Tékozló Homár

A lépcsőházig vitte csak a kiszállított árut az Auchan öntudatos futára

2019.01.23. 11:33 | Homár Hilda | komment

screenshot_2019-01-23_11_18_38.png

Az online bevásárlás az egyik legnagyobb vívmány a konzumálás történetében. Nincs tülekedés, nincs hétvégi feszkó, nincs impulzusvásárlás és ráadásul a cipekedést is meg lehet úszni, ami ugye egy család havi bevásárlásánál már jelentős anyagmozgatással járó feladat. Ha utóbbi nem része egyes cégeknél a szolgáltatásnak, az is oké, de talán ezt jó lenne jó előre tudatosítani a vásárlókban, nem kiszórni a rendelést a felkészületlen család háza elé, különben legközelebb a Tescot vagy a GRobyt hívja, akik ajtóig viszik a lisztet.

Tisztelt Auchan!

A karácsonyi nagybevásárlást idén online vásárlással és házhozszállítással próbáltuk megoldani, gondoltuk ezzel időt, energiát és idegeskedést spórolunk - sajnos egyik sem sikerült. Bár a rendelés megérkezett, de a kollégájuk már a kaputelefonban jelezte, hogy nem hozza fel az árut.

Háttérinfó: 3 emeletes társasház, 6 lakás, mi a harmadikon lakunk, nincs lift.

A földszintre lesétálva hamar kiderült, hogy nem tréfa, a futár nem fogja felhozni a bejárati ajtóig a rendelésünket. 60.000 Ft értékű bevásárlásunkat lazán beparkoltatta a lépcsőházba és ezzel elintézettnek tekintette a dolgot.  Arra hivatkozott, hogy ő és pár kollégája utánanézett a jogszabályoknak, és nem kötelesek felhozni semmit a lakás bejárati ajtajáig. A kis önjelölt jogász büszkén kijelentette, hogy ott se viszik fel, ahol van lift, sőt céges és közintézményi rendeléseknél a portáig és a sorompóig viszik csak. 

Kérdeztem, mégis mi lenne, ha csak a feleségem lett volna otthon egyedül a 8 hónapos gyerekünkkel, neki kellett volna felcipelni mindent? “Sajnálatos.” - hangzott a válasz. Szerintem meg az a sajnálatos, hogy karácsonyra ilyen mocskos kis szabotázzsal készültek nekünk, de hé végülis nem a mi pénzünkből van a fizetésetek. Ja, de. 

Szívem szerint visszaküldtem volna az egész pakkot, de a józan ész alapján inkább elvégeztem Önök helyett a munkát, mintsem másnap sorbanállással és vásárlással töltsem a napot. Ezúton kérem átutalni a “kedves” kolléga bérét az elvégzett munkáért, köszi. 

Mondhatják, hogy micsoda bagatell dolog ez, ilyesmin kiakadni, de személy szerint torkig vagyok azzal, hogy egy igénybe vett szolgáltatásért nem kapom meg az ellenértéket. Könyörgöm, ne az én problémám legyen már, hogy ő egyedül van, nehezek a ládák, cipekedni kell. Korlátozzák a maximálisan rendelhető összsúlyt, fizessék meg jobban a futárokat, vegyenek fel még embert (sok sikert hozzá), nem érdekel, én a vásárló vagyok. Ajánlom, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket, mert a futár szavaiból nagyon úgy tűnt, hogy egy alulról szervezkedő, önhatalmú sztrájkba kezdtek, aminek mi - vásárlók - isszuk meg a levét. 

Ha további információra van szükségük, keressék meg a telefonos bejelentésemet, 18:15 körül beszéltem az ügyfélszolgálattal, és hogy valami jót is említsek, legalább a hölgy jófej volt.

Ja és leszarom a kupont, nem kell, ne küldjék, nem lesz felhasználva, rendelünk majd onnan, ahol a bejárati ajtóig hozzák.

Üdv.:
V. Gábor

UPDATE

Adatot kértek be, hogy a megfelelő áruház felé menjen a panasz.

 

Kedves olvasó!

Az általad elmondottak szerint teljesített szolgáltatás valóban elégedetlenségre adhat okot.

Az Auchan weboldalán található szállítási információknál az ügyre vonatkozó információ

„Megrendelésed kérheted házhozszállítással, vagyis a rendelés során megadott szállítási címre érkezik futár kollégánk, a rendelés során választott napon és idősávban.”

alapján nem áll módunkban következtetni arra, hogy az Auchan és a vele vélhetően szerződéses jogviszonyban álló, szállítási tevékenységet végző cég hogyan értelmezi a „házhozszállítást”, illetve a „megadott szállítási címet”, azokat a szerződésben hogyan szabályozták.

Amennyiben a „megadott szállítási cím” értelmezése vonatkozásában nincs külön szabályozás az Auchan szállítási információi között, illetve a szállítás vonatkozásában a cégek között megkötött szerződésben, akkor vélhetően az emelet, ajtó is a „megadott szállítási címnek” minősülhet.

Álláspontunk szerint a szállítást végző cég, illetve annak munkatársai kapcsán az általad említett probléma esetén az Auchant érdemes megkeresni írásbeli panasz formájában, mivel valószínűleg a szállító cég szerződéses kötelezettségeit az Auchan határozta meg és azokat el is fogadta a szállító cég.

Vélelmezhető továbbá, hogy a szállító cég munkatársa vonatkozásában a munkaszerződése/munkaköri leírása tartalmaz arra vonatkozó rendelkezést, hogy a vásárolt termékek „házhoz történő szállítása” miképpen értendő és ennek a körében mi a feladata a munkavállalónak. Ennek abban az esetben lehet jelentősége, ha a szállítást végző cég a szerződésben vállalta az ajtóig történő szállítást, azt a munkavállaló munkaköri leírása is tartalmazza, és ennek ellenére a futár nem teljesítette a kötelezettségét, ugyanis ebben az esetben a szállító cég köteles a munkavállalója miatt vállalni a felelősséget, majd az esetlegesen szerződésszegéssel okozott károk miatt jogosult lesz azzal elszámolni.

Felhasznált jogszabály: 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 

UPDATE

A posztot elküldtük az Auchannak, ezt válaszolták:

Nagyon sajnáljuk az okozott kellemetlenséget, hiszen online áruházunk esetében is arra törekszünk, hogy vásárlóinknak minél kényelmesebbé és egyszerűbbé tegyük a vásárlást.

Az Ön által leírt eset egy sajnálatos kivétel, amelyet kivizsgálunk, és megtesszük a szükséges lépéseket, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő.

Auchan Komminkáció

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rarabel 2019.01.23. 11:37:29

Harántfekvéses Ósünt.

Rejtélyes 2019.01.23. 11:58:42

A hazhozszallitas - ha nincs maskent leirva - minimum lakas bejarati ajtajaig kell ertelmezni, akarmelyik emeleten legyen az. A futar lusta volt, nincs mentseg.

Nancsibacsi 2019.01.23. 12:32:28

A futároknak nagyon kinyílt a csipájuk. Nem szabad hagyni őket - simán vissza kell küldeni ilyenkor a cuccot. Én le se mentem volna vitatkozni, hanem a kaputelefonba megmondtam volna, hogy akkor ki se szedd a kocsiból, mert nem veszem át.

Xezs7 2019.01.23. 12:42:59

Nem vagyok jogász, de érzésre szerintem megállja a helyét, amit a futár mondott. Szerintem nincs bíróság, ami hibás teljesítés miatt elmarasztalná őket.

Terézágyú 2019.01.23. 13:43:54

"Korlátozzák a maximálisan rendelhető összsúlyt"
az neked lesz rossz, kevesebbet tudsz rendelni.

"fizessék meg jobban a futárokat"
az neked lesz rossz, mert a pénzt tőled fogják behajtani (pl. áremeléssel)

"vegyenek fel még embert (sok sikert hozzá)"
ez kedves.

"nem érdekel, én a vásárló vagyok."
Igen.

juhaszvik 2019.01.23. 13:55:42

tipikus esete a munkakiszervezésnek, és az ebből adódó joghézagoknak. mint ahogyan a mosógépes ügynél is (ügyfél ellenőrizze le a csomagot, de a futárnak nem kell megvárnia a csomagbontást), nagyon úgy néz ki, hogy a kereskedő-futár illetve a kereskedő-vevő relációban más-más szabályozást alkalmaznak (már ha a futár igazat mondott, és az ő szabályzatában úgy szerepel, ahogy arra hivatkozott). az auchan kimondja, hogy lakcímig kiviszik (Beszterce utca 2. 3. emelet 6. ajtó az nem földszinten van), de ezt a futárcég nem vezeti bele a munkaköri leírásba(?), akkor ez bizony nem teljesítés. vagy az auchan nem kötötte ki a futárcég számára, hogy pontosan mi a feladat, vagy a futárcéget ez különösebben nem érdekli.

Nick-son 2019.01.23. 14:02:31

Én azt gondolom, könnyű azt írni hogy én vagyok a vevő, nyaljanak ki és nem érdekel.

Maga a posztoló a saját soraiban elismeri, hogy nem tudnak futárt felvenni, mert nincs kit innentől fogva verheti magát, rendelhet a másiktól, de kb. ugyanazt fogja kapni pepitában. Bedőlni nem fog az Auchan ha esetleg másikat választ.

Sajnos vagy nem sajnos, akár tetszik akár nem el kell fogadni - jelenleg - hogy attól még hogy te (vagy más) kiadja a bevásárlás összegét, kifizeti az árut valamelyik olcsóbb hipermarketnek az csak egy dolog. Attól még a vevő nem lesz úr, a futár nem lesz szolga. Most nem. Mert ha nem tetszik az Auchannak a futár 15 perc alatt talál másik munkát, a bolt meg 15 nap alatt se futárt....

Aki urizálni akar tartson bejárónőt (sok sikert hozzá írhatom én is), vagy adjon olyan borravalót a futárnak amitől eszébe se jut lent kirakni az árut, hanem az ajtóig viszi. Van az a pénz amiért a hűtőbe is bepakol.

Nyolc hónapos gyerekkel meg se nem az első, se nem az utolsó nő lesz a posztoló felesége egymaga otthon. Megjegyzem van akinek három, meg akinek öt gyereke van és mégse nyavalyog.

Terézágyú 2019.01.23. 14:03:51

@juhaszvik1:
"az auchan kimondja, hogy lakcímig kiviszik (Beszterce utca 2. 3. emelet 6. ajtó "

ebben az a vicc, hogy saját tapasztalatom is az, illetve itt a homáron is többször előfordult, hogy az emberek NEM adják meg az emeletajtót címként.... hányszor, de hányszor volt már, hogy "ki van írva a nevem, találja meg a postás"...

juhaszvik 2019.01.23. 14:07:03

és akkor a levélírót: (kézdörzsölés) :)

ne basszus, @Terézágyú: kolléga már leírta amit akartam, fene... :(

sebaj, nézzük mi maradt: hmmm, a nagy átlaghoz képest rendben volt a helyesírás, szóval még ebbe sem tudok belekötni :(

ez a nap már el van rontva...
(irónia off)

Terézágyú 2019.01.23. 14:14:28

@juhaszvik1:
Nem :)
De dolgoztam egyszer egy olyan helyen (nyáron), hogy adatfelvételt csináltunk. Volt olyan rubrika, hogy "postacím". Ne tudd meg, hány ember hagyta ki az irányítószámot lazán, és hány nem írt emeletajtót. Mer minek.

Darth Revan 2019.01.23. 14:18:49

HÁZhoz szállítás.
Nem lakásba felcipelés.

Jake Peralta 2019.01.23. 14:28:28

Auchan weboldalán GYIK:
A kiszolgálási munkatárs az emeletre is felhozza a rendelésemet?
Igen, munkatársunk egészen a lakása/háza ajtajáig szállítja a termékeket.

Szóval igaza van a poszternek, de a stílusa szánalmas. Reklamáljon az auchannál.

juhaszvik 2019.01.23. 14:50:54

@Nick-son: attól lesz valaki szolga, hogy elvégzi a dolgát?

Terézágyú 2019.01.23. 14:51:48

@Jake Peralta:
Mondjuk nem olyan egyszerű ez a házhozszállítás (nem is egy cég végzi az Ósünnél, hanem több), attól függően, hogy helyben/országosan illetve milyen fogasztási cikkről van szó.
Pl. a hűtőt a lakásig viszik (vagy be is teszik a helyére?) de pl. a motorkerékpárt nem (mármint egy kis elektronyos mocit se?)...

Szóval a pószter csak kaját rendelt vajh?

homar-fan 2019.01.23. 14:57:53

Tacskótól köll rendelni, azok a hűtőbe is bepakolják!

2019.01.23. 15:05:11

@Nick-son:
Lófaszt! Ha az Auchan nem talál azon az áron normális futárt, akkor fizessen többet. Ha nem tudja kigazdálkodni, akkor emelje a házhozszállítás díját. Előbb-utóbb egyensúly alakul ki, mert vagy lesz elég futár, vagy kevesebben kérnek házhozszállítást, vagy nem éri meg az egész az Auchannak és leáll a házhozszállítással. Az nem opció, hogy nem teljesíti az Auchan, amit vállalt. Nehogy már az ügyfél legyen belátó, ha a szolgáltató baszik szolgáltatni.

Hörömpő cirkusz világszám 2019.01.23. 16:20:04

@Nick-son: Lehet öntudatoskodni a futárnak, de sajnos az Auchan GYIK-ban ott van a kérdés és rá a válasz, hogy "igen, az emeletre is felviszi a rendelt árut a kiszállítási munkatárs", ahogy azt mások már belinkelték. Ha kifizettem a szolgáltatás díját, akkor elvárom, hogy azt teljesítsék is. Nem lépcsőházba lebaszással, hanem emeletre felhozással. Ez nem urizálás, bármennyire divat és kötelező itt a posztolót ekézni.

n3spr3ss0 2019.01.23. 17:12:45

@Xezs7: Miért, a megrendelő nem a kapualjban lakik.

SH4RK 2019.01.23. 17:19:48

@Nick-son: Erre mondják, hogy pénz sem jár érte.

Golyós 2019.01.23. 17:22:15

@Terézágyú: Tudod mennyit kap egy Auchan futár? Alap 430ezer :-)
Ennyiért hozza fel, mert ezért kérik a házhozszállítást, főleg, hogy az ügyfélszolgálat elmondja minden alkalommal, hogy: igen az ajtóig kell vinni. De ennyi fizetés mellé már nem kell a jatt nyílván a sofőrnek :-)

lófasz 2019.01.23. 17:22:32

@Nick-son: ne legyél már ekkora gyökér. Ha a boltnak nem kell a forintom, viszem máshova, aki úgy táncol, ahogy én fütyülök. Igaza van a posztolónak, rendeljen akkor a Tescoból vagy eBayről.

Zozo___ 2019.01.23. 17:36:37

Nagyon meg lehet fizetve az a szállító ha ennyire nem kell a jatt

Laredo 2019.01.23. 17:40:08

Múltkor én is közöltem a háziakkal,hogy csak a bejárati ajtóig vagyok hajlandó elcipelni a cuccot.

A feleségem jól nyakonb@szott érte, a gyerekek meg dőltek a röhögéstől.

Drago Brutic1 2019.01.23. 17:42:21

Kedves Gábor, fogadj el tőlem egy (nem fogyasztóvédelmi ) tanácsot. Ne pörögj túl egy ilyen semmi kis ügyet, mert Magyarországon így elég hamar leromlik az egészséged. Négyemeletes társasház negyedik emeletén lakom (nincs lift), és mentem már le kaját átvenni, mert a futár olyan balfék volt, hogy képtelen volt folyamatosan nyomni a csengőt, vagy lusta volt. Ha minden esetben ekkora köröket futnék (levelek, megkeresés, telefonok, anyázás) már rég pészmékerem lenne. Mindenkinek van szar napja, ennyi, nem biztos, hogy ezért ki kell rúgatni valakit, ez azért messze nem olyan eset, mint a biztosító temetkezési biztosításos gyökérkedése. Persze, te vagy a nagybetűs FOGYASZTÓ, de más is vagy, pld apa, és nem biztos hogy a kedves feleséged annyira jól reagál erre, hogy minden biszbasz dolgon órákat rugózol.

Mancilla Pectoralis 2019.01.23. 17:44:55

@Nick-son: Agyas,nem a gyerek száma a téma.Egy babával a karján cipekedjen? Mert gyereket egyedül nem hagyunk. A többinél meg: okés, Auchan veszít egy vevőt,meg még néhányat aki elolvassa a homárt és úgy dönt,hogy nem kockáztat és máshonnan rendel házhoz árut. .A jogával mindenki tisztában van,de a kötelességeivel is?

Etniez 2019.01.23. 17:46:52

@Rejtélyes: Mielőtt nagyon belendültök megint a hülyeségbe, közlöm hogy nem az a mérvadó, te mit gondolsz, hanem az, hogy mi van a futárszolgálat szerződésében.

Itt a haldokló nyugaton csak akkor vittük fel az emeletre, ha volt lift. Ha nincs, akkor automatikusan le kellett érte jönnie az ügyfélnek pont úgy, mint ha ő maga ment volna el a boltba.
Tudod, egy futár 15-25 címet visz egy nap, elég 5 problémás cím és egy hónap múlva lerokkan.
A lényeg az, hogy erről legyen tájékoztatva az ügyfél. Ha viszont tényleg fel kell vinni és nem vitte, akkor gyökér. Én biztosan nem dolgoznék olyan cégnek, ahol fel kell vinni, mert online rendelések fele hatalmas, jellemzően egy hónapra vásárolnak, simán lehet 100-150 kg. Ez azt jelenti, hogy legalább 5X fel-le, fullra leizzadva ül be a kocsiba télen, akár naponta többször is.

@Nancsibacsi: Nem, a címzetteknek nyílt ki nagyon a csipájuk és ki nem fizetett szolgáltatást követelnek ingyen (pl bontogatás).
Lemondod? Mondjad, vissza kocsira és tovább. Azt hiszed a futárt érdekli? Majd az árufeltöltő visszarakja a polcokra, te meg rendelsz máshonnan. A futároknak jó is ez, legalább többet nem rendelsz és a konkurenciát szopatod, nem őket.

Etniez 2019.01.23. 17:49:35

@Mancilla Pectoralis: Miért kellene babával a karján közlekednie. Odanőtt vagy mi? Nem lehet lerakni?
Még a szoptatást is abba lehet hagyni 10 percre.

2019.01.23. 17:59:54

@Mancilla Pectoralis: A feleségem óvonő és a kedves mama gyesen képes a kettőből egyet bevisz az oviba amikor csoport összevonás van,mert nem győzi a másodikat!Ami teljesen szabály ellenes,de megteszi!Mert megteheti,elvégre pézér szülte nem szeretetből!Nem roma volt az illető hölgy!Ennyit a mamákról!

lenörd hofstadter 2019.01.23. 18:01:04

A hülyéken mindig visítva röhögök.
Igazán autentikus forrás amit a sok gyökér megemlít, hogy a zosan gyíkban le van írva.
Aranyoskáim, a lényeges az, hogy a szolgáltatási szerződésben mi van leírva, arról meg nem túl sok található a posztban. Vagy nem a poszternek ad igazat, így nagyvonalúan kihagyta a hisztiből.

A szájhagyomány meg a szomszéd aszonta ilyen ügyben a lőtéri kutyát sem érdekli.

vizsla_barat 2019.01.23. 18:34:26

@Rejtélyes: ceda magyar nyelv. HazHOZ vagy HazBa szallitas. Persze ezert is a germanok a hibasak. Amugy uzenem a posztolonak,hogy vegyen maganhazat,ez a problemaja is megoldodna.

Nancsibacsi 2019.01.23. 18:46:54

@Etniez: "Lemondod? Mondjad, vissza kocsira és tovább. Azt hiszed a futárt érdekli? "
Hát valószínűleg igen, hogy ha a feladó megtudja, hogy azért mondtam le, mert a futár nem teljesítette a szerződésbeli kötelességét, és kirúgják a p.csába. Minden azon múlik, hogy kinek nem viszed fel, és az kinek tudja a telefonszámát. Tudna erről mesélni t-home-os szerelő is, meg bringás futár is.

Bilok 2019.01.23. 18:52:37

Mondjuk, ha az ügyfélszolgálat is a futár stílusában pattintotta volna le Gábort, akkor megérteném, hogy az egész cégre így kiakadt. De ott van a levélben, hogy normálisak voltak, próbálták megoldani a helyzetet, csak Gábor előre eldöntötte, hogy balhézni fog. Önélzetes a kis latol.

ekat 2019.01.23. 19:25:30

Jó tudni, egyre vacakabb a környékünkön levő TESCO, és pont kezdtem gondolkozni AUCHAN-tól rendelésen. De mivel 3.-on lakunk lift nélkül, így leteszek róla. Bár érteni nem értem, egyedülálló koromban, mikor lift nélküli ház 4. emeletén laktam, mindig a GROBY-val hozattam a vizet / üditőt. És az előző munkahelyemre is a GROBY is meg a TESCO is felhozta mindannyunk vízrendelését a másodikra. (Persze mindig éreztem, hogy ez azért némileg többletszolgáltatás, és adtam borravalót.)

Etniez 2019.01.23. 19:27:09

@Nancsibacsi: De kifejtem neked részletesen: elég sokat dolgoztam ilyen üzletágban, hogy pontosan tudjam, ha nincs valami rendkívüli dolog, akkor futárt nem dobnak ki, ugyanis elég szar meló, nincs helyette másik. Ráadásul az élelmiszer kiszállítás az egyik legszarabb, arra jeleneznek a legkevesebben. Az, hogy te mit gondolsz vagy mivel etetnek, az más dolog.

Szamuráj 2019.01.23. 19:31:40

Fura dolog ez manapság a szolgáltatóiparban. Sokat rendelek, majdnem minden futárt személyesen ismerek, aki a területünkön dolgozik.
Azt hiszem annak volt igaza, aki azt fogalmazta meg, hogy "van az a pénz, amennyiért a hűtőbe is bepakolnak".
Meg annak is igaza volt, aki úgy gondolja: a futár 15 perc alatt talál munkát, a megrendelő 15 nap alatt sem talál futárt.
Meg sokmindenki másnak is igaza volt... Talán nem annyira, mint a fenti két idézet.

FEDEX, UPS, DHL. Professzionális szolgáltatást fogsz kapni.

Mindenki más: 99%, hogy megkapod a rendelést, és van esélyed jó szolgáltatást kapni (Háláld meg, emlékezni fognak rád). De ha pont nem sikerül, legyints egyet. Egy hörrenést sem ér a dolog.

Etniez 2019.01.23. 19:43:23

@Szamuráj: Erről beszélek. Ügyfél telefonál, elmond egy jó sztorit az ügyfélszolisnak, az majd együtt érez meg elnézést kér, kiad egy vouchert, a futárhoz meg odamegy a főnök, elmesél neki egy jó sztorit és minden megy tovább.

Szamuráj 2019.01.23. 19:54:10

@Etniez: Talán azzal a kiegészítéssel, hogy a @Nancsibacsi-t és a hozzá hasonló víájpíket (ha rendszeres megrendelők) halálba fogják szopatni. Hallottam már sztorikat, igen kreatívak ezek a gyerekek :) .

2019.01.23. 19:56:57

@Nick-son: Nem kell elfogadni. Te nem (állam-)polgári mentalitást tanúsítasz, hanem szolga mentalitást. Ha ez Amerikában vagy Svájcban fordulna elő, a milliókat kereső sztárügyvéded már a pokolba perelte volna az Auchan-t (nem a futárt, mert ahhoz neked semmi közöd, a futárt rendezze le az Auchan), és miután megynerted a kártérítési pert, már nem is kellene többet dolgoznod..

DanteTM 2019.01.23. 19:58:03

@Etniez: Hallod, akkor a komuves se pakoljon vallfole teglat a hazadnal, mert nehogy mar faradni kelljen. Tesconal erdekes mod nem rinyalnak, sot, kerdes nelkul be is hozzak a cuccot (soha nem vartam el, azert is jattolok, ha felemeletre felcibalja azt a szart, nemhogy meg ki is pakolassza)

élhetetlen 2019.01.23. 20:02:03

@Nick-son: Azt hiszem, nagyon eltévedtél. „Maga a posztoló a saját soraiban elismeri, hogy nem tudnak futárt felvenni, mert nincs kit innentől fogva verheti magát, rendelhet a másiktól, de kb. ugyanazt fogja kapni pepitában”. Amelyik cég nem tudja vállalni a teljesítést, az ne vállaljon. Nehogy már én szívjak a kifizetett, és nem teljesített szállítás miatt, mert jaj, szegény cég. „Attól még a vevő nem lesz úr, a futár nem lesz szolga.„. Az az ember még nem szolga, aki a fizetéséért teszi a dolgát. Mi lenne a helyes szerinted? Kifizetem a szállítást, aztán elmegyek az áruért, és hazacipelem, hogy szegény futár, aki ezért kapja a fizetését ne érezze szolgának magát? „Megjegyzem van akinek három, meg akinek öt gyereke van és mégse nyavalyog.”. Ja. Mondjuk az egy és a két éves még otthon a többi oviban, iskolában, otthagyja a kölyköket felügyelet nélkül, lemegy nyolc emeletet, felviszi az áru töredékét, ezt megismétli többször, miközben kifizette a házhoz szállítást. És nem nyavalyog. Ez normális? Vagy te nem vagy az?

élhetetlen 2019.01.23. 20:17:12

@Darth Revan: Te normális vagy? Nézd már meg, hogy a szolgáltatás mit jelent egy szolgáltatónál, ne egy szótőből indulj ki! Én csak egy 18 lakásos társasházban vagyok, de nagyon zokon venném, ha a kilencven ezres rendelésemet kipakolnák a ház elé a járdára. Ugyanez egy száz lakásos panelnál, és amíg fel nem tudom hordani, addig vigye, aki amit akar? Így képzeled el a házhoz szállítást, mint szolgáltatást?

blueby 2019.01.23. 20:20:25

@lenörd hofstadter: Mielőtt visítva kiröhögöd magadat, gondolkozz. A GYIK-be vajon mekkora valószínűséggel írnák bele, hogy "de igen, ajtóig", ha nem így szólna a szerződés? Nem az a valószínűbb, hogy valóban így van? Egy áruházlánc honlapján írtak talán nem szájhagyomány és szomszédasszony mondta kategória. Aztán meg miért kell a másikat gyökerezni?

