Tékozló Homár

A parkolási zónák iszonyata

2019.05.23. 11:55 | Homár Rezső | 203 komment

driving-stress-main.jpg

Mit tehetünk akkor, ha az applikáció rossz pakolási zónába helyez, de nem vesszük észre és ezért más összeget fizetünk a parkolásért, aztán meg jól megbüntetnek? Hát azon kívül, hogy megírjuk a Homárnak, sajnos nem sokat.

Megosztok egy terézvárosi parkolás történetet aminek az elszenvedője voltam.

2019/04/29-en a Terez koruton parkoltam. Elinditottam a Simple alkalmazast, ami meghatarozta a helyzetemet, erre raboktem es inditottam a fizetest. 26 perc mulva amikor visszatertem az automhoz, csomagot talaltam a szelvedomon. Fizessek 6.380 ft buntetest 15 napon belul. Nem ertettem, azonnal hivtam a Terezvarosi Vagyonkezelo Nonprofit Zrt. / parkolotarsasag ugyfelszolgalatat. Itt elmondtak, hogy igen, latjak, hogy ervenyes parkolas volt folyamatban, de egy masik (egyebkent szinten terezvarosi) zonaban. Vagyis a 3062 dijzonaba vasaroltam, a 3061 helyett. Elobbinek 350-, utobbinak 440 Ft az orankenti dija. Fizikailag a koruttol kifele eso kovetkezo parhuzamos utcatol mar egy masik dijzona. 


Amikor ezzel a parkolotarsasag alkalmazottja szembesitett, kertem, hogy tekintsenek el a buntetestol, veletlenul valasztottam siettemben rossz zonat, illetve nem is valasztottam, hanem jovahagytam amit a Simple alkalmazas felkinalt beazonositott lokaciokent. 

A parkolotarsasag kozolte, hogy nem tudnak eltekinteni ettol, semmilyen egyedi elbiralast nem tudnak alkalmazni, nem differencialnak, igen, latjak, hogy parkolast fizettem, de ugyanazt a dijat kell megfizetnem, mintha egyaltalan nem fizettem volna a parkolasert. Ezt az allaspontjukat meg az azon a napon benyujtott reklamaciomra is par napon belul valaszemailukben megerositettek. 

Nagyon elkeserito ez a banasmod. 
Mindig fizetek a parkolasert. Teljesen johiszemuen fizettem ezen a napon is, megis egy csapdaba kerultem. A telefonban (3 alkalommal beszeltem a tarsasaggal), semmilyen esellyel nem kecsegtettek, sot, valoszinusitettek, hogy a reklamaciom elutasitasra fog kerulni, ha megis megprobalnam, tehat nincs sok ertelme. Csak azt ereztem, hogy barmivel is probalkozom, lepattint a rendszer. Fizessek, fizessek, fizessek. Semmilyen meltanyosag, korulmenyek, johiszemuseg figyelembe vetele nem johet szoba. 

Igen, hibaztam, mert rossz zonat valasztottam. De a parkolasert fizettem, igaz 39 ft-tal kevesebbet. Nem ez volt a celom, hiszen a Simple-t hasznalva egy 70-Ft-os kenyelmi dijat is kifizettem, tehat tobbet, mint az az osszeg ami a dijzona kulonbsegbol adodik (39Ft).  

Reklamaciomban felajanlottam a 39 ft kulonbozet megfizeteset, mint olyan megoldast amit elfogadhatonak tartok. Nem tartja elfogadhatonak a tarsasag, szerintuk nekem tovabbra is a 6.380 ft-os potdijat kell fizetnem, mint a parkolasert nem fizeto autosoknak. 

Ugyanannak a parkolotarsasagnak fizettem, mivel a ket emiltett zona ugyanazon a keruleten belul van. 
A parkoloor ezt egyertelmuen latta amikor az automat vizsgalta. Hasonlo eset fordult mar velem es ismeroseimmel is elo amikor erre figyelmeztetett a parkoloor aki volt annyira emberseges, hogy erre felhivta a figyelmet. Nyilvan ok sem differencialhattak volna, de valamiert megsem lattak tisztessegesnek teljesaru potdijjal sulytani a johiszemu autost. Nem igy a 6202-es szamu terezvarosi ellenor. 

A tarsasaggal tortent egyik telefonbeszelgetes soran az ugyintezo halk maganvelemenye szerint igenis kellene differencialni az enyemhez hasonlo esetekben, de erre a jogszabaly nem ad lehetoseget. Egy masik ugyintezo maganvelemenyet is kerdeztem, o inkabb nem kivant a rogzitett telefonbeszelgetes soran allastfoglalni. Ez szamomra felert egy hasonlo valasszal. 

Viszont egyertelmu, hogy a rendszer uzemeltetoi, a gepezet fogaskerekei is erzik, hogy baj van a rendszerrel bizonyos esetekben. Ha egy auto bekerult a potdifizetesi rendszerbe, annak fizetnie kell, nincs menekves mondja a jogszabaly. De azt minden tovabbi nelkul meg lehetne tenni, hogy az ellenoreik eligazitasanal azt mondjak, hogy Belaim, ilyen esetekben ne potdijazzunk. Csakhogy ez kinek is lenne jo? Nekem es a hozzam hasonlo helyzetbe csoppenoknek, de ez kit erdekel rajtunk kivul? A rendszer uzemeltetoinek esetleg annyiban lenne jobb, hogy kevesebbet csuklananak, ha kevesebbet emlegetik oket es felmenoiket. De nem baj, majd isznak vizet, attol allitolag abbamarad a csuklas. Meg en is iszom vizet, masra ugysem telik, miutan jogkoveto magatartast tanusitva kifizetem a potdijakat. Vizet inni mint tudjuk jo, maradjon tehat minden ugy, ahogy van. 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ckave 2019.05.23. 22:55:54

@Snagal: Kerlek egyet erts meg: nem arrol az esetrol van szo, hogy aki nem fizet parkolast azt hogy es mennyivel kellene buntetni. Hanem arrol, hogy amikor a zonavaltas csapdajaba esik valaki akkor hogy ezt lehet, hogy maskent kellene kezelni es rendkivul kis erofeszitesek aran lehetne is.

Darth Revan 2019.05.24. 01:46:56

@plümpike:

A készpénzt sem a parkoló cég gyűjti be az parkolóórákból, mégsem fizetünk érte extra díjat. Benne van a parkolás árában, a parkoló cég fizet a bevételéből.

