Tékozló Homár

Úgy néz ki, végleg lekókadt a faszacuccok.hu-nak

2020.03.06. 12:13 | Homár Rezső | 37 komment

faszacuccok.jpg

Frissen érkezett egy panasz, aminek utánaolvasva elég sok negatív kommentet és véleményt találtunk a faszacuccok.hu webshopról. A  fasza és kevésbé fasza cuccokat áruló webshop 2017-ben még az év weboldala volt, de hiába a hit és a remény, ez nem mindig elég: szinte biztos, hogy 2020-ban már nem ő viszi el a közönségdíjat. A shop facebook oldalán az utolsó poszt 2019 novemberi és a Black Friday-t reklámozza, ami ezek szerint nem sikerült igazán jól. A posztok alatt ugyanis egyre szaporodnak a kommentek, amik szerint: nem szállít, ha mégis szállított, akkor nem azt, amit rendelt, levelekre nem reagál, a telefont nem veszi fel senki, viszont a kommenteket legalább néha törli valaki. Alakult egy FaszaCuccok.hu ÁTVERT EMBEREK  nevű csoport is, ahol egész furcsa, 2018-ban rendelt és most kiszállított termékekről olvashatunk.

A Kütyüzónán is gyűlnek a negatív bejegyzések, az utolsó elégedett vásárló is tavaly októberi és eléggé egyedül van a véleményével.

 

faszakutyu.png

Az oldal szerint az üzemeltető a ravaszdi Róka Kft., a székhely pedig Kapospula. Ugyanezen cím alatt működik a KAKIPÁRNA (el sem hiszem, hogy ezt leírtam) webshop is, szóval mi nem akarunk senki és a kakipárnája közé állni, de lehet, hogy most tőlük sem kéne rendelni egy ideig. A partiállat.hu is ez a cím, de a Róka kapott egy 69-est is, szóval van itt baj bőven.

Levélírónk rövid, de annál hasznosabb sztorija és néhány komment és egy károsult, aki megjárta amit lehetett, de így sem jutott a pénzéhez.

"Ma, március 5.-én van pontosan 3 hónapja, hogy rendeltem pár apróságot a “Faszacuccok” nevű oldalról. Előre kifizettem, azóta is várom a kézbesítést, de hiába. Telefont nem veszik fel, emailre és az oldalukon küldött üzenetekre nem válaszolnak. Tanulópénz volt?"

"Júniusban rendeltem mivel utánvéttel nem lehet fizetni (nem hülyeségből) előre utalással fizettem, jött egy email hogy fizetve ès azóta is semmi a kapcsolatokon elèrhetetlenek az hogy bebuktam a pénzt az egy dolog de hogyan működhet ez az oldal még mindig !!!!"

"Átutaltam a termék árát, de 10 nap után se csomag, se email, és 3 telefonszám egyikén sincs előfizető. FOGYASZTÓVÉDELEM"

"Sziasztok! Én túl vagyok mindenen. Mindenkit sajnálok, aki hasonlóan pórul járt, mint én. Írom mi a menete : feljelentettem őket a NAV -nál (Tolna Megyéhez tartoznak) Onnan kaptam egy válaszlevelet, hogy töltsek ki egy ún. "elállási nyilatkozat"-ot, melyet küldjek meg a Róka Kft-nek. Ez arról szól, hogy elállok a vásárlástól és kérem visszautalni a pénzemet. Ez a boríték visszajött hozzám "nem kereste" jelzéssel. Ezt követően írnom kellett (mivel Bács Megye-i vagyok) a helyi Békéltető Testületnek, kitöltöttem a honlapjukon található Kérelmemet (Kérelem békéltető testületi eljárás folytatására = Panaszbejelentés). Ezt e-mailen elküldtem nekik. Ezt követően behívtak személyes meghallgatásra, amin jelen kellett volna lennie a Róka Kft -től is valakinek, hogy "egyezségre jussunk". Természetesen tőlük nem érkezett senki. Lezárták az ügyemet azzal, hogy a Békéltető Testület felszólította őket, hogy fizessék vissza nekem az általam elutalt összeget. Természetesen ez sem történt meg. Ezt jeleznem kellett a Békéltető Testületnek ( vagyis hogy nem kaptam meg a pénzt). Gyakorlatilag ennyi a hivatalos út. Nem fizettek ki, a cég nem foglalkozik semmivel. Én a továbbiakban polgári peres úttal folytathatnám, de ezt már nem teszem, nem ér annyit az egész.... Sajnos itt tartunk... Csalók mindig is voltak, vannak és lesznek is.
Amit tehettek, (én nem vagyok fb-on) esetleg indítsatok egy megosztást, hogy ettől a cégtől óvakodjon mindenki.
Szomorú, hogy ma Magyarországon nem tesznek semmit, pl. ezt a weblapot hivatalból (NAV, Rendőrség...) töröljék, hogy ne legyen elérhető senki számára... Tudom, hogy aztán más néven újraindulhat... Ördögi kör :(" 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2020.03.06. 12:50:13