élhetetlen 2019.01.23. 20:27:02

@Nick-son: „Erre mondják, hogy jár de nem jut.”. Te tényleg hülye vagy. Hagyjuk az Auchant, mert ott utólag fizetsz, vagy nem, de a bosszúság a tiéd. Egyébként kifizetsz valamit, akár előre utalással, ami után az áru jár ugyan, de nem küldik, és a pénzt se vissza, akkor te vállat rándítasz, hogy ugyan járna az áru, de nem jut, semmi gond? Ilyen érvekkel jössz? Lehet, hogy te vagy a nap hülyéje?

peppe83 2019.01.23. 20:30:16

vizdiszkont.hu
Ezt ajánlom mindenkinek. Nincs szállítási díj. Az árak olcsóbbak mint a Sparban pl.
Mi általában 9300-9400 ft körül rendelünk. Egy tízes a futárnak, megéri. A szobába behozza a zsugor vizeket.

Etniez 2019.01.23. 20:30:44

@DanteTM: Kőművest sem találsz, csak szólok.

Nem tudom otthon mi a helyzet, de itt az UK-ban nem viszik fel,ha nincs lift és joguk van hozzá a Health and Safety törvény biztosítja a jogot, hogy a munkavállalónak nem kell lerokkannia, csak mert néhány lusta ügyfél úgy szeretné.

Etniez 2019.01.23. 20:33:10

@peppe83: Az meg a másik, a zsugorvizezés. Itt minden cég max. hatot hoz ki, mert annyi a háztartási mennyiség. Majd otthon is leszoknak róla.
Két három zsugorvizes rendelés elveszi a raktér felét (mert ezeket a kocsikat általában 900 kg-val lehet megtölteni), haszon meg nincs rajta. Mi a hatot is csak akkor vittük ki, ha befért. Ha nem, akkor cancel vissza a pénz és jónapot.
Otthon még tanulják a kapitalizmust :)

avatartalan 2019.01.23. 20:54:14

érdekes
nekem mindig behozzák a konyháig is,szó nélkül
igaz,mindig rádobok egy ezrest a végösszegre
így is lehet...

2019.01.23. 20:57:53

Tisztelt kommentelők illetve nagyon csúnyán félretájékoztatott média!!!
Az Auchan kiszállítói NEM 430.000Ft-ot keresnek,soha nem is kerestek ennyit!
Az írásban említett futár viselkedése NAGYON(igazi bunkó,paraszt)sajnálatos de egy ember ilyen megnyílvánulásán nem kell minden egyes kiszállítót egy kalap alá venni!!!

Rastafary (törölt) 2019.01.23. 21:03:19

@Golyós: soha nem kerestek ennyit az Auchanos kiszállítók!!
Nagyon nagyon félretájékoztat a média!!!!

lenörd hofstadter 2019.01.23. 21:10:22

@blueby:

Ízlelgesd a különbséget:

Szolgáltatói szerződés vs. GYIK

A második a "szájhagyomány és szomszédasszony mondta kategória".

Ha hiszel a másodiknak, te bajod, de ne csodálkozz, ha beszopatnak.

"Aztán meg miért kell a másikat gyökerezni? "

Mert az ilyen szájhagyomány és GYIK alapján döntő szerencsétleneknek sajnos szavazati joguk is van.

László Dede 2019.01.23. 21:12:33

Kedves kommentelők, én pont ott dolgozom ahol az említett kolléga dolgozik de :

1.a futár fizetése bruttó 273.000 körül van, a média és az Auchan tájékoztatása messze nem egyezik a valósággal
2.Mindkét félnek igaza van,meg nincs.. mert az ASZF-be nincs beleírva, csak az GYIK-ba merték be rakni , máshol sehol nincs rögzítve pontosan h meddig kellene felvinni az árút.
3.A normális rendeléseket minden kolléga szívesen felviszi, de sajnos a rendelések több mint 80%-a 150-200kg!!! álltalában víz, naponta 20 címnél ez erősen lerövidíti a futár várható éveinek a számát....ilyen esetekben a normálisabb futár megkérdezi a vásárlót, h le tud-e jönni segíteni és ketten már könnyebben felviszik. Senki nem várhatja el a kollégáktól, h 200 kg vizet felhúzzon neki a 4.emeletre egyedül...
4.És tényleg nem találnak embert erre a munkára, mert 3 embert felvesznek, de 6 közbe felmond mert ha nem, bele rokkannak...

Golyós 2019.01.23. 21:14:40

@Rastafary: Nem a média, hanem az Auchan álláshírdetés. Neked lehet nem fizetnek annyit, de ez a te dolgod :-) az árú-összekészítő, aki a futár alá dolgozik,az kap kezdésnek 240et. Nyílván a 430as állás 1 nap alatt betelt.

élhetetlen 2019.01.23. 21:16:50

@Zozo___: Ez a jatt kérdés meg elég gázos. Valahol rendbe kéne tenni. Van egy csomó ember, aki életében nem kapott jattot (Inf. főmunkatárs voltam több nagy cégnél), de én jattoljak a fodrásznak, a szállítónak, a taxisnak, akárkinek, mert miért is? Valahogy nem kerek a világ.

Golyós 2019.01.23. 21:17:42

@László Dede: Már bocs, de ezt vállaltátok amikor aláírtatok. Tudod : ahol fűrészelnek ott hullik a forgács.
Ha felviszed kapsz + pénzt, ha nem akkor nem.

kolomparlole1114 2019.01.23. 21:22:34

A megoldás az utánvét. Ha kell a pénz, majd felmegy érte a futár az áruval együtt. Ha meg nem, minek benzinezett el egyáltalán oda? Dönthet hogy önérzet lesz vagy fizetés. És akkor nem kell senkivel vitatkozni, egyszerű kell pénz vagy nem-mé változik a probléma.

A futárt nem kell sajnálni, ha megteheti hogy elmenjen máshova, ahol ugyanennyiért feleennyit kell csak dolgoznia, akkor miért nem ott van már most is? Nem léhűtőből van hiány az országban, hanem olyanból aki el is végzi a munkát, és ezért érdemel egyáltalán pénzt. Önérzeteskedni lehet a munkanélküli hivatalban is.

László Dede 2019.01.23. 21:22:40

@Golyós: sajnos nagyon nagy tévedésbe vagy, az árú-összekészítők nem kapnak annyit, most fognak emelni nekik, de kb. 138.000 a nettójuk, és minden reggel 5-től kezdenek , még szombaton is !!! a 430-as állás meg nem telt be, mert ilyen NINCS is, és amúgy se jelentkezett senki.

illiana 2019.01.23. 21:25:36

@Nick-son: Elképzelhető hogy a poszter egy nagyon elit milliomos környéken lakik és a futár igy tölti ki rajta az irigységét vagy egyszerűen nem érdekli és leszarja a munkáját. Feltételezem, hogy egy lakótelepi garzonba könnyebben fogja felvinni az rendelést, mint egy rózsadombi társasház milliomos rendelőjének. Hihetetlen hány alkalommal találkozom evvel a szemlélettel Budapesten.
Mennyi lehet egy futár fizetése?

László Dede 2019.01.23. 21:25:51

@Golyós: Nem víz szállításra jelentkeztem, és még1x : a normális rendeléseket mindenki felviszi, akár a 4.emeletre is, annak ellenére h nincs leírva sehol.

connector 2019.01.23. 21:26:52

@csulla: Nem szabályellenes. Ha betöltötte a gyerek a 3. életévét óvodába kell járnia. Ha felvették az óvodába, akkor küldheti a szülő olyankor is, ha összevont csoport van. Hogy a szülő közben mit csinál, az magánügy. Szóval nem szabályellenes legfeljebb nem tetszik az óvónéniknek. Ami szintén magánügy.

illiana 2019.01.23. 21:27:56

@László Dede: Senki ne legyen meglepve hogy havi 140 ezerért nem viszi ajtóig a 60 vagy 90 ezres rendelést a futár. Fizetéseket kellene emelni vagy elviselni a következményeket (a gazdagok gyűlőlete)..

peppe83 2019.01.23. 21:31:17

@László Dede: milyen az a normális rendelés?? Három alma, két krumpli meg egy kenyér??

élhetetlen 2019.01.23. 21:38:02

@Etniez: Normális dolgokat szoktál írni, de ez most nem az. Ha a cég azt vállalja, hogy adott összegért a lakás ajtóig viszi, akkor tegye azt. Itt is vannak olyan házhoz szállítások, ahol leírják, hogy ha nincs lift, akkor emeletenként ötszáz forint. Ez korrekt. Az Auchan lakás ajtóig szállítást vállal, nincs miről beszélni. A futár problémája meg rá, és a cégére tartozik, nem a megrendelőre. Félre ne érts, olvastam, hogy „erről legyen tájékoztatva az ügyfél”, csak itt az ügyfelet úgy tájékoztatták, hogy az ajtóig viszik. Egyébként ritkán rendelet az Auchantól, csak a kedven olíva olajomért, a Tesco nagyobb választékkal, és megbízhatóan dolgozik, én meg eléggé a lakáshoz vagyok kötve, tehát az életformám része a házhoz rendelés. A nyolcadikon lakom, a hetedikig van lift, szó nélkül felvonszolják a három láda cuccal a gurigurit.

Golyós 2019.01.23. 21:38:04

@László Dede: Az igaz, hogy a vízkiszállítást maximalizálni kéne 2 kartonban. Tuti, hogy visszaélnek a lehetőséggel sokan.

illiana 2019.01.23. 21:39:46

@László Dede: teljesen igazad van csak kár hogy ezt sokan nem igy látják. A másik se cseléd csak azért, mert kap egy fizetést. A munka elvégzésének vannak logikai keretei, nem kérheti a másikat hogy 100 kilónyi dolgot vigyen fel gyalog az emeletre mert ő rendelt. Ha van pénze 60-90-100 ezerért rendelni akkor guruljon el autóval a legközelebbi áruházba ahol megveheti magának és hazaviheti. Sokan azt gondolják, mert fizetnek mindent lehet. A másik oldalról pedig az Auchannak is azonnal emelnie kellene a béreket legalább 300 nettóra, mert ez igazán nehéz munka.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.23. 21:41:38

szerintem az enyem a normalis rendeles, mar ha a kiszallitasok allitolagos 20%-at normalisnak lehet nevezni. 30-40kilo, minden heten, miota van ilyen lehetoseg (tesco, vagyis legalabb 3 eve). mindig felhozzak a harmadikra a lepcson, segitseg akkor kerul szoba, ha en ajanlgatom (akkor se hagyjak altalaban), sose fizetek semmifele jattot.

illiana 2019.01.23. 21:45:46

@Etniez: Sajnos az utóbbi 30 évben Magyarországon csak a kapitalizmus annak a részét honosították ami számukra előnyös volt.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.23. 21:48:38

@Golyós:
"Már bocs, de ezt vállaltátok amikor aláírtatok."
Nem, nem ezt vállalták. HázHOZ szállítást. Magyar nyelv. Ha a lakásodig akarod a szállítást, válassz LAKÁSHOZ szállítást. :)

élhetetlen 2019.01.23. 21:49:28

@Etniez: „Nem lehet lerakni?”. De, lerakhatja. Ritkán van baleset, de előfordul. Leteszi a gyereket, és fél óra alatt felhordja a havi cuccot. Ha a gyerek bekeveredik a takaróba, vagy hány, és megfullad közben, akkor az anya gondatlan veszélyeztetésért éveket ül.

illiana 2019.01.23. 21:49:56

@csulla: Mindig is voltak ilyen nők. Van aki pénzért szül, van aki a gazdag férjét akarja megtartani a gyerekkel de közben nyűg neki. De ha ezeket a nőket kiállítanád a sarokra csak az első kliensig húznák a szájukat..

Rastafary (törölt) 2019.01.23. 21:49:57

@Golyós: Auchan álláshírdetésében hol szerepel ez????
Komissiózó 243*! a kis csillagos részt elolvastad? Elérhető!!! De az nem a bejelentett bére! Ja és BRUTTÓról beszélgetünk!!!
430as állás soha nem is volt!!!
A média félretájékoztat a fotelhuszárok meg elhiszik ....

Golyós 2019.01.23. 21:53:48

@Ma is mentek gecizni?: Te zseni, hol létezik lakáshoz szállítás? Házhoz szállítás az Auchannál azt jelenti, hogy az ajtóig! Nem a lépcsőházajtóig, lakásajtóig!

élhetetlen 2019.01.23. 21:54:52

@vizsla_barat: Feltaláltad a spanyolviaszt. Nyelvileg megoldva. Mi a különbség aközött, hogy egy tíz emeletes házban a tizediken lakó áruját a földszinti ajtón kívül, vagy belül rakják le a földre (kenyeret, húst, bármit)?

Golyós 2019.01.23. 21:57:31

@Rastafary: én simán megkapom a bruttómat :-D Rossz helyen dolgozol a 6 osztályoddal. Ennyi. Ha dolgozol = keresel. De te ezt nem fogod soha megérteni mert nem vagy fotelhuszár :-D Ne válaszolj, nem érdekel. Gürizz tovább éhbérért és fogd rá másra a saját korlátaidat.

Rastafary (törölt) 2019.01.23. 22:05:14

@Golyós:
Nem fogtam senkire semmit. Milyen korlátokról beszélsz?
Milyen 6osztályról te szánalom!?
A bruttódat megkapod....szóval adócsaló is vagy,hajrá!

Idézlek: ne válaszolj,nem érdekel....

Etniez 2019.01.23. 22:15:15

@élhetetlen: @Etniez: „Nem lehet lerakni?”. De, lerakhatja. Ritkán van baleset, de előfordul. Leteszi a gyereket, és fél óra alatt felhordja a havi cuccot. Ha a gyerek bekeveredik a takaróba, vagy hány, és megfullad közben, akkor az anya gondatlan veszélyeztetésért éveket ül.

Egyrészt nem fél óra felhordani, max öt perc.
A gyerekek nincsenek non-stop felügyelet mellett, hiszen pl a szülők néha alszanak is, legalább is mi szoktunk. Egy gyereket simán le lehet tenni biztonságos környezetbe öt percre, láttam már babát közelről, ne hülyéskedj már.

WLaci 2019.01.23. 22:17:14

@illiana: Látom a proli öntudat meg itt maradt a kommunizmusból...

élhetetlen 2019.01.23. 22:17:54

@illiana: Valami rossz szert szedtél be. A futár irigységből nem viszi fel a gazdagnak a több tízezer forintnyi árut, a garzonba meg 1000 forintért nem rendelnek 1000 forintnyi árut, mert nem gazdaságos. Tehát oda vinné fel szívesen, irigység nélkül, ahova nem rendelnek. Logikus. Folytatás. Ha a gazdagnak, akit gyűlöl, nem viszi fel az árut, akkor nem rendel a gazdag, nem lesz bevétele a cégnek, nem lesz fizetésemelés, lehet, hogy állása sem, és akkor megélhet a gazdagok gyűlöletéből. Jó megoldás.

Etniez 2019.01.23. 22:18:16

@élhetetlen: Én nem írtam, hogy nem hibás a sofőr, nem tudom mi van a munkaszerződésében. Annyit tudok, hogy UK-ban nem viszik fel, ha nincs lift.
Én néha felvittem, ha tényleg terhes/fogyatékos volt az ügyfél és normál rendelést adott le és normálisan viselkedett.
Ha az Auchan azt vállalta, hogy felviszi és nem vitte fel, az gáz. Ezért itt nyugaton már nem vállalnak ilyet, mert ilyen munkára nem lehet embert találni.

Etniez 2019.01.23. 22:20:31

@kolomparlole1114: Annyira elvagytok tévedve :D
Te nem mész le, mert önérzeteskedsz, a futár meg nem megy fel mert ő is önérzeteskedik. Mi lesz belőle?
Visszasétál a kocsihoz, bedobja hátra, beüti hogy nem voltál otthon, a csomag meg visszamegy az eladóhoz.
Szerinted a futárt érdekli? Van még 100 címre aznapra, max hozzád többet nem jön.

Etniez 2019.01.23. 22:23:06

@László Dede: Én is erről beszélek.

Nyugaton már nem visznek vizet, maximalizáva van. A pénz, amit kerestek, lófasz.
Talán a jatt megvan havi 50.000, de azzal sem sok.
Ha sokat cipekedsz, ötven éves korodra már mindened fájni fog, a cég lefog szarni, ahogy az ügyfél is. Vigyázzatok magatokra, nem legyetek idő előtt rokkantak.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.23. 22:27:12

@Golyós: Hol létezik? Elég sok helyen. A futárok a házhozszállítást a házig (első ajtóig) végzik. Ha lakáshoz szállítást szeretnél, válassz olyan opciót (ha tudsz, de ha nem tudsz, akkor ne a futárokat hibáztasd miatta), vagy menj le a saját csomagodért magad.

"Házhoz szállítás az Auchannál azt jelenti, hogy az ajtóig!"
Nem jelenti azt, legfeljebb nálad. Kerestem a szerződés fogalommagyarázataiban, de sehol nincs ilyen magyarázat.

Etniez 2019.01.23. 22:27:36

Ja, az még kimaradt: sokan azt hiszik, hogy majd egy telefon és a futár repül. El kell keserítsek mindenkit, de egyáltalán nem így van. Ha mondjuk megüti a futár az ügyfelet, akkor kidobják, de amúgy...

Egy ilyen kiszállító kivisz napi 15-25 rendelést. Tegyük fel, hogy napi egy reklamációt kap a cég miatta. 1/20. Ha a cég kirúgja, akkor hetekig nem talál munkaerőt, ráadásul az első pár hónapba minden futár lassú, sokkal kevesebbet bír, mint egy tapasztalt. Több száz rendelés esik ennyi idő alatt, ami jelentős veszteség a cégnek. Nem fogja kirúgni a futárt.
1 elvesztett ügyfél áll szemben 19-el, minden nap. Nem kérdés, mi lesz.

élhetetlen 2019.01.23. 22:30:36

@Etniez: Nem érdemes vitatkozni. Én havonta, másfél havonta rendelek, és azt a mennyiséget nem öt perc lenne felhordani. Öt kiflit ezer forintért házhoz szállíttatni nem gazdaságos. Azt meg neked kell tudnod, hogy, ha alszol is, de a szomszéd szobában hörög, vagy fuldoklik a gyereked, akkor felébredsz, és futsz. Ha ez a tizediken történik, míg te a földszinten pakolászol, akkor annyi. De nem vitatkozom tovább, te jobban tudod.

Etniez 2019.01.23. 22:41:55

@élhetetlen: "hörög, vagy fuldoklik a gyereked, akkor felébredsz"

Na, ez egy másik, igen elterjedt tévhit Magyarországon.
Amíg valaki köhög, hörög, akármilyen hangot kiad, addig nincs nagy baj. Ilyenkor szokták otthon hátba verni az embert, ami a legnagyobb hülyeség. Békén kell hagyni, a test rendes reakciója ez, hagyni kell dolgozni.
A fuldokló embert honnan tudod megismerni, hogy kurvára semmilyen hangot nem tud kiadni, ha kitudna akkor nem fuldokolna.

Soha nem fogsz arra felébredni, ha a gyereked fuldoklik, csak arra, ha nem.
Vannak olyan székek, amelyekbe biztonságosan lehet rögzíteni a babát, ez olyan dolog, hogy ha akarod, megoldod.

Ha nem hiszed, olvass utána ( NHS-ben dolgozom jelenleg, mentettem már életet is).

élhetetlen 2019.01.23. 22:42:34

@Etniez: Na, itt kezdünk megint elcsúszni. „Én néha felvittem, ha tényleg terhes/fogyatékos volt az ügyfél és normál rendelést adott le és normálisan viselkedett.”. Honnét tudtad előre, hogy fogyatékos, ez a rendelés felvételből kiderült? Honnét tudtad, hogy normálisan fog viselkedni? Vagy UK-ban személyi kiszállítók vannak, akik ismerik az ügyfelet? Itt nálunk, keleten jön, aki jön, és, ha fél év múlva véletlenül ugyanaz jön, már nem ismerem meg. Más a világ?

illiana 2019.01.23. 22:44:24

@élhetetlen: Gratulálok ha ennyi jött le neked.

illiana 2019.01.23. 22:47:44

@WLaci: Remélem nem az a Laci vagy aki a cigibizniszben gazdagodott meg az utóbbi pár évben. Vicces ám ez a prolizás.. Jók azok a prolik ha dolgozni kell és cipelni..

Golyós 2019.01.23. 22:47:48

@Ma is mentek gecizni?: Felhívod az ügyfélszolgálatot és elmondja. A többi nem érdekel, rögzített beszélgetés van. Ne hozd fel, nem fizetek, ennyi. Ha felhozod akkor jattolok 10%-t ahogy szokás. Csak hozzáállás kérdése. Napi szinten vagyok kapcsolatban több száz emberrel, létesítmény üzemeltetéssel foglalkozunk, mindenkivel meg lehet találni a közös hangot , kivéve azzal aki nem akarja. Az meg majd magáramarad amikor eljön az ideje. ( elszokott :-) )

Etniez 2019.01.23. 22:55:31

@élhetetlen: Felmentem megnézni, ha nehéz volt a rendelés. Nem olyan nagy sztori.
Ha meg nem volt nehéz, akkor leszartam és felvittem.

2019.01.23. 22:59:41

Úgy tűnik, hogy a XXI. század bevásárlási lehetősége túllépett a XIX. és XX. századi épületeken. Magyarul amelyik társasházban nincs lift az bontandó.
Az a döbbenet, hogy technológiailag iszonyatosan fejlődik a világ, miközben körülvesz minket a régi épített környezet amely alkalmatlanná teszi a hatékony megoldások alkalmazását. Itt nem csak a liftről van szó, hanem a szűk utcákról ahova ki kellene szállítani és felvinnie a futárnak a cuccot.
Mi a probléma?
Nem tud hol megállni!
Ilyenkor jönnek az okosok, vállata, oldja meg.
Mit b+? :D
Mindenütt egyre több az online rendelés kiszállítással. Ahol nagy darab gépeket kell szállítani ott ketten vannak és felviszik.
Ahol meg kisebb cuccok vannak, ott meg rengeteg dolgot rendelnek és egy ember gebed meg sok címmel egy nap. Ez fokozatosan nőni fog és ezzel egyenesen arányosan a homár posztok is. El nem tudom képzelni mi lesz a homáron, ha az összes vásárlás 60 %-a online kiszállításos lesz Magyarországon. Még csak nem is 80-90 %-ot írtam.
Nyilván vannak futárok akik ha megszakadnak akkor is felviszik a motyót egyedül. Aki ezt csinálja és mondjuk most 20-22 éves, és tegyük fel csinálja még 10-15 évig a növekvő online rendelések tudatában, nos ő 35-40 évesen pályázhat minimum a rokkantnyugdíjra.
Jó lesz ez a társadalomnak?
Nem tudjuk, de valószínűleg nem.
Meg lehet érteni a vásárlót is, de most komolyan kérdezem.
Most tényleg megspóroltad az időt, az üzemanyagot, az idegeskedést?
Nagyon nem úgy tűnik. Sőt, több, mint egy hónapja nem tudtad ezt megemészteni.
Te meg 40 éves korodban fogsz infarktust, vagy agyérgörcsöt kapni.
Ez jó lesz a társadalomnak?
Valószínűleg nem.

élhetetlen 2019.01.23. 23:04:47

@Etniez: Ok. Kötözd le a gyerekedet, hagyd ott akármeddig, mert biztonságban van, ezzel nem kívánok foglalkozni, te tudod jobban. Én jobban bízok azokban a szülőkben, akik a bébiőrrel alszanak, a normális szuszogásra, és, ha kimarad, vagy valami rendellenes van, akkor átmennek megnézni. Ne győzködj tovább, nem vagyok érintett bébi ügyben. Szakember vagy, mentettél már életet is, mondod büszkén, én is többször, ha nem is úgy, ahogy te, én csak készenléti véradó voltam sok-sok éven keresztül, este 11-kor távirat, mert még nem volt telefonnal tele az ország, hogy reggel 7-re, mert műtét. Csak én ezt nem hoztam volna fel egy házhoz szállítás kapcsán. Már mindegy.

élhetetlen 2019.01.23. 23:16:18

@Etniez: Értem. Felmentél, aztán le, aztán vagy fel, vagy el. Ha mégis fel, akkor kétszer annyi idő, mintha felvitted volna. Biztosan igazad van, soha nem voltam kiszállító, ezt csak te tudod. Egyébként azt sem tudom, hogy ezt a lépcsőn felhúzható keres izét, mondjuk három láda áruval ugyanolyan megterhelő-e felhúzni, mint ezt a súlyt megemelni, és felcipelni.

zeddez 2019.01.23. 23:33:31

@Xezs7: a pontos cim az a lakasajto
eleve lehet egy hazban tobb lepcsohaz is azonos hazszammal, de mas betu/szam lepcsohaz jelzessel
a lepcsohaz is csak egy kozelitoleges cim
meg lehet egy lepcsohazban 2 kovacs vagy 3 balogh nevu is akar
olyankor a kifizetett cuccot atadja annak, akinek a neve elorebb van a kapucsengoknel?
az meg nyilvan nem fog tiltakozni az olebe hullott free hetvegi bevasarlasnak
vagy ezt a kiszallitasi teljesitest hogyan kell elkepzelni?
a futar atadta az elso emeleten lako kovacsnak, de a 5. emeleten lako kovacs, aki rendelte, az meg varja az idok vegezeteig a kifizetett cuccait?
a futar meg mossa a kezeit, hogy felcsongetett a kovacshoz, az meg lejott es atvette, alairta "kovacs"-kent

élhetetlen 2019.01.23. 23:35:42

@illiana: Miért, szerinted mit írtál? Nem ezt? „Elképzelhető hogy a poszter egy nagyon elit milliomos környéken lakik és a futár igy tölti ki rajta az irigységét vagy egyszerűen nem érdekli és leszarja a munkáját. Feltételezem, hogy egy lakótelepi garzonba könnyebben fogja felvinni az rendelést, mint egy rózsadombi társasház milliomos rendelőjének.”. Vagy ez „vagy elviselni a következményeket (a gazdagok gyűlőlete)”. Mit is kellett volna másképp értenem? És folytatod. „Ha van pénze 60-90-100 ezerért rendelni akkor guruljon el autóval a legközelebbi áruházba ahol megveheti magának és hazaviheti. Sokan azt gondolják, mert fizetnek mindent lehet.”. Azaz, ha van pénze, ne rendeljen házhoz, ha nincs pénze, akkor meg egy kis rendelés (ötszáz forint) házhoz szállításáért nem fizet ezer forintot. Szerinted minek kellett volna lejönni a szövegedből, okoska? Mi értelmeset mondtál? Azért olvasd el az előző válaszomat is, és próbáld meg értelmezni.

zeddez 2019.01.23. 23:41:49

@Ma is mentek gecizni?:
"A kiszolgálási munkatárs az emeletre is felhozza a rendelésemet?
Igen, munkatársunk egészen a lakása/háza ajtajáig szállítja a termékeket."

online.auchan.hu/faq#hol-tudom-igenybe-venni-az-auchan-hazhozszallitasi-szolgaltatasat-25

élhetetlen 2019.01.23. 23:42:25

@Etniez: Kértelek, hogy ne szórakoztass bébi dolgokkal. Egy három hónapost lekötözhetsz így, egy másfél, két éves, már a súlya áthelyezédévek is képes felborítani a szuper biztonságos ükőkét. Hagyjuk most egymást.

ungabunga 2019.01.23. 23:44:08

@László Dede (és még sokan): Értsük már meg, hogy a sztoriban nem az a probléma, hogy nem viszi fel. Az a probléma, hogy ezt nem hogy nem jelzi előre a cég a rendelési felületen, hanem ennek épp az ellenkezőjét állítják. (És ne jöjjön már senki azzal a bullshittel, hogy a GYIK az nem az áruház hivatalos kommunikációjának a része.) Ha tudom, hogy nem hozzák fel, akkor ennek az információnak a birtokában tudok dönteni arról, hogy igénybeveszem-e a szolgáltatást vagy sem. És ha a feleségem egyedül van otthon a kisbabával, amikor hozzák a cuccot, akkor valószínűleg úgy döntök, hogy nem. Ám a posztolót itt kifejezetten félrevezette a cég.