A készpénz kezelés díja jóval magasabb, mint az elektronikus pénzmozgásé, de te mégis többet fizetsz, azzal az egyszerű trükkel eladva, jogi ez "kényelmi" díj.
Meg az anyjuk picsáját!

Darth Revan 2019.05.24. 01:57:14

@ckave:

A parkoló automatákból sem ingyen ürítik az aprót, azért nem akarsz külön fizetni?!

Nem azt mondtam, hogy az elektronikus fizetés ingyen van, hanem jóval olcsóbb, mint a készpénz kezelése. Neked ugyanakkor többe kerül. Nem látod mi a gond?!

Darth Revan 2019.05.24. 02:04:43

@Thomas Dantes: Írországban a buszsofőr fel sem enged szállni, ha nincs érvényes jegyed vagy elég pénz a kártyádon.

Villamoson meg naponta látom, hogy büntetnek az ellenőrök.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2019.05.24. 06:11:19

Sosem szabad ilyen szar elektronikus rendszerekben megbízni.Egyszerűen még nem tartunk ott, hogy ezek normálisan, kellően elvárt biztonsággal tudjanak működni.Csak az az egyetlen üdvözítő megoldás, hogy odamész az utca megfelelő oldalán található nyerőgéphez, bedobod a talicska aprót, és ha ad cetlit, akkor parkolhatsz.
Szar az egész, de ez van, a 21. század ötödénél...
A parkolócég meg egyértelműen egy maffia, még csak próbálkozni sincs értelme velük kommunikálni.
Látható az eredmény.
:-(

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.24. 06:37:04

@Xezs7:

"Egy autó életében 7000 Ft nagyjából semmi."

Ez magyarisztán. Itt 30 forint parkolópénz megspórolásáért a poszter és úgy nagyjából a plebs 99 %-a az anyját is megbaszná.

CCnick 2019.05.24. 06:51:45

Eh, már csak ilyen "tudom, hogy én basztam el de azért lehetnének méltányosak" posztok lesznek ezután?

CCnick 2019.05.24. 06:59:29

@Darth Revan: "A parkoló automatákból sem ingyen ürítik az aprót, azért nem akarsz külön fizetni?!" Nem kell neki, ez benne van az alapárban. Az viszont nincs benne az alapárban, hogy egy másik profitorientált cég fejleszt és üzemeltet egy alkalmazást amivel nem kell odamenned az automatához , nem kell előre kiszámolni mennyi ideig parkolsz (nem kell emiatt túlfizetned, előre) nem kell apróval szórakoznod. Ha ez szerinted nem kényelmesebb és nem éri meg a felárat (ami gyakorlatilag csak akkor van ha percre pontosan tudod előre, hogy mennyi ideig fogsz ott állni) akkor ott van előtted a lehetőség, hogy odasétálsz az automatához és megtömöd százasokkal. Nem KÖTELEZŐ appot használni.

Darth Revan 2019.05.24. 07:36:34

@CCnick:

A parkoló cégnek OLCSÓBB ha az elektronikus fizetést választod, de neked többe kerül. Te pedig ennek ennek még örülsz is

Bravó!

Maria Vizikova 2019.05.24. 07:39:41

@ckave:

Így van igénytelen és kifogást kereső alak vagy! Nem használsz éketezet, mert olyan a billentyűzet.... Ez apukám korában 1988-ban még érv volt, de ma már nem. Mondjuk ő akkor megtanulta az ASCII kódokat.

Ha valaki olyan nagyra van azzal, hogy "külföldön él, külföldi billentyűzetet használ, több nyelven ír" akkor alkalmazkodjon is a helyzethez, hogy minden nyelven megfelelően tudjon írni.

Én magam Szlovákia és Magyarország között élem az életem, és mindkét országban kicsit más a billentyűzet az eltérő ékezetek miatt. Otthon van mindkét klaviatúra (a matricázást utálom) De van mégis, hogy szlovák billentyűzetű gépen írok magyarul és fordítva. Igen ! Eleinte szenvedtem kínlódtam miatta. Oda lehet és kell figyelni!

Ettől még a parkolási zónák meghatározása a cégek által persze szemét dolog. Ebben igazad van, de méltányosságot nem fognak gyakorolni, pereskedni nem érdemes. Utóbbit tudják a cégek jól.

Vágvölgyi Andrea 2019.05.24. 07:58:01

Ez már régi kérdés. Én mindig figyelek, hogy a parkolóautomatán lévő számmal egyezik-e a Telenor Wallet által megadott szám.

Terézágyú 2019.05.24. 08:22:59

@ckave:
""attól mert a billentyűzeten nincs ékezet a helyükön lévő gombok ékezetet írnak magyar területi beállítások esetén.... kémia..."

Koszonom, tudom. Nem baj, ha megis ekezet nelkul irok?"

Természetesen nem.

Ha téged nem zavar, hogy pl. én, az ilyen embert, aki 2019-ben ékezetek nélkül ír, szarembernek tartom, aki egy megbízhatatlan f*sz, aki nyilván a munkáját is olyan színvonalon végzi, ahogy gépel.

Terézágyú 2019.05.24. 08:25:42

@Thomas Dantes:
"Ja. egyértelműen ő a hibás. Multkor olvastam egy sztorit, hogy Írországban a tömegközlékésén jegy helyett, érintőkártyás megoldás van, amire lehet pénzt feltölteni. egyszer elfelejtette, jött az ellenőr, és figyelmeztette a dologra, mert hát látta a rendszerből, hogy szokott fizetni, ezért csak figyelmeztetés a figyelmetlenségért. "

Csak az a kár, hogy a pószter is elírta, hogy ez nem az első esete volt... Tehát a "figyelmeztetés" már régen megtörtént...

Terézágyú 2019.05.24. 08:28:32

@killerkaller:
""...-de mekkora összegnél lett volna arányban a mérték???"
Valamikor volt egy opció ilyen esetekre"

Ja, de ezt ne az illető mondja meg, hogy "nem ez a kis összeg fog földhözvágni, vazze"!

Ha tőlem lopnak, akárcsak egy kiflit, akkor ÉN mondhatom, hogy egye fene, nem ez a kifli fog tönkretenni - de ha a tolvaj mondja, hogy "nerinyájjmá, nem olyan nagy összeg ez", akkor.... hm... mondjuk úgy, hogy akkor másképp fogok reagálni.

