Tékozló Homár

Gonosz Sándor már profitál

Lyoness/Nemzetközi Bevásárló Közösség

2005.06.03. 12:38 | jackyll | 4 komment
Egy ránkzúdított körlevélbõl értesültünk az emberarcú pilótajátékról, ami mindenkinek csak hasznot hozhat, fizetni ellenben nem kell. A Ká-Európára specializálódott hálózat Ausztriából indulva terjeszkedik kelet felé. A farka hegyéig szkeptikus Homár egy ideig bottal piszkálgatta a Lyoness oldalát, ahol valódi információt leginkább a lap alján eldugott kisbetûs linken talált üzleti feltételekbõl sikerült kihámoznia.

Eszerint üzletenként változó fix árú, de minimum 26000 forintos utalványokkal lehet vásárolni a cég partnereinél. A partnercégek ebbõl egyéni megállapodással egy kisebb százalékról (5-10%) lemondanak a Lyoness javára, ami az anyacég közvetítõi jutaléka a reklámért cserébe. Igen ám, de ezt a cég nem fizeti vissza a vásárlóknak, csak ezek alapján sorolja privilegizált kategóriákba felhasználót. A körlevélben és az oldalon alaposan beharangozott visszafizetésrõl 70 vásárlás után lehet szó, ami testvérek között is minimum 1.820.000 forint. Ez azért jópár közértezés.

Szerencsére ezt nem kell kivárni, hiszen, ha az ember másokat szervez maga alá, azok vásárlásai szintén növelik ázsióját a rendszerben, a határ pedig a csillagos ég.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gossip boy 2009.05.26. 17:17:50

ez a cikk eléggé félrevezető...Nincs is kötelező vásárlás....de mindegy, nem mélyednék bele...

Lyoness vásárlás · http://www.vasarlaskartyaregisztracio.hu/ 2009.07.01. 17:20:38

Hűha, itt komoly félretájékoztatás folyik. Nem megyek bele én se. Nincs kötelező vásárlás, ez tuti. Az is tuti, hogy a Lyoness jutaléka 0,5 és 1% közötti, a többit visszaosztja a törzsvásárlóinak. Azóta van bankkártya is, amivel lehet fizetni és pénzt visszatéríttetni is. Szóval egy kicsit jobban elterjedt mint a Homár gondolta volna 2005ben. PSZÁF kéthavonta felülvizsgálja a céget, szóval a pilótajáték vád is megdölt.

Egy dologban viszont igaza van a cikkírónak, a hivatalos oldalon valóban nincs elég sok információ és nem is túl felhasználóbarát.

Üzletet építünk 2012.03.03. 20:09:16

Csalás az egész!
Senkit, de legfőképp Gonoszt nem érdekli ki és mennyiért vásárol. Az a lényeg, hogy vegyél sok minél drágább poziciót a rendszerben, mert abból van neki a jutaléka!

Ennyi!

Jól kidolgozott pilóta játék!

Miskolc AUCHAN áruházban a következő játékot játszották:
Megvették a legdrágább Tv-ket megkapták érte a visszatéritéstés a vásárlás után aztán 3 nap múlva visszavitték a tv-t aminek persze visszakapták az árát. A vásárlás utáni jóváírás viszont maradt!

Jó ötlet!

Az AUCHAN már nem is Lyoness partner.
Vajon miért is?

I-Work 2019.05.25. 01:12:33

Ilyen névvel, hogy gonosz, - jófejkedjen?
süti beállítások módosítása