Tékozló Homár

Azt hitted, ha nincs áramod, akkor számlád sem lesz róla? HAHAHA, mondta az ELMŰ

2019.05.14. 08:29 | Homár Rezső | komment

via GIPHY

A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk. 

 

Tavaly (2018 07 04) megigényeltük az ELMŰ-től a földkábeles áram bekötést. El is jutottunk odáig, hogy megvettuk a villanyora szekrényt és azt hittük megy minden a maga útján, majd szeptember 27ei levelünkre csak október 17-én kaptunk választ (és 5000 Ft kötbért is visszakaptunk, így egyáltalán nem voltam kétségbe esve, hiszen karácsonyra terveztük a bekötltözést, a munkások pedig tudnak aggregátorról dolgozni). Majd novemberben jött a levél, miszerint sikerült a tervezés és már csak be kell fizetni a 73152 Ft-ot. Természetesen ezt pár napon belül meg is történt.

 

Ez után kezdődött az idegeskedés és a bosszankodás, hiszen minek is tájékoztatni az ügyfeleket, arról, hogy Törökbálinton november és március 15 között nem kötik be az áramot. Szóval decemberben kaptam egy levelet az ELMŰ-től, (azt hittem jó hír, de csalódnom kellett) kaptam egy villanyszámlát. Természetesen másnap bementem az érdi irodajukba (ahol 5 hónapos terhesen a 1,5 éves fiammal kivártuk a 1,5 órás sorunkat) és közölték, hogy egyrészt március 15ig ne számítsak áramra, másrészt az igénybejelentés után automatikus a számlázás, de természetesen sztornózzák a csekkemet és kivesznek a rendszerből. Én ezt naivan el is hittem.
Ugyan március 15 utáni bekötést ígértek, de kis családunk úgy döntött, hogy a tervek szerint karácsonyra beköltözünk.

Januárban jött az újabb csekk, majd februárban is én pedig elhatároztam, hogy nem megyek be több órát várni az ügyfélszolgálati irodába, hanem megvárom, hogy kijöjjön az ELMŰ kikötni a "be sem kötött" áramot (azt hittem ez így működik).

Márciusban a megszokott csekk mellé érkezett egy ajánlott levél, miszerint, ha nem rendezem az adósságomat, akkor jogi útra, behajto céghez kerül a tartozásom. Így 7 hónapos terhesen és természetesen a nagyobbik fiammal együtt ismét felkerestem az ügyfélszolgálati irodát és kedvesen megkérdeztem, hogy egyrészt mikor lesz áramom, másrészt miért nem töröltek az automatikus számlázási rendszerből, harmadrészt sztornóznák-e ismét a csekkeket.

Természetesen a csekkeket sztornózták, ismét kivettek az automatikus számlázási rendszerből (és közölték, hogy lehet ismét sikertelen lesz), majd az első kérdésemre is választ kaptam "Miért nem reklamált eddig, ha már decemberben jelzi a problémát lehet lenne árama (vajon miért voltam olyan naiv, hogy elhittem az ügyintézőnek, hogy március 15 után maguktól képesek lesznek bármit is csinálni), most viszont még a munkát sem vették fel a kollégák. Kérem, írjon nekik emailt (kértem, hogy rögzítse Ő vagy adjon telefonszámot is, de közölte, hogy nem tud közvetlen telefonos elérhetőséget Ő sem).

Sikerült jól felbosszantanom magam és szerintem csak páromnak (valamint a megértő főnökének) köszönhetem, hogy nem szültem meg aznap.

Másnap férjem megírta a levelet és elküldtük, kértük, hogy 3 napon belül tájékoztassanak, mivel 1 hónap múlva érkezik az újabb családtag és nagy szükség van újszülött mellett áramra.
A március 27ei levélre sikerült április 3-án válaszolni, hogy elnézést kérnek és soron kívül intézik a bekötést, amint sikerült megújítani a terveket, merthogy azok idő közben lejártak.

Azóta megszületett pici fiúnk Olivér és több mint 1 hete itthon is vagyunk. Természetesen még mindig tájékoztatás és áram nélkül. 

Persze mindent meg lehet oldani így is, hiszen van jófej nagyi, aki elviszi a baba ruhát mosni és kivasalva hozza vissza. Szerencsére van nagyi és dédi, aki főz (meg persze lehet rendelni is). A nagyiknal lehet naponta sterilizálni is. Amikor már összegyűlik egy nagy adag mosatlan, akkor van Bubbles, ahol lehet mosni. Egyúttal itt is szeretném megköszönni a családomnak, hogy minden "áram nélküli" dologban segítenek. 

De úgy érzem eddig tartott a türelmem!

