Tékozló Homár

Nem adott képet a Mac Mini, pedig kellett volna neki

2020.03.30. 11:00 | Homár Rezső | komment

via GIPHY

Olvasónk sok sok csata után nyert háborút az iStyle szervizeseivel. Hiába kötött monitort a Mac Mini-re, kép semmi, a megoldás újra és újra semmi, végül 3 szervizelés után kapott egy tanácsot, ami működni látszik. Mellé pedig ajándékként egy átbökött borítást.

wg9257_isty_1_1.png

2019 márciusában vásároltam egy 2018-as Mac Mini-t, közel félmillió volt. Van egy DVI-os LG monitorom ami DVI-HDMI kábellel kötöttem a géphez. Egy darabig jó volt, aztán egyszer csak kép helyett teljes sötétséget látok a monitoron. Ha a kábelt kihúztam és újra bedugtam, akkor következő ki és be bekapcsolásig volt kép átmenetileg, de a konvencionális gyógymódok hatástalanok voltak (PRAM reset and stuff...) Egy kábelcsere sem oldotta meg. Az Apple hivatalos doksija szerint a DVI-os monitorok adaptálhatóak a gép HDMI jére. 

Ráírtam az iStyle FB oldalára, ahol eddig rendes választ kaptam a stafftól, de azóta bedobták az unalmast és egy automatizált chatbotot állítottak be, ami bár megígérte nekem, hogy dob majd egy munkatársat, ez második próbálkozásra sem történt meg. 

Szóval viszem a gépet szervizbe *másodszor*, mert egyszer voltam már azzal, hogy hangokat ad a gép ami NEM ventilátor. Persze kiderült hogy normális, hiszen terhelés alatt szoktak a gépek coil whine szerű hangokat adni, és ez alól a félmilliós gépem sem kivétel sajnos, amiben egy 8. gen. hexa i5 ös dolgozik, és amit egy olyan cégtől vettem, amely a csendes gépeiről (volt) híres.

Ez akkor is jelentkezik amikor egyedül a Word van nyitva, vagy a Visual Studio-ban gépelek. 

Szóval elvittem megint, és most azt az üzenetet kapom, “HDMI porton nem ad képet” és hogy “szükséges eljárás: alaplacsere.” 

Alaposan átnéztem a gépet visszaadáskor karcokat keresve, mivel a leadási papírral együtt feltétlenül aláíratják hogy sérült a készülék, akkor is ha nem.

Akkor még nem volt baj, de a srác azt mondta, gondolom arra tekintettel hogy szombat volt, hogy keressem a szervizt hétköznap ha panaszom akad. Egyértelmű, nem? (Nem.)

A gép csak egy darabig volt működőképes, egy bizonyos ponton elkezdte csinálni a régi mániáját.

Bevásároltam adapterekből meg kábelekből, még az Apple márkást is kipróbáltam, meg egy másik DVI os montort is de az eredmény ugyanaz volt, tehát *nem lehet baj a monitorral vagy az adapterekkel*. 

Elmentem *harmadszorra* is a szervizbe, folytatva az utam afelé, hogy használatba vehessem a “plug and play” gépemet amit a hozzá nem értő emberek célcsoportjának tervez az Apple.

Ugyanaz a szöveg: “HDMI porton nem ad képet” és a kíséret mellé: “szükséges eljárás: alaplapcsere”.

Külön kértem tőlük, hogy frissítsék az oprendszert. hátha az a ludas, de ehelyett csak tettek egy megjegyzést, hogy:

“Most már figyeljek oda az adaptereimre, mert egy alaplap nem adja meg magát ilyen könnyen.” 

Visszaadáskor nem figyeltem a karcokat már, megbíztam bennük, és amúgy is már mondták, hogy majd kereshetem megint a szervizt ha panasz adódna esetleg.

Otthon előzetes megérzéseim miatt frissítettem az operációs rendszert, amitől azonnal elkezdte ugyanazt a szarságot.

Ekkor a neten keresve látom, hogy a Mojave utáni frissítés sorozat valójában rengeteg embernek okozott hasonló, vagy pont ugyanilyen problémákat.

Azt javasolták, vegyek egy HDMI-s monitort, mert az biztos működni fog vagy a HDMI, vagy a Thunderbolt porttal a frissítések közt. 

És egy új monitor valóban megoldotta az ezek alapján egyértelműen szoftveres problémát.

De mi ennek az olvasata?

Az, hogy az illetékes személyek (szervizesek) nem tudtak az egészről, vagyis nem voltak kompetensek megállapítani hogy a saját terméküknek igazából semmi baja hardverileg.

Ebből kifolyólag amennyiben nem lett volna még garanciális a gép, mind a két alaplapért kifizettettek volna velem többszázezres nagyságrendű összeget, hiszen a RAM on kívül minden hozzá van forrasztva. 

De végül is nincs baj, mi?

Pár nappal később látom, hogy a gépház asztroszürke borításán van egy nagyon kicsi fehér elváltozás, mert ott valami hegyes cucc átbökte. 3 szor voltam szervizben!

Ha az alján lenne akármi nem is baj, hiszen ott súrlódásnak lehet kitéve esetleg, de a tetején azért irritál, még ha ilyen kicsi is.

Mivel azt mondták, panasz esetén fordulhatok a szervizhez, elmentem, de azt kaptam, hogy bár szívesen kicserélné, ezt senki sem fogja kifizetni és ragaszkodni fognak az álláspontjukhoz, és hogy ha ragaszkodom egy alumíniumház cseréhez, akkor 57.000 forintért lehozzák nekem a csillagot az égről. 

Írtam az istyle szerviznek, hogy a körülményekre tekintettel nem hajlandóak-e egy monetáris kompromisszumra. 

Mit kaptam?

Először ugye a srác azt mondja, hogy ha panaszom van, keressem megint a szervizt.

Most éppen azt, hogy nem tudnak segíteni, hiszen nem szóltam ott rögtön átvételkor senkinek, hogy most azonnal csináljanak ezzel valamit, és hogy több mint egy hét telt el aközött, hogy átvettem a gépet és újra bemutattam nekik.

Ami persze nem teljesen igaz, mert direkt nem azt számította fel, hogy 5. nap már lefoglaltam az időpontot a szervizbe a panaszkodáshoz, hanem hogy valami 7+x edik nap múlvára kaptam az időpontot. 

Persze lehet vitatkozni, hogy amikor azt mondták, hogy keressem újra a szervizt hétköznap akkor éppen szombat volt, de ha ennyire komolyan veszik, hogy átvételkor miket mond az ügyfél, akkor *nem szabadott volna az átvételt a szervizzel összekeverni*. 

Csak meg akartam osztani ezt a kis történetet, mert különben nem ér annyit az egész hogy foglalkozzak ezzel a továbbiakban.

Szűrt kommentelők

kéki béla 2020.04.01. 11:40:06

@Szubrina: tipikus példánya vagy az "itt mindenkinszemből jön" kerténeknek. Kussoltál volna, jobb lett volna.

Szubrina 2020.04.01. 11:43:10

@aptijankót kedvelő Kompínó: Persze, h nehezen érthető, mert olyan alacsony szinten REZEGSZ (figyeled, miket tudok?), hogy magasabban lévő entitások számára (pölö én) valóban értelmetlennek látszik, INNEN FELÜLRŐL, az a hablaty, amit levágsz.

