Tékozló Homár

Kamu adidas oldalról rendelt kamu adidas = valódi idegállapot

2019.06.04. 10:30 | Homár Rezső | komment

20190603_185056.jpg

Forr a düh a Homár körül. Még a gyakorlott szemet is megtévesztheti (bár jobban megnézve jó sok az árulkodó jel) az a webshop, ahonnan szegény csalódott olvasónk megrendelte alaposan körüljárt álmai cipőjét, majd várt. És várt és várt és egyszer csak mi jött? Egy pakk Kínából egy olyan cipővel, amin csak zokogni lehet. Mindenesetre szóltunk az IGAZI adidasnak is, tudjanak a buliról. Aki szintén így járt velük, írjon nekünk és nyomja fel őket mindenhol!

Május elején kinéztem magamnak egy adidas női sportcipőt. Először a Deichmann oldalán találtam, aztán személyesen elmentem, hogy a méretet pontosítsam, illetve a tervem az volt, hogy ha lesz méret, akkor meg is veszem. Sajnos a keresett modell az általam kiválasztott színben nem volt már egyik üzletükben sem, így egy másik színűt próbáltam, hogy a méretet beazonosítsam. Majd később otthon elkezdtem bújni a netet és nagyon megörültem, hogy találtam egy oldalt, ahol színben és méretben is elérhető volt az álom cipőm.

Az oldal neve adidashungary.com volt. Nem először vásároltam online, semmi gyanúsát nem kerestem, illetve nem tapasztaltam. Pikk-pakk megtörtént a vásárlás. Azt írták 8-10 munkanap a szállítás. Két hét után fura volt, hogy semmi hír róluk. Gondoltam írok nekik. A kapcsolat menüpontban küldtem egy mailt. Válasz semmi. Pár nap múlva gondoltam telefonálok. Akkor már éreztem, hogy valami gáz van. Nem volt telefonszám hozzájuk. Csak írni lehet. Újra írtam. Válasz semmi.

20190603_185117.jpg

Majd közel egy hónap múlva érkezett egy csomag, doboz nélkül, sima nejlon borítékban jött egy pár cipő Kínából. A varrás katasztrófa, a modell egy teljesen másiknak az utánzata, a szín totálisan különböző és a minőség katasztrofális.

20190603_185048.jpg

 

Totális csalódás, kidobott nem kevés pénz és tanácstalanság, hogy most küldjem vissza (30 napos pénzvisszafizetési garanciát ír az oldal), vagy bukjak újabb pár ezer forintot a postaköltségen? 

20190603_185014.jpg

Röviden ennyi. Kicsit meginogtam az online vásárlást illetően.

 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juhaszvik 2019.06.04. 10:57:40

szerény véleményem szerint az online vásárlásnak három szintje van:
1. bolttal, üzlethálózattal rendelkező kereskedők (pl. media markt, euronics, extreme digital, kisebb üzletek, hálózatok stb.)
2. csak kiszállítással működő, de ismert, ellenőrizhető háttérrel rendelkező cégek (pl. emag)
3. minden más

ez utóbbit lehet ugyan tovább darabolgatni, megbízhatóra és nem megbízhatóra, de ez maximum azon múlik, hogy xy már rendelt onnan, és jé meg is kapta. semmi garancia nincs rá, hogy úgy és azt kapja meg a megrendelő, amit szeretne, és erről nem ártana, ha egy kicsit okítanák a népet, ha más nem társadalmi felhívásokban, egyéb módokon (mondjuk az iskolában).

a fenti példában egy darab cégnév nincs a weblapon. a megjelenése nívótlan, töredezett, a szövegben folyamatosan nagy kezdőbetűkkel írnak, a vegyes (magyar szöveg mellé .com) cím már csak hab a tortán. eszem ágában sem lenne onnan rendelni.

persze ezzel most nem az első két pontba esőket fényezem, mert ott is vannak komoly gondok, de nyilvánvaló törvénysértést ritkábban követnek el...

Nick-son 2019.06.04. 11:16:49

Igazából nem az online vásárlással van a baj véleményem szerint.

Azt se találtam meg ki üzemelteti ezt az oldalt. Csak mert lassan egy évtizede van webáruházam, fővesztés terhe mellett még azt is fel kell tüntetnem a tárhelyet ki szolgáltatja, meg olyan sok adatot, hogy komoly jogértelmezési procedúra most már utánajárni csak annak miket kell feltüntetni az oldalon + még betartani is. Itt meg nem találom ki az üzemeltető...

killerkaller 2019.06.04. 11:22:48

Adathiányos ismertető, néhol lezser, magyartalan fogalmazás megalapozza a bizalmatlanságot: ne vásárolj itt!

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.04. 11:55:43

Ha eddig nem válaszoltak, akkor szerinted visszaadják a pénzt?
Ha magyar cég, akkor fogyvéd+csalás bejelentése, külföldit meg fújhatod.

Viszont az anyacég az ilyen hamisításokra ugrani szokott,meg itthon a yard is.

Terézágyú 2019.06.04. 11:56:11

@killerkaller:
Ugyanmár, a pószter nem először vásárolt online, semmi gyanúsat nem keresett, illetve nem tapasztalt...

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.04. 11:59:01

@Nick-son: Fura,hogy ezeket sosem bactatja senki? Mert láthatólag remekül megélnek.

GiaMarie 2019.06.04. 12:03:50

@Semmitnemérszakitiltással: Ezeket nem. Azokat basztatja a hatóság, aki tényleg erőn felül próbál megfelelni a nonszensz szabályzásoknak, amiknek mondjuk egy induló kis webshop számára lehetetlen (és felesleges). Lásd, előző hozzászóló, hogy még azért is megbüntetnek, ha a tárhelyszolgáltatót nem tüntetem fel. Nem mintha lenne bárki, aki érdekelne, vagy racionális ok arra, hogy érdekelje. És ugye mennyivel egyszerűbb azt megtalálni, aki küzd, kínlódik, igyekszik, így fenn vannak az adatai, házhoz megy a pofonért, mint ezeket üldözni tűzzel-vassal?

sapka 2019.06.04. 12:19:35

hát eleve ahol egy tök üres form van a kapcsolatfelvétel menűpont alatt, ott krva fix, hogy nem vásárolok.
nyilván tudom, ahol ott van, hogy Budapest, Szopó János utca 73 ott is átbaszhatnak, de ahol csak ennyi van, azok tuti át fognak).
nekem eddig bevált módszerem, hogy soha semmit nem fizetek ki előre, még a nagyoknak sem (Edigital, MediaMarkt, stb), majd ha láttam a terméket, akkor. ha kifizetem előre, akkor már nem lesz olyan fontos a szállítás, akkor nem lesz sürgős közreműködni a minőségi problémák kezelésében. inkább kifizetem azt a párszáz forinot, amit néhol utánvételi díjként felszámolnak, minthogy bukjak 10-20-30 ezer forintot.

killerkaller 2019.06.04. 12:22:57

@Terézágyú: "Ugyanmár, a pószter nem először vásárolt online, semmi gyanúsat nem keresett, illetve nem tapasztalt..."

A termék utáni olthatatlan vágy lila ködként ereszkedett a józan ítélőképességére.

Mester.Tamás 2019.06.04. 12:23:04

Azért a poszterinánál megkérdőjelezném a "gyakorlott vásárlót" ... számos ordító jel, hogy valami nem stimmel, aztán most ki van ábrándulva az egész online vásárlásból:
www.adidashungary.com/shippinginfo.html magyartalan, Minden Szó Nagy Kezdőbetű és a többi

Snagal 2019.06.04. 12:52:30

Ebben az esetben meg kell védenem posztert. Bár valóban fel lehet fedezni gyanús jeleket de
1) nem mindenki webshop szakértő, ahogy mondjuk a teljesen logikátlan ingyenes szállítási limit összegét úgy a nagy kezdőbetűket sem feltétlen fogja mindenki átbaszóskínai webshop jeleként értelmezni.
2) pláne nem ha egy világmárka neve és logoja alatt fut - sőt még a dizájn és arculat is hasonló ami szintén megtévesztő

Amit én mindenképpen javaslok ellenőrzésre egy online rendelés előtt, hogy a weboldalon milyen cégadatokat találunk - ha nem találjuk meg a honlapon a mögötte álló cég nevét akkor eleve off.
Ezen kívül amit szintén komolyabb "webshop analizálás" nélkül is egyből látni lehet az árak, ha ott nem a szokásos 999/990 esetleg kerek számok vannak hanem mindenféle random szám akkor ott is kezdjünk el minimum gyanakodni és jobban utánajárni ki van az oldal mögött.

Terézágyú 2019.06.04. 13:23:06

@Snagal:
"Ebben az esetben meg kell védenem posztert. Bár valóban fel lehet fedezni gyanús jeleket de
1) nem mindenki webshop szakértő, ahogy mondjuk a teljesen logikátlan ingyenes szállítási limit összegét úgy a nagy kezdőbetűket sem feltétlen fogja mindenki átbaszóskínai webshop jeleként értelmezni."

Aha. Miért is tenné. A múltkor egy piszkos ruhájú ember behúzta az egyik kapualjba, hogy van neki olcsón IGAZI aranyékszere... miért is értelmezte volna ezt úgy...

Terézágyú 2019.06.04. 13:27:12

Egyébként itt a példa, hogy miért szoktuk szidni a pószterek leveleinél is a helyesírást, a megfogalmazást stb. Ahogy itt ezeknél a webshopoknál is: rossz jel. Nem feltétlen a becsapás jele, de a trehányságé, összecsapottságé, megbízhatatlanságé...