Drága ELMŰ lassan akár jöhet a média is.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekertabor · provo.blog.hu 2019.05.14. 09:19:33

Ez az a pont, ahol normális fogyasztóvédelem esetén ügyvédek tucatjai jelentkeznének, hogy sikerdíjért milliókra szétpereljék a szolgáltatót. Ahol normális fogyasztóvédelem esetén a szolgáltató nem merne ennyire impotens és foghíjas ügyfélszolgálatot fenntartani, mert ügyvédek tucatjai perelnék minden ehhez hasonló hanyagság miatt.
Sajnos a magyar fogyasztóvédelem még mindig nem bír elegendő erővel, hogy a szolgáltatókat rákényszerítse a korrekt és lelkiismeretes munkára.

230e 2019.05.14. 10:02:26

Majd jön az ELMŰ szóvivő, és elmagyarázza, hogy a posztoló a hibás.

Baluci 2019.05.14. 10:36:17

Jaj,szegény posztoló!... Tudjuk, hogy igaza van, de ezért a szüléses szálért már látom előre mit fog kapni itt... :)))))))))))))))

Darth Revan 2019.05.14. 10:45:40

December ota aram nelkul elnek?! Fuuu, az kemeny lehet.

homar-fan 2019.05.14. 10:48:56

A poszt-tolónak igaza van.

Csak a terhes-mindjártmegszülök-beköltöztünkaközműnélküliházba részt kellett volna kihagyni...

nagyonköcsögduda 2019.05.14. 10:58:10

Ez szörnyű! 5 és 7 hónapos terhesen! Te jó Isten! Ez még más nővel biztos nem fordult elő!
Ja, de. Csak nem nyekeregtek. Mellesleg elég érdekes terhesség:decemberben 5 hónapos, márciusban pedig 7.
Elárulom neked kiscicám, hogy a nők többsége ennél jóval komolyabb dolgokat elvégez 7 hónapos terhesen.

Snagal 2019.05.14. 11:00:52

Jó tanács a poszternek (ahogy már többen is jelezték) a sztoriba leközelebb kevesebb terhesség és szülés kell - nyilván árnyalja a képet, de nem kell minden 5. mondatban kitérni erre.
ELMŰ meg fosson sünt. Fél évig áram nélkül az biztos fasza lehet.

1papa 2019.05.14. 11:03:26

Szerintem a fogysztóvédelem nélkül is perelhet, indok több is van. A számlakiállítások pedig eleve csalásnak minősülnek.

enipeni 2019.05.14. 11:19:01

csak a posztolot ekeznem most, pedig az elmu a saros. de kisbabaval aram nelkul. eh.

Laredo 2019.05.14. 11:20:47

2 -lassan 3 gyerekes- apukaként át tudom érezni a helyzetet, de valóban ennyiszer nem kell kiemelni a dolgot, megérti azt mindenki elsőre is... csak az ELMŰ nem. Egyébként meg igen, fogadni kell egy ügyvédet,és beperelni őket mint a büdösszart. Egy családot szívatnak, akik nem ingyenáramot akarnak, csak annyit hogy legyen, és hogy rendesen tudják fizetni... média, ésatöbbi, égjen a köcsög szolgáltatója.

Darth Revan 2019.05.14. 11:31:57

@enipeni: a kisgyerek nem aramrol megy.

De hogy tudtak a facebookon babafotokat posztolni aram nelkul? Szornyu lehet igy elni...

Snagal 2019.05.14. 11:37:10

@Darth Revan: apa feltölti a munkehelyén a póverbankot és arról megy a mobil appról a feltöltés :)

Fausto(tm) 2019.05.14. 12:37:06

@nagyonköcsögduda: Teljesen igazad van, így már érthető az ELMŰ hozzáállása, köszönjük, éleslátó!

FDToth 2019.05.14. 13:01:01

ugyan ez: tavaly március igénylés, áprilsi eleje ideigelens, dupla áron. tervzeést okótberre sikerütl elévgezni (6 hónap!!!!), utána nem jöttek nov 15 és márc 15 között burkolatbontást nme lehet akerületben. kijöttek prilsi eéején idén, nem is bontottak burkolatot, átfűrtoak alatta. Önkmrányzat szerint iyen munkát lehet nov 15 és márc 15 között végezni.
április elején kijöttek, felszerelik a végleges órát, de nem vitték el az ideigelenset, még mindig ott van...
aztán jött a csekk 2018.1115-től áprils 3-ig h fizessek. jópofák, áprilsi 3-án tették fel az órát.
Én nem levelezek velük, egyből békéltető és más hatóság, nincs értelme levelezni az elművel, mert ők sosem hivbásak...