Egy biztos, villog a "támadni próbál má megint egy szokásos balfasz, kielégületlen, sikertelen, bugyuta emberizéféle" vészlámpa. Nem szívesen kommunikálok veled, de nem fogom itt hagyni lereagálatlanul ebek harmincadjára a fejemre olvasását egy ennyire ostoba embernek, hanem igen is visszaPOFÁZOK.

Szubrina 2020.04.01. 11:44:28

@kéki béKa: Pont ezt javasoltam volna én is neked és már nem először. Most is jobban jársz, ha elugrálsz, megcsókolni én tuti nem foglak, esetleg Kompínó.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.01. 11:46:40

@Szubrina: ja, nem vagyok. Ellenben te igen, mert értesz a falusi kerítéstámasztós politizáláshoz. Az igazaddal bőven leélhetsz egy életet magányosan és sikertelenül, de jól láthatóan ennek felismerése, így az előremutató célok kijelölése, értelmes értékrend kifejlődése sem, következett el még. Nem gond, csak faszért ekkora a hangerőd hozzá. Hozzádszólásaim gerincét kedvesség alkotta, de te harcolni jársz ide. Beléd nem éri meg nyitottságot fektetni. A temetéseden is csak te leszel ott. Alternatív földházzal kísérletezel majd, melynek a teteje rád szakad és egyből el is temetted magad. Ez lesz a vége, de amúgy sem jelent volna meg senki.

a fekete krindusz 2020.04.01. 11:51:04

@aptijankót kedvelő Kompínó: Isten éltessen még nagyon sokáig. Hiányoztál innen. Nekem legalábbis...

Szubrina 2020.04.01. 11:57:09

@aptijankót kedvelő Kompínó: Miért gondolja azt sok beképzelt, önhitt ember (veled az élen), h nekem, rajtam segíteni kéne bármennyit is. "A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve."
Azért mert nem vagyok ugyanolyan unalmas szarláda, mint az átlag, azért mert nem elég, h máshogy látom a világot, mint az unalmas átlagemberek, de még merem is ezt kimondani? (jahh, mindenki szembe jön, csak éppen én megyek a jó irányba)
Pont most fogalmazok egy posztot erről...alapvetően, egy kifejezetten kedves (szuper)érzékeny, szelíd nő vagyok, de ha betámadnak, akkor meg fogom védeni magam, méghozzá kemény amazonhoz illően (ezért fasziznak itt a seggfejek) még is milyen kedvesen és szelíden kéne lereagálnom, h nálam jóval butább emberek lehülyéznek(???)

Politizálni én? A politika a férfiak felnőttkori játéka, semmi jó nem származott még soha belőle és most is visznek a szarba minket, mint mindig...

Egy tőről fakadnak pl. Van az Ariel, meg van Persil, sokan meg vannak győződve róla, h az egyik vagy a másik a jó, de közben ugyan az a gyártó, csak valamiért az embereknek, kell valamiféle ellenségkép, h valami máshoz jobban tudjanak ragaszkodni (politikai pártok, egy tőről fakadnak, még ha úgy is néz ki, h szemben állnak). Ennyit a nagy poltizálásomról.

Szubrina 2020.04.01. 12:04:45

@kéki béla: Ezsembe jutott egy jó érv, az emberek 90%-a dohányzik, na ezek mind szembe jönnek velem tesó.:DDD Ja és jahhh én gondolom rosszul, ezt is, már megint, mint mindent, mindig:DDD
Remélem a korona megoldja a sok tüdőbajos helyzetét, de tényleg:)

csorsza 2020.04.01. 13:32:55

@Szubrina: Hiába kutyázol itt mindenkit, te mész szembe az autópályán a forgalommal... Teljesen bevett, régi szokás egyesben hagyni az autót leállításkor. Engedd el a témát, és jegyezd meg ezt a lehetőséget. Jól jöhet, pl. meredek lejtőn megálláskor.

Szubrina 2020.04.01. 13:42:25

@csorsza: Olvasd el a legelső kommentemet, mert jól láthatóan nem érted, h miért jutottunk el idáig...a sok hülyefasz betalált, holott tökre bevett szokás üresben és kézifékkel hagyni az autót, hiszen ez a normál működés. Vicces lenne, ha lejtős parkolóba szeretnék beállni és behúznám a kéziféket járó motornál, az autó meg hátragurulna a gecibe, ugyebár, amíg kiszállok és kinyitom a kaput addig sem hagyhatom egyesben kuplung kinyomása nélkül, hiszen akkor lefulladna...édesistenem ezt a sok szerencsétlen idiótát.
Mellesleg én úgy tanultam, h az egyes fokozat kizárólag elinduláshoz van kitalálva, tehát ha elindultál egyessel, akkor jöhet is a kettes. Életemben nem hallottam, h az egyesd SEBESSÉGFOKOZAT fékként funkcionálna, de ha még is, akkor féknek kéne nevezni nem?
Istenem...
és tényleg mindenki szembe jön, én meg megyek a jó irányba.

Opportunista mikroba 2020.04.01. 13:45:38

@qwertzu: Szerintem ez egy nagyon jó hozzászólás volt. A megszokás életveszélyes is lehet, és sok esetben elég, ha egyszer hibázol. Én pl. akkor is szét szoktam nézni, mielőtt átmegyek a zebrán, ha nekem zöld a lámpa, mert hiába veszem észre, hogy nekem zöld, ha csak egyetlenegy autó is nem veszi észre, hogy neki viszont piros... Persze ezt lehet túlóvatoskodásnak is tekinteni, de inkább ez, minthogy elcsapjanak.

Opportunista mikroba 2020.04.01. 13:49:31

@Szubrina: Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Senki nem tudja, mennyi ideje van hátra.

adott idő alatt a legtöbb japán kuttya 2020.04.01. 14:16:53

szabad még beleugatni? megállapodhatunk abban, hogy lehet kézifékkel is, meg sebességben is parkolni. Vannak érvek, meg ellenérvek mindkettőre. Egy ami viszont nem LEHET, hanem KELL, az az ellenőrzés. Pláne szerelő után. Egy pillanatig tart és a te érdeked szolgálja. LEHET, hogy hátrahúzta az ülést, tehát vissza KELL húzni, mert nem a lábad lett rövidebb. LEHET, hogy a tükröt is elállitotta, tehát be KELL állitani, mert nem az autód lett hosszabb. Meg KELL nézni a kéziféket is, mert LEHET, hogy a szerelő sebességben hagyta.

Sokkal rövidebb ideig tart a prevenció mint egy ennél jóval karcsúbb hozzászólás megirása.

qwertzu 2020.04.01. 14:34:10

@Szubrina: Sik terepen kb soha nem derül ki, hogy rosz a kézifék. Illetve van egy időpont amikor elromlik. Vagy egy határ.

Pl. 8%-os lejtőn még megfogja a járművet 10%os lejtőn már nem. Vagy üresen megfogja a járművet, de 2 gyerekkel és csomagokkal már nem. Stb...

És ha hozzászoksz, hogy mindig kézifékkel állsz meg, akkor a lejtőn is úgy fogsz megállni. És fingod se lesz róla, hogy jó-e a kézifék, mert soha nem próbáltad lejtőn. Vagy lehet hogy tegnap jó volt, de ma már nem. Vagy amikor megállsz jó, de 4 óra múlva hopp, elenged. És akkor ott a gebasz.

@Opportunista mikroba: Én tényleg próbálom személykedéstől mentesen logikusan megértetni vele. Ez a lejtőn elgurulás ráadásul tök gyakori eset, ritkán van belőle nagyobb baj, de a hegyvidékre kiránduló alföldieknél bizony előfordul.