Ebben az országban tényleg sikert aratna egy olyan webshop, hogy nalunk.vasarolj.te.faszszopo.hu

zuhanorepulesss 2020.03.06. 13:21:54

Cég ászf-e. Fizetési módok, első, futárnál átvételkor készpénzben vagy kártyával. Akkor miről beszélünk? Soha nem értettem, aki előre utal bárhová. Ha valahol csak előreutalás van, ezer más helyen meg lehetne venni. De itt van más opció.

Nemosztokmegsemmit.com 2020.03.06. 14:36:52

Az ilyen nevű oldalakról ki a f@szom rendel?

Nikolas Jr. 2020.03.06. 14:43:52

Hja kérem, a kedves cég ül a vásárló pénzén, ő meg kénytelen fantomemberekkel hadakozni, miközben a hülye is látja, hogy a céget levegőmolekulák működtetik, hiszen még a hivatalos iratok is visszapattannak róluk... Az ilyenek ellen miért nem lehet valamilyen gyorsított eljárásban fellépni? Gondolják, hogy majd pont a polgári peren fognak megjelenni? Hagyjuk már.

ebella2 2020.03.06. 14:45:39

@Nemosztokmegsemmit.com: Én biztos nem. Azt se értem más miért?

Reactor 2020.03.06. 14:48:20

Ahogy a cikkíró is mondta, igazából szélmalomharc az egész. Az édeskevés, hogy lekapcsolják az ilyen "http://www.ugyisatbaszlak.hu" kamu webshopokat. Magát az illetőt kéne rács mögé zárni, hogy lehetőleg a műanyaglakat is rárohadjon, de amíg a kormányunk és a zsernyákok is a bűnözők mellett áll ki, erre esély sincs. Majd talán akkor, amikor nem 2 kiló krumpli lesz a motiválóerő.

KaTe 2020.03.06. 15:25:16

@zuhanorepulesss: Lehet, hogy nem ugyanazt a posztot olvastuk, de meg van említve, hogy olyanok is vannak, akik mást kaptak, mint amit rendeltek. Például: úgyislehúzlak.hu kiküldött egy csomagot a vásárlónak, aki kifizette az utánvét összegét és csak kibontás után szembesült vele, hogy a dobozban baromira nem az van, amit rendelt. (esetleg használt volt a termék, merthogy ilyenre is volt példa)

Persze, erre mondhatod, hogy akkor miért nem nyitotta ki a futár jelenlétében. Erről már volt szó, azért, mert a futárnak nem dolga, hogy ezt megvárja. De akkor miért vette át? Azért, mert bízott az említett cégben, illetve a hatóságban, hogy egy ilyen helyzetben megfelelő eljárásban részesül. Az igazság ezzel szemben az, hogy a károsultan kívül senki az ég világon nem töri magát, hogy kiderítsék, hogy a cégnek a rendelés pillanatában volt -e egyáltalán szándéka arra, hogy teljesítse azt, vagy már csak az volt a cél, hogy még zárás előtt beszedjenek egy kis pénzt pár szerencsétlentől, illetve a megfelelő pillanatban kihátráljanak az egészből.

ekat 2020.03.06. 15:44:05

Most attól függetlenül, hogy ilyen webshopoknak nem szabadna létezniük, mégis hogy lehet egy ilyen nevű oldaltól vásárolni? Ha azt nem is tudhatom a névből, hogy csalók üzemeltetik, azt viszont határozottan igen, hogy kisvállalkozás, ami gagyi és igénytelen.

