotta mielőtt kértem volna):
www.220-outlet.hu/shop_seopic/92948/G4541_altpic_2/G4541_altpic_2.jpg?time=1545924587
Ez azért elég sok mindent egyben tart, mire eljut akár a boltig, pl ha így az élnél van szétnyilva, azt valszeg igen. Jó pár konténeren/targoncán átmegy így.

2. RANDOM FELTÉTELEZÉSEK
- Hol láttátok ezen a képen a gép másik oldalát?
- Nyilván feszegették az oldalát, mert...? Mi a túrót keres valaki egy zsír új mosógépben, amivel mosni akar?
- Azzal az erővel rögtön letöri emberünk a mosóporos tartót is, hamár az oldalát lefeszíti?
- A felújítás == inkompetens balfékek szétcsesznek mindent maguk körül random vascsövekkel? Ha te felújítasz egy vízvezetéket @LKerekes, azt az új mosógép mellett csinálod?

Maximum a leejtés lehetséges, de azt meg ki tudja bizonyítani, mikor történt? Nehéz ügy, nem hiszem, hogy ebből kisülne bármi jó. De amúgy ha talpára ejtik, az is lehet, hogy alul látszódott a sérülés a csomagoláson is, de azt meg nem hiszem, hogy bárki megnézi egy több 10 kilós gépnél.

Amúgy sztem is ki kellett volna bontani, még ha rögtön el is mulasztotta a futár előtt, pár napon belül akkor is, mert ahogy írták, a gépet lehet védeni random párszáz forintos anyagokkal, de a csere max pár napig áll fenn, mint lehetőség. Tanulópénznek azért ez elég sok...

ekat 2019.01.08. 20:31:36

@Ződ2000: Nekem is múltkor azelőtt jóváírta az Amazon.de a határidőre meg nem érkezett terméket, mielőtt utánanézett volna egyáltalán, hogy mi van vele. Csak a késés okán. (De aztán nem is jött meg soha - a futáros tételek mindig megjönnek, de ezt a posta kellett volna hogy hozza..)

ekat 2019.01.08. 20:39:22

@zuhanorepulesss: Nekünk így lett 27 collos monitorunk. 24 collos állítható magasságút akartunk, megvettük náluk, és folyton rózsaszínedett. a képe. Visszavittük, de csak vásárlási utalványt voltak hajlandóak adni. (Egy hibás termékre? WTF?) Úgyhogy aztán kinéztünk egy drágább nagyobbat, és ráfizetve megvettük. Ez tökéletes, a vége jó lett, de az Extreme Digitaltől nagyobb dolgot mi sem veszünk többet.

Quuuziii 2019.01.08. 20:59:14

@neménvagyok: speciel én sem bontottam ki, szintén felújítás miatt, de nem láttam a csomagon külsérelmi nyomot.

@Pic: hozzánk is futár hozta ki, és teljesen eséltelen volt hogyott bekösse, nem is tudta volna, még javában aljzatkiegyenlítőztem. :)

Indesit mosógép, nem edigitalos, de valami hasonló, mindenesetre rákerestem itt a céggel kapcsolatos posztokra, és csak piti ügyek voltak, vásárlói phaszkodás. :)

Stefaits Előd 2019.01.08. 21:50:07

Amint látom a képen, a következőt lehet tenni: Garancián kívül felkérni egy szerelőt, hogy nézze át a gépet és hozza helyre. Nyilván olcsóbb, mint venni egy újabb gépet. Arról nem is beszélve, hogy ha jól sikerül a helyreállítás, tehát nyom nélkül történik, akkor még a garancia is megmaradhat. 10 év garancia volt a matricán, ha jól láttam. Óvatosan tessék helyreállítatni, és a gari se lesz elbukva. Legalábbis én ezt próbálnám meg.

Quuuziii 2019.01.08. 21:50:41

@Quuuziii: ja de, csak én extreme digitalnak ismertem. :D mondjuk én kiterjesztett garanciával kértem, mechanikus sérülésekre is.

230e 2019.01.08. 23:01:38

Hűtővel jártunk így, MM-ből jött, a feleségem vette át, ő az elejére, és a belsejére koncentrált átvételkor, ami rendben volt. A szállítók csomagolták ki, és állították be a helyére a készüléket. Mikor hazaértem, és üzemeltük volna be, akkor derült ki, hogy a hátulja van összetörve, a hőcserélő rács állt össze-vissza. Megnéztem a csomagolást, ott is látszott az ütés nyoma, mindent fotóztam, és szó nélkül visszavitték, az árát pedig visszafizették.

Az meg a bevezetőben hogy ez az online vásárlóknak tanulság? Miért, ha a boltban veszed, attól még nem hozhatnak ki töröttet?

herk 2019.01.08. 23:05:04

Saját privát véleményem szerint ezt a targonca leejtette fél méter magasból, ennyi történt.
Mert:
- a saját otthonában az ember nem dobálja fél méterről a mosógépet
- feszitővassal sem áll neki az oldalának (ezt onnan tudom, hogy amikor mi nekünk kiszállitottak egy mosógépet nem éreztem ellenállhatatlan vágyat arra, hogy az oldallemez alá nézzek úgy, hogy a csavarok kicsavarása helyett gyorsba bepattintsak egy pajszert)
@neménvagyok:
"és kapásból visszaküldik, tehát az eladó máris bukott egy szállítási költséget. "
Nem veszed számitásba, hogy nem 1 személyes cégről beszélünk, ahol a targoncás és a tulaj ugyanaz a személy.
Mondom mi történt _szerintem_: a targoncás sietségében nem rendesen fogta meg a mosógépet, mikor 3 magasról leemelte a mosógépet, így lebillent a targoncáról. Gyorsan körbenézett, remélve, hogy nem látta senki, csak a Géza, de ő vele úgyis spanok, meg a Karcsi, de őt meg nem érdekli, mert úgyis utálja a céget, meg a csoportvezetőt.
Mivel ez volt a készleten az utolsó darab, meg amúgy is levonják a zsebbe adandó prémiumából, ha valami galibát okoz, ezért inkább megpróbálja elsunnyogni.
Szerencsére a raktárban volt egy 14 napon belül visszahozott ugyanilyen mosógép, oda ugyebár nem kell a csomagolás (majd azt mondjuk, hogy anélkül hozták vissza).
Kicsit helyrepofozták az új csomagolásból kibontott anyagokkal, és már vitték is ki a teherautóhoz.
Mondom, ez a saját fikcióm, mielőtt rámhúzzák a vizeslepedőt :-)
De azért _szerintem_ nem zárható ki ez a lehetőség sem.

johevi 2019.01.08. 23:36:02

Minden levélre, panaszra 30 napon belül kell válaszolni. Ez nyilván a csak a max, ügyfélszolgálatok válaszolnak olyan gyorsan ahogy tudnak, de ha valaki így kezdi "hogy adok 5 napot" az ne számítson jófejségre, nem fogják mások elé betenni akik ugyanúgy írtak és választ várnak.

freelander1 2019.01.09. 00:16:56

Nem akarnék az áldozathibáztatás bűnébe esni, de ennyi vinnyogást egy ilyen "hiba" miatt... Kb. 10 perc alatt helyrerakom, kiegyenesítem, hogy nem is látszik, 'szt jónapot. Ha meg olyan kis érzékeny vagyok, hogy így má nem is kő', akkor teccek szíves lenni megnézni. Mert max az éleknél lehetett még hungarocell, de az oldalhorpadás, meg a hungarocell nem egyenes állása/törése világosan látszódhatott. De sok a fura ember, aki bármeddig elmegy egy kis apróért, hírnévért, konkurencia bemártásáért... Bocs, ha nem így van.

Dr.Démonmac1 2019.01.09. 01:12:35

A mosógépet a németektől rendeltem, nem is volt baj:D

pkovaks 2019.01.09. 02:11:33

@Stefaits Előd: En is ezt tennem de minel elöbb, igy megmenthetö a garancia es uj gepet se kellene venni...de akar magam is levennem a serult oldallemezt es a padlon kiegyenesitenem, persze attol is fugg mennyire vagyok "muszakis"...

Quuuziii 2019.01.09. 04:51:58

@pkovaks: írta a vevő, hogy belül is megsérült a gép. A szerelő is mondta hogy rendeltetésszerű használatot akadályozza. Tehát papírnehezéknek még jó.

Quuuziii 2019.01.09. 04:59:32

@pkovaks: az első kép alapján mondjuk én is őssszeraktam volna.

tlantos 2019.01.09. 05:31:43

Talan nem a felújítás közepére kérem kiszállítást. Vagy intézem magamnak.

Im just here for the comments 2019.01.09. 05:43:07

@borso: ez a külső sérülésekre igaz is, de mi van, ha nem látszik rajta sérülés és mégsem működik? Akkor is a vásárlóra mutogatnak és felteszik a kezüket?
Na mindegy, poster elcseszte, hogy nem állt el 14 napon belül, most már szhatja a mosógépet.

theman 2019.01.09. 07:16:12

Nincs igaza a felhasználónak. Tetszik mikor határidőt szabnak és fenyegetik a céget.
Annyira el vannak már butulva az emberek, hogy arra gondolnak nekik mindent lehet csak jogaik vannak, kötelességük semmi. Én mindent online rendelek, és sajnos van amikor gond van.Ha valami gyanús akkor kibontom, és jelzem. Ha mégsem bontom ki vagy veszem észre a hibát időben (fordult már ilyen elő) akkor nem mást hibáztatok, hanem magamat, és csökkentem a veszteséget. Ennyi idő elteltével hogy lehetne rájönni,ki tette tönkre? Ezért vannak a határidők, és a minimális előrelátás.

theman 2019.01.09. 07:21:16

@theman: A másik fele maga a panaszos levél, ahol folyamatosan valótlan dolgokat állít:
"hogy 115 000 Ft-ot eltulajdoníthat egy cég mindenféle ellenérték nélkül,"
Tehát meglopták? Át sem vett semmit, ez csak egy fiktív történet?

enta selecta 2019.01.09. 07:39:42

Nekem Hollandiában két futár hozta be a lakásba az online rendelt fagyasztóládát. Miután a helyére tették, kicsomagolták és a csomagolóanyagot el is vitték, nem hagytak szemetet maguk után. Van még hova fejlődnünk.

enta selecta 2019.01.09. 07:49:32

Ja, jut eszembe. Mosógépet is rendeltünk. Ingyen kihozták és be is üzemelték itt, a hanyatló nyugaton.

Etniez 2019.01.09. 08:33:21

@Darth Revan: UK-ban is ez van. Nem feltételezi az eladó, hogy azért rendelek meg valamit, hogy széttörjem majd cseréltessem egy másik ugyanolyanra, magamat szopatva ezzel a magatartással.
Magyarországon ez valamiért nem így van.

Mattersdorf (törölt) 2019.01.09. 08:38:08

Olyan helyről kell rendelni, ahol beüzemelik.

Azt soha nem értettem, minek kell hetekkel előbb megrendelni bármit is. Látom, hogy 2 nap kb és kész a fürdő, akkor berendelem. Nem a szocializmusban élünk, hogy 1-2 hónapot kellett várni egy Hajdú autómatára... odamész a boltba a megfelelő kocsival, és berakod és viszed haza raktárról... max fél óra.

Terézágyú 2019.01.09. 08:58:07

@Etniez:
"Nem feltételezi az eladó, hogy azért rendelek meg valamit, hogy széttörjem majd cseréltessem egy másik ugyanolyanra, magamat szopatva ezzel a magatartással."