Inverz Mikulás 2019.05.24. 09:24:06

@ZOH: visszaadják a téves zónában fizetett összeget (a büntetés marad), személyesen kell érte menni, leparkolsz a tolvajok előtt 400,-ért, visszakapod az 500-at, kijössz, és ha figyelmetlen voltál ott az újabb 6000-es csekk. Kevesen merik végigcsinálni, ez Magyarország :-)

@onlajnok: nem azzal van a bajom, hogy büntetnek, az szükséges :-)

@KaTe: 6380 / (440-350) = 70,9. Szerintem ez önmagában is aránytalan, de főleg ahhoz képest, aki nem fizet semmit, ugyanis ők csak 14,5-szeres büntit fizetnek: 6380 /440 = 14,5.

Ez 1G-ség.

@ckave: a büntetés arányait fentebb látod, innentől kezdve nem kell arányosnak vagy aránytalannak ÉREZNI, a matek mutatja a különbséget...
Szerintem esetedben az arányos büntetés a kár * nemfizetős büntiszorzó, azaz 39*14,5 = kb. 600 Ft, csak hogy érezd a törődést.

ckave 2019.05.24. 10:00:09

@Terézágyú: Nem zavar, akkor kvittek vagyunk? :)

ckave 2019.05.24. 10:10:43

@Maria Vizikova:
Rendben, ilyen alak vagyok.

Te pedig teves koncepciot allitottal fel. Nem allitottam, hogy kulfoldon elek, azt sem, hogy tobb nyelven irnek. Klaviaturam egy van, ami a laptop resze.
Te tobb klaviaturat hasznalsz, en nem. En mas modjat valasztom az eletem bonyolitasanak.

Tisztaban vagyok azzal, hogy nem gyakorolnak meltanyossagot, ezen mar tul vagyunk. Pereskedni sem fogok, dehogy akarom meg bonyolultabba tenni az eletem.

2019.05.24. 10:27:59

@Terézágyú:
És mi van, ha tőlem lopnak kiflit, és én kárpótlasként 10 millió Ft-ot követelek?

KaTe 2019.05.24. 10:43:47

@Inverz Mikulás: ??? Ha nincs érvényes parkolójegyed az adott zónára, akkor az adótt zóna tarifája szerint szabják ki a büntetést. Tök lényegtelen, hogy neked mondjuk a IV kerületben érvényes parkolójegyed volt, ha közben a XIII kerületben parkolsz.

Érdekes, hogy sokan a parkolótársaságot ekézik, holott valaki fentebb kommentelte, hogy őt is ugyanígy megtévesztette az OTP SIMPLE alkalmazása. Nem lehet, hogy inkább az alkalmazásban kellene minimalizálni a tévedés lehetőségét?!

Xezs7 2019.05.24. 10:52:54

@KaTe: ennél tovább nem tudod minimalizálni, mert a jelenlegi GPS technológia ennyit tud. Az összes erre alapuló alkalmazás felhívja a user figyelmét a GPS esetleges pontatlanságára. A technikában nem szabad vakon megbízni. Mindig ellenőrizni kell, hogy amit a gép csinál, az nekünk valóban jó-e.

ckave 2019.05.24. 10:55:40

@Terézágyú:

Nezd, nem parkolok gyakran a belvarosban, ekkor statisztikailag neha zonahataron. Ha mindennap ugyanabban a korzetben parkolnek, nyilvan rutinosabban jarnek el. Tehat nem vagyok egy rutinos belvarosi parkolo. A zonahataron valo parkolas lehetoseget nem keresem, annal inkabb a parkolohelyet. Azt, hogy zonahataron parkoltam, utolag tudom meg (buntetesbol legutobb, vagy ellenor szolt korabban), ha egyaltalan. Viszont a parkolasert mindig fizetek.

A kiflilopasos peldad (bkv-ra nem veszunk jegyet, vonatjegyet visszavaltjuk, ha nem lyukasztotta a kaller, stb peldak fentebb) azert nem jo, mert a tolvaj tudatosan lop. Ha viszont a dragabb kifli helyett amit a kosaradba tettel az olcsobbat cimkezed fel szandekossag nelkul, azt ne nevezzuk lopasnak. A kasszanal fizetsz, a biztonsagi or ezutan eszreveszi, visszamesz, kifizeted a kulonbseget, nem pedig bilincsben visznek el, mint azt, aki a taskajaban akarja a kiflit kivinni vagy szerinted azt kene? Ertem, hogy a szandekossag, vagy figyelmetenseg megallapitasa ketseges, de teny, hogy a vetlen tevedes lehetosege fennal a jelenlegi berendezkedes mellett. Ezert a bolt minimum elgondolkodik, es vagy atrendezi a kiflisfiokokat, vagy mittudomen, hogy ezt megelozze es ne okozzon se maganak kart, illetve ne vegzalja a vevoit se.
Na ez a szandek ami itt nem latszik.

Buntetest a parkolotarsasagnak fizetni kell, nem errol van szo. A merteke felhaborito es a status quo szandekos fenntartasa

A nickben nem engedélyezett karakter található 2019.05.24. 11:17:17

Remek ez a parkolási rendszer. Megmondjam ki szív benne a legtöbbet?
1. Aki parkol
2. Parkolóőr
3. Ügyfélszolgálatos

Ahogy itt írta valaki éhbér van, kvótarendszer van, az egész a lehúzásra van kitalálva, nem véletlenül... Így hozzák be a csókosok, haverokon elvesző összegeket.
Aki meg sportot űz az ilyen parkolásokból, az meg szintén nem fog fizetni. Inkább eljár a bíróságra, lelép stbstb...

Szóval ez egyértelműen az átlagpógár sz@patása, egy évben egy méltányosság beleférne...

Inverz Mikulás 2019.05.24. 11:34:18

@KaTe:
Senki nem vitatja az önkori büntetési jogosultságát.
A kérdés még mindig az, hogy jogosan bünteti-e a terézvárosi önkori (parkolótársaság) forintban ugyanannyi büntetésre a 350 Ft-ot fizető ügyfelet, mint aki semmit nem fizet.