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2019.05.14. 13:13:40

Nyilván ha nincs fent óra, akkor fogyasztás sincs, se leolvasás. Gondolom valami átalányt fizettettek. Azt senki nem javasolta, hogy ezt vegyék vissza valami nagyon kicsire és akkor bár ugyanígy fizetni kell, de egyrészt keveset, másrészt nincs ez a baszakodás. Ha meg felszerelik az órát, lesz valamekkora túlfizetés és majd jön pár mínuszos számla.

Arra inkább nem is reagálnék, hogy miért költöztek be idő előtt, kisgyerekkel meg egy jövendőbeli újszülöttel egy házba, ahol tudták hogy nem lesz áram még hónapokig...

Hörömpő cirkusz világszám 2019.05.14. 13:34:55

Ha szerződést kötsz az elmüvel a szolgáltatásról, biztosan benne vannak a fizetési opciók, úgymint a) átalány b) diktálás. Ha az elsőt választottad, ne csodálkozz, hogy számlák jönnek.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.14. 13:57:08

Az ügyfélszolgálat ígérete 0. Írásban kellett volna kérni , hogy mi lesz a menetrend, majd követelés esetén arra hivatkozni.
Amúgy ezt annyira nem értem, mi zajlik ilyenkor egy cégben, amikor hónapokig bacnak egy kérésre?
Én merném ezt csinálni, megölne a főni.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.14. 13:59:57

Amúgy meg, nem azon szokott rinyálni mindenki, hogy régen minden jobb volt? Nem volt ennyi elektromos cucc,szóval igazából ők tök jól élnek,ha akarnak, ha nem...

Szarazkoro 2019.05.14. 14:08:53

Kedves poszterina, van idod ugyvedet fogadni sikerdijjert 2 etetes es a masik gyerek mellett, sikerdijjert, hajra! Huzd le a 7 bort roluk!

chili wili 2019.05.14. 14:21:18

A sztori felháborító, ez nem kérdés. De az empátia keresés azert vetett pár bukfencet a történet rögös talaján: nem értem, december és március közt moért nem volt gond az áram (hűtő, főzés, mosás), de áprilisban, az újszülött, anyatejes babának mégis hirtelen kell a tűzhely?
Amúgy ügyfélszolgálattal kizárólag telefonon, arról ugyanis hangfelvétel készül. És nem kell a másfél éves gyereket meg a félidős pocakot télvízben kirángatni az utcára, helyette csak felvenni a telefont.

Im just here for the comments 2019.05.14. 15:39:36

Minden alkalommal, mikor elkezdtem volna együttérezni, jött egy minnyá-megszülök-sajnáljatok-mert-terhes-vagyok rész, és rögtön elszállt minden empátiám.

Semper Fidelis 2019.05.14. 16:38:15

Nem fiúnk, hanem fiunk! Mi ezen olyan marha nehéz?

bagolyleső 2019.05.14. 16:46:36

Most akkor a szüléssel van baja, vagy mi?

slowMotion 2019.05.14. 17:10:33

Telefon nem mukod azt nem veszik fel.
Tertivevenyes level + ugyveddel megfenyeget.

slowMotion 2019.05.14. 17:11:59

Valamint meg lehetne beszelni azt is, hogy az ugyfelszolgalatokat a minimumra nyirtak vissza takarekossag okan. Jelszo: rezsicsokkentes.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.14. 17:26:04

Oszt mi a probléma? Poszterina és roppant jól levelező férje beköltözött egy el nem készült házba.
Az meg így működik, bizonyos alapdolgok még hiányoznak belőle, biztos, hogy ezért a szolgáltató a hibás? Megmondta, hogy március 15. után tudnak kötni, speciel a mai telek mellett lehetne szilveszter napján is földkábel húzni, de ha beesik egy -20 fok, akkor megnézném levelezőapu arcocskáját amikor a melós a kezébe nyomja a csákányt, hogy lehet nekiugrani a csonttá fagyott földnek, 60 centi mélyre kérjük.

infrablue 2019.05.14. 17:44:09

Elnagyolt a posztoló ekézése, mivel az ELMŰ a 70x ezret azonnal eltette, a terv lejárt, de automatikusan nem upgradelte, ezeken a teleken nincs -20 fok, sem fagyott föld, plusz idén azt mondták, hogy ha jobban erőlködik, akkor decemberben bekötötték volna. Ennyi. Az, hogy ki hogyan emeli ki a terhességét, és miért költözik villany nélkül itt kevésbé érdekes, mivel első sorban a rezsicsökkentett szolgáltató abszolút inkompetens ügyviteléről volt szó.