2019.01.24. 00:14:48

@Ma is mentek gecizni?: "Nem jelenti azt, legfeljebb nálad. Kerestem a szerződés fogalommagyarázataiban, de sehol nincs ilyen magyarázat. "

Valószínűleg azért nem találtad meg, mert mostanában lett divat, hogy többféleképpen értelmezik azt, ami egyébként eddig egyértelmű és félreérthetetlen volt. Az emberek házhozszállítás alatt általában azt értik, hogy a cuccot kiszállítják a boltban megadott szállítási címre. Ha a megadott címem Kiskunnekeresd, JóskaBéla utca 45, 10. emelet 2-es ajtó, akkor oda kérem a cuccot. Nem a ház elé, vagy a szomszéd parkba, ahol épp kényelmes volt megállni, hanem felszállítva a 10-re, a 2. számú ajtón behozva a lakásba.

Én egyébként tisztázni szoktam (sajnos ilyen tetű országban élünk, hogy az egyértelműnek hitt dolgok sem egyértelműek) mit ért pontosan a bolt házhozszállítás alatt. Ha pl; egy nehéz háztartási gépet veszek, nyilván azért kérem a házhozszállítást, mert méret és súlyproblémák miatt magam nem tudom megoldani, hogy a boltból a lakásba eljusson a cucc. Azzal nem vagyok kisegítve, hogy házhoz szállítás címen lebasszák a ház előtt, oszt oldjam meg a többit valahogy én. Ez így nem szolgáltatás. Én egyébként ha ilyen szállítóval találkoznék, -hálisten eddig még nem volt ilyen- nem venném így át az árút.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 00:15:00

@Golyós: Elmond valamit az ügyfélszolgálatos, amit te úgy értelmezel, ahogy akarsz. De amikor rendelsz, akkor elfogadod az ÁSZF-et, amiben szó sincs arról, amit te szeretnél beleképzelni. Ha a futárnak nincs a feladatkörében, hogy fel kell vinnie az emeletre is, a lakásodba is, a szobádba is, az ágyad alá is, akkor ugyan mi alapján tenne ilyet?
Jó, oké, a jatt miatt. Na most elmondanám, a 10% jatt az rohadtul nem szokás már. Ha nálad szokás, akkor megkövetlek. Szokásnak mondtam kb. 15-20 éve. Ha nem fizetős a csomag, gyakorlatilag el is felejtheted.

2019.01.24. 00:26:29

@Ma is mentek gecizni?: "Nem, nem ezt vállalták. HázHOZ szállítást. Magyar nyelv. Ha a lakásodig akarod a szállítást, válassz LAKÁSHOZ szállítást. :) "

Ha dízel autód van, ezentúl légyszi ne a benzinkútra menj tankolni, hanem keresd meg a legközelebbi gázolajkutat !

zeddez 2019.01.24. 00:31:11

@Ma is mentek gecizni?: az ÁSZF-ben leírva pontos címet kérnek, az meg emelet ajtó szintet jelent gyengébbek kedvéért
pontosan azért van erre szükség így, mert egy lépcsőházben lehet több azonos nevű lakos is, de emelet-ajtó mindíg csak egy van

én szoktam adni jattot az IKEA-soknak is, és érdekes módon azoknál is alapból emelet-ajtó kiszállítás van külön kérés nélkül is, és a kiszállítást előre kell kifizetni
mondjuk meglátszik, hogy multicég az is

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 00:45:31

10% jatt, hat persze :) egy 30ezres bevasarlason 3ezer mi? megvan 2 ilyen egy ora alatt, es akkor nagyon nem siet, az kb 50ezer naponta, 20 munkanappal havi 1millios jatt, plusz a fizetes :D

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 00:48:17

@Jankove: Én mindig üzemanyagtöltő állomásra megyek.

H3rold 2019.01.24. 00:54:00

Még időben olvastam a posztot, pont a napokban akartam rendelni az Auchantól. Ezek után több mint valószínű, hogy a Tesco lesz a szerencsés nyertes.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 01:00:09

@zeddez: igen, pontosan azért van erre szükség, hogy tudják a futárok, kihez kell csöngetni, hogy jöjjön le az cuccáért. :)

Etniez 2019.01.24. 01:21:59

@élhetetlen: Másfél, két éves meg nem fog megfulladni takaróban.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 01:31:46

@Jankove: "mostanában lett divat, hogy többféleképpen értelmezik azt, ami egyébként eddig egyértelmű és félreérthetetlen volt."
Jah, a házhoz az házhoz. Elég egyértelmű volt eddig szerintem. Nem tudom, miért kellett más fogalmat is hozzátársítani a ház fogalmához.

Etniez 2019.01.24. 01:32:38

@élhetetlen: Így van, nem voltál, próbáld ki, érteni fogsz mindent.

Etniez 2019.01.24. 01:35:36

@Jankove: "Azzal nem vagyok kisegítve, hogy házhoz szállítás címen lebasszák a ház előtt, oszt oldjam meg a többit valahogy én."

De. Alapvetően négy darab végtaggal és nulla autóval jössz a világra. Az ajtódig elviszik, onnan meg te is megtudod oldani. Ha lusta vagy, az más dolog.

Etniez 2019.01.24. 01:40:18

Nekem pl nincs autóm az UK-ban, ezért házhoz rendelek mindent és nem nyígok, ha kicsit cipekednem kell.

megamedve 2019.01.24. 05:45:57

@Golyós: 6 rugó azért, hogy felhozza a hamadikra?
Hogy te mekkora király vagy!

megamedve 2019.01.24. 05:49:49

Az egy baromság, hogy a házig viszi.
A cím, az emelet, ajtó.
Legközelebb lepakol az utca elején, nem?
És mi van, ha egy kerekesszékes rendeli a cuccot?
Lebaszom a lépcsőházba, aztán szevasz?
Megoldás: nem fizetni előre.

Quuuziii 2019.01.24. 07:46:16

"de személy szerint torkig vagyok azzal, hogy egy igénybe vett szolgáltatásért nem kapom meg az ellenértéket. "

Az ellenértéket megkapta. 1000 ft-ba nem fér bele hogy összeállítják az árut, bepakolják, kipakolják, és a 3.-ra is felvigyék ha nincs lift. Itt az Auchan hibázott abban, hogy nem kér extra pénzt emeletenként. De addig is ha emelette akarsz vizet szállíttatni, költözz liftes házba!

László Dede 2019.01.24. 08:09:18

Kedves elégedetlen vásárló!

Felhívnám a figyelmedet pár apró tévedésre.
A kiszállító max 200eft keres nettóban,amit a sajtó lehoz az hazugság, (430000 Ft, bruttóban értendő és azt soha nem fogja megkapni mert az elérhetetlen prémium kategória) a multi hazugsága. Tudom téged nem érdekel és ebben teljesen igazad van.

Auchan egyszerüen képtelen megérteni,hogy a magyarországi vásárlási szokások nem olyanok mint a franciaországiak. Párizsban naponta rendelnek a vásárlók max. harminc kilónyi árumennyiséget, budapesten havonta rendelek 200-500 kg- ot. Természetesen csak ásványvizet,tartós tejet , macskaalmot (bármit ami nehéz és ne neki kelljen felcipelni) érdekes módon kertesháznál nem jelentkezik ez a probléma. Ott max,
50kg-ot rendelek,pedig ott nem lenne probléma becipelni az ajtóig. Több ember belerokkant már ebbe a munka végzésbe, gerinc,térd,csípőprobléma. Gondolj bele abba,hogy naponta egy sofőr átlagban 16 vásárlót szolgál ki, nem ritka a 250-500 kg-os rendelés, természetesen nehéz parkolás, sokszor akár 800 métérre parkol a kaputól, ha egyáltalán talál parkolóhelyet, és onnan még fel kell cipelnie a negyedik emeletre.
Mindezt úgy , hogy a munkaszerződésében sehol nincs leírva, hogy neki kötelessége lenne felvinni. A multi nem is írhatja ezt le, mert munkatörvénykönyvbe ütköző egészségkárosodást szenvedne, ha felvinné.

Tehát a multi zsarolja a dolgozót , hogy kötelessége felvinni mert, ha nem kirúgják. Tökéletes multi rabszolgatartás folyik Magyarországon.

Szóval kedves vásárlók, kérlek benneteket , hogy csak annyit rendeljetek amennyit ti is felcipelnétek magatoknak.
Mert különben nem fogjátok megkapni.

Kellemes ünnepeket.

Egy Tescos kisszállító!

"ezt most kaptam.."

juhaszvik 2019.01.24. 08:10:26

hát ez a komment cunami eszméletlen. hihetetlen, hogy egyesek azon rugóznak, hogy különbség van a házhoz és a lakáshoz szállítás között. a többi kiszállítós áruház és az összes tisztességes futárcég számára nyilvánvaló, hogy lakásajtóig hozzák a megrendelt árut, de azért van itt néhány önérzetes, önjelölt, önbeteljesítő kommentelő, akik szerint a nyilvánvaló azért nem nyilvánvaló, mert éppen amellett van kedvük érvelni. vicces emberek...

a megrendelő nyilván bízott benne, hogy ha a házhoz szállítást választja, akkor azzal leveszi magáról a terhet, ami a vásárolt termékek beszerzésével és hazacipelésével jár. tette mindezt azért, mert a mindenki számára nyilvánvaló, más házhozszállítási eseményeknél tapasztalt eljárást várta. ad absurdum az ellen érvelni, hogy mit jelent a házhoz szállítás, mert a vásárló sem játékpénzzel fizetett, és a futárcég sem saját értelmezés szerint fizet mondjuk nyugdíjjárulékot a futár után.

ma idehaza azzal a problémával kell megküzdeni fogyasztói szemszögből, hogy az alja (kevés bérrel honorált) munkára nem minden esetben találnak megfelelő munkaerőt a cégek, ezért ahelyett, hogy emelnének a béreken, inkább engedik, hogy a tisztességtelen emberek a nyakukra nőjenek (ugyanis a tisztességes ember nem él vissza helyzetével, de legalább is nem a vétlen megrendelőn tölti ki tehetetlenségét). a társadalom ennek hatására átalakulóban van, amit egyesek önérzetesen saját pozícióik megerősítésére használnának ki.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 08:31:01

@megamedve:
"Az egy baromság, hogy a házig viszi."
Márpedig a házhozszállítás azt jelenti, hogy a HÁZHOZ szállítja. Ilyen pofon egyszerű. De jogodban van belegondolni többet is (még akár azt is, hogy még le is pippant), de az senkit nem érdekel. Vannak olyan szállító cégek, akik az emeletekre rakodást (mert az már rakodásnak minősül) is vállalják egy szolgáltatás díj keretein belül, plusz díj alkalmazása nélkül, de attól még a házig szó nem jelenti automatikusan a lakásodat is. Ház, lakás. Két külön fogalom. Ha nincs tárgyalva az ÁSZF-ben, akkor a házhoz az házhoz csak. Teljesen jogos a futár magatartása ebben a szituban.

"A cím, az emelet, ajtó."
Nem, a cím az az irányítószám, közterület neve, házszám.
Az emelet, ajtó az közelebbi címadatnak minősül.
A cím és a közelebbi címadat együttesen pedig címhely.

"Legközelebb lepakol az utca elején, nem?"
Nem, nem az utca elején. Hanem a telek cím szerinti bejáratánál. Eddig tart a kötelessége, ha másképpen nem rendelkezik a munkaköri leírása.

"És mi van, ha egy kerekesszékes rendeli a cuccot?"
Egyéb megállapodás hiányában alapvetően a megrendelő felelőssége a rakodás megoldása.

"Megoldás: nem fizetni előre. "
Vagy előre egyeztetni a szolgáltatást. Vagy eleve egyáltalán nem rendelni házhozszállítást, hanem magad megoldod.

Quuuziii 2019.01.24. 08:34:26

@Pár dollárral többért: Ja, nevezhetjük fejlődésnek, hogy a mai óvodások már nem tudják hogy honnan kerül elő az étel, csak annyit, hogy ha elfogy, akkor megjelenik a küszöbön (szerencsére néha még csak a lépcsőház aljában), hogy ha elfogy a pénz, akkor csak ki kell venni a falból, de kiválóan fel tudják tenni a kérdést, hogy "Összeállítanátok nekem egy gémer gépet 300.000-ig?"

Nancsibacsi 2019.01.24. 08:37:03

@Szamuráj: "@Nancsibacsi-t és a hozzá hasonló víájpíket (ha rendszeres megrendelők) halálba fogják szopatni"
Nem kell ehhoz VIP-nek lenni. Sima alkalmazott vagyok. A t-home-os szaki (ügyfélszolgálatos, nem szerelő) azért repült, mert éppen a t-nek kellett volna egy siteot elindítanunk, amikor a t-s netünk elment az irodában, ő meg azt javasolta hogy kapcsoljuk ki 48 órára a modemet. Az üzlettárs simán felhívta a megbízót, aki tök véletlenül a t marketing vezetője volt, és elnézést kért tőle, mert ez és ez van, így 2 napot késni fog a kampány. A t-s vezető nyelt egyet, mondta hogy utánanéz - fél órán belül lett netünk, majd visszahívott hogy tölthetünk fel, és megjegyezte hogy az ügyfélszolgálatos már nem dolgozik náluk (visszahallgatta a felvételt).

A bringásfutár meg a járdán neki ment a babakocsinak, amit a felségem tolt, és nem bocsánatot kért, hanem beugatott. Volt kitűzője, számmal, és a cége meg - micsoda pech - pont a feleségemnél bankolt mielőtt GYES-re nem ment. Hazafelé sétálva a feleségem felhívta a pénzügyi vezetőjüket, és elmesélte neki a sztorit. Hát nem kellett több csomagot kivinnie - a kör végén várta a fizetése, meg a rendkívüli felmondása.

Szóval lehet bunkó parasztnak lenni, és visszaélni a vélt vagy valós hatalmaddal, de sose tudod hogy akivel paraszt vagy, az kinek tudja a telefonszámát. Én nem szeretek senkinek se tartozni - ha módom van rá, kamatostól adom vissza a kedvességet is, a bunkóságot meg pláne. Nyilván ha csak az ügyfélszolgálat telefonszáma van meg, azzal sokat nem ér el akivel bunkó vagy. De ha tudja a főnöködét, akkor ráb.sztál. És ha bunkó vagy, előbb-utóbb bele fogsz futni egy ilyenbe.
Az is óriási tévedés, hogy a kollégák majd egy bunkó parasztért bosszút állnának az ügyfélen - merthogy a legtöbb ügyfélszolgálatos és futár jófej, nem pedig bunkó paraszt. Auchanból még nem rendeltem, de több közeli ismerősöm igen, és a futár mindig felvitte, pedig általában úgy kezdődött a rendelés hogy 10 zsugor ásványvíz, 3. emelet (valójában 4, mert magasföldszint), lift nincs. Nem 3 csomag ropiért fog az ember szállítási díjat fizetni. Én Tescoból rendeltem, és a futár a kapuban nem adta át, mert mondta hogy neki kell egy asztal, különben nem tudja tételesen átadni, szóval hadd vigye már be a konyhába. A G-Roby is mindig felhozta az előző cégemhez - molnárkocsival fordult mindig vagy 5-öt. IKEA bútorokat szállít ki - a kiszállító felhozta lépcsőn az 1. emeletre, 2-esével a 25-30 kilós csomagokat - pedig lift is volt.
Ez hogy leb.ssz a lépcső alján pont az értelmét veszi az online rendelésnek. Aki rokkant, egyszálbél tesiből felmentett, az ne menjen futárnak, mert ez fizikai munka.

2019.01.24. 08:38:31

@Etniez:
Kurvára nem érdekli az Auchan vásárlóját, ha az Auchannal olyan feltételekben egyeztek meg, hogy a futár felviszi a cuccot, hogy az Auchan hogyan szerződött a futárcéggel.

Nancsibacsi 2019.01.24. 08:39:52

@Quuuziii: "1000 ft-ba nem fér bele hogy összeállítják az árut, bepakolják, kipakolják, és a 3.-ra is felvigyék ha nincs lift."
Milyen 1000 Ft-ba? Annak hogy én mit fizetek a szállításért az Auchannak, semmi köze sincs ahhoz, hogy az Auchan mit fizet a szállítónak. Velem megegyezett 1000 Ft-ba - nyugodtan adhat a termékek profitjából is a szállítónak 5000-et is, ha 1000-ért nem viszi ki: engem ez nem érint.
Észre kell venni, hogy nekem a futárhoz semmi közöm, én az Auchannal állok szerződésben. Az meg VÁLLALTA, hogy felviszik az elemetre, függetlenül attól hogy lift, lépcső, vagy kötélhágcsó vezet oda. A futár vitatkozzon az Auchannal, ne a vevővel.

Nancsibacsi 2019.01.24. 08:43:18

@megamedve: "Megoldás: nem fizetni előre. "
Eleve nem tudsz előre fizetni, csak bankkártyával a futár mobil terminálján, mert ha mondjuk rendelsz 1 kg répát, az nem pont 1 kg lesz, hanem 930 vagy 1080g. Illetve ha valami helyett helyettesítő terméket hoz, akkor az megint nem ugyanannyiba kerül. Ezért a vásárlás becsült végösszege egy picit eltérhet attól, amit a futár hoz.

2019.01.24. 08:44:31

@Quuuziii:
Nem, nem kapta meg az ellenértéket. Ha szerződök veled, hogy levágod a sövényt, majd összeszeded zsákokba a levágott gallyakat, mindezt 1000 Ft-ért elvallalod, akkor az nem oké, ha te a sövény levágása után közlöd, hogy az 1000 Ft-ba az összeszedés már nem fér bele. Mert te 1000 Ft-ért az egészet vállaltad. Ha kevesled, akkor szerződj drágábban. Persze úgy könnyű, hogy ak konkurencia alá vágsz árban, majd utólag nem teljesíted a vállaltakat...

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 08:44:32

@juhaszvik1:
"a többi kiszállítós áruház"
Ne keverjük a kiszállítás szót a házhozszállítás szóval. :)

2019.01.24. 08:46:42

@László Dede:
Én meg felhívnám a figyelmedet, hogy a munkáltatóval / fővállalkozóval szembeni konfliktusodat nem a vásárlón kellene levezetni.

2019.01.24. 08:50:37

@László Dede:
Egyébként 250-500 kg az ásványvízből, elhanyagolva a csomagolást 250-500 liter, tehát 166-333 palack, 6-os pakkokban 27-55 darab pakk. Nyilván én meg elhiszem, hogy rendszeresen ennyit rendelnek, és nem a 20-30 kilóbóp lett költői túlzással ennyi..

Quuuziii 2019.01.24. 08:51:26

@Zabalint: De megkapta, ráadásul pont azt írtam, amit te is. Az Auchan hibázott, hogy ennyiért vállalta a kiszállítást. @Nancsibacsi: A vevő vitatkozzon az Auchannal, ne a futárral, mivel, ahogy fentebb írták, a futár a munka törvénykönyvét vette figyelembe. Mondjuk a vevő az Auchannal vitatkozott, szóval nincs probléma.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 08:52:45

@Zabalint:
"Kurvára nem érdekli az Auchan vásárlóját, ha az Auchannal olyan feltételekben egyeztek meg, hogy a futár felviszi a cuccot, hogy az Auchan hogyan szerződött a futárcéggel. "

Kurvára nem érdekli a futárt, hogy a megrendelő milyen feltételekben egyezett meg az Auchannal, ha nincs a munkaköri leírásában az emeletre való felrakodás.

élhetetlen 2019.01.24. 08:57:06

@Etniez: Na, jó, most elég. Te fel tudsz vinni a tizedikre öt perc alatt három láda árut, amit már szétszórtak a földön a lépcsőházban, és tudod, hogy a gyereket, ha kicsi, akkor lekötözve, ha már két éves, akkor anélkül felügyelet nélkül lehet hagyni, mert nem történhet vele semmi. Te normálisnak találod, hogy a házhoz szállító majd eldönti, hogy meddig viszi az árut, függetlenül attól, hogy miért fizettél, és én ezt csak azért nem értem, mert még nem csináltam. Csináltam sok mást az életemben, de még egyszer sem merült föl bennem, hogy, ha kényelmetlen egy adott munka, akkor nem csinálom meg, akkor sem, ha az a dolgom. Itt befejeztem.

gattacapa 2019.01.24. 09:02:28

@peppe83: Bocs, de szerintem ez rohadtul nem olcsóbb, mint pl. az Auchan....és még csak az ásványvizeket néztem, illetve a kávékat: pl. Tschibo Family 250g 599-ért....ne röhögtess....

Quuuziii 2019.01.24. 09:03:28

@Zabalint:

online.auchan.hu/cms/altalanos-szerzodesi-feltetelek.t.4?m=8

Az ASZF egyébként a fogyasztóig írja a kiszállítást, nem az ajtóig, szóval ha lejön a megrendelő a földszintre, akkor odáig. (ha már annyira ilyen szerződéses hülyeségeken vitatkozunk)

Nancsibacsi 2019.01.24. 09:04:11

@László Dede: A munkahelyi körülmények alakítása nem az alkalmazott feladata, hanem a munkaadóé. Az alkalmazottnak két lehetősége van:
1. Elfogadja a munkahelyi körülményeit, és elvégzi a rá bízott munkát.
2. Femond.
Az nem opció, hogy egy harmadik félt - aki a munkaadójával áll szerződéses viszonyban - megkárosít, mivel az úgysem tud mit tenni (legfeljebb visszaküldi). Azt észre kell venni, hogy itt az, hogy a vásárló nem veszi át az árut az csak az egyik megoldás. Mert megtehetné azt is, hogy átveszi, majd felhív egy szállító céget, hogy cipeljék fel neki a földszintről az emeletre azonnal, mert romlandó az árul, és erről kér számlát az Auchan részére. A bíróság előtt akár meg is állhatna egy ilyen megoldás.

Raven! 2019.01.24. 09:07:50

Urizalo f@szkalapok NE koltozzenek foldszintnel magasabbra. Ha en valaha ilyen munkara adnam a fejem az ilyen pocsok adatai mennenek a havernak aki a csomagot allitja ossze, kovetkezo rendelesnel az osszes cucc masnapi hataridovel jarna le, es rohadna a nyakadra...

Nancsibacsi 2019.01.24. 09:10:27

@Quuuziii: "A vevő vitatkozzon az Auchannal, ne a futárral"
Nem, a vevő biztos nem fog se ezzel, se azzal vitatkozni. Mivel nem fizetett, jó helyzetben van, mert van több lehetősége is:
0. Amit a poszter választott: lenyeli a békát, de nem rendel onnan többet. Ez a legnagyobb butaság, mert ezzel nem okoz közvetlen kárt, csak ő nyeli le a plusz munkát.
1. Nem veszi át az árut, és megrendeli máshonnan. Vagy akár ugyanonnan, újra meg újra, és ha nem viszik fel, sosem veszi át.
2. Átveszi az árut, és hív egy szállító céget, aki az Auchan számlájára felviszi neki az emeletre. Mivel eredetileg arra szerződött, hogy ezt az Auchan csinálja meg, így ez a bíróság/békéltető testület előtt egy védhető megoldás.
Egy biztos: a vevő azt pont lesz.rja, hogy a futár me az Auchan között a visszaküldött árunak - aminek az összepakolásával elment az idő, a szállításával az idő és az üzemanyag -, illetve az esetleges felcipelési számlának milyen utóélete lesz. Mivel ő azért rendelt online, mert felviszik az a emeletre - erre szerződött, és ha ez nem teljesül, akkor onnan kezdve az ő részéről van egy nem teljesített szerződés, és ennek megfelelően jár el.

Nancsibacsi 2019.01.24. 09:16:14

@Raven!: "kovetkezo rendelesnel az osszes cucc masnapi hataridovel jarna le, es rohadna a nyakadra"
Ez nagyon jól hangzik, csakhogy a "havernak" kötelessége hosszú lejáratú termékeket válogantnia (sajnos ez is ott van a weboldalon), illetve a vevőnek lehetősége van termékenként megmondania, hogy azt áveszi-e vagy sem. Ezt nem kötelező, de indokolhatja, és ha leírja hogy azért, mert holnap jár le, akkor a haverodat előveszik. És azért mert te hülye vagy, a haverod nem valószínű hogy ki akarja rúgatni magát.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 09:18:02

@Raven!: persze mert a pakolok nevre szoloan pakolnak gondolom es nyilvan az en cuccom pont a haverhoz kerul. amugy a hamar lejaro cuccokat megjelolik, menni fog vissza az osszes ha nekem nem tetszik, ha esetleg nem veszem eszre akkor legkozelebb teteles ellenorzes es akkor megy vissza az osszes ami nem tetszik.

a 250-500 kilo szerintem is eleg barakkos lett. ez en atlag 30 kilom 3 ladanyi szokott lenni, ha tobbet rendelek, akkor esetleg 4. 250-500 kilo az 25-50 ladanyi cucc, hacsak nem nehezfemet rendel valaki ilyen tetelben. ilyen rendelest egyreszt hova tesz valaki a lakasban, masreszt tele az auto egy, de max ket ilyen rendelessel.

juhaszvik 2019.01.24. 09:24:51

@Quuuziii: ugye tudod, hogy a hivatkozott kifejezés ("Fogyasztóhoz") pont az ellenkezőjét jelenti annak, amit állítasz? Vagy te úgy gondolod, hogyha a vásárló éppen a holdon tartózkodik, akkor oda viszik ki neki?