Zabalint 2020.03.06. 18:56:04

Na, ez megint egy igazi átverlekbalek.com típusú oldal lehetett. Szerintem külön fődomain kellene a csaló oldalaknak, és aki azt használja, az jogilag büntetlenül átverheti a vásárlókat, szerintem így is lenne egy rakás vásárlójuk.

Péter 2 2020.03.06. 19:11:47

@Reactor: A legkevésbé sem gondolom, hogy a rendőrök a bűnözök mellett állnának. Az könnyen lehet, hogy nincs elég eszközük, lehetőségük, elszántságuk, meg sok minden satöbbi, de a legkevésbé sem gondolom, hogy az állításodban akárcsak egy szemernyi igazság lehetne.

Reactor 2020.03.06. 20:24:43

@Péter 2: Akkor úgy mondom: a gazságszolgáltatás áll a bűnözők mellett, a zsernyákok meg az engedelmes furkósbot szerepét játsszák el. Tehát ők is felelősök. Lásd: húszforintos csokilopásért kettőtől nyolc év, 65 tonna arany lenyúlásáért mégcsak ejnyebejnye se...

The Good Boy 2020.03.06. 22:06:07

@Reactor: mondok egy példát: valaki feljelenti ezt a céget szabolcs megyében, ahol lakik, mert 6.999 ft értékben nem teljesítette a megrendelését. mondjuk lezajlik az eljárás (szabálysértési, mert tulajdon elleni - csalás - áll meg ezen esetben, a cégvezető kap valami büntetést (most ez egyenlőre lényegtelen). aztán másvalaki feljelenti bp-en, 15.765 ft-os ügyben. ott is indul egy szabálysértési eljárás, ahol megint kap (talán itt feltűnik az előadónak, hogy van előzménye), egy másik, az előzőnél nagyobb büntetést. Aztán vagy még 1-2 eljárás el tud menni sima szabálysértésként, mire valahol feltűnik, hogy egy szabálysértési értékre elkövetett üzletszerűséges bűncselekmény van, vagy a többi ember úgy gondolja, békéltető testület, majd megunja, vagy alapból úgy gondolja, hogy ez tanulópénz, nem olyan nagy az érték, hogy foglalkozzon vele. Márpedig amíg nincs megfelelő mennyiségű feljelentés, vagy nem állnak össze a sértettek, hogy eleve alátámasztott bűncselekmény gyanújával tudjanak már feljelentést tenni, addig ezek a szekerek boldogan futnak...

----------------------------

én is rendelgetek netről, de már csak a sok hasonló eset miatt is, alapszabály nálam, hogy csak nagy nevű, és létező üzlettel (a környéken) rendelkező webshopból rendelek előre fizetéssel, minden más esetben csak utánvétellel. Ahol nincs ilyen lehetőség, az alapból kerülős. És egy másik: az a pár száz ft plusz költség még mindig elenyésző, mint egy bebukott sokezres előreutalás. A másik: pl. a legutóbbi 3 netes rendelésemnél (mind hazai), noha a fizetési folyamatban magasabb utánvételes díjat ígérgettek, de mindhárom esetnél a fizetendő végösszeg fillérre pontosan annyi volt utánvétellel, mintha előre utaltam volna.
+1: nem is értem, ezeket a webshopokat hogyan lehet megtalálni, meg mennyire lehet komolyan venni egy olyan céget, akik már a nevükben sem komolyan vehető (hogy a faszacucc mekkora iq szint környékén számít viccesen jó húzásnak, azt megtippelni sem tudom).
+2: írva van a cikkben, hogy ez a cég valami év webshopja díjat nyert korábban. Ez sem szempont a mai világban, több esetben sem: lehet, azóta tulajváltás volt, akik a befuttatott nevet megtartották, vagy olyan díjról van szó, amit az kaphat meg, aki a kibocsájtónak a legtöbbet fizeti (ha jól emlékszem, vas megyében volt évekig ilyen dij kiosztása, ahol mindenféle kategóriát indítottak, amire éppen volt igény, fizettek egy korrekt gálabelépő díjat, amivel megvásárolták egyben magát, a kiosztandó dijat is). Vagy egy eleve korrupt bizottság osztogatja a díjakat, mint pl. tavaly valami hazai zenei dijat, ahol az egyik fő díjat (talán év előadója), egy olyan "női principálium" (vagy mit hadovált anno) díjas előadó nyert, aki a díj elbírálási időszakában egyetlen fellépést sem tartott, évek óta nem adott ki új lemezt (csak valami régebbi koncertről videót), de még egyetlen új számot sem jelentetett meg.