szalmakazal 2019.05.14. 18:06:11

Kuzinomnak is volt afférja az áramszolgáltatóval, egy automata csere folytán, (nagyobbra)
amely ugyanígy több hónapos ígérgetésbe fulladt.
Ezt a tesze-tosza helyzetet úgy oldotta meg, hogy az egy hónapos babával bementek az ügyfélszolgálatra reklamálni, ahol nem jutottak semmire.
Ezt látva, fogták és mózeskosárban lévő csecsemőt, odatették az ügyintéző asztalára azzal, hogy akkor >most ezt itt hagyjuk, hozzák vissza az automatával< majd villámgyorsan elmentek.
Nos a vége az volt, hogy egy órán belül a rendőrség hozta haza a gyereket, majd másnap a átkötés is megtörtént. OK volt ezután minden.

ekat 2019.05.14. 18:27:23

@szalmakazal: Szerintem Salamon király nem adta volna nekik vissza.

élhetetlen 2019.05.14. 18:35:30

@nagyonköcsögduda: “Mellesleg elég érdekes terhesség:decemberben 5 hónapos, márciusban pedig 7.”. Éleslátásod lenyűgöző! Szerinted pl. dec.28 és márc.1 között hány hónap telik el? “a nők többsége ennél jóval komolyabb dolgokat elvégez 7 hónapos terhesen.”. És vannak, akiket 7 hónapos terhesen már fektetnek, mert különben elmenne a baba. Elhajtanád őket dolgozni, mert a nők többsége bírja?

Rozisoft 2019.05.14. 18:35:34

@szalmakazal: Ezt azért nem hiszem el... :)

2019.05.14. 18:42:41

Az már bizonyos, hogy a parasztok számát tekintve jól teljesít ez az ország.
Ennyi büdös bunkó gyökeret egy kupacon vazze.
Nyilván nálatok mindig, minden szolgáltató rendesen szolgáltat, semmi gondotok nincs, ezért vagytok ennyire suttyók.

Ennyi.

élhetetlen 2019.05.14. 18:52:28

@szekertabor: “Sajnos a magyar fogyasztóvédelem még mindig nem bír elegendő erővel”. Vagy MÁR nem bír elegendő erővel. régen volt, úgy huszonöt éve, vettem egy kanapét és egy ágyat egy gyártótól. a 20x20-as anyagmintából nem derült ki, hogy úgy csúszik, hogy a gumis lepedő is tíz perc alatt az ágy közepén van. Pár levélváltás, és kioktatás részükről, pl. hogy vegyek gumis lepedőt… Fogyasztóvédelem, ketten lejöttek (a bútor Balatonon volt), a pasas leült a kanapéra, és negyven centit csúszott előre. Jegyzőkönyv, és utána a levél a gyártótól, hogy, ha lennék szíves befáradni másik anyagot választani. Tehát valamikor működött.

élhetetlen 2019.05.14. 19:07:51

@homar-fan: “Csak a terhes-mindjártmegszülök-beköltöztünkaközműnélküliházba részt kellett volna kihagyni...”. Miért? Nem gondolod, hogy ez külön nehezítés? A másfél éves megtanult futni, aztán fut, elesik, felszedik, fut tovább, elesik… ez másfél órán keresztül nem a legjobb móka. És közben az anya tudja, hogy idegesíti a többi, egyébként is türelmetlen várakozót. A húgomnál ugyanekkora volt a korkülönbség a két gyerek között, hét hónapos terhesen már azt mondta, hogy vesz egy kutyapórázt a nagyobbnak, mert ezt már nem bírja (30 éve még nem volt divat itthon a gyerek póráz).

2019.05.14. 19:10:29

"A nagyiknal lehet naponta sterilizálni is. "

Azért ez nagyon durva, csak remélni tudom, hogy sterilezésre gondolt a posztoló. :-)

Zozo___ 2019.05.14. 19:28:21

@Zabalint: Mindkettő csíramentesítést jelent...

2019.05.14. 20:03:26

az elmü szarul dolgozik ? persze, mert nincs embere költségcsökkentési okokból
rezsicsökkentés, meg ingyenes bekötés bezzeg jó, mi ?
reklamáljatok lázárnál

Luighi 2019.05.14. 20:24:28

a KURVA ANYÁTOKAT ELMŰ!

atomplanet 2019.05.14. 20:25:12

Najó, de fiú vagy lány lesz?

Nagyon nem mindegy az áram szempontjából.