Vagy ha úgy tetszik,
arányos-e az egyáltalán nem fizető ügyfél 14-szeres büntetése mellett
a (hibásan) fizető ügyfelet az okozott kár 70*szeresére büntetni.

Jogszabály erről nem rendelkezik (bár az egyenlő bánásmód, mint alapvető emberi jog esélyes), a konkrét megkülönböztetésről pedig tudomásom szerint bírósági döntés nincs . Ez persze még nem jelenti azt, hogy az eltérő büntetési arány jogszerű lenne, sőt. A te jogérzéked szerint jogszerű, szerintem meg nem. De én nem akarlak téged meggyőzni.

Kuglóf. Az 2019.05.24. 12:00:00

Én sms küldéssel veszek parkolójegyet, a zónát meg leolvasom a legközelebbi parkolóóráról. Itt is 99 Ft a "kényelmi" izé, de sosem fizetek többet, mint kéne.

ELLENBEN valami oknál fova nemrég a Bazilikánál ÉN rossz zónát ütöttem be. Viszont éppen akkor, mikor jött a parkolóőr, bent ültem a kocsiban, várva az utasom.
Ez történt:

Én: Jó napot. Rendben van a kocsi parkolása? (Azért kérdeztem, mert láttam a leolvasót és érdekelt a dolog.)
Ő: Nem, még nem váltott parkolást a rendszer szerint.
Én: Az hogy lehet, küldtem SMS-t, kaptam is visszaigazolást.
Ő: (Csekk még egyszer) Nem, nincs a rendszerbe.
Én: Nézze itt az SMS és a válasz.
Ő: De hát ez X zóna, mi meg Y-ban vagyunk!
Én: Bocsánat.
Ő: Oké, ha még marad, indítsa a korrekt zónát.

Szóval mázlim volt és egy kedves hölggyel társalogtam, egyébként a szakadó esőben.
A rosszat leállítottam, a jót indítottam, PEDIG ezután végig bent ültem a kocsiban.

Ilyen is történik, néha.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.24. 12:01:47

@ckave: Egyáltalán mire fizetsz büntetést?
Milyen károkozás történt?
Mitől drágább a közterület 3 méterrel odébb?

CCnick 2019.05.24. 12:04:50

@Darth Revan: Idéznéd ahol azt írtam: örülök? Viszont veled szemben felfogom, hogy miért kerül pénzbe az, ha nem 1 hanem több profitorientált cégen keresztül zajlik valami.

CCnick 2019.05.24. 12:11:53

@Xezs7: Az emberek azt hiszik, hogy a telefonjukban a GPS katonai pontossággal működik. Egyszer a poén kedvéért kikapcsoltam az igoban az "útra illesztés" funkciót, egyből 10métereket ugrált az autóm menet közben jobbra-balra a gps szerint :)

Terézágyú 2019.05.24. 12:11:54

@A nickben nem engedélyezett karakter található:
"egy évben egy méltányosság beleférne..."

Azt te nem tudhatod, hogy megtörtént-e már ez az "egy évben egy"...

Nick-son 2019.05.24. 12:22:27

@CCnick: Mért is természetes, hogy a parkolást túlfizeti gyakorlatilag mundenki? Mért nem az a természetes, hogy kötelező boztosítani a használattal arányos fizetést?

summerwind 2019.05.24. 12:39:15

A parkolási díj ALKOTMÁNYELLENES.
A kifizetett összegért SEMMILYEN szolgáltatást nem kapsz.
Az utcán, ahol parkolsz, a parkolási cég SEMMIT nem csinált, azon kívül, hogy pénzbeszedő gépeket tett oda.
A parkolóórák előtt UGYANÚGY lehetett ott parkolni, mint a parkolóórák telepítése után és ha nem lennének ott az órák, akkor is UGYANÚGY lehetne ott parkolni.
A különbség csak annyi lenne, hogy nem gazdagodnának meg a bűnözők a gondolkodni és összefogni képtelen lakosságon.

Xezs7 2019.05.24. 12:43:25

@Semmitnemérszakitiltással: Ezt nyilván nem komolyan kérdezted. Valahol meg kell húzni a zónák határait. A külső zónák pedig azért olcsóbbak, mert ott több a hely, és kevesebb autós szeretne ott parkolni, mint a belső zónákban.

Xezs7 2019.05.24. 12:46:06

@summerwind: nem igaz. Ha nem lenne ott fizetős parkoló, még ennyi hely sem lenne. Ezzel veszik rá az embereket arra, hogy ha nem fontos kocsival menni arra akkor ne azzal menjen, illetve ha mégis azzal megy, akkor ne álljon több ideig ott, mint kellene. Plázák környéke tipikus: ha odabent 200 Ft a parkolás, de utcán ingyenes, akkor mindenki kint parkol. Ha az utcán 400, akkor már bent. Na ezért kell a fizetős utca.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.24. 12:55:01

@Xezs7: Szerintem állampolgárként ugyanannyi jogom van minden közterülethez.
Ha az okmányirodában 2 órát váratnak, akkor meg 2 órát fog ott állni az autó, ha drága, akkor is.

Az a fedősztori,hogy ez azért van,hogy cserélődjenek az autók. Hely így sincs.
Vegyenek rá jó tömegközlekedéssel, meg P+R-rel...

Terézágyú 2019.05.24. 12:55:49

@summerwind:
"A parkolási díj ALKOTMÁNYELLENES.
A kifizetett összegért SEMMILYEN szolgáltatást nem kapsz."

Ez így van. Mint ahogy egy csomó más dologért se, csak fizetsz, mert csak. Mint ahogy a kutyacsip is csak egy lehúzás. Hívhatnák adónak is. Mint most a kútadót. Eddig használhattad a saját kutadból a vizet - most fizess érte.

Eddig parkolhattál az utcán, közterületen, most fizess érte.

summerwind 2019.05.24. 12:56:46

@Xezs7: Tehát az a szolgáltatása a cégnek, hogy kevesen jönnek be a városba, mert ők pénzt szednek a helyekért? Valahogy nem látom be, hogy ez egy szolgáltatás lenne.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.24. 12:57:36

@Xezs7: Ja, szolgáltatás meg semmi a pénzedért. Megállhatsz azon a területen, amit az adódból tartanak fenn. Kösz.

Terézágyú 2019.05.24. 12:58:14

@Semmitnemérszakitiltással:
"Ha az okmányirodában 2 órát váratnak, akkor meg 2 órát fog ott állni az autó, ha drága, akkor is."