" Persze ezt lehet túlóvatoskodásnak is tekinteni"

Két okból nem túlzott: Egyrészt konkrétan a kresz előirja a körülnézést, másrészt van 2 eset amikor nincs elsőbbséged gyalogként a zebrán zöldben elindulva sem. A megkülönböztett jelzéssel menő gépjárművekkel szemben, és rendőri irányítás esetén.

Opportunista mikroba 2020.04.01. 14:44:25

@qwertzu: És akkor még azt tenném hozzá, hogy volt olyan, hogy állok a járda szélén, a kocsi is áll. Int nekem kedvesen a sofőr, hogy gyere, gyere, menj át nyugodtan (neki, gondolom, piros volt), én mg mutatok a zebrához tartozó lámpára, hogy de hát piros! (Nyilván ez az a rövid biztonsági idő volt, amikor mindkettőnknek piros volt.) Na most ha én elindulok, és a másik sávból előtör egy autó, mert mondjuk akkor nekik már zöld lesz, akkor engem egy az egyben elkaszál. Inkább ezerszer nézzek körül fölöslegesen.

Szubrina 2020.04.01. 15:02:07

@qwertzu: Most már komolyan fogok írni egy posztot a férfiakról és az általuk kitalált szar szerkezetekről, amik bármikor elromolhatnak, ezért ne bízzunk bennük.
A gázt azt használhatom, vagy ne nagyon nyomjam be, nehogy az is elromoljon!

qwertzu 2020.04.01. 15:12:24

@Szubrina: Hidd el a nők által kitalált szerkezetek is elromlanak. Entrópia.

heidt 2020.04.01. 15:28:57

@Szubrina: A gázt használhatod. Süthetsz, főzhetsz, fűthetsz vele, de csak szimplán ki is nyithatod Zimmer Feri után szabadon.

heidt 2020.04.01. 15:35:09

@sóhegy049: A mai jobb autók többségét be sem lehet indítani a tengelykapcsoló kinyomása nélkül.

Yoss 2020.04.01. 20:11:10

@Szubrina: "Itt mindenki hülye?" Nem. Csak te. De te aztán nagyon.

Szubrina 2020.04.01. 20:44:11

@heidt: Nahh akkor ebben igazat adsz...

Szubrina 2020.04.01. 20:56:28

@Yoss: Mondod ezt te. Gratula!

CCnick 2020.04.01. 21:40:22

@Szubrina: mindenki ezt mondja, szóval bátran veregesd meg a vállad, elnyerted a Homár Leghülyébbje vándorserleget.

peter3374 2020.04.01. 22:40:46

Hagyjatok mar ezt az idota parkolunk-e sebessegben baromsagot...
Lassan kene egy admin aki rendet rak, egy darabig vicces az ilyen, de mar nem....
Szubpicsa egy erdekes jelenseg, szorakoztato ez a mindenki ellenem van, mindenki hulye, mindenki engem akar megkefelni hozzaallas, hozza a nekem van igazam, hiaba jon mindenki szembe az autopalyan, de amikor atmegy az egesz a nagyon primitiv alpari stilusba akkor mar nem.szorakoztato az egesz.

Szubrina 2020.04.01. 23:39:45

@CCnick: "mindenki ezt mondja" néhány vezetni nem tudó balfasz

Yoss 2020.04.02. 01:34:23

@Szubrina: Hát az van, hogy rajtad kívül MINDENKI ezt mondja. Szóval ne nekem gratulálj, hanem veregesd a saját vállad. Jó éjt :)

Szubrina 2020.04.02. 01:39:39

@Yoss: Ember, mindenki? Az emberiség? Nem csak néhány balfasz ezen az oldalon?
Én meg a vezetéstechnikai szakértő mást mondunk:DDD
Neked is jó éjt!:)

Szubrina 2020.04.02. 01:46:32

@peter3374: "szubpicsa"
"peti vagyok a mamám nagyon szeretem..."

DFTT 2020.04.02. 08:02:04

@peter3374: Moderáció nincs, arra hiába vársz.
Szegény nem tud mit kezdeni magával így 60 felé, mert a kutya nem olvassa a kis blogját, és senki nem akarja elverni a hájas testét.
Ez volt a nyűgje már 5 éve is.
blog.hu/user/1046636/tab/activity
www.randibdsm.hu/view-profile,14550,szubrina-vagyok-52-%C3%A9ves.html
Én sajnálom, szar lehet így megöregedni, nincs aki várja otthon és az egyetlen szórakozása éjjel kettőkor a homár. Remélem én közel a hatvanhoz nem itt tartok majd. Ez legyen példa másoknak is, hogy bárki idejuthat, ha nem tartja rendben az életét.
De gonosz is vagyok, mert az ő gondjaihoz képest egyből kisebbnek tűnnek a sajátjaim, és ez bitang jó érzés! Mindig van lejjebb.

nyikk 2020.04.02. 09:50:34

@Szubrina: Rosszul tetszik tudni, előbb kuplung, aztán indítózás, bármilyen korú kéziváltós verdánál. Ahol ezt nem így tanítják, ott valami hibádzik, vagy a júzer fogalmatlan-tanulatlan.

Szubrina 2020.04.02. 11:06:06

@nyikk: Mások írták, h nem kell kinyomni a kuplungot a kocsi beindításánál te analfabéta seggarc, mert tönkremegy a kuplung.
Én pont azt írtam, h ki kell nyomni, még ide is másoltam, h miért.
Hihetetlen hülyefaszok vtok ti férfiak, mindig csak a kötözködés, te buta geci féreg.

Szubrina 2020.04.02. 11:08:33

@DFTT: Te idióta ez nem én vagyok, a szubrina egy általános név, a szub nőkre...te nyomorult, én 38 vagyok a féreg kurva anyád, ezt már írtam, te butageci.

Szubrina 2020.04.02. 11:10:56

@DFTT: Pontosan, mindig van lejjebb, gondoltuk eddig, de most már mki tudja, h nálad nincs, mert olyan buta vagy, mint a szar. Az én blogom, az a nickemen van te nyomorék agyhalott.

2020.04.02. 11:38:50

@Szubrina: Persze véletlenül mindkettőnek ugyanaz a neve és mindkettő ugyanabban az aberrált témában okádja a hülyeségeit. :D

"Szubrina blog
Régebben a BDSM vágyaimról, ma már csak úgy szimplán a szexről, pasikról, csajokról, társkeresésről és az én kis életemről."

"Budapestet sokan Judapestenk hívják, okkal...
Félretettem a rossz gondolatokat a zsidó identitástól és két olyan faszival is ismerkedtem, akik tuti azok voltak...meg is jártam velük..."

"Figyelj, ezzel én is egyetértek, de amikor nem találok egy épkézláb hozzám minden szempontból illő pasast, akkor engem nem boldogít, h miért nem találom (tehát, h a libsi, a pornó, a zsidó hatalmak stb..) "

"Engem konkrétan a cigányellenes, buziellenes, transzexuálisellenes, hagyományos orvoslásellenes, zsidóellenes, holoizé ellenes, szexuális nézeteim miatt rendszeresen elmebetegnek titulálnak..."

Igazi főnyeremény vagy. :D:D:D
Mindezt a teljes neveddel is, nem semmi!