ProsTata 2019.05.14. 20:25:24

Tisztán jogi szempontból...
A szerződés a 70 ezer forint befizetésével egyértelműen létrejött! Ezt megerősíti az, hogy a szolgáltató számlázott bármilyen jogcímen, akár tévesen is. Ezt hívják ráutaló magatartásnak, ez még a szerződés papírba foglalását is helyettesíteni, de itt nyilván vannak a felek által aláírt dokumentumok.
A szerződésben vannak határidők, lennie kell! Ha ez március, akkor onnan kezdünk számolni.
Ha nincs szerződés, akkor egy bírósági eljárásban megállapítanak egy elvárható teljesítési határidőt, akármit mondott akárki. Kizárt dolog, hogy ez hosszabb legyen 30 napnál!
Az ELMÜ közműszolgáltató, mégpedig egy adott területen, gondolom a posztolónál is monopolhelyzetben van. Ez egy bírósági szakaszba kerülő jogvitában nem kedvez a szolgáltatónak, mert szolgáltatási kötelezettsége van. A kötelezettsége akkor szűnik meg, ha ez a fogyasztónak felróható okból, esetleg konkrét szerződésszegése szűnik meg. Ennek időtartama a szerződésszerű állapotok helyreállításáig tarthat. Itt azonban meg sem kezdte a szolgáltatást!
Mit követelhet a posztoló egy jogi útra terelésnél?
Az ELMÜ által írásban vállalt, vagy bíróság által megállapított határidőn túl minden költségét! Aggregátor, üzemanyag, akár egy panzióban lakás díját, bármit amit számlával lehet igazolni, valamint a kifizetett és számlával igazolt költségek kamatai. Plusz nem vagyoni kártérítés a szerződésszegéssel okozott kellemetlenségekért...
Szóval csak egy jó ügyvéd kellett volna.
Helyből tértivevényes ajánlott levélben és ügyfélszolgálaton keresztül jelezni kellett volna már a a határidő utáni első napon, hogy a továbbiakban a lakhatás ellehetetlenülése miatt szállodában fognak lakni és ennek költségeit polgári peres úton érvényesíteni fogják kamatostul. Ja meg lehet a sajtót is kihívom, mert miért ne: terhes kismama, vagy érkező kisbaba lakásában az ELMÜ nem szolgáltat: jó szaftos téma.
Soron kívül rámozdultak volna!

Camus 2019.05.14. 20:29:35

A villanyosoknak gázt, a gázosoknak villanyt...

Visceroid 2019.05.14. 20:32:58

@Laredo: "média, ésatöbbi, égjen a köcsög szolgáltatója. "

Fideszisztánban? Viccelsz? Ha holnap bejelentenék, hogy mindenki mindenét szolgáltassa be az államnak, és statárium lép életbe, a Fideszt akkor is megszavaznák 2/3-al. És ugyanez érvényes az összes nagyhal szolgáltatóra, közvetlenül a kormány "alatt". Azon kívül melyik médium mozdult volna rájuk? RTL Klub? Ok, na és? Egy riport a Fókuszban, jó kis esti szórakozás, másnap meg menni kell melóba, mert a hülye köcsög szolgáltató minket is cseszegtet...:)

has 2019.05.14. 20:37:07

@infrablue: Az útburkolat bontás önkormányzati hatáskőr, ők adnak engedélyt a szolgáltatónak a munkavégzésre. A kábelt szabvány szerint +5°C alatt nem lehet fektetni.
Ezek után van még kérdés?

PartyMikee 2019.05.14. 21:06:37

@ProsTata: túl sok volt az amerikai film. A magyar polgári jogban a szerződésszegéssel vagy szerződésen kívül okozott károk tekintetében NEM lehet kellemetlenségekért nem vagyoni kártérítést meg erkölcsi kárt meg ilyen faszságokat követelni. Nincs ilyen. Vagyonban esett kárt kell megtéríteni, elmaradt vagyoni előnyt, a vagyoni hátrányok kiküszöböléséhez szükséges költségeket, de csak annyiban, amennyit a károkozó előre látott vagy előre kellett látnia.

Pierr Kardán 2019.05.14. 21:27:08

Nyilván nem releváns az én tapasztalatom, mert az enyém kedvező. Megbíztam egy plombabontási joggal felruházott villanyszerelőt az ügyek intézésével, 7 nap múlva megkaptam az EON-tól az új szerződést, aznap befizettem az áramvételezés bővítése után fizetendő összeget (a 7 nap alatt a villanyszerelő kiépítette az új árambevezetést és az mérőhelyet), beépítették az új órát, stb.

A megbízási szerződés aláírása után 16 nappal a régi 16 amper helyett 3 x 20 amper bent van a házban.