Amúgy az idézett szöveg (a teljességet megközelítő igénnyel):

"A Házhozszállító a megrendelt terméket bontatlanul, sérülésmentesen, használati útmutatóval és jótállási jeggyel ellátva juttatja el a Fogyasztóhoz."

ebből remélem mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez alatt nem a társasház bejárati ajtaját kell érteni. hogy a futár számára mi lett előírva, azt ugye még senki be nem hivatkozta, de amennyiben nincs összhangban ezzel, azzal gondolom mindenki egyetért, hogy arról nem a vásárló tehet.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 09:28:48

@Nancsibacsi:
"Az alkalmazottnak két lehetősége van:
1. Elfogadja a munkahelyi körülményeit, és elvégzi a rá bízott munkát."
És ezt a megoldást választja. Elvégzi a rá bízott munkát, azaz a házhoz szállításnál a házhoz szállítja. Ezzel nem károsít meg senkit, a feladatát elvégezte, így bíróság is neki ad majd igazat. Másik szállító cég pedig nem fogja az Auchan részére írni a rakodás számláját, ugyanis annak a rakodásnak a megrendelője Te vagy, nem az Auchan.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 09:33:13

arra meg kivancsi lennek, hogy mifele torveny tiltja, hogy valaki muszakonkent akar 1 tonnat megmozgasson.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 09:35:04

@Nancsibacsi:
"Mivel ő azért rendelt online, mert felviszik az a emeletre - erre szerződött"
Nem, semmi ilyen szerződés nincs. Max. hivatkozás, hogy "egy másik kiszállító így csinálja, és én azt hittem, akkor itt is így van". Az pedig messze nem szerződés.

Nancsibacsi 2019.01.24. 09:35:55

@Ma is mentek gecizni?: "Másik szállító cég pedig nem fogja az Auchan részére írni a rakodás számláját, ugyanis annak a rakodásnak a megrendelője Te vagy, nem az Auchan."
Olyan cég névre kérsz számlát amilyenre akarsz. Nem vettél még bérletet a céged nevére? Pedig nem te vagy a céged tulajdonosa, sőt aláíró se vagy ott, sőt megrendelőt se írtatok.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 09:36:13

@Ma is mentek gecizni?: nem tudom az auchannal hogy van, de a tesconal tescos kocsiban jonnek tescos ruhaban az alkalmazottak, nincs semmifele harmadik fel, akire haritani lehetne barmit is. ez nem csomagkuldes, ahol a webshop megbiz egy futarceget.

Quuuziii 2019.01.24. 09:42:52

@juhaszvik1: A holdas példa jópofa volt, de sajnos az Auchan még csak Budapestre és vonzáskörzetésre szállít. :) Legalábbis a honlap tanulsága szerint. Az én fő állításom az volt, hogy az Auchan hibázott, mert nem kér plusz pénzt az emeletre rakodásért ha nincs lift, és ennek nem mondtam ellent. Azt mondjuk kihagytam, hogy és azt az összeget a rakodónak kellene kifizetnie.

A poszt és a kommentek tanulsága, ha házhoz szállíttatsz, és nincs lift, akkor lehet hogy felviszik a termékeket az emeletre, és lehet hogy nem. Én egyébként sem szállíttatnék élelmiszert házhoz, fogom a két lábamat, és elsétálok a boltba (van kocsim is, csak gyalog gyorsabb, eskü. :) szóval emiatt nem fogok a tescoba menni, mert az messzebb van. Akinek pedig eddig felvitték, emiatt a poszt miatt ők sem fognak váltani. Én egyébként kívánom hogy a futár találjon egy olyan munkát, ahol rendesen megfizetik, meg úgy általában mindenki találjon olyan munkát, ahol rendesen megfizetik. (ez elméletileg lehetséges, hisz ahogy a hírekből értesültem róla, munkaerőhiány van)

Nancsibacsi 2019.01.24. 09:44:06

@Ma is mentek gecizni?: "Nem, semmi ilyen szerződés nincs."
A "cím" törvénybeli definíciója nem írja le a részletességét, csak annyit, hogy egyértelműen azonosíthatónak kell lennie a címzettnek. Vagyis a pontosságra nincs maximum megszabva, csak minimum: lehet a része az emelet, ajtó is. Persze az tény hogy ezt az ÁSZF konkrétabban megfogalmazhatná, ahogy sok másik webshop esetén meg is fogalmazza, de azon sem szabad átsiklani, hogy a GYIK-ben ott a pontosítás: része az emelet, ajtó - A FUTÁR FELVISZI AZ EMELETRE. Ez bíróságon simán megállna, mivel ez az Auchan hivatalos kommunikációjának a része, és a GYIK feladata pontosan az, hogy a szerződés nehezen kibogozható részeit egyértelműsítse. Szó nincs másik szállítóról - ezt mind az Auchan írja.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 09:44:57

@droid_:
"Lépcsőn legfeljebb 3 m magasságig 50 kg-os teher szállítható. Ennél magasabb szintre a 18 éven felüli férfi sem vihet saját kézi szerszámán kívül más terhet,"

3 méter. Az kb. fél emelet.

Nancsibacsi 2019.01.24. 09:46:14

@Quuuziii: "úgy általában mindenki találjon olyan munkát, ahol rendesen megfizetik. (ez elméletileg lehetséges, hisz ahogy a hírekből értesültem róla, munkaerőhiány van) "
Munkaerőhiány van, nem pedig alkalmazott hiány. Aki nem akar dolgozni, az nem fog kelleni sehová sem.

Nancsibacsi 2019.01.24. 09:49:27

@Ma is mentek gecizni?: "Lépcsőn legfeljebb 3 m magasságig 50 kg-os teher szállítható."
Segédeszköz nélkül, önállóan, egyszerre. Vagyis molnárkocsival lehet hűtőszekrényt, ketten lehet 100kg-ot, és 10 kg-os ládákra bontva sok 1000 kg-ot is.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 09:56:52

@Ma is mentek gecizni?: marmint egyszerre. max 20 kilos ladakbol meg annyit, amennyit kell, hacsak nincs valami mas szabaly is.

Adam Nemeth 2019.01.24. 10:18:13

Azt elfelejtik a Tisztelt hozzászólók, hogy amennyiben az Auchan külsős futárcéggel dolgozik, úgy a megbízó fogadja el a futárcég feltételeit és nem fordítva. Ezután akármi állhat az Auchan weboldalán, küldeményen, szállítólevélen etc. ha a futárcég csak a ház bejárati ajtaját szállít, akkor ott véget is ér a történet.

juhaszvik 2019.01.24. 10:20:10

@Quuuziii: nagyjából egyetértek mindennel, amit írtál, szerintem is súlyozhatnák a szállítási díjat aszerint, hogy mennyi termékről és mekkora rakodási munkáról van szó. továbbá az sem megoldás, hogy a várható feladat mértékét nem veszik figyelembe a kiosztott munkánál. legalább is gondolom, ha pl. az elvárt teljesítmény, hogy 15 címet csináljon meg aznap a futár, akkor nem nézik, hogy egy-egy címen mennyi dolga van (mondjuk ez csak feltételezés).
én is két lábon szerzek be, amit csak lehet, de attól még az online vásárló joggal hiszi azt, hogy lakásajtóig jön a kiszállítás, és ha előzetesen kapna ennek ellenkezőjéről tájékoztatást, vagy ha (bármennyire nonszensz is) tényleg a futár dönti el, hogy mit csinál az áruval, arról is előre kellene tájékoztatni az ügyfelet, mert akkor lehet simán nem rendel, vagy legalább is mérlegel, hogy ennyi kiszállítási díjért hajlandó-e ebbe belemenni.

egyébként meggyőződésem, hogy sokan azért ütik a levélírót, mert a levél vége felé kezd vállalhatatlan stílusban írni, de attól még jogos a felháborodása (és amúgy a futáré is, ha tényleg nem dolga, bár erről elég nehéz lenne behivatkozni bármit is)

Jake Peralta 2019.01.24. 10:22:42

@Adam Nemeth: Szerintem meg pont nem. A vásárló az auchan áruházzal köt szerződést (a megrendeléssel), vele áll kapcsolatban. Az nem a vásárlóra tartozik, hogy az auchan kivel szállítja ki a megrendeléseket. Lehet saját alkalmazott, de lehet futárcég is. Ráadásul a vevő honnan ismerné az auchan, és a futárcég közötti megállapodás részleteit. Így nem tudja sem megismerni, sem elfogadni.

Jake Peralta 2019.01.24. 10:29:29

@Raven!: Az mondjuk meg sem fordul a fejedbe hogy valaki azért választja ezt mert mondjuk kerekes székes, és havi 1x megrendeli a hónapra szükséges ásványvizet, mosószert stb hogy azokat ne kelljen cipelnie.
eléggé ősparaszt vagy..

KaTe 2019.01.24. 10:44:30

Az Auchan webáruház GYIK-ben szerepel, hogy az emeletre is felviszik a megrendelést. Akkor most mit kell ezen rugózni? Ezek szerint az Auchan fizet a futárnak az extra szolgáltatásért.

Mellesleg, nem úgy van, hogy a futárszolgálat emeletenként számol felárat? Ja, hogy maga a futár ezért nem kap plussz pénzt?

Olyasmi nem fordulhatott elő, hogy a kedves poszter csak házszámot adott meg rendelésnél?

@Adam Nemeth: A megbízó az az Auchan. Ehhez a folyamathoz mi köze az átvevőnek?

2019.01.24. 10:46:32

@Quuuziii:
Nem kapta meg, mert az Auchan azt vállalta ennyiért, hogy a futár majd felviszi a lakásáig. Tehát nem kapta meg. Az, hogy mi a piaci ára annak, hogy felvigye, az ebből a szempontból lényegtelen.

2019.01.24. 10:50:50

@Ma is mentek gecizni?:
Oké, csak ez a történet nem a futár és a vásárló, hanem a futár és az Auchan között létrejött megegyezésről szól, amit az Auchan nem teljesített. Az, hogy ez a nem teljesítés amiatt volt, hogy a futárnak benne volt a munkaköri leírásaban, de baszott felvinni, vagy a futárcég nem tette be a futár munkaköri leírásaba, vagy a futárcég nem úgy szerződött az Auchannal, az már nem a vásárló dolga.

Nancsibacsi 2019.01.24. 10:53:04

@Adam Nemeth: Hogyan fogadhatná el a vásárló a futár cég feltételeit, mikor ezeket nem is láttja a vásárlás során, és a futár céggel nem is áll szerződésben?

Adam Nemeth 2019.01.24. 10:55:57

@Jake Peralta: Nem titok, hogy én is futárként dolgozom. A cég ÁSZF-ben kristály tisztán le van írva, hogy csak az első zárható kapuig/ajtóig vagyok köteles a küldeményt kézbesíteni. Nagyon sok megbízó külön cetlit ragaszt a küldeményre, hogy x emelet x ajtónál kézbesítendő. Én ezt mint futár, magasról leszarom mert van ilyen szolgáltatás a cégnél, csak ugye ez pénzbe kerül. Ezeket az extra költségeket igyekeznek a feladó cégek megspórolni. Ezután ott áll a szerencsétlen futár (akinek sem ideje, sem kedve nincs az ügyféllel vitatkozni) aki a munkáját 100%-ban elvégezte, valamint vele szemben az elégedetlen ügyfél. A hozzászólásommal csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindig a "jogászka" futár a hülye és nem az ő nevére, munkaadójának nevére kell a rakodási számlát kiállítani, hanem a figyelmetlen/fillérb****ó megbízó nevére mert a hibát ők követték el.

Nancsibacsi 2019.01.24. 11:00:54

Amiért ebben a sztoriban BIZTOSAN nincs igaza a futárnak az az, hogy az simán ELKÉPZELHETETLEN hogy az Auchan a weboldalára kiírja fehéren-feketén, hogy a futár felviszi az elemetre a cuccot, és erről se a futár cég, se maga a futár soha egy szót se hallott. Most komolyan: szerintetek az Auchan megígéri a vásárlónak, hogy felviszi a cuccot, a futár céggel meg köt egy olyan szerződést, hogy nem kell felvinni a cuccot? Vagy a futár cég köt egy olyan szerződést, hogy fel kell vinni a cuccot, az alkalmazottainak meg azt mondja hogy nem kell felvinni? Ez totál sci-fi, és ilyen senkinek se áll az érdekében.

Itt semmi másról nincs szó, minthogy egy önjelölt jogász futár elkezdett most olvasgatni mindenfélét - ahelyett hogy az általános iskolában tette volna, és szerzett volna normális szakmát magának -, és félreértelmez valamit. Ahogy pl. a különbözú súlyhatárokat napinak meg összesennek gondolják itt többen is a commentelő futárok közül. Simán helyre kell tennie a cégének az ilyen okoskodókat, ki kell rúgni, aztán annyi.

2019.01.24. 11:01:06

@Adam Nemeth:
"Ezután akármi állhat az Auchan weboldalán, küldeményen, szállítólevélen etc. ha a futárcég csak a ház bejárati ajtaját szállít, akkor ott véget is ér a történet."

Aha, tehát ha spanyolviaszt árulok a cégemmel, akkor ha kifizeti az ügyfél, de nem adok neki cserébe spanyolviaszt, akkor arra hivatkozok, hogy a beszállító nem küldte el, és ennyi? Jól értettem?

Jake Peralta 2019.01.24. 11:03:10

@Adam Nemeth: Ugye megérted a vásárlót, aki rendel x boltból egy terméket, ahol feketén fehére le van írva hogy felhozzák az emeletre, magasról leszarja hogy a futácég ÁSZF-jébe mi van. Te honnan tudod hogy a futárcég és az auchan szerződésében ez a pont nincs simán felülírva?

Nancsibacsi 2019.01.24. 11:05:56

@Adam Nemeth: "A hozzászólásommal csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindig a "jogászka" futár a hülye"
Azért azt egyik se fogja fel - te se -, hogy ebben az esetben nem a megrendelővel kellene konfrontálódnod, hanem a szállítóval. Merthogy te a megrendelővel nem állsz szerződéses viszonyban, vagyis azzal, hogy őt rákényszeríted a plusz cipelésre, valójában annak a g.ci szállítónak spórolsz, akivel nincs elég merszed konfrontálódni. Hidd el a megrendelő sokkal jobban örülne, ha a drónok végre elvették volna már a munkádat, mert számára ezzel sokat egyszerűsödne a képlet.

Quuuziii 2019.01.24. 11:13:04

@Zabalint: Mint már korábban is belinkeltem, az ÁSZF-ben a fogyasztóig vállalta, az lényegében teljesítve is lett. A fogyasztó az ÁSZF-et a megrendeléskor elfogadta. Hogy ehhez képest az GYIK-et ki fogalmazta meg, hát sejtelmem sincs. Egyébként mi a tök az a "kiszolgálási munkatárs?".

Ez irónia lesz...

Ja, a kiszolgálási munkatárs az ajtóig viszi, de a futár csak a házig. haha.

A kérdező a szerződésben vállalt szolgáltatást megkapta. Pont.

Csak volt egy félrevezető információ, ami alapján döntött, holott nincs benne a szerződésben. (mert ja, a szerződés is szarul van megfogalmazva, és néhol teret is enged egyéni mérlegelésnek, ami ugye egyénenként változó. )

KaTe 2019.01.24. 11:15:09

@Adam Nemeth: Ha előzetesen megállapodok valakivel, hogy 1000 forintért elhoz nekem egy alkatrészt egészen az ajtómig, akkor részemről totálisan mindegy, hogy az anyósával, a legjobb barátjával vagy egy vadidegennel küldi el. A lényeg, hogy a lakásom ajtaja elé le legyen rakva a megbeszélt időpontban. Ha nincs az ajtóm előtt, akkor a felelősség azé, akivel megállapodtam.

Egészen más lenne a helyzet ha az eladó azt mondaná, hogy a szállítást oldjam meg ahogy akarom.

Mellesleg, ne mondd már, hogy egy Auchan kaliberű cég majd pont olyan apróságokra nem figyel a futárcéggel kötött szerződésben, minthogy az ajtóig történő kézbesítés ténye. Arról nem is beszélve, hogy nagy háztartási gépeket is szállítanak, ha jól tudom bizonyos kilóméteren belül ingyen...

Nancsibacsi 2019.01.24. 11:16:35

@Quuuziii: "mert ja, a szerződés is szarul van megfogalmazva, és néhol teret is enged egyéni mérlegelésnek, ami ugye egyénenként változó"
Na igen - egyik bíró így, a másik úgy értékeli. Mert ugye a szerződések által nem szabályozott kérdésben a Ptk, és a kijelölt bíróság dönthet, nem a futár.

Adam Nemeth 2019.01.24. 11:23:52

@Zabalint: Nem, ha Ön a cégével spanyolviaszt árul és a weboldalán feltünteti, hogy azt a futár az ügyfélnek a hálószobába kézbesíti, de Ön egy olyan céggel köt szerződést (valószínüsíthetően anyagi megfontolásból) amely csak az utcasarokig szállít, akkor az ügyfélnek két lehetősége van. Átveszi a csomagot az utcasarkon vagy megtagadja az átvételt. Útóbbi esetben a címzett panaszt ír, ezt Ön vagy komolyan veszi és futárcéget vált, vagy mint az esetek 99%-ban leszarja mert olyan jól megy a biznisz és annyit spórol a kiszállítás ingyenes, hogy egy bizonyos számú elégedetlen ügyfél az fenntartható veszteség.

Példa: Sokszor kézbesítek légzés segítő gépeket. A cég a weboldalon azt ígéri, hogy aki házhoz viszi a készüléket, üzembe is helyezi...

juhaszvik 2019.01.24. 11:25:41

@Nancsibacsi: "a drónok végre elvették volna már a munkádat"

gondolom kertes házad van. társasházban ez a következőképpen nézne ki:
"Éppen beszállok a liftbe, amikor valaki távolról megszólít.
- Kérem tartsa a liftet.
Egy drón iparkodik felém egy hatos pakk ásványvízzel, meg két teli papírtáskával.
- Persze, persze. Segítsek? - kérdezem tőle.
- Nem, nem, köszönöm. - mondja lelkesen.
A "repülő robot" előbb ledobja a lift padlójára az ásványvizet, majd ő is beszáll.
- Benyomná a hatost?
- Hogyne. - válaszolok.
Elindul felfelé a lift.
- Utolsó fuvar? - kérdezem tőle kíváncsian.
- Ááá... - legyint egyet az egyik rotorjával. - Hétköznap 8-ig van kiszállítás.
- Akkor még van dolga.
- Van, van..."

KaTe 2019.01.24. 11:28:31

@juhaszvik1: Fogalmazzunk úgy, hogy a drónok elvégzik az összes könnyebb munkát, az emberi erőforrásra pedig a marad a neheze.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 11:29:26

@Quuuziii: hehe, mi az hogy ki fogalmazta meg? na ez a tokmindegy. a szolgaltatas kapcsan gyakran ismetelt kerdesekre ad valaszt a ceg, erre valo. ugy latszik a "meddig hozzak ki a cuccot" kerdes ilyen, hiszen itt is vita van rola, ezert a ceg elore megvalaszolta.

KaTe 2019.01.24. 11:34:03

Mi lenne, ha az eladó a termékértékesítést és a szállítást különválasztaná, vagy utóbbit közvetett szolgáltatásként értékesítené?

Először kifizetem a termék(ek) vételárát személyes átvételre, majd átirányít a futár weboldalára, ahol kifizetem a futárnak is a szállítás költségét. Természetesen 14 napos elállásnál utóbbit nem kapnám vissza. Probléma megoldva.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 11:35:15

@juhaszvik1: pl www.bostondynamics.com/spot-mini + onvezeto auto. nem kell ehhez scifi, szandek es koltseg kerdese ma mar, vagy legkesobb holnap.

Quuuziii 2019.01.24. 11:35:24

@Nancsibacsi: Na, akkor várjuk a bíró döntését. :)

Quuuziii 2019.01.24. 11:40:23

@droid_: Szerintem célravezetőbb lett volna, ha beírja az ÁSZF-be, de valamilyen rejtélyes okból kifolyólag ez nem történt meg. Vajon miért nem? Talán egy jogász sem tudta megfogalmazni egyértelműen? (ezt mondjuk el tudom képzelni. :)

Quuuziii 2019.01.24. 11:45:19

@droid_: Abban a robotban egy szenzor fejlesztési költsége nagyobb, mint amennyit életedben kajára költöttél. Ja, biztos arra fogják majd használni hogy a Janinak a földszintig se kelljen lemennie a tejért. (a lépcsőzéshez egyébként inkább a lépcsőjáró robotott illett volna belinkelni :)

www.youtube.com/watch?v=aqCmX5dMYHg

Adam Nemeth 2019.01.24. 11:53:24

@Nancsibacsi: Nem én konfrontálódok a megrendelő el, hanem ő velem. Én elvégeztem a munkám azzal, hogy leraktam a megrendelt árut az ajtó elé. Az már az én egyéni mérlegelésem tárgya, hogy mivel kedves volt és szépen megkért vagy öreg, terhes, tolószékes, segítek neki felhordani a cuccot.

Mire a drónok elveszik a munkámat, addigra téged is helyettesít majd egy robot.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 11:53:44

@Quuuziii: a spot mini remekul lepcsozik, kb egy tescos ladanyi hasznos cuccot tud vinni, kompakt es raadasul kesz van. a szenzorok nem kell kulon kifejleszteni, szerinted sajat imu-ja es lidarja van? minek, ha kesz van a piacon egy rakat. ilyen alapon onvezeto auto egy szenzorja is tobb, mint amennyit taxira koltok egesz eletemben, megis tele volt a CES gyartokkal. nem nekem fejlesztik, hanem egy sokcsilliardos piacra (tetszoleges penznemben)

Darth Revan 2019.01.24. 11:59:17

Szoval az Auchan ugy hirdeti, hogy felviszik a futarok az arut
Csak eppen a futarok nincsennek errol ertesitve es megfizetve.

Az lenne a szerencses, hogy extra dijat fizetne a rendelo, emeletenkent es a kilonkent.

ebben az esetben a futar zokszo nelkul felviszi az arut

László Dede 2019.01.24. 12:05:23

Nem nagyon vágjátok a témát, de az, h a GYIK-ba leírta az Auchan : "igen, az emeletre is felvisszük..." ez nem igaz, és hiányos és nem tudom mióta érvényes ránk a GYIK-ba leírtak !!!Ránk a munkaszerződésben és a munkaköri leírásban vonatkozók a mérvadók, és abban NINCS szó semmilyen emeletről.(a vásárlónak átadom a rendelését, ennyi van csak benne)
Meg kellene határozni az Auchan-nek, melyik emeltre, hány kg.,(szóban a 4.emeltig kellene felvinni, de semelyik vezető nem meri ezt írásba adni) mert azt senki nem várhatja el tőlünk, h a 10.emeletre is fel kellene másznunk 200kg vízzel, ha mondjuk nincsen lift.

Quuuziii 2019.01.24. 12:06:03

@droid_: Hiszek neked. (bár a weboldalon csak 14 kg terhelhetőséget írnak, és egy töltéssel csak 90 percet üzemel, és kell mellé egy önvezető autó is ugye, egy olyan, ami már emberei felügyelet nélkül is megy, különben nincs is értelme az egésznek, mivel nem tudják megspórolni az ember fizetését, szóval ja, tök valószínű, hogy ha a Boston Dynamics 2019-ben akarja eladni az első ilyen robotot, akkor akár az elkövetkező 10 éven belül a Magyarországi Auchan robotokkal fog ásványvizet kiszállíttatni. Én inkább kiépítenék egy csőrendszert külön az ivóvíznek, ha nem lenne olcsóbb venni egy házi víztisztító gépet. )

juhaszvik 2019.01.24. 12:08:42

@droid_: nem az a scifi, hogy létezik-e erre technológia, hanem az, hogy a Petőfi utca 12. alatt lakó Pötyi néni mekkora frászt kap a folyosói fikuszlocsolgatás közben, amikor a robotkutya felhozza a szemközti szomszédhoz a tesco-s virslit meg a vécépapírt.

László Dede 2019.01.24. 12:10:58

@Darth Revan: pontosabban az lenne az igazságos, mint más futár cégeknél is, hogy mondjuk emeletenként 500ft/emelet, és azt CSAK a futár kapná, nem a cég!
A kolléga sokkal szívesebben vinné fel a 4.emeletre, és mindenki elégedet lenne.
:)

Jake Peralta 2019.01.24. 12:16:24

@László Dede: 500Ft/emelet / mi?? Mert nagyon nem mindegy hogy 10 zsömlét a tizedikre lifttel, vagy 10 fólia ásványvizet lift nélkül.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 12:36:19

@Quuuziii: erre mondom, hogy szandek es koltseg kerdese csak, ha nem ma akkor holnap. toltes nem gond, ket kiszallas kozott ott van az autoban a toltes lehetosege, 10-20 percet kell mennie egyszuszra. a csak 14 kg pedig logisztika. mondom, en kb 30-40 kilokat rendelek, 3 max 4 lada altalaban, vagyis ladankent siman felhozza a robot, pedig ezt nem kifejezetten aruszallitasra epitettek. konkret varosokban, ismert utvonalakon pedig mukodik az onvezetes ma is. a CES-en teljesen onmukodo bmw vitte a resztvevoket a helyszinre, persze nyilvan jol ki volt tanitva specialisan az utvonalra, de nem felugyelte senki.

2019.01.24. 12:49:21

@Quuuziii:
Olvasd végig a posztot, ott van a jogi állasfoglalás a kérdésről. Külön ki kellett volna kötnie az Auchannak, hogy nem viszik fel.

zeddez 2019.01.24. 12:52:28

@Adam Nemeth: a "pontos cim" az az emelet-ajto, nem lepcsohaz kapuja
ezt kene felfogni vegre
az meg, hogy neked mi van a sajat ÁSZF-dben az pont nem erdekel, mert én a Auchan-l vagyok szerzodesben, az meg az ajtoig szolgaltat, nem a kapuig
azt majd Ti ketten lajatszatok egymassal, hogy ki hogyan akarja erteni
de ha Auchan lakasajtoig kototte a szerzodest, akkor az odaig tart

2019.01.24. 12:54:49

@Quuuziii:
A laptopomban lévő CPU fejlesztési költsége is sokszorosa annak, amennyit én életemben megkeresek, és mégis meg tudtam venni a laptopomat félhavi fizetésemből. Milyen érdekes, nem? Ja, hogy nem egyetlen legyártott példányból kell kigazdálkodni a fejlesztési költséget? Ráadásul a fejlesztési költségek jó részét az elején a lefölöző ár fedezi.

csomagos 2019.01.24. 12:55:12

@László Dede: Hát az a kiszállító, aki 800 méterre tud csak parkolni a címtől, az az életre is alkalmatlan.

csomagos 2019.01.24. 13:01:25

@László Dede: Én anno a postánál napi 100-120 címmel mentem ki, igaz kisebb csomagokkal. De ott is volt olyan, hogy a kedves ügyfél felvittette velem a négy szerelt autókereket a negyedikre, lift nem volt. Amikor megkérdeztem tőle, hogy nem lenne-e jobb egy földszinti tárolóba betenni, akkor vérig sértődött.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 13:01:34

@Zabalint:
"Nem kapta meg, mert az Auchan azt vállalta ennyiért, hogy a futár majd felviszi a lakásáig."
Nem, a rendeléskor a megrendelő által ELFOGADOTT ÁSZF szerint az Auchan házhozszállítást vállal. A futár ezt a szerződésben elfogadott házhozszállítás szolgáltatást elvégezte a házhoz történő szállítással. Pont.