Nem is mondta senki (még az eladó sem!), hogy a vevő DIREKT törte volna el...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.09. 09:03:48

@enta selecta: ez itthon is így van attól függően, hogy a bolt, ahol veszed, hogy van leszerződve a szállítókkal. Ezt meg lehet előre kérdezni. Azt mondjuk nem értem, hogy miért rendelnek az emberek vakon dolgokat. Egy cégnél, akinek van bemutatóterme meg lehet nézni az árut. Nyilván nem azt fogják kivinni, de jó eséllyel van saját teherautójuk vagy egy partnerük, aki kifejezetten ezzel foglalkozik. Az edigitalnak biztos, hogy nincs ilyenje. Nekünk is beüzemelték a hűtőt, a szemetet is elvitték. Mosógépért mondjuk elmennék én autóval aztán ha bármi külsérelmi nyom van rajta nem hozom el. Persze ettől még működhet rosszul, de az már kicsit könnyebben kezelhető helyzet.

Nancsibacsi 2019.01.09. 09:13:39

Edigitalnál nincs "prémium futár" szolgáltatás - vagyis hogy a futár megvárja a kicsomagolást, és esetleges kipróbálást. Egy ilyen futár kb 2-3eFt volna 1000 helyett - lehetőséget se adnak ennek a választására. Ezért vásároltam én olyan helyen TV-t karácsony előtt, ahol:
- Ha személyesen veszed át, kipróbálják. Nem lehetőség: náluk kötelező.
- Ha futárral szállíttatod ki, csak prémium futár szolgáltatással küldik. Vagyis a futár felajánlja, hogy megvárja a kicsomagolást és kipróbálást.
Ja, és még olcsóbb is volt mint az edigitalnál. Ráadásul mikor a kereskedő személyes átvételnél 1000 Ft-al kevesebbről írta a számlát, mint amennyiről a megrendelés szólt, és erre felhívtam a figyelmét, ennyit válaszolt: "Hát ez már ennyi lett - Boldog Karácsonyt" :-)

Sajnos ott vagyunk, hogy az hogy láthasd és kipróbáld amit megveszel mára már feláras extra lett a legtöbb helyen - vadászni kell a normális boltokat. Az átkosban nem tudták úgy venni egy botmixert se, hogy be ne dugták volna, hogy működik-e. Ma simán kiadhatsz egy átlagkeresetnyi pénzt úgy, hogy a kereskedő MEGTAGADJA tőled a kipróbálás lehetőségét (nem csak edigital, pl. ipon is ilyen).

tonyk 2019.01.09. 09:15:31

El sem kezdtem olvasni a cikket, csak megnéztem a képet és az első gondolatom az volt, hogy Edigital.
Pár éve engem is meg akartak szopatni egy törött mosógéppel. Tesztmosásnál azonnal ömlik a víz belőle. Külsérelmi nyom nem volt (sem a dobozon, sem a gépen, sem az alátámasztó hungarocellen), a palást alatt található dobház volt törött.
Szerintük azt is meg kellett volna néznem (szét kellett volna szedni hozzá a mosógépet.) Szakszerviz ki, megállapítják, hogy gyári hibás és csere. Erre az Edigital nem hajlandó, mert miért nem bontottam szét a gépet használat előtt! :))))
Ügyvédi fenyegetés, LG Magyarország, stb. Végül "Ping Pong" úr az LG Magyarország vezérénél kötöttem ki, ő(k) segítettek. Információim alapján, elméletileg az LG cserélte a gépet, rajtuk meg leverték. Talán. Csupán 2 hét verekedés volt (ebből 1 hét nyaralás alatt). Azóta még az Edigital környékére sem megyek.

Inkvizítor666 2019.01.09. 09:28:59

A poszter igazi kis pöcs, eleve nem viszek oda felújítás alatt semmi olyat ami útban lehet, sérülhet, stb, én kivitelezéssel foglalkozom, előfordult már hogy a barom a komplett konyhabútort odavitette még a valaszfalazás előtt és minket baszogatott hogy jajj nagyon vigyázzunk rá mert milyen drága volt

Gyűrött Papír 2019.01.09. 09:29:14

Én ennyiből se pro se kontra nem tudom megítélni. Repedt-e műanyag elem, a fém fülek meghajlottak-e stb.

De. Amennyire nem szerettem az "unboxing" videókat, annyira hasznosnak tartom ma.
Ami csomagot kapok, azt ahogy van lassan körbevideózom és jól láthatóan kicsomagolom és megmutatom a kamerának a részleteket.

Ha gond van, akkor megy YT-ra, megosztom a linket a kereskedővel. Egy amazon.de rendeléssel volt eddig gond, de ők meg le se tojták a dolgot. Tartsam meg és küldenek egy másikat. Ebay-en rendelt karóra volt még olyan, hogy megráztam és a számok lehullottak a hatoshoz. :) De hát $0.95-ért ez jár, ha a karácsonyi hajtásban rendelsz kínából (október közepe + 6 hét szállítás).

Etniez 2019.01.09. 09:46:50

@Terézágyú: Ha nem direkt, akkor hogyan esett le a mosógép egy méter magasból? Ez a mosógép nem sérülhetett meg háztartási körülmények között ennyire. Ez valamikor valahonnan leesett.

Etniez 2019.01.09. 09:48:15

@onlajnok: Mi garantálja, hogy a bemutató teremben megtekintett termék és a raktárból felhozott, bedobozolt termék ugyanolyan állapotban lesz?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.09. 09:54:32

@Etniez: semmi nem garantálja, írtam is. A személyes megnézést csak amiatt írtam, hogy nem vaktában vásárol az ember, bár itt most nem ebből lett a baj, de olvastunk már ilyet is. A jelen helyzetben az írásom ezután következő része volt a lényeg: egy konyha gépekkel foglalkozó üzlet jó eséllyel üzembe helyezéssel ad el eszközöket, ahol ez a kicsomagolt-nem csomagolta kérdés szóba sem jön. Vagy ah alapból nem ilyen, lehet kérni. Egy webshopnál, aki kismillió szirszart árul, ilyen lehetőség nincs. Az edigital is egy tetszőleges futárszolgálattal szállít ki, akiknek igazából mindegy hogy egy pendrive van a csomagban vagy egy mosógép, ugyanazok a feltételek.

TDICDITRDITDDIPDTD 2019.01.09. 10:00:34

Hát halljak meg, de nem látom hirtelen a 115ezres problémát. Visszanyomogatod a lemezt, visszarakod, és ha működik akkor szarni rá. Ki a fasz fogja nézegetni az oldalát a mosógépnek. Pont leszarnám ha működne, főleg hogy be lehet tolni a fal mellé is, hogy ne látszódjon.

Mikrobi 2019.01.09. 10:03:34

Amikor én rendeltem valamit, a futár nem engedte felbontani a terméket, amíg alá nem írtam, hogy átvettem. Akkor pedig már semmi sem tartotta vissza attól, hogy lelépjen. Szerintem is az lenne a normális, hogy a futár jelenlétében bontják ki a csomagot és meggyőződnek róla, hogy az áru sértetlen. Esetleg be is üzemelik, hogy kiderüljön, működőképes is-e. Persze ez már sok időt venne igénybe.

TDICDITRDITDDIPDTD 2019.01.09. 10:06:49

@onlajnok: "Mosógépért mondjuk elmennék én autóval aztán ha bármi külsérelmi nyom van rajta nem hozom el." Elég kevés az az autó típus amibe be fér állítva egy mosógép. Pl nem fér be egy Volvo XC90-be sem vagy VW Tiguan, és a legtöbb SUV-be. Amibe belefér Honda CR-V, VW Touran, tudom mert körbejártam. Sok olyan van amibe nagyon neccesen fér be pl Ford S-MAX, Ford Galaxy. (1-5 centivel magasabb csak mint maga a mosógép)

Mancilla Pectoralis 2019.01.09. 10:07:26

"E-Digital volt nálunk az alap"...most mit is írhatnék..nem voltak éppen minőség pártiak.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.09. 10:08:53

@TDICDITRDITDDIPDTD: a fektetve szállításon nem gondolkodtatok még el? Ez nem hűtő, simán lehet fektetve is szállítani. A dob úgyis rögzítve van, annak tökmindegy.

vape 2019.01.09. 10:11:53

@Inkvizítor666: "A poszter igazi kis pöcs, eleve nem viszek oda felújítás alatt semmi olyat ami útban lehet, sérülhet, stb, én kivitelezéssel foglalkozom, ..."

Én meg megrendelő oldalról vettem már részt felújításban nem túl régen. Kivitelezőtől kérdezem, mi az ütemezés, mikorra szállítassam házhoz a járólapot, parkettát, stb. Mond dátumokat, hogy akkorra. OK, kiválasztás, rendelés időben megvan, kereskedőnél pihen kicsit az áru a raktárban. Megbeszélt időpontok előtt 1-2 nappal kiszállíttatom azokat, hogy ne az anyaghiány miatt legyen csúszás. Eredmény: hosszú napokig lehetett még kerülgetni a dobozokat, mire elkezdtek burkolni.

Az előző lakás meg új építésű volt. Ott is ugyanezt a kérdést tettem fel az építtetőnek. Ott a válasz: majd szólnak előtte időben. Gyakorlatban ez azt jelentette, hogy hívnak, kéne a járólap, csempe (vagy padlószőnyeg, stb.). Mikorra? Hát holnapra, különben csúszás lesz. Kis anyázás, 2-3 nap alatt megtörténik a beszerzés, szállítás. Eredmény: lerakták 2 héttel később. No, ezért kellett annyira sietni...

Úgyhogy a kivitelezői oldal sem hibátlan.:)

Etniez 2019.01.09. 10:17:49

@Mikrobi: Ezt már ezerszer lebeszéltük. Nem nyitsz ki semmit, ha futár viszi és nem írtad alá.
Továbbá honnan tudná egy futár, hogyan kell kinéznie és működnie az általa kiszállított csomag tartalmának?

Más, amikor egy cég saját fuvarozó szolgálata viszi ki a terméket, de az extra pénzbe is kerül. Háztartási gépet nem visznek futárok, mert max 30 kg amit emelhetnek.
Mindenkinek azt javaslom, hogy ha a doboz sérült, akkor ne vegye át, küldje vissza. Egyszerűbb, mint utólag levelezgetni.

Szálljatok már le a futárokról.

Egyébként van olyan csomagra rakható izé, ami elszíneződik ha leejtik az árut. Olyan, mint egy apró vízmérték, általában drága hangszerekre rakják egy nagy üzenettel: NE VEDD ÁT, HA PIROS. Ami én vittem, pont piros volt, már úgy került a kocsimba. Valami drága gitár volt, felhívtam az átvevő figyelmét rá. Az is bontogatni akart, mondtam hogy olyan nincs. Vagy átveszed vagy nem, de bontogatás az nem lesz aláírás előtt. Ha meg aláírtad, akkor én hátra arc és irány a kocsi.

Egy ex-futár tanácsait hallottátok.

Simonyai Kata 2019.01.09. 10:21:03

Kedves Ádám!

Tavaly nyáron ugyanebben a cipőben voltam teljesen, ugyanezzel a céggel. 3 hónapig tartott lezárni az ügyet.
A megoldás az lett hogy visszavittem a gépet, ahol vettem, de elvileg az Ezred utcai üzlet/raktárhoz kell visszavinni a nagyobb gépeket (mosógép, mosogatógép stb.) ott elbírálják és nem tudom pontosan de kb. 10-30% -kal olcsóbban visszaveszik, hibától függően! Viszont ehhez kell igazolni hogy te jelezted feléjük az észlelt hibát írásban, nálam ez 1 hét volt. Telefonon. előtte leegyeztetve vittem vissza a gépet...
Sok sikert! Ha kérdésed van, szívesen válaszolok, segítek ha tudok.
Üdv: Sorstárs

Darth Revan 2019.01.09. 10:21:14

@Etniez: egyszer rendeltem egy uk webaruhazbol egy kifuto termeket, amit mashol nem lehetett mar kapni, orultem, hogy nekik van raktaron. a penzt le is vontak, de azutan kaptam toluk egy emailt, hogy sajnos megsincs raktaron, visszautaltak a penzem, igen am, de az arfolyamkulonbseg miatt kb 10 euro veszteseg ert. megirtam nekik es kuldtek 10 fontot (tehat tobbet, mint amit kertem), pedig nem voltam torzsvasarlojuk, az lett volna az elso rendelesem.