Az ügyeket nem elintézni kell, hanem meg kell keresni az embert, aki elintézi őket :-))

janbor 2019.05.14. 22:20:22

Az elvárható az lett volna , hogy ( ha minden feltétel renben )menjetek haza és megyünk mi is BEKÖTJÜK !

herk 2019.05.14. 22:33:00

@PartyMikee:
"Aggregátor, üzemanyag, akár egy panzióban lakás díját, "
Ezért perelhet a poszter? Hiszen az áramszolgáltatónak tudnia kell, hogyha nincs áram, akkor a mosást, főzést, stb.-t valahogy meg kell oldania.

0rdas 2019.05.14. 23:06:54

Az is érdekelne, hogy a téli időszakban a posztoló és családja az áramnélküli házban hogy fűtött?

Kályha, vagy volt aggregát? Ez utóbbi esetben az üzemanyagköltséget, bérleti díjat kamatostul behajtani.

0rdas 2019.05.14. 23:09:29

@csúti csüngőhasú tolvaj:
"Poszterina és roppant jól levelező férje beköltözött egy el nem készült házba."

Jogos! Felvet egy kérdést. 1. Hogy kapott a ház használatbavételi engedélyt áramellátás nélkül.
2. Ha nem kapott, akkor hogy költözhettek be egy olyan házba, aminek nincs használatbavételi engedélye?

Szóval óvatosan az ügyvéddel és a fenygetéssel, mert az ELMÜ helyébe biztos ezt a dokumentumot kérném elsőnek.

0rdas 2019.05.14. 23:11:39

@szalmakazal: "egy hónapos babával bementek az ügyfélszolgálatra reklamálni, ahol nem jutottak semmire.
Ezt látva, fogták és mózeskosárban lévő csecsemőt, odatették az ügyintéző asztalára azzal, hogy akkor"

Erősen kamu szagú. Ha így történik, akkor a gyámügy nem adja vissza. És kb. eljárás indul a szülők ellen.

PartyMikee 2019.05.15. 00:39:05

@herk: ezt a halott anyád kérdezi, te nyomorult?

PartyMikee 2019.05.15. 00:41:42

Ha valaki nem értené ez a herk nevű féregnyúlvány jogi ismeret nélkül okoskodott és miutàn olyanba botlott, aki tènyleg ért a joghoz, akkor azt dobta be, hogy az anyja meghalt csak azért hogy igaza legyen.

//VV\ 2019.05.15. 01:31:46

Szabolcsban a szándék megfogalmazódásátol a bekötés megvan 10 perc alatt. Csak két kampósbot kell hozzá. Kezdem érteni a motivációjukat....

Im just here for the comments 2019.05.15. 04:59:41

@szalmakazal: wtf??? A saját gyerekét otthagyta egy random helyen és elhúzott, mivanbaszdmeg?! Jól értem? Papírja van róla, hogy elmebeteg?

herk 2019.05.15. 05:49:37

@PartyMikee: Te tanulatlan Gyökér! Valami nagyon nagy probléma lehet nálad! Egy laza csevegést ilyen komolyan venni csak az tud, akinek valami nagyon szétcsúszott gyerekkorában.
"Ha valaki nem értené" - szerinted te vagy itt valaki? Akinek a többieknek el kell magyaráznia valamit? Minősíthetetlen stílusban írsz, aztán a többieknek csak magyarázod, hogy miért is vagy gyökér?
"jogi ismeret nélkül okoskodott" - te nagyon Gyökér! Ez egy blog, ahol mindenki okoskodhat. Majd jönnek hozzáértőbbek és elmagyarázzák a saját véleményüket. Te akarod megmondani, hogy ki és mikor szólhat hozzá a bloghoz? Ki vagy te?
Én már akkor diplomás ember voltam, amikor te még az általánosban ültél. De soha nem oltottam le senkit a hozzá nem értése miatt, csak szerényen elmagyaráztam, hogy mi merre meddig. Igen, jól érzed, nem jogi diplomám van, de nézz körbe a világban, vannak más, komoly szakterületek is a jogon kívül.
"miutàn olyanba botlott" - remélem, hogy soha nem botlunk egymásba. Az ilyen emberektől, mint amilyen te vagy, tartson távol a sors.

kalbász 2019.05.15. 05:59:55

@Pierr Kardán: Mennyibe kerül ez manapság?

herk 2019.05.15. 08:34:18

@PartyMikee:
"akkor azt dobta be, hogy az anyja meghalt csak azért hogy igaza legyen."
Ez meg a másik!
Te Tényhamisító Jogászok Gyöngye! Ezt melyik lázálmodban halóztad be?
Annyi történt, hogy szidtad az anyukámat, és meg arra kértelek, hogy ne tedd.
Ennyi történt, te mások gyászán viccelődő Féreg!