Nancsibacsi 2019.01.24. 13:11:30

@juhaszvik1: "gondolom kertes házad van. társasházban ez a következőképpen nézne ki"
Van ilyen is olyan is - de nem ez a lényeg: ha az oldalon, ahonnan vásárolok le van írva, hogy a drón nem tudja csak a járdán lerakni, akkor nem vásárolok ott. Ha meg az van leírva, hogy a drón kezel:
- kapucsengőt
- bejárati ajtót
- lifter
- sőt teleportálni is tud
Akkor rendelek a léghajómra is, mert teleporttal megoldható a dolog.
A lényeg az, hogy ha a kiszállítás része a szolgáltatásnak, akkor azt a részét ugyanúgy pontosan kell teljesíteni, mint azt hogy a krumpli ne uborka legyen - különben szerződésszegést követ el az eladó.

Nancsibacsi 2019.01.24. 13:12:35

@Quuuziii: Jó, fordulj a bírósághoz, de addig amíg nincs meg a döntés, ne akarj engem megkárosítani, mert nem fogom lenyelni.

Quuuziii 2019.01.24. 13:14:58

@Zabalint: @droid_:

Igaz. Eléggé öngól volt ez a megfogalmazás. Igazából arra akartam célozni, hogy nem tudom hogy mennyibe kerül majd a végfelhasználóknak egy ilyen robot, de abban biztos vagyok, hogy qrva drága lesz, és a jelenlegi állapotában még nem tud emberi segítség nélkül árut szállítani. Egyébként hogy mennyi az annyi az engem is érdekelne, mert lusta vagyok meglocsolni otthon a virágokat, és milyen jó lenne, ha ezt is elvégezné helyettem.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 13:15:38

@zeddez:
"a "pontos cim" az az emelet-ajto, nem lepcsohaz kapuja
ezt kene felfogni vegre"
Nem, hanem ezt kellene felfogni:
A pontos cím: irányítószám, város, közterület neve, házszám. És nem az, hogy Kossuth utca eleje, a telefonfülke mellett kicsivel, vagy a sárga kerítéses ház, stb.
A közelebbi címadat: emelet, ajtó
A kettő együtt pedig: címhely.

"de ha Auchan lakasajtoig kototte a szerzodest, akkor az odaig tart"
Ilyen szerződést nem kötött az Auchan.

Nancsibacsi 2019.01.24. 13:15:42

@László Dede: "Ránk a munkaszerződésben és a munkaköri leírásban vonatkozók a mérvadók, és abban NINCS szó semmilyen emeletről."
Akkor vitatkozz a munkáltatóddal, ne pedig a vevőn próbáld meg leverni a dolgot. Ez kb ugyanaz az eset, mint amikor a 200 kilós MMA harcos meglök a kocsmában, és rád borítja a sörödet, te meg kimész az utcára, keresel egy 8 éves gyereket, és jól megvered. A vevőnek k.rvára köze nincs a te munkaszerződésedhez - simán csak megpróbálsz visszaélni a vélt hatalmaddal, amikor nem viszed fel a megrendelt terméket. A tökös vevő meg ilyenkor elhajt a vérbe.

juhaszvik 2019.01.24. 13:16:38

@Nancsibacsi: nekem mondhatod, én egyetértek.

Quuuziii 2019.01.24. 13:16:59

@Nancsibacsi: Miért tenném? Nem vagyok sem futár, sem krumplit házhoz szállíttató, sem kiszolgálási munkatárs. Ezek szerint te vagy az ügyfél, aki a posztot írta?

Nancsibacsi 2019.01.24. 13:20:00

@Ma is mentek gecizni?: "Nem, hanem ezt kellene felfogni:
A pontos cím: irányítószám, város, közterület neve, házszám."
Ilyet melyik törvényben vagy rendeletben találtál? Postatörvényben pl. nincs ilyen konkrét megfogalmazás. A noname futárcég belső szakzsargonja meg a noname futárcégen belül érvényes.

juhaszvik 2019.01.24. 13:24:56

@Ma is mentek gecizni?: amit mondasz az csúsztatás. az általad használt nomenklatúra a postáé, és sem a köznyelvben, sem a jogban nem használják. ráadásul ez a nevezéktan nem ismeri a "cím" és a pontos cím" kifejezéseket.
nekem címem, lakcímem van, és hogy a posta ezt minek nevezi az teljesen irreleváns.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 13:29:25

@Nancsibacsi:
"ne pedig a vevőn próbáld meg leverni a dolgot."
A futár nem ver le semmit senkin. A házhoz való kiszállítás, amit a futár maradéktalanul elvégzett, az nem "leverés". Talán főzze is meg a kajádat, mert te azt is beleérted a fogalmakba? Na ne viccelj már.
Éppenhogy te próbálkozol rakodási szolgáltatást is leverni a futáron, pedig ilyen szerződést soha nem kötöttél az Auchannal, nem fizettél érte.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 13:45:47

@Ma is mentek gecizni?: de komolyan, te most miert akarod bebizonyitani annak az ellenkezojet, amit az auchan sajat maga kozzetett, mint tisztazandot? :) a kiszallitast pedig szerintem nem futarok vegzik.

zeddez 2019.01.24. 13:48:39

@Ma is mentek gecizni?: erdekes, amikor IKEA-bol szoktam rendelni butorokat, azoknal kulon vita nelkul behozza a lakasajton is a kiszallito munkatars paros, megkerdi hova rakhatja a dobozt, oda, alairom a papirjat, kap vmi jattot, aztan csokolom
ott is emelet-ajto szintu a szolgalatasi pont, nem a lepcsohaz kapuja, mert a futarnak ugy kenyelmesebb
egyszersem probaltak meg a lepcsohaz kapus kiszallitast, pedig nem IKEA-s tgk allt meg egyszer sem, hanem egy alvallalkozoe

a tobbi lof.szt sem erdekli, a cim az a lakasajto, nem lepcsohaz kapu
a postas is felhozza a ajanlott levelet, nem kell lesetalni erte soha

2019.01.24. 13:50:28

@Quuuziii:
Én meg arra céloztam, hogy az első szériák lesznek kurva drágák,nutána egyre olcsóbbá válnak.

KaTe 2019.01.24. 13:58:29

@Ma is mentek gecizni?: Ha a posztoló nem veszi át az árut, mert azt nem az ajtóig kézbesítették, azért ugyanúgy az Auchan lett volna a felelős.

Ugyanis a honlapon egyértelműen szerepel az információ, ráadásul a posztoló is tudott erről, jó eséllyel ez is befolyásolta a posztoló döntését, hogy náluk vásárolt.

szekertabor · provo.blog.hu 2019.01.24. 14:03:44

A kiszállítási szolgáltatás némileg változott a 80-as évek óta. Akkor a szállító felhozta a rendelt árut a lakásig. Nem volt kérdés, hogy ez beletartozik-e a feladatkörébe. Ezért az áruházaknak fel kellene tüntetniük (nem az apróbetűs részben), hogy a kiszállítást csak a házszámig (kapuig, kertkapuig) vállalják, a társasházon belül már nem. Ugyanis a megrendelők egy része nem azért kér kiszállítást, mert messze lakik az áruháztól, hanem mert idős, állapotos, beteg, mozgáskorlátozott, stb. Ők nincsenek kisegítve azzal, ha a futár odahányja a megrendelt árut a bejárat elé.
És a futár nem kap sérvet, ha nem egyszerre cipel fel mindent. Amúgy a kőművesek és bányászok is panaszkodhatnának a sok emelgetés miatt, még sem teszik, mert kiröhögnék őket.

László Dede 2019.01.24. 14:21:27

Anno a 80-as években nem voltak ennyire okos emberek , mindenkinek jó volt a csapvíz. Ma már sokan ásványvizet tudnak csak inni, és sajnos a cégek és éttermek is rákaptak a házhoz rendelésre, van pár étterem-cég, aki25-30 láda terméket rendel, természetesen belváros, persze csak víz ,liszt ,cukor , olaj de abból jó sok, és persze 0 ft jatt.

Az Ikeánál meg elég borsos áron van a kiszállítás(6000ft-tól indul), nem úgy mint az Auchan-nél(699-799.-ft).

Nancsibacsi 2019.01.24. 14:38:14

@Ma is mentek gecizni?: "A futár nem ver le semmit senkin. A házhoz való kiszállítás, amit a futár maradéktalanul elvégzett"
Ha te mondjuk rendelsz egy ház festést egy cégtől, a cég meg megbíz engem, hogy romboljam le porig a házadat, és én odamegyek buldózerrel, akkor én is azzal fogok védekezni, hogy "kérem, én maradéktalanul elvégeztem a feladatomat", ok? Fog már fel, hogy amit te elvégeztél, azt a megrendelő, aki a pénzt rakja az egész rendszerbe nem kérte. Ha te tudsz arról, hogy a megrendelő mást kért, és mégis próbálod rátukmálni a portékádat - a félútig kiszállítást -, akkor ne lepődj meg, hogy a megrendelő minimum elhajt a p.csába. A megrendelő ebben a rendszeben nem egy zavaró tényező, amit meg kell próbálni kizárni, vagy minimum átb.szni, hanem ő adja neked is a fizetésed, meg az Auchannak is a profitot.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 14:41:59

@zeddez:
"erdekes, amikor IKEA-bol szoktam rendelni butorokat, azoknal kulon vita nelkul behozza a lakasajton is a kiszallito munkatars paros, megkerdi hova rakhatja a dobozt, oda, alairom a papirjat, kap vmi jattot, aztan csokolom"
1. Auchanról beszélünk, továbbra is. Hogy az IKEA-s kollégáknál mi van a munkaköri leírásban nem tudom, de bútorok esetében gyanítom, hogy benne van az otthonodba szállítás is, mivel összeszerelési lehetőség is kiválasztható. Ráadásul nem egyedül megy a 100 kilós kanapéd felcipelésére. Mindenesetre a 60 ezer forintos vételárra a 14.470 Ft-os szállítási díjat azt már nevezhetjük normális díjnak, amiért még én is azt mondom, el is várhatsz valamit.
www.ik-customer-services.com/hu/download/picking-with-delivery-hu-budapest-fy19.pdf
Ezt összehasonlítani az Auchan 60.000 forintos vásárlására 1 forintos szállítási díjával, és utána még extra szolgáltatásra is igényt tartani, amire sohasem kötöttél szerződést, hááát, nagyon el vagy tévedve. De te tudod. A futárok meg tudják azt, hogy a házhoz szállítás az házhoz szállítást jelent, nem többet, és maradéktalanul el is végzik neked a szolgáltatást, még azért az 1 forintodért is, a többi picsogásod meg "a lóf.szt se érdekli".

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 14:53:13

@Nancsibacsi:
"Ha te mondjuk rendelsz egy ház festést egy cégtől, a cég meg megbíz engem, hogy romboljam le porig a házadat, és én odamegyek buldózerrel, akkor én is azzal fogok védekezni, hogy "kérem, én maradéktalanul elvégeztem a feladatomat", ok?"
A példát így lenne helyes: Én rendelek egy ház festést egy cégtől (mellesleg 1 forintért), a cég megbíz téged, hogy fesd le a házamat, te idejössz, és lefested a házamat, én meg számonkérem rajtad, hogy miért nem a Feszty-körképet festetted rá, mert te azt gondoltad bele a házfestés fogalmába. :)

csomagos 2019.01.24. 14:56:27

@Etniez: Téged kéne hátbaverni. Jó alaposan. Szívlapáttal...

Nancsibacsi 2019.01.24. 14:57:27

@Ma is mentek gecizni?: Látom még mindig nem fogod fel, hogy SENKI se rendelt az Auchanból FÉLÚTIG szállítást. Értem én hogy a futároknak általában véve büdös a munka, de hát miért nem tanultak, és szereztek normális szakmát?

vizsla_barat 2019.01.24. 14:58:50

@élhetetlen: Magyarorszagon? 2000 ft borravalo.

Nancsibacsi 2019.01.24. 15:00:18

@László Dede: "és persze 0 ft jatt"
Miért kapna jattot a futár? A jatt plusz szolgáltatásért jár, nem az alap szolgáltatásért.

"Az Ikeánál meg elég borsos áron van a kiszállítás(6000ft-tól indul), nem úgy mint az Auchan-nél(699-799.-ft). "
És hol van az a határ, ami alatt el lehet kezdeni szabotálni a munkát? 2000 Ft? 3000? Vagy 5000? Ha kevés a pénz, menj el máshová dolgozni (sok sikert hozzá). Ha elvállalsz egy munkát, akkor meg végezd el.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 15:24:49

@Nancsibacsi:
"Látom még mindig nem fogod fel, hogy SENKI se rendelt az Auchanból FÉLÚTIG szállítást."
Itt ha valaki nem fog fel valamit, az te vagy. Te nem félútig szállítást rendeltél, hanem HÁZHOZ szállítást. És a futár házhoz szállította. Pont. A szolgáltatás maximálisan teljesítve. Nem, nem fog ezen felül semmit se csinálni neked, megfőzni se fogja a kajádat, akárhogy toporzékolsz is neki, mert hát gondolom a csirkecombodat sülve akarod megenni, és az csak "félút" ha nyersen a konyhádig jut el.
Normális ember felfogta volna már, hogy a házhoz szállítás az házhoz szállítást jelent.

"Értem én hogy a futároknak általában véve büdös a munka"
Nem, nem büdös a munka, de nem hülyék, hogy ingyen dolgozzanak neked plusz munkát, amire semmi nem kötelezi őket.

Quuuziii 2019.01.24. 15:27:41

@Nancsibacsi: a félútig elég relatív. Nálad a félútig az az, ha budapestről elviteted magadat békéscsabára, de a taxis kirak békéscsaba határán. Pedig ha megnézem a térképet, a félút az igencsak Szolnok, de mondok jobbat. A GPS szerint a krumpli pont az ajtó előtt volt. :) (vagy mellette, attól függ hogy milyen kialakítású a ház)

Jake Peralta 2019.01.24. 15:29:34

@Nancsibacsi: " A jatt plusz szolgáltatásért jár, nem az alap szolgáltatásért."
Nem jár. Csak adható.

Jake Peralta 2019.01.24. 15:32:50

@Ma is mentek gecizni?: Te nem érted. Én megrendelem az Auchan-tól a kiszállítást, lakás ajtóig, emeletre. Magasról leszarom, hogy neked mi van a munkaköri leírásodban, céges szabályzatban, munkaszerződésben stb. Nem állunk jogviszonyba, nem szerződtem a futárcéggel. Ha nem tudjátok/akarjátok elvégezni a munkát (emeletre /ajtóig szállítás) jelezni kell, és fognak keresni helyetted/cég helyett mást.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 15:32:55

@Nancsibacsi:
"És hol van az a határ, ami alatt el lehet kezdeni szabotálni a munkát?"
A munka maradéktalan elvégzése nem szabotálás.

"Ha kevés a pénz, menj el máshová dolgozni (sok sikert hozzá)."
Pont ez a folyamat. :)
Ha kevésnek ítéled a szolgáltatást, amit az 1 Ft-odért kapsz, rendelj az IKEÁ-tól 14.470 Ft-ért. Csak hajrá! Ez a futároknak is jó, hidd el!
Szerintem még ha az Auchan futár le is köp, te akkor is az 1 Ft-os szállítást választod majd. :)))

2019.01.24. 15:33:12

@Ma is mentek gecizni?:
A te példád akkor lenne helyes, ha az ügyfél valóban Feszty körképet rendelt a te megbízódtól.

Nancsibacsi 2019.01.24. 15:36:54

@Jake Peralta: Fölöslegesen magyarázol neki - teljesen gyengeelméjű, azért lett futár.

2019.01.24. 15:38:47

@Ma is mentek gecizni?:
"Ha kevésnek ítéled a szolgáltatást, amit az 1 Ft-odért kapsz, rendelj az IKEÁ-tól 14.470 Ft-ért. Csak hajrá! Ez a futároknak is jó, hidd el!"

Ha nem tudják vallalni a lakásajtóig a kiszállítást, akkor ne hirdesse az Auchan úgy. Ha viszont így van hirdetve, akkor nem teljesült a szolgáltatás. Telesejen mindegy, hogy mennyit fizetett érte a vásárló, a lényeg, hogy a kifizetett pénzéért nem a vállalt szolgáltatást kapta.

juhaszvik 2019.01.24. 15:41:00

srácok, erőlködhettek amennyire akartok, de a világ nagy része szerint a házhoz szállítás lakásajtóig szól, és csak mert ti futárként dolgoztok vagy dolgoztatok, azon ez nem változtat. mehettek szembe a tömeggel, de attól még az anyahajó nem szül kisebb hajókat, a madárpók rendszertanilag ízeltlábú marad, a házhoz szállítás pedig nem azt jelenti, hogy a megadott címtől 15 méterre.

élhetetlen 2019.01.24. 15:43:23

@vizsla_barat: „Magyarorszagon? 2000 ft borravalo.”. Ez most mi? Mire írtad?

Nancsibacsi 2019.01.24. 15:43:57

@Ma is mentek gecizni?: Tornázhatsz nyugodtan az IKEA árain, de ha nem volnál futár, hanem tudnál legalább egy google-t használni, akkor hamar rájönnél hogy az az ár teljesen irreális, mert csomó cég 6000-ért elhozza. De nem is ez a lényeg - legyen 15ezer: előre lehet tudni, hogy ennyi, és ennyiért felhozzák. Szóval ELŐRE kalkulálható, nem pedig UTÓLAG dönti el a futár - mint porbafingó kis senki - hogy elvégzi-e a szolgáltatást, amely a vásárolt szolgáltatás része (nem, nem az ami az ő munkaszerződésében van: az pont le van sz.rva) vagy sem.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 15:53:22

@Jake Peralta:
"Én megrendelem az Auchan-tól a kiszállítást, lakás ajtóig, emeletre."
Nem, nem rendeltél ilyet. Az Auchannál nem lehet ilyet rendelni.

"Magasról leszarom, hogy neked mi van a munkaköri leírásodban, céges szabályzatban, munkaszerződésben stb. Nem állunk jogviszonyba, nem szerződtem a futárcéggel."
Hidd el, pont ugyanez a mentalitás a túloldalról is. :)

"Ha nem tudjátok/akarjátok elvégezni a munkát"
De elvégezzük. Maradéktalanul. A munka az a házhoz szállítás, és mi a házhoz szállítjuk. Főzni azonban nem fogunk (legalábbis ingyen nem).

"és fognak keresni helyetted/cég helyett mást. "
Nyugi, az a "más" már én/mi vagyunk. :)
Azok, akik a munkájukat maradéktalanul elvégzik.
Ha nem tetszik, válaszd az IKEÁ-t. :)

2019.01.24. 15:56:37

@Ma is mentek gecizni?:
"Nem, nem rendeltél ilyet. Az Auchannál nem lehet ilyet rendelni."

A weboldalukon írtak alapján lehet. Akkor hazudnak erről?

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 16:01:41

@Zabalint:
"a kifizetett pénzéért nem a vállalt szolgáltatást kapta. "
A kifizetett házhozszállítás szolgáltatásért házhoz szállítást kapott. Munka elvégezve.

2019.01.24. 16:10:39

@Ma is mentek gecizni?:
Továbbra is:

"A kiszolgálási munkatárs az emeletre is felhozza a rendelésemet?
Igen, munkatársunk egészen a lakása/háza ajtajáig szállítja a termékeket."

Emellett olvasd el végre a jogi állásfoglalást a posztoló írása alatt!

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 16:10:53

@Zabalint:
"A weboldalukon írtak alapján lehet. Akkor hazudnak erről?"
Nem hazudnak, a weboldalukon szerepló, és elfogadott ÁSZF alapján házhozszállítást tudsz rendelni.

Jake Peralta 2019.01.24. 16:12:53

@Ma is mentek gecizni?: "Nem, nem rendeltél ilyet. Az Auchannál nem lehet ilyet rendelni."

Oda van írva. Vagy szerinted nincs? Esetleg nem megy az értő olvasás?

Jake Peralta 2019.01.24. 16:14:11

@Ma is mentek gecizni?: A te értelmezésedben mit jelent a házhoz szállítás? A ház első megérinthető fala?

Quuuziii 2019.01.24. 16:15:00

Összegezzük amit eddig tudunk!

1. Az ÁSZF nem tér ki arra, hogy mit jelent az hogy házhozszállítás (kivéve háztartáso gépek), ezt a homaros kommentát is elismeri.
2. A GYIK azonban igen.
3. Nen tudjuk hogy mit tartalmaz a kiszalító munkaszerződése, a homár erre is kitér

Mivel az álláspontok nem közelednek egymáshoz, én hajlandó vagyok enyhíteni a poszttoló kárán, és visszafizetem neki a kiszállítási díj kétszeresét! Így ha úgysem kapott szolgáltatást, legalább nem érzi majd úgy, hogy fizetett érte.

2019.01.24. 16:24:40

@Ma is mentek gecizni?:
Az ÁSZF nem tér ki arra, mit értenek hazhozszállítás alatt, a jogértelmezésen épp vitatkozunk, ők viszont a GYIK-ban egyértelműen tisztáztak, hogy mit értenek ezalatt. Ez pedig a posztoló esetében nem teljesült. Azon lehet vitatkozni, hogy a futárcég vagy a futár hogyan szerződött, de azt játsszák le maguk között, mert a posztoló az Auchannal szerződött, nem velük.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 16:30:28

@Zabalint: Elolvastam.
"Ennek abban az esetben lehet jelentősége, ha a szállítást végző cég a szerződésben vállalta az ajtóig történő szállítást, azt a munkavállaló munkaköri leírása is tartalmazza, és ennek ellenére a futár nem teljesítette a kötelezettségét, ugyanis ebben az esetben a szállító cég köteles a munkavállalója miatt vállalni a felelősséget, majd az esetlegesen szerződésszegéssel okozott károk miatt jogosult lesz azzal elszámolni."
Felhívnám a figyelmedet a feltételes módra, "abban az esetben lehet jelentősége, ha". Nem tárgyalja a másik lehetőséget. Csak azt, amelyikben a szerződésben/munkaköri leírásban "az ajtóig történő szállítás" benne szerepel, azaz az, amit az Auchan még a saját ÁSZF-ébe se írt bele.

Zozo___ 2019.01.24. 16:33:04

@élhetetlen: természetesen sehol nem kötelező adni, azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a dolgát. Ettől én még szívesen adom azt a pár száz forintot, ha normális, pláne ha beteszi a 30 kg-os zsákot ahova mutatom. Lehet ezt normálisan is csinálni, és akkor a futár se jár rosszul.

2019.01.24. 16:38:10

@Ma is mentek gecizni?:
Tehát akkor a GYIK-ban hazudnak?

élhetetlen 2019.01.24. 16:39:11

@Quuuziii: „Az én fő állításom az volt, hogy az Auchan hibázott, mert nem kér plusz pénzt az emeletre rakodásért ha nincs lift,”. Ez nem hiba, hanem üzletpolitika. Eleve késéssel indultak a Tescohoz képest, és, ha a Tesco nem kér emeletpénzt, akkor nekik sem érdemes, mert… Tudod, a piac.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 16:53:56

@Jake Peralta:
"A te értelmezésedben mit jelent a házhoz szállítás? A ház első megérinthető fala?"
Akár az is lehetne, igen, de jófejségemből adódóan :) inkább azt, hogy az első ajtóig, és azon belül. De mindenképpen csak a földszintig, az már a ház.

zeddez 2019.01.24. 17:02:27

@Ma is mentek gecizni?: a szolgálatási pont a lakásajtó, ötödszörre is
ballisztikus ívben leszarom a kiszállító saját szerződését a trógerével

majd ledumálják az Auchan-l a felmerülő többlet költségeket, de ez a része engem nem kell érdekeljen
én egy olyan szerződést kötöttem, amiben a lakcímemre szállítanak, az meg a z. emelet y számú ajtaja
úgy, ahogy az rajta van a hivatalos lakcímkártyámon is
a szolgáltatás ott ér véget

élhetetlen 2019.01.24. 17:14:34

@Ma is mentek gecizni?: Szó se róla, kitartó vagy a hülyeség védelmében. Nézzünk pár hétköznapi esetet. 10 emeletes HÁZ, négy lépcsőházzal, és mind a négy lépcsőházban van két Kovács József. Ez lehetséges, de a kiszállítót nem érdekli sem a lépcsőház, sem az emelet, sem az ajtó. Hova önti ki az árut, és ki fizet? Ha a lépcsőház már érdekli, de a többi nem, felcsenget az egyik Kovácshoz, nincs otthon, aztán a másikhoz, és támasztja a falat, amíg a megrendelő lemegy a bankkártyájával, és guggolva végig nézi a mondjuk 60 tételt, hogy azt kapta-e, amit kért, aztán még fel is cipeli, és örül, ha egy macska, vagy kutya nem pisili le a maradék árut, míg ő egy fordulóval felmegy. Ezért a szolgáltatásért te fizetnél. Ja. Más. 44 lakásnál már előfordulhat, hogy ketten is rendeltek ugyanarra az idősávra. Kiszállító kiborítja az árut a lépcsőházban, nincs elég hely, hogy bejárat is maradjon, tehát az egyik sarokba, és, mivel az árura nincs ráragasztva sem a név, sem a pontos cím, ott szórakoznak guggolva, hogy elosszák az árut. Te persze ezért a szolgáltatásért is fizetnél. Ja. Ragaszkodhatsz a HÁZ szóhoz, csak ez a gyakorlatban csak annyit jelent, hogy nem te mész el a boltba, hanem a bolt jön el hozzád a kiválasztott árukkal. De azért folytasd hősies logikai harcodat.

Quuuziii 2019.01.24. 17:20:21

@élhetetlen: ha ők kérnek emeletpénzt, amit odaadnak a futárnak, akkor a tesco is kénytelen lesz adni, mert senki sem fog menni hozzá dolgozni.