Etniez 2019.01.09. 10:30:50

@Darth Revan: Vettem feleségem laptopjába ram-ot, valami 70 Font volt. Az eladó tracked no singature opcióval adta fel, küldtek tracking számot is. Dolgoztam, láttam a weblapon hogy "delivered". Mondom faja, biztos bedobták a postaládába, hiszen apróság. Hazaérve nem találtam. Írtam a cégnek, hogy hiába van "delivered" a weblapon, én bizony nem kaptam meg, lehet rossz helyre dobták be. Cég türelmet kért, rám se bagóztak két hétig, írtam nekik két emailt, hogy mi van, másodikra nem is válaszoltak. Rá két hétre visszautalták a pénzem. Én már leírtam veszteségnek, de elhitték hogy a látszat ellenére mégsem kaptam meg a ram-ot. Képzeld el ezt Magyarországon :D

_B_ 2019.01.09. 10:32:33

Szándékosan küldik a sérültet ÚJRACSOMAGOLVA. Sokan nem bontatják ki átvételkor, és akkor rájuk rohad. Így adják el a selejtet teljes áron.
Edigital, Emag, Euronics, MediaMarkt, mindegyik ezt csinálja....
Sajnos ki kell bontani a futárral együtt, akármennyire siet is. Fizetni csak utánvéttel.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2019.01.09. 10:37:02

Fel eve vettem mosogepet. Az enyem nem foliaval volt csomagolva, hanem rendes kartonba. Ez a bena csomagolas azt sejteti, hogy ez mar nem eredeti csomagolas.

Ha nem jut dulore, szerelo vegye le az oldalat, egyengesse ki, aztan rakja vissza. A mukodest valoszinuleg nem befolyasolja. Ha nem eri el a cseret, akkor ne bukjon mar egy csomo penzt, hasznalja esztetikai hibasan.

Terézágyú 2019.01.09. 10:40:41

@Etniez:
"Szálljatok már le a futárokról.
....
Egy ex-futár tanácsait hallottátok."

Jaaaaa, szóval ezért van az, hogy véded a vevőt (hiszen te is vevő vagy általában), véded a futárt (hiszen az voltál), és SZIDOD az eladó céget, mert az még sose voltál....

Éééééééééééééééééééééééééértem.

BéLóg 2019.01.09. 10:55:58

Én csak azt szeretném kérdezni, MI a bizonyíték arra, hogy az áru VALÓBAN a szállításkor sérült meg?
Én megértem a vásárló panaszát, de azt is TUDOM, az emberek rafináltak. Amennyiben mégis már otthon történt a sérülés PONTOSAN ILYEN magyarázatot adnék ha meg akarnám spórolni a javítást.

OTT VAN a feltételek közt, KICSERÉLIK akkor is ha nem bontotta ki a futár jelenlétében, DE EKKOR magának a vevőnek kell bizonyítani, hogy nem ő ejtette le a gépet.
Erre alkalmas lehet pár tanú, közjegyzői (eskü) nyilatkozat, szakértői vélemény meg efféle.

Bárkit megkérdezek, mégis ha Ő küld el egy terméket valami maszek hirdetés után és X nappal az átvétel és a fizetés UTÁN jön valaki hogy "de törött volt!", akkor mit csinálna?

Egyébként én pont emiatt nem voltam hajlandó egy nyomtatót feladni vidékre, a biztosítás meg az egyéb költségek többszöröse lett volna annak, inkább ha én viszem oda vagy a vevő jön el megnézni Pestre.

Etniez 2019.01.09. 11:00:52

@Terézágyú: én nem szidok senkit, tájékoztatok.

Terézágyú 2019.01.09. 11:16:06

@Etniez:
Ja, te csak tájékoztatsz. Pl. ezzel is:
"UK-ban is ez van. Nem feltételezi az eladó, hogy azért rendelek meg valamit, hogy széttörjem majd cseréltessem egy másik ugyanolyanra, magamat szopatva ezzel a magatartással.
Magyarországon ez valamiért nem így van."

És a "Szálljatok már le a futárokról."- szöveg is csak tájékoztatás.

Félmeztelencsigazokni 2019.01.09. 11:18:28

Az Edigitalnál csak DPD és Royal esetén várja meg a futár, hogy átvizsgáld. Engem a Royalos faszi mindig meg is kér, hogy nézzünk bele.

Itt csak a belül keletkezett hibák miatt tudsz szerintem keménykedni. Azok ugyanis akkor sem látszódtak volna, ha kibontod a futár előtt.

Máskülönben gyanús, hogy azt mondták viszik X nap, aztán mégsem. Valszeg a pakolások során ejtették el és a Royal megkérdezhette az Edigitalt, hogy mi legyen. Ők meg valszeg aszonták ha kívülről nem látszik semmi, szállítsák.

öreg baka nem rakéta 2019.01.09. 11:44:21

@juhaszvik1: A csomag kibontását a futár nem köteles megvárni. Fizetés előtt pedig nem adja át. Érdemes ennek utánanázni. Pld. Posta!

Nick-son 2019.01.09. 12:08:02

Azért ügyes a vevő is. Aláírja, hogy sértetlenül átvette ezzel megfosztja a feladót minden biztosítás érvényesítéséről, hogy behajthassa a futárszolgálaton, ő viszont a teljes vételárat követeli.

Mi lenne, ha visszatenné azt a darab lemezt ahova való? A belsejében mégis mi tudott volna tönkremenni? Amit ne lehetne a helyére tenni?

Inkvizítor666 2019.01.09. 12:14:07

@vape: na ezért nem bizom a megrendelőre a beszerzést, inkább tartok fent egy raktárat amiben deponálom az anyagokat, persze ez plusz szolgáltatás és a sok olcsójános meg azt hiszi jobban tudja, na azokat szeretem lehúzni a vérbe

G.Adam 2019.01.09. 12:14:27

Kedves hozzászólók!

Először is köszönöm a támogató és megértő hozzászólásokat. Ahogy korábban is tettem, elismerem, hogy nagy hibát követtem el, hogy nem bontottam ki a futár jelenlétében, akik egyébként sietve távoztak és mivel épp egy szakember dolgozott nálunk, a figyelmem megoszlott és örültem hogy a sok teendőt össze tudtam egyeztetni, nem voltam elég talpraesett a pillanatban és elmulasztottam ezt a fontos dolgot.
Azt is elismerem, az itt bemutatott levél elég arrogáns hangvételű lett, higgyétek el, ez egy próbálkozás volt arra, hogy hátha meg kell ütni egy bizonyos kötekedő hangnemet ahhoz, hogy komolyan vegyenek, mert előtte minden udvarias, asszertív megoldásomat corporate bla-bla szöveggel lepattintották és elkendőzték. Megjegyzem, erre a levélre 3 napon belül válasz érkezett legalább (és nem 28).
@Simonyai Kata: nagyon megköszönném, ha le tudnád írni a pontos folyamatot, most jelenleg nyitottam azóta egy ügyet a Békéltető Testületnél, hogy legalább valami hasonló, árcsökkentett, vagy kompromisszumos megoldásra jussunk.

Elutasítom viszont a rosszindulatú feltételezéseket.
- egyrészt ahogy korábban írták, egyetlen képet láttok itt, ennél sokkal több készült, az itteni posztba ennyi fért. A mosógép meg van rogyva, egy irányba (balra) nyomódott el MINDKÉT oldala
- ez nem szépséghiba, mert a teljes belső mosószeradagoló és az ajtó bizonyos részei is el vannak törve. A Whilrpool szakszervíz szerelője szerint teljesen használhatatlan. Beüzemeléssel ezután nem is próbálkoztam, mert nem akarom a frissen felújított fürdőt eláztatni.
- a lakásban kizárólag a fürdő felújítása zajlott, és valóban, a szakemberek iránymutatása szerint igyekeztem időzíteni, ami aztán a szakember hiány és túlterheltség miatt 4 héttel csúszott az eredeti ütemtervekhez képest, hiába volt meg minden anyag, amit kértek. Az ember időnként függ másoktól és nem tud kontrollálni mindent.
- természetesen nem tudok senkire rámutatni, ki, mikor törte el a gépet, ezért nem is bocsátkoztam nagyon ilyen spekulációba. Nem kifejezetten az Edigitalt tartom felelősnek, még csak nem is a futárszolgálatot, bár gyanús a szállíáts körüli mizéria. Ez a termék a gyárból az otthonomig rengeteg raktáron és cégen ment át. Viszont mivel az Edigital az egyetlen szolgáltató, akivel vásárlói szerződésben vagyok, tőlük vártam méltányossági orvoslást, vagy legalább a kár enyhítését. Mint írtátok sokan, vannak cégek, ahol ez működik és hitelt adnak a vásárló szavának, még ha lehetne teljesen kamu is. Az Edigitálnál nincs döntéshozatalra képes személy, akivel vásárlóként érintkezni lehet, csak ügyfélszolgálati asszisztensek. Ide-oda pattogott az ügy egy olyan válaszért, amit Captain Obvious is írhatott volna, azután hogy az általuk bekért papírt leadtam.

Függetlenül a véleményektől és a feltételezésektől ez a mosógép törötten került hozzánk, mert a futár által lerakott helyéről egy centimétert sem mozdult meg a kibontásig, a fólia elvágásával és a felső hungarocell levételével pedig gyakorlatilag ezek a lemezek "kigurottak" és lelökték az éleket takaró hungarocellt.

Sértetlen csomagban sérült termék, ennyi.

Ezért mertem nyilvánosan is megosztani, és ezért merek bármilyen jogi platformon segítséget kérni, mert egy használhatatlan mosógépet kaptam a pénzünkért, s ezt későn fedeztem fel. Értem, hogy mindegyik fél hibázott, értem, hogy nehéz bizonyítani bármelyik félnek a másik fél hibásságát, ettől még a helyzet rossz és szeretnék nem beletörődni, amíg van értelme tovább lépni valami kárpótlásért. A GVTI iránymutatása szerint ezért mentem tehát a Békéltetőkhöz, ha lesz fejlemény, megosztom. Bőven megelégednék @Simonyai Kata által megoldással is egyébként.

Etniez 2019.01.09. 12:20:22

@G.Adam: reszpekt, egyértelmű hogy nem te dobtad el a gépet, ez legalább egy métert esett.
Edigital is tudja, de inkább te fizesd a kárt szerintük. Egy dolgot tehetsz, mindenkit beszélj le róluk.
Engem már pl nem kell, ahogy az Emagról sem.

juhaszvik 2019.01.09. 12:25:34

@Etniez: @öreg baka nem rakéta:
ezt írja a cég: "Mind a honlapon, mind a visszaigazoló e-mailben felhívjuk a vásárlók figyelmét, hogy a csomagot a futár jelenlétében ellenőrizzék le, mivel reklamációt csak akkor tudunk elfogadni, ha a futárnál a fuvarlevélen rögzítésre kerül a sérülés ténye."

szóval a probléma minimum a kereskedő és a futárcég között/környékén keresendő, ha az egyik ezt állítja a másik meg azt.