2020.04.02. 11:43:27

@aptijankót kedvelő Kompínó:
Igazából az sokkal szánalmasabb, hogy előadod a jófiút, mikor te is csak beszálltál a kollektív bullyingba.

a fekete krindusz 2020.04.02. 11:45:02

@peter3374: hülyézni lehet, észrevenni azt, hogy túltola az hogy csakéztis neki lesz igaza és övé lesz utolsó szó, az kiváló észrevétel, de szexuális beállítottság miatt valakit picsázni, az sok. Ő sem hívott még senki sem prűd lófasznak.

2020.04.02. 11:46:34

@Szubrina:
A szubrina az a domina ellentéte, tehát olyan nő, aki a szexben alá szereti rendelni magát? Ebben az értelemben használod?

Szubrina 2020.04.02. 11:55:03

@Derontulon: Miért kellett idemásolni, ha tetszik a blogom, gyere oda olvasgatni, egyébként ezek kommentek, innen-onnan kiollózva. Egyáltalán nem tartozik ide ez a téma, nagyon gáz vagy, h az én hátamon szeretnél magadnak népszerűséget szerezni.

A szub és a dom szó gondolom ismerős, sok szubrina hivatja magát szubrinának, ez egy általános név, nem csak ketten vagyunk így, hanem sokkal többen.

Ha beleolvasnál a blogomba valójában láthatnád, h azért nem lehetek az 58 éves butageci nyanya, mert ő szeretné megfűszerezni az életét a BDSM-mel, én meg erről litániákat írok, h a BDSM nem fűszer...

Leírtam már ezerszer, de leírom ezeregyedszerre is, ahogy a vezetéstechnikai SZAKÉRTŐ mondja, nem kell egyesbe rakni a kéziféket sík terepen, a parkolók az auótszervizek és szélvédőjavítók előtt nem egy kibaszott meredek hely, mert meg fogtok lepődni nem a Mont Everestre építik az ilyen cégeket. Tehát semmi nem indokolta, h a szerelő tönkrebassza a váltómat, azzal, h a kocsiban álló helyzetben egyesben hagyja, anélkül, h szólna nekem, ha már ennyire béna.

Szubrina 2020.04.02. 11:56:18

@Zabalint: Ebben az értelemben használtam (múltidő).
Miután nem találkoztam még nálam okosabb faszival, akinek be tudtam volna hódolni.

2020.04.02. 12:02:02

@Szubrina: "nem lehetek az 58 éves butageci nyanya"
A BDSM a többi szösszeneted tükrében tök érdektelen és ezért is másoltam ide. ;)
Ezt nem mosod le magadról és a kurucon jobban mutatnál ezzel a marhasággal.
A net nem felejt.

Szubrina 2020.04.02. 12:08:51

@Derontulon: Ez mekkora idiótaság már tőled, felőlem azt gondolsz, amit akarsz, de ez már a személyeskedés legalja, amikor valaki más korát másolod ide, érvként ellenem, ahelyett, h valódi érveker hoznál ide (ami egy teljesen általános nikc pl. Pixie-n).
Egyébként a kommentjeim egy olyan blog alatt vannak, ahol ezket a dolgokat hosszasan taglalják, azért mert te még nem ébredtél fel a MÁTRIXBÓL, azért sem én vagyok a felelős.

Szubrina 2020.04.02. 12:19:14

@Derontulon: Meg rasszista és homofób...ezeket a jelzőket aggatják az ember egészséges ösztöneire a neoliberálisok.
Majd rájössz, csak neked még sok idő, mire az agymosás elmúlik.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:09:53

@Szubrina: Na ezt a stílust nem értem. Mért nem lehetett volna azt írni, hogy az interneten simán előfordul, hogy két vagy több ember is ugyanazt a nicket választja, attól még nem vagytok azonosak? Vagy csak egyszerűen megírni a korod, ha már valaki ennyire kíváncsi rá? Mért kell, hogy mindig, minden hozzászólásodnál ömöljön a mocsok a szádból? Mire jó? Tényleg nem értem.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:14:49

@Szubrina: Egy kapcsolatban nem kell senkinek sem "behódolni". Egy kiegyensúlyozott kapcsolat két egyenrangú fél kapcsolata. Egy kapcsolatban nem szokás patikamérlegen figyelni, hogy ki milyen tulajdonságában több vagy kevesebb. Általában a hasonló a hasonlót vonzza, az "okos" ember az "okos" embert, de aztán nézegetni, hogy ki mennyire "okos", szerintem nem sok értelme van.

Szubrina 2020.04.02. 13:15:32

@Opportunista mikroba: Érdekes, h az ellen semmi kivetnivalód nincs, h érvek helyett egy vadidegen idióta picsa adatlapjával támadnak? Ugye?
Az már hogy is lehetne gáz és ha láttad volna, már másodszorra linkelgették ezt az adatlapot, amit azt se tudom honnan ástak elő, mert ha én beírom a gugliba, h szubrina, csak az én blogom és podcastomat dobja ki a kereső...
Hihetetlen igazságtalan vagy.
Teljesen természetes a reakcióm, alapvetően is egy nagyon szenvedélyes nő vagyok, de a másodperc törtrésze alatt basz fel, az efféle emberi butaság, amivel itt a kommentelők 90%-a újra és újra előrukkol.

Szubrina 2020.04.02. 13:17:45

@Zabalint: Kedves tőled, de én ezt nem élem meg virtuális bántalmazásként. Alapvetően itt nagyon buta emberek támadtak be engem, egyszerűen nem érnek fel a szintemre, az meg, h többen vannak:DDD
Kollektíve hülyék oszt jóvan.

Szubrina 2020.04.02. 13:25:59

@Opportunista mikroba: Ez nem vita tárgya, ez minden embernek saját vágyai és elképzelései vannak arról, h kire, mire vágyik. Ebbe végképp senkinek nincs joga beleszólni.
"Az ellentétek vonzzák egymást" Csak üres frázis mi?
Minden kapcsolatban van dominánsabb fél, csak sajnos manapság (de lehet régen is) a nők azok, én viszont egy ilyen szituációban nem tudok boldog lenni.

Ez végképp nem ide illő téma, nem tudom miért kell a fülénél fogva iderángatnotok a blogom témáját.
:O

Jól láthatóan nem tudsz erről semmit és másképp is gondolod...de ha megnézzük a válási statisztikákat, nyilvánvalóvá válik, h az elképzelésed, miszerint hű de egyenrangú mindenki egy párkapcsolatban megbukott.

Szubrina 2020.04.02. 13:27:40

-ez (átfogalmaztam, az meg bennemaradt)

Szubrina 2020.04.02. 13:28:40

@Derontulon: Oké egy 58 éves neonáci öregasszony vagyok. Most már nyugodt vagy?:D

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:30:12

@Szubrina: Én egy szót nem írtam a blogodról. Egyszer olvastam bele (onnan tudom a korodat), azt is szeretném elfelejteni.

Szubrina 2020.04.02. 13:32:09

@Opportunista mikroba: Akkor ne szólj hozzám! Köszi!

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:33:56

@Szubrina: Nem tudom a statisztikákat, én csak a magam példáját tudom hozni. Ameddig az ellentétemet kerestem, csak kudarcok értek, mert lehet, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de megmaradni már nem tudnak sokáig egymás mellett. Tudod, mint a viccben: Szép, szép a zsiráf, de otthonra nem kéne...
Amikor viszont megtaláltam az "olyan, mint én" férfit, akkor éreztem, hogy ez már jó lesz. Idén lesz a 20 éves házassági évfordulónk. (43 éves vagyok.) És még mindig nagyon jó vele.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:35:43

@Szubrina: Nem kifejezetten hozzád szólok, csupán a te hozzászólásodra reagálok. Nem teljesen ugyanaz. De már írtam egyébként korábban: semmi jogod nincs megmondani, hogy egy másik ember mit tehet, vagy mit ne. Ha nem tetszik, amit írok, egyszerűen ne reagálj rá. Ebből jobban érteni fogok.