élhetetlen 2019.01.24. 17:26:27

@Zozo___: Értelek, csak nem értek egyet. Nekem egy kicsit gázos, hogy adok 300 forintot, ami már egy kávéra sem elég, viszont nincs kedvem az 1000 forintos szolgltatásért még 1000 forintot adni jattként. És a kiszállítónak kisebb munka a konyhapultra kipakolni, mint a földre, (kevesebbet kell hajolni). Ennél az is jobb, mikor karácsony előtt megkérdezem, hogy hány gyerekük van, és annyi kifestett mézeskalács angyakát választhatnak.

Quuuziii 2019.01.24. 17:31:15

@élhetetlen: 10 emeletes házban van lift. Nem arról van szó hogy me vigye fel a szállító a cuccot, hanem hogy a megrendelő fizesse ki az emeletre szállítást, amennyiben nincs lift. És mindenki boldog.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 17:32:15

@zeddez:
"a szolgálatási pont a lakásajtó, ötödszörre is ballisztikus ívben leszarom a kiszállító saját szerződését a trógerével"
Nem, te a saját magad által a rendeléskor elfogadott ÁSZF-et szarod le, és beleképzelt plusz szolgáltatást is, amit senki sem vállalt a szerződésben. Mondtam már, ezzel az erővel akár azt is elvárhatnád, hogy a futárok meg is főzzék a kajádat.

"majd ledumálják az Auchan-l a felmerülő többlet költségeket, de ez a része engem nem kell érdekeljen"
Az a része, hogy te mit képzelsz bele az ÁSZF-be, azt meg a futárt nem kell, hogy érdekelje. Őt az érdekli, mi van a munkaszerződésében. Házhozszállítás? Akkor házhoz szállít. Majd ti ledumáljátok az Auchannal egymás közt, aztán ha nem tetszik a végeredmény, a továbbiakban rendelsz az IKEÁ-tól. :)

"én egy olyan szerződést kötöttem, amiben a lakcímemre szállítanak, az meg a z. emelet y számú ajtaja"
Nem kötöttél ilyen szerződést. Olyan szerződést kötöttél, amiben a szállítási címre (nem címhelyre!) történő házhozszállítás szerepel (kivétel nagyméretű tartós fogyasztási eszközök esete, amelyek esetében meghatározhatod mely helységbe történjen az elhelyezés)

"a szolgáltatás ott ér véget "
A házhozszállítás szolgáltatás a házhoz szállítással ér véget. :)

élhetetlen 2019.01.24. 17:32:39

@Quuuziii: Persze. Majd a Tesco pofán nyomja a sok éves vásárlói körét, hogy felvegye a versenyt az Auchannal. Nem. Másképp oldják meg.

MakiVerem1 2019.01.24. 17:42:18

@Ma is mentek gecizni?: Ha Te üzemanyagállomásra jársz benzinkút helyett, akkor kérlek innentől év végéig minden egyes alkalommal amikor kiejted azt a szót hogy benzinkút, rakj egy százast egy perselybe, és év végén a tízezres nagyságú összeget, ami összejött az juttasd el egy általad választott civil szervezetnek.
Kb. ennyire vagyok biztos hogy nem használod az üzemanyagállomást a beszédedben.

MakiVerem1 2019.01.24. 17:49:53

@Ma is mentek gecizni?:
""A cím, az emelet, ajtó."
Nem, a cím az az irányítószám, közterület neve, házszám.
Az emelet, ajtó az közelebbi címadatnak minősül.
A cím és a közelebbi címadat együttesen pedig címhely."

Aki társásházban lakik, annak szerinted mi van a lakCÍMkártyáján? Ami ugye azonosításra is szolgál, szóval hivatalos okiratnak számít.

MakiVerem1 2019.01.24. 17:57:15

@Ma is mentek gecizni?:
""a többi kiszállítós áruház"
Ne keverjük a kiszállítás szót a házhozszállítás szóval. :)"

imgur.com/a/LHR0jQF

Bocsi, ma nagyon formában vagyok.

élhetetlen 2019.01.24. 18:01:19

@Quuuziii: „10 emeletes házban van lift”. Na, ne fárasszuk egymást. És, ha napokig áll, mert bedöglött, akkor csak a megrendelő szívjon, bár ő sem tehet róla? Akkor kiöntheti az árut a szállító a földszinten? És az áruház reklamáció esetén majd utánjár, hogy tényleg rossz volt-e a lift? És, ha igen, akkor fizessen a megrendelő? Ezt te sem gondolod komolyan. Vagy az áruház tartsa nyilván, hogy adott kiszállító hány lift nélküli emeletre szállított, és aszerint fizesse? Akkor már azt is nyilván kéne tartani, hogy hogy melyik áru bekészítő hány tételt szedett össze, és aszerint bérezni. A pénztáros hány tételt ütöttbe? Stb. Vicc az ötlet.

MakiVerem1 2019.01.24. 18:04:21

@Ma is mentek gecizni?: arra meg kivancsi lennek, hogy mifele torveny tiltja, hogy valaki muszakonkent akar 1 tonnat megmozgasson.

vs.

Lépcsőn legfeljebb 3 m magasságig 50 kg-os teher szállítható. Ennél magasabb szintre a 18 éven felüli férfi sem vihet saját kézi szerszámán kívül más terhet

40kg-t cipelhet, 20 kör alatt garantálom hogy meglesz az 1t. Szerintem 8 óra alatt teljesíthető még egy 10 emeletesnél is.

Quuuziii 2019.01.24. 18:12:01

@MakiVerem1: nyilván nem mondja hogy üzemanyagtöltő állomás, én sem, és úgy senki. Azt mondjuk, hogy tankolni, neked viszont nincs humorérzéked. :)

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 18:17:53

@élhetetlen:
"Szó se róla, kitartó vagy a hülyeség védelmében."
Szóval szerinted hülyeség az, hogy a házhoz szállítás az egyenlő a házhoz szállítással? És nem egyenlő a lakáshoz szállítással, a lakcímre szállítással, az otthonodba szállítással, a rendeltetési helyre szállítással, stb. :)
Az ÁSZF hülyén van megfogalmazva, de erről a futár tehet legkevésbé. Ha az ő munkaköri leírásában nem szerepel a segged alá cipelés, akkor nehezen lesz ennek elmaradása miatt számonkérhető. Te meg a rendeléskor elfogadtad egy pontosan nem részletezett szolgáltatás igénybevételét, aminek az elnevezése egyértelműen a futárnak ad igazat.

De vissza is mondhatod a szolgáltatást, ha az nem tetszik, jogodban áll, és aztán ott az IKEA az ő fantasztikus kiszállítási áraival. :)

zeddez 2019.01.24. 18:23:17

jaj, mert ezek a liftek olyan gyakran elromalanak ám, hogy ajajajj
ha GYIK-ben rákérdezve megerősítik a kiszállítást az emelet-ajtómig, akkor itt csak a futár értelmezi rosszul a munkaköri leírását, mert nyilván az csak neki áll érdekében, a megrendelő meg az eladó szerint meg emelet-ajtó értendő érdekes módon.

MakiVerem1 2019.01.24. 18:24:59

@Quuuziii: Na de hova mész tankolni? :D
Igen, mondták már többször is hogy nincs humorérzékem :(

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 18:25:34

@MakiVerem1:
"40kg-t cipelhet, 20 kör alatt garantálom hogy meglesz az 1t."
Jah, meglesz.
Ott a 3 méter magasságban mind. :)

MakiVerem1 2019.01.24. 18:29:39

@Ma is mentek gecizni?: Az elárulod hogy hány hónapja vagy a szakmában? :)

Quuuziii 2019.01.24. 18:31:24

@MakiVerem1: a shell kúthoz. (Kagylót ;)

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 18:32:05

@MakiVerem1: "Na de hova mész tankolni? :D "
Ha elolvasod a kút ÁSZF-jét, akkor elég nagy tételt tennék fel rá, hogy ott nem benzinkút szerepel, hanem inkább üzemanyagtöltő állomás vagy valami hasonló. Márpedig itt már elég rég óta arról beszélünk, hogy az Auchannal milyen szerződést kötöttünk, abban mi szerepel, ki hogy szegte meg a szerződést.

Quuuziii 2019.01.24. 18:32:25

@MakiVerem1: egyébként én mondhatnám, mivel benzines autóm van. :)

MakiVerem1 2019.01.24. 18:33:36

@Quuuziii: egyébként én mondhatnám, mivel benzines autóm van. :)
touché :D

MakiVerem1 2019.01.24. 18:43:34

@Ma is mentek gecizni?:
"Ha elolvasod a kút ÁSZF-jét, akkor elég nagy tételt tennék fel rá, hogy ott nem benzinkút szerepel, hanem inkább üzemanyagtöltő állomás vagy valami hasonló. Márpedig itt már elég rég óta arról beszélünk, hogy az Auchannal milyen szerződést kötöttünk, abban mi szerepel, ki hogy szegte meg a szerződést."
Biztos vagyok benne hogy üzemanyagtöltő állomásként szerepel, mégis benzinkútnak hívjuk.
Ha a nyelvészkedést folytatjuk, mint cím, címadat, címhely.
De ebben az esetben a lakcímkártyádon szereplő címen laksz, az azonosít téged, nem a "cím"
Egyébként ha első bejárat elé rakodsz ki, (ami ugye hivatalosan közös helységeknek számít) nem lennék az ügyvéded ha valaki lopás miatt beperelne.

Fent említett képen meg nézd meg, Auchen kiszállításként hirdet, amire felhívtad a figyelmet hogy ne keverjük a kiszállítást a házhoz szállítással. Azt hova kell vinni?

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 19:01:49

@MakiVerem1: Szállítmányozással 20 éve foglalkozom gyakorlatilag, legalábbis a munkám egy része kapcsolódik még most is ahhoz. Én is ilyen egyszerű futárkodással kezdtem, úgyhogy tökéletesen együttérzek velük. Hozzátéve azt, hogy akkoriban még meg volt becsülve a futár "szívessége". Mára teljesen természetes, hogy ha kifizeted az 1 Ft-ot a szolgáltatásért, azzal le is tudtad a szolgáltatás ellenértékét. Ez így egyrészt teljesen rendben is van, de akkor legyen az is rendben, hogy ha házhozszállítást kérsz, akkor az csak házhoz szállítás lesz.
Szerencsére én ha még szállítok is ki, azt bőven IKEÁ-s árszínvonalon tehetem, csak mindezt töredék súllyal (szeretek csavarogni :) ), úgyhogy mindenképpen ezt az árszintet támogatom a mostani futároknak is, és akkor azt az egy-kétszáz forint jattodat nyugodtan felejtsd el, nincs rá szükségem, mert tényleg kifizetted a szolgáltatást.

2019.01.24. 19:02:02

@Ma is mentek gecizni?: Nanee nem menjünk már el a dilettantizmus irányába! Attól hogy a szolgáltatás megnevezése "házhozszállítás", még nem jelenti azt, hogy szó szerint értelmezve kell elvinni a megvásárolt terméket a házhoz, (ház mellé), ott lerúgni a platóról, azt gyia tovább. Szép is lenne, ha mindenki ilyen gyermeteg összefüggésben értelmezné-végezné a saját hivatását. Ezen analógia mentén, akkor az önérzetes utcaseprő sem fogja többé lesöpörni a járdát, hiszen ő utca, és nem járdaseprő. És a szemetet sem szedi össze a közterületen. Neki nem feladata szemét szedés, kizárólag az útburkolat söprése. Az elektroműszerész sem fogja megjavítani a tévédet, mert a TV kicsit sem tartozik a műszerek halmazába... Az újságos márcsak újságot köteles árulni, magazinokat, rejtvényfüzeteket, folyóiratokat nem. Zöldségesnél hiába is kérnél almát. A villanyszerelő is csak villanyokat javítja, a zárlatos biztosítékszekrényedhez hívjál zárlatosbiztosítékszekrény-szerelőt. És amikor biztosra akarnál menni, és a kiszállítást kérnéd a házhozszállítás helyett, akkor meglepődve tapasztalnád, hogy a terméket kiszállítják az üzlet eladóteréből az utcára, ahonnan vihetnéd tovább a hónod alatt villamossal? Hiszen a KI szállítás alatt akár ezt is érthetjük. Ezt a faszságot bazdmeg! A házhozszállítás v. kiszállítás definíciója: elvinni a megrendelt megvásárolt terméket az eladó telephelyéről a vásárló által megadott címre. Nem mellé, meg valameddig. Házhozszállítás alatt mindenki ezt érti, ezért fizet. Semmi értelme nincs az olyan házhozszállításnak, ahol a futár dönti el hol, és hogyan adja át az árut. Ha ez így működne, és ezeket a feltételeket direkt közölnék vásárlás előtt a vásárlóval, neked nem lenne munkád, az eladó meg nem adna el semmit. Ugyanis amiről te fantáziálsz, azt jobb helyeken félmunkának nevezik.

élhetetlen 2019.01.24. 19:14:39

@Ma is mentek gecizni?: „Szóval szerinted hülyeség az, hogy a házhoz szállítás az egyenlő a házhoz szállítással?”. Igen Elég szájbarágós példákat írtam, hogy megértsd, hogy szerintedi HÁZ-hoz szállítás miért értelmezhetetlen. Nem ment át, sajnálom. Még egy próbálkozás, aztán hazamegyek, mint az első randis kiskandúr. Megvan a HÁZ. Becsendetsz akárhová, hátha valaki beenged, mert az emelet, ajtó téged nem érdekel. Bejutsz, kiöntöd az árut a lépcsőházba, és türelmesen vársz, míg a HÁZ valamilyen módon nem nyújt ki neked a falból egy bankkártyát, és nem ellenőrzi a kiszállított árut, és be nem üti a PIN kódot, mert te nem egy lakáshoz szállítottál, ahol a megrendelő él, hanem egy HÁZ-hoz. Szakadj már le erről a HÁZ-hoz szállítás mit jelent témáról. Ismétlem, a házhoz szállítás csak annyit jelent, hogy nem te mész el a boltba, hanem a bolt jön el hozzád a kiválasztott árukkal. És még tetézed is a hülyeséget. Persze, szerinted az IKEA-ból kéne tejet, tojást, kolbászt rendelni, hogy elrettenjek a kiszállítási áraiktól, és megelégedjek a földszinten kiöntött élelmiszerrel?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 19:33:02

@Ma is mentek gecizni?: milyen arszintet? szerinted 1 forintot kap 40ezres kiszallitasonkent? maganban mindenki annyiert es addig fuvaroz ahogyan el tudja adni magat. az auchan sajat fuvarosa meg addig, ameddig mondjak neki. az auchan pedig lakasajtoig szallit, nem is ertem miert vitazol a ceg helyett olyan kerdesben, amire mar veled ellenkezo valaszt adott.

MakiVerem1 2019.01.24. 19:40:32

@Ma is mentek gecizni?:
"Szállítmányozással 20 éve foglalkozom gyakorlatilag"
Én nagyon sok mindent elhiszek az interneten, de hogy ilyen mentalitással tuti nem foglalkozol 20 éve szállítmányozással, az hótziher :D

"Mára teljesen természetes, hogy ha kifizeted az 1 Ft-ot a szolgáltatásért, azzal le is tudtad a szolgáltatás ellenértékét."
Az esetek döntő többségében az eladó fizeti (ingyenes a kiszállítás sok helyen ugye) Azt azért ugye nem gondoljuk hogy ez nincs beleépítve az árba / eladó nem fizet a szállításért? DPD 1100 alatt meg se mozdul.

"Szerencsére én ha még szállítok is ki, azt bőven IKEÁ-s árszínvonalon tehetem, csak mindezt töredék súllyal (szeretek csavarogni :) )"
Azért kíváncsi lennék hogy MIT és HÁNYSZOR szállítasz Te ki 14000-ért...... Ha pénzszállító vagy akkor megértem hogy több millió forintot kiszállítasz 14000-ért pl.

Egy röpke kérdés, ha 20 éve foglalkozol szállítmányozással tuti könnyű lesz: ha a ma megérkező turmixgépemért amiért 16000 forintot fizetettem 14000-t kellene még pluszban fizetni mint HÁZHOZszállítás, az üzletileg fenntartható szerinted?

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 20:04:25

@élhetetlen:
"Becsendetsz akárhová, hátha valaki beenged, mert az emelet, ajtó téged nem érdekel."
De érdekel, hogy tudjam, kihez kell felcsengetni, hogy jöjjön le a rendelt cuccáért. De ezt már írtam korábban is azt hiszem. Ez nem jelenti azt, hogy én oda fel is fogom rakodni. Hogy kapcsolódik a kettő?? Ez olyan hülyeség, mint hogy azért kérem el a telefonszámodat, mert fel akarom tölteni az egyenlegedet. Nem, azért kérem el, hogy fel tudjalak hívni. Agyrém.

"míg a HÁZ valamilyen módon nem nyújt ki neked a falból egy bankkártyát, és nem ellenőrzi a kiszállított árut, és be nem üti a PIN kódot, mert te nem egy lakáshoz szállítottál, ahol a megrendelő él, hanem egy HÁZ-hoz."
Ez baromság. Nem a HÁZ-nak kell átadni az árut, hanem a megrendelőnek. Személyesen neki, vagy meghatalmazottjának. Benne van a szerződésben. A HÁZ e kettő közül egyik sem az. :)

"Szakadj már le erről a HÁZ-hoz szállítás mit jelent témáról."
Bocs, de az egyértelmű kifejezést ti próbáljátok módosítani, beleképzelve mindent, főzést, takarítást, lomtalanítást is. :)

"És még tetézed is a hülyeséget."
Én reagáltam a hülyeségre, a folytonos IKEÁ-s példálózásra, összehasonlításra. De nem ment át, mi a különbség látom.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 20:10:27

@droid_:
"az auchan pedig lakasajtoig szallit"
Akkor szépen válaszd a "lakásajtóig szállítás" lehetőséget, ne a házhozszállítást, és minden rendben. :)

2019.01.24. 20:15:09

@Ma is mentek gecizni?: "akkoriban még meg volt becsülve a futár "szívessége". Mára teljesen természetes, hogy ha kifizeted az 1 Ft-ot a szolgáltatásért, azzal le is tudtad a szolgáltatás ellenértékét. "

Szó sincs szívességről, ez üzlet. A vásárló fizet a boltnak a termékért és a házhozszállításért. A bolt meg fizet a szállítónak a fuvarért. Az hogy a vevő mennyit fizetett, a boltnak irreleváns. Van ahol bizonyos értékhatár felett ingyenes a kiszállítás. Neked mint fuvarozónak azt kell mérlegelned, hogy a bolttól kapott felléptidíj elég, vagy nem a meló elvégzéséhez. Fekete fehér. Nincsenek árnyalatok, hogy csak az út feléig elég a gázsi.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.24. 20:30:21

@Ma is mentek gecizni?: kosz, de en a tescotol rendelek nagyon regota, naluk is hazhozszallitasnak hivjak azt a szolgaltatast, hogy kihozzak a bevasarlasomat hazhoz es felhozzak az emeletre a lakasajtoig.

élhetetlen 2019.01.24. 20:34:58

@Ma is mentek gecizni?: „Nem a HÁZ-nak kell átadni az árut, hanem a megrendelőnek. Személyesen neki, vagy meghatalmazottjának. Benne van a szerződésben. A HÁZ e kettő közül egyik sem az. :)”. Na, innét már eljuthatnál odáig, hogy nem házhoz, hanem vevőhöz szállítasz, aki az adott lakásban (emelet, ajtó) van. Ha nem megy, hát nem megy. Na, unlak.

nézek 2019.01.24. 20:36:28

Nem vagyunk egyformák. Én a kapuban várom a szállítót, ott ráteszi a kiskocsimra, oszt mehet is tovább. Eddig még bármelyik cég hozott valamit, a motort egyik sofőr sem állította le...kiugrott,hátul kinyit, kiskocsimra lepakol, elektronikusan aláírok, jatt, aztán hajrá tovább.
De mi van akkor, ha a szemben lakó 92 éves néninek hozza a havi cuccot? Ötven méterre van a háza akaputól, mire kiballag, lejár mindennek a szavatossága.
Nehéz szakma ez, nem akárkinek való.

Szerintem.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 20:43:58

@MakiVerem1:
"de hogy ilyen mentalitással tuti nem foglalkozol 20 éve szállítmányozással"
Legalábbis csak futárkodással nem. De futárkodtam eleget, sajnos elég sokáig olyan mentalitással, hogy miközben a jattok egyre csökkentek, én meg ugyanúgy felcipeltem a cuccot. Én hülye, mosógépeket a sokadik emeletre, aztán maradt a nagyon szépen köszönöm, egyedül ezt nem tudtam volna megoldani duma. Hát én is köszönöm, de a házhozszállítás nálam marad házhozszállításnak. Tudom, a másik oldalról nézve lehet bunkónak látszik, ezt elismerem, de vállalom. :) Olyan ez, mint a jatt az nem jár, csak adhatóra, a lakásajtóig felrakodás szolgáltatás nem jár, csak adható.

"ha a ma megérkező turmixgépemért amiért 16000 forintot fizetettem 14000-t kellene még pluszban fizetni mint HÁZHOZszállítás, az üzletileg fenntartható szerinted? "
50.000 ft alatt csak 6.470 Ft. :)
www.ik-customer-services.com/hu/download/picking-with-delivery-hu-budapest-fy19.pdf
És abszolút fenntartható persze. Lásd az IKEÁT-t. Ezért kapod meg azt a szolgáltatási színvonalat, amire te olyannyira vágysz, és amit itt mintegy etalonként hoztak fel olyannyiszor. Ha nem lenne fenntartható, nem áradoztak volna róla ennyit. Mindenki elégedett vele. Win-win.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 20:53:11

@MakiVerem1:
na elszállt a fele kommentem, de folytatom:

"Azt azért ugye nem gondoljuk hogy ez nincs beleépítve az árba / eladó nem fizet a szállításért? DPD 1100 alatt meg se mozdul."
NA NA NA !!! Hirtelen mégis érdekelni kezdett az Auchan és a futárcég közötti kapcsolat?? Eddig nem ez volt! Te jogosan gondoltad, hogy a jatt nem jár, hiszen te teljesen kifizetted az 1 forintos szállítási díjat, és mivel a üzletben is ugyanannyi a cuccod, ezért a kettő különbsége (az 1 forint) na az a szállítási díj a te szemszögedből, és azt maximálisan lerendezted. És igazad van. Ezért lesz a házhozszállításból házhozszállítás. És ez is igaz.

"Ha pénzszállító vagy akkor megértem hogy több millió forintot kiszállítasz 14000-ért pl. "
Valami olyasmi. :)

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 20:55:55

@Jankove:
"Szó sincs szívességről, ez üzlet."
A házhozszállításnál az üzlet a házhoz szállításig tart. :)

2019.01.24. 21:06:48

@nézek: "kiugrott,hátul kinyit, kiskocsimra lepakol, elektronikusan aláírok, jatt, aztán hajrá tovább. "

Hát nem azért hogy megbántsalak, de itt romlik el a hozzáállás. Egy idő után természetes lesz, hogy semmit sem kell csinálni, és még jattolnak is. Aztán jómagyar szokáshoz híven, a jattolás evolúciója: kezdetben a jattnak örülünk, aztán megszokjuk, aztán elvárjuk, aztán követeljük, végül totálisan elfelejtjük hogy tulajdonképpen a jatt adható, (ha adnak megköszönjük, ha nem attól még a munka attól még munka marad). A végső stáció pedig mozdulni sem mozdulunk amíg nincs jatt, rohadjon meg aki nem ad, sőt extrám esetben jön bosszú (háborgás, összefirkáljuk a liftet "jatt nincs?" taggelésekkel) stb. Én pont ezért nem adok már, nem azért mert sóher genyó vagyok, hanem mert ez nem igazán mutat jó irányba. A másik: nekem sem jattol senki, hogy elvégzem a munkámat. Meg kell alkudni rendes munkabéren, hogy ne a jattól függjön a havi betevő.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 21:11:28

@droid_:
"kosz, de en a tescotol rendelek nagyon regota, naluk is hazhozszallitasnak hivjak azt a szolgaltatast, hogy kihozzak a bevasarlasomat hazhoz es felhozzak az emeletre a lakasajtoig. "

Bocs, de a Tesco teljesen más tészta! Ott tök egyértelműen rendelkezik az ÁSZF, és te így kötsz szerződést velük.

"Lakóház esetén a www.tesco.hu/bevasarlas honlapon keresztül a Felhasználó kérheti azt is, hogy a terméket egy bizonyos emeletre vagy lakásba szállítsák. Ebben az esetben a szállítást végző Tesco alkalmazott (kiszállítási asszisztens) köteles tőle ésszerűen elvárható minden erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy a termékeket a kért helyre szállítsa, ugyanakkor a következő követelményeknek is teljesülniük kell: (a) a kiszállítási asszisztensnek rendelkeznie kell a Felhasználó engedélyével a belépéshez, valamint (b) semmilyen akadály nem gátolhatja a belépést (pl. bezárt főkapu). Egyéb esetekben (pl. irodaházak, vagy olyan épületek, amelyekben a belépés biztonsági ellenőrzéshez kötött) a Tesco a kiszállítást főszabály szerint a főbejáratig vállalja. "

Csak remélem, hogy a Tescos kiszállítóknak ezt a plusz szolgáltatás hozzákapcsolást megfelelően honorálja is a munkáltatójuk.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.24. 21:39:58

@Jankove:
Kezdetben a jattnak örülünk, aztán a fele jattnak már nem annyira, de még megszokjuk, tesszük ugyanúgy a dolgunk, mintha teljes jattot kapnánk, évekig. Aztán már a felét sem kapjuk meg, míg végül totálisan elfelejthetjük, és jön a picsogás, hogy de én kifizettem a házhozszállítás díját, mind azt az 1 Forintot, és akkor miért csak házhoz szállítást kapok?
Na ez most az evolúció. :)
És még mindig nem értitek, miért lett a házhoz szállításból csak házhoz szállítás. A taggelés az tényleg túlzás azért, azt én is elítélem, de a fogalmak nem a fogyasztó kénye-kedve szerinti értelmezését azt jónak tartom. Mi meg ezért nem adunk plusz szolgáltatást.
Hogy mi milyen irányba mutat? Hogy a vásárlóknak lesz hirtelen majd egyre több vásárlásra fordítható szabad ideje a munkaidejük után a családjuk helyett, és a futároknál lesz kiugró munkanélküliség, vagy éppen hogy mindezek fordítva, az majd elválik.