Xezs7 2019.06.04. 13:41:59

Ahhoz azért pofa kell, hogy valaki csináljon egy webshopot azért, hogy utána aliexpress-ről rendelt cuccokat értékesítsen tovább. Gyakorlatilag semmi pluszt nem tesz hozzá, csak lehúz.

Snagal 2019.06.04. 13:48:05

@Terézágyú: simán lehet trehányság is, ahogy lent írod - persze nem jó jel már az sem de azért az hogy egy eredeti adidas sportcipőt kapok trehány kiszolgálással, szállítással az még nem akkora szívás mint amikor képen látható kézműves remeket küldik - az oldal nem néz ki ennyire szarul mint az a cipő:)

azért ez sokkal sunyibb oldal mint a korábbi xyz és társai (ha www.kinaiadidasolcson.xyz lenne a domain akkor megérdemelné a posztőr de így nálam nem ütötte át az ostobaság-ingerküszöböt)

Nick-son 2019.06.04. 14:22:13

@Semmitnemérszakitiltással: igen, itt a magyar hatóságoknak van egy komoly elmaradása szerintem. Ha lehet blokkolni a világ összes külföldi szerencsejáték oldalát - vagy legalábbis megpróbálják - akkor a kamumagyar webshopokat is lehetne. Ami itt szolgáltat és azt se tudni ki és mi. Igen gyakran magyar az üzemeltető aki külföldi cég álcája mögött bújkálva dolgozik a határon belül persze magasról tesz áfára, járulékokra, fogyasztóvédelemre. Bizony lépni kellene a nav -nak.

Jake Peralta 2019.06.04. 15:30:50

@Snagal: Tudom én vagyok a hülye, de ha online vásárolok azért alapból meg szoktam nézni hogy:
1. kitől veszem a terméket (eladó cég, székhely stb)
2. milyen kapcsolati lehetőségek vannak. (ha csak egy kapcsolati form akkor eleve felejtős)

Ezek alapján azért elég sok ilyen lehúzós webshop kiszűrhető.

Terézágyú 2019.06.04. 15:36:11

"Nem először vásároltam online, semmi gyanúsát nem kerestem"

KaTe 2019.06.04. 15:36:24

"Röviden ennyi. Kicsit meginogtam az online vásárlást illetően."
- Vannak dolgok, amiket nem szabad erőltetni...

"Pikk-pakk megtörtént a vásárlás."
- Kártyával fizettél? Lehet a bankodtól kellene segítséget kérned...

!!!
Mivel a posztoló nőstény, gondoltam felhívom az urak figyelmét, hogy elfelejtette kisatírozni a telefonszámát a csomagon. Szóval hajrá!

Terézágyú 2019.06.04. 15:41:05

@KaTe:
Gondolod, hogy az itteni uraknak szimpatikus egy ilyen vásárlási szokásokkal bíró illető? :)

killerkaller 2019.06.04. 15:54:08

@Snagal: ....."így nálam nem ütötte át az ostobaság-ingerküszöböt)"

Ostobaságnak, ostoba tettnek én sem nevezném semmiképp.
A levél hangvételéből egyfajta érzelmi motiváció sejlik -álom cipőről ír- ami miatt könnyelművé vált, és ennek issza most a levét. Megteheti, hogy a cipőt visszaküldi, eláll a vásárlástól és reménykedik, mert a honlap "adatai" alapján foghatatlan a webáruház.

killerkaller 2019.06.04. 15:59:36

@Terézágyú: "Gondolod, hogy az itteni uraknak szimpatikus egy ilyen vásárlási szokásokkal bíró illető? :)"

Mit tudhatod? Vannak még láb és cipőfetisiszták. :))

Snagal 2019.06.04. 16:10:52

@KaTe: "Mivel a posztoló nőstény, gondoltam felhívom az urak figyelmét"
miért csak az urakét? 2019ben nem szabad így általánosítani...
nő, férfi, ma már mindegy, ne legyél ilyen kertvárosi :D

Head Honcho 2019.06.04. 18:46:54

Ez olyan, amiket a facebookon szoktam látni ismerősök ismerőseitől, hogy "xy társaságában", ennyi és annyi kedvezmény a Nike, Ray Ban, satöbbi *hivatalos* honlapján, mellette egy teljesen kamu, bogus webcím, ami az avatatlan szemlélőnél is le kéne vernie a biztosítékot.

Drago Brutic1 2019.06.04. 18:58:40

Nem szeretem, amikor a posztert az igazság elferdítésével gyanúsítják, de most hasonlót gondolok. Ha egy adott méretet és színt keresett, akkor simán beírja a google-ba, hogy Adidas cipő. A találatok között kb. a harmadik a hivatalos márkaoldal, az említett oldal nincs a találatok között. Poszterünk azonban az "Adidas olcsón" opciót írhatta be, mert ott tényleg első oldalon szerepel ez a gagyioldal. Innentől kissé inog a backstory, mert nem a mérettel, hanem a normál árakkal volt elégedetlen. És láss csodát, ezen az oldalon megkapta, amit várt: Adidas cipőket fél/harmad árért. Innentől nem hiszem, hogy van ember az országban, aki nem sejti, hogy ennyi engedményért eredeti márkát kap. Valójában kockázatot vállalt, de a várható szarnál is még sokkal szarabbat kapott. Ettől persze tehet feljelentést a rendőrségen, meg igaza is van, de talán nem kell a naivat adni ennyire.

Brokkoládé 2019.06.04. 19:39:04

Nagyot lépett az eredeti márka, azóta is fent van az oldal...:D LEhet részesedést kapnak belőle..?! :O

juhaszvik 2019.06.04. 21:02:08

@Drago Brutic1: "Valójában kockázatot vállalt"

ez nem kockázat, mivel 0% esélye volt rá, hogy összejöjjön. a jótékonyság és a kereskedelem kizárja egymást.

én egyszerűen nem értem az embereket. vagy legalább is egy bizonyos embertípust. nem a naivakra gondolok, hanem azokra, akik valamilyen oknál fogva azt hiszik, hogy a gazdagodás, a tuti üzlet, a jó vétel a szerencsén múlik. véletlenül belefutnak egy reklámba, ahol valaki mélyen áron alul akar megszabadulni a cuccaitól, vagy ez a piramisjáték most tényleg be fog jönni, nem kell mást tenni, mint befizetni egy kis pénzt, aztán hátradőlni.

nem vagyok pénzember, nem osztani akarom az észt, csak furcsállom, hogy nem egészen h*lye emberek csinálnak magukból idiótát csak azért, mert... nem is tudom miért...

FDToth 2019.06.04. 21:23:33

Ne mar.. ha weben vasarolok:

Megnezem a ceginfokat, azt h fekete listas-e, mukodik-e, biztonsagos lehet-e online fizetni, stb

Ez az adudahungaty mar ott buzlik h a bal fso sarkokban ott van h 57.611 ft-tol inygenes szallitas...

Hihetlen h vannak olyan buta emberek akik siman bedolnek ilyen kamunak.

Es ilyen embernek sok esetben magas az iskolai vegzettsege...

gdobo76 2019.06.04. 21:34:06

"Es ilyen embernek sok esetben magas az iskolai vegzettsege... "

Mintha az bármit is jelentene...

Xezs7 2019.06.04. 23:08:29

@Drago Brutic1: Jogos az észrevétel. A lehető legrosszabb, amit az ember tehet, ha beírja a keresőbe, hogy "olcsó" vagy "olcsón" netán "ingyen". Ha valakinek van egy átlagos IQ-ja és nem idén kezdett internetezni, ezekre már rég rájöhetett volna.

Xezs7 2019.06.04. 23:11:48

@juhaszvik1: De, azért csinálják mert egészen hülyék. 40%-os ígért hozamra odaadják vadidegennek a pénzüket, mert ennyire hülyék. Venni akarnak féláron márkás ruhát/cipőt/parfümöt, mert elhiszik, hogy ilyen létezik. Állítom hogy az ilyen emberek akkor is megvennék, ha azt mondanák nekik, hogy ezért a cipőért ölni kellett ahhoz, hogy ilyen olcsó legyen. Megvonná a vállát és boldogan fizetné ki a félárat. Nem az ő dolga, neki csak az olcsóság számít.

Az ilyen "tuti üzletbe való belefutás" még régebben, vagy talán ma is az utcán szokott még menni. Rosszarcú cigánygyerek leszólít, hogy akarsz-e parfümöt olcsón. Naná, hogy hamis, esetleg lopott, hát egyik sem teszi számomra vonzóvá az ajánlatot. De valószínűleg azért csinálják, mert mindig van balek, aki azt hiszi, belefutott élete nagy üzletébe. Siralmas, hogy mennyi hülye van.

PartyMikee 2019.06.04. 23:36:48

A poszternek nem az online vásárlást illetően kellett volna meginogni, hanem el kéne gondolkodni a cselekvőképességet legalàbb részben korlátozó gondnokság alá helyezésen. Ilyet tényleg csak debilek szopnak be.

Etniez 2019.06.05. 01:22:51

@Drago Brutic1: én is pont erre gondoltam.

M1nd3gy 2019.06.05. 01:56:28

IP alapján a következő domainek tartoznak hozzájuk:

Domain Last Resolved Date
adidashungary.com 2019-06-04
columbiaromaniaonline.com 2019-06-04
diopsons.com 2019-05-28
ocupia.com 2019-05-28
turkkar.com 2019-05-28

Birka Párt 2019.06.05. 03:10:57

@Xezs7: Vatera? Ott biz meg csinalni sem kell! ;)
Dehogy kamu ez a cipo, ugyanaz a gepsor, csak masik/olcsobb eresztes... :D
Egyebkent tozsdezni is csak annyi penzzel erdemes, amennyi nem faj!