Miért pont az okmányiroda?

"Vegyenek rá jó tömegközlekedéssel, meg P+R-rel..."

Hát, érdekes, én el tudok jutni az okmányirodákba tömegközlekedéssel...
De igaz, a sok tahó autós csak menjen kocsival - ha ők is busszal járnának, már nagyon tele lenne a busz...

Xezs7 2019.05.24. 12:58:38

@Semmitnemérszakitiltással: Akkor menj bíróságra, sok szerencsét. Pont leírtad, hogy gyorsabban cserélődnek az autók és pont ez a lényeg. Ha valaki kiáll, te pont be tudsz állni a helyére. Hol itt a gond?

Snagal 2019.05.24. 13:25:00

@Kuglóf. Az:
btw ha az autóban ülsz nem kell parkolódíjat fizetned mert az olyan mintha csak várakoznál.
(meg hát technikailag sem kivitelezhető ilyenkor a büntetés, mivel nem tudja a parkolóőr úgy elkészíteni a fotót a parkolást bizonyítandó, hogy te még benne ülsz... hiszen akkor vitatható, hogy parkoltál -e egyáltalán van pl csak lehúzódtál stb)

Darth Revan 2019.05.24. 13:25:38

@CCnick:
nehezen dolgozod fel az informaciot:

az elektronikus fizetes a cegnek olcsobb. OLCSOBB.
Ugyanis az automata urites, keszpenzkezeles a legdragabb aspektusa a mukodesuknek. Raadasul ezt is kulsos ceg vegzi, nem a parkolotarsasag.

Ennek ellenere, az olcsobb fizetesi metodust dragabban adjak tovabb a fogyasztoknak es te meg jogosnak is latod. Nevetseges

Osszefoglalva
1) a cegnek olcsobb
2) ugyfelnek dragabb
3) te pedig engem gyozkodsz, hogy ez jogos

LOL

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.24. 13:36:52

@Terézágyú: Mert az jutott eszembe. Orvos is lehetne meg bármi.

@Xezs7 : Semmivel nem cserélődnek gyorsabban,azt írtam. Feltételezem, hogy addig áll ott, amíg dolga van,mert utána máshol van dolga. Ha meg csak úgy ott akar állni az ember, akkor most is megteheti, ha kifizeti.
Lehúzás.

Xezs7 2019.05.24. 13:59:40

@Semmitnemérszakitiltással: Nem így megy. Ha fizetős, akkor az ember vagy nem is kocsival megy (nyerő helyzet 1) vagy kevesebb időt csesz el, mint nem fizetős esetben (nyerő helyzet 2) vagy teljesen máshol parkol, mondjuk olyan távolabbi helyen, ahol több a parkoló (nyerő helyzet 3). Az, hogy valakinek meddig van adott helyen dolga, egyébként is relatív. Sokan imádnak időt elcseszni csak úgy bámészkodással, nézelődéssel. Ezt egyesek úgy mondják, hogy most ez volt a dolguk. Vagy bemegy valamilyen hivatalba olyan információkért, amiket telefonon vagy neten is meg tudott volna szerezni. Szóval ne essünk hanyatt attól, mert valakinek valahol "dolga" van. Lehet, hogy azt csak ő így gondolja, de igazából semmi dolga sincsen arrafelé.

ckave 2019.05.24. 14:12:19

@Darth Revan:

En is irtam korabban, hogy a kenyelmi dijat elfogadhatonak tartom, pontosabban nem ezzel van bajom a tortenetbol.
Persze, nem orvendezve fizetem, mint ahogy senki valoszinuleg. A jogossaga nem kerdes, mert szabadon eldontheti mindenki, hogy hasznalja, vagy sem.

Ja, hogy a parkolotarsasagok megallapodhattak volna ugy az alkalmazas fejlesztojevel, hogy semmilyen kenyelmi dij nem jelenik meg a felhasznalo oldalan, az egy masik kerdes. Persze, hogy meg! Tessek, itt van, hasznaljatok kedves parkolni vagyok, mostantol igy is tudtok fizetni, szep napot mindenkinek! De ez tul eloremutato, ugyfelbarat hozzaallas lenne, hogy illeszkedik egy ilyen alapvetoen baratsagtalan berendezkedeshez?

Xezs7 2019.05.24. 15:01:51

@ckave: Ha a tied lenne az alkalmazás, te sem adnád ingyen. Más osztogassa a pénzét, de lehetőleg neked ne kelljen, mi?

ckave 2019.05.24. 15:08:52

@Xezs7: Nem ezt irtam.
Az OTP lefejlesztette a Szimple alkalmazast. Ezt ertekesitette a parkolocegeknek. Valoszinuleg tranzakcionkenti elszamolas van kozottuk, ennek osszege X ft. X >= 70 ft. Vagyis a Simple megkap a felhasznaloktol 70 forintot, ezt tudjuk. Elkepzelheto, hogy a parkolotarsasagok is fizetnek meg ezen felul, vagyis a simple ket csatornan keresztul kapja meg a tranzakcionkenti dijat.
En azt irtam, hogy a parkolotarsasag atvallalhatta volna a parkoloktol beszedett 70 ft-os dijat, hiszen egyebkent is csokkennek a parkoloautomatak csokkeno hasznalatabol eredo egyeb koltsegei, lehet, hogy parkolasonkent akar 70 ft-nal nagyobb mertekben

Darth Revan 2019.05.24. 15:09:06

@Xezs7:

nem is kell, hogy ingyen adjak

A keszpenzes fizetes sincs am ingyen, a parkolasi dijat ugy allapitottak meg, hogy abba belekalkulaltak mennyit kell a parkolocegnek kifizetni a penzszallito cegnek es a banknak.

na most, amikor elektronikus uton tortenik a fizetes, akkor ezen eleg jelentos megtakaritasa van a parkolocegnek, mert a keszpenz (kulonosen az apropenz kezelese) sokkal-sokkal dragabb, mint az elektronikus fizetes.

Az meg nem lenne gaz, hogy a megtakaritast nem adja tovabb a fogyasztonak, de a pofatlansag csimborasszoja, hogy EXTRA dijat szamit fel.