öreg baka nem rakéta 2019.01.09. 12:31:30

@juhaszvik1: Nekem Emag-os rendelést hozott ki a Magyar Posta. Nem volt hajlandó megvárni a kicsomagolást. Az Emag lapján pedig jelezve volt, hogy ki kell csiomagoni és megnézni. Aztán valahaol találtam az Emag dumában olyat, hogy ez a Magyar Postára nem vonatkozik.....Bármelyik futárcéggel úgy voltam, hogy ameddig nem fizettem ki, a kezembe sem adták.

juhaszvik 2019.01.09. 12:34:23

Egyébként most jó lenne letisztázni, hogy mi is lenne a megoldás:

1. becsenget a futár, köszönünk egymásnak
2. elém tesz egy papírt, hogy írjam alá, amíg ő kikeresi a terméket
3. én erre azt mondom, hogy nem, előbb bontsuk ki a csomagolásból, látni akarom, hogy sérült-e
4. a futár rázza a fejét, hogy de nem úgy van az, hiszen addig nem lehet kibontani, amíg nem vettem át, és amúgy is, neki nem kötelessége megvárni, amíg én kibontom, és ha már átvettem, akkor amúgy is engem terhel a felelősség az áru épségével kapcsolatban.
5. én erre mondom neki, hogy a cég honlapja/emailje szerint a futár jelenlétében kell leellenőriznem, hogy sérült-e az áru, és a fuvarlevélen rögzíteni kell a sérülés tényét
6. a futár azt mondja, hogy ő nem a kereskedőnek dolgozik, hanem a futárszolgálatnak, és ott ez és ez az előírás.

szóval ilyenkor mi van?

Etniez 2019.01.09. 12:35:53

@öreg baka nem rakéta: ezt már leírtam fent: nem bontogatsz futárnál. Ha van külön szerződés a futár- és a feladó cége között, akkor ettől elértérhettek, de alapvetően nincs ilyen.
Ez azért van így, hogy a futár ne lopjon, ne lophasson.

Nancsibacsi 2019.01.09. 12:50:35

@juhaszvik1: "Egyébként most jó lenne letisztázni, hogy mi is lenne a megoldás"
Nem rendelsz olyan helyről, ahol nem úgy adja fel a cég, hogy a futárnak MEG KELL VÁRNIA amíg kibontod (prémium futár - feláras). Ha a futár erre nem hajlandó, akkor simán nem veszed át.
Ez lehet hogy technikailag úgy oldható meg, hogy 2x kell aláírnod: egyszer amikor átveszed ellenőrzésre a terméket, és egyszer 3 perc múlva amikor azt mondod hogy jó/sérült.

Vegyük észre, hogy ez az egész sztori nem a futárért, nem az eladóért, hanem a vevőért van, és az amit a fenti ex-futár leírt mindenki érdekeit szolgálja, a vevőt kivéve. Ez nekem mint vevőnek simán elfogadhatatlan - nem adom oda a pénzemet, aztán futkossanak a futárok passzióból az eladók meg kenjék a hajukra a terméküket.

Nick-son 2019.01.09. 12:58:05

@juhaszvik1: hogy tudná átadni dobozbontással az árut az a futár aki reggel felvett egy zárt kartondobozt? Honnan tudhatná minek kellene bent lennie, hogy kell kinézzen az áru, milyen funkciói vannak és minden működik-e rajta? Zárt dobozt vesz fel, azt is kell átadnia.

Nem lehet mindent azon a nyomorulton leverni aki aznap 70-120 címre kell odaérjen. Persze nem érdekel, de ezekkel a szállítási díjakkal ez van megfizetve. Kihordás. Nem személyes asszisztens. Lehet az is, csak nem 1000 forintos szállítási díjért.

Nancsibacsi 2019.01.09. 13:11:55

@Nick-son: Már ne haragudj, de én nem egy sérülésmentes dobozt akarok venni, mert az max 200 forint, és nem mondjuk 200ezer. Én nem mondtam hogy minden sérült TV-t a futár fizetéséből vonjanak le, mert a szállítás során nem csak az ő kezén ment keresztül az áru (egy másik futár fel is vette ugye). De az se járja, hogy azért mert egy leesésre amúgy meglehetősen érzéketlen csomagolást (nejlon) nagyjából egy darabban tudnak tartani ők úgy érezzék hogy teljesítették a vállalt feladatot. Senkit se érdekel a csomagolás épen tartása - a termék épsége a lényeg. Ha a csomagolás sérült - nyilván nem veszi át az ember. De ennek a fordítottja nem igaz - ha nem sérült, az nem jelenti azt, hogy át is veszem. Én leszarom hogy 1000 vagy 3000 forint a szállítás mikor 200ezerért vásárolok - ha nem vállal a termék épségére, csak a csomagolóanyag épségére garanciát, akkor nekem ez a szolgáltatás nem megfelelő.

juhaszvik 2019.01.09. 13:12:57

@Nick-son: "Nem lehet mindent azon a nyomorulton leverni"

látod ez a gond. hogy te ezt mondod, a kereskedő meg azt mondja. senki nem vállal semmiért felelősséget, csak a hárítás megy.
ilyen esetben van az az eset, hogy a szó elszáll, az írás megmarad. a futár mondhat, amit akar, ha van szabályzat vagy szerződés a kereskedő és a vevő, illetve a kereskedő és a futárszolgálat között, ahol le van írva, hogy hogyan kell eljárni.

KaTe 2019.01.09. 13:13:42

@juhaszvik1: Elköszöntök egymástól, a futár visszaszállítja a terméket, a cégnek meg írsz egy emailt/telefonálsz, hogy a futár nem volt hajlandó megvárni, míg kibontod a terméket, ezért elállsz a vásárlástól. Ezután vagy rendesek lesznek és elküldik még egyszer (visszatérhetsz az 1. pontra) vagy keresel egy másik webáruházat, ahol korrekt futárcéggel szállítanak.

A futár egyébként töknyolc mit mond, van egy szerződése a céggel, abban vagy szerepel ez a feláras szolgáltatás, vagy nem. Ha a cég azt állítja, hogy szerepel, a futár pedig megtagadja, akkor a cég majd leveri a futárszolgálaton.

Mellesleg, rendeltem én már edigitaltól, hozta is a ROYAL futár a vadi új hűtőt, simán behozták az ajtóig és rákérdeztek, hogy felbontsák- e a csomagolást. Az aláírandó papíron egyértelműen, nagybetűkkel, aláhúzva szerepel, hogy a terméket sérülésmentesen átvettem.

Simonyai Kata 2019.01.09. 13:17:57

@G.Adam: Nagyon szívesen elmondanom, bár szóban egyszerűbb lenne..
Én is mindenféle hangnemet megütöttem a céggel. Ráadásul én magam vettem át a terméket, és vittem haza, nem pedig futár!! Én is ugyanezeket a köröket futottam. A végén már mondtam , és azt erőltettem hogy pénz visszafizetést kérek. De nálam ez 14 napon belül volt.
A helyedben felhívnám őket- persze tudom ez is min. fél óra mire egyáltalán vkivel tudsz beszélni- mondd el a problémádat a 20. ügyfélszolgálatosnak is, aki nagyon készséges, és kérd hogy a pénzvisszafizetés jogával élnél, mivel jelezted írásban a problémát! És visszavinnéd a terméket, és vállalod hogy bizonyos százalékkal olcsóbban visszaveszik. Légy kedves velük! Nyomtasd ki a levelezésed, és azzal menj az Ezred utcába! És szóljanak oda az Ezred utcába hogy menni fogsz. Ott helyszínen fogja vki elbírálni hogym enniyért vásárolják vissza.
Ha ezt így nem fogadják el, én akkor is biztosan megjelennék a géppel az Ezred utcában! Számlával, levelezéssel együtt.
Ezeket a köröket lefutottam én is mint te. Én is hívtam a márka szervizt, akik kb. kinevettek. És utána jött szóba hogy vagy kihívok vkit a szervizből és ír egy papírt hogy hibás a termék, és utána azt még megint elbírálják ők is vagy vállalom hogy olcsóbban visszaveszik. Nálam nem is volt kérdés, hogy mit választok, még aznap vittem, persze oda vittem vissza ahol vásároltam ,de oda viszont nem szóltak, hogy menni fogok, és nem is vihettem volna vissza oda, mert hogy kicsit a raktáruk... Szóval átérzem a helyzetet, és tanultam belőle!
Ez esetleg még segíthet:
net-jog.hu/2018/04/19/elallas-jotallas-szavatossag/

Metálvörös 2019.01.09. 13:21:12

Lehet, hogy régen volt, de nekem volt Edigitalnál pozitív tapasztalatom is, egy Nikon fényképező, amin a 2 év gari időszak vége felé elromlott a vaku. Garipapírt sehol nem találtam, felhívtam az Edigitalt, és küldtek egyet (lehet, hogy számított, hogy neten rendeltem, így könnyen be tudták azonosítani). A Nikon meg javítás helyett a gép nagy részét cserélte, gondolom így volt olcsóbb :) Amiket azóta vettem ott, azokkal nem volt gond, de igaz, hogy csak kisebb méretű cuccok voltak, és boltban vettem át.

KaTe 2019.01.09. 13:25:07

@Simonyai Kata: Ha 14 napos elállással vitted vissza, akkor kötelesek visszavenni, ellenben az értékcsökkenést te állod. A posztoló esetében viszont a Whirlpool szerviz kijelentette, hogy a termék használhatatlan, ennélfogva az edigital aligha fogja visszavenni értékcsökkentve, hiszen nem tudja esztétikai hibásként se eladni. Itt egyedül a cég jófejségére lehet apellálni, ami nyilván már lefutott kör. Ráadásul a 14 nap is kifutott. A posztoló esetleg próbálkozhatna tanukkal és bírósággal, de annak közel se egyértelmű a kimenetele.

KaTe 2019.01.09. 13:34:03

@Metálvörös: Nekem életemben nem volt negatív tapasztalatom az Edigitallal, pedig vettem tőlük több nagy háztartási gépet, műszaki cikkeket nem kis értékben, illetve megannyi kisebb háztartási gépet. Legtöbbször futár hozta, bele se néztem, átvettem. Egyszer volt, hogy egy új laptopot vettem át, később kibontottam, telepítettem, láttam, hogy be van ragadva az egyik gomb a billentyűzeten. Összecsomagoltam, visszavittem. Azt mondták, mivel helyszínen nem javítható, hoznak egy másikat a raktárból. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy mivel az ország egyik vezető műszaki kereskedőjéről van szó, így jóval több panasz is érkezhet. Mellesleg, amíg nem kerül porszem a gépezetbe (lásd posztoló esetét) addig az Edigital teljesen korrekten intézi a rendelések feldolgozását, szállítást, stb.

2019.01.09. 13:34:52

Hello!

Hasonló problébával küzdünk mi is.
MediaMarkttól rendeltünk még a kupon napok alatt kb 400ezer Ft értékben háztartási gépeket.
Majd amikor megérkezett a 7 gép, akkor garanciapapír, ellenőrzés, stb - nem bontottuk ki azt, amit kaptunk (hibáztunk).
Majd a mosógépet kibontottuk, olyan horpadások vannak rajta, ami tuti nem szállításnál történt. Mivel dobozban és hungarocellben (alul-felül) volt, így ezek is sérültek volna, ha a futár ejti el, tehát eleve így csomagolták be.
A 14 napot buktuk, tapasztalatlanok, fiatalok vagyunk, hibáztunk, ezt elismerjük. Meglátjuk mit tehetünk, de szerintem nem sokat.
Viszont amikor hívtuk a MediaMarktot, egyből a gyártóhoz küldtek. Ez miért van? 14 napon belül a Mediamarkt intézkedne, azon túl, garancia miatt pedig a gyártó? A MediaMarkt nem nézte meg, hogy mit vett át a gyártótól? Vagy a gépeket átveszik, de a MediaMarkt csomagolta be és ott történt a hiba?
Kioktatásokat nem, véleményeket és tapasztalatokat megköszönök.
Anna

Etniez 2019.01.09. 13:37:02

@_B_: @Nancsibacsi: Már nem azért, de előfordulhat hogy a termék úton Kínából megsérült.. Ezer kézen átmegy, mire az eladóhoz kerül.
A futárnak annyi a dolga, hogy egy sérülésmentes dobozt felvegyen és átadjon. Az, hogy ha a sérülésmentes dobozban egy használhatatlan, centis darabokra tört akármi van, az nem az ő dolga. Az a vevő és eladó dolga. Amennyiben a csomagolás sérült, az a futár hibája, ha sértetlen, akkor nem ő ejtette el.