Im just here for the comments 2019.06.05. 04:05:55

"Ingyenes Szallitas 57.224 Ft Felett"
Vajon mire gondolt a költő? Olyan szép, kerek szám, biztos nem vernek át?

Mellesleg engem érdekelnének a számok. Mennyi volt az álomcipő a Deichmannban, ehhez képest mennyi a csodawebshopban?

Etniez 2019.06.05. 04:34:02

Megnéztem a kamu oldalt, a főoldal még elmegy, elhiszem hogy becumhatják egyesek, de ahogy ráböktem a cipőre egyből fura lett minden.

Denise Hogyisdugják 2019.06.05. 06:15:47

kicsit off. azért érdekelne, hogy a sok megmondóember közül hányan tehetik szívükre a kezüket és mondhatják ki őszintén (és büszkén): "engem még sosem baxtak át online vásárlásnál". a motivációs képek között is biztos van olyan, hogy a bölcsességhez a tapasztalaton keresztül vezet az út...

2019.06.05. 06:18:10

@Xezs7:
Mondjuk az is érdekes, hogy a benzinkútnál leszólító cigányoktól még nem láttam, hogy valaki vett volna parfümöt, telefont, Stihl fűrészt, de biztos vannak ilyenek, mert különben nem érné meg nekik ott árulni.

2019.06.05. 06:29:11

@Xezs7: a gond nem ezzel van hanem azzal,hogy sehol nem jelzi az oldalon.Magyarországon élünk,a magyar ember szereti,ha más dolgozik helyette.Egy rakat ismerősnek,kollegának rendelem aliról a cuccokat,mert -fosnak regisztrálni,-fosnak a hibás termék miatti reklamáció "bonyolultsága" miatt (megjegyzem a magyarhoz képest diadalmenet egy alis panasz ügyintézése),-fosnak a mindennemű kockázattól...soroljam?Cserébe megmutatom,ez van a végösszeg ennyi,a kockázat stb. meg az enyém.Naná,hogy nem ingyen csinálom,de nem ebből élek.Ők is látják az árakat,persze az ali és banki jutalékról nem szeret senki tudomást venni+az 500-1000 ft amit ráteszek.Az egészben a leggyengébb láncszem még mindig k...szott magyar posta na velük veszekedni az a nem mindegy.

Jake Peralta 2019.06.05. 06:41:19

@Denise Hogyisdugják: Engem még senki nem baszott át online vásárlással.
Pedig 100+ vásárlásom volt már.

Etniez 2019.06.05. 06:43:02

@Denise Hogyisdugják: pl én, legalább ezer vásárlás után vagyok.
Ha új helyről vásárolok, előtte utána olvasok. Sok helyről nem is rendeltem végül, valószínűleg jol tettem.

2019.06.05. 07:14:46

@juhaszvik1: rátapintottál a lényegre.Ez a magyar ember.Lényegtelen,hogy cipőt,autót,telefont vagy bármi más eszközt nézünk mindig ez van.Árulok telefonokat,telefonalkatrészeket meg minden vackot.Van amit kicsi pénzért mert hibás van amit többért mint más mert vagy teszek hozzá pluszt vagy mert az annyit ér meg nekem de alkudni mindig lehet érezze a vevő,hogy nyer az üzleten.Sokan végig se olvassák a hirdetést csak a címet+árat.Aztán jön a pofára esés,ha megkérdezem az 50+ érdeklődőtől,hogy a hirdetést végigolvasta-e?De ugyanez van,ha közlik velem,hogy másnál ugyanaz a cucc feleáron van (pl. telefon) Magánemberként simán beleszarhatnék én is a garanciába,visszatérítésbe,max. egy negatív tapasztalattal lesz gazdagabb a vevő.De nem teszem,mert én se szeretem ha át akarnak baxni.A sok eladott teló közül két hete lett először hibás darab,aminek a hibája nálam a tesztidő alatt nem derült ki.Azonnal szólt a vevő,semmi gond,cseredarabom nincs a magyar posta jóvoltából úgyhogy pénz vissza,teló megy alkatrésznek,nekem marad a sűrű bocsánatkérés és az égésnyom a képemen.Duplájáért vette nálam mint másnál lett volna.Döntés oka?Senki más nem vállalta a visszavásárlást,cserét ha hibás lenne.Naná,mert annak úgy éri meg.Nekem meg az,hogy legközelebb esetleg az Ő ismerőse vagy ismerős ismerőse csenget be cuccért mert kivételesen állom a szavam és tartom magam ahhoz amit leírok.Ez van,csak ezt a magyar ember nem szeret olvasni és nem szereti kifizetni a használt motyóért azt a pluszt amit kérek,inkább az olcsó aztán meg a sírás ha nem működik.

CCnick 2019.06.05. 07:55:53

Ha egy weboldalon Minden Szót Nagybetűvel Írnak A Súgóban az triviálisan valami kamu. Hivatalos forgalmazú ilyet nem csinál

szepipiktor 2019.06.05. 08:00:00

Az ilyen "kereskedők" nem lennének, ha az emberek egy jeletős része nem lenne buta vásárló.
Én még a magyar webáruházakat is azonnal "dobom", ha nincs részletesen megadva a címadatuk, telefonszámaik, email címeik.
Hiszen ezeket érvényes törvények szabályozzák - például minden kereskedelmi jellegű online oldalon szerepeletni kell a tulajdonos adatait tartalmazó "impresszumot"... - és ugye az az átkozott GDPR is erről szól!
Amit nem csak az EU-s országok alkalmaznak, hanem a világ cégei is.
Napjainkban a normális kínai kerekedőcégeknek is vannak nemzeti "irodái", a termékeket nem közvetlenül Kínából szállítják, hanem egy EU-s központon keresztül (Adó, Áfa, Vámszabályok!)
Szóval a poszter gyakorlatilag kiment a Keletihez és a cigánytól vett gagyigyűrűt és amikor észrevette, hogy nem arany, hanem rész, elkezdett kiabálni.
Megloptak, megloptak.
Közben ő volt a full ostoba.

Secnir 2019.06.05. 08:05:06

"Csak írni lehet. Újra írtam. Válasz semmi."

teljesen fölöslegesen, mivel az MX-record mögötti IP-n nincs levelezőszerver...

2019.06.05. 08:10:50

@Denise Hogyisdugják:
Engem mondjuk online sosem basztak át, offline sajnos már igen, de utóbbi régen volt. Online amúgy többet kell tenni azért, hogy átverjenek, mivel van időd megfontolt döntést hozni, miközben a figyelmedet sem vonja el az azonnali kommunikáció, amit offline boltban kell folytatnod.

TDICDITRDITDDIPDTD 2019.06.05. 08:28:49

@Xezs7: Az a helyzet hogy megnéztem az oldalon az árakat és nem feltűnően olcsó. Én vettem outletben (Biatorbágy) 44.000 Ft-os Nike cipőt 11.000 FT-ért 2X árazták le fél árra. Az a vicc hogy sima üzletben 52.000 Ft-ért is visszaköszönt pont ugyanaz a cipő. Annak viszont utána kellett volna nézni, hogy van-e magyar elérhetőség és én i csak utánvéttel fizetek ismeretlen boltban. Nemrég cseh áruházból vettem cipőt kb 15%-al a magyar árak alatt. Megjött az volt, hibátlan volt, de volt magyar elérhetősége és a telefont is felvették.

midnight coder 2019.06.05. 08:49:43

Ezért kell rendes kínai cipõt venni az Aliexpress-en, nem mindenféle vietnami gyerekek által varrt túlárazott Adidast magyar webáruházakból.

Terézágyú 2019.06.05. 09:01:02

@Denise Hogyisdugják:
"kicsit off. azért érdekelne, hogy a sok megmondóember közül hányan tehetik szívükre a kezüket és mondhatják ki őszintén (és büszkén): "engem még sosem baxtak át online vásárlásnál". a motivációs képek között is biztos van olyan, hogy a bölcsességhez a tapasztalaton keresztül vezet az út..."

Hát erről van szó, hogy vajon a pószter most "tapasztaltabb" lett? Legközelebb okosabb lesz? Jobban odafigyel ezekre a dolgokra???

ekat 2019.06.05. 09:05:10

Én múltkor egy ecco-cipőt keresve találtam két gyakorlatilag ugyanígy kinéző oldalt is, az egyiknek talán pont eccohungary.com volt a neve. Furcsállottam, mert ugye egyrészt láttam, hogy van ecco.com, ilyenkor a nagy márkák nem csinálnak külön országoldalakat. Másrészt a szállítási feltételeknél hasonlóan magyartalan, amatőr szöveg volt. Úgyhogy belenéztem az amúgy nem érdeklő 'bugyraiba', üzemeltető, kapcsolat, stb., és tiszta lett, hogy innen biztos nem vásárolok. Jeleztem is az ecco.com-nak az oldalt, aki válaszolt is, hogy tényleg nem az övé, és köszöni.
(A cipőt végül egy ECCO-boltban vettem meg, mikor volt 20%-os kupon rá.)

Xezs7 2019.06.05. 09:07:25

@Denise Hogyisdugják: Szívemre teszem a kezem, és kimondom: engem még sosem baxtak át online vásárlásnál. Tudod miért nem? Mert szóba se állok jöttment üzletekkel. Van nagyjából 4-5 webshop (talán ennyi se) ahonnan hajlandó vagyok vásárolni. Továbbá, még sohasem írtam be keresőbe azt, hogy "olcsó". Mert tudom, hogy csak a gagyi fog kijönni a találatok között. El kell felejteni, hogy valami olcsó. Ami jó, annak ára van.

ekat 2019.06.05. 09:10:13

@Xezs7: Szerintem a Vaterán is egy csomóan Aliexpress-ről árulnak.