Ez a problema. senki nem akar ingyen levest, de ketszer fizetni ugyanazert a levesert senki sem szeret

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.24. 15:10:25

@Xezs7: És? Tilos?
Adóból fenntartott helyek ezek, csak van joga az embereknek ott lenni. Így sincs nagyon hely, szal tök felesleges lehúzás.

ckave 2019.05.24. 15:10:49

@ckave: helyesbitek, a simple alkalmazasnak a parkolas moduljara gondoltam

Xezs7 2019.05.24. 15:24:55

@ckave: Szerintem az OTP nem értékesítette az appot a cégeknek. Az továbbra is az övé. A 70 Ft-ot meg te se vállalnád át, ha tiéd lenne a parkolócég.

ckave 2019.05.24. 15:31:44

@Xezs7: persze, pongyolan forgalmaztam. a parkolas moduljukat drotoztak ossze a parkoloceget rendszerevel, igen, igy ertettem.

"A 70 Ft-ot meg te se vállalnád át, ha tiéd lenne a parkolócég."
a 70 ft atvallalasa nem vagy a parkoloceg, vagy a felhasznalo fizeti kerdes. Inkabb egy keruletek parkolasat szabalyozo atgondolt varosvezetesi lenne

2019.05.24. 16:13:22

@Semmitnemérszakitiltással:
Ha nincs fizetős parkolás valahol, akkor akinek úgy kényelmesebb, egész napra ott fogja hagyni, és ezért neked, akinek mondjuk 1 óráig dolgod van ott, nem lesz helyed. Ha viszont arra az egész napra ott kellene hagynia több ezer Ft-ot, akkor már nem biztos, hogy megér neki ennyit ez a kényelem.

Megjegyzem, jártam olyan gazdag német kisvárosban, ahol ezt úgy oldották meg, hogy ugyan ingyenes a parkolás, de minden helyre ki van írva, hogy mennyi ideig állhatsz ott. A legforgalmasabb helyeken 10 perc, van amelyiknél fél óra, 1 óra, 2 óra. Egész napra meg csak parkolóházban/mélygarázsban hagyhatod. De ezt az utat kevés település engedheti meg magának, mivel a rendszert fenn is kell tartani, abban a kisvárosban van egy baszottnagy autógyár, az abból befolyó adóbevételből tehetik meg.

Xezs7 2019.05.24. 17:06:07

@ckave: Összevissza beszélsz. Először vállalja át a Simple, aztán a parkolótársaság, most meg valami városvezetés? Tehát akkor az adónkból kéne fizetni azt is? El vagy te tévedve öregem.

Xezs7 2019.05.24. 17:09:20

@Zabalint: Tegyük még hozzá, hogy ha mindenki széthagyja a kocsiját, mert ingyenes a parkolás, akkor a helyi lakosoknak nem jut parkolóhely. A legtöbb fizetős övezet egyébként pont lakossági nyomásra jön létre. Nem egy kerületben láttam, ahogy szépen kitisztultak az utcák a fizetős övezet bevezetésekor. Ha én laknék ilyen helyen, örülnék a fizetős övezetnek, mert akkor nekem, helyi lakosnak bármikor lenne helyem és nem kéne köröznöm a helyért. Prioritások vannak, ezt mindenkinek el kell fogadnia. Az nem prioritás, hogy színházba megy valaki vagy dolgozni és akkor órákra otthagyja a kocsiját az utcán.

2019.05.24. 17:30:57

@Xezs7:
Én speciel bizonyos övezetekben a helyi lakosoknak is fizetőssé tenném (nem a jelképes éves bérlettel), legalább akkora összeggel, hogy drágább legyen, mint ha parkolóházban bérel magának helyet. Aki meg nem tudja megfizetni, ne tartson autót. Mert ez lenne normális a nagyvárosok frekventált övezeteiben, nem pedig az, hogy a közterület felét autótárolónak használják az emberek.

2019.05.24. 17:35:46

@Xezs7:
Te vagy eltévedve. A parkolótársaságnak mindkettő költség, az is ha elektronikusan fizetsz, az is ha az automatánál aprópénzzel. Utóbbi költsége magasabb. Te mégis azt mondod, hogy jogos, ha előbbit a parkolási díjon felül fizesse ki a user, utóbbit meg ne. Egyetlen érved pedig az, hogy előbbit egy harmadik félnek fizeti a parkolótársaság. Na most ha az automatákat a parkolótársaság bérelné (fogalmam nincs amúgy erről, az is lehet akár, hogy bérli), akkor ezen logika alapján már az is jogos lenne, ha azt is áthárítanák, és akkor vagy 70 Ft a kényelmi díj, vagy 200 Ft a "kényelmetlenségi" díj. Ami meg nyilván baromság.

kohlhaas mihály 2019.05.24. 18:02:03

A posztoló ott követte el a hibát, hogy Simple applikációt használt és nem PARKL-t. Bár 90,Ft a kényelmi díj, de nem kell egyetlen SMS-t sem küldeni és tévedés kizárva. Közterületi parkolásnál csak ráböksz a térképre, automatikusan betájolja a körzetet és a telefonodon már indíthatod is a parkolást. parkl.net/

Darth Revan 2019.05.24. 18:41:04

@Zabalint:

Az a baj, hogy az sokan beveszik a kényelmi díj mesét, bele se gondolnak, hogy az elektronikus fizetés konkrétan olcsóbb a cégnek.

ckave 2019.05.24. 21:42:50

@Xezs7: Te meg osszevissza olvasol.
Rakd ossze igy: Annyi kenyelmi dijat fizessen a user a Simple alkalmazasert, amennyi kenyelmi dijat fizet a parkoloautomataert.

Mondom ezt ugy, hogy ertem azt is, aki szerint a kenyelmi dij kifizetese ok. Kenyelmes, hogy nem kell automatat keresni, percre pontosan fizeted, nem saccolod azt, hogy mennyit dobsz be, stb. Masreszrol meg ez a "kenyelem" a technologia mai szintjen nem extra fizetendo szolgaltatas kellene legyen, hanem alap. A szolgaltato, szolgaltasson az barmilyen teruleten fejleszt, ennek viseli a koltsegeit. Valaki mas fejlesztette le? Akkor fizesse meg ezt neki.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.05.25. 01:43:18

@Zabalint: Ezek nincsenek annyian, mint ahányan mennek is tovább.
Amúgy bingó, helyi lakosként van parkolóbérletem, fizető zónában lakom, és nincs helyem, legalábbis ha nem a megfelelő órákban érek haza. Azt is, mire fizetem?
26 féle egyéb módon lehet megelőzni, hogy mindenki autóval járjon a belvárosba. Fizetőparkolással egy ideig, oké. De ha van ott valami frekventált intézmény, stb., az nem sokat segít.
Ráadásul közterületen, ami mindenkié, szedünk pénzt. Agyam megáll, hogy valaki szerint ez jó. A levegő is legyen fizetős, bazz.