Reactor 2020.03.06. 22:53:48

@The Good Boy: Na ez az, itt a gond, hogy jogszabályszinten van elkúrva a dolog. Persze, pár ezer forint nem nagy tétel, csak épp ezt eljátssza sok-sok száz emberrel, amiből már elég tekintélyes summa összejöhet.
Ez meg, hogy az oldal az év webshopja volt, ugyanolyan tényértékű állítás, mint amit a kamu fogyasztószerek, izomnövelők stb. árusítói tesznek. Manapság a vigadalmát üli a korrupció, gyakorlatilag a világ legtermészetesebb dolga lett. A hatóságok már csak azért se fognak foglalkozni vele, mert csurran-cseppen nekik is valami a dologból.
Általában akkor szoktak megbukni az ilyen szervezett csalások, amikor valamelyik fejest kihagyják az osztozkodásból, vagy csak simán keveselli a részesedését, és bosszúból felnyomja az egész bagázst.

heidt 2020.03.06. 23:07:31

@Reactor: Teljesen igazad van!
Megjegyzem, soha nem volt az "év webshopja", hanem "az év weboldala". Az egyik (talán) a teljesítményért jár/vehető cím, a másik pedig a megjelenésért.

Bombaló 2020.03.07. 00:36:33

Kommentek olvasása nélkül. Édes istenem, s ezeknek szavazati joguk van. Hogy lehet rátalálni ilyen oldalakra? Beírom a keresőbe, hogy fillérb.szás lvl 1000 LOL? Én ezt nem értem...

DarkWolf 2020.03.07. 05:16:32

@KaTe: bìzott a hatóságban, Mo-n?

Vadász, vadász...

@Bombaló: tragikus módon a legtöbb fideszesnek is van szavazati joga

Permetező 2020.03.07. 07:43:52

Akik előre fizetnek egy ilyen ismeretlen ugyisatbaszlak.hu oldalnak azok szerinem külön rasszba tartoznak és nem szabad rájuk rosszat mondani mert akkor rasszista vagy...

Opportunista mikroba 2020.03.07. 14:41:56

Engem az ilyen weboldalaknál már a cím is visszariaszt.

Zabalint 2020.03.07. 22:25:09

@Opportunista mikroba:
Többek között ez is a cél vele. Nagyon sok csaló rájött már arra, hogy legjobb, ha a leghülyébbekre utazik. Ha nagyon átlátszóan csinálják, akkor a többieket eleve elriasztják.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.03.08. 12:35:05

Ugyanígy jártam, csak én novemberben rendeltem. Eleinte nem frissítették a megrendelést státuszát. Rájuk írtam, elnézést kértek, megtették. Aztán semmit.
Rájuk írtam, válaszoltak, hogy várnak a beszállítóra. Aztán semmit. Rájuk írtam, rájuk írtam, rájuk írtam, telefonáltam stb. Soha többet nem sikerült elérni őket.
Bónuszként utána elkezdtem kapni hírleveleket, hogy VIP ügyfél lettem. Képzelem, hogy bánhatnak a nem-VIP ügyfelekkel.

@zuhanorepulesss:
A dolgozó ember elfoglalt, nem ér rá egész nap a futárt várni.

@Nemosztokmegsemmit.com: @Zabalint:
Ez egyébként egy működő cég volt valaha. Jópofa hülyeségeket árulnak, ahhoz ez a név teljesen megfelelő. Ami mondjuk átverésszerű bennük, hogy azt nem mondják meg, hogy nem úgy működnek, mint egy igazi kereskedő, hogy rendel egy raklapnyit olcsón, aztán apránként teríti. Nem, ők igazából nem tartanak raktárkészletet, hanem ha te megrendeled tőlük, akkor ők is megrendelnek azt az egyet... Magyarul, te is megrendelhetted volna közvetlenül is, ha jobban utánajársz...

Nancsibacsi 2020.03.08. 18:23:52

Amit csak előrefizetéssel lehet megvenni, az nyilvánvalóan nem létező termék.