Xezs7 2019.06.05. 09:17:25

@Denise Hogyisdugják: Most eszembe jutott egy sztori. Feljött Facebookon pár hónapja egy hirdetés, valamilyen amerikai pólóbolt. Volt pár olyan pólójuk, ami nagyon jól nézett ki, idehaza olyan biztosan nincs. Tetszett is, és félig meg is csináltam egy regisztrációt. Viszont már elsőre gyanús volt az, hogy a hirdető "cég" és a weboldal neve köszönőviszonyban sem volt egymással. Aztán valahogy minél több időt töltöttem a weboldalon, annál gyanúsabb lett az egész. Pl. azok a pólók, amiket hirdettek, egyáltalán nem jöttek ki a weboldal saját keresőjében, plusz nem is volt nekik saját menüjük. Mintha csak úgy hozzácsapták volna. Na akkor leinformáltam az oldalt, kiderült, hogy tök bonyolult az egész, mert valami dél-koreai bejegyzésű, de svájci domain ami egyébként meg USA-belinek hirdeti magát. Az egész egy nagy gyanús katyvasz volt. Otthagytam a fenébe. Viszont mivel a regisztrációt félig megcsináltam, az email címem megvolt nekik. Kaptam is egy sürgető email pár nappal rá, hogy már nem sokáig elérhető az a póló és vegyem megfelel. Ez nagyon gyanús jel. Ha valahol sürgetnek, az mindig átbaszás. Na nem is vettem akkor se semmit. Hanem aztán később eszembe jutott ez a weboldal és valamiért újra rá akartam nézni, természetesen ekkor már egyáltalán nem vásárlási szándékkal. Az oldal már nem is volt elérhető egyáltalán. Hogy miért hozták akkor létre? Csak találgatni tudok, de szóba jöhet az, hogy tényleg adtak pólót a vásárlóknak, de a pólóra nyomott, jogdíjköteles rajzok után nem fizettek jogdíjat. Vagy egész egyszerűen csak átbaszás volt az egész, csak a pénzre mentek rá, aztán mindenkit faképnél hagytak. Legrosszabb esetben hitelkártya-adatokat gyűjtögettek amiket aztán jó pénzért továbbadtak. Ezzel a kis sztorival csak azt akarom érzékeltetni, hogy még ha nagyon is akar valaki valamit (én pl a pólót) figyelni kell az árulkodó jelekre. Ha pl. egynél több cégnél merül fel a folyamat során, már bukta az egész. Ha a weboldal nem úgy viselkedik, mint egy normális, pl. keresője szar, menük hiányoznak, katyvasz az egész, az is gyanús. Ha leinformálod a weboldalt (whois.domaintools.com) és összevissza van bejegyezve, követhetetlen az egész, az is gyanús. Ha sürgetnek, hogy csak pár napig elérhető az ajánlat, az is gyanús (bár ezt az aliexpresszen rendszeresen csinálják). Egy sor jel van, amire figyelni kell.

ekat 2019.06.05. 09:18:14

@Xezs7: Féláron márkás parfüm/ruha/cipő amúgy tényleg létezik, magánál a gyártónál is, de biztos csak akkor lehetsz a dologban, ha az utóbbinál veszed. :) És persze nem adott/kinézett dolgot fogsz megtalálni féláron, hanem a félárú dolgok közül tudsz válogatni.

Xezs7 2019.06.05. 09:21:22

Javítás: Ha pl. egynél több cégnéV merül fel a folyamat során, már bukta az egész.

@a lekvár neve puffin: Azt hittem, hogy csak az én ismeretségi körömben vannak ilyenek, de úgy látszik, hogy ez egy jelenség. Sosem értettem, miért olyan nagy dolog beregisztrálni az alira aztán vásárolni. Teljesen megbízható oldal, de néhány ismerősöm nem hiszi el.

ekat 2019.06.05. 09:27:37

@a lekvár neve puffin: Azért ne általánosíts, csak Te vagy az, aki csak ezekkel találkozik. Aki nem ilyen, az nem kis magánvállakozásoknál vesz telefont vagy alkatrészt.

Xezs7 2019.06.05. 09:29:44

@a lekvár neve puffin: Tedd még hozzá azt, hogy sokszor olyanok akarnak ilyesmin spórolni, akik egyébként lazán kifizethetnék a te áraidat. Nem azt mondom, hogy mindenki fél milliós iPhone-t vegyen, mert az már a ló túlsó oldala, de ha valakinek olyan igényei vannak egy teló kapcsán, amit normális kereskedő nem tud kihozni X ezer Ft-ból, akkor szerintem nem az olcsóbb kereskedőt kell megkeresni, hanem az igényeket lejjebb adni, vagy az X ezerhez hozzátenni még Y-t.

Nem tudom például, hogy egy Gearbest mennyire megbízható. Közvetlenül még sosem vásároltam tőlük, de most pont egy olyan telefont használok, amit az első tulajdonos onnan vett. Kicsit féltem is az egésztől, de csak olyan összegről beszélünk, amire azt mondtam magamnak, hogy ha bebukom, akkor ez volt a tanulópénz. Szerencsére a telefonnak semmi baja.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 09:30:23

@a lekvár neve puffin: +1 . Nem olvassák ela hirdetést,nem tudják,mit akarnak venni.
A hétvégén eladtam egy régi számítógépet, azóta komolyan érdekene, hány ember van még az országban, aki egy összetett mondatot értelmezni tud.

Online rendelés dettó. Nem hajlandó megmozdulni, inkább másokat pumpol.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 09:33:12

@Xezs7: Azért a Gearbest-ről könnyű kideríteni,hogy OK-e.

Xezs7 2019.06.05. 09:34:13

@TDICDITRDITDDIPDTD: Jó hogy mondod Biatorbágyot. Ott aki nem talál magának cipőt, annak nem tudom milyen valóságtól elrugaszkodott vágyai vannak. Sokan ész nélkül ragaszkodnak egy adott termékhez, mert meglátták valahol és akkor az kell nekik. Épp fentebb írtam, hogy az igényeinket rugalmasabban kéne kezelni, de úgy látszik hogy van aki képtelen erre.

2019.06.05. 09:41:07

@Xezs7:
Nem az a baj, ha valami relatív olcsó. Ha ugyanazt, ugyanúgy, ugyanolyan szolgáltatási háttérrel olcsóbban meg tudod venni, olcsóbban veszed meg. Hanem az, hogy ha valamelyik oldal olyan kulcsszavakra seo-zik, mint az olcsó, akkor a legnagyobb balekokra vadászik.

Xezs7 2019.06.05. 09:41:35

@Semmitnemérszakitiltással: Nem úgy értem, hogy átbaszás-e. Az eredeti terméket kiszállítják, ebben biztos vagyok. Hanem ha pl. garanciális ügyintézésre kerül sor, akkor mennyire macerás és mennyire hajlandók elismerni, hogy hibás a termék. Ez a nem mindegy.

2019.06.05. 09:47:20

@ekat:
Igazából aki új modell Nike/Adidas/stb. sportcipőt vesz, az az ár felét eleve azért fizeti ki, mert új modell, mire kifut, fele annyiba fog kerülni. Közben meg ugyanazt a minőséget decathlonos sajatmárkasban vagy nonane márkában meg lehet kapni utóbbi feléért, így ugyanolyan minőségi szinten simán megvan a 4-szeres különbség. A posztoló viszont egyazon időpillanatban akarta pontosan ugyanazt jóval olcsóbban egy eztveddmegbalek.com típusú oldalon.

midnight coder 2019.06.05. 09:56:44

@Terézágyú: Eddig még engem sem baxtak át. Online már igen, Pl. amikor megvettem a magyar boltban 20+ ezerért a remek márkás körkéses borotvát ami csak arra alkalmatlan hogy borotváljon, viszont a felsõ bõrt remekül viszi. Nem hibás a termék, csak úgy szar ahogy van. Na most ilyenkor lehetne elállni a vásárlástól... ha nem villanyborotváról lenne szó, mert ez estben nem. Pont. És nem kicsi kínai márka, nem noname webshop, hanem rendes bolt.

ekat 2019.06.05. 09:58:35

@Xezs7:
Te férfi lehetsz. :) Már ugyan miért kellene az igényeinket rugalmasabban kezelni akkor, ha kielégíthetőek? Ostorral is üssem magam, vagy mi? :) Majd kezelem rugalmasabban, ha nem tudok olyat venni, amilyet akarok. Rendeltem már nekem tetsző, boltban és vagy itthon (méretben vagy egyáltalán nem) kapható cipőt a német és az amerikai Amazonról, az ASOS-tól, a Mango-tól / H&M-től / Vagabondtól / Zara-tól / Michael Kors-tól / e-cipőtől, és biztos még egy csomó nem jut az eszembe.
Biatorbágyon bőröndöt / utazótáskát szoktam venni.

Terézágyú 2019.06.05. 10:04:50

"ekat 2019.06.05. 09:58:35
@Xezs7:
Te férfi lehetsz."