Szubrina 2020.04.02. 13:38:27

@Opportunista mikroba: Ezt gondolod te, de ő vajon mit gondol erről. Hagyjuk is, biztos félrekefél, mint az összes többi. Majd lebukik egyszer, de sosem fogod ide beírni, mert ciki lesz.
Én nem az ellentétemet keresem, csak olyan férfit, aki becsületes és hűséges...még nem találkoztam eddig ilyennel és ez nem az én hibám, az egész társadalom egy beteg szar jelenleg a neoliberalizmus minden értéket tönkretett.

Bele se megyek, sokáig tévutakon jártam, h egy férfias férfira leljek pl. BDSM...
Hagyjuk is nem megyek bele, nem vagy érdemes arra, h meséljek neked itt magamról.

Szubrina 2020.04.02. 13:40:31

@Opportunista mikroba: Sajnos ha nem reagálom le, akkor azt fogják hinni azért teszem, mert nem tudok rá már mit írni, de én az örökkévalóságig tudok ellenérveket, cáfolatokat írni a faszságaitokra, kifogyhatatlan vagyok, mert ha egyszer igazam van, akkor igazam van.
Nekem aki vagyok Besenyő IV (igazam van) István.:DDD

Opportunista mikroba 2020.04.02. 13:49:51

@Szubrina: Szerinted minden férfi egyforma?

2020.04.02. 14:01:51

@Szubrina:
Hát nem úgy néz ki, konkrétan olyan dolgot nem engedsz el, amiben határozottan nincsen igazad. Nem azért, mert hogyan kell hagyni az autót, hanem azért, mert így és úgy is hagyhatják, erre bármikor számítani kell, és teljesen értelmetlen kiakadni rajta, ha valaki máshogy hagyta, mint te szoktad.

DFTT 2020.04.02. 14:02:21

@Opportunista mikroba: Inkább csak megtaláltad a boldogságot, amit ő az életében nem fog, mert nincs ember aki elviselné.
Nagyszerűen látszik minden irományából, keserű és nem kell senkinek.
Nem csoda, hogy szélsőséges is, azok szokták minden keserűségüket gyűlölet formájában levezetni olyanokon, akik rá se szolgáltak.
Na igen, így 60 felé már csak a koporsója színét választhatja meg, nem a társat aki kiáll mellette és szereti, aki várja otthon és aki biztonságot nyújt neki. Ezen az se változtatna, ha 40 alatt lenne, mert a keserűség az keserűség. Boldog, kiegyensúlyozott ember nem nyilvánul így meg sehol, ez mindig a boldogtalanság eredménye. Egyszerűen nárcisztikus, akinek csak saját maga számít és ezért nem is kell senkinek. A nárcizmus túl könnyen felismerhető, ezért nem marad mellette senki.
Viszont a nárcisztikus személyiségű ember nem hajlandó felismerni, hogy bármiben is téved, vagy bárki is jobb ember nála. Az egyszemélyes világában él. A beismerés a nárcisztikus embernek maga a halál, mert azzal azt is beismerné, hogy a személyisége torz és beteg.
Ha egy percre belegondolna, sírógörcsöt kapna a monitor előtt, mert ez óriási teher.
Amíg a többiek körülötte mennek a családjukhoz és tudnak mosolyogni, addig neki ennyi jutott.
Ez nem élet.

2020.04.02. 14:04:01

@Opportunista mikroba:
Közhelynek tartom az ellentétek vonzzák és a hasonlók vonzzák elvet is, a kompatibilitás számít, van olyan személyiség típus, amelyikből kettő hasonló kicsinálná egymást, meg van olyan két ellentétes is, illetve fordítva.

2020.04.02. 14:05:51

@Szubrina:
Statisztikailag a nagyon férfias férfiak nagyobb eséllyel kúrnak félre. A saját tapasztalataid pont ezért irrelevánsak ebben a tárgyban, hiszen olyat kerestél, aki megaláz, ők viszont azzal is megaláznak, hogy félrekúrnak. Jó eséllyel a hűséges típusú férfiakat meg nem veszed komolyan.

2020.04.02. 14:07:46

@DFTT:
Milyen az a torz személyiség? Én legjobban a "normális" emberektől tartok, mert ott biztosan van valami rejtett frusztráció, ami sokkal durvábban elő tud törni, mint az átlagos, valamilyen szempontból mindenképpen beteg emberekben, mint amilyen a többség.

2020.04.02. 14:13:29

@DFTT:
Egyébként ez nem nárcisztikus személyiségzavar. A nárcisztikusok kívülről nézve feltűnően normális emberek, minden szituációból úgy igyekeznek kijönni, hogy ők a jók, és ezt el is tudják hitetni a környezetükben a nem közvetlen közelükben lévőkkel. A párkapcsolatukban pedig a másik épp nem csak attól szenved, hogy őt kicsinálja a nárci, hanem hogy mindig úgy jön ki a dolog, hogy ő a szemét, és ezt a tágabb környezet is megerősíti.

Na most ehhez képest egy érzelmi dühkitöréses, nyíltan vélt felsőbbrendűségét hirdető, mindenkit fikázó, tévedését látszatbeismeréssel lezárni nem akaró kommentelő nagyon nem nárcisztikus. Ha az lenne, már valaki más lenne a kommentelők közül a céltábla, akibe ő rúgna bele a legaljasabb módon.

DFTT 2020.04.02. 14:21:37

@Zabalint: Pontosan az, amit most tapasztalsz.
Amikor valaki nem tudja elfogadni azt, hogy másoknak is lehet igaza és ő téved.
Csak ő tudja jól a vezetéstechnikai részt, mindenki más hülye.
Minden férfi ostoba, csak ő a normális.
Mindenki a mátrixban él, csak ő ébredt fel.
A torz személyiség torz gondolkodásmódot szül, aminek ez az eredménye.
Sokféle mentális betegség van, de a nárcisztikus személyiségzavar a legkönnyebben felismerhető, mert azt nem lehet rejteni. Ő meg van győződve az igazáról és ebben a hitében nem lehet megingatni. Ha ennek valaki ellentmond, akkor kényszeresen reagálnia kell.
Nem tudja magában tartani a véleményét, ezért kommentál annyit és annyi helyen.
Alvászavaros, ezért van fent még éjjel is, mert nem hagyta nyugodni valaki kommentje és reagálnia kellett. Fizikai tüneteket produkál, ha nem az övé lehet az utolsó szó, mert azt gondolja, hogy akkor a másik gondolatai győznek.
Nem kell hozzá pszichológus végzettség, hogy ezt felismerjük.

DFTT 2020.04.02. 14:23:10

@Zabalint: Az inkább a pszichopátiás, aki próbálja magát jó színben feltüntetni, hogy másokat manipuláljon. De elismerem, hogy a kettő között árnyalt a határvonal.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 14:31:28

@Zabalint: A vonz és a jó vele nem ugyanaz szerintem. Az embert nagyon sok minden vonzza, az ismeretlen, a különös, néha még a meglehetősen extrém dolgok is, de egy idő után magától "visszalép". A kompatibilitás jó szó. Mint a yin meg a yang. De ezek egymás kiegészítői, nem ellentétek.