Már fentebb leírták, ha "a megvárja hogy kicsomagold és közösen kimossátok az első adag ruhát az átvevővel", feláras szolgáltatás.
Ha benne van a FUTÁRSZOLGÁLAT szerződésében, akkor meg kell várnia, amúgy nem. Ez azért fontos, mert sok webshop beleírja, hogy bontsátok ki a futárral közösen, de a futárcégnek nem fizet ilyen szolgáltatásért, te meg beesel a két szék közé.

Engem a UPS alkalmazott, ott nincs bontogatós szolgáltatás. Nem is hiszem el, hogy major szolgáltató ilyet bevállal.
A háztartási gépeket nem futárok, hanem teherszállítók viszik, az másik tészta, ne keverjétek.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.09. 13:44:03

@Nick-son: akik a hűtőt és egyéb nagy háztartási gépeket szállítják ki, azok nem ugyanazok, akik 70-120 címre mennek egy nap. Náluk jó ha van 10, de akkor már sokat mondtam, már csak azért is, mert fizikailag nem fér be több, meg azokat le-fel rakodni se 2 perc. Na ha valamiért mégse ilyen futárral küldi a smucig eladó, nyilván ez többe kerül, olyankor van az, hogy elrohannak, lebasszák a kapuba, vagy lépcsőház ajtóba és születnek meg az ilyen posztok, meg az olyanok, ahol a szigorúan kismama megrendelő rinyál, hogy neki kellett felcipelni a jégszekrény a lifttelen 4 emeletes hát legfelső szintjére.

Etniez 2019.01.09. 13:44:09

@KaTe: " ahol korrekt futárcéggel szállítanak."

Mitől nem korrekt az a futárszolgálat, amelyiknél nem bontogathatsz? Nem értem, hogy mi van a ti fejetekben. Akkor bontogatsz, ha a feladó fizetett ilyen szolgáltatásért. Ennyi.

KaTe 2019.01.09. 13:45:59

@PQ: Mivel az értékcsökkenés nem játszik így a 14 napból kifutva meglehetősen korlátozottak a lehetőségek. Ettől függetlenül a Media Markt méltányossági alapon visszaveheti a sérült terméket, érdemes levélben fordulni hozzájuk.

Ha csak horpadások vannak rajta, de a termék hibátlanul működik, az még a jobbik eset és remélhetőleg hosszú ideig szolgálni fog benneteket. A termék horpadása nem része a jótállásnak, ellenben azokért a hibákért, aminek nincs köze a horpadáshoz (pl. X hónap használat után meghibásodik a kijelző) azért továbbra is a jótállási jegyen foglaltak szerint köteles eljárni a kereskedő, vagy a jótállási jegyen szereplő szerviz.

Ha jótállási igényetekkel a kereskedőhöz akartok fordulni, akkor nem tagadhatja meg az átvételt, bár én mindig a jótállási jegyen szereplő szervizeket keresem, mert így időt takarítok meg ahhoz képest, ha a kereskedőt is -feleslegesen- beleépíteném ebbe a láncba, elvégre a kereskedő nem fogja törni magát, hogy a terméket mihamarabb továbbküldje a szervizbe. Megjegyzem, mosógép esetében nem nektek kell gondoskodnotok az elszállításról, ez a kereskedő/szerviz dolga.

KaTe 2019.01.09. 13:47:28

@Etniez: A "korrekt" jelzővel itt arra gondoltam, hogy a futár megtagadja a "bontogatást" holott a kereskedővel olyan szerződése van, mely szerint ez része a szolgáltatásnak.

G.Adam 2019.01.09. 13:59:42

@KaTe: amit írsz, megerősítem, semmi gondom nem volt a kb. 8 év alatt az Edigitállal, amíg erre a méltányossági kérésre, később konfrontálódásra nem került sor. Őszintén szólva bennem van, hogy "tőlük soha többé semmit", de valójában minek kössem meg a magam kezét ilyen elvekkel, hiszen egyébként valószínűleg az időben észrevett problémát már orvosolták volna. Nem kategorikus akarok lenni, és rossz érzés "követelőzni" méltányosságért, de a cég és az én viszonyomban jelenleg ők azok, akik átadtak nekem egy használhatatlan terméket és várok tőlük hajlandóságot valamifajta egyezségre, mivel én egy HIBÁTLAN áru értékét már megfizettem.

2019.01.09. 13:59:46

@KaTe: Köszönöm szépen a segítségedet! Szerintem működőképes, nem mertük kipróbálni, elvileg kijönnek a szervízből. Mivel még nem költöztünk be, így megvárjuk a szervízt, mit mondanak.

Etniez 2019.01.09. 14:00:59

@onlajnok:

"ahol a szigorúan kismama megrendelő rinyál, hogy neki kellett felcipelni a jégszekrény a lifttelen 4 emeletes hát legfelső szintjére."

Ó igen :D Nálunk is úgy szólt a szabályzat, hogy ha nincs lift, akkor földszint. Nem hordár a futár, ezt is sokan félreértik. Azt is, hogy az átvevő valamiféle felülrendeltségi viszonyban van a futárral.

Pl: kérem rakja oda. Nem, kezi csókolom, én a küszöbig vagyok fizetve, ha nem baj akkor nem vinném le a pincébe a 30 kg-os dobozt. Ha kismama, akkor valaki kismamává tette, majd megvárja amíg hazajön és elrakatja vele.

herk 2019.01.09. 14:04:14

@Etniez: "Nálunk is úgy szólt a szabályzat, hogy ha nincs lift, akkor földszint. "
A _belső_ szabályzat? :-)
Akkor ti a futár jelentését félreértitek. Rajtatok kívül mindenki más azt gondolja, hogy az ingatlan bejáratáig kell vinni, nem csak félútig.

herk 2019.01.09. 14:05:51

@Etniez: "Nem, kezi csókolom, én a küszöbig vagyok fizetve"
Tehát a küszöbig.
Nem a járdáig, meg az auláig.

Etniez 2019.01.09. 14:06:30

@herk: Ok, akkor a világ legnagyobb, legismertebb futárszolgálata nem tudja, mi a futár jelentése.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.09. 14:07:34

@Etniez: jó, hát nyilván nem tudom mikor milyen paraméterekkel van kifizetve a szállítás. Én 2 nagyobb cuccot szállíttattam ki eddig, egy ágyat, amit a lifttelen lépcsőház negyedik emeletére kellett felhozni, meg egy nagy hűtőt, azt már csak egy földszintes családi ház konyhájába bevinni. Mindkettőt szó nélkül bevitték a megfelelő helyiségbe. Mondjuk a hűtőt nehezebb lett volna levenni a kiskocsiról, amivel a raktérből kihozták, mint azon betolni a konyhába. A lapraszerelt franciaággyal viszont megszenvedtem volna, ha nekem kell felcincálni.

Persze mindkét esetben tudták előre, hogy mi a helyzet, nem ott szembesültek a helyzettel és megfelelően fel is voltak szerelkezve humánerőforrással vagy eszközökkel.

herk 2019.01.09. 14:11:31

@Etniez: Ennél azért anyázósabb választ vártam :-)
De sikerült kikerülni a kérdést.
Az ingatlan az a küszöb bejáratát jelenti.
Azt, hogy a "világ legnagyobb, legismertebb futárszolgálata" erőfölényével visszaélve ezt másképp csinálja, attól még az ingatlan a küszöb bejáratánál kezdődik.
Szerintem arról van szó, hogy nem érdekük egy olyan ártáblázatot elkészíteni, miszerint emelettől függően változik az ár.

Etniez 2019.01.09. 14:11:43

@herk: a.te.ervelesi.hibad.hu/mazsolazgatas

De elmondom úgy is, hogy még te is megértsed:

Alapvetően ajtóig vagyok fizetve. Ha emeletes a ház és nem működik a lift, akkor az akadályoztatásnak minősül.
Akadályoztatás esetén rám van bízva, hogy mit teszek. Én úgy tettem, hogy ha nem volt nehéz és nem volt nagyon magas a cím, akkor felvittem.
Ha magas volt és/vagy nehéz volt a csomag, akkor kapucsengő és lehívtam. Ha nem volt otthon, akkor hagytam kártyát, ha lejött akkor átvette, ha nem jött le, akkor benyomtam hogy nem veszi át és mentem a következő címre.
Teljesen szabályos. A futárnak nem kötelessége BÁRMI ÁRON kivinni a csomagot. Tudod, az is ember és nem szeretne 50 évesen megrokkanni. Ha neked ez nem tetszik, akkor így jártál.

herk 2019.01.09. 14:14:25

@Etniez: mindjárt elolvasom a kommentedet, csak is idedurrantok egy linket:
a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

"De elmondom úgy is, hogy még te is megértsed" = ejnye-bejnye

haXXXor 2019.01.09. 14:48:54

Mondjuk egy edigital méretű cég mi a faszt rugózik ezen. Jó eséllyel náluk ment el valami, még ha nem is bizonyítható... ez tök vili de ettől még elvből is cserélhetnék neki. Értemén, hogy bürokrácisztánban mindent úgy kell csinálni ahogy a jogszabályok előírják de basszus, ha nem izmoznának, lehet ez az ügyfél a sokszorosát költené még el náluk miközben így már garantáltan nem fog egy forintot sem. A gépet meg vissza lehet dobni a gyártónak vagy le lehet boltolni a futárcéggel. Helyette itt egy poszt ami arról szól, hogy kurvára ne vásároljon senki sem az edigitalon nagyobb értékű terméket. Az átvételkor ki kell bontani marhaságot meg hagyjuk is: életszerűtlen ökörség... vagy csomagolja ki a futár (a saját és cége érdekében) vagy írassa alá az ügyféllel, hogy ha nem bonthatja fel akkor csak 14 napja van elállni a vásárlástól, aztán csókolom.

2019.01.09. 15:23:32

Az a nagy baj, hogy egyes cégek úgy szállítanak, hogy a futár nem várja, sőt, nem várhatja meg a kicsomagolást/ellenőrzést, míg más cégeknél (pölö Edigital) kifejezetten írják, hogy a futár előtt ellenőrizzen az ember, különben nincs reklamálás. A gond, hogy ez nincs nagyon feltűnően és egyértelműen kommunikálva, az Edigi sok bajtól megkímélhetné magát, ha a rendelés folyamatába beillesztenének egy bazi nagy piros felugró ablakot egy kétmondatos szöveggel, hogy a futár jelenlétében kell ellenőrizni a terméket, különben nem fogadnak el reklamációt. Egyébként én is kaptam már az Edigitől törött bt hangfalat, pedig én kibontottam, kiemeltem a dobozból a háromnegyedéig, okésnak tűnt, átvettem, és csak bent csomiztam ki teljesen, ott derült ki, hogy valszeg leejtés miatt a talp szétfeszítette a hangfal dobozát egy arasznyi hosszan. Szerencsére csak az illesztés mentén engedett el, így egy ezer forintos faragasztóval megúsztam, de a tanulság az, hogy az edigis cuccokat teljesen és totálisan ki kell csomagolni a futár jelenlétében, az se baj ha cüccög, hiszen maga a webshop kéri ezt.