Xezs, neked már megérte, hogy kommentelsz ide, mert megerősítést nyer a férfiasságod, elismerik, hogy te aztán FÉRFI vagy!...

ekat 2019.06.05. 10:06:04

@Zabalint: Azért engem pl. nem csak a minőség érdekel, hanem a kinézet is. És ti egyfolytában feltételezitek csak, hogy a posztoló olcsóra keresett rá, ő ugye azt írja, hogy a méret miatt nézte neten. Én ezt abszolút megértem, nemrég rendeltem egy gumicsizmát az ASOS-tól, ami az Office magyar cipőboltnál tetszett meg, de nem volt 39-es. Én is sokáig nézegettem, hogy honnan szerezzem be. (És a megbízhatóság dominált, nem az ár.)

Terézágyú 2019.06.05. 10:06:39

@ekat:
"Már ugyan miért kellene az igényeinket rugalmasabban kezelni akkor, ha kielégíthetőek?"

Igen, erről szól 21. század az emberiségnek... Igény, IGÉNY, IGÉNY!!!! és kényelmesség, KÉNYELMESSÉG, KÉNYELMESSÉGGGG!!!
Minden más másodlagos, századlagos, le van szarva...

ekat 2019.06.05. 10:07:14

@Terézágyú: Miért, voltak kételyek? :)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.05. 10:08:20

Csomó hülye van, aki képtelen ebay/aliexpress-ről rendelni!
(de mint látható van aki rendes magyar webshopból se)

Lustaság-bizalmatlanság-türeletlenség (2-6hét szállítási idő), nincs bankkártyája, nem tudja mi az a paypal, stb. (jót olcsót gyorsan... ilyen meg általában nincs! Vagy gyors, de akkor drága vagy olcsó, de akkor lassú! Vagy olcsó, de szar, stb.)

Pedig ha valaki, akkor én tudom miről beszélek... jópár éve írtam tutorialt a blogomon róluk - "Rendelés külföldről" (áfa-vám, paypal, ebay, aliexpress, stb.)

ekat 2019.06.05. 10:09:29

@Terézágyú: Van akinél igen, van akinél nem, és te ezt nem tudod ismeretlenekről eldönteni. De örülök, hogy adhattam neked okot újabb fikázásra. :D Nem irigylem az életedet.

Terézágyú 2019.06.05. 10:10:14

@ekat:

"És ti egyfolytában feltételezitek csak, hogy a posztoló olcsóra keresett rá, ő ugye azt írja, hogy a méret miatt nézte neten."

Háttööööö.... eztet írja:
"Sajnos a keresett modell az általam kiválasztott színben nem volt már egyik üzletükben sem, így egy másik színűt próbáltam, hogy a méretet beazonosítsam. Majd később otthon elkezdtem bújni a netet és nagyon megörültem, hogy találtam egy oldalt, ahol színben és méretben is elérhető volt az álom cipőm."

Tehát olyan színű ÉS méretű cipőt nem talált a hivatalos adidasboltokban - csak ebben az egy webshopban, és ez nem tűnt gyanúsnak...

Xezs7 2019.06.05. 10:12:36

@ekat: Nem igazán értem, hogy mi változna attól, hogy nem pont ugyanazt a cipőt veszed meg, amit elsőre kinéztél, hanem valami hasonlót. A lőtéri kutyát nem fogja érdekelni, hogy rajtad nem az van, amit elsőre kinéztél, és még az ismerőseid sem fognak megszólni érte. De te dolgod, engem nem érdekel. A saját életedet nehezíted meg azzal, hogy képtelen vagy rugalmasan felfogni ezeket a vásárlásokat.

Terézágyú 2019.06.05. 10:14:24

@ekat:
"De örülök, hogy adhattam neked okot újabb fikázásra."

Nem hiszem, hogy ezt a véleményt jobban fikázásnak lehetne minősíteni, mint a te szövegeidet a többi (neked nem tetsző véleményű) kommentelőről...
Annál is inkább, mivel én nem személyekről, hanem a VILÁGról beszéltem...

" :D Nem irigylem az életedet."

Nem is várom el senkitől :)
És a tiédet irigyli valaki? :)))))))))
(Én nem :)

Xezs7 2019.06.05. 10:16:06

Egyébként a mai divatvilág pont a nőknek van kitalálva: megláttok valamit valamelyik netes fotón, vagy női magazinban egy celebsenkin, és nektek az azonnal KELL, mert jajmilesz, ha nem úgy néztek ki mint valamelyik celebsenki.

ekat 2019.06.05. 10:16:58

@Xezs7: Persze hogy az én dolgom, nem is vitatkozni akartam, csak eszmét cserélni. És nem az ismerőseimnek meg a lőtéri kutyának öltözöm, hanem magamnak, azt akarom, hogy tetsszen, ami rajtam van, mert akkor érzem jól magam. (Mivel a divattal / trenddel viszont sosem foglalkoztam, így sok másnak jó eséllyel pont nem jön be, ami rajtam van.)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.05. 10:17:53

@Zabalint: index.hu/gazdasag/2016/05/28/mi_kerul_40_ezerbe_egy_futocipon/

40k-s cipő fele a "márka", szal már csak 20k, de ha tényleg csak "anyagköltséget" nézünk, akkor 5k-ból megvan!

Ezt most rakjuk át "noname" cipőbe, ami nincs agyonhype-olva, marketingolva, stb., szal 10k-ba kerül... annak jóha 3k az "előállítási költsége" és már sokat mondtam!

Mondjuk alapesetben az ELÁBÉ 30%... márka esetén jóha 20%, a többi különbség inkább több profit / marketing, hogy mindenhol az ő logojukat látod, stb.

CCnick 2019.06.05. 10:23:17

@Denise Hogyisdugják: Engem még sosem baxtak át online vásárlásnál.

ekat 2019.06.05. 10:25:38

@Terézágyú:

Szövegeimet a többi kommentelőről ????? Nem tudom, miről beszélsz.

És nem hiszem, hogy bárki irigyelné az életemet, és nem is szeretném, hogy irigyelje, mert akkor csak kötekedne velem. Én meg alapjáraton boldog vagyok és elégedett. :)

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2019.06.05. 10:39:36

@JunkieeeBoy: Áh ahhoz gondolkodni kéne. Másokon lógni sokkal egyszerűbb.

A megunt cuccait se adja el itthon,mert 1. hülye, 2. nekinemérimeg (fogalmatlanságot leplezi), de sírni tud, hogy nincs pénze.

Xezs7 2019.06.05. 10:44:24

@JunkieeeBoy: Ezt az anyagköltség dolgot szerintem ideje elfelejteni. Adok neked anyagot, aztán rakjál össze belőle cipőt úgy, hogy az nézzen is ki valahogy és még ne is essen széjjel 2 futás után. Abban egyetértünk, hogy a márka drágít a dolgon, nem vitás. De ezen túl egy sor fejlesztés és ötletelés is van benne, amit nem tudsz kézzel megfogni.

Ahogy egyszer egy részeg ügyfél és egy taxis között elhangzott:
- Há' mi kerül neked ennyibe ezen, há' mennyi a benzin literje má', mi?
- Na akkor figyelj, ballagj be oda a benzinkútra, vegyél egy liter benzint, ülj rá, aztán várd meg, amíg hazavisz.
(taxis el)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.05. 10:44:46

@KaTe: Naja... ragszámból az is kiderül, hogy pécsi az illető! Szal hajrá! :D

CCnick 2019.06.05. 10:48:44

@Xezs7: azért ha egymillio termékre elosztod a "gyártsuk most le zöldben 3 plusz ferde varrással" fejlesztés költségét akkor az nem lesz túl jelentős% az előállítási árban.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.05. 11:02:25

@Xezs7: Tény egy vállalkozás ELÁBÉ-ja 30%, de az egyéb költségek mellett is jó ha egy 10%-os profitot zsebre tudsz rakni...
(ELÁBÉ, bér, bérleti díj, rezsi, adó, stb.)

Kedvenc vidim ezzel kapcsolatban:
Márkus László - Mi került ezen a fotelon 7200 Ft-ba?
www.youtube.com/watch?v=Rkm8nVmcmQE

Egy étteremnél: ELÁBÉ, munkabér, bérleti díj, rezsi, adó-áfa-járulékok, engedélyek, könyvelés, stb.
egy taxisnál is: benzin, KGFB biztosítás, kocsi karbantartás, kocsi amortizáció, takarítás, engedélyek, stb.
Hát egy kocsi fenntartása is mennyi, most ~400 Ft-os benzinnél ~8l fogyasztással ~30 Ft / km
(ha csak benzinköltséget nézünk), de fizetsz KGFB biztosítást, súlyadót, műszaki, olaj, gumi, akku, autópályamatricát, parkolást, büntetést, stb.

Szal itt is a 30Ft / km szorozd fel 2-3, hogy egy valós költséget kapjunk... szal ha VAN saját kocsid és nem taxizol, akkoris ~60-90Ft / km költséggel simán számolhatsz!
Taxis esetén meg ugyebár van külön sofőröd... munkabér, stb.

index.hu/gazdasag/2016/01/21/mennyit_keresnek_taxisok_uberesek/

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.05. 11:11:00

@Xezs7: Ez egyértelmű... nem lesznek neked otthon a hozzávaló profi szakgépek... csak csupán hogy a "márka" mennyit tesz hozzá!? Kb. semmit! Csak a hype, a "menőzés"... ezt tinikorba még esetleg meg is tudom érteni, de idősebben már nem annyira! Mert a minőségbe ugyanaz egy 40E-s nájki-adidas, mint egy 10E-s noname, ezzel csak erre akartam rávilágítani! A "kínai piacos" 2-3E Ft-os cipő jóhogy nem lesz tip-top minőségű... de azért 10k körül már simán kapsz "nem márkás" de jó cipőt... jó persze mehetünk tovább, hogy milyen cipőről beszélünk - utcai, sport, futó, túra stb.
De pl. ja valaki írta itt, hogy pl. Dechatlon (mondjuk már az is "márkásnak" számít!? saját márka!?), na ott is akadnak tök normális "sport cipők", abszolút megfizethető áron még magyar pénztárcának is!