GhostBusters 2019.05.15. 08:54:41

PartyMikee, te egy igazán gusztustalan ember vagy, és a Homárt sajnos minősíti, hogy még nem tiltott ki innen.

igazi hős 2019.05.15. 09:00:44

Úgy tűnik, hogy többen (a posztoló is) komolyan gondolják a "szolgáltató" szó jelentését, de ők ebben az országban élnek? Közüzemi szolgáltatók más, szerencsésebb országokban vannak, nekünk csak hivatalok jutottak, ahol nagyjából az a legkevésbé fontos, hogy neked, aki fizeted őket, mi a jó. Normális esetben ha én szólok a szolgáltatónak, hogy bővítsen kapacitást, mert sokat akarok tőle vásárolni, akkor az örömmel megcsinálja (feltéve, hogy ez olyan minimális költséggel jár, mint az ELMŰ-nél), de nálunk nem így van, drágán és lassan csinálnak meg bármit, hangsúlyozva, hogy mekkora szívességet tesznek neked. Az ELMŰ különösen gagyi, nekünk (de másoktól is hallottam ugyanilyet esetet) simán megcsinálta, hogy az óracsere után a régi és az új órára egyaránt számlázott átalányt. Amit persze fél-egy év után (amikor nem sikerül a régi órához óraállást rögzíteni és rájönnek a hibára) korrigálnak, de nem adnak vissza pénzt, hanem leírják a következő számlákból. Magyarul 1-2 évig hitelezed a céget, persze kamatot nem kapsz.

has 2019.05.15. 09:26:38

@0rdas: Egyáltalán hogy kaphatot használatbavételit az épület közműnyilatkozat nélkül.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2019.05.15. 09:55:19

@nagyonköcsögduda: Végre! :) Engem is felidegesített a hölgy. Arról nem beszélve, hogy saját döntésük volt, hogy beköltöznek egy áram nélküli házba, és várják a csodát. Majd, amikor az nem jött (nahát!), akkor meg reklamál. Skandallum.

Snagal 2019.05.15. 10:55:09

Nem értem a sok picsogást csak mert a kommentelők nem borultak egy emberként térdre szörnyülködve, hogy egy TERHES nővel ilyet tettek...
Ez egy fogy. védelmi blog, nem a nőklapja café vagy hívják bárhogy is most.
Itt az csak egy plusz adalék infó, hogy neki emiatt extra kellemetlen volt a szolgáltató faszoskodása... de ehhez, ezt bőven elég egyszer jelezni és nem kell a terhesség szakaszait kielemezni, hogy éppen mikor rúgott a gyerek meg mikor ment el a magzatvíz és hány centire tágult pont kurvára mindegy, a szolgáltató nem lesz tőle nagyobb fasz annál mint amekkora amúgy is volt - vagy csak mert én nem vagyok terhes nő akkor velem jogosan baszik ki a szolgáltató?

Potpolett 2019.05.15. 13:02:08

@nagyonköcsögduda: az én terhességem pl úgy telt, hogy volt otthon áram, és nem kellett egy csomó undorító céggel reménytelen vitatkozásba keverednem, amikor hiába fizetek ki rengeteg pénzt és senki sem végzi el a munkáját. Szóval nem, nem él át mindenki ennél durvább, vagy ehhez hasonló dolgokat. Nem.

Nagy Péter 2019.05.15. 17:11:40

Hát, én megfontolnám egy sziget üzemű napelemes rendszer telepítését. A rá felvett hitelt lehet fizetni abból, amit az elmű kapna, csak közben lenne áram.

killerkaller 2019.05.16. 11:58:28

A posztoló feltételezhetően a kellő körültekintés hiánya, illetve kényszerű élethelyzete miatt került ebbe a szituációba.
Jókedvében senki nem költözik olyan ingatlanba, amiben nem működnek a közművek, tehát használatbavételi engedélye sem lehet.
Az ELMÜ tájékoztatása szerint a földkábeles bekötés 6 hónap is lehet.

elmuemasz.hu/egyetemes-szolgaltatas/ugyintezes/szerzodeskotes-modositas/uj-szolgaltatasi-igeny-bejelentese

Pierr Kardán véleményével miszerint: "Az ügyeket nem elintézni kell, hanem meg kell keresni az embert, aki elintézi őket :-))" csak egyetérteni tudok, legalábbis ami a közmű- szolgáltatókkal kapcsolatos műszaki ügyeket illeti. Megéri a plusz költséget, mert olyan részletesen tájékoztatnak, amit az adott szolgáltató ügyfélszolgálatosától nem biztos, hogy megkapni.