Nick-son 2019.01.09. 15:31:21

@Nancsibacsi: nincs evvel semmi gond. Nyilván ha egy bazi nagy TV -t veszel akkor nem a standard csomagszállítást kéred ami 2.000 Ft, hanem tételes átadást, vagy olyan helyről rendeled ahol így lehet átvenni. Viszont akkor a futár is tételesen veszi át a feladott árut, tételesen is adja át. Ez az óriási különbség! De az nem 2.000 Ft -ba kerül, hanem 6-8.000 Ft -ba. Meg kell fizetni mint annyi mindent ezt is. Biztosan van ahol van olyan szolgáltatás is, hogy kijön egy manusz, felfúrja a falra, együtt beállítgatjátok, simogatjátok ameddig csak kell, az meg gondolom 20.000 Ft. Vagy egy olyan drága TV -t vettél aminek az ára már tartalmazza, tartalmazhatja akár. Postán az átvevők pl. mióta bontogatják a csomagokat átvétel előtt? Mielőtt eldöntik kérik-e.

@juhaszvik1: tudom, hogy van szerződés és én azt is tudom mi van beleírva, mert nekem is van ilyen szerződésem, szinte az összes komolyabb futárszolgálattal voltam már kapcsolatban. Lassan az 50.000 -dik feladott csomagot érem el. A futárszolgálat a standard árakon ZÁRT csomagok szállítását vállalja. 3-4-6ezer forintos felárral kezdődik a tételes átadás. Miután ennyi csomagból még összesen 2-3 alkalommal volt pisztlicsári 3-4ezer forintos kár amire még mindig ott van a biztosítás! - pedig törhet, csak jól van csomagolva - így nem sok értelme lenne az ügyfelekkel a tételes átadást kifizettetni, mert nincs rá igény és nem is lehetne. Mindenki ingyenes, vagy max 1500 Ft -os szállítást szeretne és még azt sem mondom, hogy nem lehet megadni, csak be kell látni, hogy ezer forintért nem lehet megkapni a 20ezres szolgáltatást.

@onlajnok: ezt úgy általában a csomag bontogatásra írtam egy másik hozzászóláshoz, általában a futárszolgálat - bontogatás vonatkozásában. Akik a nagygépeket viszik azok se 10 -et visznek ki egy nap, mert akkor felkopna az álluk.

Azt is látni kell, hogy nagygépet így vagy úgy szállítani kell és a legtöbb embernek nincs alkalmas járműve, akinek meg van és el lehetne kérni az meg nem ezzel akar foglalkozni, nem adhatja oda, vagy ideje nincs. Vagy ilyen-olyan futár, vagy a bolt embere, de valaki egyszer csak ki kell szállítsa, de ha valaki maga megy is érte akkor is szinte ugyanaz. Hiába a puccos eladótér, a terméket általában nem ott, hanem egy poros raktárban lehet átvenni és becsomagolva kb. ugyanannyi látszik rajt mint amikor a futár kiviszi.

juhaszvik 2019.01.09. 15:53:17

@Nick-son: 20 ezer forintba kerül, hogy épségben megkapjak valamit?

Nancsibacsi 2019.01.09. 16:28:51

@Etniez: "Már nem azért, de előfordulhat hogy a termék úton Kínából megsérült.."
Ez így van.

"A futárnak annyi a dolga, hogy egy sérülésmentes dobozt felvegyen és átadjon. Az, hogy ha a sérülésmentes dobozban egy használhatatlan, centis darabokra tört akármi van, az nem az ő dolga. Az a vevő és eladó dolga."
Aha, persze - ahogy Móricka elképzeli. A vevő ha nem látja hogy a termék - nem a doboz - sértetlen, akkor NE VEGYE ÁT. És szarja le a futárt, hogy ez neki fáj, mert ha törött a termék, az meg neki fog fájni. A fölösleges kör díját majd játssza le a futár cég meg az eladó egymás között. A vevő pont az 1001. kéz - nála BIZTOSAN NEM SÉRÜLT MEG, szóval ne próbálja meg a futár ráverni.

"Amennyiben a csomagolás sérült, az a futár hibája, ha sértetlen, akkor nem ő ejtette el."
Nem, ez hazugság, mert egyrészt újra lehet csomagolni, másrészt a csomagolás alapszintű védelmet lát el. Ha egy raklapra rárakod a mosógépet, a raklapod lebaszod a földre 2 méterről, hogy forgáccsá törik, de a doboznak nem lesz semmi baja, attól benne a termék még sérülhet.

"Már fentebb leírták, ha "a megvárja hogy kicsomagold és közösen kimossátok az első adag ruhát az átvevővel", feláras szolgáltatás."
Igen, én írtam le. Egy feláras szolgáltatás, ami az edigitalnál pl. NINCS.
Megjegyzem a felár az elvesztegetett idő - kb 5 perc - miatt indokolt. Ez legyen mondjuk a taxi tarifa 5 perc állás díja, vagyis 75*5=375 Ft. Ehhez képest a realitás az, hogy ez kb 2eFt-t dob rá az árra. Miért is? Mert a futárcégek sunyik: nem akarják elismerni azt, hogy az 1000 kéz közül lehet hogy ők azok, akik a kárt okozták. Nem biztos, mert lehet még Kínában csinálták - de az esélyt is kizárnák. Inkább rákenik a felelősséget a biztosan ártatlan félre, a vevőre, akiből egyébként élnek. Nagyon korrekt.

"A háztartási gépeket nem futárok, hanem teherszállítók viszik, az másik tészta, ne keverjétek. "
MPL 1 tonnáig/1 raklapig szállít BÁRMIT, 5990-ért.

Nancsibacsi 2019.01.09. 16:57:56

@Nick-son: "Viszont akkor a futár is tételesen veszi át a feladott árut, tételesen is adja át. Ez az óriási különbség! De az nem 2.000 Ft -ba kerül, hanem 6-8.000 Ft -ba."
Tényleg nem találtam el a 2000-et, mert a DPD-nél DPD VIP néven fut, és 250 Ft-os felárat jelent. Amire azt mondom hogy ok - a plusz állásidőt fizettetik meg.

"Postán az átvevők pl. mióta bontogatják a csomagokat átvétel előtt? Mielőtt eldöntik kérik-e."
Nem, tudod ott ha kibontod, és sérült volt, akkor UTÓLAG felveszik a jegyzőkönyvet, és ha értékbiztosított volt, akkor fizetnek mint a katonatiszt.

juhaszvik 2019.01.09. 17:44:10

félreértés ne essék: nekem semmi bajom a futárokkal, de ideje lenne beismerniük, hogy jól meg vannak szívatva, ugyanis két tűz közé kerültek. ők nem tudják leellenőrizni a becsomagolt árut, amikor átveszik, ellenben a vevő ezt megteheti.

gabobaby 2019.01.09. 18:52:19

Két dolgot vettem az edigitalnál: egy 100 ezres sütőt, ami felcipelve a 3. emeletre, derült ki, hogy nem működik (nyilván egy sütőt otthon próbál ki az ember, a terméket házhoz kértem a munkahelyemre - ez egy kombi sütő: mikró + sütő), ekkor nekem kellett elvinnem egy üzletbe, hogy cseréljék, majd az újért szintén elmenni. A másik egy kávéfőző volt, szintén hibás, megint cserélnem kellett. Kettőből kettő nem működő műszaki termék. Elég gyanús. Soha többé nem vásárolok ott.

Sörnyelő 2019.01.09. 20:27:06

Szerintem annyi történt, hogy a készüléket jobb oldalán egy peremre rakták le, így nem a lábán támaszkodott, hanem az oldalán, ami így megroggyant. Mivel a gyári zsugorfólián keresztül ennek látszania kellett volna, ezért nekem is gyanús, hogy a poszter rontott el valamit.
Akárhogy is, ezt cserélni nem fogja senki, viszont egy gumikalapács meg csavarhúzó segítségével simán ki lehet javítani, tizedannyi energiával, mint megírni a panaszos levelet.
Mindazonáltal ha tényleg így szállították ki, akkor megértem a felháborodást, de akkor is marad a javítás.
Ettől még jól fog máködni a gép.

Bajázs 2019.01.09. 21:33:56

Egy marha egyszerű kérdésre válaszoljatok, úgyis olyan okos mindenki. Teszem azt elhisszük Ádám állítását, tehát sértetlen csomagolásban volt sérült termék. Ha Ádámnak vagy bárki másnak van olyan járműve amivel a sértetlen csomagolású terméket hazaszállítja és otthon kibontja ki a tököm mondja meg, hogy mikor sérült meg? Vagy ha nekem van teherautóm és veszek az edigitalba vagy bármelyik másik tököm áruházban háztartási nagygépet, akkor ott a helyszínen a raktáros előtt bontsam ki, majd csomagoltassam vissza vele? Na?

mókusfülecske 2019.01.09. 21:59:22

@Sörnyelő: sok mindenben van igazad, de még gumikalapáccsal nem sokat dolgoztál. Mosógép lemezt meg tuti nem egyengettél.

mókusfülecske 2019.01.09. 22:06:44

Utánvéttel vásárolunk. Pont. Ha pedig a saját nyugalmam érdekében nem tudom rendesen leellőrizni a vásárolt terméket, akkor megköszönöm a futárnak a fáradozását, és elköszönünk egymástól. Nincs vita, nincs másra mutogatás. A poszter ezt most sajnos megszívta. Meg kell próbálni helyrehozni vagy hozatni azt a sérült szart, tanulni az esetből, és mihamarabb elengedni a sztorit. A sok ideg nagyon káros az egészségre.

KaTe 2019.01.09. 23:43:33

@Bajázs: Nem kell a raktáros előtt kibontanod. Elég ha arrébb viszed, aztán lecsekkolod. Ha valami nem frankó, akkor visszagurítod a kis kézi/molnárkocsin és jelzed a raktárosnak/eladónak. Hidd el, kicserélik. Mellesleg, ilyen buliban mindig benne van a hibalehetőség. Gondolj bele, ha átveszel egy tévét, amit kívülről lecsekkolsz, hazaviszel és csak az első bekapcsolásnál derül ki, hogy amúgy egy sötét folt van a kijelző egyik részén, ráadásul hirtelen feltűnik egy kisebb benyomódás is a hátlapon. A kereskedő meg simán rád akarja fogni, merthogy biztos hazaszállítás alatt, vagy a kibontásnál sérült meg. Na akkor mi van? Semmi. Ha a kereskedő nem korrekt és eleve rosszhiszeműen áll hozzá minden ilyen esethez, akkor megszívtad. Esetleg vihetsz magaddal két tanut, de az meg szánalmas, hogy egy egyszerű vásárlásnál is már ott tartunk, hogy a szerződő felek semmit nem hisznek el a másiknak. Mert ugye a kereskedelem pont erre (mármint a bizalomra) épülne... Vagy nem?

@Sörnyelő: A posztban az is szerepel, hogy a Whirlpool szaki kerek-perec kimondta, hogy a termék (mivel belül is sérült) használhatatlan. Azon már nincs mit egyengetni...

KaTe 2019.01.09. 23:52:54

Amúgy, kellene valami szakvélemény, hogy egy ilyen sérülést milyen erős behatás okozhatott és ez kivitelezhető lehetett -e lakásban, ahol a posztoló a terméket átvette. Mert ha mondjuk a szakvélemény kimondja, hogy egy ilyen sérüléshez minimum másfél méter magasból kellett leejteni, akkor rögtön életszerűtlen, hogy a lakásban valaki másfél méter magasra felemelje a gépet majd véletlenül leejtse. Az is életszerűtlen, ha mondjuk rá kellett helyezni az egyik sarkára néhányszáz kilót, mert az megint csak nem történhetett meg a lakásban.