De ja más 1-1db cipőt elkészíteni, mint sorozat-tömeggyártásba, ugy már a költségek is csökkennek, megha kínai rabszolgákat dolgoztatsz éhbérért a világ másik felén, stb.

ember a holdon? 2019.06.05. 11:17:43

azért remélem jelenti is az oldalt, nem csak homárra ír..
pl:
www.econsumer.gov/en/GettingStarted/

ekat 2019.06.05. 11:18:25

@JunkieeeBoy:
Szerintem egy 10.000 forintos sportcipő nem ugyanolyan minőségű, mint egy ADIDAS. Mint ahogy pl. a Deichmann / H&M 10.000 forintos bőrcipői sem olyan minőségű bőrből vannak, mint a drágább boltok hasonló kinézetű cipői.
De egy bizonyos szinten / áron felül persze igazad van. Ettől függetlenül mindenkinek joga van úgy árazni a termékeit, ahogy akarja, legfeljebb nem tudja eladni. Megvenni meg nem kötelező.

2019.06.05. 11:20:05

@midnight coder:
Mondjuk az igazi átbaszás a körkéses borotváknak az, hogy drágább külön a cserefej, mint egy új alapmodell, amin ugyanaz a fej van. Márpedig a cserefej kopik el, a készülék az egyszerű elektromos motorával nem megy tönkre.

2019.06.05. 11:22:52

@ekat:
Én azért feltételezem, mert az Adidas cipő nagyon tömegcikk ezernyi helyen árulják, ő mégis egy eztveddmegbalek típusú boltot választott.

(A kifutó modellek kinézete sem romlik meg, hacsak nem rongyrázó proli körökben mozogsz.)

2019.06.05. 11:24:38

@JunkieeeBoy:
Mondjuk épp a cipő az, amit felpróbálás nélkül nem veszek, azt meg pofátlanságnak érezném, hogy módszeresen felpróbaljam valahol, majd megrendeljem máshonnan (ha nincs az a szín, az más kérdés).

Xezs7 2019.06.05. 11:30:33

@ekat: Hidd el, nagyjából pont ugyanannyi embernek fog tetszeni amit választottál, mint ahánynak nem. Törődj bele, hogy semmi egyedi nincs a választásodban, ahogy az enyémben sem, meg a máséban sem. Tucattermékek tucatembereknek, mint amilyenek vagyunk.

2019.06.05. 11:30:46

@JunkieeeBoy:
Mondjuk ebben az is benne van, hogy a nagy márkák fejlesztenek, a noname gyártó meg lenyúlja a technológiát. Emellett a noname márkák a nagy márka marketingjének oldalvizén is nyernek, hiszen ezek a nagy márkák szponzorálják a népszerűsítést is, ami közvetve a noname cipők eladását is növelik. A gyártási költség meg nem sokat mond tekintve, hogy szállítás, raktározás, disztribúció, áfa, cég működése is ott van. Egyébként a mérethatékonyság miatt az Asics, Saucony és más kimondottan futómárkák még drágábbak azonos szintű cipőnél is, mint a nagy általános sportgyártók, mint az Adidas, Nike.

2019.06.05. 11:32:52

@Semmitnemérszakitiltással:
Én mondjuk minden egyes alkalommal, mikor eladok valamit, megfogadom, hogy soha többé, inkább vigyék el lomtalanitáskor, mert ilyenkor ismekedek meg a világ nagy állatkertjével.

ekat 2019.06.05. 11:33:30

@Zabalint:
Hát ha egyszer igazi ADIDAS-nak nézte.... akármit is írt, nem lehet egy gyakorlott neten vásároló. (Rongyrázó proli körök.... ez jó. :D)

ekat 2019.06.05. 11:35:15

@Xezs7: Az utóbbi így van, persze, egy percig sem kételkedtem benne.

2019.06.05. 11:38:36

@Xezs7:
Mondjuk mivel tömeggyártás van, és rég lenyúlták egymástól a know how-t is, ezért nem igazán esnek szét az olcsóbb futócipők, max. annyi, hogy adott esetben a legújabb technológiákban le vannak maradva.

2019.06.05. 11:41:35

@JunkieeeBoy:
Nekem nincsenek speciális igényeim de bizonyos szint felett nincsen Decathlonos vagy noname kínai. Ez esetben kénytelen vagy kifizetni a "hype" felárát is.

ekat 2019.06.05. 11:41:47

@Zabalint:
Akkor próbáld ki egyszer a Facebook-os ingyen elvihető csoportot.... egy kétszemélyes matracra olyan emberek jelentkeztek, akiket - a profilképük alapján - a (társas)házba sem mertünk volna beengedni. Meg olyanok írtak, akik az olyan pl. oan-nak írták. :) Gyakorlatilag félanalfabéták.
A Vatera-n azért néha eladok ezt-azt, ami elsőre elmegy, és utcán átadható, de általában én is inkább kihajítok mindent.

2019.06.05. 11:54:40

@ekat:
Hát ingyen elvihető csoportban nem hirdetnék semmit, hiszen épp az a lényeg, hogy olyan egyensúlyi árat hirdess meg, hogy valaki megvegye némi alkuval, de ne árasszanak el azok az agresszív nyomulók, akik jól akarnak járni.

A lomtalanítás egyszerűbb, kirakom, ha van értéke, elviszi a cigány, ha nincs, akkor elviszi a hivatalos autó, nem kell senkivel tárgyalnom. Aminek nagyobb értéke van, azt általában oda lehet adni valakinek családban, rokonságban (pl. levedlett laptopnak örül a tizenéves korosztály vagy az idősek). Ruhát meg gyűjtöbe lehet vinni, de volt hogy nem értem rá, nem volt lomtalanítás sem, 5 percen belül vitték.

2019.06.05. 11:57:35

@ekat:
Egyébként nem is értem min csodalkozol, ha ingyen elvihető egy kétszemélyes matrac, azért mélyszegények fognak jelentkezni, esetleg ha elég jó, akkor lomizásból élők. Ezek meg jellemzően nem finom úriemberek.

Xezs7 2019.06.05. 11:58:15

@JunkieeeBoy: 10 ezerért még szerintem nincsenek túl jó cipők, de 15-20 ezerért már szoktam találni. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy 10 ezerért hamar leszakad a lábamról, pedig anno nekem is ez volt a belőtt árszint.

ekat 2019.06.05. 12:02:05

@Zabalint: Mert nem gondoltam, hogy a mélyszegények meg a lomizók Facebook-olnak. :) Basszus volt olyan profilkép, hogy egy málló vakolatú szobában egy ágyon ül egy mogorván néző idős, testes roma asszony.
Ennyi erővel tényleg az Index Fórum lomizós topikjába is beírhattam volna, már ha létezik még.

Xezs7 2019.06.05. 12:04:03

@ekat: Kegyetlen, hogy mi megy ilyen ingyen elvihető csoportokban. Ismerős akart elvitetni egy szekrényt a lakásából, konkrétan olyan analfabéták hívták fel, akik még olvasni sem tudnak, csupán valamelyik ismerősük szólt nekik, hogy van valamilyen szekrény. De azt nem bírták felfogni, hogy a szállítást nem az ismerősöm állja, hanem azt nekik kell leszervezni és fizetni. És basszus fel voltak háborodva, hogy egy ingyen elvihető dolgot még nekik kell furikázniuk. Egyedül az elektronikai cuccaim eladásakor nem találkoztam még (nagyon) hülyékkel, de azt nem is Facebookon intézem.

2019.06.05. 12:13:50

@ekat:
Egy példa: Egyik munkatársam anno mesélt olyat, hogy egy ismerőse, egy tizenéves csaj olyan házban lakott, ahol régen nem volt se fűtés, se áram, víz is csak korlatozva (talán a veszprémi pokoli torony volt), de a csaj rendszeresen posztolt, mert telefonja volt, amit a nagyszülőknél töltött.

2019.06.05. 12:16:13

@ekat:
A lomizók (a szervezők, nem a csövesek, akiket felbérelnek/csicskáztatnak, hogy vigyázzanak a szajréra) meg nem mélyszegények.

2019.06.05. 12:24:03

@Xezs7:
Nekem eladásnál nem az analfabétakkal volt gondom, hanem ha túl alacsony árat adtam meg, vannak ilyen nagyon rutinos agresszívan nyomuló jófogás harcosok, akik még akkor is erősködnek, ha megmondom, hogy aznap jön érte valaki más. Vagy leírom, hogy valamit csak egyben adok el, mert az egyik elem külön lehetetlen lett volna, hogy elmenjen, és folyamatosan jönnek, hogy a másik elemet külön megvennék. Meg ugye akik akkor is mindenféle baromságokra cserélnék, akkor is, ha leírom, hogy csere nem érdekel.