MakiVerem1 2019.01.24. 21:54:03

@Ma is mentek gecizni?: Kicsit úgy állítod be jattot mintha "kötelező" lenne. Nekem pl. senki nem add jattot mert gyorsan oldok meg bugot az ügyfélnek. A munkám része. Ha nem így lenne, akkor kereshetnék más munkát.

"a lakásajtóig felrakodás szolgáltatás nem jár, csak adható." Ha lenne egy alkalmazottad és minden 5./10./20. cikket visszahozná mert ő elvből nem viszi fel 100%ig biztos vagyok benne hogy a 0. mpben rúgnád ki, mert egy ilyen alkalmazott veszteséget (jóhír/konkrét pénz) termel a cégnek.

IKEÁT és a szolgáltatási színvonalat egy mondatban említeni, hááááát. Keress rá itt homáron, tele a padlás.
A másik hogy én még nem találkoztam olyan emberrel rendelt volna házhoz szállítást az IKEA-tól. (tudom hogy léteznek ilyen emberek, hiszen homár poszt is van, de az IKEA nem ebből szeretne meggazdagodni - meg igazából órákig beszélhetnénk hogy miért annyi amennyi az IKEA házhoz szállítás, de etalonnak/színvonalasnak/követendő példának egyáltalán nem mondanám)

A "DPD 1100 alatt meg se mozdul" mondatomat félreértetted, félre szeretted volna érteni. Nem 0 meg 1 ft-ért jön hozzám a csomag. Nekem ehhez semmi közöm, én az eladóval szerződöm, aki a: kiszámlázza nekem b: beleépíti az árba.

"Eddig nem ez volt! Te jogosan gondoltad, hogy a jatt nem jár, hiszen te teljesen kifizetted az 1 forintos szállítási díjat, és mivel a üzletben is ugyanannyi a cuccod, ezért a kettő különbsége (az 1 forint) na az a szállítási díj a te szemszögedből, és azt maximálisan lerendezted. És igazad van. Ezért lesz a házhozszállításból házhozszállítás. És ez is igaz."
Ez nagyon demagóg magyarázkodás csak.
-Nem én fizetem a szállítás díjat a szállító cégnek
-Üzletben drágábbak a termékek (nem véletlenül: nem tudsz olyan jól/könnyen/gyorsan összehasonlítani mint neten, és az átlagember ha valamit 10 ft-al olcsóbban lát, akkor megy is át a konkurenciához)
-Ismét nem érdekel mennyi a házhoz szállítás díja (ami NYILVÁN nem 0/1 ft), engem az érdekel hogy mennyit fizettem/fogok fizetni az eladónak

"Ha pénzszállító vagy akkor megértem hogy több millió forintot kiszállítasz 14000-ért pl. "
Valami olyasmi. :)
Ebben megkövetlek, de a Te esetben a felelőséget fizetik meg, és nem általánosítanék ebből :)

Jake Peralta 2019.01.24. 22:29:38

@Ma is mentek gecizni?: Ha szerinted is az első ajtó akkor kertes háznál a Te értelmezésed szerint is az ház ajtáig be kell vinned. Tudok mutatni olyan kertes házat, ahol az ajtóig kb 40 lépcsőt kell megmásznod. Az menyiben különbözik egy panel 2-ik emeletétől?

Jake Peralta 2019.01.24. 22:40:57

@Ma is mentek gecizni?: Múltkor a pizzafutár felhívott hogy menjek le a parkolóba a pizzáért. Aztán csodálkozott hogy egy fillért sem kapott. (Sajna nem tudtuk elzavarni mert már ki volt fizetve SZÉP kártyával)

zeddez 2019.01.24. 23:08:03

es meseld mar el nekunk, hogy szallitmanyozasnal a telephely kapuban leboritjatok az arut "kiszallitva" cimszoval, vagy ha a kaputol 800m-re van a telephely masik vegen a lerakodasi pont, ahova meg el kell gurulnia a teherkaputol, akkor arra mar kulon kervenyt vagy szerzodest kell benyujtani, hogy odaig menjen el a safjor a tgk-val?

herk 2019.01.24. 23:23:24

@Ma is mentek gecizni?: Végigolvasgatva a kommenteket én sem értek Veled egyet.
Tudom már többször leírták, de leírom én is.
A "házhoz" szállítás nekem is a panel 6. emeletének a 21-es ajtaját jelenti, nem pedig az aulát.
Nem 1 Ft a szállitási dij, ezt senki nem mondta, az árba bele van épitve.
A jattal én sem értek egyet. Én se kapok, én nem szivesen adok.
Legyen a házhozszállitás drágább, legyen emeletenként külön pluszpénz, de én is úgy szeretném, ha a lakásajtómig jönne a cucc. Mondják azt, hogy 2500 forinttal többe kerül. Aztán vagy kell, vagy nem. És ez nem szivesség kérdése, ahogy már többen irták. Üzlet. Mondják meg, hogy mibe fáj, ha nekem gyalog felhozzák a cumót, én meg eldöntöm, hogy kell-e vagy sem. Ennyire egyszerű.
Mondják azt, hogy hozzák, ha van lift, akkor 500 forintért hozzák fel a hatodikra, deha nem működik, akkor 2500-ért. Én meg vagy azt mondom, hogy igen, vagy azt hogy nem. De a futár ne húzza a száját, ha nem kap jattot.
Amúgy én a postásnak és a pizzafutárnak is vastag jattot adok, de csak azért, mert félek, hogy beleköp a pizzámba. Szivem szerint nem adnék, épitsék bele a pizza árába, legyen 500 ft-tal több, simán kifizetem. Csak a markát ne tartsa, mert az senkinek sem jó.
Egy ismerősöm dolgozott pizzafutárként, és azért hagyta abba, mert a gyomra nem birta, hogy tartania kell a markát, mint egy koldusnak, ha keresni akart. Mert a jattot hozzászámolják a fizuhoz.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 00:01:48

@MakiVerem1:
"Kicsit úgy állítod be jattot mintha "kötelező" lenne. "
Nem kötelező. Mint ahogy az emeletre rakodás sem az, ha az nincs a munkakörödben (a futár szemszögéből), vagy ha az nincs a szerződésben (Auchan szemszögéből). Hogy hogy nem, mégis előfordulnak ilyen állítások. Nézd csak a posztot. :)

"Ha lenne egy alkalmazottad és minden 5./10./20. cikket visszahozná mert ő elvből nem viszi fel 100%ig biztos vagyok benne hogy a 0. mpben rúgnád ki, mert egy ilyen alkalmazott veszteséget (jóhír/konkrét pénz) termel a cégnek. "
Ha lenne egy olyan alkalmazottam, akit megkérnék, hogy gyorsan oldjon meg egy bugot az ügyfélnek, akkor nem rúgnám ki, mert gyorsan megoldott egy bugot az ügyfélnek, de emellé mondjuk ingyen túlórában nem készített el egy honlapot is mondjuk ugyanannak. Mondjuk én nem vagyok multi...

"IKEÁT és a szolgáltatási színvonalat egy mondatban említeni, hááááát. Keress rá itt homáron, tele a padlás. "
Nem kellett keresnem, itt példáloztak vele a poszt alatt. :)

"Nem 0 meg 1 ft-ért jön hozzám a csomag. "
Ha én vásárolok az Auchanban, az üzletben egy turmixgépet 16.000 forintért, te megvásárolod ugyanazt online 16.001 Ft-ért házhozszállítással, akkor mennyiért jött el hozzád a csomag?

"Ez nagyon demagóg magyarázkodás csak. "
Ahogy az is, hogy házhoz szállítást rendelek, de csak házhoz szállítást kapok, pedig én úgy értelmezem, hogy a házhoz szállítás az nem házhoz szállítást jelent, hanem a lakásomig szállítást.

"-Nem én fizetem a szállítás díjat a szállító cégnek"
Ahogy a szállító cég szállítójával se te állsz kapcsolatban. Ismételten nem érdekli, hogy te miben állapodtál meg az Auchannal, őt az érdekli, hogy ő maga miben állapodott meg az ő munkáltatójával. Kölcsönösen nem érdekli egyikőtöket sem a másik megállapodása. Lehet IKEÁ-zni :)

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 00:11:37

@Jake Peralta: Ez az esetek hány százaléka? 0,001? Belefér. De a napi 20 címből 15 lépcsőzés már nagyon nem. És a futár terhelésénél ez a lényeg. Elhiszem, hogy nehéz belegondolnod, de a futár egy nap nem csak hozzád megy.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 00:15:46

@Jake Peralta:
"Múltkor a pizzafutár felhívott hogy menjek le a parkolóba a pizzáért. Aztán csodálkozott hogy egy fillért sem kapott."
Korrekt mindkét fél részéről. Gondolom már ismert téged régebbről. :)

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 00:23:12

@zeddez: Mit nem értesz az első ajtóból?? Begurul a sofőr a rámpáig, ott lepakolják az árut. Nem, nem fogja a sofőr utána a te raktáradban neked feltargoncázni a raklapot a raktárad legvégébe, a legfelső polcra. Az a te telephelyeden a targoncázó alkalmazottad feladata, nem a sofőré.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 00:31:32

@herk:
"Legyen a házhozszállitás drágább, legyen emeletenként külön pluszpénz, de én is úgy szeretném, ha a lakásajtómig jönne a cucc. Mondják azt, hogy 2500 forinttal többe kerül. Aztán vagy kell, vagy nem."
Jó irány, ezt támogatom én is. Megint csak IKEA. ;)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2019.01.25. 01:25:01

hihetetlen hogy meg mindig futarcegrol van szo, mikozben a tesco es az auchan is sajat alkalmazottakkal szallitja ki a kajat sajat kocsiban, es mindketto kozzeteszi a weboldalan, hogy lakasig szallit. a tesconak aprolekosabb az aszf-je, ez igaz, beleirtak azt is amit a gyikba, az auchan meg csak a gyikba irja. azzal ellenkezot egyik ceg sem ir sehol, csak a futar (multu) kommentelok, mintha az szamitana valamit...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.01.25. 01:28:55

@Pár dollárral többért: Igen, ez egy q nagy probléma a városokban és csak nőni fog.Továbbá ez csak egy dolog, hogy a kaja hogy jut fel a lakásba.De lehet olyan is, hogy valaki lenyomorodik, kerekesszékbe kényszerül, de ugyanakkor ilyen ócska sokemeletes, lift nélküli házban lakik; és mondjuk kórházi kezelésre kellene járjon.Továbbá a betexállítók nem tudnak megállni az épület közelében, mert nincs annyi hely, illetve parkoló.Illetve a harmadik tényező, hogy egyre tovább élünk, akárki akármit mond, és egy ilyen lenyomorodott, vagy megöregedett ember ellátása egyre hosszabb idő, egyre több év...

DarkWolf 2019.01.25. 07:38:59

@illiana: hát basszus de szép vilag is lenne ha elnagyoltam végezném a munkámat melóban azzal a felkiáltással hogy ennyi pénzért ennyit vállalok.

2019.01.25. 07:45:45

@élhetetlen:
Meg arról nem is beszélve, hogy a másik, amit a munkájukat nem elvégezni akaró futárok hangoztatni szoktak, az az első zárt ajtó. Nos, pl. szüleimnél az egész utca zárt, ők mondjuk pont a (gyalogosoknak is) zárt (de futár számára távolról is nyitható) sorompóval szemben laknak, de aki az utca közepén, annak ezen logika alapján az utca bejáratánál kellene lebaszni a cuccot.

2019.01.25. 07:50:22

@Ma is mentek gecizni?:
Az Auchannál nem kell választani, mert a házhozszállítás címre szállítást jelent. Hány éves vagy, 3, hogy még az ilyen absztrakciót nem tudod megérteni, hogy az elnevezés nem mindig szó szerint értendő?

2019.01.25. 07:53:59

@Ma is mentek gecizni?:
Ha ennyire rugózol a HÁZ szón, csak jelzem, hogy rendelhetsz nyaralóhoz, kunyhóhoz, sőt akár üres telekre is, amennyiben annak címe van. Akkor ott hová teszed le az árut?

2019.01.25. 07:57:47

@Ma is mentek gecizni?:
Értem én, hogy neked büdös a munka, de csak szólok, hogy egyrészt a főnöködnél verd az asztalt a magasabb fizetésért, ne pedig azzal próbálj kizsarolni több pénzt, hogy különben szabotálod a szolgáltatást. Másrészt de, a vásárló fizetett a szolgáltatásért, akkor is, ha az Auchan 1 Ft-ért hirdeti, mert ez esetben az áruval együtt kifizette a kiszállítást is. Neked futárként semmi közöd ahhoz, hogy a vásárló mennyit fizetett, csak annyi közöd van hozzá, hogy kifizette a szolgáltatást, így nem kérhetsz extra pénzt azért, ami a szolgáltatáshoz tartozik, az Auchan esetében a címre szállításért!

2019.01.25. 08:00:41

@Ma is mentek gecizni?:
Annyi címet kell adjon a munkáltató, ami a szolgáltatás teljesítésével együtt is belefér a munkaidőbe. Ja, hogy inkább többet ad, te meg inkább önkényesen nem teljesíted a szolgáltatást? Mondom, a főnöködnél harcold ki, hogy ne így legyen.

2019.01.25. 08:01:59

@Ma is mentek gecizni?:
Tehát korrekt, ha baszik a munkájára, és persze biztos az ügyfél a hibás, mert múltkor sem jattolt. Tehát szerinted oké, hogy ha csak akkor végzed el a munkádat, ha jattolnak? Csak szólok még egyszer, a munkádért fizetés jár, ne a vásárlón verd le.

Jake Peralta 2019.01.25. 10:02:18

@Ma is mentek gecizni?: Akkor rendeltünk onnan elsőnek. De még ha többször is.. A kiszállítás nem a parkolóig tart ha jól tudom. És a jatt pedig adható.. nem pedig kötelező. Van neki fizetése.

MakiVerem1 2019.01.25. 10:21:50

@Ma is mentek gecizni?:

"Kicsit úgy állítod be jattot mintha "kötelező" lenne. "
Nem kötelező. Mint ahogy az emeletre rakodás sem az, ha az nincs a munkakörödben (a futár szemszögéből), vagy ha az nincs a szerződésben (Auchan szemszögéből). Hogy hogy nem, mégis előfordulnak ilyen állítások. Nézd csak a posztot. :)
Nézem, nézem, Auchan kiszállítás nem is sokáig fog ezzel a mentalitással működni.

"Ha lenne egy alkalmazottad és minden 5./10./20. cikket visszahozná mert ő elvből nem viszi fel 100%ig biztos vagyok benne hogy a 0. mpben rúgnád ki, mert egy ilyen alkalmazott veszteséget (jóhír/konkrét pénz) termel a cégnek. "
Ha lenne egy olyan alkalmazottam, akit megkérnék, hogy gyorsan oldjon meg egy bugot az ügyfélnek, akkor nem rúgnám ki, mert gyorsan megoldott egy bugot az ügyfélnek, de emellé mondjuk ingyen túlórában nem készített el egy honlapot is mondjuk ugyanannak. Mondjuk én nem vagyok multi...
Nem kell ehhez multinak lenni, egy 5 fős cégnél történik ez. De ingyen túlórában mehet a bugjavítás? Nem kell ahhoz extra honlapot csinálni hogy mondjuk 10ig bent maradj 9-17 helyett, mert hiperszuper extra sürgős a dolog, és a fél világ megakad ha nem javítják ki a hibát (ami nyilván nem igaz, de az ember ugye szeretnek túlozni) +5 óra jatt nélkül.

"IKEÁT és a szolgáltatási színvonalat egy mondatban említeni, hááááát. Keress rá itt homáron, tele a padlás. "
Nem kellett keresnem, itt példáloztak vele a poszt alatt. :)
Hogy túlárazott és rossz?

"Nem 0 meg 1 ft-ért jön hozzám a csomag. "
Ha én vásárolok az Auchanban, az üzletben egy turmixgépet 16.000 forintért, te megvásárolod ugyanazt online 16.001 Ft-ért házhozszállítással, akkor mennyiért jött el hozzád a csomag?
Ez még mindig irreleváns számomra, a véleményem szerint ami boltban 16000, az neten 14500 házhoz szállással.

"Ez nagyon demagóg magyarázkodás csak. "
Ahogy az is, hogy házhoz szállítást rendelek, de csak házhoz szállítást kapok, pedig én úgy értelmezem, hogy a házhoz szállítás az nem házhoz szállítást jelent, hanem a lakásomig szállítást.
Csak Te rúgózol a házhoz / lakáshoz szállítással. Lakcímkártyás érvemre reagálj kérlek.

"-Nem én fizetem a szállítás díjat a szállító cégnek"
Ahogy a szállító cég szállítójával se te állsz kapcsolatban. Ismételten nem érdekli, hogy te miben állapodtál meg az Auchannal, őt az érdekli, hogy ő maga miben állapodott meg az ő munkáltatójával. Kölcsönösen nem érdekli egyikőtöket sem a másik megállapodása. Lehet IKEÁ-zni :)
Ebben teljesen igazad van. De az ilyen esetekből lesznek a homár-posztok, ha valaki sumákol.(Eladó/szállító) Aztán majd az eladó/szállító eldönti hogy melyiküknek nagyobb kár ez. Mert a rossz hírnévből adódó károkat nem lehet pénzben mérni.

Xiarn 2019.01.25. 12:25:13

Mi a tecsóból rendelünk, és igen, ásványvizet is. Józsefvárosban lakunk egy magas építésű házban, de soha, ismétlem soha nem mondta egyik sem, hogy nem hozza fel. Maximum késtek az időintervallumból kilépve, na az idegesítő.

Quuuziii 2019.01.25. 13:32:00

@Xiarn: késés nyilván olyankor van, valamelyik címnél ahova előtted ment, nincs lift, és ládánként kell felhordani a krumplit. Ne idegeskedj, várjál türelmesen! ;)

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 22:48:20

@Zabalint:
"Az Auchannál nem kell választani, mert a házhozszállítás címre szállítást jelent."
Pontosan! Nagyon jó mondat, mellettem érvelsz, köszönöm! :)

"az elnevezés nem mindig szó szerint értendő? "
Hmm. A nem mindig az nem jelenti azt, hogy sohasem. :)
Ismét megerősíted, hogy ha nincs definiálva, akkor akárhogy toporzékolsz, akkor sem várhatod el senkitől, hogy azt úgy értse, ahogy azt te akarod.
Majd akkor panaszkodj a "házhoz jövő lomtalanításnál" is, hogy a tisztelt munkások nem mentek fel a lépcsőház mind a 100 lakójának a lakásába, és cipelték le a lomjaikat onnan egyenként, mert hát szerinted a házhoz jövő az automatikusan lakásig jövőt is jelent. Mekkora baromság már, istenem. Úgy kiröhögnek, hogy csak.

"Ha ennyire rugózol a HÁZ szón, csak jelzem, hogy rendelhetsz nyaralóhoz, kunyhóhoz, sőt akár üres telekre is, amennyiben annak címe van. Akkor ott hová teszed le az árut? "
Már leírtam. Az első ajtónál, ha nincs, akkor a telek cím szerinti bejáratánál.

"Értem én, hogy neked büdös a munka"
Nekem egyáltalán nem büdös. Pont, hogy neked büdös, mivel elvárod mástól, hogy csinálja meg a te munkádat is, ellentételezés nélkül. Az IKEÁ-s futár sem fogja neked bekötni a mosógépedet, csak ha úgy rendeled, szereléssel, ami viszont többletköltséggel jár. Alapból nem. De te akkor is "rugóznál" hogy te úgy gondolod az alaphoz is jár, mert hát mit képzel az IKEA, hogy szerelné be ezt egy 92 éves mozgássérült hölgy? Agyament gondolkodás továbbra is.

"különben szabotálod a szolgáltatást"
Nem tudom, még hányszor írod le, hogy szabotálom a munkát, de akkor én is leírom századszorra (én nem unom): ha a házhozszállításnál házhoz szállítom a csomagod, akkor a munkámat elvégzem, nem szabotálom. Tudod, plusz szolgáltatás nem jár, de adható. :)

"így nem kérhetsz extra pénzt azért, ami a szolgáltatáshoz tartozik, az Auchan esetében a címre szállításért! "
Nem kérek extra pénzt ahhoz, ami a szolgáltatáshoz tartozik, én ott vagyok a címen, ezzel a kért szolgáltatás maximálisan elvégezve.

"Mondom, a főnöködnél harcold ki"
Nincs itt harc. Vagyis nem nálunk van a hőbörgés, mint látható. Házhoz szállításnál házhoz szállítottuk. Mi nyugodtan pislogunk a HÁZnál. :) Miközben te toporzékolsz, hogy ezt, azt, amazt is szeretnél még.

"Tehát korrekt, ha baszik a munkájára"
Nem, nem baszik a munkájára, hanem pont, hogy elvégzi. Azért, mert csak házhoz szállít, és nem mos, főz, takarít, attól még a munkáját elvégezte.

"Tehát szerinted oké, hogy ha csak akkor végzed el a munkádat, ha jattolnak?"
Nem, az egyáltalán nem oké. De ez esetben ez nem áll fent, hiszen jatt nélkül is elvégezte a házhozszállítás munkáját.

"Csak szólok még egyszer, a munkádért fizetés jár, ne a vásárlón verd le. "
Jaja, nem is tesszük. Maximálisan elvégezzük a házhozszállítás munkánkat, de aztán viszlát. Nincs itt leverés.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 23:06:19

@Jake Peralta:
"Akkor rendeltünk onnan elsőnek."
Attól még ismerhetett másik pizzástól. :) A futárok már csak ilyenek, ha rákényszeríti a munkáltatójuk, hogy olyan feladatokat is végezzenek el, amire nem szerződtek, előbb-utóbb odébbállnak. Lehet kifogtad ismét, csak másik pizzástól.

"A kiszállítás nem a parkolóig tart ha jól tudom."
Amire szerződsz. Autóval még megközelíthető utcáig, parkolóig, házig, emeletig. ajtódig, konyhádig, ágyadig, stb. :)

"És a jatt pedig adható.. nem pedig kötelező."
Ez így van! Ahogy a szerződött és kifizetett szolgáltatáson felüli plusz szolgáltatás is adható, nem pedig kötelező. Bizony, az éremnek két oldala van.

"Van neki fizetése. "
Van, amit a munkájáért kap, amit meg elvégzett teljes mértékben.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.25. 23:49:47

@MakiVerem1:
"De ingyen túlórában mehet a bugjavítás?"
Te ingyen túlórázol?? Hát az a te problémád, verd le a túlórapénzt a főnöködön, ne másokat biztass arra, hogy ők is ingyen túlórázzanak, mert hát te is azt csinálod.

"Hogy túlárazott és rossz?"
Nem éppen ez jött le, hanem pont az ellenkezője:
1) "IKEA bútorokat szállít ki - a kiszállító felhozta lépcsőn az 1. emeletre, 2-esével a 25-30 kilós csomagokat - pedig lift is volt."
2) "én szoktam adni jattot az IKEA-soknak is, és érdekes módon azoknál is alapból emelet-ajtó kiszállítás van külön kérés nélkül is"
3) "erdekes, amikor IKEA-bol szoktam rendelni butorokat, azoknal kulon vita nelkul behozza a lakasajton is a kiszallito munkatars paros, megkerdi hova rakhatja a dobozt, oda, alairom a papirjat, kap vmi jattot, aztan csokolom"

"a véleményem szerint ami boltban 16000, az neten 14500 házhoz szállással. "
Akkor neten kérem, személyes átvétellel. Az mennyi? Csak a termékár. Azt imádják a fogyasztóvédelmisek, ha egy terméknek két ára van ugyanabban a webáruházban (ugyanazokkal az adatokkal, feltételekkel, jótállási idővel, visszacserélési idővel, garanciával stb.). És itt most csak és kizárólag a termékárról beszélek, nem az utána levő ilyen olyan kedvezményekkel csökkentett, vagy éppen felárakkal növelt végső, fizetendő árról.

"Lakcímkártyás érvemre reagálj kérlek. "
Milyen érvre?
"Aki társásházban lakik, annak szerinted mi van a lakCÍMkártyáján?"
A lakcíme talán? Tényleg, lakcímre szállítás szókapcsolat van valahol? Az egyértelműbb, mint a házhoz. :)

"Mert a rossz hírnévből adódó károkat nem lehet pénzben mérni."
Pont hogy jó hírnevet kap, ha arról írnak, hogy teljes mértékben elvégzi a szerződésben vállalt szolgáltatást.

Jake Peralta 2019.01.26. 08:43:52

@Ma is mentek gecizni?: Házhoz szállítás nem a parkolót jelenti a ház bejáratától 80 méterre. És ha én házhoz szállítás rendeltem akkor alap hogy legalább a ház bejáratáig hozza el. Ennyi erővel mondhatta volna azt is hogy a következő utcasarkon van sétáljak el oda.

Mondhatsz bármint egybites futár maradsz aki alap dolgokkal nincs tisztába.

Quuuziii 2019.01.26. 09:01:00

@Jake Peralta: na, hát a posztban szereplő futár elvitte a cuccost a ház bejáratáig. :)

2019.01.26. 09:24:28

@Ma is mentek gecizni?: Hamár ennyit rugózol a HÁZhoz szállítás szó szerinti értelmezésén, akkor mi a helyzet a szállítás szóval? A szállítás ugye az áru mozgatása valamilyen segédeszköz igénybevételével. (21. században teherautóval) De hogy kerül le-fel a platóra/ról a cucc? Az extra szolgáltatás, vagy még beletartozik a szállítás témakörébe? Amikor szállítasz, akkor hívod magaddal a kedves ügyfelet, és minden munkafázisnál tartod a markod? Jattot kérek hogy felemeljem, rögzítsem az árút. Jattot kérek hogy sebességbe tegyem a kocsit.... Nem lehet olcsó veled egy költöztetés :) Ifjú pár megveszi 20 millióért álmai otthonát, te további 30 millióért hozol nekik bútort a bútorboltból? :)

2019.01.26. 10:27:43

Ehh lefáradtam a bejegyzések elolvasása után, leginkább azon, hogy egyesek szerint az még mindig teljesen értelmes szolgáltatás, hogy földrajzilag közelebb juttatják a terméket a vevőhöz, aztán ennyi. Ez számomra olyan mint a hamburger hús nélkül. Se füle se farka tevékenység, pont a lényeg marad ki belőle, amiért ez a szolgáltatás eddig eladta magát: a vevő azért kér házhozszállítást, hogy otthonában várakozva, túrva az orrát, kisujját sem mozdítva, egy szál köntösben várakozhasson a hórukkemberekre/futárokra. Csengetésre ajtót nyit, és a megrendelt termék az otthonába kerül. Mindenesetre a történet számomra tanúságos, és egy konklúziót mindenképp leszűrtem, ehhez tartani is fogom magam: a félreértések elkerülése érdekében, házhoz szállítás előtt minden esetben tisztázni fogom a bolttal, mit is értenek pontosan a házhoz szállítás fogalmán, és meddig viszik a cuccot. Javaslom a futároknak/fuvarozóknak is megtenni ugyanezt, mit is vár a bolt pontosan tőlük, és annak ismeretében kalkulálni viteldíjat.