Opportunista mikroba 2020.04.02. 14:36:11

@Zabalint: Szerintem mindenkiben van frusztráció. Mindenkiben van valami, amit el akar fojtani, nem akar rá gondolni, vagy egyszerűen csak kellemetlen, amivel nem szeret foglalkozni. A probléma ott kezdődik, hogy valaki ezt le tudja-e intelligensen kezelni vagy nem.

2020.04.02. 15:13:38

@DFTT:
Tévedsz, a nárcisztikus személyiségzavart rejtik el legkönnyebben. Akinek nárcisztikus személyiségzavara van, azt jellemzően a külvilág nagylelkű, áldozatkész, jó embernek látja, míg a párja, közvetlen családtagja vagy munkatársa, aki szenved tőle, gecinek néz ki a külvilág szemszögéből, mert mit ugat, nem elég hálás azért, amit a nárcisztikus adott neki. Már amikor már felébredt az illető, mert sokáig magában keresi a hibát.

Amiről írsz, az nagyon nem nárcizmus, hanem egy fajta maximalizmus (nem tudja elengedni) kombinálva magatartászavarral és személyiség sérülésből fakadó frusztrációval (innen jön a minden férfi geci).

2020.04.02. 15:16:48

@DFTT:
A nárcisztikusok gyakran pszichopaták is egyben. A pszichopata része az az, hogy nem érez empátiát, nincsenek igazán érzései, csak tudatosan tanulja őket, hogy felhasználhassa manipulálásra. Nem minden nárcisztikus pszichopata, de az összes nárcisztikus a lehetőségeihez képest igyekszik magát jófiúnak feltűntetni, nem mindegyiknek sikerül, de az ritka, hogy valamelyikből a fröcsögő, érzelmi kitöréses szitkozódást hozd ki, ami Szubrinából hamar előjön.

2020.04.02. 15:19:12

@Opportunista mikroba:
Én csak azt akartam mondani, hogy az egymás kiegészítői lehetnek hasonlóak és ellentétesek is. Nem párkapcsolati, de szex példa, a szado és a mazo jók egymással a szexben, de két szado nem, míg más típusú szexuális érdeklődéssel meg lehet, hogy épp kettő nagyon hasonló embernek jó együtt.

2020.04.02. 15:20:41

@Opportunista mikroba:
A legtöbben nem kezelik intelligensen, szimplán csak elfojtják. Ez semmivel nem jobb, mint akiből folyton előjön, még nagyobb problémákat is okozhat.

DFTT 2020.04.02. 15:33:32

@Zabalint: Teljesen máshogy tanultam még a Kernberg-féle könyvből, de itt is más a jellemzés:
www.mayoclinic.org/diseases-conditions/narcissistic-personality-disorder/symptoms-causes/syc-20366662

Stimmel is rá szinte minden:

A tökéletes társat keresi, amit persze sose talál meg - pipa
Elvárja, hogy mindenki neki akarjon megfelelni - pipa
Elvárja másoktól, hogy kérdés nélkül elfogadják a véleményét - pipa
Fontosnak gondolja magát, akiért küzdeni kell - pipa
Többnek hiszi magát másoknál és azt gondolja, hogy mások úgysem érnek fel hozzá - pipa
Kisajátítja a fórumot és lenéz mindenkit, aki nem ért vele egyet - pipa
Nem hajlandó megérteni mások nézőpontját - pipa
Arrogáns, nagyképű viselkedés - pipa
Elvárja azt, hogy mások elfogadják a vérlázító stílusát - pipa
Arról fantáziál, hogy ő többre hivatott és felvilágosult (azaz felébredt, ahogy ő mondja) - pipa
Dühös lesz, ha nem fogadják el mások a szövegét - pipa
A vitapartnerének ócsárolásával próbálja magát jobb színben feltüntetni - pipa
Nem képes fékezni az indulatait - pipa
Kényszeresen reagálnia kell minden írásra, mert sebezhetőnek érzi magát - pipa

Ez annyira tankönyvi nárcisztikus személyiségzavar, hogy ihaj.

kéki béla 2020.04.02. 15:35:55

@Szubrina: bugris román kurva, téged már a disqusról js kiutáltak a hülyeséged miatt.

Szubrina 2020.04.02. 16:31:11

@Zabalint: Hát ez az, ha mindkét módon lehet hagyni miért támadtak rám ezren, h én vagyok a hülye, miközben a szakértő is ezt mondja, írhatták volna, h igazam van, de egyből hülyéztek, miközben miért jutna eszemben, h nem üresben van kézifékkel, ha én mindig úgy hagyom?

Szubrina 2020.04.02. 16:34:12

@DFTT: Te egy szerencsétlen, agyhalott senki vagy, ne akarj már diagnosztizálni és olyan dolgokat rámsütni, ami nem igaz. Eleve az én véleményemet támadták be,mert nem tudták elfogadni, holott a szakértő is velem ért egyet.

Szubrina 2020.04.02. 16:35:52

@Zabalint: Pontosan és azt se felejtsük el, h a pszihopata és a nárcisztikus egyedek is szinte kivétel nélkül férfiak.

Szubrina 2020.04.02. 16:37:41

@Zabalint: Ami én vagyok, az inkább durván kritikus személyiség, másokkal és önmagammal szemben is, ami a szuperérzékenységemmel függ össze...

heidt 2020.04.02. 17:29:40

@Szubrina: "... SZAKÉRTŐ mondja, nem kell egyesbe rakni a kéziféket sík terepen, ..."
Ennyit a hozzáértésedről!

A böffeneteidről pedig csak ennyi: Le style c'est l'homme

peter3374 2020.04.02. 17:34:19

@Szubrina: nem neked kezeletlen betegseged van, amit magadtol ugysem fogsz felismerni. El kene menned szakemberhez, mert ez magadtol nem fogod megoldani. Persze tudom erre most valami durva szidas es karomkodas lesz a valasz, engem amugy is gyulolsz mert ferfi vagyok es amugy is kizarolag neked lehet igazad....

Szubrina 2020.04.02. 17:47:51

@Zabalint: Ez nem igaz, ronda pasik éppenúgy megcsalják.
Nem akarom, h megalázzon, nehéz megfogalmazni mi is az amit keresek, de úgy érzem, h amit én keresek arra létezne számomra partner, számtalan bejegyzésben írok erről, ahol próbálom megfogalmazni, de érzéseket pontosan leírni nagyon nehéz. Írok arról is, h miért ábrándultam ki a BDSM-ből. Amit az emberek teljesen elprolisítanak...hányinger.

Egyébként, sosem értettem, h egy szadistának mi az élvezet abban, ha elver egy mazochistát, aki élvezi a verést, te ebben nem látsz logikai gixert?

P1sty 2020.04.02. 19:07:02

Aki bármilyen mac cuccot vesz, sikeres ember nem lehet.
(Pontosabban lehet, mert valamiféle csoda folytán nyilván úszkál az ablakon kidobható pénzben, ugyanakkor mégse, mert márka meg "imidzs" alapján vesz 4-5-szörösen túlárazott dolgokat, tehátegy debil balfácán)

Szubrina 2020.04.02. 19:15:21

@Cathie83: Itt mki troll rajtam kívül, nézd csak meg, hozzászóltam a bejegyzéshez, majd támadások tucatjait kaptam a sok lúzertől, én pedig végig megvédtem az igazamat, plusz alátámasztottam szakértői véleménnyel.
A troll az céltalanul provokál. Itt viszont én voltsm folyamatosan provokálni. Ha ennyire nehéz számodra a helyzetfelismerés, inkább kussolj!