2019.06.05. 12:25:44

Vagy azok, akik nem értik meg, hogy nem fogok néhány ezer Ft-os cucc esetében 1 óramat elvivő utazást, vagy valamilyen különeljárást bevállalni, akkor inkább vigyék a lomisok.

ekat 2019.06.05. 12:39:17

@Xezs7: Elhiszem, én sem fogok soha többet ilyennel próbálkozni.

ekat 2019.06.05. 12:43:01

@Zabalint: Ezt el tudom hinni, de nem is néztem őket - tükörfordítással élve - intelligenciabestiáknak, ha érted, mire gondolok. Nálunk a lomtalanításkor szakadt autós, szakadt, ordítva bazmegoló emberek szoktak megjelenni. Valahogy nem az volt a benyomásom róluk, hogy vad nethasználók. :)

ekat 2019.06.05. 12:50:30

@Zabalint: Igen, tényleg idegesítő tud lenni az eladás, én egy ideje csak felteszem a dolgot csak személyes átadással egy hétre a Vaterára, ha elmegy, oké, ha nem, kidobom. De velem is szoktak néha erősködni, hogy de adjam oda kevesebbért, meg de postázzak, de egy ideje már nem válaszolok. (Most is vannak fent CD-k azzal, hogy magánszemélynek ajánlom, mert általában rajtuk van a nevem, erre valaki azt kérte, hogy rakjak fel képet arról, hogy hogyan van rajta a nevem... )

Xezs7 2019.06.05. 12:53:00

@ekat: CD-n rajta van a neved? Ezt hogy kell elképzelni?

ekat 2019.06.05. 12:55:26

@Xezs7: A borítójukra rá van írva a vezetéknevem.

Pöff 2019.06.05. 13:31:11

az eredeti adidas nem tesz feljelentést?
Brand hamisítás miatt?
Meg kéne kérdezni...

ez nagyon komoly bűncselekmény...Rendőrség, NAV sem vsezi félvárról, azzonnal Ltudják szedni az oldalt.
Az eredeti official oldal: www.adidas.hu/

élhetetlen 2019.06.05. 13:33:05

@Etniez: Fontos a körültekintés, de nem mindig elég. (Nálam alap, hogy legyen telefonszám, és fel is vegyék a telefont). De be becsúsznak dolgok. Vettem két kókusz, magasító ülőpárnát. Működik. Megdumáltak, hogy vegyek két mosható huzatot. Vettem, meg is jöttek szépen lefóliázva. Csak sokkal kisebbek voltak, mint a párna. Azt sem mondom, hogy átvertek, csak valószínű, hogy egyet sem bontottak fel, és próbálták rá a párnára. A beszállító azt mondta, arra való, ők meg eladták. Buktam pár ezer forintot.

Kánikula 2019.06.05. 13:34:16

@Brokkoládé: Ha jól látom a hosting Hong Kong-ban van. Valószínűleg kínai személy tulajdonban lévő .com domain.

szerzői jog meg védjegy arrafelé nem sokat jelent.

Kánikula 2019.06.05. 13:36:26

@Pöff: Ha jól látom a hosting Hong Kong-ban van. Valószínűleg kínai személy tulajdonban lévő .com domain.

szerzői jog meg védjegy arrafelé nem sokat jelent.

A NAV egy hogyan szedi azt nem tudom (leginkább sehogy)

élhetetlen 2019.06.05. 13:59:42

@Xezs7: “Van nagyjából 4-5 webshop (talán ennyi se) ahonnan hajlandó vagyok vásárolni.”. Jó ötlet, de csak akkor működik, ha mindig ugyanarra van szükséged. Ha néha ágynemű anyag kell, ahol a minta is számít, néha csipke, néha hűtő, már nem ilyen egyszerű.
“Ami jó, annak ára van.”. Talán 15 éve. Hoztam Egyiptomból handy bidet, 1000 ft, per/darab. Gagyi kínai, három, négy évet bír ki, aztán valahol kinyílik. Már csak egy tartalékom volt, nézzük az internetet. Találtam ugyanazt, hatezerért (itthon nem elterjedt tömegcikk). Jobb ugyanaz hatezerért, mint ezerért?

élhetetlen 2019.06.05. 14:13:43

@JunkieeeBoy: “Vagy gyors, de akkor drága vagy olcsó, de akkor lassú! Vagy olcsó, de szar, stb.)”. Most jól rám ijesztettél. Két napja rendeltem az Emagtól egy 47 literes hűtőt, ki is fizettem előre utalással, 25 eft-ért, ingyenes szállítással. Most rághatom a körmömet, vagy az ujjamat is, hogy megkapom-e az árut. Ha nem, te leszel az oka, mert elpechelted.

élhetetlen 2019.06.05. 14:46:50

@sapka: Én kifizetek 20-40 eft előre, és még nem volt gond. Kopp, kopp kopp. fán alulról, mert most is várok egy 25 ezres árut. Egyetlen, viccbe illő szitu, ágynemű anyagot kerestem, találtam egy nekem tetsző mintát, de még nézegetek. Másnap vissza a boltba, elfogyott, de Békéscsabán még találtam belőle. Május volt. Mondom, mérjenek le tíz métert, kifizetem, tegyék félre, szeptemberben jelenkezem, akkor tudom fogadni a csomagot. Nyár közepén hív a barátnőm, hogy ajánlott levél, vedd fel, bontsd ki, hát kiküldték a számlát, mert, ha a csomagot nem tudom átvenni, az ajánlott levetet biztosan át tudom venni.

campobaszo 2019.06.05. 15:16:24

@Im just here for the comments: ""Ingyenes Szallitas 57.224 Ft Felett"
Vajon mire gondolt a költő? Olyan szép, kerek szám, biztos nem vernek át?"
Kerek az. 200 dollár.

Xezs7 2019.06.05. 15:38:44

@ekat: És miért? Ha netán kölcsönadnád és elfelejtené az illető? :)

ekat 2019.06.05. 16:02:39

@Xezs7: Igen, régen heveny társadalmi életem volt, és sok CD-t/könyvet kértek kölcsön. De már jó ideje leszoktam róla. (Na meg persze jó ideje nem veszek se CD-t, se könyvet. Illetve utóbbiból csak e-könyvet, kivéve szakácskönyv / lakberendezési könyv.)

Xezs7 2019.06.05. 16:30:29

@ekat: Ismerős szitu. Volt, hogy akinek kölcsönadtam, az is kölcsönadta. Nem értettem, hogy ezt mégis hogy gondolta.

ételizésítő 2019.06.05. 17:12:01

@Terézágyú:
Nem, de hátha egyszer meg lehet dugni. Amennyi esze van, ez simán belefér.

A pószter egyébként olyasmi, mint a póstás? Csak ha már a helyesírás szóba került...

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.06.05. 17:15:10

@Xezs7:

"Sosem értettem, miért olyan nagy dolog beregisztrálni az alira aztán vásárolni. Teljesen megbízható oldal, de néhány ismerősöm nem hiszi el."

Pl. mert nem fogadja el a bankkártyámat, amivel amúgy semmi probléma nincs. Újat regisztrálni nem hagy, mert a régit nem hajlandó törölni. PayPal van vagy 10 éve, de mivel nem használom, azt is szarik elfogadni. E-mail címre szarik, hiába regisztrálok full újat, nézi a lakcímet is, oszt azért óbégat. Vagy a bankkártya miatt, valami hisztije mindig van. Új bankszámlát nem egyszerű nyitni, az ótvar koszos bankok csak fizetés utalásával hajlandók. A vicc az volt, amikor megszűnt egy munkahelyem, a tetves bank nem akart bankszámlát nyitni munkahely nélkül, a koszos fideSS meg máshova ugye nem küldi a 3 hónapnyi alamizsnát. Valami miatt mindig visszadobja, maradt a kis értékű vásárlás és az erre tartott kártya amit leszarok ha lekopasztanak, csak az van rajta ami kell. Amúgy párszor már rendeltem az itthoni ázsia oldalról, hibátlanul megjött minden, és simán lehet magyar bankszámláról forintban utalni.

Üdv orbánbankisztánban. De ne nyugtalankodj, lassan megoldják azt is, hogy a pénzed egy részét a munkáltató eleve orbán gazdasági köreibe küldje, már pedzegetik, csak a megfelelő módszert kell megtalálni, az első elég szépen kiverte a biztosítékot de ügyesek a leninfijúk ha lopásról van szó...

Xezs7 2019.06.05. 17:25:10

@csúti csüngőhasú tolvaj: Várj, szóval bajod van az Aliexpress-szel, de ezért is Orbán a hibás? Szerintem hagyjuk a politikát. Te tipikusan az az ember lehetsz, aki semmit sem képes megoldani, de mindig másokat lát hibásnak, nem önmagát.

2019.06.05. 17:34:38

Bármit lehet nálam venni féláron! e-mail címem: barmifelaron@hotmail.com

ételizésítő 2019.06.05. 17:41:06

@Zabalint:
Az elektromos motor magyar neve villanymotor.

LoMPos álellenzék 2019.06.05. 18:09:27

@Terézágyú: hihetetlen, milyen suttyó parasztok vagytok itt néhányan.

Etniez 2019.06.05. 18:26:28

@Zabalint: " Közben meg ugyanazt a minőséget decathlonos sajatmárkasban vagy nonane márkában meg lehet kapni utóbbi feléért"

Ez egy faszság, majd egyszer vegyél egy rendes cipőt és megérted, miért Nike a Nike.

Etniez 2019.06.05. 18:40:38

@midnight coder: offline kiderült volna, hogy szar a termék?

Kuglóf. Az 2019.06.05. 22:46:01

Ti menni kici pica! Adni "Das cipő" = der Schuh nem lenni nix probléma. Das Cipő ára lenni ennyi szuper minőség azért árért ami. Mi lenni bolt. Ő szinte. Ő szinte fizetett, kapott áru, nem szaladt el pénz mi a probléma?
Nagy cégek lenni geci adni ugyanezt Das Cipő készítjük mi magunk ugyanitt, csak nem kis gyerekekkel hanem töltelékbörtönnel. Ők dolgozni sokkal jobb különben őrök verik laposra mindet.
Mi dolgozni keményen és adni das minőség ugyanaz mint adni das árulni boltban.