LKerekes 2019.01.10. 04:55:48

Jó kis olvasmány.
Mindenesetre tartom a véleményem, hogy ezt a sérülést ( pláne, ahogy később a panaszos leírja: teljesen elnyomódott az egész készülék ) látni lehetett volna becsomagoltan is. Egy ilyen sérülés, leejtés, rossz raktározás elképzelhetetlen a csomagolás sérülése nélkül. A nikecell nagyon törékeny. Egy mosógép leejtése egy méterről eltörte volna a nikecell alapot. A nikecell nyomásra, surlódásra és kisebb ütésre védelem. De egy ilyen erős deformálódást okozó erős ütésre( a leejtés is az ) önmaga is sérült volna igencsak. Oldalt egy ilyen hiba kinyomta volna az élvédőt és ha nem is törik el, akkor sem szép egyenes. Ha férenyomódott az egész készülék, akkor nem tünt fel, hogy nem merőlegesek az oldalak, pláne fóliában?
mellesleg a fóliás csomagolás az "gyári" és általános, nem csak a teljes kartondoboz , ahogy az egyik hozzászóló írta. A fóliázás ( élvédővel, ami erős védelem egy normális kezelésnél) éppen azt a célt szolgálja, hogy látszódjon ha valami hiba van.
Azért kiváncsi lennék a többi képre.

LKerekes 2019.01.10. 05:13:09

@LKerekes:
Ja és sajnálom a panaszost. Nem kétlem, hogy így is jöhetet a mosógép, de hogy nem vette észre, az az ő hibája lehet.
Mivel nem városban lakom, 15 év tapasztalat van mögöttem.Rájöttem anno, hogy ha valamit (pláne nehezet) vennék, akkor a benzinköltség, egy segítő beszervezése legtöbbször többe kerül ( nem beszélve a fél nap időről ) kerül mint a házhozszállítás. Ami probléma volt a megrendelttel, az a garanciahibás vagy gyengeminőségű készülék miatt volt és nem szállítás vagy hanyag kezelés. Ez meg vagy az én hibám, hogy beugrottam egy márkának vagy Murphy törvénye, hogy ami elromolhat az el is romlik. Eddig egyetlen egyszer buktam 2000 forint értékű "külső behatás lehetséges" áruval. Ez az életbe belefér és éppen az értéke miatt nem foglalkoztam vele.
És még valamit. Nyeszlett szállítóval nem találkoztam még. A mosógépnél is szépen megkértem, hogy ugyan már vigye be rögtön a kis molnárkocsijával a fürdőszobába és tegye a helyére. Egy 136 000-forintos készüléknél egy ezrest megért, hogy nem én küzdtem vele és az árba is belefért. A szállítónak ez meg fél vagy egy perccel több idejébe került.
Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy ugyan megígérik, jelzik a szállítást, de sokszor nem teszik meg. Olykor a futár is az "utca elejéről" telefonál. Hát hogy érjen haza időben szegény ember a kocsmából átvenni? Amúgy eddig még ez sem volt igazán probléma.Egyszer volt, hogy az országúton vettem át az árut, mert a futár tólem el én meg hazafelé.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.10. 07:53:29

nem olvastam végig a kommenteket, arra rájött már a társaság, hogy tudta a posztoló nem látni az átlátszó fólia alatt, hogy darabjaiban van a gép? Mert ha egy fullkartondobozban lett volna mint 30éve volt szokás akkor ok, de ezeket (ahogy a képen is látható) alulfelülnikecelltálca körben meg sima fólia takarja amin keresztül csak egy vak nem látná azt, hogy kilóg a gép bele

Bajázs 2019.01.10. 08:08:45

@KaTe:
Persze hogy nem kell kibontanod a raktáros előtt. De erről beszélek, mivan ha a csomagolás sértetlen,de belül sérült termék van, te pedig hazaviszed. Így jártál? A kérdés az ha a futár előtt ki kell bontani egy SÉRTETLEN csomagolású terméket, akkor a raktáros előtt miért ne kéne, ugyanígy átad neked valaki valamit, amit le kéne ellenőrizned nem? Mi a különbség a futár sértetlen csomagolású termék átadásánál és a raktáros sértetlen csomagolású termékének átadásánál? Belül ugyanúgy sérült lehet, ha már eleve egy sérült terméket csomagoltak be nem? Ezzel az erővel örüljünk mert a futár előtt "elvileg" kibonthatod, ha sérült van tanúd, lehetőséged visszaküldeni, a boltban meg tessék csókolom vigye.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.10. 08:39:07

@Stefaits Előd: "10 év garancia volt a matricán, ha jól láttam."

A motorra ami soha nem romlik el. A többire meg lesz 2 év.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.10. 08:45:03

@enta selecta: Nekem Magyarországon két futár hozta be a lakásba az online rendelt szárítógépet. Miután a helyére tették, kicsomagolták, a csomagolóanyagot meg kidobtam a kukába. Van még hova fejlődnöm.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.10. 08:49:21

@onlajnok: "Nekünk is beüzemelték a hűtőt"

Vagyis bedugták a konnektorba miután minimum egy órát beszélgettek veled (szabályosan legalább ennyit kell várni a szállitás után egy hűtőnél a beindítással a kompresszorolaj visszafolyása miatt. )

Ez igen :)

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.10. 08:53:17

@TDICDITRDITDDIPDTD: "Elég kevés az az autó típus amibe be fér állítva egy mosógép."

Szerencsére a mosógépet simán lehet fektetve is szállítani így ez a porbléma megoldotta önmagát.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.10. 08:53:42

@Viszlát és kösz a halakat: sőt addig elfogyasztottuk a várakozás közben a pizzát, amit hoztak. Jó, rosszul fogalmaztam, nem üzemelték be, csak behozták, kicsomagolták, megnéztük, hogy minden polca, fiókja, akármi megvan-e. Megkérdezték, hogy betegyék-e a helyére, de mivel még nem volt a konnektor felszerelve ahova be kellett volna dugni, így arra nem került sor. Ezután napszaknak megfelelően köszöntünk egymásnak és levonultak a helyszínről.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.10. 09:16:39

@onlajnok: Ez így más. Nekem is ez a tapasztalatom a háztartásinagygépkiszállítókkal. De amikor egy kis kandallót vettem az ósanból azt is szépen bevitték a helyére, leszedték a kotont és átnéztük nincs-e valami szétesve/eltörve benne aztán elköszöntünk.

_B_ 2019.01.10. 10:45:45

@Etniez: a megrendelő szemszögéből a teherszállító is "futár". Ez lett az árut szállító személy köznyelvi neve. Mivel a webshoppal áll szerződésben a vásárló, őt kurvára nem érdekli, hogy szerződött a szállítócéggel, az az ő belső ügyük, mellesleg üzleti titok.
@Bajázs: a raktáros előtt is kibontom, meg a vevőszolgálatnál is kibontom.
Sajnos alkalmazkodni kell a hazai viszonyokhoz.
Egyedül az Aldiból és a Lidl-ből merek kibontás nélkül venni bármit, mert ott szó nélkül visszaadják a PÉNZT. nem kamukáznak meg vásárlási utalványoznak.

KaTe 2019.01.10. 10:54:59

@Bajázs: A kereskedő az, akitől te közvetlenül vásárolsz, a futár pedig egy harmadik, külső személy, aki egy dobozt visz el A-ból B pontba. Ha helyszínen (a kereskedő boltjában, raktárában) veszed át a terméket akkor minden esetben lehetőséged van ellenőrizni a doboz tartalmát. (korrekt kereskedők ezt maguktól is megteszik még a jótállási jegy kitöltésénél, amihez úgy is meg kell bontani a csomagolást) Mivel személyes átvételnél közvetlen a kereskedővel, illetve annak alkalmazottjával vagy kapcsolatban, így nem mondhatja azt, hogy bocs, nincs időm megvárni, amíg te átnézed a terméket. Azt se felejtsd el, hogy amikor aláírod a számla egy példányát, ott általában szerepel egy olyan sor, hogy "a terméket sérülésmentesen, tartozékkal együtt, hiánytalanul átvettem". Ettől eltekintve én nem hiszem, hogy ez így törvényileg rendben van, hiszen bizonyos hibák csak a beüzemelésnél derülhetnek ki, valamint a tartozéklistát sem kell tételesen ismerned, elvégre ez mind a felhasználói kézikönyvben van feltüntetve. Ráadásul a kereskedőnek kellene bizonyítania, hogy a hibát te okoztad (erre való a jótállás, nem?) azt pedig aligha fogadják el bizonyítékként, hogy a számlánál aláírtad azt az apróbetűs részt is. Rosszhiszemű feltételezés a kereskedő részéről, hogy a hibát csak és kizárólag te okozhattad. Ugyanez vonatkozik a futártól átvett, de sérült termékre. Kérdés, hogy mi az a sérülés amit neked, mint vásárlónak észre kell venned. Például ha egy mosógépet úgy veszel át, hogy annak láthatóan be van horpadva az oldala...

Nancsibacsi 2019.01.10. 10:55:59

@LKerekes:

"Mindenesetre tartom a véleményem, hogy ezt a sérülést ( pláne, ahogy később a panaszos leírja: teljesen elnyomódott az egész készülék ) látni lehetett volna becsomagoltan is. Egy ilyen sérülés, leejtés, rossz raktározás elképzelhetetlen a csomagolás sérülése nélkül. "
Senki se állította azt, hogy az EREDETI csomagolás nem sérült, csak azt, hogy amiben hozták, az nem volt sérült. Egy gariban visszahozott termékról lekapták a csomagolást, újrafóliázták ezen amit ők b.sztak földhöz, benyomkodták az oldalát annyira hogy ne legyen feltűnő, és ennyi - ez simán elképzelhető forgatókönyv. Ahogy az is, hogy a vevő ráejtett otthon egy zongorát.

Olvass itt horrort:
forum.index.hu/Article/showArticle?la=148764646&t=9167707

De van másik cég, aki a 14 napos gariban visszaküldött pixelhibás laptopokat értékesíti újra céges vevőknek - mert rájuk nem vonatkozik a 14 napos elállás, és a kicsi pixelhiba ugye nem hiba...

Sajnos a vásárlásban a legtöbb kereskedő simán NEM PARTNER, hanem ELLENFÉL. Vannak normális cégek - ők azok akik felhívják a figyelmet arra, hogy csak kipróbálás után adnak terméket, meg ha az nem kipróbálható helyben - pl. mosógép - hogy mire ügyelj a kicsomi video készítésénél, hogy azt elfogadják a hibás teljesítés bizonyítékaként. Nagy cégből egyet se tudok ilyet - kicsik között még akad. Itt is volt egy független tanú - aki beüzemelte volna -, mennyit is ért a szava? Semmit?

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.10. 11:14:11

@Nancsibacsi: "De van másik cég, aki a 14 napos gariban visszaküldött pixelhibás laptopokat értékesíti újra céges vevőknek - mert rájuk nem vonatkozik a 14 napos elállás, és a kicsi pixelhiba ugye nem hiba..."

Biztos vagyok benne, hogyha te árulnál laptopot te se dobnád ki a kukába
2 halott pixel miatt (ami még nem garis hiba) hanem eladnád annak az okosba vásárlónak aki felé szavatossági kötelezettséged van.

scherier 2019.01.10. 13:37:24

Kedves Ádám!
Rendeltünk egy Whirlpool mosógépet fekete péntek alkalmából az Edigitaltól, építkeztünk, decemberben amikor elkészült a helye, bevittük kibontottuk, és majdnem ugyan az a kép fogadott mind téged, a lemez kijött oldalt a helyéről, de nem hajlott meg. Mind a fólia, mind a hungarocell érintetlen volt. Engem is elhajtottak az ügyfélszolgálaton. Semmi köze a futárszolgálathoz, ilyen sérüléshez a fóliának és a hungarocellnek is sérülnie kellett volna. Nem feltétlen hiszem azt sem, hogy az edigital a hibás, simán lehet, hogy a Whirlpoolnál is van egyfajta szelekció, hogy a tré minőség megy kelet Európába ami jó az nyugatra. Ami nekem itt gyanús, hogy szerintem nagyjából egy időben vásároltuk a termékeket, ugyan az a cég, és ugyan az a gyártó is. Sőt a sérülés hibája is ugyan az.