2019.05.25. 07:52:47

@Darth Revan:
Lényegében ugyanez van a közműveknél a sárga csekk vs. csoportos beszedés kérdésében. Előbbi költségeit a szolgáltató fizeti, utóbbit te, pedig még a járulékos adminisztrációja is az utóbbinak olcsóbb.

(Én mondjuk díjneten fizetem kártyával, ez esetben a tranzakció költségét ugyanúgy a szolgáltató fizeti, mint sárga csekknél.)

ckave 2019.05.25. 10:30:34

@Darth Revan:

Persze, ez igy van ahogy irod, a keszpenz kezelese koltseges. Viszont az elektronikus fizetes dija nem egyenlo a tranzakcios dijjal. Az elektronikus fizetes koltsege 2,5-5%-a a megvasarolt termeknek, mikozben a kenyelmi dij egy fix osszeg.

Vagyis egy villamparkolasnal a parkolas erteke akar kevesebb is lehet, mint a (jelenlegi) kenyelmi dij. Akkor meg a parkolotarsasag fizessen a simple-nek? Ezert irtam parszor, hogy a kenyelmi dijat nem tudom kapasbol elitelni.
Ezt csak a korretktseg miatt fuzom hozza.

Xezs7 2019.05.25. 12:26:43

@Zabalint: egy normális számlacsomagban a bank kifizeti helyetted a csoportos beszedési megbízás díját.

2019.05.25. 12:56:38

@Xezs7:
A csoportos beszedés tranzakciós adóját mindenképpen te vagy a bankod fizeti, az hogy te és a bankod mindezt milyen konstrukcióban rendezed le egymás közt, irreleváns a kérdés szempontjából.

Permetező 2019.05.25. 15:45:47

Következő post pls... ez dög unalom.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2019.05.25. 18:42:03

@Kuglóf. Az: Te vagy a legjobb. Idejössz hirdetni, hogy milyen "okos" vagy, fizetsz azért is, amiért nem kell. Remélem a csöviket is eltartod a kereszteződésekben...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2019.05.25. 18:44:56

@ckave: @Maria Vizikova: Nem szükséges két billentyűzet. Nekem ugyanazon a billentyűzeten van angol, német és magyar billentyűzetKIOSZTÁS. Ez gyakorlatilag minden létező ma használatos számítógépes platformon elérhető szolgáltatás (de pl. androidnál is). Csak be kell állítani és onnantól pitty-putty válthatsz közöttük.

Taxomükke (UK) 2019.05.25. 18:51:43

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Ez nem mindenkinek sikerul. Neha en is lusta vagyok ekezeteket hasznalni. Idonkent viszont átállítom a billentyűzetet magyarra, aztán újra angolul kell írnom, és akkor m;rgel[d0k, ha elfelejtem 't'll\tani. Nem k0nnz# ey, nekem elhiheted.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2019.05.25. 19:10:51

@Taxomükke (UK): igazad van, iszonyat macerás lenyomni két gombot... :)
De elismerem, az igényesség melós dolog. Ezért van olyan nagy értéke azoknak az embereknek, akik a munkájukra (is) igényesek.

Xezs7 2019.05.25. 22:00:18

@Taxomükke (UK): ne csináld már, elég a magyart tudni az meg tartalmazza az összes angol karaktert.

2019.05.26. 10:29:03

@Xezs7:
Ha az ember angolhoz szokik, akkor nehezebben megy magyarral. Agyon kellett volna anno csapni azt, aki kitalálta, hogy qwerz a qwerty helyett. És hiába van benne a magyarban minden angol karakter is, ha programozásra alkalmasabb az angol, ezért sokan utóbbit szokják meg. Szerintem ez nem igényesség kérdése, mert vannak, akik könnyebben váltanak oda-vissza, vannak akik sokkal nehezebben. Mondjuk posztot írni ékezetek nélkül az kicsit más kategória, mint kommentet...

Maria Vizikova 2019.05.26. 21:22:48

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
Persze, hogy nem kell két billentyűzet. :) Csak engem baromira bekavar, hogy jelentős részben mások a szlovák és magyar ékezetes betűk, de ami megegyezik totál máshol van.
Nem tudok vakon gépelni sem magyarul, sem szlovákul, így rá kell néznem a billentyűzetre.
Aztán hamar belejövök, ha éppen egy szlovák betűs klaviatúrán kezdek magyarul gépelni.

Ékezettel írni vagy anélkül....

Szerintem is még egy komment hagyján ékezet nélkül írni. De egy egész porsztot, az kirívó igénytelenség. Én nem is tennék közzé ékezet nélküli beírást.

Maria Vizikova 2019.05.26. 21:27:35

@ckave:

A lusta igénytelenséged mellett még konok is vagy. :) Nemcsak én egyedül mondom, más is, de hát nem érted.

Maria Vizikova 2019.05.26. 21:28:59

@Maria Vizikova: @ckave:

Nem "komment ... írni" hanem "kommentet .....írni"

Na ezt meg én néztem el. :)

Permetező 2019.05.27. 07:49:44

@Maria Vizikova: Ha román billentyűzetem van akkor azon csak románul tudok írni?

koprofágia 2019.05.27. 08:29:21

Tehat a hivatalos app hibas,es ezert nem eleg a kulonbozetet megfizetni,teljes buntit kap. Nem letezik, hogy ez torvenyes. Szerintem a cegnek jarna bunti, hogy nem javitja az alkalmazasban a bugot,es nem is figyelmeztet.

koprofágia 2019.05.27. 08:32:47

@plümpike:
Ha a simplenek fizetett jutalek tobb,mint amibe az apro begyujtese kerul,akkor erdemes lenne masik szolgaltatot keresni

Xezs7 2019.05.27. 08:50:49

@koprofágia: ezt már megbeszéltük, az appnak semmi baja

2019.05.27. 09:26:14

@Darth Revan: miért használhatatlan számára a bögre? Nem lehet inni belőle? Ereszti a vizet?

koprofágia 2019.05.27. 09:56:26

@Xezs7:
Ennyi erovel a fel meter mely katyu javitasa helyett is eleg egy tablat kirakni,evekre.