ételizésítő 2019.06.05. 22:48:32

@Etniez:
Én nem vagyok tőle elájulva.
A Nike sem kényelmesebb, és elég hamar tönkremegy, legalábbis egy Adidashoz vagy egy Pumához képest. A szintén nem olcsó Fila dettó.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.06. 00:44:45

@élhetetlen: Kitalálom... Star-light vagy E-star vagymilyen noname hűtő... kicsivel többért vehettél volna egy Zanussi vagy valami "hűtőmárkát"...

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.06. 00:49:14

@csúti csüngőhasú tolvaj: HELLO! Transwise & Revolut (ezek még fizikai kártyát is adnak), de van csomó Virtuális bankkártyás szolgáltató... (bár én régimódi OTP-s webkártyás vagyok ebay-paypal-aliexpress-re)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2019.06.06. 00:51:26

@Etniez: Emlékszem pár éve vettem 30k-ért "márkásat" és szar volt... Kb. első eső után szétmálott vagy valami komolyabb baja volt (rendes márkaboltba, nem kamu, stb.)...
A 3k-s kínai tornacipő tovább élt!

Bár magam ellen beszélek, mert pont most vettem 20k-ért Adidast... de na, legtöbbször nem ér annyit a márka! Most legyen futócipő - utcaicipő - túracipő, stb.

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2019.06.06. 03:43:03

@JunkieeeBoy:
Mondjuk egy 20 ezres Adidas a legalja árkategória, gondolom, ennek megfelelő minőséggel.

Annál lehet, hogy tényleg jobb egy 10 ezres kínai, úgyis ugyanazon a gépsoron gyártják ugyanazok szombat-vasárnap, amelyiken és akik a hét másik 5 napján az Adidast. :-)

(Azért nem is értem Tromf hisztijét a Hüvely ellen, hisz amit be akar tiltani, azt mind Kínában gyártják, még ha a felirata Qualcomm vagy Intel is. Ha Kína nagyon be akarna inteni az USA-nak, elég lenne azt mondania, hogy jó, holnaptól minden Kínában működő gyár leáll 3 hétre. Amerika félidőben meghalna. Se ruha, se cipő, se autó, se háztartási gépek, se számítógép nem lenne.)

Xezs7 2019.06.06. 09:01:06

@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Mire jó ez, hogy Tromf meg Hüvely? Értem mit akarsz de ez akkor is hülyeség.

élhetetlen 2019.06.06. 10:08:58

@JunkieeeBoy: Tudod, az igények! Van egy120 literes hűtőm, és egy 120 literes fagyasztóm. Mindkettő Zanussi, egyszemélyes háztartásban elég is. Felül van a fagyasztó, mert abban nehezebb keresni, míg a normálban látom, hogy hol a tej. Működött. Két hete volt egy gerincműtétem, három hónapig ne hajoljak, guggolni meg már 16 éve nem tudok. Kicsi hűtő kellett, ami elfér a konyhapulton és állva ki tudom venni a tejet. Ötlet szinten jó, ( ha kihozzák, és működik, akkor gyakorlatilag is jó). Csak ennyi az igény. Pár hónap múlva meg úgyis el kell tüntetnem, kár lett volna többet költeni rá.

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2019.06.06. 13:41:49

@Xezs7:
Ezeknek van értelmük magyarul.
De rászólhatnál a fertály, fortély, muszáj, káptalan és hasonló szavak alkotóira is, hogy ez mire volt jó.

FairyHarry 2019.06.06. 14:08:49

tavaly én is benéztem egy ilyet: adidashamburg.com. nem az "olcsó" volt a hívószó, amire bejött az oldal, hanem egy oldtime sneaker, eleve kevés helyen kapni, itthon pl. sehol.

kártyával fizettem, aztán megjött nekem is zacsiban a papírcipő, ahogy kell. egy darabig leveleztem velük, hogy ez nekem nem kell, kérem a pénzt vissza (80 euró körüli összeg volt), ők elnézést kértek, és hangsúlyozták, hogy hiba történt, a raktárban kevertek össze valamit, de ugyan tartsam már meg, ez most az egyik legkúlabb cipő, és majd adnak egy kupont a következő vásárlásomra........
aztán valahol (talán itt a homáron) találkoztam a tranzakció-reklamáció nevű csodálatos fogalommal, felhívtam az erstét, ahol igen segítőkészek voltak, és miután fotókkal és dokumentációval igazoltam, hogy átbasztak, rögtön vissza is tették a pénzt a kártyámra. ekkor még jelezték, hogy a végső döntést az eladó számlavezető bankja hozza meg, és ha szerintük nem jogos a rinya, újra levonhatják a pénzt, de mivel ők is jogosnak tartották reklamációmat, így a pénzem megmaradt, és még okosabb is lettem.
tranzakció-reklamáció, működik, használjátok! :)

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2019.06.06. 15:12:23

@Xezs7:
Arról nem is beszélve, hogy még mindig jobb, mint a kínai nevek helyett azok amerikai angol változatával küzdeni, mert a sok hülye azt hiszi, hogy az a helyes, mondjuk a Xiaomi a kínai hsziaomi helyett sájomi formában. Akkor nem egyszerűbb a Simi?
A kínainak pont ugyanúgy nem mind semmit, mint a sájomi, de legalább magyarul van.

(A szóban forgó Hüvely kiejtésére ugyanez igaz, angolul háuéj, de lófaszt, kínaiul huavéj.)

ekat 2019.06.06. 15:46:08

@Xezs7: Überjópofa magyar emberek találmánya, mint a Madaras Teszkó, meg a Lidi.

ekat 2019.06.06. 15:52:12

@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: Ja mert ezek mind tulajdonnevek voltak? Mesélj!

kéki béla 2019.06.06. 18:16:49

@Etniez: sőt... a decathlon sajátmárkás cipőiből találtam egyet, ami so so hordható, meg nyolc olyat, aminek a(z el)viseléséhez fakírnak kell lenni. Ez a hordható 25000Ft. Hasonló minőségű Adidas, Puma, Nike max. 20000.
Más lapra tartozik, hogy még a 40-50 ezres cipők is milyen gagyi ipari hulladékok még az 5-6 évvel ezelőtti cipőkhöz képest is.

kéki béla 2019.06.06. 18:21:55

Cipő témában volt ma egy kis túrám nekem is.
Lehet, hogy megérne egy posztot?
Hervis webáruház. Kinézett cipő, az én méretemben, Budapesten, kizárólag az Árkád-beli üzletükben, online foglalható.
Lefoglaltam, elmentem érte.
Az eladótól annyit tudtam meg, hogy...
- irodisták még nem foglalkoztak vele
- a foglalt méret nincs a boltban egyáltalán, legközelebb telefonáljak, mert a rendszerükben lévő adatok nem mindig egyeznek a valós készlettel.
Anyátok, az...
Az ügyfélszolgálatuk kapott egy kedves e-mailt tőlem, nem hinnék, hogy a válaszukat el fogom olvasni. :D

élhetetlen 2019.06.07. 19:18:44

@sapka: Csak az előző válaszomhoz. A 25 ezres áru egy mini hűtő volt, és bár előre fizettem, három napon belül kihozták.

élhetetlen 2019.06.07. 19:42:52

@kéki béla: Más a vásárlás tárgya, de az eset ua. Akkor szokott zűr lenni, ha van egy webáruház, és mögötte egy működő bolthálózat, és a webeseknek fogalmuk sincs, melyik boltjukban mi van. Rendelek, csak egy könyv, Arthur Miller drámák, 4-5 eft, telefon, kedvesek, hívjam a MOM parki boltjukat. Hívom, megnézik, visszahívnak, hogy nekik nincs, de Kőbányáról be tudják hozatni. Kérdezem, nem lehetne-e az akkor még létező Körtéri boltjukba? De. Telefon a Körtérről, itt az áru. Kimentem, sajnos szállítás közben megsérült a könyv sarka, de nekik van sértetlen, azt adnák. Mi lett volna, hogy ha megkérdezik, melyik a hozzám eső legközelebbi bolt, és ott kérdezik meg, hogy van-e, és kihagyják ezt a szállítósdit? Én fizetek, stipi, stopi, nem fogy el, amíg odaérek, és minden rendben.

Na hogy érzi ez a Wágner magát? 2019.06.07. 20:14:25

@Xezs7:
Persze. Hogy a hozzád hasonló hülyéknek a szemükbe mondom, hogy hülyék, legfeljebb burkoltan, persze fölösleges burkolni, mert túl hülyék vagytok ahhoz, hogy megértsétek.

@ekat:
Az megvan, hogy a tulajdonnevek többsége is jelent valamit?
A Trump pl. - el nem fogod hinni - azt, hogy tromf. Vagy ha a német helyett francia eredetű szóval akarom mondani, akkor adu.

btprg 2019.06.09. 00:35:22

@JunkieeeBoy:
(OFF) Szerintem inkább vissza kéne fogni a szemét importálását Kínából, mint minél nagyobb tömegeknek aliexpress rendelést tanulni...
Ezt amúgy ismered?
aliexpressz.hu/
:D

Snagal 2019.06.11. 10:44:58

ez is ugyan abból az alomból van...

www.underarmourbudapest.com

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2019.11.18. 07:20:33

Hát mostanra tényleg eléggé másképp néz ki, mint az Adidas oldala, mert bezárták és a jogi eljárás dokumentumai vannak fent.
süti beállítások módosítása