Tinman 2020.03.08. 18:49:13

Nem gyütt' meg a cucc Kapospuláról, Tbandi1989-től? Az élet kegyetlen... vagy éppen, hogy igazságos. A hülyékből még hülyébbet csinál.

FDToth 2020.03.08. 19:11:40

Be lehet jegyeztetni ilyen nevvel weboldalt? Ha igen, akkor nagy a baj.
van sok hivatalos panasz, cegnev es vezetoje ismert. Miert nem tesz akarmelyik hatosag gyors lepeseket? Mire varnak?
Jo persze jogaszabalyi kornyezet, na de ha szar, akkor nem lenne ideje valtoztatni ezeken?

RudY_HUN 2020.03.08. 19:26:35

@Nancsibacsi: Melyik külföldi, neves és megbízható online webshop-ból tudsz utánvéttel vásárolni?!

Im just here for the comments 2020.03.09. 07:21:53

@FDToth: ha nem foglalt az adott név, akk kb azt jegyeztetsz be, amit akarsz.

ebella2 2020.03.09. 07:52:33

@Im just here for the comments: Az inkriminált név azért necces, határeset. Nem lehet például trágár nevet adni. (Kizárt az "Baszd meg az anyád Józsi ZRT" cégnév.) Nem csak a cégbíróságokra vonatkozó szabályoknak kell megfelelni, hanem az összes magyar jogszabálynak.

Im just here for the comments 2020.03.09. 07:55:14

@ebella2: nem cégnévröl volt szó, hanem weboldalról, ott nagyobb a merítés.

juhaszvik 2020.03.09. 12:10:12

Nina Agdal*? Hm... hm... hm... érdekes... miről szól a cikk egyébként? :)

* - a hölgy a képen

KaTe 2020.03.09. 13:52:43

@RudY_HUN: A posztban szereplő cég külföldi?

Reactor 2020.03.09. 16:09:04

@Im just here for the comments: Na akkor előbb-utóbb várható az, amit Terézágyú mondott :D kíváncsi vagyok, a csalók milyen kreatív nevekkel fognak előrukkolni, csak hogy minél figyelemfelhívóbb legyen az ál-webshopjuk.
innenrendeljtefaszfej.hu?
olyankiralycuccokhogybeszarsz.hu?
nembaszunkategykicsitsevasaroljtolunk.hu?
Tegyék meg tétjeiket, hölgyeim és uraim...

misi107 2020.03.10. 06:22:41

@Nancsibacsi: Jó nagy hülye vagy,netalán falun laksz ahol semmi nem megy könnyen?Húzz már vissza légyszíves a kőkorszakba.Én kimondottan NEM kérem az utánvételt sőt nem áll szándékomban a szutyok postát sem eltartani.De érdekes módon minden cuccot megkaptam előreutalás után is.Mind külföldi mind belföldi vásárlásnál (ali+ebay-kishazánkban csak magánszemélytől...) De ezek szerint nemlétező kütyüket vásárolok...

misi107 2020.03.10. 07:19:09

@KaTe: miért,ha én utánvétellel egy masnival átkötött kutyaszart küldök Önnek mit lesz a lépésed?Ez az egész utánvételes szarakodás egy vicc,kezdve azzal,hogy a postáskisasszonyoknak fingjuk nincs róla,mit is csináljanak egy utánvételes csomaggal.Amennyit Nekem elbaxtak két kezem-lábam nem elég hozzá összeszámolni.A GLS egy fokkal jobb,ott még mindig magam töltöm ki a papírokat de furcsa módon a postai másfél-két órás sorbanállás és veszekedés helyett öt perc alatt letudom.Aki meg előreutal az ilyen és hasonló nevű webshopoknak megérdemli a szopórollert.Az más kérdés,hogy tízből legalább hatan át se veszik az utánvételes cuccot.Igaz,egyből tudnak hívi és megy a sírás-rívás,hogy már és azonnal kell,de legkésőbb tegnapelőttre,aztán ha még sincs rá szükség,akkor valahogy mindegyik elfelejt szólni,hogy bocsbazdmeg ne küldd már el.

aefzuj 2020.03.11. 09:28:51

Meg is érdemlik, egytől-egyig. Balfékek.