Xezs7 2019.05.27. 11:16:51

@koprofágia: mit javítasz bazmeg azon, hogy a GPS fizikailag képtelen pontosabb adatokat adni? Ezt akárhogy próbálod appból megoldani, nem fog menni. De imádom mikor valaki nem ért hozzá de nyomja a sódert.

koprofágia 2019.05.27. 12:02:20

@Xezs7:
en is imadom,mikor valaki nem ert hozza,de okoskodik.
hidd el,meg lehet oldani,leteznek gepek,amik foldeken gps alapjan dolgoznAK.
ott ennel joval kisebb hibak sem fernek bele.

Xezs7 2019.05.27. 12:09:42

@koprofágia: Kereskedelmi célú GPS-szel biztosan nem. Azok szándékosan nem pontosak, hogy ne építs belőle rakétavezérlőt. De ha szerinted ezt meg lehet oldani, akkor szerinted miért van az, hogy egyik appban sincs megoldva? Mind szar, mi?

Darth Revan 2019.05.27. 14:32:32

@Daenerys Targaryen: Azt irtam, hogy haszontalan, nem pedig hasznalhatatlan.

peter3374 2019.05.27. 17:09:06

@summerwind: ez nem szolgaltatas hanem a forgalomszervezes, igy oldjak meg, hogy kevesebben menjenek be autval.

peter3374 2019.05.27. 17:12:18

@koprofágia: persze vannak cm-es pontossagu szolgaltatasok, de nem tudom mit szolnal hozza, ha evi 250.000-et kene fizetned ha hasznalni szeretned a gps-edet, egy ilyen pontos szolgaltatasnak kb ennyi az ara.

peter3374 2019.05.27. 17:15:35

@koprofágia: es 1.5-3 millio egy gps hozza....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.27. 18:35:20

@peter3374: "ez nem szolgaltatas hanem a forgalomszervezes, igy oldjak meg, hogy kevesebben menjenek be autval."

Ez pénzlenyúlás. Ha a parkoló autók számát akarnák limitálni, időkorlátos lenne, nem fizetős.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.27. 18:37:45

@peter3374: "hogy kevesebben menjenek be autval."

Ha azt akarnák, hogy kevesebben menjenek be autóval, akkor a város szélén parkolókat építenének, és a parkolási díjban benne lenne egy ingyenes napi BKV jegy.

2019.05.28. 11:36:29

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: bizony! Ez csak sima pénzlenyúlás maffia módszerekkel. Szó sincs semmiféle közösségi elvekről vagy forgalom szervezésről.

Xezs7 2019.05.28. 20:30:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az ugye megvan, hogy fizetős ÉS időkorlátos? A legtöbb helyen 2 vagy 4 óra a limit. Nehogy már minden ingyen legyen. Fogják már fel végre az emberek, hogy az autó egy luxus dolog, még ha valami 200 ezres csotrogánnyal jársz, akkor is. Város szélén parkoló, mi? Az autósok azt is ingyen akarnák, mert a legtöbb autós a saját anyját is eladná egy buszjegyért cserébe. Sóher semmirekellő banda, akik már azért is képesek sírni, ha 5 Ft-tal emelik a benzin árát. Mondom mindezt autósként.

Péter 2 2019.05.29. 16:40:40

@ckave: A billentyűzeteden nem szükségesek az ékezetes betűk. Az operációs rendszeredben használt billentyűzetkiosztáson van rájuk szükség. A kettő egymástól független tényező.

Péter 2 2019.05.29. 16:45:17

@geegee: Ez azért messze nem igaz. Amióta az első nem készpénzes megoldás megjelent, azóta azzal fizetek parkolást (már akkor is, amikor ehhez három különféle kártyát kellett Pesten kiváltani). Tudom, hogy valamivel többe kerül, de nekem megéri az, hogy nem kell mindig apróról gondoskodni, valamint hogy pont annyit fizetek, amennyit elhasználtam, hiszen akkor indítom és akkor állítom le a folyamatot, nem előre bedobott pénzekkel kell megpróbálnom megtippelni, hogy mennyi ideig kell majd ott várakoznom. Harmadikként még gyorsabb is, mint elmenni egy automatához és vissza a kocsikhoz a cetlivel.

Ezalatt az idő alatt soha nem fordult elő velem ilyen tévedés. Amikor megnyomon az appban a Start gombot, előtte vetek egy pillantást az oszlopon levő számra, hogy biztos legyek a dolgomban.

Péter 2 2019.05.29. 16:49:10

@koprofágia: A telefonos app hozott anyagból dolgozik. csak attól a GPS modultól kaphat adatot, ami a telefonban van. Igen, léteznek a GPS-nek ilyen felhasználási lehetőségei, de ugye nem nagyon lep meg, ha azt mondom, hogy abban nem feltétlenül a félcentes, telefonos felhasználásra tömeggyártott modul van?

GBorszeki86 2019.06.22. 08:27:01

Tegnap ugyanígy jártam, Teréz krt. 33 előtt parkoltam. Simple és Parkl appok szerint is a cím a 3062-es parkolási zónában található! Nézzétek meg az applikációban, a körút páratlan oldala térkép szerint is ehhez a zónához tartozik. 15:44-kor indítottam parkolást (3062-ben), 20 perc múlva szép lila csomag fogadott a szélvédőn, 15:45-kor rögzített büntivel, “eltérő parkolási zóna” magyarázattal. Ellenőr 6202 szintén. Egyetlen “bűnöm”, hogy bíztam a térképben (nem GPS helymeghatározást használtam!!), és nem néztem meg, hogy a parkolóórán valójában 3061-es zóna van feltüntetve! Valahol tehát bibi van, az biztos, hogy az appok térképes adatbázisa az említett helyen nem egyezik meg a valósággal.

Kérdés, h kinél lehet reklamálni, miután még csak a GPS tévedésére sem lehet fogni a dolgot. Vajon a parkolótársaság címkézte félre az órát, vagy az adatbázis rossz?
süti beállítások módosítása