Egyébként az 5 eFt-os kötbért nem értem.

nagyonköcsögduda 2019.05.16. 12:56:40

@élhetetlen: értelek zsenikém!
Akkor viszont dec. 28-án nem volt még 5 hónapos. Ugye faszikám?

nagyonköcsögduda 2019.05.16. 12:59:16

@Potpolett: Olvasni tudol-e tündérke? Nem azt írtam, hogy mindenki.
Nyilván, a hozzád hasonló analfabétákat nem engedik ki a lakásból...

élhetetlen 2019.05.16. 13:28:01

@nagyonköcsögduda: Figyelj, zsenikém! Dec 8-án lehetett 5 hónapos terhes, mert a fogamzás időpontját nem adták meg. Ebből kiindulhatunk. Akkor részletesen, hátha megérted. Ha dec. 28-án 5 hónapos terhes, akkor jan. 28-án hat, febr. 28-án hét hónapos terhes, márc. 1-én hét hónapos (égy egy napos) terhes, nem nyolc hónapos. Ugye faszikám?

nagyonköcsögduda 2019.05.16. 15:17:31

@élhetetlen: "márc. 1-én hét hónapos (égy egy napos) terhes" Vagyis nyolcadik hónapos. Leesik végre hülyegyerek?

élhetetlen 2019.05.16. 18:05:49

@nagyonköcsögduda: De nem hetedik hónapos terhességről írt, hanem hét hónaposról. Nem érted a különbséget, ugye? Az, hogy egy nappal a nyolcadik hónapba lépett, nem jelenti azt, hogy már nyolc hónapos terhes. Leesik végre hülyegyerek?

Nagyikádnak 2019.05.17. 21:46:41

Hm...a terhességnél szerintem sokkal érdekesebb kérdés, hogy miért nem tudta, hogy földkábelt nem fektetnek nov.15 és márc.15 között...márpedig az nem az elműn múlik, mert az ásást nem ők engedélyeztetik... :P

Xezs7 2019.05.17. 22:11:37

Tipikus női írás. Így a gyerek, meg úgy a gyerek, meg még megszületett, meg mittudomén. Ez hol tartozik a tárgyhoz? Mellesleg minek költözik be valaki egy áramszolgáltatás nélküli építménybe? Lakhatási engedélyt kaptak rá? Önmagukat ültették fel a szopórollerre, aztán csodálkoztak a lejtőn, hogy milyen gyors.

élhetetlen 2019.05.27. 19:25:06

@nagyonköcsögduda: Én kussoljak, köcsög, mert te a fél kezeden is kiszámoltató egy.kettőt sem érted? Próbáld meg!. Ökölbe a fél kéz. Ha dec. 28-án 5 hónapos terhes, akkor jan. 28-án hat, egy ujjat nyujts ki, febr. 28-án hét hónapos terhes, még egy újjat nyújt ki, és számold meg a kinyújtott ujjsaidat, hogy hány hónap telt el. márc. 1-én hét hónapos (és egy napos) terhes, nem nyolc hónapos. Ha így sem sikerül megértened, akkor jobb, ha te kussolsz!

nagyonköcsögduda 2019.05.28. 08:11:14

@élhetetlen: Még mindig nem érted köcsög, pedig leírtad: " hét hónapos (és egy napos)"

élhetetlen 2019.05.28. 10:43:30

@nagyonköcsögduda: Ok, hogy köcsög vagy, de ezen kívül ostoba is. Így kezdted: “Mellesleg elég érdekes terhesség:decemberben 5 hónapos, márciusban pedig 7.”, azaz úgy reagáltál, mintha három hónap alatt csak két hónapot nőtt volna a terhesség ideje. Ezt próbáltam elmagyarázni. Volt egy világosabb pillanatod, mikor te is leírtad, “"márc. 1-én hét hónapos (égy egy napos) terhes" Vagyis nyolcadik hónapos. “. Ezt magyaráztam eddig. Már azt hittem, megértetted, hogy mi a különbség a nyolc hónapos, és a nyolcaDIK hónapos között. De nem azt válaszoltad, hogy igazam van , hanem azt, hogy “Kussolj picsa!”, hát leírtam mégegyszer. És most odáig jutottál, hogy nekem magyarázod azt, amit neked magyaráztam, mert szerinted én nem értem. Maradj így, ha így érzed jól magad, én befejeztem.

élhetetlen 2019.05.28. 16:10:09

@nagyonköcsögduda: És ki nem szarja le, hogy te mit mondtál már, bunkókám?

nagyonköcsögduda 2019.05.29. 07:38:30

@élhetetlen: te egy iszonyat sötét picsa vagy
süti beállítások módosítása