Nick-son 2019.01.10. 14:37:21

@juhaszvik1: miért ne kerülhetne 20.000 forintba egy komolyabb cikk kiszállítása beüzemeléssel?

Nyilván ha rendelsz egy doboz tampont arra nem fogod ezt a szállítást kérni, meg ajánlani se fogják, az menni fog a többi 100.000 zárt dobozban amit napi szinten szállítanak ma Magyarországon.

Fizikai képtelenség és értelmetlenség is lenne mindet tételesen átadni. Így se tudnak munkaerőt találni a futárszolgálatokhoz, nem hogy akkor ha minden csomag átadása 4x annyi ideig tart.

Viszont ha egy 400.000 Ft -os TV -t rendelsz mért is ne kerülhetne ennyibe a szállítása, tételes átadása, ellenőrzéssel mindennel? Tegyük hozzá eleve nyersz legalább 50.000 -et a bolthoz képest neten rendelve és azt is haza kellene vinned valahogy és még mindig olcsóbb 30 -al és van 14 nap elállási jogod. Mért ne érne meg ez 20.000 Ft -ot? Mindegy, hogy külön kell fizetni, vagy benne van az árban.

Nick-son 2019.01.10. 14:44:14

@Nancsibacsi: postás is éppen olyan tehetetlen utólag mint a többi futár. Pláne, ha az MPL hozza ami szinte mindig így is van az éppen ugyanolyan mint a többi hárombetűs, csak rosszabbul működik.

DPD -nél lehet felkínálják az utcáról beeső ügyfeleknek 250 Ft -ért, két okból. A DPD évek óta vesztésre áll a többi komolyabb futárszolgálattal szemben, néha bemegy az árak alá, jobb híján. Másik, hogy az utcáról beeső csomagok aránya 0.01% a szerződöttekhez képest, így aztán megadhatják, főleg hogy a magánszemélyek max 1-2 tételes csomagot adnak fel, még ebben a kis százalékban is, de aki szerződés szerint tételes átadást akarna biztos, hogy nem kapna 250 Ft -os árat. Megnézném a futárt amikor 1.000 tranzisztorral elszámol, analizálja a kutyatápot, telepíti a laptopot (különben honnan tudná a vevő működik-e?), ellenőrzi a perndrive -ot (mi van ha csak egy darab műanyag, vagy nem is akkora kapacitású?) méri a csapágyakat, ellenőrzi az anyag minőségét és így tovább a végtelenségig, mert mindenre lehet mondani, hogy mi van ha nem is az, vagy nem is olyan.

TDICDITRDITDDIPDTD 2019.01.10. 16:55:53

@onlajnok: Ja lehet, fektetve is szállítani, legfeljebb össze-vissza horpad, mert nem nagyon van olyan személyautó, amelyikben felfekszik teljes felületén. Nem hiába, mindig állítva szállítják.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.10. 17:40:00

@TDICDITRDITDDIPDTD: hát egy 206-os Peugeot-ban valahogy csak sikerült, pedig ha valaminek nem nagy a csomagtartója, akkor annak nem az. Készülni kell, viszel pár plédet, üléseket lehajtogatod, csomagtartót kiüríted. De nekem mindegy, ha akarod megoldod, ha nem akarod, akkor nem.

KaTe 2019.01.10. 18:10:43

@onlajnok: Peugeot 206? Az baromi nagy. Múltkor egy régi suzuki ignisben vittünk fóliába csomagolt mosogatógépet. Nem kell, hogy teljesen felületén felfeküdjön, de ha valaki félti, akkor az áruházi raktárak közelében általában mindig találni egy halom kartont, abból be lehet paszírozni a doboz alá annyit, amennyit az ember nem szégyell...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.01.10. 18:17:56

@KaTe: nézőpont kérdése, hogy mi a nagy, állítva abba se fért bele. De raktunk neki fészket, kutya baja nem lett.

The Good Boy 2019.01.10. 23:54:44

az egyik legutóbbi rendelésemnél (talán amikor új mosógépet vettem, akkor) maga a futár mondta a becipelést követően, hogy kibontja a csomagot, hogy átnézzük, sértetlen-e.
Hozzáteszem, hogy az a media mark által szerződött, nem annyira ismert futárcég volt. legalábbis az oldalán valami ismeretlen név szokott lenni (én mindig a hülyebolttól, vagy ritkábban az euronicstól, illetve mostanában az auchantól - amikor olyan termék akciós, amit éppen venni akarok - rendelek)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.01.11. 02:55:34

@Hurrá Torpedó: Vagy pedig oda kell adni a Hurrá Torpedóéknak, hogy használják el "zenélésre"...
:-)))

G.Adam 2019.01.11. 10:24:22

@PQ: Kedves Anna, nagyon sajnálom, hogy veletek is hasonló történt, ha tudok valamiféle tapasztalatot és reményt megosztani a békéltető testületi eljárás eredményével kapcsolatban, itt meg fogom tenni feltétlenül. Egyelőre még nem jelentkeztek.

G.Adam 2019.01.11. 10:27:08

@scherier: ez valóban nagyon furcsa egybeesés és nagyon szomorú vagyok, hogy ha szándékosság áll mögötte, akkor nem csak 1 ilyen eset fordult elő. Persze véletlenként is nagyon bosszantó, remélem nektek is és nekünk is sikerül valamiféle kompenzációt elérni. Mihamarabb indíts te is egy ügyet a Békéltető Testületnél, az Edigital pálfordulására a végtelenségig várhatunk, valószínűleg amíg nem muszáj, nem fognak semmit tenni.

fda 2019.01.11. 14:21:41

Sok futár azt mondja, hogy az ő szerződése szerint amíg nem fizetsz, addig nem nyúlhatsz az általa odahozott csomaghoz. És hogy baromira nem érdekli, hogy te miben egyeztél meg a feladóval, őt a saját szerződése köti.

Mert arra még sajnos nincs jogszabály, hogy a feladó-futár-címzett hármasban mindkét pár ugyanazon szabályok szerint dolgozzon.

Xezs7 2019.01.11. 18:00:37

Legyünk őszinték: nagy valószínűséggel a felújítás miatt sérült meg a mosógép. Lehet hogy a poszter volt, a poszter felesége, vagy a melós, csak épp mindenki tagad. Mi is jártunk így, nem mondom meg melyik céggel. Biztos voltam benne, hogy a melósok b*szták szét a zsír új sütőt (ott állt becsomagolva vagy 3 hétig, miközben ők melóztak), nagyon mérges is voltam. Visszavittem a céghez, szerencsére ügyfélbarát cég volt, kicserélték. Igazából a melósokkal kellett volna kifizettetnem, de egyszerűbb volt így.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.01.11. 18:30:51

@Xezs7: nem vagy őszinte, rösszindulatóan próbálsz elkenni valamit amiről nem ismered a tényeket. Ahogy a melósaidnál sem tudhattad mi történt, csak bebeszéled magadnak.

Akármi is történt, a futár előtti kibontás követelménye nem életszerű, és Agyarországon kívül még nem hallottam ilyenről.

A minimum hogy az eladó egy HIBÁTLAN terméket juttat el hozzám. És a normális jótállás keretében ne nekem kelljen bizonyítani, hogy a termék hibája fennálllt-e a szállításkor. A jótállás alatt a bizonyítás az eladót terheli, ez jogszabályi előírás.

Az egy dolog hogy itt a kommentelők fele maga ellen beszél, az egy másik hogy a jogszabályi előírásokat sem ismeri.

Xezs7 2019.01.11. 20:15:51

@Ződ2000: Túl naiv vagy, meg csak a jót feltételezed az emberekről. Én ismerek olyan embert, akinek a mosógépe azért nyiffant ki, mert nem olvasta el a használati utasításban, hogy a gépből használat előtt ki kellene szedni a dobot rögzítő csavarokat. Persze beüzemelést meg nem kért, majd ő megoldja okosba, gondolta. Hidd el, tufák az emberek, nagyon is.

herk 2019.01.11. 23:00:42

@Xezs7: "Persze beüzemelést meg nem kért, majd ő megoldja okosba, gondolta."
:-) Mi az, hogy megoldja okosba?
3-5 csavart kell kicsavarni és kész. Ez nem egy autószerelés vagy házépités, hogy fenenagy truváj kell hozzá. Egyszerűen tudni kell, hogy fogja 3-5 csavar, amit ki kell csavarni.
Vagy tudja vagy nem. Ki gondolta, hogy fogja 3 csavar a dobot, én biztos nem, amíg nem vettem egy új mosógépet, bekötöttem, majd elinditás előtt valaki még időben szólt, hogy a csavarokat is vegyem ki.

Quuuziii 2019.01.12. 07:32:23

@herk: nem kell tudni sem a csavarról, ugyanis benne van a használati útmutatóban. ;)

Xezs7 2019.01.12. 10:05:26

@herk: A megoldja okosba arra vonatkozott, hogy

A, nem ért hozzá
ÉS
B, nem olvas kézikönyvet

Te is ez a fajta vagy, meg is érdemelted volna, hogy beszarjon a géped. A kézikönyv nem dísznek van.

herk 2019.01.12. 22:08:26

@Xezs7: csodálom a tudásodat, hogy azonnal felismered a fajtajellegzetességeket. Taníts, Mester :-)
Mi az, hogy nem ért hozzá? Ez nem házépités, vagy hegesztés, hogy érteni kell hozzá.
Te egy kalapácshoz is elolvasod a kézikönyvet?
Meg aztán nem a kézikönyvet kell olvasni, hanem a beüzemelési útmutatót.
A kézikönyvet akkor csapja föl az ember, ha hibakóddal megáll a termék.

asdf 2019.01.13. 20:22:03

Abbol a szempontbol nem eletszeru, hogy atvetelkor fel kell bontani a csomagolast, es ugy atnezni a keszuleket, hogy szamos gyarto mosogepnel, mosogatogepnel, tuzhelynel, hutonel ugy is indit garanciat, hogy mittomen, epp lakastfelujitok, de megvettem a keszulekeket, aztan huzodik a felujitas, majd vasarlast koveto negyedik honapban, amikor vegre keszen van minden, kihivom a markaszervizest bekotni a keszuleket, _o bontja fel a gyari csomagolast (= a keszulek biztosan nem hasznalt meg)_, majd bekoti azt, es dob egy pecsetet a jotallasi jegyre, es ezzel nem a vasarlas datumatol ketyeg a gari, hanem a beuzemelestol.

Xezs7 2019.01.13. 21:02:16

@herk: De nagyon okos vagy, de annyi eszed nem volt, hogy a kézikönyvet elolvasd. Innentől kezdve hiteltelen az okoskodásod.

herk 2019.01.13. 22:16:13

@Xezs7: "Innentől kezdve hiteltelen az okoskodásod."
:-)
Látom, te a szavak embere vagy.

KaTe 2019.01.14. 10:22:56

@Xezs7: Én meg olyat láttam, hogy edigital üzletében próbálta egy hölgy jótállási igényét érvényesíteni egy sérült monitorra. A következő párbeszéd hangzott el:
Hölgy: Dehát azért van rá jótállás, hogy ingyenesen megjavítsák!
Eladó: Nézze, hölgyem. Azzal mi nem tudunk mit kezdeni, hogy a férje egy konyhakéssel akarta felbontani a csomagolást és így sikerült végigsértenie a monitor kijelzőjét is. Ha megkér minket, vagy idehozza, nagyon szívesen segítettünk volna a kicsomagolásban, de ezt nem tudjuk ingyenesen javítani.
süti beállítások módosítása