P1sty 2020.04.02. 19:22:09

@qwertzu: hát nem tudom, én 5 éve tanultam vezetni, de nekem azt tanították, hogy leálításnál üresbe teszem és kézifék. Mellesleg ez a "berohad a kézifèk" meg "befagy a kézifék" ez kb 30 évvvel ezelőtti dolog lehet, nekem még minusz 15 fokba se fagyott be, meg 3 hónap állás után se "rohadt be" a kézifék....
Ja, és a kresz sze rint is parkolás esetén a kézifék használata kötelező, mivelhogy erre találták ki. Ha pedig a kézifék nincs megfelelő állapotban, a kocsi nem kaphat műszakit, mivelhogy a vizsga során a legfőbb ellenőrizendő dolgok közöttvan a fékek, így a kézifék állapota is. Azaz ha van műszaki, a kézifék kifogástalan állapotban kel, hogy legyen, így semmi sem indokolja a be nem húzását semmilyen körülmények között.
Ja, és az üreset is parkolás esetére találták ki, minthogy a kresz szerint haladás közben sebességben KELL lennie a járműnek (kuplungolni lehet, de üresben nem gurulhatsz).

P1sty 2020.04.02. 19:28:14

Ja és ha jól emlékszek, vizsgán a parkolásnál a kézifék be nem húzása azonnali bukást eredményező hiba.

P1sty 2020.04.02. 19:48:15

@Thule: hát nem tudom te hova valósi vagy. Én eléggé hegyvidéki vagyok, de csak a legjegesebb körülmények között teszem kézifékbe ÉS teszem egyesbe vagy rükvercbe, és az utóbbi akkor is csak extra óvintézkedés. Ha minusz 20 felett van és nincs 2 centis jégpáncél, akkor igen, 20%os emelkedőn is csak kézifék, mivel mindig van érvényes műszaki az autómon (nem a "megógyuk okosba' szervíztől), ezért a kézifék mindig MŰKÖDÖKÉPES állapotban van. (Azaz megfoja a kocsit emelkedőn IS).

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.02. 19:55:04

@Zabalint: magadból indulsz ki? Hülyeséget ne beszéljél. Kikérem magamnak a kollektivitást. Egyénileg írtam meg neki kedveskedéseim, melyek tényleg építőek-érdeklődőek, ha látod amit látni illene. Ha meg nem, ne tégy belém képzeletet, köszi.

Baszrina igazi művészlélek, elveszett és beteg, ahogy kell, nemmegtalálva még önmagát, csak a POFÁZÁS.exe fut, mert otthon megtanították, hogy az élet taposómalma nem kispálya, hát sikerült túl jól félreértelmezni a tanítást. Ezt láthatjuk most itt. Ha megleli önmagát - annál fogva párját és érzelmi otthonát - lenyugszik. Addig itt pörög. Lehetne sikeres is a metódus, de pont maga ellen dolgozik ezzel. Mindenki elkönyvelte hülyének, egyedül én érdeklődtem mi is ez. Némileg álkérdésekkel, mert nem először látom, viszont akárhányadszorra is ugyanazt látni. Ez meg szomorú, mert fejlődésre érdemes. Vagy nem, de abban neki is szerepe van akkor.
Egy őrjöngő plazma energiáját hozza e hasábokra, tartalom nulla, disznópásztor fíling 100%. Mi egyéb kellhet még. Kiaknázatlan mélytartalmak, csiszolatlan stílus. Biztos 22 éves, azokat szállják meg ilyen démonok. Némelyik kinövi, a többi nem, mert kevesebbet engedhet meg magának a szaporodó ráncok miatt, kevesebb kan áll sorban csiklószopogatásra. Egyébként tévesen sokszor a szexuális kellőségen mérik le, hogy milyen sikeresek (az egó, ugye). Keresi magát ez a lény, csak túl hangosan. Desok karaktert pazaroltam most erre, biztos velem sincs valami rendben és bárkivel sem, aki hozzá szól.

peter3374 2020.04.02. 21:53:20

Magyarorszagon az emberek onerzetesek es sertesnek veszik vagy megalazonak ha szakemberhez fordulnak... Pedig egy objektiv szakember hatalmasat tud segiteni, de inkabb szenvednek magukban evekeig.... A parok is, amikor nagynehezen elmennek terapiara mar altalaban keso.... Ha valakinek gondjai vannak magaval akkor nem szegyen segitseget kerni, amikor minden ferfi szemet, senki sem jo hozza, az emberek ellene vannak, akkor ideje szakemberrel beszelgetni, persze a sok onjelolt coach, elborult ezoterikus elmebeteg, josno csak ront a dolgon, de azokhoz meno elmenni pszichologushoz meg szegyen.....

peter3374 2020.04.02. 21:58:18

Az is jo kezdet, ha valaki kiirja magabol, de ott nincs ertelmes valaszreakcio, a trollok meg csak rontanak a dolgon, persze lehet menekulni a szexualis vegletekbe is, de az csak olyanoknak segit akik rendben vannak lelkileg....

Szubrina 2020.04.03. 00:29:55

@P1sty: Köszönöm! Erről papolok napok óta, én 14 éve tettem le a jogsit, de én is így emlékszem.
Amikor a szar mercimben állandóan kiakadt a bovden, akkor öcsém javasolta, h tegyem egyesbe és úgy álljak meg vele. Műszakin már nem ment volna át.
Vettem egy zsír új kocsit, teljesen jó benne a kézifék, most voltam éves szervizen, teljesen rendben találta a szerelő.

Hogy őszinte legyek itt megdőlnek az érvek, mármint, a szerelő és a szélvédőcserés balfasz is egyesben hagyta nekem. Miért tették ezt, egyesek azt írták, mert a szar régi autókhoz vannak szokva. Cseszd meg, akkor miért nem javasolják a tulajnak a kézifék javítását?

Egyébként én nem kérek a szerelőktől rózsát, meg szivecskéket, csak annyit, h úgy adják át az autómat, ahogy azt én is átadtam, ha pl. üresben, kézifékkel, akkor úgy.
Erre beszállok és indítanék, abban a hitben, h üresben van (kézifék ekkor még behúzva) erre leveszem a lábam a kuplungról, h becsatoljam az övem, belőjem a dzsípieszt és lefullad a kocsi, miért, miért, mert egyesben hagyták.

Ha már nem tudják úgy átadni, ahogy átadtam, akkor szólhatnának is, mutatom:
- Hölgyem bocsásson, meg de a tükröt, az ülést elállítottam, a váltót meg üres helyett sebességben hagytam.
- Köszönöm, viszlát! (egy zsák pénzt fizetek a szervizért, ez a legkevesebb SZERINTEM)

A VEZETÉSTECHNIAKI SZAKÉRTŐTŐL IS IDÉZTEM, aki szintén nem javasolja a sebességben hagyást megálláskor.

Mindenki lehülyézett, h megszokott a sebességben hagyás és én vagyok a hülye...aztán már az is baj, h gyújtás után, mielőtt beindítanám a motort kinyomom a kuplungot, nekem így tanították.

Persze, h dühösen reagáltam, amikor folyamatosan hülyéztek, közben végig igazam volt.

Szubrina 2020.04.03. 00:32:48

@P1sty: Én is "dombon" lakok, de azt már meg se mertem említeni nekik, mert a sík terepért is olyan trolltámadás ért.