élhetetlen 2019.01.26. 14:47:08

@Zabalint: Ez van, mi így látjuk, mások másként, és most háromtól várom a Tescot 30 tétellel, amit eddig mindig felhoztak, és a konyhába is behozták, mert a pultra kirakodni nekik is kényelmesebb, mint a földig hajolni az ajtónál, nekem így jó. Pedig itt is van egy emelet, a nyolcadikon lakom, és a hetedikig van csak lift.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.26. 17:13:29

@Jake Peralta:
"Házhoz szállítás nem a parkolót jelenti a ház bejáratától 80 méterre. És ha én házhoz szállítás rendeltem akkor alap hogy legalább a ház bejáratáig hozza el. Ennyi erővel mondhatta volna azt is hogy a következő utcasarkon van sétáljak el oda."
Azt teljes mértékben elismerem, hogy ALAPból a házhoz szállítás nem csak a parkolóig szállítást jelenti. De azonban vannak olyan cégek akik a szerződésben megadják, hogy náluk viszont azt jelenti, hogy csak a parkolóig, csak addig a közterületi helyig, amelyet gépjárművel meg lehet közelíteni (tehát pl. sétálóutcába már nem viszik be), stb. tart a kiszállításuk. Itt arról beszélünk, hogy alapból, pontosabban nem definiált szolgáltatás esetében te mondod meg, hogy mi a futár kötelessége, hogy a házhoz az igazából lakáshoz is jelent. Nem, nem jelenti.

"Mondhatsz bármint egybites futár maradsz aki alap dolgokkal nincs tisztába. "
Éppenhogy én vagyok tisztába vele, mint ez már kiderült minden normális embernek. A házhoz szállítás az házhoz szállítás, alapból. És nem érdekel, hogy pl. a Tescónál kérheted még mellé az emeletre, ajtóig rakodást is, mert ott sem alapból van addig, csak KÉRHETED MÉG MELLÉ!

Nagykörúton túli magyar 2019.01.26. 17:31:33

@Jankove: A szállítás egyik pontból elvinni az árut a másik pontba. És ezek közül egyik pont sem a teherautó platója. Legalábbis alapból nem, mert pl. lehet, hogy a megrendelő a cél telephelyen a saját targoncásával fogja lepakolni a platóról a raklapokat. Én is mutogathatnék akkor, hogy dehát kérem, a múltkor amikor egy telephelyre vittem raklapos árut, akkor nekem nem kellett lepakolnom a platóról sem, mert a megrendelő saját targoncása lepakolta. Akkor ez az alap, nemdebár, mert hát máshol is így volt. Na, kb. most mentem el ennek a vitának az egyik végletébe, ahol ti meg a másik végletéből beszéltek. :) Csak én elismerem, hogy ezek a végletek hülyeségek, ti nem.

" Jattot kérek hogy sebességbe tegyem a kocsit."
Nem kérek. Hisz az autó vezetéséhez, így a munkámhoz hozzá tartozik. Vagy tudsz olyan sofőri munkakört, ahol le van írva, hogy bár a vezetésre van jogosítványa, de nálunk sebességbe nem kell tennie az autót, ez nem tartozik a munkaköréhez?

Nagykörúton túli magyar 2019.01.26. 17:37:16

@Jankove:
"Ifjú pár megveszi 20 millióért álmai otthonát, te további 30 millióért hozol nekik bútort a bútorboltból? :) "
Speciel ha bútort akarnának velem szállíttatni, akkor lehet hogy ennyiért vinném csak ki. Nem szeretek nemet mondani senkinek. :)
De viccet félretéve, már írtam korábban, hogy az IKEÁ-s szállítási árak korrektek még nekem is, és láss csodát, még nem ment csődbe az IKEA tőle, sőt még itt is példálóznak vele.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.26. 17:54:11

@Jankove:
"egyesek szerint az még mindig teljesen értelmes szolgáltatás, hogy földrajzilag közelebb juttatják a terméket a vevőhöz, aztán ennyi."
Azaz nem neked kell elmenni a bevásárló központig (üa. költség+idő szükséglet), nem neked kell félórát eltöltened, hogy kikeresd a cuccokat, amit szeretnél magadnak, aztán nem neked kell kiállnod a sort a kasszánál, nem neked kell bepakolnod az autódba, végül nem neked kell hazamenned a bevásárló központból a házadig.
Na ez a szolgáltatás, alapból, amit kifizetsz (jelen posztban pl. kemény 1 Ft-ért).
De javaslom, hogy ha nem vagy elégedett a házhozszállítás szolgáltatással, akkor vagy ne vedd át az árut, és vásárold meg magad, vagy kérd a teljes szolgáltatási díj visszatérítését! :)))

"Mindenesetre a történet számomra tanúságos, és egy konklúziót mindenképp leszűrtem, ehhez tartani is fogom magam: a félreértések elkerülése érdekében, házhoz szállítás előtt minden esetben tisztázni fogom a bolttal, mit is értenek pontosan a házhoz szállítás fogalmán, és meddig viszik a cuccot."
Nagyon jó, akkor elértem a célom.

"Javaslom a futároknak/fuvarozóknak is megtenni ugyanezt, mit is vár a bolt pontosan tőlük, és annak ismeretében kalkulálni viteldíjat. "
Ne félj, mi megtettük már. Jóval, de jóval előtted. És mereven tartjuk is magunkat ahhoz, amiben megállapodtunk, amint láthatod. :)

Nagykörúton túli magyar 2019.01.26. 18:02:10

@élhetetlen:
"most háromtól várom a Tescot 30 tétellel, amit eddig mindig felhoztak, és a konyhába is behozták,"
Mivel kérted.
"Lakóház esetén a www.tesco.hu/bevasarlas honlapon keresztül a Felhasználó kérheti azt is, hogy a terméket egy bizonyos emeletre vagy lakásba szállítsák. Ebben az esetben a szállítást végző Tesco alkalmazott (kiszállítási asszisztens) köteles tőle ésszerűen elvárható minden erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy a termékeket a kért helyre szállítsa"
Értelmezd a szöveget. Itt is az van, hogy csak a HONLAPON KERESZTÜL kérheted az emeletre, lakásba szállítást. Ha úgy rendelsz, hogy nem kéred, akkor ott a helyszínen a futártól már NEM KÖVETELHETED! De ebben a helyzetben is igaz a "mondásotok": ez az extra szolgáltatás nem jár, csak adható! :D

élhetetlen 2019.01.26. 20:08:37

@Ma is mentek gecizni?: Te tényleg flúgos vagy? „Mivel kérted.”. Nem kértem. Kérni szívességet szoktak, én így rendeltem. Ha úgy rendelsz, hogy a lakásba, akkor oda viszik, és nem a kiszállítóval alkudozol a helyszinen. Mi az, hogy „Ha úgy rendelsz, hogy nem kéred, akkor ott a helyszínen a futártól már NEM KÖVETELHETED!”. Hogyan rendelehetek úgy a Tescotól, vagy az Auchantól, hogy nem címre kérem az árut, hanem valahová, és utána KÖVETELEM a futártól, hogy vigye valahová, pl. a lakásomra. Szerintem már nem tudod, mit beszélsz, de mindegy. Ha úgy rendelek, hogy az áruház parkolójában szedem fel az összekészített árut, akkor persze, hogy nem követelhetem, hogy vigye el a lakásomra, de ez senkinek eszébe sem jut. De te mi a szarról beszélsz? Mi az a szitu, amikor nem a lakásomba rendelek, hanem nem tudom, hova, és KÖVETELEM a szállítótól, hogy akkor vigye a lakásomra, amit nem tehetek. De el nem tudom képzelni, hogy mi van az agyadban ezzel kapcsolatban. „De ebben a helyzetben is igaz a "mondásotok": ez az extra szolgáltatás nem jár, csak adható! :D”. Csak annyi, hogy a megrendelt és kifizetett szolgáltatás, az nem extra szolgáltatás. Maradj már magadnak a hülyeségeiddel.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.26. 23:13:44

@élhetetlen:
Most aztán jól kiröhögtetted magad! :D
"Lakóház esetén a www.tesco.hu/bevasarlas honlapon keresztül a Felhasználó kérheti azt is, hogy a terméket egy bizonyos emeletre vagy lakásba szállítsák."
"KÉRHETI."

"Kérheti" és "ebben az esetben". Összetudod rakni azt a két kib.szott mondatot az ÁSZF-ből, te szerencsétlen?
Ha nem kéred (a honlapon keresztül!!), akkor nincs az az eset, hogy KÖTELES a futár a kért emeletre, ajtóhoz szállítani az árudat. Akárhogy toporzékolsz is.
Felesleges a további kommunikáció, úgy látom a probléma az, hogy te nem tudsz értelmezni egy egyáltalán nem is bonyolult magyar mondatot. Ez nem engem minősít, flúgoskám. Addig van szerencséd, amíg nem egy olyan futárral futsz össze, aki teljes mértékben tisztában van a kötelességeinek határaival. Addig ugráltathatod azokat a szerencsétleneket, és légy büszke magadra, hogy nem jattolsz nekik, hisz kifizetted az 1 forintot a munkájukért.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.26. 23:15:34

@élhetetlen: ja és
"Csak annyi, hogy a megrendelt és kifizetett szolgáltatás, az nem extra szolgáltatás."
Az nem. A további viszont az.

élhetetlen 2019.01.27. 13:36:03

@Ma is mentek gecizni?: Na, te szerencsétlen flúgos, hogy a stílusodnál maradjunk. Nem tudom, honnét szedted, amit írsz, a Tesco honlapján szereplő ÁSZF-ben a következő van: „a Tesco … a kiválasztott termékeket házhoz szállítja, és ott ajánlatot tesz a Felhasználó számára azok átvételére. A kiszállítás kérése helyett a Felhasználó dönthet úgy is, hogy a kiválasztott termékeket a kijelölt áruháznál veszi át”. a „kiszállítás kérése” nem azt jelenti, hogy a lépcsőház bejáratáig viszik, és szó sincs arról, hogy külön kellene kérni az emeletre szállítást. Nincs ilyen pont. Vagy házhoz kéred, ami ez esetben a házhoz rendelést jelenti, vagy azt a választást, hogy hozzák ki, és ez lakás ajtóig szól, vagy átveszed a boltnál. Kiegészítés, szintén a honlapról: „Miért vásároljak online? Egyenesen az ajtajához visszük rendelését”.
„hisz kifizetted az 1 forintot a munkájukért.”. Aztán azt is végig gondolhatnád, hogy a kiszállítót nem én fizetem, nem én vagyok vele szerződésben, hanem az áruház. Én az áruháznak fizetek, és semmi közöm ahhoz, hogy az áruház mennyit fizet az alkalmazottjának, vagy a szállító partnerének.
Tényleg felesleges a további kommunikáció, értelmezgess tovább, aztán állj szembe a tükörrel, és röhögd ki magad.
Csak nézem, hogy másnak is lököd a süketet. „És nem érdekel, hogy pl. a Tescónál kérheted még mellé az emeletre, ajtóig rakodást is, mert ott sem alapból van addig, csak KÉRHETED MÉG MELLÉ!”. Keresd már meg ezt a ”kérheted még mellé pontot” a honlapon, utána okoskodj.

Zsoltbacsi 2019.01.27. 14:56:41

Évekig futárkodtam Ausztriában és Németországban 3 különböző cégnek is (mind nemzetközi multi), és egyik cégnél se voltam köteles felvinni a cuccot az emeletre. Ettől függetlenül az esetek 99 százalékában megtettem, mert sokkal gyorsabban haladtam így mintha megvártam volna, amíg az ügyfél befejezi amit épp csinál/felöltözik...

Mellesleg unokatesóm Londonban futárkodik a legnagyobb pizzaláncnál (Domino's), és ha nincs lift, ő se köteles lépcsőzni.

Nagykörúton túli magyar 2019.01.27. 17:21:31

@Zsoltbacsi: Igen, nyugaton ez teljesen természetes, hogy nem köteles a futár az emeletre vinni. Ezt már írták itt is korábban. De láthatod, Magyarországon az emberek kultúrája sajnos még nem üti meg ezt a szintet. Megállt a "kifizettelek az 1 Ft-tal, akkor nekem gebedj meg érte" mélységben. De azért már szoktatják a kollégák őket a nyugati civilizációhoz e tekintetben is. Persze aprók a lépések, hiszen még egy ÁSZF-ben szereplő mondatot sem tudnak értelmezni.
Mit értelmezni, megtalálni sem! :)
De a szájuk az nagy!

László Dede 2019.01.28. 09:50:03

FRISS !!
Tegnap a házhozszállítási manager a következőket mondta, idézem SZÓ szerint:
"-Még szerencse, hogy van pár idióta alkalmazottunk, akinek ha azt mondjuk, fel kell vinned, és fel is viszi.
Nagyon nagy bajban lennénk, ha gondolkodó, értelmes emberek jönnének kiszállítani, mert ők lehet hamarább rá jönnének, hogy nincs benne a szerződésükbe, se a munkaköri leírásukba, se máshol, ezért ha nem akarják, nem is kell felvinni semmilyen emeletre...és mi nem tudnánk őket ezért kirúgni, mert sajnos IGAZUK van....!!!
Igen, így az Auchan becsapja a vásárlókat, de talán ha megfenyegetjük a dolgozókat, hogy ki lesznek rúgva, ha nem viszik fel, majd páran beijednek, akiknek meg nem tetszik, az úgy is el fog menni, és akkor marad az engedelmes réteg...…"

Nagykörúton túli magyar 2019.01.28. 12:37:18

@László Dede: Ez már eddig is világos volt minden értelmes embernek. Eddig az volt a "tisztelt" vásárlók szerencséje, hogy nem minden futár van tisztában a kötelességeinek határaival. Reméljük ez megváltozik, és az ilyen "én már ezért sem adok jattot, mert hát mi lesz akkor az evolúcióval" típusú vásárlók mind szépen lebattyoghatnak majd maguk a földszintre az 1 Ft-jukért, és felcipelhetik a mázsányi cuccaikat, amit rendeltek.

"Igen, így az Auchan becsapja a vásárlókat"
Nem igazán csapja be, legalábbis addig, amíg a vásárló által elfogadott ÁSZF-be nem írja bele. Ugyanis az a szerződés, annak a tartalmát fogadja el a vásárló, aszerint szerződik a két fél. A honlapon szereplő egyéb információk nem minősülnek ajánlattételnek.

"ha megfenyegetjük a dolgozókat, hogy ki lesznek rúgva, ha nem viszik fel, majd páran beijednek, akiknek meg nem tetszik, az úgy is el fog menni, és akkor marad az engedelmes réteg...…"
Nem igazán az a helyzet, hogy lehet fenyegetőzni ma a futárokkal. Illetve lehet, csak akkor meg futár nem marad. Hidd el, nem olyan kényelmes ám ez a munka, mint egy irodában, egy székben ülni egész nap, a jó melegben, és max. a kávés poharadat emelgetni. Lehet azt mondani a kedves vevőnek, hogy akkor lehet más munkát választani, meg miért nem tanult, stb., majd jön helyette egy másik. Nem, nem jön. A "másik" van már most is ott. És ő elvégzi a munkáját. A munkáját, maximálisan, és nem többet. Ezért tisztelet járna, de a legtöbbjük se tiszteletet nem kap a munkájáért, az extra szolgáltatásért jattot meg még kevésbé.
Remélem olvassák ezt a hosszú kommentáradatot a kollégák is, és egyre többen lesznek "gondolkodóak, értelmesek". :)

Quuuziii 2019.01.28. 13:20:05

@Ma is mentek gecizni?: dehát odaadtak az 1 ft-ot. Szerintem felemelő érzés lehet anyuci pici janikája helyett felvinni a krumplit a harmadikra. Szerencse hogy nem a futárnak adják a szállítási költséget kápéban.

Ja hogy az auchantól is kap pénzet? Na ez meg is látszik az árképzésen, a lidl és az aldi (kiszállítás nélkül ugye) simán veri már árszinvonalban az auchant, mivel a szállítást sajnos azok fizetik ki, akik a saját lábukon mennek vásárolni, ahogy a fogyasztól fizették a Győzike gázsiját is. És ez nagyon szomorú.

Tikakukac 2019.01.29. 14:50:31

@Ma is mentek gecizni?:
"Hidd el, nem olyan kényelmes ám ez a munka, mint egy irodában, egy székben ülni egész nap, a jó melegben, és max. a kávés poharadat emelgetni."

Ó igen, a szokásos kedvenc ultimate érvem. Kisbarátom. Ülj abban a székben csak tologasd az egeret meg verjed a billzetet 10 órában. Én végzek kemény fizikai munkát és irodait is. Nem egyszer inkább falat vésnék és húznám a padon a vezetéket, mintsem CAD előtt gebedjek meg.
Jah és az irodában sincs tisztelet meg jatt. Szervizben sincs. Meg rengeteg más helyen sincs. Csak, hogy rakjuk helyre a dolgokat.

Rajmund Orbán 2019.01.29. 15:42:58

Nincs itt semmi gond. A házhoz szállítás megtörtént. A cipekedés az ameletre nem az ő dolga! Kivéve ha úgy szerződőtt!
Rendelj ikeából vagy valami butorostól és majd rájösz hogy ott is csak házhozszállítás van! Az higy bevigye a lakasba plusz pénz. Ha még emelet is van az 2-3 ezer forint emeletenként!
Azbhogy egy futár vagy szállító bármit felvisz neked az emeletre az csak egy gesztus amiért várhat borravalót, mert az hogy felviszi neked, az nem a szolgáltatás része. Ha nincs jatt megjegyzi és legközelebb mehetsz le érte!

Nagykörúton túli magyar 2019.01.29. 18:24:58

@Tikakukac:
"Ülj abban a székben csak tologasd az egeret meg verjed a billzetet 10 órában."
Pontosan ezt teszem leginkább, csak néha még több órában. :)
Ezért tudom összehasonlítani a két melót. Főleg így télen, mínuszokban, esőben, hóban, és még ráadásul jó kis szélben is. És ha összehasonlítom az én munkámat a sokadannyit se kereső Auchan futáréval, akkor igenis, én tisztelem őket azért, hogy maradéktalanul elvégzik a munkájukat.

"Jah és az irodában sincs tisztelet meg jatt. Szervizben sincs. Meg rengeteg más helyen sincs. Csak, hogy rakjuk helyre a dolgokat. "
Ott sincs, jah. Kérdés csak az, hogy ha a kedves megrendelő a 10 óra kifizetett munkád után még elvárná, hogy a munkaidőd után menj el hozzá, és mondjuk javítsd meg a másik gépét otthon is, gondolom azt is természetesnek vennéd, és nem várnál el jattot érte. Jah, persze, el is hiszem. Elküldenéd a francba. Csak hogy helyére rakjuk a dolgokat...

Tikakukac 2019.01.29. 22:02:05

@Ma is mentek gecizni?:

Akkor nem értem miről van szó :) Ha végzel irodai és kemény fizikai munkát is, pontosan tudod, hogy egyformán legyilkolja az embert, csak másképp. Aki az irodista melósokat szapulja azok jellemzően nem szoktak ilyesmit csinálni és azt hiszik herevere van és micsoda jó világ. Persze.

Rakjuk helyére a dolgokat akkor rendesen: baromi sokszor jön haza a meló vagy éppen kell hamarabb bemenni, hogy ne anyázz telefonba, hogy miért nincs kész a vackod, mert eltelt 2 nap és mi van már, neked az kell. Jep, sima klasszikus.

Lalikám 2019.01.30. 12:39:41

Érdekes az aláírás:

Auchan Komminkáció

:)

Répázó 2019.01.30. 23:27:14

A 8 hónapos gyerek hogy jön ide? Járóképtelen az asszony, mert van egy gyereke? Attól még fel tudja vinni a szatyrokat nem? Vagy a drámai hatás kedvéért? Már bevásárolni is lusta a ma embere, lemenni sem tud érte és a felesége nyomorék lett a nyolc hónapos gyerektől. Szépen vagyunk.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2019.02.02. 13:25:07

Ha a szállítási címben van emelet-ajtó, akkor az ajtóig kell hozni.

Vagy legközelebb az lesz, hogy leteszi az utca elején?

Péter 2 2019.02.02. 16:24:02

Nem tudom, hogy mi a háttérben a céges felállás, az Auchan futára Auchanos kocsival és Auchanos felirattal érkezik, első ránézésre nem egy szerződött futárcég, de tudja fene. Viszont: szerintem tényleg elszigetelt eset lehetett. Jó ideje rendszeresen hozatok Auchannal is, Tescóval is, nagyjából felváltva, és soha a legkisebb panaszom nem volt velük. Ami semmire nem garancia, persze, de árnyalhatja az ügyet.

Egyébként, ahhoz képest, hogy itt egyesek szerint nem is szokták soha, meg egyáltalán, nem is kell nekik, mindegyik lépcsőjáró molnárkocsival jön, mindig, kivétel nélkül.

Mellesleg, mindig kapnak borravalót is, mert megérdemlik.

kolomparlole1114 2019.03.10. 03:53:32

@Easyke: A hanyatló nyugaton a szállítást is olyannál rendelik meg, aki ajtóig hozza, netán tovább is, a küszöbnél ledekkoló tróger meg pakolhatja vissza a szajrét a verdájába, aztán mehet vissza magyarázkodni a főnökének hogy miért a visszáruval érkezett vissza a vételár helyett. Biztos sok bónuszt fog kapni az önérzeteskedésére a főnökétől... Ehhez persze az kell hogy SEMMIT nem fizetünk előre, akkor törik magukat az emberek a lóvéért. Ha már pénz a zsebben, akkor meg jön az önérzeteskedés. Kinek jó ez?

kolomparlole1114 2019.03.10. 03:55:58

@Répázó: Fel tudja, csak nem akarja. Ezért rendelt meg egy szolgáltatást, amiért fizet. Akkor már visszakérdezek: minek fizetni egy kinemszállító trógert, ha a páciens el is tud gyalogolni a legközelebbi teszkóba?

kolomparlole1114 2019.03.10. 04:03:46

@László Dede: Nem hibáztatom érte a melóst ha nincs a szerződésében. Csak épp akkor nem fizetem ki se az árut, se a szállítást, hisz nem történt teljesítés. Aztán boltolják le egymás között a főnökkel hogy kinek a hibájából nincs ma bevétel. Engem mint ügyfelet ugyanis nem érdekel a belső elszámolási vita, akkor teljesítsék olyan melóssal a vállalásukat, akinek benne van a munkaszerződésében!

kolomparlole1114 2019.03.10. 04:06:55

@Ma is mentek gecizni?: Egyéni szocprobléma. Vagy fizessék meg a melóst, vagy előre tisztázzák hogy a házhozszállítás csak földszintig szól, akkor neki is egyszerűbb ha nem rendelem meg tőlük az árut, és nem kell visszapakolnia mindent a kocsiba és dolgavégezetlenül távoznia.

kolomparlole1114 2019.03.10. 04:11:42

@Ma is mentek gecizni?: "Ezért tisztelet járna, de a legtöbbjük se tiszteletet nem kap a munkájáért, az extra szolgáltatásért jattot meg még kevésbé."

Mert nem extra szolgáltatást végez, hanem az alapot, amit megrendeltem. Az hogy neki a munkaszerződése kevesebbet takar mint amit a cég vállalt, nem az én bajom. Innentől kezdve 2 opció van: vagy feljön az emeletre, ahol megkapja a pénzt a leszállított szajréért, vagy önérzeteskedik, és pakolhat vissza, mert én meg nem megyek le. Nem azért fizetek kiszállítást, hogy aztán magam végezzem el. Nincs ingyenebéd!

kolomparlole1114 2019.03.10. 04:17:36

@Ma is mentek gecizni?: Nem az a baj hogy köteles vagy sem, hanem hogy utalnak, célozgatnak rá hogy felviszik, aztán a valóságban meg nem. ez átbaszás, amit jogosan sérelmez a vevő. És nálam ez fizetést kizáró indok, nem teljesítés okán. Ha előre tisztázzák hogy csak a földszintig jön a csóka, és én vállalom hogy kibattyogok érte, akkor az teljesen oké. tudom előre mit vállaltam. A probléma az hogy itt nem ez a helyzet. Bármiben meg lehet állapodni, de csak ELŐRE, nem utólag kifogást keresni hogy "mi azt nem úgy gondoltuk"...

kolomparlole1114 2019.03.10. 04:26:41

@Ma is mentek gecizni?: "Addig van szerencséd, amíg nem egy olyan futárral futsz össze, aki teljes mértékben tisztában van a kötelességeinek határaival."

Neki is addig van szerencséje hogy nem kell visszapakolnia a kocsiba és visszaszállítani a szajrét, kifizetetlenül. Megéri önérzeteskedve elbenzinezni egy csomó időt, benzint? Mert akkor hajrá, csak így tovább!

DarkWolf 2019.03.20. 18:38:37

@kolomparlole1114: Erősen kétlem hogy jogilag bárhol ezt elfogadnék nem fizetési indokként

Az remélem megvan, hogy attól még hogy ingyen kiszállítják neked a cuccot, a cégnek attól még pénzbe kerül a benzin meg sofőr/ kiszállító fizetése. Lehet a végtelenségig akadékoskodni meg verni az asztalt de azzal neked lesz rosszabb, nem a futárnak. Ugyanis HA a szerződésében nincs benne az hogy pontosam fel kell vinnie az emeletre, akkor nem kell felvinnie és utána meg mindhárom fél leboxolhatja egymás között hogy akkor ki a hülye.

Aláírom hogy nem igazán okés ez a ködös megfogalmazás, DE azért remélem érzed eközött és a "GARANTÁLTAN felviszik neked az emeletre" között. És most nem arra gondolok amikor egy futár tudatosan szarik bele egy szerződéses kötelezettségükre (ami itt nem derül ki), hanem amikor nem tudják kivitelezni azt hogy felvigyék neked a 10-re az egyhavi bevásárlásodat.

Amúgymeg ilyen esetekben panaszt kell tenni és/ vagy adott üzlettől megkérdezni hogy akkor a házhozszállítást mit is jelent pontosan.

DarkWolf 2019.03.20. 18:43:42

@Ma is mentek gecizni?: A jatt és a hálapénz meg társai egy olyan elkorcsosult rendszer relikviája amitt a fejlettebb nyugaton már nem is ismernek

És őszintén jobb lenne ha Mo-n is leszoknának erről
süti beállítások módosítása