Szubrina 2020.04.03. 00:53:22

@aptijankót kedvelő Kompínó:
Ha nem lennél ilyen idiótán elfogult VELEM SZEMBEN ( a már korábban kialakított tévképzeteiddel) akkor látnád, h egy teljesen normális kommentet írtam, amit tucatnyian betaláltak és hülyéztek, úgy, h nem is volt igazuk. (szakértői vélemény)

Nem azt írták, hmmm, te így csinálod, de nézd el a szerelőnek, mert ő régi (csak okosba' műszakin átmenő autókhoz van szokva) ezért tette egyesbe a ZSÍR ÚJ autódat, amit te üres/kézifék hagytál, ahogy azt tanítják. hanem konkrétan betámadtak.

Mi a legjobb védekezés? A támadás, igen, igen.

Azt írták hülye vagyok, h a saját autómba úgy szállok be, amit mindig üresben hagyok, h nem ellenőrzöm, h milyen sebességfokozatban van. (???)
Nah hát csezzegh, ha áll az a kurva autó milyen sebességfokozatban lehet vajh? Kizárólag üresben, azután teszem egyesbe, ha el akarok indulni.

De ment itt a támadás, nem szép módon, hát visszapofáztam, tudom, nem tehetem, mert nő vagyok és az okos (butageci) férfiaknak aztán egy nő ne mondja meg a tutit.

Mellesleg imádok vezetni, főleg az autópályán, beismerem parkolni utálok, főleg oldalra vagy oldalról hátra betolatni, de megállni csak tudok. Sőt, már a városban vezetést is egyre jobban viselem, bár oda tényleg nem ártana egy automata váltó, meg folyamatos zöldhullám (aki városban vezet az tudja, miről beszélek)

El sem hiszem, h valaha féltem a pályára menni, most meg a napom fénypontja a munkahelyre-jövés menés, egyszerűen imádom, pedig a legforgalmasabb, legszarabb minőségű.

Sőt azon gondolkodom, ha túl leszünk a koronán, elmegyek pályára versenyautózni.
Az M0-son sok kanyar van, tök jó beledőlni a kanyarokba a kis járgánnyal és fék helyett a gázt nyomni (amikor nincs ott épp más)...

Nem érdekel most már, ha beszólogat valaki.

Én egy őszinte nő vagyok és akkor is mindig felvállalom, ha bántást kapok a véleményemért, a végsőkig kitartok az igazam mellett.
Már megszoktam, h mindig mindenki ellenem van, mert másképp gondolkodom sok mindenről, mint az átlag ezért különleges vagyok...

Írták már rám, h depressziós vagyok, borderline-os, bipoláris, nárcisztikus...őszinte leszek skacok, senki sem normális, ha elolvasod ezeknek a betegségeknek a leírását, egy-két mondatban sztem magatokra fogtok ismerni.
Ki dönti el mi a normális és mikortól nem normális valaki?
A lélek, az nem egzakt tudomány. Minden ember más.
Ha szomorú vagy, akkor már depressziós?
Ha néha szomorú, néha vidám, akkor meg mániákus depressziós?
Tiszta gáz de tényleg.

Én ilyen vagyok, nyilván nem vagyok tökéletes, mindenkinek vannak hibái, hát nekem is, de ettől még a sebesség vs. kézifékes sztoriban igazam volt, ezt elvitatni nem lehet.

Te meg Kompínó, ha annyira segíteni szerettél volna, kár volt olyan bántóan hozzám szólni, meg hát ugye a baszrina kifejezés is elég degradáló, de ha annyira jóindulatú lettél volna, írhattál volna privibe is.
Viszont én nem érzem, h szükségem lenne segítségre, egyben igazad van, ha megtalálom a másik felem, megnyugszom, lenyugszom, viszont magamat már rég megtaláltam.
Az emberek többsége nem ismeri magát, én már hosszú évek óta tudom ki vagyok, mire vagyok képes és kire van szükségem és, h annak az illetőnek mit tudok nyújtani.

38 éves vagyok, de sokkal fiatalosabb a stílusom, élőben is (!) és a kinézetem is, ráncaim még abszolút nincsenek, a jó genetikának és a nem leterhelt családi életnek köszönhetően (hiszen se férjem, se gyerekem egyelőre).

Szubrina 2020.04.03. 01:32:39

@peter3374: Ha egy párnak terapeutára van szüksége, azoknak szét kell mennie. Ha szétnézel ebben a blogban megláthatod, h itt tényleg mindenki ellenem van és így nehéz lenne mást tapasztalni, mint, h mindenki ellenem van, ez nem betegség, hanem realista szemléletnek hívják. A valóság érzékelése, úgy, ahogy az éppen megtörténik.
Ha szükségem lenne orvosra biztos elmennék, de nincs, olvasd el, amit itt fent írtam a fiúknak, mert pont erről is szó esett, h minden ember más és nincs pszichológus, aki meg tudná határozni, h ki az aki még normális és ki az, aki már nem...100%-osan.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 09:47:03

Ó, domb, hát nem te vagy az a SINOSZ tag? Elfeledtem már a másik nicked. Falu és domb.., plusz valami polgármester lánya vagy vagy ilyesmi - jellegzetes attribútumok.
Nem írok privibe, mert ambivalens jelenség vagy és privátban inkább a taszítás kerül előtérbe.
Alapvetően egy örvény, ami vagy, így nem gondolom, hogy egy sztenderd hangú megközelítésre ne POFÁZÁS.exe-t kapna az ember. Tehát ne várd el. Több ilyen van, aki annyira befeszült az életharcokba már, hogy extrém az alapjárati reakciója, de elfelejti magán ezt meglátni, viszont az elvárásai meg emberi közeledésekről szólnak. Na hát ez így több, mint disszonáns. S persze a másik/mindenki van okolva. Ez a kommunikációs probléma gyökere.
A fiatalost azt elhiszem, a mindent elsöprő főmotívum az elég fiatalos, ja. Csak nem a jó értelemben. 38-hoz nem pofázás illik. Van egy vonal, amit figyelmedbe ajánlanék: elegancia. Sokkal elegánsabb a lét, mint nélküle. Ki gondolta volna. Eredő érzék sem árt hozzá, de némileg tanulható is. Nőknél kiváltképp nem hátrány, ha van belőle. Soxor nagyobbat szól, mint bármilyen felerősített pofázás.
A nárcizmus nem így néz ki, a bipolaritás talán. Mindegy is, ez már tökre off.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 09:48:51

@peter3374: jól nyomod a gondolatot, egyetértek velük, de a szakembert se gondoljuk túl. Sok a kókler, alkalmatlan.

DFTT 2020.04.03. 09:53:00

És a nárcisztikus személyiség legfőbb ismérve: megmagyarázza, hogy voltaképpen te vagy a hülye és csak azért viselkedik így, mert őt mindenki bántja. Eltorzítja a beszélgetés menetét, hogy az ember elbizonytalanodjon és másokban azt a hitet keltse, hogy ő az áldozat.
Mint amikor a kisgyerek megveri a másikat az óvodában, majd ő maga kezd el sírni, hogy szimpátiát generáljon másokban és a valódi áldozatot állítsa be rossznak.
Krokodilkönny-módszer.

aptijankót kedvelő Kompínó 2020.04.03. 10:07:12

@DFTT: van igazságod. Ebben az egyénben mégsem ezt látom (fő gondnak). Közelről ismerem a nárcizmust és bár része amit írsz, összetettebb. De valamit csak tud, vele foglalkozunk.:D Amit persze saját, szakértői egónk fűt.
És nagy mellei voltak és az egyik, Telekomnál dolgozó őstag csöcsikének becézte mindig. Tuti ő az.
süti beállítások módosítása